duminică, 7 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #43


Retete de Paste:

Cocktail Campari Maracuja

1 February 2012
Cocktail Campari MaracujaO reeta simpla de Cocktail Campari Maracuja din: campari si suc de maracuja. Ingrediente: 3 cl Campari suc de maracuja   Mod de preparare: Turnam Campari-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste trei cuburi de gheta, apoi completam cu suc de maracuja rece.  
Read more »

Bocadillo con tomate

1 February 2012
Bocadillo con tomateBocadillo este un fel de sandvici spaniol, care se poate manca pe strada, ca gustare, dar poate aparea si in meniurile tavernelor spaniole. Painea folosita pentru bocadillo este o franzela alba cu coaja crocanta, asemanatoare baghete frantuzesti. Pentru a fi umpluta, aceasta se taie in doua. Bocadillo este foarte cunoscut in toata Spania si de…
Read more »

Cum se prepara Tofu Stir Fry (video)

1 February 2012
O reteta video despre cum se prepara tofu stir fry, un preparat vegetarian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Tofu Stir Fry
Read more »

Salată caldă de somon şi cartofi

1 February 2012
Salată caldă de somon şi cartofiO reteta de salata calda de somon si cartofi din: somon, cartofi albi, fasole verde, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ierburi aromatice, boabe de piper rosu, boabe de piper alb si sare. Ingrediente: 450 g somon proaspăt 3 cartofi albi 150 g fasole verde 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie (zeama)…
Read more »

Rulade de vită umplute cu şuncă

1 February 2012
Rulade de vită umplute cu şuncăO reteta de rulade de vita umplute cu sunca din: ardei gras, ceapa, carne de vita, sare, piper, mustar cu tarhon, sunca de praga, ulei, supa si vin rosu. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ceapa 6 felii de carne de vita fasonate pentru rulada (a circa 150 g) sare piper 4 lingurite mustar cu…
Read more »

Muşchi de porc cu prune

1 February 2012
Muşchi de porc cu pruneO reteta delicioasa de muschi de porc cu: prune, gem de prune, vin alb sec, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente:  800 g muşchi de porc 150 g gem de prune 100 g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare: Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi…
Read more »

Reteta zilei: Supa cu carne si dovleac

1 February 2012
O reteta de supa cu carne si dovleac din: carne, paste fainoase, ardei, ceapa, morcov, cartofi, dovleac, frunze de dafin, boia dulce, oregano, pasta de tomate, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500g carne 250g paste fainoase 1 ardei 1 ceapa 1 morcov 1-2 cartofi 200g dovleac 2 frunze de dafin 1 lingurita boia dulce 1…
Read more »

Salată de cartofi cu copane de pui

1 February 2012
Salată de cartofi cu copane de puiO reteta de Salată de cartofi cu copane de pui din: ceapa, supa, otet de vin alb, piper, mustar iute, copanele de pui, oua, boia, faina, pesmet, grasime, castravete si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapă cca 125 ml supă 3-4 linguri oţet de vin alb piper 1 linguriţă muştar iute 4 copănele de pui…
Read more »

Desert cu papaya

1 February 2012
Desert cu papayaO reteta delicioasa de desert cu papaya din: fructe de papaya, pastaie de vanilie, zeama de limeta, zahar, mac, frisca, branza dulce, paine neagra, unt si frunze de menta. Ingrediente: 1 fruct de papaya 1 păstaie de vanilie 2 linguri zeamă de limete 7 linguri zahăr 2 linguri mac măcinat 200 ml frişcă lichidă 500…
Read more »

Cocktail Zorro

1 February 2012
Cocktail ZorroO reteta simpla de Cocktail Zorro din: tequilla, bols triple sec, curacao albastru, suc de grepfrut, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Bols Triple Sec 1 cl Curacao albastru 4 cl suc de grepfrut tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine, cu exceptia tonicului, cu cuburi…
Read more »

Pizza de cartofi cu roşii cherry si mozzarella

1 February 2012
Pizza de cartofi cu roşii cherry si mozzarellaO reteta delicioasa de pizza de cartofi cu rosii cherry si mozzarella din: cartofi albi, rosii cherry, patrunjel, busuioc, usturoi, faina, praf de copt, unt, sare, grasime vegetala, mozzarella si piper. Ingrediente: 800 g cartofi albi 300 g roşii cherry 2 linguri ceapă verde tocată 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri busuioc 1 căţel de…
Read more »

Roşii umplute gratinate

1 February 2012
Roşii umplute gratinateO reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei, usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 250 g ton în ulei 2 dovlecei medii spre mari 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri migdale 1 legătură pătrunjel 1/2 ardei iute…
Read more »

Salata de portocale si sparanghel

1 February 2012
Salata de portocale si sparanghelO reteta delicioasa de salata de portocale si sparanghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 250 g sparangehl curatat si taiat in bucati de 5 cm 2 portocale mari 2 rosii taiate in 8 salata verde taiata fasii 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita…
Read more »

Rulada din carne de vita

1 February 2012
Rulada din carne de vitaO reteta gustoasa de rulada din:carne de vita, bere, castraveti murati, sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar, sare. Ingrediente: 1 cutie cu bere 600 g carne de vită 1 borcan cu castraveţi muraţi 300 g şunculiţă ţărănească 2 linguri cu pastă de tomate boabe de muştar sare Mod de preparare: Taie carnea de vită…
Read more »

Sufleu aromat

1 February 2012
Sufleu aromatO reteta delicioasa de sufleu cu: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar, sare. Ingrediente: 400 g prune 5 ouă 70 g făină 60 g unt 1 lămâie 100 ml lapte 3 linguri cu zahăr sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să fiarbă.…
Read more »

Placinta cu somon

1 February 2012
Placinta cu somonO reteta delicioasa de placinta cu: somon, placinta, aluat foitaj, oua, orez, ceapa, coriandru, scortisoara, zeama de lamaie, marar verde, chimen, anason, sare. Ingrediente: 300 g file de somon (crud sau afumat) 2 foi de aluat foitaj (500 g) 3 ouă + 1 ou pentru uns 1 cană cu orez 1 ceapă 1 lingurita chimen…
Read more »

Supa cu coltunasi

1 February 2012
Supa cu coltunasiO reteta de supa cu coltunasi din: supa concentrata din carne de pasare, patrunjel, piper, smantana, faina, oua, branza de vaci si sare. Ingrediente: 2,5-3 l de supa concentrata din carne de pasare patrunjel verde  piper 100 g smantana pentru coltunasi: 70 g faina 2 oua 120 g branza de vaci sare   Mod de…
Read more »

Rulada din piept de pui

1 February 2012
Rulada din piept de puiO reteta delicioasa de rulada din: carne de pui, cascaval, bacon, mustar, ardei gras rosu, ardei gras verde, busuioc, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 200 g caşcaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu muştar 1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod de preparare: Taie…
Read more »

Rulada din carne amestec

1 February 2012
Rulada din carne amestecO reteta delicioasa de rulada cu: carne tocata, masline, cartofi, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocată 150 g măsline umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapă 3 ouă 2 felii de pâine 4 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă bine carnea…
Read more »

Cartofi la tigaie cu carne de vita

1 February 2012
Cartofi la tigaie cu carne de vitaO reteta de cartofi la tigaie cu carne de vita din: cartofi rosii, ceapa, carne de vita, rosii cherry, maghiran, ulei, sare, piper, chimen, untura si bacon. Ingrediente: 600 g cartofi rosii fierti in coaja in ziua precedenta 1 ceapa 250 g carne de vita fiarta 150 g rosii cherry 2 fire maghiran 1 linguri…
Read more »

Cocktail Green Show

1 February 2012
Cocktail Green ShowO reteta simpla de Cocktail Green Show din: curacao albastru, chartreuse, suc de kiwi, suc de grepfrut si sifon. Ingrediente: 1 cl Curacao albastru 1 cl Chartreuse 2 cl suc de kiwi 5 cl suc de grepfrut sifon   Mod de preparare: Ingredientele alcoolice si sucurile de fructe se agita bine cu gheata intr-un shaker,…
Read more »

Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

1 February 2012
Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananasO reteta delicioasa de clatite cu cocos umplute cu frisca si ananas din: ananas, frisca, zahar, faina, lapte de cocos, zahar pudra, oua, margarina si suc de ananas. Ingrediente: 6 rondele de ananas (conservă) 250 ml frişcă lichidă 3 linguri zahăr aluat:  75 g făină 150 g lapte de cocos 1 linguriţă zahăr pudră 2…
Read more »

Legume cu sos olandez

1 February 2012
Legume cu sos olandezO reteta delicioasa de legume cu sos:ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, apa, sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4 morcovi 2 cepe 1 crenguţă de cimbrişor 75 g unt Ingrediente sos: 100 g iaurt mai gras 50 g muştar 50 g făină 30 g zahăr 20 ml oţet 75 g…
Read more »

Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

1 February 2012
Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezanO reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana, oua, parmezan si nucsoara. Ingrediente: 2 fire praz 200 g ciuperci Champignon 1 căţel de usturoi 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel tocat sare piper 500 g cartofi roşii 200 g smântână 2 ouă…
Read more »

Rulada impanata

1 February 2012
Rulada impanataO reteta gustoasa de rulada din: carne de vita, ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de vită 1 bucată de ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 căţei de usturoi 1 cană cu vin 1 lingură cu muştar sare piper Mod de preparare: Spală carnea, şterge-p cu un şervet curat şi tai-o astfel…
Read more »

Chec cu ghimbir

1 February 2012
Chec cu ghimbirO reteta delicioasa de chec cu: ghimbir, oua, faina, lapte, unt, zahar, fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 2 ouă 2 căni cu făină 1 cană cu lapte 100 g unt 1 cană cu zahar 2 linguriţe cu ghimbir proaspăt ras 50 g fulgi de ciocolată 1 linguriţa cu bicarbonat 1 fiolă…
Read more »

Tartă cu spanac

1 February 2012
Tartă cu spanacO reteta gustoasa de tarta cu spanac, telemea, branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, margarina, praf de copt, sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g telemea 100 g brânză de capră 150 g smântână 2 ouă 1 linguriţă cu ghimbir proaspăt ras 50 g caşcaval Ingrediente aluat: 350 g făină 3 linguri cu…
Read more »

Pui marocan

31 January 2012
Pui marocanO reteta delicioasa de pui marocan din: pulpe de pui, ceapa, frunze de telina, ardei gras, rosii, seminte de chimen, stafide, masline, pasta de rosii, cartofi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe mici de pui 2 cepe 2 legături frunze de ţelină 1 ardei gras 2 roşii 1 lingură seminţe de chimen 100 g…
Read more »

Crostini

31 January 2012
CrostiniCrostini este termenul italian pentru crutoane si denumeste niste felii de paine prajita. pe care se pun diferite ingrediente. Se servesc ca antreuri sau ca gustari la petreceri. Pentru a prepara crostini se poate folosi un numar infinit de combinafii de ingrediente, in functie de preferinte. De regula, se ung cu diferite feluri de pate…
Read more »

Cocktail Xuxu Margarita

31 January 2012
Cocktail Xuxu MargaritaO retetea simpla de Cocktail Xuxu Margarita din: xuxu, tequilla, zeama de lamaie, zahar si capsuni. Ingrediente: 10 cl Xuxu 10 (lichior de capsuni) 4 cl tequilla 1 cl zeama de lamaie zahar capsuni   Mod de preparare: Lichiorul de capsuni, tequilla, zeama de lamaie si cuburile de gehata se agita bine in shaker, apoi…
Read more »

Pui în must alb

31 January 2012
Pui în must albO reteta delicioasa de pui in must alb din: pulpe superioare, must, supa de carne, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 400 ml must alb 200 ml supă de carne sau apă 3 linguri ulei de măsline 1 lingură smântână zeama de la…
Read more »

Rulouri cu masline

31 January 2012
Rulouri cu maslineO reteta delicioasa de rulouri cu: masline, aluat, ansoa, usturoi, busuioc verde, ulei de masline, ou. Ingrediente: 500 g aluat fraged 200 g măsline, din cele mai mici 2-3 fileuri de anşoa 3-4 căţei de usturoi o mână de frunze cu busuioc verde ulei de măsline 1 ou Mod de preparare: Scoate sâmburii măslinelor şi…
Read more »

Cum se prepara muschi de vita cu ciuperci (video)

31 January 2012
O reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu ciuperci; un preparat foarte sanatos si rapid, deosebit de gustos si delicios. Ingrediente: 2 1/2 to 3 lb beef tenderloin roast salt and pepper to taste 1 tbsp vegetable oil 2 tbsp unsalted butter, divided 1/2 cup sliced shallots 1/4 cup tarragon white wine…

Pateuri vegetale

31 January 2012
Pateuri vegetaleO reteta gustoasa de pateuri cu: ardei gras, branza dulce, margarina, faina, ulei, otet, sare. Ingrediente: 2 ardei graşi 300 g brânză dulce 250 g margarina 11 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 linguriţă rasă cu sare Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia…
Read more »

Reteta zilei: Madlene cu miere

31 January 2012
O reteta delicioasa de Madlene cu miere din: unt, zahar, praf de copt, coaja de lamaie, sare, faina, esenta de vanilie, miere si oua. Ingrediente: 113 g unt 100g zahar alb granulat 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita coaja de lamaie 1/8 lingurita sare 1 cana faina 1 lingurita esenta vanilie 2 lingurite miere…
Read more »

Salată de fasole uscată

31 January 2012
Salată de fasole uscatăO reteta de salata de fasole uscata din: fasole pestrita, ardei gras, ceapa rosie, cartofi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, oregano, boia, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole pestriţă (boabe) 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 cartofi mari 2 căţei de usturoi 2…
Read more »

Supa de pui cu smantana

31 January 2012
Supa de pui cu smantanaO reteta delicioasa de supa de pui cu smantana din: piept de pui, telina, morcovi, albitura, ardei grasi, oua, orez, patrunjel, marar, sare si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telina 100 g morcovi 100 g albitura 2-3 ardei grasi (galben si rosu) 50 g faina 2 oua 100 g orez 50 g…
Read more »

Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumat

31 January 2012
Clătite cu spanac şi cubuleţe de kaizer afumatO reteta de clatite cu spanac si cubulete de kaizer afumat din: faina, lapte, oua, sare, spanac, cartofi, ulei, kaizer, piper, nucsoara, unt, ceapa si susan. Ingrediente: 175 g făină 350 ml lapte 2 ouă sare 300 g spanac congelat 300 g cartofi albi 3 linguri ulei 4 linguri kaizer afumat tăiat cubuleţe piper nucşoară…
Read more »

Cremă de portocale

31 January 2012
Cremă de portocaleO reteta delicioasa de crema de portocale din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 3 ouă 150 g zahăr 2 portocale 50 g unt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 200 ml frişcă lichidă   Mod de preparare: Într-un vas metalic, mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul până…
Read more »

Rulouri de vita cu orez

31 January 2012
Rulouri de vita cu orezO reteta de rulouri de vita cu orez din: pulpa de vita, orez, cascaval, stafide, vin, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpa de vita 1 cescuta cu orez 100 g cascaval 100 g stafide 1 cana de vin patrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea în felii cât mai…
Read more »

Pizza cu sos pesto

31 January 2012
Pizza cu sos pestoO reteta delicioasa de pizza cu sos pesto din: faina, ulei de masline, apa, sare, drojdie, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, sare, piper, rosii, branza, masline si busuioc. Ingrediente: 150 g faina 150 ml apa calduta 1 lingurita cu ulei de masline 1 lingurita de sare 1 pliculet drojdie uscata pentru sosul pesto: 60…
Read more »

Kebab de casa

31 January 2012
Kebab de casaIncinge grillul la temperatură potrivită. Taie felii carnea de miel şi aşaz-o în tava de copt tapetată cu folie de aluminiu şi dă la gril 1 minut, ca să se încălzească, încălzeşte 4 lipii orientale. Combină varză roşie, tocată mărunt, 1 ceapă roşie, tocată, zeama de la 1 lămâie, 1 linguriţă zahăr şi adaugă un…
Read more »

Cocktail Banana Lemon

31 January 2012
Cocktail Banana LemonO reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul de banane. Completam cu Botter Lemon si…
Read more »

Salam din prune uscate

31 January 2012
Salam din prune uscateO reteta de salam din prune uscate din: prune uscate, zahar, apa si nuci. Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahar 50 ml apa 200-300 g nuci   Mod de preparare: Prajesti nucile timp de 10 minute in cuptor, apoi le dai prin macina de macinat nuca. Speli prunele in 2-3 ape caldute, le…
Read more »

Clatite cu legume, din faina integrala

31 January 2012
Clatite cu legume, din faina integralaO reteta delicioasa de clatite cu legume, din faina integrala din: faina, faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cascaval. Ingrediente: 100 g faina alba 70 g faina integrala circa 350 ml lapte 2 oua 1 praf…
Read more »

Retete delicioase: Corăbioare

31 January 2012
Retete delicioase: CorăbioareO reteta delicioasa de corabioare cu: branza dulce, oua, iaurt, unt, marar, faina, praf de copt, sare, zahar. Ingrediente: 400 g brânză dulce 6 ouă 125 g iaurt 1 lingură cu unt mărar Ingrediente aluat:  250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2 linguriţă…
Read more »

Supa crema de sparanghel

31 January 2012
Supa crema de sparanghelO reteta delicioasa de supa crema cu:sparanghel, zahar, unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 500 g sparanghel 1 lingură cu zahăr 2 linguri cu unt 40 g făină 200 ml smântână 150 ml pahar cu vin nucşoară sare piper Mod de preparare: Pune la fiert un litru de apă cu o lingură de…
Read more »

Escabeche

31 January 2012
EscabechePentru escabeche, pestele trebuie mai intai prajit, iar dupa aceea marinat. Aceasta tehnica ce provine, probabil, de la mauri a patruns si in bucataria frantuzeasca, si apare mentionata chiar si in carti de bucate englezesti (caveach) din secolul XVII. In esenta, este o modalitate de conservare a pestelui, precum sararea, afumarea si uscarea. Pestele se…
Read more »

Conopida, broccoli si paste la cuptor

31 January 2012
Conopida, broccoli si paste la cuptorO reteta simpla de conopida, broccoli si paste la cuptor din: conopida, broccoli, paste, iaurt, smantana, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 500 g conopida 500 g broccoli 200 g paste 200 g iaurt 100 g smantana 3 oua sare unt faina piper 50 g cascaval   Mod de preparare: Tai cubulete conopida si buchetelele…
Read more »

Panzanella delicioasă

31 January 2012
Panzanella delicioasăO reteta de panzella delicioasa din: paine, ceapa verde, sparanghel, rosii, dovlecei, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, sare, piper si rosii cherry. Reţeta clasică de panzanella prevede ca pâinea învechită să se pună la înmuiat în apă cu oţet, apoi să se stoarcă şi să se sfărâme cu degetele. Se amestecă pâinea cu…
Read more »

Friptură de miel cu cuşcuş

31 January 2012
Friptură de miel cu cuşcuşPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Amesteca 900 g carne de miel, tăiată bucăţi cu câte 1 lingura de mentă tocată, pătrunjel şi 1 linguriţă pastă harissa. Prăjeste carnea in 1 lingură ulei şi apoi stinge cu 100 ml vin roşu. Fierbe carnea la foc mic, înăbuşit, până când se frăgezeşte, adăugând câte puţină apă…
Read more »

Rulade de viţel umplute cu carne tocată

31 January 2012
Rulade de viţel umplute cu carne tocatăO reteta delicioasa de rulade de vitel umplute cu carne tocata din: maghiran, zarzavat, ceapa verde, usturoi, carnati, verdeata, sare, piper, muschi de vitel, ulei, supa de vita, vin alb, smanata si coaja de lamaie. Ingrediente: 1/2 legatura maghiran 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe verzi 1 catel de usturoi 150 g carnati proaspeti…
Read more »

Mancare de fasole cu boabe de morcov

31 January 2012
Mancare de fasole cu boabe de morcovO reteta de mancare de fasole cu boabe de morcov din: fasole alba, ceapa, ardei gras, usturoi, ulei, sare, piper, bulion, patrunjel, cimbru si boia. Ingrediente: 500 g fasole boabe alba 3 morcovi 3 cepe 1 ardei gras rosu 2-3 catei de usturoi ulei sare piper bulion patrunjel verde tocat cimbru boia   Mod de…
Read more »

Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

31 January 2012
O reteta de pui cu sos de vin si patrunjel verde din: piept de pui dezosat, ulei, unt, usturoi, sare, piper negru, piper alb, zahar, otet aromatic, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 50 ml ulei 100 g unt 4–5 căţei de usturoi sare piper negru şi…
Read more »

Supe si ciorbe: Supa crema de praz

31 January 2012
Supe si ciorbe: Supa crema de prazO reteta delicioasa de supa cu: crema, praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l apă 3 cartofi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură cu unt 200 g smântână sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi…
Read more »

Pizza floare

31 January 2012
Pizza floareO retete delicioasa de pizza cu: branza, rosii cherry, oua, smantana, patrunel, faina, lapte, praf de copt, ulei, sare. Ingrediente: 200 g brânză dulce 300 g roşii cherry 2 ouă 2 linguri cu smântână 1 legătură de pătrunjel Ingrediente aluat:  125 g brânză dulce 250 g făină 4 linguri cu lapte 1 ou 1 pliculeţ…
Read more »

Rulade de porc umplute cu varză murată

31 January 2012
Rulade de porc umplute cu varză muratăO reteta de rulade de porc umplute cu varza murata din: ceapa, morcov, ardei gras rosu, bacon, ulei, varza murata, supa, muschid e porc, sare, piper, mustar, galuste de cartofi si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras rosu 150 bacon 6 linguri ulei 750 g varza murata, tocata 550 ml supa 4…
Read more »

Cocktail Eldorado

31 January 2012
Cocktail EldoradoO reteta dimpla de cocktail Eldorado Ingredinete: 5 cl tequilla 1 cl triple Sec 1 cl Creme de Bananes 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 4 cl nectar de banane o felie de limeta o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice si sucurile de fructe impreuna…
Read more »

Paine cu fructe

31 January 2012
Paine cu fructeO reteta delicioasa de paine cu: fructe uscate, stafide, nuci, caise, alune,coaja de lamaie, chimen macinat, lapte, oua, zahar, zahar brun, unt. Ingrediente: 500 g pâine integrală 500 g fructe uscate şi sâmburi (stafide, nuci, caise confia­te, alune, coajă de portocală şi lămâie confiate) 1 linguriţă cu chimen măcinat 600 ml lapte 2 ouă 140…
Read more »

Sandvis fructat

31 January 2012
Sandvis fructatO reteta delicioasa de sandvis cu: struguri, covrigi, chifle, ricotta, vin alb, parmezan, portocale, salvie, sare, piper. Ingrediente: 400 g struguri 4 covrigi pufoşi sau chifle 250 g ricotta 2 linguri cu vin alb 30 g parmezan ras 1-2 portocale frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Freacă ricotta cu sare şi piper. Adaugă…
Read more »

Deserturi delicioase: Tarta aromata

31 January 2012
Deserturi delicioase: Tarta aromataO reteta delicioasa de tarta cu: unt, faina, zahar, lapte, sare, struguri, branza de vaci, frisca, oua, zahar, esenta de vanilie, portocala. Ingrediente: 120 g unt 200 g făină 2 linguri cu zahăr 3 linguri cu lapte sare Ingrediente umplutura: 500 g struguri 250 g brânză de vaci 150 ml frişcă 3 ouă 100 g…
Read more »

Empanadas

30 January 2012
EmpanadasEmpanadas este varianta spaniola si sud-americana a unui produs de patiserie cu umplutura care apare in multe alte culturi: de exemplu, India are samosa, in Asia se prepara pachetele de primavara, ba s-ar putea spune ca pana si obisnuitul sandvici este tot o varianta a acestor gustari. Empanadas (insemnand literal “invelite in paine” sunt facute…
Read more »

Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă

30 January 2012
Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncăO reteta de supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g mazăre nouă 1 cartof alb mediu 1 1 supă concentrată de legume 1/2 ceapă albă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 100 g şuncă…
Read more »

Pui înăbuşit cu saramură de roşii

30 January 2012
Pui înăbuşit cu saramură de roşiiO reteta delicioasa de pui inabusit cu saramura de rosii din: carne de pui, ulei, rosii conservate, ardei iute, zahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2,5 kg carne de pui 200 ml ulei 800 g roşii conservate 1 ardei iute 20 g zahăr 50 g usturoi 50 g sare 2 g piper   Mod de…
Read more »

Mancare de ciuperci cu ficatei de pasare

30 January 2012
Mancare de ciuperci cu ficatei de pasareO reteta de mancare de ciuperci cu ficatei de pasare din: ciuperci, ficatei de pui, sare, piper, ceapa, unt, orez, cascaval si supa de carne. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 300 g ficatei de pui sare piper 1 ceapa 50 g unt 200 g orez 50 g cascaval ras supa de carne   Mod de preparare:…
Read more »

Rulade de viţel în sos de vin roşu

30 January 2012
Rulade de viţel în sos de vin roşuO reteta delicioasa de rulade de vitel in sos de vin rosu din: oua, carne de vitel, patrunjel, cimbru, sare, piper, muschid e vitel, rosii, morcovi, cepe, ulei, ulei, bulion, vin tosu si supa. Ingrediente: 4 ouă 250 g carne de viţel tocată 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 linguriţă cimbru tocat sare piper 4 buc.…

Reteta zilei: Muffins cu branza Roquefort

30 January 2012
O reteta delicioasa de Muffins cu branza Roquefort din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150g branza Roquefort 50 g nuci sare   Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul…
Read more »

Cocktail Cynar Lemon

30 January 2012
Cocktail Cynar LemonO reteta simpla de Cocktail Cynar Lemon din: cynar, lime juice si bitter lemon. Ingredinete: 4 cl Cynar 1 cl Lime juice Bitter Lemon   Mod de preparare: Mixam bine Cynarul cu lime Juice si cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu bitter Lemon.
Read more »

Pui cu prune şi gutui

30 January 2012
Pui cu prune şi gutuiO reteta de pui cu prune si gutui din: pui, prune, gutui, zahar, faina, vin alb, sare si ulei. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg prune 1/2 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 pahar apă 1/2 pahar vin alb sare ulei   Mod de preparare: Spălaţi puiul, îl săraţi şi îl căliţi…
Read more »

Lasagna cu varza

30 January 2012
Lasagna cu varzaO reteta delicioasa de lasagna cu varza din: varza, ceapa, usturoi, paine, carne tocata, mustar, ou, rosii pasate, bacon si smantana. Ingrediente 1 varza de circa 1,5 kg 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 felie de paine alba 500 g carne tocata 1 lingurita mustar 1 ou 1 cutie de rosii pasate (250 g)…
Read more »

Minitarte cu afine

30 January 2012
Minitarte cu afineO reteta delicioasa de minitarte cu:afine, oua, zahar, lapte, frisca, rom, zahar vanilat, margarina, zahar pudra, smantana, faina, sare. Ingrediente: 250 g afine 3 ouă 150 g zahăr 150 ml lapte 300 g frişcă bătută 15 ml rom 1 plic cu zahăr vanilat Ingrediente aluat: 125 g margarina 100 g zahăr pudră 2 linguri cu…
Read more »

Salată cu seminţe de pin

30 January 2012
Salată cu seminţe de pinO reteta gustoasa de salata cu: vanata, salata rucola, seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie, apa, sare. Ingrediente: 1 vânătă 200 g salată rucola 10 g seminţe de pin 2 roşii Ingrediente sos: 50 ml ulei 20 ml zeamă de lămâie 3 linguri cu apă rece sare Mod de preparare: Intr-un bol, bate…
Read more »

Involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu

30 January 2012
Involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosuO reteta de involtini cu verdeata in sos de ciuperci cu vin rosu din: samburi de pin, patrunjel, frunze de salvie, cimbru, usturoi, ceapa, ulei, sare, piper, rulade de vitel, foi de dafin, vin rosu, supa, ciuperci si unt. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel 6 frunze de salvie 4 fire cimbru…
Read more »

Cum se prepara prajitura cu fructe si nuci (video)

30 January 2012
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu fructe si nuci; un preparat indian foarte delicios si deosebit de gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Water – 2 cups Dried Cranberries – 1/3 cup Dried Apricots – 1/3 cup, chopped Raisins – 1/3 cup Butter – 1 stick (1/2 cup) Vanilla Extract – 1 tsp…
Read more »

Salata de iarna

30 January 2012
Salata de iarnaO reteta simpla de salata de iarna din: cartofi, sfecla rosie, oua, ceapa, masline, vinegreta si mazare boabe. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 sfecla rosie (mijlocie) 2-3 oua 1 ceapa 50-100 g masline 100 g vinegreta (3 linguri ulei si 1 lingura otet) sau 100 g smantana acrisoara 100 g mazare boabe (facultativ)   Mod de…
Read more »

Tocanita de manzat

30 January 2012
Tocanita de manzatO reteta de tocanita de manzat din: carne de manzat, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, vin rosu, pasta de tomate, condimente, patrunjel si ulei. Ingrediente: 700 g carne de mânzat 1 ceapă 1 ardei gras 5 roşii 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă cu vin roşu 1 lingură cu pastă de tomate 2-3 linguriţe cu…
Read more »

Mâncare de linte cu lămâie

30 January 2012
Mâncare de linte cu lămâieO reteta de mancare de linte cu lamaie din: linte, ulei de masline, ceapa, morcov, frunze de telina, lamaie, supa vegetala si sare. Ingrediente: 400 g linte 3 linguri cu ulei măsline 1 ceapă mică 1 morcov 3-4 frunze ţelină 1 lămâie 1 l supă vegetală sare   Mod de preparare: Tocăm mărunt ceapa şi…
Read more »

Cocktail Cameleon

30 January 2012
Cocktail CameleonO reteta simpla de Cocktail Cameleon din: curacao, cointreau, crema de cocos, suc de banane si banana. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 2 cl Cointreau 2 cl crema de cocos 2 cl suc de banane banana   Mod de preparare: Mixam bine in shaker ingredientele alcoolice, sucul de banane si crema de cocos cu gheata.…
Read more »

Rulade de vită umplute cu cepe murate

30 January 2012
Rulade de vită umplute cu cepe murateO reteta de rulade de vita umplute cu cepe murate din: paine toast, unt, cimbru, morcovi, sare, ceapa murata in otet balsamic, muschi de vita, piper, msutar, castravecior murat, ceapa, telina, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa si amidon. Ingrediente: 1 felie pâine toast 1 linguriţă unt 1 fir cimbru 2 morcovi sare 4 cepe…
Read more »

Supă de fasole uscată şi anghinare

30 January 2012
Supă de fasole uscată şi anghinareO reteta delicioasa de supa de fasole uscata si anghinare din: fasole uscata, telina, anghinare, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine, rozmarin, boie iute, sare si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g fasole uscată 1 tijă de ţelină, cu frunze 3 anghinare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 150 g roşii decojite…
Read more »

Budinca de andive

30 January 2012
Budinca de andiveO reteta delicioasa de budinca din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare, ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g brânză telemea 200 g caşcaval 4 ouă 1 cană cu iaurt 1 crenguţă de rozmarin sare ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare iaurtul.…
Read more »

Rulouri vegetale

30 January 2012
Rulouri vegetaleO reteta delicioasa de rulouri vegetale din: vinete, ardei capia, usturoi, ulei de masline, otet, sare. Ingrediente:  1 vânătă 4 ardei capia mai cărnoşi 4 căţei de usturoi 3 linguriţe cu ulei de măsline 1 linguriţă cu oţet sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un praf de sare. Adaugă treptat uleiul…
Read more »

Spumă de afine

30 January 2012
Spumă de afineO reteta gustoasa de supa de afine cu: afine, zahar, mascarpone, iaurt, frisca lichida, zahar vanilat. Ingrediente: 200g afine 75g zahar 250g mascarpone 140 g iaurt simplu 300 g frişcă lichidă 1 pliculeţ cu zahăr vanilat Mod de preparare: Spală şi scurge afinele. Pune-le într-un castron cu zahărul şi zahărul vanilat. Mixează-le cu blenderul. Amestecă…
Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

30 January 2012
Pilaf cu carnati si sos de rosiiO reteta de pilaf cu carnati si sos de rosii din: orez, ceapa, carnati afumati, unt, sare, piper, pasta de rosii si smantana. Ingrediente: 3 cescute de orez 2 cepe mici 500 g carnati afumati 50 g unt sare piper 1 lingura pasta de rosii 3 linguri de smantana   Mod de preparare: Tai ceapa…
Read more »

Salată rapidă din legume asortate

30 January 2012
Salată rapidă din legume asortateO reteta de salata rapida din legume asortate din: castraveti, ridichi, morcovi, telina, varza, frunze de rucola, sare grunjoasa, ulei de masline extravirgin si otet de orez. Ingrediente: 2 castraveţi 1 legătură de ridichi 300 g morcovi noi 2 tije verzi de ţelină 1 varză mică 200 g frunze de rucola 2 linguri sare grunjoasă…
Read more »

Pui cu porumb

30 January 2012
Pui cu porumbO reteta de pui cu porumb din: pui, ceapa, ulei, pasta de tomate, boabe de porumb, zahar, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 2 cepe 8 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 450 g boabe de porumb congelate 1 linguriţă zahăr 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel piper sare…
Read more »

Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricotta

30 January 2012
Rulade de vitel cu măsline verzi si brânză ricottaO reteta delicioasa de rulada de vitel cu masline verzi si branza ricotta din: muschi de vitel, usturoi, nasline, ulei de masline, branza ricotta, parmezan, sare, piper, bacon, ceapa, morcov, telina, bulion, vin rosu si supa. Ingrediente: 4 bucati de muschi de vitel fasonat pentru rulada (a 180 g) 1 catei de usturoi 150 g…
Read more »

Cremă fină de brânză

30 January 2012
Cremă fină de brânzăO reteta delicioasa de crema fina de branza din: branza de vaci, branza de oaie, smantana, lapte, unt, oua, faina, sare. Ingrediente: 300 g brânză de vaci 80 g telemea de oaie 120 g smântână 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 ouă 2 linguri cu făină sare Mod de preparare: Pregăteşte un sos…
Read more »

Piept de rata cu sos de struguri

30 January 2012
Piept de rata cu sos de struguriO reteta delicioasa de piept de rata cu: struguri, sos, vin rosu, sare, rozmarin, smatana. Ingrediente: 600g struguri 1 piept de rata 200 ml vin rosu sare rozmarin 100g smantana Mod de preparare: Condimentează pieptul de raţă cu sare, cres­tează partea cu grăsime atât cât lama cuţitului să ajungă la carne. Pune pieptul de raţă…
Read more »

Cocktail South Of The Border

30 January 2012
Cocktail South Of The BorderO reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele alcoolice apoi amestecam bine totul.
Read more »

Retete delicioase: Tarta cu afine

30 January 2012
Retete delicioase: Tarta cu afineO reteta delicioasa de tarta cu afine, zahar, zeama de lamaie, unt, faina, ou, lapte, sare. Ingrediente: 300 g afine 5 linguri cu zahăr 1 linguriţă cu zeamă de lămâie 1 lingură cu unt Ingrediente aluat: 250 g făină 125 g unt 1 ou 2-3 linguri cu lapte sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă…
Read more »

Oua ochiuri cu legume

30 January 2012
Oua ochiuri cu legumeO reteta delicioasa de oua ochiuri cu:spanac, rosii, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 4 ouă 250 g spanac 4 roşii 2 cepe ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-o în sferturi. Spală roşiile şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi repartizează uniform ceapa, frunzele de…
Read more »

Aspic de curcan

30 January 2012
Aspic de curcanO reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare, otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan 1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5 căţei de usturoi 10 boabe de piper 1 linguriţă cu sare…
Read more »

Salata de pepene rosu, feta si menta

30 January 2012
Salata de pepene rosu, feta si mentaO reteta delicioasa de salata cu: pepene rosu, suc de lime, branza feta, ulei de masline, menta, ceapa rosie, masline. Ingrediente: 600 g pepene roşu, fără seminţe 1 lingură suc de lime 100 g brânză feta mărunţită 2 linguri ulei de măsline mentă proaspătă tocată 1/2 ceapă roşie feliată 75 g măsline Mod de preparare:…
Read more »

Gougeres

29 January 2012
GougeresNu poti sa te opresti dupa o singura gougere. Cunoscute si ca fulgi de branza, gougeres sunt produse de patiserie care se servesc ca aperitive, dar pot constitui foarte bine si primul fel de mancare. De asemeneea, sunt servite drept gustare la un pahar de vin. Gougeres se prepara dintr-un aluat asemanator cu cel peentru…
Read more »

Piure de broccoli cu susan

29 January 2012
Piure de broccoli cu susanO reteta de piure de broccoli cu susan din: broccoli, conopida, dovlecel, lapte de soia, margarina, seminte de susan, rosii cherry, frunze de busuioc, piper si sare. Ingrediente: 1 kg broccoli ½ conopidă 1 dovlecel 300 ml lapte de soia 75 g margarină 100 g seminţe de susan câteva roşii cherry 2–3 frunze de busuioc…
Read more »

Supa dulce acrisoara

29 January 2012
Supa dulce acrisoaraO retete de supa dulce acrisoara din: carne de pui, varza alba, ardei rosu, ceapa, ulei de masline, lamaie, zahar, stafide, fulgi de chilli, ciuperci si ceapa verde. Ingrediente: 250 g carne de pui 350 g varza alba 1/2 ardei rosu 1 ceapa medie 2 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 4 cuburi de zahar…
Read more »

Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimen

29 January 2012
Retete de post: Pate vegetal de naut cu chimenO reteta delicioasa de pate vegetal de naut cu chimen din: naut, seminte de chimen, patrunjel, curry, ulei de masline, nuci, sare si piper. Ingrediente: 250 g naut fiert 1 lingurita cu seminte de chimen 1 lingurita cu patrunjel tocat fin 1/3 lingurita de curry 100 ml ulei de masline 4 nuci sare piper  …
Read more »

Salată de morcovi noi, brânză şi roşii cherry

29 January 2012
Salată de morcovi noi, brânză şi roşii cherryO reteta de salata de morcovi noi, branza si rosii cherry din: salata verde creata, salata rosie creata, morcovi, telemea de vaca, rosii cherry, paine de secara, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde creaţă (mică) 1 salată roşie creaţă (mică) 4 morcovi noi 200 g telemea proaspătă de vacă 15…

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

29 January 2012
Prăjitură de ciocolata cu alune de padureO reteta de prajitura de ciocolata cu alune de padure din: faina, lapte de soia, ulei de floarea soarelui, zahar, cacao, alune, praf de copt, vanilie, bicarbonat si ciocolata amara. Ingediente: 200 g faina 180 ml lapte de soia 50 ml ulei de floarea soarelui 140 g zahar 2 linguri cu cacao 100 g alune…
Read more »

Ciorba de vita cu varza acra

29 January 2012
Ciorba de vita cu varza acraO reteta delicioasa de ciorba de vita cu varza acra din: carne de vita, morcov, pastarnac, ceapa verde, patrunjel, varza acra, ardei, bulion, bors, sare si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 morcov 1 pastarnac 3 cepe verzi sau 1 uscata 1 radacina de patrunjel 1/2 varza acra 1 ardei 1 lingura cu…
Read more »

Prajitura cu morcov

29 January 2012
Prajitura cu morcovO reteta delicioasa de prajitura cu morcov din: oua, faina, zahar, scortisoara, ulei, cacao, morcovi, suc de portocala, praf de copt, mascarpone si zahar. Ingrediente: 4 ouă 300 g făină 200 g zahăr 20 g scorţişoară 50 ml ulei 30 g cacao 3 morcovi sucul de la 1 portocală 1 plic praf de copt 2…
Read more »

Caserola cu orez si legume

29 January 2012
Caserola cu orez si legumeO reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin, scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa, orez basmati, supa, pasta de curry si oua. Ingrediente: 2 foi de dafin 1 baton de scortisoara de 5 cm, optional 100 g frunze de spanac 200 g mazare 3 linguri ulei…
Read more »

Straccetti de pui cu champignon

29 January 2012
Straccetti de pui cu champignonO reteta delicioasa de Straccetti de pui cu champignon din: piept de pui, ciuperci, usturoi, ardei iute, vin alb, apa, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui (circa 500 g) 250 g ciuperci mici champignon 1 căţel de usturoi 1 ardei iute uscat 200 ml vin alb 200 ml…
Read more »

Tort Alvita

29 January 2012
Tort AlvitaO reteta de tort Alvita din: albusuri, zahar, miere, esenta de vanilie, foi de napolitana si nuci. Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri de zahăr 2 linguri de miere călduţă 1 esenţă de vanilie 2 foi de napolitană din comerţ 60 de nuci tocate   Mod de preparare: Bateti spumă albuşurile cu zahărul şi le amesteci…
Read more »

Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine

29 January 2012
Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afineO reteta delicioasa de Salată cu pastramă de vită şi vinegretă de afine din: pastrama de vita, linte verde, salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, afine si otet balsamic. Ingrediente: 200 g pastramă de vită (felii groase) 120 g linte verde 1 salată creaţă 2 căţei de usturoi pentru vinegretă: 7 linguri ulei de…
Read more »

Mochete de migdale

29 January 2012
Mochete de migdaleO reteta delicioasa de mochete de migdale din: ciocolata de manaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata rasa. Ingrediente: 300 g ciocolata de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahar 150 migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitura: 50 g ciocolata rasa   Mod de preparare: Rumeneşti uşor migdalele în…
Read more »

Musaca în 3 culori

29 January 2012
Musaca în 3 culoriO reteta de musaca in 3 culori din: cartofi, rosii, carne tocata, ceapa, patrunjel, vin alb, ulei, unt, concentrat de legume, boia dulce si piper. Ingrediente: 10 cartofi 10 roşii 800 g carne tocată 2 cepe 2 legături pătrunjel verde 50 ml vin alb 4 linguri de ulei 1 cubuleţ de unt 1 lingură concentrat…
Read more »

Reteta zilei: Pachetele aperitiv

29 January 2012
O reteta delicioasa de pachetele aperitiv din: faina, grasime, sare, carne tocata, ceapa verde, ceapa alba, boia, chimen, sare, piper, masline, stafide, oua si ulei. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faina 300 ml apa 10 linguri grasime topita sare pentru umplutura: 700 g carne tocata 2 cepe verzi 2 cepe albe 2 linguri boia 1…
Read more »

Paste cu branza de capra si sunca

29 January 2012
Paste cu branza de capra si suncaO reteta de paste cu branza de capra si sunca din: banza de capra, busuioc, sunc de praga, ulei de masline, ceapa, usturoi, chilli, suc de rosii, zahar si paste. Ingrediente: 150 g branza de capra 1 legatura busuioc proaspat, frunze rupte in bucati 150 g sunca de Praga, rupta fasii 2 linguri ulei de…
Read more »

Rulouri cu telemea la gratar

29 January 2012
Rulouri cu telemea la gratarO reteta de rulouri cu telemea la gratar din: piept de pui, cartof, ou, telemea de capra, marar verde, ceapa, paine, smantana, usturoi, piper, sare, ulei, smantana, mustar si ulei de masline. Ingrediente: pentru foi: 500 g piept de pui fara os 1 cartof crud ras 1 ou 200 g telemea de capra rasa 2…
Read more »

Salată orientală cu varză roşie

29 January 2012
Salată orientală cu varză roşieO reteta de salata orientala cu varza rosie din: salata verde, dovlecei, rosii cherry, varza rosie, ulei de masline si sos de soia. Ingrediente: 1 salată verde 2 dovlecei (zucchini) 10 roşii cherry 1/4 varză roşie pentru dressing: ulei de măsline extravirgin sos de soia   Mod de preparare: Spală frunzele de salată şi usucă-le…
Read more »

Cocktailuri de weekend

29 January 2012
Cocktailuri de weekendDaca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Blue Moon II   O reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3…
Read more »

Cotlete de porc cu sote de ciuperci

29 January 2012
Cotlete de porc cu sote de ciuperciO reteta de cotlete de porc cu sote de ciuperci din: cotlete de porc, sos de soia, otet balsamic, ketchup, ghimbir, miere, piper rosu, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, unt si vin alb. Ingrediente: 2 cotlete de porc 2 linguri cu sos de soia 2 linguri cu oţet balsamic 2 linguri cu ketchup 1…
Read more »

Spaghete cu nuci si usturoi

29 January 2012
Spaghete cu nuci si usturoiO reteta de spaghete cu nuci si usturoi din: spaghete, nuci, usturoi, ulei de masline, ceapa, lamaie, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 600 g spaghete 200 g nuci 5 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 lamaie verdeata – marar si patrunjel sare piper   Mod de preparare: Fierbeti spaghetele in…
Read more »

Cum se prepara Briose cu tarate de ovaz (video)

29 January 2012
Cum se prepara Briose cu tarate de ovaz (video)O reteta video despre cum se prepara briose cu tarate de ovaz; un preparat foarte sanatos si gustos , rapid si deosebit de delicios, bogat in fibre si ideal pentru micul dejun. Ingrediente: Oat Bran – 2 1/2 cups Baking Soda – 2 tsp Walnuts – 1/2 cup, chopped Milk – 1 cup Yogurt –…
Read more »

Copane la cuptor

29 January 2012
Copane la cuptorO reteta de copane la cuptor din: copane de pui, condimente, cartofi, smantana, avocado, ulei, ceapa rosie, ardei gras, suc de rosii, cascaval, rosii cherry, ceapa verde si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g copane de pui dezosate, taiate bucati 30 g condiment mexican taco 400 g cartofi, taiati felii 6 linguri smantana 1 avocado,…
Read more »

Peşte cu legume

29 January 2012
Peşte cu legumeO reteta de peste cu legume din: peste, dovlecel, ardei gras, morcovi, telina, piure de rosii, supa de legume, vin alb sec, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200 ml supă de legume…
Read more »

Cuburi de porc in sos dulce acrisor

29 January 2012
Cuburi de porc in sos dulce acrisorO reteta de cuburi de porc in sos dulce acrisor din: pulpa de porc, ardei grasi, ceapa rosie, zahar brun, otet alb de mere, supa vegetala, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de porc 2 ardei graşi 1 ceapă roşie 1  lingură rasă cu zahăr brun 50 ml…
Read more »

Paste cu mazăre si smântână

29 January 2012
Paste cu mazăre si smântânăO reteta de paste cu mazare si smantana din: paste, mazare, marar verde, ceapa, oua, smantana, cascaval, ulei, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g taitei sau alte paste mici 200 g mazare boabe din conserva sau fiarta 1 legatura marar verde 1 ceapa 3 oua 250 ml smantana 50 g cascaval ras 4 linguri…
Read more »

Cocktail Blue Moon II

29 January 2012
Cocktail Blue Moon IIO reteta simpla de Cocktail blue Moon II din: tequilla, galliano, curacao albastru, frisca si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna totul intr-un pahar decorativ de…
Read more »

Supă-cremă de hribi si cartofi

29 January 2012
Supă-cremă de hribi si cartofiO reteta de supa crema de hribi si cartofi din: cartofi, hribi, unt, ulei de masline extravirgin, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, paine toast, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi medii (circa 200 g) 150 g hribi 30 g unt 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă medie 1,5 l…
Read more »

Salată cu carne de crab

29 January 2012
Salată cu carne de crabO reteta de salata cu carne de crab din: paine, ou, lapte, carne de crab, rosii cherry, morcovi, dovlecei, ulei de masline, patrunjel, zeama de lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine pentru tartine 1 ou 1 lingură lapte 200 g carne de crab conservată în suc propriu 4 roşii cherry 2…
Read more »

Retete pentru Valentine’s Day

29 January 2012
Retete pentru Valentine’s DayVa prezentam o serie de retete pentru  Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru valentine’s day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Valentine’s Day! Tarte cu pere si ciocolată O reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie, unt,…
Read more »

Muschi de vita cu pere

29 January 2012
Muschi de vita cu pereO reteta de muchi de vita cu pere din: medalioane de vita, pere, oua, cascaval, pesmet, ulei, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane de vita 200 g pere 2 oua 200 g cascaval ras 1 lingura pesmet 3 linguri ulei 1 lingura hrean ras sare piper   Mod de preparare: Curatati perele si taiati-le…
Read more »

Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi praz

29 January 2012
Rulouri din aluat de năut umplute cu dovleac şi prazO reteta de rulouri din aluat de naut umplute cu dovleac si praz din: faina alba, faina de gris, faina de naut, oua, ulei de masline extravirgin, dovleac, praz, parmezan, piper, pricomigdale, ou, sare, nucsoara, marsala, broccoli, usturoi, ansoa, zeamil, ceapa, dovlecel, morcov, fenicul, telina, ardei gras, fasole verde, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente:…
Read more »

Gogoşele din morcovi si nuci

29 January 2012
Gogoşele din morcovi si nuciO reteta delicioasa de gogosele din morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nucsoara, nuci, morcov, unt, oua si lapte. Ingrediente: 300 g faina 100 g zahar 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 200 g nuci zdrobite 200 g morcov ras fin 50…
Read more »

Escargots au beurre d’ail

28 January 2012
Escargots au beurre d’ailMelcii reprezinta pentru multi simbolul bucatariei traditionale frantuzesti si sunt, probabil, primul fel de mancare pe care doreste sa-l incerce orice calator strain venit in Franta in cautare de aventuri culinare. Totusi, pentru a aprecia gustul melcilor e necesara deprinderea. Maestrii bucatari mai inventivi au incercat sa foloseasca melcii pentru a crea retete noi, cu…
Read more »

Cuiburi de mămăligă

28 January 2012
Cuiburi de mămăligăO reteta de cuiburi de mamaliga din: faina de porumb, oua, unt, cascaval, piper rosu si sare. Ingrediente: 300 g faina de porumb 4 oua 2 linguri unt 50 g cascaval ras 50 g cascaval cubulete 1 lingurita piper rosu sare   Mod de preparare: Fierbeţi 1 l apă cu sare şi când aceasta clocoteşte,…
Read more »

Salată cu ardei gras, ceapă verde şi parmezan

28 January 2012
Salată cu ardei gras, ceapă verde şi parmezanO reteta delicioasa de salata cu ardei gras, ceapa verde si parmezan din: frunze de spanac, boabe de porumb, ceapa verde, parmezan, ardei gras, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 1 conservă boabe de porumb 2 fire ceapă verde 150 g parmezan 1/2 ardei gras roşu pentru dressing:…
Read more »

Vinete umplute cu carne

28 January 2012
Vinete umplute cu carneO reteta delicioasa de vinete umplute cu carne de vita, ceapa, rosii, ardei, usturoi, patrunjel, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 4 vinete potrivite 2 cepe 3 roşii 2 ardei (unul pentru decor) 1 căpăţână de usturoi pătrunjel sare piper opţional un ardei iute Mod de preparare: Se curăţă vinetele…
Read more »

Retete delicioase: Ratatouille

28 January 2012
Retete delicioase: RatatouilleO reteta delicioasa de ratatouille cu:vinete, ardei capia, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci, suc de rosii, verdeata, sare, piper negru, smantana. Ingrediente: 2 vinete 4 ardei capia 2 dovlecei 1 ceapă 2 roşii 50 g ciuperci 1 cană suc de roşii verdeaţă sare piper negru măcinat 200 ml smântână Mod de preparare: Se curăţă legumele. Se…

Salată cu mozzarella si ardei gras

28 January 2012
Salată cu mozzarella si ardei grasO reteta delicioasa de salata cu mozzarella si ardei gras din: ardei gras, salata verde, mozzarella, ulei de masline extravirgin, vanata, migdale, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 miez de salată verde 150 g mozzarella 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 vânătă mică 2 linguri migdale sare…
Read more »

Reteta zilei: Bastoane cu sare

28 January 2012
O reteta de bastoane cu sare din: faina, praf de copt, ulei, sare, apa calda si ulei. Ingrediente: 500g faina 2 lingurite praf de copt 3 linguri ulei 2 lingurite sare 300 ml apa calda ulei pentru prajit     Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina cu sarea si praful de copt si…
Read more »

Vinete prajite cu usturoi si ghimbir

28 January 2012
Vinete prajite cu usturoi si ghimbirO reteta gustoasa de vinete prajite cu: usturoi, ghimbir, ulei de susan. Ingrediente: 2 vinete 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă ulei de susan   Mod de preparare: Se taie vinetele în cuburi de 1 cm. Se pun la prăjit în ulei fierbinte, se adaugă usturoiul, ghimbirul şi se prăjesc…
Read more »

Nectar de pere

28 January 2012
Nectar de pereSe decojesc 8 pere şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Pulpa se taie cubuleţe. Se amestecă împreună cu 1 lingură zahăr pudră, 2 linguri suc de lămâie şi 1 vârf de cuţit praf de anason; se lasă la frigider cca 60 min. Se crestează pe lung 2 batoane de vanilie şi se scoate miezul;…
Read more »

Budinca din paine si branza

28 January 2012
Budinca din paine si branzaO reteta de budinca din paine si branza din: franzela, branza de vaci, lapte, oua, unt, zahar, nuci, stafide, smantana si nucsoara. Ingrediente: 300 g franzela sau paine alba 150 g branza proaspata de vaci 400 ml lapte 4 oua 1 lingura unt 2 linguri zahar 100 g nuci zdrobite 50 g stafide 100 ml…
Read more »

Somon glazurat cu taitei

28 January 2012
Somon glazurat cu taiteiO reteta delicioasa de somon glazurat cu taitei din: pasta miso, fileuri de somon, fasole verde, taitei, muguri de bambus, vin alb sec, ulei de floarea soarelui, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 2 linguri pasta miso 4 fileuri de somon 200 g fasole verde, taiata segmente 600 g taitei proaspeti cu ou, fierti…
Read more »

Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă

28 January 2012
Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncăO reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si prosciutto. Ingrediente: 1 kg fenicul 1/2 lămâie pentru crema de brânză Brie: 300 ml lapte 30 g unt 20 g faină albă 180 g brânză Brie sare pentru gratinare: 100 g şuncă…
Read more »

Cocktail Tequilla Picanta

28 January 2012
Cocktail Tequilla PicantaO reteta simpla de Cocktail Tequilla Picanta din: teqilla, sangrita, lamaie si sare. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Sangrita lamaie sare   Mod de preparare: Mai intai bem bautura picanta, apoi musca sfertul de lamaie, gustam putina sare si in final bem tequila. Ambele bauturi vor fi servite rece.
Read more »

Orez cu fistic

28 January 2012
Orez cu fisticO reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de masline, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 350 g orez 40 g fistic 100 ml vin alb sec 1 l supa de legume 1 lingura seminte de coriandru 2 linguri cascaval ras…
Read more »

Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)

28 January 2012
Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)Va prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient. Bucurati-va de retetele lunii ianuarie! Reteta zilei: Creme Brulee O reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare, extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana 1/4 ceasca…
Read more »

Supa consistenta de creveti cu porumb

28 January 2012
Supa consistenta de creveti cu porumbO reteta de supa consistenta de creveti cu porumb din: supa de peste, fasole verde, creveti, ceapa verde, smantana, unt, ceapa, cartofi, malai si porumb. Ingrediente: 500 ml supa limpede de peste 300 g fasole verde, taiata segmente 300 g creveti prefierti, curatati 1 legatura ceapa verde, tocata 150 ml smantana 20 g unt 1…
Read more »

Tarte cu pere si ciocolată

28 January 2012
Tarte cu pere si ciocolatăO reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata amaruie, unt, zahar, migdale, pere si suc de lamaie. Ingrediente: 3 oua 150 g ciocolata amaruie 50 g unt 40 g zahar 60 g migdale macinate 3 pere 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 °C.…
Read more »

Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)

28 January 2012
Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda; un preparat foarte rapid,deosebit de gustos si delicios pentru care nu sunt necesare decat foarte putine ingrediente. Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda Pofta buna!
Read more »

Salata libaneza de vinete

28 January 2012
Salata libaneza de vineteO reteta delicioasa de salata libaneza de vinete cu: rosii, patrunjel, ceapa verde, usturoi verde, catei de usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 vinete coapte 2 roşii mari 1 legătură pătrunjel 1 ceapă verde 1 usturoi verde 2 căţei de usturoi tocaţi mărunt ulei de măsline zeamă de lămâie…
Read more »

Desert aromat

28 January 2012
Desert aromatO reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt, mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin, cocos, miere si frisca. Ingrediente: 250 g biscuiti din ovaz sau amaretto 100 g unt 200 g mascarpone sau crema de branza 1 portocala 100 g nuci zdrobite mai mare 1 lingurita boabe de ienupar…
Read more »

Rulou de legume cu piure de dovleac

28 January 2012
Rulou de legume cu piure de dovleacO reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov, telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 70 g morcov 50 g ţelină 30 g ceapă 6 linguri parmezan ras 1 ou 3 linguri ulei de…
Read more »

Parmigiana de vinete

28 January 2012
Parmigiana de vineteO reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan, cascaval afumat, ulei. Ingrediente sos: 400 g roşii decojite 1 căţel usturoi 3 linguri ulei măsline 4 fire busuioc proaspăt sare ardei roşu zahăr Ingrediente parmigiana: 600 g vinete 250 g mozzarella 60 g parmezan…
Read more »

Piept de curcan picant cu orez si curry

28 January 2012
Piept de curcan picant cu orez si curryO reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline, ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa. Ingrediente: 150 g orez integral 500 g piept de curcan 3 linguri ulei de măsline 2 ardei graşi (1 roşu, 1 galben) un ardei iute 2 linguriţe curry un fir de praz 200 ml supă…
Read more »

Salata cu mere si pepene

28 January 2012
Salata cu mere si pepeneO reteta delicioasa de salata din: mere, pere, pepene galben, portocale, banana, zahar, rom, ananas, vin alb, struguri, frunze de menta. Ingrediente: 2 mere 2 pere nu prea moi 1/2 pepene galben 2 portocale (4 mandarine) 1 banană 3 linguri de zahăr o ceşcuţă de rom 3-4 felii de com­pot de ananas vin alb 10…
Read more »

Mancare de linte cu orez salbatic

28 January 2012
Mancare de linte cu orez salbaticO reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte, usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare, piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella. Ingrediente: 150 g linte 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g pulpă de roşii sare şi piper 2…
Read more »

Supa de iarna

28 January 2012
Supa de iarnaO reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 litri zeama de varza acra sau bors 2 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 1 ardei gras sau 1 lingura pasta de…
Read more »

Tarta cu miere si fistic

28 January 2012
Tarta cu miere si fisticO reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta, sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt, apa de flori si iaurt integral. Ingrediente: 200 g aluat de tarta 200 ml sirop bine legat 100 g miere poliflora 3 lingura zeama si coaja rasa de la 1 portocala…
Read more »

Cocktail Jagertonic

28 January 2012
Cocktail JagertonicO reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala.
Read more »

Păstrăv cu legume

28 January 2012
Păstrăv cu legumeO reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare piper 60 ml ulei de…
Read more »

Retete pentru weekend #1

28 January 2012
Retete pentru weekend #1Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu din vinete   O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1…
Read more »

Cordon bleu din vinete

28 January 2012
Cordon bleu din vineteO reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După ce se scurg bine, se aşază pe…
Read more »

Prune calde cu miere şi nuci

28 January 2012
Prune calde cu miere şi nuciO reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent (yena), uns…
Read more »

Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă

28 January 2012
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţăO reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion, suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2 linguri de bulion…
Read more »

Betisoare iuti

27 January 2012
Betisoare iutiO reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate 100 g pesmet dulce sau nuci măcinate…
Read more »

Şalău cu ciuperci

27 January 2012
Şalău cu ciuperciO reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci, unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin, ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml lapte 150 ml vin alb sec…
Read more »

Perişoare cu sos de roşii

27 January 2012
Perişoare cu sos de roşiiO reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare, ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2 linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie

27 January 2012
Tartă de broccoli cu fondue de brânză BrieO reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din: lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri, albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120 g…
Read more »

Desert crocant cu caramel

27 January 2012
Desert crocant cu caramelO reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun, scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4 mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru topping: 75 g unt 100…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro