luni, 1 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #14


Retete de Paste:

Supa de pui cu porumb

3 June 2012
Supa de pui cu porumbO reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper 1 legatura…
Read more »

Biscuiti cu nuci pecan

3 June 2012
Biscuiti cu nuci pecanO reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra 70 g zahar brun 1 ou…
Read more »

Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde

2 June 2012
Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verdeO reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica, ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1 plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei roşu lung,…
Read more »

Salată verde cu creveti

2 June 2012
Salată verde cu crevetiO reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt, salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4 castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de la…
Read more »

Sos Jus

1 June 2012
Sos JusO reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături de coaste de miel prăjite şi…
Read more »

Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată

1 June 2012
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolatăO reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g unt moale 150 g zahar…
Read more »

6 retete culinare

1 June 2012
6 retete culinare6 retete culinare:   Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză.…
Read more »

Salata cu piept de curcan si cirese

1 June 2012
Salata cu piept de curcan si cireseO reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper negru…
Read more »

Găluşte cu porc si creveti

1 June 2012
Găluşte cu porc si crevetiO reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti, radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde. Prepararea acestor galuste este o adevărată…
Read more »

Clătite cu carne

1 June 2012
Clătite cu carneO reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3 linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne tocată 2 cepe 200 ml suc…
Read more »

Sos de arahide

1 June 2012
Sos de arahideO reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos, sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de ardei gras. Ingrediente: 25…
Read more »

Chec cappuccino

1 June 2012
Chec cappuccinoO reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt, scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline 2…
Read more »

Cum se prepară găluştele chinezeşti

1 June 2012
Cum se prepară găluştele chinezeştiPe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de umplutură în centrul fiecărui disc şi…
Read more »

Vită cu cuscus

1 June 2012
Vită cu cuscusO reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de busuioc…
Read more »

Supa de legume cu galuste de cas

1 June 2012
Supa de legume cu galuste de casO reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2 cartofi 2 cepe 1/2 gulie 3…
Read more »

Retete culinare: Perisoare în sos de roşii

1 June 2012
Retete culinare: Perisoare în sos de roşiiO reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare pentru sos…
Read more »

Tartă cu cremă de vanilie si banane

1 June 2012
Tartă cu cremă de vanilie si bananeO reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2 linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml lapte semidegresat 2 oua…
Read more »

Polenta

1 June 2012
PolentaMămăliga estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase. Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi, îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele cele…
Read more »

Sos Salsa roja

1 June 2012
Sos Salsa rojaO reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi, iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3 roşii coapte, tăiate,…
Read more »

Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti

1 June 2012
Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castravetiO reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta un…
Read more »

Placinta cu cirese

1 June 2012
Placinta cu cireseO reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus. Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare) cirese…
Read more »

Cocktail Cafe La Bamba

1 June 2012
Cocktail Cafe La BambaO reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie de zahar…
Read more »

Tortellini cu spanac şi ricotta

1 June 2012
Tortellini cu spanac şi ricottaAromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi stropiţi…
Read more »

Tarte cu prune

1 June 2012
Tarte cu pruneO reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb, zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de prune, pentru un desert pe…
Read more »

Salata de sfecla

1 June 2012
Salata de sfeclaO reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1 morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet   Mod de preparare: Spala sfeclele, sterge-e cu un…
Read more »

Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci

1 June 2012
Reteta zilei: Placinta de cartofi dulciO reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri de…
Read more »

Salată de cartofi cu sos pesto

1 June 2012
Salată de cartofi cu sos pestoO reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri de pin 3 catei de usturoi 75…
Read more »

Fructe cu cremă de caise si ciocolată

1 June 2012
Fructe cu cremă de caise si ciocolatăO reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata, pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate tocate in bucati mari 2 linguri…
Read more »

Borş de legume umplute

1 June 2012
Borş de legume umpluteO reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l bors…
Read more »

Sos chinezesc de lămâie

1 June 2012
Sos chinezesc de lămâieO reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre. Ingrediente:…
Read more »

Salata de paste cu ton

1 June 2012
Salata de paste cu tonO reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de…
Read more »

Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc

31 May 2012
Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porcO reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g carne…
Read more »

Supă de porumb dulce si crab

31 May 2012
Supă de porumb dulce si crabO reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de porumb, supde  pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2 litri…

Frecătei cu mere

31 May 2012
Frecătei cu mereO reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2 linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie 1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie 1000…
Read more »

Sos dulce-acrisor

31 May 2012
Sos dulce-acrisorO reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia   Mod…
Read more »

Salata cu pui la gratar

31 May 2012
Salata cu pui la gratarO reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii, ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel 2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva teci de mazare 4…
Read more »

Ananas flambat

31 May 2012
Ananas flambatO reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata   Mod…
Read more »

Cocktail Ice Cofee Caribbean

31 May 2012
Cocktail Ice Cofee CaribbeanO reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa, inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl rom alb   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca, apoi o mixam…
Read more »

Desert Ambrozie

31 May 2012
Desert AmbrozieAcest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2 banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de cocos indulciti crengute de menta…
Read more »

Ciorbă de praz cu cartofi

31 May 2012
Ciorbă de praz cu cartofiO reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5 cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean   Mod de preparare: Se curata morcovii, pastarnacul, gulia si…
Read more »

Prăjitură cu migdale si gris

31 May 2012
Prăjitură cu migdale si grisO reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de griş fin 150 g de făină albă 1  linguriţă de curcuma măcinată 2  linguriţe de…
Read more »

Peste la gratar

31 May 2012
Peste la gratarO reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1 lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt  …
Read more »

Cum se prepara orez mexican (video)

31 May 2012
Cum se prepara orez mexican (video)O reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »

Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citrice

31 May 2012
Prăjitură turcească cu iaurt şi sirop de citriceO reteta de prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice din: unt, oua, zahar tos, faina, iaurt natural, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, zeama de portocala si apa de portocale. Aceasta prajitura densa si cremoasa, preparata cu iaurt, are o consistenţă asemănătoare cu cea a unei prăjituri cu brânză. Siropul de…
Read more »

Strudel de legume

31 May 2012
Strudel de legumeO reteta de studel de legume din: aluat de foi, amestec de legume, sunca, ceapa, patrunjel, oua de prepelita, crutoane, lapte, boia, sare, piper, samantana, branza de vaci, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 400 ml aluat de foi 1 kg amestec de legume congelate 350 g sunca 1 ceapa 1 lingura patrunjel proaspat tocat 10…
Read more »

Sos Salsa de mango şi coriandru

31 May 2012
Sos Salsa de mango şi coriandruO reteta de sos salsa de mango si coriandru din: mango, ceapa verde, coriandru, zeama de lamaie verde si ghimbir. Această salsa tropicală este delicioasă cu scoici la grătar sau cu chebap de peşte. Ingrediente: 3 fructe coapte de mango 2   cepe verzi, tocate fin 3   linguri de coriandru proaspăt, mărunţit 2 linguri zeamă de…
Read more »

Borş de păstrăv

31 May 2012
Borş de păstrăvO reteta de bors de pastrav din: pastrav, morcov, telina, ceapa, ardei grasi, stevie, orez, bors, apa, leustean si sare. Ingrediente: 1 pastrav de circa 700 g 1 morcov 1 radacina de telina 2 cepe 2 ardei grasi rosii 1 legatura stevie sau macris 50 g orez 500 ml bors 1,5 l apa 1 legatura…
Read more »

Ingheţată de iaurt cu zmeură

31 May 2012
Ingheţată de iaurt cu zmeurăO reteta de inghetata de iaurt cu zmeura din: zmeura, gem de zmeura, apa de trandafiri, iaurt, zahar, zmeura si frunze de menta verde. Ingrediente: 450 g zmeura 4 lingura gem de zmeura fara samburi 2 linguri apa de trandafiri 500 g iaurt 3 linguri zahar pentru glasat, sau dupa gust pentru servit (optional): zmeura…
Read more »

Peste cu capere

31 May 2012
Peste cu capereO reteta de peste cu capere din: file de peste, cuisoare, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, capere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste de 150 g fiecare 4 cuisoare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii cherry 2 linguri capere 3 linguri patrunjel tocat sare…
Read more »

Cocktail de cafea si inghetata

31 May 2012
Cocktail de cafea si inghetataO reteta simpla de Cocktail de cafea si inghetata din: cafea, zahar, inghetata de cafea, frisca si lichior de oua. Ingrediente: 2 cesti de cafea tare 2 lingurite pline de zahar sau zahar vanilat 4-6 globuri de inghetata de cafea frisca lichida 8 cl lichior de oua   Mod de preparare: Preparam cafeaua, o indulcim…
Read more »

Sos Concasse de roşii

31 May 2012
Sos Concasse de roşiiO reteta de sos concasse de rosii din: rosii, ulei de masline, hasme, usturoi, pasta de tomate si plante aromate. Aceasta este o metodă clasică de preparare a legumelor. Termenul concasse descrie roşiile fin feliate, utilizate ca garnitură. Vi-l prezentăm alături de raviolli. Ingrediente: 500 g roşii coapte ulei de măsline sau ulei vegetal pentru…
Read more »

Salata de ciuperci cu somon

31 May 2012
Salata de ciuperci cu somonO reteta de salata de ciuperci cu somon din: salata creata, ciuperci, somon afumat, marar, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 salată creaţă 300 g ciuperci 100 g somon afumat 1 legătură de mărar 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie sare   Mod de preparare:…
Read more »

Pesto

30 May 2012
PestoO reteta pesto din: busuioc, parmezan, usturoi, seminte de pin si ulei de masline. Acest sos clasic, preparat fără fierbere, din busuioc, parmezan şi seminţe de pin, se serveşte tradiţional cu paste. Ingrediente: 80 g busuioc proaspăt 100 g parmezan 2 căţei de usturoi, curăţaţi 50 g seminţe de pin 100 ml ulei de măsline…
Read more »

Salata de paste picante

30 May 2012
Salata de paste picanteO reteta de salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan, ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne 100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei 75 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă…
Read more »

Salată de fructe orientale

30 May 2012
Salată de fructe orientaleO reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri…
Read more »

Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

30 May 2012
Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuriO reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate, miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de…
Read more »

Tort de îngheţată în 3 culori

30 May 2012
Tort de îngheţată în 3 culoriO reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2 linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă…
Read more »

Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator

30 May 2012
Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos taratorO reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din: fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper, ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne. Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…
Read more »

Corăbioare cu fructe glasate

30 May 2012
Corăbioare cu fructe glasateO reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine, zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite taiate in doua si apoi in felii…
Read more »

Retete internationale: Ravioli

30 May 2012
Retete internationale: RavioliCel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele…
Read more »

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

30 May 2012
Salată cu piept de curcan si sos de muştarO reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos: 2 linguri cu…
Read more »

Budincă de griş

30 May 2012
Budincă de grişO reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara   Mod de preparare:…
Read more »

Tabouleh

30 May 2012
TaboulehO reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de delicatese speciale. Ideal…
Read more »

Sos Rouille

30 May 2012
Sos RouilleO reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat 120…
Read more »

Ciorbă de legume cu lapte bătut

30 May 2012
Ciorbă de legume cu lapte bătutO reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde, mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200 g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi 200 g rosii 1 l lapte batut…
Read more »

Tocanita de porc cu legume

30 May 2012
Tocanita de porc cu legumeO reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de faina 1 ceapa, taiata rondele…

Reteta zilei: Briose cu afine

30 May 2012
Reteta zilei: Briose cu afineO reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana 1/4 ceasca de lapte 2 1/2…
Read more »

Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice

30 May 2012
Cocktail nealcoolic cu roşii si citriceO reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii, pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde, gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de grădină…
Read more »

Baba ganoush

30 May 2012
Baba ganoushO reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt, acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu. Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi a…
Read more »

Salată cu parmezan şi prosciutto

30 May 2012
Salată cu parmezan şi prosciuttoO reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde, castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2 cas­traveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1 căţel…
Read more »

Cocktail Cafe Bon

30 May 2012
Cocktail Cafe BonO reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola, lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea rece, cu zaharul…
Read more »

Retete culinare: Pizza

30 May 2012
Retete culinare: PizzaO reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi, ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton, ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de rosii…
Read more »

Salata Roastbeef

30 May 2012
Salata RoastbeefO reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline, otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin 1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Covrigi

30 May 2012
CovrigiO reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina, bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare mare…
Read more »

Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi

30 May 2012
Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcoviO reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui, rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie, morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4 lingurita praf de chilli 4 linguri ulei de…
Read more »

Sos de pâine

30 May 2012
Sos de pâineO reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor, fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume. Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică sau…
Read more »

5 retete culinare

30 May 2012
5 retete culinare5 retete culinare:   Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele…
Read more »

Fizz de mango, piersici şi caise

29 May 2012
Fizz de mango, piersici şi caiseO reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise, bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2 caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de roinita, pentru ornat (optional)   Mod de preparare: Se curata mango si se decupeaza miezul de…
Read more »

Maultaschen

29 May 2012
MaultaschenMaultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe de…
Read more »

Slush din ananas şi fructe de pădure

29 May 2012
Slush din ananas şi fructe de pădureO reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni, ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta. Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri lapte praf degresat 1 lingura zahar…
Read more »

Aripioare crocante, coapte în cuptor

29 May 2012
Aripioare crocante, coapte în cuptorO reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui, lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei. Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1 lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Potriveşti cuptorul…
Read more »

Mâncare picantă de fasole

29 May 2012
Mâncare picantă de fasoleO reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno, piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si apoi solziosri 1 ardei iute proaspat,…
Read more »

Pastrav picant la gratar

29 May 2012
Pastrav picant la gratarO reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4 pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3 linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…
Read more »

Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin

29 May 2012
Portofele cu smantana, fructe si muguri de pinO reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina, praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1 1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin sau 4…
Read more »

Sos Coulis de ardei graşi roşii

29 May 2012
Sos Coulis de ardei graşi roşiiO reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20 g…
Read more »

Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)

29 May 2012
Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)O reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel, frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 230…
Read more »

Galuste cu mac

29 May 2012
Galuste cu macO reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni, coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1 plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat   Mod de preparare: Se lasa sa se…
Read more »

Tajine cu legume în stil marocan

29 May 2012
Tajine cu legume în stil marocanO reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt 1…
Read more »

Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni

29 May 2012
Desert cu budincă de vanilie şi căpşuniO reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1 pachet de frişcă instant   Mod de…
Read more »

Falafel cu sos tahini

29 May 2012
Falafel cu sos tahiniO reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta, chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi, ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau fast-fooduri.…
Read more »

Pui cu legume in sos de smantana

29 May 2012
Pui cu legume in sos de smantanaO reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei, sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si patrunjel. Ingrediente:  500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80 ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi 2…
Read more »

Sos Coulis de roşii

29 May 2012
Sos Coulis de roşiiO reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere, perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic. Ingrediente: 1  kg roşii foarte coapte 2   haşme, tocate…
Read more »

Pui pe sare

29 May 2012
Pui pe sareO reteta de pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota. Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline 1 felie miez de paine 1 ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota   Mod de preparare: Cureţi puiul, apoi îl speli…
Read more »

Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati

29 May 2012
Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmatiO reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi, ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute, scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa, morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele. Ingrediente:…
Read more »

Supă de năut cu sparanghel

29 May 2012
Supă de năut cu sparanghelO reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa tocata mare 2 catei de usturoi tocati 1 litru bulion de pui sau de legume 150 g sparanghel curatat si taiat bucatele 170 g…
Read more »

Lasagne

29 May 2012
LasagneIntr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această mâncare se…
Read more »

Salată de cartofi cu smântână

29 May 2012
Salată de cartofi cu smântânăO reteta de salata de cartofi cu smantana din: suc de lamaie, zahar brun, mustar, ulei, smantana, sare, piper, cartofi, mazare, fetica, oua si germeni de lucerna. Ingrediente: 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita zahar brun 2 1/2 lingurite mustar 1 lingura ulei 150 g smantana sare piper salata: 800 g cartofi fierti in…
Read more »

Cocktail Mazagran

29 May 2012
Cocktail MazagranO reteta simpla de Cocktail Mazagran din: cafea, lichior de maraschino, lichior cu coniac, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: o jumatate de ceasca de cafea tare 1 paharel de lichior cu Maraschino 1 paharel de lichior cu coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate   Mod de preparare: Presaram cafeaua, apoi o lasam sa…
Read more »

Rulouri cu spanac si brânză feta

29 May 2012
Rulouri cu spanac si brânză fetaO reteta de rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat frantuzesc si unt nesarat. In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi de aluat franţuzesc,…

Retete culinare: Placinta cu legume

29 May 2012
Retete culinare: Placinta cu legumeO reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi, ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel. Ingrediente:  250 g faina 2 oua circa 100 ml bere 1+2 linguri ulei 150 g morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 dl supa…
Read more »

Cum se prepara Penne (video)

29 May 2012
Cum se prepara Penne (video)O reteta video despre cum se prepara Penne, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara Penne Pofta buna!
Read more »

Supa crema de rosii cu smantana si busuioc

29 May 2012
Supa crema de rosii cu smantana si busuiocO reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco, smantana, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 1 cateld e usturoi sare piper 1 kg rosii decojite si taiate cuburi 100 ml…
Read more »

Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)

29 May 2012
Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)O reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi, ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper rosu. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 7-8 cartofi albi 2 ardei verzi 2 rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel pasta de tomate ulei sare piper rosu   Mod de preparare:…
Read more »

Inghetata de scortisoara

29 May 2012
Inghetata de scortisoaraO reteta de inghetata de scortisoara din: inghetata de vanilie, scortisoara, piscoturi si nuci caramelizate. Ingrediente: 1 inghetata de vanilie 2 lingurite scortisoara 100 g piscoturi zdrobite 50 g nuci caramelizate si tocate   Mod de preparare: Se scoate inghetata din frigider si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei circa 10 minute. Se…
Read more »

Sos de mere

29 May 2012
Sos de mereO reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă. Ingrediente: 4 mere pentru copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici un vârf de cuţit de scorţişoară…
Read more »

Supă de linte cu roşii

29 May 2012
Supă de linte cu roşiiO reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte. Ingrediente: 25 g ciuperci porcini uscate 225 ml apa fierbinte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate fara…
Read more »

5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigene

29 May 2012
5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigeneNu amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi lapte în cafea. Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree, toxiinfecţii şi…
Read more »

Cocktail Cafe Chocolat Flip

29 May 2012
Cocktail Cafe Chocolat FlipO reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar pudra…
Read more »

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

29 May 2012
Paste cu dovlecel prăjit şi parmezanO reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se taie…
Read more »

Supa de ciuperci si arpacas

29 May 2012
Supa de ciuperci si arpacasO reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa, ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa, taiata in cuburi de 2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci taiate in fasii…
Read more »

Retete internationale: Macaroane cu branza

28 May 2012
Retete internationale: Macaroane cu branzaGrecii şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente. Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei, ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după cum dovedeşte…
Read more »

Crema de vanilie cu zmeura

28 May 2012
Crema de vanilie cu zmeuraO reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie, amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml lapte 1 pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3 linguri unt 200 g biscuiti 200 g zmeura   Mod de preparare: Se toarnă laptele într-o oală cu…
Read more »

Friptură portugheză

28 May 2012
Friptură portughezăO reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel si cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita mustar 1 lingurita amidon alimentar 1 legatura…
Read more »

Minestrone cu perişoare

28 May 2012
Minestrone cu perişoareO reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 225 g piept de curcan fara…
Read more »

Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri

28 May 2012
Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuriO reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3 dovlecei medii sau 2 dovlecei  mari, de aproximativ 500 g sare de mare şi piper negru 2  linguri de ulei…
Read more »

Portofele din piept de pui cu sos de mango

28 May 2012
Portofele din piept de pui cu sos de mangoO reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui, branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute si marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g fiecare) 200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri mustar tip…
Read more »

Cupă de vară cu fructe

28 May 2012
Cupă de vară cu fructeO reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar, biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla. Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri zahar 12 biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu vanilie 200 g iaurt simplu 2…
Read more »

Tartine cu ardei gras

28 May 2012
Tartine cu ardei grasO reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei de masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de masline 50 g crema de unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi piper…
Read more »

4 retete culinare

28 May 2012
4 retete culinare4 retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino…
Read more »

Cocktail cu cafea

28 May 2012
Cocktail cu cafeaO reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar, galbenusuri, lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de cafea instant 1/2 l apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel de lichior cu Marsala fistic nesarat   Mod de preparare: Dizolvam cafeaua intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, apoi o…
Read more »

Tartine cu surimi

28 May 2012
Tartine cu surimiO reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare, piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si smantana. Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4 linguri unt moale sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici 200 g surimi de crab…
Read more »

Mâncărică de vită cu ciuperci

28 May 2012
Mâncărică de vită cu ciuperciO reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă mică…
Read more »

Supă de legume verzi şi verdeţuri

28 May 2012
Supă de legume verzi şi verdeţuriO reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz, ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si supa de pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă grozavă pentru vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin sezon. Puteţi să folosiţi toate soiurile – trebuie doar…
Read more »

Pui sirian

28 May 2012
Pui sirianO reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina, usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri faina 4 catei usturoi 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii 250 g ciuperci 100 ml vin patrunjel verde…
Read more »

Crema de mazare

28 May 2012
Crema de mazareO reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de vaci, smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de vaci 1 lingura smantana dulce sare piper 120 g branza de burduf paine prajita   Mod de preparare:…
Read more »

Sos de roşii

28 May 2012
Sos de roşiiO reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline, morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne. Ingrediente: 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g, scurse şi tăiate în bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 100…
Read more »

Desert cu rubarbă

28 May 2012
Desert cu rubarbăO reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri. Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi zeama de la 1 portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă custard: 150 ml de…
Read more »

Supa de scoici cu sunca de curcan

28 May 2012
Supa de scoici cu sunca de curcanO reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde, frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate in bucati de 1 cm 1…
Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole

28 May 2012
Reteta zilei: Mancare de fasoleO retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole, ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb. Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa gust) ardei rosu zdrobit…
Read more »

Polenta alla Boscaiola

28 May 2012
Polenta alla BoscaiolaO reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din regiunea Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati proaspeti 500 g ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g cascaval sare piper   Mod…
Read more »

Salată cu roşii cherry şi brânză feta

28 May 2012
Salată cu roşii cherry şi brânză fetaO reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry, castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii cherry tăiate pe jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi felii 1/4 ceaşcă cu brânză feta, sfărmată 1…
Read more »

Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

28 May 2012
Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşuneO reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina, faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana, baton  de vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged: 150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g de făină de orez 1/2 de linguriţă…

Supă tradiţională de pui cu tăiţei

28 May 2012
Supă tradiţională de pui cu tăiţeiO reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi, telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe de porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de carne: 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de carne de pui fara piele 2…
Read more »

Somon cu citrice

28 May 2012
Somon cu citriceO reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta, lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de somon cu piele 1…
Read more »

Cocktail African Queen

28 May 2012
Cocktail African QueenO reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut, cafea, nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar mic de suc de mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare (mokka) putine nucsoara macinata apa minerala 1 mango 1 curmala   Mod de preparare: Mixam bine sucul…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)

28 May 2012
Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze
Read more »

Sosuri: Sos olandez

28 May 2012
Sosuri: Sos olandezO reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de zeamă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi…
Read more »

Tartar de somon

27 May 2012
Tartar de somonO reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac. Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1 mana spanac proaspat  …
Read more »

Supă de broccoli cu brânză Cheddar

27 May 2012
Supă de broccoli cu brânză CheddarO reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza cheddar, nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400 ml supa de pui cu continut redus…
Read more »

Salată a la Capri, cu pesto de fistic

27 May 2012
Salată a la Capri, cu pesto de fisticO reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi, fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, aprmezan, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel de usturoi 2 linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâ­ie 3 linguri de ulei de măsline 3…
Read more »

Pui cu sos de mango

27 May 2012
Pui cu sos de mangoO reteta de pui cu sos de mango din: otet de orez, ardei iute, mango, coriandru, sare, faina de orez, ulei de palmier, ardei gras, piept de pui, zahar brun, sos de soia, lime, usturoi si sofran. Ingrediente: 1 lingurita otet de orez 1 ardei iute 2 buc mango bine copt 2 lingurite coriandru proaspat,…
Read more »

Baccala

27 May 2012
BaccalaO reteta de baccala din: file de peste, ardei gras, orez, sare, piper, busuioc, patrunjel verde si unt. Ingrediente: 600-800 g file de peşte (după preferinţă) 400 g ciuperci proaspete 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras roşu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 căni cu apă plată 2-3 fire pătrunjel verde 50 g…
Read more »

Sos bearnez

27 May 2012
Sos bearnezO reteta de sos bearnez din: unt decantat, tarhon, astmatui, boabe de piper, otet de vin alb, galbenusuri si pieper cayenne. Ingrediente: 260 unt decantat 2 linguri tarhon proaspăt, tocat mare 2 linguri asmăţui proaspăt, tocat mare o haşmă, tocată fm 4 boabe de piper, zdrobite 100 ml oţet de vin alb 6 gălbenuşuri un…
Read more »

Prajitura cu inghetata

27 May 2012
Prajitura cu inghetataO reteta de prajitura cu inghetata din: oua, zahar, coaja de lamaie, vin de porto, lapte, ulei, praf de copt, faina, ulei, zahar, zahar pudra, inghetata de vanilie, cirese confiate si migdale. Ingrediente: 2 oua 100 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 praf de sare 2 linguri vin dulce de Porto 3-4…
Read more »

Cannelloni

27 May 2012
CannelloniCannelloni sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză. Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi mari”. In Statele Unite, aceste paste se…
Read more »

Supă mediteraneeană cu legume călite

27 May 2012
Supă mediteraneeană cu legume căliteO reteta de Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline, usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de morcovi, rosii, tarhon verde si apa. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 5 catei de usturoi curatati 350 g cartofi descojiti taiati in cubulete de 1 cm 1 ardei (1 verde si 1 galben)…
Read more »

Budincă de marmeladă la abur

27 May 2012
Budincă de marmeladă la aburO reteta de budinca de marmelada la abur din: unt, marmelada, siropd e zahar, coaja de portocala, zahar tos, oua, faina, praf de copt si lapte integral. Serviţi-o cu un strop de smântână sau cu cremă de lapte cu ou ori – pentru a vă răsfăţa şi mai mult – cu smântână groasă aromată cu…
Read more »

Supă rusească de vită (Zharkoye)

27 May 2012
Supă rusească de vită (Zharkoye)O reteta de supa ruseasca de vita din: carne de vita, cartofi, radacina de patrunjel, usturoi, smantana, supa de vita, marar verde, ceapa alba, unt, morcov, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 300 g carne de vita 5 cartofi potrivit 1 radacina de patrunjel 3 catei de usturoi 1 lingura de smantana 1 cana supa de…
Read more »

Cocktail Ice Cofee

27 May 2012
Cocktail Ice CofeeO reteta de cocktail Ice Cofee din: pepene galben, banana, zahar, rachiu de cirese, cafea, inghetata de vanilie, migdale, curmale si flori din zahar. Ingrediente: 100 g pepene galben 1 banana mica 2 linguri de zahar 5 cl rachiu de cirese 2 cesti de cafea 2 globuri de inghetata de vanilie bucati de migdale 2…
Read more »

Sos mousseline

27 May 2012
Sos mousselineO reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne, zeama de lamaie si smantana. Un sos simplu, dar delicios, prezentat aici cu fasole verde la aburi şi file de peşte alb înăbuşit. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri un vârf de cuţit de piper cayenne zeama de la o jumătate de lămâie 30…
Read more »

Supă cremă de praz şi cartofi

26 May 2012
Supă cremă de praz şi cartofiO reteta de supa crema de praz si cartofi din: ulei de masline, praz, ceapa, supa de pui, cartofi, piper alb, crema de branza si ceapa verde. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 225 g praz, doar partea alba, taiata in bucati mari 1 ceapa mare tocata mai mare 900 ml supa de pui cu…
Read more »

3 retete culinare

26 May 2012
3 retete culinare3 retete culinare: Mee goreng Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să…
Read more »

Retete culinare: Andive umplute

26 May 2012
Retete culinare: Andive umpluteO reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan. Ingrediente:  3 andive 230g crema de branza de vaci 150 g urda dulce 50 g unt sare piper 3 felii sunca uscata…
Read more »

Budincă de ciuperci şi ardei gras

26 May 2012
Budincă de ciuperci şi ardei grasO reteta de budinca de ciuperci si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi, rosii, faina integrala, branza de vaci, galbenus, unt, iaurt si sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 3 ardei grasi (1 rosu, 1 galben, 1 verde) 2 rosii 50 ml lapte 2 lingurite de faina integrala 100 g branza de vaci 1 galbenus 300…
Read more »

Rulade de curcan cu fasole verde

26 May 2012
Rulade de curcan cu fasole verdeO reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1 ceapa sare…
Read more »

Supă de piersici cu migdale

26 May 2012
Supă de piersici cu migdaleO reteta de supa de piersici cu migdale din: piersici, apa, coaja de lamaie, zahar, lapte batut, nucsoara, nectar de piersici si fulgi de migdale. Ingrediente: 675 g piersici proaspete 225 ml apa coaja de la 1 lamaie descojita foarte subtire si taiata in fasii late 2 linguri zahar 450 ml lapte batut sau lapte…
Read more »

5 feluri de a prepara sparanghelul

26 May 2012
5 feluri de a prepara sparanghelulSparanghel cu lămâie şi sos de tarhon olandez Pentru sosul de tarhon olandez, tăiaţi cubuleţe 100 g de unt nesărat, rece. Bateţi două gălbenuşuri mari cu puţină zeamă de lămâie, un cub de unt, sare şi piper şi fierbeţi-le în bain-marie până când obţineţi o compoziţie foarte groasă şi cremoasă. Adăugaţi restul de unt, câte…
Read more »

Cocktail Cofee Cobbler Bourbon

26 May 2012
Cocktail Cofee Cobbler BourbonO reteta simpla de Cocktail Cofee Cobbler Bourbon din: cafea, bourbon si lichior de cafea. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare 1 paharel de Bourbon 1 paharel de lichior de cafea   Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Punem gheata zdrobita intr-un pahar inalt si ingust, turnam deasupra whiskey-ul si…
Read more »

Friptura de vitel sub crusta crocanta

26 May 2012
Friptura de vitel sub crusta crocantaO reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1 chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin 1…
Read more »

Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjel

26 May 2012
Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjelO reteta de sunca afumata cu budinca de mazare si sos de patrunjel din: sunca, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, cimbru, piper boabe, mazare galbena, ceapa, morcov, otet de malt, sare de mare, unt, ceapa rosie, mustar, patrunjel, lapte, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 kg de şuncă afumată fără os, desărată 1…
Read more »

Penne cu urzici

26 May 2012
Penne cu urziciO reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion, ulei, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 500 g penne sau alte paste fainoase 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 linguri de bulion sau ketchup 2 linguri ulei busuioc verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli…
Read more »

Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)

26 May 2012
Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)O reteta video despre cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper Pofta buna!
Read more »

Chifle cu umplutura de carne tocata

26 May 2012
Chifle cu umplutura de carne tocataO reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina, zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen, maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet. Ingrediente: 40 g drojdie 800 g faina 1 lingurita zahar 400 ml lapte caldut 1 ou 150 g unt topit umplutura: 3 catei…
Read more »

Sos Beurre Blanc

26 May 2012
Sos Beurre BlancO reteta de sos beurre blanc din: hasme, otet de vin alb, vin alb si unt fara sare. Un sos clasic, excelent, condimentat cu haşme, ideal de servit la peşte, cum este rasolul de somon Ingrediente: 2 haşme mari, tocate foarte fin 100 ml oţet de vin alb 100 ml vin alb sec 200 g…
Read more »

Reteta zilei: Noodles cu piept de pui

26 May 2012
Reteta zilei: Noodles cu piept de puiO reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline  …

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro