Retete de Paste:
Canneloni la cuptor
5 March 2012
O
reteta de canneloni la cuptor din: usturoi, morcov, praz, ulei de
masline, rosii uscate, sare, piper, canneloni, ceapa, margarina, faina,
lapte, smantana, nucsoara si branza. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1
morcov 1 fir de praz 1 lingură ulei de măsline roşii uscate sare piper
12 canneloni 1 ceapă 30 g margarină 30 g…
Read more »
Read more »
Supa Ajiaco
5 March 2012
Mâncarea
naţională columbiană este o supă de pui consistentă, numită ajiaco. Ea
este foarte populară în întreaga tară, dar varianta sa cea mai bine
cunoscută este cea care se prepară în capitala ţării, în oraşul Bogota.
Pentru a prepara Ajiaco bogotano se fierb la foc mic bucăţile de pui
într-o zeamă aromatizată cu ceapă, usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Country Glory
5 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Country Glory din: lichior de piersici,
rachiu de piersici, vin spumant si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl
lichior de piersici 1 cl rachiu de fructe vin spumant sec coaja de
lamaie Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si rachiul de fructe
intr-o cupa de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu praz
5 March 2012
O
reteta delicioasa de salata de paste cu: vanata, ulei de masline,
rosii, praz, piper. Ingrediente: 100 g paste cu formă de tub o vânătă 50
ml ulei de măsline 2 roşii 1/2 fir de praz piper după gust Mod de
preparare: In apa clocotită şi puţin sărată, se răstoarnă pastele să
fiarbă. Intre timp,…
Read more »
Read more »
Bibilica fripta cu curry si banane gratinate
5 March 2012
O
reteta de bibilica fripta cu curry si banane gratinate din: bibilica,
supa de pasare, branza de vaci, curry mild, unt, ulei, branza mimolette,
banane, lapte de cocos, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1
bibilica un cub concentrat de supa de pasare 1 lingur curry mild 120 g
branza de vaci grasa foarte proaspata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Minitarte
5 March 2012
O
reteta de minitarte din: unt, zahar, faina, oua, esenta de vanilie,
frisca, crema caramel si fructe proaspete. Ingrediente: pentru aluat:
100g unt 150g zahar 300g faina 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie
pentru umplutura: frisca crema caramel fructe proaspete sau din compot
Mod de preparare: Untul se freaca bine cu zaharul pana…
Read more »
Read more »
Tocana haiduceasca cu carne de vita
5 March 2012
O
reteta delicioasa de tocana haiduceasca din:pulpa de vita, ceapa,
rosii, ardei gras, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia
iute, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4
cepe 2-3 roşii 1 ardei gras 100 ml suc de roşii 4-5 căţei de usturoi 1
ardei iute 1 pahar cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de broccoli
5 March 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de broccoli, morcov, telina, ardei gras,
fenicul, ceapa rosie, varza creata, rosii, ulei de masline, lamaie,
sare, piper, patrunjel, smantana, crutoane. Ingrediente: un morcov un
sfert de ţelină doi ardei graşi roşii un ardei gras verde 500 g broccoli
un fenicul o ceapă roşie 400 g varză creaţă 3 roşii…
Read more »
Read more »
Crap cu ardei iute
5 March 2012
O
reteta delicioasa de crap cu: rosii, ardei iute, ceapa, morcov,
usturoi, pasta de tomate, vin alb, faina, lamaie, ulei, sare.
Ingrediente: 700 g crap eviscerat 6-7 roşii 1 ardei iute 2 cepe 1 morcov
6 căţei de usturoi 3 linguri cu pastă de tomate 1 pahar cu vin alb sec 1
lingură cu făină…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de legume
5 March 2012
O
reteta delicioasa de supa de legume, morcovi, ceapa verde, radacina de
patrunjel, telina, cartofi, dovlecel, patrunjel, unt, sare. Ingrediente:
2-3 morcovi 1 legătură de ceapă verde 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină
2-3 cartofi 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel 2 linguri cu unt sare Mod
de preparare: Taie ceapa mărunt şi pune-o la…
Read more »
Read more »
Friptura din piept de rata
5 March 2012
O
reteta delicioasa de friptura de rata, suc de portocale, ghimbir,
miere, supa de pui, sos de soia, unt, ardei copt, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 1/2 cană cu suc de portocală 1 piept de rata 1 linguriţă cu
ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 cănă cu supă de pui 3/4 cană cu sos
de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu mere
5 March 2012
O
salata delicioasa cu: salata verde, carne de pui, mere, morcov,
maioneza, sare. Ingrediente: o salată 100 g carne de pui fiartă 2 mere 1
morcov o linguriţă maioneză sare Mod de preparare: Se spală salata, se
taie, apoi se pune într-un castron. Carnea de pui se feliază mărunt,
apoi se rad morcovul şi merele.…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de roşii
5 March 2012
O
reteta de paste cu sos de rosii din: ceapa, usturoi, ulei de masline,
pasta de rosii, supa, rosii, sare, piper, spaghete si busuioc.
Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 2
linguri pastă de roşii 500 g roşii bucăţi (cutie) 250 ml supă sare piper
500 g spaghete 4…
Read more »
Read more »
Salata cu urda si scortisoara
5 March 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, morcov, rosii, urda,
scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: o
salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g
parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Se
spală salata, se scurge şi se taie, se curăţă…
Read more »
Read more »
Gratin de macaroane cu langusta
5 March 2012
O
reteta de gratin de macaroane cu langusta din: macaroane, languste,
sos, smantana, parmezan, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g
macaroane 2 cozi de languste crude (congelate) 2 pliculeţe sos pentru
crustacee, congelat (tip Picard) 100 ml smântână lichidă 75 g parmezan
ras 20 g unt sare piper măcinat proaspăt Mod de preparare: Preîncălziţi…
Read more »
Read more »
Lasagna cu parmezan si cimbru
5 March 2012
O
reteta de lasagna cu parmezan si cimbru din: morcovi, praz, dovlecei,
fenicul, supa, unt, faina, lapte, branza, parmezan, cimbru, sare, piper
si foi de lasagna. Ingrediente: 3 morcovi 1 fir de praz 2 dovlecei 1
fenicul 250 ml supă 50 g unt 50 g făină 400 ml lapte 200 g brânză pentru
pizza 100…
Read more »
Read more »
Salata din cartofi cu scrumbie
4 March 2012
O
reteta de salata din cartofi cu scrumbie din: scrumbie, cartofi, mar,
castravete, ceapa, capere, ulei vegetal, otet diluat, mustar, patrunjel,
piper si sare. Ingrediente: 300 g scrumbie sarata 5 cartofi fierti un
mar un castravete 1/2 ceapa 2 linguri capere 4 linguri ulei vegetal o
lingura otet diluat (3%) o lingurita mustar frunze de…
Read more »
Read more »
Tort victorian clasic
4 March 2012
O
reteta de tort victorian clasic din: clasic, unt, oua, faina, praf de
copt, lapte, zahar pudra, zahar vanilat si gem de capsune. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g zahar 200 g unt moale 4 oua 200 g faina o lingurita
praf de copt 2 linguri lapte pentru crema: 100 g unt moale 140 g zahar…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbecut cu cartofi aerati
4 March 2012
O
reteta de cotlet de berbeut cu cartofi aerati din: cotlet de berbecut,
cartofi, hasme, ciuperci, zeama, vin de desert, unt, ulei de masline,
ulei vegetal, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de
cotlet de berbecut cu os 6 cartofi 6 hasme 6 ciuperci champignon cate
300 ml zeama din carne de…
Read more »
Read more »
File de porc condimentat
4 March 2012
O
reteta de file de porc condimentat din: file de porc, ulei, paste late,
sare, ceapa, usturoi, chilii, rosii si piper. Ingrediente: 500 g file
de porc 3 linguri ulei 250 g paste late sare 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
chilii 50 g roşii piper Mod de preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o
pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Desert cu biscuiti
4 March 2012
O
reteta de desert cu biscuiti din: smantana, crema de branza, crema
caramel, biscuiti de ciocolata, pandispan si ciocolata neagra.
Ingrediente: 300g smantana 300g crema de branza 300g crema caramel 200g
biscuiti de ciocolata 1/2 foaie de pandispan ciocolata neagra Mod de
preparare: Intr-un castron se mixeaza crema de branza cu crema caramel
si…
Read more »
Read more »
Pizza cu spaghete
4 March 2012
O
reteta de pizza cu spaghete din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, branza
dulce de vaci, piper, nucsoara, branza, rosii cherry, suc de rosii,
ketchup, sos tabasco, sunca si rucola. Ingrediente: 250 g spaghete sare 1
ceapă 1 căţel de usturoi 125 g brânză dulce de vaci 3 ouă 8 linguri
brânză fărâmiţată piper nucşoară rasă…
Read more »
Read more »
Supa crema din salata creata
4 March 2012
O
reteta de supa crema din salata creata din: cartofi, ceapa, zeama de
legume, salata creata, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 300 g
cartofi ceapa 1,5 l zeama de legume 160 g salata creata 2 lingurite ulei
de masline 4 linguri smantana Mod de preparare: Ceapa taiata marunt
se caleste in ulei intr-o…
Read more »
Read more »
Budinca de mere
4 March 2012
O
reteta de budinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de
lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara,
cuisoare, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 175 g faina de grau 75 g
stafide un mar coaja rasa a unei lamai 150 ml lapte integral 75 g
grasime vegetala o lingurita praf…
Read more »
Read more »
Cocktail Shaft
4 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Shaft din: aperol, gin, vin spumant sec si
portocala. Ingrediente: 3 cl Aperol 3 cl gin vin spumant sec jumatate de
felie de portocala Mod de preparare: Turnam Aperolul si ginul peste
gheata, intr-un pahar pentru bauturi lungi, si completam cu vin spumant
rece. Pe marginea paharului asezam o…
Read more »
Read more »
Turnedou Rossini
4 March 2012
O
reteta de turnedou Rossini din: carne de vitel, foie gras, paine, coaja
de truge, vin madeira, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 felii carne
de vitel, de circa 130 g fiecare (muschi sau antricot) 300 g foie gras
semipreparat 6 felii paine pentru sendvis 20 g coaja de trufe 4 linguri
vin Madeira 80…
Read more »
Read more »
Budinca de morcovi
4 March 2012
O
reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca,
morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si
piper. Ingrediente: 750 g cartofi 400 g carne tocata de vaca 750 g
morcovi 200 ml smantana grasa 100 g branza cedar 25 g unt 2 linguri cu
ulei 1 lingurita cu sos…
Read more »
Read more »
Prajitura de ciocolata cu clementine si rodii in sirop
4 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu clementine si rosii in
sirop din: ciocolata, unt, rom, ou, zahar, frisca, cacao, clementine,
scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata cu 70% cacao 125 g
unt, taiat cuburi 3 linguri rom, cointreau sau whisky 1 ou si 2
galbenusuri 75 g zahar 175 g frisca lichida…
Read more »
Read more »
Cocktail Apricot
4 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Apricot din: arpicot brandy, zeama de lamaie,
rachiu si sampanie. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 3 cl zeama de
lamaie 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie Mod de preparare: Lichiorul,
zeama de lamaie si rachiul se mixeaza in shaker, se toarna paharul de
sampanie si se completeaza cu sampanie rece.…
Read more »
Read more »
Carne de vita in cidru
4 March 2012
O
reteta de carne de vita in cidru din: piept de vita, unt, morcovi,
usturoi, rosii, cidru sec, ceapa verde, cimbrisor, foid e dafin, piper
si sare. Ingrediente: 450 g piept de vita 2 linguri unt 4 morcovi un
catel de usturoi 3 rosii 600 ml cidru sec ceapa verde cimbrisor uscat
foid de afin…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor umplut cu porumb şi caise
4 March 2012
O
reteta de miel la cuptor umplut cu porumb si caise din: ceafa de miel,
sare, piper, caise uscate, pesmet, boabe de porumb, chives, albus si
mustar de dijon. Ingrediente: 700 g ceafa de miel, dezosata Sare si
piper negru 75 g caise uscate 125 g pesmet din paine integrala 175 g
boabe de porumb,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara musaca vegetariana (video)
4 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara musaca vegetariana, un preparat
deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara musaca
vegetariana Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata cu cascaval si usturoi
4 March 2012
O
reteta de salata cu cascaval si usturoi din: cascaval, usturoi, oua,
ridichi, mazare, maioneza, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 80 g
cascaval tare 2 catei de usturoi 2 oua fierte 4 ridichii de luna 50 g
mazare verde conservata 2 linguri maioneza frunze de patrunjel piper
negru macinat sare Mod de preparare: Cascavalul…
Reteta zilei: Vrabiora de vitel si salata de varza acra
4 March 2012
O
reteta de vrabioara de vitel si salata de varza acra din: vrabioara de
vitel, ciuperci, suc de rosii si condimente. Ingrediente: 7 bucati
vrabioara vitel 2 borcane ciuperci intregi Suc de rosii Condimente cu
sare de mare Mod de preparare: Se spala bine carnea. Se condimenteaza
si se pune intr-o tava potrivita. Se…
Read more »
Read more »
Paste cu brânză dulce
4 March 2012
O
reteta de paste cu branza dulce din: paste, sare, ceapa, ardei gras,
rosii, arpagic, ulei de masline, crema de branza si piper. Ingrediente:
500 g paste subţiri sare 2 cepe 2 ardei graşi roşii 3 roşii 1/2 legătură
arpagic 2 linguri ulei de măsline 300 g cremă de brânză piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supa Samgyetang
4 March 2012
Cu
siguranţă orice ţară are câteva simboluri culinare, iar printre acestea
se numără, de regulă, şi o supă de pasăre specifică. In Coreea, de
pildă, aceasta este samgyetang. Samgyetang mai este cunoscută sub numele
de supă de pui cu ginseng. Pentru prepararea ei se foloseşte un pui
foarte tânăr, întreg, preferabil de cinci până la…
Read more »
Read more »
Saint – Jacques A La Coque
4 March 2012
O
reteta de Saint – Jacques A La Coque din: scoici, foitaj, praz, morcov,
galbenus, unt, piper rosu, ceapa, sare grunjoasa, sare fina si piper.
Ingrediente: 4 scoici mari saint-jacques sau 8 mia mici (aveti nevoie de
cochiliile intregi) 1 pachet de foitaj 2 fire mici de praz 1 morcov 1
galbenus 30 g unt…
Read more »
Read more »
Supa finalndeza
4 March 2012
O
reteta de supa finlandeza din: fasole verde, ceapa, cartofi, conopida,
morcov, spanac, unt, lapte, faina, patrunjel verde, apa, sare si piper.
Ingrediente: 200 g fasole verde 1 ceapa 2 cartofi 1 conopida mica 1
morcov 200 g spanac 100 g unt 1 l lapte 1 lingura faina 1 legatura
patrunjel verde 1,5 l de…
Read more »
Read more »
Budinca de ceapa si sunca
4 March 2012
O
reteta de budinca de ceapa si sunca din: cartofi, sunca afumata, ceapa,
ardei gras, smantana, feta, oua, ulei de masline, pesmet si sare.
Ingrediente: 300 g cartofi 300 g sunca afumata 3 cepe mari 1 dovlecel 1
ardie gras 200 g smantana 200 g feta 2 oua 2-3 linguri cu ulei de
masline pesmet…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fructe si brânză
4 March 2012
O
reteta de placinta cu fructe si branza din: faina, praf de cacao, sare,
zahar, unt, ou, branza dulce, iaurt, smantana, zahar pudra, suc de
lamaie, gelatina, frisca, capsuni, zmeura, afine si glazura.
Ingrediente: blat: 200 g făină 2 linguriţe praf de cacao 1 praf de sare
2 linguri zahăr 100 g unt rece 1…
Read more »
Read more »
Supa de oua
4 March 2012
Supa
de pui joacă un rol esenţial în bucătăria chinezeasca. Ea este folosită
atât ca bază pentru sosuri. cât şi pentru a prepara orice supă, de la
modesta wonton şi până la luxoasa supă din cuiburi de pasăre. Una dintre
supele de pui cel mai uşor de facut din repertoriul gastronomic
chinezesc este supa de…
Read more »
Read more »
Penne cu ratatouille
4 March 2012
O
reteta de penne cu ratatouille din: penne, sare, vanata, dovlecel,
ardei gras, ceapa, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente 500 g
penne sare 1 vanata medie 1 dovlecel mare 1 arde gras rosu mic 1 ardei
gras galben mic 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper 100 g parmezan
Mod de…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu ton
4 March 2012
O
reteta de rigatoni cu ton din: paste rigatoni, ton, mazare, smantana,
feta, cascaval, usturoi, unt si ulei de masline. Ingrediente: 500 g
paste rigatoni (tuburi) 2 cutii cu ton bucati in suc propriu 1 cutie
mica de mazare 200 g smantana pentru gatit 150 g feta 50 g cascaval ras
2-3 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata
4 March 2012
O
reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau,
frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat
de sodiu. Ingrediente: 3 linguri praf de cacao 60 g faina de grau 2
linguri frisca 60 g zahar un pahar lapte 125 g pesmete 50 g unt 2 oua o
lingura…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita cu legume la cuptor
4 March 2012
O
reteta de muschiult de vita cu legume la cuptor din: muschi de vita,
ulei vegetal, paprica, mustar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
muschiulet de vita 4 linguri ulei vegetal 2 linguri paprica uscata 3
linguri mustar o lingurita usturoi tocat 1/2 lingurita piper negru
macinat sare Mod de preparare: Muschiuletul se…
Read more »
Read more »
Aperitiv englez
4 March 2012
O
reteta de aperitiv englez din: carne afumata, morcov, ciuperci,
castravete, broccoli, masline, marar, patrunjel, pasta de tomate, zahar,
ulei vegetal, mustar, sare si piper. Ingrediente: 100 g carne afumata 1
morcov 50 g ciuperci marinate un castravete murat 2 buchetele broccoli
marinat 5 masline frunzulite de marar si patrunjel pentru amestecul de
condimente: 2…
Read more »
Read more »
Budinca de dovlecei
4 March 2012
O
reteta de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, smantana, parmezan,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei subtiri 5 oua 2
linguri cu smantana 3 linguri cu parmezan 2 linguri cu ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Spala dovleceii in coaja si sterge-i cu
un prosop de hartie. Feliaza-l…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cafea
4 March 2012
O
reteta de prajitura cu cafea din: oua, zahar, nuci, cafea, faina, praf
de copt, zahar, apa, cacao si unt. Ingrediente: 4 oua 1 cana zahar 1
cana nuci macinate 10 linguri cafea preparata 200 g faina 1 praf de copt
pentru sirop: 6 linguri zahar 600 ml apa pentru glazura: 3 linguri
cacao 5…
Read more »
Read more »
Sufleu picant cu macaroane şi mazăre
4 March 2012
O
reteta de sufleu picant cu macaroane si mazare din: macaroane, sare,
mazare, bacon, unt, parmezan si gouda. Ingrediente: 500 g macaroane sare
200 g mazare tucata 200 g mazare obisnuita 100 g bacon 1 lingura unt
cate 50 g parmezan ras si gouda Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele
în apă cu sare, conform…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu orez
3 March 2012
O
reteta de carne de porc cu orez din: carne de porc, ceapa, morcovi,
ardei, orez, cartofi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 felii mai
groase de carne de porc 5 cepe 3 morcovi 1 ardei 1 cana orez 4 cartofi 0
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Morcovii se spala, se
curata…
Read more »
Read more »
Prajitura cu zulufi de lamaie
3 March 2012
O
reteta de prajitura cu zulufi de lamaie din: unt, zahar fin, faina cu
agent de crestere, lapte, coaja de lamaie, oua, sare, lamaie, si zahar
pudra. Ingrediente: 110 g de unt moale, plus extra pentru uns 180 g
zahar fin 180 g de faina cu agent de crestere 4 linguri cu lapte coaja
rasa…
Read more »
Read more »
Salata belgiana cu andive
3 March 2012
O
reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza,
pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si
condimente. Ingrediente: 250 g andive 2 telina 4 linguri maioneza 2 pere
un varf cutit boia dulce sare pentru maioneza: 40 ml ulei 1 lingura cu
varf faina 150-200 ml apa calda 2…
Read more »
Read more »
Ciorba picanta de legume
3 March 2012
O
reteta de ciorba picanta de legume din: ulei, ceapa rosie, fasole
rosie, morcov, telina, usturoi, chilli, piper si supa de zarzavat.
Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 20 g fasole rosie boabe 1
morcov 1 telina 2 catei de usturoi un praf de chilli sau 1 ardei iute un
praf de piper 1…
Read more »
Read more »
Peste cu verdeturi
3 March 2012
O
reteta de peste cu verdeturi din: peste, ulei, pasta de tomate, rosii,
cartofi, ardei grasi, ceapa, vin alb, marar, patrunjel verde, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg peste (hering, cod, crap) 150 ml ulei 3
linguri pasta de tomate 3 rosii 500 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa
mare 50 ml vin…
Read more »
Read more »
Berbecut cu legume
3 March 2012
O
reteta de berbecut cu legume din: berbecut, ceapa, mazare, prag de
maghiran, margarina, faina, sare si boia dulce. Ingrediente: 2-3 felii
de berbecut 1 ceapa 1 ceasca mazare (din conserva sau congelata) 1/4 l
zeama in care a fiert mazarea 1 lingurita praf de maghiran 1 lingura
margarina sau ulei 1 lingura faina sare…
Read more »
Read more »
Budinca cu nuci si curmale
3 March 2012
O
reteta de budinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate,
curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de
cacao, lapte si unt. Ingrediente: cate 4 linguri de caju, nuci, fructe
confiate si curmale 2 galbenusuri 4 albusuri 4 linguri zahar pudra 6
linguri faina de grau 2 linguri praf de cacao…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa Buseca
3 March 2012
O
reteta de supa Buseca din: burta de vita, naut, ardei gras, ceapa,
morcov, usturoi, rosii, boia, frunza de dafin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 700g burta de vita 200g naut 1 ardei gras 1 ceapa 1 morcov
3 catei usturoi 1 cana rosii date pe razatoare 1 lingurita boia 1
frunza de dafin patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #5
3 March 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail cu sampanie si
Curacao O reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin,
curacao, nectar de maracuja, sampanie si…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu chimen indian
3 March 2012
Morcovii
dulci se potrivesc cu aroma robustă a chimenului indian, această
îmbinare fericită de arome regăsindu-se în multe salate, din Maroc şi
până în Liban. Salatele cu morcovi şi chimen au o culoare intensă,
portocalie. Aceste aperitive se servesc la temperatura camerei şi sunt
foarte populare în sudul bazinului mediteraneean. Toate salatele de
morcovi şi…
Read more »
Read more »
Curry de langusta
3 March 2012
O
reteta de curry de langusta din: langusta, ceapa, ananas, lapte de
cocos, iaurt, mil curry, ulei, coriandru, sare si piper. Curry (mild
curry): amestec obţinut din condimente şi plante aromatice măcinate
foarte fin (poate conţine şi peste 40 de ingrediente), putând fi
preparat în diverse grade de aromă sau iuţeală. în general, cel clasic…
Read more »
Read more »
Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie
3 March 2012
O
reteta de tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie din: unt, zahar
fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone. Ingrediente: 100
g de unt nesarat, plus extra pentru uns 120 g zahar fin 1 lamaie
stoarsa si rasa 3 oua 150 g migdale macinate 40 g de muguri de pin
branza…
Read more »
Read more »
Miel fiert cu sos de verdeturi si capere
3 March 2012
O
reteta de miel fiert cu sos de verdeturi si capere din: pulpa de miel,
frunze de dafin, cuisoare, morcov, ceapa, boabe de piper, menta,
patrunjel, coaja si suc de portocale, ulei de masline, capere, mustar de
dijon, usturoi, sare, piper si frunze de dafin. Ingrediente: 1 pulpa de
miel, cam 1 kg 2 frunze…
Read more »
Read more »
Briose cu portocale glasate
3 March 2012
O
reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt,
zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala
glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala. Ingrediente: 175 g
de faina 1 lingurita de praf de copt 175 g de unt nesarat 175 g de zahar
fin 3 oua…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Broccoli gratinat
3 March 2012
O
reteta de broccoli gratinat din: broccoli, cartofi, oua, branza cedar,
ceapa, ulei, piper alb, oregano, unt, gris si sare. Ingrediente: 500 g
broccoli 2-3 cartofi fierti 8 oua 200 g branza cedar 1 ceapa alba 1
lingura ulei 1/2 lingurita cu piper alb 1/2 lingurita cu oregano unt
gris sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de oua si ciuperci
3 March 2012
O
reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri,
branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 5 ciuperci proaspete 2 oua 5 albusuri 150 g branza cedar 1
ceapa 1 lingura cu rosii uscate 1/2 ardei iute 1/2 lingurita cu sare 1/4
lingurita cu piper 1 lingura…
Read more »
Read more »
Napolitane cu cremă de rahat
3 March 2012
O
reteta de napolitane cu crema de rahat din: foi de napolitane, rahar
colorat, lamaie si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane 1/2 kg
rahat colorat 1 lamaie 100 g unt Mod de preparare: Se trece rahatul
prin maşina de tocat şi apoi se amestecă cu suc de lămâie strecurat.
Pasta se pune…
Cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa (video)
3 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa frantuzeasca de ceapa, un
preparat vegetarian delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
supa frantuzeasca de ceapa
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #4
3 March 2012
Va
invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in
familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt
idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia
noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Supa crema cu
crutoane O reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa,…
Read more »
Read more »
Salata engleza
3 March 2012
O
reteta de salata engleza din: file de pui, ciuperci, castraveti,
maioneza, mustar, ridichi de luna, telina, frunze de salata si sare.
Ingrediente: 300 g file de pui 100 g ciuperci fierte 2 castraveti 125 g
maioneza 2 lingurite mustar de masa 2 legatura ridichii de luna telina
frunze de salata sare Mod de…
Read more »
Read more »
Caldo verde
3 March 2012
Caldo
verde este o supă simplă, dar sintetizează tot ce are mai bun
gastronomia ţărănească portugheză. In general, pentru a pregăti această
supă, toată lumea foloseşte cam aceeaşi reţetă. De altfel, este atât de
simplă, încât şi un novice într-ale gătitului o poate învăţa. La început
se căleşte ceapa împreună cu usturoiul în puţin ulei…
Read more »
Read more »
Crema de lamaie
3 March 2012
O
reteta de crema de lamaie din: zeama si coaja de lamaie, unt, oua si
zahar fin. Ingrediente: zeama si coaja rasa fin de la 4 lamai neceruite
120 g unt 4 oua batute 450 g de zahar fin Mod de preparare: Coaja
rasă, sucul de lămâie, untul, ouăle şi zahărul se pun la…
Read more »
Read more »
Iepure cu vin si arpagic
3 March 2012
O
reteta de iepure cu vin si arpagic din: spinari de iepre, ficati,
inimi, sange de iepure, slanina, arpagic, bureti, unt, smantana,
usturoi, zahar, vin rosu, morcov, ceapa, usturoi, cimbru, dafin,
patrunjel, ienupar, sare si piper. Ingrediente: spinarile de la 2 iepuri
+ ficatii si inimile 100 ml sange de iepure 100 g slanina afumata…
Read more »
Read more »
Muschiulet de vita la cuptor cu budinca
3 March 2012
O
reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita,
ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne
de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare pentru budinca: un
pahar faina de grau 3 oua 500 g lapte Mod de preparare: Se pune carnea
intreaga…
Read more »
Read more »
Tort cu brânză
3 March 2012
O
reteta de tort cu branza din: faina, unt, zahar, oua, gelatina, zmeura,
afine, branza de vaci, esenta de lamaie, frisca si gem de capsuni
Ingrediente: aluat fraged: 125 g făină 75 g unt moale 50 g zahăr blat:
4 ouă 125 g zahăr 125 g făină umplutură: 10 foiţe gelatină 250 g
zmeură 375…
Read more »
Read more »
File de berbecuţ cu legume
3 March 2012
O
reteta de file de berbecut cu legume din: ceapa, ciuperci, untura,
sare, chimen, carne de berbec, carne de porc, ou, usturoi, piper, pesmet
si grasime. Ingrediente: 1 ceapă de mărime medie 100 g ciuperci
proaspete 1 lingură untură sare chimen măcinat 250 g carne de berbec 150
g carne de porc 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Salată în straturi
3 March 2012
O
reteta de salata in straturi din: oua, sparanghel verde, sare, rosii
cherry, ceapa verde, gouda, gogosari, ulei de masline, otet balsamic
alb, piper, paine si capere. Ingrediente: 3 ouă 250 g sparanghel verde
sare 250 g roşii cherry 4 cepe verzi 200 g gouda 1 borcan gogoşari (370
ml) 6 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tajine de porumbei si curmale
3 March 2012
O
reteta de tajine de porumbei si curmale din: 4 porumbei, curmale,
usturoi, ceapa, unt, grand marnier, coriandru, chimen, scortisoara,
ghimber, miere, seminte de susan, sare si piper. ‘Tajine sau tagine este
denumirea generică a unor feluri de mâncare nord-africane, preparate
într-un vas numit tajne. Ingrediente: 4 porumbei pregatiti pentru gatit
16 curmale moi 2…
Read more »
Read more »
File de miel glasat cu sos de iaurt
3 March 2012
O
reteta de file de miel glasat cu sos de iaurt din: catofi, fasole
verde, file de miel, boabe de mustar, zahar brun, rosii, miere, mustar
de dijon, iaurt degresat, capere, busuioc, menta, patrunjel, otet de vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi noi, mici, taiati pe
lung in jumatati 250 g fasole…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume coapte cu năut
3 March 2012
O
reteta de mancare de legume coapte cu naut din: dovleac, conopida,
pastarnac, ulei de masline, seminte de chimion, ardei iute, naut, iaurt
dietetic, patrunjel si coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic de
placinta, tocat in bucatele 1 conopida, desfacut in buchetele 2
pastarnaci mari, taiati in sferturi pe lungime ulei de masline 1
lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Supa de pastarnac cu patrunjel
3 March 2012
O
reteta de supa de pastarnac cu patrunjel din: ulei de masline, ceapa,
pastarnac, frunze de dafin, lapte, supa de legume, patrunjel si
smantana. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin
700 g de pastarnac, taiat bucati mari 3 frunze de dafin 400 ml de lapte
400 ml supa de legume pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi fructe de pădure
3 March 2012
O
reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, sare,
unt, zahar, ou, branza dulce, mascarpone, oua, zahar vanilinat, zahar,
fructe de padure, fulgi de migdale si miere. Ingrediente: 200 g făină 1
praf de sare 100 g unt rece 75 g zahăr 1 ou topping: 500 g brânză dulce
250 g…
Read more »
Read more »
Rucola cu frigărui de carnaţi
3 March 2012
O
reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei
grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa,
otet din vin alb, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 200 g rucola 200
g ciuperci champignon 2 ardei graşi roşii 250 g roşii 4 carnaţi (a 100
g) 100 g şuncă afumată 4…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fulgi de alune
2 March 2012
O
reteta de prajitura cu fulgi de alune din: unt, faina, praf de copt,
zahar, zahar vanilat, ou, sare, albusuri de ou, frisca, gelatina si
alune. Ingrediente: aluat: 200 g unt 300 g făină 1 lingură praf de copt
100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 1 ou sare umplutură: 2 albuşuri de
ou 100…
Read more »
Read more »
Gulie la cuptor, cu mazare si morcovi
2 March 2012
O
reteta de gulie la cuptor, cu mazare si morcovi din: gulii, morcovi,
zahar, mazare, oua, branza, hasmatuchi, arpagic, sare, piper, smantana
si supa. Ingrediente: 8 gulii 200 g morcovi 1 lingură de zahăr 200 g
mazăre congelată 2 ouă 50 g brânză rasă 1 legătură hasmaţuchi 1/2
legătură arpagic sare piper 250 ml smântână…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi
2 March 2012
O
reteta de budinca de cartofi din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt,
pesmet, lapte, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4
cartofi medii 100 g branza maruntita 2 gulii 3-4 catei de usturoi 2
linguri cu unt 50 g pesmet 150 ml lapte 150 g smantana sare piper
nucsoara Mod de preparare: Fierbe pentru…
Read more »
Read more »
Miel fript cu sos de fasole neagra
2 March 2012
O
reteta de miel fript cu sos de fasole neagra din: boabe de fasole
neagra, carne de miel, ulei de nuca, morcovi, esalote, ardei iute,
usturoi, ghimbir, ciuperci, sos de soia, piure de rosii, bulion de miel
si coriandru. Ingrediente: 3 linguri boabe de fasole neagra sau linguri
sos de fasole neagra gata preparat 400…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema cu crutoane
2 March 2012
O
reteta de supa crema cu crutoane din: piept de pui, ceapa, dovleac,
ardei gras, cartofi, telina, sare, piper, patrunjel, paine toast si unt.
Ingrediente: 1 piept de pui cu os 3 cepe mici 300g dovleac 1 ardei rosu
3 cartofi 2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac sare piper patrunjel pentru
crutoane: paine toast unt…
Read more »
Read more »
Salata din ficat de vita
2 March 2012
O
reteta de salata din ficat de vita din: ficat de vita, ciuperci, ceapa
verde, morcov, oua, unt, maioneza, patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 200 g ficat de vita prajit 100 g ciuperci fierte un fir de
ceapa verde un mrocov 2 oua fierte 2 linguri unt topit 3 linguri
maioneza frunze de patrunjel piper…
Read more »
Read more »
Budinca engleza
2 March 2012
O
reteta de budinca engleza din: oua, migdale, fructe confiate, fruce din
dulceata, biscuiti, coniac, rom, unt, alcool, otet, margarina, pesmet,
zahar cubic si zahar. Ingrediente: 4 oua 140 g migdale o lingura fructe
confiate 2 linguri fructe din dulceata, taiate 100 g biscuiti
sfaramiciosi un paharel coniac un paharel rom 2 linguri unt o…
Read more »
Read more »
Graten cu paste si vinete
2 March 2012
O
reteta de graten cu paste si vinete din: vinete, carne tocata, rosii,
paste tuburi, oua, branza feta, ceapa, usturoi, parmezan, oregano, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivite 300 g carne tocata 100 g
rosii decojite tocate 200 g paste tuburi 5 oua 200 g branza feta
sfaramata 1 ceapa mare 3 catei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
2 March 2012
O
reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel,
morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru,
mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat.
Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele
groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz, taiat…
Read more »
Read more »
Carne in aluat
2 March 2012
O
reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde,
morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de
masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita –
800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de
pastarnac rosii conservate…
Read more »
Read more »
Peste in foitaj
2 March 2012
O
reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme,
patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute.
Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2
haşme 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş
sare piper pentru sos: 2…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantana
2 March 2012
O
reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare,
piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole
verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină
oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea
verde. Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu spanac si ceapa
2 March 2012
O
reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa,
cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua
20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2
catei de usturoi sare piper alb ulei Mod de preparare: Opăreşte
spanacul în apă…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneană de roşii
2 March 2012
O
reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii
cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de
curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă
verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de
măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic 70…
Read more »
Read more »
Boeuf Bourguignon cu ciuperci
2 March 2012
O
reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita,
costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon,
bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei
1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata
fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Lasagna greceasca
2 March 2012
O
reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii,
usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano,
scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si
nucsoara. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu
rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)
2 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara creveti la baie de aburi
Cocktail cu sampanie si Curacao
2 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao,
nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl
Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese Mod de
preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie,
completam cu sampanie si decoram cu cirese.
Read more »
Read more »
Miel cu legume fierte
2 March 2012
O
reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei,
cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300
g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec
300…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere
2 March 2012
O
reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de
vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie,
patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si
capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g
fileuri de…
Read more »
Read more »
Supa Callaloo
2 March 2012
Callaloo
este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor.
Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această
supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia.
Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din
soiul Scotch bonnet. De obicei conţine şi fructul okra,…
Read more »
Read more »
Rulouri de sardine marinate
2 March 2012
O
reteta de rulouri de sardine marinate din: fileuri de sardine, ceapa
verde, ridichi, ceapa rosie, piper rosu, piper negru, stafide, sare de
mare, suc de lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de sardine, cu
pielita 2-3 fire de ceapa verde 4 ridichi 1 ceapa rosie 1 lingurita
piper rosu piper negru macinat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salată grecească
2 March 2012
O
reteta de salata greceasca din: salata verde, ardei gras, castravete,
rosii cherry, patrunjel, ceapa rosie, branza feta, masline negre,
smantana, apa mierala, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente:
1 salată verde 1 ardei gras roşu 1 castravete 200 g roşii cherry 1
legătură pătrunjel 2 cepe roşii 200 g brânză feta 100 g…
Read more »
Read more »
Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella
2 March 2012
O
reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez,
lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras,
morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g
orez 500 ml lapte 300 g branza mozzarella 500 g carne tocata de curcan 3
oua 2-3 fire de…
Read more »
Read more »
Rulouri din spanac
2 March 2012
O
reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina,
faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb.
Ingrediente: 500 g spanac congelat 3 catei de usturoi 125 g unt 4 oua 80
g faina simpla 80 g faina cu gluten sare umplutura: 200 g morcovi 100 g
unt…
Read more »
Read more »
Supa de legume coapte si linte verde
2 March 2012
O
reteta de supa de legume coapte si linte verde din: morcovi, pastarnac,
napi, ceapa rosie, ulei de masline, fulgi de ardei iute, linte verde,
supa de legume si coriandru. Ingrediente: 250 g morcovi, taiati jumatati
1 pastarnac, curatat si taiat bucatele 250 g de napi, curatati si
taiati bucatele 1 ceapa rosie taiata felii,…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin
2 March 2012
O
reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne
tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de
pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla. Ingrediente:
250 g carne tocata de miel 1 lingurita amestec de condimente ras el
hanout 1/2 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Extra-burgeri de vita
2 March 2012
O
reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii,
fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi,
patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente:
600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari
35 g rosii uscate la soare, taiate…
Read more »
Read more »
Graten de praz
2 March 2012
O
reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte,
unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g
branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4
pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper Mod de preparare:
Alege fire mai…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi
2 March 2012
O
reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote,
usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi
de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de
usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita
otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat, tocat…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu vită
2 March 2012
O
reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare,
piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute,
ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina.
Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3
buc. de carne de vită (steak a 150…
Read more »
Read more »
Marinadă de lămâie cu rozmarin
2 March 2012
Se
amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline,
3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi
piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte
sau pentru brânză halloumi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Somon cu sos de legume
2 March 2012
O
reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii,
lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine.
Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8
rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel
tocat 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de curcan
1 March 2012
O
reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de
salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare,
piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci.
Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1
dovlecel 50 g ciuperci câte 1…
Read more »
Read more »
Pastilla de rata in untura
1 March 2012
O
reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi
de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale,
scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar
pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2
hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3 linguri…
Read more »
Read more »
Budinca de ou si legume
1 March 2012
O
reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua,
smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei.
Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4
oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper
gris ulei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
1 March 2012
O
reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba,
carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai
impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml sos…
Read more »
Read more »
Salată de pui
1 March 2012
O
reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei
iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate
1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g
file de…
Read more »
Read more »
Vită Stroganoff
1 March 2012
O
reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci,
bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa,
fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1
lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac, optional…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu smochine
1 March 2012
O
reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar
brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana
apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine
mici Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa si…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn
1 March 2012
O
reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de
vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.
Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina
alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Salata cu snitel si mazare tucara
1 March 2012
O
reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau
porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete,
rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4
snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g
mazare tucara sare 1/2…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
1 March 2012
O
supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă
se potriveşte aproape peste tot ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se
adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o
supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma
puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim. Ceapa…
Read more »
Read more »
Clapon cu crema de portocale
1 March 2012
O
reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide,
pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt,
sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri
pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura
zahar 200 ml smantana lichida…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole picanta
1 March 2012
O
reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole
neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1
ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1
ardei iute…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de verdeaţă
1 March 2012
O
reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de
dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie,
ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de
struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete,
tocate marunt 1 foaie de dafin,…
Read more »
Read more »
Cocktail Movie Star
1 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de
mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6
cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie Mod de preparare: Mixam
bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi, apoi…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Salată Caesar
1 March 2012
Salata
Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici
până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem
de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se
comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după
nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine şi…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita si legume in stil provensal
1 March 2012
O
reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de
vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze
de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion
de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru.
Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit 125…
Read more »
Read more »
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
1 March 2012
O
reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari
de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu,
zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan
150 ml vin alb 2 linguri…
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza
1 March 2012
O
reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste
afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati
5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper Mod de preparare: Se dezoseaza
pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se
toaca de asemenea marunt. Intr-un castron potrivit…
Read more »
Read more »
Calcan cu vanilie si rizoto
1 March 2012
O
reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de
vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare,
vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de
dafin rizoto: 300 g orez…
Read more »
Read more »
Cocktail Hastings
1 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior
de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1
cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar
menta Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se
mixeaza bine in cupa…
Read more »
Read more »
Somon cu unt aromat
1 March 2012
O
reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru,
sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie,
morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru
putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g
cartofi sare 4 bucati somon (a…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
1 March 2012
O
reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana
dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt.
Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja
rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g
zahar fin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)
1 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat
delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine
ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP
flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18
ounces AP flour (about 4…
Read more »
Read more »
Rulouri picante de peste cu sunca
1 March 2012
O
reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de
lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa,
smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de
lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25
g sunca taiata cubulete…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli şi Stilton
1 March 2012
Broccoli
este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei
refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma
unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu
mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă
tradiţională britanică, pentru…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocată
1 March 2012
O
reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei
iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel.
Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei
de usturoi 500 g carne tocata de vita 3 rosii…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu bob şi ciuperci
1 March 2012
O
reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita,
bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g
bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat
daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi
galbiori, rascovi sau…
Read more »
Read more »
Crochete de fasole si cartofi
1 March 2012
O
reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza
de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de
vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1
legatura de…
Read more »
Read more »
Salată cu ton si sos pesto
1 March 2012
O
reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete,
telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere,
bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan,
frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2
castravete 2 tulpini telina 250 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Penne cu peste afumat
1 March 2012
O
reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza,
gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar.
Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare
piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar Mod de
preparare: Amestecaţi smântână şi…
Read more »
Read more »
Dressing cu lămâie, miere şi muştar
1 March 2012
Se
combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline
extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi
piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte,
precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu boia
1 March 2012
O
reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov,
usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1
ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia
(dulce sau iute) Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara
pana dimineata. Pune-o la…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca in stil american
1 March 2012
O
reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita,
ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire,
sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri
preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se
combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole in test
1 March 2012
O
reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata,
morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si
menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2
cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare
piper boia menta …
Read more »
Read more »
Peste la tigaie in stil frantuzesc
29 February 2012
O
reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de
lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar
si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura
suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte
rosie 50 ml…
Read more »
Read more »
Clatite cu mere
29 February 2012
O
reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de
copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor
29 February 2012
O
reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina,
chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de
porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec
provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se
dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
29 February 2012
O
reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa,
morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole
verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole
boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2
ardei grasi 1 litru suc de rosii 1…
Read more »
Read more »
Briose picante cu morcovi rumeniti
29 February 2012
O
reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei,
sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2
morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să schimbi…
Read more »
Read more »
Marmeladă de lămâie
29 February 2012
O
reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat.
Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de
preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica
punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează
năsturelul din partea de sus, prin care s-au…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si branza feta
29 February 2012
O
reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa,
oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac.
Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g
branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie
(400 g) 100 g unt…
Read more »
Read more »
Mancare cu linte in stil oriental
29 February 2012
O
reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi,
mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa,
linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit 2…
Read more »
Read more »
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
29 February 2012
O
reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar,
faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente:
500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de
afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi
ouăle cu laptele…
Read more »
Read more »
Supă din cuib de pasăre
29 February 2012
In
China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru
bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra
sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii
de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale
bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se
găsesc…
Read more »
Read more »
Piersici amaretto
29 February 2012
O
reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt
moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi
piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâmburii. Zdrobiţi-i biscuiţii.
Amestecaţi-i cu untul moale. Aşezaţi două bucăţi de folie de…
Read more »
Read more »
Chicago Cocktail
29 February 2012
O
reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange,
angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao
Orange o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Coniacul,
Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se
toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne. In…
Read more »
Read more »
Aripioare picante de pui
29 February 2012
O
reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia,
otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel,
ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1
kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei
de măsline 2 linguriţe coriandru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri dulci
29 February 2012
O
reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de
copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar
brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1
lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine
cu zaharul, untul, esenta de…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu carne de caprioara
29 February 2012
O
reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi,
lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi,
telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos
de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi,
curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara
proaspat macinata, dupa gust sare si…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Borş
29 February 2012
Cu
greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria
est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar
conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie.
Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine
în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului. In…