Retete de Paste:
Cocktail Campari Maracuja
1 February 2012
O
reeta simpla de Cocktail Campari Maracuja din: campari si suc de
maracuja. Ingrediente: 3 cl Campari suc de maracuja Mod de preparare:
Turnam Campari-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste trei cuburi
de gheta, apoi completam cu suc de maracuja rece.
Read more »
Read more »
Bocadillo con tomate
1 February 2012
Bocadillo
este un fel de sandvici spaniol, care se poate manca pe strada, ca
gustare, dar poate aparea si in meniurile tavernelor spaniole. Painea
folosita pentru bocadillo este o franzela alba cu coaja crocanta,
asemanatoare baghete frantuzesti. Pentru a fi umpluta, aceasta se taie
in doua. Bocadillo este foarte cunoscut in toata Spania si de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)
1 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara tofu stir fry, un preparat
vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
Tofu Stir Fry
Read more »
Read more »
Salată caldă de somon şi cartofi
1 February 2012
O
reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi,
fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi
aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare. Ingrediente:
450 g somon proaspăt 3 cartofi albi 150 g fasole verde 4 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 lămâie (zeama)…
Read more »
Read more »
Rulade de vită umplute cu şuncă
1 February 2012
O
reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne
de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si
vin rosu. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa 6 felii de carne de
vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g) sare piper 4 lingurite
mustar cu…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu prune
1 February 2012
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb
sec, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 150 g
gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod
de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac
1 February 2012
O
reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei,
ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano,
pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste
fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de
dafin 1 lingurita boia dulce 1…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu copane de pui
1 February 2012
O
reteta de Salată de cartofi cu copane de pui din: ceapa, supa, otet de
vin alb, piper, mustar iute, copanele de pui, oua, boia, faina, pesmet,
grasime, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapă cca 125 ml
supă 3-4 linguri oţet de vin alb piper 1 linguriţă muştar iute 4
copănele de pui…
Read more »
Read more »
Desert cu papaya
1 February 2012
O
reteta delicioasa de desert cu papaya din: fructe de papaya, pastaie de
vanilie, zeama de limeta, zahar, mac, frisca, branza dulce, paine
neagra, unt si frunze de menta. Ingrediente: 1 fruct de papaya 1 păstaie
de vanilie 2 linguri zeamă de limete 7 linguri zahăr 2 linguri mac
măcinat 200 ml frişcă lichidă 500…
Read more »
Read more »
Cocktail Zorro
1 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Zorro din: tequilla, bols triple sec, curacao
albastru, suc de grepfrut, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl
tequilla 2 cl Bols Triple Sec 1 cl Curacao albastru 4 cl suc de grepfrut
tonic o felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita
bine, cu exceptia tonicului, cu cuburi…
Read more »
Read more »
Pizza de cartofi cu roşii cherry si mozzarella
1 February 2012
O
reteta delicioasa de pizza de cartofi cu rosii cherry si mozzarella
din: cartofi albi, rosii cherry, patrunjel, busuioc, usturoi, faina,
praf de copt, unt, sare, grasime vegetala, mozzarella si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi albi 300 g roşii cherry 2 linguri ceapă verde
tocată 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri busuioc 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Roşii umplute gratinate
1 February 2012
O
reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei,
usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper.
Ingrediente: 8 roşii 250 g ton în ulei 2 dovlecei medii spre mari 2
căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri migdale
1 legătură pătrunjel 1/2 ardei iute…
Read more »
Read more »
Salata de portocale si sparanghel
1 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de portocale si sparanghel din: sparanghel,
portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si
piper. Ingrediente: 250 g sparangehl curatat si taiat in bucati de 5 cm 2
portocale mari 2 rosii taiate in 8 salata verde taiata fasii 2 linguri
ulei de masline 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de vita
1 February 2012
O
reteta gustoasa de rulada din:carne de vita, bere, castraveti murati,
sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1 cutie
cu bere 600 g carne de vită 1 borcan cu castraveţi muraţi 300 g
şunculiţă ţărănească 2 linguri cu pastă de tomate boabe de muştar sare
Mod de preparare: Taie carnea de vită…
Read more »
Read more »
Sufleu aromat
1 February 2012
O
reteta delicioasa de sufleu cu: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte,
zahar, sare. Ingrediente: 400 g prune 5 ouă 70 g făină 60 g unt 1 lămâie
100 ml lapte 3 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune pe foc
laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să fiarbă.…
Read more »
Read more »
Placinta cu somon
1 February 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua,
orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde,
chimen, anason, sare. Ingrediente: 300 g file de somon (crud sau afumat)
2 foi de aluat foitaj (500 g) 3 ouă + 1 ou pentru uns 1 cană cu orez 1
ceapă 1 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Supa cu coltunasi
1 February 2012
O
reteta de supa cu coltunasi din: supa concentrata din carne de pasare,
patrunjel, piper, smantana, faina, oua, branza de vaci si sare.
Ingrediente: 2,5-3 l de supa concentrata din carne de pasare patrunjel
verde piper 100 g smantana pentru coltunasi: 70 g faina 2 oua 120 g
branza de vaci sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui
1 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada din: carne de pui, cascaval, bacon, mustar,
ardei gras rosu, ardei gras verde, busuioc, maghiran, sare, piper.
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g caşcaval 300 g bacon feliat
2-3 linguri cu muştar 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde busuioc
maghiran sare piper Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Rulada din carne amestec
1 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu: carne tocata, masline, cartofi, ceapa,
oua, paine, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg amestec de
carne tocată 150 g măsline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapă 3 ouă 2
felii de pâine 4 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă bine carnea…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu carne de vita
1 February 2012
O
reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa,
carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen,
untura si bacon. Ingrediente: 600 g cartofi rosii fierti in coaja in
ziua precedenta 1 ceapa 250 g carne de vita fiarta 150 g rosii cherry 2
fire maghiran 1 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Show
1 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Green Show din: curacao albastru, chartreuse,
suc de kiwi, suc de grepfrut si sifon. Ingrediente: 1 cl Curacao
albastru 1 cl Chartreuse 2 cl suc de kiwi 5 cl suc de grepfrut sifon
Mod de preparare: Ingredientele alcoolice si sucurile de fructe se agita
bine cu gheata intr-un shaker,…
Read more »
Read more »
Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas
1 February 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu cocos umplute cu frisca si ananas din:
ananas, frisca, zahar, faina, lapte de cocos, zahar pudra, oua,
margarina si suc de ananas. Ingrediente: 6 rondele de ananas (conservă)
250 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr aluat: 75 g făină 150 g lapte de
cocos 1 linguriţă zahăr pudră 2…
Read more »
Read more »
Legume cu sos olandez
1 February 2012
O
reteta delicioasa de legume cu sos:ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor,
unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, apa, sare. Ingrediente: 1
ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguţă de cimbrişor 75 g unt
Ingrediente sos: 100 g iaurt mai gras 50 g muştar 50 g făină 30 g zahăr
20 ml oţet 75 g…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan
1 February 2012
O
reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz,
ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana,
oua, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 2 fire praz 200 g ciuperci
Champignon 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel tocat
sare piper 500 g cartofi roşii 200 g smântână 2 ouă…
Read more »
Read more »
Rulada impanata
1 February 2012
O
reteta gustoasa de rulada din: carne de vita, ghimbir, usturoi, vin,
mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 bucată de ghimbir
(aproximativ 5 cm) 5 căţei de usturoi 1 cană cu vin 1 lingură cu muştar
sare piper Mod de preparare: Spală carnea, şterge-p cu un şervet curat
şi tai-o astfel…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir
1 February 2012
O
reteta delicioasa de chec cu: ghimbir, oua, faina, lapte, unt, zahar,
fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 2
ouă 2 căni cu făină 1 cană cu lapte 100 g unt 1 cană cu zahar 2
linguriţe cu ghimbir proaspăt ras 50 g fulgi de ciocolată 1 linguriţa cu
bicarbonat 1 fiolă…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac
1 February 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu spanac, telemea, branza de capra, smantana,
oua, ghimbir, cascaval, faina, margarina, praf de copt, sare.
Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g brânză de capră 150 g
smântână 2 ouă 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt ras 50 g caşcaval
Ingrediente aluat: 350 g făină 3 linguri cu…
Read more »
Read more »
Pui marocan
31 January 2012
O
reteta delicioasa de pui marocan din: pulpe de pui, ceapa, frunze de
telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de
rosii, cartofi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe mici de
pui 2 cepe 2 legături frunze de ţelină 1 ardei gras 2 roşii 1 lingură
seminţe de chimen 100 g…
Read more »
Read more »
Crostini
31 January 2012
Crostini
este termenul italian pentru crutoane si denumeste niste felii de paine
prajita. pe care se pun diferite ingrediente. Se servesc ca antreuri
sau ca gustari la petreceri. Pentru a prepara crostini se poate folosi
un numar infinit de combinafii de ingrediente, in functie de preferinte.
De regula, se ung cu diferite feluri de pate…
Read more »
Read more »
Cocktail Xuxu Margarita
31 January 2012
O
retetea simpla de Cocktail Xuxu Margarita din: xuxu, tequilla, zeama de
lamaie, zahar si capsuni. Ingrediente: 10 cl Xuxu 10 (lichior de
capsuni) 4 cl tequilla 1 cl zeama de lamaie zahar capsuni Mod de
preparare: Lichiorul de capsuni, tequilla, zeama de lamaie si cuburile
de gehata se agita bine in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Pui în must alb
31 January 2012
O
reteta delicioasa de pui in must alb din: pulpe superioare, must, supa
de carne, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, boia
dulce si cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 400 ml must alb 200
ml supă de carne sau apă 3 linguri ulei de măsline 1 lingură smântână
zeama de la…
Read more »
Read more »
Rulouri cu masline
31 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: masline, aluat, ansoa, usturoi,
busuioc verde, ulei de masline, ou. Ingrediente: 500 g aluat fraged 200 g
măsline, din cele mai mici 2-3 fileuri de anşoa 3-4 căţei de usturoi o
mână de frunze cu busuioc verde ulei de măsline 1 ou Mod de preparare:
Scoate sâmburii măslinelor şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara muschi de vita cu ciuperci (video)
31 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu ciuperci; un
preparat foarte sanatos si rapid, deosebit de gustos si delicios.
Ingrediente: 2 1/2 to 3 lb beef tenderloin roast salt and pepper to
taste 1 tbsp vegetable oil 2 tbsp unsalted butter, divided 1/2 cup
sliced shallots 1/4 cup tarragon white wine…
Pateuri vegetale
31 January 2012
O
reteta gustoasa de pateuri cu: ardei gras, branza dulce, margarina,
faina, ulei, otet, sare. Ingrediente: 2 ardei graşi 300 g brânză dulce
250 g margarina 11 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1
linguriţă rasă cu sare Mod de preparare: Freacă margarina cu trei
linguri cu făină. împarte compoziţia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Madlene cu miere
31 January 2012
O
reteta delicioasa de Madlene cu miere din: unt, zahar, praf de copt,
coaja de lamaie, sare, faina, esenta de vanilie, miere si oua.
Ingrediente: 113 g unt 100g zahar alb granulat 1/2 lingurita praf de
copt 1/2 lingurita coaja de lamaie 1/8 lingurita sare 1 cana faina 1
lingurita esenta vanilie 2 lingurite miere…
Read more »
Read more »
Salată de fasole uscată
31 January 2012
O
reteta de salata de fasole uscata din: fasole pestrita, ardei gras,
ceapa rosie, cartofi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin,
patrunjel, oregano, boia, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g
fasole pestriţă (boabe) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă
roşie 2 cartofi mari 2 căţei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu smantana
31 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de pui cu smantana din: piept de pui, telina,
morcovi, albitura, ardei grasi, oua, orez, patrunjel, marar, sare si
smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telina 100 g morcovi 100 g
albitura 2-3 ardei grasi (galben si rosu) 50 g faina 2 oua 100 g orez 50
g…
Read more »
Read more »
Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat
31 January 2012
O
reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina,
lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt,
ceapa si susan. Ingrediente: 175 g făină 350 ml lapte 2 ouă sare 300 g
spanac congelat 300 g cartofi albi 3 linguri ulei 4 linguri kaizer
afumat tăiat cubuleţe piper nucşoară…
Read more »
Read more »
Cremă de portocale
31 January 2012
O
reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale,
unt, sare, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 2
portocale 50 g unt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 200 ml frişcă
lichidă Mod de preparare: Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea,
zahărul vanilinat si zahărul până…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu orez
31 January 2012
O
reteta de rulouri de vita cu orez din: pulpa de vita, orez, cascaval,
stafide, vin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa
de vita 1 cescuta cu orez 100 g cascaval 100 g stafide 1 cana de vin
patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie carnea în felii cât
mai…
Read more »
Read more »
Pizza cu sos pesto
31 January 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu sos pesto din: faina, ulei de masline,
apa, sare, drojdie, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, sare,
piper, rosii, branza, masline si busuioc. Ingrediente: 150 g faina 150
ml apa calduta 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingurita de sare 1
pliculet drojdie uscata pentru sosul pesto: 60…
Read more »
Read more »
Kebab de casa
31 January 2012
Incinge
grillul la temperatură potrivită. Taie felii carnea de miel şi aşaz-o
în tava de copt tapetată cu folie de aluminiu şi dă la gril 1 minut, ca
să se încălzească, încălzeşte 4 lipii orientale. Combină varză roşie,
tocată mărunt, 1 ceapă roşie, tocată, zeama de la 1 lămâie, 1 linguriţă
zahăr şi adaugă un…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Lemon
31 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi,
bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter
lemon o felie de lamaie Mod de preparare: Punem cateva cuburi de
gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul
de banane. Completam cu Botter Lemon si…
Read more »
Read more »
Salam din prune uscate
31 January 2012
O
reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci.
Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahar 50 ml apa 200-300 g nuci
Mod de preparare: Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le
dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute, le…
Read more »
Read more »
Clatite cu legume, din faina integrala
31 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu legume, din faina integrala din: faina,
faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras,
rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de
floarea soarelui si cascaval. Ingrediente: 100 g faina alba 70 g faina
integrala circa 350 ml lapte 2 oua 1 praf…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Corăbioare
31 January 2012
O
reteta delicioasa de corabioare cu: branza dulce, oua, iaurt, unt,
marar, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 400 g brânză dulce
6 ouă 125 g iaurt 1 lingură cu unt mărar Ingrediente aluat: 250 g
iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare
1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel
31 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina,
smantana, vin, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1
lingură cu zahăr 2 linguri cu unt 40 g făină 200 ml smântână 150 ml
pahar cu vin nucşoară sare piper Mod de preparare: Pune la fiert un
litru de apă cu o lingură de…
Read more »
Read more »
Escabeche
31 January 2012
Pentru
escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat.
Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in
bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate
englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de
conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea. Pestele se…
Read more »
Read more »
Conopida, broccoli si paste la cuptor
31 January 2012
O
reteta simpla de conopida, broccoli si paste la cuptor din: conopida,
broccoli, paste, iaurt, smantana, oua, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 500 g conopida 500 g broccoli 200 g paste 200 g iaurt 100 g
smantana 3 oua sare unt faina piper 50 g cascaval Mod de preparare:
Tai cubulete conopida si buchetelele…
Read more »
Read more »
Panzanella delicioasă
31 January 2012
O
reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel,
rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc,
sare, piper si rosii cherry. Reţeta clasică de panzanella prevede ca
pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se
stoarcă şi să se sfărâme cu degetele. Se amestecă pâinea cu…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu cuşcuş
31 January 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200 C. Amesteca 900 g carne de miel, tăiată bucăţi
cu câte 1 lingura de mentă tocată, pătrunjel şi 1 linguriţă pastă
harissa. Prăjeste carnea in 1 lingură ulei şi apoi stinge cu 100 ml vin
roşu. Fierbe carnea la foc mic, înăbuşit, până când se frăgezeşte,
adăugând câte puţină apă…
Read more »
Read more »
Rulade de viţel umplute cu carne tocată
31 January 2012
O
reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din:
maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare,
piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de
lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2
cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati proaspeti…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu boabe de morcov
31 January 2012
O
reteta de mancare de fasole cu boabe de morcov din: fasole alba, ceapa,
ardei gras, usturoi, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel, cimbru si
boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras
rosu 2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat
cimbru boia Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde
31 January 2012
O
reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui
dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet
aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb. Ingrediente: 500 g
piept de pui dezosat 50 ml ulei 100 g unt 4–5 căţei de usturoi sare
piper negru şi…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa crema de praz
31 January 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov,
radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente: 3 fire
de praz 2 l apă 3 cartofi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1
lingură cu unt 200 g smântână sare Mod de preparare: Curăţă morcovul,
ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi…
Read more »
Read more »
Pizza floare
31 January 2012
O
retete delicioasa de pizza cu: branza, rosii cherry, oua, smantana,
patrunel, faina, lapte, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 200 g
brânză dulce 300 g roşii cherry 2 ouă 2 linguri cu smântână 1 legătură
de pătrunjel Ingrediente aluat: 125 g brânză dulce 250 g făină 4
linguri cu lapte 1 ou 1 pliculeţ…
Read more »
Read more »
Rulade de porc umplute cu varză murată
31 January 2012
O
reteta de rulade de porc umplute cu varza murata din: ceapa, morcov,
ardei gras rosu, bacon, ulei, varza murata, supa, muschid e porc, sare,
piper, mustar, galuste de cartofi si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1
morcov 1 ardei gras rosu 150 bacon 6 linguri ulei 750 g varza murata,
tocata 550 ml supa 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Eldorado
31 January 2012
O
reteta dimpla de cocktail Eldorado Ingredinete: 5 cl tequilla 1 cl
triple Sec 1 cl Creme de Bananes 4 cl suc de portocale 4 cl suc de
ananas 4 cl nectar de banane o felie de limeta o felie de portocala
Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice si sucurile de
fructe impreuna…
Read more »
Read more »
Paine cu fructe
31 January 2012
O
reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise,
alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun,
unt. Ingrediente: 500 g pâine integrală 500 g fructe uscate şi sâmburi
(stafide, nuci, caise confiate, alune, coajă de portocală şi lămâie
confiate) 1 linguriţă cu chimen măcinat 600 ml lapte 2 ouă 140…
Read more »
Read more »
Sandvis fructat
31 January 2012
O
reteta delicioasa de sandvis cu: struguri, covrigi, chifle, ricotta,
vin alb, parmezan, portocale, salvie, sare, piper. Ingrediente: 400 g
struguri 4 covrigi pufoşi sau chifle 250 g ricotta 2 linguri cu vin alb
30 g parmezan ras 1-2 portocale frunze de salvie sare piper Mod de
preparare: Freacă ricotta cu sare şi piper. Adaugă…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tarta aromata
31 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, faina, zahar, lapte, sare,
struguri, branza de vaci, frisca, oua, zahar, esenta de vanilie,
portocala. Ingrediente: 120 g unt 200 g făină 2 linguri cu zahăr 3
linguri cu lapte sare Ingrediente umplutura: 500 g struguri 250 g brânză
de vaci 150 ml frişcă 3 ouă 100 g…
Read more »
Read more »
Empanadas
30 January 2012
Empanadas
este varianta spaniola si sud-americana a unui produs de patiserie cu
umplutura care apare in multe alte culturi: de exemplu, India are
samosa, in Asia se prepara pachetele de primavara, ba s-ar putea spune
ca pana si obisnuitul sandvici este tot o varianta a acestor gustari.
Empanadas (insemnand literal “invelite in paine” sunt facute…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă
30 January 2012
O
reteta de supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa
concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca,
rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g mazăre nouă 1 cartof alb
mediu 1 1 supă concentrată de legume 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 100 g şuncă…
Read more »
Read more »
Pui înăbuşit cu saramură de roşii
30 January 2012
O
reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de
pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2,5 kg carne de pui 200 ml ulei 800 g roşii conservate 1
ardei iute 20 g zahăr 50 g usturoi 50 g sare 2 g piper Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare
30 January 2012
O
reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci,
ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de
carne. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 300 g ficatei de pui sare piper 1
ceapa 50 g unt 200 g orez 50 g cascaval ras supa de carne Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Rulade de viţel în sos de vin roşu
30 January 2012
O
reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne
de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii,
morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă
250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă
cimbru tocat sare piper 4 buc.…
Reteta zilei: Muffins cu branza Roquefort
30 January 2012
O
reteta delicioasa de Muffins cu branza Roquefort din: faina, unt, oua,
branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua
150g branza Roquefort 50 g nuci sare Mod de preparare: Untul se
freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se
incorporeaza faina incetul…
Read more »
Read more »
Cocktail Cynar Lemon
30 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cynar Lemon din: cynar, lime juice si bitter
lemon. Ingredinete: 4 cl Cynar 1 cl Lime juice Bitter Lemon Mod de
preparare: Mixam bine Cynarul cu lime Juice si cu gheata intr-un shaker,
apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu
bitter Lemon.
Read more »
Read more »
Pui cu prune şi gutui
30 January 2012
O
reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina,
vin alb, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg prune 1/2 kg gutui
2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare
ulei Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl căliţi…
Read more »
Read more »
Lasagna cu varza
30 January 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi,
paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana.
Ingrediente 1 varza de circa 1,5 kg 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 felie
de paine alba 500 g carne tocata 1 lingurita mustar 1 ou 1 cutie de
rosii pasate (250 g)…
Read more »
Read more »
Minitarte cu afine
30 January 2012
O
reteta delicioasa de minitarte cu:afine, oua, zahar, lapte, frisca,
rom, zahar vanilat, margarina, zahar pudra, smantana, faina, sare.
Ingrediente: 250 g afine 3 ouă 150 g zahăr 150 ml lapte 300 g frişcă
bătută 15 ml rom 1 plic cu zahăr vanilat Ingrediente aluat: 125 g
margarina 100 g zahăr pudră 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Salată cu seminţe de pin
30 January 2012
O
reteta gustoasa de salata cu: vanata, salata rucola, seminte de pin,
rosii, ulei, zeama de lamaie, apa, sare. Ingrediente: 1 vânătă 200 g
salată rucola 10 g seminţe de pin 2 roşii Ingrediente sos: 50 ml ulei 20
ml zeamă de lămâie 3 linguri cu apă rece sare Mod de preparare: Intr-un
bol, bate…
Read more »
Read more »
Involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu
30 January 2012
O
reteta de involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu din:
samburi de pin, patrunjel, frunze de salvie, cimbru, usturoi, ceapa,
ulei, sare, piper, rulade de vitel, foi de dafin, vin rosu, supa,
ciuperci si unt. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel 6
frunze de salvie 4 fire cimbru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu fructe si nuci (video)
30 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu fructe si nuci; un
preparat indian foarte delicios si deosebit de gustos, rapid si sanatos.
Ingrediente: Water – 2 cups Dried Cranberries – 1/3 cup Dried Apricots –
1/3 cup, chopped Raisins – 1/3 cup Butter – 1 stick (1/2 cup) Vanilla
Extract – 1 tsp…
Read more »
Read more »
Salata de iarna
30 January 2012
O
reteta simpla de salata de iarna din: cartofi, sfecla rosie, oua,
ceapa, masline, vinegreta si mazare boabe. Ingrediente: 4-5 cartofi 1
sfecla rosie (mijlocie) 2-3 oua 1 ceapa 50-100 g masline 100 g vinegreta
(3 linguri ulei si 1 lingura otet) sau 100 g smantana acrisoara 100 g
mazare boabe (facultativ) Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita de manzat
30 January 2012
O
reteta de tocanita de manzat din: carne de manzat, ceapa, ardei gras,
rosii, usturoi, vin rosu, pasta de tomate, condimente, patrunjel si
ulei. Ingrediente: 700 g carne de mânzat 1 ceapă 1 ardei gras 5 roşii 3
căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă cu vin roşu 1 lingură cu pastă de tomate
2-3 linguriţe cu…
Read more »
Read more »
Mâncare de linte cu lămâie
30 January 2012
O
reteta de mancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline,
ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare.
Ingrediente: 400 g linte 3 linguri cu ulei măsline 1 ceapă mică 1 morcov
3-4 frunze ţelină 1 lămâie 1 l supă vegetală sare Mod de preparare:
Tocăm mărunt ceapa şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cameleon
30 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cameleon din: curacao, cointreau, crema de
cocos, suc de banane si banana. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl
Cointreau 2 cl crema de cocos 2 cl suc de banane banana Mod de
preparare: Mixam bine in shaker ingredientele alcoolice, sucul de banane
si crema de cocos cu gheata.…
Read more »
Read more »
Rulade de vită umplute cu cepe murate
30 January 2012
O
reteta de rulade de vita umplute cu cepe murate din: paine toast, unt,
cimbru, morcovi, sare, ceapa murata in otet balsamic, muschi de vita,
piper, msutar, castravecior murat, ceapa, telina, ulei, faina, bulion,
vin rosu, supa si amidon. Ingrediente: 1 felie pâine toast 1 linguriţă
unt 1 fir cimbru 2 morcovi sare 4 cepe…
Read more »
Read more »
Supă de fasole uscată şi anghinare
30 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de fasole uscata si anghinare din: fasole
uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin,
vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie.
Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 tijă de ţelină, cu frunze 3 anghinare
1 ceapă 2 căţei de usturoi 150 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Budinca de andive
30 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca din: andive, branza telemea, cascaval,
oua, iaurt, rozmarin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g
brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă 1 cană cu iaurt 1 crenguţă de
rozmarin sare ulei de măsline Mod de preparare: Intr-un castron, bate
ouăle cu un praf de sare iaurtul.…
Read more »
Read more »
Rulouri vegetale
30 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri vegetale din: vinete, ardei capia,
usturoi, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente: 1 vânătă 4 ardei
capia mai cărnoşi 4 căţei de usturoi 3 linguriţe cu ulei de măsline 1
linguriţă cu oţet sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă
usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat uleiul…
Read more »
Read more »
Spumă de afine
30 January 2012
O
reteta gustoasa de supa de afine cu: afine, zahar, mascarpone, iaurt,
frisca lichida, zahar vanilat. Ingrediente: 200g afine 75g zahar 250g
mascarpone 140 g iaurt simplu 300 g frişcă lichidă 1 pliculeţ cu zahăr
vanilat Mod de preparare: Spală şi scurge afinele. Pune-le într-un
castron cu zahărul şi zahărul vanilat. Mixează-le cu blenderul.
Amestecă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati si sos de rosii
30 January 2012
O
reteta de pilaf cu carnati si sos de rosii din: orez, ceapa, carnati
afumati, unt, sare, piper, pasta de rosii si smantana. Ingrediente: 3
cescute de orez 2 cepe mici 500 g carnati afumati 50 g unt sare piper 1
lingura pasta de rosii 3 linguri de smantana Mod de preparare: Tai
ceapa…
Read more »
Read more »
Salată rapidă din legume asortate
30 January 2012
O
reteta de salata rapida din legume asortate din: castraveti, ridichi,
morcovi, telina, varza, frunze de rucola, sare grunjoasa, ulei de
masline extravirgin si otet de orez. Ingrediente: 2 castraveţi 1
legătură de ridichi 300 g morcovi noi 2 tije verzi de ţelină 1 varză
mică 200 g frunze de rucola 2 linguri sare grunjoasă…
Read more »
Read more »
Pui cu porumb
30 January 2012
O
reteta de pui cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe
de porumb, zahar, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de
1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 450 g boabe de
porumb congelate 1 linguriţă zahăr 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel
piper sare…
Read more »
Read more »
Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta
30 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta
din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza
ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion,
vin rosu si supa. Ingrediente: 4 bucati de muschi de vitel fasonat
pentru rulada (a 180 g) 1 catei de usturoi 150 g…
Read more »
Read more »
Cremă fină de brânză
30 January 2012
O
reteta delicioasa de crema fina de branza din: branza de vaci, branza
de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g
brânză de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smântână 1 pahar cu lapte 100 g
unt 3 ouă 2 linguri cu făină sare Mod de preparare: Pregăteşte un sos…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu sos de struguri
30 January 2012
O
reteta delicioasa de piept de rata cu: struguri, sos, vin rosu, sare,
rozmarin, smatana. Ingrediente: 600g struguri 1 piept de rata 200 ml vin
rosu sare rozmarin 100g smantana Mod de preparare: Condimentează
pieptul de raţă cu sare, crestează partea cu grăsime atât cât lama
cuţitului să ajungă la carne. Pune pieptul de raţă…
Read more »
Read more »
Cocktail South Of The Border
30 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria
si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta Mod de
preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam
cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele alcoolice apoi
amestecam bine totul.
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Tarta cu afine
30 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu afine, zahar, zeama de lamaie, unt,
faina, ou, lapte, sare. Ingrediente: 300 g afine 5 linguri cu zahăr 1
linguriţă cu zeamă de lămâie 1 lingură cu unt Ingrediente aluat: 250 g
făină 125 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte sare Mod de preparare: Intr-un
castron, amestecă…
Read more »
Read more »
Oua ochiuri cu legume
30 January 2012
O
reteta delicioasa de oua ochiuri cu:spanac, rosii, ceapa, ulei de
masline, sare. Ingrediente: 4 ouă 250 g spanac 4 roşii 2 cepe ulei de
măsline sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi. Spală
roşiile şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi
repartizează uniform ceapa, frunzele de…
Read more »
Read more »
Aspic de curcan
30 January 2012
O
reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina
apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare, otet. Ingrediente: 1 aripă
de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1
ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de usturoi 10 boabe de piper 1
linguriţă cu sare…
Read more »
Read more »
Salata de pepene rosu, feta si menta
30 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: pepene rosu, suc de lime, branza feta,
ulei de masline, menta, ceapa rosie, masline. Ingrediente: 600 g pepene
roşu, fără seminţe 1 lingură suc de lime 100 g brânză feta mărunţită 2
linguri ulei de măsline mentă proaspătă tocată 1/2 ceapă roşie feliată
75 g măsline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gougeres
29 January 2012
Nu
poti sa te opresti dupa o singura gougere. Cunoscute si ca fulgi de
branza, gougeres sunt produse de patiserie care se servesc ca aperitive,
dar pot constitui foarte bine si primul fel de mancare. De asemeneea,
sunt servite drept gustare la un pahar de vin. Gougeres se prepara
dintr-un aluat asemanator cu cel peentru…
Read more »
Read more »
Piure de broccoli cu susan
29 January 2012
O
reteta de piure de broccoli cu susan din: broccoli, conopida, dovlecel,
lapte de soia, margarina, seminte de susan, rosii cherry, frunze de
busuioc, piper si sare. Ingrediente: 1 kg broccoli ½ conopidă 1 dovlecel
300 ml lapte de soia 75 g margarină 100 g seminţe de susan câteva roşii
cherry 2–3 frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Supa dulce acrisoara
29 January 2012
O
retete de supa dulce acrisoara din: carne de pui, varza alba, ardei
rosu, ceapa, ulei de masline, lamaie, zahar, stafide, fulgi de chilli,
ciuperci si ceapa verde. Ingrediente: 250 g carne de pui 350 g varza
alba 1/2 ardei rosu 1 ceapa medie 2 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 4
cuburi de zahar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimen
29 January 2012
O
reteta delicioasa de pate vegetal de naut cu chimen din: naut, seminte
de chimen, patrunjel, curry, ulei de masline, nuci, sare si piper.
Ingrediente: 250 g naut fiert 1 lingurita cu seminte de chimen 1
lingurita cu patrunjel tocat fin 1/3 lingurita de curry 100 ml ulei de
masline 4 nuci sare piper …
Read more »
Read more »
Salată de morcovi noi, brânză şi roşii cherry
29 January 2012
O
reteta de salata de morcovi noi, branza si rosii cherry din: salata
verde creata, salata rosie creata, morcovi, telemea de vaca, rosii
cherry, paine de secara, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1 salată verde creaţă (mică) 1 salată roşie creaţă (mică) 4
morcovi noi 200 g telemea proaspătă de vacă 15…
Prăjitură de ciocolata cu alune de padure
29 January 2012
O
reteta de prajitura de ciocolata cu alune de padure din: faina, lapte
de soia, ulei de floarea soarelui, zahar, cacao, alune, praf de copt,
vanilie, bicarbonat si ciocolata amara. Ingediente: 200 g faina 180 ml
lapte de soia 50 ml ulei de floarea soarelui 140 g zahar 2 linguri cu
cacao 100 g alune…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu varza acra
29 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de vita cu varza acra din: carne de vita,
morcov, pastarnac, ceapa verde, patrunjel, varza acra, ardei, bulion,
bors, sare si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 morcov 1
pastarnac 3 cepe verzi sau 1 uscata 1 radacina de patrunjel 1/2 varza
acra 1 ardei 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu morcov
29 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu morcov din: oua, faina, zahar,
scortisoara, ulei, cacao, morcovi, suc de portocala, praf de copt,
mascarpone si zahar. Ingrediente: 4 ouă 300 g făină 200 g zahăr 20 g
scorţişoară 50 ml ulei 30 g cacao 3 morcovi sucul de la 1 portocală 1
plic praf de copt 2…
Read more »
Read more »
Caserola cu orez si legume
29 January 2012
O
reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin,
scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa,
orez basmati, supa, pasta de curry si oua. Ingrediente: 2 foi de dafin 1
baton de scortisoara de 5 cm, optional 100 g frunze de spanac 200 g
mazare 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Straccetti de pui cu champignon
29 January 2012
O
reteta delicioasa de Straccetti de pui cu champignon din: piept de pui,
ciuperci, usturoi, ardei iute, vin alb, apa, faina, ulei de masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui (circa 500 g) 250 g
ciuperci mici champignon 1 căţel de usturoi 1 ardei iute uscat 200 ml
vin alb 200 ml…
Read more »
Read more »
Tort Alvita
29 January 2012
O
reteta de tort Alvita din: albusuri, zahar, miere, esenta de vanilie,
foi de napolitana si nuci. Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri de zahăr 2
linguri de miere călduţă 1 esenţă de vanilie 2 foi de napolitană din
comerţ 60 de nuci tocate Mod de preparare: Bateti spumă albuşurile cu
zahărul şi le amesteci…
Read more »
Read more »
Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine
29 January 2012
O
reteta delicioasa de Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine
din: pastrama de vita, linte verde, salata creata, usturoi, ulei de
masline extravirgin, afine si otet balsamic. Ingrediente: 200 g pastramă
de vită (felii groase) 120 g linte verde 1 salată creaţă 2 căţei de
usturoi pentru vinegretă: 7 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Mochete de migdale
29 January 2012
O
reteta delicioasa de mochete de migdale din: ciocolata de manaj, cafea,
zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa. Ingrediente: 300 g
ciocolata de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahar 150 migdale 4
linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitura: 50 g ciocolata rasa Mod
de preparare: Rumeneşti uşor migdalele în…
Read more »
Read more »
Musaca în 3 culori
29 January 2012
O
reteta de musaca in 3 culori din: cartofi, rosii, carne tocata, ceapa,
patrunjel, vin alb, ulei, unt, concentrat de legume, boia dulce si
piper. Ingrediente: 10 cartofi 10 roşii 800 g carne tocată 2 cepe 2
legături pătrunjel verde 50 ml vin alb 4 linguri de ulei 1 cubuleţ de
unt 1 lingură concentrat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele aperitiv
29 January 2012
O
reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare,
carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper,
masline, stafide, oua si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina
300 ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru umplutura: 700 g carne
tocata 2 cepe verzi 2 cepe albe 2 linguri boia 1…
Read more »
Read more »
Paste cu branza de capra si sunca
29 January 2012
O
reteta de paste cu branza de capra si sunca din: banza de capra,
busuioc, sunc de praga, ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, suc de
rosii, zahar si paste. Ingrediente: 150 g branza de capra 1 legatura
busuioc proaspat, frunze rupte in bucati 150 g sunca de Praga, rupta
fasii 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu telemea la gratar
29 January 2012
O
reteta de rulouri cu telemea la gratar din: piept de pui, cartof, ou,
telemea de capra, marar verde, ceapa, paine, smantana, usturoi, piper,
sare, ulei, smantana, mustar si ulei de masline. Ingrediente: pentru
foi: 500 g piept de pui fara os 1 cartof crud ras 1 ou 200 g telemea de
capra rasa 2…
Read more »
Read more »
Salată orientală cu varză roşie
29 January 2012
O
reteta de salata orientala cu varza rosie din: salata verde, dovlecei,
rosii cherry, varza rosie, ulei de masline si sos de soia. Ingrediente: 1
salată verde 2 dovlecei (zucchini) 10 roşii cherry 1/4 varză roşie
pentru dressing: ulei de măsline extravirgin sos de soia Mod de
preparare: Spală frunzele de salată şi usucă-le…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend
29 January 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Blue Moon II O
reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao
albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu sote de ciuperci
29 January 2012
O
reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos
de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de
masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete
de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu
ketchup 1…
Read more »
Read more »
Spaghete cu nuci si usturoi
29 January 2012
O
reteta de spaghete cu nuci si usturoi din: spaghete, nuci, usturoi,
ulei de masline, ceapa, lamaie, verdeata, sare si piper. Ingrediente:
600 g spaghete 200 g nuci 5 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1
ceapa 1 lamaie verdeata – marar si patrunjel sare piper Mod de
preparare: Fierbeti spaghetele in…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Briose cu tarate de ovaz (video)
29 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara briose cu tarate de ovaz; un
preparat foarte sanatos si gustos , rapid si deosebit de delicios, bogat
in fibre si ideal pentru micul dejun. Ingrediente: Oat Bran – 2 1/2
cups Baking Soda – 2 tsp Walnuts – 1/2 cup, chopped Milk – 1 cup Yogurt
–…
Read more »
Read more »
Copane la cuptor
29 January 2012
O
reteta de copane la cuptor din: copane de pui, condimente, cartofi,
smantana, avocado, ulei, ceapa rosie, ardei gras, suc de rosii,
cascaval, rosii cherry, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: 500
g copane de pui dezosate, taiate bucati 30 g condiment mexican taco 400
g cartofi, taiati felii 6 linguri smantana 1 avocado,…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume
29 January 2012
O
reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi,
telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2
morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de
legume…
Read more »
Read more »
Cuburi de porc in sos dulce acrisor
29 January 2012
O
reteta de cuburi de porc in sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ardei
grasi, ceapa rosie, zahar brun, otet alb de mere, supa vegetala, rosii
cherry, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
pulpă de porc 2 ardei graşi 1 ceapă roşie 1 lingură rasă cu zahăr brun
50 ml…
Read more »
Read more »
Paste cu mazăre si smântână
29 January 2012
O
reteta de paste cu mazare si smantana din: paste, mazare, marar verde,
ceapa, oua, smantana, cascaval, ulei, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 600 g taitei sau alte paste mici 200 g mazare boabe din
conserva sau fiarta 1 legatura marar verde 1 ceapa 3 oua 250 ml smantana
50 g cascaval ras 4 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Moon II
29 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao
albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Galliano 1
cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida o felie de limeta Mod de
preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna totul intr-un pahar decorativ de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de hribi si cartofi
29 January 2012
O
reteta de supa crema de hribi si cartofi din: cartofi, hribi, unt, ulei
de masline extravirgin, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru,
paine toast, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi
medii (circa 200 g) 150 g hribi 30 g unt 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 ceapă medie 1,5 l…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de crab
29 January 2012
O
reteta de salata cu carne de crab din: paine, ou, lapte, carne de crab,
rosii cherry, morcovi, dovlecei, ulei de masline, patrunjel, zeama de
lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine pentru
tartine 1 ou 1 lingură lapte 200 g carne de crab conservată în suc
propriu 4 roşii cherry 2…
Read more »
Read more »
Retete pentru Valentine’s Day
29 January 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora
va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru
valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru
vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarte cu pere si ciocolată O
reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata
amaruie, unt,…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu pere
29 January 2012
O
reteta de muchi de vita cu pere din: medalioane de vita, pere, oua,
cascaval, pesmet, ulei, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane
de vita 200 g pere 2 oua 200 g cascaval ras 1 lingura pesmet 3 linguri
ulei 1 lingura hrean ras sare piper Mod de preparare: Curatati perele
si taiati-le…
Read more »
Read more »
Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz
29 January 2012
O
reteta de rulouri din aluat de naut umplute cu dovleac si praz din:
faina alba, faina de gris, faina de naut, oua, ulei de masline
extravirgin, dovleac, praz, parmezan, piper, pricomigdale, ou, sare,
nucsoara, marsala, broccoli, usturoi, ansoa, zeamil, ceapa, dovlecel,
morcov, fenicul, telina, ardei gras, fasole verde, ierburi aromatice,
sare si piper. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Gogoşele din morcovi si nuci
29 January 2012
O
reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar,
praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si
lapte. Ingrediente: 300 g faina 100 g zahar 2 lingurite praf de copt 1/2
lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 200 g
nuci zdrobite 200 g morcov ras fin 50…
Read more »
Read more »
Escargots au beurre d’ail
28 January 2012
Melcii
reprezinta pentru multi simbolul bucatariei traditionale frantuzesti si
sunt, probabil, primul fel de mancare pe care doreste sa-l incerce
orice calator strain venit in Franta in cautare de aventuri culinare.
Totusi, pentru a aprecia gustul melcilor e necesara deprinderea.
Maestrii bucatari mai inventivi au incercat sa foloseasca melcii pentru a
crea retete noi, cu…
Read more »
Read more »
Cuiburi de mămăligă
28 January 2012
O
reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval,
piper rosu si sare. Ingrediente: 300 g faina de porumb 4 oua 2 linguri
unt 50 g cascaval ras 50 g cascaval cubulete 1 lingurita piper rosu sare
Mod de preparare: Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta
clocoteşte,…
Read more »
Read more »
Salată cu ardei gras, ceapă verde şi parmezan
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu ardei gras, ceapa verde si parmezan din:
frunze de spanac, boabe de porumb, ceapa verde, parmezan, ardei gras,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g frunze de
spanac 1 conservă boabe de porumb 2 fire ceapă verde 150 g parmezan 1/2
ardei gras roşu pentru dressing:…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne
28 January 2012
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu carne de vita, ceapa, rosii,
ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g
carne tocată de vită 4 vinete potrivite 2 cepe 3 roşii 2 ardei (unul
pentru decor) 1 căpăţână de usturoi pătrunjel sare piper opţional un
ardei iute Mod de preparare: Se curăţă vinetele…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ratatouille
28 January 2012
O
reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei,
ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru,
smantana. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei capia 2 dovlecei 1 ceapă 2 roşii
50 g ciuperci 1 cană suc de roşii verdeaţă sare piper negru măcinat 200
ml smântână Mod de preparare: Se curăţă legumele. Se…
Salată cu mozzarella si ardei gras
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu mozzarella si ardei gras din: ardei
gras, salata verde, mozzarella, ulei de masline extravirgin, vanata,
migdale, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 miez de salată verde 150 g mozzarella 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 vânătă mică 2 linguri migdale sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bastoane cu sare
28 January 2012
O
reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa
calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3
linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit
Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de
copt si…
Read more »
Read more »
Vinete prajite cu usturoi si ghimbir
28 January 2012
O
reteta gustoasa de vinete prajite cu: usturoi, ghimbir, ulei de susan.
Ingrediente: 2 vinete 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 linguriţă ghimbir
1 linguriţă ulei de susan Mod de preparare: Se taie vinetele în
cuburi de 1 cm. Se pun la prăjit în ulei fierbinte, se adaugă usturoiul,
ghimbirul şi se prăjesc…
Read more »
Read more »
Nectar de pere
28 January 2012
Se
decojesc 8 pere şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie
cubuleţe. Se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr pudră, 2 linguri suc
de lămâie şi 1 vârf de cuţit praf de anason; se lasă la frigider cca 60
min. Se crestează pe lung 2 batoane de vanilie şi se scoate miezul;…
Read more »
Read more »
Budinca din paine si branza
28 January 2012
O
reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci,
lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara.
Ingrediente: 300 g franzela sau paine alba 150 g branza proaspata de
vaci 400 ml lapte 4 oua 1 lingura unt 2 linguri zahar 100 g nuci
zdrobite 50 g stafide 100 ml…
Read more »
Read more »
Somon glazurat cu taitei
28 January 2012
O
reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri
de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de
floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 2
linguri pasta miso 4 fileuri de somon 200 g fasole verde, taiata
segmente 600 g taitei proaspeti cu ou, fierti…
Read more »
Read more »
Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă
28 January 2012
O
reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca
din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si
prosciutto. Ingrediente: 1 kg fenicul 1/2 lămâie pentru crema de brânză
Brie: 300 ml lapte 30 g unt 20 g faină albă 180 g brânză Brie sare
pentru gratinare: 100 g şuncă…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequilla Picanta
28 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tequilla Picanta din: teqilla, sangrita,
lamaie si sare. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Sangrita lamaie sare
Mod de preparare: Mai intai bem bautura picanta, apoi musca sfertul de
lamaie, gustam putina sare si in final bem tequila. Ambele bauturi vor
fi servite rece.
Read more »
Read more »
Orez cu fistic
28 January 2012
O
reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de
legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de
masline, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 350 g orez 40 g fistic 100
ml vin alb sec 1 l supa de legume 1 lingura seminte de coriandru 2
linguri cascaval ras…
Read more »
Read more »
Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)
28 January 2012
Va
prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii
ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient.
Bucurati-va de retetele lunii ianuarie! Reteta zilei: Creme Brulee O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare,
extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana
1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Supa consistenta de creveti cu porumb
28 January 2012
O
reteta de supa consistenta de creveti cu porumb din: supa de peste,
fasole verde, creveti, ceapa verde, smantana, unt, ceapa, cartofi, malai
si porumb. Ingrediente: 500 ml supa limpede de peste 300 g fasole
verde, taiata segmente 300 g creveti prefierti, curatati 1 legatura
ceapa verde, tocata 150 ml smantana 20 g unt 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu pere si ciocolată
28 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata
amaruie, unt, zahar, migdale, pere si suc de lamaie. Ingrediente: 3 oua
150 g ciocolata amaruie 50 g unt 40 g zahar 60 g migdale macinate 3 pere
2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180
°C.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)
28 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda; un
preparat foarte rapid,deosebit de gustos si delicios pentru care nu sunt
necesare decat foarte putine ingrediente. Cum se prepara biscuiti cu
aroma de lavanda Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata libaneza de vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata libaneza de vinete cu: rosii, patrunjel,
ceapa verde, usturoi verde, catei de usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 vinete coapte 2 roşii mari 1
legătură pătrunjel 1 ceapă verde 1 usturoi verde 2 căţei de usturoi
tocaţi mărunt ulei de măsline zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Desert aromat
28 January 2012
O
reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt,
mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin,
cocos, miere si frisca. Ingrediente: 250 g biscuiti din ovaz sau
amaretto 100 g unt 200 g mascarpone sau crema de branza 1 portocala 100 g
nuci zdrobite mai mare 1 lingurita boabe de ienupar…
Read more »
Read more »
Rulou de legume cu piure de dovleac
28 January 2012
O
reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov,
telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare,
piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce. Ingrediente:
350 g spanac proaspăt 70 g morcov 50 g ţelină 30 g ceapă 6 linguri
parmezan ras 1 ou 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Parmigiana de vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de
masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan,
cascaval afumat, ulei. Ingrediente sos: 400 g roşii decojite 1 căţel
usturoi 3 linguri ulei măsline 4 fire busuioc proaspăt sare ardei roşu
zahăr Ingrediente parmigiana: 600 g vinete 250 g mozzarella 60 g
parmezan…
Read more »
Read more »
Piept de curcan picant cu orez si curry
28 January 2012
O
reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline,
ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa. Ingrediente: 150 g orez
integral 500 g piept de curcan 3 linguri ulei de măsline 2 ardei graşi
(1 roşu, 1 galben) un ardei iute 2 linguriţe curry un fir de praz 200 ml
supă…
Read more »
Read more »
Salata cu mere si pepene
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata din: mere, pere, pepene galben, portocale,
banana, zahar, rom, ananas, vin alb, struguri, frunze de menta.
Ingrediente: 2 mere 2 pere nu prea moi 1/2 pepene galben 2 portocale (4
mandarine) 1 banană 3 linguri de zahăr o ceşcuţă de rom 3-4 felii de
compot de ananas vin alb 10…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu orez salbatic
28 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte,
usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare,
piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella. Ingrediente: 150 g
linte 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 200 g pulpă de roşii sare şi piper 2…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
28 January 2012
O
reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau,
sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 litri zeama de varza acra sau bors
2 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 1 ardei gras sau 1
lingura pasta de…
Read more »
Read more »
Tarta cu miere si fistic
28 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta,
sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt,
apa de flori si iaurt integral. Ingrediente: 200 g aluat de tarta 200
ml sirop bine legat 100 g miere poliflora 3 lingura zeama si coaja rasa
de la 1 portocala…
Read more »
Read more »
Cocktail Jagertonic
28 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si
portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala
Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi
pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de
portocala.
Read more »
Read more »
Păstrăv cu legume
28 January 2012
O
reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles,
ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel
si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de
Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare
piper 60 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #1
28 January 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu
din vinete O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval,
bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g
caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După
ce se scurg bine, se aşază pe…
Read more »
Read more »
Prune calde cu miere şi nuci
28 January 2012
O
reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar
brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama
de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de
ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent
(yena), uns…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
28 January 2012
O
reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne
de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion,
suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g
orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2
linguri de bulion…
Read more »
Read more »
Betisoare iuti
27 January 2012
O
reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de
caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras
de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri
gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate
100 g pesmet dulce sau nuci măcinate…
Read more »
Read more »
Şalău cu ciuperci
27 January 2012
O
reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci,
unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin,
ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml
lapte 150 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Perişoare cu sos de roşii
27 January 2012
O
reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare,
ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g
file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2
linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
27 January 2012
O
reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din:
lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri,
albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si
galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g
faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120 g…
Read more »
Read more »
Desert crocant cu caramel
27 January 2012
O
reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun,
scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4
mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un
praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru
topping: 75 g unt 100…