vineri, 5 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #32


Retete de Paste:

Supa de mere cu crutoane

31 March 2013
Supa_de_mere_cu_crutoaneSupa de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi, slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt, smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…
Read more »

Gratin Bolognese

31 March 2013
Gratin_BologneseGratin Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste 1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu ardei 125 g mozzarella   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Supa de pui cu legume si menta

31 March 2013
Supa_de_pui_cu_legume_si_mentaSupa de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov, ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi 250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…
Read more »

Crema de branza picanta

31 March 2013
Crema_de_branza_picantaCrema de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta, masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper. Ingrediente: 5 g gelatina 1/2 castravete 1 catel de usturoi 150 g branza Ricotta 50 g masline verzi umplute cu ardei 1 lingurita ierburi de Provence sare piper   Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »

Bruschete cu salata

31 March 2013
Bruschete_cu_salataBruschete cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton, salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt, smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde 200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons…
Read more »

Ton cu paste si sos de smantana

31 March 2013
Ton_cu_paste_si_sos_de_smantanaTon cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati, supa de peste, smantana, mustar si hrean. Ingrediente: 4 fileuri de ton 2 catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri ulei…
Read more »

Supa din maruntaie de pui

31 March 2013
Supa_din_maruntaie_de_puiSupa din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt, faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1 ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1 foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…
Read more »

Paste cu rosii si sunca afumata de curcan

31 March 2013
Paste_cu_rosii_si_sunca_afumata_de_curcanPaste cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere. Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g taitei…
Read more »

Turtă dulce cu smochine

31 March 2013
Turta_dulce_cu_smochineTurtă dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar, faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai   Mod de preparare: Pui la fiert 1 cană…
Read more »

Ceafa umpluta cu castraveti murati

31 March 2013
Ceafa_umpluta_cu_castraveti_muratiCeafa umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati, cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou, concentrat de legume si nucsoara. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (sau bucata intreaga sau bucati mai mici) 300 g castraveti murati 100 g cascaval 100 g untura de porc 2 linguri pesmet 1…
Read more »

Ciorba cu carne de pui a la grec

31 March 2013
Ciorba_cu_carne_de_pui_a_la_grecCiorba cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez, concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel 1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Pui picant in stil corean

31 March 2013
Pui_picant_in_stil_corean_14Pui picant in stil corean din: pulpe de pui dezosate, orez coreean, varza, susan, ceapa, cartof dulce, ulei de canola, apa, seminte de susan, pasta de chilli, sos de soia, fulgi de chilli, usturoi, pudra de curry, pudra ghimbir, vin de orez, zahar, ulei de susan, piper si sirop de porumb. Ingrediente: 450g pulpe de…
Read more »

Pateu din legume

31 March 2013
Pateu_din_legumePateu din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 pastarnac 2 dovlecei 4 legaturi spanac 100 g unt 2 lingurite pesmet 1 lingurita concentrat piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai…
Read more »

Bostanei umpluti cu urda

31 March 2013
ReteteBostanei umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei 250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara…
Read more »

Păstrăv cu salată de telină

31 March 2013
Pastrav_cu_salata_de_telinaPăstrăv cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa, pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, castravete murat si gogonele. Ingrediente: 500 g telina doua mere 50 g miez de nuca doua lamai o ceapa alba 4 fileuri de pastrav cu piele 3 g nucsoara 4 catei de usturoi…
Read more »

Dovleac cu linte şi spanac

31 March 2013
Dovleac_cu_linte_si_spanacDovleac cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale, sare, piper, ulei de masline, ardei capia. Inrgediente: doi dovlecei pentru palcinta 100 g linte doua cepe doi catei de usturoi un morcov 300 g spanac baby 4 g chimen 2 g scortisoara 200…
Read more »

Friptura de miel cu rozmarin si usturoi

31 March 2013
Miel_1Friptura de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5 buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru 100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1 varf…
Read more »

Frigarui cu piept de curcan

31 March 2013
Frigarui_cu_piept_de_curcanFrigarui cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, bacon, salvie, dovlecei, rosii, ulei, branza cu verdeata, smantana, usturoi, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 4 piepti de curcan sare piper 12 felii bacon 1 legatura salvie 250 g dovlecei 8 rosii 3 linguri ulei 10 g branza cu verdeata 50 g smantana 1 catel…
Read more »

Foi cu mirodenii

31 March 2013
Foi_cu_mirodeniiFoi cu mirodenii din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar, faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de caise. Ingrediente: 10 galbenusuri 2 albusuri 250 g unt 2 linguri lapte condensat 170 g zahar 100 g faina 2 lingurite mirodenii macinate (cuisoare, scortisoara, nucsoara) 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri rom…
Read more »

Barcute cu crema de castane

31 March 2013
Barcute_cu_crema_de_castaneBarcute cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara, lamaie, portocale si menta. Ingrediente: 200 g unt 3 g sare 85 g zahar pudra 375 g faina doua pliculete zahar vanilat un ou 400 g castane 325 g zahar tos 125…
Read more »

Cartofi umpluţi cu carne de porc

31 March 2013
Cartofi_umpluti_cu_carne_de_porcCartofi umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa, praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana, castraveti, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi albi 500 g carne de porc 75 g orez doua oua o ceapa un fir de praz un ardei gras 5 g…
Read more »

Tarta Tiramisu

31 March 2013
Tarta_TiramisuTarta Tiramisu din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana, lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea, smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao. Ingrediente: 1 1/2 cana faina 3/4 cana zahar 1/8 lingurita sare 7 linguri (150 -170 g) unt nesarat, la temperatura camerei 1 galbenus mare garnitura: 3/4 cana smantana…
Read more »

Turtite de cartofi cu bacon

31 March 2013
Turtite_de_cartofi_cu_baconTurtite de cartofi cu bacon din: cartofi, ou, faina, dulceata de merisoare, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 1 ou 1 lingura faina 250 g bacon taiat in felii subtiri 100 g dulceata de merisoare 4 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Bateti bine ouăle, adăugaţi făina şi omogenizaţi bine,…
Read more »

Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean

31 March 2013
Retete_15Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa, sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel, leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata telina 2 oua 1  ceapa 1 varf sare 2  ardei capia 1  cartof 1  morcov 1  capatana miel 2-3 oase miel…
Read more »

Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos

31 March 2013
Paine_cu_nuca_de_cocos_4Paine de nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.   Ingrediente: 2 oua 295 ml de lapte 5 ml esenta de vanilie 315 gr faina 1/4 lingurița de sare 10 de grame praf de copt 1-2 lingurite de scortisoara…
Read more »

Mix Grill cu muraturi

31 March 2013
Mix_Grill_cu_muraturi.pngO reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…
Read more »

Retete gustoase: Piept de curcan umplut

31 March 2013
Piept_de_curcan_umplut.pngO reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov, faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 leg. patrunjel 2 oua morcov mare 2 linguri făină 200g pipote de pui 1 lingură pesmet 200g inimi de pui 50mlulei 250g ficăţei de…
Read more »

Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare

31 March 2013
Chiftelute_suedeze_cu_gem_de_merisoareChifteluţe suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa, ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne tocata (amestec vita, porc) 4 felii de franzela 5-6 linguri lapte 1 ceapa 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromate un varf de lingurita nucsoara proaspat rasa sare piper…
Read more »

Antricot de vitel in sos de rodii si vin

31 March 2013
Antricot_de_vitel_in_sos_de_-rodii_si_vin.pngO reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare, castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt, boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente: 500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară…
Read more »

Somon cu capere

31 March 2013
Somon_cu_capere.pngO reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie, vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g file de somon proaspăt 200g capere murate 1 morcov mare 500g boabe de porumb, congelat sau conservat 1 leg. mărar 1 lămâie 200ml vin alb sec 500ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi şare piper…
Read more »

Drob de miel cu verdeata

31 March 2013
Retete_10Drob de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel, plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba, patrunjel si prapure de miel. Ingrediente: 10 buc. oua 5 catei de usturoi 1 buc. ficat de miel 1 pereche de rinichi 1 pereche de plamani 1 buc. inima…
Read more »

Pui picant cu ananas si cimbru

31 March 2013
Piept_de_pui_cu_ananas.pngPui picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept de pui 2 bucăţi ananas proaspăt 1-2 ardei iuţi 3-4 fire de cimbru verde 200ml vin alb sec 1 lămâie 50ml ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu vanilie si ciocolata

30 March 2013
Briose_cu_vanilie_si_ciocolata_11Briose cu vanilie si ciocolata din: faina, zahar pudra, unt nesarat, oua, sare, praf de copt, pudra de cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra si smantana.   Ingrediente pentru aluat: 250g faina 250g zahar pudra 250g unt nesarat 4 oua Un varf de cuțit de sare 1 lingurita de praf de copt 30g pudra de…

Salata de carnaciori cu cartofi

30 March 2013
Salata_de_carnaciori_cu_cartofiSalata de carnaciori cu cartofi din: cartofi rosii, iutari, rosii, ceapa, ceapa ciorii, carne de curcan, ulei, otet aromat, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi rosii 150 g iutari (la borcan) 200 g rosii 1 ceapa 1/2 legatura ceapa ciorii 150 g carne de curcan 5 linguri ulei 4 linguri otet aromat sare piper…
Read more »

Supă de legume cu orez

30 March 2013
Supa_de_legume_cu_orezSupă de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi, orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez 100 ml ulei un ardei iute doi…
Read more »

Şalău cu mix de legume

30 March 2013
Salau_cu_mix_de_legumeŞalău cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac, ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4 trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…
Read more »

Salata de crevete

30 March 2013
Salata_de_creveteSalata de crevete din: orez basmati, mango, kiwi, portocale, avocado, suc de lamaie, ardei iute, ketchup, ulei, suc de lamaie verde, sare, piper si crevete. Ingrediente: 200 g orez Basmati cu fierbere rapida 1 mango 2 kiwi 4 portocale 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 1 ardei iute 50 g ketchup 4 linguri ulei…
Read more »

Broccoli cu seminte de pin si struguri

30 March 2013
Retete_1Broccoli cu seminte de pin si struguri din: broccoli, usturoi, seminte de pin, ulei de masline, apa, boabe de struguri, ardei gras, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg broccoli 4 catei de usturoi 25 g seminte de pin 1 lingura cu ulei de masline 15 cl de apa 2 linguri cu boabe de struguri…
Read more »

Ciorba usoara de legume cu taitei

30 March 2013
Ciorba_usoara_de_legume_cu_taiteiCiorba usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi, ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3 rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste)   Mod de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă…
Read more »

Rulouri gustoase cu scortisoara

30 March 2013
Rulouri_gustoase_cu_scortisoaraRulouri gustoase cu scortisoara din: faina, ulei, apa, otet, ciocolata neagra, scortisoara, nucsoara, seminte de dovleac, migdale, fistic, unt, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 75 ml ulei 125 ml apa 20 ml otet 300 g ciocolata neagra doua lingurita cu scortisoara o lingurita cu nucsoara 100 g seminte de dovleac descojite 50…
Read more »

Rinichi cu felii de mamaliga

30 March 2013
Rinichi_cu_felii_de_mamaligaRinichi cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare, piper, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 4 rinichi de porc miere o lingura cu menta o lingura cu coriandru 500 ml vin rosu demisec o crenguta de cimbru doua frunze de dafin…
Read more »

Drob de miel cu tarhon si ienibahar

30 March 2013
Retete_8Drob de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline, patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon. Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1 varf sare 100 ml smantana…
Read more »

Ciuperci umplute cu dovleac

30 March 2013
Ciuperci_umplute_cu_dovleacCiuperci umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt, nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si stafide. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon o ceapa rosie 300 g piure de dovleac usturoi 300 g branza cu mucegai 100…
Read more »

Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume

30 March 2013
Piftie_de_porc_si_pasare_cu_legume_12Piftie de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si hrean.   Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1 morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2…
Read more »

Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui

30 March 2013
Ciorba_de_cuperci_cu_ciocanele_de_puiCiorba de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei, ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente: 500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2 morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute

30 March 2013
Curry_de_conopida_cu_ghimbir_si_ardei_iuteCurry de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos, sunca de curcan si menta. Ingrediente: 1 conopida (1,2 kg) 3 cepe 2 catei de usturoi 20 g ghimbir 1 ardei iute 3 linguri ulei 2 linguri curry sare 150 ml…
Read more »

Cum se prepara profiterol cu ciocolata (video)

30 March 2013
Cum_se_prepara_profiterol_cu_ciocolataCine nu iubeste sa manance profiterol umplut cu crema sau frisca si acoperit cu ciocolata? Cand o sa vedeti ce usor se prepara profiterolul cu ciocolata, o sa iubiti, de asemenea sa-l pregatiti fie ca-i vorba de-o ocazie speciala, fie doar pentru ca aveti pofta de ceva dulce. Ingrediente: 50 g unsalted butter 90 g…
Read more »

Supa de conopida cu mere

30 March 2013
Supa_de_conopida_cu_mereSupa de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte, supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte 100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura patrunjel vede sare piper  …
Read more »

Friptura de porc cu branza

30 March 2013
Friptura_de_porc_cu_branzaFriptura de porc cu branza din: papaya, suc de lamaie verde, sare, piper, boabe de fasole in sos tomat, coriandru, mozzarella, ardei iute, fileuri de porc, ulei si unt. Ingrediente: 2 papaya sucul de la 1/2 alamaie verde sare piper 1 conserva boabe de fasole in sos tomat (315 ml) 2 linguri coriandru tocat 200…
Read more »

Ciorba de miel cu pastarnac si telina

30 March 2013
Retete_6Ciorba de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde, bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc. pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea inferioara a picioarelor, coada) 1…
Read more »

Reteta zilei: Sos de paine

30 March 2013
Sos_de_paine_3Sos de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin, smantana, cuisoare si nucsoara.   Ingrediente: 130g paine veche 400ml lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa   Mod de preparare: Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti…
Read more »

Duo de ciocolată cu vanilie

30 March 2013
Duo_de_ciocolata_cu_vanilieDuo de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca, zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie, cafea instant, menta, migdale si fistic. Ingrediente: 300 g coicolata neagra 300 g ciocolata alba 900 ml frisca 80 g zahar tos 4 linguri cu apa 8 albusuri doua pliculete zahar vanilinat un baton…
Read more »

Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel

30 March 2013
Miel_1Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper, broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel, usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie. Ingrediente:  4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…
Read more »

Tofu cu curry, wasabi si legume

30 March 2013
Tofu_cu_curry_wasabi_si_legumeTofu cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf de zahar 200 ml supa limpede de legume patrunjel…
Read more »

Cartofi cu ceapa si peste

30 March 2013
Cartofi_cu_ceapa_si_pesteCartofi cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri pesmet sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii foarte subţiri, în…
Read more »

Pulpa de miel cu rosii cu cartofi

30 March 2013
Miel_1Pulpa de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare, cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc, rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc. morcov 1 legatura patrunjel 1…
Read more »

Tartă cu castane

30 March 2013
Tarta_cu_castane.pngO reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra, oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta, frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare 100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml smântână dulce două linguri cu zahăr…
Read more »

Naut cu legume

30 March 2013
Naut_cu_legume.pngO reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un ardei iute mic 100 ml ulei…
Read more »

Tort cu pişcoturi

30 March 2013
Tort_cu_piscoturi.pngO reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare, sos de lamaie, sos de cirese.     Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…
Read more »

Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale

30 March 2013
Somon_pe_pat_de_sos_pesto_cu_migdale_6Somon pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi tocat 6 linguri de…
Read more »

Piept de pui cu sos picant

30 March 2013
Piept_de_pui_cu_sos_picant.pngO reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii, ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un ardei capia o ceapă doi căţei…
Read more »

Budincă cu anşoa şi capere

30 March 2013
Budinca_cu_ansoa_si_capere.pngO reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina, sare, piper, patrunjel, sos de usturoi.   Ingrediente: un kg de cartofi 150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…
Read more »

Mămăligă cu ciuperci si crema de branza

30 March 2013
Mamaliga_cu_ciuperci_si_crema_de_branza.pngO reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Read more »

Biscuiţi de ciocolată

30 March 2013
Biscuiti_de_ciocolata.pngO reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata, menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină un ou un cartof dulce 100 g cas­tane un vârf de cuţit cu sare 120 ml lapte dulce 75 g…
Read more »

Budincă de paste cu kaizer

30 March 2013
Budinca_de_paste_cu_kaizer.pngO reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper, patrunjel, unt, salata, sos rosii picant.   Ingrediente: 500 g conopidă o ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 50 g făină 500 ml lapte dulce…
Read more »

Retete culinare de Paşte

29 March 2013
Miel_2Retete culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…

Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata

29 March 2013
Bombonele_cu_nuca_de_cocos_si_ciocolata_8Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare, albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra.   Ingrediente: 2 1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de vanilie…
Read more »

Targ de Primavara la Muzeul Taranului Roman

29 March 2013
Piata Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“  in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde  va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si tineri artisti. Intrarea este  libera Meter(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…
Read more »

Funduri de anghinare umplute cu legume

29 March 2013
Funduri_de_anghinare_umplute_cu_legumeFunduri de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel, supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2 salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…
Read more »

Ciorba delicioasa de legume

29 March 2013
Ciorba_delicioasa_de_legumeCiorba delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3 radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »

Paste de casa

29 March 2013
Paste_de_casaPaste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu…
Read more »

Şniţel cu legume

29 March 2013
Snitel_cu_legume.pngO reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci, morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…
Read more »

Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor

29 March 2013
MielCarne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin, miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita sare,usturoi…
Read more »

Salata cu varza alba si fasole verde

29 March 2013
Salata_cu_varza_alba_si_fasole_verdeSalata cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde, sfasiate 1 castravete, taiat felii…
Read more »

Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi

29 March 2013
Retete_5Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei, rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi   Mod de preparare: Se face un bait…
Read more »

Tagliatelle cu pui si spanac

29 March 2013
Tagliatelle_cu_pui_si_spanacTagliatelle cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana, ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat 200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri ulei de masline 1 catel…
Read more »

Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru

29 March 2013
Retete_15Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc, coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1 lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1 lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »

Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado

29 March 2013
Tartine_cu_crema_de_branza_usturoi_si_avocado_8Tartine cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.   Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1 avocado 1 lamaie Piper…
Read more »

Reţete de Paşte (2013)

29 March 2013
Retete de Paste:   Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2 randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper dupa gust Fasole boabe pentru servire       Mod de preparare: Folosind…
Read more »

Plăcintele cu zacuscă

29 March 2013
Placintele_cu_zacuscaPlăcintele cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g drojdie sare   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui peste făina amestecată cu margarina…
Read more »

Piure de linte cu ridichi

29 March 2013
Piure_de_linte_cu_ridichiPiure de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea,…
Read more »

Vitel la tava cu gremolata de portocale

29 March 2013
Vitel_la_tava_cu_gremolata_de_portocaleVitel la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa, portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl supa de legume 1 legatura de…
Read more »

Salata cu paste si ciuperci

29 March 2013
Salata_cu_paste_si_ciuperciSalata cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4 linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 gogosar acru 1…
Read more »

Supa de vacuta cu taitei

29 March 2013
Supa_de_vacuta_cu_taiteiSupa de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »

Rulouri din piept de pui cu salata

29 March 2013
Rulouri_din_piept_de_pui_cu_salataRulouri din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua, masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Speli pieptul de pui şi îl…
Read more »

Cum se prepara salata asiatica din carne de vita (video)

29 March 2013
Cum_se_prepara_salata_asiatica_din_carne_de_vitaDaca aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de gustoasa, pe atat de usor de…
Read more »

Salata de pui cu susan

29 March 2013
Salate_2Salata de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir proaspat, ras 2 piepturi de…
Read more »

Ton cu crusta de susan

29 March 2013
Ton_cu_crusta_de_susanTon cu crusta de susan din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de ton, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton, la temperatura camerei 1 lingura ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o…
Read more »

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan

29 March 2013
Spaghete_carbonara_cu_bacon_si_parmezanSpaghete carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1 lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie usturoiul felii subţiri şi se căleşte cu o…
Read more »

Verdeturi cu jambon si sos de iaurt

29 March 2013
Verdeturi_cu_jambon_si_sos_de_iaurtVerdeturi cu jambon si sos de iaurt din: stevie, ceapa verde, leurda, jambon crud uscat, ulei, iaurt gras, seminte de coriandru, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 legaturi stevie 2 legaturi ceapa verde 2 legturi leurda 200 g jambon crud uscat (feliute subtiri) 6 linguri ulei 200 g iaurt gras 1 lingurita seminte…
Read more »

Drob de miel cu ceapa si usturoi verde

29 March 2013
Retete_3Drob de miel cu ceapa si usturoi verde din: piper negru, oua, lapte, sare, patrunjel, paine, marar, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde si prapure de miel. Ingrediente: 1 varf piper negru 7 buc. oua 1 ceasca lapte 1 lingurita sare 1 buc. legatura patrunjel 2 buc. felie paine 1 buc. legatura marar 1…
Read more »

Reteta zilei: Sos enchilada

29 March 2013
SONY DSCSos enchilada din: ulei de canola, amidon de porumb, praf de chilli, chimen, supa de pui, sos de rosii, oregano, sare si gust. Ingrediente: 3 linguri ulei de canola 1/3 ceasca amidon de porumb 1/3 ceasca praf de chili 2 lingurite de chimen 4 cesti supa de pui 1 ceasca sos de roșii 2 lingurite…
Read more »

Pui fript cu ghimbir si coriandru

29 March 2013
Retete_6Pui fript cu ghimbir si coriandru din: ceapa, usturoi, iaurt, ghimbir, coriandru, paprica, chimen, ardei iute cayenne, colorant alimenta, pui, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 iaurturi natur ghimbir pisat coriandru pisat paprica chimen pisat ardei iute de Cayenne colorant alimentar rosu 1 pui zeama de la…
Read more »

Taitei Singapore cu sos delicios

29 March 2013
Taitei_Singapore_cu_sos_deliciosTaitei Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze, amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1 lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua, batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g…
Read more »

Cotlete de porc cu usturoi verde

29 March 2013
Cotlete_de_porc_cu_usturoi_verdeCotlete de porc cu usturoi verde din: cotlet de porc, usturoi verde, ulei de masline, cartofi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlet de porc cu os 3 legaturi usturoi verde 3 linguri ulei de masline 4 cartofi mari 400 g smantana de gatit 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Ciuperci cu bacon afumat si nuci

29 March 2013
Ciuperci_cu_bacon_afumat_si_nuciCiuperci cu bacon afumat si nuci din: ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci champignon, ficatei de pui, coniac, pesmet, patrunjel, nuci si bacon afumat. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 250g de ciuperci champignon, tocate 1 căţel de usturoi, zdrobit 400g ficăţei de pui, curăţaţi de tendoane 3 linguri de coniac…
Read more »

Prajitura cu branza dulce

29 March 2013
Prajitura_cu_branza_dulcePrajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie. Ingrediente: pentru pandispan: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 1 esenta de vanilie pentru crema: 1 kg branza dulce 1 pachet unt 1 cana zahar 1 esenta de…
Read more »

Aripioare de pui in crusta de verdeturi

29 March 2013
Airpioare_de_pui_in_crusta_de_verdeturiAripioare de pui in crusta de verdeturi din: aripioare de pui, faina, leurda, ceapa verde, loboda, leustean, cascaval, ou, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 5 linguri faina 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 legatura loboda 1 legatura leustean 200 g cascaval 1 ou 2 linguri pesmet 100 ml…
Read more »

Varza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan

29 March 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_sunca_smantana_si_parmezanVarza de Bruxelles cu sunca, smantana si parmezan din: varza de bruxelles, sare, unt, sunca, seminte de pin, piper, smantana, otet balsamic, pesmet si parmezan. Ingrediente:  750 g verzișoare de Bruxelles curățate sare 30 g unt 200 g șuncă feliată 2 linguri semințe de pin piper 250 ml smântână dulce 1–3 lingurițe oțet balsamic alb…

Drob de miel cu marar si patrunjel

29 March 2013
Retete_1Drob de miel cu marar si patrunjel din: marar, oua, sare, organe de miel, ceapa verde, patrunjel, si piper negru. Ingrediente: 1 buc. marar 4  oua 1 varf sare 4 buc. organe de miel 5 buc. ceapa verde 1 buc. parunjel 1 varf piper negru macinat   Mod de preparare: Spala organele foarte bine, le…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu crema de migdale

28 March 2013
Prajitura_cu_crema_de_migdale_9Prajitura cu crema de migdale din: aluat, unt, zahar pudra, oua, galbenus de ou, migdale, faina, coniac si lapte.   Ingrediente: 1 kg aluat pentru prajituri (am folosit aluat cumparat) Ingrediente crema de migdale 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125g migdale maruntite 25g faina 4 linguri de coniac…
Read more »

Pulpe de pui inabusite in sos de telina

28 March 2013
Pulpe_de_pui_inabusite_in_sos_de_telinaPulpe de pui inabusite in sos de telina din: telina, ceapa, lamai, pulpe d epui, radacina de telina, patrunjel, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 3 tije de telina 1 ceapa 2 lamai 2 pulpe de pui 500 g radacina de telina 1 legatura de patrunjel ulei de porumb sare si piper macinat  …
Read more »

Jeleu de caise si afine cu orez

28 March 2013
Jeleu_de_caise_si_afine_cu_orezJeleu de caise si afine cu orez din: gelatina, afine, vin, zahar, caise, lapte, orez, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie si frisca. Ingrediente: 8 foi gelatina 250 g afine 375 ml vin alb 2 linguri zahar 250 g caise 200 ml lapte 30 g orez 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1/2…
Read more »

Crap cu broccoli şi legume

28 March 2013
Crap_cu_broccoli_si_legumeCrap cu broccoli şi legume din: crap, broccoli, ceapa rosie, ardei capia copti, praz, usturoi, morcovi, ardei iute, cimbru, patrunjel, otet, sare, piper, ulei, telina, conopida si cartofi. Ingrediente: 2 crapi mari 600 g broccoli 3 cepe rosii 6 ardei capia copti un fir de praz 4 catei de usturoi doi morcovi un ardei iute…
Read more »

Blinii cu verdeaţă şi sos de smantana

28 March 2013
Blinii_cu_verdeata_si_sos_de_smantanaBlinii cu verdeaţă şi sos de smantana din: cartofi, dovlecel, faina, oua, smantana, branza de vaci, ceapa verde, rozmarin, seminte de in, seminte de susan, bicarbonat de sodiu, sare, piper si ulei. Ingrediente: doi cartofi un dovlecel 115 g faina doua oua 300 g smantana 280 g branza de vaci o legatura ceapa verde o…
Read more »

Felii de carne cu legume

28 March 2013
Felii_de_carne_cu_legumeFelii de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana, mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g orez 100 g migdale 4 catei de usturoi o ceapa alba 4 oua 3 dovlecei 3 morcovi…
Read more »

Budinca de varza cu ciuperci si smantana

28 March 2013
Budinca_de_varza_cu_ciuperci_si_smantanaBudinca de varza cu ciuperci si smantana din: varza alba, unt, oua, ciuperci, smantana, sare, piper, marar, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg varza alba 100 g unt 6 oua 250 g ciuperci 2-3 linguri smantana sare piper 1 legatura marar ulei pentru uns forma 1 lingura de pesmet   Mod de preparare: Iei un…
Read more »

Prepelite cu mere si pere

28 March 2013
Retete_1Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite fara intestine si curatate 2 mere 2 pere 1 lamaie 250 g ciuperci 1 lingura stafide galbene 10 g unt 10 cl vin alb sec ulei de porumb sare si piper macinat…
Read more »

Placinta cu bacon afumat, carne de porc si castane

28 March 2013
Placinta_cu_bacon_afumat_carne_de_porc_si_castanePlacinta cu bacon afumat, carne de porc si castane din: ulei de floarea soarelui, ceapa, bacon afumat, castane, carne de porc, cimbru, ou si unt. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 3 cepe, tocate mărunt 8 felii de bacon afumat, tăiate bucăţi 200g de castane vidate (sau fierte şi decojite), tocate grosier, plus încă 100g, tăiate…
Read more »

Pulpe de pui cu stevie si sos de tarhon

28 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_stevie_si_sos_de_tarhonPulpe de pui cu stevie si sos de tarhon din: pulpe de pui, stevie, tarhon, ceapa verde, ulei, unt, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 5 legaturi stevie 1 legatura tarhon 2 legaturi ceapa verde 70 ml ulei 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare piper   Mod…
Read more »

Desert de ciocolata cu rozmarin

28 March 2013
Desert_de_ciocolata_cu_rozmarinDesert de ciocolata cu rozmarin din: ciocolata menaj, albusuri, rozmarin, smantana, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 90 g ciocolata menaj cu 70% cacao 3 albusuri o lingura rozmarin proaspat 5 linguri smantana 3 lingurite zahar pudra cateva picaturi suc de lamaie   Mod de preparare: Rozmarinul şi smântână se pun pe foc şi…
Read more »

Reteta zilei: Carnati la tigaie cu legume coapte

28 March 2013
Carnati_la_tigaie_cu_legume_coapte_9Carnati la tigaie cu legume coapte din: ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, condimente, carnati, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roșii, taiate julienne 1 ardei gras rosu, fara seminte, taiat felii 1 ardei gras galben, fara seminte, taiat felii Ulei de masline 2 lingurite condimente italiene 4-5 carnati sare si piper dupa gust…
Read more »

Ciuperci umplute cu urzici si bacon

28 March 2013
Ciuperci_umplute_cu_urzici_si_baconCiuperci umplute cu urzici si bacon din: ciuperci, urzici, bacon, ceapa, usturoi verde, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:28 12 ciuperci mari 600 g urzici 150 g bacon 1 legatura ceapa 1 legatura usturoi verde 50 g unt 3 linguri zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi…
Read more »

File de crap cu crusta de arahide

28 March 2013
File_de_crap_cu_crusta_de_arahideFile de crap cu crusta de arahide din: fileuri de crap, sare, piper, zahar, faina, ulei, castravete, otet, branza de vaci, crema de arahide, arahide si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g fiecare) sare piper zahar 2 linguri faina 4 linguri ulei 1 castravete 1 lingura otet 100 g branza de vaci…
Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata alba

28 March 2013
Spuma_de_fructe_cu_ciocolata_albaSpuma de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri, zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare. Ingrediente: pentru spuma de fructe rosii: 450 g suc de fructe un tub frisca 3 albusuri 80 g zahar sucul unei jumatati de lamaie un praf sare pentru spuma de ciocolata alba: 200…
Read more »

Tarta de primavara

28 March 2013
Tarta_de_primavaraTarta de primavara din: faina, unt, spanac, leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cascaval, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 120 g unt 300 g spanac 1 legatura leurda 1 legatura ceapa verde 1 morcov 3 linguri ulei 150 g cascaval 2 oua sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron făina cu untul…
Read more »

Rulouri de pui

28 March 2013
Rulouri_de_puiRulouri de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 12-14 foi de orez de 16 cm 200 g friptura de pui, sfasiata 1 morcov,…
Read more »

Retete vegetariene: Mamaliga cu mere

28 March 2013
Mamaliga_cu_mereMamaliga cu mere din: apa, malai, mere, margarina, sare, miere, stafide, scortisoara si nuci. Ingrediente: 1 l apă 250 g mălai instant 500 g mere 20 g margarină sare 100 g miere (sau sirop de arțar sau de agave) stafide scorțișoară nuci   Mod de preparare: Se pune la fiert 1 l de apă cu…
Read more »

Cum se prepara pizza margarita

28 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_margaritaUneori cele mai simple ingrediente combinate in cele mai simple moduri au puterea de a opri timpul, de a sterge problemele si de a aduce fericirea. Aceasta este puterea pe care o detine o pizza Margarita facuta cu drag. Sosul de rosii, mozzarella, putin busuioc pe o coaja crocanta fac ca pizza Margarita sa fie…
Read more »

Spuma de mango

28 March 2013
Spuma_de_mangoSpuma de mango din: pulpa de mango, gelatina, apa, frisca, zahar, suc de lamaie verde, frisca si fistic. Ingrediente: 700 g pulpa de mango 3 foi gelatina 2 linguri apa 200 ml frisca lichida 3 linguri zahar sucul unei lamaie verzi pentru servit: frisca 100 g fistic macinat grosier   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Supă-cremă de cartofi cu andive

28 March 2013
Supa_crema_de_cartofi_cu_andiveSupă cremă de cartofi cu andive din: cartofi, ceapa, ulei, supa de legume, ardei iute, andive, smantana, sare, piper, sunca si ceapa ciorii. Ingrediente: 250 g cartofi albi 2 cepe 1 lingura ulei 500 ml supa de legume 1 ardei iute 200 g andive 200 ml smantana sare piper 50 g sunca 2 linguri rondele…
Read more »

Mere cu nuca

28 March 2013
Mere_cu_nucaMere cu nuca din: mere, miez de nuca, zahar pudra, zeama de portocale, gem de piersici, stafide, rom, scortisoara, unt si inghetata de vanilie. Ingrediente: 8 mere mari 100 g miez de nuca zdrobit 50 g zahar pudra 2 linguri zeama de portocale 2 linguri gem de piersici 2 linguri stafide 2 linguri rom 1…
Read more »

Muschi de vita cu piper

28 March 2013
Muschi_de_vita_cu_piperMuschi de vita cu piper din: muschi de vita, ceapa, ulei, vin sec, unt, piper negru boabe si sare. Ingrediente: 4 felii muschi de vita o ceapa mica 2 linguri ulei de buna calitate 150 ml vin sec o lingura unt o lingurita piper negru boabe sare   Mod de preparare: In tigaie, fără grăsime,…
Read more »

Rulouri de curcan cu leurdă

28 March 2013
Rulouri_de_curcan_cu_leurdaRulouri de curcan cu leurdă din: piept de curcan, leurda, morcov, radacina de pastarnac, ulei, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 860 g piept de curcan 3 legatura leurda 1 morcov 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei 100 g cascaval sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de curcan în 12 feliuţe subţiri de…
Read more »

Reteta zilei: Scoici in sos de bere

28 March 2013
Scoici_in_sos_de_bere_05Scoici in sos de bere din: scoici, unt, ardei iute, usturoi, bere, supa de pui, coriandru, suc de limenta, paine crocanta si salata verde.   Ingrediente: 500g scoici 2 linguri unt 1 ardei iute, tocat 3 catei de usturoi, tocati 1 cana de bere 1 ceasca supa de pui 1/2 cana coriandru proaspat, tocat Sucul…
Read more »

Reteta de post: Ardei umpluti

28 March 2013
Ardei_umplutiArdei umpluti din: ardei grasi, orez, ceapa, margarina, concentrat de legume, verdeata si sare. Ingrediente: 8 ardei grasi 8 linguri orez cu bob rotund 2 cepe mici 2 linguri margarina 1/2 cub concentrat de legume verdeata, dupa gust sare   Mod de preparare: Se curata ardeii grasi de seminte si nervuri şi se taie în…
Read more »

Creveti picanti cu sare si piper

28 March 2013
Creveti_picanti_cu_sare_si_piperCreveti picanti cu sare si piper din: creveti, piper rosu, piper negru, ulei de floarea soarelui, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 g creveti uriasi, curatati de cochilii 1 lingurita piper rosu, zdrobit 1 lingurita piper negru, zdrobit 1 lingura ulei de floarea soarelui zeama de la 1/2 lamaie sare   Mod de preparare:…
Read more »

Cotlet de miel cu spanac si cartofi

28 March 2013
Retete_1Cotlet de miel cu spanac si cartofi din: ulei de masline, cartofi, spanac, usturoi, zeama de lamaie, carne de miel, sare, piper, praf de sofran, mazare si maioneza. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 500 gr cartofi 1 kg spanac proaspat 3 catei de usturoi zeama de la o lamaie 500 gr cotlet  de miel…
Read more »

Muşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac

28 March 2013
Muschi_de_vita_pe_pat_de_cartofi_si_spanacMuşchi de vită pe pat de cartofi şi spanac din: muschi de vita, cartofi, spanac, ceapa verde, unt, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi de vita 2 cartofi mari 500 g spanac 2 legaturi ceapa verde 50 g unt 1 ou 8 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi spanacul,…
Read more »

Cornuri calde

28 March 2013
Cornuri_caldeCornuri calde din: cornuri simple, crenvursti, cascaval si unt. Ingrediente: 8 cornuri simple 8 crenvursti 8 linguri cascaval ras 100 g unt topit   Mod de preparare: In apă clocotită se pun crenvurştii să fiarbă 3 minute şi apoi se scot şi se scurg. Se taie crenvurştii rondele. Untul se topeşte la foc mic într-o…
Read more »

Crap cu sos de muştar

28 March 2013
Crap_cu_sos_de_mustarCrap cu sos de muştar din: peste, faina, ulei, smantana, vin alb, marar, sare si piper. Inrgediente: 1 peste de 1,5 kg 3 linguri faina 100 ml ulei pentru sos: 3 linguri smantana 2 linguri mustar fin 750 ml vin alb cateva fire marar sare piper   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se…
Read more »

Piept de pui cu verdeturi si cuscus

28 March 2013
Piept_de_pui_cu_verdeturi_si_cuscusPiept de pui cu verdeturi si cuscus din: stevie, spanac, loboda, ceapa verde, cuscus, piept de pui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura stevie 200 g spanac 2 legaturi loboda 1 legatura ceapa verde 200 g cuscus 400 g piept de pui 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de…

Legume cu taitei de orez si carne de porc

28 March 2013
Legume_cu_taitei_de_orez_si_carne_de_porcLegume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde. Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g tăiței de orez lați sare…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu fistic si nuci pecan

27 March 2013
Prajitura_cu_fistic_si_nuci_pecan_7Prajitura cu fistic si nuci pecan din: ulei de canola, oua, suc de limeta, smantana, budinca de fistic, nuci pecan, nuca de cocos, zahar pudra, lapte si esenta de migdale.   Ingrediente: 3/4 ceasca ulei de canola 3 oua 1 ceasca suc de limeta 1 ceasca smantana budinca de fistic 1 ceasca nuci pecan, tocate…
Read more »

Crap cu migdale

27 March 2013
Crap_cu_migdaleCrap cu migdale din: peste, ou, faina, parmezan, coaja de lamaie, apa minerala, sare, piper, ulei si migdale feliate. Ingrediente: 1 peste de 1 kg u ou 150 g faina 2 linguri parmezan ras coaja rasa a unei lamai 50 ml apa minerala sare piper ulei pentru prajit pentru servit: 100 g migdale feliate  …
Read more »

Banana in aluat fraged

27 March 2013
Banana_in_aluat_fragedBanana in aluat fraged din: faina, unt, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, sare, banane, zahar, scortisoara, miez de nuca, ou, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 250 g unt 120 ml apa 15 ml zeama de lamaie 1 ou coaja rasa de lamaie 1 lingurita sare pentru umplutura:…
Read more »

Retete de post: Supa de legume

27 March 2013
Supa_de_legumeSupa de legume din: morcovi, cartofi, ceapa, ardei gras, paste, ulei, verdeata si sare. Ingrediente: 2 morcovi 4 cartofi 2 cepe 2 ardei grasi 100 g paste fara ou 2 linguri ulei verdeata sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală, se curăţă si se taie cât mai mărunt. O oală cu doi litri…
Read more »

Calcan cu legume si sos

27 March 2013
Calcan_cu_legume_si_sosCalcan cu legume si sos din: calcan, morcovi, ceapa rosie, telina cu frunze, ardei iute, seminte de in, lamai, cimbru, patrunjel, vin alb, unt, apa, galbenusuri, sare, piper, ulei si boia dulce. Ingrediente: un calcan mare 3 morcovi 3 cepe rosii o telina cu frunze un ardei iute o lingura cu seminte de in doua…
Read more »

Cordon bleu din vinete cu salata

27 March 2013
Cordon_bleu_din_vinete_cu_salataCordon bleu din vinete cu salata din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata medie 100-150 g cascaval mai tare 100 g bacon 2 oua faina pesmet ulei sare piper   Mod de preparare: Speli vânătă şi o tai felii subţiri, în număr cu soţ. Presari cu sare feliile…
Read more »

Iepure inabusit cu lamaie si usturoi

27 March 2013
Iepure_inabusit_cu_lamaie_si_usturoiIepure inabusit cu lamaie si usturoi din: iepure, usturoi, lamai, ulei de masline, vin alb sec, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 iepure de circa 1,5 kg 20 catei de usturoi 2 lamai 1 lingura cu ulei de masline 15 cl vin alb sec 1 foaie de dafin 1 crenguta de cimbru…
Read more »

Friptura cu sos de branza

27 March 2013
Friptura_cu_sos_de_branzaFriptura cu sos de branza  din: piept de pui, sare, smantana, crema de branza, ceapa ciorii si piper. Ingrediente: 4 fleii piept de pui sare pentru sos: un pahar mare smantana 2 cutii crema simpla de branza cateva fire ceapa ciorii un praf piper   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune pe…
Read more »

Mini pizza cu cascaval si carnati chorizo

27 March 2013
Mini_pizza_cu_cascaval_si_carnati_chorizoMini pizza cu cascaval si carnati chorizo din: aluat de pizza, cascaval, chorizo si ardei iute. Ingrediente: foaie de aluat de pizza 75 g cascaval 75g de chorizo tăiat bucăţi mici ½ de ardei iute roşu   Mod de preparare: Cu o formă rotundă se decupează 20 de cercuri de câte 6 cm diametru dintr-o…
Read more »

Mazare cu ciuperci

27 March 2013
Mazare_cu_ciuperciMazare cu ciuperci din: mazare, ciuperci, ceapa, cub concentrat de legume, usturoi, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g mazare din conserva 200 g ciuperci conservate o ceapa un cub concentrat de legume 3 catei de usturoi 2 linguri ulei verdeata   Mod de preparare: In ulei bine încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se…
Read more »

Supa de crap

27 March 2013
Supa_de_crapSupa de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion, ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un cub concentrat de legume verdeata dupa gust   Mod de preparare: In apă clocotită se…
Read more »

Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant

27 March 2013
Salata_iceberg_cu_pui_si_sos_picant_10Salata iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan, ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa, lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde, menta si busuioc.   Ingrediente: 1 lingura…
Read more »

Pere umplute cu nuci si gem

27 March 2013
Pere_umplute_cu_nuci_si_gemPere umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere, gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta. Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca sfaramat 3 linguri miere de albine 100 g gem de coacaze sau de gutui 60…
Read more »

Crap cu bere prajit

27 March 2013
Crap_cu_bere_prajitCrap cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare. Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Intr-un vas, se amestecă ingredientele pentru aluat, făina, ouăle, uleiul, sarea şi berea. Se…
Read more »

Ciorba cu polonezi

27 March 2013
Ciorba_cu_poloneziCiorba cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou, smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1 cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi legumele şi…
Read more »

Budinca cu tagliatelle

27 March 2013
Budinca_cu_tagliatelleBudinca cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra, esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra. Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml smantana dulce 50 g unt pentru decor: cirese glasate zahar…
Read more »

Rulade de curcan cu ciuperci

27 March 2013
Retete_1Rulade de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota, paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g ciuperci 1 lamaie 1 salota 1 felie de paine alba 2 linguri cu ulei de masline…
Read more »

Ton pe gratar cu banane

27 March 2013
Ton_pe_gratar_cu_bananeTon pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline, file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline 500 g file de ton sare piper   Mod de preparare: într-o tigaie, puneţi apa la…
Read more »

Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)

27 March 2013
Cum_se_prepara_pizza_cu_blat_de_clatiteCele mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal de a va bucura de o gustare speciala. Ingrediente: 120 g plain flour pinch of salt…
Read more »

Crostini cu salata de ridiche alba

27 March 2013
Crostini_cu_salata_de_ridiche_albaCrostini cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 2 linguri otet aromat piper 6 rosii mici 120 g branza…
Read more »

Cartofi cu smantana si caviar

27 March 2013
Cartofi_cu_smantana_si_caviarCartofi cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline sare şi piper smântână caviar   Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper.…
Read more »

Mere cu nuci si sos de vanilie

27 March 2013
Mere_cu_nuci_si_sos_de_vanilieMere cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale, stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte 100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide 50 ml rom 2 lingurite scortisoara pentru sosul de vanilie:…
Read more »

File de ton cu ardei iute

27 March 2013
File_de_ton_cu_ardei_iuteFile de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente: 500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie o lingură ulei de nuci o lingură ulei de susan…
Read more »

Ton cu legume

27 March 2013
Ton_cu_legume.pngO reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute, dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o linguriţă cu oregano tocat două cepe un căţel de usturoi o lămâie…
Read more »

Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi

27 March 2013
Pulpe_de_pui_cu_sos_de_miere_si_usturoi_6Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon, apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de miere 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 1 lingura usturoi pisat…
Read more »

Tartă cu vinete

27 March 2013
Tarta_cu_vinete.pngO reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare, zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte dulce 150 g unt o linguriţă sare o lin­guriţă cu zahăr tos o vânătă 250 g broccoli 100 g măsline feliate…
Read more »

Ton Hawaian

27 March 2013
Ton_HawaianTon Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci, ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos de soia 1/2 ceasca de suc de lamaie 2 linguri…
Read more »

Escalop de curcan cu mango

27 March 2013
Retete_1Escalop de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan, curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1 salota 4 felii de piept de curcan 1 lingurita de curcuma pudra 30 g unt ulei de floarea…
Read more »

Praz umplut cu surimi si ricotta

27 March 2013
Praz_umplut_cu_surimi_si_ricottaPraz umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet si frunze de ruccola. Ingrediente:  6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță coajă de lămâie rasă 3 lingurițe suc de lămâie sare…
Read more »

Baclava cu mere şi coacăze

27 March 2013
Baclava_cu_mere_si_coacazeBaclava cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie, portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon, cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200 g migdale 100 g fistic 120 g miere 130 g…
Read more »

Sufleu de telina cu broccoli si bresaola

27 March 2013
Sufleu_de_telina_cu_broccoli_si_bresaolaSufleu de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan, telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina 1 lingura gris 2 oua 1 buchetele broccoli sare piper   Mod de preparare: Broccoli se…
Read more »

Ton cu portocala

27 March 2013
Ton_cu_portocalaTon cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de pal­mier o ceapă o portocală 2 lin­guri de sos de roşii 2 linguri suc de portocale o rădăcină de ghimbir o linguriţă curry…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro