Retete de Paste:
Pie cu dovleac
6 February 2012
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca
50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se
lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1
ou, un praf de sare, 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Girl
6 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Girl din: apricot brandy, votca, suc
de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 2 cl votca 6 cl
suc de portocale cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de
bar intr-u n pahar cu…
Read more »
Read more »
Budincă de pui cu ceapă şi migdale
6 February 2012
O
reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi
de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de
scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de
rucola. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 12 foi de plăcintă, foarte
subţiri 5 cepe albe 4 ouă 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume (Harira)
6 February 2012
O
reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de
masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 200 g carne de berbec 150 g linte 100 g morcovi 90 g
orez 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe 1,5 l apa 4 rosii 1/2
lamaie 1…
Read more »
Read more »
Legume aromate
6 February 2012
O
reteta de legume aromate din: ulei de masline, sparanghel, mazare,
praz, sos de soia si miere. Ingrediente: 1-1/2 lingurita cu ulei de
masline 750 g bete de sparanghel, curatate si taiate in bucati de circa 5
cm 1 lingura apa 250 g mazare pastai, cu captele taiate si atele
indepartate 3 tulpini de praz,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în frunze de gulie
6 February 2012
O
reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de
pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia. Ingrediente: 15-20
frunze de gulie 2 bucăţi piept de pui 150 g kaizer 2 legături mărar 3
cepe mari 2 linguri bulion 100 g orez piper boia Mod de preparare:
Curăţaţi frunzele…
Read more »
Read more »
Burger de curcan
6 February 2012
O
reteta de burger de curcan din: lapte, faina, drojdie, ulei, sare,
carne de curcan, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, frunze de
menta, cimbru, rosii, varza, zeama de lamaie, ketchup, maioneza si
mustar. Ingrediente: pentru 8 chifle: 200 ml lapte 350 g faina 25 g
drojdie proaspata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 475 g…
Read more »
Read more »
Sunca de Parma
6 February 2012
Cea
mai cunoscuta sunca cruda italieneasca (numita si prosciutto crudo)
provine din zonele rurale din preajma orasului Parma. Ca si serrano din
Spania, prosciutto di Parma este o sunca uscata sarata, maturata mai
multe luni de zile. Se serveste cruda, taiata in felii subtiri cat foaia
de hartie, ca aperitiv. Dupa ce a fost sarat,…
Read more »
Read more »
Rulouri cu piure
6 February 2012
O
reteta de rulouri cu piure din: file de porc, ou, faina, morcovi,
cartofi, ulei, alune, sos de rosii cu busuioc, sare si piper.
Ingrediente 800 g file de porc 1 ou 1 lingură făină 2 morcovi 2 cartofi 2
linguri ulei 2 linguri alune măcinate 100 ml sos de roşii cu busuioc
sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Fun
6 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail banana fun din: bols grune banane, suc de
banane, limonada banane si cirese. Ingediente: 4 cl Bols Grune Banane 3
cl suc de banane limonada bucati de banane cirese Mod de preparare:
Turnam lichiorul de banane in paharul pestru bauturi lungi, peste cateva
cuburi de gheata, apoi adaugam incet…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu păstârnac
6 February 2012
O
reteta delicioasa de supa de linte cu pastarnac din: linte rosie,
pastarnac, ceapa, usturoi, foid e dafin, ulei, faina, marar, sare si
piper. Păstârnacul, foarte hrănitor, este bogat în vitaminele B, A, E şi
C, conţine amidon, zaharuri, pectină, lipide, săruri minerale, mai
ales potasiu şi magneziu. Conţine foiaţi care ajută la formarea
globulelor…
Read more »
Read more »
Cuib cu mandarine
6 February 2012
O
reteta delicioasa de cuib de mandarine din: ricotta, crema de branza,
mascarpone, ou, zahar, zahar vanilat, stafide, migdale, zeama de
mandarine, mandarine, fulgi de migdale, siropd e zmeura si sirop de
caramel. Ingrediente: 250 g ricotta 200 g crema de branza 100 g
mascarpone 4 oua 50 g zahar 4 linguri cu zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu hrean
6 February 2012
O
reteta de rulada de carne cu hrean din: carne de vita, carne de porc,
hrean, morcov, pastarnac, unt, oua, patrunjel, ceapa, ulei, otet, curry,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g carne de porc 5
rădăcini de hrean 1 morcov 1 păstârnac 300 g unt 8 ouă 1 legătură
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci
6 February 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: margarina, faina, ulei, iaurt, sare,
ciuperci, ceapa verde, marar, pesmet, oua. Ingrediente aluat: un pachet
margarină 500 g făină un praf sare 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
un iaurt Ingrediente umplutură: sare 500 g ciuperci piper 2 legături
ceapă verde o legătură mărar 2-3 linguri pesmet 2 ouă Mod…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe deshidratate
6 February 2012
O
reteta delicioasa de chec cu: fructe deshidratate, coniac, oua, unt,
zahar, faina, portocala, lamaie, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g
fructe deshidratate 200 ml coniac 3 ouă 225 g unt 220 g zahăr 260 g
făină 1 portocală 1 lămâie 1 pliculeţ cu praf de copt sare Mod de
preparare: Intr-un castron, pune…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tochitura dacica
6 February 2012
O
reteta de tochitura dacica din: carne de porc, ficat de pui, carnati,
ceapa rosie, morcovi, ardei rosu, ardei iute, pasta de tomate, usturoi,
vin rosu, patrunjel, sare, piper, boia si busuoc. Ingrediente: 800g
carne de porc 500g ficat de pui 5 carnati 4 cepe rosii 2 morcovi 1 ardei
rosu 1 ardei iute 1…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu coriandru şi curcuma
6 February 2012
O
reteta de supa de naut ci coriandru si curcuma din: naut, dovlecei,
ceapa, supa concentrata de legume, coriadnru, curcuma, chimen, sare si
piper. Ingrediente: 200 g năut boabe 3 dovlecei 1 ceapă mică 2 l apă sau
supă concentrată de legume 1 lingură coriandru 1/2 linguriţă curcuma
1/2 linguriţă chimen sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Sky
6 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Sky din: tequilla, campari cordial,
curacao si sifon. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Campari Cordial 2 cl
Curacao sifon Mod de preparare: Mixam bine in mixerul electric
tequilla, Campari Cordial si Curacao cu 3 linguri de gheata zdrobita,
dupa care completam cu sifon.
Read more »
Read more »
Salata cu somon si ceapa
6 February 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: somon, ceapa rosie, cartofi, ulei de
masline, sare, piper, otet balsamic, usturoi verde. Ingrediente: 5
cartofi 2 cepe roşii 300-400 g file de somon 2-3 linguri ulei de măsline
sare piper oţet balsamic 2 fire usturoi verde Mod de preparare: Se
spală cartofii şi se pun să fiarbă în…
Read more »
Read more »
Tarta de lamaie si bezea
6 February 2012
O
reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua,
amidon, apa. Ingrediente: 175 g aluat fraged 2 lămâi 75 g zahăr 25 g
unt 3 gălbenuşuri 2 linguri cu amidon 150 ml apă Ingrediente bezea: 2
albuşuri 100 g zahăr Mod de preparare: Intinde aluatul într-o formă
detaşabilă unsă şi tapetată…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de ricotta
6 February 2012
O
reteta delicioasa de tort cu crema de ricotta din: foaie pandispan cu
cacao, cereale, ciocolata menaj, zahar, rom sau coniac, ricotta,
smantana, mascarpone, esenta de migdale si gelatina. Ingrediente: 1
foaie pandispan cu cacao 100 g cereal, musli 300 g ciocolata menaj
pentru sirop: 100 g zahar 150 ml apa 4 linguri rom/coniac pentru…
Read more »
Read more »
Omletă cu fructe de mare
6 February 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu:fructe de mare, caracatita, scoici, oua,
sare, boia iute, ulei de masline. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe
de mare congelate (caracatiţă, scoici) 4 ouă sare boia iute 4 linguri
ulei de măsline extravirgin Mod de preparare: Se decongelează cocktailul
de fructe de mare şi se pune la fiert în…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu zeamă de portocale
6 February 2012
O
reteta de supa de morcovi cu zeama de portocale din: morcovi,
portocale, ceapa, ulei de masline extravirgin, telina, patrunjel,
chimion, coriandru, nucsoara, smantana, vin alb, apa si sare.
Ingrediente: 500 g morcovi 2 portocale 1/2 ceapă 2 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 tijă de ţelină 2 linguri pătrunjel tocat chimion,
coriandru ghimbir nucşoară…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu ardei şi sos de soia
6 February 2012
O
reteta delicioasa de caracatita cu: ardei capia, ceapa, faina, sos de
soia, pasta de rosii, supa de pasare, scortisoara, vin alb, frunza de
dafin, fulgi de cocos, otet balsamic, ulei, sare, piper. Ingrediente:
400 g caracatiţă congelată 4-5 ardei capia mari 1 ceapă l lingură de
făină 3 linguri de sos de soia 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya (video)
6 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara coaste de purcelus cu sos de soya,
un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 1
slab baby back ribs 2 1/2 quarts cold water 1/2 cup rice vinegar 6
cloves crushed garlic 1/2 onion, chopped 2 tbsp kosher salt (less if
using fine salt) 1…
Read more »
Read more »
Conopidă în sos alb
6 February 2012
O
reteta delicioasa de conopida cu sos alb,unt, oua, cascaval, smantana,
faina, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă 6 linguri cu unt sau
margarină 3 gălbenuşuri 200 g caşcaval 4 linguri cu smântână 2 linguri
cu făină sare 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Desfă conopida
în bucheţele şi spal-o în apă rece. Pune-o la…
Read more »
Read more »
Bucataria Libaneza
6 February 2012
Bucătăria
libaneză este şi ea caracterizată de interferenţele mai multor culturi.
In raport cu bucătăria marocană, cea libaneză prezintă însă mai puţine
influenţe, fiind rezultatul întâlnirii, în principal, a bucătăriei
arabe cu cea italiană şi mediteraneeană, petrecută în timpul colonizării
ţării de către italieni. Şi în Libia se mănâncă diverse tipuri de
cuşcuş, dar acest…
Read more »
Read more »
Minitort de clatite
6 February 2012
O
reteta delicioasa de minitort de caltite cu: faina, lapte, oua, zahar,
unt, zahar vanilat, praf de copt, crema de vanilie, ciocolata cu lapte,
sare. Ingrediente: 450 g făină 450 ml lapte 3 ouă 6 linguri cu zahăr 3
linguriţe cu unt 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 2 pliculeţe cu praf de
copt 200 g…
Read more »
Read more »
Sote de conopidă cu morcovi
6 February 2012
O
reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume,
vin alb, patrunjel, boia, sare. Ingrediente: 1 conopidă 4 morcovi 2
linguri cu unt 1 ceşcuţă cu supă de legume 3 linguri cu vin alb 1
legătură de pătrunjel boia sare Mod de preparare: Curăţă morcovii,
taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i în…
Read more »
Read more »
Salată chakchouka
6 February 2012
O
reteta de salata chakchouka din: ardei gras verde, rosii, usturoi, ulei
de arahide, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 800 g ardei gras
verde 1,2 kg roşii 4 căţei de usturoi 4 linguri ulei de arahide (sau de
floarea-soarelui) 1/2 lingură boia iute sare piper Taie ardeii în
jumătate, pe lungime şi curăţă-i…
Read more »
Read more »
Supă de varză şi cartofi
6 February 2012
O
reteta de supa de varza si cartofi din: varza, cartof, dovleac, ceapa,
morcov, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin,
usturoi, paine toast, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză 1 cartof alb
mare 1/4 dovleac cu coaja verde 1 ceapă albă 1 morcov 2 1 supă
concentrată de legume 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mascarpone
6 February 2012
O
reteta de Prajitura cu mascarpone din: foid e pandispan, mascarpone,
frisca, zahar fin, gem de caise, ciocolata de menaj. Ingrediente: 1
pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 50 ml frisca 3 linguri cu
zahar fin 1 borcan cu gem de caise 100 g ciocolata menaj neagra 100 g
ciocolata menaj alba …
Read more »
Read more »
Dieta Slim
6 February 2012
In
aceasta dieta nu conteaza cantitatea alimentelor, nici caloriile,
conteaza doar echilibrul intre portiile care constituie mesele
dumneavoastra. Se vor respecta cele 3 mese:mic dejun, pranz, cina O
unitate alimentara reprezinta: - un aliment natural: un fruct, un iaurt;
- un aliment asezonat: o salata cu sos light; - o mancare gatita
Fiecare masa este…
Şuncă Serrano
5 February 2012
Sunca
serrano ocupa un loc de cinste intre nenumaratele feluri de carne
conservata care se prepara in Europa, alaturi de sunca de Parma si cea
de Bayonne. Pentru serrano se foloseste pulpa din spate, de la diferite
specii de porc din rasa Marele Alb. Carnea se sareaza, pentru a elimina
umezeala, apoi este agatata sa…
Read more »
Read more »
Pilaf copt cu ciuperci
5 February 2012
O
reteta de pilaf copt cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, sare,
ciuperci, vin alb, orez, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1/2 ceapa medie, taiata marunt 1/2 lingurita de sare
450 g de ciuperci feliate 1/3 cana de vin alb 1-1/2 cana de orez cu
bobul lung 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Accent
5 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Accent din: tequilla, sirop de grenadina,
amaretto, sirop de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl
sirop de grenadina 1 cl Amaretto 1 cl sirop de limeta sifon Mod de
preparare: Se mixeaza in paharul de mixare ingredientele alcoolice si
siropul de limeta, apoi se toarna amestecul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata
5 February 2012
O
reteta delicioasa de ingheatata de ciocolata din: smantana, zahar,
ciocolata, galbenusuri, albusuri, lapte si amidon. Ingrediente: 250g
smantana 100g zahar 50 g ciocolata 3 galbenusuri 3 albusuri 150ml lapte 1
lingura amidon Mod de preparare: Intr-o cratita se pune laptele,
amidonul, 50 g zahar si cele trei galbenusuri. Se fierb la foc mic…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de fasole cu praz si gogonele
5 February 2012
O
reteta de salata de fasole cu praz si gogonele din: fasole rosie, praz,
ardei iute, gogonel acre, ulei de masline, otet de mere, sare si piper
Ingrediente: 500 g fasole rosie 4 fire de praz 1 ardei iute 4 gogonele
acre 5 linguri ulei de masline 2 linguri otet de mere sare piper …
Read more »
Read more »
Prajitura aromata
5 February 2012
O
reteta de prajitura aromata din: oua, zahar, faina, praf de copt,
smantana dulce, branza de vaci, zahar, foi de gelatina, esenta de
lamaie, compot de visine si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua 125 g
zahar 4 linguri cu faina 1 pliculet cu praf de copt pentru crema: 200 ml
smantana dulce 500 g…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi cu chimen
5 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de morcovi cu chimen din: morcovi dulci,
ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, chimen, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 500 g morcovi dulci 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi 1/2 linguriţă
chimen 1 legătură pătrunjel proaspăt sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu brânză şi zmeură
5 February 2012
O
reteta de sarlota cu branza si zmeura din: foaie de pandispan, zahar,
apa, rom sau coniac, lapte, oua, gelatina, smantana, zmeura, zahar
vanilat si zmeura. Ingrediente: 1 foaie (blat subţire) de pandişpan
Pentru sirop: 100 g zahăr 150 ml apă 4 linguri cu rom sau coniac pentru
sarlota: 200 ml lapte 2 ouă 150…
Read more »
Read more »
Bucataria Marocana
5 February 2012
Deşi
nu se bucură încă de aprecierea meritată, din pricina necunoaşterii ei
de către europeni, bucătăria marocană este totuşi printre cele mai
bogate şi variate din Africa şi una dintre cele mai imaginative din
lume. Acest lucru este datorat, în primul rând, abundenţei de materii
prime şi, în al doilea rând, puternicului melanj social şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Fruit
5 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Fruit din: grand marnier, suc de
portocale, suc de grepfrut si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Grand
Marnier 8 cl suc de portocale 8 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie
Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul cu gheata si cu sucurile
de fructe…
Read more »
Read more »
Supă de praz şi cartofi
5 February 2012
O
reteta de supa de praz si cartofi din: orez, cartofi, praz, slanina,
ulei de masline extravirgin, apa, supa concentrata de legume, ulei de
floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 2 cartofi medii
1 fir de praz 2 felii de slănină 2 linguri ulei de măsline extravirgin
500 ml apă supă concentrată…
Read more »
Read more »
Taitei cu nuci
5 February 2012
O
reteta de taitei cu nuci din: nuci, zahar pudra, zahar vanilat, unt si
taitei de casa. Ingrediente: 200 g nuci 200 g zahar pudra 1 praf de
zahar vanilat 1 lingurita unt 1 punga taitei de casa Mod de preparare:
Tăiţeii fierţi, bine scurşi de apă, îi treci prin untul topit. Pe
farfuria…
Read more »
Read more »
Placinta crocanta cu sunca
5 February 2012
O
reteta de placinta crocanta cu sunca din: unt, praf de copt, faina,
branza de vaci, sunca de praga, branza gouda, smantana, ou, galbenusuri,
sare, piper, boia, zahar, parmezan si pesmet. Ingrediente: 150 g unt
1-1/2 lingurita praf de copt 150 g faina 150 g branza de vaci 250 g
sunca de Praga feliata 150…
Read more »
Read more »
Salată de mango cu ton
5 February 2012
O
reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, ceapa verde,
castravete, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole
neagra boabe. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 roşie 1 castravete 4
fire ceapă verde sos vinegrette frunze de salată 50 g brânză feta 1
cutie fasole neagră boabe …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de porc
5 February 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de porc din: rasol de porc, coada de porc,
morcovi, pastarnac, telina,c artofi, suc de rosii, condimente, oua, bors
si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc 1 coada de porc 2-3 morcovi 1
pastarnac ½ telina 3-4 cartofi suc de rosii/bulion cuburi condimente 2
oua bors sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu peşte
5 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu peste din: sunca presata, dovlecei,
vinete si file de peste. Ingrediente: 300 g şuncă presată tăiată felii
subţiri 3 dovlecei tăiaţi felii subţiri pe lung şi prăjiţi 2 vinete
tăiate pe lung felii subţiri şi prăjite 1/2 kg file peşte prăjit Mod
de preparare: Într-o tavă de cozonac…
Read more »
Read more »
Rasol de viţel cu sos de tarhon
5 February 2012
O
reteta de rasol de vitel cu sos de tarhon din: carne de vitel, morcov,
patrunjel, ceapa, faina, smantana si tarhon. Ingrediente: 600 g carne de
viţel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 40 g făină 150 g
smântână 1 legătură de tarhon Mod de preparare: Puneţi carnea la fiert
în apă…
Read more »
Read more »
Placinta Jamaicana
5 February 2012
Aceasta
placinta coapta pe amandoua partite, cu margini ondulate si umplutura
savuroasa, este originara din Jamaica, asa cum spune si numele, dar se
prepara in multe alte insule din zona Caraibilor, de unde s-a raspandit
pe tot continentul nord-american, devenind foarte populara. Asemanatoare
ca aspect cu pateurile din Anglia sau cu empanada din America de…
Read more »
Read more »
Borş de crap
5 February 2012
O
reteta de bors de crap din: crap, apa, bors, ceapa, patrunjel, ardei
grasi, rosii, pastarnac, sare, piper, leustean, patrunjel si orez.
Ingrediente: 1 kg crap 1 l apa 1/2 l bors 2 cepe 1 radacina patrunjel 2
ardei grasi 2-3 rosii sau un pahar cu suc de rosii 1 pastarnac sare
piper leustean patrunjel…
Read more »
Read more »
Inele cu vişine
5 February 2012
O
reteta de inele cu visine din: apa, ulei, sare, faina, oua, frisca,
visine si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml apă 3 linguri
ulei 1 praf de sare 150 g făină 5 ouă 1 lingură ulei 1 lingură făină
pentru tavă pentru cremă: 500 ml frişcă lichidă 250 g vişine 50 g zahăr…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura de miel in suc de rodie (video)
5 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara friptura de miel in suc de rodie, un
preparat delicios, rapid si gustos. Cum se prepara friptura de miel in
suc de rodie
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu măsline şi cartofi
5 February 2012
O
reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi,
masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie.
Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline
negre (fără sâmburi) 4 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de
usturoi 1 fir rozmarin…
Read more »
Read more »
Jambon cu glazura de rodie
5 February 2012
O
reteta de jambon cu glazura de rodie din: jambon si suc de rodie.
Ingrediente: 3 kg de jambon feliat 1-1/2 cana de su de rodie Mod de
preparare: Scoate jambonul din frigider cu aproximativ 40 de minute
înainte de preparare. încălzeşte cuptorul la 170°C. Toarna sucul de
rodie într-o oală mică şi fierbe-l…
Read more »
Read more »
Cocktail Batida
5 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Batida din: pitu, lime juice, miere si
limeta. Ingredient 5 cl Pitu 4 cl Lime Juice 1 lingurita de miere o
felie de limeta Mod de preparare: Mixam cu un mixer electric Pitu,
Lime Juice si miere pana cand mierea se dizolva total, apoi adaugam
gheata si mixam din…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci umplute
5 February 2012
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, cuscus, morcov,
ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de
cultura 300 g cuscus 1 morcov 1 ceapa 1/2 telina 4 catei de usturoi 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi morcovul, ceapa şi
ţelina şi tocaţi-le mărunt, apoi puneţi- le…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune uscate
5 February 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu prune uscate din: unt, faina, sare, prune
uscate, marmelada, galbenus si esenta de rom. Ingrediente: pentru
aluat: 200 g unt faina sare pentru crema: 700 g prune uscate fara
samburi 200 g marmelada 1 galbenus 1/2 esenta de rom Mod de preparare:
Aluat: Freci untul la temperatura camerei…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum cu carne de curcan
5 February 2012
O
reteta de Supa Tom Yum cu carne de curcan din: supa de pui, lemongrass,
ghimbir, usturoi, carne de curcan, ciuperci shiitake, lapte de cocos,
zeama de lamaie, sos de peste si coriandru. Ingrediente: 5 cani de supa
de pui saraca in sodiu 1 tulpine de lemongrass, maruntita 2,5 bucata de
ghimbir proaspat, curatata si…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne si masline
5 February 2012
O
reteta de placinta cu carne si masline din: ceapa, usturoi, masline,
patrunjel, bacon, cascaval, ulei, carne tocata, coaja de lamaie, cimbru,
sare, piper, nucsoara, faina, lapte si aluat de foi. Ingredinete: 1
ceapa 1 cateld e usturoi 150 g masline umplute cu ardei 1 legatura de
patrunjel 50 g bacon 100 g cascaval 1…
Read more »
Read more »
Salată de verdeţuri
5 February 2012
O
reteta de salata de verdeturi din: ulei de masline, otet de vin rosu,
mustar cu boabe, piper negru, ardei gras si verdeturi. Ingrediente: 1/4
cana de ulei de masline 2 linguri de otet din vin rosu 1-1/2 lingura de
mustar cu boabe intregi 1/4 lingurita de piper negru 1 ardei gras
galben, taiat in…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varză călită cu orez
5 February 2012
O
reteta delicioasa de varza calita cu orez din: varza acra, mere, orez,
ardei iute, ulei, sare si piper. Ingediente: 1 varza acra 2 mere 200 g
orez 1/2 ardei iute 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în 800ml apă cu sare. Tocaţi varza cât mai mărunt şi
căliţi-o în…
Read more »
Read more »
Desert din fructe crude
5 February 2012
O
reteta de desert din fructe crude din: pere, piersici, miere, frisca,
nuci si lamaie. Ingrediente: 4 pere frumoase 6 piersici 2 linguri miere 1
pahar frişcă 1 pumn nuci măcinate 1/2 lămâie Mod de preparare:
Curăţaţi perele şi le tăiaţ bucăţele. Curăţaţi piersicile, le scoateţi
sâmburii şi le tăiaţi bucăţele. Amestecaţi perele cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu paste si ciuperci
5 February 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu paste si ciuperci din: aluat,
ciuperci, paste, ulei, usturoi, ceapa, rosii in bulion, busuioc, oua,
sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de placinta 800 ciuperci de
cultura 400 g paste scurte 4 linguri ulei 5 catei de usturoi 1 ceapa 400
g rosii in bulion cateva fire de…
Read more »
Read more »
Supa germana cu praz
5 February 2012
O
reteta de supa germana cu praz din: praz, cartofi, iaurt, lapte, faina,
piper, supa de oase, patrunjel si sare. Ingrediente: 1,7 kg praz 300 g
cartofi 400 g iaurt 1 l lapte 50 g faina 1 praf piper 2 l supa de oase 1
legatura patrunjel 1/2 lingurita sare Mod de preparare: In…
Reteta zilei: Chec cu fructe confiate
4 February 2012
O
reteta delicioasa de chec cu fructe confiate din: unt, zahar, oua,
faina, stafide, fructe confiate, nuci, esenta de vanilie, lichior,
ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g
zahar 4 oua 450 g faina de autocrestere 50 g stafide 50 g fructe
confiate 50 g nuci 1 lingurita esenta de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de branza pentru broccoli (video)
4 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos de branza pentru broccoli, un
dressing perfect pentru broccoli, foarte delicios si gustos, rapid si
sanatos. Cum se prepara sos de branza pentru broccoli
Read more »
Read more »
Porc cu pere si cartofi
4 February 2012
O
reteta delicioasa de porc cu pere si cartofi din: fleica de porc, pere,
cartofi, cimbru verde, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
fleica de porc 4 pere mari 6 cartofi mari cateva fire de cimbru verde
2-3 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Puneti cartofii bine…
Read more »
Read more »
Retete pentru Valentine’s Day
4 February 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora
va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru
valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru
vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarta cu dovleac si nuci O
reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri,
lapte,…
Read more »
Read more »
Crochete de curcan
4 February 2012
O
reteta de crochete de curcan din: ulei de masline, unt, ceapa rosie,
faina, lapte batut, zeama de lamaie, cimbru, carne de curcan, crutoane
si gem de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 lingura de
unt nesarat 1 ceapa rosie, tocata marunt 1/4 cana de faina 3/4 cana de
lapte batut redus in…
Read more »
Read more »
Cocktail Berryrosso
4 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Berryrosso din: vermut rosu, votca, suc de
portocala si piure de capsuni. Ingrediente: 4 cl vermut rosu 2 cl votca 4
cl suc de portocale 1 lingurita de piure de capsuni Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna
intr-un pahar de whisky,…
Read more »
Read more »
Supă groasă de fasole pestriţă şi conopidă
4 February 2012
O
reteta de supa groasa de fasole pestrita si conopida din: conopida,
fasole pestrita, ulei de masline extravirgin, ansoa, patrunjel, foaie de
dafin, ardei iute, usturoi si rozmarin. Ingrediente: 500 g conopidă 200
g fasole pestriţă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 file de anşoa
în ulei 1 legătură de pătrunjel 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Friptura de porc sub crusta crocanta cu bere
4 February 2012
O
reteta de friptura de porc sub crusta crocanta cu bere din: pulpa de
porc, sare, boabe de piper, chimen, boabe de enibahar, maghiran,
zarzavat de supa, ceapa, usturoi, ulei, supa de carne si bere blonda.
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc cu tot cu sorici sare 1/2 lingurita
boabe de piper 1 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac si nuci
4 February 2012
O
reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri,
lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere.
Ingrediente: 125 g unt sau margarina 100 g zahar pudra 2 galbenusuri 2-3
linguri de lapte 1 cana de faina 1/2 lingurita sare pentru umplutura:
1/2 dovleac ras (2 cani) 1 ceasca…
Read more »
Read more »
Friptura de vita in sos de stafide
4 February 2012
O
reteta de friptura de vita in sos de stafide din: zarzavat de supa,
ceapa, vin rosu, frunze de ienupar, enibahar, boabe de piper, foi de
dafin, cuisoare, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, faina, turta
dulce, supa de vita, zahar si stafide. Ingrediente: 1 legătură de
zarzavat de supă 2 cepe 500 ml…
Read more »
Read more »
Tapenade
4 February 2012
Cele
mai multe dintre maslinele cultivate in bazinul Mediteranei sunt
folosite pentru fabricarea uleiului, dar unele ajung si in aceasta pasta
puternic condimentata. Tapenade isi are originea in regiunea Provence.
Numele vine de la tapeno, capere in dialectul provensal. De altfel,
aproape intotdeauna tapenade contine si capere, dar nu ele sunt
ingredientul de baza. Alaturi…
Read more »
Read more »
Îngheţată de caise cu mascarpone
4 February 2012
O
reteta de ingheatata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte,
oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g
zahăr 100 ml lapte 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilinat 400 g mascarpone
Mod de preparare: Într-o cratiţă asezată pe bain-marie, amestecaţi ouăle
cu zahărul si laptele până când se…
Read more »
Read more »
Pommes dauphinoises
4 February 2012
O
reteta de Pommes dauphinoises din: cartofi, morcovi, smantana, lapte
integral, usturoi, parmezan, unt, cimbru, sare, nucsoara si piper.
Ingrediente: 8 -10 cartofii medii 2 morcovi 300ml smântână grasă 300ml
lapte integral 1 căţel de usturoi 200g parmezan ras 100 – 150g unt
câteva fire de cimbru sare, nucşoară, piper, proaspăt măcinate Mod de…
Read more »
Read more »
Musaca cu gogonele şi gogoşari muraţi
4 February 2012
O
reteta delicioasa de musca cu gogonele si gogosari murati din: carne
tocata, ou, carnati afumati, cartofi, gogosari murati, sare, piper,
cimbrisor, smantana, ulei si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocata
amestec porc si vita 1 ou 300 g carnati afumati 8 cartofi 4 gogonele
murate 6-8 felii gogosari murati sare piper macinat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Salată cu nuci
4 February 2012
Se
pun pe farfurii 250 g frunze tinere de spanac. Se decojesc, se curăţă
de cotoare şi se taie felii 2 pere; se stropesc cu 2 linguri de suc de
lămâie. Se repartizează peste frunzele de spanac, urmate de 2 linguri de
nuci tocate şi 50 g parmezan ras. Se prepară o vinegretă din 4…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii (reteta zilei)
4 February 2012
Reteta
zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati O reteta delicioasa de
carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne tocata, ardei gras,
ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati, cascaval si ardei
copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1 ceapa 2 oua 50 g
branza rasa boia 1 legatura…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu ghimbir
4 February 2012
O
reteta de supa de morcovi cu ghimbir din: ghimbir, morcovi, supa de
legume, branza de vaci, sare, piper si un mar. Ingrediente: 1 bucata cat
o nuca de ghimbir proaspat 500 g morcovi 700 ml supa de legume 200 g
branza de vaci sare piper 1 mar mic Mod de preparare: Se decojeşte…
Read more »
Read more »
Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii
4 February 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne
de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline,
patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 1 felie de
paine inmuiata in lapte 2 oua 2…
Read more »
Read more »
Pui cubanez cu masline si capere
4 February 2012
O
reteta delicioasa de pui cubanez cu masline si capere din: ceapa,
usturoi, ardei grasi, masline, piept de pui, ulei de masline, rosii,
capere, stafide, supa de legume,vina, sare, piper, chimen si zahar.
Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g ardei grasi rosii copti 80 g
masline umplute cu ardei 4 fileuri de…
Read more »
Read more »
Placinta cu rinichi de porc
4 February 2012
O
reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de
porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare,
enibahar, boia iute si piper. Ingrediente: 600 g rinichi de porc 250 g
carne de porc cu grasime 2 morcovi 1 mar 4 linguri ulei 1 lingura otet
100…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla
4 February 2012
O
reteta de supa de sfecla din: sfecla, ceapa, cartofi, usturoi, branza
feta, ulei, smantana, marar, sare, piper si castravete. Ingrediente: 1
rădăcină de sfeclă 1 ceapă mărişoară 1 cartof mare sau 2 mici 2 căţei de
usturoi 100 g brânză feta 1 lingură ulei 1 lingură de smântână câteva
fire de mărar sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei
4 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de dovlecei din: dovlecei, otet de mere,
ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 3 dovlecei
mici cu floare 1 lingură oţet de mere 1–2 linguri ulei de măsline sare
piper pătrunjel verde Mod de preparare: Alegeţi dovlecei mici, cu
floare, îi spălaţi şi îi puneţi 10…
Read more »
Read more »
Gratin de dovleac
4 February 2012
Se
taie cuburi pulpa de la 1 dovleac (cca 1 kg). Se taie mărunt 1 legătură
de ceapă verde. Se toacă 2 căţei de usturoi. Intr-o cratiţă se încing 1
lingură de ulei şi 1 lingură de unt. Se călesc ceapa verde şi
usturoiul; se pune dovleacul; se căleşte puţin. Se condimentează cu 1/2
linguriţă…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan umplute cu ficăţei şi mere
4 February 2012
O
reteta de rulade de curcan umplute cu ficatei si mere din: ficatei de
pui, ceapa, mere, ulei, maghiran, sare, piper, piept de curcan, bacon,
salvie, ceapa, faina, supa si vermut. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 1
ceapa 3 mere 3 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 4 felii
subtiri de piept…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #2
4 February 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Baba
ghanoush Baba ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar
apare sub diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #1
4 February 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Green Monkey O
reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc
de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl…
Read more »
Read more »
Baba ghanoush
3 February 2012
Baba
ghanoush este o specialitate a bucatariei levantine, dar apare sub
diferite forme in tot spatiul mediteraneean, in Rusia, in nordul Africii
si chiar in sudul Asiei. Este un sos usor condimentat, care se serveste
impreuna cu o paine nedospita, de exemplu lipia. In mod obisnuit,
pentru preparare se folosesc vinete, care se cresteaza cu…
Read more »
Read more »
Mere cu bezea
3 February 2012
O
retetea de mere cu bezea din: mere, zahar pudra, albusuri si zahar
vanilat. Ingrediente: 10 mere 250 g zahăr pudră 3 albuşuri 2 plicuri
zahăr vanilat Mod de preparare: Curăţaţi merele şi le scoateţi miezul
(cel mai uşor faceţi acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Daţi 2
mere pe răzătoare şi le…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu fasole şi ceapă roşie
3 February 2012
O
reteta de pulpe de pui cu fasole si ceapa rosie din: pulpe de pui,
sare, piper, fasole uscata, bulion, vin rosu, supa de pui, ceapa rosie,
usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 400 g
fasole uscata 450 g bulion (de casa) 200 ml vin rosu 200 ml supa de…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită Wellington
3 February 2012
O
reteta de muschi de vita Wellington din: muschi de vita, aluat foitaj,
unt, ulei, ou, faina, ciuperci, ceapa, usturoi, pesmet, piept de pui,
cimbru, salvie, seminte de mac, sare si piper. Ingrediente: 800 g musch
ide vita 300-400 aluat foitaj 100 g unt 100 ml ulei 1 ou 2 linguri
faina 250 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Mâncare de văcuţă cu prune
3 February 2012
O
reteta de mancare de vacuta cu prune din: carne de vaca, ulei, faina,
pasta de tomate, zahar, prune uscate si sare. Ingrediente: 750 g carne
de vaca 125 ml ulei 50 g faina 25 g pasta de tomate 40 g zahar 500 g
prune uscate sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi,…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Monkey
3 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Green Monkey din: bold, curacao albastru, suc
de portocale si frisca. Ingrediente: 2 cl Bold Grune Banane 2 cl
Curacao albastru 4 cl suc de portocale 4 cl frisca lichida Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker
si se toarna prin strecuratoare de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă picantă cu iaurt
3 February 2012
O
reteta delicioasa de supa crema picanta cu iaurt din: iaurt, ceapa
verde, telina, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, marar, boia
iute, paine toast, ierburi aromatice, marar si ardei iute. Ingrediente:
pentru supa-cremă: 500 g iaurt 1 ceapă verde mai mare 2 tije de ţelină 2
linguri oţet balsamic 2 linguri ulei de măsline…
Reteta zilei: Carne umpluta cu ardei copt si carnati
3 February 2012
O
reteta delicioasa de carne umpluta cu ardei copti si carnati din: carne
tocata, ardei gras, ceapa, oua, branza, boia, patrunjel, sare, carnati,
cascaval si ardei copti. Ingrediente: 700 g carne tocata 1 ardei gras 1
ceapa 2 oua 50 g branza rasa boia 1 legatura patrunjel sare 3 carnati 4
felii cascaval ardei copti…
Read more »
Read more »
Cârnaţi pe varză cu sos de hrean
3 February 2012
O
retete de carnati pe varza cu sos de hrean din: carnati de porc
afumati, untura, varza murata, varza cruda, ceapa, boabe de piper, sare,
hrean, miere, msutar si foaie de dafin. Ingrediente: 8 carnati de porc
afumati 2 linguri untura 1 varza murata 1 varza cruda 1 ceapa boabe de
piper sare hrean ras…
Read more »
Read more »
Gravlax
3 February 2012
Gravlax
ilustreaza modul scandinav de preparare a somonului. Fileurile de peste
sunt conservate intr-un amestec de sare, piper alb, zahar si marar si
se taie in felii pentru a fi servite cu un sos dulce-acrisor din mustar,
zahar si marar. Desi se crede adesea ca se face din somon afumat, el
este conservat, de fapt,…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli si sos de brânză
3 February 2012
O
reteta delicioasa de paste cu broccoli si sos de branza din: oua, paste
tagliatelle, sare de mare, smantana, fontina, parmezan, broccoli,
oregano si cimbru. Ingrediente: 4 oua mari 400 g paste (tagliatelle)
sare de mare pentru sosul de branza 250 ml smantana grasa 150 g fontina
sau alta branza care se topeste, taiata felii…
Read more »
Read more »
Cocktail Smith & Wesson
3 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Smith & Wesson din: amaretto, tequilla,
suc de caise, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl Amaretto 4 cl tequilla 4
cl suc de caise zahar limeta Mod de preparare: Mixam bine tequilla si
sucul de caise in shaker cu gheata, apoi turnam bautura intr-un pahar
pentru bauturi lungi peste…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu peste
3 February 2012
O
reteat delicioasa de painici umplute cu: peste, ton, ceapa, patrunjel,
zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper. Ingrediente: 2
cutii cu ton bucăţi 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 2 linguriţe cu
zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 300 g făină 1 cub de drojdie 1
linguriţă cu zahăr 100 ml apă 50…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui si fasole albă
3 February 2012
O
reteta de tocanita de pui si fasole alba din: piept de pui, ceapa,
morcovi, telina, cimbru, foaie de dafin, fasole, sare, piper, ulei si
verdeata. Ingrediente: 400 g piept de pui 1 ceapa 3 morcovi 1 telina
mica cimbru 1 foaie de dafin 2 conserve fasole sare piper ulei verdeata
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de ierburi pe bruschetta cu roşii
3 February 2012
O
reteta de salata de ierburi pe bruschetta cu rosii din: rosii, ulei de
masline extravirgin, otet balsamic, sare de mare, piper, paine, usturoi,
zeama de lamaie, rucolla, tarhon, fenicul, menta si verdeturi
aromatice. Ingrediente: 3 sau 4 rosii coapte, de culori diferite, tocate
mare ulei de măsline extravirgin otet balsamic sare de mare şi…
Read more »
Read more »
Foi cu miere şi cremă de lămâie
3 February 2012
O
reteta de Foi cu miere şi cremă de lămâie din: ou, faina, zahar pudra,
unt, alune, miere si lamaie. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 400 g făină
40 g zahăr pudră 60 g unt moale 2 linguri alune fin măcinate 3 linguri
de miere pentru cremă: 3 lămâi mari 3 ouă 250 g zahăr…
Read more »
Read more »
Limba cu sos de vin
3 February 2012
O
reteta de limba cu sos de vin din: limba de vaca, ceapa, morcov,
slanina afumata, vin, supa, spaghete, rosii, branza, unt, sare si piper.
Ingrediente: 1 limba de vaca 3-4 cepe 1 morcov 100 g slaninuta afumata 2
pahare de vin 1 pahar cu supa 300 g spaghete rosii branza 3-4 linguri
unt sare…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos curry
3 February 2012
O
reteta de piept de pui cu sos curry din: iaurt, pudra de curry, ulei,
piept de pui, unt, ceapa, migdale sau alune, concentrat de pui si
patrunjel. Ingrediente: 500 g iaurt, bine inchegat 3 linguri pudra de
curry amestecata cu 3 linguri ulei 3 bucati piept de pui, taiat cuburi
mici 50 g unt…
Read more »
Read more »
Peste in sos de smantana
3 February 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: unt, mustar, smantana, miere, lamaie,
busuioc, sare. Ingrediente: 500 g file de pangasius Ingrediente sos: 50
g unt 50 g muştar 200 ml smântână dulce 1 lingură cu miere de albine 1
lămâie busuioc sare Mod de preparare: Taie fileurile de peşte pe
jumătate. Condimentează-le cu sare şi stropeşte-le…
Read more »
Read more »
Ospat
3 February 2012
O
reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricot de
porc, carnaciori, ceapa, sare si chimen. Ingrediente: 250 g spata de
porc uscata 750 g varza acra 250 g antricot de porc 4 carnaciori 1 ceapa
sare chimen Mod de preparare: Tai varza acră fideluţă şi o fierbi
înăbuşit împreună cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de paste (video)
3 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara salata de paste, un preparat
absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara salata de
paste
Read more »
Read more »
Salată de grepfrut cu morcovi
3 February 2012
O
reteta de salata de grepfrut cu morcovi din: grepfrut, morcovi, ulei de
masline, zeama de lamaie, piper, sare, oua si patrunjel verde.
Ingrediente: 2 grepfruturi mari 3 morcovi mijlocii 2 linguri ulei de
măsline 1 lingură zeamă de lămâie piper sare 2 ouă câteva frunze de
pătrunjel verde Mod de preparare: Fierbeţi ouăle…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu crenvursti
3 February 2012
O
reteta de Supa de rosii cu crenvursti din: ceapa, ulei de masline,
rosii pasate, usturoi, supa, boabe de fasole rosie, boabe de fasole
alba, sare, piper, nucsoara, scortisoara, praf de chili, cimbru, zahar
si crenvursti. Ingrediente: 1 ceapa mica 2 linguri ulei de masline 50 ml
rosii pasate 2 catei de usturoi 250 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Dark Barfly
3 February 2012
O
reteta delicioasa de Cocktail Dark Barfly din: cointreau, apricot
brandy, sirop de grenadina si anisette. Ingrediente: 2 cl Cointreau 2 cl
Apricot Brandy 1 cl sirop de grenadina 3 stropi de Anisette Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shakaer cu cuburi de gheata,
apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbru
3 February 2012
O
reteta de salata cu linte si ardei copti, cu cimbrisor din: ardei gras,
ceapa rosie, usturoi, cimbru, ulei de masline, linte, otet balsamic,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras rosu, taiat in
sferturi, curatat, fara samburi 1 ardei gras galben sau portocaliu taiat
in sferturi, curatat, fara samburi 2 cepe rosii mari,…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu carne de vita
3 February 2012
O
reteta delicioasa de painici umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei
gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere.
Ingrediente: 300 g carne de vită 1 ceapă 1 ardei gras 2 căţei de
usturoi pătrunjel 2 roşii Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 75 g unt
350 ml bere blondă 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Borş de perişoare
3 February 2012
O
reteta delicioasa de bors de perisoare din: carne de vita, ceapa,
morcov, patrunjel, telina, cartofi, oua, paine, patrunjel, marar,
leustean, ulei, bors, sare si piper. Ingrediente: 1/2 carne de vita 2
cepe 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 cartof mare sau 2
mici 2 oua 1 felie paine 1 legatura…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu ciuperci
3 February 2012
O
reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci, ceapa, ardei gras,
ulei, sare, faina, drojdie. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 ceapă 2 ardei
graşi ulei sare Ingrediente aluat: 3 căni cu făină 1 cană cu apă călduţă
1 pliculeţ cu drojdie uscată 1 linguriţă cu sare Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »
Read more »
Painici umplute cu legume
3 February 2012
O
reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci,
telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt,
sare, zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 ţelină
2 linguri cu lapte pătrunjel sare 1 ceapă Ingrediente aluat: 250 g
iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de porc
3 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu carne de porc, pasta de tomate, ardei
gras, ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt, sare.
Ingrediente: 500 g muşchi file de porc 50 g pastă de tomate 500 g ardei
graşi de diferite-culori 1 ceapă ulei 150 g fasole păstăi Ingrediente
umplutura: 2 cartofi 2 morcovi 4 bucheţele…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu carne de vitel
3 February 2012
O
reteta de supa de linte cu carne de vitel din: linte, carne de vitel,
ceapa, pasta de rosii, ulei, sare, piper si verdeata. Ingediente: 300 g
linte 250 g carne de vitel 1 ceapa 1 lingura pasta de rosii 1 lingura
ulei sare piper verdeata, dupa gust Mod de preparare: Se taie carnea…
Read more »
Read more »
Mere caramelizate
3 February 2012
Se
prepară caramelul: se amestecă într-o crăticioară, pe plită, la foc
moale, 100 g unt, 200 ml frişca lichidă, 50 g zahăr, 50 g miere. Se lasă
să se întărească puţin, până ce devine maronie această compoziţie. Se
pregătesc între timp merele: se curăţă de cotoare cu un instrument
special şi se înfig pe ţepuşe…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde
3 February 2012
O
reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei grasi,
rosii, mustar, usturoi, otet de mere, marar, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2
căţei de usturoi 1 linguriţă muştar 3 linguri oţet de mere 1 legătură
mărar 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pate au foie de canard
2 February 2012
Pateurile
din ficat sunt foarte populare in intreaga lume. Cea mai eleganta
variants a acestora fiind pate de foie gras, insa si pateul facut din
ficat obisnuit de rata (nu de rata indopata) are un gust bogat si, in
orice caz, rafinat. In Franta, pateul din ficat de rata ambalat, din
comert, este in general…
Read more »
Read more »
Pizza cu sunca
2 February 2012
O
reteta de Pizza cu sunca din: faina, drojdie, sare, zahar, jambon,
parmezan, cimbru, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente:
pentru aluat: 500 g faina 1 pachetel de drojdie uscate 1 lingurita sare
250 ml apa calduta 1 lingurita de zahar pentru topping: 200 g jambon
uscat 200 g parmezan ras 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Paste cu sunca de curcan
2 February 2012
O
reteta de paste cu sunca de curcan din: ceapa uscata, ceapa verde,
sare, piper, ulei, suc de rosii, paste tagliate si sunca de curcan.
Ingrediente: 1 ceapa uscata 1 ceapa verde sare piper ulei 500 g rosii
sau suc de rosii 400 g pasta tagliate 200 g sunca de curcan sau kaiser
Mod…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel
2 February 2012
O
reteta de salata picanta cu curcan, portocale si nasturel din: coaja de
portocala, zeama de portocala, miere, mustar dijon, carne macra de
curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, frunze de nasturel,
portocale si rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o
portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de muştar…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu carnati
2 February 2012
O
reteta de cartofi umpluti cu carnati din: cartofi, carnati, ceapa,
smantana, marar sau patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
potriviti ca marime 3-4 carnati subtiri afumati 2 cepe 200 g smantana
marar sau patrunjel sare si piper Mod de preparare: Cureti cartofii de
coaja si ii scobesti de la un capat…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu legume si dovleac
2 February 2012
O
reteta delicioasa de friptura de curcan cu legume din: piept de curcan,
sare, piper, ulei, dovleac, ceapa, batond e vanilie, cimbru, miere,
boia, coaja de lamaie si supa de legume. Ingrediente: 1 kg piept de
curcan sare piper 4 linguri de ulei 1 dovleac (1 kg) 250 g ceapa 1 baton
de vanilie 2-3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sufleu de dovlecei
2 February 2012
O
reteta de sufleu de dovlecei din: dovlecei, branza, oua, ardei gras,
ceapa, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei
100 g branza rasa 2 oua 1 ardei gras 1 ceapa 2-3 catei usturoi 2
lingurite amidon de porumb sare piper Mod de preparare: Dovleceii
taiati cubulete se calesc in putin…
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
2 February 2012
O
reteta de salata de cartofi, fasole si rosii cu gremolata din: cartofi,
fasole, rosii, frunze de spanac, pesto, sare, piper, lamaie, usturoi si
patrunjel. Gremolata este un amestec aromat de coajă de lămâie, usturoi
picant şi pătrunjel gustos. Salata se poate servi caldă sau rece, lângă
o porţie de pâine cu coajă, pentru a…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu stafide şi caise
2 February 2012
O
reteta de budinca de orez cu stafide si caise din: caise, stafide,
lamaie, fulgi de orez, lapte semidegresat, zahar tos, gem de caise si
crengute de menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fara samburi 50 g
stafide 1 lamaie 75 fulgi de orez 750 ml lapte semidegresat 50 g zahar
tos 8 linguri gem…
Read more »
Read more »
Cocktail Brasilian Macho
2 February 2012
O
reteta simpla de Budincă de orez cu stafide şi caise din: pitu cachaca,
limeta si ginger ale. Ingrediente: 6 cl Pitu Cachaca limeta Ginger Ale
Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Taiem o lamaie in patru bucati si stoarcem zeama ei in
pahar. Adaugam si bucatile…
Read more »
Read more »
Pate de ficat de pui cu crostini
2 February 2012
Se
spală şi se şterg 300 g ficăţei de pui; se îndepărtează grăsimea şi
pieliţele. Se toacă 100 g castane (fierte, împachetate la vacuum). Se
toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se încing 4 linguri unt şi se
călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ficăţeii şi se prăjesc 2-3 min. Se
adaugă castanele,…
Read more »
Read more »
Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar
2 February 2012
O
reteta de Cartofi la grătar, glaşaţi cu miere si muştar din: mustar cu
boabe, miere, sos de soia si cartofi noi. Ingrediente: 1 lingură muştar
cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare
deschisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă Mod de preparare: Se
încinge grillul electric…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă în sos de mere
2 February 2012
Se
încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se
lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g
migdale măcinate, maghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară,
curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din
cuptor,…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu iaurt
2 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ulei,
otet de mere, marar, ceapa, rosie, masline, iaurt, piper si sare.
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri ulei 3 linguri oţet de mere 1 legătură
mărar 1 ceapă 1 roşie 50 g măsline 250 g iaurt piper sare Mod de
preparare: Spălaţi dovleceii…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si pere
2 February 2012
Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se amestecă 150 g brânză de vaci, 75 g
zahăr, 6 linguri de ulei, 1 ou, 1 plic de zahăr vanilinat şi un praf de
sare. Se adaugă 300 g făină şi 3 linguriţe de praf de copt şi se
frământă aluatul. Se întinde o foaie rotundă (0 cca…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu chiftelute de cartofi
2 February 2012
O
reteta de supa de legume cu chiftelute de cartofi din: morcovi, telina,
dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, ulei, boabe de fasole alba, sare,
piper, cartofi albi, nucsoara si ulei. Ingrediente: 2 morcovi 2 fire
ţelină verde 2 dovlecei 4 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură
ulei 1,5 l supă 2 conserve boabe…
Read more »
Read more »
Cocktail Duchess
2 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Duchess din: pernod, vermut sec, sifon si
limeta. Ingrediente: 2 cl Pernod 2 cl vermut sec 2 cl sifon o felie de
limeta Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor peste gheata
intr-un pahar de bar, iar bautura se serveste in shot-uri. Se decreaza
cu felii de limeta.
Read more »
Read more »
Triunghiuri cu struguri
2 February 2012
O
reteta de triunghiuri cu stuguri din: oua, faina, zahar, zahar vanilat,
coaja de lamaie, sare, crema de branza, galbenusuri, zahar pudra,
struguri, lichior de migdale, ciocolata cu lapte si unt. Ingrediente:
pentru blat: 6 ouă 5 linguri făină 6 linguri zahăr un plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie un praf sare pentru…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe de varză creată
2 February 2012
O
reteta de sarmalute de varza creata din: varza creata, sare, piper,
ceapa verde, usturoi, ulei, carne tocata, suc si coaja de lamaie, zahar,
cimbru, bacon si vin alb. Ingrediente: 8 frunze mari de varză creaţă
sare piper 1 legătură de ceapă verde 1 căţel de usturoi 3 linguri de
ulei 600 g carne tocată…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza acra
2 February 2012
O
reteta de ciorba de varza acra din: varza acra, carne de porc, carne de
vita, carne de pui, carnat de casa afumat, orez, mazare, ceapa, morcov,
pastarnac, pasta de tomate, patrunjel, sare, piper si zeama de varza.
Ingrediente: 1/2 capatana de varza acra 1/4 carne de porc 1/4 carne de
vita 1/4 carne de…
Read more »
Read more »
Tocanita cu piper
2 February 2012
O
reteta delicioasa de tocanita cu piper din: carne slaba de vita, ceapa,
slanina, ardei gras, rosie, piper si vin. Ingrediente: 600 g carne
slaba de vita 1 ceapa mare 150 g slanina afumata 1 ardei gras 1 rosie
piper macinat 100 ml vin Mod de preparare: Tai carnea şi slănina în
fâşii subţiri.…
Read more »
Read more »
Cârnăciori la cuptor cu varză
2 February 2012
O
reteta de carnaciori la cuptor cu varza din: cartofi, varza creata,
sare, praz, carnaciori, ulei, ceapa, supa de carne, smantana, branza
topita, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g cartofi 400 g varză creaţă
sare 300 g praz 4 cârnăciori proaspeţi 30 ml ulei 1 ceapă 200 ml supă
de carne 200 ml smântână 200…
Read more »
Read more »
Foie gras
2 February 2012
Termenul
foie gras (ficat gras) se refera la ficatul de gasca sau rata indopata.
Daca pasarea este indopata, ficatul acesteia isi mareste volumul de
cateva ori fata de dimensiunile normale. Ficatul astfel obtinut se vinde
sub diferite forme: intreg, crud si conservat, semipreparat sau
preparat sub forma de pateu, la bucata, ambalat in vid sau…
Read more »
Read more »
Lemon pie
2 February 2012
O
reteta delicioasa de lemon pie din: faina, zahar, galbenus, sare, unt,
oua, zahar, lapte, suc de lamaie, coaja de lamaie si amidon.
Ingrediente: blat: 250 g făină 75 g zahăr 1 gălbenuş 1 praf sare 125 g
unt rece in plus: 5 ouă 180 g zahăr 400 ml lapte condensat îndulcit 150
ml suc…
Read more »
Read more »
Supă de praz, cartofi si dovleac
2 February 2012
O
reteta de supa de praz, cartofi si dovleac din: praz, orez, cartof,
dovleac, parmezan, supa concentrata de legume, usturoi, unt, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 fir de praz 100 g
orez 1 cartof mare 300 g dovleac (pulpa) 50 g parmezan supă concentrată
de legume 1 căţel de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Minipizza cu sos de rosii
2 February 2012
O
reteta de minipizza cu sos de rosii din: faina, drojdie, apa calduta,
vin alb, ulei de masline, suc de rosii, sare, mozarella, porumb si
sunca. Ingediente: pentru coca: 250 g faina 10 g drojdie proaspata 125
ml apa calduta 30-40 vin alb 1 lingurita ulei de masline 100 g suc de
rosii un praf…
Read more »
Read more »
Macaroane cu pui şi varză
2 February 2012
O
retetea de macaroane de pui cu varza din: file de piept de pui, ulei,
sare, piper, varza creata, paste, cimbru, smantana, lapte, supa,
cascaval, cury si alune. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1
lingură de ulei sare piper 1 varză creaţă (cca 800 g) 250 g paste (de
exemplu, macaroane) 1/2…
Read more »
Read more »
Tort de bezea cu vişine
2 February 2012
O
reteta de tort de bezea cu visine din: albusuri, suc de lamaie, zahar
pudra, amidon, frisca, zahar pudra si compot de visine. Ingrediente:
bezea: 4 albuşuri 1 linguriţă suc de lămâie 150 g zahăr pudră 1
linguriţă amidon umplutură: 250 g frişca 1 plic praf întăritor de
frişcă 75 g zahăr pudră 1 borcan…
Read more »
Read more »
Supa deasa de naut cu cereale si legume
2 February 2012
O
reteta delicioasa de supa deasa de naut cu cereale si legume din: naut,
boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina verde, rosii
decojite, supa concentrata de legume, patrunjel, busuioc si salvie
verde. Ingrediente: 1/2 cana de naut uscat 1.2 cana de boabe de orz sare
piper 1/2 ceasca de linte 2 cepe…
Read more »
Read more »
Desert cu pepene galben
2 February 2012
O
reteta delicioasa de desert cu pepene galben din: pepene galben, cafea,
zahar si miez de nuca. Ingrediente: 1 pepene galben de 1 ½ kg 3 linguri
cafea măcinată 400 g zahăr 100 g miez de nucă Mod de preparare:
Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ
miezul în…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
2 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare. Ingrediente: 1 conopidă
mijlocie 100 g rondele de măsline 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 50
ml ulei de măsline zeama de la 1 lămâie mare 2 linguri muştar sare Mod
de preparare: Desfaceţi…
Read more »
Read more »
Brioşe cu struguri
2 February 2012
O
reteta delicioasa de briose cu struguri din: unt, fulgi de migdale,
galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde,
sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 150
g fulgi de migdale 8 gălbenuşuri 250 g zahăr pudră 275 g făină 1-2
plicuri zahăr vanilat coaja de la o…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat
2 February 2012
O
retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din:
dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare,
piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: 600 g dovleac (pulpa) 2 cepe 20 g unt 6 linguri ulei de
măsline extravirgin 3 frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Salată de mere cu iaurt
1 February 2012
O
reteta de salata de mere cu iaurt din: mere, iaurt, miere, nuci, coaja
de portocala si visine. Ingrediente: 500 g mere 200 g iaurt 1 lingură
miere 2–3 linguri nuci măcinate 1 linguriţă coajă de portocală câteva
vişine din dulceaţă Mod de preparare: Curăţaţi merele de coajă şi le
tăiaţi felii subţiri. Peste…
Read more »
Read more »
Bruschetta
1 February 2012
Bruschetta
provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a
inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a
raspandit peste tot. Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine
prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin,
peste care se pot pune o multime de alte ingrediente. Unele dintre…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi cimbru cu cozi de creveţi
1 February 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de morcovi si cimbru cu cozi de creveti
din: morcovi, cartof, unt, ceapa alba, cozi de creveti, ulei de
masline, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 1
cartof mediu 40 g unt 1/2 ceapă albă 16 cozi de creveţi 1 lingură ulei
de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Rulade de vită cu morcovi şi castraveciori
1 February 2012
O
retetea delicioasa de rulade vita cu morcovi si castraveciori din:
paine, unt, morcovi, ceapa, carne de vita, bacon, mustar, castraveciori,
ceapa, telina, faina, ulei, bulion si vin rosu. Ingrediente: 1 felie de
pâine 1 linguriţă unt 2 morcovi (160 g) 4 cepe murate 4 felii de carne
de vită fasonate pentru ruladă (a cca…
Read more »
Read more »
Piure gratinat garnisit cu chifteluţe
1 February 2012
O
reteta delicioasa de piure gratinat garnisit cu chiftelute din: cartofi
albi, sare, lapte, piper, nucsoara, unt, rosii, ceapa, carne tocata,
boia dulce, ulei si cascaval. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare
150-200 ml lapte piper nucşoară rasă 30 g unt 3 roşii 1 ceapă 400 g
carne tocată mixtă boia dulce 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pizza nemţească cu cartofi, ceapa si kaizer
1 February 2012
O
reteta de pizza nemteasca cu cartofi, ceapa si kaizer din: aluat de
pizza, ulei de masline, smantana, oua, usturoi, sare, piper, ceapa
rosie, kaizer afumat, cartofi si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de
pizza congelat 1 lingura ulei de masline 200 g smantana 2 oua 1 catel de
usturoi sare piper 2 cepe rosii…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu alune
1 February 2012
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu alune din: pulpa de porc, alune,
ceapa, sos de soia, scortisoara, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă
de porc 100 g alune sărate decojite 2 cepe 1–2 linguri sos de soia 1
linguriţă scorţişoară măcinată 2–3 linguri ulei 1 vârf de cuţit sare
Mod de…