Retete de Paste:
Budinca cu mazare
17 April 2012
O
reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata,
ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g
costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura
faina 4 lingura smantana…
Read more »
Read more »
Salată cu portocale
17 April 2012
O
reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa,
tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper
Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de
creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc
de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara frisca de casa (video)
17 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »
Read more »
Bisque de homar
17 April 2012
Bisque
de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează
însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se
folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar
acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare
roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari. Bisque…
Read more »
Read more »
Salata cu linte galbena
17 April 2012
O
reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde,
ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de
lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g
linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa
rosie 4 linguri boabe de fasole alba…
Read more »
Read more »
Sandvis cu muschi de vita afumat
17 April 2012
O
reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua,
muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6
felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12
frunze de rucola chipsuri Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute.
Se decojesc şi se taie…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu sos iute
17 April 2012
O
reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon,
ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet,
frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa
afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1
ceapa potrivita1 morcov potrivit 50 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Prince Of Wales
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine,
angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl
Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic Mod de
preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura.
Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi
mixam…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu macaroane şi carne
17 April 2012
O
reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de
placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250
grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2
ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă Mod de preparare: Se fierb
macaroanele în apă cu sare, se…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză Roquefort
17 April 2012
O
reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio,
scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de
mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu
frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina de…
Read more »
Read more »
Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi
17 April 2012
O
reteta de pui satay cu salata de menta si ridichi din: salote,
coriandru, chimion, turmeric, sos de peste, unt de arahide, pulpe de
pui, lipii, castravete, suc de lamaie, zahar brun, ardei iute, ridichi
si menta. Ingrediente: 4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt ½
linguriţă de coriandru măcinat ½ linguriţă de chimion, măcinat…
Read more »
Read more »
Supă cu paste, verdeţuri si năut
17 April 2012
O
reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi,
telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi,
sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1
ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in
bulion 100 g…
Read more »
Read more »
Ruladă aromată
17 April 2012
O
reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine,
miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc) 2 morcovi
fierti 2 cepe 3 oua 3 felii paine inmuiata 100 g miez de nuca 50 g unt 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia
17 April 2012
O
reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de
legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de
stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper. Ingrediente:
400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy,
brocoli chinezesc, spanac pitic)…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pesmet şi leurdă
16 April 2012
O
reteta de cartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa
rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi 1 capatana de usturoi 4 cepe rosii 150 ml
ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt 2-3
legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor etc.…
Read more »
Read more »
Pui cu mango şi pilaf picant
16 April 2012
O
reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de
mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze
de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de
pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de
curry, mediu picant…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori
16 April 2012
O
reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi,
branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar.
Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de
brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau
smântână sare piper oregano mărar proaspăt Mod de preparare:
Cartofii…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
16 April 2012
O
reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel,
patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de
sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei Mod de
preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si
dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele la…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume
16 April 2012
O
reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa
rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei
gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100
ml ketchup sare Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa,
după care le tai…
Read more »
Read more »
Curry de pui şi cartofi dulci
16 April 2012
O
reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline,
pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente:
500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1
lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în
bucăţi mari 1…
Read more »
Read more »
Salată dulce-acrişoară
16 April 2012
O
reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale,
pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2
feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri
maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de
ghimbir ras Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi, fără…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez
16 April 2012
O
reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez,
apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de
faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole
rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul
16 April 2012
O
reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor,
fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g
untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1
lamaie 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)
16 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat
indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente:
Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered
Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All
Purpose Flour (Maida) – 1…
Read more »
Read more »
Cremă de păstârnac
16 April 2012
O
reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov,
ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de
masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1
telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml
smantana 2 linguri pudra din seminte de…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume
16 April 2012
O
reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi,
rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2
rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar
verde ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Păstrăv în fulgi de porumb
16 April 2012
O
reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet,
fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200
g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de
usturoi sare piper boia…
Read more »
Read more »
Tăieţei thai cu somon
16 April 2012
O
reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa
verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente:
200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de
pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml
supă de legume sau…
Read more »
Read more »
Trigoane cu nuci
16 April 2012
O
reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca,
pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1
lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1
lingura scortisoara Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la
fiert 200 ml apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Cosmopolitan
16 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc
de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20
ml suc de afine 20 ml triple sec Mod de preparare: Se amesteca vodca,
triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu
gheata.…
Read more »
Read more »
Pui copt cu sos cremos de nuci
16 April 2012
O
reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion,
boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa,
usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de
pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supa crema de gulioare
16 April 2012
O
reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui,
gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de
masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4
gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina
de hrisca 4 linguri ulei de masline …
Read more »
Read more »
Granita cu menta
16 April 2012
O
reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar.
Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor:
frunze de menta Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu
zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă
frunzele de mentă proaspătă şi lasă-le…
Supă de curcan asiatică
15 April 2012
O
reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui,
otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si
fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi
tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere si morcovi
15 April 2012
O
reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare,
faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra
cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml
apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru
umplutura si…
Read more »
Read more »
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre
15 April 2012
O
reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare,
morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin
alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline.
Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50
grame parmezan 50 grame rucola 6 caise uscate…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii cherry galbene
15 April 2012
O
reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina,
sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si
smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf
de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g
cascaval 100…
Read more »
Read more »
Pudding de orez
15 April 2012
O
reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de
cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale
si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri
zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml
crema de…
Read more »
Read more »
Pui prăjit cu seminţe de susan
15 April 2012
O
reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea
soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si
coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1
linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în
fâşii 3 morcovi mari,…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Velvet
15 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie
Ingrediente: bere neagra sampanie Mod de preparare: Umpleti pe
jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »
Read more »
Drob cu carne de porc si vita
15 April 2012
O
reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa,
carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7
legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata
(porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc, 200…
Read more »
Read more »
Supa rece de lapte praf si caise
15 April 2012
O
reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte
praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise
1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar
vanilat zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli caisele si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Croissants (video)
15 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum
se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu legume
15 April 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion,
sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g
ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de
bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă
şi se căleşte în ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu migdale si busuioc
15 April 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc,
smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei
60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc Sosul cu verdeţuri: 2
cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de
preparare: Se folosesc cartofii de…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie umplută
15 April 2012
O
reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez,
smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă
mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână
sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se
pun într-o tigaie şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşuni
15 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar
vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente
aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr
vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet
pentru tavă Ingrediente sos…
Read more »
Read more »
Oua cu maioneza si smantana
15 April 2012
O
reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana,
sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente:
opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare
piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar Mod de
preparare: Ouăle fierte tari se taie în două,…
Read more »
Read more »
Supa de porc picanta
15 April 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat,
pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de
soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1
ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de
ghimbir…
Read more »
Read more »
File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi
15 April 2012
O
reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din:
file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper.
Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop
de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Rosii cu ton
15 April 2012
O
reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet,
maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton
in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o
lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Budincă din cartofi si carne tocata
15 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel,
ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1
praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei
de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi
200 ml lapte Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu vinete şi mentă
15 April 2012
O
reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline,
otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat
mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper Mod
de preparare: Încălzeşte o tigaie…
Read more »
Read more »
Granita de pepene verde şi mentă
15 April 2012
O
reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si
zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de
menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta Mod de
preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le
într-o tavă şi congelează-le. Când…
Read more »
Read more »
Tarte cu ansoa
15 April 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o
limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si frisca
15 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca,
gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise,
scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină
30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de
cacao o lingurita de esenţă de rom…
Read more »
Read more »
Bărcute de andive cu vinete
15 April 2012
O
reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei
de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu
oţet sare piper oregano Mod de…
Read more »
Read more »
Aperitive pentru masa de Paşti
14 April 2012
Masa
de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in
primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va
propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru
dimineata de Paşte O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din:
castraveti, mozzarella, ridichi de luna,…
Read more »
Read more »
Miel cu verdeata si legume
14 April 2012
O
reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde,
ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu.
Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura
ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru
rozmarin 2-3 linguri ulei vin…
Read more »
Read more »
Salata cu peste prajit
14 April 2012
O
reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa,
usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o
salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de
usturoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline
sare Mod…
Read more »
Read more »
Miel invelit in prosciutto la cuptor
14 April 2012
O
reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel,
spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg
muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii
uscate tocate 200 grame prosciutto Mod de preparare: Incinge cuptorul
la 200 de grade. Unge o…
Read more »
Read more »
Ragout de pui
14 April 2012
O
reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez.
Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mere 1 lingura zeama de
lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu miere
14 April 2012
O
reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb,
suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere.
Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc
de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Sase salate pentru masa de Pasti
14 April 2012
Va
prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola
si grana padano O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana
padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper,
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g
grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
14 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legături de ceapă verde 10
legături de usturoi verde o cană mare de borş o lingură de paste de
tomate ulei vegeta…
Read more »
Read more »
Pasca cu ciocolata
14 April 2012
O
reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de
lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte,
zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt
pentru umplutura: 100 g…
Curcan umplut cu stafide
14 April 2012
O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Mimosa
14 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de
portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3
cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni Mod de preparare:
Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa
de cocktail si decoram cu capsuni.
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu linte şi salată feta
14 April 2012
O
reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte
verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si
ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde
din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de
zahăr brun 1…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu masline verzi
14 April 2012
O
reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de
pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si
ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g
masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de
placinta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu ardei si mazare
14 April 2012
O
reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare,
ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente.
Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g
mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1
lingurita mustar…
Read more »
Read more »
Pască cu smântână
14 April 2012
O
reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.
Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri
2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie
sare Mod de preparare: Pui o foaie…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare a la grec
14 April 2012
O
reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc,
orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou,
marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă
de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei
gras roşu…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
14 April 2012
O
reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare.
Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi
usturoiul se toacă…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
14 April 2012
O
reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel,
prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2
felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper Mod de
preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Conopidă picantă
14 April 2012
O
reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa,
stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1
varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Conopida şi…
Read more »
Read more »
Miel umplut pentru masa de Paşti
14 April 2012
O
reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel,
oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura.
Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de
miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel
verde 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Zece deserturi pentru masa de Paşte
14 April 2012
Va
prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si
crema O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus,
zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar
vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1
galbenus 5 linguri zahar 2…
Read more »
Read more »
Pastrav cu garnitura de cartofi
14 April 2012
O
reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii,
cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de
unt şi se presară sare şi împachetează…
Read more »
Read more »
Tocana de ied
14 April 2012
O
reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi,
patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg
rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3
legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata de radicchio, rucola si grana padano
14 April 2012
O
reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio,
rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare
piper lamaie ulei de masline Mod de preparare: Se spalăfrunzele de
radicchio şi de rucola. Se stropesc cu zeamă…
Read more »
Read more »
Aperitive cu carne de miel
14 April 2012
O
reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa
verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana.
Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura
marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata
preparat smantana Mod de preparare: Faci 10-20…
Read more »
Read more »
Bors de peste
14 April 2012
O
reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi,
telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors,
sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un
crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină
două cutii de roşii decojite trei…
Read more »
Read more »
Granita cu afine, lime si Cointreau
14 April 2012
O
retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu
lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar.
Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5
linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar
Mod de…
Read more »
Read more »
Pasca de branza
14 April 2012
O
reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina,
sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de
rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de
framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa
gust) o lingura de faina…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si stafide
14 April 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua,
zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide.
Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g
unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de
lapte caldut o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara miel si couscous (video)
14 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g
Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil
Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de miel si spanac
14 April 2012
O
reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac,
cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi roşii
14 April 2012
O
reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc
de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper,
ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline
extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză
proaspătă 500 grame de cartofi noi 500 grame…
Read more »
Read more »
Tartă de primăvară
14 April 2012
O
reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval,
verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen.
Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g
amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de
usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu legume si paste
14 April 2012
O
reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel,
telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel,
sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o
jumătate de rădăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un
piept de pui 2-3 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Gold Fever
14 April 2012
O
reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux,
bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb
Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie Mod de preparare:
Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de
gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o cupa…
Read more »
Read more »
Salata de spanac
14 April 2012
O
reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei
de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare
piper rosii cherry 1 lime pentru decor Mod de preparare: Se spală bine
frunzele de spanac…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu hribi
13 April 2012
O
reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper,
boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb
si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita
piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o
lingurita patrunjel tocat 3 lingurite…
Read more »
Read more »
Cinci salate pentru masa de Pasti
13 April 2012
Cinci
salate pentru masa de Pasti: Salata Siciliana cu mere si ciuperci
marinate O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate
din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou,
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina
de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si rahat
13 April 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua,
zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si
portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g
drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de
floarea…
Read more »
Read more »
Fripturi pentru masa de Paşti
13 April 2012
Fripturi
pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi O reteta
de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de
vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de
masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de
vin…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu varza rosie cu mere
13 April 2012
O
reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post,
varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa
de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie
potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o
lingurita de piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Noua deserturi pentru masa de Paşte
13 April 2012
Va
prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie O
reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar
pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să
dea în clocot,…
Cartofi noi copţi în ulei de trufe
13 April 2012
O
reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi,
ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin
Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se
curăţa de…
Read more »
Read more »
Cocktail 2000
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie
si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta
sampanie bucati de agrise Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de
limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o
cupa de sampanie si completam cu sampanie. Decoran…
Read more »
Read more »
Pască cu cremă de brânză dulce
13 April 2012
O
reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de
floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt,
branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de
cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml
ulei de floarea- soarelui un…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu prune si sos de migdale
13 April 2012
O
reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de
curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi,
ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20
prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de
pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru, patrunjel)…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşti
13 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa
de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de
miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu verdeţuri
13 April 2012
O
reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa,
usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec,
usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă
de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet
un cubuleţ unt 200 g spanac…
Read more »
Read more »
Frappe de vanilie cu sirop de migdale
13 April 2012
O
reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de
migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier,
gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop
de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior
Amaretto 40 ml lichior Grand…
Read more »
Read more »
Friptură de ied cu rozmarin si cartofi
13 April 2012
O
reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied,
otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi,
ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml
otet de vin rozmarin verde o legătură usturoi verde cimbru verde piper
negru, boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Opt deserturi pentru masa de Paşte
13 April 2012
Va
prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Friptură de iepure cu măsline
13 April 2012
O
reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare
grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc
verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure
(piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml
vin roşu, dacă e iepure…
Read more »
Read more »
Bors de miel pentru masa de Paşti
13 April 2012
O
reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de
miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper
si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3
cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3
roşii o linguriţă oţet…
Read more »
Read more »
Frappe de banane si lapte de cocos
13 April 2012
O
reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte
de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente:
200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana
dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas …
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ou
13 April 2012
O
reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea
soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba.
Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de
floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru
măcinat 3 cepe albe Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Sea Of Love
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior
de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl
rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe
Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi
turam bautura…
Read more »
Read more »
Coroniţă din carne de pui şi legume
13 April 2012
O
reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine,
lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare,
iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez
pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper
negru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu crutoane
13 April 2012
O
reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de
lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel.
Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa
zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de
susan 200 g paine neagra (veche…
Read more »
Read more »
Tartă aperitiv cu brânză
13 April 2012
O
reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea
soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare,
piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 225 ml
apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă
Pentru umplutură: 100 g brânză mascarpone 150 g telemea…
Read more »
Read more »
Mieluşei cu marţipan
13 April 2012
O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g
făină…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume
13 April 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de
dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline,
sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g
spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete
100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel
13 April 2012
O
reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa,
arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2
litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1
ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu
patrunjel…
Read more »
Read more »
Iepuraşi din aluat pufos de cozonac
13 April 2012
O
reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie,
faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g
unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase
eventual zahar pudra…
Read more »
Read more »
Salata cu muschi de vita
13 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata,
branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g
de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată
romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri
de oţet balsamic 1/2 ceaşcă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tort cu fructe (video)
13 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g
plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g
butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4
medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed
peel…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de praz si cartofi
13 April 2012
O
reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline
extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare.
Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin
1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani
supa de legume sare Mod de preparare: Fa…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
13 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de
miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan.
Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de
măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan
ras Mod de…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu jeleu de portocale
13 April 2012
O
reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar
pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu
lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru
frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400
ml suc de portocale proaspat stors…
Read more »
Read more »
Roastbeef clasic cu sos remoulade
13 April 2012
O
reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare,
piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel,
maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru
roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte
tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cocktail Frou Frou
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de
capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de
fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt
champagne Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se
mixeaza bine cu gheata in shaker, si…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu coacăze roşii
13 April 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei,
lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca,
sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml
ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g
făină praf de copt două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Patru salate pentru masa de Pasti
13 April 2012
Patru
salate pentru masa de Pasti: Salată caldă de raţă servită cu sos
Merlot O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi,
andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei
de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob
verde (sau de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul
13 April 2012
O
reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi
de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet,
parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg
muşchi de porc 2 linguri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1
linguriţă coajă rasă de la o…
Read more »
Read more »
Frappe cu iaurt
13 April 2012
O
reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de
menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g
zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Pune
în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa
40 de secunde la putere…
Read more »
Read more »
Muschiulet de miel in unt
13 April 2012
O
reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru,
muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa
verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin
3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g
unt 1 legatura patrunjel…
Fasole verde cu marar
13 April 2012
O
reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina,
supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
Read more »
Rondele de hering cu spanac
13 April 2012
O
reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge,
naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza
de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g
spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200
g fidea…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz şi nuci
13 April 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca,
cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250
ml apă două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu zahăr tos două
linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »
Read more »
Friptură cu ceapă
13 April 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina,
unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii
dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250
g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Varza vieneza
13 April 2012
O
reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita,
usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o
lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de
usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare,
se taie în…
Read more »
Read more »
Polenta cu legume
13 April 2012
O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente:
400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli
100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de
preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere si scortisoara
13 April 2012
O
reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom,
stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra.
Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente
umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei
linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g unt…
Read more »
Read more »
Miel condimentat
12 April 2012
O
reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa,
usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume,
melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de
măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de
usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară 1…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Paşti
12 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete
pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta O reteta de pulpa de miel
umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici,
migdale,…
Read more »
Read more »
Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel
12 April 2012
O
reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla,
ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou,
gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3
linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel
tocată (sau…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
12 April 2012
O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »
Read more »
Miel pe pat de legume asortate
12 April 2012
O
reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper,
ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor,
mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de
miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura
patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1 fir…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
12 April 2012
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »
Read more »
Drob de miel pane
12 April 2012
O
reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina,
pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o
jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o
legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou
pentru batut…
Read more »
Read more »
Cocktail Tangora
12 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si
champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl
champagne Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Pulpa de miel invelita
12 April 2012
O
reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat,
boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără
os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie
aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)
12 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si
branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1
onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1
tbsp cumin 1 pinch cayenne…
Read more »
Read more »
Sapte deserturi pentru masa de Paşte
12 April 2012
Va
prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de
ou O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de
caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar,
esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt,
inmuiat 6 cornuri (din aluat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
12 April 2012
O
reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de
casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru
boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1
galbenus de ou…
Read more »
Read more »
Pui cu parmezan, spanac si fasole verde
12 April 2012
O
reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan,
piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de
masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400
grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5
ml otet balsamic 10 ml…
Read more »
Read more »
Flori cu pătrunjel şi roşii uscate
12 April 2012
O
reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua,
rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper,
unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan
125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de
pătrunjel verde tocat…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze
12 April 2012
O
reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din:
inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze.
Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3
cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1
lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini mici…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu vin
12 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu,
cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru.
Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5
cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii
tăiate 3-4…
Read more »
Read more »
Tartă cu flori de soc
12 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr
vanilat 3 linguri cu flori…
Read more »
Read more »
Paste cu pui
12 April 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi
300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de
floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi dovlecelul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte (macrou)
12 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov,
ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml borş…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu magiun de Topoloveni
12 April 2012
O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar
tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune,
smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3
ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş un baton de
vanilie coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu ierburi aromate
12 April 2012
O
reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel,
rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi,
ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat
busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet
balsamic 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2-3 cartofi…
Read more »
Read more »
Trei salate pentru masa de Pasti
12 April 2012
Trei
salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de
ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc,
salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin
si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g
rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Omletă cu spanac şi şuncă
12 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu rozmarin
12 April 2012
O
reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii,
usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2
legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1
crenguţă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez, legume si condimente
12 April 2012
O
reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina,
mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara,
miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung,
fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa
verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de miel cu spanac
12 April 2012
O
reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel,
ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g
carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă
tocată 300 g piure de spanac Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…