duminică, 7 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #35


Retete de Paste:

Tocăniţă ţărănească de miel şi legume

2 March 2012
Tocăniţă ţărănească de miel şi legumeO reteta de tocanita taraneasca de miel si legume din: carne de miel, morcovi, telina, praz, cidru, bulion de miel, sare, piper nnegru, mazare, rozmarin, salvie, cimbru, faina, branza si lapte degresat. Ingrediente: 500 g carne de miel, macra 400 g morcovi, taiati rondele groase 225 g telina, taiata bucati mari 450 g praz, taiat…
Read more »

Carne in aluat

2 March 2012
Carne in aluatO reteta de carne in aluat din: foitaj, file de vita, ceapa verde, morcovi, telina, pastarnac, rosii, ou, coriandru, patrunjel, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: foitaj dospit – 300 g file de vita – 800 g un fir de ceapa verde 2 morcovi telina – 4 fire o radacina de pastarnac rosii conservate…
Read more »

Peste in foitaj

2 March 2012
Peste in foitajO reteta de peste in foitaj din: lavrac, foitaj, spanac, hasme, patrunjel, marar, unt, galbenus, sare, piper, unt, lamaie si boia iute. Ingrediente: 1 lavrac de 1,5 kg 500 g foitaj 250 g spanac proaspăt 2   haşme 1 legătură de pătrun­jel 1 legătură de mărar 20 g unt un gălbenuş sare piper pentru sos: 2…
Read more »

Fasole verde cu smantana

2 March 2012
Fasole verde cu smantanaO reteta de fasole verde cu smantana din: fasole verde, ceapa, unt, sare, piper, smantana, faina si suc de lamaie. Ingrediente: 800 g fasole verde păstăi 1 ceapă mare 40 g unt sare piper 250 ml smântână 30 g făină oţet sau suc de lămâie (după gust) Mod de preparare: Se spală fasolea verde. Se…
Read more »

Frittata cu spanac si ceapa

2 March 2012
Frittata cu spanac si ceapaO reteta de frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, spanac, ceapa, cascaval, parmezan, usturoi, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 6 oua 20 ml lapte 200 g spanac 1 ceapa mare 200 g cascaval 50 g parmezan 2 catei de usturoi sare piper alb ulei   Mod de preparare: Opăreşte spanacul în apă…
Read more »

Salată mediteraneană de roşii

2 March 2012
Salată mediteraneană de roşiiO reteta de salata mediteraneana de rosii din: rucola, ceapa verde, rosii cherry, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic, file de curcan afumat si capere. Ingrediente: 200 g rucola 1/2 legătură ceapă verde 250 g roşii cherry 200 g ciuperci champignon 6 linguri ulei de măsline sare piper 2 linguri oţet balsamic 70…
Read more »

Boeuf Bourguignon cu ciuperci

2 March 2012
Boeuf Bourguignon cu ciuperciO reteta de Boeuf bourguignon cu ciuperci din: ulei, muschi de vita, costita, ceapa, usturoi, foi de dafin, vin rosu sec, mustar dijon, bulion, ciuperci deshidratate si patrunjel. Ingrediente: 4 linguri ulei 1,2 kg vrabioara sau muschi de vita taiat bucati 300 g costita, taiata fasii 2 cepe mari, tocate 4 catei de usturoi 2…
Read more »

Lasagna greceasca

2 March 2012
Lasagna greceascaO reteta de lasagna greceasca din: macaroane, amestec de carne, rosii, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, vin rosu sec, oregano, scortisoara, lapte, faina, oua, unt, branza gruyere, sare, piper alb si nucsoara.  Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne amestec 1 cutie cu rosii cubulete 3 catei de usturoi 2 cepe 3 linguri…
Read more »

Cum se prepara creveti la baie de aburi (video)

2 March 2012
O reteta video despre cum se prepara creveti la baie de aburi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara creveti la baie de aburi
Read more »

Cocktail cu sampanie si Curacao

2 March 2012
Cocktail cu sampanie si CuracaoO reteta simpla de Cocktail cu sampanie si Curacao din: gin, curacao, nectar de maracuja, sampanie si cirese. Ingrediente: 1 cl gin 2 cl Curacao albastru 3 cl nectar de maracuja sampanie cirese   Mod de preparare: Turnam ginul, Curacao-ul si nectarul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si decoram cu cirese.
Read more »

Miel cu legume fierte

2 March 2012
Miel cu legume fierteO reteta delicioasa de miel cu legume fierte din: carne de miel, ulei, cartofi, morcovi, mazare, rosii in bulion, vin alb, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel 200 ml ulei 600 g cartofi 300 g morcovi 1 cutie mazare 1 cutie rosii in bulion 500 ml vin alb sec 300…
Read more »

Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere

2 March 2012
Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capereO reteta de chiftelute de porc si vita cu sos de capere din: muschi de vita, file de porc, fileuri de ansoa, pesmet, ou, coaja de lamaie, patrunjel, piper, bulion de pui, vin alb sec, iaurt degresat, faina si capere. Ingrediente: 300 g muschi de vita 300 g file de porc 50 g fileuri de…
Read more »

Supa Callaloo

2 March 2012
Supa CallalooCallaloo este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor. Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia. Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din soiul Scotch bonnet. De obicei conţine şi fructul okra,…
Read more »

Rulouri de sardine marinate

2 March 2012
Rulouri de sardine marinateO reteta de rulouri de sardine marinate din: fileuri de sardine, ceapa verde, ridichi, ceapa rosie, piper rosu, piper negru, stafide, sare de mare, suc de lamaie si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de sardine, cu pielita 2-3 fire de ceapa verde 4 ridichi 1 ceapa rosie 1 lingurita piper rosu piper negru macinat 1 lingura…
Read more »

Salate delicioase: Salată grecească

2 March 2012
Salate delicioase: Salată greceascăO reteta de salata greceasca din: salata verde, ardei gras, castravete, rosii cherry, patrunjel, ceapa rosie, branza feta, masline negre, smantana, apa mierala, otet balsamic, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 salată verde 1 ardei gras roşu 1 castravete 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 2 cepe roşii 200 g brânză feta 100 g…
Read more »

Budinca de orez, carne de curcan si mozzarella

2 March 2012
Budinca de orez, carne de curcan si mozzarellaO reteta de budinca de orez, carne de curcan si mozzarella din: orez, lapte, mozzarella, carne tocata de curcan, oua, praz, rosii, ardei gras, morcovi, vin alb sec, gris, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 ml lapte 300 g branza mozzarella 500 g carne tocata de curcan 3 oua 2-3 fire de…
Read more »

Rulouri din spanac

2 March 2012
Rulouri din spanacO reteta de rulouri din spanac din: spanac, usturoi, unt, oua, faina, faina cu gluten, sare, morcovi, unt, branzica de vaci si piper alb. Ingrediente: 500 g spanac congelat 3 catei de usturoi 125 g unt 4 oua 80 g faina simpla 80 g faina cu gluten sare umplutura: 200 g morcovi 100 g unt…
Read more »

Supa de legume coapte si linte verde

2 March 2012
Supa de legume coapte si linte verdeO reteta de supa de legume coapte si linte verde din: morcovi, pastarnac, napi, ceapa rosie, ulei de masline, fulgi de ardei iute, linte verde, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 250 g morcovi, taiati jumatati 1 pastarnac, curatat si taiat bucatele 250 g de napi, curatati si taiati bucatele 1 ceapa rosie taiata felii,…
Read more »

Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pin

2 March 2012
Sandviciuri cu carne de miel şi seminţe de pinO reteta de sandviciuri cu carne de miel si seminte de pin din: carne tocata de miel, amestec de condimente ras el hanout, menta, seminte de pin, iaurt, lipii, frunze de salata verde, rosie si sfecla. Ingrediente: 250 g carne tocata de miel 1 lingurita amestec de condimente ras el hanout 1/2 legatura mica de…
Read more »

Extra-burgeri de vita

2 March 2012
Extra-burgeri de vitaO reteta de extra burgeri de vita din: muschi de vita, capere, rosii, fileuri de ansoa, ulei de masline, boabe de piper negru, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, masline si frunze de patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 1 lingura capere, scurse si taiate in bucati mari 35 g rosii uscate la soare, taiate…
Read more »

Graten de praz

2 March 2012
Graten de prazO reteta de graten de praz din: praz, branza, ulei de masline, lapte, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 100 g branza 1 lingura ulei de masline pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 1/4 pachet cu unt 2 linguri faina nucsoara sare piper   Mod de preparare: Alege fire mai…
Read more »

Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoi

2 March 2012
Muşchi de vită la grătar cu eşalote şi usturoiO reteta de muschi de vita la gratar cu esalote si usturoi din: esalote, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, muschi de vita si sos warcestershire. Ingrediente: 500 g esalote 2 capatani de usturoi, fara mustati si varfuri 3 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic 2 linguri patrunjel proaspat, tocat…
Read more »

Salată picantă cu vită

2 March 2012
Salată picantă cu vităO reteta de salata picanta cu vita din: sos soia, suc de lamaie, sare, piper, carne de vita, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, ghimbir, usturoi, menta, coriandru, siropd e artar si margarina. Ingrediente: 8 linguri sos soia 4 linguri suc de lămâie sare piper 3 buc. de carne de vită (steak a 150…
Read more »

Marinadă de lămâie cu rozmarin

2 March 2012
Se amestecă coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie, 2 linguri ulei de măsline, 3 căţei de usturoi striviţi, 1 lingură de rozmarin tocat fin, sare şi piper. Se foloseşte ca marinadă pentru carnea de pui, porc, miel, peşte sau pentru brânză halloumi.   Pofta buna!
Read more »

Somon cu sos de legume

2 March 2012
Somon cu sos de legumeO reteta de somon cu sos de legume din: somon afumat, castraveti, rosii, lime, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei de masline si paine. Ingrediente: 8 felii subtiri (200 g ) de somon afumat 640 g castraveti 8 rosii mici 8 cepe rosii mici 4 lime sare piper 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri ulei…
Read more »

Salată cu piept de curcan

1 March 2012
Salată cu piept de curcanO reteta de salata cu piept de curcan din: piept de curcan, amestec de salate, castravete, dovlece, ciuperci, ardei gras, morcovi, ulei, sare, piper, unt de arahide, supa, suc de lamaie, piper cayenne si nuci. Ingrediente: 600 g piept de curcan 200 g amestec de salate 1 castravete 1 dovlecel 50 g ciuperci câte 1…
Read more »

Pastilla de rata in untura

1 March 2012
Pastilla de rata in unturaO reteta de pastilla de rata in untura din: aripi si piept de rata, foi de placinta, hasme, portocala, coriandru, ou, miere, migdale, scortisoara, chimen, ghimbir, patrunjel, unt, sare, piper si zahar pudra. Ingrediente: 4 aripi (plus pieptul) in untura 12 foi de placinta 2 hasme 1 portocala 6 fire coriandru 1 ou 3 linguri…
Read more »

Budinca de ou si legume

1 March 2012
Budinca de ou si legumeO reteta de budinca de ou si migdale din: cartofi, carnati, branza, oua, smantana, cascaval, ardei gras, ceapa, rosii, sare, piper, gris si ulei. Ingrediente: 300 g cartofi fierti 150 g carnati 200 g branza sarata 4 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 ardei gras 1 ceapa 2 rosii sare piper gris ulei…
Read more »

Tocăniţă cu fasole albă si carne de porc

1 March 2012
Tocăniţă cu fasole albă si carne de porcO reteta de tocanita cu fasole alba si carne de porc din: fasole alba, carne de porc, ceapa, morcovi, praz, usturoi, sos de rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole alba 500 g carne de porc mai impanata 2 cepe 2 morcovi 1 fir de praz 3 catei de usturoi 200 ml sos…
Read more »

Salată de pui

1 March 2012
Salată de puiO reteta de salata de pui din: spanac, mango, castravete, alune, ardei iute, file d epui, unt, sare, suc de lamaie, otet si ulei de masline. Ingrediente: 150 g spanac 1 mango copt 1/2 castravete 50 g alune tăiate 1/2 linguriţă ardei iute uscat sau 1 vârf de cuţit piper cayenne 600 g file de…
Read more »

Vită Stroganoff

1 March 2012
Vită StroganoffO reteta de vita stroganoff din: antricot, sare, piper, ceapa, ciuperci, bulion de vita, sos worcestershire, usturoi, smantana si patrunjel. Ingrediente: 300 g felii de antricot Sare si piper negru 150 g ceapa, fin tocata 125 g ciuperci, taiate fin 100 ml bulion de vita sau sherry 1 lingura sos Worcestershire 1 lingura coniac, optional…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu smochine

1 March 2012
Reteta zilei: Prajitura cu smochineO reteta de prajitura cu smochine din: orez, apa, lapte de cocos, zahar brun, oua si smochine. Ingrediente: 1 ceasca orez cu bobul scurt 1 cana apa 1 cana lapte de cocos 1/3 cana zahar brun 6 oua mari 20 smochine mici   Mod de preparare: Intr-o cratita mare se fierbe orezul cu apa si…
Read more »

Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn

1 March 2012
Escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemnO reteta de escalop de vitel cu ciuperci urechi de lemn din: escalop de vitel, faina alba, ulei vegetal, ghimbir, ciuperci, sos de soia si sake. Ingrediente: 400 g bucati macre de escalop de vitel 2 linguri faina alba, asezonata cu sare si piper 2 linguri ulei vegetal 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingurita…

Salata cu snitel si mazare tucara

1 March 2012
Salata cu snitel si mazare tucaraO reteta de salata cu snitel si mazare tucara din: snitele de pui sau porc, piper, suc de lamaie, sare, salata iceberg, ridichi, castravete, rosii cherry, ulei de germeni de grau si verdeata. Ingrediente: 4 snitele de pui sau porc (a 80 g) piper 1 lingura suc de lamaie 150 g mazare tucara sare 1/2…
Read more »

Supă de morcovi cu coriandru

1 March 2012
Supă de morcovi cu coriandruO supă fărără morcovi este aproape de neconceput. Această legumă modestă se potriveşte aproape peste tot  ea conferă dulceaţă supei de pasăre, se adaugă în minestrone pentru culoare ş.a.m.d. Supa de morcovi e:este o supă-cremă ca un piure dulceag si catifelat. In combinaţie cu aroma puternică de citrice a coriandrului proaspăt, devine ceva sublim. Ceapa…
Read more »

Clapon cu crema de portocale

1 March 2012
Clapon cu crema de portocaleO reteta de clapon cu crema de portocale din: clapon, portocale, stafide, pasta de tomate, grand marnier, zeama de lamaie, zahar, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 clapon 4 portocale 100 g stafide 2 linguri pasta de tomate 150 ml grand Marnier zeama de la o lamaie 1 lingura zahar 200 ml smantana lichida…
Read more »

Mancare de fasole picanta

1 March 2012
Mancare de fasole picantaO reteta de mancare de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole neagra, ardei gras, rosii, ceapa, ardei iute, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 cutie cu fasole neagra 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 1 cutie cu rosii decojite 1 ceapa 1 ardei iute…
Read more »

Somon cu sos de verdeaţă

1 March 2012
Somon cu sos de verdeaţăO reteta de somon cu sos de verdeata din: unt, ceapa rosie, foaie de dafin, seminte fenicul, vermut sec, somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi, salata, zeama de lamaie, otet de vin alb, ulei de seminte de struguri si ceapa verde. Ingrediente: 75 g unt 2 cepe rosii lunguiete, tocate marunt 1 foaie de dafin,…
Read more »

Cocktail Movie Star

1 March 2012
Cocktail Movie StarO reteta simpla de Cocktail Movie Star din: lichior de kiwi, suc de mango, suc de grepfrut si sampanie. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 6 cl suc de mango 2 cl suc de grepfrut sampanie   Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucurile de fructe cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, apoi…
Read more »

Retete traditionale: Salată Caesar

1 March 2012
Retete traditionale: Salată CaesarSalata Caesar se găseşte în toate localurile americane, de la cele mai mici până la marile restaurante. Dacă ar fi sa judecăm numai după gama extrem de diversă de sosuri speciale pentru salată Caesar care se comercializează, după seturile de tacamuri pentru salată şi după nenumăratele feluri de crutoane care se găsesc în magazine şi…
Read more »

Tocanita de vita si legume in stil provensal

1 March 2012
Tocanita de vita si legume in stil provensalO reteta de tocanita de vita si legume in stil provensal din: carne de vita, bacon, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, telina, usturoi, frunze de dafin, coaja de portocale, rozmarin, cimbru, piure de rosii, bulion de vita, vin rosu, ansoa, ciuperci, malsine, patrunjel si piper negru. Ingrediente: 600 g carne de vita, fiarta inabusit 125…
Read more »

Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin

1 March 2012
Spinari de iepure cu mirodenii si crema de vinO reteta de spinari de iepure cu mirodenii si crema de vin din: spinari de iepure, mere, castane, vin alb, ienupar, coriandru, piper rosu, zahar, supa de pasare, zeama de lamaie, cimbru, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 spinari de iepure 3 mere 400 g castane la borcan 150 ml vin alb 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maioneza

1 March 2012
Reteta zilei: Salata de peste afumat, cartofi si maionezaO reteta de salata de peste afumat, cartofi si maioneza din: peste afumat, cartofi, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 2 pesti afumati 5-6 cartofi fierti Maioneza Sare Piper   Mod de preparare: Se dezoseaza pestii si se toaca marunt. Cartofii se fierb in coaja, se cuarata si se toaca de asemenea marunt. Intr-un castron potrivit…
Read more »

Calcan cu vanilie si rizoto

1 March 2012
Calcan cu vanilie si rizotoO reteta de calcan cu vanilie si rizoto din: calcan, lapte, batoane de vanilie, foaie de dafin, orez, zbarciogi, concentrat de supa de pasare, vin alb, ceapa, unt, sofran, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati de calcan, fara piele 1 l lapte 2 batoane de vanilie 1 foaie de dafin rizoto: 300 g orez…
Read more »

Cocktail Hastings

1 March 2012
Cocktail HastingsO reteta simpla de Cocktail Hastings din: calvados, suc de mere, lichior de zmeura, champagne, zmeura, mar si menta. Ingrediente: 1 cl Calvados 1 cl suc de mere 1 cl lichior de zmeura champagne zmeura o felie de mar menta   Mod de preparare: Calvados-ul, sucul de mere si lichiorul se mixeaza bine in cupa…
Read more »

Somon cu unt aromat

1 March 2012
Somon cu unt aromatO reteta de somon cu unt aromat din: boabe de piper negru, coriandru, sare de mare grunjoasa, unt, cartofi, sare, somon, suc de lamaie, morcovi, praz, supa, ulei si piper. Ingrediente: 4 boabe de piper negru putin coriandru 1/4 lingurita sare de mare grunjoasa 40 g unt 750 g cartofi sare 4 bucati somon (a…
Read more »

Budincă de orez cu lămâie şi vanilie

1 March 2012
Budincă de orez cu lămâie şi vanilieO reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt. Ingrediente: 600 ml lapte 450 ml de smantana dulce pentru gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime 25 g zahar fin…
Read more »

Cum se prepara paine de casa cu bere (video)

1 March 2012
Cum se prepara paine de casa cu bere (video)O reteta video despre cum se prepara paine de casa cu bere; un preparat delicios si gustos, sanatos pentru care ai nevoie de foarte putine ingrediente. Ingrediente: 1 1/2 teaspoon dry active yeast 1/2 cup AP flour 1/2 cup warm water (about 100 degrees) Then: 2 oz bottled beer 18 ounces AP flour (about 4…
Read more »

Rulouri picante de peste cu sunca

1 March 2012
Rulouri picante de peste cu suncaO reteta de rulouri picante de peste cu sunca din: file de salau, suc de lamaie cartofi, sare, piper, marar, hrean, sunca, arpagic, unt, supa, smantana si amidon. Ingrediente: 2 bucati file de salau 1 lingura suc de lamaie 200 g cartofi sare piper 1 crenguta marar 1/2 lingurita hrean 25 g sunca taiata cubulete…
Read more »

Supă de broccoli şi Stilton

1 March 2012
Supă de broccoli şi StiltonBroccoli este o legumă pe care mulţi copii nu o pot suferi şi pe care de obicei refuză sâ o mănânce, deşi ea merită toată consideraţia. Insă sub forma unei supe groase, de culoare verde, aromatizată cu nişte brânză cu mucegai Stilton, ar putea câştiga ceva mai mult respect. Este o supă tradiţională britanică, pentru…
Read more »

Fasole cu carne tocată

1 March 2012
Fasole cu carne tocatăO reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel. Ingrediente: 500 g fasole uscata 3 cepe rosii (una pentru decor) 4 catei de usturoi 500 g carne tocata de vita 3 rosii…
Read more »

Friptură de vită cu bob şi ciuperci

1 March 2012
Friptură de vită cu bob şi ciuperciO reteta de friptura de vita cu bob si ciuperci din: friptura de vita, bob, ciuperci, sherry, bulion de vita, sare si piper. Ingrediente: 750 g bucata de friptura de vita, cam 750 g 250 g bob, curatat, decongelat daca a fost congelat 250 g diverse tipuri de ciuperci, cum ar fi galbiori, rascovi sau…
Read more »

Crochete de fasole si cartofi

1 March 2012
Crochete de fasole si cartofiO reteta de crochete de fasole si cartofi din: cartofi, oua, unt, branza de vaci, fasole pestrita, pesmet, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 oua 1 lingura cu unt 1 lingura cu branza de vaci 1 cutie cu fasole pestrita 2 linguri cu faina 1 lingura cu pesmet 1 legatura de…
Read more »

Salată cu ton si sos pesto

1 March 2012
Salată cu ton si sos pestoO reteta de salata cu ton si sos pesto din: dovlecel, sare, castravete, telina, rosii cherry, ceapa, otet, ulei de rapita, piper, zahar, capere, bagheta, ton, usturoi, samburi de pin, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc si suc de lamaie. Ingrediente: 1 dovlecel mic sare 1/2 castravete 2 tulpini telina 250 g rosii cherry…
Read more »

Penne cu peste afumat

1 March 2012
Penne cu peste afumatO reteta de penne cu peste afumat din: smantana, crema de branza, gorgonzola, sare, piper, suc de lamaie, penne, somon afumat si marar. Ingrediente: 200 ml smantana 75 g crema de branza 150 g gorgonzola sare piper suc de lamaie 400 g penne 180 g somon afumat marar   Mod de preparare: Amestecaţi smântână şi…
Read more »

Dressing cu lămâie, miere şi muştar

1 March 2012
Se combină 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de muştar Dijon, sare şi piper. Se foloseşte la condimentarea salatelor sau legumelor fierte, precum broccoli sau morcovi. Pofta buna!
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu boia

1 March 2012
Retete de post: Fasole batuta cu boiaO reteta de fasole batuta cu boia din: fasole boabe, ceapa, morcov, usturoi, sare, piper, ulei si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 3 catei de usturoi sare piper 3-4 linguri cu ulei boia (dulce sau iute)   Mod de preparare: Pune la inmuiat fasolea de seara pana dimineata. Pune-o la…
Read more »

Placinta taraneasca in stil american

1 March 2012
Placinta taraneasca in stil americanO reteta de Placinta taraneasca in stil american din: carne de vita, ceapa, bulion de vita, fasole boabe in sos de rosii, sos worcestershire, sirop de artar, cartofi, branza si crengute de cimbru. Două feluri preferate – fasole gătită şi tradiţionala plăcintă ţărănească – se combină pentru a oferi o copioasă şi hrănitoare mâncare pentru…
Read more »

Ciorba de fasole in test

1 March 2012
Ciorba de fasole in testO reteta de ciorba de fasole in test din: fasole boabe, costita afumata, morcovi, ceapa, sos de rosii, leustean, paine, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 kg fasole boabe 1 kg costita afumata 3 morcovi 2 cepe 250 ml sos de rosii 1 legatura de leustean 1 paine rotunda sare piper boia menta  …
Read more »

Peste la tigaie in stil frantuzesc

29 February 2012
Peste la tigaie in stil frantuzescO reteta de peste la tigaie in stil frantuzesc din: file de peste, suc de lamaie, sare, ceapa verde, supa, linte rosie, smantana, amidon, mustar si piper. Ingrediente: 250 g file de peste (crap sau tilapia) 1 lingura suc de lamaie sare 3 cepe verzi 2 lingurite supa (instant) 40 g linte rosie 50 ml…
Read more »

Clatite cu mere

29 February 2012
Clatite cu mereO reteta de clatite cu mere din: faina, lapte de soia, mere, praf de copt, zahar vanilat, ulei de floarea soarelui, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina 400 ml lapte de soia 2 mere 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 3 linguri ulei de floarea soareli 1 lingurita zahar pudra…
Read more »

Reteta zilei: Rulada de porc la cuptor

29 February 2012
Reteta zilei: Rulada de porc la cuptorO reteta de rulada de porc la cuptor din: porc cu rasol, gelatina, chimichurri, amestec provensal, sare si piper. Ingrediente: 1 spata de porc cu rasol (aproximativ 6kg) 14g gelatina chimichurri amestec provensal sare piper   Mod de preparare: Spata de porc cu rasol se dezoseaza si se cresteaza carnea care apoi este  unsa cu…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole cu rosii

29 February 2012
Retete de post: Ciorba de fasole cu rosiiO reteta de ciorba de fasole cu rosii din: fasole boabe uscata, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, rosii, suc de rosii, fasole verde, condimente, piper, patrunjel si otet. Ingrediente: 500 g fasole boabe uscata 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 100 g telina 2 ardei grasi 1 litru suc de rosii 1…
Read more »

Briose picante cu morcovi rumeniti

29 February 2012
Briose picante cu morcovi rumenitiO reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g fasole 2 cepe 1 ou 2 morcovi 2 linguri cu faina ulei sare piper boia iute   Mod de preparare: Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să schimbi…
Read more »

Marmeladă de lămâie

29 February 2012
Marmeladă de lămâieO reteta de marmelada de lamaie din: lamaie si zahar granulat. Ingrediente: 1 kg de lamai necerate 2 kg de zahar granulat   Mod de preparare: Se răceşte o farfurioară la frigider pentru a se verifica punctul de stabilizare al gemului. Se spală lămâile şi se îndepărtează năsturelul din partea de sus, prin care s-au…
Read more »

Placinta cu spanac si branza feta

29 February 2012
Placinta cu spanac si branza fetaO reteta de placinta cu spanac si branza feta din: spanac, ulei, ceapa, oua, branza feta, piper, sare, aluat, unt si frunze de spanac. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 3 linguri ulei 2 cepe 3 oua 250 g branza feta piper negru sare 1 pachet aluat din congelator de patiserie (400 g) 100 g unt…

Mancare cu linte in stil oriental

29 February 2012
Mancare cu linte in stil orientalO reteta de mancare cu linte in stil oriental din: cartofi, morcovi, mango, ceapa, usturoi, margarina, pasta de curry, lapte de cocos, supa, linte rosie, naut, patrunjel, menta, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1 cartof 600 g de morcovi 1 mango 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri de margarina pentru prajit 2…
Read more »

Clătite cu 2 tipuri de dulceaţă

29 February 2012
Clătite cu 2 tipuri de dulceaţăO reteta de clatite cu 2 tipuri de dulceata din: lapte, oua, zahar, faina, dulceata de afine, dulceata de zmeura, sare si ulei. Ingrediente: 500 ml lapte 2 oua 4 linguri zahar 8 linguri faina 100 g dulceata de afine 100 g dulceata de zmeura sare ulei   Mod de preparare: Bateţi ouăle cu laptele…
Read more »

Supă din cuib de pasăre

29 February 2012
Supă din cuib de pasăreIn China supa făcută din cuib de pasăre este foarte preţuită pentru bogatul ei conţinut nutritiv şi pentru efectele ei pozitive asupra sănătăţii. Această supă rară se face din cuiburile unei anumite specii de lăstun-mare. Este una dintre cele mai scumpe delicatese ale bucătăriei chinezeşti. Cuiburile sunt făcute de păsări cu salivă şi se găsesc…
Read more »

Piersici amaretto

29 February 2012
Piersici amarettoO reteta de piersici amaretto din: piersici, biscuiti, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 6 piersici tari 80 g biscuiti 50 g unt moale 1 lingura de ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Tăiaţi piersicile în două şi îndepărtaţi-le sâm­burii. Zdrobiţi-i biscuiţii. Amestecaţi-i cu untul moale. Aşe­zaţi două bucăţi de folie de…
Read more »

Chicago Cocktail

29 February 2012
Chicago CocktailO reteta simpla de Chicago Cocktail din: coniac, curacao orange, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl coniac 1 lingurita de Curacao Orange o picatura de Angostura champagne   Mod de preparare: Coniacul, Angostura su Curacao-ul se mixeaza in paharul de mixare cu gheata si se toarna intr-o cupa de sampanie. Se completeaza cu champagne. In…
Read more »

Aripioare picante de pui

29 February 2012
Aripioare picante de puiO reteta de aripioare picante de pui din: aripioare de pui, sos de soia, otet, ulei de masline, coriandru, cardamom, chimen, menta, patrunjel, ceapa verde, usturoi, suc de lamaie si ardei iute uscat. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 3 linguri sos de soia 3 linguri oţet 3 linguri ulei de măsline 2 linguriţe coriandru…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri dulci

29 February 2012
Reteta zilei: Fursecuri dulciO reteta de fursecuri dulci din: faina, zahar brun, oua, unt, praf de copt, cacao si esenta de vanilie. Ingrediente: 350g faina 150g zahar brun 3 oua 100g unt 2 lingurite praf de copt 2 lingurite cacao 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Ouale se amesteca bine cu zaharul, untul, esenta de…
Read more »

Placinta taraneasca cu carne de caprioara

29 February 2012
Placinta taraneasca cu carne de caprioaraO reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet. Ingrediente: 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete 100 ml lapte semidegresat nucsoara proaspat macinata, dupa gust sare si…
Read more »

Retete traditionale: Borş

29 February 2012
Retete traditionale: BorşCu greu s-ar putea găsi un fel de mâncare mai popular în bucătăria est-europeană decât borşul. Există un număr infinit de variante, dar conţin sfeclă roşie, care le conferă nuanţa specifică roşie-purpurie. Cum sfecla este o legumă foarte uşor de cultivat, care se păstrează bine în pivniţe, borşul se poate consuma tot timpul anului. In…
Read more »

Tocanita de vita cu galusti

29 February 2012
Tocanita de vita cu galustiO reteta de tocanita de vita cu galusti din: friptura de vita, ulei de masline, ceapa, morcovi, nap, faina alba, verdeturi, rosii, bulion de vita, sare, piper, gris si patrunjel. Ingrediente: 1 kg fripturi de vita macra, pentru tocanita 1 lingura ulei de masline 400 g ceapa, taiata in sase 250 g morcovi, felii 250…
Read more »

Steak de porc umplut

29 February 2012
Steak de porc umplutO reteta de steak de porc umplut din: ceapa, capsuni, file de pastrav afumat, otet balsamic, ulei de masline si steak de porc. Ingrediente: 4 cepe 20 căpşuni 200 g file de păs­trăv afumat 4 linguri oţet balsamic 4 linguri ulei de măsline 4buc. steak de porc   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa şi căpşunele…
Read more »

Cum se prepara salata de spanac cu dressing de bacon (video)

29 February 2012
O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu dressing de bacon; un preparat deosebit de delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 pound bacon, sliced and cooked in 1/4 cup vegetable oil (reserve bacon pieces and bacon fat drippings) 1/2 cup minced onions 2 cloves minced garlic 1/3 cup apple…
Read more »

Frigarui cu pui

29 February 2012
Frigarui cu puiPreincalzeste cuptorul la semnul 6/200C si pune in apa 8 tepuse din lemn timp de 20 de minute. Prajeste in 1 lingura ulei de floarea soarelui 300 g piept de pui, taiat bucati timp de 1-2 minute, pana cand se rumenesc. Adauga 2 linguri pasta de curry picanta, lasa sa se racoreasca si apoi infinge…
Read more »

File de miel cu linte si orez

29 February 2012
File de miel cu linte si orezO reteta de file de miel cu linte si orez din: orez, sare, linte, praz, usturoi, ardei iute, ghimbir, file de miel, ulei de masline, piper, supa, stafide si nucsoara. Ingrediente: 2 linguri orez cu bobul lung sare 2 linguri de linte galbena sau rosie 2 bulbi de praz 1 catel de usturoi 1/2 ardei…
Read more »

Minichifle cu rozmarin

29 February 2012
Minichifle cu rozmarinO reteta de minichifle cu rozmarin din: faina, drojdie, lapte, zahar, branza, unt, sare si rozmarin. Ingrediente: 400 g faina 1 pachetel drojdie 200 ml lapte 1 lingurita zahar 1/2 ceapa 1 lingura branza pentru pizza 2 linguri unt 1 lingurita sare 8 crengute de rozmarin   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu drojdia. Adăugaţi…
Read more »

Clatite de cartofi cu ciuperci

29 February 2012
Clatite de cartofi cu ciuperciO reteta de clatite de cartofi cu ciuperci din: cartofi, oua, faina, cascaval apa minerala, ceapa verde, marar, usturoi, sare, piper, ulei, unt, ciuperci, ceapa si marar. Ingrediente: 6 cartofi mari 3 oua 6 linguri cu faina 200 g cascaval 12 linguri cu apa minerala 3 fire de ceapa verde 1 legatura de marar 3…
Read more »

Cocktail Champagne a L’orange

29 February 2012
Cocktail Champagne a L’orangeO reteta simpla de Cocktail Champagne a L’orange din: grand marnier, suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 6 cl suc de portocalae champagne   Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si sucul de portocala cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura in cupa de sampanie si completam cu…
Read more »

Rulouri de curcan cu spanac

29 February 2012
Rulouri de curcan cu spanacO reteta de rulouri de curcan cu spanac din: spanac, ceapa, bacon, snitele de curcan, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 150 g spanac congelat 1/2 ceapă 8 felii bacon 4 şniţele de curcan 150 g smântână sare piper nucşoară   Mod de preparare: Dezgheţaţi spanacul şi tocaţi ceapa. Aşezaţi câtee 2 felii de bacon…
Read more »

Caprioara cu sos rubiniu

29 February 2012
Caprioara cu sos rubiniuO reteta delicioasa de caprioara cu sos rubiniu din: fileuri de caprioara, frunza de dafin, ceapa rosie, vin rosu, merisoare, piure de rosii, sos de merisoare, sare si piper negru. Ingrediente: 4 fileuri de caprioara,  de aproximativ 125 g fiecare 1 frunza de dafin 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 250 ml vin rosu 125…
Read more »

Cartofi cu sos de branza

29 February 2012
Cartofi cu sos de branzaO reteta de clatite cu sos de branza din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, oua, turmeric, lapte, branza de oaie, crema de branza, migdale, sre, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg cartofi pentru sos: 3 lingurite cu ulei 1 ceapa alba tocata 3 catei de usturoi tocati 3 oua fierte (1 pentru decor) 1 lingurita…
Read more »

Calamari cu cuşcuş

29 February 2012
Calamari cu cuşcuşO reteta delicioasa de calamari cu cuscus din: cuscus, ardei gras, usturoi, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, coriandru, sare, piper si calamari. Ingrediente: 300 g cuşcuş 1/2 ardei gras roşu 1 că­ţel de usturoi 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri ulei de măsli­ne 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă coriandru măcinat sare…
Read more »

Sos cu marar si ceapa rosie

29 February 2012
Sos cu marar si ceapa rosieAmesteca o ceapa rosie mica, tocata marunt, cu zeama de la 1/2 lamaie si 1/2 lingurita sare. Lasa deoparte 10 minute. Clateste si apoi adauga cateva fire de marar tocat marunt si 200 g iaurt integral. Serveste sau pastreaza la rece maxim 2 zile. Sos cu marar si ceapa rosie Pofta buna!
Read more »

Rulouri de vinete cu cartofi

29 February 2012
Rulouri de vinete cu cartofiO reteta de rulouri de vinete cu cartofi din: cartofi, vanata, suc de lamaie, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mici (circa 400 g) 1 vanata 2 linguri suc de lamaie 6 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru pisat sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi fierbeţi-i cca.…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu prune uscate

29 February 2012
Retete de post: Cartofi cu prune uscateO reteta de cartofi cu prune uscate din: cartofi, ceapa, prune uscate, zahar, ulei, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 500 g prune uscate 1 lingura cu zahar ulei sare piper verdeata   Mod de preparare: Pune cartofii taiati cuburi la fiert si lasa-i 20 de minute. Separat caleste ceapa (tocata)…
Read more »

Retetele lunii februarie (reteta zilei)

29 February 2012
Retetele lunii februarie (reteta zilei)Va prezentam retetele lunii februarie, o retrospectiva a retetelor lunii februarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii februarie! Reteta zilei: Rulada cu carne de vita O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia…
Read more »

Fasole fava şi prosciutto

29 February 2012
Fasole fava şi prosciuttoIn Italia, fasolea fava este considerată un adevărat vestitor al primăverii. Ea este preţuită datorită texturii ei bogate şi aromei de nuci. Se potriveşte perfect cu un prosciutto de Parma. Această fasole se cultivă de secole bune. Inainte de toate, boabele trebuie scoase din păstaile lor verzi, groase. Modul de preparare depinde de perioada în…
Read more »

Ton cu migdale

28 February 2012
Ton cu migdaleO reteta de ton cu migdale din: migdale, sos de soia, nasturasi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ton si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri migdale tocate 1 lingurita sos de soia 50 g nasturasi 3 cepe verzi 1 catel de usturoi sare piper 4 bcuati ton (a circa 180 g) 1 lingura suc de…
Read more »

Frigăruie cu somon

28 February 2012
Frigăruie cu somonO reteta de frigarui cu somon din: cartofi, file de somon, patrunjel, suc si coaja de portocala, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi mici 300 g file de somon 1/2 legătură pătrunjel sucul şi coaja rasă de la o portocală 3 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Supă de fasole neagră

28 February 2012
Supă de fasole neagrăFasolea neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe această fasole putând…
Read more »

Linte cu paste şi crenvurşti

28 February 2012
Linte cu paste şi crenvurştiO reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti, piper, otet, zahar si patrunjel tocat. Ingrediente: 150 g cartofi legume pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc) 1 cutie de linte maronie (850 ml) 1 ceapa mare 50 g sunca afumata 2 linguri de…
Read more »

Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie

28 February 2012
Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâieO reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat, branza de capra, miez de nuca si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 25 g unt 2 fire de praz medii, taiati felii 2…
Read more »

Burger cu gorgonzola

28 February 2012
Burger cu gorgonzolaO reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 crenguţe de pătrunjel 10 frunzuliţe de mentă 1 lingură ulei de măsline 3 linguri muştar clasic 1 lingură…
Read more »

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

28 February 2012
Reteta zilei: Rulada cu carne de vitaO reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2 ardei…

Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii

28 February 2012
Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodeniiO reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi, ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 50 ml suc de rosii 2 catei de usturoi 1 lingura cu condimente piper cimbru busuioc rozmarin ulei   Mod de preparare: Spala cartofii bine,…
Read more »

Supă de linte cu şuncă

28 February 2012
Supă de linte cu şuncăO reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb. Ingrediente: 250 g de linte uscată, brună 1 sticlă de bere (0,331) 1 ceapă 75 g de şuncă afumată 1 lingură de ulei 1 l de…
Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

28 February 2012
Cornuleţe cu ciocolatăO reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra   Mod de…
Read more »

Cocktail Absinthe Presidente

28 February 2012
Cocktail Absinthe PresidenteO reteta simpla de Cocktail Absinthe Presidente din: white rum, triple sec, dry vermouth, lime juice, piper si spalsh grenadine. pahar: martini garnitura: lime si pahar racit cu absinthe Ingrediente: 50 ml white rum 20 ml triple sec 15 ml dry vermouth 15 ml fresh lime juice 1 praf de piper spalsh grenadine   Mod…
Read more »

Iepure cu usturoi

28 February 2012
Iepure cu usturoiO reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi, ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru. Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure  şi condimentele vor transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă. Ingrediente: 2 linguri ulei de…
Read more »

Fattoush

28 February 2012
FattoushIn timp ce tabbouleh se gaseşte în aproape toate restaurantele în care se consumă falafel, ruda ei apropiată, fattoush, este aproape necunoscută. Interesant este faptul că cele două salate sunt uşor de confundat: dacă înlocuiţi grâul bulgur (grâu prăjit, uscat, apoi măcinat mare) din tabbouleh cu câteva bucăţele de lipie prăjită, veţi obţine fattoush. Precum…
Read more »

Tort cu vişine

28 February 2012
Tort cu vişineO reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr 400…
Read more »

Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin

28 February 2012
Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pinO reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1 lamaie…
Read more »

Retete de post: Mâncare de cartofi

28 February 2012
Retete de post: Mâncare de cartofiO reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe albe si una rosie 1 cutie mare cu rosii in bulion 2 ardei grasi/capia 1 morcov 1 dovlecel 1 vanata mica (sau 1…
Read more »

Frigărui în stil grecesc

28 February 2012
Frigărui în stil grecescO reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa, usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: pentru dressingul de roşii:  600 g roşii 1 ardei gras roşu 2 cepe 2 căţei…
Read more »

Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

28 February 2012
Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisorO reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60 ml…
Read more »

Potarniche rumenita

28 February 2012
Potarniche rumenitaO reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2 linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara macinata 300 ml bulion de pui 100…
Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

28 February 2012
O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt nesarat…
Read more »

Cum se prepara Aloo gobi masala (video)

28 February 2012
O reteta video despre cum se prepara Aloo gobi masala, un preparat Indian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Aloo gobi masala Pofta buna!
Read more »

Tocanita in paine

28 February 2012
Tocanita in paineO reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc, ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 carnati 500 g piept de porc 3 cepe mari 1 morcov 3 linguri bulion 1 lingurita de cimbru uscat 10 boabe de piper negru 6-8 chifle mari sare…
Read more »

Lasagna light

28 February 2012
Lasagna lightO reteta de lasagna light din: unt, faina, lapte, sare, piper, nucsoara, supa deshidratata, rosii, dovlecei, mozzarella, muschi de vitel, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 2 linguri unt 1 lingura cu varf de faina 500 ml lapte sare piper nucsoara rasa 1 lingurita supa deshidratata 4 rosii 2 dovlecei 125 g mozzarella 4 felii…
Read more »

Turte de cartofi

28 February 2012
Turte de cartofiO reteta de turte de cartofi din: cartofi, praz, bacon, ulei, masline, patrunjel, oua, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 fir praz taiat marunt 8 felii bacon 8 linguri cu ulei 30 g masline taiate marunt 2 linguri cu patrunjel tocat 4 oua 100 g pemset sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Retete de post: Ciorba de cartofi

28 February 2012
Retete de post: Ciorba de cartofiO reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, leustean, bors, suc de rosii, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 5 cartofi medii 2 cepe 3 morcovi mari 1 telina 2 pastarnaci 1 legatura de patrunjel 1/2 legatura de leustean 1 litru bors 100 ml suc de rosii 1 cub…
Read more »

Friptură de viţel cu fasole

28 February 2012
Friptură de viţel cu fasoleO retetqa de friptura de vitel cu fasole din: boabe de fasole, slaninuta, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa de legume, rozmarin, sare, piper, muschi de vitel si cimbru. Ingrediente: 250 g boabe de fasole alba uscata 100 g slaninuta impanata afumata 1 catel de usturoi 1 lingura ulei de masline 500 g rosii…
Read more »

Brioşe cu mere şi crustă de nuci

28 February 2012
Brioşe cu mere şi crustă de nuciO reteta de briose cu mere si crusta de nuci din: mere, suc de lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ou, zahar, ulei, lapte batut, nuci, scortisoara si unt. Ingrediente: aluat: 200 g mere 1 lingurita suc de lamaie 260 g faina 1-1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu…
Read more »

Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac

28 February 2012
Cannelloni al forno umplute cu sos de spanacO reteta de Cannelloni al forno umplute cu sos de spanac din: spanac, unt, faina, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan, pesmet, cannelloni, sunca de praga si cascaval. Ingrediente: 400 g spanac congelat 1 lingura unt 1 lingurita faina 250 g smantana sare piper nucsoara rasa 100 g parmezan ras 2-3 linguri pesmet 16 paste cannelloni…
Read more »

Retete de post: Supă-cremă de cartofi cu tarhon

28 February 2012
Retete de post: Supă-cremă de cartofi cu tarhonO reteta de supa crema de cartofi cu tarhon din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei grasi, telina pastarnac, suc de rosii, ulei, tarhon, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de telina 1 pastarnac 1 ceasca de suc de rosii ulei tarhon busuioc oregano sare  …
Read more »

Somon picant

28 February 2012
Somon picantO reteta de somon picant din: fileuri de somon, zeama de lime, praf de chilli, chimion, boia afumata, coriandru, zahar brun, ulei de floarea soarelui, orez, avocado, rosii cherry, ceapa verde, ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 2 fileuri de somon, cam 140 g fiecare zeama de la 1 lime 1 varf de cutit de…
Read more »

Cuburi cu alune

28 February 2012
Cuburi cu aluneO reteta de cuburi cu alune din: oua, zahar, unt de arahide, iaurt, faina, praf de copt, mere, suc de lamaie, arahide nesarate, albusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 4 oua 350 g zahar 100 g unt de arahide cremos 300 g iaurt 400 g faina 2 lingurite praf de copt 1,5 kg mere 2 linguri…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu aromă de pere

28 February 2012
Cartofi gratinaţi cu aromă de pereO reteta de cartofi gratinati cu aroma de pere din: ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, vin alb sec, supa, branza raclette, sare, piper, boia dulce, cartofi albi, pere, suc de lamaie si bacon. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura de ulei de masline 200 g smantana 150 ml vin alb sec…
Read more »

Placinta mozaic cu carne de porc

28 February 2012
Placinta mozaic cu carne de porcO reteta de palcinta mozaic cu carne de porc din: carne de porc, cartofi, galbenusuri, ardei gras, unt, pesmet, ulei, unt, faina si smantana. Ingrediente:  400 g carne de porc 700 g cartofi 2 galbenusuri 1/2 ardei gras 75 g unt 2 linguri cu pesmet ulei pentru sos: 1 lingura cu unt 1 lingura cu…
Read more »

Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofi

28 February 2012
Retete de post: Tarta cu praz, ciuperci si cartofiO reteta de tarta cu praz, ciuperci si cartofi din: faina, margarina, drojdie, sare, apa, cartofi, praz, ciuperci, ceapa, cascaval vegetal, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g faina 200 g margarina 10 g drojdie 1/2 lingurita cu sare 150 ml apa pentru umplutura: 200 g cartofi 1 fir de praz 400 g ciuperci champignon…
Read more »

Orez mexican si salata de fasole

28 February 2012
Orez mexican si salata de fasoleO reteta de orez mexican si salata de fasole din: orez, mix de fasole, ceapa verde, ardei gras, avocado, zeama de lime, amestec de condimente si coriandru. Ingrediente: 175 g de orez basmati si salbatic 400 g mix de fasole la conserva, scurs si clatit 1 legatura de ceapa verde, tocata 1 ardei gras rosu,…
Read more »

Tarta cu mere, scortisoara si frisca

28 February 2012
Tarta cu mere, scortisoara si friscaO reteta de tarta cu mere, scortisoara si frisca din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, ou, unt, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, vin alb sec si suc de mere. Ingrediente: aluat: 200 g faina 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 1 ou 100 g unt in plus: 8 mere 4…
Read more »

Fassolada

27 February 2012
FassoladaFassolada este una dintre cele mai gustoase mâncăruri ţărăneşti. Ea se face numai din fasole, legume, plante aromatice şi ulei de măsline. Pentru a pregăti fassolada, se foloseşte fasole albă, de obicei cannellini. Aceasta se lasă peste noapte în apă, ca să se înmoaie, după care se pune la fiert într-o oală, cu ceapă, morcovi,…
Read more »

Ruladă umplută

27 February 2012
Ruladă umplutăO reteta de rulada umpluta din: spanac, chifla, cartofi, usturoi, branza feta, samburi de pin, sare, piper, amestec de carne tocata, oua, mustar, oregano, ardei grasi, ulei de masline si rozmarin. Ingrediente:  300 g spanac congelat 1 chifla veche de o zi 750 g cartofi mici 1 catel de usturoi 100 g branza feta 30…
Read more »

Retete traditionale: Chili con carne

27 February 2012
Retete traditionale: Chili con carneO reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, ardei iute, tulpini de telina, ardie grasi, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, fasole rosie, rosii, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 chili (ardei iuţi) roşii 2 tulpini de ţelină 2 ardei graşi verzi 750 g de carne…
Read more »

Găluşte din cartofi cu varză si kaizer

27 February 2012
Găluşte din cartofi cu varză si kaizerO reteta de galuste din cartofi cu varza si kaizer din: varza, kaizer, ceapa, ulei, supa, galuste din cartofi, smantana, mustar, leustean, sare, piper, chimen, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: 1 varza mica (1 kg) 400 g kaizer fara oase 4 cepe 2 linguri ulei 200 ml supa 500 g galuste din cartofi congelate 200…

Pahare cu mere şi fulgi de porumb

27 February 2012
Pahare cu mere şi fulgi de porumbO reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana. Ingrediente: 800 g de mere acrisoare 3 lingur de zahar fin 2 linguri de miere 25 g unt 85 g fulgi de porumb 200 ml de smantana grasa   Mod de preparare: Se…
Read more »

Fricassee de bibilică

27 February 2012
Fricassee de bibilicăO reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg 35 g morcovi, taiati felii 60 g ceapa, taiata in sferturi 1 fir bogat de…
Read more »

Sufleu cu morcovi si carne tocată

27 February 2012
Sufleu cu morcovi si carne tocatăO reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată sare…
Read more »

Cocktail Citrus Red

27 February 2012
Cocktail Citrus RedO reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.
Read more »

Retete de post: Cartofi mozaic

27 February 2012
Retete de post: Cartofi mozaicO reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1 ceapa…
Read more »

Cannelloni umpluţi

27 February 2012
Cannelloni umpluţiO reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper 1…
Read more »

Supa Faki

27 February 2012
Supa FakiLintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de uşor…
Read more »

Perişoare cu sos de capere

27 February 2012
Perişoare cu sos de capereO reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa de…
Read more »

Cartof umplut

27 February 2012
Cartof umplutO reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de grade…
Read more »

Crevete cu crusta crocanta

27 February 2012
Crevete cu crusta crocantaPreincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna!
Read more »

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

27 February 2012
Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturelO reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte zeama…
Read more »

Prepeliţă pe pat de rozmarin

27 February 2012
Prepeliţă pe pat de rozmarinO reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura ulei…
Read more »

Cum se prepara file de somon (video)

27 February 2012
O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon
Read more »

Garnituri: Cartofi gratinaţi

27 February 2012
Garnituri: Cartofi gratinaţiO reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie în…
Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

27 February 2012
Reteta zilei: Creveti cu orezO reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2 legaturi…
Read more »

Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice

27 February 2012
Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiaticeO reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati mari…
Read more »

Sufleu de paste cu sunca de Praga

27 February 2012
Sufleu de paste cu sunca de PragaO reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente:  350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt 3…
Read more »

Cocktail Paradiso

27 February 2012
Cocktail ParadisoO reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis   Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice 3…
Read more »

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

27 February 2012
Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legumeO reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100 g…
Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

27 February 2012
Reteta zilei: Piersici cu crema chantillyO reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul pudra…
Read more »

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

27 February 2012
Porc prăjit cu ghimbir şi miereO reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de miere…
Read more »

Limoncello cu pricomigdale

27 February 2012
Limoncello cu pricomigdaleO reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână într-un…
Read more »

Fursecuri parfumate

27 February 2012
Fursecuri parfumateO reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina si…
Read more »

Peşte cu ghimbir

27 February 2012
Peşte cu ghimbirO reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4 linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde 250…
Read more »

Frigarui cu orez

27 February 2012
Frigarui cu orezO reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si piper,…
Read more »

Penne Bolognese

27 February 2012
Penne BologneseO reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc, sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2 linguri de ulei 400 g…
Read more »

Chiftele cu legume proaspete

27 February 2012
Chiftele cu legume proaspeteO reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500…
Read more »

Tocanita de pui cu mamaliga

27 February 2012
Tocanita de pui cu mamaligaO reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de rosii…
Read more »

Salata de cruditati cu cartofi

27 February 2012
Salata de cruditati cu cartofiO reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente:  cartofi 3 oua 5-6 frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g masline…
Read more »

Ciorbă cu legume de vară

26 February 2012
Ciorbă cu legume de varăO reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1 varză…
Read more »

Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată

26 February 2012
Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocatăO reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura de…
Read more »

Cum se prepara paine prajita fara ou (video)

26 February 2012
Cum se prepara paine prajita fara ou (video)O retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente: For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp Water – 1/2…
Read more »

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

26 February 2012
Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiuniiO reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza moale…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro