miercuri, 3 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #28


Retete de Paste:

Mini tarte cu fructe

25 March 2012
Mini tarte cu fructeO reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare, budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2 plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie compot ananas…
Read more »

Placinta indiana cu cartofi

25 March 2012
Placinta indiana cu cartofiO reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie, coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac. Ingrediente: 700 g cartofi, feliati 400 g cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1 lingura…
Read more »

Pulpe de pui umplute

25 March 2012
Pulpe de pui umpluteO reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin, salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 2 frunze salvie 2 linguri ulei de masline 1 catel…
Read more »

Rulada cu crema de lamaie si stafide

25 March 2012
Rulada cu crema de lamaie si stafideO reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt, zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina un praf sare 200 g…
Read more »

Salată de legume la grătar

25 March 2012
Salată de legume la grătarO reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare, piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry si patrunjel. Ingrediente: 350 g vinete 700 g dovlecei Sare si piper negru 1 ardei rosu mare, taiat in patru 2 linguri ulei de masline Pentru sos: Un varf de cutit…
Read more »

Cocktail cu gin, castravete şi coriandru

25 March 2012
Cocktail cu gin, castravete şi coriandruO reteta de cocktail cu gin, castravete si coriandru din: gin, gheata, coriandru, castravete si apa tonica. Ingrediente: 2 linguri de gin câteva cuburi de gheaţă câteva fire de coriandru un bastonaş tăiat dintr-un castravete apă tonică   Mod de preparare: Se pun 2 linguri de gin, câteva cuburi de gheaţă şi câteva fire de…
Read more »

Tocăniţă cu ciuperci şi vită

25 March 2012
Tocăniţă cu ciuperci şi vităO reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente, pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana de usturoi 20 ml ulei…
Read more »

Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui

25 March 2012
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si puiO reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1 radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare si piper Crutoane din paine de secara…
Read more »

Rulada cu branza

25 March 2012
Rulada cu branzaO reteta de rulada cu branza din: oua, zahar pudra, miere, gris, praf de copt, unt, faina, branza de vaci, oua, stafide si zahar. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 100 g zahar pudra 100 g miere 160 g gris 1 praf de copt pentru uns tava: 1 lingura cu unt 2 linguri cu faina pentru…
Read more »

Şase Cocktailuri simple

24 March 2012
Şase Cocktailuri simpleŞase Cocktailuri simple: Cocktail Golden Star O reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Cocktail cu sampanie si tequilla O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Cocktail Red Royal O reteta simpla de Cocktail Red Royal…
Read more »

Retetele saptamanii #7

24 March 2012
Retetele saptamanii #7Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka O reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din:…
Read more »

Douazeci si cinci de retete pentru post

24 March 2012
Douazeci si cinci de retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci si cinci de retete pentru post: Retete de post: Salata de orez salbatic   O reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic, sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet, ulei de masline, sare, piper, sos picant…
Read more »

Cafea cu lapte, frisca si gheata

24 March 2012
Cafea cu lapte, frisca si gheataO reteta de cafea cu lapte, frisca si gheta din: cafea, lapte, frisca, zahar alb, extract de vanilie si crema de cacao. Ingrediente: 2 litri de cafea preparata 1 cana de lapte 1 cana de frisca 1/3 cana zahar alb 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri crema de cacao   Mod de preparare: Cafeaua…
Read more »

Zece Retete cu carne de miel

24 March 2012
Zece Retete cu carne de mielZece Retete cu carne de miel Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)   O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar…
Read more »

Cocktailuri de weekend #7

24 March 2012
Cocktailuri de weekend #7Cocktailuri de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cockteil cu ouzo şi suc de portocale   O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc…
Read more »

Dovleac copt cu eşalote

24 March 2012
Dovleac copt cu eşaloteO reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sare si piper negru   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul…
Read more »

Retete pentru weekend #8

24 March 2012
Retete pentru weekend #8Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi   O reteta de piept de pasare cu bacon din:…
Read more »

Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi

24 March 2012
Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofiO reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal   Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul tă­iat…
Read more »

Ciorbă de cârnaţi cu tarhon

24 March 2012
Ciorbă de cârnaţi cu tarhonO reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez…
Read more »

Tartă cu brânză

24 March 2012
Tartă cu brânzăO reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise confiate 2 lamai 1 kg…
Read more »

Tocăniţă cu pui şi curry

24 March 2012
Tocăniţă cu pui şi curryO reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper alb…
Read more »

Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie

24 March 2012
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilieO reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3 linguri faina un plic zahar vanilat un…
Read more »

Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane

24 March 2012
Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoaneO reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac, lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie 200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru Pentru…
Read more »

Specialitate cu orez

24 March 2012
Specialitate cu orezO reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii, telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul afumat în cubuleţe pe care…
Read more »

Supa de miel

24 March 2012
Supa de mielO reteta de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi o…
Read more »

Tocană de legume cu găluşte

24 March 2012
Tocană de legume cu găluşteO retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote, praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa rosie, mica) 2 fire de praz, tocate grosier…
Read more »

Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri

24 March 2012
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuriO reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel 1…
Read more »

Prăjitură cu ghimbir

24 March 2012
Prăjitură cu ghimbirO reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt 100…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)

24 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta buna!
Read more »

Supă de bere

24 March 2012
Supă de bereBerea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In Germania, Biersuppe se face din bere,…
Read more »

Budincă de vită cu bere şi păstârnac

24 March 2012
Budincă de vită cu bere şi păstârnacO reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare, cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2 linguri ulei de masline 500 g…
Read more »

Tocăniţă cu fasole si cartofi

24 March 2012
Tocăniţă cu fasole si cartofiO reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi, fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0 legatura patrunjel cimbru uscat si…
Read more »

Pateuri cu brânză cu mucegai

24 March 2012
Pateuri cu brânză cu mucegaiO reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde   Mod de preparare: Se întinde…

Sos de branza feta cu spanac

24 March 2012
Sos de branza feta cu spanacO reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Chiftele în sos de scorţişoară

24 March 2012
Chiftele în sos de scorţişoarăO reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 felii de paine…
Read more »

Tocanita de conopida si bacon

24 March 2012
Tocanita de conopida si baconO reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc, sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 200 g ciuperci 350 g costita afumata…
Read more »

Tagliatele cu creveti

24 March 2012
Tagliatele cu crevetiO reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat   Mod de preparare: Se fierb pastele în…
Read more »

Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni

24 March 2012
Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuniO reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni   Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de bucătărie frunzele unei legături mici de busuioc…
Read more »

Orez basmati cu chiftele

24 March 2012
Orez basmati cu chifteleO reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat, carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir, menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150 ml lapte…
Read more »

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

24 March 2012
Coltunasi cu carne de pui si sos albO reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare, carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei, piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon 1…
Read more »

Linguine cu varza si ansoa

24 March 2012
Linguine cu varza si ansoaO reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi, feliati gros 1…
Read more »

Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka

24 March 2012
Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharkaO reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4 cana…
Read more »

Supă de varză acră

24 March 2012
Supă de varză acrăO reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 car­tofi 1 cub supă de legume 1…
Read more »

Piept de curcan cu capere

24 March 2012
Piept de curcan cu capereO reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de…
Read more »

Supa Assam laksa

24 March 2012
Supa Assam laksaCea mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată, aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare se…
Read more »

Cockteil cu ouzo şi suc de portocale

24 March 2012
Cockteil cu ouzo şi suc de portocaleO reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din: suc de portocale si ouzo. Ingrediente: 1,5 l suc portocale 300 ml ouzo   Mod de preparare: Se amestecă 1,5l suc de portocale cu 300ml de ouzo. Se pune totul la frigider până în momentul în care se serveşte. Se toarnă în pahare şi…
Read more »

Cotlete de miel cu parmezan

24 March 2012
Cotlete de miel cu parmezanO reteta de cotlete de miel cu parmezan din: cotlete de miel, cimbru, parmesan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 12 cotlete de miel bucatele de cimbru proaspat 150 grame parmezan 4 linguri ulei de masline piper macinat   Mod de preparare: Intr-un castron de marime medie se amesteca bine cimbrul si parmezanul. Bucatile de…
Read more »

Pilaf cu curcan marinat

24 March 2012
Pilaf cu curcan marinatO reteta de pilaf cu curcan marinat din: copan de curcan, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt degresat, orez basmati, ardei iute uscat, seminte de coriandru, seminte de cumin, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, caramon verde, scotisoara, cuisoare, ceapa, sare, ou, boia si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g copan de curcan, fara piele si dezosat…
Read more »

Noua Retete cu carne de miel

23 March 2012
Noua Retete cu carne de mielNoua Retete cu carne de miel Ciorba de miel cu praz si morcovi O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Frigarui de miel la gratar O reteta de frigarui de miel la gratar din:…
Read more »

Cinci cocktailuri simple

23 March 2012
Cinci cocktailuri simpleCinci Cocktailuri simple: Punch tropical cu ananas si ghimbir O reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură O reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom…
Read more »

Douazeci de retete pentru post

23 March 2012
Douazeci de retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci retete pentru post: Retete de post: Salata de broccoli si conopida O reteta delicioasa de salata de broccoli si conopida din: broccoli, conopida, migdale, ceapa, suc de lamaie, mazare si miere. Ingrediente: 4 buchete de broccoli 4 buchetele de conopida 2 linguri…
Read more »

Plăcintă cu mere caramelizate

23 March 2012
Plăcintă cu mere caramelizateO reteta de placinta cu mere caramelizate din: unt, mere, zahar brun, coniac, aluat si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 kg mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate felii groase 50 g zahar brun, plus 1 lingura 3 linguri coniac sau tuica de mere 300 g aluat fraged 1 ou, batut  …
Read more »

Chiftelute condimentate de nap

23 March 2012
Chiftelute condimentate de napO reteta de chiftelute condimentate de nap din: nap, faina, creme fraiche, ou, ardei iute, ceapa rosie, ardei cayenne, garam masala, turmeric, coriandru, ulei de floarea soarelui si chutney de mango. Ingrediente: 1 nap (aproximativ 650g), cojit si taiat cubulete 75 g de faina 100 ml de creme fraiche sau smantana 1 ou, batut 1…
Read more »

Canneloni cu crab si crevete

23 March 2012
Canneloni cu crab si creveteO reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane, cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de sare de telina zeama de…
Read more »

Cozonac cu fructe uscate si confiate

23 March 2012
Cozonac cu fructe uscate si confiateO reteta de cozonac cu fructe uscate si confiate din: stafide, coacaze, rom, drojdie, lapte, zahar, faina, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, nucsoara, unt, migdale, unt si zahar pudra. Ingrediente: 500 g stafide 300 g coacăze 40 ml rom 80 g drojdie 1/4 l lapte 150 g zahăr 1 kg făină 1 linguriţă…
Read more »

Risotto primavera

23 March 2012
Risotto primaveraO reteta de risotto primavera din: bulion de legume, sofran, ulei de masline, morcovi, usturoi, praz, orez, sparanghel, fasole verde, mazare, verdeturi si parmezan. Ingrediente: 1,2 litri bulion de legume 10-12 stigme de sofran 2 linguri ulei de masline 175 g morcovi, taiati cubulete 2 catei de usturoi, zdrobiti 200 g praz, taiat in doua…
Read more »

Turnuleţe de şuncă umplute

23 March 2012
Turnuleţe de şuncă umpluteO reteta de turnulete de sunca umplute din: oua, lapte, faina, ulei, sare, rosii, unt, faina, usturoi, ceapa, branza, sunca, legume, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 1 ou 150 ml lapte 100 g faina 5 linguri ulei sare dupa gust pentru umplutura: 300 g rosii 100 g unt 100 g faina 2 catei de…
Read more »

Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură

23 March 2012
Cocktail Mojito cu mentă şi zmeurăO reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente: câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură   Mod…
Read more »

Clătite cu brânză de vaci si fructe

23 March 2012
Clătite cu brânză de vaci si fructeO reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare, ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici, caise, ananas (dupa gust) 1…
Read more »

Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere

23 March 2012
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pereO reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2 lingurite…
Read more »

Orez cu cardamon

23 March 2012
Orez cu cardamonO reteta de orez cu cardamom din:  orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde, despicate 1 lingurita cumin negru Sare   Mod de preparare: Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera cu…
Read more »

Fusilli cu ciuperci si cârnăciori

23 March 2012
Fusilli cu ciuperci si cârnăcioriO reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci, carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza   Mod de preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele. După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile şi…
Read more »

Supa cu peste si curry

23 March 2012
Supa cu peste si curryO reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de  alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură ghimbir ras o lingură de…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)

23 March 2012
Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin 1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin of chopped tomatoes 1 tbsp tomato…
Read more »

Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere

23 March 2012
Tartă cu praz, ricotta şi GruyereO reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz, ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta 100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat 100 g…
Read more »

Supă de raţă

23 March 2012
Supă de raţăCu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor iz…

Salată cu ridichi şi capere

23 March 2012
Salată cu ridichi şi capereO reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o ră­dăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet balsa­mic…
Read more »

Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie

23 March 2012
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodieO reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite seminte de chimion coaja rasa…
Read more »

Cozonac cu nucă si mac

23 March 2012
Cozonac cu nucă si macO reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat:  500 g făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă călduţă 1 ou 150…
Read more »

Carne de vită cu sos de ciuperci

23 March 2012
Carne de vită cu sos de ciuperciO reteta de carne de vita cu sos de ciuperci din: bacon, carne de vita, ulei, unt, faina, smantana, ciuperci murate, sare, otet si zahar. Ingrediente: 80 g bacon 600 g carne de vită 50 ml ulei 2 linguri de unt 2 linguri făină 250 ml smântână 250 g ciuperci murate în saramură sare 2…
Read more »

Tartă de ciocolată cu rodie

23 March 2012
Tartă de ciocolată cu rodieO reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de esenţă…
Read more »

Pacheţele cu carne de vită

23 March 2012
Pacheţele cu carne de vităO reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita, cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare: Ceapa…
Read more »

Prajitura cu sirop de lamaie

23 March 2012
Prajitura cu sirop de lamaieO reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai coaja…
Read more »

Punch tropical cu ananas si ghimbir

23 March 2012
Punch tropical cu ananas si ghimbirO reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea, feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml bere de ghimbir   Mod de…
Read more »

Tocăniţă din măruntaie de pasăre

23 March 2012
Tocăniţă din măruntaie de pasăreO reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt sau…
Read more »

Pizza cu humus pe lipie

23 March 2012
Pizza cu humus pe lipieO reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi, lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de banza feta,…
Read more »

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

23 March 2012
Cod la cuptor cu legume in stil provensalO reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati 2 bucati ardei gras galben, taiat…
Read more »

Raita de castraveti

23 March 2012
Raita de castravetiAmatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene. Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi şi…
Read more »

Tocanita de linte

23 March 2012
Tocanita de linteO reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei, usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1 foaie de dafin 1 crenguta…
Read more »

Tartine cu piure de fasole

23 March 2012
Tartine cu piure de fasoleO reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de ovăz o linguriţă de boia dulce…
Read more »

Frigarui de miel la gratar

23 March 2012
Frigarui de miel la gratarO reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati, rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse   Mod de preparare: Taie carnea de miel in…
Read more »

Prajitura cu castane si migdale

23 March 2012
Prajitura cu castane si migdaleO reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de castane…
Read more »

Orez cu pui şi curry

23 March 2012
Orez cu pui şi curryO reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două piepturi de pui doi ardei graşi un ardei iute o ceapă albă o ceapă roşie 200 g fasole…
Read more »

Fileuri de sardine cu ardei

23 March 2012
Fileuri de sardine cu ardeiO reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură de…
Read more »

Supa Cullen Skink

22 March 2012
Supa Cullen SkinkCullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă, care…
Read more »

Porc cu ierburi aromate şi salată de mere

22 March 2012
Porc cu ierburi aromate şi salată de mereO reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1 lingura…
Read more »

Chiftele de praz cu sos de roşii

22 March 2012
Chiftele de praz cu sos de roşiiO reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie. Ingrediente: 4-5 fire de praz 2 oua 1 chifla inmuiata in apa sare cateva linguri pesmet faina ulei pentru sos: 1 kg rosii 1 foaie de…
Read more »

Broccoli italienesc

22 March 2012
Broccoli italienescO reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie. Ingrediente: 1 broccoli mare 150 g ciuperci 1 morcov 1 ceapa 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion 100 g sunca prosciutto 3 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »

Ciorba de miel cu praz si morcovi

22 March 2012
Ciorba de miel cu praz si morcoviO reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l apa…
Read more »

Gratin de peşte şi creveţi

22 March 2012
Gratin de peşte şi creveţiO reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb, busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli. Ingrediente: 340 g spanac tanar, tocat grosier 400 g de rosii cuburi, din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate) 225 file de peste alb, taiat in fasii groase frunzele de la 1…
Read more »

Pui Amedo

22 March 2012
Pui AmedoO reteta de pui Amedo din: pui, ceapa, ciuperci, cascaval afumat, smantana si cartofi. Ingrediente: pieptul, aripile si pulpele de la un pui mare 4 cepe medii 2 cutii ciuperci taiate 1 rotita mica de cascaval afumat 400 g smantana 500 g cartofi   Mod de preparare: Pieptul şi pulpele de pui le tai în…
Read more »

Pui cu legume si orez

22 March 2012
Pui cu legume si orezO reteta de pui cu legume si orez din: ulei de floarea soarelui, copane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, ghimbir, fenicul, smantana, concentrat de pui, cajun, ulei, orez basmati, scortisoara, cardamom, chimen, chilli, rodie, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 kg copane dezosate si fara…
Read more »

Mâncare irlandeză la cuptor

22 March 2012
Mâncare irlandeză la cuptorO reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita 250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare piper   Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi car­tofii curăţaţi îi tai rondele,…
Read more »

Tartă cu brânză şi fructe

22 March 2012
Tartă cu brânză şi fructeO reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2…
Read more »

Orez cu arome

22 March 2012
Orez cu aromeO reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 0.5 lingurita seminte de mustar negru 1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat 0.5 lingurita curcuma 1 lamaie…
Read more »

Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verde

22 March 2012
Cod în sos miso cu castraveţi şi salată de ceapă verdeO reteta delicioasa din cod in sos miso cu castraveti si salata de ceapa verde din: pasta alba miso, sos de soia, otet de orez, fileuri de cod, ceapa verde, germeni de fasole, ridichi, ardei iute, suc de limes, limes si ulei de susan Ingrediente: 2 linguri de pasta alba miso 1 lingurita sos de…
Read more »

Ficăţei la cuptor cu cartofi

22 March 2012
Ficăţei la cuptor cu cartofiO reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa. Ingrediente: 1 kg ficatei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri sos de rosii sau bulion 1 ceapa 3-4 catei de usturoi patrunjel verde boia dulce apa   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Ciorbă spaniolă

22 March 2012
Ciorbă spaniolăO reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel telina 300 g piept…
Read more »

Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb

22 March 2012
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumbO reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g porumb…

Cincisprezece retete pentru post:

22 March 2012
Cincisprezece retete pentru post:Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cincisprezece retete pentru post: Retete de post: Tocana de soia   O reteta delicioasa de tocana de soia din: punga de soia, rosii, ceapa, ardei grasi, piper, ulei, vin, patrunjel, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 punga de soia 3 rosii 3 cepe…
Read more »

Tăiţei cu carne şi spanac

22 March 2012
Tăiţei cu carne şi spanacO reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de vita 5…
Read more »

Opt Retete cu carne de miel

22 March 2012
Opt Retete cu carne de mielOpt Retete cu carne de miel Sharba libiana O reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de…
Read more »

Pilaf simplu

22 March 2012
Pilaf simpluO reteta de pilaf simplu din: orez basmati, iaurt, sare, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, cumin negru si ceapa rosie. O varianta fara grasimi a pilafului traditional, garnitura ideala pentru mancarurile condimentate Ingrediente: 225 g orez basmati 1 lingura iaurt Sare 10-12 stigme de sofran 15 g…
Read more »

Supa-crema de roşii

22 March 2012
Supa-crema de roşiiFie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina. Se…
Read more »

Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca

22 March 2012
Varza de Bruxelles cu lamaie si suncaO reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,4 kg varza de Bruxelles 8 felii de sunca taiata bucati 4 ceape veri taiate bucatele 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu sare dupa…
Read more »

Carne de vită cu legume

22 March 2012
Carne de vită cu legumeO reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel, telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de vită 200 g fasole verde un morcov un dovlecel o ţelină mică două legături ceapă verde două fire usturoi verde două linguri de sos de soia sare…
Read more »

Chifle cu peste

22 March 2012
Chifle cu pesteO reteta delicioasa de chifle cu:faina, unt, smantana, oua, drojdie, usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii cherry, spanac verde. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g smântână două ouă 10 g drojdie un fir de usturoi verde 600 g fileuri de peşte o ceapă albă o ceapă roşie…
Read more »

Cum se prepara gratar de miel (video)

22 March 2012
Cum se prepara gratar de miel (video)O reteta video despre cum se prepara gratar de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 600 g leg of lamb 200 g natural yoghurt ½ medium lemon, juice only 1 tbsp paprika ½ tbsp garam masala 1 tbsp curry powder ¼ tsp cayenne 2 medium garlic cloves, minces 2…
Read more »

Cafea cu îngheţată

22 March 2012
Cafea cu îngheţatăO reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată   Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă până se obţine consistenţa unui smoothie.…
Read more »

Friptura greceasca de miel

22 March 2012
Friptura greceasca de mielO reteta de friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: Un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt Sucul de la jumatate de lamaie 3 felii…
Read more »

Salată de cartofi cu fenicul

22 March 2012
Salată de cartofi cu feniculO reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline, oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o legătură de ridichi un fenicul 100 g măsline feliate 3 ouă doi ardei capia o legătură ceapă verde 100 ml ulei 50…
Read more »

Patru Cocktailuri simple

22 March 2012
Patru Cocktailuri simplePatru Cocktailuri simple: Cocktail Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Cocktail Martini cu vanilie O reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de vanilie.…
Read more »

Cornulete bicolore

22 March 2012
Cornulete bicoloreO reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos, oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 7 g drojdie uscată 100 g zahăr tos 3 ouă 100 unt un sfert de linguriţă de sare două linguri de pudra de cacao doua pliculeţe…
Read more »

Tartă cu fasole şi ciuperci

22 March 2012
Tartă cu fasole şi ciuperciO reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper,  patrunjel. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 125 g făină 100 g unt 3 ouă 100 g fasole boabe fiartă 500 g ciuperci 200 g caşcaval o linguriţă de praf de copt un…
Read more »

Retete de post: Supa cu galuste de post

22 March 2012
Retete de post: Supa cu galuste de postO reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel, ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru galuste 1 ceasca ulei sare piper 1…
Read more »

Dorada cu legume

22 March 2012
Dorada cu legumeO reteta delicioasa de dorada cu:vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici 125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute mic…
Read more »

Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan

22 March 2012
O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miez de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper  …
Read more »

Retete de post: Drob de soia

21 March 2012
Retete de post: Drob de soiaO reteta de drob de soia din: fulgi de soia, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, pesmet, margarina, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete de 100 de grame de fulgi de soia 4 cartofi mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel 3 linguri pesmet 50 g margarina sare piper  …
Read more »

Retete internationale

21 March 2012
Retete internationaleO serie de retete internationale: Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci   Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru…
Read more »

Şapte Retete cu carne de miel

21 March 2012
Şapte Retete cu carne de mielŞapte Retete cu carne de miel Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si…
Read more »

Rulouri umplute cu crab

21 March 2012
Rulouri umplute cu crabO reteta de rulouri umplute cu crab din: aluat, batoane de crab, ulei de masline, ou si sare. Ingrediente: 400 g aluat de patiserie 50 g batoane de crab ulei de măsline 1 ou sare Mod de preparare: Se întinde aluatul de patiserie într-o foaie subţire şi se taie bucăţi de 3 cm lăţime şi…
Read more »

Ciorbă roşie de burtă

21 March 2012
Ciorbă roşie de burtăO reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legu­me rădăcinoase 3 căţei…
Read more »

Meringue cu nuci

21 March 2012
Meringue cu nuciO reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom. Ingrediente: Aluat: 2 ouă 150 g fulgi de grâu 150 g zahăr 50 g nuci Umplutură:  300 ml lapte 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 250 g unt 50 ml rom   Mod de preparare:…
Read more »

Salata de fasole verde cu oua si sunca

21 March 2012
Salata de fasole verde cu oua si suncaO reteta de salata de fasole verde cu oua si sunca din: oua, cartofi, fasole verde, mazare, sunca, zeama de lamaie, mustar, miere si paine crocanta. Ingrediente: 2 oua fierte, tari 500 g cartofi noi 200 g de fasole verde 200 g mazare decongelata 175 g de sunca, taiata fasii pentru dressing: zeama de la…
Read more »

Iepure cu vin alb

21 March 2012
Iepure cu vin albO reteta de iepure cu vin alb din: iepure, sare, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii decojite, patrunjel, piper si vin alb. Ingrediente: 1 iepure mic sare suc de lamaie (de la doua lamai) 150 ml ulei de masline +2 linguri pentru prajit 2 cepe 3 catei de usturoi 1 conserva rosii…
Read more »

Supă de vită

21 March 2012
Supă de vităO reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură unt 400 g carne de vită sare 1 frunză de dafin cimbru 200 ml lapte 125 ml smânână 2 linguri făină 1 lingură…
Read more »

Trei Cocktailuri simple

21 March 2012
Trei Cocktailuri simpleTrei Cocktailuri simple: Cocktail Martini de ciocolată O reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Cocktail de Campari cu portocale roşii O reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata, campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Punci de…
Read more »

Tortilla cu branza

21 March 2012
Tortilla cu branzaO reteta de tortilla cu branza din: boabe de fasole, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, oua, smantana, branza cheddar, sare, piper, foid e tortilla si smantana. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 150 g ceapă verde 1 /2 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măisline 6 ouă 50 ml smântână 150 g brânză Cheddar rasă…
Read more »

Tarte cu roşii uscate şi măsline

21 March 2012
Tarte cu roşii uscate şi măslineO reteta de tarte cu rosii uscate si masline din: faina, praf de copt, mustar, boia de ardei, sare, unt, lapte, rosii uscate, masline, busuioc si lapte. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingură muştar pudră 2 linguri boia de ardei dulce sare 50 g unt 120 ml lapte 60 g…
Read more »

Smoothie

21 March 2012
SmoothieO reteta de smoothie din: fructe de padure, iaurt natural, lapte, fulgi de ovaz si miere. Ingrediente: 450 g fructe de padure 450 g iaurt natural 100 ml de lapte 25 g fulgi de ovaz 2 lingurite de miere (optional)   Mod de preparare: Se mixează într-un blender fructele de pădure, iaurtul şi laptele. Se…
Read more »

Plăcintă oltenească

21 March 2012
Plăcintă olteneascăO reteta de placinta olteneasca din: foi de placinta, branza de vaci, branza de burduf, praz, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g branza de vaci 100 g branza de burduf 1200 kg praz 4 oua 150 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti prazul, îl tai…
Read more »

Salata de pui cu orez si maioneza

21 March 2012
Salata de pui cu orez si maionezaO reteta de salata de pui cu orez si maioneza din: piept de pui, orez, sare, piper, castravete, ciuperci, ridichi, chives, tarhon, maioneza, suc de lamaie, sos tabasco, sos worcestershire, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui, dezosat si fara piele, cam de 125…

Risotto cu rosii

21 March 2012
Risotto cu rosiiO reteta de risotto cu rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de rosii, orez, piure de rosii, rosii, rosii uscate, busuioc verde, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 60 g ceapa sau esalota, taiata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 500 g suc de rosii 200 g orez cu…
Read more »

Reteta zilei: Cvas rusesc

21 March 2012
Reteta zilei: Cvas rusescCvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita. Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra sau de secara 1 pumn stafide 4 cani…
Read more »

Supa de vita cu miez de dovleac

21 March 2012
Supa de vita cu miez de dovleacO reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina mica…
Read more »

Tortilla cu legume

21 March 2012
Tortilla cu legumeO reteta de tortilla cu legume din: foi de salata, morcovi, dovlecei, ardei rgas, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, samntana si foi de tortilla. Ingrediente: 4 foi de salată 2 morcovi 2 dovlecei mari 1 ardei gras roşu 1 ardei gras glaben 5 fire de ceapă verde 4 linguri ulei de măsline sare,…
Read more »

Miel in crusta de mustar

21 March 2012
Miel in crusta de mustarO reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 200 grame mustar de Dijon sare piper   Mod de preparare: Aseaza pulpa de miel intr-o tava. Asezoneaza carnea cu sare si piper.  Cresteaza carnea de miel…
Read more »

Tarta cu orez si mere

21 March 2012
Tarta cu orez si mereO reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte, pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri, albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise, zahar, unt, pesmet si fructe confiate. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou umplutura:…
Read more »

Zece retete pentru post

21 March 2012
Zece retete pentru postIată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Zece retete pentru post: Retete de post: Nudli de post O reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Retete de post: Spanac cu marar si menta O reteta de spanac cu marar si menta din: spanac,…
Read more »

Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos

21 March 2012
Supa thailandeza de legume cu lapte de cocosO reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou, morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 1-1/2 lingura pasta de curry rosu 1 lingurita de ulei 1 litru supa…
Read more »

Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)

21 March 2012
Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)O reteta video despre cum se prepara  friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled and cut into 4 slices lengthwise 2 to 3 sprigs of rosemary 6 tbsp olive oil 2 tbsp…
Read more »

Tarta cu mere si coacaze rosii

21 March 2012
Tarta cu mere si coacaze rosiiO reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat. Ingrediente: 3 oua 100 g unt 200 g zahar granulat 1 pachet zahar vanilat 4 linguri rom 2 lingurite…
Read more »

Chiftele cu fasole şi paste

21 March 2012
Chiftele cu fasole şi pasteO reteta de chiftele cu fasole si paste din: carnati de porc, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, supa de pui, paste, fasole alba si patrunjel. Ingrediente: 6-8 cârnaţi de porc proaspeţi 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tocate mărunt 3 tulpini de ţelină Apio, tocate 2 morcovi, tocaţi 3 căţei de…
Read more »

Pui cu morcov

21 March 2012
Pui cu morcovO reteta de pui cu morcov din: pui, ulei, morcovi, vin alb, faina, lapte, bulion, cascaval, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 500 g morcovi 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 ceasca lapte 3 linguri bulion 100 g cascaval cimbru sare piper   Mod de preparare: Puiul tăiat bucăţi,…
Read more »

Ardei umpluţi cu orez şi mentă

21 March 2012
Ardei umpluţi cu orez şi mentăO reteta delicioasa ardei umpluti cu orez cu menta din: ardei grasi, rosii uscate, ceapa, usturoi, orez, bulion de legume, vin alb, rosii, masline verzi, seminte de pin, menta, sare, piper si branza feta. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara seminte dar cu codite 3 rosii uscate, conservate in ulei,…
Read more »

Chiftele de miel cu legume la cuptor

21 March 2012
Chiftele de miel cu legume la cuptorO reteta de chiftele de miel cu legume la cuptor din: pesmet, carne tocata de miel, ou, ceapa, frunze de menta, cartofi, rosii cherry, ulei de masline si branza feta. Ingrediente: 50 g de pesmet 250 g carne tocată de miel 1 ou, bătut 2 cepe, tăiate pe jumătate 1 mână frunze de mentă, tocată…
Read more »

Snitel cu vinete

21 March 2012
Snitel cu vineteO reteta de snitel cu vinete din: vinete, snitele, bacon, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, spaghete, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mici 6 şniţele de 150 g fiecare 6 felii bacon sau kaiser (de mărimea şniţelelor) 6 felii caşcaval 2 ouă 2-3 linguri făină 2-3 linguri pesmet…
Read more »

Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci

21 March 2012
Retete internationale: Supă-cremă de ciuperciCiupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de la rulada de carne la…
Read more »

Paste cu carnati si ciuperci

21 March 2012
Paste cu carnati si ciuperciO reteta de paste cu carnati si ciuperci din: paste, carnati de porc, ciuperci, smantana, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 800 g paste (la alegere) 300 g carnati de porc crud 200 g ciuperci albe (mici la cutie) 250 g smantana sare piper patrunjel verde parmezan   Mod de preparare: Intr-o oală, pui la…
Read more »

Cocktail Martini de ciocolată

21 March 2012
Cocktail Martini de ciocolatăO reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Ingrediente: 200ml de gin sau votcă 50g de ciocolată neagră cu 70 cacao 100ml lichior de ciocolată gheaţă zdrobită   Mod de preparare: Puneţi ginul şi votca într-o carafă. Topiţi ciocolata şi răsturnaţi-o peste alcool, amestecând…
Read more »

Ruladă cu mere şi fulgi de migdale

21 March 2012
Ruladă cu mere şi fulgi de migdaleO reteta de rulada cu mere si fulgi de migdale din: aluat, mere, zahar, stafide, nuci, scortisoara, lamaie, pesmet, unt, rom, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 4 mere mari 100 g zahar 75 g stafide 70 g nuci tocate 1/2 lingurita scortisoara 1 lamaie 30 g pesmet…
Read more »

Miel umplut cu spanac

21 March 2012
Miel umplut cu spanacO reteta de miel umplut cu spanac din: pulpa de miel, spanac, usturoi, oua, crutoane, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline parmezan, busuioc, rozmarin, piper si menta. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata 300 grame spanac tocat 3 catei de usturoi 2 oua batute 500 grame crutoane 1 ceapa mica tocata 100 ml apa 100…
Read more »

Retete internationale: Paella

21 March 2012
Retete internationale: PaellaO reteta delicioasa de paella din: bulion de pui, sofran, bacon afumat, piept de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, orez, sare, piper, calamar, midii, mazare, vin alb, creveti, patrunjel si felii de lamaie. Ingrediente: 600 ml bulion de pui 10-12 stigme de sofran 3 feliute de bacon afumat 350 g piept…
Read more »

Risotto copt cu praz şi bacon

20 March 2012
Risotto copt cu praz şi baconO reteta de risotto copt cu praz si bacon din: ulei de masline, bacon afumat, praz, orez, supa, mazare, branza si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, taiate grosier 2 fire de praz, taiate in jumatate, pe lung, si tocate fin 250 g orez pentru rissoto 700…
Read more »

Bulgur cu nuci şi seminţe

20 March 2012
Bulgur cu nuci şi seminţeO reteta de bulgur cu nuci si seminte din: ceapa, bulion de legume, bulgur, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, rodie, menta, sare, piper si menta verde. Ingrediente: 150 g ceapa, taiata solzisori 800 ml bulion de legume 300 g bulgur 25 g nuci cashew, crude nesarate 25 g seminte de dovleac 1 lingura…
Read more »

Supă de conopidă cu brânză cu mucegai

20 March 2012
Supă de conopidă cu brânză cu mucegaiO reteta de supa de conopida cu branza cu mucegai din: supa de legume, conopida, cartofi, branza cu mucegai, lapte, smantana, nucsoara, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 cub supa de legume instant 400 g conopida 200 g cartofi 100 g branza cu mucegai 300 ml lapte 300 ml smantana nucsoara sare piper negru leustean…
Read more »

Crap la gratar

20 March 2012
Crap la gratarO reteta de crap la gratar din: crap, ulei de masline, busuioc verde, usturoi, sare, piper, lamai si frunze de salata. Ingrediente: 800 g crap 3 linguri ulei de masline 2-3 fire busuioc verde o capatana de usturoi sare piper macinat 2-3 lamai frunze de salata pentru ornat   Mod de preparare: Se spală bucăţile…
Read more »

Shake de banane

20 March 2012
Shake de bananeSe pun 2 banane coapte, 2 linguri de miere, 450ml de lapte şi 2 linguri de îngheţată de vanilie într-un blender. Se mixează până când compoziţia e moale şi spumoasă. Se serveşte răcit.
Read more »

Spaghete cu sos de migdale

20 March 2012
Spaghete cu sos de migdaleO reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g migdale decojite 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml lapte de soia 1 varf de lingurita nucsoara rasa 160 g spaghete frunze…
Read more »

Kashtouri

20 March 2012
KashtouriO reteta de Kashtouri din: orez, sare, piper, macaroane, ulei de masline, ceapa, praf de chilli, boabe de coriandru, rosii, linte si patrunjel. Mâncare populară egipteană din orez, macaroane şi linte în sos iute de roşii – o reţetă simplă şi rapidă. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund, de tip arborio Sare si piper…
Read more »

Fettuccini cu somon

20 March 2012
Fettuccini cu somonO reteta de fettuccini cu somon din: paste fettuccine uscate, somon afumat, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, morcovi si busuioc. Ingrediente: 400 g paste fettuccine uscate 200 g somon afumat 30 g parmezan ras piper negru macinat si boabe sare 100 g unt 2 linguri ulei de masline…
Read more »

Varză cu chimen

20 March 2012
Varză cu chimenSe pune 1 varză creaţă (Savoy) curăţată şi tăiată mărunt în apa care fierbe timp de 3 minute, până se înmoaie, apoi se scurge. Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie. Se căleşte 1 ceapă tăiată fin 2-3 minute până devine moale şi aurie. Se presară 2-3 linguriţe seminţe de chimen şi se…
Read more »

Ciorba taraneasca cu pui

20 March 2012
Ciorba taraneasca cu puiO reteta de ciorba taraneasca cu pui din: pui, morcovi, cartofi, telina, ceapa, ardei gras, rosii, fidea, condiment vegetal, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 1 pui intreg de tara 2 morcovi 5 cartofi 1 telina 2 cepe 1 ardei gras 3 rosii 150 g fidea (sau taitei de casa) 1 lingrua condiment vegetal 1 l…
Read more »

Burger din cereale la grătar

20 March 2012
Burger din cereale la grătarO reteta de burger din cereale la gratar din: bulion de legume, cuscus, fulgi de ovaz, orez, sare, piper, branza de vaci, usturoi, sos de soia, oregano, ulei, chifle si salata mixta. Ingrediente: 300 ml bulion de legume 50 g cuscus 50 g fulgi de ovaz 50 g orez cu bobul lung Sare si piper…
Read more »

Supa rece de sparanghel

20 March 2012
Supa rece de sparanghelO reteta de supa rece de sparagnhel din: sparagnhel, ulei de masline, ceapa, praz, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg sparanghel curatat (cu partea lemnoasa indepartata) 3 linguri ulei de masline 4 cepe mari, tocate marunt 200 g praz, spalat si tocat marunt sare piper patrunjel proaspat   Mod de preparare: Se taie varfurile…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro