Retete de Paste:
Supa de pui cu porumb
3 June 2012
O
reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina,
cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de
telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper
1 legatura…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu nuci pecan
3 June 2012
O
reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de
sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de
branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara
macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra
70 g zahar brun 1 ou…
Read more »
Read more »
Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde
2 June 2012
O
reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica,
ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1
plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm
de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei
roşu lung,…
Read more »
Read more »
Salată verde cu creveti
2 June 2012
O
reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt,
salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de
lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi
decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4
castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de la…
Read more »
Read more »
Sos Jus
1 June 2012
O
reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza
de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile
caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte
carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături
de coaste de miel prăjite şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
1 June 2012
O
reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina,
bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou,
esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente:
140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g
unt moale 150 g zahar…
Read more »
Read more »
6 retete culinare
1 June 2012
6
retete culinare: Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de
un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când
lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a
avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini
de ţelinâ şi maioneză.…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si cirese
1 June 2012
O
reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin
alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru
verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si
zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce
sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Găluşte cu porc si creveti
1 June 2012
O
reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei
vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti,
radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de
susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde.
Prepararea acestor galuste este o adevărată…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne
1 June 2012
O
reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare,
amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati,
smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3
linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne
tocată 2 cepe 200 ml suc…
Read more »
Read more »
Sos de arahide
1 June 2012
O
reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos,
sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos
popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui
satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de
ardei gras. Ingrediente: 25…
Read more »
Read more »
Chec cappuccino
1 June 2012
O
reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt,
scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de
vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar
pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml
ulei de nuca sau ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepară găluştele chinezeşti
1 June 2012
Pe
o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până
obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l
fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc
subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de
umplutură în centrul fiecărui disc şi…
Read more »
Read more »
Vită cu cuscus
1 June 2012
O
reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras,
ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1
ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de
busuioc…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu galuste de cas
1 June 2012
O
reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de
patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie,
rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2
cartofi 2 cepe 1/2 gulie 3…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Perisoare în sos de roşii
1 June 2012
O
reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa,
morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze
de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1
ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare
pentru sos…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de vanilie si banane
1 June 2012
O
reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere,
apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie,
banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2
linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml
lapte semidegresat 2 oua…
Read more »
Read more »
Polenta
1 June 2012
Mămăliga
estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa
Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei
ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase.
Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi,
îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele cele…
Read more »
Read more »
Sos Salsa roja
1 June 2012
O
reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de
lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele
din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi,
iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3
roşii coapte, tăiate,…
Read more »
Read more »
Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti
1 June 2012
O
reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti
din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de
cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov,
ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de
susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un…
Read more »
Read more »
Placinta cu cirese
1 June 2012
O
reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza,
apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus.
Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g
crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve
(aproximativ 400 g fiecare) cirese…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe La Bamba
1 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de
oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita.
Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl
lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie
de zahar…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac şi ricotta
1 June 2012
Aromele
delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine
împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană.
Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză
ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este
foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi
stropiţi…
Read more »
Read more »
Tarte cu prune
1 June 2012
O
reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb,
zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de
prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de
biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de
prune, pentru un desert pe…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla
1 June 2012
O
reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa
rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1
morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5
linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet Mod de preparare:
Spala sfeclele, sterge-e cu un…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci
1 June 2012
O
reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de
copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar
brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente:
Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr
1/2 lingurita praf de copt 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu sos pesto
1 June 2012
O
reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole
verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde
fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri
de pin 3 catei de usturoi 75…
Read more »
Read more »
Fructe cu cremă de caise si ciocolată
1 June 2012
O
reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci,
smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata,
pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2
linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate
tocate in bucati mari 2 linguri…
Read more »
Read more »
Borş de legume umplute
1 June 2012
O
reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi,
rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel,
galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3
ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry
coapte 2 cepe 1/2 l bors…
Read more »
Read more »
Sos chinezesc de lămâie
1 June 2012
O
reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui,
miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos
este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se
asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de
pasăre. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton
1 June 2012
O
reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline,
busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g
paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3
frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc
31 May 2012
O
reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi,
ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de
soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei
vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir
proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g carne…
Read more »
Read more »
Supă de porumb dulce si crab
31 May 2012
O
reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de
porumb, supde pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper
alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri
mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2
litri…
Frecătei cu mere
31 May 2012
O
reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama
de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz,
faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2
linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie
1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie 1000…
Read more »
Read more »
Sos dulce-acrisor
31 May 2012
O
reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc
de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină
de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de
ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu pui la gratar
31 May 2012
O
reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii,
ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de
mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel
2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva
teci de mazare 4…
Read more »
Read more »
Ananas flambat
31 May 2012
O
reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand
marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat
un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand
Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt
cu vanilie, degresata Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Ice Cofee Caribbean
31 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa,
inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea
(aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl
rom alb Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca,
apoi o mixam…
Read more »
Read more »
Desert Ambrozie
31 May 2012
Acest
desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se
numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un
delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2
banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de
cocos indulciti crengute de menta…
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz cu cartofi
31 May 2012
O
reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi,
apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5
cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g
bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean Mod de preparare: Se
curata morcovii, pastarnacul, gulia si…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale si gris
31 May 2012
O
reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de
copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi
de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de
griş fin 150 g de făină albă 1 linguriţă de curcuma măcinată 2
linguriţe de…
Read more »
Read more »
Peste la gratar
31 May 2012
O
reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de
condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file
de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri
verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1
lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt …
Read more »
Read more »
Cum se prepara orez mexican (video)
31 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez
mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Read more »
Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice
31 May 2012
O
reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt,
oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de
mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si
cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a
unei prăjituri cu brânză. Siropul de…
Read more »
Read more »
Strudel de legume
31 May 2012
O
reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca,
ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper,
samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml
aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1
lingura patrunjel proaspat tocat 10…
Read more »
Read more »
Sos Salsa de mango şi coriandru
31 May 2012
O
reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde,
coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală
este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente:
3 fructe coapte de mango 2 cepe verzi, tocate fin 3 linguri de
coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă de…
Read more »
Read more »
Borş de păstrăv
31 May 2012
O
reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei
grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav
de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii
1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1
legatura…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu zmeură
31 May 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa
de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde.
Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri
apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa
gust pentru servit (optional): zmeura…
Read more »
Read more »
Peste cu capere
31 May 2012
O
reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei
de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2
linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri
patrunjel tocat sare…
Read more »
Read more »
Cocktail de cafea si inghetata
31 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail de cafea si inghetata din: cafea, zahar,
inghetata de cafea, frisca si lichior de oua. Ingrediente: 2 cesti de
cafea tare 2 lingurite pline de zahar sau zahar vanilat 4-6 globuri de
inghetata de cafea frisca lichida 8 cl lichior de oua Mod de
preparare: Preparam cafeaua, o indulcim…
Read more »
Read more »
Sos Concasse de roşii
31 May 2012
O
reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme,
usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă
clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin
feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli.
Ingrediente: 500 g roşii coapte ulei de măsline sau ulei vegetal pentru…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu somon
31 May 2012
O
reteta de salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci,
somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1
legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de
lămâie sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pesto
30 May 2012
O
reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de
masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc,
parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste.
Ingrediente: 80 g busuioc proaspăt 100 g parmezan 2 căţei de usturoi,
curăţaţi 50 g seminţe de pin 100 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Salata de paste picante
30 May 2012
O
reteta de salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan,
ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne
100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei
75 ml ulei de măsline Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Salată de fructe orientale
30 May 2012
O
reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de
ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie
verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele
de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina
de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri
30 May 2012
O
reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de
miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de
ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate,
miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie,
zeama de lamaie si ulei de…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată în 3 culori
30 May 2012
O
reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar
vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie.
Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2
linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă…
Read more »
Read more »
Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator
30 May 2012
O
reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din:
fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper,
ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze
de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne.
Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…
Read more »
Read more »
Corăbioare cu fructe glasate
30 May 2012
O
reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine,
zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si
zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de
codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite
taiate in doua si apoi in felii…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Ravioli
30 May 2012
Cel
mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor
mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu
carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a
înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la
mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de curcan si sos de muştar
30 May 2012
O
reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de
curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de
masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de
salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos:
2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Budincă de griş
30 May 2012
O
reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar
brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia
sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g
gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tabouleh
30 May 2012
O
reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si
seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri
proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de
tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de
delicatese speciale. Ideal…
Read more »
Read more »
Sos Rouille
30 May 2012
O
reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de
tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos
rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un
cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă
de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat 120…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu lapte bătut
30 May 2012
O
reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde,
mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200
g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi
200 g rosii 1 l lapte batut…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc cu legume
30 May 2012
O
reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de
vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie
de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de
porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de
faina 1 ceapa, taiata rondele…
Reteta zilei: Briose cu afine
30 May 2012
O
reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de
vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare
si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de
zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana
1/4 ceasca de lapte 2 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice
30 May 2012
O
reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii,
pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde,
gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară
reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit
înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de
grădină…
Read more »
Read more »
Baba ganoush
30 May 2012
O
reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta
tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de
masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt,
acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu.
Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi a…
Read more »
Read more »
Salată cu parmezan şi prosciutto
30 May 2012
O
reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde,
castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2
castraveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu
unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1 căţel…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Bon
30 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola,
lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de
portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea
rece, cu zaharul…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pizza
30 May 2012
O
reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi,
ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton,
ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat
de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2
catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de rosii…
Read more »
Read more »
Salata Roastbeef
30 May 2012
O
reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline,
otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin
1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Covrigi
30 May 2012
O
reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina,
bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2
lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie
proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g
bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare mare…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi
30 May 2012
O
reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui,
rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie,
morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4
piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4
lingurita praf de chilli 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Sos de pâine
30 May 2012
O
reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si
miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor,
fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l
prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume.
Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică sau…
Read more »
Read more »
5 retete culinare
30 May 2012
5
retete culinare: Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o
referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative
cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau
lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce,
straturile de paste alternând cu cele…
Read more »
Read more »
Fizz de mango, piersici şi caise
29 May 2012
O
reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise,
bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2
caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de
roinita, pentru ornat (optional) Mod de preparare: Se curata mango si
se decupeaza miezul de…
Read more »
Read more »
Maultaschen
29 May 2012
Maultaschen,
o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane,
ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o
porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu
spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau
cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe
de…
Read more »
Read more »
Slush din ananas şi fructe de pădure
29 May 2012
O
reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni,
ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta.
Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g
bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri
lapte praf degresat 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Aripioare crocante, coapte în cuptor
29 May 2012
O
reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui,
lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei.
Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1
lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4
linguri ulei Mod de preparare: Potriveşti cuptorul…
Read more »
Read more »
Mâncare picantă de fasole
29 May 2012
O
reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei
iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno,
piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si
apoi solziosri 1 ardei iute proaspat,…
Read more »
Read more »
Pastrav picant la gratar
29 May 2012
O
reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de
masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4
pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3
linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi
pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…
Read more »
Read more »
Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin
29 May 2012
O
reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina,
praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si
mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1
1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin
sau 4…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de ardei graşi roşii
29 May 2012
O
reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara
sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe
cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos
alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20
g…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)
29 May 2012
O
reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de
masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de
mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel,
frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si
ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 230…
Read more »
Read more »
Galuste cu mac
29 May 2012
O
reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de
cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni,
coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1
plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat Mod de
preparare: Se lasa sa se…
Read more »
Read more »
Tajine cu legume în stil marocan
29 May 2012
O
reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de
dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de
migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt 1…
Read more »
Read more »
Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni
29 May 2012
O
reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie,
lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de
budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în
bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1
pachet de frişcă instant Mod de…
Read more »
Read more »
Falafel cu sos tahini
29 May 2012
O
reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta,
chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi,
ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de
lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai
gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau
fast-fooduri.…
Read more »
Read more »
Pui cu legume in sos de smantana
29 May 2012
O
reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei,
sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80
ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi
2…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de roşii
29 May 2012
O
reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet
balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere,
perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum
dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic. Ingrediente:
1 kg roşii foarte coapte 2 haşme, tocate…
Read more »
Read more »
Pui pe sare
29 May 2012
O
reteta de pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez
de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota.
Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline 1 felie miez de paine 1
ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati
29 May 2012
O
reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi,
ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute,
scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa,
morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o
reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu sparanghel
29 May 2012
O
reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion
de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si
lamaie. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa tocata mare 2 catei de usturoi
tocati 1 litru bulion de pui sau de legume 150 g sparanghel curatat si
taiat bucatele 170 g…
Read more »
Read more »
Lasagne
29 May 2012
Intr-un
document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase
lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi
lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se
făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele
de brânză; această mâncare se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu smântână
29 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu smantana din: suc de lamaie, zahar brun,
mustar, ulei, smantana, sare, piper, cartofi, mazare, fetica, oua si
germeni de lucerna. Ingrediente: 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita
zahar brun 2 1/2 lingurite mustar 1 lingura ulei 150 g smantana sare
piper salata: 800 g cartofi fierti in…
Read more »
Read more »
Cocktail Mazagran
29 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Mazagran din: cafea, lichior de maraschino,
lichior cu coniac, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: o jumatate
de ceasca de cafea tare 1 paharel de lichior cu Maraschino 1 paharel de
lichior cu coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate Mod de
preparare: Presaram cafeaua, apoi o lasam sa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac si brânză feta
29 May 2012
O
reteta de rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze
de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat
frantuzesc si unt nesarat. In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de
aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi
de aluat franţuzesc,…
Retete culinare: Placinta cu legume
29 May 2012
O
reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi,
ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de
ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel. Ingrediente: 250 g
faina 2 oua circa 100 ml bere 1+2 linguri ulei 150 g morcovi 1 ceapa 2
catei de usturoi 1 dl supa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Penne (video)
29 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Penne, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara Penne Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu smantana si busuioc
29 May 2012
O
reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco,
smantana, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 2
linguri ulei de masline 1 cateld e usturoi sare piper 1 kg rosii
decojite si taiate cuburi 100 ml…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)
29 May 2012
O
reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi,
ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper
rosu. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 7-8 cartofi albi 2 ardei
verzi 2 rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel pasta de tomate ulei sare
piper rosu Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Inghetata de scortisoara
29 May 2012
O
reteta de inghetata de scortisoara din: inghetata de vanilie,
scortisoara, piscoturi si nuci caramelizate. Ingrediente: 1 inghetata de
vanilie 2 lingurite scortisoara 100 g piscoturi zdrobite 50 g nuci
caramelizate si tocate Mod de preparare: Se scoate inghetata din
frigider si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei circa 10
minute. Se…
Read more »
Read more »
Sos de mere
29 May 2012
O
reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul
astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar
şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă. Ingrediente: 4 mere pentru
copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici un
vârf de cuţit de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu roşii
29 May 2012
O
reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte. Ingrediente: 25 g
ciuperci porcini uscate 225 ml apa fierbinte 1 lingura ulei de masline 1
ceapa mare tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 1 conserva
(aproximativ 400 g) rosii taiate fara…
Read more »
Read more »
5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigene
29 May 2012
Nu
amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu
proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi
lapte în cafea. Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună,
există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult,
din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree,
toxiinfecţii şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Chocolat Flip
29 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao
instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si
frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de
cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de
portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar pudra…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan
29 May 2012
O
reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel,
rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei
de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc Mod
de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se taie…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci si arpacas
29 May 2012
O
reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa,
ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si
zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa,
taiata in cuburi de 2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci
taiate in fasii…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Macaroane cu branza
28 May 2012
Grecii
şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două
alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste
făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente.
Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei,
ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după
cum dovedeşte…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu zmeura
28 May 2012
O
reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie,
amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml
lapte 1 pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3
linguri unt 200 g biscuiti 200 g zmeura Mod de preparare: Se toarnă
laptele într-o oală cu…
Read more »
Read more »
Friptură portugheză
28 May 2012
O
reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel
si cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1
lingura ulei de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita
mustar 1 lingurita amidon alimentar 1 legatura…
Read more »
Read more »
Minestrone cu perişoare
28 May 2012
O
reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc
verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei
de usturoi tocati fin 225 g piept de curcan fara…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri
28 May 2012
O
reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare
de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de
menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3
dovlecei medii sau 2 dovlecei mari, de aproximativ 500 g sare de mare
şi piper negru 2 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Portofele din piept de pui cu sos de mango
28 May 2012
O
reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui,
branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute
si marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g
fiecare) 200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri
mustar tip…
Read more »
Read more »
Cupă de vară cu fructe
28 May 2012
O
reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar,
biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla.
Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri
zahar 12 biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu
vanilie 200 g iaurt simplu 2…
Read more »
Read more »
Tartine cu ardei gras
28 May 2012
O
reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei
de masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare.
Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de
masline 50 g crema de unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi
piper…
Read more »
Read more »
4 retete culinare
28 May 2012
4
retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste
subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în
mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante
aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot
presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cafea
28 May 2012
O
reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar,
galbenusuri, lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de
cafea instant 1/2 l apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel
de lichior cu Marsala fistic nesarat Mod de preparare: Dizolvam
cafeaua intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, apoi o…
Read more »
Read more »
Tartine cu surimi
28 May 2012
O
reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare,
piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si
smantana. Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4
linguri unt moale sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici
200 g surimi de crab…
Read more »
Read more »
Mâncărică de vită cu ciuperci
28 May 2012
O
reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci,
unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g
carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1
păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă mică…
Read more »
Read more »
Supă de legume verzi şi verdeţuri
28 May 2012
O
reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz,
ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si
supa de pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă
grozavă pentru vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin
sezon. Puteţi să folosiţi toate soiurile – trebuie doar…
Read more »
Read more »
Pui sirian
28 May 2012
O
reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina,
usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 750 g carne de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri
faina 4 catei usturoi 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii 250 g
ciuperci 100 ml vin patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Crema de mazare
28 May 2012
O
reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de
vaci, smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita.
Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de
vaci 1 lingura smantana dulce sare piper 120 g branza de burduf paine
prajita Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos de roşii
28 May 2012
O
reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline,
morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne.
Ingrediente: 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g,
scurse şi tăiate în bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri
pastă de tomate 100…
Read more »
Read more »
Desert cu rubarbă
28 May 2012
O
reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de
portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri.
Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi
zeama de la 1 portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă
custard: 150 ml de…
Read more »
Read more »
Supa de scoici cu sunca de curcan
28 May 2012
O
reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de
curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde,
frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g
scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate
in bucati de 1 cm 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole
28 May 2012
O
retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole,
ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb.
Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau
tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa
gust) ardei rosu zdrobit…
Read more »
Read more »
Polenta alla Boscaiola
28 May 2012
O
reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc
de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din
regiunea Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati
proaspeti 500 g ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi
250 g cascaval sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salată cu roşii cherry şi brânză feta
28 May 2012
O
reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry,
castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa
verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii
cherry tăiate pe jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi
felii 1/4 ceaşcă cu brânză feta, sfărmată 1…
Read more »
Read more »
Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune
28 May 2012
O
reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina,
faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana,
baton de vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged:
150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g
de făină de orez 1/2 de linguriţă…
Supă tradiţională de pui cu tăiţei
28 May 2012
O
reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi,
telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe
de porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de
carne: 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de
carne de pui fara piele 2…
Read more »
Read more »
Somon cu citrice
28 May 2012
O
reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta,
lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru
verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de
portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de
somon cu piele 1…
Read more »
Read more »
Cocktail African Queen
28 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut,
cafea, nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar
mic de suc de mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare
(mokka) putine nucsoara macinata apa minerala 1 mango 1 curmala Mod de
preparare: Mixam bine sucul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)
28 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura
deosebit de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos olandez
28 May 2012
O
reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de
lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui
cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la
temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de
zeamă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi…
Read more »
Read more »
Tartar de somon
27 May 2012
O
reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de
masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac.
Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de
masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1
mana spanac proaspat …
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză Cheddar
27 May 2012
O
reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de
masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza
cheddar, nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei
de masline 1 ceapa tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400
ml supa de pui cu continut redus…
Read more »
Read more »
Salată a la Capri, cu pesto de fistic
27 May 2012
O
reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi,
fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper,
aprmezan, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel
de usturoi 2 linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâie
3 linguri de ulei de măsline 3…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de mango
27 May 2012
O
reteta de pui cu sos de mango din: otet de orez, ardei iute, mango,
coriandru, sare, faina de orez, ulei de palmier, ardei gras, piept de
pui, zahar brun, sos de soia, lime, usturoi si sofran. Ingrediente: 1
lingurita otet de orez 1 ardei iute 2 buc mango bine copt 2 lingurite
coriandru proaspat,…
Read more »
Read more »
Baccala
27 May 2012
O
reteta de baccala din: file de peste, ardei gras, orez, sare, piper,
busuioc, patrunjel verde si unt. Ingrediente: 600-800 g file de peşte
(după preferinţă) 400 g ciuperci proaspete 1/2 ardei gras verde 1/2
ardei gras roşu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 căni cu apă plată 2-3
fire pătrunjel verde 50 g…
Read more »
Read more »
Sos bearnez
27 May 2012
O
reteta de sos bearnez din: unt decantat, tarhon, astmatui, boabe de
piper, otet de vin alb, galbenusuri si pieper cayenne. Ingrediente: 260
unt decantat 2 linguri tarhon proaspăt, tocat mare 2 linguri asmăţui
proaspăt, tocat mare o haşmă, tocată fm 4 boabe de piper, zdrobite 100
ml oţet de vin alb 6 gălbenuşuri un…
Read more »
Read more »
Prajitura cu inghetata
27 May 2012
O
reteta de prajitura cu inghetata din: oua, zahar, coaja de lamaie, vin
de porto, lapte, ulei, praf de copt, faina, ulei, zahar, zahar pudra,
inghetata de vanilie, cirese confiate si migdale. Ingrediente: 2 oua 100
g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 praf de sare 2 linguri vin
dulce de Porto 3-4…
Read more »
Read more »
Cannelloni
27 May 2012
Cannelloni
sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în
pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza
şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză.
Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi
mari”. In Statele Unite, aceste paste se…
Read more »
Read more »
Supă mediteraneeană cu legume călite
27 May 2012
O
reteta de Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline,
usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de
morcovi, rosii, tarhon verde si apa. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 5 catei de usturoi curatati 350 g cartofi descojiti taiati in
cubulete de 1 cm 1 ardei (1 verde si 1 galben)…
Read more »
Read more »
Budincă de marmeladă la abur
27 May 2012
O
reteta de budinca de marmelada la abur din: unt, marmelada, siropd e
zahar, coaja de portocala, zahar tos, oua, faina, praf de copt si lapte
integral. Serviţi-o cu un strop de smântână sau cu cremă de lapte cu ou
ori – pentru a vă răsfăţa şi mai mult – cu smântână groasă aromată cu…
Read more »
Read more »
Supă rusească de vită (Zharkoye)
27 May 2012
O
reteta de supa ruseasca de vita din: carne de vita, cartofi, radacina
de patrunjel, usturoi, smantana, supa de vita, marar verde, ceapa alba,
unt, morcov, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 300 g carne de vita 5
cartofi potrivit 1 radacina de patrunjel 3 catei de usturoi 1 lingura
de smantana 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Cocktail Ice Cofee
27 May 2012
O
reteta de cocktail Ice Cofee din: pepene galben, banana, zahar, rachiu
de cirese, cafea, inghetata de vanilie, migdale, curmale si flori din
zahar. Ingrediente: 100 g pepene galben 1 banana mica 2 linguri de zahar
5 cl rachiu de cirese 2 cesti de cafea 2 globuri de inghetata de
vanilie bucati de migdale 2…
Read more »
Read more »
Sos mousseline
27 May 2012
O
reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne, zeama de
lamaie si smantana. Un sos simplu, dar delicios, prezentat aici cu
fasole verde la aburi şi file de peşte alb înăbuşit. Ingrediente: 200 g
unt decantat 3 gălbenuşuri un vârf de cuţit de piper cayenne zeama de la
o jumătate de lămâie 30…
Read more »
Read more »
Supă cremă de praz şi cartofi
26 May 2012
O
reteta de supa crema de praz si cartofi din: ulei de masline, praz,
ceapa, supa de pui, cartofi, piper alb, crema de branza si ceapa verde.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 225 g praz, doar partea alba,
taiata in bucati mari 1 ceapa mare tocata mai mare 900 ml supa de pui
cu…
Read more »
Read more »
3 retete culinare
26 May 2012
3
retete culinare: Mee goreng Cei care doresc sâ încerce o mâncare
tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se
găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele
numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul
tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Andive umplute
26 May 2012
O
reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda
dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de
lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan. Ingrediente: 3 andive
230g crema de branza de vaci 150 g urda dulce 50 g unt sare piper 3
felii sunca uscata…
Read more »
Read more »
Budincă de ciuperci şi ardei gras
26 May 2012
O
reteta de budinca de ciuperci si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi,
rosii, faina integrala, branza de vaci, galbenus, unt, iaurt si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci 3 ardei grasi (1 rosu, 1 galben, 1 verde) 2
rosii 50 ml lapte 2 lingurite de faina integrala 100 g branza de vaci 1
galbenus 300…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan cu fasole verde
26 May 2012
O
reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai
de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de
pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g
fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1
ceapa sare…
Read more »
Read more »
Supă de piersici cu migdale
26 May 2012
O
reteta de supa de piersici cu migdale din: piersici, apa, coaja de
lamaie, zahar, lapte batut, nucsoara, nectar de piersici si fulgi de
migdale. Ingrediente: 675 g piersici proaspete 225 ml apa coaja de la 1
lamaie descojita foarte subtire si taiata in fasii late 2 linguri zahar
450 ml lapte batut sau lapte…
Read more »
Read more »
5 feluri de a prepara sparanghelul
26 May 2012
Sparanghel
cu lămâie şi sos de tarhon olandez Pentru sosul de tarhon olandez,
tăiaţi cubuleţe 100 g de unt nesărat, rece. Bateţi două gălbenuşuri mari
cu puţină zeamă de lămâie, un cub de unt, sare şi piper şi fierbeţi-le
în bain-marie până când obţineţi o compoziţie foarte groasă şi cremoasă.
Adăugaţi restul de unt, câte…
Read more »
Read more »
Cocktail Cofee Cobbler Bourbon
26 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cofee Cobbler Bourbon din: cafea, bourbon si
lichior de cafea. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare 1 paharel de
Bourbon 1 paharel de lichior de cafea Mod de preparare: Preparam
cafeaua si o lasam sa se raceasca. Punem gheata zdrobita intr-un pahar
inalt si ingust, turnam deasupra whiskey-ul si…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel sub crusta crocanta
26 May 2012
O
reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel,
sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel
verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1
chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin
1…
Read more »
Read more »
Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjel
26 May 2012
O
reteta de sunca afumata cu budinca de mazare si sos de patrunjel din:
sunca, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, cimbru, piper boabe,
mazare galbena, ceapa, morcov, otet de malt, sare de mare, unt, ceapa
rosie, mustar, patrunjel, lapte, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 kg de şuncă afumată fără os, desărată 1…
Read more »
Read more »
Penne cu urzici
26 May 2012
O
reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion,
ulei, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 500 g
penne sau alte paste fainoase 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 linguri de
bulion sau ketchup 2 linguri ulei busuioc verde sare piper Mod de
preparare: Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)
26 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se
prepara pui cu sos de lamaie si piper Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chifle cu umplutura de carne tocata
26 May 2012
O
reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina,
zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen,
maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet. Ingrediente: 40 g
drojdie 800 g faina 1 lingurita zahar 400 ml lapte caldut 1 ou 150 g unt
topit umplutura: 3 catei…
Read more »
Read more »
Sos Beurre Blanc
26 May 2012
O
reteta de sos beurre blanc din: hasme, otet de vin alb, vin alb si unt
fara sare. Un sos clasic, excelent, condimentat cu haşme, ideal de
servit la peşte, cum este rasolul de somon Ingrediente: 2 haşme mari,
tocate foarte fin 100 ml oţet de vin alb 100 ml vin alb sec 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu piept de pui
26 May 2012
O
reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde,
usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet
noodles ulei masline …