Retete de Paste:
Tarta cu dulceata
23 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu dulceata din: paine, smantana, oua,
zahar, portocala, unt si gem. Ingrediente: 10 felii de paine alba 150 ml
smantana dulce 2 oua 6 linguri cu zahar coaja de la 1/2 portocala 50 g
unt 400 g gem de gutui/capsuni/visine Mod de preparare: IBate
gălbenuşurile cu trei linguri cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de legume
23 January 2012
O
reteta de rulada de legume din: dovlecei, morcovi, mazare, lapte,
paine, oua, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 6-7 dovlecei
(zucchini) 2 morcovi 200 g mazăre congelată 1 pahar cu lapte 200 g pâine
toast 2 ouă 2 linguri pesmet 200 g parmezan ras sare şi piper Mod de
preparare: Taie dovleceii rondele,…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa
23 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta delicioasa din: foi de placinta, branza
de vaci, oua, zahar, stafide, smantana, apa minerala si zahar vanilat.
Ingediente: 1 pachet cu foi de placinta 1-1/2 kg branza de vaci 8 oua
300 g zahar 100 g stafide 1 cana cu smantana dulce 1 cana cu apa
minerala 2 pliculete cu…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac
23 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare,
piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac sare piper 1 morcov 50 g
ţelină 1 fir praz 50 g unt 100 ml vin alb 600 ml supă de legume 200 ml
smântână…
Read more »
Read more »
Anghinare pane cu curry
23 January 2012
O
reteta delicioasa de anghinare pane cu curry din: anghinare, faina
alba, faina de orez, curry, apa minerala, sare si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 8 anghinare 100 g faină albă 50 g faină de orez 1
linguriţă curry apă minerală sare ulei de floarea-soarelui Mod de
preparare: Curăţă anghinarele eliminând frunzele din exterior,…
Read more »
Read more »
Praz cu costita
23 January 2012
O
reteta delicioasa de praz cu costita din: praz, costita, unt, seminte
de marar si sare. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g costita 75 g unt
seminte de marar uscat sare Mod de preparare: Taie costiţa în felii nu
foarte groase. Curăţă prazul, taie partea verde rondele, iar cea albă,
în bucăţi de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci
23 January 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu vinete, dovlecei si ciuperci din: foi
de lasagna, dovlecei, faina, ciuperci, ardei rosu, ulei de masline,
usturoi, rosii, oregano, busuioc si cas de vaca. Ingrediente: 300 g foi
pentru lasagna 1 vânătă 2 dovlecei mici 2 linguri făină 200 g ciuperci
din conservă 1 ardei roşu 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta umpluta cu ciuperci
23 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta umpluta cu ciuperci din: faina, ou, unt,
drojdie, ciuperci, costita, ceapa, smantana, galbenusuri, cas, verdeata,
rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 1 ou unt cat o nuca
drojdie cat o nuca pentru umplutura: 500 g ciuperci 200 g costita 1
ceapa taiata fin 200 g smantana 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute
23 January 2012
O
reteta delicioasa de oua umplute din: oua, hrean, arpagic, maioneza,
mustar, piper rosu, sare si piper. Ingrediente: 14 ouă proaspete
hrean arpagic maioneză muştar picant piper roşu Sare şi
piper Mod de preparare: Se fierb ouălele proaspete pentru 10 minute.Se
lasa sa se răcească. Se decojesc…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de peşte cu iaurt
23 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de peste cu iaurt din: file de peste,
morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, ulei extravirgin de masline,
iaurt degresat, boia dulce si lamaie. Ingrediente: 500 g file de peşte 2
morcovi 1 ţelină mică 1 rădăcină de păstârnac 2 cepe 4 cartofi 30 ml
ulei extravirgin de măsline 300…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos din vin rosu (video)
23 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos din vin rosu; un preparat
nemaipomenit de gustos care poate fi folosit in prepararea carnii de
vita si nu numai. Este foarte delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara
sos din vin rosu Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chiftele marinate scăzute
23 January 2012
O
reteta de chiftele marinate scazute din: carne tocata, paine, ceapa,
mazare, oua, usturoi, marar, patrunjel, boia iute, ulei, lapte, ceapa,
ardei gras verde, morcov, supa de carne, suc de rosii, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec (porc si vita) 1
felie de paine 1 ceapa 1 mana de…
Read more »
Read more »
Chec cu pere
23 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu pere din: pere, faina, oua, zahar, unt,
stafide, rom si sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină 5 ouă 150 g
zahăr 50 g unt 50 g stafide 2 linguri rom sare Mod de preparare:
Înmuiaţi stafidele în rom, în care aţi adăugat 2 linguri de apă…
Read more »
Read more »
Cocktail cu fructe de mare
23 January 2012
O
reteta delicioasa de cocktail cu fructe de mare din: crab, smantana,
marar, piper, zeama de lamaie, seminte fenicul, faina, ou, pesmet, ulei,
crevete, ardei iute, coriandru, ulei de masline, galbenus, mustar de
dijon, ulei, pasta de rosii deshidratate, batond e vanilie, sos tabasco,
bulb fenicul, frunze de salata si lamaie. Ingrediente: pentru crab:
1×170…
Read more »
Read more »
Kofta din carne de vită, la cuptor
23 January 2012
O
reteta de kofta din carne de vita, la cuptor din: carne de vita, paine,
lapte, ceapa, rosii, cimbru, sofran, piper si sare. Ingrediente: 800 kg
carne de vită 1 felie pâine 50 ml lapte 1 ceapă 2–3 roşii cimbru şofran
măcinat piper sare Mod de preparare: Înmuiaţi pâinea în lapte.
Curăţaţi, spălaţi şi…
Read more »
Read more »
lahnie de fasole cu afumătură
23 January 2012
O
reteta delicioasa de iahnie de fasole cu afumatura din: fasole boabe,
ciolan afumat, ceapa, morcovi, pastarnac, foaie de dafin, boia de ardei
dulce, sare, piper boabe, tarhon si ulei. Ingrediente: 500 g fasole
boabe 1 ciolan afumat 2-3 cepe mari 2 morcovi 1 pastarnac foaie de dafin
750 g rosii in bulion boia de…
Read more »
Read more »
Ghiveci de peşte
23 January 2012
O
reteta simpla de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina,
patrunjel, rosii, ceapa, fasole verde, masline si verdeata. Ingrediente:
800 g peşte 1 morcov 1 rădăcină ţelină 1 rădăcină pătrunjel 7 roşii 1
ceapă 200 g fasole verde 18 măsline verdeaţă Mod de preparare:
Curăţaţi peştele şi îl tăiaţi în bucăţi, apoi îl…
Read more »
Read more »
Fasole picanta
23 January 2012
O
reteta delicioasa de fasole picanta din: carne tocata de vita, fasole
boabe, rosii, bulion, supa de legume, usturoi, sare, piper, oregano,
chimen, patrunjel, ardei iute si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g carne
tocata de vita 1 cutie cu fasole boabe fiarta 3 rosii 2 linguri cu
bulion 100 ml supa de legume (sau concentrat)…
Read more »
Read more »
Legume şi piept de pui în aluat
23 January 2012
O
reteta delicioasa de legume si pipet de pui in aluat din: conopida,
piept de pui, dovlecei, ceapa, faina, oua, ierburi aromatice, ulei de
masline extravirgin, ulei de arahide, bere si frunze de cicoare rosie.
Ingrediente: pentru legume şi pui: 200 g conopidă 350 g piept de pui 2
dovlecei (zucchini) 1 ceapă pentru aluat:…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Pitu
23 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Pitu din: curacao, pitu chacha si zeama
de lamaie. Ingrediente: 4 cl Curacao albastru 6 cl Pitu Cachaca 2 cl
zeama de lamaie Mod de preparare: punem mai multe cuburi de gheata
intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam peste gheata toate
ingredientele. Amestecam cu o lingura de…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu sos de rosii
23 January 2012
O
reteta de rulada de carne cu sos de rosii din: carne tocata de porc,
ceapa, oua, rosii in bulion, usturoi, ienibahar, foi de dafin,
patrunjel, ulei, boia iute, cimbru, sare, piper si pesmet. Ingrediente: 1
kg carne tocată de porc 2 cepe 4 ouă 800 g roşii în bulion 1 căţel de
usturoi 3…
Read more »
Read more »
Dieta vegană, cel mai sănătos stil de viaţă
23 January 2012
Dacă
în urmă cu doar câţiva ani dietele vegane erau considerate extreme, în
prezent tot mai mulţi oameni adoptă acest mod strict de alimentaţie
pentru a slăbi şi a avea o viaţă mai sănătoasă. Dietele vegane au din
ce în ce mai mulţi adepţi, care consideră că o alimentaţie bazată pe
plante, dar echilibrată,…
Read more »
Read more »
Chefal cu masline
23 January 2012
O
reteta delicioasa de chefal cu masline din: chefal, masline, rosii in
bulion, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
chefal 200 g masline 1 cutie cu rosii in bulion 1 ardei iute patrunjel
ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă peştele, unge-l cu ulei,
condimentea- ză-l cu sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Tocanita cu crutoane aromate
23 January 2012
O
reteta delicioasa de tocanita cu crutoane aromate din: carne de porc
impanata, ceapa, usturoi, carnati oltenesti, rosii decojite, paine,
zeama de lamaie, ulei, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g
carne de porc impanata 1 ceapa 3 cateid e usturoi 3 carnati oltenesti 1
cutie de rosii decojite 5 felii de paine…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de pasăre
23 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de pasare din: pui, morcovi, ceapa,
unt, galbenusuri, lapte, faina si sare. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2
cepe 100 g unt 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 2 linguri făină sare Mod de
preparare: Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3
litri de…
Read more »
Read more »
Ficat cu praz si ridichi
23 January 2012
O
reteta delicioasa de ficat cu praz si ridichi din: ficat de porc,
ridiche neaga, praz, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g
ficat de porc 1 ridiche neagra 1 fir de praz 100 g masline fara samburi
ulei sare piper Mod de preparare: Taie ficatul în felii şiînăbuşă-lîn
ulei cu puţină apă.…
Read more »
Read more »
Friptură tocată berlineză
23 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura tocata berlineza din: ceapa, oua, pesmet,
carne, cartofi si morcovi. Ingrediente: 1 ceapă 2 ouă 2 linguri pesmet
300–400 g carne pentru tocat 2 cartofi 2 morcovi Mod de preparare:
Tocaţi carnea, o amestecaţi cu ceapă, ouă, piper, sare şi 1/2 din
verdeaţă. Omogenizaţi bine compoziţia şi modelaţi un…
Read more »
Read more »
Ficat in sos de vin
23 January 2012
O
reteta de ficat in sos de vin din: ficat de porc, ceapa, vin rosu,
ardei gras verde, ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 500 g ficat de porc 3 cepe 300 ml de vin rosu 1 ardei gras
verde 1 ardei gras rosu 2 fire de ceapa verde sare piper…
Read more »
Read more »
Salată cu pipote
23 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu pipote de pui din: salata verde, pipote
de pui, telemea, cascaval, marar, ulei de masline, otet balsamic, sunca,
ardei rosii, piper si sare. Ingrediente: 1 salată verde mare 500 g
pipote de pui 300 g telemea sau caş de vacă 100 g caşcaval 1 legătură
mărar sau pătrunjel 2…
Read more »
Read more »
Ruladă de conopidă
22 January 2012
O
reteta rulada de conopida din: unt, faina, lapte, oua, conopida,
smantana, cascaval, jambon, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 80 g
făină 1/2 l lapte 3 ouă pentru umplutură: 1/2 conopidă 100 g smântână 30
g caşcaval ras 50 g jambon tocat sare piper Mod de preparare: Puneţi
untul la încins, adăugaţi…
Read more »
Read more »
Ghiveci ca la bunica
22 January 2012
O
reteta delicioasa de ghiveci ca la bunica din: carne de porc, cartofi,
bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, frunze de dafin, usturoi, ciuperci,
boia, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc 2-3 cartofi
mari 200 g bacon (slăninuţă) 3 cepe 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 ardei
graşi verzi 1-2 frunze…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata
22 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata din: faina, cacao,
ciocolata de menaj, lapte, galbenusuri, albusuri si praf de copt.
Ingrediente: 4 linguri faina 2 linguri cacao 150 g ciocolata de menaj
200 ml lapte 5 galbenusuri 5 albusuri 1/2 pachet praf de copt 100 g
zahar Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma…
Read more »
Read more »
Salată cu nuci şi ciuperci
22 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu nuci si ciuperci din: cartofi, supa de
legume, salata verde, ciuperci, usturoi, otet balsamic, ulei, unt si
miez de nuca. Ingrediente: 1 cartof mic 150 ml supă de legume 150 g
salată verde 200 g ciuperci 1 cătel de usturoi 2 linguri otet balsamic 3
linguri ulei 1–2 linguri…
Cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque (video)
22 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara aripioare de pui cu sos barbeque; un
preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si delicios cu o aroma
picanta specifica insulelor Caraibe. Cum se prepara aripioare de pui cu
sos barbeque Pofta buna!
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu broccoli
22 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de paste cu broccoli din: penne, broccoli,
conopida, unt, faina, lapte, telemea veche de oaie, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 300 g penne 200 g broccoli (desfacut in buchetele)
100 g conopida (desfacuta in buchetele) 1 lingura cu unt 1 lingura cu
faina alba 1 cana cu lapte 150 g…
Read more »
Read more »
Frigărui din crochete de cartofi şi varză
22 January 2012
O
reteta delicioasa de frigarui din crochete de cartofi si varza din:
cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, nuci caju, sare,
piper, ulei de floarea soarelui si seminte de mac. Ingrediente: pentru
crochete: 2 cartofi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 3 linguri nuci caju sare şi piper…
Read more »
Read more »
Chec cu kiwi şi cremă de banane
22 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu kiwi si crema de banane din: zahar, unt,
faina, sare si piure de kiwi. Ingrediente: 250 g zahăr 120 g unt 270 g
făină un praf de sare 150 g piure de kiwi Mod de preparare: Frecaţi
untul spumă cu piureul de kiwi şi cu 125 g zahăr.…
Read more »
Read more »
Telina umpluta cu carne
22 January 2012
O
reteta delicioasa de telina umpluta cu carne din: boabe de fasole
brune, foaie de dafin, boabe de enibahar, radacini de telina, sare,
cimbru, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, piper, otet de vin alb si
zahar. Ingrediente: 300 g boabe de fasole brune 1 foaie de dafin 3 boabe
de enibahar 4 radacini de telina…
Read more »
Read more »
Turtite cu crema de lamaie
22 January 2012
O
reteta delicioasa de turtite cu crema de lamaie din: faina, unt, oua,
lapte, zahar, zahar pudra, drojdie, lamaie si sare. Ingrediente: 220 g
faina 120 g unt topit si racit 4 oua 50 g unt 160 ml lapte cald 120 ml
apa calda 1 lingurita cu zahar 75 g zahar pudra 2 plicuri cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu carnati
22 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu carneti din: ulei, ciuperci, carnati
de porc, ceapa, vin alb, supa, amidon, sos de soia, mustar cu boabe,
cartofi, telina, lapte, unt si cascaval. Ingrediente: 3 linguri ulei 500
g amestec de ciuperci 1 kg carnati de porc 2 cepe mari, tocate 300 ml
vin alb sec sau cidru…
Read more »
Read more »
Cocktail Blanche
22 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blanche din: Anisette, Cointreau si masline.
Ingrediente: 2 cl Anisette 2 cl Cointreau masline Mod de preparare:
Mixam bine in shaker, Cointreau si Anisette cu gheata, apoi turnam
bautura intr-un pahar de cocktail. Servim cu masline.
Read more »
Read more »
Tarta taraneasca
22 January 2012
O
reteta simpla de tarta taraneasca din: faina, unt, zahar, apa rece,
galbenus, gem, fructe si sate. Ingrediente: 170 g făină 150 g unt rece 2
linguri cu zahăr 4-6 linguri cu apă rece 1 gălbenuş 3 linguri cu
gem/marmeladă fructe proaspete sare Mod de preparare: Amestecă într-un
vas făina cernută proaspăt cu un…
Read more »
Read more »
Gulas de vita cu morcov si pastarnac
22 January 2012
O
reteta delicioasa de gulas de vita cu morcov si pastarnac din: ceapa,
morcovi, cimbru, carne de vita, ulei, faina, bere neagra, concentrat de
supa, foi de dafin, sare, piper, zahar, cartofi, pastarnac, unt si
smantana. Ingrediente: 1 ceapă 750 g morcovi 1 fir cimbru 1 kg carne de
vită pentru gulaş 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi ciuperci
22 January 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute crocanta din frunze de sfecla si
ciuperci din: frunze de sfecla, ciuperci, oua, parmezan, faina, usturoi,
ulei de masline extravirgin, faina, pesmet, ou si ulei de arahide.
Ingrediente: pentru chifteluţe: 400 g frunze de sfeclă 250 g ciuperci
champignon 2 ouă 2 linguri parmezan ras 100 g făină albă 1…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole boabe cu busuioc
22 January 2012
O
reteta de supa crema de fasole boabe cu busuioc din: fasole boabe,
ardei rosu, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, hrean, busuioc, piper si
sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 1 ardei roşu 2 morcovi 2 cepe 2
căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 linguriţă hrean ras 5–6 frunze de
busuioc verde piper sare …
Read more »
Read more »
Carnaciori cu varza calita si piure de cartofi
22 January 2012
O
reteta delicioasa de carnaciori cu varza calita si piure de cartofi
din: cartofi, sare, mar, ceapa, unt, varza murata, ienupar, foi de
dafin, chimen, zahar, suc de mere, ulei, carnaciori afumati, supa,
piper, lapte si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi sare 1 mar 1
ceapa 3 linguri unt 800 g varza murata 5…
Read more »
Read more »
Friptură de pasăre cu afine şi mere
22 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura de pasare cu afine si mere din: gaina sau
pui, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine,
mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 250 g slănină 40 g
unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g
afine…
Read more »
Read more »
Tarta cu gem
22 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu gem din: oua, faina, unt, zahar, gem de
visine, praf de copt si esenta de vanilie. Ingrediente: 3 oua 500 g
faina 250 g unt 200 g zahar 300 g gem de visine 1 pliculet cu praf de
copt esenta de vanilie Mod de preparare: Freacă spumă untul…
Read more »
Read more »
Dim Sum: Chung Fun
22 January 2012
Pentru
a prepara chung fun se foloseste aluatul obisnuit de taitei, facut din
faina de orez. Acesta se fierbe pana devine moale si alunecos, apoi se
infasoara in el diferite umpluturi. Dupa aceea, gustarile obtinute se
fierb in aburi sau se prajesc in ulei. De cele mai multe ori se servesc
cu sos de soia…
Read more »
Read more »
Cocktail Animation
22 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Animation din: cynar, vermut rosu, zeama de
lamaie si lamaie. Ingrediente: 2 cl Cynar 3 cl vermut rosu 3 stropi de
zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Vermutul si
Cynartul se agita bine in shaker, apoi amestecul se serveste in paharul
pentru bauturi lunfi, cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si nuca
22 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac si nuca din: faina, ou, ulei,
otet, apa minerala, dovleac, zahar, nuca, scortisoara si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g faina 1 ou 50 ml ulei 1 lingurita cu otet 200 ml apa
minerala pentru umplutura: 1 kg dovleac 200 g zahar 200 g nuca maruntita
1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Salată cu napi şi cartofi
22 January 2012
O
reteta simpla de salata cu napi si cartofi din: napi, cartofi,
patrunjel, telina, boabe de mazare, mere, castraveciori, zeama de
lamaie, salata verde, maioneza de post si sare. Ingrediente: 500 g napi
500 g cartofi 3 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mică 5–6 linguri boabe de
mazăre din conservă 2 mere 3 castraveciori 5…
Read more »
Read more »
Bocconcini de pui şi legume
22 January 2012
O
reteta delicioasa de bocconcini de pui si legume din: piept de pui,
morcov, ceapa alba, dovlecei, faina alba, faina de orez, gris de grau,
apa minerala si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru
bocconcini: 500 g piept de pui 1 morcov 1 ceapă albă 2 dovlecei
(zucchini) Pentru prăjit: 80 g faină albă 50…
Read more »
Read more »
Pastarnac in sos alb
22 January 2012
O
reteta delicioasa de pastarnac cu sos alb din: suc de lamaie, 800 g
pastarnac, unt, faina, smantana, branza topita, piper, nucsoara rasa si
patrunjel verde. Ingrediente: sucul de la 1 lamaie 800 g pastarnac sare 3
linguri unt 2 linguri faina 200 ml smantana 100 g branza topita piper
nucsoara rasa 2 fire patrunjel…
Read more »
Read more »
Retete savuroase pentru weekend
22 January 2012
Brioşe
cu sos de căpşune O reteta delicioasa de briose cu sos de capsune
din: oua, zahar, faina, unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune,
lichior de portocale si frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g
zahăr 60 g făină 40 g unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Brioşe cu sos de căpşune
22 January 2012
O
reteta delicioasa de briose cu sos de capsune din: oua, zahar, faina,
unt, vin alb, sare, zahar pudra, capsune, lichior de portocale si
frisca. Ingrediente: pentru budincă: 4 ouă 40 g zahăr 60 g făină 40 g
unt 125 ml vin alb 1 praf de sare 3 linguri unt 3 linguri zahăr pudră
pentru…
Read more »
Read more »
Placinta cu dovleac si branza
22 January 2012
O
reteta de placinta cu dovleac si branza din: dovleac, usturoi, ceapa,
ulei de masline, alune de padure, piper cayenne, salvie, patrunjel,
smantana, cas, foitaj si ou. Ingrediente: 1 kg dovleac turcesc, curatat
de coaja si taiat bucati de 3 cm 6 catei de usturoi, necuratati de coaja
1 ceapa mare, taiata sferturi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu banane
22 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu banane din: faina, zahar, unt, oua,
banane, cacao, praf de copt, ciocolata si caramel. Ingrediente: 350 g
faina 250 g zahar 100 g unt 3 oua 4 banane 4 linguri cacao 1/2 plic praf
de copt pentru glazura: 100g ciocolata 5 linguri caramel Mod de
preparare: Untul se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara ciocolata (video)
22 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara ciocolata; un preparat delicios si
gustos, rapid si sanatos cu care sa va delectati in fiecare zi. Cum se
prepara ciocolata Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Testarossa
22 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Campari Testarossa din: campari, votca, tonic
si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl votca tonic o felie de
portocala Mod de preparare: Turnam Campari-ul si votca intr-un pahar
pentru bauturi lungi, peste gheata, si adaugam tonic dupa gust. Decoram
cu o felie de portocala.
Read more »
Read more »
Ciorbă lipovenească cu smântână
22 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba lipoveneasca cu smantana din: bors, apa,
carne de vaca, ceapa, morcov, patrunjel, telina, fasole, varza, cartofi,
rosii, galbenus, smantana, verdeata, sfecla si sare. Ingrediente: 3 l
apă 1 l borş 1 kg carne de vacă 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel
1/2 ţelină 1 mână de fasole ţucără 1/4…
Read more »
Read more »
Cornuri cu gem
22 January 2012
O
reteta delicioasa de cornuri cu gem din: faina, iaurt gras, lapte,
untura, ou, drojdie, zahar, magiun de prune, migdale, zahar pudra si
sare. Ingrediente: 600 g faina 200 ml iaurt gras 100 ml lapte 4 linguri
cu untura 1 ou 20 g drojdie proaspata 2 linguri cu zahar 200 g magiun de
prune 100…
Read more »
Read more »
Vafe din brânză cu legume
22 January 2012
O
reteta de vafe din branza cu legume din: branza cheddar, parmezan,
civeta, ulei de masline extravirgin, morcovi, dovlecei, cartofi, telina,
sare, piper, lapte, unt, branza brie si faina. Ingrediente: pentru
vafe: 1 10 g brânză cheddar ras 6 linguri parmezan ras 5-6 fire civetă
(sau ceapă verde) ulei de măsline extravirgin Pentru umplutura de…
Read more »
Read more »
Salată cu mere şi pui
21 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu mere si pui din: piept de pui file,
morcovi, varza alba, telina, mere, smantana, zahar, lamai, ketchup, sare
si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui file 200 g morcovi 200 g
varză albă 200 g ţelină 2–3 mere 150 g smântână 1 linguriţă zahăr 2
lămâi ketchup piper…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi si limette
21 January 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu usturoi si limette din: limetta,
cimbru, usturoi, spaghete, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1
limetta 4 fire cimbru 1 capatana tanara de usturoi 500 g spaghete sare
piper 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se spală limetta cu
apă fierbinte, se şterge şi se…
Read more »
Read more »
Crochete de dovleac
21 January 2012
O
reteta delicioasa de crochete de dovleac din: dovleac, ceapa, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de legume, mozzarella, ou, peste,
sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g dovleac cu
coaja verde (doar pulpa) 1 ceapă albă 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 100 ml supă concentrată de legume (sau apă caldă)…
Reteta zilei: Mere caramel
20 January 2012
O
reteta delicioasa de mere caramel din: mere, zahar, glucoza si popcorn.
Ingrediente: 3 mere 150g zahar 1 lingura glucoza 3 bete pentru frigarui
popcorn Mod de preparare: Zaharul se pune intr-o tigaie si se
caramelizeaza la foc mic. Se adauga glucoza si se amesteca foarte bine.
Betele se infig in mere dupa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paste cu scoici (video)
20 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara paste cu scoici, un preparat Italian
deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara paste
cu scoici Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză cu costiţă de porc
20 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de varza cu costita de porc din: varza,
ceapa, ardei grasi, rosii, telina, costita de porc, ulei, bors si
concentrat de legume. Ingrediente: 2 kg varză 1 ceapă mare 4–5 ardei
graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1
ceşcuţă mică cu ulei 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Gingerball
20 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gingerball din: benedictine, gin, suc de
ananas, ginger ale si carambola Ingrediente: 3 cl Benedictine 2 cl gin 2
cl suc de ananas Ginger Ale Carambola Mod de preparare: Lichiorul,
ginul si sucul de ananas se agita bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna in paharul pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi
20 January 2012
O
reteta delicioasa de dovleac prajit cu piure de varza si cartofi din:
dovleac, ulei de floarea soarelui, cartofi, varza, usturoi, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de legume, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 1/4 dovleac cu coaja verde 200 ml ulei de floarea
soarelui pentru piure: 2 cartofi medii 1/4 varza 2 catei…
Read more »
Read more »
Pachetele
20 January 2012
O
reteta simpla de pachetele din: faina, unt, apa, smantana, mozzarella,
sunca, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 6 linguri cu
apa 1 lingura cu smantana 150 g mozzarella 150 g sunca cimbru uscat sare
Mod de preparare: Cerne făina şi taie untul rece în bucăţele.
Amestecă-le cu in cuţit.…
Read more »
Read more »
Ficat aromat la grătar
20 January 2012
O
reteta delicioasa de ficat aromat la gratar din: ficat de vita sau
pasare, unt, maghiran, busuioc, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg ficat
vită sau pasăre 100 g unt maghiran busuioc oregano sare Mod de
preparare: Spălaţi ficatul de mai multe ori, până când apa rămâne
curată. Îl tăiaţi în felii groase de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu piscoturi si dulceata
20 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu piscoturi si dulceata din: piscoturi
vanilie, dulceata de fructe, frisca, gelatina, albusuri, zahar si apa.
Ingrediente: 15 piscoturi vanilie 250 g dulceata de fructe rosii (pot fi
capsune, cirese, visine etc.) 300 g frisca 1 plic gelatina 3 albusuri
100 g zahar 50 ml apa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara bruschetti (video)
20 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara bruschetti, un preparat Italian
delicios si gustos, foarte rapid si sanatos care poate fi servit atat ca
si aperitiv, cat si ca gustare. Cum se prepara bruschetti Pofta buna!
Read more »
Read more »
Galuste cu spanac in sos alb
20 January 2012
O
reteta delicioasa de galuste cu spanac in sos alb din: spanac,
cascaval, oua, faina, sare, piper, nucsoara si smantana. Ingrediente:
350 g spanac 200 g cascaval 3 oua 250 g faina sare piper nucsoara rasa
350 g smantana Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală şi se
opăreşte în apă clocotită. Apoi…
Read more »
Read more »
Crochete picante
20 January 2012
O
reteta delicioasa de crochete picante din: faina, apa, ulei, drojdie,
sare, boia iute si dulce si zahar. Ingrediente: 500 g faina 250 ml apa
50 ml ulei 1 cub de drojdie (20 g) 1 lingurita cu sare boia iute si
dulce zahar sare Mod de preparare: Cerne făina într-un vas şi fă o…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa
20 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu ceapa din: faina, oua, ulei, apa, praf
de copt, sare, ceapa, masline, cabanos, nucsoara si ulei. Ingrediente:
220 g faina 3 oua+1 ou pentru uns 2 linguri cu ulei 2 linguri cu apa 1
lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare pentru umplutura: 500 g
ceapa 50…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu telemea
20 January 2012
O
reteta delicioasa de fasole verde cu telemea din: fasole verde, oua,
smantana, unt, telemea de vaca, sare si piper. Ingrediente: 1 kg fasole
verde 2–3 ouă 200 ml smântână 1 cub de unt pentru uns tava 250 g telemea
de vacă sare piper Mod de preparare: Spălaţi fasolea şi o fierbeţi în
apă…
Read more »
Read more »
Strudel cu branza si rosii
20 January 2012
O
reteta delicioasa de strudel cu branza si rosii din: foitaj, fileuri de
ansoa, oregano, branza cheddar, rosii, capere, masline verzi, sare,
piper, unt, masline si patrunjel. Ingrediente: 400 g foitaj 4 fileuri de
anşoa conservate în saramură 1 linguriţă oregano 200 g brânză cheddar
(sau caşcaval afumat) 200 g roşii 25 g capere 50…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sfeclă şi castraveţi
20 January 2012
O
reteta de ciorba de sfecla si castraveti din: sfecla rosie, castraveti,
ceapa verde, salata verde, lapte batut, smantana, zahar, oua si marar.
Ingrediente: 750 g sfeclă roşie 600 g castraveţi proaspeţi 250 g ceapă
verde 250 g salată verde 2 l lapte bătut 100 g smântână 50 g zahăr 3 ouă
2 legături mărar…
Read more »
Read more »
Blue Lagoon Cocktail
20 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Lagoon din: votca, curacao, suc de
portocale, zeama de lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca
2 cl Curacao albastru 1 cl suc de portocale 2 stropi de zeama de lamaie
limonada o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam votca, lichiorul
si sucurile de fructe intr-un…
Read more »
Read more »
Placinta cu gem
20 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu gem din: gem de mere, nuci, mere,
zeama de lamaie, faina, margarina, zahar vanilat si sare. Ingrediente:
1/2 borcan cu gem de mere 100 g nuci 2 mere 1 lingurita cu zeama de
lamaie pentru aluat: 300 g faina 160 g margarina 2 pliculete cu zahar
vanilat 100 ml…
Read more »
Read more »
Varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval
20 January 2012
O
reteta delicioasa de varza cu cartofi la cuptor sub crusta de cascaval
din: varza, cartofi rosii, oua, smantana, supa de legume, sare, piper,
nucsoara si cascaval. Ingrediente: 1 varza (circa 1 kg) 600 g cartofi
rosii 2 oua 400 ml smantana 400 ml supa de legume sare piper nucsoara
rasa 150 cascaval ras …
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu masline si rosii
20 January 2012
O
reteta delicioasa de dovleac umplut cu masline si rosii din: masline,
dovleac, rosii, suc de rosii, ceapa verde, cimbrisor, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 200g masline 1 dovleac placintar 3 rosii 1/2 cana cu
suc de rosii 1 legatura de ceapa verde cimbrisor ulei sare piper Mod
de preparare: Spală dovleacul, şterge-l cu…
Read more »
Read more »
Clatite prajite
20 January 2012
O
reteta delicioasa clatite prajite din: oua, lapte, faina, ficatei,
ciuperci, ceapa, vin alb, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 oua 1 l lapte 700 faina 400 g ficatei 200 g ciuperci 2
cepe 50 ml vin alb marar patrunjel sare piper ulei Mod de preparare:
Bate ouăle cu trei linguri cu…
Read more »
Read more »
Portofele picante
20 January 2012
O
reteta de portofele picante din: faina, lapte, oua, drojdie, ulei,
otet, sare, spanac, telemea, ceapa, ficatei de pui, sare si piper.
Ingrediente: 600 g faina 200 ml lapte 2 oua + 2 pentru uns 30 g drojdie 4
linguri cu ulei 1 lingura cu otet sare pentru umplutura de spanac: 200 g
spanac 150…
Read more »
Read more »
Salată cu ananas
20 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, oua,
ridichi, ceapa verde, mustar, castraveti, ceapa rosie, iaurt, smantana,
maioneza, salata verde, piper, sare, rosie si patrunjel. Ingrediente: ½
ananas proaspăt 4 ouă 10 ridichi de lună 1 legătură ceapă verde 2
linguri muştar 2 castraveţi muraţi 1 ceapă roşie 6 linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu pui, prune si migdale
19 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada de porc cu pui, prune si migdale din:
prune, vin ars, patrunjel, file de piept de pui, smantana, concentrat de
pui, sare, piper, muschi file de porc, slaninuta si migdale.
Ingrediente: 25 prune uscate 4 linguri vin ars 1 legătură pătrunjel 300 g
file de piept de pui 6 linguri…
Read more »
Read more »
Tartă cu broccoli şi cod sărat
19 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu broccoli si cod sarat din: rosii, ou, cod
sarat, broccoli, ulei de masline extravirgin, parmezan, ceapa, sare,
piper si rosii cherry. Ingrediente: 2 roşii 1 ou 400 g cod sărat 400 g
bucheţele de broccoli 4 linguri ulei de măsline extravirgin 7 linguri
parmezan ras 1/2 ceapă sare şi…
Read more »
Read more »
Rata rumenita cu sos de taitei
19 January 2012
O
reteta delicioasa de rata rumenita cu sos de taitei din: rata, ulei,
ceapa verde, fasole verde, morcovi, bulbi de salata, usturoi, ghimbir,
ardei iute, amidon, supa, sos hoisin, taitei cu ou, cajun si ulei de
susan. Ingrediente: 1 rata de 1,2 kg 2 linguri ulei 2 linguri ceapa
verde, tocata 250 g fasole verde,…
Read more »
Read more »
Supa de boabe
19 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de boabe din: fasole boabe, rosii, ceapa,
morcov, telina, ulei, sare, piper, tarhon si cimbru. Ingrediente: 500 g
fasole boabe 5 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 telina ulei sare piper tarhon
cimbru Mod de preparare: Spala fasolea în mai multe ape şi pune-o la
fiert. Când clocoteşte, dă-o…
Read more »
Read more »
Calzone
19 January 2012
O
reteta de calzone din: faina, margarina, galbenus, sare, branza feta,
oua, praz, unt, ulei, sare, piper, iaurt gras si ou. Ingrediente: 200 g
faina 80 g margarina 1 galbenus sare pentru umplutura: 200 g branza feta
4 oua 1 praz 50 g unt ulei sare piper pentru uns: 100 g iaurt gras 1
ou…
Read more »
Read more »
Salată algeriană
19 January 2012
O
reteta delicioasa de salata algeriana din: sfecla rosie, morcovi,
cartofi, ceapa rosie, usturoi, mustar, ulei si otet de mere.
Ingrediente: 500 g sfeclă rosie 5 morcovi 4 cartofi 2 cepe rosii 5–6
cătei de usturoi 2 linguri mustar 3 linguri ulei 1 lingură otet de mere
Mod de preparare: Spălaţi bine sfecla şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Heat
19 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tropical Heat din: grand marnier, rom alb,
suc de grepfrut, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 4 cl Grand
Marnier 2 cl rom alb 10 cl suc de grepfrut 2 cl zeama de lamaie fructe
Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier cu suc de grepfrut si cu
ghata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bucatele de capsune si ciocolata
19 January 2012
O
reteta deliciaosa de bucatele de capsune si ciocolata din: albusuri,
galbenusuri, zahar, unt, faina, dulceata de capsune, praf de copt,
ciocolata menaj si smantana. Ingrediente: 6 albusuri 6 galbenusuri 150 g
zahar 100 g unt 240 g faina 1 ceasca dulceata de capsune 1/2 pachet
praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata menaj 100g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura de muschi de vita (video)
19 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara friptura de muschi de vita, un
preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si sanatos. Cum se prepara
friptura de muschi de vita Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu rosii
19 January 2012
O
reteta de tarta delicioasa cu rosii din: faina, unt, ou, ulei, otet,
rosii, parmezan, usturoi, cimbru, rozmarin, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 500 g făină 200 g unt moale 1 ou 1 lingură cu ulei 1
lingură cu oţet 4-5 roşii coapte 1 lingură cu parmezan 2 căţei de
usturoi cimbru uscat, rozmarin…
Read more »
Read more »
Drob de legume
19 January 2012
O
reteta delicioasa de drob de legume din: legume, ciuperci, boabe de
grau, usturoi, margarina, varza alba, ulei, sare si piper. Ingrediente:
500 g legume (praz, morcov, conopidă, ardei) 200 g ciuperci 200 g boabe
de grâu 2 căţei de usturoi 4 linguri margarină 4–6 foi de varză albă
ulei sare piper Mod de…
Pizza rustica
19 January 2012
O
reteta de pizza rustica din: faina, ulei de masline, drojdie, suc de
rosii, mozzarella, branza de capra, telemea, branza de bivolita,
parmezan, praz, cimbru, oregano, piper, sare si zahar. Ingrediente: 200 g
făină 125 ml apă călduţă 2 linguri cu ulei de măsline 20 g drojdie 200
ml suc de roşii 150 g mozzarella…
Read more »
Read more »
Friptură tocată umplută cu cartofi si cascaval
19 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura tocata umpluta cu cartofi si cascaval
din: chifla, lapte, carne tocata, ou, mustar, sare, piper, verdeata,
ceapa, unt, crema de branza, legume, slanina, cartofi, nucsoara,
smantana si cascaval. Ingrediente: 1/2 chifla veche de-o zi lapte 500 g
carne tocata 1 ou mustar sare piper verdeata tocata 1 ceapa 1 lingura…
Read more »
Read more »
Paella cu carne de pui si carnati chorizo
19 January 2012
O
reteta delicioasa de Paella cu carne de pui si carnati chorizo din:
carnati chorizo, copane de pui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute,
boia, coriandru, orez, supa de pui sau de legume, broccoli si gogosari
murati. Ingrediente: 2 linguri ulei 450 g carnati chorizo 500 g copane
de pui 1 ceapa, tocata 2 codite de…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne de miel
19 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu carne de miel din: faina, margarina,
otet, sare, carne de miel, oua, ciuperci, smantana, lamaie, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 350 g faina 250 g margarina 7 linguri
cu apa 1 lingura cu otet sare pentru umplutura: 400 g carne de miel 4
oua 1/2 cutie cu ciuperci…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă cu usturoi
19 January 2012
O
reteta de ciorba de loboda cu usturoi din: loboda, bors, ceapa, morcov,
usturoi, leustean, smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g
lobodă 1 l borş 1 ceapă 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură leuştean
100 g smântână 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Într-o oală de 2
litri, încălziţi 700 ml…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan umpluta cu caise
19 January 2012
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu caise din: caise uscate, vin,
piept de curcan, mustar, unt, sare, piper, ulei, supa, smantana si
amidon. Ingrediente: 200 g caise uscate 200 ml vin 1 kg piept de curcan
fasonat pentru rulada 2 lingurite mustar 2 linguri unt topit sare piper
negru macinat 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean Sunset
19 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Caribbean Sunset din: bols red orange, suc de
portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Red Orange 12 cl suc de
portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Bols Red
Orange-ul intr-un pahar pentru bauturi lungi peste cuburi de gheata, si
completam cu suc de portocale. Decoram…
Read more »
Read more »
Lipie umpluta
19 January 2012
O
reteta de lipie umpluta din: carne de vitel, ardei gras, rosii, ceapa
rosie, salata, verdeata, sare, piper, faina, ulei si sare. Ingrediente:
300 g carne de vitel 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 rosii 1
ceapa rosie salata verdeata sare piper pentru aluat: 400 g faina 200 ml
apa calduta 2…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu pesto
19 January 2012
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu pesto din: seminte de pin,
busuioc, patrunjel, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline,
parmezan, sare, piper, muschi de porc, ceapa, sherry, supa de carne,
dovlecei si smantana. Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fire
busuioc 2 fire patrunjel 2 fire rozmarin 4 fire cimbru 2 catei…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci
19 January 2012
O
reteta de salata de ciuperci din: salata verde, usturoi, ciuperci,
ceapa, marar, patrunjel, ulei de masline, otet, seminte de floarea
soarelui si mustar. Ingrediente: frunze salata verde 1 catel usturoi
500g ciuperci 2 bucati mici de ceapa 1 lingurita marar 1 lingura
patrunjel 5 linguri ulei de masline 4 linguri otet 2 linguri seminte…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui în sos alb
19 January 2012
O
reteta de pulpe de pui in sos alb din: pulpe superioare, faina, lapte,
ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, boia dulce, sare si piper. Ingrediente:
4 pulpe superioare 6 linguri cu faina 500 ml lapte 1 ceapa 3 catei de
usturoi patrunjel ulei boia dulce sare piper Mod de preparare: Taie
ceapa mărunt şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole
19 January 2012
O
reteta simpla de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, morcov,
foaie de dafin, suc de rosii, faina, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 500 g fasole boabe de diferite culori 1 ceapa 1 morcov 1
foaie de dafin 200 ml suc de rosii 1 lingura cu faina ulei cimbru sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta de busuioc
19 January 2012
O
reteta delicoasa de Friptura de vita si salata de porumb cu vinegreta
de busuioc din: salata verde, coriandru, rosii cherry, porumb, ulei de
masline extravirgin, sare de mare, piper negru, cartofi, muschi de vita,
usturoi si vinegreta de busuioc. Ingrediente: salata verde proaspătă
coriandru, tocat rosii cherry porumb proaspăt 1 ½ linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Mancare de gulii
19 January 2012
O
reteta simpla de mancare de gulii din: gulii, ceapa, rosii decojite,
morcov, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 gulii 1 ceapa 1
cutie cu rosii decojite 1 morcov 2 foi de dafin ulei sare piper boabe
Mod de preparare: Curăţă guliile şi taie- le cubuleţe. Rumeneşte-le în
puţin ulei. Scoate-le…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac şi piure de morcovi
19 January 2012
O
reteta de tarta cu spana si piure de morcovi din: foitaj, ou, parmezan,
spanac, ricotta, nucsoara, sare, piper, morcovi, cartofi, smantana,
supa de legume, ceapa si unt. Ingrediente: pentru tartă: 250 g foitaj 1
ou pentru umplutură: 7 linguri parmezan 180 g spanac proaspăt 300 g
ricotta 1 ou nucşoară sare şi piper pentru…
Read more »
Read more »
Cocktail Jungle Juice
19 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jungle Juice din: zeama de lamaie, nectar de
maracuja, suc de ananas, angostura, apa minerala si ananas. Ingediente: 2
cl zeama proaspata de lamaie 4 cl nectar de maracuja 4 cl suc de ananas
fara zahar 1 strop de Angostura 0,1 l de apa minerala o bucata mica de
ananas…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel umpluta cu ciuperci
19 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura de vitel umpluta cu ciuperci din: chifle,
ciuperci, ceapa, ulei de masline, patrunjel, cimbru, rozmarin, oua,
sare, piper, nucsoara, carne de vitel si supa de carne. Ingrediente: 3
chifle vechi de-o zi 4 linguri de ciuperci Champignon 2 cepe 2 linguri
ulei de masline 1 legatura de patrunjel 1 fir…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ciuperci
19 January 2012
O
reteta delicioasa de tocanita de ciuperci din: ciuperci, ceapa,
usturoi, vin alb, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci
2 cepe 3 catei de usturoi 1/2 cescuta cu vin alb 1 legatura de marar
sare piper ulei Mod de preparare: Spală bine ciupercile pentru a
îndepărta orice urmă de nisip. Lasă-le…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume si curry
19 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de legume si curry din:
cartofi, ceapa, telina, supa de pui, smantana, curry, patrunjel si sare.
Ingrediente: 1 kg de cartofi 2 cepe 1 telina 800 ml supa de pui 1 cana
cu smantana 2 lingurite de curry patrunjel sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii, taie-i…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume de iarnă
19 January 2012
O
reteta de tarta cu legume de iarna din: aluat, dovleac, foi de varza,
morcovi, ceapa, ardei gras, sunca presata, unt, oua, nucsoara, sare si
piper. Ingrediente: pentru tarta: 250 g aluat sfaramicios pentru
umplutura: 1/4 dovleac 1/2 foi de varza 2 morcovi 1 ceapa alba 1/2 ardei
ggas galben 1 felie (circa 50 g)…
Read more »
Read more »
Cubulete de sfecla rosie
19 January 2012
O
reteta de cubuelte de sfecla rosie din: sfecla rosie, ulei de masline,
otet, seminte de chimen, seminte de coriandru, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 2 sfecle rosii potrivite 2 linguri ulei de măsline 2–3
linguri otet 1 lingurită seminte de chimen (pudră de chimen) 1 lingurită
seminte de coriandru (frunze de coriandru) un praf…
Read more »
Read more »
Prajitura cu brânză si fursecuri
19 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza si fursecuri din: faina,
galbenusuri, unt, frisca, sare, zahar, cacao, praf de copt, branza de
vaci, smantana, iaurt, coaja rasa de lamaie, praf de budinca de vanilie,
zahar si fursecuri cu unt. Ingrediente: aluat: 400 g faina 2
galbenusuri 200 g unt 5-6 linguri frisca sare 100 g…
Read more »
Read more »
Coşuleţe din foitaj cu legume
18 January 2012
O
reteta delicioasa din cosulete din foitaj cu legume din: foitaj, faina
alba, dovlecei, sparanghel, morcovi, cartofi, anghinare, ceapa verde,
usturoi, ulei de masline extravirgin, emmentaler, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: pentru coşuleţe: 250 g foitaj 30 g faină albă pentru
legume: 120 g dovlecei (zucchini) 100 g sparanghel 150 g morcovi 1 50…
Read more »
Read more »
Curcan în foi de varză acră
18 January 2012
O
reteta de curcan in foi de varza acra din: curcan, grasime, varza acra
si sare. Ingrediente: 1 curcan de 3–4 kg 150 g grăsime de pasăre sau de
porc câteva foi de varză acră sare Mod de preparare: Spălaţi bine
curcanul cu apă rece, îl usucaţi folosind un prosop curat şi îl
presăraţi…
Read more »
Read more »
Cocktail de grepfrut si miere
18 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail de Grepfrut si miere din: miere, grepfut,
angostura, apa minerala si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 linguri de
miere 3/8 l suc de grepfrut 4 stropi de Angostura 1/2 l de apa minerala
spirala din coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam bine mierea,
sucul de grepfrut si Angostura,…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza si zmeura
18 January 2012
O
reteta de tarta cu branza si zmeura din: faina, zahar, sare, migdale,
galbenus, unt, zmeura, oua, sare, branza de vaci, zahar, zahar vanilat,
ulei, amidon si coaja de lamaie rasa. Ingrediente: blat: 150 g făină 50
g zahăr 1 praf sare 75 g migdale tocate 1 gălbenuş 100 g unt în plus:
250 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc milanez
18 January 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc milanez din: cotlet de porc fara
os, ulei, faina, cascaval, oua, smantana, paste fainoase, unt si sare.
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 150 ml ulei 100 g făină 300 g
caşcaval 3 ouă 100 g smântână 500 g paste făinoase 100 g unt sare …
Read more »
Read more »
Rulou cu legume şi brânză
18 January 2012
O
reteta delicioasa de rulou cu legume si branza din: foitaj, spanac,
morcovi, cartof, mazare, branza, smantana, unt, nucsoara, ou, sare si
piper. Ingrediente: pentru rulou: 250 g foitaj pentru umplutură: 250 g
spanac congelat 120 g morcovi 150 g cartofi 80 g mazăre 1 50 g brânză
pentru topit (Emmentaler, parmezan, mozzarella, caşcaval ş.a.)…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză şi mandarine
18 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu branza si mandarine din: faina, zahar,
sare, ou, unt, mandarine, oua, sare, branza de vaci, frisca, budinca de
vanilie, suc de lamaie, zahar si glazura de gelatina. Ingrediente:
blat: 250 g făină 100 g zahăr 1 praf sare 1 ou 160 g unt in plus: 2
conserve de mandarine…
Read more »
Read more »
Paste cu mozzarella pane
18 January 2012
O
reteta delicioasa de paste cu mozzarella pane din: ceapa, usturoi,
telina verde, busuioc, ulei, rosii, spaghete, sare, mozzarella, oua,
parmezan, faina, piper si unt. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
fire de telina verde 1 legatura busuioc 5 linguri ulei 800 g rosii
decojite (la cutie) 500 g spaghete sare 250 g…
Read more »
Read more »
Coktail Summer Cooler
18 January 2012
O
reteta simpla de Ccoktail Summer Cooler din: nectar de portocale,
angostura, bitter lemon, lamaie si menta. Ingrediente: 8 cl nectar de
portocale 1 strop de Angostura Bitter Lemon o felie de lamaie menta
proaspata Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu Angostura
si gheata in shaker, apoi turnam intr-o cupa si…
Read more »
Read more »
Crudites
18 January 2012
Aceasta
denumire deriva din termenul frantuzesc cru, care inseamna crud si se
refers la un aperitiv dintre cele mai simple si mai apetisante. Pentru
a-l prepara va trebuie doar cateva legume proaspete si cateva sosuri
foarte gustoase. Crudites se poate manca in aer liber sau se poate servi
ca aperitiv la inceputul unui pranz sau…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu năut
18 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de cartofi cu naut din: naut, cartofi,
ceapa, morcovi, patrunjel, usturoi, ulei, busuioc foaie de dafin si
sare. Ingrediente: 400 g năut 3 cartofi (300 g) 1 ceapă (100 g) 2
morcovi (100 g) 1 rădăcină de pătrunjel (50 g) 5 căţei de usturoi 1
lingură ulei 1 lingură busuioc…
Chiftele de legume cu marar
18 January 2012
O
reteta delicioasa de chiftele din: dovlecel, cartofi, oua, usturoi,
marar, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 dovlecel lung şi subţire 2-3
cartofi 2 ouă 1 căţel de usturoi 1 legătură mărar ulei pentru prăjit
piper sare Mod de preparare: Cureţi, speli şi razi dovlecelul pe
răzătoarea mare. îl sărezi şi îl laşi la scurs. Fierbi…
Read more »
Read more »
Gulaş la ceaun
18 January 2012
O
reteta delicioasa de gulas din: ciolan, ceapa, boia de ardei dulce,
pasta de ardei rosu, bulion, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel,
sare, piper, chimen, foi de dafin, patrunjel verde, ou, gris, faina.
Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe medii 1 lingură cu vârf de boia
de ardei dulce 2 linguri pastă de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca
18 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: nuca, oua, faina, praf de copt,
frisca, crema de ciocolata, biscuiti. Ingrediente: 2 căni nucă prăjită
(dacă trebuie,prăjeşti mai mult) 7 albuşuri 7 linguri zahăr 7 linguri
nucă măcinată 3 linguri făină 1 plic praf de copt 500 ml frişcă bătută
400 g cremă de ciocolată din comerţ 1/2…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe
18 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: margarina, zahar, faina, oua, rom, praf
de copt, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, fructe. Ingrediente: 225 g
margarină sau unt 225 g zahăr 240 g făină 5 ouă 2-3 linguri rom sau
coniac 1 plic praf de copt coajă de lămâie sau portocală 2-3 plicuri
zahăr vanilat un…
Read more »
Read more »
Gogoşari umpluţi cu brânză de burduf, nuci si măsline
18 January 2012
O
reteta delicioasa de gogosari cu: paine, unt, bacon, branza de burduf,
nuci, masline, masline verzi, sare, hrean, piper alb, nucsoara,
cascaval. Ingrediente: 6 gogoşari mai mari 6felii de pâine integrală 100
g unt 12 felii bacon 300 g brânză de burduf 150 g nuci 50 g măsline
negre 50 g măsline verzi sare hrean…
Read more »
Read more »
Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler
18 January 2012
O
reteta delicioasa de Cordon Bleu umplut cu sunca si Emmentaler din:
cartofi, rosii, ulei, sare, piper, ceapa verde, muschi de porc,
emmentaler, sunca de praga, oua, smantana, faina si pesmet. Ingrediente:
600 g cartofi fierţi în coajă (din ziua precedentă) • 2 cepe roşii 4
linguri ulei sare piper 4 cepe verzi 4 felii…
Read more »
Read more »
Cocktail cu miere
18 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu miere din: miere, portocale, lapte,
galbenus, angostura si portocala. Ingrediente: 1 lingurita de miere 2 cl
suc de portocale 1/4 l de lapte 1 galbenus 1 strop de Angostura o felie
de portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita cu 2 cuburi de
gheata in shaker. Bautura se…
Read more »
Read more »
Salată de praz, cu broccoli şi ciuperci
18 January 2012
O
reteta delicioasa de salata din: praz, ciuperci, maioneza, masline,
sare, broccoli. Ingrediente: 1 praz mai mic 1 cutie de ciuperci 2
linguri mari de adaugi maioneză vegetală 100 g măsline negre sare
broccoli (un buchet de broccoli le potrivit desfaci şi le laşi de mare)
Mod de preparare: Speli prazul foarte bine, apoi…
Read more »
Read more »
Deserturi: Prăjitură cu mere
18 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, zahar vanilat, lapte,
ulei, praf de copt, faina, mere, scortisoara. Ingrediente aluat: 3 ouă
200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 pahar cu lapte dulce 1 pahar cu
ulei 1 plic praf de copt 300 g făină Ingrediente umplutură: 15 mere mari
150 g zahăr 2…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu ciolan afumat şi cârnaţi
18 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de ciolan afumat si carnati din: ciolan
afumat, carnati, kaizer, crenvurst, telina, morcov, patrunjel, ceapa,
rosii, bulion, castraveti murati, masline, unt, smantana, patrunjel,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciolan afumat 2 cârnaţi 125 g
kaizer 1 crenvurşt ½ ţelină 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 300 g
ceapă…
Read more »
Read more »
Salată caldă de cartofi
18 January 2012
O
reteta delicioasa de salata calda de cartofi din: cartofi, ceapa,
usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2
cepe 5 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei Mod de
preparare: Spală cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare.
După ce au fiert, curăţă-i…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă
18 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, crema de ciocolata,
smantana, lapte, crema de vanilie, apa, zahar, brady, unt. Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf (80 g) cremă de ciocolată 200 g
smântână (32% grăsime) 200-220 ml lapte rece 1 plic praf cremă de
vanilie Ingrediente glazură: 2 linguri apă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume si ciuperci
18 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de pui cu legume si ciuperci din: morcovi,
zucchini, dovlecei, usturoi, telina, ulei de masline, rosii, fasole,
ciuperci, cimbru, rozmarin, sare de mare, piper si parmezan.
Ingrediente: 3 morcovi medii 2 Zucchini 2 dovlecei mici 6 catei de
usturoi 3 tulpini de telina 2 linguri ulei de măsline 1 cutie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Indian (video)
18 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos Indian; un preparat deosebit de
gustos si sanatos, rapid si delicios in predomina aroma de coriandru si
chutney, un ingredient specific Indian. Cum se prepara sos Indian Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut
18 January 2012
O
reteta delicioasa de muschi de vita umplut cu: bacon, teleme de oi,
oua, mustar, supa de legume, castraveti murati, gogosari murati, sare,
piper, ulei, ceapa, telina, vin rosu, faina, cimbru. Ingrediente: 600g
muşchi de vită 8felii de bacon 200g telemea de oi 3 ouă fierte tari 1
lingură muştar 150ml supă de legume 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu piersici
18 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, margarina, oua, zahar, zahar
vanilat, praf de copt, piersici. Ingrediente: 250 g făină 250 g
margarină 6 ouă 250 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1
kg piersici Mod de preparare: Freci margarina, 100 g zahăr, adaugi
gălbenuşurile şi făina împreună cu praful…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu ciuperci
18 January 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de fasole cu ciuperci din: fasole alba,
fasole neagra, ceapa, morcov, ciuperci, otet, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 cutie fasole alba 1 cutie fasole neagra 2 cepe 1
morcov 7 ciuperci 1 lingura cu otet cimbru ulei sare piper Mod de
preparare: Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi dovleac
18 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura din: faina, apa, drojdie, otet, sare,
dovleac, mere, zahar, unt, scortisoara, ulei, zahar vanilat. Ingrediente
aluat: 600 g făină 400 ml apă călduţă 20 g drojdie 2 linguri de ulei 1
lingură de oţet un praf de sare Ingrediente umplutură: 2 felii de
dovleac pentru plăcintă 4-5 mere 1 cană…
Read more »
Read more »
Tort delicios
18 January 2012
O
reteta delicioasa de tort cu: biscuiti, unt, iaurt, frisca, gelatina,
zahar, suc de fructe, ciocolata. Ingrediente blat: 200 g biscuiţi
vanilaţi 1 pachet de unt sau margarină Ingrediente crema1: 400 g iaurt
cu gust de piersici 200 g frişcă lichidă 10 g gelatină Ingrediente
crema2: 400 g iaurt cu gust de fructe de padure…
Read more »
Read more »
Budinca de malai
18 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de malai din: malai, margarina, cascaval
vegetal, ceapa, praz, pasta de ardei, sare, piper si boia iute.
Ingediente: 400 g malai 800 ml de apa 50 g margarina 150 g cascaval
vegetal 2 cepe mari 1 fir de praz 1 lingura cu pasta de ardei sare piper
boia iute …
Read more »
Read more »
Prajitura din clatite
18 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura din clatite din: faina, sifon, zahar,
mac, drojdie, nuca, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 300 g faina 300
ml sifon sau apa minerala 50 g zahar 3 lingurite cu mac 1 lingurita cu
drojdie uscata 100 g nuca dulceata ulei sare Mod de preparare: Pune
într-un vas făina cernută.…
Read more »
Read more »
Borş la gheată
18 January 2012
O
reteta delicioasa de bors la gheata din: bors, oua, lapte, castraveti,
sfecla rosie, carne tocata, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 1/4
l borş 4 ouă 1 l lapte 2 castraveti 3 sfecle roşii 2–3 linguri carne
tocată 2–3 linguri smântână 2 linguri verdeată tocată sare Mod de
preparare: Puneţi 1 l de lapte…
Read more »
Read more »
Ciulama în ţest
17 January 2012
O
reteta de ciulama in test din: painici, ciuperci, supa de legume, unt,
telina, ceapa verde, usturoi, amidon, patrunjel, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 4 pâinici mici (sau chifle) 1 kg ciuperci 1 l supă de
legume 2 linguri unt 1 ţelină 1 legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi 2
linguri rase de amidon…
Read more »
Read more »
Rulade cu legume
17 January 2012
O
reteta delicioasa de rulade cu legume din: usturoi, muschi de porc,
rosii, frunze de busuioc, parmezan, sare, piper, ulei de masline,
concentrat de legume si ierburi de provence. Ingrediente: 1 căţel de
usturoi 6 felii de muşchi de porc 300 g roşii medii 12 frunze de busuioc
50 g parmezan ras sare piper 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Currant
17 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Royal Currant din: lichior de coacaze negre,
curacao triple sec, angostura, sampanie si lamaie. Ingrediente: 4 cl
lichior de coacaze negre 2 cl Curacao Triple Sec 1 stropd e Angostura
amaruie sampanie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine
lichiorurile si Angostura cu gheata intr-un shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu vinete
17 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de cartofi cu vinete si patrunjel din:
condimente, cartofi, usturoi, rosii, patrunjel, supa, ulei, vanata si
ceapa. Ingrediente: 1 lingurita condimente legume 5 bucati cartof 1
catel usturoi 3 bucati rosie 1 legatura patrunjel 100ml supa preparata
din cuburi cu gust de legume 3 linguri ulei 1 bucata vanata 1…
Read more »
Read more »
Inimioare cu şuncă si caşcaval
17 January 2012
O
reteta delicioasa de inimioare cu: aluat, sunca, cascaval, ardei gras,
masline negre, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 150 g şuncă
150 g caşcaval ras 1/2 bucată ardei gras roşu 60 g măsline negre fără
sâmburi sare piper Mod de preparare: Laşi aluatul foitaj să se dezgheţe.
Când s-a dezgheţat, încingi cuptorul la…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă
17 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: castraveti, branza, mustar boabe,
marar, sunca. Ingrediente: 1 castravete de salată 250 g brânză grasă
proaspătă 2 linguri muştar cu boabe 1 lingură mărar tocat (sau uscat) 8
felii dreptunghiulare de şuncă Mod de preparare: Speli castravetele, îl
cureţi şi îl tai în două, pe lung. Scoţi seminţele cu…
Read more »
Read more »
Budincă de sardele cu cartofi
17 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de sardele cu: cartofi, ceapa, ulei de
masline, usturoi, patrujel, rosii, cimbru, oregano, rozmarin, vin alb,
sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă
3 căţei de usturoi 2 linguriţe pătrunjel tocat 350 g roşii 500 g
sardele sau 4 cutii conserve 2 linguriţe cimbru…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ardei copţi
17 January 2012
O
reteta delicioasa de tocanita de ardei copti din: ardei gras, ceapa,
morcovi, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei si pasta de tomate.
Ingrediente: 1 kg ardei gras rosu 3 cepe medii 2 morcovi 3 catei de
usturoi 1 legatura de patrunjel sare piper ulei 1 lingura pasta de
tomate Mod de preparare: Spală ardeii…
Read more »
Read more »
Aperitive colorate
17 January 2012
O
reteta delicioasa de aperitive din: salata, rosii, cascaval, sunca,
unt, branza de vaci, ceapa, marar, boia dulce, oua, faina, masline,
praz, struguri, gogosar, bicarbonat, piper. Ingrediente: 1 salată 1
roşie 600 g caşcaval 150 g şuncă presată 100 g unt 200 g brânză de vaci 1
ceapă 1 legătură de mărar 1 plic boia…
Read more »
Read more »
Borş de viţel cu ardei copţi
17 January 2012
O
reteta delicioasa de bors de vitel cu ardei copti din: carne slaba de
vitel, ardei grasi, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de
masline, leustean, patrunjel si bors. Ingrediente: 300 g carne slabă de
viţel 8 ardei graşi 3 morcovi 3 cartofi 1 păstârnac 1 rădăcină de
pătrunjel 3 cepe 500 g roşii 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara fleica cu crema de ciuperci (video)
17 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara fleica cu crema de ciuperci; un
preparat gustos si sanatos, foarte rapid si delicios. Ingrediente: 1/4
cup butter 2 cups sliced shiitake mushrooms salt and pepper to taste 1/2
tsp minced fresh rosemary 3 tbsp all-purpose flour 2 1/2 cups cold bee