Retete de Paste:
Tăitei cu linte, spanac şi morcovi
15 March 2012
O
retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de
dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de
dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy
(linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de
usturoi, tocati 100 g ceapa…
Read more »
Read more »
Pui cu telina in aluat
15 March 2012
O
reteta de pui cu telina in aluat din: piept de pui, faina, unt, ulei,
ceapa, telina, vin alb, smantana, patrunjel verde, lamaie, ou, aluat de
foitaj, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingura faina 2
linguri unt 1 lingura ulei 2 cepe 250 g telina 50 ml vin alb 100…
Read more »
Read more »
Plăcintă scoţiană cu ou
15 March 2012
O
reteta de placinta scotiana cu ou din: oua, carnaciori de porc, coaja
de nucsoara, frunze de cimbru, pesmet, aluat, faina si seminte de susan.
Ingrediente: 8 ouă medii 14 cârnăciori de porc 1 linguriţă coajă de
nucşoară măcinată (măciş) 1 lingură frunze de cimbru 100 g de pesmet
proaspăt 500g de aluat pentru tartă…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu migdale si busuioc
15 March 2012
O
reteta de cartofi copti cu migdale si busuioc din: cartofi, sare,
chimen, ulei, fulgi de migdale, frunze de busuioc, smantana, sare, piper
alb si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri ulei 60
g fulgi de migdale cateva frunze de busuioc sosul cu verdeturi: 2 cutii
de smantana (150 ml fiecare) sare…
Read more »
Read more »
Trei supe de post
15 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Va prezentam trei
supe de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz O reteta delicioasa de
supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa, telina, morcov, ardei
gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper. Retete de post: Supa-crema de
dovlecei O reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Trei Retete cu carne de miel
14 March 2012
Mielul
sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de
proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o
optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie,
trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este
indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile
foarte…
Read more »
Read more »
Placinta cu coacaze
14 March 2012
O
reteta de placinta cu coacaze din: unt, zahar brun, extract de vanilie,
oua, faina, lapte batut, mere, scortisoara, condimente, cuisoare, coaja
de lamaie, coacaze, stafide, coji confiate si zahar pudra. Ingrediente:
250 g unt moale, plus extra pentru uns 250 g de zahar brun 2 lingurite
extract de vanilie 4 oua mari 100 g…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu legume si pesto de menta
14 March 2012
O
reteta de miel la cuptor cu legume si pesto de menta din: cartofi,
muchi de miel, dovlecei, rosii, usturoi, avocado, ulei de masline, vin
alb, sare, piper, migdale, menta, mustar dijon si suc de lamaie.
Ingrediente: 500 grame cartofi mici 700 grame muschi de miel taiat in
bucati 2 dovlecei taiati in cuburi 4…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu lamaie
14 March 2012
O
reteta de Pui la cuptor cu lamaie din: pui, lamaie, usturoi, cimbru,
faina, ulei, sare, piper si hartie de copt. Ingrediente: 1 pui intreg 1
lamaie, feliata 6 catei de usturoi, taiati 6 crengute cimbru 1 lingura
faina 1 lingura ulei sare si piper dupa gust hartie de copt Mod de
preparare: Incalzeste…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, rucola si branza de capra
14 March 2012
O
reteta de salata cu spanac, rucola si branza de capra din: nuca, unt,
zahar, mustar, usturoi, fulgi de ardei iute, otet balsamic, ulei de
masline, spanac, rucola, branza de capra, ardei rosu, sare si piper.
Ingrediente: 100 grame nuci 10 grame unt topit 10 grame zahar 20 grame
mustar 1 catel de usturoi fulgi…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Forrest Spring
14 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Black Forrest Spring din: rachiu de zmeura,
lichior de zmeura si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl
lichior de zmeura sampanie sau champagne Mod de preparare: Turnam
rachiul si lichiorul de zmeura intr-o cupa de sampanie si completam cu
sampanie sau champagne.
Read more »
Read more »
Clatite cu branza si ceapa rosie
14 March 2012
O
reteta de clatite cu branza si ceapa rosie din: faina, oua, lapte,
ulei, sare, ceapa rosie, mozzarella, marar, miere, vin rosu, ulei de
masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: aluatul de
clatite: 250 g faina 4 oua 400 ml lapte 2 linguri ulei un praf de sare
umplutura: 3 cepe rosii 200…
Read more »
Read more »
Pappardelle cu sos de vinete
14 March 2012
O
reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute,
usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia,
bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si
patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline sau de arahide 1-2
ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu pătrunjel si sos de ton
14 March 2012
O
reteta de cartofi noi cu patrunjel si sos de ton din: cartofi, ton, suc
de lamaie, coaja de lamaie, iaurt, sos de maioneza, sare, piper,
capere, patrunjel, ulei de masline si unt. Ingrediente: 1,2 kg cartofi
noi 3 conserve de ton (150 g fiecare) 3-4 linguri de suc de lămâie 2
linguriţe coajă rasă…
Read more »
Read more »
Legume in aluat
14 March 2012
O
reteta de legume in aluat din: telina, pastarnac, morcovi, conopida,
ceapa, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, mustar,
ulei de masline, zeama de lamaie si marar verde. Ingrediente: 1 telina 1
pastarnac 3 morcovi 1 conopida 1 ceapa 150 g faina 25 g drojdie 1 ou
1/2 pahar apa 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu boabe de struguri
14 March 2012
O
reteta de mini pizza cu boabe de struguri din: struguri, rosii uscate,
ricotta, sare, piper, aluat, branza de capra si ruccola. Ingrediente:
200 g struguri 40 g rosii uscate 120 g ricotta sare piper 1/2 portie
aluat de branza de vaci si ulei 75 g branza de capra 50 g ruccola Mod
de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu hrisca si nuci
14 March 2012
O
reteta de sarmale cu hrisca si nuci din: frunze de varza murata,
hrisca, ceapa, morcov, unt, ulei, marar verde, sare, piper si samantana.
Ingrediente: 8 frunze de varza murata 15 nuci 100 g hrisca inmuiata 12
ore in zeama de varza acra sau bors 1 ceapa 1 morcov 2 linguri unt 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu nuci sau migdale
14 March 2012
O
reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere,
migdale, suc de morcovi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine
coapte 2 catei de usturoi 1 lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200
ml suc de morcovi proaspat stros sare piper Mod de preparare: Maruntit
rosiile cu ajutorul unui…
Read more »
Read more »
Plăcintă ţărănească cu carne de vita si branza Cheddar
14 March 2012
O
reteta de placinta taraneasca cu carne de vita si branza Cheddar din:
carne de vita, ulei de floarea, bacon, salote, telina, faina, concentrat
de vita, cimbru, dafin, morcovi, cartofi, unt, branza Cheddar, lapte si
praf de mustar. Ingrediente: 1 kg carne de vita, taiata in bucati mari
2-4 linguri ulei de floarea soarelui 200…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere la tavă
14 March 2012
O
reteta de prajitura cu mere la tava din: faina, drojdie, lapte, zahar,
galbenusuri, ulei, lapte, zahar, orez, lamaie, mere, albusuri si miez de
nuca. Ingrediente: aluat: 500 g făină 1 cub drojdie (42 g) 250 ml
lapte 2 linguri zahăr 2 gălbenuşuri 3-4 linguri ulei topping: 1 l
lapte 100 g zahăr 1 praf…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
14 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara supa crema
de ciuperci Pofta buna!
Read more »
Read more »
Calzone cu spanac si ciuperci
14 March 2012
O
reteta de calzone cu spanc si ciuperci din: spanac, ciuperci, usturoi,
sare, piper, sos sugo, cimbru, mozzarella si aluat dospit. Ingrediente:
200 g spanac 400 g ciuperci 3 catei de usturoi 2 linguri unt sare piper 1
portie sos sugo 1 lingurita cimbru uscat 125 mozzarella 1/4 portie
aluat dospit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere
14 March 2012
O
reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc
de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus,
gris si scortisoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1
galbenus 2 linguri ulei umplutura: 1,5 kg mere 3 linguri suc de lamaie 2
pliculete zahar vanilinat 75 g…
Read more »
Read more »
Tortilla picantă cu conopida si broccoli
14 March 2012
O
reteta de tortilla picanta cu conopida si broccoli din: cartofi, sare,
conopida, broccoli, sunca afumata, arahide, smantana, lapte, oua,
branza, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g cartofi sare 400 g
conopidă 400 g broccoli 100 g şuncă afumată 50 g arahide 200 ml smântână
400 ml lapte 6 ouă 150 g brânză rasă piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere, miere si nuci
14 March 2012
O
reteta de prajitura cu mere, miere si nuci din: faina, praf de copt,
coaja de lamaie, zahar, miere, ou, galbenus, unt, mere, suc de lamaie,
miere, praf de scortisoara, zahar vanilat, budinca de vanilie, nuca si
stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 2 lingurite praf de copt 1
lingurita coaja de lamaie 50 g…
Read more »
Read more »
Sos Sugo
14 March 2012
O
reteta de sos sugo din: ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, rosii,
sare, piper si ierburi italienesti. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri bulion 1 conserva (425 ml)
rosii sare piper ierburi italienesti uscate Mod de preparare: Se toaca
usturoiul si ceapa; se prajesc in…
Read more »
Read more »
Broccoli la tigaie cu nucă de cocos
14 March 2012
O
reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal,
seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez
de nuca de cocos si zeama de lamaie verde. Ingrediente: 6 linguri ulei
vegetal 3-1/2 lingurite seminte de mustar 3 linguri frunze de curry
proaspete sau uscate 1 varf de cutit…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu morcovi
14 March 2012
O
reteta de fursecuri cu morcovi din: zahar pudra, migdale, morcovi,
zahar tos, albusuri de ou, unt, crema de branza si zahar pudra.
Ingrediente: pentru fursecuri: 200 g zahar pudra 110 g migdale 2-3
morcovi mici 25 g zahar tos 90 g albusuri de ou pentru crema: 120 g unt
nesarat 230 g crema de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu varză si bacon
14 March 2012
O
reteta de lasagna cu varza si bacon din: chifla, varza de china, sare,
ceapa, usturoi, crengute de cimbru, amestec de carne tocata, ou, piper
si bacon. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 1 kg varză de China sare 1
ceapă de mărime medie 1 căţel de usturoi 4 crenguţe de cimbru 500 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Kiwi Kir Royal
14 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail kiwi Kir Royal din: lichior de kiwi, vin
spumant si kiwi. Ingrediente: 2 cl lichior de kiwi vin spumant sec sau
champagne o felie de kiwi Mod de preparare: Turnam lichiorul de kiwi
in cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec sau champagne.
Adaugam o felie de…
Read more »
Read more »
Paste catalane in supa de rosii
14 March 2012
O
reteta de paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa,
coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume,
zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde.
Ingrediente: 500 g rosii, tocate 1 capatana de usturoi, desfacuta in
catei, curatati de coaja 150 g ceapa, tocata o…
Read more »
Read more »
Sufleu cu file de porc şi conopidă
14 March 2012
O
reteta de sufleu cu file de porc si conopida din: paste cu ou, sare,
file de porc, conopida, amestec condimente, smantana, rosii cherry si
branza. Ingrediente: 250 g paste mici cu ou sare 200 g file de porc 250 g
conopidă 1 plic amestec condimente 200 ml smântână 100 g roşii cherry
50 g…
Read more »
Read more »
Supa de andive cu iaurt
14 March 2012
O
reteta de supa de andive cu iaurt din: suc de morcovi, iaurt, andive,
ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 ml suc de
morcovi 300 ml iaurt natual sau chefir 2 andive mai mari 1 ceapa 1
legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Amestecaţi
într-un castron sucul proaspăt stors de…
Salata de varza acra cu ciuperci
14 March 2012
O
reteta de salata de varza acra cu ciuperci din: varza acra, ciuperci,
usturoi, marar, ulei de masline, ceapa rosie, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 varza acra 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 1
catel de usturoi 1 legatura marar 3 linguri ulei de masline 1 ceapa
rosie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cafea cu ciocolata si menta
14 March 2012
O
reteta de cafea cu ciocolata si menta din: sirop de ciocolata sirop de
menta, cafea, frisca si ciocolata. Ingrediente: 1 lingura sirop de
ciocolata 2 linguri sirop de menta 1/2 cana cafea proaspat facuta frisca
ciocolata rasa Mod de preparare: Pune intr-o cratita siropul de
ciocolata, cel de menta si cafeaua fierbinte, proaspat…
Read more »
Read more »
Opt retete pentru post
14 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Opt retete pentru
post: Retete de post: Supa de linte rosie O reteta delicioasa de supa de
linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de dafin, patrunjel verde, ulei
de masline, boabe de coriandru, sare, piper. Retete de post: Cartofi cu
sos acrişor O…
Read more »
Read more »
Sardine cu legume
14 March 2012
O
reteta de sardine cu legume din: file de sardine, morcovi, telina,
mazare, fasole verde, pasta de tomate, ulei, lamaie, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 file de sardine 2 morcovi 1 telina mica 150 g
mazare 200 g fasole verde 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 lamaie 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu legume
14 March 2012
O
reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz,
dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de
lamaie, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 250 g sparanghel subtire 150 g
fasole verde 200 g dovlecei mici 150 g praz tanar Sare si piper negru
500 g tagliatelle cu ou sau alte paste…
Read more »
Read more »
Sos vinegreta de portocale rosii
14 March 2012
O
reteta de Sos vinegreta de portocale rosii din: suc de portocale rosii,
ceapa, miere, ulei de masline, mustar de dijon, sare si piper.
Ingrediente: 1/3 cana suc de portocale rosii 1 lingura ceapa salota
maruntita 2 linguri miere 1 lingura ulei de masline 1 lingurita mustar
de Dijon 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Supă Cock-a-Leekie
13 March 2012
Spre
deosebire de alte feluri de mâncare scoţiene, care poartă denumiri
complicate, precum rumbledethumps (piure de cartofi cu varză) sau
clootie (budincă in baie de aburi), numele acestei supe (numită si
cocky-leeky) nu lasă nici o urmă de îndoială în privinţa ingredientelor
ei. Este o supă simplă, care se face numai cu carne de pasăre…
Read more »
Read more »
Sufleu cu spanac si somon
13 March 2012
O
reteta de sufleu cu spanac si somon din: cartofi, sare, file de somon,
suc de lamaie, piper, ceapa, usturoi, unt, spanac, smantana, legume si
mustar boabe. Ingrediente: 800 g cartofi sare 600 g file de somon 1
linguriţă suc de lămâie piper 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 2 linguri
unt 400 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si ricotta
13 March 2012
O
reteta de clatite cu spanac si ricotta din: ricotta, spanac, clatite,
sos de tomate si mozzarella. Ingrediente: 400 grame ricotta 250 grame
spanac fiert 10 clatite 310 grame sos de tomate 250 grame mozzarella
Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca
ricotta cu spanacul. Asezoneaza cu sare si…
Read more »
Read more »
Frigarui cu branza picanta
13 March 2012
O
reteta de frigarui cu branza picanta din: branza paneer, zeama de
lamaie, chimion, faina de naut, garam amasala, boia, smantana, usturoi,
ardei iute, ardei gras, dovlecei, unt si lamai. Ingrediente: 600 g
branza paneer zeama de la 2 lamai 2 lingurite cu chimion macinat, plus
extra pentru presarat 75 g faina de naut 1…
Read more »
Read more »
Sufleu cu legume şi carne tocată
13 March 2012
O
reteta de sufleu cu legume si carne tocata din: chifla, cartofi,
morcovi, sare, ceapa, amestec de carne tocata, ou, capere, mustar,
piper, ulei, amestec de condimente, smantana, pesmet si branza gouda.
Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 500 g cartofi 400 g morcovi sare 1
ceapa 400 g amestec de carne tocata 1…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci la cuptor
13 March 2012
O
reteta de crap cu ciuperci la cuptor din: crap, ciuperci, ardei capia,
rosii in bulion, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 crap de
circa 1 kg 400 g ciuperci proaspete, mai mici 1 ardei capia rosu 400 g
rosii in bulion 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pasta e fagioli
13 March 2012
O
reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina,
usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de
legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan.
Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme
cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta.
Ingrediente: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tata cu orez si portocale
13 March 2012
O
reteta de tarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt,
portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare. Ingrediente: 150 g orez 700
ml lapte 275 g zahar 2 oua 200 g unt 5 portocale 1 lingurita zahar
vanilat 2 cuisoare sare Mod de preparare: Spălaţi portocalele,
ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie,…
Read more »
Read more »
Orez in dovleac
13 March 2012
O
reteta de orez in dovleac din: sofran, ceapa, unt, usturoi, ghimbir,
praf de ardei iute, cardamom, nucsoara, scortisoara, cuisoare, frunze de
dafin, coaja de nucsoara, garam masala, ardei iute, zeama de lamaie
verde, dovleac, iaurt, orez basmati si frunze de menta. Ingrediente: 1
varf mare de cutit de sofran 500 g ceapa, taiata felii…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert
13 March 2012
O
reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne,
sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de
ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente:
350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca
fiarta 2 linguri ulei piper boia de…
Read more »
Read more »
Cocktail Number One
13 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie
si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie
carambola Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de
sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.
Read more »
Read more »
Papanasi umpluti cu stafide
13 March 2012
O
reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris,
ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar
vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100
g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa de
lamaie 100 g unt…
Read more »
Read more »
Pizza turcească cu carne tocată
13 March 2012
O
reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie,
patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen,
aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie
2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de
ardei 1 ou sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură marmorată cu struguri
13 March 2012
O
reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina,
lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao,
faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă
250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de
sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi salvie
13 March 2012
O
reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de
masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si
parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in
buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau
cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt…
Read more »
Read more »
Fursecuri umplute cu gem de caise
13 March 2012
O
reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra,
galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un
varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de
caise 4 linguri…
Read more »
Read more »
Curcan cu prune
13 March 2012
O
reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe
superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa.
Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe
superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza
13 March 2012
O
reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella,
branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5
morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3
catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt
topit Mod de preparare: Intr-o oala cu apa…
Read more »
Read more »
Curry de pui, cocos şi tamarind
13 March 2012
O
reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de
lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de
tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry,
ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29
pulpe de pui dezosate, fara piele zeama…
Read more »
Read more »
Cocktail de ou
13 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar
vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4
lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa
Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare.
Totul se bate pana…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi
13 March 2012
O
reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din:
cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine
toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici
sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de
curcan (a 180 g) 120…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)
13 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat
deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara
prajitura cu capsuni
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete
13 March 2012
O
reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu
spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota,
frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina,
nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete
reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte
gustoasă, care se poate pregăti…
Read more »
Read more »
Supa de cocos cu coriandru
13 March 2012
La
orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru
proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul
sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est.
Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce
coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos
cu…
Read more »
Read more »
Terina cu mere
13 March 2012
O
reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare.
Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt
200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare Mod
de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele şi
tăiaţi-leîn cubuleţe. Căliţi…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi si peste
13 March 2012
O
reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file
de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau,
smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si
sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de
batog 425 ml zeama de peste…
Read more »
Read more »
File de pui în otet balsamic
13 March 2012
O
reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare,
piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3
buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1
lingură zahăr 5 linguri oţet balsamic 250 ml supă 150 g smântână 400 g
roşii…
Placinta cu crema de lamaie
13 March 2012
O
reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei,
faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200
ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt Mod de
preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină. Puneţi…
Read more »
Read more »
Reteta de Ras El Hanout
13 March 2012
Se
macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte
1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4
linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă
de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru,
piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine
închis.
Read more »
Read more »
Shake de capsuni cu frisca
13 March 2012
O
reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie
si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de
vanilie, moale frisca Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte,
pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă
jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se mixează…
Read more »
Read more »
Tagliatelle carbonara
13 March 2012
O
reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec,
tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel.
Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2
linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru
50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2 oua…
Read more »
Read more »
Red Royal Cocktail
13 March 2012
O
reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant
sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Şapte retete pentru post
13 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru
post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din:
catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli,
porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei.
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci…
Read more »
Read more »
Curcan cu legume la tigaie
12 March 2012
O
reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin,
cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel,
sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1
foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase,
fara piele) 150 ml smantana sare 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Inimi crocante cu frisca si capsuni
12 March 2012
O
reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina,
frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un
pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si
taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
12 March 2012
O
reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui,
crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si
supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg
cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250
ml supa Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune si brânză
12 March 2012
O
reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte,
faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si
unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g
faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100 g…
Read more »
Read more »
Varza calita cu afumatura
12 March 2012
O
reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata,
carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de
chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g
costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml
ulei 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Sandwich cu salata de pui si marar
12 March 2012
O
reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc
de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure,
parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente:
20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar
pudra de usturoi 100 grame piept…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu vită şi bere
12 March 2012
O
reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina,
pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac,
faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio,
tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata
in bucati mari 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla
12 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din:
tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2
cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si
siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)
12 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un
preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios.
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pui umplut în stil marocan
12 March 2012
O
reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el
hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de
masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el
Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică
de pătrunjel, tocată 4 piepţi…
Read more »
Read more »
Papricaş de pui
12 March 2012
O
reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana,
ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml
smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1
legatura…
Read more »
Read more »
Gustare cu brânză
12 March 2012
O
reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou,
pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile
verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri
de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu prune si cu nuci
12 March 2012
O
reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar,
coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune
si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie
125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g
unt…
Read more »
Read more »
Tăiţei picanţi cu miel crocant
12 March 2012
O
reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de
miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute,
usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini
aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile
de friptură de miel fraged. Ingrediente: 1/2 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu glazura de martipan
12 March 2012
O
reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar,
zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie,
galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie
uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare
topping: 1,2 kg prune 50 g zahar…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican
12 March 2012
O
reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei,
porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas,
avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime. Ingrediente: 2 ardei,
curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul
galben) 100g de porumb congelat sau din…
Read more »
Read more »
Gulas de vita
12 March 2012
O
reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei
grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce,
boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g
piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri
seminte…
Read more »
Read more »
Mucenici copţi
12 March 2012
O
reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua,
sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g
unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom
ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom alb
12 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu rom alb din: rom alb, lichio de portocale,
suc de visine, vin spumant sec, portocala si cirese. Ingrediente: 1 cl
rom alb 1 cl lichior de portocale 2 cl suc de visine vin spumant sec
jumatate de felie de portocala cirese Mod de preparare: Turnam romul,
lichiorul si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi
11 March 2012
O
reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare,
ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana,
marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza
dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc,
ceapa si usturoi 1kg carne de porc…
Read more »
Read more »
Snitel vanatoresc
11 March 2012
O
reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu
verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si
condimente. Ingrediente: 1 ceapa 50 g bacon 500 g ciuperci Champignons 1
lingura unt cu verdeata sare piper 150 ml supa 150 ml smantana
fermentata 1 lingura amidon 4 snitele de porc (a…
Read more »
Read more »
Creveţi iuţi cu unt
11 March 2012
O
reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei
iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela.
Ingrediente: 25 g de unt 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi,
tocati fin 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin 1/2 lingurita boia
dulce 12-20 creveti mari…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribean Star
11 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Carribean Star din: rachiu, zeama de limeta,
sirop de maracuja, cirese, sampanie si carambola. Ingrediente: 4 cl
rachiu Weindrand 4 cl zeama de limeta 2 cl sirop de maracuja 2 cirese de
cocktail sampanie carambola Mod de preparare: Se mixeaza bine in
shaker rachiul, zeama de limeta si siropul…
Read more »
Read more »
Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat
11 March 2012
O
reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de
lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si
lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus
extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de
grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar 100…
Read more »
Read more »
Supă de fasole uscată (Bableveş )
11 March 2012
O
reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei
gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia.
Ingrediente: 500 g fasole rosie fiarta 2 cepe 1 morcov mare 1 ardei gras
rosu 1 telina mica 2 catei de usturoi 50 ml ulei 200 ml suc de rosii
sare…
Read more »
Read more »
Placintele picante cu peste afumat, oua si salata
11 March 2012
O
reteta de placintele picante cu peste afumat, oua si salata din:
macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de
masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie.
Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate
marunt 1 lingura pasta de curry 1…
Read more »
Read more »
Şniţel cu mozarella
11 March 2012
O
reteta de snitel cu mozzarella din: cartofi, usturoi, suc de lamaie,
sare, piper, snitele de porc, ulei, rozmarin, rosii si mozzarella.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi 1 lingură suc de lămâie
sare piper 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 linguri ulei 1/2 linguriţă ace
de rozmarin 4 roşii 125…
Cum se prepara creveti cu usturoi (video)
11 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara creveti cu usturoi, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 1/2
tbsp olive oil 1 pound shrimp salt to taste 6 cloves garlic, minced fine
1/4 tsp red pepper flakes 2 tbsp cold butter, cut in 4 pieces 3 tbsp
lemon juice 1…
Read more »
Read more »
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)
10 March 2012
O
reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata
neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare,
sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie.
Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g
de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de ciocolata…
Read more »
Read more »
Şniţel caramelizat
10 March 2012
O
reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri,
smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere.
Ingrediente: 800 g cartofi făinoşi 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână
fermentaţă sare piper cca 3 linguri făină 6 linguri ulei 4 şniţele de
porc (a 160 g) 4 felii subţiri de şuncă 1 lingură unt…
Read more »
Read more »
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac
10 March 2012
O
reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua,
ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate,
dovleac, foi de placinta si unt. Ingrediente: 3 ouă, bătute 250 g de
ricotta 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi
tocate 1 ceapă verde, tăiată felii subţiri…
Read more »
Read more »
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane
10 March 2012
O
reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din:
ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale,
smantana, unt si ulei. Ingrediente: 400 g ciocolată neagră 1 borcănel cu
cremă de castane (vanilată) 50 ml rom auriu 200 g alune de pădure,
cojite 100 g migdale şi alune pralinate,…
Read more »
Read more »
Şniţel cu ciuperci
10 March 2012
O
reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa,
mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente:
400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mică (sau arpagic) 2 linguri unt
1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână
grasă 4 şniţele de curcan sau…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune
10 March 2012
O
reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de
sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra,
alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita
bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2
cana unt nesarat 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Chiftele de porc cu cidru si scortisoara
10 March 2012
O
reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba,
lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare,
ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia,
curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si
coriandru. Ingrediente: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 100 ml
lapte…
Read more »
Read more »
Şniţel cu ouă ochiuri
10 March 2012
O
reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen,
snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt. Ingrediente: 800 g cartofi
sare 4 linguri ulei piper eventual chimen măcinat 4 şniţele de porc (a
160 g) 2 linguri făină 6 ouă 75 g pesmet 1 lingură unt Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii…
Read more »
Read more »
Budinca din cornuri cu stafide
10 March 2012
O
reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere,
portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente:
75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2
baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g
zahar 300 ml lapte 150 ml smantana…
Read more »
Read more »
Şniţel în sos alb
10 March 2012
O
reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt,
sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei.
Ingrediente: 8 şniţele de porc (a 80 g) piper circa 2 linguri făină 2
linguri unt sare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 75 ml vin alb 200 ml
smântână…
Read more »
Read more »
Pungute cu ciocolata si fructe uscate
10 March 2012
O
reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta,
caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata
neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si
smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g
smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25 g…
Read more »
Read more »
Ton cu cartofi dulci
10 March 2012
O
reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa
rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru.
Ingrediente: 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare) 185 g de
ton în suc propriu din conservă, scurs de apă 1/2 ceapă roşie, tocată
mărunt 1 ardei iute roşu,…
Read more »
Read more »
Crocant cu lapte de cocos
10 March 2012
O
reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas,
scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri
si nuca de cocos. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 1 ananas 1 lingură
scorţişoară pudră 1 lingură zahăr pentru glasat 50 g zahăr pudră 150 ml
ulei 20 g unt pentru crema englezească:…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu creveţi şi pesto
10 March 2012
Se
călesc 4 cepe verzi tocate într-o lingură ulei de măsline 2 minute,
până se înmoaie. Se adaugă 1 cartof mic, curăţat şi tăiat cubuieţe, 100g
de pesto şi 1 l de supă de legume fierbinte şi se aduce la punctul de
fierbere. Se acoperă şi se lasă pe foc 1 o minute. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)
10 March 2012
O
reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare,
piper si suc de rosii. Ingrediente: ½ kg fasole rosie Sare piper Suc de
rosii Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2
ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se
mai lasa…
Read more »
Read more »
Quick breakfast
10 March 2012
O
reteta de Quick breakfast din: croissant cu unt, capsuni, ananas, mar
verde, pepene galben, smochine, stafide, iaurt, sos de fructe de padure
si menta proaspata. Ingrediente: croissant cu unt capsuni ananas mar
verde pepene galben smochine stafide iaurt sos de fructe de padure menta
proaspata Mod de preparare: Taie capsunile, ananasul, marul si…
Read more »
Read more »
Şniţel aromat
10 March 2012
O
reteta de snitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei
dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde.
Ingrediente: 4 bucăţi file de pui (a 160 g) sare piper boia de ardei,
dulce 1/2 legătură oregano 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2 linguri
unt topit 500…
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu cafea si sos expresso
10 March 2012
O
reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale,
inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari,
cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu
espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă Mod de preparare:
Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă spumă.…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc glasate
10 March 2012
O
reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise,
dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu
boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc
macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g
cepe mici albe sau rosii, taiate in…
Read more »
Read more »
Salată Cobb
10 March 2012
Originile
multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în
mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în
anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica
americană. Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles,
unul dintre restaurantele frecventate de…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Tango
10 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Tango din: curacao albastru, vin spumant
si struguri. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru vin spumant struguri
Mod de preparare: Turnam Curacao-ul intr-o cupa de sampanie si completam
cu vin spumant sec rece, iar la final adaugam in bautura struguri.
Read more »
Read more »
Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai
10 March 2012
Se
pun 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi 1 l de supă fierbinte
într-o cratiţă. Se acoperă, se aduce totul la punctul de fierbere şi se
ţine pe foc 10 minute, până ce cartoful se frăgezeşte. Se adaugă 200g de
spanac congelat şi 1oo g de brânză cu mucegai sfărâmată, se acoperă şi…
Read more »
Read more »
Mix de salata verde cu brie si capsuni
10 March 2012
O
reteta de mix de salata verde cu brie si capsuni din: salata verde,
salata loloroso, lolobianca, capsuni, brie si dressing de lamaie.
Ingrediente: salata verde salata loloroso lolobianca capsuni brise
dressing de lamaie Mod de preparare: Aseaza salata in farfurie si
adauga peste ea dressingul de lamaie, capsunile taiate cuburi si branza
brie.…
Read more »
Read more »
Mille – Feuilles cu fructe exotice
10 March 2012
O
reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza
mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele
de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză
mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2
kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…
Read more »
Read more »
Snitel cu salvie şi curry
10 March 2012
O
reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca,
snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda.
Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele
de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie
tocată 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Turta de verdeturi
10 March 2012
O
reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa,
ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de
primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval
vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru
macinate sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati si…
Read more »
Read more »
Supa de pui
10 March 2012
O
reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de
dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1
foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de
rozmarin 3 fire de…
Read more »
Read more »
Crespelli cu porc si ciuperci
10 March 2012
O
reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz,
ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de
porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan
si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g
praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…
Read more »
Read more »
Cocktail Dizzy Lizzie
10 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere,
zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si
menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de
lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie
de portocala cirese menta proaspata …
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)
10 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper,
or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced
celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si ceapa
10 March 2012
O
reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si
puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de
sare.…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #5
10 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Friptura de porc la tigaie in stil unguresc O reteta de friptura de…
Retete pentru weekend #6
10 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…
Read more »
Read more »
Saşe retete pentru post
9 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru
post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu
orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde,
ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de
orez…
Read more »
Read more »
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
9 March 2012
O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu,
snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g
fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2
linguri otet…
Read more »
Read more »
Tort de alune si coacăze roşii
9 March 2012
O
reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina,
praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua,
iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g
zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide
crema: 8 foite de gelatina 3…
Read more »
Read more »
Supă cu fidea
9 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana,
fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de
floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu porumb si morcovi
9 March 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci,
branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel,
legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g
boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză
telemea 3 ouă o lingură…
Read more »
Read more »
Peste cu legume si usturoi
9 March 2012
O
reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei,
ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi
500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine
peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i
cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…
Read more »
Read more »
Porc cu mirodenii in aluat
9 March 2012
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Royal
9 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat
si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Salată clasică de verdeţuri
9 March 2012
Această
salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un
sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri
culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei
potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură.
Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi
cresonul dau savoare, în…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu lapte de soia
9 March 2012
O
reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi,
pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500
g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml
lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi
radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Clatite cu praz si cartofi
9 March 2012
O
reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt,
cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de
praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1
lingurita cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
9 March 2012
O
reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de
potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce,
maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2
linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita
chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin
9 March 2012
O
reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din:
varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia
iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de
paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1
lingurita boia…
Read more »
Read more »
Grapefruit confiat si sorbet
9 March 2012
O
reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de
cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de
grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari
100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut
(cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Tarta cu broccoli si ciuperci
9 March 2012
O
reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte,
cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz,
patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura
2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1
lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
9 March 2012
O
reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov,
porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare.
Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu
porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de urzici cu hrean
9 March 2012
O
reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi,
gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de
soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean
ras sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Capucino cu ciocolata, cafea si whisky
9 March 2012
O
reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso,
ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana
si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra
6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de
portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…
Read more »
Read more »
Ficatei cu verdeturi in foitaj
9 March 2012
O
reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui,
verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana.
Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie,
alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1
morcov 2 oua 2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si tequilla
9 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop
de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de
mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul
intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Mucenici
9 March 2012
9
martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa
de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere,
nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală
sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2
lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort din napolitane
9 March 2012
O
reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel,
unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe
care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar
vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane
de facut decat sa le …
Read more »
Read more »
Aperitiv cu gulie si fasole boabe
9 March 2012
O
reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline
extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi,
sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri
ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de
sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu carne de porc
9 March 2012
O
reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa,
telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute,
pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc
mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de
usturoi 1 ardei gras 1 ardei…
Read more »
Read more »
Tagine de miel picant cu cuscus
9 March 2012
O
reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa,
usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran,
caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel,
cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu carne de pui
9 March 2012
O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui,
ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov
500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1
linguriţă cu făină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mere crocante (video)
9 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut
delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos.
Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose
flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown
sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…
Read more »
Read more »
Buturugi cu vanilie
9 March 2012
O
reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina,
oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g
nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1
baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare
şi batonul de…
Read more »
Read more »
Rulada cu somon si peste alb
9 March 2012
O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon
afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua,
pesmet, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: un
pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g
somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…
Read more »
Read more »
Rizoto cu pui si legume
9 March 2012
O
retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel,
morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1
piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori
30 g unt sare Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu ardei iute si raita
9 March 2012
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu verdeturi
9 March 2012
O
reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda,
patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de
masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1
kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1
legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…