Retete de Paste:
Cartofi Dauphinoise
29 March 2012
O
reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si
branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit
500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g
branza gruyere (optional) Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de praz
29 March 2012
O
reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri,
smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri
smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2
morcovi mijlocii 150 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Lasagna alforno
29 March 2012
O
reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita,
pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi
de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata
cuburi (100 ml vin rosu sec)…
Read more »
Read more »
Salată de varză cu coriandru
29 March 2012
O
reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata,
ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt.
Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata
solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de
usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…
Read more »
Read more »
Salata de fructe
29 March 2012
O
reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana,
suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g
caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc
de lamaie 50 g nucsoara de cedru Mod de preparare: Perele si merele se
curata…
Read more »
Read more »
Lasaga cu carne de pui si ciuperci
29 March 2012
O
reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui,
vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt,
ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir
de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Ceapă coaptă
29 March 2012
O
reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si
piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml
otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe
lung, nu se descojesc şi…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste
29 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina,
oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g
maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste
file 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele…
Read more »
Read more »
Cocktail Ritz
29 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale
si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl
suc de portocale sampanie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele
cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi
completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi
29 March 2012
O
reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de
miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa
de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1
punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati
mari 1…
Read more »
Read more »
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan
29 March 2012
O
reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare,
smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru,
dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper.
Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4
gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supa Gazpacho
29 March 2012
Gazpacho
este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii.
Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa
apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei.
Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii
preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline,
oţet şi apă.…
Read more »
Read more »
Spaghete cu lămâie
29 March 2012
O
reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi,
mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi
1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă
piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Se…
Read more »
Read more »
Legume prăjite
29 March 2012
O
reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu,
boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati
felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2
linguri ulei sare si piper 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu spanac
29 March 2012
O
reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt,
cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua
400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire
(felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval Mod de
preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Salsa cruda
29 March 2012
O
reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute,
coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa
rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte
si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul
de la 3 lamai verzi un…
Read more »
Read more »
Paste cu conopidă şi cârnaţi
29 March 2012
O
reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati,
cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g
paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la
fiert şi, când clocoteşte, adaugi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde
29 March 2012
O
reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt,
cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui,
condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata
verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1
pulpa de pui 2 aripi…
Read more »
Read more »
Praz in unt
29 March 2012
O
reteta de praz in unt din: praz si unt. Ingrediente: 6 tulpini de praz,
spalate si curatate 1 cub de unt Mod de preparare: Se înlătură foile
exterioare ale prazului, apoi se :aie în bucăţi lungi de 5cm. Se spală
înapă rece, apoi se scurg rapid. Se încinge o tigaie largă timp de…
Read more »
Read more »
Orez verde
29 March 2012
O
reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 125 g spanac, decongelat 7-8 cepe verzi 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 4 catei de usturoi, taiati fin 2-3 linguri marar
proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat 400 g…
Read more »
Read more »
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa
29 March 2012
O
reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline,
file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g
masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de
capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare:
Măslinele fără…
Read more »
Read more »
Cocktail Maximilian
29 March 2012
O
reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de
limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl
Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne Mod de
preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Carne tocata de porc cu mere
29 March 2012
O
reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc,
cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi,
salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de
porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa
de porc 125…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă de usturoi
29 March 2012
Printre
supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi,
după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai
cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal
aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se
prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu o…
Read more »
Read more »
Sase idei pentru post
28 March 2012
Sase
idei pentru post: Retete de post: Cartofi rustici O reteta de
cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi,
bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi,
descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat
rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Zece Cocktailuri simple
28 March 2012
Zece
Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure O reteta simpla de
Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si
struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural
de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte
28 March 2012
Cinci
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de
castraveţi O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei,
castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2
piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă
ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de…
Read more »
Read more »
Patru idei de retete pentru masa de Paşte
28 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru
masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa
de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat,
zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu crutoane
28 March 2012
O
reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata,
avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline.
Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate
cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1
lingura otet 3 linguri ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:
28 March 2012
Cinci
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi
cartofi O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline,
cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri
ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2
crenguţe de rozmarin 4 căţei…
Read more »
Read more »
Soupe â l’oignon
28 March 2012
Puţine
mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai
gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte,
lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval
topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar
ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte subţiri,…
Read more »
Read more »
Creveţi cu tăiţei la tigaie
28 March 2012
O
reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii,
ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf
de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g
roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de
usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui cu cocos şi salată de castraveţi
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos,
otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără
pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de
floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o
ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr tos…
Biscuiti la rece
28 March 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract
de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide.
Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă
extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf
de copt 140g de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Vinete gratinate
28 March 2012
O
reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi,
rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2
căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de
mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o mână…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci
28 March 2012
Puiul
cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca
toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care
sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa. Cu siguranta veti
adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
28 March 2012
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi,
rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de
măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe
de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură
de oţet balsamic Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate
28 March 2012
O
reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii,
mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline,
patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina
100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline
frunze de patrunjel sau de telina sare …
Read more »
Read more »
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
28 March 2012
O
reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua,
ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie.
Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g
spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Cocktail Grape Adventure
28 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante,
suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti
Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi
se toarna intr-un pahar de bar. Decoram…
Read more »
Read more »
Papricaş de crap
28 March 2012
O
reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si
bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2
linguri bulion Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl
speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti,
iar…
Read more »
Read more »
Saksuka
28 March 2012
O
reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de
rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si
cascaval. Saksuka este un preparat tradiţional din Israel. Se serveşte
cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după
gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există şi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fulgi de cocos
28 March 2012
O
reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar
vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente:
pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1
sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri
100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de unt…
Read more »
Read more »
Paste scoici umplute cu carne
28 March 2012
O
reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste.
Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline
600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii
decojite 1 pachet (500 g) paste…
Read more »
Read more »
Plăcintă de miel şi cartofi
28 March 2012
O
reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa
de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de
carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti
(aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu
verdeata…
Read more »
Read more »
Mămăligă la grătar cu sos de roşii
28 March 2012
O
reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai,
ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1
lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de
tomate 1 lingura ulei piper alb Mod de preparare: Pentru mămăligă se
pune…
Read more »
Read more »
Tocanita de vara
28 March 2012
O
reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi,
ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut.
Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare
groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de
seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă
şi…
Read more »
Read more »
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte
28 March 2012
Patru
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O
reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de
masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4
pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez
basmati 200g…
Read more »
Read more »
Pui Caraibe cu sos de ceapă verde
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de
masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4
pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez
basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o
lamaie verde 6 buc. de…
Read more »
Read more »
Oua cu dovlecei si rosii
28 March 2012
O
reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi,
busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi
în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge
uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii.…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine cu fasole şi bacon
28 March 2012
O
reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe,
passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos
warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3
conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2
linguri de boia dulce afumata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Prăjitură de zmeură cu aluat de chec
28 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie,
faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr
tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de
făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de
bezele gumate Mod…
Read more »
Read more »
Fasole neagra iute
28 March 2012
O
reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin,
seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea
soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru.
Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite
seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotsman
28 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si
sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie Mod
de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie
peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si ton
28 March 2012
O
reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia,
ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline.
Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde,
curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton
bucăţi în apă, la conservă, scurs bine…
Read more »
Read more »
Pizza cu avocado si busuioc
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado,
suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru
maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1
avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de
mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de roşii,…
Read more »
Read more »
Stufat de miel
28 March 2012
O
reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi,
amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1
kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi
verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta
de tomate 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi rustici
28 March 2012
O
reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara,
usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi
fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara,
proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1
lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70% Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii
28 March 2012
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu
suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si
piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii
Sare si piper Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se
sareaza si pipereaza…
Read more »
Read more »
Salată de fenicul, creson şi portocale
28 March 2012
Aroma
de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o
combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei
apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul
crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să
adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin, nişte…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi şi mazăre
28 March 2012
Se
pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se
lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se
scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se
taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte de a
servi, se amesteca…
Read more »
Read more »
Aperitive cu salata de peste
28 March 2012
O
reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza,
iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1
l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in
apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1
ceapa rosie cateva…
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
28 March 2012
O
reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie,
tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita
1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana
usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie …
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte
28 March 2012
Patru
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa
de miel (video) O reteta video despre cum se prepara friptura din
pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic,
peeled…
Read more »
Read more »
Sarmale cu 2 feluri de foi
27 March 2012
O
reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie,
carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin,
piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie
400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite tocate…
Read more »
Read more »
Şase retete pentru masa de Paşte
27 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de
Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar
din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper.
Ingrediente: 1…
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte
27 March 2012
Trei
retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev
este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi
ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul
bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta
ca un maner, acest fel de mancare…
Read more »
Read more »
Cinci idei pentru post
27 March 2012
Cinci
idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde O
reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de
varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie
si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza
acra (sau varza…
Read more »
Read more »
Noua Cocktailuri simple
27 March 2012
Noua
Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond O reteta simpla de Cocktail
Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto
Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de
sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue
Baltic O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din:…
Read more »
Read more »
Ciorbă tradiţională de cartofi
27 March 2012
O
reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa,
morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si
condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o
telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2
linguri condimente Mod de preparare: Se curăţă legumele…
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru masa de Paşte
27 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa
de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi,
rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper.
Ingrediente: 4 catei de…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
27 March 2012
O
reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt,
faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina,
zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2
gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr
vanilat un praf de sare coaja…
Read more »
Read more »
Salata de rosii si ceapa
27 March 2012
Se
spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de
dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în
sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de
muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare
şi…
Read more »
Read more »
Rosti de cartofi si hrean
27 March 2012
O
reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean,
ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si
smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe
razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin
sare si piper negru 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Spetzofai
27 March 2012
O
reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia,
ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de
dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g
carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2
ardei iuti 3 cepe 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara inghetata de mango (video)
27 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp –
30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz
container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de
mango Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi
27 March 2012
O
reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina,
drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina
intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente:
500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra
de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175 g…
Read more »
Read more »
Patru idei pentru post
27 March 2012
Patru
idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină O reteta
delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez,
ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie
de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole
boabe 250 g orez…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui Kiev
27 March 2012
Puiul
Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi
ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul
bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta
ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si
practica, insa reteta noastra este accesibila…
Read more »
Read more »
Cartofi iuti cajun
27 March 2012
O
reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de
piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite
ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de
praf de chilli 1/2 lingurita cumin,…
Read more »
Read more »
Tortila cu pui picant şi fasole
27 March 2012
O
reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant,
salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o
mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată
(din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/2
linguriţă sos de ardei iute 3 roşii cherry,…
Read more »
Read more »
Tortellini cu struguri
27 March 2012
O
reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere,
struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente:
200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de
struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet Almond
27 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante.
Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam
Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.
Read more »
Read more »
Legume pe pat de orez
27 March 2012
O
reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb,
dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si
nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper
alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g
ardei…
Read more »
Read more »
Supa Ajo Blanco
27 March 2012
Ajo
blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din
provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho
albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii.
Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara
zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar pâine,…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte
27 March 2012
Trei
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel
cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de
vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1
pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper…
Read more »
Read more »
Muşchi de vacă în cuib de spanac
27 March 2012
O
reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei,
ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de
vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie
400 g spanac Mod de preparare: Fierbi muşchiul în…
Read more »
Read more »
Risotto cu sunca
27 March 2012
O
reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa
verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un
fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca 4…
Read more »
Read more »
Taitei cu pui
27 March 2012
O
reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de
soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute,
mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură
sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de
floarea-soarelui un ardei roşu…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu ouă răscoapte
27 March 2012
O
reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana,
lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3
linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare
piper Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în
apă rece…
Read more »
Read more »
Tarta de legume coapte
27 March 2012
O
reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa
rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si
mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu,
taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie,
taiata bucati mari 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin
27 March 2012
O
reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel,
amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20
grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de
vita sare piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu
rozmarinul, sarea…
Read more »
Read more »
Supă simpla de legume
27 March 2012
O
reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi,
patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi
150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml
suc de roşii o linguriţă ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu citrice
27 March 2012
O
reteta de tarta cu citrice din: biscuiti, fulgi de porumb, unt, zahar
fin, ou, lapte condensat, suc si coaja de lamaie, suc si coaja de
portocale, mascarpone, iaurt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g biscuiti
digestivi 100 g fulgi de porumb 90 g de unt, topit 140 g de zahar fin
pentru umplutura: 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Baltic
27 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din: votca, curacao albastru, vin
spumant si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Curacao
albastru 15 cl vin spumant sec 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare:
Mixam ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi servim intr-un
pahar tip balon, cu muta…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu pui
27 March 2012
O
reteta de crema de branza cu pui din: piept de pui, branza de vaci,
iaurt, unt, ceapa rosie, oua, sare, piper si smantana. Ingrediente: 1
piept de pui 150 g branza de vaci degresata 2 linguri iaurt slab 25 g
unt 1 ceapa rosie 2 oua sare piper 1 lingura smantana Mod de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu salată de roşii si rucola
27 March 2012
O
reteta de aripioare de pui cu salata de rosii si rucola din: aripioare
de pui, rosii cherry, rucola, condimente, ulei de masline, chimen,
lamaie, sare, piper, otet balsamic si miere. Ingrediente: 200 g
aripioare de pui 100 g rosii cherry 100 g rucola condimente din frunze
uscate ulei de masline o lingurita de chimen…
Read more »
Read more »
Tăiţei prăjiţi
27 March 2012
O
reteta delicioasa de taitei prajiti cu: creveti, alune, ridichi murate,
branza tofu, esalota, oua, ulei, muguri fasole, zahar, sos de rosii,
sos de chili, otet, tamarind, zahar de palmier. Ingrediente: un kg
tăiţei din orez 300 g crevete 200 g alune prăjite 100 g ridichi murate o
cană de brânză tofu un sfert de…
Read more »
Read more »
Orez dulce cu mango
27 March 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: crema de cocos, sare, zahar, mango,
frunze de pandan. Ingrediente: un kg orez thailandez două căni şi
jumătate de cremă de cocos două linguri de sare două căni de zahăr
fructe de mango 3 frunze de pandan Mod de preparare: Orezul se lasă la
înmuiat timp de două ore.…
Curry verde cu pui
27 March 2012
O
reteta delicioasa de curry verde cu:piept de pui, curry, sos de peste,
vinete, frunze de lamai, kaffir, chili verzi, crema de cocos, lapte de
cocos, zahar de palmier, frunze de busuioc, lemongrass, coriandru,
esalota, usturoi, sare, galangal. Ingrediente: un kg piept de pui sos de
peşte 200 g vinete 5 frunze de lămâi kaffir…
Read more »
Read more »
Tortellini cu pesto şi broccoli
27 March 2012
O
reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin,
otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli,
tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă
şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură
sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii cherry,…
Read more »
Read more »
Rulouri de primavara
27 March 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de primavara cu: foi, carne de porc, ou,
varza, muguri de fasole, , piper, sos de soia, boabe de fasole, ulei,
usturoi, otet, zahar, ardei chili, sare, tapioca. Ingrediente: 300 g foi
pentru rulouri 100 g carne tocată de porc un ou 100 g varză 50 g muguri
de fasole…
Read more »
Read more »
Sos de mentă uşor
27 March 2012
Se
mixează în robotul de bucătărie 50g de zahăr, 150ml de oţet şi frunzele
de la 1 legătură mare de mentă. Se răstoarnă într-un castronel şi se
lasă deoparte 10 minute pentru ca zahărul să se dizolve complet. Sos de
mentă uşor Pofta buna!
Read more »
Read more »
Trei idei pentru post
26 March 2012
Trei
idei pentru post Retete de post: Rulada cu gem si nuca O reteta de
rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala,
coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata
de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru
blat: 125 g margarina 2…
Read more »
Read more »
Opt Cocktailuri simple
26 March 2012
Opt
Cocktailuri simple: Cocktail B 52 O reteta simpla de Cocktail B 52
din: kahlua, bailey’s si grand marnier. Calitate – alcoolic Pahar –
pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune –
fără Se serveşste seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s
1/3 Grand Marnier Apărut în Statele Unite,…
Read more »
Read more »
Patru retete pentru masa de Paşte
26 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru
masa de Paşte: Tocana de miel cu cartofi O reteta de tocana de miel cu
cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru,…
Read more »
Read more »
Somon cu broccoli şi roşii cherry
26 March 2012
O
reteta de somon cu broccoli si rosii cherry din: somon, rosii cherry,
broccoli, ghimbir, lamaie, portocala, vin alb, suc alb, capere,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon 3-4 rosii cherry 250 g
de broccoli ghimbir felii de lamaie si portocala un pahar de vin alb
suc de lamaie capere verdeata sare piper…
Read more »
Read more »
Pui la tava cu cartofi
26 March 2012
O
reteta de pui la tava cu cartofi din: pui, cartofi, amestec, ulei de
masline, lime si usturoi. Ingrediente: 1 pui intreg (cam 2 kg) 1 kg de
cartofi noi, taiati pe jumatate 1-1/2 linguri de amestec de condimente
pentru pui, fara sare 2 linguri de ulei de masline 2 lime, taiate in
patru 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
26 March 2012
O
reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne
de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei,
smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1
pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Vinete cu mere la cuptor
26 March 2012
O
reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si
verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si
piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si
taiate rondele de 5 mm…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
26 March 2012
O
reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa,
morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de
soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de
telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2
rosii si 2 albe) 4 morcovi 1…
Read more »
Read more »
Trei retete de deserturi pentru Paşte
26 March 2012
De
la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate
atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre
cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta
si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu
capsune si topping din…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu cartofi
26 March 2012
O
reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de
miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba,
morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel
dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata
4 linguri de grasime de miel sau ulei…
Read more »
Read more »
Pui piccata
26 March 2012
O
reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline,
capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac.
Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pui dezosat, fara piele
3 linguri de ulei de masline 1/4 cana cu capere, clatite si scurse 2
cepe,…
Read more »
Read more »
Ciorba de sira de porc
26 March 2012
O
reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc
de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8
bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6
l apa 10 foi de varza acra zeama de varza Mod de…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu lămâie
26 March 2012
O
reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja
si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3
kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1
lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate Mod de preparare:
Se încălzeşte…
Read more »
Read more »
Gutui umplute
26 March 2012
O
reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita,
patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2
cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura
patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei
…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Champagne
26 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de
portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl
Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o
picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand
Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu cuburi…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sfeclă roşie
26 March 2012
O
reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie,
hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper
si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean
ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3
linguri pesmet ulei pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)
26 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza
si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6
tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of
watercress 1 tomato, sliced ½ an…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu ardei iute
26 March 2012
O
reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei
chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui,
boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de
masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si
tocati 4 catei…
Read more »
Read more »
Fasole cu telina, ceapa si ardei gras
26 March 2012
O
reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei
de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras,
praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g
fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml
bulion de legume 1 ardei…
Read more »
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
26 March 2012
O
reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de
curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie,
concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina,
smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2
morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Pui picant la cuptor
26 March 2012
O
reteta de pui picant la cuptor din: copane de pui, mustar dijon,
pesmet, parpica afumata, chili si salata. Ingrediente: 8 copanele de
pui/pulpele de pui ori un mix intre cele doua (cam 1-1/2 kg in total),
fara piele 2-1/2 linguri de mustar Dijon 2 cani de pesmet din paine
integrala 1 lingurita de paprica…
Read more »
Read more »
Placinta moloveneasca
26 March 2012
O
reteta de placinta moloveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza
de vaci, telemea de oua si oua. Ingrediente: 1-1,5 kg faina 500 ml apa
calduta 1 cub drojdie sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci 400 g
telemea de oaie 3 oua Mod de preparare: Pui jumătate din cantitatea
făinii într-un vas…
Read more »
Read more »
Morcovi cu miere şi cimbru
26 March 2012
O
reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si
cimbru. Ingrediente: 1 kg morcovi 25 g de unt 2 linguri de miere 5 fire
de cimbru Mod de preparare: Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu
pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de
apă, frunzele…
Read more »
Read more »
Deliciu cu capsune si topping din iaurt
26 March 2012
Deliciu
cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba,
faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta
de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de
zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2
linguri de faina integrala 2-1/4 lingurite…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu sos de soia
26 March 2012
O
reteta de fasole verde cu sos de soia din: fasole verde, sare, usturoi,
ghimbir, sos de soia si zahar. Ingrediente: 500 g fasole verde Sare 2
catei de usturoi, tocati fin 1/2 lingurita de ghimbir, maruntit 2
linguri sos de soia 1/2 lingurita zahar Mod de preparare: Se ia cate o
mana de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto
26 March 2012
O
reteta de Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto,
parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto
parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si
prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de
sare, apoi cateva bucatele de parmezan si…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu iaurt
26 March 2012
O
reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole
verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare.
Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de
mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3
rosii 1…
Read more »
Read more »
Fenicul înăbuşit
26 March 2012
O
reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de
dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru.
Ingrediente: 900 g fenicul 1 lingura unt 150 ml vin alb sec 2 frunze de
dafin, optional 1 catel de usturoi, zdrobit 4 crengute de cimbru
proaspat 300 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Tort cu marmeladă si crema
26 March 2012
O
reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet
din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si
marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5
linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4
linguri lapte 1…
Friptura de miel cu sos de vin
26 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu sos de vin din: carne de miel, usturoi,
rozmarin, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata carne de miel 4
catei de usturoi, taiati 5 crengute rozmarin 1 cana vin rosu sare si
piper dupa gust Mod de preparare: Cresteaza carnea de miel si
impaneaza-o cu…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior si sampanie
26 March 2012
O
reeta simpla de Cocktail cu lichior si sampanie din: rachiu de pere,
lichior de portocale, sampanie, sirop de grenadine si cirese.
Ingrediente: 2 cl rachiu de pere 1 cl lichior de portocale sampanie 1/2
cl sirop de grenadine cirese Mod de preparare: Turnam in cupa de
sampanie rachiul de pete si lichiorul, completam…
Read more »
Read more »
Bogracs
26 March 2012
O
reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata,
pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper,
patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 morcovi 4 ardei mai rosii,
verzi, galbeni boia dulce 8 bucati costita afumata 1 kg pulpa de porc
1/2 kg piept de pui 4…
Read more »
Read more »
Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâie
26 March 2012
O
reteta de verdeturi de primavara cu dressing de lamaie din: broccoli,
verdeturi, usturoi, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 250 g broccoli, buchetele mai groase taiate pe jumatate 400
g verdeturi de primavara, tocate si cu tulpinile mai groase indepartate
pentru dressing: 2 catei de usturoi, zdrobiti coaja rasa si…
Read more »
Read more »
Ruladă pufoasă
26 March 2012
O
reteta de rulada pufoasa din: sparanghel, branza de vaci, branza
telemea, smantana, oua, cascaval, rozmarin si sare. Ingrediente: 10 fire
de sparangel 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 linguri cu
smântână pentru omleta: 6 ouă 200 ml smântână dulce 100 g caşcaval
rozmarin sare Mod de preparare: Bate ouăle…
Read more »
Read more »
Cafea cu ciocolata si scortisoara
26 March 2012
O
reteta simpla de cafea cu ciocolata si scortisoara din: ness, praf
ciocolata, lapte, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1 cana ness 2 cani
praf ciocolata instant (cu lapte) 3 cani lapte praf 4 – 1/2 linguri
scortisoara ( optional ) frisca (optional) Mod de preparare: Amesteca
scortisoara, laptele praf, cafeaua instant si ciocolata intr-un…
Read more »
Read more »
Supă de chimen cu fidelută din omletă
26 March 2012
O
reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa,
chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2
linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o căleşti…
Read more »
Read more »
Franzelă cu mălai
26 March 2012
O
reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei,
faina de porumb si faina alba. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspata (25
g) 1 lingura zahar 200-300 ml lapte sau apa 1 lingurita sare 2 linguri
ulei 100 g faina de porumb (malai) 400 g faina alba Mod de preparare:
Frămânţi ingredientele…
Read more »
Read more »
Cincisprezece Retete cu carne de miel
25 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cincisprezece Retete cu carne de
miel: Miel cu legume Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g
fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de
floarea-soarelui o linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos aromat cu fructe de padure
25 March 2012
O
reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar,
fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc
proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o
lingura de bourbon 5 linguri de apa Mod de preparare: Zdrobeste
fructele de padure cu…
Read more »
Read more »
Trei idei de retete pentru masa de Paste
25 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun trei retete pentru masa
de Paşte: Friptură de miel cu pesmet aromat O reteta de friptura de
miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze
de dimbru,…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu mustar
25 March 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de
floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi,
praf de chilli, sare, piper si faina de naut. Ingrediente: 500 g
verzisoare de Bruxelles 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1/2 lingurita
seminte de mustar negru 1/2 lingurita seminte de cumin…
Read more »
Read more »
Şapte Cocktailuri simple:
25 March 2012
Şapte
Cocktailuri simple: Cocktail Red Moon O reteta simpla de Cocktail Red
Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si
capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de
grenadine champagne capsuni Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si
siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Legume coapte cu sos de hrean
25 March 2012
O
reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov,
pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine,
lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde.
Ingrediente: 250 g sfecla cruda 250 g morcov 250 g pastarnac 400 g
cartofi 1 capatana intreaga de usturoi 2 crengute de rozmarin proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza brie
25 March 2012
O
reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie,
rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci,
sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto
ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam ciupercile…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu pesmet aromat
25 March 2012
O
reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi,
coaja de lamaie, frunze de dimbru, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi,
ceapa, frunze de dafin, rozmarin, ulei de masline, pulpa de miel,
usturoi, faina, vin alb si supa de miel. Ingrediente: pentru pesmetul
aromat: 100 g paine alba de calitate 2 catei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rulada cu gem si nuca
25 March 2012
O
reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa
minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie,
dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze.
Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf sare
300 g făină 125 ml apă minerală pentru…
Read more »
Read more »
Conopida cu carne
25 March 2012
O
reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de
rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 400 g carne de
porc fara grasime 3 linguri ulei sau 50 g untura 200 ml suc de rosii 1
ceapa mica 20 g faina alba sare Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Moon
25 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e
grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin
Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni Mod de preparare:
Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in
shaker, apoi se toarna intr-o cupa de…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace
25 March 2012
O
reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov,
pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai
mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez Mod de
preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote
iei oala de…
Read more »
Read more »
Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel
25 March 2012
O
reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu
nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte,
faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si
maioneza. Ingrediente: 16 bucati de sparanghel, curatate pentru
gustarile de oua: 400 g cartofi, taiati in bucati mari 400 g macrou…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carne afumata
25 March 2012
O
reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi
de dafin, smantana, usturoi si otet. Ingrediente: 400 g afumatura
(ceafa, costita, kaiser) 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingura dafin 2-3
linguri smantana 3-4 catei de usturoi otet Mod de preparare: Lintea,
aleasă şi spălată, o laşi până…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi şi conopidă crocantă
25 March 2012
Se
taie 1 conopidă în bucheţele. Se adaugă 2 morcovi raşi, 1 ceapă roşie
tăiată fin, 2 linguriţe de capere şi 1 legătură mică de pătrunjel tocat.
Se amestecă 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon, 2
linguri ulei de măsline şi 1 lingură de maioneză. Se asezonează, se
toarnă peste…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si castane
25 March 2012
O
reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi,
rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel,
salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente: 1
dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1
crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele
de la cateva fire…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)
25 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente:
Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup
Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp,
broken Cum se prepara prajitura cu…
Read more »
Read more »
Raţă cu ciuperci
25 March 2012
O
reteta de rata cu ciuperci din: slanina afumata, ceapa, usturoi,
ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin
rosu, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2
cepe mari rosii 2 catei mari usturoi 2 catei de usturoi 500 g ciuperci
champignon 1,5 kg de rata sare piper…
Read more »
Read more »
Risotto in vin
25 March 2012
O
reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras,
stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana
si salata. Ingrediente: 2 cani de orez bob cu bob 1 lingura cu unt 300 g
ciuperci 1 ardei gras 1 lingura stafide 1 lingura de nuci pisate 1
lingura de alune…
Read more »
Read more »
Mancare de pui sub capac de paine
25 March 2012
O
reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii,
masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute
uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1
catel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Sote de legume de primăvară
25 March 2012
O
reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole
verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta,
hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau
cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat 225…
Read more »
Read more »
Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte
25 March 2012
O
reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane,
patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci.
Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc
si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru
servit 2 catei de usturoi 150 ml…
Read more »
Read more »
Aspic fantezie cu sparanghel
25 March 2012
O
reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de
legume, gelatina si sare. Ingrediente: 10 fire sparanghel 5 oua fierte
500 ml supa de legume 20 g gelatina sare Mod de preparare: Curăţă
sparanghelul, taie-l, iar partea lemnoasă pune-o la fiert în apă cu
sare. Când este aproape fiert, adaugă vârfurile,…
Read more »
Read more »
Supa cu figurine de ou
25 March 2012
O
reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de
salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si
paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat
de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml supa…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu fructe
25 March 2012
O
reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare,
budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g
faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2
plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie
compot ananas…