Retete de Paste:
Plăcintă cu praz
3 April 2013
Plăcintă
cu praz din: foi de placinta, oua, seminte de chimen, branza telemea,
praz, spanac, patrunjel, unt, nucsoara, ulei de masline, sare, piper,
rosii si usturoi. Ingrediente: un pachet foi de placinta din comenrt 3
oua o lingurita cu seminte de chimen 400 g branza tleemea doua fire praz
300 g spanac patrunjel 80 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu afine si migdale
3 April 2013
Prajitura
cu afine si migdale din: afine, unt, migdale, zahar, frisca, unt, oua,
faina, amidon, praf de copt si lapte batut. Ingrediente: 300 g afine 50 g
unt 75 g migdale 50 g zahar 50 ml frisca aluat de chec: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 200 g faina 150 g amidon 1…
Read more »
Read more »
Garnitura de morcovi
3 April 2013
Garnitura
de morcovi din: morcovi, ulei de masline, sirop de artar si nuci pecan.
Ingrediente: 1kg de morcovi, tăiaţi în sferturi 1 lingură ulei de
măsline 4 linguri sirop de arţar 25g de nuci pecan, mărunţite Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7. Se pun morcovii
într-o tavă mare termorezistentă. Se…
Read more »
Read more »
Covrigei cu cacao
3 April 2013
Covrigei
cu cacao din: cacao, oua, faina, unt, zahar si sare. Ingrediente: 2
linguri cacao 2 oua 18 linguri faina 150 g unt 3 linguri zahar un varf
cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi făina cu zahărul şi ca- caoa,
apoi puneţi untul şi ouăle. Frământaţi puţin aluatul obţinut, apoi
întindeţi-l într-o foaie de…
Read more »
Read more »
Salata calda de caracatita
3 April 2013
Salata
calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi,
patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 kg
caracatita proaspata 1 kg ardei gras rosu 300 g baby cartofi 200 g
morcovi 200 g grame patrunjel proaspat 1 lamaie 2 cl ulei de masline
extravirgin Mod de preparare: Fierbeţi caracatiţa într-o…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu marar si oregano
3 April 2013
Drob
de miel cu marar si oregano din: oua, ulei, sare, piper, organe de
miel, ceapa verde, usturoi verde, marar, oua si oregano. Ingrediente: 5
oua 100 ml ulei 1 lingurita sare 2 gr piper 500 gr organe de miel 2
legaturi ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 2 oua
fierte 1…
Read more »
Read more »
Tort de piersici
3 April 2013
Tort
de piersici din: oua, zahar, suc de portocale, faina, amidon, praf de
copt, piersici, vin alb, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar
vanilinat, gelatina, branza de vaci, frisca, coacaze si fistic.
Ingrediente: blat: 2 oua 90 g zahar 2 linguri suc de portocale 100 g
faina 20 g amidon 1 lingurita rasa praf…
Read more »
Read more »
Mancare de urzici cu usturoi
3 April 2013
Mancare
de urzici cu usturoi din: urzici, ceapa, usturoi verde, leustean,
malai, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapa 1 legatura
usturoi verde (3-4 catei) 3-4 fire leustean 4 linguri malai 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi urzicile, spălaţi-le şi
puneti-le la fiert în 3 litri apă, împreună…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu zeama de lamaie si patrunjel
3 April 2013
Bors
de peste cu zeama de lamaie si patrunjel din: peste marunt, peste mare,
ceapa, telina, ardei grasi, morcovi, patrunjel, bulion, leustean, zeama
de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1,5 peste marunt (rosioara,
biban, caras, oblete, ghibort) 1,5 kg peste mare (crap, somon, morun,
stiuca) 1 ceapa mare 1 telina potrivit 2-3 ardei grasi 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu mere si sos de mure
2 April 2013
Prajiturele
cu mere si sos de mure din: mere, mure, cidru, scortisoara, zahar
pudra, suc de lamaie, sare, aluat si galbenus de ou. Ingrediente: 4
mere 300g mure 500ml cidru (sau apa) 1 lingurița scorțișoara 50g zahar
pudra (pentru mere) 100g zahar pudra (pentru sos) 1 lingurita de suc de
lamaie un varf de…
Read more »
Read more »
Carne la capac
2 April 2013
Carne
la capac din: ardei gras, pulpa de ananas, ceapa verde, ardei iute,
ulei, carne tocata, supa, ketchup, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1
ardei gras verde 1 ardei rgas rosu 250 g pulpa de ananas 1 legatura
ceapa verde 1-2 ardei iuti 2 linguri ulei 250 g carne tocata mixta 125
ml supa 6…
Read more »
Read more »
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
2 April 2013
Castraveţi
umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata
mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume,
iaurt si menta. Ingrediente: 2 felii paine 2 castraveti 1 ceapa 250 g
carne tocata mixta 2 lingurite mustar 1 ou sare piper 2 linguri ulei 1
catel de usturoi 1 morcov…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu paste şi praz
2 April 2013
Chiftelute
cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare,
piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval
si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5
linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere
100 g…
Read more »
Read more »
Tarte cu vanilie
2 April 2013
Tarte
cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf
de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si
nectarine. Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar 1 fiola esenta de
vanilie 2 oua 100 g faina 20 g amidon 1 lingurita praf de copt 3 linguri
lapte crema:…
Read more »
Read more »
Copanele de prepelita cu rosii
2 April 2013
Copanele
de prepelita cu rosii din: copanele de prepelita, sare, piper, faina,
ou, pesmet alb, ulei, rosii, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei, ceapa,
miere, suc de rosii, zahar, otet, sare si unt. Ingrediente: 8 copanele
de prepelita sare piper 50 g faina 1 ou 100 g pemset alb 100 ml ulei sos
de rosii: 400…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole şi migdale
2 April 2013
Pui
cu fasole şi migdale din: piept de pui, fasole alba pastai, morcovi,
ceapa rosie, usturoi, lamai, miere, rozmarin, seminte de susan, migdale,
patrunjel, ulei de masline, sare, piper si branza de capra.
Ingrediente: doua piepturi de pui 500 g fasole alba pastai doi morcovi o
ceapa rosie doi catei de usturoi doua lamai 40…
Read more »
Read more »
Briose cu banane
2 April 2013
Briose
cu banane din: drojdie uscata, zahar, faina, sare, banane, miez de
nuca, ou si unt topit. Ingrediente: 2 plicuri drojdie uscata 2 linguri
zahar 400 g faina 1 praf sare 2 banane 50 g miez de nuca tocat 1 ou 50 g
unt topit Mod de preparare: Drojdia se amestecă în 5 linguri…
Read more »
Read more »
Homar cu ciuperci si smantana
2 April 2013
Homar
cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar,
cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata
ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03
ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02
kg…
Read more »
Read more »
Chifteluţe rapide cu paste
2 April 2013
Chifteluţe
rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle,
ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si
parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de
rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2
linguri de ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Salată cu broccoli si ton
2 April 2013
Salată
cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu,
ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei
iute, sare, piper, cimbru, capere si masline. Ingrediente: 500 g
broccoli 75 g migdale doua conserve de ton in ulei 350 g branza tofu 100
ml ulei de masline 75…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu slanina afumata si usturoi
2 April 2013
Friptura
de miel cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, slanina
afumata, untura de porc, apa si usturoi. Ingrediente: 1500 gr carne de
miel 100 gr slanina afumata 4 linguri untura de porc 2 cani de apa 1
capatana de usturoi Mod de preparare: Se spala bine carnea de miel din
mai…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dovleac copt cu usturoi, salvie si nuci de pin
2 April 2013
Dovleac
copt cu usturoi, salvie si nuci de pin din: dovleac, ulei de masline,
sare, piper, usturoi, salvie si nuci de pin. Ingrediente: 1/2 dovleac,
decojit, fara seminte, taiat cuburi 2 linguri de ulei de masline 1
lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 catei de usturoi, tocat 2
linguri de salvie proaspata,…
Read more »
Read more »
Omleta cu morcovi
2 April 2013
Omleta
cu morcovi din: mazare, morcovi, sare, piper, unt, faina, lapte si oua.
Ingrediente: 250 g mazare 300 g morcovi sare piper 3 linguri unt 3
linguri faina 250 ml lapte 4-5 oua Mod de preparare: Morcovii se taie
felii transversale. Se fierb în apă cu sare cca. 7 min. Se scot şi se…
Read more »
Read more »
Chiftelute de malai
2 April 2013
Chiftelute
de malai din: malai, dovlecei, sare, piper, sucul de lamaie, rosii
uscate, patrunjel, parmezan si un ou. Ingrediente: 70 g malai 400 g
dovlecei sare piper sucul de la 1 lamaie 3 linguri ulei 10 g rosii
uscate in ulei 2 linguri patrunjel tocat 30 g parmezan ras 1 ou Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute la cuptor
2 April 2013
Ciuperci
umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre,
ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet. Ingrediente: 8 ciuperci
cu palarii mari 150 g branza topita, rupta bucati 3 fire cimbru,
maruntit 100 g masline negre, tocate 4 felii de ciabata 4 linguri ulei
de masline 2 catei de usturoi – unul zdrobit…
Read more »
Read more »
Legume picante cu ridichi negre
2 April 2013
Legume
picante cu ridichi negre din: ardei gras, ardei capia, ardei iute,
ceapa, morcov, spanac verde, salata verde, ridichi negre, seminte de in,
seminte de susan, sos de soia, lamaie, miere, ulei, sare, piper si
rodie. Ingrediente: doia ardei grasi doi ardei capia un ardei iute doua
cepe un morcov 500 g spanac verde 200…
Read more »
Read more »
Briose cu visine, ciocolata si scortisoara
2 April 2013
Briose
cu visine, ciocolata si scortisoara din: ciocolata, unt, zahar, oua,
faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
Ingrediente: 80 g ciocolata 75 g unt moale 110 g zahar 4 oua 30 g faina 2
lingurite praf de copt 3 linguri lapte 300 g alune macinate 200 g
visine proaspete sau congelate…
Read more »
Read more »
Pui marinat la cuptor
2 April 2013
Pui
marinat la cuptor din: pui, usturoi, sare, piper, ghimbir, sos de soia,
vin, ulei de masline, miere si ceapa verde. Ingrediente: 1 pui (circa
1,4 kg) 1 catel de usturoi sare piper 1 lingurita ghimbir 3 linguri sos
de soia 2 linguri vin 2 linguri ulei de masline 1 lingura miere 2 cepe
verzi…
Read more »
Read more »
Legume de vara inabusite
2 April 2013
Legume
de vara inabusite din: ardei grasi, ceapa, dovlecei, vanata, rosii,
ulei, usturoi, rozmarin, oregano, piper si otet aromat alb. Ingrediente:
2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 500 g ceapa 2 dovlecei 1 vanata
500 g rosii 5 linguri ulei 1 catel de usturoi 2 lingurite rozmarin 2
lingurite oregano piper 1 lingura…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu gutui şi pere
2 April 2013
Plăcintă
cu gutui şi pere din: aluat de foitaj, gutui, scortisoara, nucsoara,
cuisoare, unt, zahar brun, miez de nuca, migdale, stafide, portocala,
zahar pudra, sos de visine, sos de zmeura si sos de menta. Ingrediente:
un aluat de foitaj 3 gutui 5 pere scortisoara 3 g nucsoara 3 c cuisoare
75 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Tort inghetat de caise
2 April 2013
Tort
inghetat de caise din: piscoturi, unt, caise, iaurt cu vanilie, zahar,
suc de lamaie, coaja de lamaie, frisca, piscoturi, lichior de caise,
caise si menta. Ingrediente: blat: 150 g piscoturi 150 g unt topit
umplutura: 700 g caise 500 g iaurt cu vanilie 100 g zahar sucul si coaja
de la 1 lamaie 400…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovlecei si oregano
2 April 2013
Tartă
cu dovlecei si oregano din: faina, sare, piper, coaja de lamaie, unt,
iaurt, dovlecei, oua, smantana, parmezan, oregano si nucsoara.
Ingrediente: 200 g faina sare piper 1 lingurita coaja rasa de lamaie 75 g
unt moale 75 g iaurt 500 g dovlecei 2 oua 250 g smantana 30 g parmezan
ras 2 linguri oregano…
Read more »
Read more »
Legume sote
2 April 2013
Legume
sote din: cartofi, broccoli, sparanghel, sunca, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente: 1,2 kg cartofi 600 g amestec concelat de broccoli si
sparanghel 400 g sunca sare piper 2 lingri patrunjel tocat Mod de
preparare: Se spală cartofii şi se fierb într-o cantitate mică de apă cu
sare tmp de cca. 25 min. Se încălzesc…
Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles
2 April 2013
Somon
cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon,
ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu
si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file
de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de
cocos 1 punga de…
Read more »
Read more »
Pui cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel
2 April 2013
Pui
cu mustar de Dijon, usturoi si patrunjel din: mustar de dijon, unt,
pui, usturoi si patrunjel. Inrgediente: 1 lingură cu vârf de muştar de
Dijon 140g de unt, moale 2 pui, de aproximativ 1,5kg fiecare 1 căpăţână
de usturoi, ruptă în două 1 mână de pătrunjel tocat Mod de preparare:
Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor
2 April 2013
Pui
cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de
pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala
si salata verde. Ingrediente: 500 g cartofi dulci, taiati sferturi 1
lingurita boia dulce 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita 6
linguri zacusca 3 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu sunca si cascaval
2 April 2013
Cartofi
umpluti cu sunca si cascaval din: cartofi, sunca, cascaval, morcov,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 100 g sunca 150 g cascaval un
morcov sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii bine şi se pun
în cuptorul încins, cu tot cu coajă, circa 15 minute, după care se
întorc pe cealaltă…
Read more »
Read more »
Trandafiri de ciocolata
2 April 2013
Trandafiri
de ciocolata din: faina, zahar praf, cacao, praf de copt, bicarbonat,
sare, ceai earl grey, lapte, ulei, esenta de vanilie, ciocolata neagra
si esenta de vanilie. Ingrediente: blat: 1 cana faina 1 cana zahar praf
1/2 cana cacao 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 1/4
lingurita sare 2 oua mari 3/4 cana…
Read more »
Read more »
Bilute din cartofi cu branza telemea
2 April 2013
Bilute
din cartofi cu branza telemea din: cartofi, branza telemea, oua, faina,
sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi 100 g branza telemea 2
oua 4 linguri faina sare piper ulei Mod de preparare: Se fierb
cartofii în coajă, se curăţă şi se pasează ca pentru piure. Se amestecă
cu ouăle, făina şi…
Read more »
Read more »
File de somon cu orez basmati
2 April 2013
File
de somon cu orez basmati din: pasta tandoori, iaurt natural, fileuri de
somon, orez basmati, castravete, zeama de lamaie, fulgi de migdale,
patrunjel si menta. Ingrediente: 3 linguri pasta tandoori – optional 6
linguri iaurt natural 4 fileuri de somon 300 g orez basmati 1/2
castarvete, razuit zeama de la 1 lamaie, plus sferturi…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu orez si legume
2 April 2013
Bors
de miel cu orez si legume din: ulei, ceapa, sare, orez, bors, morcovi,
patrunjel, pastarnac, coasta de miel, cap de miel, gat de miel, pulpa de
miel, telina si leustean. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa 1 lingura
sare 1 lingura orez 1 kg bors 2 morcovi 2 lingurite baza mancaruri 1
legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Desert cu banane si caramel
2 April 2013
Desert
cu banane si caramel din: banane, frisca, zahar pudra, zahar, apa, unt,
amidon, sare, lapte, oua, esenta de vanilie, pesmet. Ingrediente: 2
banane 150 g frisca 1 lingura zahar pudra sosul camarel: 4 linguri zahar
4 linguri apa 1 lingura unt crema de vanilie: 2/3 cana zahar 1/4 cana
amidon 1/2 lingurita sare 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de curry (video)
1 April 2013
Cautati
o supa pe care doriti s-o serviti celor dragi? Incercati sa faceti
copiii sa manance mai multe legume? Am inteles, supa de curry este ceea
ce aveti nevoie. Incercati supa de curry, este nemaipomenita cu gustul
ei usor picant datorita aromei de curry si atat de simplu de preparat
incat chiar si copiii pot…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie
1 April 2013
Prajitura
cu lamaie din: unt nesarat, zahar pudra, oua, lapte, faina, sare, praf
de copt, coaja de lamaie, suc de lamaie, apa si zahar pudra.
Ingrediente: 100g unt nesarat 250g zahar pudra 3 oua 100ml lapte 250g
faina 1 varf de cutit de sare 1 lingurita praf de copt coaja de la 3
lamai…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu broccoli si smantana
1 April 2013
Friptura
de porc cu broccoli si smantana din: broccoli, carne de porc, supa de
ceapa si smantana. Ingrediente: 300 g broccoli 4 felii carne de porc 1
plic supa de ceapa 400 ml smantana Mod de preparare: Se încinge la
200° C. Se spală carnea de porc, se şterge cu un prosop de hârtie…
Read more »
Read more »
Risotto
1 April 2013
Risotto
din: zahar, sare, sparanghel, broccoli, supa de legume, piept de
curcan, unt, ceapa verde si piper. Ingrediente: 1 praf zahar sare 250 g
sparanghel 250 g broccoli 2 lingurite supa de legume 100 g piept de
curcan 1 lingura unt 1 ceapa verde piper Mod de preparare: Se dau în
fiert 1250 ml’apă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu mere
1 April 2013
Chifteluţe
de pui cu mere din: carne de pui, ceapa rosie, ghimbir, seminte de
sucan, ou, morcovi, ciuperci, pesmet, mere, compot de cirese, portocale,
lamaie, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 450 g carne de pui
o ceapa rosie 4 g ghimbir ras 20 g seminte de susan un ou doi morcovi
200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Prajitura Mokka
1 April 2013
Prajitura
Mokka din: oua, zahar tos, ulei, apa minerala, esenta de rom, praf de
copt, cacao, cafea macinata, alune de padure, glazura si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 125 g zahar tos 125 ml ulei 125 ml apa
mienrala 3 fiole esenta de rom 150 g faina 1/2 plic praf de copt…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu legume
1 April 2013
Peşte
pane cu legume din: fileuri de peste, rosii, ciuperci, ardei iute,
usturoi, pesmet, boia dulce, ulei, oua, otet balsamic, sare, piper,
cimbru, ardei capia si conopida. Ingrediente: 4 fileuri de peste 4 rosii
300 g ciuperci un ardei iute o capatana de usturoi 200 g pesmet o
lingurita cu boia dulce 300 ml ulei…
Read more »
Read more »
Burgeri din carne de curcan
1 April 2013
Burgeri
din carne de curcan din: varza rosie, ceapa verde, morcovi, piept de
curcan, usturoi, maioneza dietetica, zeama de lamaie, patrunjel, pesmet,
mustar cu boabe, tarhon, ardei iute, faina si ulei de masline.
Ingrediente: 1/2 varza rosie, tocata marunt 4 fire ceapa verde, taiata
felii 2 morcovi, razuiti 500 g piept de curcan, fara pielita,…
Read more »
Read more »
Tortilla cu verdeata
1 April 2013
Tortilla
cu verdeata din: cartofi, mozzarella, ulei, sare, usturoi, frunze de
spanac, oua, piper si rondele de ceapa verde. Ingrediente: 400 g cartofi
200 g mozzarella 2 linguri ulei sare 1 catel de usturoi 100 g frunze de
spanac 4 oua piper 1 lingura rondele de ceapa verde Mod de preparare:
Se curăţă cartofii,…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de usturoi
1 April 2013
Legume
cu sos de usturoi din: dovlecei, orez rosu, ardei capia, spanac, boia
dulce, ciuperci, ceapa, usturoi, smantana, unt, faina, sare, piper,
fructe uscate si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei 150 g orez rosu
trei ardei capia 400 g spanac verde o lingurita cu boia dulce 400 g
ciuperci o ceapa 6 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu lichior de portocale
1 April 2013
Salata
de fructe cu lichior de portocale din: mandarine, portocale, grapefruit
roz, pepene galben, struguri albi, struguri negri, zahar pudra si
lichior de portocale. Ingrediente: 1 conserva mandarine (315 ml) 4
portocale 1 grapefruit roz 1 pepene galben 125 g struguri albi 125 g
struguri negri 100 g zahar pudra 40 ml lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu legume si masline kalamata
1 April 2013
Orez
cu legume si masline kalamata din: ulei de masline, orez, ceapa,
usturoi, condimente, oregano, supa de pui, ardei gras, masline kalamata,
branza feta, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 3/4 cesti de orez 1 ceapa, tocata 1 lingurita usturoi tocat 1
lingurita condimente grecesti 1 lingurita oregano uscat…
Read more »
Read more »
Muschi cu verdeata
1 April 2013
Muschi
cu verdeata din: muschi de porc, usturoi, rondele de ceapa verde,
busuioc, rozmarin, piper negru si ulei. Ingrediente: 750 g muschi de
porc fara os 2 catei de usturoi 2 linguri rondele de ceapa verde 1
lingura patrunjel 1 lingura busuioc 1 lingurita rozmarin piper negru 2
linguri ulei Mod de preparare: Muşchiul…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu orez si curry
1 April 2013
Salata
de pui cu orez si curry din: orez, sare, pui fiert, ceapa, curry, otet,
telina, ardei grasi, ulei, castravete murat, iaurt, maioneza, smantana
si piper. Ingrediente: 250 g orez sare 1 pui fiert (1,2 kg) 2 cepe mici 2
linguri curry 2 linguri otet 1 fir telina 2 ardei grasi 1 lingura ulei
1…
Read more »
Read more »
Cuscus cu carne de vită
1 April 2013
Cuscus
cu carne de vită din: carne de vita, cuscus, scortisoara, miere, supa
de pui, pasta de tomate, ceapa, morcovi, ciuperci, ghimbir, coriandru,
sare, piper, rozmarin, ulei si coaja de lamaie. Ingrediente: un kg carne
de vita 300 g cuscus 4 g scortisoara doua linguri cu miere 500 ml supa
de pui 30 g pasta…
Read more »
Read more »
Placinta cu mac si gem de prune
1 April 2013
Placinta
cu mac si gem de prune din: cartofi, margarina, zahar pudra, faina,
oua, praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, mac, gem de prune si ou
pentru uns. Ingrediente: pentru aluat: 500 g cartofi fierti (dati prin
razatoare) 200 g unt sau margarina 200 g zahar pudra 550 g faina alba 2
oua…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei, rosii si verdeata
1 April 2013
Tarta
cu dovlecei, rosii si verdeata din: faina, unt, oua, sare, rosii
cherry, dovlecei, pesmet, cascaval, verdeata, smantana si piper.
Inrgediente: 250 g faina 125 g unt 3 oua sare 500 g rosii cherry 400 g
dovlecei 2 linguri pesmet 100 g cascaval ras 2 linguri verdeata asortata
tocata 200 g smantana piper Mod…
Read more »
Read more »
Suc de iasomie
1 April 2013
Intr-o
cana mare pune 2 plicuri de ceai de iasomie si toarna deasupra apa
clocotinda. Lasa la infuzat 5 minute, indeparteaza plicurile de ceai,
adauga 2 linguri zahar tos si amesteca pentru a se dizolva. Lasa sa se
raceasca si apoi da la rece. Combina apoi cu 450 ml suc proaspat de
mere, zeama de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu sunca si cascaval
1 April 2013
Dovlecei
umpluti cu sunca si cascaval din: lapte, covrigi, dovlecei, patrunjel,
sunca, fructe de ienupar, ceapa, ou, suc de lamaie, coaja de lamaie,
sare, piper si cascaval. Ingrediente: 250 ml lapte 4 covrigi vechi 4
dovlecei 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel 200 g sunca 3 fructe de
ienupar 1 ceapa 1 ou 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu galuste
1 April 2013
Supa
de dovlecei cu galuste din: pesmet, lapte, faina, branza de vaci,
galbenus, busuioc, sare, piper, dovlecei, supa de legume, vin alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 linguri pesmet 4 linguri lapte 1 lingura faina
100 g branza de vaci 1 galbenus 2 linguri busuioc tocat sare piper 600 g
dovlecei 1,2 l supa de legume…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rodie şi portocale
1 April 2013
Biscuiţi
cu rodie şi portocale din: unt, unt de arahide, zahar brun, oua, lapte,
bicarbonat, sare, scortisoara, faina, portocale, apa, amidon, rodie,
scortisoara, nucsoara, cuisoare, seminte de in, menta si zahar tos.
Ingrediente: 125 g unt 250 g unt de arahide 250 g zahar brun doua oua 65
ml lapte bicarbonat sare 5 g scortisoara…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu arahide si chilli
1 April 2013
Friptura
de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei
rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde,
arahide si chilli. Ingrediente: 500 g vrabioara sau muschi de vita,
taiat felii 1 ceapa rosie, taiata julien 2 buc ardei rosu, taiat felii
subtiri 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Felii dulci cu lamaie
1 April 2013
O
reteta delicioasa de felii dulci cu:faina, zahar tos, drojdie, sare,
lapte, unt nesarat, esenta de vanilie, oua, coaja de lamaie, zahar
pudra, suc de lamaie. Ingrediente aluat: 23/4 căni făină 1 /4 cană zahăr
tos 2 1/4 linguriţe drojdie 1/2 linguriţă sare 1/2 cană lapte 4 linguri
unt nesărat 1 1/2 linguriţă esenţă de…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu cocos
1 April 2013
Orez
prajit cu cocos din: seminte de cardamom, fulgi de nuca de cocos, orez
basmati si frunze de menta. Ingrediente: 8 seminte de cardamom, zdrobite
in mojar, coaja indepartata 75 g fulgi de nuca de cocos 300 g orez
basmati, clatit in sita sub jet de apa rece 4-5 frunze de menta Mod
de…
Linte cu telina si usturoi
1 April 2013
O
reteta delicioasa de linte cu:patrunjel verde, linte rosie, ulei, vin
alb, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 leg. pătrunjel verde 600g
linte roşie 4 linguri ulei 300g telină 4 linguri vin alb 5 căţei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi tăiaţi-o în
cubulete. Căliţi-o în ulei, săraţi şi piperaţi şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de smantana
1 April 2013
Pui
la cuptor cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, branza
cheddar, supa de pui, smantana, maioneza, praf de ceapa, condimente de
pui, suc de lamaie, orez brun si sparanghel. Ingrediente: 1 piept de
pui dezosat, taiat fasii (8 bucati) sare si piper dupa gust 1/2 ceasca
branza Cheddar rasa Ingrediente…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu sos dulce acrisor
1 April 2013
O
reteta delicioasa de costita de porc cu:cimbru uscat, ceapa, vin rosu,
zahar brun, patrunjel, sare, piper, morcov, miere, telina, rosii in
bulion, pasta de tomate. Ingrediente: 50ml ulei 1,5kg piept de porc cu
os 1 lingură cimbru uscat 2 cepe 250ml vin roşu sec 2 linguri zahăr brun
1 leg. pătrunjel sare piper 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de sarmalute de post cu:varza acra, ceapa, orez,
nuca, morcov, suc de rosii, vin alb sec, ulei, mere, stafide, cimbru,
sare, piper. Ingrediente: 1 varză acră 3 cepe 200g orez 300g miez de
nucă pisat 1 morcov mare 500ml suc de roşii 200ml vin alb sec 150ml ulei
4 mere rase 50g…
Read more »
Read more »
Fasole rosie cu legume
1 April 2013
O
reteta delicioasa de fasole cu: fasole rosie, morcovi, radacina de
pastarnac, telina, sfecla, radacina de patrunjel, praz, marar verde,
usturoi, ulei, boia iute, hrean, sare, piper. Ingrediente: 500g fasole
roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 telină 1 sfeclă mai mică 2
rădăcini de pătrunjel 1 fir de praz 1 leg. marar verde 2…
Read more »
Read more »
Pasta de masline cu nuci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de pasta cu:masline negre, ceapa, nuci, ulei de
masline, suc de lamaie, condimente. Ingrediente: 250g măsline mari negre
100g ceapă 100g nuci măcinate 3 – 4 linguri ulei de măsline suc de
lamaie condimente dupa gust Mod de preparare: Inţepaţi măslinele în 3 –
4 locuri şi lăsaţi-le 15 – 20…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei cu ardei gras si branza
1 April 2013
Sufleu
de dovlecei cu ardei gras si branza din: ciuperci uscate, spanac,
dovlecei, sare, rosii uscate in ulei, usturoi, ardei grasi, busuioc,
oua, ricotta, piper, boia, smantana si mozzarella. Ingrediente: 20 g
ciuperci uscate 150 g spanac 300 g dovlecei sare 100 g rosii uscate in
ulei 1 catel de usturoi 500 g ardei grasi…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza de vaci si stafide
1 April 2013
Placinta
cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar
vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon,
ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra. Ingrediente: 150 g fidea
sare 4 oua 5 linguri zahar 1 plic zahar vanilinat 200 g smantana 1 kg
branza de vaci 100 g…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
1 April 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu:carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
vin alb, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, supa, sare, piper.
Ingrediente: 800g muşchi file de porc, bucată întreagă 300g ciuperci 1
ceapă 2 căţei de usturoi 10ml vin alb 20g caşcaval 40g şuncă de porc
20gunt 100mlulei 200ml vin apă sau supă…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă de porc
1 April 2013
Ciorbiţă
de porc din: carne de porc, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina,
ceapa alba, ceapa verde, ardei capia, leustean, patrunjel, afumatura,
cartofi, bors, pasta de tomate, apa, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1/2 carne de porc 2 morcovi potrivit 1 pastarnac 1 patrunjel 1 telina
mica 1 ceapa alba 1 legatura ceapa verde 1 ardei capia…
Read more »
Read more »
Piept de porc la gratar cu cartofi dulci
31 March 2013
O
reteta delicioasa de piept de porc la gratar cu:cartofi dulci, cimbru
uscat, maghiran uscat, coriandru, ulei, pudra de usturoi, sare, piper.
Ingrediente: 12 felii de piept de porc fără os 4 cartofi dulci 1
linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă rasă maghiran uscat 1 linguriţă
coriandru măcinat 50 ml ulei 1 linguriţă pudră de usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Turte cu fulgi de ovaz
31 March 2013
Turte
cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, sirop de zahar, miere, unt
nesarat, faina, zahar brun si sare. Ingrediente: 250g fulgi de ovaz
230g sirop de zahar 20g miere 250g unt nesarat moale 140g faina 175g
zahar brun moale 5g de sare Mod de preparare: Se incalzește cuptorul
la 170 °…
Read more »
Read more »
Supa de mere cu crutoane
31 March 2013
Supa
de mere cu crutoane din: ardei grasi, castraveti, ceapa, usturoi,
slaninuta, mere, untura, boia dulce, supa, sare, piper, paine, unt,
smantna, si rondele de ceapa ciorii. Ingrediente: 100 g ardei grasi
rosii 100 g ardei grasi verzi 100 g castraveti 1 ceapa 1 catel de
usturoi 40 g slaninuta impanata afumata 250 g mere…
Read more »
Read more »
Gratin Bolognese
31 March 2013
Gratin
Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla
bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella.
Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste
1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu
ardei 125 g mozzarella Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu legume si menta
31 March 2013
Supa
de pui cu legume si menta din: rosie, ceapa verde, telina, morcov,
ceapa, ulei, piept de pui, supa de legume, pasta, coaja de lamaie, suc
de lamaie, sare, piper, boia si menta. Ingrediente: 1 rosie 2 cepe verzi
250 g telina 1 morcov 1 ceapa 1 lingura ulei 300 g piept de pui 1,5…
Read more »
Read more »
Crema de branza picanta
31 March 2013
Crema
de branza picanta din: gelatina, castravete, usturoi, branza ricotta,
masline verzi umplute cu ardei, ierburi de provence, sare si piper.
Ingrediente: 5 g gelatina 1/2 castravete 1 catel de usturoi 150 g branza
Ricotta 50 g masline verzi umplute cu ardei 1 lingurita ierburi de
Provence sare piper Mod de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Bruschete cu salata
31 March 2013
Bruschete
cu salata din: paine bagheta, unt cu verdeata, parmezan, salata de ton,
salata verde, rosii, ciuperci champignons, suc de lamaie, iaurt,
smantana, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 paine bagheta unt cu
verdeata 50 g parmezan ras salata de ton din conserva 250 g salata verde
200 g rosii mici 200 g ciuperci Champignons…
Read more »
Read more »
Ton cu paste si sos de smantana
31 March 2013
Ton
cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc
de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati,
supa de peste, smantana, mustar si hrean. Ingrediente: 4 fileuri de ton 2
catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Supa din maruntaie de pui
31 March 2013
Supa
din maruntaie de pui din: maruntaie de pui, zarzavat, ceapa, unt,
faina, smantana, piper boabe, foaie dafin, galbenus, sare, apa si
patrunjel verde. Ingrediente: maruntaie de la 2 pui 1 legatura zarzavat 1
ceapa 1 lingurita unt 1 lingura faina 100 g smantana piper boabe 1
foaie dafin 1 galbenus sare 2 l apa…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si sunca afumata de curcan
31 March 2013
Paste
cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de
curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere.
Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de
curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g
taitei…
Read more »
Read more »
Turtă dulce cu smochine
31 March 2013
Turtă
dulce cu smochine din: dulceata de smochine, ulei, lapte, apa, zahar,
faina, amidon, bircarbonat si lamaie. Ingrediente: 3 cani dulceata de
smochine 1 cana ulei 1 cana lapte 1 cana apa 5 linguri zahar 1 cana
faina 1/2 cana amidon 2 lingurite bicarbonat 2 lamai Mod de preparare:
Pui la fiert 1 cană…
Read more »
Read more »
Ceafa umpluta cu castraveti murati
31 March 2013
Ceafa
umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati,
cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou,
concentrat de legume si nucsoara. Ingrediente: 1 kg ceafa de porc (sau
bucata intreaga sau bucati mai mici) 300 g castraveti murati 100 g
cascaval 100 g untura de porc 2 linguri pesmet 1…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carne de pui a la grec
31 March 2013
Ciorba
cu carne de pui a la grec din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei,
telina, patrunjel, marar, lamaie, smantana, galbenusuri, orez,
concentrat de legume si bors. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa
mijlocie 2 morcovi potriviti 1 ardei rosu 1/2 telina marar si patrunjel
1/2 lamaie 250 g smantana 2 galbenusuri 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant in stil corean
31 March 2013
Pui
picant in stil corean din: pulpe de pui dezosate, orez coreean, varza,
susan, ceapa, cartof dulce, ulei de canola, apa, seminte de susan, pasta
de chilli, sos de soia, fulgi de chilli, usturoi, pudra de curry, pudra
ghimbir, vin de orez, zahar, ulei de susan, piper si sirop de porumb.
Ingrediente: 450g pulpe de…
Read more »
Read more »
Pateu din legume
31 March 2013
Pateu
din legume din: cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel,
pastarnac, dovlecei, spanac, unt, pesmet, concentrat si piper.
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1
pastarnac 2 dovlecei 4 legaturi spanac 100 g unt 2 lingurite pesmet 1
lingurita concentrat piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai…
Read more »
Read more »
Bostanei umpluti cu urda
31 March 2013
Bostanei
umpluti cu urda din: bostanei, urda, pesmet, parmezan, coaja de lamaie,
scortisoara, nucsoara, usturoi, rosii coapte, ulei de masline, ardei
gras, ciboulette, sare si piper macinat. Ingrediente: 1,2 kg bostanei
250 g urda 2 linguri cu pesmet 2 linguri cu parmezan ras coaja rasa de
la 1 lamaie 1/4 lingurita cu praf de scortisoara…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu salată de telină
31 March 2013
Păstrăv
cu salată de telină din: telina, mere, miez de nuca, lamai, ceapa,
pastrav, nucsoara, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper,
castravete murat si gogonele. Ingrediente: 500 g telina doua mere 50 g
miez de nuca doua lamai o ceapa alba 4 fileuri de pastrav cu piele 3 g
nucsoara 4 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Dovleac cu linte şi spanac
31 March 2013
Dovleac
cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac
baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale,
sare, piper, ulei de masline, ardei capia. Inrgediente: doi dovlecei
pentru palcinta 100 g linte doua cepe doi catei de usturoi un morcov 300
g spanac baby 4 g chimen 2 g scortisoara 200…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin si usturoi
31 March 2013
Friptura
de miel cu rozmarin si usturoi din: rozmarin, sare, ulei de floarea
soarelui, cimbru, apa, vin, usturoi, pulpa de miel, piper. Ingrediente: 5
buc. rozmarin 1 varf sare 10 ml ulei de floarea soarelui 1 varf cimbru
100 ml apa 200 ml vin alb 1 buc. capatana usturoi 1 buc. pulpa miel 1
varf…
Read more »
Read more »
Frigarui cu piept de curcan
31 March 2013
Frigarui
cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, bacon, salvie,
dovlecei, rosii, ulei, branza cu verdeata, smantana, usturoi, busuioc si
patrunjel. Ingrediente: 4 piepti de curcan sare piper 12 felii bacon 1
legatura salvie 250 g dovlecei 8 rosii 3 linguri ulei 10 g branza cu
verdeata 50 g smantana 1 catel…
Read more »
Read more »
Foi cu mirodenii
31 March 2013
Foi
cu mirodenii din: galbenusuri, albusuri, unt, lapte condensat, zahar,
faina, mirodenii, esenta de vanilie, cognac, prune uscate si gem de
caise. Ingrediente: 10 galbenusuri 2 albusuri 250 g unt 2 linguri lapte
condensat 170 g zahar 100 g faina 2 lingurite mirodenii macinate
(cuisoare, scortisoara, nucsoara) 1 lingurita esenta de vanilie 2
linguri rom…
Read more »
Read more »
Barcute cu crema de castane
31 March 2013
Barcute
cu crema de castane din: unt, sare, zahar pudra, zahar vanilat, faina,
ou, castane, zahar tos, frisca, apa, esenta de vanilie, scortisoara,
lamaie, portocale si menta. Ingrediente: 200 g unt 3 g sare 85 g zahar
pudra 375 g faina doua pliculete zahar vanilat un ou 400 g castane 325 g
zahar tos 125…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu carne de porc
31 March 2013
Cartofi
umpluţi cu carne de porc din: cartofi, carne de porc, orez, oua, ceapa,
praz, ardei gras, cimbru, bacon, usturoi, unt, lapte, smantana,
castraveti, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: un kg cartofi albi
500 g carne de porc 75 g orez doua oua o ceapa un fir de praz un ardei
gras 5 g…
Tarta Tiramisu
31 March 2013
Tarta
Tiramisu din: faina, zahar, sare, unt nesarat, galbenus, smantana,
lapte, ciocolata neagra, gelatina, pudra de cafea, lichior de cafea,
smantana, crema mascarpone, zahar tos si cacao. Ingrediente: 1 1/2 cana
faina 3/4 cana zahar 1/8 lingurita sare 7 linguri (150 -170 g) unt
nesarat, la temperatura camerei 1 galbenus mare garnitura: 3/4 cana
smantana…
Read more »
Read more »
Turtite de cartofi cu bacon
31 March 2013
Turtite
de cartofi cu bacon din: cartofi, ou, faina, dulceata de merisoare,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 1 ou 1 lingura faina 250
g bacon taiat in felii subtiri 100 g dulceata de merisoare 4 linguri de
ulei sare piper Mod de preparare: Bateti bine ouăle, adăugaţi făina
şi omogenizaţi bine,…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu usturoi verde si leustean
31 March 2013
Ciorba
de miel cu usturoi verde si leustean din: bulion, telina, oua, ceapa,
sare, ardei capia, cartofi, morcov, capatana miel, oase de miel,
leustean, bors si usturoi verde. Ingrediente: 1 ceasca bulion 1 bucata
telina 2 oua 1 ceapa 1 varf sare 2 ardei capia 1 cartof 1 morcov 1
capatana miel 2-3 oase miel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu nuca de cocos
31 March 2013
Paine
de nuca de cocos din: oua, lapte, esenta de vanilie, sare, praf de
copt, scortisoara, zahar, nuca de cocos, unt nesarat si ulei vegetal.
Ingrediente: 2 oua 295 ml de lapte 5 ml esenta de vanilie 315 gr faina
1/4 lingurița de sare 10 de grame praf de copt 1-2 lingurite de
scortisoara…
Read more »
Read more »
Mix Grill cu muraturi
31 March 2013
O
reteta delicioasa de mix grill cu:ceafa de porc, ficat de porc, carnati
afumati, pastrama de oaie, pulpe de pui, muraturi asortate, ceapa
rosie, cimbru uscat, boia dulce, coriandru macinat, ulei din samburi de
struguri, sare, piper. Ingrediente: 250g ceafă de porc fără os 250g
ficat de porc sau vită 250g cârnaţi afumaţi 250g pastrama…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Piept de curcan umplut
31 March 2013
O
reteta delicioasa de piep de curcan umplut cu:patrunjel, oua, morcov,
faina, pipote de pui, pesmet, inimi de pui, ulei, ficatei de pui, sare,
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 leg. patrunjel 2 oua morcov mare
2 linguri făină 200g pipote de pui 1 lingură pesmet 200g inimi de pui
50mlulei 250g ficăţei de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe suedeze cu gem de merisoare
31 March 2013
Chifteluţe
suedeze cu gem de merisoare din: carne tocata, franzela, lapte, ceapa,
ou, miez de ierburi aromate, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne tocata (amestec vita, porc) 4 felii de franzela 5-6 linguri lapte
1 ceapa 1 ou 1 lingurita mix de ierburi aromate un varf de lingurita
nucsoara proaspat rasa sare piper…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel in sos de rodii si vin
31 March 2013
O
reteta delicioasa de antricot de vitel cu:vin rosu sec, cuisoare,
castravete, frunza de dafin, scortisoara, frunza de dafin, rodii, unt,
boabe de ienibahar, coriandru macinat, sare, piper, zahar. Ingrediente:
500ml vin roşu sec 8 felii antricot de viţel 2 cuişoare 500g castravete
de seră 1 frunză de dafin 4 rodii 1 beţişor de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Somon cu capere
31 March 2013
O
reteta delicioasa de somon cu:capere, morcov, porumb, marar, lamaie,
vin alb sec, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 800g file de somon
proaspăt 200g capere murate 1 morcov mare 500g boabe de porumb,
congelat sau conservat 1 leg. mărar 1 lămâie 200ml vin alb sec 500ml
ulei de măsline 2 căţei de usturoi şare piper…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu verdeata
31 March 2013
Drob
de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel,
plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba,
patrunjel si prapure de miel. Ingrediente: 10 buc. oua 5 catei de
usturoi 1 buc. ficat de miel 1 pereche de rinichi 1 pereche de plamani 1
buc. inima…
Read more »
Read more »
Pui picant cu ananas si cimbru
31 March 2013
Pui
picant cu ananas si cimbru cu: ananas, ardei iute, cimbru verde, vin
alb sec, lamaie, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 600g piept
de pui 2 bucăţi ananas proaspăt 1-2 ardei iuţi 3-4 fire de cimbru verde
200ml vin alb sec 1 lămâie 50ml ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi pieptul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu vanilie si ciocolata
30 March 2013
Briose
cu vanilie si ciocolata din: faina, zahar pudra, unt nesarat, oua,
sare, praf de copt, pudra de cacao, esenta de vanilie, ciocolata neagra
si smantana. Ingrediente pentru aluat: 250g faina 250g zahar pudra
250g unt nesarat 4 oua Un varf de cuțit de sare 1 lingurita de praf de
copt 30g pudra de…
Read more »
Read more »
Salata de carnaciori cu cartofi
30 March 2013
Salata
de carnaciori cu cartofi din: cartofi rosii, iutari, rosii, ceapa,
ceapa ciorii, carne de curcan, ulei, otet aromat, sare si piper.
Ingrediente: 750 g cartofi rosii 150 g iutari (la borcan) 200 g rosii 1
ceapa 1/2 legatura ceapa ciorii 150 g carne de curcan 5 linguri ulei 4
linguri otet aromat sare piper…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu orez
30 March 2013
Supă
de legume cu orez din: morcovi, ceapa alba, praz, mazare, cartofi,
orez, ulei, ardei iute, ardei capia, telina, usturoi, ghimbir, frunza de
dafin, salvie, patrunjel, iaurt, sare si piper. Ingrediente: doi
morcovi doua cepe albe un fir de praz 250 g mazare 4 cartofi 50 g orez
100 ml ulei un ardei iute doi…
Read more »
Read more »
Şalău cu mix de legume
30 March 2013
Şalău
cu mix de legume din: triunchiuri de salau, cartofi dulci, dolveac,
ardei iute, rosii, ciuperci, ardei capia, masline, pasta de tomate, ulei
de masline, seminte de susan, sare, piper si varza rosie. Ingrediente: 4
trunchiuri de salau doi cartofi dulci doua felii dovleac pentru
placinta un ardei iute 4 rosii 300 g ciuperci doi…
Read more »
Read more »
Salata de crevete
30 March 2013
Salata
de crevete din: orez basmati, mango, kiwi, portocale, avocado, suc de
lamaie, ardei iute, ketchup, ulei, suc de lamaie verde, sare, piper si
crevete. Ingrediente: 200 g orez Basmati cu fierbere rapida 1 mango 2
kiwi 4 portocale 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 1 ardei iute 50 g
ketchup 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Broccoli cu seminte de pin si struguri
30 March 2013
Broccoli
cu seminte de pin si struguri din: broccoli, usturoi, seminte de pin,
ulei de masline, apa, boabe de struguri, ardei gras, cuisoare, sare si
piper. Ingrediente: 1,2 kg broccoli 4 catei de usturoi 25 g seminte de
pin 1 lingura cu ulei de masline 15 cl de apa 2 linguri cu boabe de
struguri…
Read more »
Read more »
Ciorba usoara de legume cu taitei
30 March 2013
Ciorba
usoara de legume cu taitei din: cartofi, rosii, pastarnac, morcovi,
ulei, bors, bulion, patrunjel verde, taitei. Ingrediente: 500 g cartofi 3
rosii 1 pastarnac 2 morcovi 1 lingura ulei bors dupa gust 2 linguri
bulion 1 legatura patrunjel verde (optional) 1 mana taitei (paste) Mod
de preparare: Speli cartofii, îi cureţi de coajă…
Read more »
Read more »
Rulouri gustoase cu scortisoara
30 March 2013
Rulouri
gustoase cu scortisoara din: faina, ulei, apa, otet, ciocolata neagra,
scortisoara, nucsoara, seminte de dovleac, migdale, fistic, unt, sare si
zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 75 ml ulei 125 ml apa 20 ml otet
300 g ciocolata neagra doua lingurita cu scortisoara o lingurita cu
nucsoara 100 g seminte de dovleac descojite 50…
Read more »
Read more »
Rinichi cu felii de mamaliga
30 March 2013
Rinichi
cu felii de mamaliga din: rinichi de porc, miere, menta, coriandru, vin
rosu, cimbru, frunze de dafin, lapte dulce, malai, parmezan, sare,
piper, ulei, usturoi si rosii. Ingrediente: 4 rinichi de porc miere o
lingura cu menta o lingura cu coriandru 500 ml vin rosu demisec o
crenguta de cimbru doua frunze de dafin…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu tarhon si ienibahar
30 March 2013
Drob
de miel cu tarhon si ienibahar din: marar, oua, ulei de masline,
patrunjel, sare, smantana, piper, ficat de miel, plaman de miel, spina
de miel, rinichi de miel, franzela, ceapa verde, ianibahar si tarhon.
Ingrediente: 1 pumn marar 4 oua 80 ml ulei de masline 1 pumn patrunjel 1
varf sare 100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu dovleac
30 March 2013
Ciuperci
umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de
dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt,
nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si
stafide. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon o ceapa rosie 300 g
piure de dovleac usturoi 300 g branza cu mucegai 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie de porc si pasare cu legume
30 March 2013
Piftie
de porc si pasare cu legume din: picioare de porc, pulpe de pui, ceapa,
morcov, telina, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi si
hrean. Ingrediente: 2 picioare de porc 5-8 pulpe de pui mari 2 cepe 1
morcov mare 1 bucata de telina 2 frunze de dafin 5-10 boabe piper 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de cuperci cu ciocanele de pui
30 March 2013
Ciorba
de cuperci cu ciocanele de pui din: ciuperci, ciocanele de pui, ardei,
ceapa, morcovi, usturoi, patrunjel verde, taitei si bors. Ingrediente:
500 g ciuperci mici 500 g ciocanele de pui 1 ardei rosu 1 ceapa mare 2
morcovi 3 catei de usturoi patrunjel verde 100 g taitei bors dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Curry de conopida cu ghimbir si ardei iute
30 March 2013
Curry
de conopida cu ghimbir si ardei iute din: conopida, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei iute, ulei, curry, sare, supa de legume, lapte de cocos,
sunca de curcan si menta. Ingrediente: 1 conopida (1,2 kg) 3 cepe 2
catei de usturoi 20 g ghimbir 1 ardei iute 3 linguri ulei 2 linguri
curry sare 150 ml…
Read more »
Read more »
Cum se prepara profiterol cu ciocolata (video)
30 March 2013
Cine
nu iubeste sa manance profiterol umplut cu crema sau frisca si acoperit
cu ciocolata? Cand o sa vedeti ce usor se prepara profiterolul cu
ciocolata, o sa iubiti, de asemenea sa-l pregatiti fie ca-i vorba de-o
ocazie speciala, fie doar pentru ca aveti pofta de ceva dulce.
Ingrediente: 50 g unsalted butter 90 g…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu mere
30 March 2013
Supa
de conopida cu mere din: conopida, mere acrisoare, unt, faina, lapte,
supa de faina, smantana, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
conopida mare 2-3 mere acrisoare 100 g unt 2 linguri faina 500 ml lapte
100 ml supa de gaina sau de zarzavat 200 ml smantana 1 legatura
patrunjel vede sare piper …
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu branza
30 March 2013
Friptura
de porc cu branza din: papaya, suc de lamaie verde, sare, piper, boabe
de fasole in sos tomat, coriandru, mozzarella, ardei iute, fileuri de
porc, ulei si unt. Ingrediente: 2 papaya sucul de la 1/2 alamaie verde
sare piper 1 conserva boabe de fasole in sos tomat (315 ml) 2 linguri
coriandru tocat 200…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu pastarnac si telina
30 March 2013
Ciorba
de miel cu pastarnac si telina din: sare, apa, pastarnac, telina, carne
de miel, radacina de patrunjel, leustean, patrunjel verde, ceapa verde,
bors de putin si ou. Ingrediente: 1 lingurita sare 2000 ml apa 1 buc.
pastarnac 1 buc. telina mica 1,5 kg kg carne de miel (gat, partea
inferioara a picioarelor, coada) 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de paine
30 March 2013
Sos
de paine din: paine veche, lapte, ceapa, usturoi, foaie de dafin,
smantana, cuisoare si nucsoara. Ingrediente: 130g paine veche 400ml
lapte 90g ceapa 1 catel de usturoi 1 foaie de dafin 2 linguri de
smantana 6 cuisoare ¼ lingurita nucsoara rasa Mod de preparare:
Curatati ceapa si usturoiul si tocati marunt. Rupeti…
Read more »
Read more »
Duo de ciocolată cu vanilie
30 March 2013
Duo
de ciocolată cu vanilie din: ciocolata neagra, ciocolata alba, frisca,
zahar tos, apa, albusuri, zahar vanilinat, baton de vanilie, rodie,
cafea instant, menta, migdale si fistic. Ingrediente: 300 g coicolata
neagra 300 g ciocolata alba 900 ml frisca 80 g zahar tos 4 linguri cu
apa 8 albusuri doua pliculete zahar vanilinat un baton…
Read more »
Read more »
Friptura de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel
30 March 2013
Friptura
de miel in folie cu broccoli, ciuperci si dovlecel din: piper,
broccoli, lamaie, ulei de masline, sare, vin, condimente, carne de miel,
usturoi, ardei, dovlecel, ciuperci, morcovi si ceapa rosie.
Ingrediente: 4 gr piper negru 1 buc. broccoli 1 buc. lamaie 50 ml ulei
de masline 5 gr sare 100 ml vin alb 5…
Read more »
Read more »
Tofu cu curry, wasabi si legume
30 March 2013
Tofu
cu curry, wasabi si legume din: pasta miso, pasta wasabi, zahar, supa
de legume, patrunjel, busuioc, tofu, ulei de floarea soarelui, mazare
verde, ceapa verde, fasole verde si porumb. Ingrediente: 2 linguri pasta
miso (optional) 1 lingurita praf sau pasta wasabi 1 lingurita cu varf
de zahar 200 ml supa limpede de legum
Cartofi cu ceapa si peste
30 March 2013
Cartofi
cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 500 g ceapa 400 g sprot in
ulei, ansoa sau somon fume 600 ml smantana 4 linguri unt 5 linguri
pesmet sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în
felii foarte subţiri, în…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu rosii cu cartofi
30 March 2013
Pulpa
de miel cu rosii cu cartofi din: rosii cherry, ulei, vin rosu, sare,
cimbru, piper, morcov, patrunjel, pulpa de miel, maghiran, busuioc,
rozmarin, usturoi si cartofi. Ingrediente: 300 gr rosii cherry 100 ml
ulei 100 ml vin rosu 5 gr sare 1 lingurita cimbru 5 gr piper 1 buc.
morcov 1 legatura patrunjel 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu castane
30 March 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu:castane, unt, faina, sare, zahar pudra,
oua, lapte dulce, smantana dulce, zahar brun, scortisoara, menta,
frisca. Ingrediente: 130 g unt 250 g făină un vârf de linturiţă cu sare
100 g zahăr pudră un ou 50 ml lapte dulce un kilogram castane 75 ml
smântână dulce două linguri cu zahăr…
Read more »
Read more »
Naut cu legume
30 March 2013
O
reteta delicioasa de naut cu:eapa, usturoi, ciuperci, rosii, porumb
baby, sos soia, ardei iute, ulei de masline, patrunjel, pasta de
masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g năut o ceapă doi căţei de
usturoi 300 g ciuperci 4 roşii 200 g porumb baby 50 ml sos de soia un
ardei iute mic 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tort cu pişcoturi
30 March 2013
O
reteta delicioasa de tort cu:branza de vaci, gris, piscoturi, praf de
copt, zahar tos, unt, oua, lamaie, stafide, nuca, zahar vanilat, sare,
sos de lamaie, sos de cirese. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 50 g
gris 100 g pişcoturi un pliculeţ praf de copt 100 g zahăr tos 75 g unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon pe pat de sos pesto cu migdale
30 March 2013
Somon
pe pat de sos pesto cu migdale din: migdale, fileuri de somon, frunze
de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani
de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi
tocat 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos picant
30 March 2013
O
reteta delicioasa de piept de pui cu:cartofi, morcovi, telina, rosii,
ardei iute, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 2 buc. piept de pui mai
mari 500 g cartofi doi morcovi o ţelină 700 g roşii un ardei iute un
ardei capia o ceapă doi căţei…
Read more »
Read more »
Budincă cu anşoa şi capere
30 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu: cartofi, unt, lapte dulce, file de
peste, ansoa, rosii uscate, capere, oua, parmezan, cascaval, faina,
sare, piper, patrunjel, sos de usturoi. Ingrediente: un kg de cartofi
150 g unt 750 ml lapte dulce 700 g fileuri de peşte două borcănele cu
fileuri de anşoa 100 g roşii uscate…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu ciuperci si crema de branza
30 March 2013
O
reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute,
rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare,
piper, ulei. Ingrediente: 1,71 apă 500 g mălai 300 g ciuperci un ardei
iute 4 roşii 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci o legătură de
mărar 100 g măsline feliate 200 ml…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de ciocolată
30 March 2013
O
reteta delicioasa de biscuiti cu:unt, zahar pudra, faina, ou, cartofi
dulci, castane, sare, lapte, ciocolata, praf de copt, sos de ciocolata,
menta, scortisoara. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr pudră 400 g făină
un ou un cartof dulce 100 g castane un vârf de cuţit cu sare 120 ml
lapte dulce 75 g…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu kaizer
30 March 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza
telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper,
patrunjel, unt, salata, sos rosii picant. Ingrediente: 500 g conopidă o
ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci
50 g făină 500 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Retete culinare de Paşte
29 March 2013
Retete
culinare de Paste: Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor O reteta de
picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie,
cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa,
praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin
proaspăt 150 g unt rece 15 frunze…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bombonele cu nuca de cocos si ciocolata
29 March 2013
Bombonele
cu nuca de cocos si ciocolata din: nuca de cocos, amidon, zahar, sare,
albusuri de ou, esenta de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 2
1/2 cani de nuca de cocos marunțita 1 1/2 lingura de amidon 1/2 cana de
zahar 1/4 lingurița de sare 4 albușuri de ou 1 lingurita esenta de
vanilie…
Read more »
Read more »
Targ de Primavara la Muzeul Taranului Roman
29 March 2013
Piata
Taraneasca organizeaza weekendul acesta “Targul de Primavara“ in
curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3,
unde va asteapta, de vineri 29 martie pana duminica 31 martie, intre
orele 10-18, zeci de producatori, mesteri si artizani, negustori si
tineri artisti. Intrarea este libera Meter(Esc)! pentru domniile
voastre mesteri populari si artisti hand made din toate zonele…
Read more »
Read more »
Funduri de anghinare umplute cu legume
29 March 2013
Funduri
de anghinare umplute cu legume din: anghinare, lamaie, salote, ciuperci
champignon, praz, tije de telina, ulei de masline, cimbru, patrunjel,
supa de pasare, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati mari de
anghinare proaspata (sau 4 funduri de anghinare congelate) 1 lamaie 2
salote 250 g ciuperci champignon 100 g praz 100 g tije…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de legume
29 March 2013
Ciorba
delicioasa de legume din: sfecla, morcovi, radacina de patrunjel,
cartofi, ceapa, telina, ulei, suc de rosii, patrunjel verde, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 2 sfecla potrivite ca marime 3 morcovi 3
radacina de patrunjel 5 cartofi 2 cepe 1 telina 2 linguri ulei 250 ml
suc de rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Paste de casa
29 March 2013
Paste
de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru
un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar
sare Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot
în apă cu…
Read more »
Read more »
Şniţel cu legume
29 March 2013
O
reteta delicioasa de snitel cu:carne de porc, conopida, ciuperci,
morcov, dovlecel, ardei gras, ardei iute, usturoi, doua, faina, apa,
ulei, sare, piper, patrunjel, smantana, malai. Ingrediente: 8 bucăţi de
şniţel de porc 500 g conopidă 200 g ciuperci un morcov un dovlecel un
ardei gras un ardei iute 4 căţei de usturoi două ouă…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu cimbru si busuioc la cuptor
29 March 2013
Carne
de miel cu cimbru si busuioc la cuptor din: busuioc, ulei, cimbru, vin,
miel, usturoi, sos de soia, sare si boia de ardei iute. Ingrediente: 4
linguri busuioc 30 ml ulei 4 linguri cimbru 1 ceasca vin alb 1/4 sfert
de miel 2 lingura praf de usturoi 4 linguri sos soia 1/4 lingurita
sare,usturoi…
Read more »
Read more »
Salata cu varza alba si fasole verde
29 March 2013
Salata
cu varza alba si fasole verde din: varza alba, fasole verde, ceapa
verde, castravete, zeama de lamaie, unt de arahide, zahar tos, sos de
soia, ardei iute si piper alb. Ingrediente: 1/2 varza alba, tocata 250 g
fasole verde – din conserva, scursa de lichid 6 fire ceapa verde,
sfasiate 1 castravete, taiat felii…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu menta, rozmarin si usturoi
29 March 2013
Friptura
de miel cu menta, rozmarin si usturoi din: menta, boia de ardei,
rozmarin, piper, vin, pulpa de miel si usturoi. Ingrediente: 1 varf
menta 1 lingurita boia de ardei 1 lingurita rozmarin 1 lingurita de
piper vin 1 pulpa de miel 1 buc. capatana de usturoi Mod de preparare:
Se face un bait…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui si spanac
29 March 2013
Tagliatelle
cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana,
ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat
200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri
ulei de masline 1 catel…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru
29 March 2013
Pulpa
de miel la tava cu maghiran, busuioc si coriandru din: busuioc,
coriandru, mustar, ulei, piper, concentrat de legume, maghiran, boia de
ardei dulce, vin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 lingurita busuioc 1
lingurita coriandru 1 lingura mustar 100 ml ulei 1 lingurita piper 1
lingurita concentrat de legume 1 lingurita maghiran 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartine cu crema de branza, usturoi și avocado
29 March 2013
Tartine
cu crema de branza, usturoi si avocado din: bagheta, unt, crema de
branza, marar, ceapa verde, usturoi, avocado, lamaie si piper negru.
Ingrediente: 1 bagheta 2 linguri de unt topit crema de branza ¼ cana de
marar tocat 2 fire ceapa verde, tocata 1 cațel de usturoi, pisat 1
avocado 1 lamaie Piper…
Read more »
Read more »
Reţete de Paşte (2013)
29 March 2013
Retete
de Paste: Reteta zilei: Rulouri cu carne de miel Rulouri cu carne de
miel din: muschi de miel, ulei vegetal, sare, piper si fasole boabe. 2
randuri muschi de miel cu os 1 lingura de ulei vegetal Sare si piper
dupa gust Fasole boabe pentru servire Mod de preparare: Folosind…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu zacuscă
29 March 2013
Plăcintele
cu zacuscă din: zacusca, paste, faina, margarina, drojdie si sare.
Ingrediente: pentru umplutura: 1 borcan cu zacusca 150 g paste melcisori
pentru blat: 300 g faina 2 linguri margarina 100 ml apa calda 10 g
drojdie sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în apă caldă şi o pui
peste făina amestecată cu margarina…
Read more »
Read more »
Piure de linte cu ridichi
29 March 2013
Piure
de linte cu ridichi din: linte rosie, ridichi de luna, ulei, cimbru,
marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte
rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar
2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper Mod de
preparare: Alegeti lintea,…
Read more »
Read more »
Vitel la tava cu gremolata de portocale
29 March 2013
Vitel
la tava cu gremolata de portocale din: piept de vitel, ceapa,
portocala, suc de frpfrut, rosii, supa de legume, verdeturi asortate,
usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel
dezosat 2 cepe 1 portocala sucul de la 1 grepfrut roz 3 rosii mari 40 cl
supa de legume 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si ciuperci
29 March 2013
Salata
cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei,
otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4
linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de
usturoi 1 gogosar acru 1…
Read more »
Read more »
Supa de vacuta cu taitei
29 March 2013
Supa
de vacuta cu taitei din: piept de vaca, ceapa, morcovi, radacina de
pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, taitei, patrunjel
verde, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol sau 800 g piept de
vaca 1 ceapa 2 morcovi mari 1 radacina de pastarnac 1 radacina de
patrunjel 1 radacina de telina potrivita 200…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu salata
29 March 2013
Rulouri
din piept de pui cu salata din: piept de pui, ardei capia, oua,
masline, oregano, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 3 bucati
piept de pui dezosat 4-5 ardei capia copti 2 oua fierte cateva masline
oregano rozmarin 1/2 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Speli
pieptul de pui şi îl…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata asiatica din carne de vita (video)
29 March 2013
Daca
aveti pofta de o salata prospata si delicioasa nu cautati mai departe
de aceasta salata asiatica din carne de vita cu menta, coriandru si
busuioc. Cei care adora aromele puternice sunt invitati sa incerce
combinatia de suc de lamaie cu carne de vita care este pe cat de
gustoasa, pe atat de usor de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu susan
29 March 2013
Salata
de pui cu susan din: supa de pasare, ghimbir, piept de pui, ridichi,
frunze de salata, seminte de susan, sare, piper sichuan, uleid e
arahide, sos de soia, otet de orez, fructoza, usturoi, ceapa verde si
pasta de ardei iute. Ingrediente: 50 cl supa de pasare 10 g ghimbir
proaspat, ras 2