Retete de Paste:
Mini tarte cu fructe
25 March 2012
O
reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare,
budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g
faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2
plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie
compot ananas…
Read more »
Read more »
Placinta indiana cu cartofi
25 March 2012
O
reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de
masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion,
coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie,
coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac. Ingrediente: 700 g
cartofi, feliati 400 g cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui umplute
25 March 2012
O
reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin,
salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe
de pui 50 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 2 frunze salvie 2 linguri
ulei de masline 1 catel…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de lamaie si stafide
25 March 2012
O
reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt,
zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi
esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina
un praf sare 200 g…
Read more »
Read more »
Salată de legume la grătar
25 March 2012
O
reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare,
piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry
si patrunjel. Ingrediente: 350 g vinete 700 g dovlecei Sare si piper
negru 1 ardei rosu mare, taiat in patru 2 linguri ulei de masline Pentru
sos: Un varf de cutit…
Read more »
Read more »
Cocktail cu gin, castravete şi coriandru
25 March 2012
O
reteta de cocktail cu gin, castravete si coriandru din: gin, gheata,
coriandru, castravete si apa tonica. Ingrediente: 2 linguri de gin
câteva cuburi de gheaţă câteva fire de coriandru un bastonaş tăiat
dintr-un castravete apă tonică Mod de preparare: Se pun 2 linguri de
gin, câteva cuburi de gheaţă şi câteva fire de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu ciuperci şi vită
25 March 2012
O
reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci,
ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente,
pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g
rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana
de usturoi 20 ml ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui
25 March 2012
O
reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe
de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1
radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare
si piper Crutoane din paine de secara…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza
25 March 2012
O
reteta de rulada cu branza din: oua, zahar pudra, miere, gris, praf de
copt, unt, faina, branza de vaci, oua, stafide si zahar. Ingrediente:
pentru blat: 5 oua 100 g zahar pudra 100 g miere 160 g gris 1 praf de
copt pentru uns tava: 1 lingura cu unt 2 linguri cu faina pentru…
Read more »
Read more »
Şase Cocktailuri simple
24 March 2012
Şase
Cocktailuri simple: Cocktail Golden Star O reteta simpla de Cocktail
Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si
frunze de menta. Cocktail cu sampanie si tequilla O reteta simpla de
cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si
sampanie. Cocktail Red Royal O reteta simpla de Cocktail Red Royal…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #7
24 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Coltunasi cu cartofi si zazharka O reteta de Coltunasi cu cartofi si
zazharka din:…
Read more »
Read more »
Douazeci si cinci de retete pentru post
24 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci si cinci
de retete pentru post: Retete de post: Salata de orez salbatic O
reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic,
sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet,
ulei de masline, sare, piper, sos picant…
Read more »
Read more »
Cafea cu lapte, frisca si gheata
24 March 2012
O
reteta de cafea cu lapte, frisca si gheta din: cafea, lapte, frisca,
zahar alb, extract de vanilie si crema de cacao. Ingrediente: 2 litri de
cafea preparata 1 cana de lapte 1 cana de frisca 1/3 cana zahar alb 1
lingurita extract de vanilie 2 linguri crema de cacao Mod de
preparare: Cafeaua…
Read more »
Read more »
Zece Retete cu carne de miel
24 March 2012
Zece
Retete cu carne de miel Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de
zahar brun (video) O reteta video despre cum se prepara cotlete de
miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si
gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu
glazura de zahar…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #7
24 March 2012
Cocktailuri
de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa
sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri
de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cockteil cu
ouzo şi suc de portocale O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de
portocale din: suc…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu eşalote
24 March 2012
O
reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei
de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru
placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de
masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sare si piper negru
Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #8
24 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi O
reteta de piept de pasare cu bacon din:…
Read more »
Read more »
Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi
24 March 2012
O
reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras,
rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1
ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal
Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa
tocată, ardeiul tăiat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cârnaţi cu tarhon
24 March 2012
O
reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc,
oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt,
ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase
de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi
tarhon 1 lingura orez…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză
24 March 2012
O
reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua,
struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet,
zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei
vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise
confiate 2 lamai 1 kg…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu pui şi curry
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de
legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu
smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper alb…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
24 March 2012
O
reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar,
ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de
vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua
125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3
linguri faina un plic zahar vanilat un…
Read more »
Read more »
Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane
24 March 2012
O
reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac,
lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine
integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie
200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite
sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru Pentru…
Read more »
Read more »
Specialitate cu orez
24 March 2012
O
reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii,
telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul
lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar
sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul
afumat în cubuleţe pe care…
Read more »
Read more »
Supa de miel
24 March 2012
O
reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin,
cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste
(fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4
catei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Tocană de legume cu găluşte
24 March 2012
O
retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote,
praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de
dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de
cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa
rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier…
Read more »
Read more »
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
24 March 2012
O
reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel,
sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina,
smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de
usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate –
busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ghimbir
24 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana
dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina,
zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml
smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata
amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)
24 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar
brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Supă de bere
24 March 2012
Berea
este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii,
însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de
bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici
ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In
Germania, Biersuppe se face din bere,…
Read more »
Read more »
Budincă de vită cu bere şi păstârnac
24 March 2012
O
reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne
de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare,
cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare,
tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2
linguri ulei de masline 500 g…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole si cartofi
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi,
fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper
negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g
cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0
legatura patrunjel cimbru uscat si…
Read more »
Read more »
Pateuri cu brânză cu mucegai
24 March 2012
O
reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci,
branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet
aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic
proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde Mod de
preparare: Se întinde…
Sos de branza feta cu spanac
24 March 2012
O
reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt,
faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de
spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut
(nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chiftele în sos de scorţişoară
24 March 2012
O
reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou,
ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec,
scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si
cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de
usturoi 2 felii de paine…
Read more »
Read more »
Tocanita de conopida si bacon
24 March 2012
O
reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde,
ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc,
sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida
media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4
rosii 200 g ciuperci 350 g costita afumata…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu creveti
24 March 2012
O
reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti,
fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente:
250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de
mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de
preparare: Se fierb pastele în…
Read more »
Read more »
Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni
24 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc,
apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de
busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni
Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de
bucătărie frunzele unei legături mici de busuioc…
Read more »
Read more »
Orez basmati cu chiftele
24 March 2012
O
reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat,
carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir,
menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar,
cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru.
Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150
ml lapte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu carne de pui si sos alb
24 March 2012
O
reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare,
carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei,
piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g
faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g
ciuperci champignon 1…
Read more »
Read more »
Linguine cu varza si ansoa
24 March 2012
O
reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de
masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si
pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica
(savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5
catei de usturoi, feliati gros 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka
24 March 2012
O
reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa,
lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si
unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri
smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru
framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana…
Read more »
Read more »
Supă de varză acră
24 March 2012
O
reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura,
faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar,
piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză
murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 cartofi
1 cub supă de legume 1…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu capere
24 March 2012
O
reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa
de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g
unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Supa Assam laksa
24 March 2012
Cea
mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită
laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte
supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată,
aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în
limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare se…
Read more »
Read more »
Cockteil cu ouzo şi suc de portocale
24 March 2012
O
reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si
ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo Mod de preparare:
Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la
frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare şi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu parmezan
24 March 2012
O
reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru,
parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel
bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline
piper macinat Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se
amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu curcan marinat
24 March 2012
O
reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi,
ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat,
seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de
floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou,
boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele
si dezosat…
Read more »
Read more »
Noua Retete cu carne de miel
23 March 2012
Noua
Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de
ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie,
praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si
patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de frigarui de miel la
gratar din:…
Read more »
Read more »
Cinci cocktailuri simple
23 March 2012
Cinci
Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de
punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc
de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom…
Read more »
Read more »
Douazeci de retete pentru post
23 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete
pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta
delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida,
migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete
de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere caramelizate
23 March 2012
O
reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun,
coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate
de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1
lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou,
batut …
Read more »
Read more »
Chiftelute condimentate de nap
23 March 2012
O
reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme
fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala,
turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango.
Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de
faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut 1…
Read more »
Read more »
Canneloni cu crab si crevete
23 March 2012
O
reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama
de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane,
cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si
zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de
sare de telina zeama de…
Read more »
Read more »
Cozonac cu fructe uscate si confiate
23 March 2012
O
reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze,
rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de
portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g
stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1
kg făină 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Risotto primavera
23 March 2012
O
reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de
masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare,
verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12
stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati
cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in doua…
Read more »
Read more »
Turnuleţe de şuncă umplute
23 March 2012
O
reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei,
sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5
linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g
faina 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură
23 March 2012
O
reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc
de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente:
câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml
de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură
Mod…
Read more »
Read more »
Clătite cu brânză de vaci si fructe
23 March 2012
O
reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare,
ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom
si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru
umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici,
caise, ananas (dupa gust) 1…
Read more »
Read more »
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere
23 March 2012
O
reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept
de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina,
broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de
porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu
frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Orez cu cardamon
23 March 2012
O
reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea
soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez
basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde,
despicate 1 lingurita cumin negru Sare Mod de preparare: Se spala bine
orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu…
Read more »
Read more »
Fusilli cu ciuperci si cârnăciori
23 March 2012
O
reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci,
carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg
ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza Mod de
preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele.
După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Supa cu peste si curry
23 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei
iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de
curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g
fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură
ghimbir ras o lingură de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)
23 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta
marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si
foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin
1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin
of chopped tomatoes 1 tbsp tomato…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere
23 March 2012
O
reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz,
ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de
aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta
100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat
100 g…
Read more »
Read more »
Supă de raţă
23 March 2012
Cu
toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din
carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari
chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după
prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o
dulceaţă aparte şi un uşor iz…
Salată cu ridichi şi capere
23 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi,
radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic,
ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două
legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o
rădăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet
balsamic…
Read more »
Read more »
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
23 March 2012
O
reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei
de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza
de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g
de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite
seminte de chimion coaja rasa…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nucă si mac
23 March 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa
calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de
lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g
făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă
călduţă 1 ou 150…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu sos de ciuperci
23 March 2012
O
reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita,
ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar.
Ingrediente: 80 g bacon 600 g carne de vită 50 ml ulei 2 linguri de unt 2
linguri făină 250 ml smântână 250 g ciuperci murate în saramură sare 2…
Read more »
Read more »
Tartă de ciocolată cu rodie
23 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos,
faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g
ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr
lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de
esenţă…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu carne de vită
23 March 2012
O
reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita,
cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan.
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o
ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei
de măsline parmezan Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sirop de lamaie
23 March 2012
O
reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf
de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc
de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g
faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai
coaja…
Read more »
Read more »
Punch tropical cu ananas si ghimbir
23 March 2012
O
reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango,
fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas
proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea,
feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml
bere de ghimbir Mod de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din măruntaie de pasăre
23 March 2012
O
reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare,
ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama
de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de
pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g
untura de pasare unt sau…
Read more »
Read more »
Pizza cu humus pe lipie
23 March 2012
O
reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi,
lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei
de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama
de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de
banza feta,…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu legume in stil provensal
23 March 2012
O
reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii,
masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja
de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu,
taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat…
Read more »
Read more »
Raita de castraveti
23 March 2012
Amatorii
de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos
raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o
garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene.
Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral,
aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi…
Read more »
Read more »
Tocanita de linte
23 March 2012
O
reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei,
usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel,
coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii
2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1
foaie de dafin 1 crenguta…
Read more »
Read more »
Tartine cu piure de fasole
23 March 2012
O
reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe,
usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de
masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă
300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de
ovăz o linguriţă de boia dulce…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel la gratar
23 March 2012
O
reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati,
rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente:
400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei
gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse Mod de preparare: Taie carnea de
miel in…
Read more »
Read more »
Prajitura cu castane si migdale
23 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos,
drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale,
zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g
zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g
piure de castane…
Read more »
Read more »
Orez cu pui şi curry
23 March 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute,
ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de
masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez
două piepturi de pui doi ardei graşi un ardei iute o ceapă albă o ceapă
roşie 200 g fasole…
Read more »
Read more »
Fileuri de sardine cu ardei
23 March 2012
O
reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute,
pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare,
piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine
4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de
ghimbir ras o lingură de…
Read more »
Read more »
Supa Cullen Skink
22 March 2012
Cullen
skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le
dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe
coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei
nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o
mâncare simplă şi sâţioasă, care…
Read more »
Read more »
Porc cu ierburi aromate şi salată de mere
22 March 2012
O
reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de
porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o
lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc,
curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de
mustar integral 1 lingura…
Read more »
Read more »
Chiftele de praz cu sos de roşii
22 March 2012
O
reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla,
sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare,
zahar si lamaie. Ingrediente: 4-5 fire de praz 2 oua 1 chifla inmuiata
in apa sare cateva linguri pesmet faina ulei pentru sos: 1 kg rosii 1
foaie de…
Read more »
Read more »
Broccoli italienesc
22 March 2012
O
reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa,
rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel
verde si lamaie. Ingrediente: 1 broccoli mare 150 g ciuperci 1 morcov 1
ceapa 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion 100 g sunca
prosciutto 3 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu praz si morcovi
22 March 2012
O
reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel
sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau
oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l
apa…
Read more »
Read more »
Gratin de peşte şi creveţi
22 March 2012
O
reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb,
busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli.
Ingrediente: 340 g spanac tanar, tocat grosier 400 g de rosii cuburi,
din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate) 225 file de
peste alb, taiat in fasii groase frunzele de la 1…
Read more »
Read more »
Pui Amedo
22 March 2012
O
reteta de pui Amedo din: pui, ceapa, ciuperci, cascaval afumat,
smantana si cartofi. Ingrediente: pieptul, aripile si pulpele de la un
pui mare 4 cepe medii 2 cutii ciuperci taiate 1 rotita mica de cascaval
afumat 400 g smantana 500 g cartofi Mod de preparare: Pieptul şi
pulpele de pui le tai în…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si orez
22 March 2012
O
reteta de pui cu legume si orez din: ulei de floarea soarelui, copane
de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, ghimbir,
fenicul, smantana, concentrat de pui, cajun, ulei, orez basmati,
scortisoara, cardamom, chimen, chilli, rodie, castravete si fulgi de
migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 kg copane
dezosate si fara…
Read more »
Read more »
Mâncare irlandeză la cuptor
22 March 2012
O
reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza
murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita
250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare
piper Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi cartofii
curăţaţi îi tai rondele,…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi fructe
22 March 2012
O
reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt,
gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si
frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g
griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă
de lămâie 2…
Read more »
Read more »
Orez cu arome
22 March 2012
O
reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui,
seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru.
Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 0.5
lingurita seminte de mustar negru 1 ardei iute rosu uscat, curatat de
seminte si tocat 0.5 lingurita curcuma 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde
22 March 2012
O
reteta delicioasa din cod in sos miso cu castraveti si salata de ceapa
verde din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod,
ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes
si ulei de susan Ingrediente: 2 linguri de pasta alba miso 1 lingurita
sos de…
Read more »
Read more »
Ficăţei la cuptor cu cartofi
22 March 2012
O
reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte,
sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa.
Ingrediente: 1 kg ficatei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri sos de rosii
sau bulion 1 ceapa 3-4 catei de usturoi patrunjel verde boia dulce apa
Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Ciorbă spaniolă
22 March 2012
O
reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de
legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de
lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe
de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de
patrunjel telina 300 g piept…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb
22 March 2012
O
reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc
de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie,
cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei
iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime
taiata in sferturi 100 g porumb…
Cincisprezece retete pentru post:
22 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cincisprezece
retete pentru post: Retete de post: Tocana de soia O reteta delicioasa
de tocana de soia din: punga de soia, rosii, ceapa, ardei grasi, piper,
ulei, vin, patrunjel, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 punga de
soia 3 rosii 3 cepe…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu carne şi spanac
22 March 2012
O
reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci,
taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei,
supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g
frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de
vita 5…
Read more »
Read more »
Opt Retete cu carne de miel
22 March 2012
Opt
Retete cu carne de miel Sharba libiana O reteta de sharba libiana din:
carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei
iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare.
Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii O reteta delicioasa de
chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de…
Read more »
Read more »
Pilaf simplu
22 March 2012
O
reteta de pilaf simplu din: orez basmati, iaurt, sare, sofran, unt,
ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon verde, scortisoara,
cuisoare, cumin negru si ceapa rosie. O varianta fara grasimi a
pilafului traditional, garnitura ideala pentru mancarurile condimentate
Ingrediente: 225 g orez basmati 1 lingura iaurt Sare 10-12 stigme de
sofran 15 g…
Read more »
Read more »
Supa-crema de roşii
22 March 2012
Fie
că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă
gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când
vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul
principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de
pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina. Se…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca
22 March 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de
bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de
lamaie. Ingrediente: 1,4 kg varza de Bruxelles 8 felii de sunca taiata
bucati 4 ceape veri taiate bucatele 60 ml supa de legume cu continut
scazut de sodiu sare dupa…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu legume
22 March 2012
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel,
telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina,
ulei. Ingrediente: 4 şniţele de vită 200 g fasole verde un morcov un
dovlecel o ţelină mică două legături ceapă verde două fire usturoi verde
două linguri de sos de soia sare…
Read more »
Read more »
Chifle cu peste
22 March 2012
O
reteta delicioasa de chifle cu:faina, unt, smantana, oua, drojdie,
usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii
cherry, spanac verde. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g smântână
două ouă 10 g drojdie un fir de usturoi verde 600 g fileuri de peşte o
ceapă albă o ceapă roşie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gratar de miel (video)
22 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara gratar de miel, un preparat absolut
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 600 g leg of
lamb 200 g natural yoghurt ½ medium lemon, juice only 1 tbsp paprika ½
tbsp garam masala 1 tbsp curry powder ¼ tsp cayenne 2 medium garlic
cloves, minces 2…
Read more »
Read more »
Cafea cu îngheţată
22 March 2012
O
reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata.
Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată Mod de preparare: Se
toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2
cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă până
se obţine consistenţa unui smoothie.…
Read more »
Read more »
Friptura greceasca de miel
22 March 2012
O
reteta de friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi,
ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper
si rozmarin. Ingrediente: Un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei
de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt Sucul de la
jumatate de lamaie 3 felii…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu fenicul
22 March 2012
O
reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline,
oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte
de susan, seminte de in, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o
legătură de ridichi un fenicul 100 g măsline feliate 3 ouă doi ardei
capia o legătură ceapă verde 100 ml ulei 50…
Read more »
Read more »
Patru Cocktailuri simple
22 March 2012
Patru
Cocktailuri simple: Cocktail Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito
cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa
minerala si mar verde. Cocktail Martini cu vanilie O reteta de Cocktail
Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand
marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie.…
Read more »
Read more »
Cornulete bicolore
22 March 2012
O
reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos,
oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare.
Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 7 g drojdie uscată 100 g zahăr tos
3 ouă 100 unt un sfert de linguriţă de sare două linguri de pudra de
cacao doua pliculeţe…
Read more »
Read more »
Tartă cu fasole şi ciuperci
22 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe,
ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 125 g făină 100 g unt 3 ouă
100 g fasole boabe fiartă 500 g ciuperci 200 g caşcaval o linguriţă de
praf de copt un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa cu galuste de post
22 March 2012
O
reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel,
ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel
verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina
patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru
galuste 1 ceasca ulei sare piper 1…
Read more »
Read more »
Dorada cu legume
22 March 2012
O
reteta delicioasa de dorada cu:vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras,
ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare,
piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici
125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi
un ardei iute mic…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan
22 March 2012
O
reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de
curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de
rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina
1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc
de rosii Sare si piper …
Read more »
Read more »
Retete de post: Drob de soia
21 March 2012
O
reteta de drob de soia din: fulgi de soia, cartofi, ceapa verde,
usturoi verde, patrunjel, pesmet, margarina, sare si piper. Ingrediente:
2 pachete de 100 de grame de fulgi de soia 4 cartofi mari 1 legatura
ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel 3 linguri
pesmet 50 g margarina sare piper …
Read more »
Read more »
Retete internationale
21 March 2012
O
serie de retete internationale: Retete internationale: Supă-cremă de
ciuperci Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când
se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a
ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se
foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca
bază pentru…
Read more »
Read more »
Şapte Retete cu carne de miel
21 March 2012
Şapte
Retete cu carne de miel Miel in crusta de mustar O reteta de miel in
crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si
piper. Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video
despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un preparat delicios
si…
Read more »
Read more »
Rulouri umplute cu crab
21 March 2012
O
reteta de rulouri umplute cu crab din: aluat, batoane de crab, ulei de
masline, ou si sare. Ingrediente: 400 g aluat de patiserie 50 g batoane
de crab ulei de măsline 1 ou sare Mod de preparare: Se întinde aluatul
de patiserie într-o foaie subţire şi se taie bucăţi de 3 cm lăţime şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă roşie de burtă
21 March 2012
O
reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina,
ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare,
piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g
untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legume rădăcinoase 3
căţei…
Read more »
Read more »
Meringue cu nuci
21 March 2012
O
reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte,
zahar vanilat, unt si rom. Ingrediente: Aluat: 2 ouă 150 g fulgi de
grâu 150 g zahăr 50 g nuci Umplutură: 300 ml lapte 100 g zahăr 1 pachet
zahăr vanilat 250 g unt 50 ml rom Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde cu oua si sunca
21 March 2012
O
reteta de salata de fasole verde cu oua si sunca din: oua, cartofi,
fasole verde, mazare, sunca, zeama de lamaie, mustar, miere si paine
crocanta. Ingrediente: 2 oua fierte, tari 500 g cartofi noi 200 g de
fasole verde 200 g mazare decongelata 175 g de sunca, taiata fasii
pentru dressing: zeama de la…
Read more »
Read more »
Iepure cu vin alb
21 March 2012
O
reteta de iepure cu vin alb din: iepure, sare, suc de lamaie, ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii decojite, patrunjel, piper si vin alb.
Ingrediente: 1 iepure mic sare suc de lamaie (de la doua lamai) 150 ml
ulei de masline +2 linguri pentru prajit 2 cepe 3 catei de usturoi 1
conserva rosii…
Read more »
Read more »
Supă de vită
21 March 2012
O
reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de
dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si
cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură unt 400 g carne de vită sare 1
frunză de dafin cimbru 200 ml lapte 125 ml smânână 2 linguri făină 1
lingură…
Read more »
Read more »
Trei Cocktailuri simple
21 March 2012
Trei
Cocktailuri simple: Cocktail Martini de ciocolată O reteta simpla de
Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra,
lichior de ciocolata si gheata. Cocktail de Campari cu portocale roşii O
reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata,
campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Punci de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu branza
21 March 2012
O
reteta de tortilla cu branza din: boabe de fasole, ceapa verde,
patrunjel, ulei de masline, oua, smantana, branza cheddar, sare, piper,
foid e tortilla si smantana. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 150 g
ceapă verde 1 /2 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măisline 6 ouă 50
ml smântână 150 g brânză Cheddar rasă…
Read more »
Read more »
Tarte cu roşii uscate şi măsline
21 March 2012
O
reteta de tarte cu rosii uscate si masline din: faina, praf de copt,
mustar, boia de ardei, sare, unt, lapte, rosii uscate, masline, busuioc
si lapte. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingură
muştar pudră 2 linguri boia de ardei dulce sare 50 g unt 120 ml lapte 60
g…
Read more »
Read more »
Smoothie
21 March 2012
O
reteta de smoothie din: fructe de padure, iaurt natural, lapte, fulgi
de ovaz si miere. Ingrediente: 450 g fructe de padure 450 g iaurt
natural 100 ml de lapte 25 g fulgi de ovaz 2 lingurite de miere
(optional) Mod de preparare: Se mixează într-un blender fructele de
pădure, iaurtul şi laptele. Se…
Read more »
Read more »
Plăcintă oltenească
21 March 2012
O
reteta de placinta olteneasca din: foi de placinta, branza de vaci,
branza de burduf, praz, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet
foi de placinta 300 g branza de vaci 100 g branza de burduf 1200 kg praz
4 oua 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureti prazul, îl tai…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu orez si maioneza
21 March 2012
O
reteta de salata de pui cu orez si maioneza din: piept de pui, orez,
sare, piper, castravete, ciuperci, ridichi, chives, tarhon, maioneza,
suc de lamaie, sos tabasco, sos worcestershire, coaja de lamaie,
usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bucati de
piept de pui, dezosat si fara piele, cam de 125…
Risotto cu rosii
21 March 2012
O
reteta de risotto cu rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de
rosii, orez, piure de rosii, rosii, rosii uscate, busuioc verde, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 60 g ceapa sau
esalota, taiata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 500 g suc de rosii 200 g
orez cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cvas rusesc
21 March 2012
Cvasul
este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul
rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia
Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o
popularitate deosebita. Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra
sau de secara 1 pumn stafide 4 cani…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu miez de dovleac
21 March 2012
O
reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de
vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de
ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1
ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina mica…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume
21 March 2012
O
reteta de tortilla cu legume din: foi de salata, morcovi, dovlecei,
ardei rgas, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, samntana si foi
de tortilla. Ingrediente: 4 foi de salată 2 morcovi 2 dovlecei mari 1
ardei gras roşu 1 ardei gras glaben 5 fire de ceapă verde 4 linguri ulei
de măsline sare,…
Read more »
Read more »
Miel in crusta de mustar
21 March 2012
O
reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar
de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi
200 grame mustar de Dijon sare piper Mod de preparare: Aseaza pulpa
de miel intr-o tava. Asezoneaza carnea cu sare si piper. Cresteaza
carnea de miel…
Read more »
Read more »
Tarta cu orez si mere
21 March 2012
O
reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte,
pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri,
albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise,
zahar, unt, pesmet si fructe confiate. Ingrediente: aluat: 250 g faina
125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura:…
Read more »
Read more »
Zece retete pentru post
21 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Zece retete pentru
post: Retete de post: Nudli de post O reteta de nudli de post din:
cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Retete de post: Spanac
cu marar si menta O reteta de spanac cu marar si menta din: spanac,…
Read more »
Read more »
Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos
21 March 2012
O
reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de
curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou,
morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa
verde si coriandru. Ingrediente: 1-1/2 lingura pasta de curry rosu 1
lingurita de ulei 1 litru supa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)
21 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un
preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg
of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled and cut into 4
slices lengthwise 2 to 3 sprigs of rosemary 6 tbsp olive oil 2 tbsp…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si coacaze rosii
21 March 2012
O
reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat,
zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de
budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat.
Ingrediente: 3 oua 100 g unt 200 g zahar granulat 1 pachet zahar vanilat
4 linguri rom 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Chiftele cu fasole şi paste
21 March 2012
O
reteta de chiftele cu fasole si paste din: carnati de porc, ulei de
masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, supa de pui, paste,
fasole alba si patrunjel. Ingrediente: 6-8 cârnaţi de porc proaspeţi 1
lingură ulei de măsline 2 cepe, tocate mărunt 3 tulpini de ţelină Apio,
tocate 2 morcovi, tocaţi 3 căţei de…
Read more »
Read more »
Pui cu morcov
21 March 2012
O
reteta de pui cu morcov din: pui, ulei, morcovi, vin alb, faina, lapte,
bulion, cascaval, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei
500 g morcovi 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 ceasca lapte 3 linguri
bulion 100 g cascaval cimbru sare piper Mod de preparare: Puiul tăiat
bucăţi,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez şi mentă
21 March 2012
O
reteta delicioasa ardei umpluti cu orez cu menta din: ardei grasi,
rosii uscate, ceapa, usturoi, orez, bulion de legume, vin alb, rosii,
masline verzi, seminte de pin, menta, sare, piper si branza feta.
Ingrediente: 4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara
seminte dar cu codite 3 rosii uscate, conservate in ulei,…
Read more »
Read more »
Chiftele de miel cu legume la cuptor
21 March 2012
O
reteta de chiftele de miel cu legume la cuptor din: pesmet, carne
tocata de miel, ou, ceapa, frunze de menta, cartofi, rosii cherry, ulei
de masline si branza feta. Ingrediente: 50 g de pesmet 250 g carne
tocată de miel 1 ou, bătut 2 cepe, tăiate pe jumătate 1 mână frunze de
mentă, tocată…
Read more »
Read more »
Snitel cu vinete
21 March 2012
O
reteta de snitel cu vinete din: vinete, snitele, bacon, cascaval, oua,
faina, pesmet, sare, piper, ulei, spaghete, bulion, ceapa, usturoi,
sare, piper, zahar si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mici 6 şniţele de
150 g fiecare 6 felii bacon sau kaiser (de mărimea şniţelelor) 6 felii
caşcaval 2 ouă 2-3 linguri făină 2-3 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci
21 March 2012
Ciupercile
si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o
supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In
zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o
gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o
mulţime de alte reţete, de la rulada de carne la…
Read more »
Read more »
Paste cu carnati si ciuperci
21 March 2012
O
reteta de paste cu carnati si ciuperci din: paste, carnati de porc,
ciuperci, smantana, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 800
g paste (la alegere) 300 g carnati de porc crud 200 g ciuperci albe
(mici la cutie) 250 g smantana sare piper patrunjel verde parmezan Mod
de preparare: Intr-o oală, pui la…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini de ciocolată
21 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca,
ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Ingrediente: 200ml de
gin sau votcă 50g de ciocolată neagră cu 70 cacao 100ml lichior de
ciocolată gheaţă zdrobită Mod de preparare: Puneţi ginul şi votca
într-o carafă. Topiţi ciocolata şi răsturnaţi-o peste alcool,
amestecând…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mere şi fulgi de migdale
21 March 2012
O
reteta de rulada cu mere si fulgi de migdale din: aluat, mere, zahar,
stafide, nuci, scortisoara, lamaie, pesmet, unt, rom, ou, fulgi de
migdale si zahar pudra. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 4 mere mari
100 g zahar 75 g stafide 70 g nuci tocate 1/2 lingurita scortisoara 1
lamaie 30 g pesmet…
Read more »
Read more »
Miel umplut cu spanac
21 March 2012
O
reteta de miel umplut cu spanac din: pulpa de miel, spanac, usturoi,
oua, crutoane, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline parmezan,
busuioc, rozmarin, piper si menta. Ingrediente: 1 pulpa de miel,
dezosata 300 grame spanac tocat 3 catei de usturoi 2 oua batute 500
grame crutoane 1 ceapa mica tocata 100 ml apa 100…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Paella
21 March 2012
O
reteta delicioasa de paella din: bulion de pui, sofran, bacon afumat,
piept de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, orez,
sare, piper, calamar, midii, mazare, vin alb, creveti, patrunjel si
felii de lamaie. Ingrediente: 600 ml bulion de pui 10-12 stigme de
sofran 3 feliute de bacon afumat 350 g piept…
Read more »
Read more »
Risotto copt cu praz şi bacon
20 March 2012
O
reteta de risotto copt cu praz si bacon din: ulei de masline, bacon
afumat, praz, orez, supa, mazare, branza si coaja de lamaie.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, taiate
grosier 2 fire de praz, taiate in jumatate, pe lung, si tocate fin 250 g
orez pentru rissoto 700…
Read more »
Read more »
Bulgur cu nuci şi seminţe
20 March 2012
O
reteta de bulgur cu nuci si seminte din: ceapa, bulion de legume,
bulgur, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, rodie, menta, sare,
piper si menta verde. Ingrediente: 150 g ceapa, taiata solzisori 800 ml
bulion de legume 300 g bulgur 25 g nuci cashew, crude nesarate 25 g
seminte de dovleac 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă cu brânză cu mucegai
20 March 2012
O
reteta de supa de conopida cu branza cu mucegai din: supa de legume,
conopida, cartofi, branza cu mucegai, lapte, smantana, nucsoara, sare,
piper si leustean. Ingrediente: 1 cub supa de legume instant 400 g
conopida 200 g cartofi 100 g branza cu mucegai 300 ml lapte 300 ml
smantana nucsoara sare piper negru leustean…
Read more »
Read more »
Crap la gratar
20 March 2012
O
reteta de crap la gratar din: crap, ulei de masline, busuioc verde,
usturoi, sare, piper, lamai si frunze de salata. Ingrediente: 800 g crap
3 linguri ulei de masline 2-3 fire busuioc verde o capatana de usturoi
sare piper macinat 2-3 lamai frunze de salata pentru ornat Mod de
preparare: Se spală bucăţile…
Read more »
Read more »
Shake de banane
20 March 2012
Se
pun 2 banane coapte, 2 linguri de miere, 450ml de lapte şi 2 linguri de
îngheţată de vanilie într-un blender. Se mixează până când compoziţia e
moale şi spumoasă. Se serveşte răcit.
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de migdale
20 March 2012
O
reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de
masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de
busuioc. Ingrediente: 100 g migdale decojite 3 catei de usturoi,
zdrobiti 3 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml lapte de soia 1
varf de lingurita nucsoara rasa 160 g spaghete frunze…
Read more »
Read more »
Kashtouri
20 March 2012
O
reteta de Kashtouri din: orez, sare, piper, macaroane, ulei de masline,
ceapa, praf de chilli, boabe de coriandru, rosii, linte si patrunjel.
Mâncare populară egipteană din orez, macaroane şi linte în sos iute de
roşii – o reţetă simplă şi rapidă. Ingrediente: 150 g orez cu bobul
rotund, de tip arborio Sare si piper…
Read more »
Read more »
Fettuccini cu somon
20 March 2012
O
reteta de fettuccini cu somon din: paste fettuccine uscate, somon
afumat, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de
lamaie, morcovi si busuioc. Ingrediente: 400 g paste fettuccine uscate
200 g somon afumat 30 g parmezan ras piper negru macinat si boabe sare
100 g unt 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Varză cu chimen
20 March 2012
Se
pune 1 varză creaţă (Savoy) curăţată şi tăiată mărunt în apa care
fierbe timp de 3 minute, până se înmoaie, apoi se scurge. Se încinge 1
lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se căleşte 1 ceapă tăiată fin 2-3
minute până devine moale şi aurie. Se presară 2-3 linguriţe seminţe de
chimen şi se…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu pui
20 March 2012
O
reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina,
ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si
leustean. Ingrediente: 1 pui intreg de tara 2 morcovi 5 cartofi 1 telina
2 cepe 1 ardei gras 3 rosii 150 g fidea (sau taitei de casa) 1 lingrua
condiment vegetal 1 l…
Read more »
Read more »
Burger din cereale la grătar
20 March 2012
O
reteta de burger din cereale la gratar din: bulion de legume, cuscus,
fulgi de ovaz, orez, sare, piper, branza de vaci, usturoi, sos de soia,
oregano, ulei, chifle si salata mixta. Ingrediente: 300 ml bulion de
legume 50 g cuscus 50 g fulgi de ovaz 50 g orez cu bobul lung Sare si
piper…
Read more »
Read more »
Supa rece de sparanghel
20 March 2012
O
reteta de supa rece de sparagnhel din: sparagnhel, ulei de masline,
ceapa, praz, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg sparanghel
curatat (cu partea lemnoasa indepartata) 3 linguri ulei de masline 4
cepe mari, tocate marunt 200 g praz, spalat si tocat marunt sare piper
patrunjel proaspat Mod de preparare: Se taie varfurile…