Retete de Paste:
Tocăniţă ţărănească de miel şi legume
2 March 2012
O
reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel,
morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru,
mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat.
Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele
groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz, taiat…
Read more »
Read more »
Carne in aluat
2 March 2012
O
reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde,
morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de
masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita –
800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de
pastarnac rosii conservate…
Read more »
Read more »
Peste in foitaj
2 March 2012
O
reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme,
patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute.
Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2
haşme 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş
sare piper pentru sos: 2…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantana
2 March 2012
O
reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare,
piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole
verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină
oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea
verde. Se…
Read more »
Read more »
Frittata cu spanac si ceapa
2 March 2012
O
reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa,
cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua
20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2
catei de usturoi sare piper alb ulei Mod de preparare: Opăreşte
spanacul în apă…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneană de roşii
2 March 2012
O
reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii
cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de
curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă
verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de
măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic 70…
Read more »
Read more »
Boeuf Bourguignon cu ciuperci
2 March 2012
O
reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita,
costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon,
bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei
1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata
fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Lasagna greceasca
2 March 2012
O
reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii,
usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano,
scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si
nucsoara. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu
rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)
2 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara creveti la baie de aburi
Read more »
Read more »
Cocktail cu sampanie si Curacao
2 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao,
nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl
Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese Mod de
preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie,
completam cu sampanie si decoram cu cirese.
Read more »
Read more »
Miel cu legume fierte
2 March 2012
O
reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei,
cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300
g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec
300…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere
2 March 2012
O
reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de
vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie,
patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si
capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g
fileuri de…
Read more »
Read more »
Supa Callaloo
2 March 2012
Callaloo
este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor.
Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această
supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia.
Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din
soiul Scotch bonnet. De obicei conţine şi fructul okra,…
Read more »
Read more »
Rulouri de sardine marinate
2 March 2012
O
reteta de rulouri de sardine marinate din: fileuri de sardine, ceapa
verde, ridichi, ceapa rosie, piper rosu, piper negru, stafide, sare de
mare, suc de lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de sardine, cu
pielita 2-3 fire de ceapa verde 4 ridichi 1 ceapa rosie 1 lingurita
piper rosu piper negru macinat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salată grecească
2 March 2012
O
reteta de salata greceasca din: salata verde, ardei gras, castravete,
rosii cherry, patrunjel, ceapa rosie, branza feta, masline negre,
smantana, apa mierala, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente:
1 salată verde 1 ardei gras roşu 1 castravete 200 g roşii cherry 1
legătură pătrunjel 2 cepe roşii 200 g brânză feta 100 g…
Read more »
Read more »
Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella
2 March 2012
O
reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez,
lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras,
morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g
orez 500 ml lapte 300 g branza mozzarella 500 g carne tocata de curcan 3
oua 2-3 fire de…
Read more »
Read more »
Rulouri din spanac
2 March 2012
O
reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina,
faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb.
Ingrediente: 500 g spanac congelat 3 catei de usturoi 125 g unt 4 oua 80
g faina simpla 80 g faina cu gluten sare umplutura: 200 g morcovi 100 g
unt…
Read more »
Read more »
Supa de legume coapte si linte verde
2 March 2012
O
reteta de supa de legume coapte si linte verde din: morcovi, pastarnac,
napi, ceapa rosie, ulei de masline, fulgi de ardei iute, linte verde,
supa de legume si coriandru. Ingrediente: 250 g morcovi, taiati jumatati
1 pastarnac, curatat si taiat bucatele 250 g de napi, curatati si
taiati bucatele 1 ceapa rosie taiata felii,…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin
2 March 2012
O
reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne
tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de
pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla. Ingrediente:
250 g carne tocata de miel 1 lingurita amestec de condimente ras el
hanout 1/2 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Extra-burgeri de vita
2 March 2012
O
reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii,
fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi,
patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente:
600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari
35 g rosii uscate la soare, taiate…
Read more »
Read more »
Graten de praz
2 March 2012
O
reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte,
unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g
branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4
pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper Mod de preparare:
Alege fire mai…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi
2 March 2012
O
reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote,
usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi
de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de
usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita
otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat, tocat…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu vită
2 March 2012
O
reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare,
piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute,
ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina.
Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3
buc. de carne de vită (steak a 150…
Read more »
Read more »
Marinadă de lămâie cu rozmarin
2 March 2012
Se
amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline,
3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi
piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte
sau pentru brânză halloumi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Somon cu sos de legume
2 March 2012
O
reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii,
lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine.
Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8
rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel
tocat 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de curcan
1 March 2012
O
reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de
salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare,
piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci.
Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1
dovlecel 50 g ciuperci câte 1…
Read more »
Read more »
Pastilla de rata in untura
1 March 2012
O
reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi
de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale,
scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar
pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2
hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3 linguri…
Read more »
Read more »
Budinca de ou si legume
1 March 2012
O
reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua,
smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei.
Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4
oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper
gris ulei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc
1 March 2012
O
reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba,
carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai
impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml sos…
Read more »
Read more »
Salată de pui
1 March 2012
O
reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei
iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline.
Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate
1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g
file de…
Read more »
Read more »
Vită Stroganoff
1 March 2012
O
reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci,
bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel.
Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa,
fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1
lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac, optional…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu smochine
1 March 2012
O
reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar
brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana
apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine
mici Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa si…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn
1 March 2012
O
reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de
vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake.
Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina
alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita…
Salata cu snitel si mazare tucara
1 March 2012
O
reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau
porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete,
rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4
snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g
mazare tucara sare 1/2…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu coriandru
1 March 2012
O
supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă
se potriveşte aproape peste tot ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se
adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o
supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma
puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim. Ceapa…
Read more »
Read more »
Clapon cu crema de portocale
1 March 2012
O
reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide,
pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt,
sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri
pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura
zahar 200 ml smantana lichida…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole picanta
1 March 2012
O
reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole
neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1
ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1
ardei iute…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de verdeaţă
1 March 2012
O
reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de
dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie,
ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de
struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete,
tocate marunt 1 foaie de dafin,…
Read more »
Read more »
Cocktail Movie Star
1 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de
mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6
cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie Mod de preparare: Mixam
bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi, apoi…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Salată Caesar
1 March 2012
Salata
Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici
până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem
de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se
comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după
nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine şi…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita si legume in stil provensal
1 March 2012
O
reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de
vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze
de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion
de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru.
Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit 125…
Read more »
Read more »
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin
1 March 2012
O
reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari
de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu,
zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan
150 ml vin alb 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza
1 March 2012
O
reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste
afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati
5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper Mod de preparare: Se dezoseaza
pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se
toaca de asemenea marunt. Intr-un castron potrivit…
Read more »
Read more »
Calcan cu vanilie si rizoto
1 March 2012
O
reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de
vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare,
vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de
dafin rizoto: 300 g orez…
Read more »
Read more »
Cocktail Hastings
1 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior
de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1
cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar
menta Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se
mixeaza bine in cupa…
Read more »
Read more »
Somon cu unt aromat
1 March 2012
O
reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru,
sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie,
morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru
putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g
cartofi sare 4 bucati somon (a…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
1 March 2012
O
reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana
dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt.
Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja
rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g
zahar fin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)
1 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat
delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine
ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP
flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18
ounces AP flour (about 4…
Read more »
Read more »
Rulouri picante de peste cu sunca
1 March 2012
O
reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de
lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa,
smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de
lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25
g sunca taiata cubulete…
Read more »
Read more »
Supă de broccoli şi Stilton
1 March 2012
Broccoli
este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei
refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma
unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu
mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă
tradiţională britanică, pentru…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne tocată
1 March 2012
O
reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie,
usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei
iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel.
Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei
de usturoi 500 g carne tocata de vita 3 rosii…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu bob şi ciuperci
1 March 2012
O
reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita,
bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g
bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat
daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi
galbiori, rascovi sau…
Read more »
Read more »
Crochete de fasole si cartofi
1 March 2012
O
reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza
de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de
vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1
legatura de…
Read more »
Read more »
Salată cu ton si sos pesto
1 March 2012
O
reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete,
telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere,
bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan,
frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2
castravete 2 tulpini telina 250 g rosii cherry…
Read more »
Read more »
Penne cu peste afumat
1 March 2012
O
reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza,
gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar.
Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare
piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar Mod de
preparare: Amestecaţi smântână şi…
Read more »
Read more »
Dressing cu lămâie, miere şi muştar
1 March 2012
Se
combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline
extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi
piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte,
precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu boia
1 March 2012
O
reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov,
usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1
ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia
(dulce sau iute) Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara
pana dimineata. Pune-o la…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca in stil american
1 March 2012
O
reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita,
ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire,
sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri
preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se
combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole in test
1 March 2012
O
reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata,
morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si
menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2
cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare
piper boia menta …
Read more »
Read more »
Peste la tigaie in stil frantuzesc
29 February 2012
O
reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de
lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar
si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura
suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte
rosie 50 ml…
Read more »
Read more »
Clatite cu mere
29 February 2012
O
reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de
copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita
zahar pudra…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor
29 February 2012
O
reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina,
chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de
porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec
provensal sare piper Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se
dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este unsa cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii
29 February 2012
O
reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa,
morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole
verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole
boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2
ardei grasi 1 litru suc de rosii 1…
Read more »
Read more »
Briose picante cu morcovi rumeniti
29 February 2012
O
reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei,
sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2
morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să schimbi…
Read more »
Read more »
Marmeladă de lămâie
29 February 2012
O
reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat.
Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat Mod de
preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica
punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează
năsturelul din partea de sus, prin care s-au…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si branza feta
29 February 2012
O
reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa,
oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac.
Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g
branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie
(400 g) 100 g unt…
Mancare cu linte in stil oriental
29 February 2012
O
reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi,
mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa,
linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie.
Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit 2…
Read more »
Read more »
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă
29 February 2012
O
reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar,
faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente:
500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de
afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei Mod de preparare: Bateţi
ouăle cu laptele…
Read more »
Read more »
Supă din cuib de pasăre
29 February 2012
In
China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru
bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra
sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii
de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale
bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se
găsesc…
Read more »
Read more »
Piersici amaretto
29 February 2012
O
reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt
moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Tăiaţi
piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâmburii. Zdrobiţi-i biscuiţii.
Amestecaţi-i cu untul moale. Aşezaţi două bucăţi de folie de…
Read more »
Read more »
Chicago Cocktail
29 February 2012
O
reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange,
angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao
Orange o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Coniacul,
Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se
toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne. In…
Read more »
Read more »
Aripioare picante de pui
29 February 2012
O
reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia,
otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel,
ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1
kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei
de măsline 2 linguriţe coriandru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri dulci
29 February 2012
O
reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de
copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar
brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1
lingurita esenta de vanilie Mod de preparare: Ouale se amesteca bine
cu zaharul, untul, esenta de…
Read more »
Read more »
Placinta taraneasca cu carne de caprioara
29 February 2012
O
reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi,
lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi,
telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos
de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi,
curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara
proaspat macinata, dupa gust sare si…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Borş
29 February 2012
Cu
greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria
est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar
conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie.
Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine
în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului. In…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu galusti
29 February 2012
O
reteta de tocanita de vita cu galusti din: friptura de vita, ulei de
masline, ceapa, morcovi, nap, faina alba, verdeturi, rosii, bulion de
vita, sare, piper, gris si patrunjel. Ingrediente: 1 kg fripturi de vita
macra, pentru tocanita 1 lingura ulei de masline 400 g ceapa, taiata in
sase 250 g morcovi, felii 250…
Read more »
Read more »
Steak de porc umplut
29 February 2012
O
reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav
afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4
cepe 20 căpşuni 200 g file de păstrăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4
linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc Mod de preparare: Tăiaţi
ceapa şi căpşunele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de spanac cu dressing de bacon (video)
29 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu dressing de
bacon; un preparat deosebit de delicios si gustos, foarte rapid si
sanatos. Ingrediente: 1/2 pound bacon, sliced and cooked in 1/4 cup
vegetable oil (reserve bacon pieces and bacon fat drippings) 1/2 cup
minced onions 2 cloves minced garlic 1/3 cup apple…
Read more »
Read more »
Frigarui cu pui
29 February 2012
Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/200C si pune in apa 8 tepuse din lemn timp de 20
de minute. Prajeste in 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 g piept de
pui, taiat bucati timp de 1-2 minute, pana cand se rumenesc. Adauga 2
linguri pasta de curry picanta, lasa sa se racoreasca si apoi infinge…
Read more »
Read more »
File de miel cu linte si orez
29 February 2012
O
reteta de file de miel cu linte si orez din: orez, sare, linte, praz,
usturoi, ardei iute, ghimbir, file de miel, ulei de masline, piper,
supa, stafide si nucsoara. Ingrediente: 2 linguri orez cu bobul lung
sare 2 linguri de linte galbena sau rosie 2 bulbi de praz 1 catel de
usturoi 1/2 ardei…
Read more »
Read more »
Minichifle cu rozmarin
29 February 2012
O
reteta de minichifle cu rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar,
branza, unt, sare si rozmarin. Ingrediente: 400 g faina 1 pachetel
drojdie 200 ml lapte 1 lingurita zahar 1/2 ceapa 1 lingura branza pentru
pizza 2 linguri unt 1 lingurita sare 8 crengute de rozmarin Mod de
preparare: Amestecaţi făina cu drojdia. Adăugaţi…
Read more »
Read more »
Clatite de cartofi cu ciuperci
29 February 2012
O
reteta de clatite de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, faina,
cascaval apa minerala, ceapa verde, marar, usturoi, sare, piper, ulei,
unt, ciuperci, ceapa si marar. Ingrediente: 6 cartofi mari 3 oua 6
linguri cu faina 200 g cascaval 12 linguri cu apa minerala 3 fire de
ceapa verde 1 legatura de marar 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Champagne a L’orange
29 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Champagne a L’orange din: grand marnier, suc
de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 6 cl suc de
portocalae champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si
sucul de portocala cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura in
cupa de sampanie si completam cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu spanac
29 February 2012
O
reteta de rulouri de curcan cu spanac din: spanac, ceapa, bacon,
snitele de curcan, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 150 g
spanac congelat 1/2 ceapă 8 felii bacon 4 şniţele de curcan 150 g
smântână sare piper nucşoară Mod de preparare: Dezgheţaţi spanacul şi
tocaţi ceapa. Aşezaţi câtee 2 felii de bacon…
Read more »
Read more »
Caprioara cu sos rubiniu
29 February 2012
O
reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de
caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de
rosii, sos de merisoare, sare si piper negru. Ingrediente: 4 fileuri de
caprioara, de aproximativ 125 g fiecare 1 frunza de dafin 50 g ceapa
rosie, taiata solzisori 250 ml vin rosu 125…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de branza
29 February 2012
O
reteta de clatite cu sos de branza din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi,
oua, turmeric, lapte, branza de oaie, crema de branza, migdale, sre,
piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg cartofi pentru sos: 3 lingurite
cu ulei 1 ceapa alba tocata 3 catei de usturoi tocati 3 oua fierte (1
pentru decor) 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Calamari cu cuşcuş
29 February 2012
O
reteta delicioasa de calamari cu cuscus din: cuscus, ardei gras,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, sare,
piper si calamari. Ingrediente: 300 g cuşcuş 1/2 ardei gras roşu 1
căţel de usturoi 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri ulei de măsline 1
lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă coriandru măcinat sare…
Read more »
Read more »
Sos cu marar si ceapa rosie
29 February 2012
Amesteca
o ceapa rosie mica, tocata marunt, cu zeama de la 1/2 lamaie si 1/2
lingurita sare. Lasa deoparte 10 minute. Clateste si apoi adauga cateva
fire de marar tocat marunt si 200 g iaurt integral. Serveste sau
pastreaza la rece maxim 2 zile. Sos cu marar si ceapa rosie Pofta buna!
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu cartofi
29 February 2012
O
reteta de rulouri de vinete cu cartofi din: cartofi, vanata, suc de
lamaie, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8
cartofi mici (circa 400 g) 1 vanata 2 linguri suc de lamaie 6 linguri
ulei de masline 1 lingurita coriandru pisat sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i cca.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu prune uscate
29 February 2012
O
reteta de cartofi cu prune uscate din: cartofi, ceapa, prune uscate,
zahar, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe
500 g prune uscate 1 lingura cu zahar ulei sare piper verdeata Mod de
preparare: Pune cartofii taiati cuburi la fiert si lasa-i 20 de minute.
Separat caleste ceapa (tocata)…
Read more »
Read more »
Retetele lunii februarie (reteta zilei)
29 February 2012
Va
prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii
februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient.
Bucurati-va de retetele lunii februarie! Reteta zilei: Rulada cu carne
de vita O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval
sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia…
Read more »
Read more »
Fasole fava şi prosciutto
29 February 2012
In
Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al
primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de
nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma. Această fasole se
cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din
păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare depinde de perioada în…
Read more »
Read more »
Ton cu migdale
28 February 2012
O
reteta de ton cu migdale din: migdale, sos de soia, nasturasi, ceapa
verde, usturoi, sare, piper, ton si suc de lamaie. Ingrediente: 2
linguri migdale tocate 1 lingurita sos de soia 50 g nasturasi 3 cepe
verzi 1 catel de usturoi sare piper 4 bcuati ton (a circa 180 g) 1
lingura suc de…
Read more »
Read more »
Frigăruie cu somon
28 February 2012
O
reteta de frigarui cu somon din: cartofi, file de somon, patrunjel, suc
si coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400
g cartofi mici 300 g file de somon 1/2 legătură pătrunjel sucul şi
coaja rasă de la o portocală 3 linguri ulei de măsline sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de fasole neagră
28 February 2012
Fasolea
neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei
cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din
ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele
din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe
această fasole putând…
Read more »
Read more »
Linte cu paste şi crenvurşti
28 February 2012
O
reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte
maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti,
piper, otet, zahar si patrunjel tocat. Ingrediente: 150 g cartofi legume
pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc) 1 cutie de linte maronie (850
ml) 1 ceapa mare 50 g sunca afumata 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie
28 February 2012
O
reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de
masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat,
branza de capra, miez de nuca si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei
de masline, plus extra pentru stropit 25 g unt 2 fire de praz medii,
taiati felii 2…
Read more »
Read more »
Burger cu gorgonzola
28 February 2012
O
reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei
de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de
carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata.
Ingrediente: 2 cepe verzi 4 crenguţe de pătrunjel 10 frunzuliţe de mentă
1 lingură ulei de măsline 3 linguri muştar clasic 1 lingură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada cu carne de vita
28 February 2012
O
reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca,
spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare.
Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata
feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri
amestec provensal 10g gelatina 2 ardei…
Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii
28 February 2012
O
reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi,
ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc,
rozmarin si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 50 ml suc de rosii 2
catei de usturoi 1 lingura cu condimente piper cimbru busuioc rozmarin
ulei Mod de preparare: Spala cartofii bine,…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu şuncă
28 February 2012
O
reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca
afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper
si otet din vin alb. Ingrediente: 250 g de linte uscată, brună 1 sticlă
de bere (0,331) 1 ceapă 75 g de şuncă afumată 1 lingură de ulei 1 l de…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu ciocolată
28 February 2012
O
reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de
migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra.
Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi
de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata
amaruie 1 lingura de zahar pudra Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Absinthe Presidente
28 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Absinthe Presidente din: white rum, triple
sec, dry vermouth, lime juice, piper si spalsh grenadine. pahar: martini
garnitura: lime si pahar racit cu absinthe Ingrediente: 50 ml white rum
20 ml triple sec 15 ml dry vermouth 15 ml fresh lime juice 1 praf de
piper spalsh grenadine Mod…
Read more »
Read more »
Iepure cu usturoi
28 February 2012
O
reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi,
ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de
pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru.
Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure şi condimentele vor
transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă. Ingrediente: 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Fattoush
28 February 2012
In
timp ce tabbouleh se gaseşte în aproape toate restaurantele în care se
consumă falafel, ruda ei apropiată, fattoush, este aproape necunoscută.
Interesant este faptul că cele două salate sunt uşor de confundat: dacă
înlocuiţi grâul bulgur (grâu prăjit, uscat, apoi măcinat mare) din
tabbouleh cu câteva bucăţele de lipie prăjită, veţi obţine fattoush.
Precum…
Read more »
Read more »
Tort cu vişine
28 February 2012
O
reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra,
visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor
pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de
coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine
(720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr 400…
Read more »
Read more »
Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin
28 February 2012
O
reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din:
muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin,
rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie.
Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte
bucati coaja de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mâncare de cartofi
28 February 2012
O
reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov,
dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru,
busuioc, piper si o frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe
albe si una rosie 1 cutie mare cu rosii in bulion 2 ardei grasi/capia 1
morcov 1 dovlecel 1 vanata mica (sau 1…
Read more »
Read more »
Frigărui în stil grecesc
28 February 2012
O
reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa,
usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa
rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de
ardei, sare si piper. Ingrediente: pentru dressingul de roşii: 600 g
roşii 1 ardei gras roşu 2 cepe 2 căţei…
Read more »
Read more »
Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor
28 February 2012
O
reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi,
piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de
soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru
marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup
100 g miere 60 ml…
Read more »
Read more »
Potarniche rumenita
28 February 2012
O
reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de
masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de
mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2
linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara
macinata 300 ml bulion de pui 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)
28 February 2012
O
reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun,
lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat
frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana
zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2
linguri faina 300g unt nesarat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Aloo gobi masala (video)
28 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara Aloo gobi masala, un preparat Indian
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Aloo gobi
masala Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tocanita in paine
28 February 2012
O
reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc,
ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 carnati 500 g piept de porc 3 cepe mari 1
morcov 3 linguri bulion 1 lingurita de cimbru uscat 10 boabe de piper
negru 6-8 chifle mari sare…
Read more »
Read more »
Lasagna light
28 February 2012
O
reteta de lasagna light din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara,
supa deshidratata, rosii, dovlecei, mozzarella, muschi de vitel, foi de
lasagna si cascaval. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingura cu varf de
faina 500 ml lapte sare piper nucsoara rasa 1 lingurita supa
deshidratata 4 rosii 2 dovlecei 125 g mozzarella 4 felii…
Read more »
Read more »
Turte de cartofi
28 February 2012
O
reteta de turte de cartofi din: cartofi, praz, bacon, ulei, masline,
patrunjel, oua, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir
praz taiat marunt 8 felii bacon 8 linguri cu ulei 30 g masline taiate
marunt 2 linguri cu patrunjel tocat 4 oua 100 g pemset sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de cartofi
28 February 2012
O
reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina,
pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de
legume, sare si ulei. Ingrediente: 5 cartofi medii 2 cepe 3 morcovi mari
1 telina 2 pastarnaci 1 legatura de patrunjel 1/2 legatura de leustean 1
litru bors 100 ml suc de rosii 1 cub…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel cu fasole
28 February 2012
O
retetqa de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta,
usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin,
sare, piper, muschi de vitel si cimbru. Ingrediente: 250 g boabe de
fasole alba uscata 100 g slaninuta impanata afumata 1 catel de usturoi 1
lingura ulei de masline 500 g rosii…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere şi crustă de nuci
28 February 2012
O
reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie,
faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei,
lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1
lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2
lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »
Read more »
Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac
28 February 2012
O
reteta de Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac din: spanac,
unt, faina, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan, pesmet,
cannelloni, sunca de praga si cascaval. Ingrediente: 400 g spanac
congelat 1 lingura unt 1 lingurita faina 250 g smantana sare piper
nucsoara rasa 100 g parmezan ras 2-3 linguri pesmet 16 paste cannelloni…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă-cremă de cartofi cu tarhon
28 February 2012
O
reteta de supa crema de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi,
ardei grasi, telina pastarnac, suc de rosii, ulei, tarhon, busuioc,
oregano si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei
grasi 1 radacina de telina 1 pastarnac 1 ceasca de suc de rosii ulei
tarhon busuioc oregano sare …
Read more »
Read more »
Somon picant
28 February 2012
O
reteta de somon picant din: fileuri de somon, zeama de lime, praf de
chilli, chimion, boia afumata, coriandru, zahar brun, ulei de floarea
soarelui, orez, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ulei de masline si
coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de somon, cam 140 g fiecare zeama de
la 1 lime 1 varf de cutit de…
Read more »
Read more »
Cuburi cu alune
28 February 2012
O
reteta de cuburi cu alune din: oua, zahar, unt de arahide, iaurt,
faina, praf de copt, mere, suc de lamaie, arahide nesarate, albusuri si
zahar vanilat. Ingrediente: 4 oua 350 g zahar 100 g unt de arahide
cremos 300 g iaurt 400 g faina 2 lingurite praf de copt 1,5 kg mere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu aromă de pere
28 February 2012
O
reteta de cartofi gratinati cu aroma de pere din: ceapa, usturoi, ulei
de masline, smantana, vin alb sec, supa, branza raclette, sare, piper,
boia dulce, cartofi albi, pere, suc de lamaie si bacon. Ingrediente: 1
ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei de masline 200 g smantana 150
ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Placinta mozaic cu carne de porc
28 February 2012
O
reteta de palcinta mozaic cu carne de porc din: carne de porc, cartofi,
galbenusuri, ardei gras, unt, pesmet, ulei, unt, faina si smantana.
Ingrediente: 400 g carne de porc 700 g cartofi 2 galbenusuri 1/2 ardei
gras 75 g unt 2 linguri cu pesmet ulei pentru sos: 1 lingura cu unt 1
lingura cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi
28 February 2012
O
reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina,
drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 10 g
drojdie 1/2 lingurita cu sare 150 ml apa pentru umplutura: 200 g cartofi
1 fir de praz 400 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Orez mexican si salata de fasole
28 February 2012
O
reteta de orez mexican si salata de fasole din: orez, mix de fasole,
ceapa verde, ardei gras, avocado, zeama de lime, amestec de condimente
si coriandru. Ingrediente: 175 g de orez basmati si salbatic 400 g mix
de fasole la conserva, scurs si clatit 1 legatura de ceapa verde, tocata
1 ardei gras rosu,…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, scortisoara si frisca
28 February 2012
O
reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar
vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin
alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere 4…
Read more »
Read more »
Fassolada
27 February 2012
Fassolada
este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai
din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a
pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini.
Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune
la fiert într-o oală, cu ceapă, morcovi,…
Read more »
Read more »
Ruladă umplută
27 February 2012
O
reteta de rulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza
feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar,
oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente: 300 g
spanac congelat 1 chifla veche de o zi 750 g cartofi mici 1 catel de
usturoi 100 g branza feta 30…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Chili con carne
27 February 2012
O
reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de
telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole
rosie, rosii, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 2 chili (ardei iuţi) roşii 2 tulpini de ţelină 2 ardei graşi
verzi 750 g de carne…
Read more »
Read more »
Găluşte din cartofi cu varză si kaizer
27 February 2012
O
reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer,
ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean,
sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: 1 varza mica
(1 kg) 400 g kaizer fara oase 4 cepe 2 linguri ulei 200 ml supa 500 g
galuste din cartofi congelate 200…
Pahare cu mere şi fulgi de porumb
27 February 2012
O
reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar
fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere
acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi
de porumb 200 ml de smantana grasa Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fricassee de bibilică
27 February 2012
O
reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa,
patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs
tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g
morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat de…
Read more »
Read more »
Sufleu cu morcovi si carne tocată
27 February 2012
O
reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi,
ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper.
Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1
ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de
carne tocată sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Citrus Red
27 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si
sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml
Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina Mod de preparare: Se
toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se
continutul cu lingurita de bar.
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi mozaic
27 February 2012
O
reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei
capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama
de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g
fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel
1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Cannelloni umpluţi
27 February 2012
O
reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii,
amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa,
smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1
catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml)
200 g amestec de carne tocata sare piper 1…
Read more »
Read more »
Supa Faki
27 February 2012
Lintea
este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi
timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul
Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o
faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa.
Este o mâncare deosebit de uşor…
Read more »
Read more »
Perişoare cu sos de capere
27 February 2012
O
reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele,
unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper,
nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie.
Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2
lingurita de coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Cartof umplut
27 February 2012
O
reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana,
branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4
cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de
vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Incinge
cuptorul la 180 de grade…
Read more »
Read more »
Crevete cu crusta crocanta
27 February 2012
Preincalzeste
cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si
sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi
da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le
la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel
27 February 2012
O
reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si
nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie,
marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si
nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli,
desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte zeama…
Read more »
Read more »
Prepeliţă pe pat de rozmarin
27 February 2012
O
reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie,
rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze,
ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1
lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru
marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara file de somon (video)
27 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit
de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum
se prepara file de somon
Read more »
Read more »
Garnituri: Cartofi gratinaţi
27 February 2012
O
reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana,
lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de
usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g
Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti cu orez
27 February 2012
O
reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper
negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de
susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon
de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei
pentru gatit 4 oua batute 2 legaturi…
Read more »
Read more »
Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice
27 February 2012
O
reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din:
dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci
condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie
verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac
de placinta, taiat in bucati mari…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu sunca de Praga
27 February 2012
O
reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca
de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper,
nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de
dafin si zahar. Ingrediente: 350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga
100 g branza Emmentaler 3 linguri unt 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Paradiso
27 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin,
piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball
sau collins garnitura: pepene galben si phisalis Ingrediente: 50 ml
vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de
scortisoara 20 ml fresh lemon juice 3…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume
27 February 2012
O
reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare,
rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si
mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry
100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100
g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly
27 February 2012
O
reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot
de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente:
10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly:
200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie Mod
de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul pudra…
Read more »
Read more »
Porc prăjit cu ghimbir şi miere
27 February 2012
O
reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon,
sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir,
ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2
gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1
lingura de miere…
Read more »
Read more »
Limoncello cu pricomigdale
27 February 2012
O
reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de
lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml
Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa
100 g zahar pudra 12 pricomigdale Mod de preparare: Amestecă
Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână într-un…
Read more »
Read more »
Fursecuri parfumate
27 February 2012
O
reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra,
faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin
100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2
albusuri Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri
de zahar, migdale macinate, faina si…
Read more »
Read more »
Peşte cu ghimbir
27 February 2012
O
reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de
soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez
basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4
linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde 250…
Read more »
Read more »
Frigarui cu orez
27 February 2012
O
reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie,
rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1
ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper Mod
de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si piper,…
Read more »
Read more »
Penne Bolognese
27 February 2012
O
reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc,
sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne
si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de
usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2
linguri de ulei 400 g…
Read more »
Read more »
Chiftele cu legume proaspete
27 February 2012
O
reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare,
dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de
porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă
veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru
1 ceapă 1 căţel de usturoi 500…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu mamaliga
27 February 2012
O
reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie,
rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde,
malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2
rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc
de rosii…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu cartofi
27 February 2012
O
reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de
salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii,
ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: cartofi 3 oua 5-6
frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras
galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g masline…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume de vară
26 February 2012
O
reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi,
patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza,
rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1
morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1
mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1 varză…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată
26 February 2012
O
reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din:
macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte,
galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si
branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1
catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paine prajita fara ou (video)
26 February 2012
O
retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat
sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente:
For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp
Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp
Water – 1/2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii
26 February 2012
O
reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti
digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua,
smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana
si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6
biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g
branza moale…