Retete de Paste:
Reteta zilei: Noodles cu piept de pui
26 May 2012
O
reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde,
usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet
noodles ulei masline …
Read more »
Read more »
Supă rece de afine
26 May 2012
O
reteta de supa rece de afine din: zahar, coaja de lamaie, piper, afine,
iaurt, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri zahar 1 lingurita
coaja rasa de lamaie un varf de cutit de pimento (piper de diferite
soiuri, cuisoare, scortisoara, nucsoara), macinat 225 ml apa 550 g afine
proaspete sau congelate 300 g…
Read more »
Read more »
Salată de varză cu arahide
26 May 2012
O
reteta de salata de varza cu arahide din: varza alba, morcov, stafide,
ceapa verde, maioneza, iaurt, piper, ridichi, arahide si patrunjel.
Ingrediente: 200 g varza alba tocata fin 1 morcov mare dat pe razatoarea
mare 50 g sultanine (stafide mari) 4 fire de ceapa verde tocate fin,
partea cu frunze separat si partea alba…
Read more »
Read more »
Salată orientală cu germeni
26 May 2012
O
reteta de salata orientala cu germeni din: morcovi, telina, mar,
germeni de fasole mung, germeni de seminte de floarea soarelui, germeni
de lucerna, suc de lamaie verde, coriandru, ulei de susan, sos de soia,
ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 tija de telina 1 mar
germeni de fasole mung germeni de seminte…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovlecei
26 May 2012
O
reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de
legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat,
piper si iaurt. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare,
tocata mare 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu 225 g
cartofi curatati de coaja si taiati in…
Read more »
Read more »
Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannon
26 May 2012
O
reteta delicioasa de faza la tava cu legume de iarna si colcanon din:
fazani, faina, sare de mare, piper, bacon, morcovi, pastarnac, telina,
ceapa, miere, vin rosu, cimbru, supa de pui, cartofi, varza, unt si
smantana. Acest preparat rustic este si mai gustos a doua zi după
preparare. Asiguraţi-vă însă că îl încălziţi la…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu zmeură
26 May 2012
O
reteta de salata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata,
zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de
portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper. Ingrediente: 2 fructe
de avocado 175 g frunze asortate de salata 100 g zmeura crengute de
menta verde pentru ornat Pentru vinegreta: 2…
Read more »
Read more »
Salată fierbinte de varză cu struguri
26 May 2012
O
reteta de salata fierbinte de varza cu struguri din: frunze de salata,
verdeturi, ulei de nuca, ulei de masline, telina, zeama de lamaie, para,
esalote, varza alba, otet de vin rosu boabe de struguri si nuci.
Această salată conţine varză albă călită foarte puţin, care merge foarte
bine cu fructe zemoase, nuci şi verdeţuri.…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan în sos de arahide
26 May 2012
O
reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa
verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui,
piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru
măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu salicornia
26 May 2012
O
reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de
mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja
si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de
minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie.
Salicornia se găseşte la negustorii…
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci
26 May 2012
O
reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de
masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4
linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri
vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Sos Beurre fondue
26 May 2012
O
retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama
de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt
fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de
preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau…
Read more »
Read more »
Minipizza cu spanac
26 May 2012
O
reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de
praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g
aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de
usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de sparanghel şi mazăre
26 May 2012
O
reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui,
cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si
frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice
vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod
tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă
26 May 2012
O
reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou,
marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper,
sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde
1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta
tomate concentrat de legume…
Read more »
Read more »
Salata crocanta cu rucola si rodie
26 May 2012
O
reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet
balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200
gr rucola sare piper Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata
rodia si separa samburii zemosi.…
Read more »
Read more »
Sosuri
25 May 2012
Cateva
retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari!
Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei
mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome
incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri
pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos de…
Read more »
Read more »
Bors de ouă cu stevie
25 May 2012
O
reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi,
ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie.
Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1
pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1
legatura stevie…
Read more »
Read more »
Plăcintă de peste cu praz şi creveţi
25 May 2012
O
reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de
dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz,
patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O
placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este
întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile reci.…
Read more »
Read more »
Tortellini cu prosciutto
25 May 2012
Aceste
paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite
tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în
zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini
constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii
respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna,
carne tocată…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
25 May 2012
O
reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi,
varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina,
mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g
cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles
taiate in sferturi 1 mar rosu de desert…
Read more »
Read more »
Crochete de caşcaval cu salată asortată
25 May 2012
O
reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou,
cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata
verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon,
zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru crochete: 500 ml
lapte 100 g gris 1 ou 100 g cascaval ras sare piper…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi copţi în coajă
25 May 2012
O
reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci,
dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria
intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de
vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon piper…
Read more »
Read more »
Creveti in sos de portocale
25 May 2012
O
reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de
portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco.
Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie
150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos
de rosii (sau ketchup…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Acapulco
25 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar
pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1
lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior)
cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Dizolvam
cafeaua instant si zaharul…
Read more »
Read more »
Supa de stevie cu ou
25 May 2012
O
reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde,
leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si
sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1
legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata
salata verde 500 g macris…
Read more »
Read more »
Spaghetti alla carbonara
25 May 2012
Acest
sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din
cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la
început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în
minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de
piper negru, măcinat destul de mare, care se…
Read more »
Read more »
Oua coapte cu ciuperci de padure
25 May 2012
O
reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de
padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si
branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară
pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii
mari, curăţate şi tocate mărunt câteva…
Read more »
Read more »
Sos de capere
25 May 2012
O
reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel,
galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g
făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână
grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul
într-o cratiţă cu fundul…
Read more »
Read more »
Somon afumat la cald cu salată de untisor
25 May 2012
O
reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare
de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb,
miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi,
înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou
picant afumat. Când este sezonul…
Read more »
Read more »
Omleta cu capsuni
25 May 2012
O
reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar
brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de
mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de
zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2
linguri de unt Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici ca în Ardeal
25 May 2012
O
reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata,
ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut,
apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2
cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri
faina 1 litru zer dulce (sau bors)…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui la capac
25 May 2012
O
reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin
alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper.
Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei
80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1
lingurita…
Peste la cuptor in crusta de susan
25 May 2012
O
reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare,
iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente:
550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri
seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Sos Supreme
25 May 2012
O
reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si
smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul
înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar.
Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui
fierbinte 400 ml smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparaghel si blat de foi
25 May 2012
O
reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde,
aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g
sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g
cascaval piper sare Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite
sau tari ale tijelor de…
Read more »
Read more »
Varză înăbuşită cu mere si chimen
25 May 2012
O
reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa,
chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci.
Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1
lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura
otet de mere 2 mere rosii tari,…
Read more »
Read more »
Branza Brie in tarte cu cirese
25 May 2012
O
reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza
brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g
brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili Mod de preparare:
Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se pun…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată albă
25 May 2012
O
reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe.
Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de
vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600
ml apa pentru…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Gulii umplute
25 May 2012
O
reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de
legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente: 8 gulioare 1 ceapa 2
linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura
chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval Mod de preparare: Se spala
gulioarele,…
Read more »
Read more »
Sirop caramel cu portocale
25 May 2012
Puneţi
zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi
daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se
topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel
maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi,
amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte…
Read more »
Read more »
Bame cu cartofi
25 May 2012
O
reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute,
seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de
legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4
catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Papricaş de pui
25 May 2012
O
reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi,
usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si
patrunjel. Ingrediente: 200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1
ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou
sare 2…
Read more »
Read more »
Costite aromate cu glazura de portocale
25 May 2012
O
reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir,
suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite
de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1
felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml
bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…
Read more »
Read more »
Sos Mornay
25 May 2012
O
reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri,
branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină
simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de
cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o
cratiţă cu fundul dublu, la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ananas
25 May 2012
O
reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de
copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas
potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt
Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt Mod de preparare: Se
amesteca albusurile…
Read more »
Read more »
Cocktail French Martini
25 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca
si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40
ml Sweet and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin
metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit
inainte.
Read more »
Read more »
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
25 May 2012
O
reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa,
faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de
urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta
de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare:
Cureţi urzicile de codiţe, le…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale si masline
25 May 2012
O
reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru,
ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale.
Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de
masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2
linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie
Mod de…
Read more »
Read more »
Saltimbocca de pui cu salata de roşii
25 May 2012
O
reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui,
sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb,
rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente:
saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii
sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Retete culinare gustoase
25 May 2012
Retete
culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci O reteta de fasole cu ardei
dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole,
orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2
lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa
potrivita tocata fin Adaugare la lista…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe cu lichior
24 May 2012
O
reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de
lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar
zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese Mod de preparare:
Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune
cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel…
Read more »
Read more »
Spaghetti all’aglio e olio
24 May 2012
Aceasta
este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se
fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de
măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest
ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine
scurse de apă. Pe deasupra se…
Read more »
Read more »
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită
24 May 2012
O
reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt,
ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza
stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1
lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi
tăiate sare de mare şi…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos
24 May 2012
O
reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua
fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi
se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Prăjitură cu morcovi
24 May 2012
O
reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar
vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri,
frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua
150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic
praf de copt cu sofran…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de piersici şi lămâie
24 May 2012
O
reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar,
scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g
zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa
Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa
subţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa…
Read more »
Read more »
Salata de cirese cu pancetta
24 May 2012
O
reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei
extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta,
cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de
otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de
apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare de…
Read more »
Read more »
Punch de cirese
24 May 2012
O
reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin
rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g
cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de
cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala Mod de…
Read more »
Read more »
Supa de portocale si morcov
24 May 2012
O
reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare,
patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa,
portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare
patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri
ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine coapte…
Read more »
Read more »
Pacheţele picante de varză roşie
24 May 2012
O
reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie,
ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru,
scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de
rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele
dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Crema catalana
24 May 2012
O
reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb,
coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si
zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2
linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja
rasă fin de la 1 portocală 1…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti si capsuni
24 May 2012
O
reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar,
menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni,
castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită
în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C
şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3
linguriţe…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi şi pui
24 May 2012
O
reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza
dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne
tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de
unt 5 fire de marar verde Mod de preparare: Pui cartofii la fiert ca…
Read more »
Read more »
Gulii călite
24 May 2012
O
reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen,
apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite.
Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen
100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin Mod de preparare: Se
decojesc guliile şse îndepărtează eventualele…
Read more »
Read more »
Jeleu de mere
24 May 2012
O
reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si
lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic
gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie Mod de preparare: Există
numeroase varietăţi de mere, pentru această reţetă fiind indicate cele
cu pulpa mai tare.…
Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini
24 May 2012
O
reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal,
usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare,
piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan.
Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate
marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita de…
Read more »
Read more »
Croissant cu sos de cirese proaspete
24 May 2012
O
reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de
portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de
ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2
căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de
ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)
24 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara
chiftelute de cartofi Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu crutoane
24 May 2012
O
reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma,
supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma
de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2
lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii
paine 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
24 May 2012
O
reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet
din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin,
scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu
500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare
2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Spaghetti marinara
24 May 2012
Spaghetele
sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga
lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o
mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc.
Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare,
precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Unele…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Rata cu portocale
24 May 2012
O
reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale,
zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare
si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1
lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana
apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de portocale…
Read more »
Read more »
Salată crocantă cu gulii
24 May 2012
O
reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi,
ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2
ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1
lingură apă rece 1…
Read more »
Read more »
Desert cu gem de afine
24 May 2012
O
reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua,
coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g
faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de
lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
24 May 2012
O
reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui,
boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie,
ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g
sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere 200…
Read more »
Read more »
Punch Bombay
24 May 2012
O
reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc
de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin
alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10
cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4 cl…
Read more »
Read more »
Legume în wok cu chifteluţe şi orez
24 May 2012
O
reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa
verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de
soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi
(cca. 275 g) 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Friptură de primăvară
24 May 2012
O
reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei
gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de
cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml
smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava Mod de
preparare: Baţi…
Read more »
Read more »
Portocale în caramel cu cremă de sherry
24 May 2012
O
reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale,
zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry
si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de
suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri
de la 3 dintre portocalele de mai sus…
Read more »
Read more »
Legume prăjite cu sos iute de usturoi
24 May 2012
O
reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi,
ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan.
Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi,
zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli
300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei mare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem acrisor
24 May 2012
O
reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja
de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si
fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina
coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g gem…
Read more »
Read more »
Piure de spanac cu smântână
24 May 2012
O
reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte,
sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g
unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de
lamaie putin piper Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai
multe…
Read more »
Read more »
Capsuni in ciocolata si fistic
24 May 2012
O
reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata
neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi
de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70%
masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată provenită
de la boabele de cacao,…
Read more »
Read more »
Dieta de slabit cu 12 reguli
24 May 2012
Obezitatea
şi supraponderabilitatea sunt două dintre cele mai grave probleme la
nivel mondial. Dacă în trecut vorbeam despre lipsa conştientizării
acestei probleme globale, în prezent o mare parte dintre persoanele
supraponderale şi obeze urmează diferite regimuri pentru a pierde în
greutate. Cu toate acestea, rezultatele vizibile întârzie să apară
deoarecele majoritatea persoanelor cu probleme de…
Read more »
Read more »
Fasole cu ardei dulci
23 May 2012
O
reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan,
ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos
tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan
taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de
cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit (rosu,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi gratinaţi cu legume
23 May 2012
O
reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana,
fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara,
oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml
smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2
ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata 1…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise şi migdale
23 May 2012
O
reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale,
zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g
migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat
(circa 2 cm) Mod de preparare: Pentru prepararea acestei dulceţi, ai
grijă să alegi fructe…
Read more »
Read more »
Chiftelute in sos de rosii
23 May 2012
O
reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa,
usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de
masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel
principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine
ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente: 500…
Read more »
Read more »
Ştevie scăzută cu ciuperci
23 May 2012
O
reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci,
concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite
concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureti si speli legumele…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Fasole gatita
23 May 2012
O
reteta de fasole gatita din: fasole uscata, sunca de curcan, ceapa,
zahar brun, ketchup, melasa, praf de mustar si piper. Ingrediente: 225 g
fasole uscata spalata, scursa si aleasa 2 felii de sunca de curcan
taiate in doua pe diagonala 1 ceapa mare tocata 4 linguri zahar brun 4
linguri ketchup fara adaos de…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare din dovlecei
23 May 2012
O
reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de
patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce,
gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel
sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel
pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g…
Read more »
Read more »
Cod cu sos romesco
23 May 2012
O
reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline,
migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare,
piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat
specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste
fileul de cod la cuptor cu un strat generos…
Read more »
Read more »
Cireşe in vin
23 May 2012
O
reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara
si lichior de cirese. Ingrediente: 20 cirese mari, dulci 1 pahar vin
rosu 2 pahare apa 5 linguri zahar 1 baton de scortisoara lichior de
cirese (facultativ) Mod de preparare: Pune la fiert apa şi zahărul
într-o cratiţă. Când începe să…
Read more »
Read more »
Desert cu gem
23 May 2012
O
reteta de desert cu gem din: lapte, drojdie, faina, zahar pudra, sare,
oua, galbenus, unt, smantana, gem de capsuni, rom zahar vanilat si zahar
pudra. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 500 g faina 50 g zahar
pudra 1 praf de sare 2 oua 1 galbenus 50 g unt 3 linguri smantana grasa…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă
23 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei,
loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2
linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura
patrunjel sare piper faina Mod de…
Read more »
Read more »
Varză dulce-acrisoară
23 May 2012
O
reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie,
morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez.
Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata
bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza
mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun piper…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir
23 May 2012
O
reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate,
zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte
(caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat
1,2 l apa 1 lamaie Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas
cu apă şi lasă-le la înmuiat…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu capşune
23 May 2012
O
reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de
vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar
pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune Mod de
preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare
si…
Sos bolognese cu carne
23 May 2012
Sosul
clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât
o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest
sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia
Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său
de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face…
Read more »
Read more »
Merluciu cu cartofi
23 May 2012
O
reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de
masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si
mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi,
curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de
vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cocktail Old City
23 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si
sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer
and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake
& strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se
foloseste garnish de lamaie verde.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura
23 May 2012
O
reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat,
scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus
de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese
fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de
scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de 1/2…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume la grătar şi feta
23 May 2012
O
reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar,
amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si
branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1
lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli,
usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si tocat…
Read more »
Read more »
Ghiveci de dovleac si vinete
23 May 2012
O
reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa,
stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de
legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12
stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar mare…
Read more »
Read more »
Terci de ovaz cu banane si capsuni
23 May 2012
O
reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz,
scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g
fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4
lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g
capsuni, taiate pe jumatate 150 g…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de porumb
23 May 2012
O
reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de
porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea
soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb
fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt.…
Read more »
Read more »
Punch Claret
23 May 2012
O
reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si
sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de
lamaie 8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Mixam ingredientele
cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la
jumatate cu gheata.
Read more »
Read more »
Ardei iuţi umpluţi
23 May 2012
O
reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa,
usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si
otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de
ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei
(conserva) 5-6 capere desarate 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Paella cu pui si chorizo
23 May 2012
O
reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de
mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb,
supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel
si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în
fiecare regiune din Spania.…
Read more »
Read more »
Budincă de porumb în stil tex mex
23 May 2012
O
reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina,
lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de
porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2
linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in
cubulete 1 lingura praf de chilli nu…
Read more »
Read more »
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole
23 May 2012
O
reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de
vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de
menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov
1 ceapă 1 castravete mare 80 g fasole…
Read more »
Read more »
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
23 May 2012
O
reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida,
stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de
lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g
stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura
fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
23 May 2012
O
reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav
brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou,
usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine,
pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3
păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori…
Read more »
Read more »
Rasol in sos cu rozmarin
23 May 2012
O
reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu,
ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de
ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol
de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciuperci 1-2
crenguţe rozmarin…
Read more »
Read more »
Amestec de arome picante
23 May 2012
O
reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz,
ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2
morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute
rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper Mod de preparare:
Curăţă morcovii, ceapa…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dovleac cu cardamom
23 May 2012
O
reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie,
seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara
coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa Mod
de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o
bucată de coajă…
Read more »
Read more »
Tortilla
22 May 2012
O
reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare,
piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare
naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime
de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată
îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada,…
Read more »
Read more »
Fettuccine Alfredo
22 May 2012
In
Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi
tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice
supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele
fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai
ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte
cremos.…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
22 May 2012
O
reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de
ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene
galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola.
Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20
g zahăr tos 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Brânză în ulei
22 May 2012
O
reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline
extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g
telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere
desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano Mod de preparare:
Incălzeşte puţin uleiul împreună cu boabele de piper roşu…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Egg Nogg
22 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte,
sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala.
Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8
cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de gheata…
Read more »
Read more »
Bobi cu Jamon Iberico
22 May 2012
O
reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de
masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un
amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu
de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului
său deosebit de nuci – o puteţi găsi în…
Read more »
Read more »
Pastrav cu ciuperci sotate
22 May 2012
O
reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce,
ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere,
zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi
250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare
grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carnati picanti
22 May 2012
O
reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati
picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste
sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in
bulion Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc
in unt topit cateva minute.…
Read more »
Read more »
Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes
22 May 2012
O
reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din:
caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes,
fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in
jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g
bucati de pepene galben 2…
Read more »
Read more »
Piure cu rucola si ricotta
22 May 2012
O
reteta de piure cu rucola si ricotta din: cartofi, unt, sare grunojasa,
rucola si ricotta. Ingrediente: un kg cartofi noi 75 g unt sare
grunjoasă 300 g rucola 200 g ricotta Mod de preparare: Se spală
cartofii şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare.
După ce au…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu arpagic şi măcriş
22 May 2012
O
reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac,
macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei
extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin
alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16
roşii cherry, verzi 4 roşii de mărime…
Read more »
Read more »
Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi
22 May 2012
O
reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi,
ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe
de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de
usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa
plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Varza rosie in ulei
22 May 2012
O
reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de
dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente:
2 kg varza rosie 1 sticla vin alb sec (750 ml) 1 pahar apa 4 foi de
dafin 5 boabe de piper ulei de masline extravirgin sare Mod…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi
22 May 2012
O
reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi
creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat
dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână
un castron pentru cochiliile goale şi…
Read more »
Read more »
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O
reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon
afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt,
smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g
file de solă 6 fire de…
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O
reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon
afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt,
smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g
file de solă 6 fire de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smântână si somon
22 May 2012
O
reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de
masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana,
mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g
unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă
300 g somon file afumat 300 ml smântână…
Read more »
Read more »
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
22 May 2012
O
reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine,
migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de
migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de
migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei
de măsline extravirgin, plus încă puţin…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei, sunca si rosii
22 May 2012
O
reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de
masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că
se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In
schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care
inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…
Read more »
Read more »
Iepure în ulei
22 May 2012
O
reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina,
morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de
masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de
casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de
telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…
Read more »
Read more »
Punch Jamaica
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e
grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl
rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl
zeama de lamaie bucati de fructe diferite Mod de preparare: Punem…
Read more »
Read more »
Salată de mazăre cu lămâie
22 May 2012
O
reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline,
esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce
verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau
jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura
coaja de lamaie rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza
22 May 2012
O
reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza
cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de
copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de
branza Cheddar maturata, rasa Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
220° C/gaz 7.…
Read more »
Read more »
Cartofi noi pane
22 May 2012
O
reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare
grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si
pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce
sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de
porc 50 g unt 2-3 căţei…
Read more »
Read more »
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
22 May 2012
O
reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din:
pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci.
Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin
ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de
iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…
Read more »
Read more »
Ardei gras si ceapa in otet
22 May 2012
O
reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb,
ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare.
Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)
22 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura
deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara
Cocktail cu capsuni
Read more »
Read more »
Buccatini all’amatriciana
22 May 2012
Aceasta
mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în
Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se
face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi
găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana
clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii.
Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…
Read more »
Read more »
Punch de primavara
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta,
salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de
limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut Mod de preparare: Lasam
ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru
bauturi lungi.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu capere
22 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet,
oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g
capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1
tulpina de telina…
Read more »
Read more »
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
22 May 2012
O
reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine
integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa.
Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan
proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet
balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cereale
22 May 2012
O
reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi
de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si
bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte
condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g
fulgi de…
Read more »
Read more »
Tigaie asortată de cartofi cu bacon
22 May 2012
O
reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa,
bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei
de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata.
Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru
verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…
Read more »
Read more »
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
22 May 2012
O
reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas,
portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2
portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior
Grand Marnier Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară
zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu pui
21 May 2012
O
reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal,
praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru.
Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa
medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana
morcovi cuburi 1/2 ceasca de…
Read more »
Read more »
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
21 May 2012
O
reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci,
mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere,
busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente:
350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1
linguriţă de zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Sparanghel şi mazăre călite cu susan
21 May 2012
O
reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan,
sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare.
Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita
ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in
felii 140 g mazare congelata Mod…
Read more »
Read more »
Sos de piersici cu votcă
21 May 2012
O
reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1
lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta Mod de preparare:
Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le
într-un castron cu zahărul brun…
Read more »
Read more »
Punch de portocale si grepfrut
21 May 2012
O
reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut,
limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie.
Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior
de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de
sampanie Mod de preparare: Curatam…
Read more »
Read more »
Tort cu nuca si sirop de mirodenii
21 May 2012
O
reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac,
coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina,
praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru
uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac
coaja rasă şi zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
21 May 2012
O
reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc,
ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana,
ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente:
500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…
Read more »
Read more »
Clafoutis de cireşe
21 May 2012
O
reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat,
sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom
140 g faina Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică, de…
Read more »
Read more »
Salată de fileuri de solă şi sparanghel
21 May 2012
O
reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola,
icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet
balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de
somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)
21 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte
delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug
Read more »
Read more »
Tarte cu migdale si mandarine
21 May 2012
O
reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar,
unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100
g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina
pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai
trebuie: 2 linguri marmelada sau…
Read more »
Read more »
Salata cu sos de smantana
21 May 2012
O
reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata
verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii
cu pulpă tare 1 ananas 2 banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână
lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare Mod de preparare:
Spălaţi inima de salată verde,…
Read more »
Read more »
Sos de mere verzi, banane şi rom
21 May 2012
O
reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de
iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar
verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri
rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
21 May 2012
O
reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi,
ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi
necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2
lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…