Retete de Paste:
Muştar făcut în casă
22 April 2012
O
reteta de mustar facut in casa din: boabe de mustar, otet de mere, apa,
miere, sare si turmeric. Ingrediente: 1 cană boabe de muştar 1/2 cană
oţet de mere 1/4 cană apă 1 lingură miere de albine 1/4 linguriţă sare
1/4 linguriţă turmeric Mod de preparare: Amestecă apa cu oţetul de
mere şi…
Read more »
Read more »
Bulete vegetale
22 April 2012
O
reteta vegetala din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de
masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata. Ingrediente: 500 g linte 3
ouă 100 g făină integrală 250 g pâine (de preferat baghetă sau
franzelă) 200 ml ulei de măsline sau de porumb 300 g ceapă 1 legatura
verdeaţă 1/2 lingurita piper măcinat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Painici in ghivece
22 April 2012
O
reteta de painici in ghivece din: drojdie, faina, sare, plante
aromatice, ulei vegetal si lapte degresat. Ingrediente: 2 cubulete
drojdie proaspata 1000 g faina alba simpla 1 lingura sare 6 linguri
plante aromatice proaspete, tocate marunt, de exemplu coriandru, marar,
oregano, patrunjel, rozmarin si cimbru ulei vegetal pentru uns 2 linguri
lapte degresat, pentru…
Read more »
Read more »
Salata tarcata
21 April 2012
O
reteta de salata tarcata din: untisor, rucola, fenicul, morcovi, ardei
gras, ridichi, arpagic verde, otet de mere, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 50 g untişor 1 legătură de rucola 1 fenicul
1 morcov 1 ardei gras galben 6 ridichi 10 fire de arpagic verde 2
linguri de oţet de mere 4…
Read more »
Read more »
Caracatita coapta cu usturoi
21 April 2012
O
reteta de caracatita coapta cu usturoi din: caracatita, usturoi,
lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline, cartofi, patrunjel,
usturoi, parmezan, alune, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg de caracatita 1 bulb intreg de usturoi 1 lamaie rasa (cu tot cu
suc) ardei iute 3 linguri de patrunjel 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Calcan pe salată
21 April 2012
O
reteta de calcan pe salata din: cartofi, sare, chimen, ridichi, creson,
ceapa, ulei, supa, marar, mustar, piper, otet de vin alb, fileuri de
calcan, condimente, oua, parmezan, boia dulce si faina. Ingrediente: 700
g cartofi noi sare 1 linguriţă chimen 1 legătură ridichi 1 mână de
creson 3 cepe 10 linguri ulei 250 ml…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor pe pat de fenicul
21 April 2012
O
reteta de somon la cuptor pe pat de fenicul din: bulbi de fenicul,
grasime, vin alb, frisca, sare, piper, mustar, seminte de mustar,
patrunjel, piper si fileuri de somon. Ingrediente: 1 kg bulbi de fenicul
1 legatura de ceapa verde grasime pentru forma 100 ml vin alb 200 g
frisca sare iodata piper macinat…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu ridichi
21 April 2012
O
reteta de supa de cartofi cu ridichi din: cartofi, ulei, supa de pui,
smantana, sare, ridichi, unt si naturel. Ingrediente: 500 g cartofi 3
linguri ulei 1 l supa de pui sau de legume 200 ml smantana sare 2
legaturi ridichi 40 g unt 2 linguri nasturel pentru decor Mod de
preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu branza si orez cu legume
21 April 2012
O
reteta de ceafa de porc cu branza si orez cu legume din: ceafa de porc,
branza topita, orez, otet, vin alb, unt, rozmarin, usturoi, sare,
piper, zucchini, ardei gras, morcov si ceapa. Ingrediente: 4 felii de
ceafa de porc 8 felii de branza topita 240 g orez basmati 10 ml otet 100
ml vin…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu somon
21 April 2012
O
reteta de sufleu de paste cu somon din: broccoli, sare, paste, file de
somon, rosii conservate in ulei, oua, smantana, lapte, cascaval, capere
si piper. Ingrediente: 500 g broccoli sare 400 g paste scurte 400 g file
de somon 50 g rosii conservate in ulei 4 oua 300 g smantana 200 ml
lapte degresat…
Read more »
Read more »
Salată cu şuncă si dressing de muştar
21 April 2012
O
reteta de salata cu sunca si dressing de mustar din: miez de nuca, otet
balsamic alb, sare, piper, mustar, miere, ulei de floarea soarelui,
ceapa, salata verde, fetica, portocala si sunca de parma. Ingrediente:
50 g miez de nucă 4 linguri oţet balsamic alb sare piper 1 lingură
muştar de Dijon cu miere 1…
Read more »
Read more »
Punci cu banane si fructe de padure
21 April 2012
O
reteta de punci cu banane si fructe de padure din: fructe de padure,
zahar, rachiu, vin alb demisec, sampanie si lamaita. Ingrediente: 300 g
fructe de padure 100 g zahar 1/8 l rachiu (Weinbrand) 0,7 vin alb
demisec 0,7 sampanie demiseca lamaita Mod de preparare: Spalam si
stergem fructele de padure. Curatam banana…
Read more »
Read more »
Terina de ficat de rata cu piure de nuci
21 April 2012
O
reteta de Terina de ficat de rata cu piure de nuci din: ficat de rata,
coniac, lapte, sare, piper, nucsoara, nuci, sare, smochine, zahar,
vanilie si lamaie. Ingrediente: 450 g ficat de rata 20 ml coniac fin 1 l
lapte sare piper nucsoara pentru piureul de nuci: 250 g nuci 500 ml apa
sare…
Read more »
Read more »
Plăcintă haiducească
21 April 2012
O
reteta de placinta haiduceasca din: aluat, ficat, lapte, sare, carne de
vita, piper, salvie, pesmet, usturoi, ulei de floarea soarelui si ou.
Ingrediente: 500 g aluat de plăcinte 200 g ficat de vită sau de porc 300
ml lapte dulce sare 200 g carne de vită salvie uscată piper măcinat 2-3
linguri pesmet 2…
Read more »
Read more »
Sandvis de inghetata
21 April 2012
O
reteta de Sandvis de inghetata din: oua, faina, zahar farin, unt,
cacao, vanilie, caramele si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 oua
100 g faina 100 g zahar farin 100 g unt 20 g cacao vanilie umplutura:
500 ml inghetata caramele – tocate bucatele bombonele de ciocolata Mod
de preparare: Se bat albuşurile spumă.…
Read more »
Read more »
Supa Osumashi
21 April 2012
Un
bol de supă miso puteţi găsi în orice restaurant japonez, însă dacă
doriţi o mâncare japoneză mai deosebită, căutaţi supa osumashi. Spre
deosebire de miso, osumashi este perfect limpede, oferindu-le
bucătarilor japonezi prilejul de a-şi dovedi simţul artistic. Se
porneşte de la aceeaşi zeamă numită dashi. După ce supa a fost luată de
pe…
Read more »
Read more »
Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii
21 April 2012
O
reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii,
ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei
de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper.
Ingrediente: 2 fructe de mango coapte 4 roşii 1 ceapă roşie 150 g
verdeţuri asortate 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi…
Read more »
Read more »
Supă de paste cu cocos
21 April 2012
O
reteta de supa de paste cu cocos din: ceapa, usturoi, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ceapa verde, foi de dafin, boabe de piper, sare, pipet
de pui, ardei iute, spaghete, lapte de cocos si suc de lamaie verde.
Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 morcovi 50 g ţelină 2 rădăcini
de pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu sos de portocale
21 April 2012
O
reteta de salata de pui cu sos de portocale din: file de piept de pui,
ulei de masline, sare, piper, salata verde, ceapa verde, ardei grasi,
fulgi de migdale si suc de portocale. Ingrediente: 700 g file de piept
de pui 4 linguri ulei de masline sare piper 300 g salata verde asortata
3…
Read more »
Read more »
Punci Fisher House
21 April 2012
O
reteta simpla de Punci Fisher House din: rom alb, jamaica, sirop de
zahar, zeama de lamaie, zeama de portocale, lichior de piersici si
portocala. Ingrediente: 0,7 cl rom alb 0,35 rom Jamaica 6-8 linguri de
sirop de zahar zeama de la 8 lamai zeama de la 6 portocale 15 ml lichior
de piersici felii…
Read more »
Read more »
Paste cu ricotta
21 April 2012
O
reteta de paste cu ricotta din: oua, penne, branza ricotta, smantana,
parmezan, sare si unt. Ingrediente: 2 oua 200 g penne 300 g branza
ricotta 200 ml smantana 100 g parmezan ras sare unt Mod de preparare:
Se fierb pasteleîn apă cu sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi
selasălascurs. Ricotta…
Read more »
Read more »
Blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin
21 April 2012
O
reteta de blat de pizza cu ardei iute sau rozmarin din: drojdie, zahar
pudra, faina, sare, lapte, ulei de masline, sare grunjoasa de mare si
boia. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscata cu 1/2 lingurita zahar
pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 750 g faina alba simpla 1 1/2
lingurita sare 200 ml lapte 1…
Read more »
Read more »
Mini tarte aromate
21 April 2012
O
reteta de mini tarte aromate din: unt, faina, sare, smantana, coaja de
lamaie, oua, lapte, faina, zahar, vanilie, sare, unt, coaja de lamaie
verde, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 200 g
unt 350 g făina un praf sare 4 linguri smântână lichidă coaja de la o
lămâie pentru cremă: 4…
Read more »
Read more »
Salată rustică
21 April 2012
O
reteta de salata rustica din: sunca de praga, speck, branza, cicoare,
creson, papadie, sos worcestershire, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 200 g şuncă de Praga, într-o singură felie 100 g
speck, într-o singură felie 100 g brânză grasă, tăiată felii subţiri 300
g sălăteie de câmp (cicoare sălbatică, creson, păpădie) 1…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc
21 April 2012
O
reteta de paste cu carne de porc din: file de porc, sare, piper, bacon,
rozmarin, taitei, ulei, bulion, vin rosu, rosii, sare cu usturoi, boia,
suc de lamaie si capere. Ingrediente: 600 g file de porc sare piper 8
felii bacon 4 fire rozmarin 300 g tăiţei laţi 1 lingură ulei 1 lingură
bulion…
Read more »
Read more »
Briose cu brânză
21 April 2012
O
reteta de briose cu branza din: unt, branza de vaci, esenta de vanilie,
zahar tos, ou, faina, praf de copt, sare, zahar pudra si cirese
confiate. Ingrediente: 125 g unt 100 g branza de vaci esenta de vanilie
150 g zahar tos 1 ou 250 g faina 1 plic praf de copt 1 praf…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu rozmarin
21 April 2012
O
reteta de carne de porc cu rozmarin din: carne de porc, rozmarin,
usturoi, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, vin alb demisec, miere
si boia iute. Ingrediente: un kg carne de porc 1-2 crenguţe rozmarin o
căpăţână usturoi sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe ulei de
măsline 125 ml vin alb demisec o…
Read more »
Read more »
Calcan la grătar cu sos de unt şi ardei copt roşu
21 April 2012
O
reteta de calcan la gratar cu sos de unt si ardei copt rosu din:
calcan, unt, ardei rosu, rosii uscate, ulei de masline, ardei chilli,
unt si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi calcan a 350-450 g fiecare 15g
unt, topit 1 ardei roşu mic 2 roşii uscate ulei de măsline 1 ardei
chilli de mărime…
Read more »
Read more »
Coşuleţe din ouă
21 April 2012
O
reteta de cosulete din oua din: oua, sunca de pui, morcovi, mustar,
crema mascarpone, zeama de lamaie, patrunjel, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 6 ouă 4 felii şuncă de pui 2 morcovi 2 lingurite muştar 2
linguri cremă mascarpone zeama de la o lămâie 3-4 fire pătrunjel
smântână sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Negresa cu ciocolata si nuci
21 April 2012
O
reteta de negresa cu ciocolata si nuci din: faina, caca pudra, unt,
ciocolata neara, nuca, zahar, oua, esenta de vanilie si sare.
Ingrediente: 1 cana făină 3/4 cani cacao pudră 6 linguri unt 300 g
ciocolată neagră 1 cana bucăţi ciocolată neagră 1 cana bucăţi nucă 1
cana zahăr 4 ouă 3/4 lingurita esenţă…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor
21 April 2012
O
reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata,
dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din
orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline. Ingrediente: 1
vânătă mai mare (cca 350 g) 1 dovlecel (cca 250 g) 2 roşii uscate
conservate în ulei 500 g cremă de…
Read more »
Read more »
Tort Pavlova cu zmeura
21 April 2012
O
reteta de tort pavlova cu zmeura din: albusuri, zahar tos, otet de
zmeura, praf de copt cu lamaie, fructe de padure, crema de branza si
frunze de menta. Ingrediente: 6 albusuri 350 g zahar tos marunt 1
lingura otet de zmeura Un strop de praf de copt cu lamaie 300-400 g
zmeura si alte…
Salată mixtă cu stafide
21 April 2012
O
reteta de salata mixta cu stafide din: papadie, rucola, andive,
stafide, otet de vin alb, maioneza, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Rucola, sau ruchetta, e o plantă erbacee anuală, cu frunzele
unite la bază într-o rozetă, – cu tije ascendente. Se dezvoltă în orice
tip de teren; cu cât acesta este mai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de brânză si lămâie
21 April 2012
O
reteta de prajitura cu crema de branza si lamaie din: oua, zahar,
faina, nuca, sare, zahar vanilat, limoncello, lamai verzi, galbenusuri,
lapte, gelatina, frisca, coaja de lamaie, branza ricotta si zahar.
Ingrediente: pentru blat: 3 ouă 3 linguri zahăr o lingură făină 2
linguri nucă măcinată un praf sare un plic zahăr vanilat pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail cu struguri si vin
21 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu struguri si vin din: suc de struguri albi,
vin alb, struguri albi si sampanie. Ingrediente: 1 l suc de struguri
albi 1 l vin alb 200 g struguri albi 1 sticla de sampanie Mod de
preparare: Scoatem samburii din struguri, ii curatam de coaja si ii
taiem in…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #10
20 April 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Sos de
mango O reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
ceapa verde, coriandru, mango, suc de lamaie,…
Read more »
Read more »
Sos de mango
20 April 2012
O
reteta de sos de mango din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ceapa
verde, coriandru, mango, suc de lamaie, sos picant si sare. Ingrediente:
2 lingurite ulei de masline 1 ceapa taiata fin 2 lingurite usturoi,
taiat fin + 1 lingurita 3 cepe verzi (frunzele), taiate 2 lingurite
ghimbir proaspat 1/4 lingura coriandru taiat 1…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #9
20 April 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta O reteta de…
Read more »
Read more »
Salată cu varza si mere verzi
20 April 2012
O
reteta de salata cu varza si mere verzi din: varza alba, mere verzi,
stafide, seminte de pin, rodie, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţână de varză
albă, mică 2 mere verzi 3 linguri de stafide 30 g seminţe de pin 1 rodie
1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu stevie
20 April 2012
O
reteta de chiftelute de peste cu stevie din: fileuri de peste, stevie,
ceapa verde, ardei capia, usturoi, paine, sare, piper, faina, parmezan,
oua, pesmet, ulei, lamaie si sos picant. Ingrediente: 400 g fileuri de
peşte 2 legături ştevie o legătură ceapă verde un ardei capia un fir
usturoi miez de pâine înmuiat în lapte…
Read more »
Read more »
Kedgery cu avocado şi roşii cherry
20 April 2012
O
reteta de Kedgery cu avocado şi roşii cherry din: ceapa, ulei de
floarea soarelui, orez basmati, chimen, cardamom, foaie dafin, avocado,
coriandru, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ceapa alba
tocata 20 ml ulei de floarea soarelui 150 g orez basmati prefiert 100 g
linte verde 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita cardamom…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu dovleac copt
20 April 2012
O
reteta de Cheesecake cu dovleac copt din: biscuiti, unt, ghimbir,
miere, piure de dovleac, unt, crema de branza, esenta de vanilie,
scortisoara, ghimbir, sare de mare si zahar pudra. Ingrediente: Pentru
crustă: 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi 4 limguri de unt 1/4
linguriţă de ghimbir răzuit 1 linguriţă miere de albine (opţional)
Pentru cremă:…
Read more »
Read more »
Pasta Carbonara cu sos
20 April 2012
O
reteta de paste carbonara cu sos din: taitei, sare, kaizer, ulei de
masline, oua, piper, boia, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g
taitei subtiri sare 200 g kaizer impanat afumat feliat 3 linguri ulei de
masline 4 oua piper boia nucsoara rasa 75 g parmezan ras Mod de
preparare: Se fierb pastele al…
Read more »
Read more »
Humus cu lipie
20 April 2012
O
reteta de humus cu lipie din: naut, usturoi, coaja si suc de lamaie,
pasta de susan, ulei de masline, lipii, sare si piper. Ingrediente: 150 g
naut 2 catei de usturoi coaja rasa si sucul de la 1 lime 3 linguri
pasta de susan (tahini) 120 ml ulei de masline 4 lipii sare piper…
Read more »
Read more »
Supa Miso
20 April 2012
Nu
se poate imagina o masă japoneză fără miso. Această supă are menirea de
a stimula apetitul. Cele două componente de bază sunt dashi şi miso.
Dashi este o zeamă care se obţine fierbând kombu (adică algele numite
vareh kelp), împreună cu katsoubushi (ton afumat şi uscat). A doua
componentă, miso. este o pastă sărată…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut
20 April 2012
O
reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, ulei de masline, unt,
ceapa verde, usturoi, sare grunjoasa, paine prajita, sare, piper alb,
cimbru si broccoli. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 linguri ulei de
măsline 150 g unt 2-3 fire ceapă verde un fir usturoi sare grunjoasă 8
felii pâine prăjită…
Read more »
Read more »
Curry de vinete
20 April 2012
O
reteta de curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca
de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir,
lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion. Ingrediente: ulei de
arahide (sau de floarea-soarelui) 3 vinete mici, tăiate sferturi pe
lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos 300ml…
Read more »
Read more »
Monte Carlo Imperial Cocktail
20 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Monte Carlo Imperial din: gin, zeama de
lamaie, creme de menthe si champagne. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl zeama
de lamaie 1 cl Creme de Menthe champagne Mod de preparare: Lichiorul,
ginul si zeama de lamaie se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta
20 April 2012
O
reteta de somon la gratar cu sos de mustar, miere si menta din: mustar
dijon, cereale, miere, hrean, menta, sare, piper, file de somon, ulei de
canola, salata verde, ceapa rosie, otet de sherry si ulei extravirgin
de masline. Ingrediente: ingrediente pt sos: 1/4 ceasca de muştar Dijon 2
linguri de cereale integrale de…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu laptucă si portocală rosie
20 April 2012
O
reteta de Salată de ton cu laptucă si portocală rosie din: ton,
laptuca, castravete, ridichi, portocala rosie, arpagic, lamaie, ulei de
masline extravirgin, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 400 g ton
în suc propriu 1 lăptucă sălbatică 1 castravete 1 legătură de ridichi 1
portocală roşie 1 legătură de arpagic verde 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu mango
20 April 2012
O
reteta de placinta cu mango din: ulei, biscuiti, unt, lapte, sofran,
iaurt, zahar pudra, coaja de lamaie verde, gelatina, mango, zahar,
nucsoara si gelatina. Ingrediente: Ulei pentru uns 125 g biscuiti
dietetici 60 g unt Pentru umplutura: 75 ml lapte semidegresat 10-12
stigme de sofran, pisate 500 g iaurt degresat 50-60 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata
20 April 2012
O
reteta de Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din:
ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de
pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper.
Ingrediente: 300 g ciuperci (galbiori) 250 g rosii cherry 1 ardei iute
rosu 4 fire cimbru 4 fire patrunjel 250 g…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac
20 April 2012
O
reteta de coltunasi cu spanac din: spanac, unt, lapte, faina de secara,
faina, oua, sare, ceapa, usturoi, ulei, urda, parmezan, piper, nucsoara
si ceapa verde. Ingrediente: 225 g spanac congelat 150 g unt 100 ml
lapte 125 g faina de secara 150 g faina 2 oua sare 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu paste
20 April 2012
O
reteta de ciorba de legume cu paste din: dovlecei, ardei gras, praz,
morcovi, ceapa, usturoi, telina, frunze de telina, paste, sare
grunjoasa, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 dovlecei un ardei
gras galben un ardei gras roşu un fir praz 2 morcovi o ceapă 2 căţei
usturoi o ţelină rădăcină frunze de ţelină…
Read more »
Read more »
Salata cu carnati
20 April 2012
O
reteta de salata cu carnati din: orez, carnati, ardei, telina, fasole,
sare, piper, ulei de masline, otet balsamic si zahar. Ingrediente: 300 g
orez prefiert cu bobul lung 4 carnati de casă 2 ardei o ţelină cu
frunze 150 g fasole cu bobul roşu sare piper ulei de măsline otet
balsamic o linguriţă zahăr…
Read more »
Read more »
Ciulama de cartofi
20 April 2012
O
reteta de ciulama de cartofi din: cartofi, unt, faina, branza si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 lingură unt 2 linguri făină 1 lingură brânză
rasă sare Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie feli rotunde
mai grosuţe şi se fierb în apă cu sare, fără să se sfărâme. Separat se
face…
Read more »
Read more »
Kebap de pui
20 April 2012
O
reteta de kebap de pui din: piept de pui, iaurt, ulei de masline,
usturoi, boia de ardei, ardei grasi, sare, piper, ulei, castravete, suc
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui (sau pulpe
dezosate) 150 g iaurt natur 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de
usturoi 1 praf boia…
Read more »
Read more »
Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi (video)
20 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara milkshake de fructe cu continut
redus de grasimi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Cum se prepara milkshake de fructe cu continut redus de grasimi
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Peach
20 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pink Peach din: lichior de piersici, bitter
orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior de piersici 2
picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam lichiorul de piersici intr-o cupa de sampanie, adaugam
Bitter Orange-ul si completam cu sampanie rose rece.…
Read more »
Read more »
Detoxifierea după Paşte, fără INFOMETARE
20 April 2012
Chiar
dacă ai mâncat mult de sărbători există câteva trucuri pentru a te
simţi din nou energică. Unul dintre acestea este să începi o dietă de
detoxifiere! Poţi urma dieta formată în totalitate din lichide, ceaiuri
de plante, sucuri de legume, sucuri de fructe, sau dieta pe bază de
crudităţi, unde toate mesele sunt formate…
Read more »
Read more »
Sos de rosii pentru paste
20 April 2012
O
reteta de sos de rosii pentru paste din: rosii, unt, ceapa alba, sare,
parmezan si piper. Ingrediente: 30 gr rosii la conserva, decojite,
simple 5 linguri unt nesarat 1 ceapa alba, decojita, taiata in jumatate
sare parmezan ras piper negru macinat Mod de preparare: Pune rosiile
intr-o tigaie, cu untul, ceapa si putina…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc îndopată
20 April 2012
O
reteta de pulpa de porc indopata din: pulpa de porc, slaninuta,
usturoi, ceapa, vin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
pulpă de porc 100 g slăninuţă 5 căţei de usturoi 2 cepe 1 cană cu vin 2
foi de dafin sare piper Mod de preparare: Spală bine pulpa de porc…
Read more »
Read more »
Peste in sos spaniol
20 April 2012
O
reteta de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi,
boia iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja
de lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei
de masline 6 catei de usturoi 4 lingurite cu boia iute 2 cepe tocate
marunt 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Falafel cu cuscus
20 April 2012
O
reteta de falafel cu cuscus din: boabe de naut, frunze de spanac,
branza feta, chimen, faina, lei, cuscus, menta, lamaie, ceapa verde,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: pentru falafel: 400 g boabe
de năut din conservă 200 g frunze de spanac 100 g brânză feta 2
linguriţe chimen 100 g făină ulei…
Somon cu avocado
20 April 2012
O
reteta de somon cu avocado din: somon, avocado, rosii, limeta,
dovlecei, sare, piper si suc de limetta. Ingrediente: 400 g somon
congelat (felii gata preparate) 2 fructe avocado 4 rosii 1 limetta 2
dovlecei sare piper sucul de a 2 limette Mod de preparare: Se curăţă
de coajă fructele de avocado; se taie…
Read more »
Read more »
Salată de untişor, fenicul şi avocado
20 April 2012
O
reteta de salata de untisor, fenicul si avocado din: untisor, fenicul,
avocado, semine de pin, bagheta, suc de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 300 g untişor 2 feniculi mici
şi fragezi 1 avocado 30 g seminţe de pin 1 baghetă 3 linguri de suc de
lămâie 6 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Raţă cu sos de prune în aluat
20 April 2012
O
reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos
de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa
verde, aluat, faina si ou. Ingrediente: o jumătate de rădăcină de
ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3
linguri de…
Read more »
Read more »
Chec cu crema de miere
20 April 2012
O
reteta de chec cu crema de miere din: faina, cacao, ghimbir, praf de
copt, bicarbonat, scortisoara, unt, zahar brun, melasa, ou, miere,
smantana, nuca, esenta de rom, ciocolata de menaj, lapte, alune si
bombonele decorative. Ingrediente: pentru blat: 2-1/2 cani faina 3
linguri cacao 1 lingura ghimbir macinat 2 lingurite praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carne
20 April 2012
O
reteta de cartofi umpluti cu carne din: cartofi, carne tocata, ceapa,
usturoi, pasta de tomate, sare, piper, cimbru, ulei de masline, unt,
patrunjel si cascaval. Ingrediente: 8 cartofi 300 g carne tocată 2 cepe 4
căţei usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper negru măcinat cimbru
verde 3 linguriţe ulei de măsline 50…
Read more »
Read more »
Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii
20 April 2012
O
reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de
curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline,
ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de
curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 1/2
legătură pătrunjel 1/2 legătură…
Read more »
Read more »
Lipii desert cu banane
20 April 2012
O
reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara,
caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de
migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară
măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de
la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră 2…
Read more »
Read more »
Sos Salsa
19 April 2012
O
reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi,
zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate
mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3
căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după
gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Minestrone
19 April 2012
Minestrone
este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte
reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în
toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă
aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se
poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde, de…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan în crustă de chili
19 April 2012
O
reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan,
ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei
iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa
de pui strecurata 700…
Read more »
Read more »
Curry de pui indian cu roşii
19 April 2012
O
reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de
curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri
pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4
piepţi de pui…
Read more »
Read more »
Bame cu creveţi
19 April 2012
O
reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de
tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente:
două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi
căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare
piper o linguriţă de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salată cu grepfrut
19 April 2012
O
reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel,
grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de
sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi
de capră) tăiat felii extrem de subtiri…
Read more »
Read more »
Cocktail Pomme D’Amour
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de
caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de
capsuni 1 cl Cointreau champagne Mod de preparare: Mixam bine
Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de
gheata in shaker, dupa care turnam bautura in paharul…
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de porc si nuci
19 April 2012
O
reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc,
portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina,
gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne
de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1
radacina de patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Carne de vitel cu legume
19 April 2012
O
reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi,
morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez,
condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne
de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si
galben) 1 broccoli mic 5-6…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui in bacon
19 April 2012
O
reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi,
morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei,
sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1
morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1
crenguta de rozmarin verde sau…
Read more »
Read more »
Pere în vin roşu cu mirodenii
19 April 2012
O
reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin
rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana.
Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru
sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de
scortisoara rupt in doua 2 cuisoare…
Read more »
Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
19 April 2012
O
reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate,
stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10
albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l
smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a
l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii
19 April 2012
O
reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete,
oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3
carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie
medie 1 lingurita de sare 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Supă Mulligatawny
19 April 2012
Supa
Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice.
Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel
încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o
supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din
cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea
reprezenta un…
Read more »
Read more »
Alimente minune anti-îmbătrânire
19 April 2012
Cele
mai bune produse pentru sănătate sunt cuprinse în câteva grupe
alimentare care încetinesc efectele trecerii timpului. Sănătatea se
menţine cu o combinaţie de alimente, nu doar cu proteine sau crudităţi.
Aflaţi ce nu ar trebui să vă lipsească din dietă pentru a trăi mult şi
bine. Bazaţi-vă pe legume şi fructe cât mai colorate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de sofran (video)
19 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute
delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel
de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »
Read more »
Haddock gratinat cu branza si cartofi
19 April 2012
O
reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de
somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza
maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod
de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă
brânza Maroilles tăiată bucăţele mici. Se…
Read more »
Read more »
Placinta cu piersici
19 April 2012
O
reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare,
ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de
suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut
200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă
rotundă se aşază…
Read more »
Read more »
Homari Newburg
19 April 2012
O
reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana,
galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate
de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o
lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20
de minute, apoi se scoate carnea şi se…
Read more »
Read more »
Banane prajite
19 April 2012
O
reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura.
Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură
Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se
trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge
untura şi se prăjesc bananele până…
Read more »
Read more »
Granita de cafea şi vanilie
19 April 2012
O
reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie
de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1
pastaie de vanilie Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu
zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate
vanilia. Toarnă…
Read more »
Read more »
Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane
19 April 2012
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie,
ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de
tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită
100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui
concentrat de vită (demi-glace) 10g cimbru foi…
Read more »
Read more »
Migas
19 April 2012
Cuvântul
migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o
salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai
vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care
prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic
dejun delicios. Ca şi în…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară cu ouă
19 April 2012
O
reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde,
ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic,
zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g
fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă
piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chiftelute de orez
19 April 2012
O
reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de
vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si
chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou
(sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi
aromate sare piper praf de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet and Bitter
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de
portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl
Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie
carambola menta Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de
portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam cu…
Clătite umplute cu friptură de miel
19 April 2012
O
reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa
minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb,
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt
topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o
linguriţă sare…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci
19 April 2012
O
reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din:
cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si
verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de
ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano
sau rozmarin) Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Granita de cocos şi lapte de migdale
19 April 2012
O
reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale,
lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de
migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri
zahar Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată
mărunt.…
Read more »
Read more »
Chec cu vişine
19 April 2012
O
reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte,
oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine
congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid
(adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2
plic praf de copt 60…
Read more »
Read more »
Clătite cu pere coapte şi smochine
19 April 2012
O
reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina,
zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine,
scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar.
Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina
integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra Sare…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata
19 April 2012
O
reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din:
escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand
marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g
Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl Grand…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci si struguri negri
19 April 2012
O
reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar,
struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri
negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline
sare piper negru Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cornucopia
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si
suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4
linguri de suc de coacaze Mod de preparare: Mixam ingredientele cu
gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Supă de crabi de Maryland
18 April 2012
Golful
Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă.
In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele
fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi
unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o
reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie
respectată.…
Read more »
Read more »
Peşte spadă cu roşii şi capere
18 April 2012
O
reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada,
rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii
cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de…
Read more »
Read more »
Granita de grepfrut şi Campari
18 April 2012
O
reteta de granita de grepfrut si campari din: zahar, apa, zeama de
grepfrut si campari. Ingrediente: 250 g zahar 800 ml apa 350 ml zeama de
grepfrut 60 ml Campari Mod de preparare: Amestecă siropul, zeama de
grepfrut şi Campari, toarnă lichidul într-o tavă şi pune-o în congelator
pentru 2 ore, amestecând din…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ciuperci
18 April 2012
O
reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de
pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de
vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa
de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2
legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de tapioca
18 April 2012
O
reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir,
sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa.
Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte
vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de
ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare de…
Read more »
Read more »
Cocktail Something Sassy
18 April 2012
O
reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata
si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de
ciocolata 3 cl lichior de capsuni Mod de preparare: Mixam bine
lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam
apoi bautura in paharul de sampanie. Completam…
Read more »
Read more »
Stir-fry cu porc
18 April 2012
O
reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa
verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si
frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne
de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari
2…
Read more »
Read more »
Sardine malteze
18 April 2012
O
reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute,
usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei
iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare
piper ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada picanta de porc
18 April 2012
O
reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra
tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru,
oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra
tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
18 April 2012
O
reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline,
patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de
masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si
se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o
crenguta de patrunjel si…
Read more »
Read more »
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane
18 April 2012
O
reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui,
cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb,
sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3
morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta
de rosii…
Read more »
Read more »
Piure de mazare cu smantana
18 April 2012
O
reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt,
smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din
conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare
piper Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se
ţine în apă fiartă pentru…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci de padure
18 April 2012
O
reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa,
ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300
g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de
măsline 1…
Read more »
Read more »
Jeleu cu struguri
18 April 2012
O
reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin
rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si
nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau
negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu
nobil 2 fructe de anason in forma de…
Read more »
Read more »
File de vita in foitaj
18 April 2012
O
reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet,
sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano,
cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si
sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1
lingura otet 1/2 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca de Praga
18 April 2012
O
reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca,
castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce,
maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor,
în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu
glugă, şi…
Read more »
Read more »
Granita de cafea
18 April 2012
O
reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si
gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri
smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate Mod de preparare: Pune
jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pentru mixer. Adaugă
cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le cu…
Read more »
Read more »
Îngheţată cu fructe de pădure
18 April 2012
O
reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine,
miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure
congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine
500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă Mod de
preparare: Aşază pe fundul cupelor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara orez pentru sushi (video)
18 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat
japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3
cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice
vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or
powdered fish stock 1 small saucepan…
Read more »
Read more »
Budinca cu şunca
18 April 2012
O
reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca,
piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250
g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă
150…
Read more »
Read more »
Tartine cu brânză
18 April 2012
O
reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita,
chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de
vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen
macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia Mod de preparare: Se
amestecă brânza de vaci…
Read more »
Read more »
Porc la tavă
18 April 2012
O
reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce
si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de
dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau
pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute
200 ml…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu vinegreta
18 April 2012
O
reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii
cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de
dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa.
Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa
verde 4 frunze salata 80 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de avocado
18 April 2012
O
reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de
lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1
ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare Mod de
preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se
combina toate…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de matzo
18 April 2012
Consumată
doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui
evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este
doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate
deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă,
din oase de pui,…
Frigarui de fructe
18 April 2012
O
reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau,
miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa
de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau
coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1
ananas descojit si curatat…
Read more »
Read more »
Suc revigorant
18 April 2012
O
reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g
capsune 2 bucati mure Mod de preparare: Se trec toate fructele prin
storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati
preparat.
Read more »
Read more »
Cocktail Ouverture
18 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale,
sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de
portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni Mod de
preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se
completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »
Read more »
Pui cu vin si mere
18 April 2012
O
reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de
masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4
mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa Mod
de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o
la scurs. Condimentati-o…
Read more »
Read more »
Granita de citrice
18 April 2012
O
reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie,
apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1
lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa
minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita Mod de preparare: Pune apa
minerală şi zahărul într-o crăticioară şi…
Read more »
Read more »
Pui cu lapte de cocos şi orez
18 April 2012
O
reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte
de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette.
Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml
lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori
1 plic de fulgi din…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură
18 April 2012
O
reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos,
faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si
zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25
g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura
proaspata…
Read more »
Read more »
Pastravi cu fasole verde
18 April 2012
O
reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi
verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1
legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura
cimbru verde 6 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Sos picant pentru barbecue
18 April 2012
O
reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano,
usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii,
nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de
curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita
cu sare 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale
17 April 2012
Vezi
care sunt cele mai bune metode e curăţare a organismului Fie că doriţi
să aveţi un corp mai suplu şi mai sănătos sau să vă încărcaţi cu
energie, o săptămână cu sucuri detoxifiante şi proaspete este o metodă
sigură şi rapidă de a vedea rezultatele. „Sucurile proaspete conţin
multă apă care ajută la hidratarea…
Read more »
Read more »
Suc hranitor de banane
17 April 2012
O
reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere.
Ingrediente: banane lapte miere Mod de preparare: Bananele se curata
de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate
adauga si miere, dupa gust.
Read more »
Read more »
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă
17 April 2012
O
reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut,
zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala,
gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1
lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2
zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4 linguri…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu budincă de ciocolată
17 April 2012
O
reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar,
lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2
linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g
smântână Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele
cald şi, după ce capătă consistenţa…
Read more »
Read more »
Cocktail Singapore Fizz
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama
de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry
Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta Mod de
preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu
cuburi de gheata in shaker. Apoi se…
Read more »
Read more »
Pudding cu banane si orez
17 April 2012
O
reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie,
banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul
rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2
banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de
nucsoara, proaspat macinata Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu capsune
17 April 2012
O
reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune,
iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata
creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt
fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper Mod
de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o…
Read more »
Read more »
Pulpa in crusta de sorici
17 April 2012
O
reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare
grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi,
piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc
dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe
sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu suc de rodie
17 April 2012
O
reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie,
vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de
preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se
omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si stafide
17 April 2012
O
reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de
vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom.
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g
smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom Mod de
preparare: Se spală stafidele…
Read more »
Read more »
Pangasius cu andive
17 April 2012
O
reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei
de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6
linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel
verde 100 ml vin alb 2 lamai 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa Pho bo Tai
17 April 2012
O
reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de
peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin,
sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de
busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg
oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi de…
Read more »
Read more »
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
17 April 2012
O
reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de
vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare,
piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata
de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1
crenguta busuioc…
Read more »
Read more »
Costite umplute
17 April 2012
O
reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi,
cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei,
ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper,
carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata
costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin alb…
Read more »
Read more »
Curcan cu broccoli
17 April 2012
O
reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru
verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6
linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Parfait cu stafide
17 April 2012
O
reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si
esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece
100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă
esenţă de rom Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la
înmuiat în rom, unde trebuie…
Read more »
Read more »
Taitei cu ou si piept de pui
17 April 2012
O
reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de
floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute,
ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de
fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de
tăieţei cu ou 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de mango
17 April 2012
O
reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare.
Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei
de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja,
apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se
lasa pentru 10-15…
Read more »
Read more »
Rulou de peste cu oua
17 April 2012
O
reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet,
oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file
de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua
fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Pui cu vin alb şi rozmarin
17 April 2012
O
reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi,
tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei
de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb
rozmarin proaspat boia…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos de lămâie
17 April 2012
O
reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar,
galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1
lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare
Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară,
pentru a le tine la un loc.…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura
17 April 2012
O
reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta
de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin
si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300
g costita afumata…
Read more »
Read more »
Budincă de iepure
17 April 2012
O
reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de
iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1
ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de
iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Crystal
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter
orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1
cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala Mod
de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter
Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura in…