Retete de Paste:
Cannelloni cu umplutură de pui
20 March 2012
O
reteta de cannelloni cu umplutura de pui din: carne tocata de pui,
arahide, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta tomate, lapte, unt,
faina, parmezan, sare, piper alb, nucsoara, busuioc si patrunjel.
Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 100 g arahide 1 ceapa mare 3-4
catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Cuscus cu legume la gratar si sos de rosii
20 March 2012
O
reteta de cuscus cu legume la gratar si sos de rosii din: cuscus, ardei
grasi, dovlecei, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, patrunjel,
sare, piper, otet de sherry, zahar tos, piure de rosii, busuioc, iaurt
si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g cuscus 3 ardei grasi rosii 200 g
praz 200 g dovlecei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu unt si rosii (video)
20 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu unt si rosii, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat.
Ingrediente: 2 chicken breasts, cut into chunks 2 tbsp vegetable oil 2
tbsp butter 1 onion, chopped ¼ tsp cinnamon 1 tsp garlic, crushed 1 tsp
ginger, crushed ½ tsp ground…
Read more »
Read more »
Cafea mocha cu ciocolata
20 March 2012
O
reteta de cafea mocha cu ciocolata din: cafea, ciocolata si frisca.
Ingrediente: 1 cana cafea pregatita 60 gr ciocolata fina frisca Mod de
preparare: Cafeaua expresso trebuie sa fie proaspat facuta, fierbinte.
Toarna aceasta cafea intr-o cratita la foc mic si adauga ciocolata.
Amesteca si fierbe 4 minute, pana cand ciocolata s-a topit,…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu rosii si orez
20 March 2012
O
reteta de vinete umplute cu rosii si orez din: vinete, orez, ceapa,
usturoi, ceapa verde, ulei de masline, pasta de tomate, rosii, oregano,
sare, piper si branza. Ingrediente: 2 vinete mici 50 g orez fiert 1
ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi, tocat marunt 2 cepe verzi ulei
de masline 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Salata calda de sfecla
20 March 2012
O
reteta de salata calda de sfecla din: sfecla, suc de lamaie, miere si
mustar cu boabe. Ingrediente: 3 sfecle crude, curatate si taiate
bastonase sucul de la 1 lamaie 1 lingura de miere 1 lingura cu mustar cu
boabe Mod de preparare: intr-o tigaie mare nonaderenta, se prajeste
sfecla doua minute. Se adauga…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu sos de ciuperci
20 March 2012
O
reteta de mamaliguta cu sos de ciuperci din: malai, sare, ciuperci
salbatice uscate, usturoi, ciuperci albe, piure de rosii, cimbru, vin
rosu, coniac, sare, piper, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 300 g malai
instant 2 lingurite sare Pentru sosul de ciuperci: 20 g ciuperci
salbatice uscate 2 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ansoa
20 March 2012
O
reteta de bruschete cu ansoa din: paine ciabatta, usturoi, rosii,
ansoa, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, busuioc verde, ceapa
verde si zeama de lamaie. Ingrediente: o paine ciabatta 5 catei de
usturoi 4 rosii mari o cutie de ansoa 3 linguri ulei de masline sare
piper 4 fire patrunjel 4-5 fire busuioc verde…
Read more »
Read more »
Şase Retete cu carne de miel
20 March 2012
Sase
retete cu carne de miel. Miel la cuptor cu usturoi si oregano O reteta
de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de masline,
oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si piper.
Salata de miel cu cartofi si menta O reteta de salata de miel cu cartofi
si menta…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si carnaciori
20 March 2012
O
reteta de orez cu legume si carnaciori din: orez, carnaciori, ardei
grasi, morcovi, apa, ulei, piper si condimente. Ingrediente: 500 g orez 3
ardei grasi 3 morcovi mai mari 3 cepe mari 3-4 carnaciori apa ulei
piper macinat condimente, dupa gust Mod de preparare: Pui uleiul la
încins într-o cratiţă şi, când s-a…
Read more »
Read more »
Retete de post: Nudli de post
20 March 2012
O
reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar
si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cat cuprinde 500 g
pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare Mod de
preparare: Speli cartofii şi îi fierbi cu coajă cu tot, în apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Cocktail de Campari cu portocale roşii
20 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata,
campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Ingrediente:
gheaţă 180ml de Campari 750ml suc de portocală roşie sau obişnuită
750ml de apă minerală 1 portocală feliată, pentru decor Mod de
preparare: Umpleţi 6 pahare înalte, fără picior, cu gheaţă. Turnaţi…
Read more »
Read more »
Arpacas cu mazare si parmezan
20 March 2012
O
reteta de arpacas cu mazare si parmezan din: bulion de legume, ulei de
masline, ceapa, arpacas, vin alb, mazare, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 850 ml bulion de legume 2 lingurite ulei de masline 50 g
ceapa, taiata fin 125 g arpacas 50 ml vin alb sau sherry 150 g mazare
decongelata 2 linguri…
Read more »
Read more »
Miel cu menta si capere
20 March 2012
O
reteta de miel cu menta si capere din: usturoi, menta, coaja de lamaie,
suc de lamaie, ulei de masline, costite de miel, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, capere, suc de lamaie, ceapa verde si ulei de
masline. Ingrediente: 4 catei de usturoi 100 grame menta proaspata
tocata fin 20 grame coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan
20 March 2012
O
reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata de curcan din: dovlecei,
carne tocata de curcan, ceapa, sare, piper, suc de rosii si iaurt.
Ingrediente: 12 jumatati dovlecei 1 kg carne tocata de curcan 2 cepe
Sare si piper Suc de rosii Iaurt natural Mod de preparare: Se
scobesc dovleceii de miez.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spanac cu marar si menta
20 March 2012
O
reteta de spanac cu marar si menta din: spanac, ceapa verde, usturoi
verde, ceapa, marar, frunze de menta, ulei, sare, piper si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1-1/2 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura
usturoi verde 1 ceapa 1 legatura marar 1 legatura frunze de menta 1
ceasca de ulei sare piper zeama…
Read more »
Read more »
Porc cu condimente
20 March 2012
O
reteta de porc cu condimente din: condiment cajun, zahar, zeama si
coaja de lamaie, spata de porc, ardei iute, ardei gras, usturoi, rosii,
patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb si lipie.
Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar zeama si coaja
razuita de la 3 lamai 2 kg spata de porc, acoperita…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ţelina
20 March 2012
Ţelina,
ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii
au un termen special pentru acest trio: mirepoix. Totuşi ele sunt
rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o
constituie această supa-crema de ţelina. Ea se prepară foarte simplu.
Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu tot),…
Read more »
Read more »
Sos marinara pentru paste
20 March 2012
O
reteta de sos marinara pentru paste din: rosii, usturoi, ulei de
masline, sare de mare, piper negru, busuioc si branza pecorino.
Ingrediente: 90 grame rosii la conserva 12 catei usturoi ulei de masline
1 lingura sare de mare 1/2 lingurita piper negru macinat 1 legatura
busuioc tocat branza Pecorino Romano Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pere cu sos de ciocolată
20 March 2012
O
reteta de pere cu sos de ciocolata din: pere, ciocolata, inghetata de
vanilie si alune de padure. Ingrediente: 2 conserve de pere a cate
aproximativ 400 g fiecare 100 g ciocolata, rupta in bucati mici 8 cupe
inghetata de vanilie 2 linguri alune de padure, tocate Mod de
preparare: Se scurg perele deasupra…
Read more »
Read more »
Salata cu somon si marar
20 March 2012
O
reteta de salata cu somon si marar din: somon, iaurt, suc de lamaie,
marar, ceapa, mazare si paine. Ingrediente: 450 grame somon 50 grame
iaurt sucul de la o lamaie 1 legatura de marar 1 ceapa mica tocata 300
grame mazare congelata 4 felii de paine Mod de preparare: Faramiteaza
carnea de peste…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume si ardei iuti
19 March 2012
O
reteta de taitei cu legume si ardei iuti din: taitei, ulei, ceapa
verde, ardei iute, usturoi, ghimbir, castane de apa, legume si sos de
soia. Ingrediente: 100 g taitei transparenti (celofan) sau taitei de
orez 2 linguri ulei vegetal 2 cepe verzi, taiate solzisori 2 oua batute 1
ardei iute rosu, curatat de seminte,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de macaroane cu ciuperci
19 March 2012
O
reteta de musaca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, mazare,
morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, busuioc,
cimbru, margarina, faina, masline, marar si patrunjel. Ingrediente: 500 g
macaroane 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de
usturoi 1 ceasca ulei si 1 lingura ulei 500 g…
Read more »
Read more »
Salata de miel cu cartofi si menta
19 March 2012
O
reteta de salata de miel cu cartofi si menta din: cartofi, ulei de
masline, rosii cherry, menta, otet balsamic, carne de miel, mazare si
rucola. Ingrediente: 12 cartofi fierti 125 ml ulei de masline 12 rosii
cherry 50 grame menta 20 ml otet balsamic 500 grame carne de miel 200
grame mazare fiarta rucola…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu salata de varza
19 March 2012
O
reteta de aripioare de pui cu salata de varza din: ketchup, usturoi,
zahar brun, sos dulce de chilii, sos de soia, aripioare de pui, varza
alba, morcovi, ceapa si maioneza. Ingrediente: 4 linguri de ketchup 4
căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri de zahăr brun 4 linguri sos dulce
de chilii 4 linguri sos…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mucenici de post
19 March 2012
O
reteta de mucenici de post din: faina, apa calduta, zahar, margarina,
drojdie, coaja de lamaie, esenta de rom, zahar vanilat, miere si nuca.
Ingrediente: 600 g faina 200 ml apa calduta 150 g zahar 50 g margarina
50 g drojdie proaspata coaja rasa de lamaie, portocala 1 esenta de rom 2
plicuri zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi caise
19 March 2012
O
reteta de tarta cu branza si caise din: faina, unt, zahar, ou, sare,
compot de caise, branza de vaci, sare, oua, budinca de migdale, coaja de
lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 250 g făină 125 g unt 90 g zahăr 1
ou 1 praf sare în plus: 1 conservă compot de caise (720 ml)…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu usturoi si oregano
19 March 2012
O
reteta de miel la cuptor cu usturoi si oregano din: usturoi, ulei de
masline, oregano, pulpa de miel, iaurt, patrunjel, scortisoara, sare si
piper. Ingrediente: 12 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 10 grame
oregano 1 pulpa de miel de 3 kilograme 300 ml iaurt patrunjel tocat
scortisoara sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu ananas
19 March 2012
O
reteta de tarta cu ananas din: ananas, faina, praf de copt, zahar,
zahar vanilat, ou, branza dulce, ulei de floarea soarelui, frisca, ou,
migdale si zahar. Ingrediente: 1 ananas mare, copt 125 g făină 2
linguriţe praf de copt 75 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 ou 125 g
brânză dulce 75 ml…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu vinete
19 March 2012
O
reteta de cartofi copti cu vinete din: cartofi, vanata, ceapa,
rozmarin, parmezan, ulei de masline, ardei iute si sare. Ingrediente:
600 g cartofi 1 vânătă 1 ceapă 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de
parmezan ras ulei de măsline 1 ardei iute mic sare Mod de preparare:
Cartofii, spălaţi şi curăţaţi în prealabil,…
Read more »
Read more »
Cocktail Daiquirí cu fructe de pădure
19 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Daiquiri cu fructe de padure din: capsuni,
gheata, lamaie verde, suc de lamaie si rom alb. Ingrediente: 175g de
căpşuni coapte sau 200g de zmeură (sau folosiţi un amestec de câte 100g
din fiecare) aprox. 6 cuburi de gheaţă sucul de la o jumătate de lămâie
verde 1 lingură suc…
Read more »
Read more »
Supa vietnameza de pui cu taitei
19 March 2012
O
reteta de supa vietnameza de pui cu taitei din: carne de pui, bulion de
pui, sos de peste, ghimbir, taitei de orez, muguri de soia, ceapa,
busuioc, coriandru, menta, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g
carne de pui fara piele si dezosata, taiata cubulete 1 litru bulion de
pui 4 linguri sos…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu piure de mere
19 March 2012
O
reteta de carnati cu piure de mere din: cartofi, carnati de porc, unt,
ceapa, faina, mere si lapte. Ingrediente: 700g de cartofi făinoşi,
tăiaţi în bucăţi mari 8 cârnaţi de porc 25 g de unt 1 ceapă, feliată fin
2 linguri de făină 250ml supă de vită 2 mere (în jur de 280 g),…
Curry de orez cu vită şi cimbru
19 March 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: curry, carne de vita, ardei gras, ardei
iute, porumb, fasole verde, mazare, ceapa, ghimbir, usturoi, sare,
piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 400 g carne de vită 200 g orez doi
ardei graşi doi ardei iuţi mici 100 g boabe de porumb 200 g fasole verde
100 g mazăre o ceapă…
Read more »
Read more »
Orez cu varză creată si creveti
19 March 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: creveti, ceapa alba, ceapa rosie,
ciuperci, morcov, usturoi, sos de soia, varza creata, ulei de masline,
ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 350 g creveţi o ceapă albă o
ceapă roşie 200 g ciuperci un morcov un căţel de usturoi 3 linguri cu
sos de soia 350 g orez…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu ceapă roşie
19 March 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu:ceapa rosie, fenicul, boia dulce,
usturoi, busuioc uscat, ulei de masline, seminte de chimen, branza cu
mucegai, seminte de fenicul, sare, piper. Ingrediente: 1 kilogram
cartofi noi 4 cepe roşii un fenicul boia dulce 5 căţei de usturoi o
lingură rasă cu busuioc uscat 75 ml ulei de măsline o…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu sos de fructe
19 March 2012
O
reteta delicioasa de gogosi cu: faina, zahar tos, unt, oua, drojdie,
lapte, sare, portocale, lamaie, kiwi, banana, mar, zahar pudra, sos de
ciocolata, ulei. Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr tos 50 g unt două
ouă 25 g drojdie 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare două
portocale o lămâie…
Read more »
Read more »
Coroniţă cu mac şi gem
19 March 2012
O
reteta delicioasa de coronita cu: lapte, zahar tos, faina, unt, oua,
zahar vanilat, drojdie, sare, gem de mure, seminte de mac, alune de
padure, zahar pudra. Ingrediente: 225 ml lapte dulce 60 g zahăr tos 420 g
făină 70 g unt două ouă două pliculeţe zahăr vanilat 7 g drojdie uscată
un sfert de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume si ridichi
19 March 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ciuperci, sos de soia, usturoi
verde, ridichi, ardei gras, ardei capia, ardei iute, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 buc. piept de pui 500 g
ciuperci 3 linguri cu sos de soia o legătură usturoi verde o legătură
de ridichi un ardei gras un…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume şi carne
19 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din:carne de vita, mazare, morcov, orez,
fasole rosie, ardei gras, praz, usturoi, rosii, ulei, seminte de susan,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g mazăre 75
g orez un morcov 100 g fasole roşie boabe un ardei gras un fir de praz 3
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi ton
19 March 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: dovlecel, praz, mazare, ceapa rosie,
ardei iute, lamaie, usturoi, foi de dafin, capere, ton, marar, sare,
piper, parmezan. Ingrediente: 400 g tagliatele un dovlecel un fir de
praz 200 g mazăre o ceapă roşie un ardei iute o lămâie 3 căţei de
usturoi o frunză de dafin o lingură…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu usturoi
19 March 2012
O
reteta delicioasa de supa din: cod, morcov, telina, radacina de
patrunjel, ceapa, ceapa rosie, cartofi, usturoi verde, rosii, ulei,
seminte de susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g trunchiuri
de cod un morcov un sfert ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă o
ceapă roşie 3 cartofi o legătură usturoi verde două roşii…
Read more »
Read more »
Paste cu legume
19 March 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: foi de lasagna, masline, ardei gras,
ardei capia, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, ceapa
rosie, ceapa alba, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 foi de
lasagna 100 g măsline feliate doi ardei graşi un ardei capia 5 roşii
uscate în ulei 200 g roşii cherry 4 căţei…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu praz şi năut
19 March 2012
O
reteta delicioasa de salata calda cu: praz, naut, fasole alba,
ciuperci, porumb, seminte de in, seminte de dovleac, sos de soia, otet
balsamic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: un fir
de praz 100 g năut 100 g fasole albă boabe 200 g ciuperci 100 g boabe de
porumb din conservă seminţe de…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu smochine
19 March 2012
O
reteta delicioasa de cosulete cu: smochine, cosulete, oua, zahar tos,
faina, unt, sare, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, vin alb dulce,
cacao, scortisoara. Ingrediente: 2 ouă 160 g zahăr tos 500 g făină 250 g
unt un vârf de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o
linguriţă cu praf de copt o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii (video)
19 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de fasole alba cu sos de rosii,
un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente:
for the salsa: 2 ripe tomatoes ½ red onion 8 basil leaves 1 tbsp olive
oil salt and pepper for the soup: 1 600g/ 21oz can of cooked Cannellini
beans,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu căpşune şi cacao
19 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, lapte, ciocolata neagra,
faina, unt, oua, praf de copt, cacao, sare, capsuni, gem de zmeura.
Ingrediente: 320 g zahăr tos 180 ml lapte dulce 300 g ciocolată neagră
235 g unt 200 făină 5 ouă un pliculeţ praf de copt o lingură cu cacao
un sfert de…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan în sos de roşii şi fenicul
19 March 2012
O
reteta de chiftele de curcan in sos de rosii si fenicul din: carne
tocata de curcan, pesmet, usturoi, ulei de masline, ceapa, morcov,
seminte de fenicul, rosii, pasta de tomate si spaghete. Ingrediente: 400
g cane tocata de curcan 25 g pesmet proaspat 2 catei de usturoi
zdrobiti 2 linguri ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Brioşe cu brânză
19 March 2012
O
reteta delicioasa de briose din: oua, branza, gris, lamaie, zahar,
zahar vanilat, sare, smantana, stafide, seminte de floarea soarelui,
unt, pesmet, zahar pudra, compot caise. Ingrediente: 4 ouă 450 g brânză
de vaci 3 linguri de griş o lămâie 175 g zahăr tos zahar vanilat sare
150 ml smântână 50 g stafide o lingură…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de pui
19 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: piept de pui, masline verzi, fasole
rosie, ceapa rosie, eosii uscate, salata verde, lamaie, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, busuioc verde, barnza telemea, parmezan.
Ingrediente: 2 buc. piept de pui 100 g măsline verzi feliate 100 g
fasole roşie o ceapă roşie 5 felii roşii uscate în ulei…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui marinate
19 March 2012
O
reteta delicioasa de frigarui cu: carne de pui, iaurt, ceapa, ardei
capia, boia iute, sare, piper, ulei, salata verde, dovlecei, morcovi.
Ingrediente: 3 buc. piept de pui 375 ml iaurt două cepe albe o ceapă
roşie doi ardei capia roşii doi ardei graşi verzi o linguriţă de boia
dulce sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Tarte cu brânză şi seminţe
19 March 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: barnza telemea, faina, unt, apa, sare,
branza de vaci, smantana, seminte de floarea-soarelui, piper, patrunjel.
Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 60 ml apă un vârf de linguriţă de
sare 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g
seminţe de floarea-soarelui piper…
Read more »
Read more »
Ruladă cu brânză şi morcovi
19 March 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, branza, morcovi, oua,
smantana, marar, ulei. Ingrediente: un pachet de foi de plăcintă 700 g
brânză mai sărată doi morcovi 7 ouă smântână o legătură de mărar
proaspăt ulei Mod de preparare: Mai întâi se rade brânza şi se amestecă
bine cu ouăle bătute şi feliile…
Read more »
Read more »
Jeleu de limetă cu mentă
19 March 2012
O
reteta gustoasa de jeleu din: lime, mere, menta, zahar tos, apa,
scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 6-8 limete un kilogram şi jumătate
de mere albe două linguri de mentă tocată un kilogram zahăr tos un
litru de apă un baton de scorţişoară două cuişoare Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe…
Read more »
Read more »
Mini-torturi cu lămâie
18 March 2012
O
reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar,
oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci,
zahar, zahar vanilat si amidon. Ingrediente: bremă de lămâie: sucul şi
coaja rasă de la 2 lămâi 160 g zahăr 2 ouă 1 praf sare 40 g unt blat: …
Read more »
Read more »
Pulpe de pui la ceaun
18 March 2012
O
reteta de pulpe de pui la ceaun din: pulpe de pui, ardei, alune, miere,
ulei de masline, unt, patrunjel, usturoi, condimente si piper.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei galbeni 200 g alune o lingurita
miere 4 linguri ulei de masline 75 g unt o legatura de patrunjel usturoi
2-3 linguri condimente piper…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu măsline şi anşoa
18 March 2012
O
reteta de vinete umplute cu masline si ansoa din: vinete, ulei de
masline, usturoi, rosii cherry, ansoa, vin alb, pesmet, patrunjel si
verdeturi. Ingrediente: 4 vinete de marime medie 200 ml ulei de masline 2
catei de usturoi 300 g rosii cherry 2 linguri pasta de masline 4 bucati
de ansoa 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Cartofi şi ouă la cuptor
18 March 2012
O
reteta de cartofi cu oua la cuptor din: cartofi, ulei de masline, boia
afumata, rosii si oua. Ingrediente: 2 cartofi medii, tăiaţi în felii 2
linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia afumată 2 roşii, tăiate pe
jumătate 2 ouă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5.
Se pun…
Read more »
Read more »
Miniprajituri cu ciocolata
18 March 2012
O
reteta de miniprajituri cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua,
sare, zahar, faina, praf de copt, mascarpone, zahar vanilat, albusuri,
physalis, miere, suc de portocala si gem de caise. Ingrediente: 300 g
ciocolata amaruie 300 g unt 5 oua 1 praf de sare 150 g zahar 150 g faina
1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Orez basmati cu broccoli şi migdale
18 March 2012
O
reteta de orez basmati cu broccoli si migdale din: orez basmati, lapte
de cocos, sare, broccoli, fulgi de migdale, otet de vin alb, sare si
piper alb. Ingrediente: 100 g orez basmati 100 ml lapte de cocos,
neindulcit 1/2 lingurita sare 1 broccoli 50 g fulgi de migdale 3 linguri
otet de vin alb…
Read more »
Read more »
Cinci Retete cu carne de miel
18 March 2012
Mielul
sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de
proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o
optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie,
trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este
indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile
foarte…
Read more »
Read more »
Punci de piersici
18 March 2012
O
reteta de punci de piersici din: zahar tos, coaja si suc de lamaie, vin
rosu, lichior de piersici, piersica, lamaie, cuburi de gheta si apa
minerala. Ingrediente: 4 linguri de zahăr tos coaja şi sucul de la o
lămâie şi jumătate 75 cl de vin rosé 150 ml lichior de piersici 1
piersică şi…
Read more »
Read more »
Noua retete pentru post
18 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Noua retete pentru
post: Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc O reteta de post de
drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa verde, usturoi verde,
branza tofu, faina, busuioc verde, marar, patrunjel, sare, piper si
ulei. Retete de post: Ciuperci…
Read more »
Read more »
Fidea de orez cu mustar si ardei iute
18 March 2012
O
reteta de fidea de orez cu mustar si ardei iute din: fidea de orez,
fulgi de nuca de cocos, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute,
cumin, frunze de dafin, ceapa verde si poppadom. Ingrediente: 225 g
fidea de orez 25 g fulgi de nuca de cocos neindulciti sare 2 linguri
ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #6
18 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Placinta cu branza si ardei O reteta de placinta cu branza si ardei
din:…
Read more »
Read more »
Salata de miel prajit la gratar
18 March 2012
O
reteta de salata de miel prajit din: bostan, ceapa rosie, dovlecei,
ulei de masline, sare, piper, file de miel, condiment, spanac, dressing
de soia si miere si branza de capra. Ingrediente: 750 de grame de
bostanei, curatati de coaja si taiati in feliute de 3-5 centimetri 1
ceapa rosie, curatata de coaja si taiata…
Retete pentru weekend #7
18 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Supa de crab cu porumb Există câteva feluri de mâncare
chinezeşti care au apărut iniţial în Occident. Supa de…
Read more »
Read more »
Supa de crab cu porumb
18 March 2012
Există
câteva feluri de mâncare chinezeşti care au apărut iniţial în Occident.
Supa de crab cu porumb se numără cu siguranţă printre acestea, întrucât
America este împânzită de lanuri de porumb şi de capcane pentru crabi,
această supă este una dintre mâncărurile preferate ale americanilor.
Supa de crab chinezească, care se găseşte la conservă, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu curry in 10 minute (video)
18 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu curry in 10 minute, un
preparat deosebit de rapid foarte delicios si gustos pentru care ai
nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 45 ml olive oil 1
medium onion 400 g chicken fillet 2 cloves of garlic 1 green chilli ¼
tsp salt ¼ tsp turmeric…
Read more »
Read more »
Risotto cu mazăre şi tarhon
17 March 2012
O
reteta de risotto cu mazare si tarhon din: unt, ceapa, usturoi, orez,
supa de legume, mazare, tarhon si parmezan. Ingrediente: 25 g unt 1
ceapa, tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 140 g orez pentru risotto
600 ml supa de legume fierbinte 85 g mazare congelata 2 linguri tarhon
tocat (merge si busuioc…
Read more »
Read more »
Pui in vas de lut
17 March 2012
O
reteta de pui in vas de lut din: pui, cartofi, ceapa, usturoi, piper,
unt, condimente, cimbru verde, foi de dafin, zahar brun si vin alb
dulce. Ingrediente: un pui 8 cartofi 3 cepe albe o capatana de usturoi
piper 200 g unt 2-3 linguri condimente cimbru verde 2-3 foi de dafin 2
lingurite zahar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Drob de ciuperci cu busuioc
17 March 2012
O
reteta de post de drob de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa
verde, usturoi verde, branza tofu, faina, busuioc verde, marar,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci 5 fire ceapa
verde 2 fire usturoi verde 100 g branza tofu (sau 6 oua pentru perioada
dulce) 4-5 linguri faina 2 fire busuioc…
Read more »
Read more »
Cocktail cu votca şi cardamom
17 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu votca şi cardamom din: cardamom, marmelada
de portocale, votca, cointreau, suc de lamaie si gheata. Ingrediente:
12 păstăi de cardamom 6 linguri de marmeladă de portocale, plus extra
pentru servit 400 ml de votcă 125 ml de Cointreau 4 linguri suc de
lămâie gheaţă, pentru servit Mod de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu paste şi broccoli
17 March 2012
O
reteta de conopida cu paste si broccoli din: conopida, broccoli, sare,
paste, piper, nucsoara, iaurt, smantana, oua, emmentaler, boia, seminte
de dovleac, unt si orez. Ingrediente: 500 g conopidă 500 g broccoli sare
200 g paste integrale piper nucşoară 200 g iaurt 100 g smântână 2 ouă
100 g emmentaler ras boia 20 g…
Read more »
Read more »
Pilaf cu năut şi conopidă
17 March 2012
O
reteta de pilaf cu naut si conopida din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, pasta de curry, orez basmat, buchetele de conopida, naut, supa de
legume, fulgi de migdale si coarindru. Ingrediente: 1 lingură ulei de
floarea-soarelui 2 cepe mari, feliate 1 lingură pastă de curry 200 g de
orez basmati 350 g bucheţele de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc
17 March 2012
O
reteta tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc din: rosii, busuioc,
otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, creveti tiger,
tagliatelle, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente 750 g rosii 1
lingura busuioc proaspat, maruntit 2 linguri otet din sampanie sau orice
alt otet din vin alb 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu branza si ardei
17 March 2012
O
reteta de placinta cu branza si ardei din: faina, oua, ulei, lapte,
sare, crema de branza, cascaval, oua, ardei, ceapa verde si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 500g faina cu autocrestere 2 oua 6 linguri
ulei 8 linguri lapte 2 lingurite sare pentru umplutura: 350g crema de
branza 150g cascaval ras 3 oua 1 ardei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci aperitiv
17 March 2012
O
reteta de post de ciuperci aperitiv din: faina, pate vegetal, ridichi
negre, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 1 cutie pate
vegetal 2 ridichi negre 25 g drojdie sare piper Mod de preparare:
Frămânţi un aluat din făină, drojdie, apă, sare şi îl laşi la dospit.
Formezi din aluat biluţe pe…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si mango
17 March 2012
O
reteta de prajitura cu branza si mango din: biscuiti cu unt, unt, foite
de gelatina, branza dulce, crema de branza, zahar, zahar vanilat, suc
de mango, frisca si gelatina. Ingrediente: blat: 200 g biscuiţi cu unt
120 g unt cremă: 8 foiţe de gelatină 500 g brânză dulce 200 g cremă de
brânză 5…
Read more »
Read more »
Cum se prepara porumb copt (video)
17 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara porumb copt, un preparat vegetarian
foarte gustos si sanatos, rapid si nu in ultimul rand delicios. Cum se
prepara porumb copt
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu broccoli
17 March 2012
O
reteta de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file
de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta e crab, ulei,
sos de peste, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curăţate
200 g creveţi curăţaţi 500 g midii, curăţate 6 bucăţi file de tilapia 1
broccoli mare 1 /2…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne de porc şi grâu bulgur
17 March 2012
O
retetea de ardei umpluri cu carne de porc si grau bulgur din: ardei
grasi, carne tocata de porc, usturoi, chimion, boia, bulgur, supa de
legume, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 4 ardei grasi, taiati pe
jumatate si curatati de seminte 200 g carne tocata de porc 1 catel de
usturoi, zdrobit 2 lingurite de chimion…
Read more »
Read more »
Friptura de vita picanta
17 March 2012
O
reteta de friptura de vita picanta din: file de vita, boabe de piper,
sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt. Ingrediente: 300 gr file de
vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos de soia 1 catel usturoi 1
varf de cutit de zahar 1 varf de cutit de sare 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza dulce si smantana
17 March 2012
O
reteta de tarta cu branza dulce si smantana din: faina, sare, zahar,
unt, ou, branza de vaci, zahar, amidon, coaja de lamaie si frisca.
Ingrediente: blat: 250 g faina sare 50 g zahar 125 g unt rece 1 ou
umplutura: 50 g unt 500 g branza de vaci grasa 125 g zahar 40 g…
Read more »
Read more »
Budincă de roşii cherry, şuncă şi pâine
17 March 2012
O
reteta de budinca de rosii cherry, sunca si paine din: unt, usturoi,
paine alba, rosii cherry, sunca, lapte, oua si cheddar. Ingrediente: 25 g
de unt moale 1 căţel de usturoi, zdrobit 4 felii de pâine albă, mai
veche 12 roşii cherry 50 g de şuncă, tocată grosier 500 ml de lapte 3
ouă…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă cu legume şi fidea
17 March 2012
O
reteta de ciorbita cu legume si fidea din: morcovi, pastarnac, telina,
ardei grasi, conopida, fasole verde, dovlecei, rosii, ceapa, ulei,
fidea, bors, marar, leustean, sarei si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1
radacina pastarnac 1/2 telina 2 ardei grasi (galben si rosu) 1 conopida
mica 100 g fasole verde 2 dovlecei 5 rosii 2 cepe…
Read more »
Read more »
Budincă din cartofi si carne tocată
17 March 2012
O
reteta de budinca din cartofi si carne tocata din: praz, salvie,
usturoi, dovlecel, ulei, rosii , carne tocata, sare, piper, vin alb,
cartofi si lapte. Ingrediente: 1 praz cateva frunze de salvie 2 catei de
usturoi 1 dovlecel 3 rosii ulei de masline 500 g carne tocata sare
piper 100 ml vin alb 400…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si fructe de mare
17 March 2012
O
reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi,
ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete,
cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite
ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa, tocata un varf
de praf de chilli 400…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu miere, oua, lamaie, ulei de masline,
faina, zahar, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt. Ingrediente: 4 ouă
75 ml miere o lămâie 45 ml ulei de măsline 85 g făină 50 g zahăr tos o
linguriţă de praf de copt un sfert de linguriţă de sare două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşuni
17 March 2012
O
reteta de prajitura cu sos de capsuni din: lapte, sare, gris, ou,
zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, pesmet,
capsuni, gem de capsuni, zahar si amidon. Ingrediente: aluat: 500 ml
lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de
la 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #6
17 March 2012
Cocktailuri
de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa
sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri
de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail
Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai,
zahar brun, rom alb, suc…
Read more »
Read more »
Ciorbă limpede de crap
17 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu:peste, crap, ardei capia, ardei iute,
ardei gras, ceapa, morcov, radacina patrunjel, telina, ulei, hrean,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: ardei iute 1 kg crap 2 cepe 1 ardei
gras 1 ardei capia 1 morcov o telina o radacina de patrunjel o lamaie
100 ml ulei de floarea- soarelui hrean sare…
Read more »
Read more »
Fileuri de şalău cu cartofi
17 March 2012
O
reteta delicioasa de salau cu: ciuperci, cartofi, foi de dafin, unt,
arpagic, vin alb, limeta, sare, piper. Ingrediente: un şalău de un
kilogram 300 g ciuperci 4 cartofi o foaie de dafin 150 g unt 100 g
arpagic 200 ml de vin alb o limetă sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă,…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito cu mere
17 March 2012
O
reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom
alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Ingrediente: 10 g de mentă
proaspătă 6 lămâi verzi 5 linguri de zahăr brun 300 ml de rom alb 600 ml
de suc de mere cu pulpă 300 ml de apă minerală 1…
Read more »
Read more »
Sardine cu fenicul
17 March 2012
O
reteta delicioasa de sardine cu:fenicul, ardei capia, limete, vin alb,
busuioc uscat, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 8 fileuri de sardine 2 bucăţi de fenicul 2 ardei capia 2
limete 250 ml vin alb demisec o linguriţă de busuioc uscat o linguriţă
de seminţe de chimen 50 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Peste cu orez si leurdă
17 March 2012
O
reteta delicioasa de: peste, orez, cod, leurda, seminte susan, stafide,
sos de soia, ulei de masline, vin alb, nucsoara, piper. Ingrediente:
150 g orez cu bob lung 4 fileuri de cod alb două legături de leurdă
seminţe de susan şi de floarea-soarelui o lingură de stafide două
linguri de sos de soia 75 ml…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume şi surimi
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: surimi, faina, cascaval, smantana,
mazare, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, sare, piper.
Ingrediente: 200 g făină 75 g caşcaval 100 ml smântână un pachet batoane
de surimi 100 g mazăre fiartă o legătură ceapă verde doi căţei de
usturoi 200 g brânză de vaci 3 ouă sare…
Read more »
Read more »
Tarte cu ananas, mac şi caise
17 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: ananas, caise, faina, unt, zahar, praf
de copt, oua, smantana, lapte dulce, crema de vanilie, compot de caise,
mac, sare. Ingrediente: 250 g făină 160 g unt 100 g zahăr tos un
pliculeţ praf de copt două ouă 50 ml smântână 250 ml lapte dulce un plic
cremă de…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez
17 March 2012
O
reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla
rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt.
Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4
linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de…
Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez
17 March 2012
O
reteta de Sfeclă roşie umplută cu carne de porc si orez din: sfecla
rosie, ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon si unt.
Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4
linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu vanilie
17 March 2012
O
reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de
vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie.
Ingrediente: 3 mâini de gheaţă 350 ml de votcă 1 linguriţă extract de
vanilie 100 ml de Grand Marnier 100 ml sirop de zahăr 3 batoane de
vanilie, tăiate pe lungime (opţional) …
Read more »
Read more »
Suc marocan de kiwi si ananas
16 March 2012
O
reteta de suc marocan de kiwi si ananas din: kiwi, ananas, lapte, iaurt
si zahar. Ingrediente: kiwi ananas lapte iaurt zahar Mod de preparare:
Curati kiwi de pielita. Curatati si desfaceti ananasul. Taiati bucati
de kiwi si ananas. Mixati bucatile de kiwi si ananas, laptele si iartul.
Adaugati zahar dupa gust, dati amestecul la…
Read more »
Read more »
Pui Shanghai cu sos de ananas
16 March 2012
O
reteta de pui Shanghai cu sos de ananas din: ardei iute, file de piept
de pui, miere, sos de soia, supa, taitei de orez, sare, suc de ananas,
amidon si ananas. Ingrediente: 2 ardei iuţi roşii 600 g file de piept de
pui 1/2 linguriţă miere fluidă 3 linguri sos de soia 250 ml…
Read more »
Read more »
Somon cu legume şi lemongrass
16 March 2012
O
reteta de somon cu legume si lemongrass din: lamaie verde, ardei iute,
ghimbir, usturoi, lemongrass, ulei, sare, file de somon, varza, praz,
unt, supa si piper. Ingrediente: 1 lămâie verde 1 ardei iute roşu 1,5 cm
ghimbir 1 căţel de usturoi 1 fir lemongrass 3 linguri ulei sare 600 g
file de somon fără…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sos de vin roşu
16 March 2012
O
reteta de cotlete de porc cu sos de vin rosu din: cotlete de porc, ulei
de masline, sare, piper, seminte de fenicul, ceapa si vin rosu.
Ingrediente: 4 cotlete de porc (a 250 g) 1 lingura ulei de masline sare
piper 1 lingurita seminte de fenicul 1 ceapa medie 300 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Pacheţele cu praz, brânză şi cartofi
16 March 2012
O
reteta de pachetele cu praz, branza si cartofi din: cartofi, unt, praz,
cimbru, mustar de dijon, smantana, aluat de tarta, branza cheddar si
ou. Ingrediente: 2 cartofi mici (aproximativ 300g), tăiaţi în cuburi de 1
cm 1 cub de unt 2 fire mici de praz, cu frunzele îndepărtate, tăiate în
jumătate pe lung şi…
Read more »
Read more »
Supă de castraveţi cu iaurt
16 March 2012
Din
Balcani în Orientul Mijlociu şi mai departe, în întreaga Indie, supa de
castraveţi cu iaurt, servită rece, este apreciată de toată lumea.
Această supă candidează, alături de supa spaniolă numită gazpacho, la
titlul de cea mai bună supă pe timp de vară. Cea mai cunoscută variantă
este supa bulgărească numită târâtor. Cele două ingrediente-cheie…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu sos picant de ardei gras
16 March 2012
O
reteta de muschi de vitel cu sos picant de ardei gras din: ardei gras,
usturoi, ulei de masline, bulion, supa, sare, piper, cimbru, otet
balsamic si muschi file de vitel. Ingrediente: 2 ardei grasi 2 ardei
grasi galbeni 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingura
bulion 250 ml supa sare…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu omletă la tigaie
16 March 2012
O
reteta de gnocchi cu omleta la tigaie din: gnocchi, ceapa, bacon,
arpagic, rosie, ulei, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de
gnocchi 1 ceapă 50 g bacon 1 legătură arpagic 1 roşie 2 linguri ulei 5
ouă sare piper Mod de preparare: Fierbeţi gnocchi în apă cu sare cca 7
minute conform…
Read more »
Read more »
Ruladă cu gem şi ciocolată albă
16 March 2012
O
reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar,
untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie.
Ingrediente: unt, pentru uns 300 g de făină cu agent de creştere 85 g de
zahăr 140 g de untură 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai
trebuie 8…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si ardei copti
16 March 2012
O
reteta ed spaghete cu scoici si ardei copti din: ardei gras, fulgi de
ardei iute, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare,
piper, spaghete, scoici, usturoi, lamaie si parmezan. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1/2 lingurita praf sau fulgi de
ardei iute, sau dupa gust Coaja rasa…
Read more »
Read more »
Supă picantă cu sos de soia
16 March 2012
O
reteta de supa picanta cu sos de soia din: supa de porc, praz, ou,
ardei gras, pasta de chilli, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia,
condimente si sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz
tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură…
Read more »
Read more »
Miel inabusit cu gutui
16 March 2012
O
reteta de miel inabusit de gutui din: ulei de masline, muschi de miel,
unt, ceapa, apa, scortisoara, zahar, gutui, sare si piper. Ingrediente:
30 ml ulei de masline 1 kilogram muschi de miel 30 grame unt 1 ceapa 250
ml apa scortisoara 25 grame zahar 4 gutui sare piper Mod de
preparare: Incalzeste…
Read more »
Read more »
Cocktail Gala Rose
16 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gala Rose din: lichior de piersici bitter
orange, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de piersici 2
picaturi de Bitter Orange sampanie rose o felie de lamaie sau limeta
Mod de preparare: Turnam lichiorul de piersici si bitter Orange-ul in
doua cupa de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci
16 March 2012
O
reteta de pui cu ciuperci din: piept de pui, ulei, unt, piper, sare,
faina, suc de lamaie, smantana, ceapa, usturoi, ciuperci, lapte si
smantana. Puiul cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe
ori pentru ca toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in
cazul in care sunteti norocosi si…
Read more »
Read more »
Cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute
16 March 2012
O
reteta de cafea picanta cu lapte de cocos si ardei iute din: cafea,
ardei iute, cuisoare, scortisoara, lapte de cocos si miere. Ingrediente:
2 linguri cafea macinata 1/2 lingurita ardei iute tocat 2 cuisoare
intregi 1/2 baton scortisoara 2 cani apa 1/2 cana lapte de cocos 2
linguri miere Mod de preparare: Amesteca…
Read more »
Read more »
Paste de casă cu emmentaler
16 March 2012
O
reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala,
sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza
emmentaler. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă cca 150 ml apă minerală sare
cu ierburi aromate 250 g ceapă 3 linguri unt piper boia de ardei dulce
200 g brânză…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu prune si miere
16 March 2012
O
reteta de gulas de porc cu prune si miere din: prune, ceapa, ulei,
carne de porc, faina, sare, piper, foaie de dafin, vin rosu, supa, apste
lapte, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 1 borcan prune (720 ml) 1
ceapă medie 3 linguri ulei 600 g carne de porc pentru gulaş 2 linguri
făină…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu ceapa rosie si masline
16 March 2012
O
reteta de salata de ton cu ceapa rosie si masline din: oua, salata
verde, ceapa rosie, rosii, masline, ton, ulei de masline, otet balsamic
alb, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 300 g salată verde 1 ceapă roşie 4
roşii 50 g măsline negre fără sâmburi 1 conservă ton în suc propriu
(185 g)…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu nuci
16 March 2012
O
reteta de ardei umpluti cu nuci din: ardei, orez, ceapa, morcovi,
rosii, nuci, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
10 ardei cruzi sau conservati, potriviti ca marime 100 g orez 2 cepe 2
morcovi 2 rosii sau 100 g de rosii in bulion 250 g nuci zdrobite (nu
macinate) 500 ml…
Read more »
Read more »
Galuste cu peste
16 March 2012
O
reteta deliciaosa de galuste cu: oua, faina, varza, peste, ton, morcov,
ceapa, telina, sare, piper, patrunjel, smantana, nucsoara. Ingrediente:
500 g cartofi două ouă 250 g făină 200 g varză creaţă două conserve cu
ton în ulei picant un morcov o ceapă un sfert de ţelină sare piper
pătrunjel smântână nucşoară Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui cu smântână şi legume
16 March 2012
O
reteta de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper,
patrunjel, bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb,
smantana, amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente:
600 g piept de pui sare piper 4 fire pătrunjel 4 felii bacon 250 g
ceapă roşie 400 g morcovi 1 rădăcină…
Read more »
Read more »
Negrese cu dulceaţă de caise
16 March 2012
O
reteta delicioasa de negresa cu: unt, cacao, faina, lapte, oua, zahar,
dulceata de caise, sare, esenta de rom, zahar vanilat, praf de copt,
nuca de cocos, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 250 g unt 200 g
cacao 150 g făină 100 ml lapte dulce 5 ouă 200 g zahăr 400 g dulceaţă de
caise…
Read more »
Read more »
Coleslaw
16 March 2012
Vă
întrebaţi ce au în comun peştele cu cartofi prăjiţi, carnea la grătar
şi puiul fript? Ei bine, toate sunt mai gustoase dacă se servesc cu
coleslaw, adică salată de varză. Şi nici nu este de mirare, întrucât
varza, atât de crocantă şi de fragedă, constituie o garnitură perfectă
pentru mâncărurile grele şi grase. Numele…
Read more »
Read more »
Clătite cu verdeaţă şi măsline
16 March 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, unt, drojdie, lapte, oua,
masline, zahar tos, sare, patrunjel, marar, salvie, piper, smantana,
legume de sezon. Ingrediente: 425 g făină 150 g unt 15 drojdie 500 ml
lapte dulce două ouă 200 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos sare
o lingură de pătrunjel tocat o lingură…
Read more »
Read more »
Patru Retete cu carne de miel
16 March 2012
Mielul
sau iedul intra la categoria carne rosie si este o sursa foarte buna de
proteine de calitate. Pentru persoanele sanatoase si active fizic este o
optiune sanatoasa, insa pentru cele cu anumite probleme (dislipidemie,
trigliceridemie, hipertensiune arteriala, hepato-renale, obezitate) este
indicat sa se consume carne de miel in cantitati mici si doar bucatile
foarte…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde
16 March 2012
O
reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de
varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie
si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza
acra (sau varza dulce sau rosie) 2 morcovi 1 pastarnac 2 linguri orez
chimen ienibahar suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de vită
16 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu:carne de vita, telina, rosii, ceapa
verde, ardei gras, bors, ulei, fidea, leustean, sare, piper, paine,
smantana, morcov. Ingrediente: 500 g carne de vită un morcov o ţelină
mică 5 roşii două legături ceapă verde doi ardei graşi 300 ml borş 100
ml ulei de floarea-soarelui 100 g fidea o…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti
16 March 2012
O
reteta de Rulada de curcan cu salata de ridichi si castraveti din:
castravete, ridiche alba, sare, ardei iute, iaurt, marar, suc de lamaie,
piept de curcan, pesto, sunca de parma, piper si ulei. Ingrediente: 1
castravete lung 1 ridiche albă mare sare 1 ardei iute roşu 5 linguri
iaurt 1 lingură mărar tocat 1…
Read more »
Read more »
Peste cu garnitura de orez si legume
16 March 2012
O
reteta de peste cu garnitura de orez si legume din: legume, ceapa,
orez, sare, piper, verdeata, ulei, peste, faina de porumb si condimente.
Ingrediente: 1/4 legume congelate 1 ceapa 1 cana orez sare piper
verdeata (patrunjel) ulei 500 peste (file) faina de porumb condimente
pentru peste Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu paste
16 March 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: piept de pui, paste, rosii
uscate, leurda, rosii, ardei gras, capia, ceapa, ulei de masline, sare,
piper, busuioc. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g paste penne colorate
200 g roşii uscate în ulei două legături leurdă 4 roşii un ardei gras un
ardei capia o ceapă…
Read more »
Read more »
Cupe cu ciocolată şi zmeură
16 March 2012
O
reteta de cupe cu ciocolata si zmeura din: ciocolata, zmeura, iaurt si
miere. Ingrediente: 200 g ciocolata (nu prea amara, cu maximum 50%
cacao) 100 g zmeura congelata (dezghetata) sau zmeura proaspata 500 g de
iaurt grecesc sau natural 3 linguri de miere ciocolata rasa, pentru
servit Mod de preparare: Se rupe ciocolata…
Tocăniţă de văcuţă cu legume
16 March 2012
O
reteta de tocanita de vacuta cu legume din: zarzavat, ceapa, rosii,
carne de vita, foaie de dafin, boabe de piper, sare, cartofi, morcovi,
telina, varza alba, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 1 legatura
zarzavat de supa 1 ceapa 3 rosii 500 g carne de vita 1 foaie de dafin 1
lingurita boabe de piper…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu midii in sos de marar
16 March 2012
O
reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec,
frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle,
amidon de porumb, sofran, marar si branza. Ingrediente: 2 kg midii vii
300 ml vin alb sec 2 frunze de dafin 2 crengute de patrunjel verde 2
felii de lamaie Sare…
Read more »
Read more »
Salată caldă de fasole si năut
16 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole alba, naut, dovlecel, ardei
capia, porumb boabe, ceapa verde, usturoi verde, curry, sare, piper,
ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 100 g fasole albă boabe 100 g
boabe de năut un dovlecel doi ardei capia 100 g porumb boabe din
conservă o legătură ceapă verde usturoi verde de curry…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de mazăre cu cartofi
15 March 2012
O
reteta de supa de mazare cu cartofi din: cartofi, mazare, supa de
legume, seminte de floarea soarelui, patrunjel si ulei. Ingrediente: 1/2
cartofi 1 conserva mazare sau o punga de mazare congelata 1 l de supa
de legume 4 linguri seminte de floarea soarelui (sau dovleac) decojite
si prajite usor 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Macrou la grătar cu glazură de soia
15 March 2012
O
reteta de macrou la gratar cu glazura de soia din: file de macrou,
coaja si suc de lime, ulei de masline extravirgin, unt, bok choi, sos de
soia, ardei iute, ghimbir si zahar brun. Ingrediente: 4 fileuri de
macrou coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus extra felii, pentru servit
1 lingură…
Read more »
Read more »
Şnitel cu garnitura de cartofi
15 March 2012
O
reteta de snitel cu garnitura de cartofi din: cartofi, sare, ceapa,
supa, otet, snitele de porc, piper, faina, ou, pesmet, unt, arpagic si
frunze de salata. Ingrediente: 750 g cartofi sare 1 ceapa 200 ml supa 3
linguri otet 4 snitele de porc (a 150 g) piper 2 linguri faina 1 ou 60
g…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si migdale
15 March 2012
O
reteta de tarta cu pere si migdale din: aluat dulce, pere, zahar fin,
condimente, fulgi de migdale, crema de vanilie, fulgi de ovaz, faina,
migdale si miere. Ingrediente: 500 g aluat dulce pentru tarta 5 pere,
cojite, curatate de cotor si feliate 25 g zahar fin, plus extra pentru
presarat 1 praf de condimente…
Read more »
Read more »
Cocktail Gipsy
15 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gipsy din: aperol, suc de portocale,
angostura si sampanie. Ingrediente: 4-5 cl Aperol 2 cl suc de portocale o
picatura de Angostura amaruie sampanie Mod de preparare: Mixam bine
Aperol-ul, sucul de portocale si Angostura impreuna cu multa gheata in
shaker, dupa care turnam bautura intr-un pahar de sampanie…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu leurda
15 March 2012
O
reteta de salata de cartofi cu leurda din: cartofi, leurda, ulei, naut,
ceapa rosie, ardei gras, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 3 legaturi leurda 4 linguri ulei 100 g naut 1 ceapa rosie 1
ardei gras rosu 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii în coajă, lăsaţi-i să…
Read more »
Read more »
Chec de banane cu nuca de cocos
15 March 2012
O
reteta de chec de banane cu nuca de cocos din: unt, zahar brun, zahar
vanilat, oua, banane, rom, migdale, faina, fulgi de cocos, praf de copt,
ciocolata alba si cocos. Ingrediente: 150 g unt moale 160 g zahăr brun 1
plic de zahăr vanilat 4 ouă 500 g banane 2 linguri rom 100 g…
Read more »
Read more »
Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir
15 March 2012
O
reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba,
sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute,
usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite.
Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un
pic pentru presarat sare si piper negru pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Oua si cartofi, cu sos din verdeturi
15 March 2012
O
reteta de Oua si cartofi, cu sos din verdeturi din: oua, cartofi,
verdeata, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 600 g
cartofi noi 2 legaturi de verdeata 1 cana smantana groasa 1 cana
smantana subtire 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi fierb cca…
Read more »
Read more »
Varza cu morcovi inabusiti
15 March 2012
O
reteta de Varza cu morcovi inabusiti din: unt, morcovi, varza creata si
supa de pui. Ingrediente: 1 cub de unt 2 morcovi, taiati bastonase 1
varza creata, taiata prin cotor in 8 felii 100 ml supa de pui Mod de
preparare: Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă morcovul şi se
prăjeşte…
Read more »
Read more »
Paste cu leurdă
15 March 2012
O
reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de
masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei
de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat
macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de cocos si blat de pandispan
15 March 2012
O
reteta de Tort cu crema de cocos si blat de pandispan din: oua, zahar,
sare, faina, amidon, praf de copt, cacao, foi de gelatina, budinca de
vanilie, lapte de cocos, zahar, cocos, lichior de cocos, frisca,
ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte. Ingrediente: aluat: blat de
pandispan: 5 oua 125 g zahar sare 80…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui marinate
15 March 2012
O
reteta de frigarui marinate din: piept de pui, ardei, dovlecei, ceapa,
ciuperci, ulei de masline, suc de lamaie, otet, piper cayenne, zahar,
sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Inrgediente: pentru 15
frigarui: 2,5-3 kg piept de pui taiat in cuburi 2-3 ardei galbeni taiati
in patrate 3 dovlecei taiati in felii groase 2 cepe…
Read more »
Read more »
Cafea rece Mocha
15 March 2012
O
reteta de cafea rece Mocha din: cafea rece, lapte, sirop de ciocolata
si zahar. Ingrediente: 1 – 1/2 cani cafea rece 2 cani lapte 1/4 cana
sirop de ciocolata 1/4 cana zahar Mod de preparare: Toarna cafeaua in
tavite pentru cuburi de gheata si pune-o la congelator peste noapte. A
doua zi, scoate…
Read more »
Read more »
Praz cu bacon şi ciuperci
15 March 2012
O
reteta de praz cu bacon si ciuperci din: unt, bacon, cimbru, ciuperci
si praz. Ingrediente: 50 g unt 4 felii de bacon sau de costita afumata
(fara os), tocate cateva fire de cimbru 200 g ciuperci champignon,
taiate in doua sau in patru 2 fire de praz, taiat in felii groase Mod
de…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu piper
15 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu piper din: cotlete de miel, sare, piper,
usturoi, boabe de piper rosu, ardei iute, otet balsamic, ulei de
masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel
sare piper negru 2 catei de usturoi pisati 2 linguri boabe de piper rosu
(sau verde) 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de ardei gras
15 March 2012
O
reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet
balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau
orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau
sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Ouă în cremă de leurdă
15 March 2012
O
reteta de oua in crema de leurda din: oua, leurda, ceapa verde, usturoi
verde, ulei de masline, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4
legaturi mari de leurda (500 g) 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 4
linguri ulei de masline 1 lingurita hrean ras sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor
15 March 2012
O
reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi,
pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi. Ingrediente: 800 g
cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru) 3
pastarnaci, taiati bucati mari 4 linguri ulei de floarea soarelui 2
capatani de usturoi, desfacute in catei Mod de preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Retete dietetice: Pastravi umpluti
15 March 2012
O
reteta de pastravi umpluti din: pastravi, ciuperci, ceapa verde, ulei,
patrunjel verde, marar verde, tarhon verde, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi 200 g ciuperci albe de cultura 1 legatura ceapa
verde 4 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 1
legatura tarhon verde 1 lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu lămâie şi cimbru
15 March 2012
O
reteta de pui la cuptor cu lamaie si cimbru din: unt, cimbru, usturoi,
lamai, pui, morcovi, ceapa, frunze de dafin, faina, supa de pui si sos
de soia. Ingrediente: 50 g de unt, moale 1 legătură de cimbru proaspăt,
frunzele rupte de pe tulpini (care se pun deoparte), plus extra pentru
sevit 4 căţei…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu paste
15 March 2012
O
reteta de salata de ciuperci cu pasta din: ciuperci, paste, ceapa
verde, oua fierte, castravete, smantana, verdeata, piper si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci sarate sau marinate 150 g paste un fir de
ceapa verde 2 oua fierte un castravete murat 1/2 pahar de smantana sau
amestec de smantana cu maioneza verdeata piper macinat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de morcovi cu coriandru (video)
15 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de morcovi cu coriandru, un
preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa de morcovi cu coriandru Pofta buna!
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si frisca
15 March 2012
O
reteta de placinta cu branza si frisca din: biscuiti cu migdale, fulgi
de migdale, esenta de migdale, unt, crema de branza, zahar fin, faina,
extract de vanilie, oua, smantana, gem de cirese, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 200 g de biscuiţi cu migdale 100 g fulgi de migdale,
prăjiţi 1/2 linguriţă esenţă de migdale…
Read more »
Read more »
Consomme
15 March 2012
Un
consomme perfect trebuie să fie limpede, aromat şi să nu aibă nici un
strop de grăsime. Nu este de mirare că această supă clasică franţuzească
este considerată o piatră de încercare pentru orice bucătar. Consomme
se prepară astfel: într-o oală plină cu supă de vită făcută în casă se
adaugă carne de vită tocată,…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton, porumb si ceapa rosie
15 March 2012
O
reteta de pizza cu ton, porumb si ceapa rosie din: ton, boabe de
porumb, ceapa rosie, aluat, sos sugo si emmentaler. Ingrediente: 2
conserve ton in suc propriu 200 g boabe de porumb (conserva) 2 cepe
rosii 1 portie aluat dospit 1 portie sos sugo 150 g emmentaler ras Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Miel la gratar cu sos de tarhon si portocale
15 March 2012
O
reteta de miel la gratar cu sos de tarhon si portocale din: cotlete de
miel, ulei de masline, portocala, sare, piper, ceapa, maioneza, tarhon,
suc de lamaie, usturoi, mustar, patrunjel, coaja de portocala, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de miel 20 ml ulei de masline 1
portocala sare piper pentru sosul de…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Dream
15 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Southern Dream din: southern comfort, suc de
visine, sirop de grenadine, vin spumant sec, cirese, lamaie si zahar.
Ingrediente: 4 cl Southern Comfort 4 cl suc de visine 1 cl sirop de
grenadine vin spumant sec cirese pentru crusta de zahar: lamaie si zahar
Mod de preparare: Cufundam gura…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci si branza
15 March 2012
O
reteta de strudel cu ciuperci si branza din: foi de placinta, unt,
ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb sec, telemea, patrunjel, marar, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 2 linguri unt 1
ceapa 1 catel de usturoi 250 g ciuperci de cultura 75 ml vin alb sec
100 g telemea…
Read more »
Read more »
Tăitei cu linte, spanac şi morcovi
15 March 2012
O
retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de
dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de
dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy
(linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de
usturoi, tocati 100 g ceapa…