duminică, 7 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #36


Retete de Paste:

Salata verde cu dressing de lapte batut

26 February 2012
Salata verde cu dressing de lapte batutO reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de kaizer…
Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

26 February 2012
Reteta zilei: Peste pane cu sos de branzaO reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de peste…
Read more »

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

26 February 2012
File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pinO reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc. Ingrediente: 1 cub de unt 2 tulpini de telina, taiata cubulete, o ceapa, taiata marunt 3 linguri de salvie, taiata marunt 2 linguri de cimbru, taiat…
Read more »

Cocktail Kir Blackberry

26 February 2012
Cocktail Kir BlackberryO reteta simpla de Cocktail Kir Blackberry din: lichior de mure, sampanie si mure. Ingrediente: 2 cl lichior de mure champagne sau sampanie mure   Mod de preparare: Turnam lichiorul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si adaugam cateva mure.
Read more »

Cartofi cu carnati la cuptor

26 February 2012
Cartofi cu carnati la cuptorO reteta delicioasa de cartofi cu carnati la cuptor din: carnati, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel verde, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati proaspeti 1 kg cartofi 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde boia (dulce sau picanta) sare piper  …
Read more »

Prăjitură cu griş şi sirop

26 February 2012
Prăjitură cu griş şi siropO reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr vanilat…
Read more »

Carne în foietaj

26 February 2012
Carne în foietajO reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper şofran…
Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

26 February 2012
Legume cu carne în coajă de pâineO reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 50 g chimion măcinat sare ardei iute şofran 200 ml apă minerală 400…
Read more »

Omleta cu branza feta si rosii

26 February 2012
Omleta cu branza feta si rosiiO reteta de omleta cu branza feta si rosii din: ulei de masline, oua, rosii semideshidratate, branza feta si mix de salata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 oua, batute usor 4 rosii semideshidratate, tocate mare 25 g branza feta, sfaramata mix de salata, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o…
Read more »

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

26 February 2012
Rulade de curcan umplute cu verdeaţăO reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză murată…
Read more »

Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegai

26 February 2012
Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegaiO reteta de salata de portocala cu nuci si branza cu mucegai din: amestec de salata, portocale, ulei de nuca, miez de nuca si branza cu mucegai. Ingrediente: 200 g amestec de salata (rucola, nasturel, spanac) 2 portocale 1 lingura ulei de nuca 85 g miez de nuca, tocat mare 140 g de branza cu…
Read more »

Cremă cu frişca

26 February 2012
Cremă cu frişcaO reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina şi…
Read more »

Chifteluţe pufoase

26 February 2012
Chifteluţe pufoaseO reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 3 felii de pâine de o zi 50 ml lapte 1 ceapă mare 1 ou 2 linguri de amestec de mentă pătrunjel…
Read more »

Biban de mare copt cu sos Romesco

26 February 2012
Biban de mare copt cu sos RomescoO reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune. Ingrediente: 4 ardei rosii, fara seminte,…
Read more »

Pui cu chorizo la tavă

26 February 2012
Pui cu chorizo la tavăO reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu coaja,…
Read more »

French 75 Cocktail

26 February 2012
French 75 CocktailO reteta simpla de frech 75 cocktail din: gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si champagne Ingrediente: 3 cl gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine ginul, zeama de lamaie si siropul cu gheata, turnam bautura in paharul de sampanie si completam…
Read more »

Mini crevete cu cartofi

26 February 2012
Mini crevete cu cartofiTaie 500 g cartofi in segmente pentru prajit si tavaleste-i impreuna cu 16 crevete printr-un amestec de pesmet asezonat pentru peste si stropestei cu 1 lingura ulei. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie si da la cuptor 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Intre timp, topeste un cub de unt si adauga 125 g mazare…
Read more »

Retetele saptamanii #3

26 February 2012
Retetele saptamanii #3Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume O reteta de clatite galbene cu pui si legume din:…
Read more »

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

26 February 2012
Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătarO reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica rosie, taiata felii 1 ardei mare copt, taiat in felii groase 200…
Read more »

Lasagna cu vita

25 February 2012
Lasagna cu vitaO reteta de lasagna cu vita din: foid e lasagna, carne tocata de vita, unt, ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, ou, mazare, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 1 kg carne tocata de vita 50 g unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de…
Read more »

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

25 February 2012
Creveti teriyake cu broccoli si taiteiO reteta de creveti teriyake cu broccoli si taitei din: sos de soia, mirin, zeama de lamaie, zahar, taitei, broccoli, creveti si ardei iute. Ingrediente: 500 ml sos de soia 50 ml de mirin (sau sake indulcit cu un pic de zahar) 2 linguri zeama de lamaie 1-1/2 linguri zahar fin 200 g taitei 140…
Read more »

Cocktail Champagne Flip

25 February 2012
Cocktail Champagne FlipO reteta simpla de Cocktail Champagne Flip din: coniac, grand marnier, galbenus si sampanie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Grand Marnier 1 galbenus champagne sau sampanie   Mod de preparare: Coniacul, Grand Marnier-ul si galbenusul se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de sapmanie si se completeaza cu sampanie.
Read more »

Somon afumat si pateu de arpagic

25 February 2012
Somon afumat si pateu de arpagicO reteta de somon afumat si pateu de arpagic din: pasta de branza, arpagic, zeama de lamaie, pasta de hrean, somon afumat si turtite crocante de cereale. Ingrediente: 200 g pasta de banza grasa 4 linguri de arpagic taiat marunt zeama de la o jumatate de lamaie 200 g pasta de hrean 200 g de…
Read more »

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

25 February 2012
Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legumeO reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac fiert…
Read more »

Legume in sos de rosii

25 February 2012
Legume in sos de rosiiO reteta de legume in sos de rosii din: vanata, dovlecel, rosii, cascaval afumat, ceapa, sos de rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 3 rosii 400 g cascaval afumat 1 ceapa 200 g sos de rosii 3 catei de usturoi 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet…
Read more »

Crema de branza cu fructe in sos

25 February 2012
Crema de branza cu fructe in sosO reteta de crema de branza cu fructe in sos din: foi de gelatina, lamaie, crema de banza, zahar pudra, smantana, coniac, amidon, suc de struguri, zahar pudra, fructe de padure si napolitane. Ingrediente: 4 foi de gelatină o lămâie (coajă şi suc) 250 g cremă de brânză dulce puţin grasă 50 g zahăr pudră…
Read more »

Zatar

25 February 2012
ZatarZatar se prepară în Turcia, în Orientul Apropiat şi în nordul continentului african şi constă în seminţe de susan prăjite, sumac măcinat cu cimbru (de altfel, zatar înseamnă „cimbru”) şi sare. Toate acestea se zdrobesc împreună într-un mojar. Se poate folosi pentru aromarea cărnii sau a legumelor, iar adesea este amestecat cu ulei de măsline…
Read more »

Budinca de broccoli cu paste si alune

25 February 2012
Budinca de broccoli cu paste si aluneO reteta de budinca de broccoli cu paste si alune din: paste, broccoli, conopida, telemea, parmezan, smantana, unt, pesmet si alune. Ingrediente: 200 g paste  1 broccoli 1/2 conopida 100 g telemea 100 g parmezan 4 linguri cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet 50 g alune   Mod de preparare: Pune…
Read more »

Carnaciori cu garnitura de piure cu mustar

25 February 2012
Carnaciori cu garnitura de piure cu mustarPrajeste 750 g carnati asortati conform instructiunilor inscirse pe ambalaj, pana cand se patrund complet. Stropeste-i cu un amestec de miere si mustar; acopera-i cu pastreaza-i la cald. Fierbe si zdrobeste 400 g cartofi si adauga 100 ml lapte, 75 g unt, 2 linguri mustar cu boabe intregi si un praf de sare. Serveste cu…
Read more »

Supa Avgolemono

25 February 2012
Supa AvgolemonoAvgolemono înseamnă în greacă ou cu lămâie. Acesta este şi numele dat unei supe celebre ale cărei ingrediente de bază sunt, evident, oul şi lâmâia. Supa avgolemono este uşor de făcut. Se pleacă de la o supă simplă de pui cu puţin orez, în care se pun şi legume fierte şi carne, pentru a o…
Read more »

Despre Salata de Sfecla

25 February 2012
Despre Salata de SfeclaFoarte îndrăgită datorită aromei de pământ şi a culorii ei intense, salata de sfeclă este vedeta unei game foarte diverse de salate. Salatele de sfeclă pot fi preparate tot timpul anului, de la începutul primăverii, când se pot folosi primele sfecle şi până spre sfârşitul iernii, căci exemplarele mature se păstrează foarte bine în pivniţă.…
Read more »

Placinta sarata cu spanac

25 February 2012
Placinta sarata cu spanacO reteta de placinta sarata cu spanac din: foi de placinta, spanac, oua, unt, branza feta, ceapa, patrunjel, marar, nucsoara, scortisoara, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 750 g spanac congelat 3 ouă 150g unt 150 g brânză feta 3 cepe 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar câte…
Read more »

Prajitura indesata

25 February 2012
Prajitura indesataO reteta de prajitura indesata din: mere, faina, unt, zahar alb, zahar brun, oua, ciocolata, brandy, nuci pecan, stafide, scortisoara, cuisoare, nucsoara si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 6 mere 220 g faina 350 g unt nesarat + 50 g 300 g zahar alb 120 g zahar brun 4 oua mari 100 g ciocolata 70 ml…

Cocktailuri de weekend #4

25 February 2012
Cocktailuri de weekend #4Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend!   Cocktail Bellini   O reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc de…
Read more »

Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţi

25 February 2012
Peşte la cuptor cu cartofi prăjiţiO reteta de peste la cuptor cu cartofi prajiti din: cartofi, ulei de masline, pesmet, coaja de lamaie, patrunjel, peste alb si rosii cherry. Ingrediente: 800 g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in felii subtiri 2 linguri ulei de masline 50 g de pesmet coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri de…
Read more »

Curry de linte şi conopidă

25 February 2012
Curry de linte şi conopidăO reteta de curry de linte si conopida din: ulei vegetal, ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, linte galbena, supa de legume, miez de cocos, conopida, orez basmati, frunze de coriandru si paine. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 1 ceapa, taiata in felii subtiri 2 catei de usturoi, strivit 1 bucata de ghimbir cat degetul,…
Read more »

Cocktail din fructe de padure

25 February 2012
Cocktail din fructe de padureO reteta de cocktail din fructe de padure din: banana, fructe de padure, suc de mere si miere. Ingrediente: o banana mica, coapta bine 140 g fructe de padure: coacaze negre, zmeura sau capsuni pentru consistenta si cateva fructe in plus pentru ornat suc de mere miere dupa gust   Mod de preparare: Pune banana…
Read more »

Reteta zilei: Budinca multicolora

25 February 2012
Reteta zilei: Budinca multicoloraO reteta de budinca multicolora din: faina, oua, cascaval, lapte, ulei, morcov, ardei gralben, ceapa verde, praf de copt, sare si piper. Ingrediente: 300g faina 3 oua 100g cascaval ras 250ml lapte 100ml ulei 1 morcov 1/2 ardei rosu 1/2 ardei galben 1 ceapa verde 4 lingurite praf de copt sare piper   Mod de…
Read more »

Cum se prepara oua umplute (video)

25 February 2012
O reteta video despre cum se prepara oua umplute. Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos care va fi adorat de catre persoanele care mananca picant. Ingrediente: 12 large eggs cooked in 3 quarts of water as shown 2 tbsp cream cheese 1/3 cup mayo 1/2 tsp Sriracha or to taste 2 tsp Dijon…
Read more »

Cocktail Bellini

25 February 2012
Cocktail BelliniO reteta simpla de Cocktail Bellini din: suc de piersici, apricot brandy si champagne. Ingrediente: 5 cl suc de piersici o picatura de Apricot Brandy champagne   Mod de preparare: Mixam sucul de piersici si Brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »

Tamales

25 February 2012
TamalesTamales sunt nişte gustări foarte populare în Mexic şi în alte tări sud-americane, în special pentru micul dejun. Sunt de fapt nişte rulouri din aluat de porumb numit masa. După ce au fost umplute, se dau prin făină de porumb măcinată mai grcos şi apoi se prăjesc. Umpluturile conţin de regulă carne prăjită – fie…
Read more »

Mini tartelettes cu ceapa si ansoa

25 February 2012
Mini tartelettes cu ceapa si ansoaO reteta de Mini tartelettes cu ceapa si ansoa din: faina, drojdie, unt, apa calduta, sare, ceapa alba, usturoi, ceapa verde, bacon, ulei de masline, vin alb sec si piper alb. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 12 g drojdie 5 g unt 100 ml apa calduta 1 praf sare pentru umplutura: 50 g ceapa…
Read more »

Bomboane cu nuca de cocos

25 February 2012
Bomboane cu nuca de cocosO reteta de bomboane cu nuca de cocos din: unt, zahar, smantana dulce, nuca de cocos, ciocolata cu lapte, unt si nuca macinata. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar 250 ml smantana dulce 210 g nuca de cocos pentru glazura: 250 g ciocolata cu lapte 80 g unt nuca macinata   Mod de preparare:…
Read more »

Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză feta

25 February 2012
Pui la tavă cu harissa, ardei graşi şi brânză fetaO reteta de pui la tava cu harissa, arde grasi si branza feta din: harissa, otet de vin rosu, pulpe de pui, ceapa rosie, ardei copti, branza feta, seminte de pin si cuscus. Ingrediente: 2 linguri de harissa 1 lingura otet de vin rosu 500 g pulpe de pui dezosate, fara piele 2 cepe rosii,…
Read more »

Chec cu fulgi de ciocolata

25 February 2012
Chec cu fulgi de ciocolataO reteta de chec cu fulgi de ciocolata din: faina, oua, cacao, zahar tos, esenta de vanilie, fulgi de ciocolata, praf de copt si apa calda. Ingrediente: 140 g faina 6 oua 30 g cacao 280 g zahar tos 2 lingurite cu esenta de vanilie 100 g fulgi de ciocolata 1 lingurita cu praf de…
Read more »

Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodii

25 February 2012
Curcan picant cu salată de grâu bulgur şi rodiiO reteta de curcan picant cu salata de grau bulgur si rodii din: marar, patrunjel, menta, coaja si zeama de lamaie, harissa, piept de curcan, vin alb, grau bulgur, rosii, castravete si seminte de rodie. Ingrediente: cate 2 linguri de marar tocat, patrunjel si menta coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 1 lingura…
Read more »

Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdale

25 February 2012
Banane caramelizate şi iaurt cu pricomigdaleO reteta de banane caramelizate si iaurt cu pricomigdale din: banane, zahar pudra, suc de lamaie, miere, smantana, iaurt si pricomigdale. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri de zahar pudra sucul de la o lamaie 2 linguri de miere naturala 200 ml smantana slaba 200 ml de iaurt natural o mana de pricomigdale, usor zdrobite…
Read more »

Meringue cu trufe

25 February 2012
Meringue cu trufeO reteta delicioasa de meringue cu trufe din: albusuri, zahar tos, sare, frisca, ciocolata si coniac. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos sare pentru crema: 400 ml frisca lichida 300 g ciocolata 2 linguri cu coniac   Mod de preparare: Bate albuşurile spumă cu un praf de sare. Adaugă treptat zahărul şi bate până…
Read more »

Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată

25 February 2012
Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumatăO reteta de Frittata cu de toate şi garnitură de fasole afumată din: carnati slabi, kaizer, ciuperci, albusuri, lapte, rosii cherry, fasole in sos tomat, boia afumat si chives. Ingrediente: 2 carnati slabi, taiati felii 4 felii de kaizer, curatate de grasime, tocate 150 g de ciuperci champignon, taiate jumatati, sau ciuperci mai mari, taiate…
Read more »

Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumat

25 February 2012
Plăcinţele din cartofi cu muştar şi somon afumatO reteta de placintele din cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat, smantana si arpagic verde. Ingrediente: un cartof mare (aproximativ 350 g), spalat o lingura faina o lingura de mustar boabe sau sos de hrean un cub de unt o lingura ulei de…
Read more »

Clătite cu bacon şi mere

25 February 2012
Clătite cu bacon şi mereO reteta delicioasa de clatite cu bacon si mere din: ou, lapte, zahar brun, faina, unt, mere, bacon, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 ou mare 250 ml lapte 2 linguri de zahar brun 150 g faina o bucatica de unt 3 mere decojite si taiate felii 6-12 felii de bacon prajite pentru servire:…
Read more »

Retete pentru weekend #5

25 February 2012
Retete pentru weekend #5Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!   Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli   O reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si sos…
Read more »

Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilli

24 February 2012
Orez pentru sushi cu vita, ou si sos de chilliO reteta de orez pentru sushi cu cita, ou si sos de chilli din: orez, steak de vita, usturoi, sos de soia, zahar, ulei de susan, oua, morcov si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g de orez pentru sushi 250 g steak de vita, taiat felii 1 catel de usturoi, tocat 1 lingura sos…
Read more »

Chifle cu legume la grătar

24 February 2012
Chifle cu legume la grătarO reteta de chifle cu legume la gratar: ulei de masline, ardei iuti, dovlecei, chifle, otet balsamic, zahar, frunze de salata, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati 2 dovlecei, taiati pe lung 4 chifle taiate pe jumatate 20 ml otet balsamic 5 g zahar…
Read more »

Kedgeree cu somon condimentat

24 February 2012
Kedgeree cu somon condimentatO reteta de kedgeree cu somon condimentat din: orez basmati, unt, ulei de masline, pasta de curry, ceapa rosie, somon afumat, oua, ceapa verde, zeama de lamaie si corinadru. Kedgeree este o gustare scoţiană care conţine peşte afumat, orez fiert, ouă şi unt. Pentru prepararea ei se foloseşte somon afumat şi prăjit cu miere, sau…
Read more »

Buchet de creveti

24 February 2012
Buchet de crevetiO retetea de buchet de creveti din: creveti decorticati, baby creveti, batoane de crab surimi, mango, ardei gras, unt, ulei de masline, sare, piper alb, sos chili, suc de lamaie verde, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, vin alb sec si icre capelin. Ingrediente: 100 g (4 buc.) creveţi decorticati 40 g (cca 20 buc.) baby creveti…
Read more »

Cum se prepara salata de broccoli (video)

24 February 2012
O reteta video despre cum se prepara salata de broccoli, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos din broccoli, anghinare si spanac si alte ingrediente delicioase. Cum se prepara salata de broccoli Pofta buna!
Read more »

Clătite cu legume

24 February 2012
Clătite cu legumeO reteta de clatite cu legume din: sparanghel, cartofi, broccoli, crema de branza, sos pesto, busuioc, clatite, rosii uscate, sare si piper. Excelente pentru un mic dejun delicios. Ingrediente: 250 g sparanghel 100 g cartofi dulci 140 g broccoli 250 g crema de branza 20 ml sos pesto 1 legatura busuioc proaspat tocat 8 clatite…
Read more »

Croasante cu branza brie si spanac

24 February 2012
Croasante cu branza brie si spanacO reteta de croasante cu branza brie si spanac din: frunze de spanac, unt, usturoi, croasante si branza brie. Ingrediente: 100 g frunze proaspete de spanac o bucatica de unt usturoi pisat, o jumatate de catel 2 croasante 6 felii groase de branza brie (racite in frigider, inainte de taiere)   Mod de preparare: Incalzeste…
Read more »

Budinca de ciocolata si orez

24 February 2012
Budinca de ciocolata si orezO reteta de budinca de ciocolata si orez din: baton de vanilie, lapte, sare, zahar, orez, ciocolata amaruie si unt. Ingrediente: 1 baton de vanilie 500 ml lapte 1 praf de sare 50 g zahar 125 g orez cu bob rotund 50 g ciocolata amaruie 1 lingura unt   Mod de preparare: Se taie în…
Read more »

Kir Royal Cocktail

24 February 2012
Kir Royal CocktailO reteta simpla de Kir Royal Cocktail din: crema de cassis si champagne. Ingrediente:  1 cl Creme de Cassis champagne   Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie. Proportiile pot fi schimbate dupa preferinte.
Read more »

Sfeclă roşie cu cremă de brânză

24 February 2012
Sfeclă roşie cu cremă de brânzăO reteta de sfecla rosie cu crema de branza din: unt, paine cu seminte, iaurt, frunze de menta, salata, sfecla rosie, sare si piper. Ingrediente: 20 g unt 2 felii subtire de paine cu seminte 30 ml iaurt 20 g frunze de menta proaspata tocate, plus cateva frunze pentru ornat 1 salata 1 sfecla rosie…
Read more »

Supa de eglefin afumat

24 February 2012
Supa de eglefin afumatO reteta de supa de eglefin afumat din: eglefin afumat, coriandru, ulei de masline, unt, ceapa, praz, tulpini de telina, porumb dulce, usturoi, sare, cimbru, lapte si patrunjel. Ingrediente: 450 g cod sau eglefin afumat 1 frunza de coriandru 2 linguri ulei de masline 50 g unt 2 cepe tocate fin 2 fire de praz,…
Read more »

Curry uşor de pui

24 February 2012
Curry uşor de puiO reteta de curry usor de pui din: ceapa, usturoi, ghimbir, pasta de curry, piept de pui, migdale, stafide, supa de pui, zahar fin, iaurt si coriandru. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, tocati mare 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocat mare 4 linguri pasta de curry 4 piepti de pui…
Read more »

Cremă de ciocolată cu friscă

24 February 2012
Cremă de ciocolată cu friscăO reteta de crema de ciocolata cu frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, coniac, espresso, oua, zahar vanilinat, frisca si zahar. Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie 75 g ciocolata cu lapte 1 lingura coniac 3 linguri espresso 3 oua 1-2 linguri zahar vanilinat 100 ml frisca 2 linguri zahar   Mod de preparare: Se…
Read more »

Croque-madame

24 February 2012
Croque-madameO reteta de creque madame din: broccoli, gougasse, usturoi, ulei de masline, mustar de dijon, ceapa, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g broccoli 1 gougasse (sau chifle) 4 catei de usturoi taiat in doua 20 ml ulei de masline 10 g mustar de Dijon 6 cepe taiate pe lungime 4 oua mari sare piper…

Salată toscană

24 February 2012
Salată toscanăO reteta de salata toscana din: ardei grasi, crutoane, ulei, otet de vin rosu, usturoi, rosii, capere, masline negre, busuioc, muguri de pin, branza de capra sau mozzarella, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi (2 rosii si 2 galbeni) curatati de seminte si taiati in patru 200 g crutoane 60 ml ulei 30 ml…
Read more »

Orez cu creveti, chorizo si aromă de lămâie

24 February 2012
Orez cu creveti, chorizo si aromă de lămâieO reteta de orez cu creveti, chorizo si aroma de lamaie din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi, chorizo, usturoi, ardei iute, curcuma, orez, creveti, mazare si coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata felii 1 ardei grasi rosii mici, curatati de seminte si taiati felii 50 g…
Read more »

Risotto cu ciuperci

24 February 2012
Risotto cu ciuperciO reteta de risotto cu ciuperci din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, risotto, supa de legume, ciuperci, cascaval, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 30 g unt 20 ml ulei de masline 1 praz tocat 1 capatana de usturoi zdrobit 300 g Risotto 800 ml supa de legume fierbinte 250 g ciuperci taiate 50…
Read more »

Reteta zilei: Clatite verzi cu ricotta si carne

24 February 2012
Reteta zilei: Clatite verzi cu ricotta si carneO reteta de clatite verzi cu ricotta si carne din: lapte, oua, faina, spanac, sare, unt, carne fiarta de pui, ricotta, ceapa verde, ameste provensal, ou, branza, ulei, sare si piper. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 1 ceasca spanac fiert sare unt pentru umplutura: 400g carne fiarta de pui 150g…
Read more »

Orez prăjit cu creveţi thailandezi

24 February 2012
Orez prăjit cu creveţi thailandeziO reteta de orez prajit cu creveti thailandezi din: ulei vegetal, oua, pasta de curry, orez, creveti decorticati, fasole, zeama de lamaie verde, sos de peste, castravete, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 2 lingurite de ulei vegetal 2 oua batute 1-2 linguri pasta de curry rosu thailandez 800 g de orez fiert ramas (275 g…
Read more »

Sardele cu cartofi

24 February 2012
Sardele cu cartofiO reteta de sardele cu cartofi din: sardele, cartofi, oua, usturoi, chimen, boia iute, ardei iute, coriandru, patrunjel, ulei de floarea soarelui si faina. Ingrediente: 1 kg sardele 500 g cartofi 3 ouă 3 căţei de usturoi 1 linguriţă chimen 1 linguriţă boia iute 1 ardei iute roşu 1 legătură de coriandru 1 legătură de…
Read more »

Supă de ceapă şi pâine cu usturoi

24 February 2012
Supă de ceapă şi pâine cu usturoiO reteta de supa de ceapa si paine cu usturoi din: unt, ceapa, usturoi, supa de legume sau de vita, faina, chutney de ceapa, patrunjel, baghete si mozzarella. Ingrediente: 3 linguri de unt foarte moale 6 cepe, taiate in felii subtiri 4 catei de usturoi, strivit 1,2 l supa de legume sau de vita 2…
Read more »

Tort de biscuiti

24 February 2012
Tort de biscuitiO reteta de tort de biscuiti din: ciocolata amaruie, unt de cocos, frisca, migdale, fursecuri, boabe de cafea si cacao. Ingrediente: 600 g ciocolata amaruie 150 g unt de cocos 200 ml frisca 150 g migdale tocate 300 g fursecuri cu unt 2 linguri boabe de cafea 2 linguri cacao   Mod de preparare: Se…
Read more »

Bruschete cu dovlecei

24 February 2012
Bruschete cu dovleceiO reteta de bruchete cu dovlecei din: ulei, dovlecei, vin alb sec, pasta de tomate, masline, boabe de fasole, rozmarin, unt, usturoi, patrunjel, paine bagheta, sare si piper. Ingrediente: 10 ml ulei 3 dovlecei taiati cubulete 150 ml vin alb sec 600 g pasta de tomate 150 g masline fara samburi 800 g boabe de…
Read more »

Spaghetti Genovese

24 February 2012
Spaghetti GenoveseO reteta de spaghetti genovese din: cartofi, spaghetti, fasole verde, sos pesto, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300g cartofi noi, curăţaţi ţi feliaţi 300g spaghetti 225 g fasole verde 150 ml sos Pesto 2 linguriţe ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Pune apă cu sare la fiert. Când clocoteşte pune…
Read more »

Paste cu mazăre picantă

24 February 2012
Paste cu mazăre picantăO reteta de paste cu mazare picanta din: ulei de masline, ceapa, seminte de chimen, usturoi, rosii cherry, sos picant, mazare, lamaie, penne, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 30ml ulei de măsline 6 cepe tăiate în jumătate 20 g seminţe de chimen zdrobite 3 căpăţâni de usturoi feliate 300 g roşii cherry tăiate în jumătate…
Read more »

Spumă de ciocolată azteca

24 February 2012
Spumă de ciocolată aztecaO reteta de spuma de ciocolata azteca din: espresso, lichior de cafea, cardamom, ciocolata amaruie, oua, zahar vanilinat, zagar, sare si migdale. Ingrediente: 40 ml espresso tare 2 linguri lichior de cafea 1/4 lingurita boia 1 lingurita cardamom 150 g ciocolata amaruie 3 oua 2 linguri zahar vanilinat 180 g zahar 1 praf de sare…
Read more »

Ravioli cu dovleac

24 February 2012
Ravioli cu dovleacO reteta de ravioli cu dovleac din: ravioli, ceapa, usturoi, dovleac, cascaval, prah de chilli, coaja de lamaie, unt, frimituri de paine, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ravioli cu branza 1 ceapa tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 450 g dovleac taiat cuburi 50 g cascaval ras 1/2 lingurita de praf de…
Read more »

Negresa cu crema de ciocolata

24 February 2012
Negresa cu crema de ciocolataO reteta de negresa cu crema de ciocolata din: lapte, zahar, faina, margarina, cacao, oua, praf de copt, zahar vanilat si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 150 ml lapte 400 g zahar 250 g faina 250 g margarina 3 linguri cu cacao 4 oua 1/2 plic cu praf de copt 1 plic cu zahar…
Read more »

Friptură de miel

24 February 2012
Friptură de mielO reteta de friptura de miel din: muschi de miel, ceapa, stafide, migdale, ulei de masline, apa, ceai negru, praf de ghimbir, sofran, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 1,5 muschi de miel 2 cepe 80 g stafide 80 g migdale curatate 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar cu apa 2 plicuri ceai negru…
Read more »

Supă de morcovi cu chimen şi coriandru

24 February 2012
Supă de morcovi cu chimen şi coriandruO reteta de supa de morcovi cu chimen si coriandru din: ceapa, ulei de masline, seminte de chimen, fulgi de ardei iute, morcovi, zahar brun, supa de pui, frunze de coriandru si smantana. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1/2 lingura ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen prajite un varf de cutit fulgi de ardei…
Read more »

Spaghetti cu nuci şi broccoli

24 February 2012
Spaghetti cu nuci şi broccoliO reteta de spaghetti cu nuci si broccoli din: spaghetti, broccoli, ulei de masline, ceapa, usturoi, miez de nuca, crutoane, praf de chilli, ulei de porumb, sare si piper. Ingrediente: 350g spaghetti 250g broccoli desfăcut în bucheţele 40ml ulei de măsline 0 ceapă mică tocată 1 căţel usturoi pisat 50 g mieji de nucă zdrobite…
Read more »

Chiftele de vită şi cartofi

24 February 2012
Chiftele de vită şi cartofiO reteta de chiftele de vita si cartofi din: carne de vita, concentrat de vita, sos worcestershire, mazare, piure de cartofi, oua batute, pesmet, ulei vegetal si fasole gatita. Ingrediente: 400 g carne slaba de vita, tocata 1 cub concentrat de vita pentru supa 50 g faina 2 linguri de sos Worcestershire 140 g de…
Read more »

Sos de lamaie cu tahini

24 February 2012
Sos de lamaie cu tahiniO reteta de sos de lamaie cu tahini din: tahini, zeama de lamaie, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 150 g tahini (pasta de susan) 300 ml zeama de lamaie 2 catei de usturoi 2 lingurite de zahar sare piper   Mod de preparare: Pune într-un castron zeama de lămâie, zahărul şi tahini şi amestecă-le…
Read more »

Pizza pe mamaliga

24 February 2012
Pizza pe mamaligaO reteta de pizza pe mamaliga din: malai, cascaval, ulei de masline, ceapa rosie, castravete, ciuperci, rosii, mozzarella, sos pesto, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 250g mălai 50g caşcaval ras 20 ml ulei de măsline 1 ceapă roşie tăiată solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1 castravete tăiat fâşii 100 g ciuperci Champignon tăiate…
Read more »

Spaghetti Carbonara

23 February 2012
Spaghetti CarbonaraO reteta de spaghetti carbonara din: spaghetti, morcovi, sparanghel, dovlecel, galbenusuri de ou, cascaval, rosii deschidratate, sare si piper. Gălbenuşurile de ou şi smântână combinate fac unul din cele mai bune sosuri de paste. Ingrediente: 300g spaghetti 250g morcovi mici, tăiaţi pe lungime 150g sparanghel tăiat în bucăţi mici 1 dovlecel mare, tăiat fâşii 2…
Read more »

Samosa de legume

23 February 2012
Samosa de legumeIn India aceasta mancare se consuma ca gustare stradala. Samosa consta dintr-un aluat crocant, prajit in baie de ulei. In mod traditional aluatul se facea din faina gram (de naut), i se dadea o forma triunghiulara si era umplut cu o compozitie pe baza de cartofi, care continea si mazare si ceapa. Umplutura era usor…
Read more »

Chiftele de cartofi cu sos de ardei

23 February 2012
Chiftele de cartofi cu sos de ardeiO reteta de chiftele de cartofi cu sos de ardei din: cartofi, oua, ardei gras, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi albi mari 2 oua 1/2 ardei gras rosu 1 /2 ardei gras verde 1/2 ardei gras galben 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura…
Read more »

Tocanita de pui

23 February 2012
Tocanita de puiO reteta de tocanita de pui din: rosii uscate, mandarine, file de piept de pui, usturoi, ulei, suc de portocale, sare, piper, busuioc, branza de capra. Ingrediente: 75 g rosii uscate conservate in ulei 4 mandarine 600 g file de piept de pui 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 150 ml suc de portocale…
Read more »

Reteta zilei: Ciocolata de casa

23 February 2012
O reteta de ciocolata de casa din: ciocolata alba, ciocolata neagra si unt de arahide. Ingrediente: 200g ciocolata alba 400g ciocolata neagra 300g unt de arahide       Mod de preparare: Untul se topeste pe bain marie. Ciocolata neagra se rupe in bucatele si se topeste pe bain marie. Jumatate din untul de arahide…
Read more »

Ciorbita cu carnaciori

23 February 2012
Ciorbita cu carnacioriO reteta de ciorbita cu carnaciori din: cartofi, morcovi, gulie, telina verde, ceapa, ulei, supa de legume, bors, carnaciori, sare si piper. Ingrediente:  300 g cartofi rosii 150 g morcovi 150 g gulie 100 g telina verde 1 ceapa 3 linguri ulei 600 ml supa de legume 200 ml bors 8 carnaciori sare piper  …
Read more »

Legume la wok cu tofu afumat

23 February 2012
Legume la wok cu tofu afumatO reteta de legume la wok cu tofu afumat din: mazare mange tout, sare, germeni de soia, varza chinezeasca, dovlecel, ardei gras, tofu afumat, ulei, arahide, piper si sos de soia. Ingrediente: 150 g mazare mange tout sare 200 g germeni de soia 250 g varza chinezeasca 1 dovlecel 2 ardei grasi rosii 500 g…
Read more »

Gulas cu naut si carne de porc

23 February 2012
Gulas cu naut si carne de porcO reteta de gulas cu naut si carne de porc din: boabe de naut, carne de porc, ceapa, usturoi, ardei iute, ulei, sare, piper, rosii decojite, oregano, vin alb si supa de carne. Ingrediente: 300 g boabe de naut uscate 600 g carne de porc 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu…
Read more »

Retete traditionale: Falafel

23 February 2012
Retete traditionale: FalafelO reteta de felafel din: naut, ceapa, usturoi, chimen, seminte de coriandru, patrunjel, uleid e floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente:  400 g naut 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 lingurite chimen 1 lingura seminte de coriandru rasnite 1 legatura de patrunjel ulei de floarea soarelui pentru prajit sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Orez în stil asiatic cu carne de porc

23 February 2012
Orez în stil asiatic cu carne de porcO reteta de orez in stil asiatic cu carne de porc din: orez, sare, carne de porc, sos de soia, ardei gras, ceapa, usturoi, praz, ulei, supa de legume, boia si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 600 g carne de porc 1 lingura sos de soia 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu…
Read more »

Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin

23 February 2012
Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pinO reteta de Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin din: seminte de pin, patrunjel, cimbru, pulpa de dovleac, ceapa, ulei de masline, vin alb, supa de legume, tagliatella si mozzarella. Ingrediente: 50 g seminte de pin 2 fire de patrunjel 2 fire de cimbru 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 2 linguri…
Read more »

Tort cu banane si mascarpone

23 February 2012
Tort cu banane si mascarponeO reteta de tort cu banane si mascarpone din: cozonac, zahar, mascarpone, zahar vanilat, unt, zahar, cacao si galbenus. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 3 linguri cu zahar 100 g mascarpone 1 pliculet cu zahar vanilat pentru crema: 200 g unt 2560 g zahar 50 g cacao 1 galbenus   Mod de preparare: Taie cozonacul…
Read more »

Cocktail Lucky Litchi

23 February 2012
Cocktail Lucky LitchiO reteta simpla de Cocktail Lucky Litchi din: whisky light, siropd e grenadine, zeama de lamaie, bitter orange, litchi, sampanie rose si lamaie. Ingrediente: 4 linguri de whisky light 2 cl sirop de grenadine 2 cl zeama de lamaie 10 picaturi de Bitter Orange 2 litchi sampanie rose o felie de lamaie   Mod de…

Supa-crema de ciuperci sălbatice

23 February 2012
Supa-crema de ciuperci sălbaticeO reteta de supa crema de ciuperci salbatice din: hribi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci salbatice, supa de legume, smantana, paine si ulei de trufe. Ingrediente: 25 g hribi uscati 50 g unt 1 ceapa tocata fin 1 catel de usturoi feliat ramurele de cimbru 400 g ciuperci salbatice sau de cultura amestecate 850 ml…
Read more »

Salata de paste cu sos cremos

23 February 2012
Salata de paste cu sos cremosO reteta de salata de paste cu sos cremos din: paste spiralate, salata aisberg, rosii, castravete, seminte de floarea soarelui, arpagic, iaurt, maioneza, hrean cu smantana si sare si piper. Ingrediente: 200 g spirelli (paste spiralate) 1/2 de capatana de salata aisberg 150 g de rosii (cat se poate de mici) 1/2 castravete pentru salata…
Read more »

Mini Pizza cu rosii uscate si branza Ricotta

23 February 2012
Mini Pizza cu rosii uscate si branza RicottaO reteta de mini pizza cu rosii uscate si branza ricotta din: dovlecel, chifla, sos de pizza, rosii uscate, branza ricotta, oregano, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel mic 1 chiflă 20g sos de pizza 2 roşii uscate tăiate fâşii 40g brânză Ricotta 10g frunze proaspete oregano 20ml ulei de măsline sare…
Read more »

Cuşcuş cu peşte

23 February 2012
Cuşcuş cu peşteO reteta de cuscus cu peste din: peste, cuscus, naut, apa, morcovi, napi, ceapa, ardei gras, ulei de masline extravirgin, gutui, sofran, sare si piper. Ingrediente: 700 g peşte 450 g cuşcuş 100 g năut 1,5 l apă 3 morcovi 3 napi 1 ceapă 1 ardei gras verde 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2…
Read more »

Reteta zilei: Ceapa umpluta

23 February 2012
Reteta zilei: Ceapa umplutaO reteta de ceapa umpluta din: ceapa, carne tocata, branza, ceapa verde, rosii, ardei gras, usturoi, amestec provensal, sare, piper si oregano. Ingrediente: 6 cepe 400g carne tocata 100g branza rasa 1 legatura ceapa verde 3 rosii 1/2 ardei gras 2-3 catei usturoi 1 lingura amestec provensal sare piper oregano   Mod de preparare: Ceapa…
Read more »

Tacos

23 February 2012
TacosTacos care se consuma in restaurantele fast-food din America de Nord seamana putin cu cele originale, mexicane (cuvantul in sine se refera la foaia de tutun pentru mestecat). In Mexic, baza o constituie o tortilla moale din faina de porumb, care se poate umple cu diverse compozitii. Tacos care se fac in SUA sunt un…
Read more »

Cum se prepara crochete de orez (video)

23 February 2012
Cum se prepara crochete de orez (video)O reteta video despre cum se prepara crochete de orez; un preparat italian delicios si gustos, rapid si sanatos. Daca renuntam la carnea de pui si il preparam doar din legume poate fi servit si de catre vegetarieni. Ingrediente: 2 pounds cooked chicken giblets (gizzards and hearts) 2 cups rice cooked in 4 cups salted…
Read more »

Cocktail de creveti cu avocado

23 February 2012
Cocktail de creveti cu avocadoO reteta de cocktail de creveti cu avocado din: creveti, frunze de salata, avocado, zeama de lamaie verde, iaurt, sare, piper, tabasco, smantana si marar. Ingrediente: 250 g creveti uriasi fierti descojiti (King Prawns) 4-6 frunze de salata verde aisberg 1 avocado copt zeama de la o lamaie verde 2 linguri de iaurt sare piper…
Read more »

Supă de pui cu tăiţei

23 February 2012
Supă de pui cu tăiţeiO reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ulei vegetal, ameste de 5 condimente, supa de pui, porumb, mazare, sos de soia, taitei din orez, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui fara piele 2 morcovi mari 2 linguri ulei vegetal 1/2 lingurita amestec de 5…
Read more »

Spanac copt cu orez şi caşcaval

23 February 2012
Spanac copt cu orez şi caşcavalO reteta de spanac copt cu orez si cascaval din: unt, usturoi, ceapa rosie, orez, rozmarin, supa de legume, vin alb, ardei in sos de rosii, spanac, cascaval, rozmarin, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 30g unt 1 căpăţână de usturoi pisat 1 ceapă roşie tocată 100 g orez cu bobul lung 20 g rozmarin…
Read more »

Tacos cu carne picantă de curcan şi orez

23 February 2012
Tacos cu carne picantă de curcan şi orezO reteta de tacos cu carne picanta de curcan si orez din: pasta de ardei iute, carne tocata de curcan, orez, fasole rosie, supa de pui, porumb dulce, coriandru, tacos, salata eisber, smantana, branza si guacamole. Ingrediente: 2 linguri pasta de ardei iute 400 g carne tocata de curcan 100 g de orez cu bobul…
Read more »

Mancare de bulgur cu fasole

23 February 2012
Mancare de bulgur cu fasoleO reteta de mancare de bulgur cu fasole din: bulgur, fasole pestrita boabe, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru, apa si sare. Ingrediente: 250 g bulgur fin 150 g fasole pestrita boabe 5 cepe albe 1 ardei gras verde 3 rosii coapte bine 1 catel de usturoi 5 linguri ulei de masline…
Read more »

Focaccia umplută

23 February 2012
Focaccia umplutăO reteta de focaccia umpluta din: mazare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, focaccia, rosii deschidratate, masline, frunze de salata verde, avocado, sare si piper. Ingrediente: 400g mazăre în conservă, scursă şi clătită sucul unei lămâi 1 căţel usturoi 50 ml ulei măsline 1 focaccia de 20 cm cu roşii uscate 100 g roşii…
Read more »

Tagliatelle cu somon si crab

23 February 2012
Tagliatelle cu somon si crabO reteta de tagliatelle cu somon si crab din: ceapa verde, usturoi, somon afumat, ulei de floarea soarelui, smantana, vin alb, carne de crab, file de somon, suc de lamaie, tagliatelle negre, busuioc si rosii. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 catel de usturoi 150 g somon afumat 3 linguri ulei de floarea soarelui…
Read more »

Salata taraneasca greceasca

23 February 2012
Salata taraneasca greceascaO reteta de salata taraneasca greceasca din: castravete, ardei, rosii, ceapa, patrunjel si busuioc, salata, feta, otet din vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si oregano. Ingrediente: un castravete mic de salata un ardei rosu un ardei galben 3-4 rosii o ceapa mica alba cate 3-4 fire de patrunjel si busuioc…
Read more »

Baba Ghannouj

23 February 2012
Baba GhannoujO reteta de baba ghannouj din: vinete, usturoi, tahini, lamaie, sare, patrunjel, ulei de masline extravirgin si paine. Ingrediente: 2 vinete 2 catei de usturoi 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lamaie sare pentru decor: 1 legatura de patrunjel ulei de masline extravirgin triunghiuri de paine alba   Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la…
Read more »

Muschi de caprioara umplut cu smochine

23 February 2012
Muschi de caprioara umplut cu smochineO reteta de muschi de caprioara umplut cu smochine din: muschi de caprioara, ou, smochine, varza rosie, nuci, ulei de masline, suc de portocale, rosii cherry, portocala, aluat, vin rosu, sos demi glace, unt, sare, piper si scortisoara. Ingrediente: 400 g muschi de caprioara 1 ou 150 g smochine 300 g varza rosie 50 g…
Read more »

Bomboane de ciocolată

23 February 2012
Bomboane de ciocolatăO reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere. Ingrediente: 250 g cereale cu fructe 200 ml lapte 100 g stafide 10 curmale deshidrate 100 g ciocolata topita 300 g nuca esenta de vanilie 500 ml coniac/rom 2 linguri cu miere  …
Read more »

Supa de rosii cu gremolata

23 February 2012
Supa de rosii cu gremolataO reteta de supa de rosii cu gremolata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, zahar, otet din vin alb, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de masline 2 kg rosii 2 linguri zahar 2 linguri otet din vin alb pentru gremolata:…
Read more »

Paste cu ton şi broccoli la cuptor

23 February 2012
Paste cu ton şi broccoli la cuptorO reteta de paste cu ton si broccoli la cuptor din: ton, rosii, paste, broccoli, crema de branza light, branza cheddar, pesmet si salata. Ingrediente: 2×185 ton in ulei, de la conserva scurs bine, se pastreaza 1 lingura de ulei 2×400 rosii tocate, de la conserva 350 g paste de diverse forme, uscate 300 g…
Read more »

Legume fripte în cuptor

23 February 2012
Legume fripte în cuptorO reteta de legume fripte in cuptor din: dovlecei, vanata, ardei rosii, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi în bucăţi pe lungime 1 vânătă tăiată în bucăţi 2 ardei roşii tăiaţi fâţii 4 cepe roşii tăiate în jumătate 6-8 ciuperci 80ml ulei de măsline 4 căţei de…
Read more »

Vol-au-Vents

22 February 2012
Vol-au-VentsCandva, aceste gustari erau nelipsite la orice petrecere cu pretentii. Sunt facute dintr-un aluat pufos, care se scobeste dupa coacere si se umple cu diferite amestecuri, dupa care se dau la cuptor cateva minute inainte de a fi servite. Dupa cum sugereaza si denumirea, ele sunt atat de usoare incat le ia vantul. In anii…
Read more »

Tabuleh cu legume

22 February 2012
Tabuleh cu legumeO reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur fin 1 ardei gras galben sau rosu 3 rosii 1 ceapa 1 castravete 1 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 6 frunze de menta proaspete…
Read more »

Bomboane aromate

22 February 2012
Bomboane aromateO reteta de bomboane aromate din: ciocolata alba, unt, cozonac, foaie de pandispan, coaja de portocala si stafide. Ingrediente: 150 g ciocolata alba 1 lingura cu unt topit 2-3 felii de cozonac 1 foaie de pandispan 1 lingura cu coaja rasa de portocala 100 g stafide   Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit, taie…
Read more »

Plăcintă de cartofi copţi cu pui, şuncă şi praz

22 February 2012
Plăcintă de cartofi copţi cu pui, şuncă şi prazO reteta de placinta de cartofi copti cu pui, sunca si praz din: ulei de masline, piept de pui, sunca, cartofi, praz, faina, vin alb, supa de pui, smantana, aluat si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g piept de pui, taiat in bucati mici 140 g de sunca taiata in felii groase,…
Read more »

Salată grecească cu paste

22 February 2012
Salată grecească cu pasteO reteta de salata greceasca cu paste din: paste, spanac, rosii cherry, masline negre, feta, ulei de masline, paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste (diferite sortimente) 250 g spanac opărit 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi 100 g măsline negre 250 g Feta, ruptă în bucăţi mari 30 ml ulei de măsline…
Read more »

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

22 February 2012
Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legumeO reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana spanac…
Read more »

Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti

22 February 2012
Supa de taitei cu somon, dovleac si crevetiO reteta de supa de taitei cu somon, dovleac si creveti din: curry, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, taitei de orez, muguri de fasole, somon, creveti, frunze de coriandru si lamaie verde. Ingrediente: 2-3 linguri de curry rosu thailandez 1 dovleac placinta mic (cam 600 g fara coaja), taiat in bucati 400 g…
Read more »

Cum se prepara sos Tofee (video)

22 February 2012
O reteta video despre cum se prepara sos Tofee, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara sos Tofee
Read more »

Paste cu brânză topită

22 February 2012
Paste cu brânză topităO reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 20ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi 2 căţei de usturoi, tăiaţi 300 ml pastă de rosii…
Read more »

Salată de cartofi noi

22 February 2012
Salată de cartofi noiO reteta de salata de cartofi noi din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, rosii deshidratate, branza de capra, menta, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi, tăiaţi rondele 350 g fasole verde, tăiată pe jumătate 0 legătură ceapă verde, tocată 250 g roşii deshidratate 250 g brânză de capră 1 legătură…
Read more »

Champinones rellenos

22 February 2012
Champinones rellenosChampinones rellenos este un fel de mancare foarte apreciat in meniurile tapas si se prepara astfel: palariile unor ciuperci, fara codite, se umplu cu un amestec de ceapa si usturoi tocat, la care se adauga, eventual, ardei tocat si chorizo taiat in cubulete. Ingredientele care formeaza umplutura se prajesc impreuna in ulei de masline. Apoi, ciupercile…
Read more »

Miel cu caise

22 February 2012
Miel cu caiseO reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de miel dezosata 250 g caise uscate 50 g seminte de pin 10 g zahar 1 ceapa 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 legatura patrunjel…

Plăcintă cu ciuperci şi vinete

22 February 2012
Plăcintă cu ciuperci şi vineteO reteta de placinta cu ciuperci si vinete din: faina, unt cu usturoi, vanata, ciuperci, frunze de busuioc, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 250 g amestec de faina pentru paine 3 linguri de unt cu usturoi 1 vanata mare, taiata in rondele subtiri 200 g ciuperci champignon sau shiitake, taiate felii 1 legatura mica…
Read more »

Salată grecească de spanac cu fasole

22 February 2012
Salată grecească de spanac cu fasoleO reteta de salata greceasca de spanac cu fasole din: frunze de spanac, rosii, fasole, ceapa rosie, feta, usturoi, suc de lamaie, miere, ulei de masline, paine, sare si piper. Ingrediente: 100g frunze de spanac tânăr 300 g rosii mari, tăiate felii 400 g fasole la conservă 1 ceapă mică roşie, tocată 200g Feta pentru…
Read more »

Tort cremos

22 February 2012
Tort cremosO reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: 1 cana cafea pentru blat: 3 oua 1 pahar de zahar 1 pahar cu faina 3 linguri cu cacao 3 linguri cu ulei pentru crema: 2 galbenusuri 400 ml frisca 5 linguri…
Read more »

Spaghete cu spanac si crema de nuci

22 February 2012
Spaghete cu spanac si crema de nuciO reteta de spaghete cu spanac si crema de nuci din: miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, paste, frunze de spanac, unt, ulei de nuci si parmezan. Ingrediente: 150 g miez de nuca 1 catel de usturoi sare piper 100 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura suc…
Read more »

Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

22 February 2012
Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măslineO reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper. Ingrediente: 25g unt 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori 10 g zahăr brun 10 ml oţet balsamic 30 g făină, pentru pudrat…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu pere

22 February 2012
Reteta zilei: Tarta cu pereO reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina   Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »

Supa de naut cu praz

22 February 2012
Supa de naut cu prazO reteta de supa de naut cu praz din: naut, praz, cicoare, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g naut fiert 1-2 fire de praz cateva frunze de ciocoare 1 lingurita de pasta de tomate ulei de masline sare piper patrunjel verde, proaspat tocat, pentru servit   Mod…
Read more »

Cocktail Vulcano

22 February 2012
Cocktail VulcanoO reteta simpla de Cocktail Vulcano din: rachiu de zmeura, curacao albastru, coaja de portocala si champagne. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Curacao albastru coaja de portocala champagne   Mod de preparare: Turnam rachiul de zmeura si Curacao-ul intr-o cupa de sampanie, mixam bine si adaugam coaja de portocala. Completam cu sampanie.…
Read more »

Sărăţele cu branza

22 February 2012
Sărăţele cu branzaO reteta de saratele cu branza din: foitaj, branza, unt, menta si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g foitaj 500 g branza proaspata (tip feta) 50 g unt 1 lingurita menta uscata 1 lingurita patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Sfărâmă brânza cu o furculiţă, adaugă mentă uscată şi o linguriţă de pătrunjel tocat. Taie…
Read more »

Legume la wok

22 February 2012
Legume la wokO reteta de legume la wok din: morcovi, dovlecel, broccoli, ceapa verde, ulei, susan, sos de soia si muguri de soia. Ingrediente: 2 morcovi un dovlecel 250 g broccoli un ardei rosu 2 legaturi ceapa verde 2 linguri ulei 2 linguri susan inchis la culoare 150 ml sos de soia deschis la culoare 250 g…
Read more »

Omleta cu legume

22 February 2012
Omleta cu legumeO reteta de omleta cu legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, frunze de spanac, mazare, oua, parmezan, sunca, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline ceapa taiata julien 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras 2 frunze de spanac 1 mana de mazare proaspata sau din conserva 8 oua 100 g…
Read more »

Dovlecei cu sos si parmezan

22 February 2012
Dovlecei cu sos si parmezanO reteta de dovlecei cu sos si parmezan din: dovlecei, pesmet, ou, patrunjel, sare, piper, lapte, unt, ceapa si sos de rosii. Ingrediente: 4 dovlecei zucchini 50 g pesmet 1 ou patrunjel sare piper putin lapte pentru sos: 40 g unt 1 ceapa sos de rosii   Mod de preparare: Taie câte un căpăcel la…
Read more »

Paste cu pesto şi sardele

22 February 2012
Paste cu pesto şi sardeleO reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale) 500 g rosii 10 fileuri de sardele 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 1 lingura…
Read more »

Cocktail cu champagne

22 February 2012
Cocktail cu champagneO reteta simpla de cocktail cu champagne din: zahar cubic, angostura, champagne, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: o bucata de zahar cubic o picatura de Angostura champagne coaja de lamaie o felie de portocala   Mod de preparare: Umezim zaharul cubic cu Angostura, apoi il asezam in cupa de sampanie si completam cu sampania…
Read more »

Rosii cu vinete si mozzarella

22 February 2012
Rosii cu vinete si mozzarellaO reteta de rosii cu vinete si mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, ulei de masline, oregano si usturoi. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 bucata mozzarella de aproximativ 250 g 2 rosii mai mari ulei de masline oregano usturoi, dupa gust   Mod de preparare: Vinetele se prepară cu tot cu coajă. Spală vinetele şi zvântă-le…
Read more »

Kibbeh de dovleac

22 February 2012
Kibbeh de dovleacO reteta de kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, apa, faina de grau, ceapa, unt, sare, piper, naut si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru kibbeh: 500 g dovleac 300 g bulgur fin 500 ml apa 80 g faina de grau 1/2 ceapa unt sare piper pentru umplutura: 1 ceapa 250 g naut fiert 3…
Read more »

Pere cu nuci si mascarpone

22 February 2012
Pere cu nuci si mascarponeO reteta de pere cu nuci si mascarpone din: pere, branza mascarpone, miez de nuca, patrunjel, salata rucola, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere 100 g branza mascarpone 50 g miez de nuca 1 lingura patrunjel tocat salata rucola, cateva fire suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Amesteca branza…
Read more »

Ciorba de zarzavat cu bors

22 February 2012
Ciorba de zarzavat cu borsO reteta de ciorba de zarzavat cu bors din: bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi, ardei, rosii, praz, ceapa, varza dulce, frunze de telina, leustean, unt, faina, bulion, galbenusuri, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 l apa bors morcovi patrunjel radacina 1 pastarnac 2 cartofi 2 ardei 2 rosii 1 fir de praz 1 ceapa 750…
Read more »

Tarte picante cu spanac şi brânză

22 February 2012
Tarte picante cu spanac şi brânzăO reteta de tarte picante cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie, unt, spanac, branza feta, boia dulce, usturoi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina alba 160 ml apa 1 lingurita drojdie 40 g unt pentru umplutura: 200 g spanac 200 g branza feta 1/2 branza feta 1/2 lingurita boia dulce 2…
Read more »

Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahăr

22 February 2012
Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahărO reteta de prajiturele cu lamaie si glazura de zahar din: unt, zahar, zahar vanilat, sofran, sare, oua, faina, praf de copt, lamai si zahar pudra. Ingrediente: 600 g unt moale, tinut la cald  450 g zahar  1 plic de zahar vanilat  2-3 varfuri de cutit de sofran  1 varf de sare  9 oua  750…
Read more »

Salata de cruditati cu susan

22 February 2012
Salata de cruditati cu susanO reteta de salata de cruditati cu susan din: varza, ceapa verde, castravete, seminte de susan, suc de lamaie, ulei, mustar, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 varza mica, taiata fin 8 fire de ceapa verde, taiate, 1 morcov, ras 1 castravete, taiat felii 4 linguri seminte de susan, rumenite sucul de la o lamaie 4…
Read more »

Pimientos de Padron

21 February 2012
Pimientos de PadronAparuti in Padron, un mic oras din Galitia, in partea de nord-vest a Spaniei, acesti mici ardei verzi sunt foarte apreciati de numerosii hispanofili care traiesc in America de Nord. Pimientos de Padron se consuma ca tapa, alaturi de un pahar de bere rece sau un vin alb mai nou. Ardeii se prajesc intr-o tigaie…
Read more »

Castraveţi cu sos de iaurt

21 February 2012
Castraveţi cu sos de iaurtO reteta de castraveti cu sos de iaurt din: castraveti, dovlecei, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveti mari 3 dovlecei tari 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 frunze de menta proaspata 200 g iaurt intergral sare piper   Mod de preparare: Pune frunzele…
Read more »

Ruladă cu frişcă şi banane

21 February 2012
Ruladă cu frişcă şi bananeO reteta de rulada cu frisca si banane din: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, banane si sare. Ingrediente: 4 oua mari 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 250 ml smantana dulce 1 pliculet cu zahar vanilat 2 banane sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile şi zahărul tos. Când zaiărul s-a topit,…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort

21 February 2012
Reteta zilei: Pui cu branza RoquefortO reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele parti…
Read more »

Paste cu ragu şi spanac, la cuptor

21 February 2012
Paste cu ragu şi spanac, la cuptorO reteta de Paste cu ragu şi spanac, la cuptor din: carnati de porc, passata, oregano, paste, spanac, sos de branza, nucsoara, parmezan si 1 ou. Ingrediente: 6 carnati de porc de calitate (cam 400 g), curatati de pielita 680 de passata 1 lingura de oregano, tocat (sau 1 lingurita uscat) 500 g de paste…
Read more »

Salată de cartofi noi şi verdeaţă

21 February 2012
Salată de cartofi noi şi verdeaţăO reteta de salata de cartofi noi si verdeata din: cartofi, ulei de masline, mustar, suc de lamaie, ceapa verde si verdeata. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, mici sau taiati, daac sunt mari, curatati de coaja 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar, cu boabe intregi sucul de la o jumatate de lamaie 1…
Read more »

Plăcintă crocantă cu fistic şi miere

21 February 2012
Plăcintă crocantă cu fistic şi miereO reteta de placinta crocanta cu fistic si miere din: foi de placinta, unt, fistic, miere si apa. Ingediente: 250 g foi de plăcintă (6 foi) 100 g unt 350 g fistic decojit (fară sare) 4 linguri miere 5 linguri apă   Mod de preparare: Toacă fisticul şi amestecă-1 într-un castron cu apa şi mie­rea,…
Read more »

Paste cu oua si ciuperci

21 February 2012
Paste cu oua si ciuperciO reteta de paste cu oua si ciuperci din: paste, faina, oua, apa, lapte, ceapa, ciuperci, bacon, boia, smantana, branza topita, amidon, sambal oelek, ulei si cascaval. Ingrediente: 150 g paste scurte 200 g faina 3 oua 375 ml lichid (50% apa cu 50% lapte) 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 150 g bacon boia…
Read more »

Pandispan cu afine

21 February 2012
Pandispan cu afineO reteta de pandispan cu afine din: oua, ulei, zahar tos, faina, zahar vanilat, afine, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 6 oua 6 linguri cu ulei 6 linguri cu zahar tos fin 1 cana cu faina 3-4 plicuri cu zahar vanilat 300 g afine de padure 225 ml smantana dulce 1 lingura cu zahar…
Read more »

Cocktail Champ

21 February 2012
Cocktail ChampO reteta simpla de Cocktail Champ din: vermut si champagne. Ingrediente: 2 cl vermut sec champagne   Mod de preparare: Turnam vermutul intr-o cupa de sampanie si completam cu champagne rece.  
Read more »

Garnitura de legume la cuptor

21 February 2012
Garnitura de legume la cuptorO reteta de garnitura de legume la cuptor din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc. Ingrediente: 100 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g vinete 250 g dovlecei verzi (zucchini) 250 g cartofi 600 g tomate in conserva…
Read more »

Nachos cu jambon

21 February 2012
Nachos cu jambonO reteta de nachos cu jambon din: chipsuri tortilla, jambon, salsa de rosii, cheddar, ardei iute, guacamole si smantana. Ingrediente: 200 g de chipsuri tortilla 175 g de sunca sau jambon, rupt in bucati 400 g salsa de rosii 100 g cheddar ras 1 ardei iuti, feliati pentru servit: guacamole smantana   Mod de preparare:…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro