Retete de Paste:
Sos de friptura
21 December 2011
Intr-un
vas, toarnă zeama din tavă şi adaugă 600 ml supă de legume si 2 linguri
bulion. Fierbe 2-3 minute ţi apoi strecoară prin sită fină. Pune din
nou pe foc. Amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură făină si dizolvă în
sos, pe foc, amestecând până când se îngroasă.
Read more »
Read more »
Minispirale
21 December 2011
O
reteta delicioasa de minispirale din: faina, zahar, unt, oua, cacao,
lapte, esenta de rom, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g
faina 200 g zahar 300 g unt 2 oua 1 lingura cu varf de cacao 1 lingura
cu lapte esenta de rom esenta de vanilie sare Mod de preparare: Freacă
untul…
Read more »
Read more »
Escalop de porc cu vin alb si lamaie
21 December 2011
O
reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc,
suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de
legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g
suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g ceapa…
Read more »
Read more »
Fursecuri de Craciun
21 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri de Craciun din: unt, zahar
pudra, smantana, faina, zahar vanilat si esenta de vanilie. Ingrediente:
1 pachet de unt jumatate pahar cu zahar pudra 2 galbenusuri de ou 2
linguri de smantana 3 pahare de faina 1 plic zahar vanilat esenta de
vanilie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gofre cu ciocolată şi chili
21 December 2011
O
reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si chili din: faina, unt, zahar
pudra, lapte dulce, oua, ciocolata neagra, pudra de boia iute, sare,
praf de copt si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 80 g unt 50 g
zahăr pudră 500 ml lapte dulce 3 ouă 200 g ciocolată neagră un sfert
de…
Read more »
Read more »
Curry cu carne de porc
21 December 2011
O
reteta delicioasa de curry cu carne de porc din: pulpa de porc, ceapa,
rosii, ardei gras, ananas, usturoi, ghimbir, ulei, curry, sare si piper.
Ingrediente: pulpa de porc dezosata degresata 840 g ceapa 60 g rosii 80
g ardei gras 40 g ananas din conserva 120 g usturoi 3-4 catei ghimbir
10 g ulei…
Read more »
Read more »
Patratele cu alune
21 December 2011
O
reteta de patratele cu alune din: ciocolata alba de menaj, ulei, zahar,
faina, oua, bicarbonat, vanilie, scortisoara, cocos, nuci zdrobite, gem
de caise, alune de padure, ciocolata alba, ciocolata neagra, lapte si
unt. Ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj 150 ml ulei 2 cani zahar
2 cani faina 5 oua 1-1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete traditionale de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete traditionale de Craciun. Cotlet de porc file cu vinete
si chorizo O reteta delicioasa…
Read more »
Read more »
Cozonac austriac
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac austriac din: faina, zahar, drojdie de
bere, lapte, unt, martipan, stafide, fructe uscate, nuca, rahat,
nucsoara, sare, esenta de migdale, vanilie si zahar pudra. Ingrediente:
100 g faina 200 g zahar 100 g drojdie de bere 500 ml lapte cald 400 g
unt 400 g martipan 200 g stafide 200…
Read more »
Read more »
Bomboane cu alcool
20 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca,
unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos. Ingrediente:
250 g biscuiti simplu 100 g nuca macinata (ori alune nesarate) 50 g unt
100 g zahar 25 g cacao esenta de rom visine din visinata nuca de cocos
Mod…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc file cu vinete si chorizo
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc file cu vinete si chorizo din:
cotlet de porc, chorizo, vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde,
ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: cotlet întreg de
porc 1100 g chorizo 120 g vinete 700 g ceapa 100 g usturoi 10 g rosii
120 g patrunjel verde 10…
Read more »
Read more »
Retete de cozonaci pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete de cozonaci pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Retete de cozonaci pentru Craciun. Cu nuca, stafide,
scortisoara, rahat, mac sau ciocolata, cozonacul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu masline
20 December 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu : rosii, ardei capia, capere, masline,
busuioc verde, cimbru verde, sare, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g spaghete 6 roşii 2-3 ardei capia 100g capere 300 g
măsline busuioc verde cimbru verde şi uscat sare piper negru măcinat 2-3
căţei usturoi ulei de măsline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tort cu portocale şi ciocolată
20 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala,
zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte. Ingrediente blat:
8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri unt 6 linguri făină 4 linguri nucă
măcinată coajă de portocală un plic zahăr vanilat un praf sare
Ingrediente crema: 300 g ciocolată cu lapte sau amăruie…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc pane cu roquefort
20 December 2011
O
reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de
porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana,
patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os
feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g
brânza Roquefort 200 g…
Read more »
Read more »
Pastravi cu bere
20 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa,
faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1
lamaie intreaga 2 cepe mijlocii (alba si rosie) faina 2 foi de dafin
1/2 l bere 2 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi peştele,
îl speli în apă…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din:
cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60
ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust …
Read more »
Read more »
Stelute de Craciun
20 December 2011
O
reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra,
ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de
vanilie. Ingrediente: 100 g faina 200 g unt 150 g zahar pudra 1 ou 100 g
nuca 1 lingura cu nucsoara pentru glazura: 170 g zahar pudra 2 linguri
cu zeama…
Read more »
Read more »
Vinete imbracate in aluat de clatite
20 December 2011
O
reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete,
oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3
vinete mai mari 2 oua 1 ceasca de lapte 1 ceasca de apa minerala faina
sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli vinetele şi le
tai în rondele groase…
Read more »
Read more »
Spirale cu scortisoară
20 December 2011
O
reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar,
oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente:
300 ml lapte caldut 25 g drojdie 100 g zahar 2 oua 200 ml ulei 1
lingurita praf de copt faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de
tare (600-900g) siropul: 200…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)
20 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata.
Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos din foarte putine
ingrediente. Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu pere si otet
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de
porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere
din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru,
sare si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane si frisca
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama
de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao.
Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lingura zeama de lamaie 1
lingurita zahar vanilat sare garnitura: 350 mascarpone 350 ml frisca 6
banane 3 linguri cacao Mod de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu portocale
20 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi,
unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde,
patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper
negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de
floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Coaste de porc in stil hawaian
20 December 2011
O
reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de
porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon,
sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup
125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g amidon…
Read more »
Read more »
Banuti aromati
20 December 2011
O
reteta delicioasa de banuti aromati din: faina, miere, zahar pudra,
oua, scortisoara, bicarbonat, suc de lamaie si cuisoare. Ingrediente:
500 g faina 9 linguri cu miere 200 g zahar pudra 2 oua 1 lingurita cu
scortisoara 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingurita cu suc de lamaie 1-2
cuisoare Mod de preparare: Intr-un vas,…
Read more »
Read more »
Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa
de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si
piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200
ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Tropic
20 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Tropic din: suc de portocale, zeama de
lamaie, rom brun, sirop de grenadine, marachino, portocala si cirese.
Ingrediente: 2 cl suc de portocale proaspat procesat 1 cl zeama
proaspata de lamaie 2 cl rom brun 1 lingurita de siropd e grenadine 1
lingurita de Maraschino jumatate de felie de…
Read more »
Read more »
Prăjitură vanilată
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar,
lapte, amidon, unt, ciocolata alba. Ingrediente: 6 ouă 3 linguri cu
cacao 230 g făina 230 g zahăr Ingrediente crema: 500 ml lapte 50 g
amidon 125 g unt 2 linguri cu zahăr 75 g zahăr pudră 100 g ciocolată
albă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc,
carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina,
scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana
malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1 cuisor…
Read more »
Read more »
Fursecuri bicolore
20 December 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri bicolore din: unt, zahar brun, zahar,
praf de copt, bicarbonat, faina, oua, ciocolata, cacao, alune si esenta
de vanilie. Ingrediente: 230 g unt 160 g zahar brun 150 g zahar 4
lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu bicarbonat 420 g faina 2 oua
100 g ciocolata 2 linguri…
Read more »
Read more »
10 Retete cu carne de porc pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun.
Ceafa de porc…
Read more »
Read more »
Unt cu verdeturi
20 December 2011
O
reteta delicioasa de unt cu verdeturi, unt, usturoi, marar, patrunjel,
piper. Ingrediente: 200 g unt 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1
legătură de pătrunjel piper Mod de preparare: Spală verdeaţa şi las-o
să, se zvânte. Tai-o cât poţi de mărunt. Separat, freacă untul până
scoţi Adaugă usturoiul zdrobit, un praf…
Ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din:
ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g
fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml…
Read more »
Read more »
Guguluf cu piept de pui
20 December 2011
O
reteta delicioasa de guguluf cu piept de pui, pulpa de porc, lapte,
oua, gris, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare, paine, sunca de
praga. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g pulpă de porc 200 ml lapte 5
ouă 2 linguri cu griş 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de
pătrunjel piper…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui
20 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada de pui, praz, ulei de masline, vin alb,
capere, tom, piper, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 fir de praz 3
linguri cu ulei de măsline 150 ml vin alb 2 linguri cu capere 130 g ton
în ulei piper sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi in sos
20 December 2011
O
reteta delicioasa de slata de cartofi, telemea, marar, sare, piper
negru, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja roşie
200 g telemea o legătură marar sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g
smântână zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă
cu sare, apoi se scot şi…
Read more »
Read more »
Prajitura de Anul Nou
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina,
scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de
lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar
praf si zahar tos. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar 125 g faina 1
lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare sfaramate 1/4 lingurita
nucsoara rasa…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de
castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi,
ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare,
piper, anason si ulei de susan. Ingrediente: ceafa porc cu os, feliata
880 g zahar 80 g sos…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu anason
20 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina,
galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie. Ingrediente: 350 g
faina 200 g margarina 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici) 1 pliculet cu
zahar vanilat 75 g zahar pudra 1/2 lingurita cu anason praf pentru
bezea: 2 albusuri (sau 3, daca ouale sunt…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in aluat
20 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de
porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g
mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g Mod de preparare: Cârnatii se
gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa se…
Read more »
Read more »
Briose cu sos de ciocolata
20 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu sos de ciocolata din: ou, unt, faina,
praf de copt, zahar, ciocolata cu lapte, lapte batut, esenta de rom si
frisca. Ingrediente: 1 ou 125 g unt 280 g faina 1 pliculet cu praf de
copt 100 g zahar 100 g ciocolata cu lapte 250 ml lapte batut pentru…
Read more »
Read more »
Retete din Carne de Porc pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete din Carne de Porc pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete din Carne de Porc pentru Craciun.
Carnati de porc la gratar…
Read more »
Read more »
Negresă cu ghimbir
19 December 2011
O
reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat,
ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si
smantana lichida. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 4 lingurite cu ghimbir
uscat 460 g ciocolata neagra 60% 80 g faina 1 lingurita cu praf de copt
300 g zahar brun 2…
Read more »
Read more »
Carnati de porc la gratar in mat de oaie
19 December 2011
O
reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din:
carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si
smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb
180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml apa…
Read more »
Read more »
Trufe de panettone şi nucă de cocos
19 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de pannettone si nuca de cocos din:
pannettone, ciocolata menaj, nuca de cocos, lapte, migdale si coaja de
portocala confiata. Ingrediente: 2 felii de panneone simplu (circa 200
g) 150 g ciocolată menaj 80 g fulgi de nucă de cocos 1 pahar lapte 2
linguri migdale 1 lingură coajă de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de cirese
19 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc,
sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente:
ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml
compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Ceafa…
Read more »
Read more »
35 Cocktailuri pentru Craciun
19 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
35 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 35 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Pandur O reteta simpla
de Cocktail Pandur din: suc…
Read more »
Read more »
Tort cu mac si frisca
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu mac si frisca din: oua, unt, zahar praf,
mac, lamaie, lapte, faina, unt, frisca, seminte de mac si arahide
prajite. Ingrediente: 6 oua 350 de unt 350 g zahar praf 3 linguri mac 2
lamai 120 ml lapte 350 g faina unt si faina pentru tava umplutura: 500
ml…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi carne
19 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu legume si carne din: faina, unt, lapte
dulce, oua, morcov, patrunjel, piept de pui, spanac, telina, praf de
copt, sare, piper, ulei de floarea soarelui si legume de sezon.
Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 400 ml lapte dulce două ouă un morcov o
rădăcină de pătrunjel un…
Read more »
Read more »
Ciocolată albă cu fistic şi nuci
19 December 2011
O
reteta delicioasa de ciocolata alba cu fistic si nuci din: ciocolata
alba, fistic, nuci si pastaie de vanilie. Ingrediente: 350 g ciocolată
albă 60 g fistic 50 g nuci 1 păstaie de vanilie pentru decor: nuci
fistic Mod de preparare: Topeşte ciocolata la bain-marie, la foc
foarte mic. Toacă mare, cu cuţitul, nucile…
Read more »
Read more »
Frigarui din slaninuta
19 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui din slaninuta din: slaninuta impanata,
caise deshidratate, porumb si ulei. Ingrediente: 250 g slăninuţă
împănată 100 g caise deshidratate 1 cutie cu porumb tânăr ulei Mod de
preparare: Pregăteşte câteva beţe de vişin sau de frigăruie. Umezeşte-le
bine cu apă şi unge-le cu ulei. Taie slăninuţă împănată în felii…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi la cuptor
19 December 2011
O
reteta delicioasa de cartofi rumeniti la cuptor din: cartofi, ulei de
masline, foi de daifn, cimbru, oregano si zeama de lamaie. Ingrediente:
1,5 kg cartofi albi, bine spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi
100 ml ulei de măsline 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru şi oregano zeama
de la 1 lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în foitaj
19 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de
porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci
1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei
sare…
Read more »
Read more »
Punguţe cu vanilie şi ciocolată
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pungute cu vanilie si ciocolata din: placinta,
galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ciocolata menaj, ulei
de floarea soarelui, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente:
pentru punguţe: 8 foi subţiri de plăcintă 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 125
g zahăr 1 plic zahăr vanilat 60 g faină albă 50 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Terina din picioare de porc
19 December 2011
O
reteta delicioasa de terina din picioare de porc din: picioare de porc,
morcovi, ceapa, foi de dafin, patrunjel, usturoi, gelatina, boabe de
piper, sare si piper. Ingrediente: 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 3
foi de dafin 1 legatura de patrunjel 8 catei de usturoi 1 pliculet cu
gelatina boabe de piper…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase pentru Craciun
19 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Deserturi delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Deserturi delicioase pentru Craciun. Tartă cu ciocolată
si cocos O reteta delicioasa de tarta cu…
Read more »
Read more »
Supa greceasca de linte
19 December 2011
O
reteta delicioasa de supa greceasca de linte din: linte, ceapa,
usturoi, foi de dafin, ulei de masline, iaurt degresat, sare si otet.
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe potrivite 1 căţel de usturoi 2 foi de
dafin 4 linguri ulei de măsline 1 iaurt degresat sare, oţet după gust
Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu sos de legume
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc,
usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina,
usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru
sare piper pentru sos: 2 cepe…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Lady On Ice
19 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Red Lady On Ice din: portocale, ingehatata de
lamaie, inghetata de zmeura sau capsuni, campari si vin spumant.
Ingrediente: 2 portocale 250 ml inghetata de lamaie 250 ml inghetata de
zmeura sau capsuni 8 cl Campari vin spumant sec Mod de preparare:
Impachetam portocalele in folie si le punem…
Read more »
Read more »
Peşte cu grâu bulgur
19 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu grau bulgur din: cod, grau bulgur,
morcovi, miere, otet de mere, scortisoara, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, cimbru, usturoi si ardei capia. Ingrediente: 4 trunchiuri de
cod alb 200 g grâu bulgur doi morcovi o lingură cu miere o linguriţă cu
oţet de mere un sfert de linguriţă…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciocolată si cocos
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu ciocolata si cocos din: biscuiti amaretto
sau de ovaz, unt, miez ras de cocos, crema mascarpone, oua, lapte,
zahar, unt, coaja rasa de lamaie, ciocolata neagra si ciocolata alba.
Ingrediente: 400 g biscuiti amaretto sau de ovaz 100 g unt umplutura:
250 g miez ras de cocos 250 g…
Read more »
Read more »
Muschi dulce acrisor cu legume coapte
19 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi dulce acrisor cu legume coapte din: cotlet
de porc, dovlecei, ardei grasi, ceapa miere, mustar, vin rosu, otet
balsamic, rozmarin, coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg
cotlet de porc 2 dovlecei 3 ardei grasi 5 cepe mici 4 linguri cu miere 2
linguri cu mustar 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu brânză
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarte cu branza din: apa, faina, drojdie, zahar
tos, lapte, unt, miere, sare, branza de vaci, masline, ardei iute,
seminte de susan, piper si cimbru. Ingrediente: 180 ml apă 700 g făină
25 g drojdie o lingură cu zahăr tos 360 ml lapte bătut 30 g unt o
lingură cu miere…
Read more »
Read more »
Clătite cu sos de portocale
19 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu sos de portocale din: faina, zahar,
oua, lapte, grand marnier, unt, sare, suc de portocla, suc de lamaie
cognac si coji de portocale. Ingrediente: 120 g faina 30 g zahar 2 oua
250 ml lapte 60 ml apa 50 ml Grand Marnier 30 g unt sare sosul de
portocale:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui la Grill (video)
19 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui la grill, un preparat delicios
si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 chicken halves, or 2
spatchcocked game hens 1 -2 tablespoons Calabrian crushed chilies 2 tbsp
rosemary leaves 2 tsp orange zest 2 tbsp orange juice 1 anchovy filet 1
cup white wine (or plain) vinegar…
Pulpa de porc invelita in slanina
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc invelita in slanina din: pulpa de
porc, slanina, vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, cimbrisor si
rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 4-5 fasii groscioare de
slanina 500 ml vin alb zeama de la o lamaie sare piper proaspat macinat
5-6 fire de cimbrisor proaspat tocat…
Read more »
Read more »
Rulouri dulci
19 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri dulci din: faina, ulei de floarea
soarelui, lapte dulce, oua, smantana, drojdie, zahar tos, pudra de
cacao, sare, menta si ciocolata neagra. Ingrediente: 500 g făină 125 ml
ulei de floarea-soarelui 125 ml lapte dulce două ouă 50 g smântână 15 g
drojdie 50 g zahăr tos o lingură cu…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu costiţa
19 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de varza de bruxelles cu costita din: varza
de bruxelles, costita, ceapa, cimbru si unt. Ingrediente: 600 g varză
de Bruxelles, curăţate 100 g costiţă, tăiată cuburi 6 eşalote sau ceapă
mică, tăiată bucăţi un praf de cimbru 25 g unt Mod de preparare:
Fierbe varza în apă cu…
Read more »
Read more »
Untura
19 December 2011
O
reteta delicioasa si simpla de untura din: slanina de porc si sare.
Ingrediente: 1 kg slanina de porc sare Mod de preparare: Spala
slanina, las-o sa se zvante bine, indeparteaza soriciul. Taie slanina in
cubulete potrivit de mari. Pune-o la topit intr-un ceaun. Amesteca din
cand in cand pentru a nu se lipi.…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos de portocale
19 December 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu sos de portocale din: sparanghel,
unt, galbenusuri, apa, suc de lamaie, suc si coaja de portocala, sare si
piper. Ingrediente: 30 – 36 bucăţi sparanghel 175 g unt 3 gălbenuşuri 1
lingură apă rece 1 lingură suc proaspăt stors de lămâie sucul şi coaja
rasă de la 1 portocală…
Read more »
Read more »
Cocktail Bitter Egg
19 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bitter Egg din: lichior de oua, fin, bitter
lemon si lamaie. Ingrediente: 5 cl lichior de oua 2 cl gin 15 cl Bitter
Lemon o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine in shaker
lichiorul, ginul si Bitter Lemon-ul, apoi turnam bautura intr-un pahar
de whisky. Asezam o…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu struguri
19 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu struguri din: piept de pui, unt,
ceapa, vin alb sec, supa de pui, smantana, struguri, sare, piper si
patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui fara oase – cam
200 g bucata 50 g unt 2 cepe 125 ml vin alb sec 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pomana porcului in aluat
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc,
slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie.
Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1
cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub
drojdie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de ceapa gratinata
19 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, ulei de
masline, usturoi, zahar, faina, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume,
branza si franzela. Ingrediente: 6 cepe mari 25 g unt 50 ml ulei de
masline 4 catei de usturoi 1 lingurita zahar 1 linguri faina 2 fire
cimbrisor 125 ml vin…
Read more »
Read more »
Tartă cu kaiser
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu kaiser din: praz, cimbru, unt, branza de
vaci, oua, smantana, kaiser, parmezan, aluat de foitaj, sare, piper si
marar. Ingrediente: un fir de praz două fire de cimbru 50 g unt 200 g
brânză de vaci 3 ouă 200 ml smântână 200 g kaiser 75 g parmezan un
pachet…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac pentru Craciun
18 December 2011
O
retete delicioasa de cozonac cu mac pentru Craciun din: faina, lapate,
ulei, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, rom, drojdie, mac, rom, unt si
ou. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 200 ml ulei 4 oua 6 linguri
zahar 1 lingurite zahar vanilat 1 lamaie 2 lingurite rom 50 g drojdie
proaspata umplutura: 250…
Read more »
Read more »
Gaina macedoneana
18 December 2011
O
reteta delicioasa de gaina macedoneaza din: gaina, branza telemea,
bacon, oua, lapte, faina, unt, busuioc, rosii, morcovi, ceapa usturoi,
nucsoara si piper. Ingrediente: 1 gaina 250 g branza telemea 200 g bacon
sau costita 4 oua 400 ml lapte 4 linguri faina 100 g unt 1 lingura de
busuioc proaspat, tocat 4 rosii 3…
Read more »
Read more »
Sarmale ardelenesti
18 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa,
varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute.
Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita/porc) 200 g slaninuta
afumata impanata 2 cepe 1 kg varza murata 3-4 fire de cimbru uscat 150 g
orez 500 g cioclan afumat sare piper ardei iuti …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Clatite cu dovleac (video)
18 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara clatite cu dovleac, un preparat
rapid, delicios si gustos. Ingrediente: 2 cups all-purpose flour 2
tablespoons brown sugar 1 tablespoon white sugar 2 teaspoons baking
powder 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon table salt Mix in another
bowl: 1 cup pumpkin puree 1 teaspoon ground cinnamon 1/2 teaspoon…
Read more »
Read more »
Supa delcioasa de ciuperci
18 December 2011
O
reteta gustoasa de supa de ciuperci, morcov, telina, ceapa, cartof,
patrunjel, ardei iute, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
pleurotus 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 4 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1
ardei iute oregano sare piper Mod de preparare: Taie ceapa şi morcovii
mărunt şi pune-i la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Tartelete pentru Crăciun
18 December 2011
O
reteta de tartelete pentru Craciun din: faina, unt, oua, sare si zahar.
Ingrediente: 200 g făină l00 g unt 3 ouă sare 100 g zahăr Mod de
preparare: Se face ca orice cocă nisipoasă. Cu ea se tapetează mici
tartelete, se înţeapă fundul, apoi se umplu cu marmeladă de mere
îndulcite, se adaugă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză
18 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu varza din: faina, apa, ulei de floarea
soarelui, drojdie, ceapa verde, varza alba, zahar tos, sare, pasta de
tomate, piper si marar. Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 100 ml ulei
de floarea-soarelui 20 g drojdie două legături ceapă verde un kilogram
varză albă o linguriţă cu zahăr…
Read more »
Read more »
Brioşe cu două feluri de ciocolată
18 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu doua feluri de ciocolata din: faina,
lapte, unt, granule de ciocolata, cacao neagra, zahar tos, zahar brun,
oua, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină cu agent de
creştere 150 ml lapte 125 g unt 60 g granule de ciocolată 15 g cacao
neagră 90 g zahăr tos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale fierte in vin
18 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne
tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde,
cimbru, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 varza murata mare
800 g carne tocata amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe 4-5 linguri cu
bulion 1 ceasca de orez 3-4 foi de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lamaie
18 December 2011
O
reteta de Cocktail cu lamaie din: lamaie, zeama de lamaie, albusuri,
zahar, vermut sec, fin, inghetata de maracuja si bitter lemon.
Ingrediente: 1 lamaie 6 linguri zeama proaspat stroarsa de lamaie 2
albusuri 2 linguri zahar 8 cl vermut sec 4 cl gin 500 ml inghetata de
maracuja bitter lemon pentru crusta de zahar:…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu unt de arahide
18 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de
porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor,
ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc
file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolată şi migdale
18 December 2011
O
reteta delicioasa tarte cu ciocolata si migdale din: faina, ulei de
porumb, malt, praf de copt, suc de mere, lapte de orez, migdale, cacao
neagra, malt de grau si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină
albă 3 linguri ulei de porumb 3 linguri malţ 1/2 plic praf de copt suc
de mere pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu salată verde şi ciuperci
18 December 2011
O
reteta delicioasa de paste cu salata verde si ciuperci din: paste,
salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar, patrunjel
verde, pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste scurte 2 salate verzi 300 g ciuperci proaspete sau uscate 4
linguri ulei 2 lingurite otet de mere 3 catei…
Read more »
Read more »
Muşchi în sos vânătoresc
18 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi in sos vanatoresc din: muschi porc,
sunculita afumata, ceapa, usturoi, foi de dafin, pasta de tomate, piper
alb, piper negru, sare, paprica, ciuperci, vin rosu, ulei de masline si
patrunjel. Ingredinete: 1 kg muschi porc 200 g sunculita afumata 2 cepe
medii 1 capatana de usturoi 2-3 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Copanele umplute
17 December 2011
O
reteta delicioasa de copanele umplute: ciocanele de pui, branza de
vaci, pesmet, usturoi, piper, sare, mustar, bacon. Ingrediente: 8
ciocănele de pui 100 g brânză de vaci 2 linguri cu pesmet 2 căţei de
usturoi piper sare 1 lingură cu muştar 8 felii de bacon Mod de
preparare: Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-l energic cu…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu branză
17 December 2011
O
reteta delicioasa de pui umplut cu branza feta, unt, dovlecei, morcov,
boia dulce, sare. Ingrediente: 4 linguri cu unt 3 dovlecei 2 morcovi
boia dulce sare 1 pui 150 g brânză feta Mod de preparare: Intr-un
castron, amestecă dovleceii şi brânza tăiată cubuleţe. Condimentează
puiul cu sare şi boia şi unge-l cu două linguri…
Read more »
Read more »
Gulii cu sos alb
17 December 2011
O
reteta gustoasa de gulii cu sos alb, ceapa, unt, faina, smantana, piper
alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 4-5
gulii 3-4 cepe 100 g unt sau chiar untură 1-2 linguri cu făină 200 ml
smântână de gătit piper alb măcinat 2-3 căţei de usturoi piper negru
măcinat mărar verde tocat pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole picanta
17 December 2011
O
reteta delicioasa de fasole picanta cu ceapa, ardei iute, pasta de
tomate, cimbru, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g fasole
uscată 1 ceapă 1 ardei iute 2 linguri cu pastă de tomate cimbru ulei
sare piper boabe Mod de preparare: Pune fasolea la fiert după ce ai
lăsat-o la înmuiat de seara…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu ciuperci si masline
17 December 2011
O
reteta gustoasa de orez cu ciuperci, masline, ceapa, ardei capia,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez 1 kg ciuperci 100 g
măsline 1 ceapă 1 ardei capia 1 legătură de pătrunjel ulei sare Mod de
preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă orezul
şi amestecă bine, după care…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon Miso Maplel (video)
17 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Somon Miso Maple, un preparat
delicios si gustos, o combinatie a bucatariei japoneze cu cea canadiana
foarte usora si rapida. Ingrediente: 1 part yellow miso paste 1 part
seasoned rice vinegar 1 part real maple syrup hot sauce to taste *you
should taste and adjust these proportions to…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de linte rosie
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de
dafin, patrunjel verde, ulei de masline, boabe de coriandru, sare,
piper. Ingrediente: 350-400 g linte roşie 1 morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2
foi de dafin 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri cu ulei de măsline
boabe de coriandru sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de dovlecei
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema de dovlecei cu:dovlecei, cartofi,
ceapa, margarina, smantana de soia, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1
kg dovlecei 300 g cartofi 1 ceapă 2 linguri cu margarina 100 ml
smântână de soia 2 linguri cu ulei de măsline sare Mod de preparare:
Taie ceapa şi cartofii în cubuleţe şi pune-i la…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pasta de naut
17 December 2011
O
reteta gustoasa de pasta de naur, pasta de susan, ulei de masile,
chimen, usturoi, boia iute, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g năut 1
lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu
chimen 2-3 căţei de usturoi 1linguriţă cu boia iute 1 legătură de
pătrunjel sare Mod de preparare:…
Friptura de vita cu sos de hrean
17 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu sos de hrean din: muschi de
vita, hrean, smantana, branza cu mucegai, unt, vin alb, sare, piper alb
si piper verde. Ingrediente: 500 g muschid e vita 3 bete de hrean rase
200 g smantana 100 g branza cu mucegai 100 g unt 2 pahare cu vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa,
telina, morcov, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 suc de roşii 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1
ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Taie cartofii,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu sos acrişor
17 December 2011
O
reteta delicioasa de cartofi cu sos acrisor din: cartofi, castraveti
murati, gogonele murate, ulei, faina, sare, piper si dafin. Ingrediente:
1 kg cartofi 4 castraveti murati 4 gogonele murate 100 ml ulei 1
lingura faina sare piper dafin Mod de preparare: Pentru sos, tăiaţi
castraveciorii şi gogonelele în cubuleţe. Puneţi ulei aceasta începe…
Read more »
Read more »
Frigărui cu pui şi cu ardei
17 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu pui si cu ardei din: ardei gras, praz,
usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cuscus, supa si
piept de pui. Ingrediente: 1/2de ardei gras galben 2 fire de praz 1
căţel de usturoi 1-1/2 lingură de ulei de măsline 1 lingură de suc
proaspăt de lămâie…
Read more »
Read more »
Porc cu oţet balsamic şi năsturel
17 December 2011
O
reteta delicioasa de porc cu otet balsamic si nasturel din: portocale,
otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de
porc, nasturel si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de oţet
balsamic 2 linguriţe de miere lichidă 1 căţel de usturoi, zdrobit 1
linguriţă de muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Lemon Egg
17 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Lemon Egg din: lichior de oua, limonada,
limeta, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 8 cl lichior de oua
limonada o felie de limeta sau lamaie pentru crusta de zahar: zeama de
lamaie zahar Mod de preparare: Cufundam gura unui pahar pentru bauturi
lungi mai intai in zeama de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos brun
17 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu sos brun din: cotlete, unt,
ceapa, ciuperci, vin rosu, sos de soia, bulion si sare. Ingrediente: 10
cotlete 2 linguri unt 1 ceapa 200 g ciuperci 3 linguri vin rosu 2
linguri sos de soia 1 lingurita cu bulion sare Mod de preparare: Spală
cotletele şi…
Read more »
Read more »
Fasole cu ceapă şi chimen
17 December 2011
O
reteta delicioasa de fasole cu ceapa si chimen din: fasole, ceapa,
ulei, faina, malai, chimen, seminte de chimen, suc de rosii, marar,
foaie de dafin, sare, piper si marar verde. Ingrediente: 800 g fasole
alba 4 cepe albe mari 4 linguri ulei 1 lingura faina 1 lingura malai 1
lingurita chimen pisat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Peste in sos acrisor
17 December 2011
O
reteta delicioasa de peste in sos acrisor din: peste, ceapa, otet,
iaurt, zahar, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 bucati de
peste (de aproximativ 700 g fiecare) 3 cepe 1 lingura otet 200 ml iaurt
1,5 linguri de zahar sare piper patrunjel ulei Mod de preparare:
Cureti pestele si ii inlaturi capetele…
Read more »
Read more »
Coaste de porc dulci-acrisoare
17 December 2011
O
reteta delicioasa de coaste de porc dulci acrisoare din: coaste, miere,
otet balsamic, usturoi, bulion si sare. Ingrediente: 1 kg coaste 4
linguri cu miere 4 linguri cu otet balsamic 2 catei de usturoi 1 lingura
bulion sare Mod de preparare: Spala coastele si da-le cu un praf de
sare.Intr-un castron, amesteca mierea…
Read more »
Read more »
Profiterol cu ciocolată şi cremă de zmeură
17 December 2011
O
reteta delicioasa de profiterol cu ciocolata si crema de zmeura din:
gogosele, smantana, zmeura, zahar, ciocolata menaj, granule zahar si sos
de zmeura. Ingrediente: pentru profiterol: 6 gogoşele (profiterol) 100
ml smântână dulce 100 g zmeură 30 g zahăr pentru glazură: 100 g
ciocolată menaj 3 linguri smântână dulce 30 g granule de zahăr…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Craciun
17 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete delicioase pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete delicioase pentru masa de Craciun. Ropa
vieja O reteta delicioasa de ropa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linte cu telină si usturoi
17 December 2011
O
reteta delicioasa de linte cu telina si usturoi din: linte, telina,
usturoi, patrunjel verde, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 600
g linte 300 g telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 2
linguri ulei 100 ml vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
felina şi tăiaţi-o în cubulete.…
Read more »
Read more »
30 Cocktailuri pentru Craciun
17 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
30 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 30 Cocktailuri pentru Craciun. Gin Fizz Cocktail Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – gin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cubuleţe de curcan pe pat de varză şi orez
17 December 2011
O
reteta delicioasa de cubulete de curcan pe pat de varza si orez din:
piept de curcan, cuisoare, varza murata, orez, ceapa, supa de legume,
ulei, boia de ardei dulce, cimbru, rosii, ardei gras, sare si piper.
Ingrediente: 600 g piept de curcan 50 g cuisoare 500 g varza murata 200 g
orez 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Brioşe de ciocolată şi dovleac
16 December 2011
O
reteta delicioasa de briose de ciocolata si dovleac din: faina, lapte,
dovleac, fulgi de ciocolata, cacao neagra, unt, zahar brun, oua si zahar
vanilat. Ingrediente: 100 g faină cu agent de creştere 750 ml lapte 100
g dovleac (pulpă) 30 g fulgi de ciocolată 10 g cacao neagră 60 g unt 15
g zahăr…
Read more »
Read more »
Cocktail Pandur
16 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pandur din: suc ananas, zahar, zeama de
lamaie, slibovita, oua, cirese si menta proaspata. Ingrediente: 1/4 l
suc ananas 2 lingurite de zahar 1 lingurita de zeama de lamaie 2 linguri
de slibovita 3 lichior de oua cirese menta proaspata Mod de
preparare: Ingredientele se agita bine in shaker,…
Read more »
Read more »
Carnati proaspeti
16 December 2011
O
reteta delicioasa din carnati proaspeti din: pulpa, slanina, ienibahar,
cimbru, usturoi, mate si sare. Ingrediente: 3 kg pulpa 1 kg slanina 1
lingura cu ienibahar 1 lingura cu cimbru 1 capatana de usturoi mate sare
Mod de preparare: Spală maţele în apă cu sare şi lasă-le să stea în
apă rece ca să…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de vitel si struguri
16 December 2011
O
reteta de gulas cu carne de vitel si struguri din: carne de vitel,
ulei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, boabe de struguri, faina, ou,
zeama de lamaie si tarhon. Ingrediente: 400 g carne de vitel 3 linguri
ulei 1 ceapa verde 100 g morcovi 100 g patrunjel 150 g boabe de struguri
60 g faina…
Read more »
Read more »
Frigărui de creveţi în stil asiatic
16 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de creveti in stil asiatic din: creveti
decorticati, usturoi, lamai, ulei de chili, paste chinezesti, mazare
tucara, unt, sos de soia si sare. Ingrediente: 24 de creveţi decorticaţi
1 căţel de usturoi 2 lămâi 2 linguri de ulei cu chili 250 g de paste
chinezeşti 250 g de sfeclă 100…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu ciocolată şi cafea
16 December 2011
O
reteta delicioasa de panna cotta cu ciocolata si cafea din: lapte,
smantana dulce, zahar, ciocolata menaj, espresso si folii de gelatina.
Ingrediente: pentru panna cotta: 200 ml lapte 200 ml smântână dulce 30 g
zahăr 200 g ciocolată menaj 1 ceşcuţă cu espresso îndulcit 2 folii de
gelatină Mod de preparare: Toarnă într-o…
Read more »
Read more »
Marinata de peste
16 December 2011
O
reteta delicioasa de marinata de peste din: peste, foi de dafin, boabe
de piper, ceapa, masline, morcovi, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg
macrou, scrumbie si chiar oblet (curatat si taiat feliute de 2 degete)
3-4 foi de dafin boabe de piper 2 cepe taiate solzisori 100 g masline 2
morcovi ulei otet …
Read more »
Read more »
Carnati de porc semiuscati
16 December 2011
O
reteta delicioasa de carnati semiuscati din: carne de porc, slanina,
kaizer afumat, ienibahar, cimbru, piper, coriandru, boia dulce, vin rosu
dulce, usturoi, smate si sare. Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g
slanina 500 g kaizer afumat 1 lingurita cu ienibahar 1 lingurita cu
cimbru 1 lingurita cu piper 1 lingurita cu coriandru…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu sos de afine şi cartofi copţi
16 December 2011
O
reteta delicioasa de muschid e vita cu sos de afine si cartofi copti
din: afine, muschid e vita, unt, faina, lapte, cimbru verde, cartofi,
sare si piper. Ingrediente: 150 g afine 700 g muschi de vita 50 g unt 2
linguri faina 500 ml lapte 2-3 fire cimbru verde 600 g cartofi mici
sare…
Read more »
Read more »
Spumă de cacao cu alune
16 December 2011
O
reteta delicioasa de spuma de cacao cu alune din: lapte, alune de
padure, smantana, zahar, galbenusuri, cacao neagra, gelatina, zahar
vanilat, rom si galbenusuri. Ingrediente: pentru spuma de cacao: 200 ml
lapte 120 g alune de pădure 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 2
gălbenuşuri 10 g cacao neagră 3 folii gelatină 1…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu lămâie
16 December 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu lamaie din: pulpa de porc, lamai,
cartofi, ulei, cimbru, seminte de coriandru, supa de legume, sare,
piper si cuisoare. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc (bucata intreaga) 3
lamai 600 g cartofi 50 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita
seminte de coriandru macinat 500 ml…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Revelion
16 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Revelion. Pui marocan cu orez O reteta
delicioasa de…
Read more »
Read more »
Pui marocan cu orez
16 December 2011
O
reteta delicioasa de pui marocan cu orez din: piept de pui, orez, varza
murata, ceapa, gogosar murat, ulei de masline, ulei de susan,
condimente, sos de rodie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 750 g
piept de pui 200 g orez 300 g varza murata 1 ceapa 1 gogosar murat 50
ml+2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Caltabos pentru Craciun
16 December 2011
O
reteta delicioasa de caltabos pentru Craciun din: splina, inima,
plaman, slanina, sorici, orez, ceapa, sare, piper, ienibahar si mat
gros. Ingrediente: 1 splina 1/2 inima 1.2 plaman 500 slanina de la gat
100 g sorici 150 g orez 3 cepe sare piper cuisoare ienibahar mat gros
Mod de preparare: Ca la orice caltabos,…
Read more »
Read more »
Cocktail Happy Together
16 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Happy Together din: aperol, cointreau, zeama
de lamaie, suc de portocala si portocala. Ingrediente: 5 cl Aperol 3 cl
Cointreau 4 cl zeama de lamaie 8 cl suc de portocale o felie de
portocala Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in
shaker, apoi se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Pastramă de berbecuţ în aluat
16 December 2011
O
reteta delicioasa de pastrama de berbecut in aluat din: pastrama de
berbec, paine, ceapa rosie, vin rosu, ulei, oua, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 800g pastramă de berbecut 500g aluat de pâine 1
ceapă roşie 150ml vin roşu 50ml ulei 4 ouă 2 fire de rozmarin sare piper
Mod de preparare: Tăiaţi pastramaîn…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu mere si vin
16 December 2011
O
reteta delicioasa de varza rosie cu mere si vin din: unt, ceapa rosie,
varza rosie, mere acre, zahar, otet de vin rosu si porto. Ingrediente:
25 g unt 1 ceapa rosie, taiata julien 1 varza rosie, tocata 2 mere acre,
taiate in doua, curatate de samburi 50 g zahar 3 linguri otet de vin…
Read more »
Read more »
Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
16 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite de cafea cu alune si ciocolata din: lapte,
faina, cafea solubila, zahar, oua, unt, lapte, smantana, ciocolata
menaj, galbenusuri, faina, alune de padure, ciocolata alba si lapte.
Ingrediente: pentru clătite: 250 ml lapte 150 g faină albă 30 g cafea
solubilă 30 g zahăr 2 ouă unt pentru spumă: 200…
Reteta zilei: Lebar ardelenesc
16 December 2011
O
reteta delicioasa de lebar ardelenes din: ficat de porc, rinichi,
slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar,
boabe d epiper, ulei, sare, boia dulce si maghiran. Ingrediente: 1 kg
ficat de porc 4 rinichi 250 g slănină 1 ceapă maţe de porc 2 foi de
dafin 2 cuişoare 1 lingură…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan cu sparanghel
16 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi,
sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa,
sparanghel verde, cimbru, ulei si miere. Ingrediente: 4 cartofi mari
sare 1 legătură de arpagic 200 g de smântână fermentată sucul de la o
lămâie piper 700 g de piept de curcan 10…
Read more »
Read more »
Sarmale bucovinene
16 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale bucovinene din: carne tocata, jumari,
orez, pasta de tomate, ceapa, ardei gras, cimbru, boia de ardei, foi de
vita, varza murata, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg carne tocata
(amestec porc si vita) 250 g jumari 250 g orez 250 pasta de tomate 2
cepe 1 ardei gras 1 lingura…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Portofele cu ciuperci
16 December 2011
O
reteta delicioasa de portofele cu ciuperci, ceapa, ulei, sare, piper,
marar, faina, ulei de masline, apa. Ingrediente umplutura: 500 g
ciuperci 1 ceapă 1 lingură cu ulei sare piper mărar Ingrediente aluat:
225 g făină 80 ml ulei de măsline 80 ml apă caldă sare Mod de preparare:
Pregăteşte aluatul din făină, un praf…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Clatite mexicane
16 December 2011
O
reteta gustoasa de clatite mexicane cu: ceapa, piper, soia, sare,
fasole uscata, ardei iute, ulei, porumb, apa minerala, faina.
Ingrediente: 1 ceapă piper 150 g soia granule sare 1 cană cu fasole
uscată 1 ardei iute ulei 3 linguri porumb Ingrediente aluat: 400 ml apa
minerala 50 ml ulei sare 400g faina Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte si unt (video)
16 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara carnati si bacon cu crema de lapte
si unt, un preparat delicios, gustos, rapid si cel mai des intalnit in
regiunile de la tara. Ingrediente: 2 tbsp butter 8 oz breakfast sausage 4
strips bacon 1/2 cup chopped green onions 1/3 cup packed all-purpose
flour salt and pepper…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovleac şi mere
16 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac, ulei, lapte, praf de copt,
nuci, faina, miere, zahar brun, lamaie, scortisoara, gris, zahar
vanilat, mere. Ingrediente aluat: 9 linguri de ulei 200 ml de lapte
bătut 1 plic de praf de copt 200 g de nuci măcinate 250 g de făină 1
lingură de miere 1 lingură…
Read more »
Read more »
Portocale cu sos de ciocolata
16 December 2011
O
reteta delicioasa de portocale cu sos de ciocolata, zahar brun, cacao,
ciocolata neagra, unt, lapte, alune, oua, esenta de rom. Ingrediente:
200g zahăr brun 150g cacao 100 g ciocolată neagră 80g unt 80 ml lapte 50
g alune nesărate 4 portocale 2 ouă 1 lingură de esenţă de rom Mod de
preparare: Portocalele se…
Read more »
Read more »
Mini bezele
16 December 2011
O
reteta delicioasa de mini bezele din: oua, zahar pudra, suc de lamaie.
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr pudră 1 vârf de linguriţă de suc de
lămâie Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Peste
albusuri se pune sucul de lamaie. Albusurile se bat cel mai bine cu
telul pana ce se obtine…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ghiveci de peste
16 December 2011
O
reteta delicioasa de ghiveci de peste din: peste, morcov, telina,
patrunjel, rosii, fasole verde, ceapa, masline si verdeata. Ingrediente:
1 peste de 800 g 1 morcov 1 radacine de telina 1 radacina patrunjel 7
rosii 1 ceapa 200 g fasole verde 18 masline verdeata Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl tai în…
Read more »
Read more »
Salata cu calamar
16 December 2011
O
reteta delicioasa de salata cu calamar, salata verde, sparanghel,
morcov, rosii, lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi,
ulei de masline. Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată
verde, rucola şi iceberg 5 fire de sparanghel 1 morcov 2 roşii 1/2
lămăie (coajă rasă şi sucul) 1/4 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Pâine de Crăciun
16 December 2011
Fă
plămădeală cu apă caldă din 400 g de drojdii ori cu jumătate de kg
drojdii de casă şi un kg de faină şi o lasă să dospească. După ce va fi
dospit, frământă cu ea aluat din două kg de făină, punând un kg de apă
caldă, un pahar de vin de Madera, 2-3…
Read more »
Read more »
Ruladă de Crăciun
16 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada de craciun din: carne tocata, oua, morcovi,
pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 700 g carne tocata (amestec porc/vita) 3 oua fierte 1 ou 2
morcovi 1 pasta de toamate 200 g jambon crud (felii subtiri) 1 lingurita
cimbru uscat 2 legaturi patrunjel 2 linguri…
Read more »
Read more »
Fripturi pentru masa de Craciun
15 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Fripturi pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Fripturi pentru masa de Craciun. Friptură crocantă de
porc, cu sos de muştar şi…
Read more »
Read more »
Tort de lămâie
15 December 2011
O
reteta delicioasa de tort de lamaie din: unt, zahar, zahar vanilat,
coaja rasa de lamaie, sare, oua, branza dulce, apa minerala, faina, praf
de copt, budinca de vanilie, branza dulce, fructe de padure, zahar
pudra si suc de lamaie. Ingrediente: aluat: 120 g de unt moale 100 g de
zahăr 1 pliculeţ de zahăr…
Read more »
Read more »
25 de Cocktailuri pentru Craciun
15 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
25 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 25 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Green Island O reteta
simpla de Cocktail Green Island…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si cu ciocolată
15 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza si cu ciocolata din: faina,
sare, unt, ou, cacao, zahar, oua, branza dulce, mascarpone, zahar
vanilat, amidon, sare, faina, cacao, cafea instant si zahar pudra.
Ingrediente: aluat: 150 g de făină sare 80 g de unt rece 1 ou 1
linguriţă de cacao 40 g de zahăr topping: …
Read more »
Read more »
Retete video de Craciun
15 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete video de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus
de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete video de Craciun. Cum se prepara Muschi de vita cu sos
de ardei iuti…
Read more »
Read more »
Dulciuri de Crăciun
15 December 2011
O
retete delicioasa de dulciuri de Craciun din: faina, unt, zahar, zeama
de portocale, apa, ulei de floarea soarelui, sare si zahar tos.
Ingrediente: 600 g faină albă 100 g unt 1 lingură zahăr 5 linguri zeamă
de portocale 3 linguri apă ulei de floarea-soarelui pentru prăjit 1
linguriţă sare pentru decor: zahăr tos …
Read more »
Read more »
Piept de pui în jambon
15 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui in jambon din: piept de pui, jambon,
spanac, vin, ceapa, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
pui 200 g jambon crud uscat 200 g spanac 200 ml vin 1 ceapa 1 ou 50 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, spălaţi-o,…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Sângerete
15 December 2011
O
reteta traditionala de sangerete din: sange de porc, slanina, carne,
ceapa, mate, ulei si sare. Ingrediente: 1 litru sange de porc 500 g
slanina 1 kg carne 1 ceapa mate de umplut ulei sare Mod de preparare:
Curata bine matele cu dosul unui cutit, spala-le in apa cu otet ca sa le
scoti…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată cu pere
15 December 2011
O
reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu pere din: ciocolata menaj,
unt, zahar, oua, lapte, faina, pere, unt si ghimbir. Ingrediente: 120 g
ciocolată menaj 100 g unt 100 g zahăr 3 ouă 500 ml lapte 30 g făină
albă pentru decor: 550 g pere 50 g zahăr 40 g unt 30 g ghimbir…
Read more »
Read more »
Tulpini de fenicul cu sardele
15 December 2011
O
reteta delicioasa de tulpini de fenicul cu sardele din: tulpini de
fenicul, stafide, sardele, zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui,
piper, sare si busuioc. Ingrediente: 6 tulpini de fenicul 1 lingura
stafide 2 fileuri de sardele 3 linguri zeama de lamaie 3 linguri ulei de
floarea soarelui piper macinat sare 1 legatura busuioc…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Island
15 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Island din: lichior de oua, Curacao
albastru, zeama de lamaie, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 3 cl
lichior de oua 2 cl Curacao albastru 1 cl zeama de lamaie 10 cl suc de
ananas jumatate de o felie de ananas Mod de preparare: Amestecam bine
lichiorul rece…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan
15 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de curcan din: piept de curcan, sunca,
cascaval, bacon, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 12 felii subtiri piept de curcan 12 felii subtiri sunca tip
Praga 12 felii subtiri cascaval 24 felii subtiri bacon crud uscat 1
lingurita busuioc uscat maruntit 2 catei de usturoi 2-3…
Read more »
Read more »
Slănină la saramură
15 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de slanina la saramura din: slanina,
sorici, cimbru, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, foi de dafin
si sare. Ingrediente: slănină cu puţină carne şi şorici 1 lingură cu
cimbru 1 căpăţână de usturoi 1 linguriţă cu boabe de muştar 1 linguriţă
cu boabe de piper 4 foi de…
Read more »
Read more »
Tort Trufă
15 December 2011
O
reteta delicioasa de tort trufa din: zahar pudra, ciocolata menaj,
biscuiti, esenta de rom, unt, esenta de vanilie, frisca, nuci, alune,
stafide, fructe din compot si kiwi sau visine. Ingrediente: 14 linguri
zahăr pudră 400-500 g ciocolată menaj pişcoturi sau biscuiţi fini (cam
500 g), cât să acoperi fundul unei cratiţe de 5 I…
Read more »
Read more »
Pastarnac si morcov rumenit
15 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pastarnc si morcov rumenit din: unt,
morcov, pastarnac, sirop de artar sau miere, vin sau concentrat de
legume, mustar si nuci. Ingrediente: 50 g unt 500 g morcov, curatat si
taiat in doua, pe lungime 500 g pastarnac, curatat si taiat in patru 2
linguri sirop de artar sau…
Read more »
Read more »
Salată de curcan
15 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de curcan din: branza mascarpone, smantana,
sare, zeama de lamaie, piper alb, cartofi, morcovi, castraveti, mazare,
piept de curcan si mustar. Ingrediente: 1 lingură brânză mascarpone 100
ml smântână sare zeama de la o lămâie piper alb măcinat 6 cartofi cu
coaja roşie 3 morcovi 3-4 castraveţi muraţi 300 g…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită
15 December 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio de vita, muschi de vita, otet, vin alb,
ulei de masline, paine neagra, sos de soia, sos worcestershire,
rozmarin, busuioc, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 500 g muşchi de
vită 100 ml oţet balsamic 100 ml vin alb 250 ml ulei de măsline felii de
pâine neagră 5 linguri sos de…
Read more »
Read more »
Sarmale în varză acră
15 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din: carne de porc, carne de vita, costita
de porc, orez, ceapa, varza murata, bulion, bors, patrunjel, cimbru,
frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente: 500 g de carne de porc 500 g
de carne de vită 250 g de costiţă de porc afumată 150 g de orez 2 cepe
2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie cu afumatura
15 December 2011
O
reteta delicioasa de piftie cu afumatura din: ureche de porc, carne
macra, ciolan afumat de porc, genunchi de vita, sorici, picior de porc,
ceapa, morcov, telina, foaie de dafin, usturoi, boabe de piper,
coriandru si sare. Ingrediente: 1 ureche de porc 1 kg carne macra 1
ciolan afumat de porc 1 genunchi de vita…
Read more »
Read more »
Spumă de ricotta cu cacao
15 December 2011
O
reteta delicioasa de spuma de ricotta cu cacao din: ricotta, smantana
dulce, zahar pudra, cacao neagra, rom si frisca. Ingrediente: 350 g
ricotta 400 ml smântână dulce 50 g zahăr pudră 30 g cacao neagră 1
păhărel cu rom pentru decor: cacao friscă zmeura Mod de preparare:
Zdrobeşte ricotta într-un vas şi…