Retete de Paste:
Reteta zilei: Cotlete in vin rosu
28 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete in vin rosu din: cotlete cu os, praz,
usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete cu os 1 fir de praz 1 capatana de usturoi 2
cani cu vin rosu 1 morcov 2 foi de dafin 2 lingurite cu susan 2-3
crengute…
Read more »
Read more »
Crap cu sos aromat
28 December 2011
O
reteta delicioasa de crap cu sos aromat din: crap, ceapa, sos de rosii,
usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, turmeric si ulei.
Ingrediente: 1 kg crap 1 ceapa 4-5 linguri cu sos de rosii 3-4 catei de
usturoi 2 cm radacina de ghimbir 1 ardei iute 1/2 lingurita cu praf de
curry 1/2…
Read more »
Read more »
Cozonac de casă
28 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac de casa din: oua, drojdie, faina, lapte,
unt, sare, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, coaja de lamaie,
zahar, nuca, coaja de portocala, esenta de rom, cacao, stafide, coniac,
ou, zahar, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: pentru
aluat: 6 ouă 60 g drojdie proaspătă un kg făină 250 ml…
Read more »
Read more »
Tarta tatin
28 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta tatin din: foietaj, zahar, scortisoara si
mere. Ingrediente: foietaj 600 g zahar 350 g scortisoara pudra 1 g mere
verzi 1000 g Mod de preparare: Se întinde foietajul în strat de 1 cm
si se lasa la rece. Merele se spala, se curat
a de coaja si se taie în…
Read more »
Read more »
Sote de vita cu muguri de fasole
28 December 2011
O
reteta delicioasa de sote de vita cu muguri de fasole din: carne de
vita, ceapa, usturoi, morcovi, broccoli, ciuperci, ardei gras, muguri de
fasole, ulei de masline, piper, praf de usturoi, sos tabasco,
scortisoara, supa de vita si sare. Ingrediente: carne de vită tăiată
julienne 800 g ceapă tocată mărunt 50 g usturoi tocat…
Read more »
Read more »
Lapte cu miere si nuci
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lapte cu miere si nuci din: lapte,
miere, nuci, scortisoara, nucsoara, galbenusuri si rom. Ingrediente: 1
litru lapte proaspat 4 linguri miere de albine 4 linguri nuci macinate 2
lingurite scortisoara macinata 1/2 lingurita nucsoara rasa 2
galbenusuri proaspete 50 ml rom Mod de preparare: Amestecaţi
ingredientele bine…
Read more »
Read more »
Sfecle umplute
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sfecle umplute din: sfecle, ceapa, nuci,
otet de mere, seminte de chimen, miere, ulei de masline, cuscus, sare,
piper, hrean si dafin. Ingrediente: 3 sfecle mijlocii 4 cepe mari 100 g
nuci macinate mai mare 3 linguri otet de mere sau zeama de lamaie 1
lingurita seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu portocale
28 December 2011
O
reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale,
cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 litru vin
roşu 1 portocală 5 cuişoare 1 cardamon 20 stafide 1/2 linguriţă
scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lungime Mod de preparare:
Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în…
Read more »
Read more »
Andive la cuptor
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de andive la cuptor din: andive, paine,
mozzarella, telemea, usturoi, ierburi aromate, lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 andive 4 felii de paine 4 felii de
mozzarella 4 bucati de telemea (bastonase) 2 catei de usturoi 1
lingurita ierburi aromate – marar, patrunjel, tarhon, etc. 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Revelion
28 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete delicioase pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete delicioase pentru masa de Revelion.
Salată de linte cu dovleac O…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu sfeclă roşie
28 December 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio cu sfecla rosie din: carpaccio de vita
afumat, sfecla rosie, varza creata, smantana, usturoi, otet de vin,
lamaie, sare, piper, patrunjel si mustar dulce. Ingrediente: 200 g
carpaccio de vită afumat 4 sfecle roşii două mere 500 g varză creaţă 200
ml smântână 5 căţei de usturoi 50 ml oţet…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu portocale si nuci
28 December 2011
O
reteta delicioasa de varza rosie cu portocale si nuci din: varza rosie,
portocale, nuci, cuisoare, boabe de ienupar, ulei de masline, vin rosu,
sare si piper alb. Ingrediente: 1 varza rosie mai mare 2 portocale 150 g
nuci pisate mai mare 2 cuisoare 1 lingurita cu boabe de ienupar 150 ml
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatoare: Peste umplut
28 December 2011
O
reteta delicioasa de peste umplut din: macrou, spanac, ceapa verde,
usturoi, lamaie, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de
macrou 500 g spanac 1 legatura de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 1
lamaie 3 linguri cu malai sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă
peştele şi stropeşte-l cu zeamă de…
Read more »
Read more »
File de porc cu varza rosie
28 December 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu varza rosie din: muschi file,
cuisoare, varza rosie, prune, ulei de masline, sare, piper si ienupar.
Ingrediente: 4 felii de muschi file 12 cuisoare 1/2 varza rosie 8 prune
uscate inmuiate in cognac 3 linguri ulei de masline sare piper ienupar
Mod de preparare: Infingeti cate…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de vita pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete cu carne de vita pentru Revelion pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete cu carne de vita pentru Revelion. Soté
de vita O reteta…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata
27 December 2011
O
reteta delicioasa de tort de inghetata din: frisca lichida, zahar, oua,
zahar pudra, unt, faina, oua, sare, fructe de padure si gelatina.
Ingrediente: 400 ml frisca lichida 4 linguri cu zahar 4 oua pentru blat:
100 g zahar pudra 100 g unt 50 g faina 2 oua sare pentru jeleu: 200 g
fructe de…
Read more »
Read more »
10 Cocktailuri pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 10 Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 10 Cocktailuri pentru Revelion. Sangrita O reteta de sangrita
din: suc de rosii, zeama de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos de portocale şi capere
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de file de peste cu sos de portocale si
capere din: pangasius, zeama de la o portocala, portocala, unt, capere,
smanana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g pangasius (2-3
fileuri) zeama de la o portocala 1 portocala pentru decor 50 g unt 125 g
smantana 1 borcan cu…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel cu sos de portocale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vitel cu sos de portocale din: muschi de
vitel, portocale, unt, ulei de masline, piper, patrunjel, zahar brun,
vin si coaja de portocale. Ingrediente: un kg şi jumătate muşchi de
viţel 4 portocale mari 100 g unt sărat 4 linguriţe ulei de măsline piper
negru măcinat o legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Peşte în crustă pe pat de salată
27 December 2011
O
reteta delicioasa de peste in crusta pe pat de salata din: file de
salau, lamai, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline,
unt, faina, otet de mere, iaurt, sare, salata verde, ciuperci, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: un kg file de şalău 2 lămâi
sare grunjoasă piper negru boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Pui cu unt la tavă
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu unt la tava din: pui, sare
grunjoasa, unt, rozmarin verde, usturoi, piper, fasole verde, rucola,
zeama de lamaie, zeama de portocala, ulei de masline, miere, fructe si
pesmet. Ingrediente: 1 pui mare sare grunjoasa 150 g unt rozmarin verde o
capatana de usturoi piper negru macinat fasole…
Read more »
Read more »
Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cuburi cu visine si crema stracciatella din: oua,
zahar, zahar vanilat, sare, faina, cacao, amidon, visine, lapte, praf de
bucinda de vanilie, frisca, ciocolata si visinata. Ingrediente: blat: 6
ouă 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 80 g făină 2 linguri
cacao 70 g amidon în plus: …
Read more »
Read more »
Sarmale munteneşti
27 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale muntenesti din: carne de porc, marar, ou,
sare, piper, foi de dafin, ceapa, orez, ulei de masline, varza murata,
piure de rosii si slanina afumata. Ingrediente: un kg carne de porc, de
preferat pulpă cu puţină grăsime o legătură mărar proaspăt o măciulie
mărar uscat un ou sare piper negru…
Read more »
Read more »
Creme brulle cu coacaze rosii
27 December 2011
O
reteta delicioasa de creme brulle cu coacaze rosii din: zahar, zahar
brun, galbenus de ou, baton de vanilie, smantana, lapte, coacaze rosii
si menta. Ingrediente: zahar 250 g zahar brun 100 g galbenus de ou (10
buc.) 200 g baton de vanilie 1 buc smântâna lichida 500 ml lapte 500 ml
coacaze rosii 250…
Read more »
Read more »
D-ale porcului cu mămăligă
27 December 2011
O
reteta delicioasa din carne de porc cu mamaliga din: carnati, jumari,
muschiulet afumat, rozmarin, sare, piper, usturoi, malai, apa si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 cârnaţi bine afumaţi şi condimentaţi
8-10 jumări un muşchiuleţ afumat o crenguţă rozmarin sare piper negru
măcinat un căţel usturoi 300 g mălai un l apă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă cu crevete
27 December 2011
O
reteta delicioasa de supa cu crevete din: crevete, broccoli, varza
creata, conopida, orez, rosie, lamaie, ulei de masline, ceapa, morcovi,
usturoi, frunza de dafin, sare si piper. Ingrediente: ocoroană de
crevete decorticate 500 g broccoli 500 g varză creaţă o conopidă 80 g
orez o roşie o lămâie 50 ml ulei de măsline o…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la tavă cu sos de rodie
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tava cu sos de rodie din: cotlet
de porc, sunca afumata, usturoi, sare grunjoasa, ulei de floarea
soarelui, piper, pesmet alb, unt, vin alb demisec, zahar brun si rodie.
Ingrediente: un kg cotlet de porc 150 g şuncă afumată o căpăţână usturoi
sare grunjoasă 2-3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu piersici si migdale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu piersici si migdale din: faina, oua,
zahar, zahar pudra, migdale, piersici, pudra de migdale, unt si lapte.
Ingrediente: faina 300 g oua 5 bucati zahar 100 g zahar pudra 50 g
migdale felii 25 g piersici proaspete 1200 g pudra de migdale 125 g unt
225 g lapte 500…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate si leurdă
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu rosii uscate si leurda din:
faina, praf de copt, oua, lapte batut, ulei de masline, cascaval, branza
telemea, rosii uscate, seminte de dovleac, leurda, sare si piper.
Ingrediente: 160 g făină un pliculeţ praf de copt 3 ouă 100 ml lapte
bătut o lingură de ulei de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si nuci
27 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu branza si nuci din: apa, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, branza de
vaci dulce, miez de nuca, branza telemea, gris, zahar vanilinat, sare
si gem de pere. Ingrediente: 200 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui
380 g zahăr tos 3 ouă…
Read more »
Read more »
Cocktailuri pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Cocktailuri pentru Revelion. Cocktail Green Island O reteta
simpla de Cocktail Green Island din: lichior de…
Read more »
Read more »
Trufe rafinate în sos de portocale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe rafinate in sos de portocale din: ciocolata
menaj, ciocolata cu lapte, galbenus, pricomigdale, smantana dulce,
zahar, gelatina, gemd e portocale, lichior de portocale si migdale.
Ingrediente: pentru trufe: 150 g ciocolată menaj 150 g ciocolată cu
lapte 1 gălbenuş 100 g pricomigdale 400 ml smântână dulce 35 g zahăr 10…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Friptura de Curcan (video)
27 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara friptura de curcan. Un preparat
delicios si rapid, gustos si sanatos. Ingrediente: 12-24 pound turkey
seasoning salt: salt, black pepper, and cayenne 3 tbsp butter 4 springs
of rosemary 1/2 bunch sage leaves 1 onion 1 carrot 1 celery rib Cum se
prepara Friptura de Curcan
Deserturi pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Deserturi pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Deserturi pentru Revelion. Tort cu ananas şi vişine O reteta
gustoasa de tort cu ananas si…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta cu carne de porc
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din:
gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina,
galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de
carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne
tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina…
Read more »
Read more »
Soté de vita
27 December 2011
O
reteta simpla de sote de vita din: carne de vita, vin rosu, morcov,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, concentrat de vita, cimbru, foi
de dafin, telina, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast si sare.
Ingrediente: carne de vită 720 g vin rosu 200 ml morcov 60 g ceapă rosie
50 g ulei de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Calamari umpluti
27 December 2011
O
reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez,
morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 3 calamari mari 100 g somon afumat 100 g
orez 1-2 morcovi 1 ceapa mare 100 ml vin alb 2-3 catei de usturoi 1/2
lamaie oregano 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Cocktail de Campari cu zmeura
27 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail de Campari cu zmeura din: zmeura, campari,
inghetata de vanilie, vin spumant si fire de menta. Ingrediente: 250 g
zmeura 6 cl Campari 500 ml de inghetata de vanilie vin spumant sec 4
fire de menta Mod de preparare: Spalam si lasam sa se scurga de apa
zmeura proaspata;…
Read more »
Read more »
Sos de pâine şi smântână
27 December 2011
Pune
la foc 500 ml lapte integral, 1 ceapă tăiată în două, în care infigi 8
cuiţoare si 1 foaie de dafin. Incâlzeste bine, acoperă si lasă la
infuzat 30 de minute. Strecoară si pune din nou pe foc cu 150 g pesmet
proaspăt din focaccia cu ulei de măsline. Reîncălzeşte, amestecând 3-4
minute, până…
Read more »
Read more »
Turnedou de vită
27 December 2011
O
reteta delicioasa de turnedou de vita din: muschi de vita, bacon,
ciuperci, unt, smantana, ceapa, vin alb, patrunjel, sare si piper boabe.
Ingrediente: 800 g muschi de vita 12 felii de bacon 800 g ciuperci
proaspete 80 g unt 100 g smantana 1 ceapa mica 2 pahare cu vin alb 1
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas şi vişine
27 December 2011
O
reteta gustoasa de tort cu ananas si visine din: oua, zahar, faina,
cacao, esenta de rom, ulei, zahar, compot de ananas, iaurt, gelatina,
intaritor, frisca si visine. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 6 linguri
zahăr 6 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 fiolă esenţă de rom sau
vanilie 1 lingură ulei pentru formă pentru…
Read more »
Read more »
Muchi de porc umplut
27 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc,
usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon,
foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola.
Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin
alb sec 2 ardei grasi colorati…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Frigarui asortate
27 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de
vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci,
ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 500 g
carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pui 200 g slanina
afumata sau kaizer 4…
Read more »
Read more »
Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
27 December 2011
O
reteta delicioasa de Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
din: fricandou de manzat, ciuperci, vin alb, supa de vita, smantana,
faina, slanina, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: fricandou
de mânzat 900g ciuperci 300g ceapa 120g vin alb 200 ml supa de vita
200ml smântană lichidă 100ml făină 20g slănină sare,…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de scoici
27 December 2011
O
reteta gustoasa de supa delicioasa de scoici din: scoici, creveti,
morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, unt, galbenus, smantana,
busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g scoici 200 g creveti 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 pastarnac 1 ceapa mare
500 g rosii 2 linguri cu unt 1 galbenus 100…
Read more »
Read more »
Frigarui de peste
27 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de peste din: fileuri de cod sau
merluciu, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei
capia, ardei iute, patrunjel, marar si lamaie. Ingrediente: 3 fileuri
de cod sau merluciu 1-2 linguri cu sos de soia 1-2 linguri cu zeama de
lamaie 1 praz piper in patru…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de zmeura si lamaie
27 December 2011
O
reteta gustoasa de tort cu crema de zmeura si lamaie din: oua, zahar,
sare, zahar vanilat, faina, praf de copt, amidon, unt, zmeura, foi de
gelatina, frisca, suc si coaja de lamaie, vanilie si branza de vaci.
Ingrediente: blat de pandişpan: 4 ouă 120 g zahăr 1 praf sare 1 plic
zahăr vanilat 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Latin Lover
27 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Latin Lover din: tequila, rachiu, sirop de
ananas, sirop de zahar, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 2 cl
tequila 2 cl rachiu de trestie de zahar 1 cl sirop de zahar 2 cl sirop
de ananas 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Terină cu sos de muştar
27 December 2011
O
reteta delicioasa de terina cu sos de mustar din: carne de porc, carne
de vita, ficat de pui, oua, ceapa, usturoi, mustar, vin alb sec,
smantana, mustar cu boabe, ananas, alune, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 250 g carne de porc 250 g carne de vită 250 g ficat de pui 3
ouă o…
Read more »
Read more »
Umplutura de castane
27 December 2011
Marunţeţte
1 ceapă si 2 codiţe de ţelină ai soteza-le în 50 g unt, până când se
înmoaie. Adaugă 3 linguri coniac si lasă vasul deoparte. Marunţeste 200 g
pâine integrală, 1 lingură cimbru si 1 lingură salvie. Adaugă 200 g
castane (poţi înlocui cu cartofi fierţi). Adaugă amestecul în vasul cu
ceapă si presară…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cosulete aperitiv
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cosulete aperitiv din: aluat, ficat de pui,
masline, ciuperci, ceapa, ardei, patrunjel, oua, sare si piper.
Ingrediente: un pachet aluat pentru foietaj 500 gr ficat de pui fiert
200 gr masline feliate 300 gr ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 legatura
patrunjel 2 oua sare piper Mod de preparare: Ciupercile, ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci (video)
26 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci.
Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos.
Ingrediente: 14 oz package dry spaghetti 2 tbsp olive oil 4 oz thinly
slice smoked ham 3-4 cloves garlic, thinly sliced red chili flakes to
taste 1 1/2 to 2 cups chicken…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de creveti
26 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu crema de creveti din: oua, ulei, faina,
lapte, cimbru, sare, creveti decorticati, crema de branza, smantana,
mascarpone, iaurt, ceapa verde, parmezan, unt, usturoi, marar, sare si
piper. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 2 linguri cu ulei 1 cana cu
faina 1 cescuta cu lapte cimbru sare ulei pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Coaste de vita cu sos
26 December 2011
O
reteta delicioasa de coaste de vita cu sos din: coaste de manzat,
ketchup, otet de mere, suc de mere, zahar brun, sos warchestaire,
usturoi, ceapa, sos tabasco, nucsoara, chilli, chimen, sare, sos de soia
si supa de legume. Ingrediente: coaste de mânzat 1200 g ketchup 250 ml
otet de mere 10 ml suc de…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos picant
26 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu sos picant din: peste, ulei, faina,
rosii, usturoi, sos de tomate, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: un kg de peşte 125 g ulei 75 g făină 500 g roşii 25 g
usturoi 30 g sos de tomate 100 ml de vin alb o legătură de pătrunjel
piper…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide
26 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de berbecut si cuscus cu stafide din:
cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper,
cuscus, supa de pui, stafide, unt, nucsoara si scortisoara. Ingrediente:
4 cotlete mari de berbecut 200 ml vin rosu sec 1 lingurita cu cimbru
uscat 2 cepe 2 catei de usturoi sare piper…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Revelion
26 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Revelion. Sulfeu de ciocolata cu rom O
reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Sulfeu de ciocolata cu rom
26 December 2011
O
reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina,
zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt. Ingrediente: pentru sufleu:
300 ml lapte 50 g unt 60 g faină albă 100 g zahăr 70 g ciocolată menaj 4
ouă 30 g rom pentru forme: 30 g zahăr 50 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Paste cu sprot
26 December 2011
O
reteta delicioasa de paste cu sardine din: paste, sprot, fasole fava,
capere murate, seminte de susan, praz, ardei capia, smantana, ulei de
masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne
colorate o cutie şprot în ulei o conservă fasole fava două linguri de
capere murate doua linguri de seminţe de susan un…
Read more »
Read more »
Mille feuille cu capsuni
26 December 2011
O
reteta delicioasa de mille feuille cu capsuni din: suc de portocale,
suc de lamaie, zahar, faina, unt, amidon, suc de lamaie verde, ou si
capsuni. Ingrediente: tuille de portocale: suc de portocale 100 ml suc
de lamâie 25 m zahar 250 g faina 75 g unt 125 g ingrediente crema de
citrice: suc de…
Read more »
Read more »
Supă cu legume
26 December 2011
O
reteta delicioasa si simpla de supa cu legume din: ceapa rosie, ceapa
alba, patrunjel, morcov, oua, gris, ulei de floarea soarelui, bicarbnat
de sodiu, sare, piper, ardei iute, marar si patrunjel. Ingrediente: o
ceapă roşie o ceapă albă o rădăcină de pătrunjel un morcov două ouă 150 g
griş 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cocktail Tampico
26 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tampico din: tequila, sirop de ananas,
angostura, sifon si ananas. Ingrediente: 6 cl tequila 2 cl sirop de
ananas 1 strop de Angostura amaruie sifon bucati de ananas Mod de
preparare: Mixam bine tequila, siropul si Angostura cu gheata in shaker,
apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi,…
Read more »
Read more »
Orez cu mazăre şi carne de porc
26 December 2011
O
reteta delicioasa de orez cu mazare si carne de porc din: orez, carne
de porc, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, mazare, ulei de
floarea soarelui, morcov, sare, piper si ardei capia. Ingrediente: 150 g
orez 600 g carne de porc 4 roşii o lingură de pastă de tomate doi ardei
graşi două…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca
26 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua,
zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de
vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri
zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de
gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale
25 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata,
ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 5 verze murate 3.5 kg
carne porc tocata 2 cepe 1 cana orez sare piper bulion Mod de
preparare: Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat.
Intre timp…
Friptura de vita in sos de vin
24 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita in sos de vin din: ceapa, telina,
morcov, cimbu, vin rosu, otet, boabe de piper, foi de dafin, file de
vitel, ulei, paine de secara, ceapa, slaninuta, unt, vin rosu, supa de
vita, ienibahar, cuisoare, stafide si sare. Ingrediente: 1 ceapă 100 g
ţelină 1 morcov 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Mousse de lamaie verde
24 December 2011
O
reteta delicioasa de Mousse de lamaie verde din: suc de lamaie verde,
lamaie, verde, ciocolata alba, vodca, foaie de blat, jeleu, colorant,
gelatina, albus de ou, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente:
suc de lamaie verde 155 ml lamaie verde (coaja) 60 g ciocolata alba 70 g
vodca sau limoncello 5 ml foaie…
Read more »
Read more »
Terina de porc taraneasca
24 December 2011
O
reteta delicioasa de terina de porc taraneasca din: carne de porc,
ficat de porc, grasime de porc, patrunjel, usturoi, ceapa alba, cognac,
oua, sare si piper. Ingrediente: carne de porc 700g ficat de porc 150 g
grasime de porc 100 g patrunjel tocat 10 g usturoi tocat 2 g ceapa alba
tocata 60 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan (video)
24 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan.
Un preparat rapid, gustos, sanatos si delicios. Ingrediente: 1 9-inch
pie shell 2 eggs 1 cup light brown sugar 1/4 cup white sugar 1/2 cup
butter 1 tablespoon all-purpose flour (I didn’t add in this recipe, but
suggest you do. Add with…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Craciun
24 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete cu peste pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete cu peste pentru Craciun. Pastrav umplut cu ciuperci O
reteta delicioasa de pastrav…
Read more »
Read more »
Pui cu sfeclă, mere şi ceapă
24 December 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sfecla, mere si ceapa din: piept de pui,
sfecla, mere, ceapa, migdale, stafide, seminte de chimen, unt, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 4 sfecle mici 4 mere 4 cepe 4
linguri migdale 4 linguri stafide 1 lingurita seminte de chimen 4
linguri unt sare piper…
Read more »
Read more »
Macrou cu sos de muştar
24 December 2011
O
reteta delicioasa de macrou cu sos de mustar din: macrou, mustar cu
boabe, praz, usturoi, cartofi, miere, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 4 linguri de muştar cu boabe un
fir de praz o căpăţână de usturoi 4 cartofi o lingură de miere ulei de
floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea
24 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu crema de ciocolata si cafea din:
ciocolata menaj, smantana, unt, cafea, faina, unt, zahar pudra, oua,
lamaie si zahar vanilat. Ingerdiente: pentru cremă: 200 g ciocolată
menaj 200 ml smântână dulce 60 g unt 1 ceşcuţă cu cafea pentru aluat:
400 g faină albă 300 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de merisoare
24 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de
porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii,
usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si
merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru
1/2 lingurita de chimen ulei de masline 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Friptură crocantă în crustă pane
24 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de
vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina. Ingrediente: 1 kg
friptura de vitel sare piper 5 oua circa 100 ml ulei 300 g pesmet 150 g
faina Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea,
se şterge, se…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu sos de coacaze
24 December 2011
O
reteta de piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet
balsamic, vin rosu, coniac, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti
de rata 2 linguri cu unt 100 ml otet balsamic 200 ml vin rosu 50 g
coniac 60 ml siropd e coacaze 1 lingura miere sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Roastbeef în crustă
24 December 2011
O
reteta delicioasa de Roastbeef în crustă din: oua, galbenus, unt, fulgi
de cartofi, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, ulei, pastarnac,
morcovi, vin rosu, supa de vita, smantana si sos de soia. Ingrediente: 2
oua 1 galbenus 250 g unt moale 250 g fulgi de cartofi 1/2 legatura
patrunjel tocat sare piper 2 kg…
Read more »
Read more »
Spata de porc la cuptor cu sos de piper
24 December 2011
O
reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din:
spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde
murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust
unt 60 g ceapa 30 g smântâna lichida 80 ml fond de vita 60 ml cognac
20…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie
24 December 2011
O
reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de
porc, usturoi si sare. Ingrediente: 3 picioare porc 1 rasol porc 1
bucata de carne porc potrivita 3 capatani usturoi sare Mod de
preparare: Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza
resturile de par de pe sorici, se cresteaza…
Read more »
Read more »
Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata
24 December 2011
O
reteta delicioasa de dulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din:
faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui,
naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g
faină albă 3 ouă 1 păhărel lichior de anason 1 lingură de zahăr 15 g
unt sare 1 l ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Prăjitură Lamington
23 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de
vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi
de nuca de cocos si ciocolata menaj. Ingrediente: 500 g zahăr pudră cu
aromă de vanilie 125 g zahăr tos 75 g cacao neagră 125 g faină cu agent
de creştere 60…
Read more »
Read more »
Muschi de porc aromat
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc aromat din: muschi de porc,
usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, cimbru uscat si ulei.
Ingrediente: 750 g muschi de porc 2 catei de usturoi 1 lingurita cu
salvie tocata marunt cateva frunze de salvie intregi pentru ornat 3
lingurite cu patrunjel tocat marunt sare piper cimbru uscat ulei…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc la gratar cu ierburi
23 December 2011
O
reteta delicioasa de scaricica de porc la gratar cu ierburi din:
scaricica de porc, ulei de masline, suc de lamaie, chilli, curry,
paprika si sare. Ingrediente: scaricica de porc 1000 g ulei de masline
200 ml suc de lamâie 60 ml chilli curry paprika sare dupa gust Mod de
preparare: Prin amestecul uleiului…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale
23 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de curcan umplut cu smochine, caise si
curmale din: curmale, caise, smochine, vin alb, supa, scortisoara,
ienibahar, sare, piept de curcan, piper, bacon, ulei, supa de pasare,
foi de dafin, ceapa rosie, ardei gras si cartofi. Ingrediente: 150 g
curmale uscate 100 g caise uscate 150 g smochine uscate 50…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Prajiturele cu migdale (video)
23 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Prajiturele cu Migdale, un preparat
delicios, gustos si sanatos, ideal pentru cei mici. Cum se prepara
Prajiturele cu migdale
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolată si banane
23 December 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata si banane din: ciocolata
menaj, zahar, unt, oua, banana si zahar pudra. Ingrediente: pentru
sufleu: 200 g ciocolată menaj 100 g zahăr 30 g unt 4 ouă 1 banană pentru
decor: zahar pudra Mod de preparare: Topeşte la bain-marie ciocolata
mărunţită împreună cu untul, amestecând frecvent. Unge…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
23 December 2011
O
reteta delicioasa delicioasa de rulada de porc cu carnat picant si sos
de paprika din: piept de porc, carnati picanti, ulei, sare, piper, boia,
usturoi, cimbru, smantana, ceapa, faina si supa de oase. Ingrediente:
piept de porc 1 kg cârnati picanti 400 g ulei 10 ml sare, piper, boia
dupa gust usturoi 10 g…
Read more »
Read more »
Cocktailuri cu whisky pentru Craciun
23 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o
serie Cocktailuri cu whisky pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Cocktailuri cu whisky pentru Craciun. Cocktail
Orient Express O reteta simpla de Cocktail Orient Express …
Read more »
Read more »
Salată cu spanac şi ciuperci
23 December 2011
O
reteta delicioasa cu spanac si ciuperci din: spanac verde, ciuperci,
ceapa rosie, fasole alba boabe, alune de padure, ardei capia, ardei
gras, leurda, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper
si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac verde 200 g ciuperci o ceapă roşie
100 g fasole albă boabe 50 g alune…
Read more »
Read more »
Fenicul sotat
23 December 2011
O
reteta delicioasa fenicul sotat din fenicul, ulei de masline, usturoi,
vin alb demisec, nuca tocata, marar, sare si piper boabe. Ingrediente:
2-3 bucăţi de fenicul 50 ml ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi 50-100
ml vin alb demisec 1 lingură cu nucă tocată mărar sare piper boabe Mod
de preparare: Curăţă feniculul…
Read more »
Read more »
Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci
23 December 2011
O
reteta delicioasa de Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci din:
rinichi de porc, ciuperci, vin de porto, ceapa alba, sare si piper.
Ingrediente: rinichi de porc 720g ciuperci champignion 250g vin de porto
alb 250g ceapa alba 70 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Rinichiul de porc se…
Read more »
Read more »
Curcan cu mandarine si sos
23 December 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu mandarine si sos din: piept de curcan,
mandarine, lamai, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:
800 g piept de curcan 2 mandarine 2 lamai 4 linguri ulei de masline
sare piper nucsoara Mod de preparare: Tăiaţi carnea în fâşii cu
grosimea de 1cm. Curăţaţi mandarinele şi…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată şi cafea
23 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj,
smantana dulce, unt, galbenusuri, lichior de cafea, ciocolata alba,
fulgi de nuca de cocos, cafea solubila si zahar vanilat. Ingrediente:
300 g ciocolată menaj 50 ml smântână dulce 30 g unt 2 gălbenuşuri 1
lingură lichior de cafea 2 linguri cafea solubilă pentru…
Read more »
Read more »
Muschi de porc umplut cu mere si praz
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu mere si praz din: praz,
mere acrisoare, unt, sare, piper, muschi de porc, rozmarin, ulei, supa
si miez de nuca. Ingrediente: 2 fire praz 2 mere acrisoare 3 linguri unt
sare piper 1 kg muschi de porc 4 fire de rozmarin 2 linguri ulei 400
ml…
Read more »
Read more »
Muşchi de vitel in cuptor
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vitel in cuptor din: muschi de vitel,
telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, vin alb sau
rose, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga
1 telina mare 4 morcovi 1 lamaie 500 g prune proaspete sau uscate,
rehidratate 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu linte
23 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol de porc cu linte din: rasol de porc,
cabanos, bacon, ceapa, praz, usturoi, morcov, linte rosie, patrunjel
verde, telina verde, cuisoare, bouquet grani, sare si piper.
Ingrediente: rasol de porc 1500 g cabanos 100 g bacon 80 g ceapa 80 g
praz 50 g usturoi 30 g morcov 80 g…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe de padure si ciocolata
23 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din:
faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata
menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra. Ingrediente:
pentru brioşe: 150 g faină albă 225 zahăr 190gunt 125 g fructe de pădure
(zmeură, afine, fragi) 2 ouă 5 g drojdie sare pentru…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
23 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol de porc cu ienibahar si mamaliga din: rasol
de porc, morcov, telina, unt, ulei, fond de vita, malai, lapte, vin de
porto, cimbru, foi de dafin, bouquet garni, salvie, sare si piper.
Ingrediente: rasol de porc 1500 g morcov 150 g telina 150 g unt 50 g
ulei 50 ml…
Pastrav la tigaie
23 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi la tigaie din: pastravi, faina, unt, ulei
de masline, lamai, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
linguri faina 100 g unt 2 linguri ulei de masline 2 lamai 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, spălaţi-i,
scurgeţi-i bine şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante. Presăraţi-i…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc glasat cu miere şi portocale
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc glasat cu miere si portocale din:
muschi de porc, sare, piper, ulei, cuisoare, bacon afumat, portocale si
miere. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc sare piper 2 linguri ulei 1
lingură cuişoare 100 g bacon afumat 1 portocală 2 linguri miere Mod
de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Salata in castron de pepene
23 December 2011
O
reteta delicioasa de salata in castron de pepene din: pepene galben,
orez, sunca, masline verzi, sare, piper, capere, ardei iute, cimbru si
ulei de masline. Ingrediente: 1 pepene galben mediu 200 g orez 150 g
sunca slaba 1 mana de masline verzi sare piper capere un ardei iute rosu
1 lingurita cu cimbru 2…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată albă şi cozonac
23 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de ciocolata alba si cozonac din: ciocolata
alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata
menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac (sau panettone) 3
linguri rom pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată
ciocolată menaj Mod de preparare: Taie mărunt ciocolata…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Porc dulce acrisor
23 December 2011
O
reteta delicioasa de porc dulce acrisor din: spata de porc, ananas,
ardei gras, ceapa, sare, piper, usturoi, pasta de tomate, zahar, ulei de
susan, sos de soia si amidon. Ingrediente: spata de porc dezosata,
degresata 680 g ananas din conserva 150 g ardei gras 120 g ceapa 70 g
sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea
23 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti de migdale cu crema de cafea din:
migdale, faina alba, unt, zahar, zahar vanilat, ciocolata menaj, cafea
espresso, smantana dulce, unt si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat:
100 g migdale 100 g faină albă 100 g unt 100 g zahăr 1 plic zahăr
vanilat pentru cremă: 200 g ciocolată menaj…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu glazură de muştar
23 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu glazura de mustar din: ceafa de
porc, patrunjel, mustar, frunze de tarhon, ulei, sare, piper, ceapa,
morcov, sos de rosii, ardei copti si ardei iute. Ingrediente: 1,5 kg
ceafă de porc 1 legătură de pătrunjel 5 linguri cu muştar câteva frunze
de tarhon ulei, sare, piper pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara rata, carnati, carne de porc afumata, creveti si langustine (video)
22 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara rata, carnati, carne de porc
afumata, creveti si langustine. Un preparat delicios si gustos, sanatos
si deosebit de rapid. Ingrediente: 2 duck legs 1 tbsp vegetable oil,
more as needed 1 cup flour, plus 2 tbsp for second addition 6 cups
chicken broth 1 pound andouille sausage 1…
Read more »
Read more »
Friptura de oaie cu legume
22 December 2011
O
reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper,
ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 600g pulpă de oaie 2 cepe mici 1 telină 1 morcov 3 roşii
200g fasole verde 100 ml ulei 1 leg pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prăjitură cu caise
22 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu caise, zahar, apa, ulei, praf de
copt, lamaie, esenta de rom, faina. Ingrediente: 600g caise fără sâmburi
150g zahar 150 ml apa 50 ml ulei 1linguriţă praf de copt 1 lingura
zeama de lamaie 1 linguriţă esenţă de rom 300 g făină Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul cu apa…
Read more »
Read more »
Mâncare de roşii cu soia
22 December 2011
O
reteta delicioasa de mancare de rosii cu soia, ceapa, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte 300 g soia
cubulete 2 cepe mari 50ml ulei 2-3 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Fierbeţi 10 minute cubuleţele de soia în
apă cu puţină sare. Opăriţi roşiile,…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume la cuptor
22 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu legume la cuptor din: peste, morcovi,
broccoli, sfecla, pastarnac, lamai, ulei de masline, praz, sare, piper
si dafin. Ingrediente: 4 pesti mici sau 4 fileuri de peste, cam 200 g
fiecare 2 morcovi 200 g broccoli 1 sfecla 2 radacini de pastarnac 2
lamai 150 ml de ulei de…
Read more »
Read more »
Piept de porc
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc a la provencale din: piept de porc,
bacon, morcov, ulei de masline, morcov, usturoi, ciuperci, vin alb, supa
de pui, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: piept porc feliat
1000 g bacon 200 g ulei de masline 100 ml morcov 300 g usturoi 6 g
ciuperci 200 g…
Read more »
Read more »
Chec aromat
22 December 2011
O
reteta delicioasa de chec aromat din: oua, zahar, zahar vanilat,
margarina, lapte, smantana, nuci, praf de copt, faina, scortisoara, rom,
alune de padure, stafide, coaja de citrice, lamai si nuci. Ingrediente:
4 oua 250 g zahar 20 g zahar vanilat 200 g margarina 100 ml lapte 100
ml smantana grasa 250 g nuci macinate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu tăitei
22 December 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de pui cu taitei, carne de pui, aripioare
de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, ulei, oua,
lamaie, leustean. Ingrediente: 800g aripioare de pui 2 cepe 2 morcovi 2
ardei graşi roşi 1 rădăcina de pătrunjel 150 g taiţei cu ou 150 mil ulei
2 oua 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu legume
22 December 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume, piept de pui, legume, morcovi,
telina, fasole verde, mazare, ceapa, ulei, vinete, sare, piper, boia.
Ingrediente: 800g piept de pui 2 morcovi 1 telina 100g fasole verde 100g
mazăre verde 1ceapă 4 linguri ulei 2 felii de vinete sare piper boia
Mod de preparare: Tăiaţi carnea în cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Picioare de porc cu sos de boia dulce
22 December 2011
O
reteta delicioasa de picioare de porc cu sos de boia dulce din:
picioare de porc, bacon, ardei gras, rosii in bulion, supa de vita,
smantana, cartofi, paprika, sare, piper si usturoi. Ingrediente:
picioare de porc 800 g bacon 150 g ardei gras 120 g rosii în bulion 250 g
supa de vita 150 ml…
Read more »
Read more »
Tort cu cafea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu cafea din: oua, zahar, ulei, cacao, faina,
cafea, ciocolata cu cafea, ciocolata neagra, frisca si unt.
Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 30 g cacao 8 linguri
cu faina 200 ml cafea pentru crema: 500 g ciocolata cu cafea esenta de
cafea pentru…
Read more »
Read more »
Săculeţi din somon
22 December 2011
O
reteta delicioasa de saculeti din somon din: file de somon afumat,
branza de vaci, ceapa, marar, sare, piper si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 fileuri de somon afumat 150 g branza de vaci 1 ceapa 1
legatura de marar sare piper zeama de la o lamaie Mod de preparare:
Freacă brânza de vaci…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc wellington
22 December 2011
O
reteta delicioasa de muschiulet de porc wellington din: muschiulet de
porc, ciuperci, aluat foitaj, smantana, ulei, clatite, ceapa, ou, sare
si piper. Ingrediente: muschiulet de porc 880 g ciuperci 500 g aluat
foietaj 500 g smântâna lichida 100 ml ulei 30 ml clatite sarate 2 buc.
ceapa 30 g ou 2 buc. sare, piper…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu portocale si frisca
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale si frisca din: oua,
zahar, faina, cacao, rom, oua, ciocolata neagra de menaj, zahar,
margarina, zahar vanilat, portocale, frisca si scortisoara. Ingrediente:
blat: 7 oua 150 g zahar 120 g faina 2 linguri cacao 1 lingura rom
crema: 6 oua 6 linguri apa 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Muschi file de porc la tigaie cu sos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi file de porc la tigaie cu sos din: muschi
file de porc, sos, ulei de trufe, ficat de rata, ierburi aromate, sare,
piper, faina, unt, vin rosu, ulei, smantana si bacon. Ingrediente:
muschi file de porc 880 g sos demi-glace 200 ml ulei de trufe 5 ml ficat
de rata…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu ananas din: unt, cacao, lapte, zahar, oua,
faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, crema de branza, zahar
pudra si ananas. Ingrediente: 250 g unt 50 g cacao 1/2 cana cu lapte 300
g zahar + 2 linguri 4 oua 200 g faina 1 pliculet cu praf de…
Read more »
Read more »
Limba de porc cu sos picant
22 December 2011
O
reteta delicioasa de limba de porc cu sos picant din: limba de porc,
vin alb, demi glace, pasta de tomate, patrunjel verde, hasmatuchi,
ceapa, castraveti murati, chilli, tarhon, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: limba de porc 800 g vin alb 80 ml demi glace 200
ml pasta de tomate 40 g…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu bezea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu bezea din: biscuiti, unt, branza de
vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri si zahar
fin. Ingrediente: 250 g biscuiti 100 g unt topit 1 kg branza de vaci 250
g zahar 4 oua 3 linguri cu faina 2-3 linguri cu gris 1 lingurita rasa
de bicarbonat 1/2…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si migdale
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu frisca si migdale din: oua, faina, nuci,
suc de lamaie, coaja de lamaie, rom, zahar, frisca, fructe din compot,
ciocolata alba si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua 150 g faina 150 g
nuci sau migdale macinate 50 ml apa +suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie rasa 1…
Read more »
Read more »
Tort pentru Craciun
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort pentru craciun din: faina, praf de copt, unt,
zahar, ciocolata menaj, oua, esenta de vanilie, sare, un fara sare,
lapte, zahar, cacao, frisca, miere si coniac. Ingrediente: 300 g faina 1
pliculet cu praf de copt 200 g unt 200 g zahar 100 g ciocolata menaj 2
oua esenta de…
Read more »
Read more »
Jambon de porc cu sos de ananas
22 December 2011
O
reteta delicioasa de jambon de porc cu sos de ananas din: jambon de
porc, ananas, scortisoara, cuisoare, ghimbir, suc de portocale, miere,
ceapa, otet, rom, sare si piper. Ingrediente: jambon de porc 1200 g
ananas 400 g scortisoara 2 g cuisoare 3 buc ghimbir 3 g suc de portocale
200 ml miere de albine…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mousse de cafea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar,
faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, ciocolata
neagra, oua, esenta de vanilie, coniac, ciocolata, nuci si migdale.
Ingrediente: 3 oua 6 linguri cu zahar 5 linguri cu faina 2 linguri cu
cacao 1 plic cu praf de copt esenta…
Read more »
Read more »
Brioşe cu fenicul şi peşte
22 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu fenicul si peste din: faina, fenicul,
praz, oua, unt, lapte, cascaval, ton, ardei capia, cimbru, praf de copt,
sare, piper, boabe de porumb si seminte de dovleac. Ingrediente: 225 g
făină un fenicul un fir de praz două ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce 75 g
caşcaval…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, picioare de porc,
ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi, foi de dafin, piper boabe,
ienibahar si sare. Ingrediente: cap de porc 250 g picioare de porc 180 g
ceapa alba 80 g morcov 80 g telina 50 g pastârnac 40 g usturoi 2 g foi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta umpluta cu ton
22 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de omleta umpluta cu ton din: oua, ardei
grasi, ton in ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 oua 2 ardei
grasi 1 conserva de ton in ulei 2-3 linguri de ulei sare piper
patrunjel Mod de preparare: Bati ouale, le condimentezi cu sare si
piper si presari patrunjel…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu şuncă şi ciuperci
22 December 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei cu sunca si ciuperci din: dovlecei,
ciuperci, ardei gras, ardei iute, sunca de porc, sos de soia, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, varza murata si sfecla rosie.
Ingrediente: doi dovlecei 300 g ciuperci un ardei gras verde un ardei
gras roşu un ardei capia un ardei iute mic…
Ceafa de mânzat la gratar cu sos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de manzat la gratar cu sos din: ceafa de
manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.
Ingrediente: ceafă de mânzat 720 g ouă 2 buc. unt 200 g tarhon proaspăt
10 g ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 5 g vin alb 50…
Read more »
Read more »
Piept de porc umplut
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc umplut din: piept de porc, carne
tocata de porc, ceapa, usturoi, patrunjel, cognac, oua, sare si piper.
Ingrediente: piept de porc cu os, degresat 950 g carne tocata de porc
300 g ceapa 40 g usturoi 5 g patrunjel 5 g cognac 15 ml oua 2 buc. sare…
Read more »
Read more »
Trufe cu nuca de cocos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe cu nuca de cocos din: ricotta, zahar, fulgi
de nuca de cocos, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: 380 g ricotta
100 g zahăr 180 g fulgi de nucă de cocos 100 g ciocolată menaj 3 linguri
lapte Mod de preparare: Pune într-un castron ricotta, zahărul şi 120 g
fulgi…
Read more »
Read more »
Corabioare cu fructe de mare
22 December 2011
O
reteta delicioasa de corabioare cu fructe de mare din: avocado, icre
rosii, ceapa verde, amestec de fructe congelate, lamaie, grepfrut rosu,
oua, maioneza, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre
rosii 2-3 fire de ceapa verde 1 pachet amestec fructe de mare congelate
1/2 lamaie 1 grepfrut rosu 2 oua…
Read more »
Read more »
Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun
22 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o
serie Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun.
Cocktail Flip de Sherry si Alune O reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu os si legume la cratita
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc cu os si legume la cratita din:
piept de porc, morcov, telina, cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, foi de
dafin, sare, piper, suc de lamaie, demi-glace, ulei de masline, supa de
legume, dovlecei si ridiche alba. Ingrediente: piept porc cu os,
slanina, sorici feliat 800 g morcov 200 g…
Read more »
Read more »
Păstrăvi în sos de rozmarin
22 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi in sos de rozmarin din: pastravi, ulei de
masline, otet de mere, rozmarin verde, faina, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri ulei de masline 100 ml otet de mere
sau suc de lamaie 2 crengute de rozmarin verde 1 lingura faina sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
Retete culinare pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete culinare pentru Craciun. Jambon de porc marinat O reteta
delicioasa de jambon de porc…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea
21 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu ciocolata si crema cu lichor de cafea
din: lapte, faina, unt, ciocolata, zahar brun, cacao neagra, ou, cafea
solubila, zahar vanilat, lichior de cafea, galbenus si zahar pudra.
Ingrediente: 700 ml lapte 100 g faină cu agent de creştere 60 g unt 30 g
ciocolată topită 15 g zahăr…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu legume
21 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu legume din: cartofi,
dovlecel, fenicul, broccoli, rosii, ulei de masline, cimbru verde,
oregano, smantana, iaurt gras, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi un
dovlecel un fenicul 500 g broccoli 4 roşii 150 ml ulei de măsline o
linguriţă cu cimbru verde o linguriţă cu oregano uscat o…
Read more »
Read more »
Pandispan cu fructe uscate
21 December 2011
O
reteta delicioasa de pandispan cu fructe uscate din: oua, ulei, zahar,
faina, zahar vanilat, fructe uscate, ciocolata cu lapte, unt, esenta de
rom si sare. Ingrdiente: 6 oua 6 linguri ulei 6 linguri zahar 1 cana cu
faina 3-4 plicuri de zahar vanilat 200 g fructe uscate (stafide, caise
deshidratate, smochine, curmale, migdale) 100…
Read more »
Read more »
Jambon de porc marinat
21 December 2011
O
reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa,
usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de
dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si
sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4 g rosii 130 g otet de vin 125
ml ulei…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorba de peste
21 December 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu: peste, morcov, ceapa, telina,
rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute, bors, sare.
Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 ardei gras
mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 ardei iute 1 I borş
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Alge de mare cu susan
21 December 2011
O
reteta delicioasa de alge de mare cu seminte de susan, usturoi, ulei de
masline, sare. Ingrediente: 100 g alge de mare 11apă 5 căţei de usturoi
3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu seminţe de susan sare Mod de
preparare: Intr-un castron, pune algele de mare la înmuiat într-un
litru de apă…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu telina
21 December 2011
O
reteta delicioasa de supa cu mazare, telina, praz, ceapa, morcovi,
ulei, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ţelină 500 g mazăre 1 fir
de praz 1 ceapă 2 morcovi 2 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 1
legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l
rondele şi înăbuşă-l în ulei. Presară făina…
Read more »
Read more »
Vinete in sos usturoiat
21 December 2011
O
reteta delicioasa de vinete in sos usturoiat, rosii, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 3 vinete 1 kg rosii 6-7
catei de usturoi ulei de masline sare piper busuioc Mod de preparare:
Alege vinete proaspete si cat mai mici, pentru ca nu au foarte multe
seminte. Spala-le si taie-le rondele de circa…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Ciocolata de casa
21 December 2011
O
reteta gustoasa de ciocolata de casa din: zahar, lapte praf, cacao,
unt, miez de nuca, apa. Ingrediente: 1/2 kg zahăr 250 g lapte praf 3
linguri cacao 100 g unt 200 g miez de nucă 100 ml apă Mod de preparare:
In tava de cuptor se pun 100 g de nuci mărunţite. Se rumenesc…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciocolata
21 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao,
sare, lapte, zahar, galbenusuri, ciocolata, unt, amidon, zahar vanilat
si nuca. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cu zahar 6 linguri faina 1 lingura
de cacao sare pentru crema: 500 ml lapte 100 g zahar 4 galbenusuri 200 g
ciocolata 1 lingura cu unt…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura de vita inabusita (video)
21 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara friptura de vita inabusita, un
preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
tbsp vegetable oil salt and pepper to taste AP flour as needed 1
“7-bone” beef pot roast (about 5 pounds) 8 oz sliced mushrooms 1 onion,
chopped 2 cloves garlic, minced 1…
Read more »
Read more »
Prajitura intoarsa
21 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura intoarsa din: faina, unt, zahar pudra,
oua, praf de copt, smantana, gem de prune, nuca, zahar vanilat.
Ingrediente foi: 400 g făină 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1 plic
praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem de prune Ingrediente
umplutură: 200 g nucă măcinată…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe
21 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu fructe din: compot de visine,
gelatina, compot de ananas, ciocolata, oua, faina, ulei, zahar, lapte,
amoniac, otet, frisca, mascarpone, crema de branza, zahar pudra si
esenta de vanilie. Ingrediente: 1 borcan compot de visine 1 pliculet cu
gelatina 1 cutie cu compot de ananas 200 g ciocolata pentru foi:…
Read more »
Read more »
Cocktail Flip de Sherry si Alune
21 December 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Flip de Sherry si Alune din: galbenusuri,
zahar, sherry, inghetata de alune si struguri. Ingrediente: 2
galbenusuri 20 g zahar 10 cl sherry medium 500 ml inghetata de alune 100
g struguri Mod de preparare: Amestecam galbenusul cu zaharul pana
cand devine spumos si zaharul se topeste. Turnam incet…
Read more »
Read more »
Ficat de porc a la lyonnaise
21 December 2011
O
reteta delicioasa de Ficat de porc a la lyonnaise din: ficat de porc,
ceapa, unt, otet de vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
ficat de porc 800 g ceapa 320 g unt 100 g otet de vin alb 120 ml
patrunjel 5 g sare si piper dupa gust Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Read more »
Prajituri pentru Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Prajituri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus
de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Prajituri pentru Craciun. Prajitura cu banane si frisca O
reteta delicioasa de prajitura cu banane…
Read more »
Read more »
Cum se prepara fasole cu carne de porc (video)
21 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara fasole cu carne de porc; un preparat
delicios si sanatos, rapid si gustos la care nu avem nevoie de multe
ingrediente. Ingrediente: 4 oz bacon, sliced 8 oz spicy, garlicky,
smoked pork sausage, sliced 12 oz boneless skinless chicken thighs,
cubed 1 onion, diced salt and pepper to…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz
21 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu praz, cascaval, ulei, oua, lapte,
smantana, sare, piper, foietaj congelat. Ingrediente: 1 pachet aluat
congelat de foietaj 4 bucăţi de praz 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei 3
ouă 200 ml lapte 200 ml smântână slabă sare piper Mod de preparare:
Aluatul se scoate din ambalaj şi se…
Read more »
Read more »
Rulouri cu nuci
21 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu nuci, faina, drojdie, zahar pudra, unt,
apa, sare, zahar, scortisoara, zahar vanilat, miere, ou. Ingrediente
aluat: 1/2 kg făină 1 cub drojdie proaspătă 2 vârfuri de cuţit de zahăr
pudră 2 linguri unt 350 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutură:
250 g nucă măcinată 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Supa-crema de praz
21 December 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema de praz, smantana, cartofi, ceapa, apa,
ulei, legume, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 4 linguri smântână
2 buc. praz 4 cartofi 2 cepe 1 l apa 2 linguri ulei 1 cub de legume
sare piper mărar verde Mod de preparare: Se pune cubul în apă şi se lasă
supa deoparte.…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut cu ciuperci
21 December 2011
O
reteta delicioasa de pastrav umplut cu ciuperci, ceapa, patrunjel,
marar, ulei, sare, piper negru, vin alb dulce, ardei, patrunjel.
Ingrediente: 4 păstrăvi mari 500 g ciuperci o legătură ceapă o legătură
pătrunjel o legătură mărar 3-4 linguri ulei de floarea- soarelui sare
piper negru măcinat 100 ml vin alb dulce 4-5 ardei o legătură…
Read more »
Read more »
Sos cu praz pentru paste
21 December 2011
O
reteta delicioasa de sos cu praz, rosii, bulion, ceapa, usturoi, vin
alb, lamaie, ulei, cimbru uscat, foi de dafin, telina, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg praz 4 roşii 1 lingură bulion 1 ceapă medie 1 căţel de
usturoi 1 pahar de vin alb, sec sucul de la 1/2 lămâie 1 lingură ulei
cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mere
21 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar,
drojdie, unt, ulei, sare, mere, zahar, scortisoara si lamaie.
Ingrediente: 600 g faina 2 oua 250 ml lapte 2 linguri cu zahar 10 g
drojdie uscata 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/4 lingurita cu
sare pentru umplutura: 1 kg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati de casa
21 December 2011
O
reteta delicioasa de carnati de casa din: spata de porc, mate de porc,
sare, piper, condimente, cimbru, busuioc, chilli si usturoi.
Ingrediente: 5-6 kg spata de porc mate de porc (~10 m) sare piper
condimente pentru carnati cimbru busuioc chilli usturoi apa calduta
Mod de preparare: Se spala bine carnea de porc si…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de zmeura
21 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de
porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne
de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g
smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa verde 5 g zmeura 100 g piper
dupa gust concentrat…