Retete de Paste:
Mille – Feuilles cu fructe exotice
10 March 2012
O
reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza
mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele
de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză
mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2
kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la cutie,…
Read more »
Read more »
Snitel cu salvie şi curry
10 March 2012
O
reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca,
snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda.
Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele
de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie
tocată 100 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Turta de verdeturi
10 March 2012
O
reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa,
ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de
primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval
vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru
macinate sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati si…
Read more »
Read more »
Supa de pui
10 March 2012
O
reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de
dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1
foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de
rozmarin 3 fire de…
Read more »
Read more »
Crespelli cu porc si ciuperci
10 March 2012
O
reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz,
ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de
porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan
si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g
praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate un…
Read more »
Read more »
Cocktail Dizzy Lizzie
10 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere,
zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si
menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de
lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie
de portocala cirese menta proaspata …
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)
10 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper,
or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced
celery salt and pepper to taste 1/4 teaspoon…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si ceapa
10 March 2012
O
reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si
puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de
sare.…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #5
10 March 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o
duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Friptura de porc la tigaie in stil unguresc O reteta de friptura de…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #6
10 March 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă…
Read more »
Read more »
Saşe retete pentru post
9 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru
post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu
orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde,
ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de
orez…
Read more »
Read more »
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
9 March 2012
O
reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu,
snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g
fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2
linguri otet…
Read more »
Read more »
Tort de alune si coacăze roşii
9 March 2012
O
reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina,
praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua,
iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g
zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide
crema: 8 foite de gelatina 3…
Read more »
Read more »
Supă cu fidea
9 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina,
radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana,
fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de
ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de
floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu porumb si morcovi
9 March 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci,
branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel,
legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g
boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză
telemea 3 ouă o lingură…
Read more »
Read more »
Peste cu legume si usturoi
9 March 2012
O
reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei,
ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi
500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine
peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i
cu sare şi frea- că-i bine cu usturoi,…
Read more »
Read more »
Porc cu mirodenii in aluat
9 March 2012
O
reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de
porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar,
cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de
porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Royal
9 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat
si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o
felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de
sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o
felie de portocala.
Read more »
Read more »
Salată clasică de verdeţuri
9 March 2012
Această
salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un
sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri
culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei
potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură.
Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi
cresonul dau savoare, în…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume cu lapte de soia
9 March 2012
O
reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi,
pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500
g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml
lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi
radeţi-le pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Clatite cu praz si cartofi
9 March 2012
O
reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt,
cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de
praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1
lingurita cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
9 March 2012
O
reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de
potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce,
maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2
linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita
chimen 3 foi de dafin 2-3…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin
9 March 2012
O
reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din:
varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia
iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de
paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1
lingurita boia…
Read more »
Read more »
Grapefruit confiat si sorbet
9 March 2012
O
reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de
cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de
grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari
100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut
(cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Tarta cu broccoli si ciuperci
9 March 2012
O
reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte,
cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz,
patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura
2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1
lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli ciuperci…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe de mare
9 March 2012
O
reteta de orez cu fructe de mare din: orez, fructe de mare, morcov,
porumb, mazare, vin alb sec, rosie, lamaie, sos de soia, ulei si sare.
Ingrediente: 1 cana orez 150 g fructe de mare 1 morcov 2 linguri cu
porumb 2 linguri cu mazare 1 pahar vin alb sec 1 rosie 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de urzici cu hrean
9 March 2012
O
reteta de paste de urzici cu hrean din: urzici, lapte de soia, usturoi,
gris, hrean, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 300 ml lapte de
soia 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 3 linguri gris 1 lingura hrean
ras sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Capucino cu ciocolata, cafea si whisky
9 March 2012
O
reteta de Capucino cu ciocolata, cafea si whisky din: cafea espresso,
ciocolata neagra, whisky, coaja de portocala, oua, zahar pudra, smantana
si unt. Ingrediente: 250 ml cafea espresso calda 200 g ciocolata neagra
6 linguri whisky (pur malt, de preferinta) 1 lingurita coaja de
portocala, rasa marunt 2 oua 70 g zahar pudra 100…
Read more »
Read more »
Ficatei cu verdeturi in foitaj
9 March 2012
O
reteta de ficatei cu verdeturi in foitaj din: ficatei de pui,
verdeturi, aluat de foitaj, ceapa, ulei, morcov, oua si smantana.
Ingrediente: 500 g ficatei de pui 500 g lerda, urzici, macris, papadie,
alte verdeturi de sezon 500 g aluat de foitaj 1 ceapa 3 linguri ulei 1
morcov 2 oua 2 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si tequilla
9 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop
de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de
mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul
intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Mucenici
9 March 2012
9
martie: Sfintii 40 mucenici Mucenici moldoveneşti O reteta delicioasa
de mucenici moldovenesti din: faina, apa minera, ulei, drojdie, miere,
nuca, sare, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg faină 1 cană apă minerală
sau sifon 1/2 cană ulei 1 cub drojdie 1 cană miere 1/2 kg nucă 1/2
lingură sare pentru sirop: 1 cană zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort din napolitane
9 March 2012
O
reteta de tort din napolitcane din: foi de napolitane, crema caramel,
unt si suc de lamaie. Tortul din napolitane va fi cel mai simplu tort pe
care l-ati facut vreodata. Atat de simplu incat puteti sa-l faceti doar
vizualizand pozele. Odata ce ati cumparat napolitanele nu va mai ramane
de facut decat sa le …
Read more »
Read more »
Aperitiv cu gulie si fasole boabe
9 March 2012
O
reteta de aperitiv cu gulie si fasole boabe din: ulei de masline
extravirgin, otet balsamic, sare, piper, fasole boabe alba, usturoi,
sunca, boia iute, vin alb sec, gulie si bagheta. Ingrediente: 3 linguri
ulei de masline extravirgin 2 linguri otet balsamic 1/4 lingurita de
sare si piper 1 cutie de fasole boabe, alba, scursa…
Ciorba taraneasca cu carne de porc
9 March 2012
O
reteta gustoasa de ciorba taraneasca cu: bors, carne de porc, ceapa,
telina, radacina de patrunjel, morcov, usturoi, ardei gras, ardei iute,
pasta de tomate, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de porc
mai împănată 2 cepe 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 3 căţei de
usturoi 1 ardei gras 1 ardei…
Read more »
Read more »
Tagine de miel picant cu cuscus
9 March 2012
O
reteta tagine de miel picant cu cuscus din: pulpa de miel, ceapa,
usturoi, praf de chilli, baton de scortisoara, ghimbir, boia, sofran,
caise, sare, piper, morcov, dovlecei, rosii, coriandru, patrunjel,
cuscus si coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de miel, macra 125 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 0.5 lingurita praf de chilli…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu carne de pui
9 March 2012
O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu: ciuperci, carne de pui,
ceapa, morcovi, suc de rosii, ardei iute, vin, faina, boia iute,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de pui 1 ceapă 1 morcov
500 g ciuperci 250 ml suc de roşii 1 ardei iute 3-4 linguri cu vin 1
linguriţă cu făină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mere crocante (video)
9 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara mere crocante, un desert absolut
delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos.
Ingrediente: For the topping: 1/2 cup melted butter 1/2 cup all-purpose
flour 1/2 cup oatmeal (rolled oats) 1/2 cup Grape Nuts 1/4 cup brown
sugar 1/4 cup white sugar For the filling:…
Read more »
Read more »
Buturugi cu vanilie
9 March 2012
O
reteta delicioasa de buturugi din: biscuiti, nuci, lapte, zahar, faina,
oua, batom de vanilie, sare. Ingrediente: 500 g biscuiţi rotunzi 200 g
nuci măcinate Ingrediente cremă: 11 lapte 100 g făină 100 g zahăr 2 ouă 1
baton de vanilie sare Mod de preparare: Fierbe 750 ml de lapte cu sare
şi batonul de…
Read more »
Read more »
Rulada cu somon si peste alb
9 March 2012
O reteta delicioasa de rulada cu: foi de placinta, peste alb, somon
afumat, somon proaspat, fenicul, dovlecel, ardei gras, ceapa verde, oua,
pesmet, sare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: un
pachet foi de plăcintă un fileu peşte alb 400 g somon proaspăt 175 g
somon afumat 1 fenicul 1 dovlecel 2 ardei graşi…
Read more »
Read more »
Rizoto cu pui si legume
9 March 2012
O
retete de rizoto cu pui si legume din: orez, piept de pui, dovlecel,
morcov, ciuperci, ardei grasi, unt si sare. Ingrediente: 1 cana orez 1
piept de pui 1 dovlecel 1 morcov 4 ciuperci 3 ardei grasi in trei culori
30 g unt sare Mod de preparare: Frige pe plită puiul şi apoi…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu ardei iute si raita
9 March 2012
O
reteta de rulouri de porc cu ardei iute si raita din: snitele de porc,
ardei iute, esalota, coriandru, suc de mere, sos de soia light,
castravete, sare, iaurt degresat, ardei gras si ceapa verde.
Ingrediente: 4 snitele de porc, de aproximativ 100 g fiecare 1 ardei
iute, fara seminte, tocat mare 1 esalota sau…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu verdeturi
9 March 2012
O
reteta de rulada de curcan cu verdeturi din: piept de curcan, leurda,
patrunjel verde, ceapa verde, busuioc verde, marar verde, ulei de
masline, telemea, muguri de pin, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1
kg piept de curcan 1 legatura leurda 1 legatura patrunjel verde 1
legatura frunze de busuioc verde 1 legatura frunze de…
Read more »
Read more »
Supa de fasole cu perisoare
9 March 2012
Se
căleşte 1 ceapă roşie tocată într-o lingură ulei de măsline 5 minute,
până se înmoaie. Se adună ceapa într-o parte a tigăii, se modelează
carnea din 4 cârnaţi în perişoare mici şi se aşază în locul liber, unde
se ţin 5 minute, până prind o culoare aurie. Se adaugă 800g de roşii
tocate din…
Read more »
Read more »
Rizoto cu cascaval afumat
9 March 2012
O
reteta de rizoto cu cascaval afumat din: orez, vin alb sec, ceapa,
varza rosie, cascaval afumat, parmezan, unt, patrunjel, piper si ulei.
Ingrediente: 1 cana cu orez 1 pahar cu vin alb sec 1 ceapa 1/4 varza
rosie 100 g cascaval afumat 1 lingura cu parmezan 20 g unt patrunjel
piper ulei Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui si legume
8 March 2012
O
reteta de rulouri de pui si legume din: piept de pui, morcov, telina,
ardei gras, maioneza, lipii si patrunjel. Ingrediente: 250 g piept de
pui 1 morcov mare 1 telina mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 100
g maioneza 4 lipii arabesti 2 legaturi de patrunjel Mod de preparare:
Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu fasole verde si caju
8 March 2012
O
reteta de orez cu fasole verde si caju din: orez, ceapa, fasole verde,
nuci caju, cartofi, boia, foaie de dafin, concentrat de legume, ulei si
sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 100 g fasole verde din
conserva 50 g nuci caju 2 cartofi boia foaie de dafin 1 lingurita cu
concentrat de…
Read more »
Read more »
Porc cu alune si orez
8 March 2012
O
reteta delicioasa de porc cu: amidon, faina, morcovi, telina, fenicul,
zahar tos, ulei de masline, sos de soia, ananas, orez, alune, apa,
sare, piper. Ingrediente: 20 g amidon 50 g făină 500 g carne de porc un
morcov o ţelină mică un fenicul 110 g zahăr tos 75 ml ulei de măsline
sos de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort crocant de covrigei cu zmeura
8 March 2012
O
reteta de tort crocant de covrigei cu zmeura din: covrigei, zahar, unt,
zemura, frisca, zahar, gelatina si suc de fructe. Tortul crocant de
covrigei cu zmeura este un amestec uimitor de arome. Gustul sarat
combinat cu cel dulce si putin acrisor va da gata si pe cei mai
pretentiosi consumatori de dulciuri. Ingrediente: 3…
Read more »
Read more »
Spuma inghetata cu fructul pasiunii
8 March 2012
O
reteta de spuma inghetata cu fructul pasiunii din: fructul pasiunii,
smantana, foi de gelatina, zahar si dropsuri. Ingrediente: 8 bucati
fructul pasiunii 250 ml smantana lichida, foarte rece 2 foi de gelatina
60 g zahar 4 dropsuri Mod de preparare: Tăiaţi fructele în două. Cu
ajutorul unei linguriţe, adunaţi pulpa şi sucul şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu verdeţuri
8 March 2012
O
reteta de pui umplut cu verdeturi din: pui, verdeturi, ceapa verde,
ardei capia, orez, oua, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie,
etc) 200 ficatei de pui 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia 50 g orez 2
oua 50 ml ulei 1…
Read more »
Read more »
Tortilla cu porc şi ardei iute
8 March 2012
O
reteta de tortilla cu porc si ardei iute din: file de porc, coriandru,
ardei iute, suc de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ceapa, fasole
boabe rosie, rosii, sare, piper, tortilla, iaurt si menta. Ingrediente:
450 g file de porc sau pulpa 1 lingurita coriandru macinat 1 ardei
iute, mic, verde, fara seminte, tocat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Rosii umplute cu orez
8 March 2012
O
reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt,
stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Ingrediente: 8 rosii 1 ceasca de
orez bob cu bob 2 cepe 1 linguri cu parmezan 100 g unt 1 legatura de
stevie patrunjel verde ulei sare Mod de preparare: Curăţă o ceapă,
pune-o la…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Star
8 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale,
angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl
lichior de portocale 10 picaturi de Angostura amaruie sampanie o felie
de carambola frunze de menta Mod de preparare: Turnam lichiorul de
portocale in cupa de sampanie impreuna cu Angostura si completam
bautura…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu urzici
8 March 2012
O
reteta de ficat de porc cu urzici din: ficat de porc, urzici, ceapa,
usturoi verde, leustean, malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
ficat de porc 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura usturoi verde (sau 3-4
catei) 3-4 fire de leustean 4 linguri malai 100 ml ulei sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si crema de castane
8 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura si crema de castane: bezele, ciocolata
neagra, unt, crema de castane, oua, zahar pudra, faina si smantana.
Ingrediente: circa 70 g bezele 200 g ciocolata neagra 200 g + 20 g unt
pentru forma 200 g crema de castane 5 oua 50 g zahar pudra 2 lingura
faina pentru glasat:…
Read more »
Read more »
Peste alb cu legume la bain marie
8 March 2012
O
reteta de peste alb cu legume la bain marie din: peste alb, broccoli,
conopida si vlastari de soia. Ingrediente: peste alb broccoli conopida
vlastari de soia Mod de preparare: Pune pestele pe grill, apoi
introdu-l la cuptor, timp de 20 de minute. Intre timp, pregateste
legumele. Dupa ce le-ai lasat in apa cu…
Read more »
Read more »
Frigarui cu sos tzatziki
8 March 2012
O
reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi,
sare, piper, oregano, ulei de masline, castravete, iaurt, otet si
usturoi. Ingrediente: 750 g pulpa de miel (fara os) 3 ardei grasi mici
sare piper 1 lingurita oregano uscat 10 linguri ulei de masline 1
castravete 600 g iaurt 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi cu paste
8 March 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: paste de casa, mazare, ardei verde,
ceapa, capa rosie, morcovi, usturoi, sos de soia, ulei de masline,
marar, sare, piper, limeta, creveti. Ingrediente: 200 g paste de casă
500 g creveti 200 g mazăre un ardei gras verde o ceapă albă o ceapă
roşie 100 g morcovi baby doi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mousse de palmier
8 March 2012
O
reteta de mousse de palmier din: palmier, crema de branza, apa de
palmier, maioneza, gelatina, ardei copt, sare si piper. Ingrediente:
400g palmier 150g crema de branza 150ml apa de palmier 5 linguri
maioneza 10g gelatina ardei copt sare piper Mod de preparare: Intr-un
blender se marunteste palmierul, se adauga putina apa daca…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu orez
8 March 2012
O
reteta de pui umplut cu orez din: pui, orez, morcov, ceapa, ardei gras,
pasta de tomate, patrunjel, sare, piper, boia dulce si curry.
Ingrediente: 1 pui 150 g orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei rgas 2 linguri cu
pasta de tomate 1 legatura de patrunjel sare piper pentru marinata: 2
linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean Royal
8 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Caribbean Royal din: suc de portocale, suc de
ananas, nectar de mango, apricot brandy, sampanie, ananas si cirese.
Ingrediente: 1 cl suc de protocale 1 cl suc de ananas 1 cl nectar de
mango – lamaie 1 cl Apricot Brandy sampanie o bucata de ananas cirese
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă albă sau roşie de scoici
8 March 2012
Apele
reci ale Atlanticului de nord găzduiesc o specie de scoici cu gust
dulceag, care, timp de peste un secol, constituie ingredientul principal
al unei supe tipic americane. Aceasta se prepară în două variante, una
roşie, făcută cu tomate şi cealaltă albă, cu smântână. Cum este firesc,
şi consumatorii se împart în suporteri ai variantei…
Read more »
Read more »
Pâine cu mălai şi verdeaţă
8 March 2012
O
reteta delicioasa de paine cu: malai, faina, praf de copt, zahar pudra,
oua, iaurt, lapte dulce, ulei de masline, ceapa verde, usturoi verde,
seminte de floarea soarelui, sare, piper, marar. Ingrediente: 125 g
mălai 125 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g zahăr pudră 3 ouă 400 ml
iaurt 190 ml lapte…
Read more »
Read more »
Legume cu salata de sfecla
8 March 2012
O
reteta delicioasa cu: morcovi, cartofi, sfecla, untisor, pudra de
curry, seminte de dovleac, seminte de susan, sare, piper, ulei de
masline, otet de vin, busuioc uscat. Ingrediente: 2 morcovi doi cartofi
dulci două sfecle roşii două legături untişor pudră de curry o lingură
de seminţe de dovleac o lingură de seminţe de susan sare…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu verdeţuri
8 March 2012
O
reteta de salata de pui cu verdeturi din: cous cous, ardei gras,
lamaie, ceapa, usturoi, marar, patrunjel, foaie de dafin, piept de pui,
leurda, frunze de papadie, sare si piper. Ingrediente: 600 g cous-cous 1
ardei gras rosu 1 lamaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 legatura marar
verde 1 legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Snitele de orez si linte
8 March 2012
O
reteta de snitele de orez si linte din: orez, linte, ardei gras,
cascaval, ou, paine, biscuiti cu cacao, pesmet, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana orez 1/2 cana cu linte 1 ardei gras rosu 100 g
cascaval 1 ou 2 felii de paine 2 biscuiti cu cacao 2 linguri cu pesmet
ulei sare…
Retete traditionale: Supa de legume
8 March 2012
Primăvara
aduce o abundenţă de supe verzi. Italia, de pildă, are minestrone
verdissima, în Franţa se face potage printaniere, iar în meniurile
multor restaurante occidentale se poate găsi şi o supă de sparanghel.
Bucătarii libanezi profită şi ei de anotimpul verdeţurilor pentru a
pregăti o supă verde. Acest fel de mâncare se prepară din legume…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati si piept de pui
8 March 2012
O
reteta de salata de cruditati si piept de pui din: piept de pui,
morcov, telina, mere, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200
grame piept de pui fiert 1 morcov mare 1/2 telina 2 mere 4 linguri
maioneza 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui
fiert si racit, in…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu lapte
8 March 2012
O
reteta de budinca de orez cu lapte din: orez, lapte, stafide, zahar
vanilat, zahar, galbenusuri, scortisoara, esenta de rom, coaja de lamaie
si ulei. Ingrediente: 1 cana orez 3 cani cu lapte 2 linguri cu stafide 2
plicuri cu zahar vanilat 2 linguri cu zahar 3 galbenusuri scortisoara
esenta de rom coaja de lamaie…
Read more »
Read more »
Peşte cu portocale
8 March 2012
O
reteta de peste cu portocale din: portocale, dorada, sare, ulei de
masline si frunze de masline. Ingrediente: 2 portocale 4 peşti dorada (a
350 g) sare 3 linguri ulei de măsline 12-16 frunze de busuioc Mod de
preparare: Spălaţi portocalele cu apă fierbinte. Tăiaţi una dintre
portocale felii rotunde. Curăţaţi coaja celeilalte portocale cu…
Read more »
Read more »
Chec insiropat
8 March 2012
O
reteta de chec insiropat din: oua, zahar, ciocolata, crema de
ciocolata, faina, praf, unt si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua 400 g
zahar 300 g ciocolata 150 g crema de ciocolata 400 g faina 2 plicuri cu
praf unt esenta de rom Mod de preparare: Bate ouăle cu zahărul până se
omogenizează…
Read more »
Read more »
Rata pe varza
8 March 2012
O
reteta de rata pe varza din: varza, rata, vin alb sec, bulion, foi de
dafin, coriandru, ienibahar, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 varza 1
rata 500 ml vin alb sec 1 lingura cu bulion foi de dafin coriandru
ienibahar cimbru ulei sare Mod de preparare: Curăţă raţa, pârleşte-o
şi apoi taie copanele, …
Read more »
Read more »
Pulpa umpluta
8 March 2012
O
reteta de pulpa umpluta din: pulpa de porc, morcovi, telina, ceapa
verde, patrunjel, stevie, coriandru, cimbru, cascaval, oua, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (fara os) 2 morcovi 1 telina
mica 2 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 2 legatura stevie 1
legatura coriandru 4-5 fire de cimbru 100 g…
Read more »
Read more »
Supă de legume şi ghimbir
8 March 2012
Se
călesc 1 ceapă tocată şi 1 bucată de ghimbir cât degetul, dată prin
râzătoare, într-o lingură ulei de măsline 5 minute, până se înmoaie. Se
adaugă 1 kg amestec de legume congelate (morcov, nap, păstârnac, praz,
gulie etc.) şi câteva fire de rozmarin. Se acoperă cu 2 l supă de
legume, se aduce la…
Read more »
Read more »
Cârnăciori în bacon
8 March 2012
O
reteta de carnaciori in bacon din: bacon, mustar si carnaciori.
Ingrediente: 8 felii bacon 2-3 linguri muştar clasic 4 cârnăciori Mod
de preparare: Aşezaţi feliile de bacon una lângă cealaltă pe o suprafaţă
de lucru, apoi ungeţi-le cu muştar pe o parte. Aşezaţi câte un
cârnăcior pe fiecare felie de bacon şi rulaţi-le.…
Read more »
Read more »
Compot de cartofi dulci cu sirop aromat
8 March 2012
O
reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci,
lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si
piper. Ingrediente: 800 g cartofi dulci 1 lamaie 5 linguri miere (de
portocale) 100 g migdale taiate feliute 1 batond e scortisoara 1 cuisor 1
praf de anason stelat piper macinat proaspat…
Read more »
Read more »
Friptură de porc în stil chinezesc
8 March 2012
O
reteta de fritura de porc in stil chinezesc din: fileuri de porc, praf
de 5 arome, usturoi, zahar, sos hoisin, sos de soia si vin de orez.
Ingrediente: 2 fileuri de porc, de aproximativ 350 g fiecare 1 lingurita
praf de 5 arome 2 catei de usturoi, zdrobiti 75 g zahar 125 ml sos…
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru post
8 March 2012
Iată
cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cinci retete pentru
post: Retete de post: Pachetele cu varza O reteta de pachetele cu varza
din: varza murata, ceapa, ulei, sare, piper, faina, apa, drojdie, ulei,
zahar si sare. Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci O reteta de
sarmalute cu ciuperci din:…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon
7 March 2012
O
reteta de rulouri cu bacon din: bacon, crema de branza, maioneza,
paine, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: bacon 100 grame crema de
branza 10 grame maioneza 25 felii de paine taiate pe jumatate 25 felii
de bacon taiate pe jumatate ceapa verde patrunjel Mod de preparare:
Intr-un bol amesteca crema de branza cu…
Read more »
Read more »
Pricomigdale cu zmeura
7 March 2012
O
reteta de pricomigdale cu zmeura din: pricomigdale, branza mascarpone,
zmeura, suc concentrat de zmeura, ingheatata de nuci, lichior de coacaze
negre si colorant alimentar. Ingrediente: 6 pricomigdale mari, zmeurii
250 g branza mascarpone 500 g zmeura congelata 300 ml suc concentrat de
zmeura (congelat) 500 g inghetata de nuci 9 linguri lichior de coacaze…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la cuptor
7 March 2012
O
reteta de aripioare de pui la cuptor din: aripioare de pui, verdeturi,
pastarnac, cimbru, coriandru, boia dulce, lamaie, usturoi, ulei de
masline, patrunjel, mustar, sare si piper. Ingrediente: 20 aripioare de
pui 500 g verdeturi de sezon (urzici, stevie, spanac, leurda, papadie,
etc) 500 g pastarnac 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita coriandru
uscat…
Read more »
Read more »
Cotlete cu papadie
7 March 2012
O
reteta de cotlete cu papadie din: cotlete de porc, frunze de papadie,
ulei de masline, otet balsamic, seminte de chimen, sare si piper.
Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 legaturi frunze de papadie 4 linguri
ulei de masline 2 linguri otet balsamic 100 g parmezan 1 lingurita
seminte de chimen sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu varza
7 March 2012
O
reteta de rulouri cu varza din: foi de varza, branza de vaci, telemea
de vaca, morcovi, ceapa, unt, chimen si sare. Ingrediente: 5-6 foi de
varza 300 g branza de vaci 100 g telemea de vaca 5-6 morcovi 1 ceapa 1
lingura cu unt 2 lingurite cu chimen sare Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Frigăruie de pui
7 March 2012
O
reteta de frigarui de pui din: piept de pui file, creveti, rozmarin,
ardei iute, sos teriyaki, ulei de masline, ceapa verde, iuart, paste de
ardei si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui file 200 3 creveţi
decorticaţi 4 crenguţe de rozmarin 1 ardei iute roşu 6 linguri sos
Teriyaki 1 lingură ulei de…
Read more »
Read more »
Boluri cu crema de violete si de trandafir
7 March 2012
O
reteta de boluri cu crema de violete si de trandafir din: lapte,
smantana, galbenusuri, zahar, sirop de trandafir, sirop de violete,
colorant si perle de zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 200 ml smantana
lichida 7 galbenusuri 140 g zahar 2 linguri sirop de trandafir 2 linguri
sirop de violete colorant alimentar rosu cateva perle…
Read more »
Read more »
Porc cu cocos si citronella
7 March 2012
O
reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de
cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de
chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma. Inrgediente:
600 g cotlet de porc 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte
de nuca de cocos…
Read more »
Read more »
Buseuri cu pui si marar
7 March 2012
O
reteta de buseuri de pui cu marar din: piept de pui, unt, faina, oua,
apa, marar, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g
unt 200 g faina 4 oua 200 ml apa 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde
sare Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pui în…
Read more »
Read more »
Crutoane cu crevete si cu branza Cedar
7 March 2012
O
reteta de crutoane cu crevete si cu branza Cedar din: bagheta, branza
Cedar, crevete, smantana, mustar, unt si sos worcestershire.
Ingrediente: o bagheta proaspata 200 g Branza Cedar 250 g crevete fierte
si curatate 250 ml smantana cu grasime 30% 2 lingurite mustar 50 g unt
sos Worcestershire Mod de preparare: Se sectioneaza…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu tagliatelle
7 March 2012
O
reteta de somon cu tagliatelle din: somon, smantana, tagliatelle, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie,
usturoi, verdeturi, sare si piper. Somon cu tagliatelle este o reteta
minunata, care se potriveste pentru orice ocazie. Inrgediente: 500g
somon 400g smantana 500g tagliatelle 1 lingura ulei masline sare piper
patrunjel pentru…
Read more »
Read more »
Varza calita cu fenicul
7 March 2012
O
reteta de varza calita cu fenicul din: varza murata, kaizer, morcov,
ceapa, fenicul, supa de legume, marar si boabe de piper. Ingrediente: 2
verze murate 300 g kaizer 1 morcov 2 cepe 1/2 fenicul 100 ml supa de
legume 1 legatura de marar boabe de piper Mod de preparare: Taie ceapa
marunt si…
Read more »
Read more »
Stiuca in stil in englez
7 March 2012
O
reteta de stiuca in stil englez din: file de stiuca, unt, faina de
grau, pesmete, piper, sare, galbenusuri, unt, suc de lamaie si capere.
Ingrediente: 450 g file de stiuca 20 g unt 2 linguri faina de grau 3-4
linguri pesmete frunzulite de marar si patrunjel piper negru macinat
sare pentru sos: 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
La potee
7 March 2012
Dacă
vizitaţi o fermă din Franţa în timpul iernii, veţi vedea cu siguranţă o
oală zdravănă cu potee fierbând încet pe sobă. Cu această supă rustică,
în a cărei compoziţie intră o cantitate mare de carne de porc şi o
mulţime de legume delicioase, îi puteţi sătura până şi pe cei mai
lihniţi mancăi. Supa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pachetele cu varza
7 March 2012
O
reteta de pachetele cu varza din: varza murata, ceapa, ulei, sare,
piper, faina, apa, drojdie, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 500 g
varza murata 2 cepe ulei sare piper pentru aluat: 500 g faina 1 cana de
apa 25 g drojdie 100 ml ulei 1 lingura cu zahar sare Mod de preparare:
Cerne…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu carne de porc
7 March 2012
O
reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc
impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa,
foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
impanata 1 varza murata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina 250 ml
suc de rosii 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Royal
7 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Peach Royal din: lichior de piersica, suc de
portocala si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de piersica 5 cl suc
proaspat de portocale sampanie Mod de preparare: Mixam bine in cupa de
sampanie lichioruld e piersici rece cu sucul de portocale si completam
cu sampanie rece.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tiramisu rusesc
7 March 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu rusesc din: oua, faina, zahar, esenta de
vanilie, smantana, crema de branza si cafea. In mod evident, Tiramisu
este un desert italian. La tiramisu rusesc se foloseste pentru blat, in
loc de piscoturi, o reteta de tort biskvit. O alta deosebire consta in
faptul ca la tiramisu rusesc nu se…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne de miel şi orez
7 March 2012
O
reteta de vinete umplute cu carne de miel si orez din: vinete, carne
macra de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, coriandru, orez, cumin,
bulion, sare, piper, menta, marar si patrunjel. Ingrediente: 650 g
vinete potrivite 250 g carne macra de miel, tocata 1 lingura ulei de
masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 150…
Read more »
Read more »
Profiterol cu ciocolata
7 March 2012
O
reteta de profiterol cu ciocolata din: inghetata de vanilie, ciocolata
neagra, smantana, unt, migdale, faina, oua, unt, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 750 ml îngheţată de vanilie 200 g ciocolată neagră, amară
150 ml smântână lichidă 10 g unt 75 g migdale tocate pentru aluatul de
gogoşele: 150 g făină 4 ouă 75 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe cu ciuperci
7 March 2012
O
reteta de sarmalute cu ciuperci din: varza murata, ceapa, orez,
ciuperci, rosii, morcovi, foi de dafin, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 250 g orez 2 cutii cu ciuperci sau
0,5 kg ciuperci proaspete 1 cutie cu rosii decojite 1 morcov 4 foi de
dafin cimbru ulei sare Mod…
Mancare de varză cu prune uscate
7 March 2012
O
reteta de mancare de varza cu prune uscate din: varza murata, ceapa,
prune, ciolan afumat, carnati afumati, foi de dafin, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 verze murate 2 cepe 100 g prune uscate 1 ciolan
afumat 2 carnati afumati 2 foi de dafin ulei sare piper Mod de
preparare: Spală bine ciolanul…
Read more »
Read more »
Foitaj cu pere fierte in vin
7 March 2012
O
reteta de foitaj cu pere fierte in vin din: vin roze, zahar tos, pere,
foi de placinta, unt, zahar tos, frisca si branza de vaci. Ingrediente:
350 ml vin roze 100 g zahar tos 4 pere tari, curatate de coaja si
seminte si taiate sferturi 3 foi de placinta 30 g unt, topit 1…
Read more »
Read more »
Coktail Golden Fire
7 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Fire din: rahiu de ienupar, zeama de
grepfrut, zeama de portocale, sampanie, menta si portocala. Ingrediente:
4 cl rachiu de ienupar zeama unui grepfrut zeama unei portocale
sampanie menta proaspata o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
rachiu de ienupar in 2 pahare pentru bauturi lungi. Adaugam…
Read more »
Read more »
Jambon fiert in cidru
7 March 2012
O
reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru,
cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si
boabe de piper negru. Ingrediente: 1 kg jambon 1 litru cidru 4 cuisoare 1
ceapa potrivita, taiata in jumatate 1 bouquet garni 75 g morcovi,
tocati 1 tija de telina, taiata felii 6 boabe…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Bouillabaisse
7 March 2012
Originară
din Marsilia, această fiertură de peşte şi-a câştigat o reputaţie
binemeritată. Ca în cazul tuturor mâncărurilor clasice franţuzeşti,
reţeta unui bouillabaisse autentic se dispută încă. Se taie în fâşii
câţiva peşti din specii cu carnea mai tare, precum racasse sau monkfish.
Baza o formează supa obţinută prin fierberea oaselor rămase în urma
îndepărtării fileului.…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza acra
7 March 2012
O
reteta de placinta cu varza acra din: varza, branza de vaci, ulei,
faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 500 g varza acra 200 g
branza de vaci ulei pentru aluat: 500 g faina 20 g drojdie 1 lingurita
cu zahar 100 ml ulei 100 ml apa sare Mod de preparare: Dizolvă
drojdia…
Read more »
Read more »
Ananas în caramel
7 March 2012
O
reteta ananas in caramel din: zahar, samburi de pin si fistic
Ingrediente: 4 linguri zahăr cate 2 linguri sâmburi de pin şi fistic 75 g
fructe de merişoare uscate 1 ananas 2-3 linguri alune caramelizate Mod
de preparare: încingeţi zahărul cu 2 linguri de apă, tocaţi sâmburii de
pin, fisticul şi merişoarele, apoi amestecaţi-le…
Read more »
Read more »
Miel Rogan Josh
7 March 2012
O
reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru,
usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii,
sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare,
menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul
gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite. Ingrediente:
75…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bagheta umpluta
7 March 2012
O
reteta de bagheta umpluta din: varza murata, ceapa, morcovi, patrunjel,
ulei, sare, piper, faina, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 varza
murata 1 ceapa 3 morcovi 1 legatura de patrunjel ulei sare piper pentru
aluat: 300 g faina 1 cub de drojdie 1 lingurita cu zahar 100 ml apa 50
ml ulei sare …
Read more »
Read more »
Saltimbocca
7 March 2012
O
reteta de saltimbocca din: snitele de porc, salvie, sunca de praga,
iarba de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele de porc (a 160 g)
3 crenguţe salvie 8 felii şuncă de Praga 8 crenguţe iarbă de lămâie
sare piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, apoi tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Ardei capia umpluţi
7 March 2012
O
reteta de ardei capia umpluti din: ardei, sare, piper, branza de vaci,
lapte si menta. Ingrediente: 4 ardei graşi lungi sare piper 200 g brânză
dulce de vaci (sau capră) 2 linguri lapte 2 crenguţe de mentă Mod de
preparare: Tăiaţi ardeii cu un cuţit lung în jumătate şi pregătiţi-i.
Condimentaţi-i cu sare…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu pui si usturoi
7 March 2012
O
reteta de chiftelute cu pui si usturoi din: piept de pui, ulei de
masline, usturoi, pesmet si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui
100 ml ulei de masline 4 catei de usturoi 100 grame pesmet piper Mod
de preparare: Intr-un bol amesteca uleiul de masline cu usturoiul tocat
si piperul. Taie pieptul…
Read more »
Read more »
Deserturi savuroase
7 March 2012
Va
prezentam o serie de Deserturi savuroase astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste Deserturi savuroase si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre! Prajitura spumoasa cu
vanilie, pe pat de biscuit O reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe
pat de biscuit din: unt, faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane…
Read more »
Read more »
Varza cu sos alb
6 March 2012
O
reteta de varza cu sos alb din: varza, galbenusuri, parmezan, ciuperci,
sare, chimen, faina, galbenusuri, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1
varza dulce 2 galbenusuri 75 g parmezan cateva ciuperci din conserva
sare chimen pentru sos: 3 linguri faina 2 galbenusuri 1 lingura cu unt 1
cana cu lapte sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata din mere cu nuci
6 March 2012
O
reteta de salata din mere cu nuci din: mere, miez de nuca, fulgi de
ovaz, stafide, smantana si unt. Ingrediente: 2 mere 50 g miez de nuca 2
linguri fulgi de ovaz 40 g stafide fara seminte 2 linguri smantana o
lingura de unt Mod de preparare: Stafidele se spala si se lasa…
Read more »
Read more »
Somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei
6 March 2012
O
reteta de somon cu sos dulce de lamaie si cu dovlecei din: file de
somon, zahar, piper alb, sare de mare, coaja de lamaie, dovlecei, lamai,
lulei de masline, unt, zahar inflorescenta de anason si menta.
Ingrediente: 500 g file proaspat de somon 0 lingurita zahar o lingurita
piper alb boabe un varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu ciocolata
6 March 2012
O
reteta de prajiturele cu ciocolata din: unt, zahar tos, zahar brun,
oua, esenta de vanilie, faina, bicarbonat, sare si chipsuri de
ciocolata. Ingrediente: 250g unt 3/4 cana zahar tos 3/4 cana zahar brun 2
oua mari 2 lingurite esenta de vanilie 2 1/4 cani faina 1 lingurita
bicarbonat 1 lingurita sare 2 cani chipsuri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza, telina si morcovi
6 March 2012
O
reteta de salata cu varza, telina si morcovi din: varza alba, telina,
morcovi, ceapa verde, maioneza fara ou si sare. Ingrediente: 1 varza
alba 1 telina 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 3 linguri cu maioneza
fara ou sare Mod de preparare: Taie varza fideluta, freac-o bine cu
sare si las-o cateva minute…
Read more »
Read more »
Steaks cu Martini
6 March 2012
O
reteta de steaks cu martini din: usturoi, busuioc, ulei de rapita,
martini, sare, piper si carne de vita. Ingrediente: 1 caţel de usturoi 3
crenguţe de busuioc 6 linguri ulei de rapiţă 2 linguri martini sec sare
piper 4 buc. de carne de vită (a 150 g) Mod de preparare: Curăţaţi
usturoiul, apoi tocaţi-l.…
Read more »
Read more »
Medalion de porc cu mere coapte
6 March 2012
O
reteta de medalion de porc cu mere coapte din: file de porc, desert,
rozmarin, zahar, usturoi, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g file de porc 4 mere de desert 4 crengute de rozmarin 4 lingurite
zahar, optional pentru marinata: 1 crenguta de rozmarin 1 catel de
usturoi, zdrobit coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Batoane crocante cu mozzarella
6 March 2012
O
reteta batoane crocante cu mozzarella din: faina, pesmet, oua, lapte,
mozzarella si ulei. Ingrediente: 50 grame faina 200 grame pesmet 2 oua
10 ml lapte 450 grame mozzarellla taiata in fasii groase 200 ml ulei
Mod de preparare: Intr-un bol amesteca ouale si laptele. In boluri
separate pune faina si pesmetul. Tavaleste batoanele…
Read more »
Read more »
Prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit
6 March 2012
O
reteta de prajitura spumoasa cu vanilie, pe pat de biscuit din: unt,
faina, zahar, nuci pecan, ou, lapte, baotoane de vanilie, oua, zahar,
zeamil si foi de gelatina. Ingrediente: pentru biscuit: 125 g + unt cat o
nuca 160 g faina 125 g zhar 60 g nuci pecan (sau obisnuite) 1 ou pentru
crema:…
Read more »
Read more »
Cartofi la grătar
6 March 2012
O
reteta de cartofi la gratar din: cartofi, sare, chili, patrunjel, ulei
si piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci (cca. 300 g) sare 1 chili roşu 2
crenguţe de pătrunjel 3 linguri ulei piper Mod de preparare: Spălaţi
cartofii, periaţi-i bine cu o perie sau un burete aspru, apoi fierbeţi-i
în apă cu sare cca.…
Read more »
Read more »
Crema de migdale cu visine
6 March 2012
O
reteta de crema de migdale cu visine din: visine, branza mascarpone,
pudra de migdale, zahar, ou, biscuiti, unt si zahar pudra. Ingrediente:
300 g visine decongelate 250 g branza mascarpone 80 g pudra de migdale
50 g zahar 1 ou 6-8 biscuiti cu unt, rotunzi 15 g unt 30 g zahar pudra,
foarte fin…
Read more »
Read more »
Legume la gratar
6 March 2012
O
reteta de legume la gratar din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel,
vanata, rozmarin, cimbru, ulei de masline, otet aromat, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi cate 1 ardei gras rosu si galben
1 dovlecel mediu 1 vanata mica cate 2 crengute de rozmarin si cimbru 8
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bezea cu portocale
6 March 2012
O
reteta de bezea cu portocale din: bezea, portocale, zahar pudra, foi de
gelatina, galbenusuri, baton de vanilie, lapte, zeamil, smantana si
grand marnier. Ingrediente: 1 cochilie din bezea 2 portocale 400 g
zahăr pudră 6 foi de gelatină (6 x 2 g) 6 gălbenuşuri 1 baton de
vanilie 500 ml lapte 40 g zeamil…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu smochine
6 March 2012
O
reteta de friptura de porc cu smochine din: friptura de porc, smochine,
msutar boabe si ulei de masline. Ingrediente: 4 fripturi de porc (a
circa 180g) 2 smochine coapte 1 lingurita mustar boabe 2 linguri ulei de
masline Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de
bucătărie, acoperiţi-o cu folie alimentară…
Read more »
Read more »
Tort cu vanilie si afine
6 March 2012
O
reteta de tort cu vanilie si afine din: budinca de vanilie, zahar,
lapte, esenta de vanilie, unt, zahar, migdale, praf de copt, lapte, mar,
afine si gem. Ingrediente: umplutura: 1 pachet budincă de vanilie 2
linguri zahăr 250 ml lapte 1 linguriţă esenţă de vanilie 20 g unt aluat:
130 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor in stil indian
6 March 2012
O
reteta de miel la cuptor in stil indian din: carne de miel, lipii,
castravete, rosie, ceapa rosie, branza, boia, frunze de menta, iaurt,
ghimbir, usturoi, ardei iute, coriandru, curcuma, sare, cumin si garam
masala. O versiune a clatitelor umplute cu carne de miel tocata si
marinata intr-un tentant amestec de verdeturi si condimente
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Crema englezeasca de zahar ars
6 March 2012
O
reteta de crema englezeasca de zahar ars din: oua, galbenusuri, zahar
pudra, extract de vanilie, lapte, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 2
oua 2 galbenusuri 2 lingurite zahar pudra 1/2 lingurite extract de
vanilie 300 ml lapte sare pentru zaharul caramelizat: 3,5 linguri zahar o
lingurita suc de lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Soupe au pistou
6 March 2012
In
dialectul provensal, pistou înseamnă zdrobit. De asemenea, acesta este
numele unui sos foarte aromat care conţine busuioc, roşii, usturoi şi
ulei de mâsliine, toate zdrobite bine într-un mojar, formând o variantă
franţuzească a sosului pesto genovez.. Amestecat cu parmezan ras, pistou
se poate unge pe pâine sau se poate amesteca cu paste, dar cel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Tempura (video)
6 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos tempura, un preparat japonez
deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos
Tempura Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail cu piersica
6 March 2012
O
reteta delicioasa de cocktail cu piersica din: piersica si sampanie.
Ingrediente: 1 piersica mai mica si coapta sampanie Mod de preparare:
Intepam piersica cu furculita, o punem intr-un pahar de sampanie sau un
tip balon si turnam deasupra sampanie rece. Datorita bulele care iau
nastere la suprafata, piersica se va misca.
Budinca dulce de orez
6 March 2012
O
reteta de budinca dulce de orez din: orez, lapte, zahar, oua, sare si
zahar vanilat. Ingrediente: 2 cani de orez 2 cani de lapte 1/2 cana cu
zahar 2 oua 1/4 lingurita cu sare 4 pliculete cu zahar vanilat Mod de
preparare: Pune intr-un castron orezul (ales, daca este cazul) spalat.
Adauga laptele,…
Read more »
Read more »
Tartă crocantă
6 March 2012
O
reteta de tarta crocanta din: alaut, lapte, budinca de vanilie, zahar,
afine, pesmet si galbenus. Ingrediente: 300 g aluat congelat 300 ml
lapte 1 pachet budinca de vanilie 3 linguri zahar 600 g afine 3 linguri
pesmet 1 galbenus Mod de preparare: Luaţi aluatul din pachet şi lăsaţi
foile să se dezgheţe una…
Read more »
Read more »
Remoulade de telina
6 March 2012
Rădăcina
de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă
tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este
perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în
bistrourile franţuzeşti. După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de
la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb, cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ceafa de vitel cu ciuperci la cuptor
6 March 2012
O
reteta de ceafa e vitel cu ciuperci la cuptor din: ceafa vitel, sare,
piper, usturoi, suc de rosii si ciuperci. Ingrediente: 6 bucati ceafa
vitel Sare Piper Usturoi Suc de rosii 8 ciuperci intregi Mod de
preparare: Se spala bine carnea de vitel, se sareaza si se pipereaza. Se
adauga usturoi zdrobit si…
Read more »
Read more »
Cazuela
6 March 2012
In
limba spaniolă cazuela înseamnă musaca sau tocăniţă de carne. In
America de Sud acesta este un fel de mâncare foarte cunoscut şi iubit,
ce include tot felul de ingrediente. Cazuela diferă foarte mult de la o
tară la alta. în Argentina, de exemplu, se face cazuela de cordero, în
care se pune carne de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu bere
6 March 2012
O
reteta simpla de cocktail cu bere din: bere blonda, sampanie si lamaie.
Ingrediente: 1 sticla bere blonda 1 sampanie o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam in acelasi timp sampanie rece si berea in doua pahare
mari si adaugam in fiecare cate o felie de lamaie.
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu oua
6 March 2012
O
reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei de masline,
chorizo, ardei iute, patrunjel verde, sare si oua. Ingrediente: 300 gr.
cartofi noi, taiati in bucati mari ulei de masline 40 gr. chorizo, taiat
in fasii 1 ardei iute rosu, taiat fin 1/2 legatura patrunjel verde sare
2 oua fierte moi …
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si lamaie
6 March 2012
O
reteta de prajitura cu afine si lamaie din: coaja de lamaie, zahar
pudra, zahar vanilinat, sare, unt, faina, galbenusuri, amidon, baton de
vanilie, suc de lamaie, vin alb, afine, frunze de menta si zahar candel.
Ingrediente: coaja rasa de la o lamaie 170 g zahar pudra 1 pachetel
zahar vanilinat sare 200 g unt…
Read more »
Read more »
Budinca dulce de dovleac
6 March 2012
O
reteta de budinca dulce de dovleac din: dovleac, mascarpone, crema de
branza, oua, zahar, pemset, unt, scortisoara, zahar vanilat, praf de
copt si sare. Ingrediente: 500 g dovleac 200 g mascarpone 100 g crema de
branza 4 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura cu unt 1/2 lingurita cu
scortisoara 2 pliculete…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza rosie si sfecla
6 March 2012
O
reteta de salata cu varza rosie si sfecla din: varza rosie, sfecla
rosie, hrean, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 varza rosie 1
sfecla rosie 1 lingurita cu hrean ras 3 linguri cu ulei de masline 1
lingura cu otet sare Mod de preparare: Spala sfecla, inveleste-o in
folie de aluminiu…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu cascaval si ceapa
6 March 2012
O
reteta de rosii umplute cu cascaval si ceapa din: rosii, branza,
cascaval, busuioc, ceapa, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 5
rosii medii 1/2 canuta branza alba 5 linguri cascaval ras 1 lingurita
busuioc proaspat 1 ceapa taiata 2 cepe verzi mici, taiate 1/2 cana ulei
de masline Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si castane
6 March 2012
O
reteta de tarta cu pere si castane din: aluat, foi de placinta, pere,
castane, piure de castane, crema de castane, smantana, zahar pudra, oua,
whisky, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet aluat fraged 3
foi de plăcintă foarte subţiri 4 pere bine coapte 180 g castane la
conservă 60 g piure de…
Read more »
Read more »
Tocana de dovlecei cu pui
6 March 2012
O
reteta de tocana de dovlecei cu pui din: dovlecei, piept de pui,
cascaval si sare. Ingrediente: 8 dovlecei 1 piept de pui 200 g cascaval
ras sare Mod de preparare: Tai dovleceii felii si ii pui intr-o oala,
in care, in prealabil, ai pus ulei si un pahar cu apa. Tai pieptul de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu varza alba, adinva si sos alb
6 March 2012
O
reteta de salata de varza alba, andica si sos alb din: varza alba,
andiva, morcov, frunze de salata verde, frunze de varza rosie, mustar,
miere, ulei de masline, maioneza fara ou, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 varza alba 1 andiva 1 morcov cateva frunze de salata
verde cateva frunze de varza rosie…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kreplach
5 March 2012
Supa
de pasăre, cu nenumăratele ei variante, este un fel de bază în
gastronomia evreiască. Ea se serveşte la cina de Shabbat, dar se consumă
şi la alte sărbători. Datorită proprietăţilor curative, este cunoscută
drept penicilina evreiască. Intr-o bucătărie evreiască, în supa de pui
pot pluti tot felul de ingrediente, de la pufoasele găluşte de…
Read more »
Read more »
Bavareza cu caramel si turta dulce
5 March 2012
O
reteta de bavareza cu caramel si turta dulce din: zahar, lapte
integral, galbenusuri, foi de gelatina, turta dulce si smantana.
Ingrediente: 200 g de zahăr 1 l de lapte integral 10 gălbenuşuri 8 foi
de gelatină (8 x 2 g) 6 bucăţi de turtă dulce 300 ml de smântână
lichidă, foarte rece Mod…
Read more »
Read more »
Legume in straturi
5 March 2012
O
reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei
gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel,
unt si pesmet. Ingrediente: 6 oua 300 g smantana 300 g de paine uscata 1
ardei gras 1 ceapa potrivita 1 dovlecel 2-3 ciuperci proaspete 150 g
bacon/sunca sare piper oregano patrunjel unt pesmet…
Read more »
Read more »
Vinete in lapte
5 March 2012
O
reteta de vinete in lapte din: vinete, lapte, unt, sare, piper si
zahar. Ingrediente: 4-5 vinete 1/2 l lapte 35 g unt sare piper 1
lingurita zahar Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de coajă.
Fierbi laptele şi, când dă în clocot, introduci vinetele tocate şi
laşi să fiarbă împreună. Amesteci…
Read more »
Read more »
Pui in stil englez
5 March 2012
O
reteta de pui in stil englez din: carne de pui, unt, ciuperci, ceapa,
ardei, lapte, amidon si sare. Ingrediente: 1 kg carne de pui 100 g unt
200 g ciuperci proaspete 60 g ceapa 60 g ardei bulgaresc 500 g lapte 10 g
amidon sare Mod de preparare: Se spala carnea de pui,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de gaina
5 March 2012
O
reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei
rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.
Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu
1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii
patrunjel sare smantana (optional) Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Rondo
5 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Rondo din: lichior de piersici, votca,
piersica si vin spumant. Ingrediente: 3 cl lichior de piersici 1 cl
votca piersica vin spumant sec Mod de preparare: Intepam cu o
furculita piersica si o asezam intr-un pahar mare tip balon. Adaugam
votca si lichior si apoi turnam deasupra vin spumant…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de pastarnac (video)
5 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de pastarnac, un preparat
vegetarian absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa de pastarnac
Read more »
Read more »
Salata Piccadilly
5 March 2012
O
reteta de salata piccadilli din: cartofi, scrumbii sarate, ceapa,
porumb, ulei vegetal, mustar, patrunjel si sare. Ingrediente: 6 cartofi
fierti fileul de la 2 scrumbii sarate 2 cepe 100 g porumb conservat 4
linguri ulei vegetal o lingurita mustar de masa frunze de patrunjel sare
Mod de preparare: Fileul de scrumbie se taie…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu parmezan si lamaie
5 March 2012
O
reteta de sparagnhel cu parmezan si lamaie din: sparanghel, ulei de
masline extravirgin, parmezan, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 450 gr sparanghel 2 linguri ulei de masline extravirgin 2
linguri parmezan ras 1 lingurita zeama de lamaie sare si piper negru
macinat Mod de preparare: Spala si curata bine sparanghelul,
eliminand…
Read more »
Read more »
Escalopuri vieneze de curcan cu foie gras
5 March 2012
O
reteta de escalopuri vieneze de curcan cu foie gras din: curcan, foie
gras, oua, faina, pudra de migdale, pesmet, unt, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de curcan, mari si subtiri 4 felii de foie gras
crud, decongelat 2 oua 50 g faina 30 g pudra de migdale 30 g pesmet 70 g
unt…
Read more »
Read more »
Profiterol cu gem de rubarba şi crema de ou
5 March 2012
O
reteta de profiterol cu gem de rubarba si crema de ou din: unt, faina,
oua, lapte integral, zahar tos, amidon, esenta de vanilie, frisca,
rubarba, gem de rubarba si ciocolata alba. Ingrediente: 85 g unt 100 g
faina, cernute 3 oua, plus 3 galbenusuri 300 ml lapte integral 75 g
zahar tos 4 linguri…
Read more »
Read more »
Mix de legume umplute
5 March 2012
O
reteta de mix de legume umplute din: ardei verzi, gulii, frunze de tei,
dovlecel, ciuperci, orez, sare, piper, cimbru, boia, marar, patrunjel,
bulion, oua si ceapa. Ingrediente: 6 ardei verzi 4 gulii 10 frunze de
tei 1 dovlecel 300 g ciuperci 250 g orez sare piper cimbru boia marar
patrunjel tocat bulion 2 oua…
Read more »
Read more »
Paste cu portocale şi chiftele
5 March 2012
O
reteta de paste cu portocale si chiftele din: portocala, maghiran,
ceapa, ou, carne tocata de vita, pemset, sare, piper, ulei de masline,
paste, seminte de dovleac si unt. Ingrediente: 1 portocala 6 crengute
maghiran 1 ceapa 1 ou 500 g carne tocata de vita 3 linguri pesmet sare
piper 2 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tort de trufe
5 March 2012
O
reteta de tort de trufe din: oua, zahar pudra, faina de grau, praf de
cacao, frisca, ciocolata neagra, coaja de portocala, lichior de
portocala, seminte de vanilie, zahar pudra si ciocolata. Ingrediente: 8
oua 225 g zahar pudra 200 g faina de grau 25 g praf de cacao 1,2 l
frisca (cu continut minim…
Read more »
Read more »
Budinca de carne de Yorkshir
5 March 2012
O
reteta de budinca de yorkshir din: carnaciori, faina de grau, lapte,
oua, ceapa, usturoi, unt, ulei vegetal, rozmarin, magheran, piper si
sare. Ingrediente: 8 carnaciori 120 g faina de grau 300 ml lapte 3 oua 2
cepe 3 catei de usturoi 50 g unt ulei vegetal 2-3 fire de rozmarin
magheran piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu smochine şi kumquat
5 March 2012
O
reteta de rulada de miel cu smochine si kumaquat din: usturoi, busuioc,
patrunjel, sare, piper, ceafa de miel, nucsoara, rozmarin, ulei de
masline, smochine, portocale, samburi, vin alb sec si bulion de pui.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri busuioc proaspat, tocat 2
linguri patrunjel proaspat, tocat Sare si piper negru 1 kg…
Read more »
Read more »
Canneloni la cuptor
5 March 2012
O
reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de
masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina,
lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1
morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper
12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30 g…
Read more »
Read more »
Supa Ajiaco
5 March 2012
Mâncarea
naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea
este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine
cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota.
Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui
într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi…