Retete de Paste:
Crema de vanilie
24 October 2011
O
reteta delicioasa de crema de vanilie din: zahar, lapte, zahar vanilat,
galbenusuri, amidon de porumb, pastaie de vanilie, scortisoara si
portocala. Ingrediente: 200 g zahăr 500 ml lapte 1 pliculeţ de zahăr
vanilat 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 portocală amidon de porumb 1/2
păstaie de vanilie pentru decor: 4 păstăi de vanilie 4 batoane…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de rosii cu busuioc (video)
24 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara sos de rosii cu busuioc, un preparat
authentic Italian usor si gustos. Cum se prepara sos de rosii cu
busuioc
Read more »
Read more »
Pilaf de orez cu ficatei de pui
24 October 2011
O
reteta gustoasa de pilaf de orez cu ficatei de pui, telina, ceapa,
patrunjel, sare, piper, scortisoara, ulei de masline. Ingrediente: ulei
de măsline 1 pahar de orez 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă pătrunjel 300 g
ficat de pui sare piper scorţişoară Mod de preparare: Se călesc în ulei
de măsline ceapa tăiată mărunt…
Read more »
Read more »
Pachetele mexicane
24 October 2011
O
reteta delicioasa de pachetele mexicane din: fasole rosie, lipii,
porumb, otet balsamic, chili, ceapa verde, crutoane, mujdei de usturoi.
Ingrediente: 400 g fasole roşie 4 lipii 300 g porumb 1-2 linguri oţet
balsamic 2 linguriţe ulei de măsline un praf chili 4 fire ceapă verde
crutoane mujdei de usturoi Mod de preparare: Se spală…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor
24 October 2011
O
reteta delicioasa de curcan la cuptor cu: ulei, coniac, rozmarin,
salvie, mar, telina, ceapa, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan 20
ml ulei 25 ml de coniac 1/2 cană cu rozmarin 1/2 jumătate cană frunze
de salvie 1 măr tăiat în trei sferturi 1 tulpină de ţelină tăiată în
jumătate 1ceapă mare tăiată în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Castraveti in saramura
24 October 2011
O
reteta de castraveti in saramura din: castraveti, hrean, marar uscat,
frunze de telina, sare grunjoasa, boabe de piper, boabe de mustar, mix
pentru muraturi si usturoi. Ingrediente: 12 kg castraveti hrean marar
uscat frunze de telina sare grunjoasa boabe de piper boabe de mustar mix
pt muraturi usturoi Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsune si frisca
24 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu capsuni, frisca, biscuiti, margarina,
budinca, zahar pudra, gelatina. Ingrediente: 450 g de biscuiţi măcinaţi
300 g de margarina o budincă cu gust de frişcă 3 linguri de zahăr pudră
500 ml de frişcă 500 g de căpşune 2 plicuri de gelatină Mod de
preparare: Se amestecă biscuiţii cu zahărul,…
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos mexican
24 October 2011
O
reteta delicioasa de sos mexican din: rosii, ceapa, zeama de lamaie,
ardei iuti si coriandru. Ingrediente: 4 roşii medii 1 ceapă medie 1
lămâie (zeama) 4 ardei iuţi proaspeţi 4-5 fire de coriandru proaspăt
Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le cubuleţe. Spală şi toacă
mărunt coriandrul şi ceapa. Taie ardeii iuţi pe…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
24 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, unt sau margarina,
sare, iaurt sau apa minerala, spanac, telemea de vaca, oua, sare si
susan. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g unt sau margarina un
praf de sare 2 lingurite iaurt sau apa minerala pentru umplutura: 500 g
spanac 200 g telemea de…
Read more »
Read more »
Homar in sos de lamaie
24 October 2011
O
reteta delicioasa de homar cu sos de lamaie, ulei de masline, lamai,
sare, piper alb, busuioc, telina. Ingrediente: 1 homar mare, proaspăt 1
tulpină de ţelină 1 cană cu ulei de măsline 2 lămâi mari zeama de la o
lămâie sare piper alb busuioc Mod de preparare: Se spală homarul şi se
astupă cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de branza
24 October 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de branza din: oua, branza dulce, smantana,
faina, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 6 ouă
200 g de brânză dulce 4 linguri de smântână 1 lingură de făină esenţă de
vanilie coajă de lămâie zahăr după gust Mod de preparare: Se separă
albuşurile de gălbenuşuri.…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Pateuri picante cu cartofi
24 October 2011
Se
fierb 8 minute 300g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi, până se
înmoaie. Cu un minut înainte de a se închide focul se adaugă 100 g de
mazăre congelată. Se scurge totul, apoi se pune deoparte. Intre timp, se
încinge un pic de ulei într-o tigaie. Se prăjeşte 1 ceapă tăiată felii
până…
Read more »
Read more »
Pui cu conopidă
24 October 2011
O
reteta simpla de pui cu conopida din: pui, conopida, unt, faina, apa,
smantana si sare. Ingrediente: 1 pui 1 conopidă mijlocie 1 lingură unt
pentru sos: 1 lingură unt 1 lingură făină 1 ceaşcă apă 2-3 linguri
smântână sare Mod de preparare: Conopida o fierbi în apă cu sare, după
ce ai curăţat-o…
Read more »
Read more »
Fasole cu carnati
23 October 2011
O
reteta gustoasa de fasole cu carnati, sare, marar, usturoi, ceapa
rosie, foi de dafin, piper, boabe, piper macinat, pasta de rosii,
rozmarin, ulei. Ingrediente: 600 g fasole albă cu bobul mic sare mărar
3-4 căţei usturoi 2-3 cepe roşii 2-3 foi de dafin boabe de piper piper
măcinat 100 g pastă de roşii 600…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu măruntaie de pui
23 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de mazare cu maruntaie de pui din:
maruntaie si spate de pui, patrunjel, morcov, gulie, mazare, ulei,
faina, sare si taitei. Ingrediente: marunatie si spate de pui 1 legatura
de patrunjel 1 morcov 1 gulie 200 g mazare 40 g ulei 40 g faina sare
taitei pentru supa…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri
23 October 2011
Cocktail Apricot Fizz O reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz din:
apricot brandy, suc de portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si
cirese. Ingrediente: 4 cl Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl
zeama de lamaie sifon o felie de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam
bine in shaker cu gheata lichiorul…
Read more »
Read more »
Tarte cu legume şi caşcaval
23 October 2011
O
reteta delicioasa de tarte cu legume si cascaval din: faina, ou, unt
sau margarina, apa minerala, sare, ceapa, marar, dovlecel, morcovi,
piper, patrunjel, cascaval si unt. Ingrediente: pentru aluat: 125 faina
un ou 60 g unt sau margarina o lingura apa minerala sau iaurt un praf de
sare pentru umplutura: o legatura ceapa o…
Read more »
Read more »
Guacamole (sos mexican de avocado)
23 October 2011
O
reteta delicioasa de sos guacamole din: fructe de avocado, rosii, ardei
iute, ceapa, zeama de lamaie, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4
fructe de avocado 2 roşii mici 1 ardei iute, mediu picant 1 ceapă mică
1/2 lămâie (zeama) 4-5 fire de coriandru proaspăt sare piper negru Mod
de preparare: Decojeşte fructele, taie-le…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu varză murată
23 October 2011
O
reteta delicioasa de carnati cu varza murata din: carnati de porc,
varza, ulei de masline extravirgin, otet alb, miere, mustar dulce, sare
si piper. Ingrediente: 12 cârnaţi de porc 2 verze murate medii 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 2 linguri oţet alb 1 linguriţă miere 3
linguri muştar dulce sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci şi pui
23 October 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu ciuperci si pui din: ceapa, orez, ulei
de masline, vin alb, supa de legume, ciuperci, file de piept de pui,
sare, piper, parmezan si tarhon. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 250 g
orez cu bob rotund 2 linguri ulei de masline 150 ml vin alb 750 g supa
de legume…
Read more »
Read more »
Sufleu cu piept de pui
23 October 2011
O
reteta delicioasa de sufleu cu piept de pui din: piept de pui, rosii,
ceapa verde, crema de branza, sare, piper, cimbru, pesmet si oua.
Ingrediente: 100 g piept de pui fiert 2 roşii decojite şi tocate 1 tijă
de ceapă verde, tocată 50 g cremă de brânză 1 linguriţă cimbru tocat
sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Hilton Fling
23 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hilton Fling din: drambuie, dunonnet, bitter
orange si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Drambuie 4 cl Dunonnet 1
strop de Bitter Orange spirala din coaja de portocala Mod de
preparare: Turnam Drambuie si Dubonne intr-o cupa de sampanie, peste
cuburi de gheata. Adaugam Bitter Orange si punem in…
Read more »
Read more »
Avocado picant cu tortillas
23 October 2011
O
reteta delicioasa de avocado picant cu tortillas din: piept de pui,
avocado, ceapa, rosii, zeama de lamaie, boia iute, sare, piper si
tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 fructe de avocado 1/2 ceapă
2 roşii 1 lămâie (zeama) boia iute sare piper pentru decor: tortillas
Mod de preparare: Taie fructele de…
Read more »
Read more »
Chiftele hamburgheze
23 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftele hamburgheze din: carne tocata, piept de
porc, ceapa, usturoi, ou, chifle, ulei de floarea soarelui, nucsoara,
maghiran, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne
tocată (amestec vită şi porc) 100 g piept de porc 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 1 ou 2 chifle mai vechi ulei de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale
23 October 2011
O
reteta de prajitura cu portocale din: ou, unt, faina, sare, zahar,
portocale si fulgi de migdale. Ingrediente: 6 ou 250 g unt 250 g făină
un praf de sare 350 g zahăr coaja rasă de la 2-3 portocale 100 g fulgi
de migdale Mod de preparare: Se pun într-un bol untul, zahărul şi…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Salată de orez roşu cu brânză feta şi seminţe
23 October 2011
Se
fierb 150g de orez roşu al dente, se scurg şi se clătesc în apă rece.
Se răstoarnă într-un bol şi se amestecă cu 1 lingură de oţet de vin
roşu, 2 linguri ulei de măsline extravirgin, sare şi piper. Se adaugă
50g de brânză feta cuburi, 2 morcovi tăiaţi bucăţi, 1 lingură seminţe
de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paste cu ton (video)
23 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara pasta de ton. Un preparat authentic
Italian foarte delicious si usor de facut. Cum se prepara paste cu ton
Read more »
Read more »
Friptură cu varză
23 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura cu varza din: carne tocata, carne tocata
de porc, varza alba sau conopida, untura, ceapa, chimen, vin alb,
slanina sau kaizer, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 250 g
carne de porc 500 g varză albă sau conopidă 2 linguri untură 2 cepe 1
lingură chimen 1 pahar…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si cu portocale
23 October 2011
O
reteta delicioasa de tort cu frisca si cu portocale din: oua, zahar,
zahar vanilat, sare, faina, mascarpone, galbenusuri, frisca, portocale
si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 8 oua mici sau 6 mari 8 linguri
zahar 2 pliculete zahar vanilat un praf sare 6 linguri faina pentru
crema: o cutie mascarpone 3 galbenusuri 8 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Fileuri de anşoa picante
23 October 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de ansoa picante din: fileuri de ansoa,
porumb baby, ceapa verde, usturoi, lamaie, ulei de masline, vin alb sec,
fenicul, frunza de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de
anşoa 500 g porumb baby o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o
lămâie 125 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu ciuperci şi cremă de urdă cu verdeaţă
23 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite umplute cu ciuperci si crema de urda cu
verdeata din: spanac, sare, urda, smantana, piper, smantana, piper,
nucsoara, oua, faina, lapte, ulei, ciuperci de padure, unt, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 200 g spanac sare 200 g urda 2 linguri smantanana
piper nucsoara 2 oua 350 g faina 500 ml lapte…
Read more »
Read more »
Chili con carne
23 October 2011
O
reteta delicioasa de chili con carne din: pulpa de vita, pulpa de porc,
ceapa, usturoi, ardei gras, pulpa de rosii, fasole pestrita, ardei
iute, ulei de masline extravirgin, chimen, sare si piper. Deşi denumirea
chili con carne ne poate duce cu gândul că este vorba despre o mâncare
mexicană, preparatul a fost pregătit pentru…
Read more »
Read more »
Crochete de pui cu caşcaval
23 October 2011
O
reteta delicioasa de crochete de pui cu cascaval din: carne tocata de
pui, cascaval, ou, faina, pesmet, si condimente. Ingrediente: 500 g
carne tocată de pui 300 g caşcaval 1 ou făină pesmet 100 ml lapte beţe
pentru frigărui 1 condiment pentru carne de pui Mod de preparare:
Amesteci carnea de pui cu…
Retete vegetariene: Sandviciuri cu ardei copt şi halloumi
23 October 2011
Se
taie în felii groase 200g de brânză halloumi. Se presară feliile cu
oregano uscat. Se încinge un pic de ulei într-o tigaie de teflon, apoi
se prăjeşte brânza pe fiecare parte, până prinde o culoare aurie, între
timp, se încălzesc 2 lipii deasupra flăcării aragazului câteva secunde
pe fiecare parte, ca să se încălzească.…
Read more »
Read more »
Ketchup cu legume
23 October 2011
O
reteta de ketchup cu legume din: rosii, sare grunjoasa, zahar, otet,
foi de dafin, busuioc, cimbru, piper, ulei, ceapa, gogosari sau ardei si
telina. Ingrediente: 6 kg roşii bine coapte 4 linguri sare grunjoasă 2
linguri zahăr 500 ml oţet 10 foi dafin busuioc cimbru piper 1 l ulei 1
kg ceapă 2 kg…
Read more »
Read more »
Doradă cu linte şi praz
23 October 2011
Se
fierb 75g de linte până ce devine fragedă, se adaugă 8 fire mici de
praz în ultimele 2 minute de fierbere. Se scurg. Se amestecă 2 şalote
tocate fin, 2 linguri de tarhon tocat grosier, 1 lingură oţet de vin alb
şi 1/2 linguriţe muştar de Dijon cu 1/2 linguri ulei de măsline, nişte…
Read more »
Read more »
Spătzle
23 October 2011
O
reteta delicioasa de spatzle din: faina, apa, oua, pesmet, unt si sare.
Ingrediente: 320 g faină albă 150 ml apă călduţă 2 ouă 2 linguri pesmet
30 g unt sare Mod de preparare: Pune într-un castron mare faina,
sarea, ouăle şi apa călduţă şi frământă până când obţii un aluat omogen.
Strânge-l în…
Read more »
Read more »
Cocktail La Meme Chose
23 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail La Meme Chose din: drambuie, whisky, vermut
rosu, suc de portocale, albus si angostura. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2
cl whisky 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale 1 albus 1 strop de
Angostura Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza in shaker,
apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Piure cu broccoli şi salată
23 October 2011
O
reteta delicioasa de piure cu broccoli si salata din: cartofi,
broccoli, lapte dulce, ulei de masline, faina, ou, amestec de salata,
ridichi, seminte de mac, sare, piper, sos de rosii picant si marar.
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g broccoli 100 ml lapte dulce 100 ml ulei
de măsline 250 g făină un ou…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci
23 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de paste cu ciuperci din: paste, ciuperci
de padrure, usturoi, ulei de masline, oua, smantana, unt, nucsoara si
patrunjel. Ingrediente: 400 g paste (de ex. linguine) 300 g ciuperci de
pădure (chitarce sau bureţi de mesteacăn) 1 căţel de usturoi 2 linguri
ulei de măsline 6 ouă 2 linguri smântână…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu porumb crocant
23 October 2011
O
reteta delicioasa de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de
vita, sos de soia, praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente:
500 g antricot de vită 3 linguri sos de soia 1/2 fir de praz 2 căţei de
usturoi 1 lingură…
Read more »
Read more »
Salată de somon, avocado şi castraveţi
23 October 2011
Se
condimentează cu sare şi piper 4 fileuri de somon fără piele, apoi se
ung cu ulei. Se amestecă 4 linguri de mentă tocată cu coaja rasă şi
zeama de la 1 lămâie, 2 linguri de miere lichidă şi 3 linguri de ulei de
măsline. Se curăţă de coajă şi de sâmbure şi se taie…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu roşii
23 October 2011
O
reteta de vinete coapte cu rosii din: vinete, rosii, ulei de masline,
suc de lamaie, usturoi, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 vinete 4
roşii 100 ml ulei de măsline sucul de la 1 lămâie 5-6 căţei de usturoi
pătrunjel verde sare Mod de preparare: Coci vinetele direct pe
flacără. Le decojeşti şi…
Read more »
Read more »
Tartă olandeză cu sirop
23 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta olandeza cu sirop din: stafide, miez de
nuca, faina, drojdie, scortisoara, zahar vanilat, sirop de zahar, bere
blonda, unt si sare. Ingrediente: 200 g stafide 75 g miez de nucă 400 g
faină albă 3 linguriţe drojdie uscată 1 linguriţă cu vârf scorţişoară 1
linguriţă cu vârf zahăr vanilat 3…
Read more »
Read more »
Cod în sos de roşii
23 October 2011
O
reteta de cod in sos de rosii din: cod sarat, sos de rosii, ceapa,
ceapa verde, foi de dafin, ardei iuti, ulei de masline extravirgin,
coriandru si apa. Ingrediente: 1 kg cod sărat (sau batog de cod) 250 g
sos de roşii 1 ceapă mare 2 fire de ceapă verde 2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu pui şi fasole
23 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui si fasole din: cartofi,
unt, ceapa, vin alb, bacon, pipet de pui, branza telemea, masline,
ciuperci, fasole neagra sau rosie si ulei de masline. Ingrediente: 9
cartofi 20 g unt pentru uns tava umplutura: 2 cepe 1 pahar de vin alb
350 g de bacon 390 g…
Read more »
Read more »
Salau cu garnitura de ciuperci
23 October 2011
O
reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi,
boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere
neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei
si marar. Ingrediente: 700 g ciuperci de padure 150 g ceapa frantuzeasca
1 catel de usturoi 3 boabe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Paste Pomodoro (video)
22 October 2011
O
reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa. Un preparat
indragit de toata lumea care necesita atat putine ingredient, cat si
putin timp. Cum se prepara Paste Pomodoro
Read more »
Read more »
Compot de dovlecei cu sirop de ananas
22 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de compot de dovlecei cu sirop de ananas
din: zahar, dovlecei, apa, zahar vanilat, sare de lamaie, sirop de
ananas si aspirine sau conservant. Ingrediente: 800 g zahăr 6 kg de
dovlecei, cântăriţi după ce s-au curăţat de coajă şi de seminţe, tăiaţi
cubuleţe 6 litri apă 3 pachete de…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu rosii
22 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu rosii din: peste, morcovi,
patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, rosii, bors, ulei, leustean si
sare. Ingrediente: 500 g peşte 50 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină
100 g ceapă 75 g ardei gras 200 g roşii borş 50 ml ulei 1 legătură
leuştean sare …
Read more »
Read more »
Tacos de pui cu chili şi sos de avocado
21 October 2011
O
reteta delicioasa de tacos de pui cu chili si sos de avocado din: carne
de pui, tortillas, ceapa, rosie, usturoi, ardei iute, sos de chili,
ulei de masline extravirgin, avocado, coriandru, lamaie, ceapa si salata
verde. Ingrediente: 200 g carne de pui 8 tortillas 1 ceapă medie 1
roşie 1 căţel de usturoi 1 …
Read more »
Read more »
Ştrudel cu stafide şi migdale
21 October 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu stafide si migdale din: foi de
placinta, branza de vaci, orez, lapte dulce, oua, faina, lamaie,
migdale, stafide, unt, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata.
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g brânză de vaci 60 g orez
500 ml lapte dulce 3 ouă 15 g făină…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crap la cuptor
21 October 2011
O
reteta delicioasa de crap, ulei de masline, bulion, usturoi, rosii, suc
de lamaie, vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de crap 125 ml de
ulei de măsline 100 g de bulion 25 g de usturoi 1 kg de roşii 100 ml de
suc de lămâie 200 ml vin alb sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Burritos cu legume
21 October 2011
O
reteta delicioasa de burritos cu legume din: faina, drojdie, apa, sare,
fasole pestrita, boabe de porumb, ciuperci, ardei gras, ceapa, rosie,
dovlecel, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 200 g faină albă 1 lingură drojdie uscată (pulbere)
100 ml apă călduţă sare pentru burritos: 250 g fasole pestriţă…
Read more »
Read more »
Salată marină
21 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata marina din: calamari, rosii,
fasole rosie, ceapa, apa, ardei gras, ardei iute, ulei de masline
extravirgin, lamai, foaie de dafin, piper negru boabe, boia iute,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g calamari 200 g roşii 250 g
fasole roşie (din conservă), bine scursă 2 cepe 500 ml…
Read more »
Read more »
Supa de scoici
21 October 2011
O
reteta delicioasa supe de scoici, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foi
de dafin, cimbru, coaja de lamie, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de
scoici 2 roşii 2 cepe 4 căţei de usturoi 10 fire de pătrunjel 2 foi de
dafin o crenguţă de cimbru o bucată de coajă de lămâie sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Apricot Fizz
21 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Apricot Fizz din: apricot brandy, suc de
portocale, zeama de lamaie, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl
Apricot Brandy 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie sifon o felie
de lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu gheata
lichiorul si sucurile de…
Read more »
Read more »
Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate
21 October 2011
O
reteta delicioasa de Saltimbocca cu tocanita de ciuperci asortate din:
galbiori, hribi, faina, usturoi, ardei iute, patrunjel, muschi de
vitel, piper, sunca de parma, frunze de salvie, sare, ulei de masline,
vin alb sec si unt. Ingrediente: 400 g galbiori 600 g hribi mici faina 1
catel de usturoi 1 ardei iute rosu 1…
Read more »
Read more »
Macrou la grătar cu salată de portocale
21 October 2011
Se
fierb 200g de cartofi până devin fragezi, cam 15-20 de minute. între
timp, se ung 2 macrouri întregi cu ulei de măsline peste tot, se
condimentează cu sare şi piper, apoi se dau sub gril 3-4 minute pe
fiecare parte, până s-au pătruns. Se amestecă 2 portocale tăiate în
felii, fără membrana albă, 1/2…
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc
21 October 2011
O
reteta de ciorba de varza cu cartofi si piept de porc din: varza,
cartofi, carnat afumat, piept de porc, unt, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg varză 2 kg cartofi 1 cârnat afumat 250 g piept de
porc 75 g unt 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Desfa foile
verzei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mancare din carne de porc si scoici (video)
21 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara mancare din carne de porc si scoici,
un preparat diferit, o mancare de iarna consistenta in care sunt
combinate aromele de porc cu cele de peste. Ingrediente: 500 g pork
spare ribs , cut into chunks 6 slices of bacon , chopped 1 onion , diced
2 carrots…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere
21 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu mere din: faina, unt, margarina, sare,
mere, zahar, unt si praf de scortisoara. Ingrediente: 200 g faină albă
50 g unt 70 g margarină sare pentru umplutură: 400 g mere 100 g zahăr 20
g unt 2 linguriţe praf de scorţişoară Mod de preparare: Curăţă merele
de coajă…
Read more »
Read more »
Coasta de porc cu cartofi picanti
21 October 2011
O
reteta gustoasa de coasta de porc cu cartofi picanti, vin rosu,
usturoi, boia iute, rozmarin, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1
bucată coastă de porc 250 g cartofi 250 ml vin roşu câţiva căţei de
usturoi boia iute rozmarin cimbru ulei sare piper Mod de preparare: Se
spală coasta de porc, se condimentează cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de somon cu sos alb
21 October 2011
O reteta delicioasa de rulouri de somon cu sos alb, salau, smantana,
patrunjel verde, ceapa, piper, sare. Ingrediente: 3 felii de somon
afumat 250 g şalău 2-3 linguri smântână pătrunjel verde 1 ceapă piper
sare Ingrediente sos: 50 g unt 1 linguriţă făină 150 ml lapte Mod de
preparare: Se curăţă, se spală, se…
Read more »
Read more »
Muschi file de porc cu ceapa si morcovi
21 October 2011
O
reteta delicioasa de muschi file de porc cu ceapa, morcovi, unt, faina,
usturoi, supa de legume, sare, piper. Ingrediente: 1 kg muşchi file 1
kg ceapă mică 500 g morcovi 100 g unt 3 linguri făină 5 căţei usturoi
500 ml supă de legume sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de
pieliţe…
Read more »
Read more »
Supa-Crema de broccoli cu branza
21 October 2011
O reteta delicioasa de supa-crema de broccoli cu branza Roquefort,
ceapa, ulei de masline, cartof, supa de legume. Ingrediente: 1 ceapă
mare, tocată 1 lingură ulei de măsline 1 cartof mare, tăiat cubuleţe 1
litru zeamă de supă de legume 300 g broccoli,-tocat mare 100 g brânză
(preferabil Roquefort) sfărâmată Mod de preparare: Intr-o…
Salata de broccoli cu sunca afumata
21 October 2011
O reteta delicioasa de salata de broccoli, sunca afunata, ceapa rosie,
ulei, maioneza. Ingrediente: 1 broccoli 1 ceapă roşie 100 g şuncă
afumată 1 lingură ulei maioneză (sau/şi smântână) Mod de preparare:
Broccoli,taiat bucatele amestecat cu ceapa,taiata marunt se lasă la
frigider de pe o zi pe alta. Şunca afumată se prăjeşte în ulei,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi ciuperci
20 October 2011
Placinta
cu pui si ciuperci din: pui, ciuperci, aluat foitaj, supa concentrata
de carne, unt, ou, faina, ceapa, patrunjel, salvie, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui fript (circa 800 g) 250 g ciuperci champignon 200 g
aluat foitaj 400 ml supă concentrată de carne 80 g unt 1 ou 1 lingură
faină albă 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Salată de pui şi calamari
20 October 2011
O
reteta de salata de pui si calamari din: calamari, morcov, ridiche,
ceapa, usturoi, ghimbir, sherry, piept de pui, tahini, sos de soia, otet
de orez, ghimbir, usturoi, zahar, ulei de susan si seminte de susan.
Ingrediente: 150 g calamari 1 morcov 1 ridiche albă 2 cepe mari 1 ceapă
mică 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara coaste de porc (video)
20 October 2011
O
reteta video usor de preparat si deosebit de gustoasa despre cum se
prepara coaste de porc. Un preparat care impreuna cu orez alb ca si
garnitura va fi minunat. Ingrediente: 1 ½ kg spare ribs, chopped in half
1 tbsp peanut oil 100 ml Chinese bbq sauce 2 tbsp soy sauce 2 tbsp
sweet…
Read more »
Read more »
Ruladă cu carne şi cârnaţi
20 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu carne si carnati din: foi de placinta,
cascaval, carnati afumati, piept de pui, ceapa, usturoi, stafide, ulei
de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel si legume de sezon.
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 200 g caşcaval doi cârnaţi
afumaţi un piept de pui o ceapă 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Americano Cocktail
20 October 2011
O
reteta simpa de Americano Cocktail din: vermut rosu, campari, portocala
si apa minerala. Ingrediente: 5 cl vermut rosu 3 cl Campari 2 felii de
portocala sifon sau apa minerala Mod de preparare: Se mixeaza bine in
shaker cu gheata vermutul si Campari, apoi se toarna bautura intr-un
pahar pentru bauturi lungi. O felie…
Read more »
Read more »
Tartă cu hribi asezonată cu nuci tocate
20 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu hribi asezonata cu nuci tocate din:
faina, praf de copt, sare, ou, unt, hribi, ceapa, usturoi, piper, ceapa
verde si nuci. Ingrediente: 200 g faina praf de copt sare 1 ou 155 g unt
550 g hribi 5 cepe frantuzesti 2 catei de usturoi piper 1/2 legatura
ceapa verde…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu fenicul
20 October 2011
O
reteta delicioasa de pastrav cu fenicul din: pastravi, fenicul, rosii
cherry, vin alb sec, dovlecel, vanata, broccoli, sare, piper, ulei de
masline si orez. Ingrediente: 4 pastravi un fenicul 250 g rosii cherry
250 ml vin alb sec un dovlecel o vanata 500 g broccoli sare piper ulei
de masline orez Mod de…
Read more »
Read more »
Omletă englezească cu carne de crab
20 October 2011
O
reteta delicioasa de omleta englezeasca cu carne de crab din: carne de
crab, germeni de soia, mazare, arpagic, sos de peste, zahar, oua, ulei
de floarea soarelui, supa concentrata de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g carne proaspătă de crab 100 g germeni de soia 50 g
mazăre păstăi 15 fire de…
Read more »
Read more »
Păstrăv afumat şi cartofi
20 October 2011
Se
fierb 500g de cartofi în apă cu sare 10-15 minute, până ce pot fi uşor
străpunşi cu un cuţit. Se scurg şi se răcesc suficient pentru a fi
mânuiţi; se taie în felii groase. Se amestecă 1 legătură mică frunze de
tarhon tocate cu 1 şalotă tocată fin, 1 lingură oţet de vin roşu,…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie în otet
20 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sfecla rosie in otet din: sfecla rosie,
otet, sare, boabe de mustar, piper, hrean si foi de dafin. Ingrediente: 3
kg sfeclă roşie 300 ml oţet sare boabe de muştar piper boabe 1 rădăcină
de hrean foi de dafin Mod de preparare: Sfecla o coci la cuptor,
apoi…
Read more »
Read more »
Mamaliga in straturi
20 October 2011
O
reteta delicioasa de mamaliga in straturi din: malai, apa, lapte dulce,
unt, branza de vaci, oua, ciuperci, ardei capia, ardei iute, ceapa,
sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 350 g
malai 500 ml apa 500 ml lapte dulce 100 g unt 500 g branza de vaci 6 oua
500 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan cu unt
20 October 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de calcan cu unt din: fileuri de calnca,
unt, ceapa, coniac, smantana, faina, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 fileuri de calcan curăţate 60 g unt sărat 1 ceapă mică 50
ml coniac 1 lingură smântână dulce 2 linguri faină albă sare piper
pentru decor: câteva fire de pătrunjel proaspăt…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete
20 October 2011
O
reteta simpla de pui cu vinete din: pui, ulei, ceapa, ardei grasi,
rosii, vinete, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 3-4 linguri de
ulei 1 ceapă 2 ardei graşi 2 roşii 2 vinete 4 căţei de usturoi sare
piper Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl pudrezi cu sare şi piper
şi îl…
Read more »
Read more »
Chiftelute
20 October 2011
O
reteta simpla de chiftelute din: carne tocata de vita, parmezan, miez
de paine, ou, usturoi, coriandru, sare, piper, sos de rosii, usturoi,
ulei de masline si coriandru. Ingrediente: 400 g carne tocată de vită 5
linguri parmezan ras 200 g miez de pâine 1 ou 1 căţel de usturoi
coriandru proaspăt sare piper pentru…
Read more »
Read more »
Plăcintă de batog afumat
20 October 2011
Se
amestecă, într-un vas adânc rezistent la microunde, 400g de batog
afumat, curăţat de piele şi tocat grosier, cu 1 praz tăiat în felii
subţiri şi o mână de pătrunjel tocat. Se stropeşte cu 75ml de smântână
pentru frişcă şi 5 linguri de apă. Se taie în felii foarte subţiri 2
cartofi şi se aşază…
Read more »
Read more »
Fasole gătită
20 October 2011
O
reteta delicioasa de fasole gatita din: fasole pestrita, carnati
picanti, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, supa concentrata, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole pestriţă 200 g
cârnaţi picanţi (sau salam) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei iute
proaspăt 1 fir de ceapă verde 500 ml supă concentrată…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii si fenicul
20 October 2011
Se
frământă un aluat din 300 g făină, 1 praf de sare, 100 g margarină, 1
ou, 50 ml apă; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat, se aşază într-o
formă de tartă (0 24 cm) unsă şi se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi gem
20 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu mere si gem din: unt, zahar tos, oua,
lapte dulce, faina, praf de copt, sare, mere, nuci, pudra de
scortisoara, zahar vanilinat, gem de caise si frisca. Ingrediente: 130 g
unt 370 g zahăr tos două ouă 120 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ
praf de copt…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu vinete
20 October 2011
O
reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei grasi, vinete, pesmet,
ceapa, faina, ulei, ciuperci, sare, piper, margarina, rosii, ulei,
faina, zahar, sare, marar si patrunjel. Ingrediente: 12 ardei graşi 3-4
vinete mijlocii 2 linguri de pesmet (sau 2 felii de pâine înmuiată) 1
ceapă 1 lingură de făină 3 linguri de ulei 1…
Read more »
Read more »
Supă dulce de soc şi lămâie
20 October 2011
Se
scot boabele de la 400 g ciorchini de fructe de soc. Se decojesc 2 pere
mari (cca 400 g) şi se curăţă de cotoare; se taie pulpa felii. Se dau
în clocot 400 ml suc de coacăze negre cu 200 ml suc de mere, cca 150 ml
apă şi 2 linguri miere. Se crestează…
Read more »
Read more »
Cartofi cu unt şi brânză Cheddar
20 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi cu unt si branza Cheddar din: cartofi,
unt, branza cheddar, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi albi mari 80 g
unt sărat 250 g brânză Cheddar sare piper Mod de preparare: Spală
bine cartofii, pune-i într-o cratiţă cu apă rece cu sare şi fierbe-i
circa 30-35 de minute (este…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii
20 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1
pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare
piper pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Cod pane cu cartofi prăjiţi
20 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod pane cu cartofi prajiti din: file de
cod, oua, pesmet, cartofi, faina, ulei de floarea soarelui si sare.
Ingrediente: 500 g file de cod proaspăt 2 ouă 150 g pesmet 5 cartofi
albi mari 2 linguri faină albă ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui picant cu salată de mere
20 October 2011
O
reteta de pui picant cu salata de mere din: aripioare de pui, usturoi,
otet balsamic, ulei de masline, portocale, apa, pasta de tomate, pasta
de ardei iute, mere, nuci, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kg
aripioare de pui 4 căţei de usturoi 100 ml oţet balsamic 100 ml ulei de
măsline două portocale…
Read more »
Read more »
Fileuri de peşte cu piure
20 October 2011
O
reteta de fileuri de peste cu piure din: fileuri de peste alb, cartofi,
broccoli, ceapa rosie, masline, amestec de salata, lapte dulce,
ridichi, unt, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, sare, piper,
patrunjel, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: fileuri de peşte alb 3
cartofi 400 g broccoli o ceapă roşie măsline feliate un…
Read more »
Read more »
Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt
20 October 2011
O
reteta delicioasa de Scoici St. Jacques cu smântână şi iaurt din:
scoici, smantana, unt, iaurt, brandy, faina, ulei de masline, patrunjel,
sare si piper alb. Ingrediente: 16 scoici St. Jacques 2 linguri
smântână fermentată 70 g unt sărat 1 linguriţă iaurt 1 lingură brandy 1
lingură faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Spaghettini cu crab, lămâie şi ardei iute
20 October 2011
Se
fierb 150 g de spaghettini sau spaghetti conform instrucţiunilor de pe
pachet. Se călesc uşor 4 căţei de usturoi, 1 ardei iute roşu şi 5
şalote, toate tăiate în felii fine, în 50ml ulei de măsline extravirgin,
până ce îşi eliberează aromele. Se adaugă coaja rasă şi zeama de la 1
lămâie şi 1…
Read more »
Read more »
Lichior de fructe de pădure
20 October 2011
O
reteta simpla de lichior de fructe de padure din: mure, coacaze rosii,
coacaze negre, afine, alcool si zahar. Ingrediente: 1/2 mure 300 coacaze
rosii 300 g coacaze negre 300 g afine 1 l alcool 1kg zahar Mod de
preparare: Alegi fructe sănătoase şi fără impurităţi, le pui într-o
strecurătoare şi le treci prin…
Read more »
Read more »
Legume fripte cu fenicul
20 October 2011
O
retete delicioasa de legume fripte cu fenicul din: fenicul, vinete,
dovlecei, broccoli, rosii, ceapa rosie, vin alb demisec, smantana, unt,
seminte de fenicul, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente: bucăţi de fenicul două vinete doi dovlecei 500 g broccoli 4
roşii două cepe roşii 600 ml apă 150 ml vin alb demisec…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu bere
20 October 2011
O
reteta delicioasa de tocana din carne de vita cu bere din: carne de
vita, slanina, ceapa, morcovi, bere, faina, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 900 g carne de vită tăiată cuburi 2 felii de slănină 2 cepe
2 morcovi 150 ml bere 50 ml apă 2 linguri faină albă 1 lingură
pătrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu măsline
20 October 2011
O
reteta de dovlecei cu masline din: dovlecei, ardei, rosii, ceapa,
masline, marar si patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2
dovlecei 3 ardei 5 roşii 1 ceapă 200 g măsline câte 1/2 legătură mărar
şi pătrunjel sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli
legumele. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu căpşune
19 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu capsune din: unt, zahar tos, miere,
lapte dulce, oua, faina, praf de copt, capsune, sare, cacao, zahar
vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 250 g unt 350 g zahăr tos două
linguri de miere 250 ml lapte dulce 4 ouă 250 g făină un pliculeţ praf
de copt 500…
Pui cu ananas
19 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ananas din: pui, ceapa, usturoi, ardei
gras, ardei iute, ananas, ulei de masline extravirgin, cuisoare, foi de
dafin, scortisoara, supa concentrata de pui, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 ardei
gras roşu 1 ardei iute (nu foarte…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu carne tocata de vita
19 October 2011
O
reteta simpla de placintele cu carne din: faina, unt, apa, sare, carne
tocata de vita, cartofi, ceapa, patrunjel, ou, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faină albă 125 g unt 2 linguri apă sare pentru
umplutură: 250 g carne tocată de vită 2 cartofi 1 ceapă 2 linguri
pătrunjel 1 ou sare piper …
Read more »
Read more »
Chiftele delicioase
19 October 2011
Se
curăţă de membrană 8 cârnaţi de porc de bună calitate şi se modelează
din carnea fiecăruia câte 3 chiftele. Se prăjesc într-un pic de ulei 5
minute, până devin aurii. Intre timp, se fierbe 1 kg de cartofi tăiaţi
în felii groase 10 minute, până devin fragezi. Se adaugă în tigaie,
alături de cârnaţi,…
Read more »
Read more »
Budinca cu gris si vanilie
19 October 2011
O
reteta delicioasa de budinca cu gris si vanilie din: oua, zahar, gris,
praf de copt, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 ouă 7 linguri
zahăr 7-8 linguri griş 1 plic praf de copt 500 ml lapte 1 fiolă esenţă
de vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu patru
linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Romeo si Julieta
19 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Romeo si Julieta din: campari, vin alb sec
si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 cl Campari 10 cl vin alb sec 2 stropi
zeama de lamaie Mod de preparare: Turnam Cmapari-ul in paharul de vin
alb, cu talpa lunga, preracit; completam cu vinul alb si adaugam doi
stropi de…
Read more »
Read more »
Mancare de porc cu masline
19 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Mancare de porc cu masline din: pulpa
de porc, seminte de coriandru, piper negru boabe, zahar, condimente,
ulei de masline, ceapa, vin rosu, masline verzi si negre, sare si
coriandru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 6 linguri seminte de
coriandru 1 lingurita piper negru boabe 1/2 lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara legume prajite (video)
19 October 2011
O
reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara
legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si
garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small
red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small yellow pepper
sliced 1 red onion, sliced 3 carrots, cut into matchsticks…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu smântână
19 October 2011
Se
prăjesc în ulei câteva minute 200g de ceapă, ţelină şi morcovi, tocaţi,
şi 300g de cartofi tăiaţi cubuleţe, până încep să se înmoaie. Se
acoperă cu 700ml supă de legume şi se lasă la fiert uşor 10-15 minute,
până când legumele sunt fragede. Se mixează cu un blender până când se
obţine un amestec…
Read more »
Read more »
Oua in stil spaniol
19 October 2011
Se
încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie cu capac. Se prăjesc
50g de chorizo tocat două minute. Se adaugă 400g de roşii bucăţi, din
conservă, 1 ceapă tocată, 1 linguriţă de boia afumată şi 1 mână de
măsline negre, apoi se lasă la fiert 8 minute, până se îngroaşă. Se fac
patru adâncituri…
Read more »
Read more »
Tarte cu roşii, brânză feta şi măsline
19 October 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se taie în 4 bucăţi un pachet de 375g
de aluat de foitaj, se pun bucăţile pe o tavă antiaderentă (sau
acoperită cu hârtie de copt) şi se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se
presară 50g de brânză feta. Se pun 6 roşii tăiate felii deasupra, apoi
iar…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlec
19 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu dovleac din: faina, drojdie, sare,
ulei, zahar, ou, lapte, smantana, dovlecel, zahar vanilat, gris si
marar. Ingrediente: 750 g făină 1 cub drojdie puţină sare 50 ml ulei
linguriţă zahăr 1 ou 200 ml lapte 2 linguri smântână pentru umplutură:
700 g dovlecel 200 g zahăr 2 plicuri zahăr…
Read more »
Read more »
Tort cu whisky
19 October 2011
O
reteta delicioasa de tort cu whisky din: stafide, apa, unt, zahar, ou,
whisky, faina, bicarbonat, nucsoara, zeama de lamaie, miez de nuca,
sare, unt, lamaie, whisky si confetti de zahar. Ingrediente: 170 g
stafide 230 ml apă 100 g unt 140 g zahăr 1 ou 2 linguri whisky 170 g
faină albă 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Anghinare cu sos vinegretă
19 October 2011
Se
rup tulpinile de la 4 anghinare mari, cât mai aproape de bază, apoi se
curăţă frunzele decolorate, într-o oală, se pune la fiert apă cu sare.
Se adaugă 3 frunze de dafin, 1 lămâie tăiată pe jumătate şi stoarsă de
zeamă, împreună cu zeama acesteia. Se pun anghinarele şi se ţin sub apă
cu…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci cu ardei iute si coriandru
19 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci cu ardei iute si coriandru din:
ciuperci, pulpa de rosii, ceapa, supa concentrata de pui, ardei iute,
ulei de masline extravirgin, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 600 g
ciuperci champignon 500 g pulpă de roşii 1 ceapă 1 l supă concentrată
de pui 1 ardei iute proaspăt 4…
Read more »
Read more »
Friptură cu ardei copţi şi sos de coriandru
19 October 2011
Se
ung 2 steakuri de vită cu 1 linguriţă ulei de măsline şi 1 linguriţă de
chimion măcinat, sare şi piper. Se taie în felii groase 1 ardei gras
roşu şi unul galben. Se stropesc feliile de ardei cu 1 linguriţă ulei de
măsline. Se coc feliile de ardei pe o tigaie-grătar pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Oua in stil mexican
19 October 2011
O
reteta delicioasa de oua in stil mexican din: oua, rosii, ceapa, ardei
iute, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 4
roşii mici (circa 400 g) 1 ceapă medie 1 ardei iute proaspăt 2 linguri
ulei de măsline extravirgin coriandru proaspăt sare piper negru Mod de
preparare: Curăţă ceapa şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Sour
19 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Campari Sour din: campari, zeama de lamaie
proaspata, suc de portocale, sirop de zahar, coaja de portocala si
cirese. Ingrediente: 8 cl Campari 2 cl zeama de lamaie proaspata 2 cl
suc de portocale 2 cl sirop de zahar coaja de portocala cirese Mod de
preparare: Mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Pui crocant cu parmezan
19 October 2011
Se
încinge grilul la treapta de mijloc şi se tapetează o tavă cu folie de
aluminiu. Se bate un albuş pe o farfurie, cu un pic de sare şi de piper.
Se dau pe răzătoarea mică 5 linguri de parmezan deasupra unei alte
farfurii. Se înmoaie 4 piepţi de pui, fără piele şi dezosaţi, mai…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu orez
19 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de muschi de vita cu orez din: muschi de
vita, ulei de masline, otet balsamic, sos de ardei iute, salvie,
usturoi, rosii cherry, orez, sos de soia, sare si piper. Ingrediente:
800 g de muşchi de vită 100 ml ulei de măsline 100 ml oţet balsamic o
linguriţă cu sos…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel şi cuşcuş cu fructe şi mentă
19 October 2011
Se
pun 4 cotlete de miel într-un bol. Se presară 2 linguriţe de boia
afumată, 1/2 ceapă roşie tocată fin, 1 lingură de oţet de vin roşu, 1/2
lingură ulei de măsline, sare şi piper. Se amestecă într-un castron 200g
de cuşcuş cu 5 linguri seminţe de pin prăjite, 8 curmale tocate fin,
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Bame cu morcovi şi ardei iute
19 October 2011
O
reteta delicioasa de bame cu morcovi si ardei iute din: bame congelate,
morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, telina, ardei iute, zahar tos,
rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, marar, sare, piper si
orez. Ingrediente: 500 g bame congelate doi morcovi două cepe 5 căţei de
usturoi o rădăcină de pătrunjel o ţelină mică…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu unt
19 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de biscuiti cu unt din: unt, zahar, faina
alba, sare si zahar. Ingrediente: 300 g unt 200 g zahăr 500 g faină albă
1 linguriţă sare pentru decor: zahăr Mod de preparare: A mestecă
untul cu zahărul şi cu sarea. Adaugă faina albă cernută şi frământă
ingredientele până când…
Read more »
Read more »
Friptură de porc şi salată de cartofi cu muştar
19 October 2011
Se
fierb 200g de cartofi până devini fragezi. Se scurg, apoi se amestecă
cu 4 cepe verzi tăiate felii şi 2 linguriţe oţet de vin roşu cât sunt
calzi încă. Se ung 2 bucăţi şuncă de porc cu un pic de miere, sare şi
piper, apoi se pun 3 minute pe fiecare parte sub grilul…
Read more »
Read more »
Cupă cu zmeură şi cereale
19 October 2011
O
reteta simpla de cupa cu zmeura si cereala din: smantana dulce, branza
de vaci, zmeura, fulgi de ovaz, miere si whisky. Ingrediente: 150 ml
smântână dulce 100 g brânză de vaci (dulce) 250 g zmeură 1 linguri fulgi
de ovăz 2 linguri miere lichidă 2 linguri whisky Mod de preparare:
Prăjeşte câteva minute…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de raţă şi sirop de arţar
19 October 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pune o tavă mică antiaderentă în
cuptor şi se lasă la încălzit câteva minute. Se crestează cu un cuţit
pielea de pe 2 piepţi de raţă şi se condimentează bine cu sare şi piper,
apoi se aşază în tavă, cu pielea în jos, şi se prăjesc…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere şi pere
19 October 2011
O
reteta de placinta cu mere si pere din: mere, pere, faina, zahar tos,
unt, oua, praf de copt, pudra de scortisoara, esenta de migdale, nuci,
alune, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 380 g
făină 200 g zahăr tos 200 g unt două ouă pliculeţ praf de copt două…
Read more »
Read more »
Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella şi vinegretă de mentă
19 October 2011
O
reteta delicioasa de Prosciutto crocant, salată de mazăre cu mozzarella
şi vinegretă de mentă din: prosciutto, mazare, mozzarela de bivolita,
suc de portocala, ulei de masline si frunze de menta. Ingrediente: 4
felii de prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de
mozzarella de bivoliţă (aprox. 125g), ruptă în bucăţi mari pentru…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de pepene galben
19 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene
galben, zahar, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pepene galben 1 kg
zahăr 800 ml apă 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui apa
împreună cu zahărul şi zahărul vanilat într-o cratiţă, la fiert.
Separat, cureţi pepenele, îi îndepărtezi seminţele şi…
Read more »
Read more »
Orez în stil mexican
19 October 2011
O
reteta delicioasa de orez in stil mexican din: orez salbatic, pulpa de
rosii, supa concentrata de pui, ceapa, usturoi, ulei de masline
extravirgin, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez
sălbatic 400 g pulpă de roşii 1 supă concentrată de pui 2 cepe mici 2
căţei de usturoi 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu dressing
19 October 2011
Se
amestecă 1 lingură de zahăr fin cu 1/2 ardei iute roşu tocat fin, coaja
rasă de la 1 lămâie, 2 linguri zeamă de lămâie, 1/2 linguri ulei de
susan şi 1 lingură sos de soia. Se aşază pe 4 farfurii somon afumat
dintr-un pachet de 200g. Se amestecă 1 avocado curăţat şi tăiat
cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Supă aztecă
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa azteca din: fasole pestrita, porumb
boabe, ciuperci, kaizer, supa concentrata de pui, ceapa, telina,
morcov, rosie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, coriandru, sare
si piper. Ingrediente: 250 g fasole pestriţă 200 g porumb boabe (din
conservă) 100 g ciuperci champignon 30 g kaizer afumat 1 l supă…
Read more »
Read more »
Rulouri cu creveţi şi legume
18 October 2011
Se
încălzeşte cuptorul la 220°C/ gaz 7. Se fierbe un ghem (60g) de tăieţei
de orez conform instrucţiunilor de pe pachet. Se încinge un pic de ulei
într-un wok. Se prăjesc 3-4 minute un pachet de 300g amestec de legume,
1 bucăţică de ghimbir dat prin râzătoare şi 1 mână de tulpini de
coriandru tocate.…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos bechamel
18 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftele cu sos bechamel din: carne de porc, carne
de vita, cartofi, morcov, usturoi, ceapa, oua, paine, unt, faina, lapte
dulce, smantana, sare, piper, marar si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g carne de vită doi cartofi un
morcov 4 căţei de usturoi o ceapă…
Musaca dietetică
18 October 2011
O
reteta delicioasa de musaca dietetica din: ardei grasi, usturoi, carne
tocata de vita, linte rosie, oregano, passata, vanata, rosii, ulei de
masline, parmezan, iaurt grecesc si nucsoara. Ingrediente: 200 g de
ardei graşi, tăiaţi felii 3 căţei de usturoi, striviţi 200 g carne
tocată foarte slabă de vită 100 g de linte roşie 2…
Read more »
Read more »
Turte cu măsline
18 October 2011
O
reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline,
sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un
cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare
ulei cimbru busuioc Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne
făină, se face o gaură în mijloc şi…
Read more »
Read more »
Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei
18 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de
taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime,
sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si
sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1
tijă de lemongrass, tocată fin 2 …
Read more »
Read more »
Cocktail Angelo
18 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de
portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4
cl suc de portocale 2 cl vermut sec Mod de preparare: mixam bine in
shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna
in cupa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de fasole
18 October 2011
O
reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei,
rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi
de dafin. Ingrediente: 500 g boabe de fasole alba 2 cepe 4 linguri ulei
5 rosii 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi galbeni 3 catei de
usturoi sare piper…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete murate
18 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de
vita, hrean si sare. Ingrediente: 1 varză albă 2 rădăcini de ţelină
câteva foi de viţă hrean sare pentru saramură: 1 lingură sare la 1 l de
apă Mod de preparare: Cureti vinetele şi le crestezi longitudinal.
Apoi pui vinetele la fiert…
Read more »
Read more »
Conopida cu broccoli gratinate
18 October 2011
O
reteta de conopida cu broccoli gratinate din: conopida, broccoli,
usturoi, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g
conopidă 300 g broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g
caşcaval sare piper Mod de preparare: Se curăţă conopida şi broccoli,
se fierb în apă clocotită cu sare timp…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu fasole la cuptor
18 October 2011
O
reteta de carnati cu fasole la cuptor din: ulei vegetal, fire de
celery, morcovi, ceapa, pasta de tomate, fasole alba, fasole in sos
tomat, cimbru, supa de pui si paine alba. Ingrediente: 1 lingură de
ulei vegetal 8 cârnaţi de porc 2 fire de celery, tocate 2 morcovi,
tocaţi 1 ceapă, tocată 1 lingură…
Read more »
Read more »
Guacamole cu roşii
18 October 2011
O
reteta de gucamole cu rosii din: avocado, rosii, ceapa, coriandru,
ardei iute, zeama de la o lamaie si sare. Ingrediente: 2-3 avocado 6
roşii mijlocii 1 ceapă 1 linguriţă coriandru 1 ardei iute zeama de la o
lămâie sare Mod de preparare: Opăreşti roşiile timp de 3 minute. Apoi
le scoţi şi .le…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa
18 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela,
cascaval, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă albă 2,5 l
supă de carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval
50 g unt 1 lingură rasă de făină sare piper Mod de preparare: Se
curăţă…
Read more »
Read more »
Tartar de avocado şi ton
18 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa
verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru,
sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente:
350 g file de ton proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1 lime 2
linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de avocado
18 October 2011
O
reteta delicioasa de paste cu sos de avocado din: paste tip fundite,
ardei gras rosu, avocado, iaurt, zeama de lamaie, mustar dijon, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 150 g paste tip fundiţe 1 ardei
gras roşu pentru sos: 1 avocado 300 g iaurt 2 linguri cu zeamă de lămâie
1 linguriţă cu muştar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)
18 October 2011
O
reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara
mancarea de legume Escalibada. Un preparat al Cataloniei care poate fi
servit ca fel principal sau ca garnitura. Ingrediente: 1 medium size
courgette 1 medium size aubergine 1 onion 4 Italian style green peppers 2
tomatoes 8 mushrooms Olive oil to taste salt…
Read more »
Read more »
Tortillas în sos picant cu carne
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tortillas in sos picant cu carne din:
tortillas, carnat, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, ceapa,
ardei capia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g tortillas
crocante din faină de porumb pentru sos: 1 cârnat gros picant 180 g
pulpă de roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de porc
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de
porc macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline,
usturoi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
porc macra 1 dovlecel 2 cartofi mari 200 g cascaval 1 ceapa potrivita 2
linguri ulei de masline 2 catei…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci copţi cu fasole
18 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci,
boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin
rosu, sos worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana.
Ingrediente: 4 cartofi dulci mici 0 lingură de boia afumată 1 lingură
ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 2 căţei…
Read more »
Read more »
Salata mediteraneeana cu paste
18 October 2011
O
reteta delicioasa de salata mediteraneean cu paste din: paste, muguri
de pin, rosie, ardei gras, frunze de spanac, ulei de masline, sare, unt,
mozzarella, gorgonzola, parmezan si smantana. Ingrediente: 100 g paste
tip fundiţe 2 linguri cu muguri de pin 1 roşie 1 ardei gras câteva
frunze de spanac 1 lingură cu ulei de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu roşii
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de placinta cu rosii din: rosii cherry,
faina, drojdie, ulei, apa, chimen si sare. Ingrediente: 500 g roşii
cherry 2 căni cu făină 25 g drojdie 10 linguri cu ulei 1 cană de apă
(sau cât intră, în funcţie de făină) chimen sare Mod de preparare:
într-un castron mare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca
18 October 2011
O
reteta simple si delicioasa de zacusca din: ceapa, gogosari, vinete,
piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare. Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg
gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg
bulion puţină sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în
4…
Read more »
Read more »
Ouă coapte cu spanac şi roşii
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de oua coapte cu spanac si rosii din:
spanac, rosii, fulgi de chilii si oua. Ingrediente: 100 g de spanac 400 g
de roşii tăiate, din conservă 1 linguriţă fulgi de chilii 3 ouă Mod
de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune spanacul
într-o strecurătoare,…
Read more »
Read more »
Paste cu vin rosu si busuioc
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de paste cu vin rosu si busuioc din: paste,
ceapa, telina, morcov, rosii, vin rosu, patrunjel, busuioc, ulei de
masline, piper si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundiţe 1 ceapă 1
morcov 1 ţelină potrivită 4 roşii mai mititele 1 pahar cu vin roşu 1
legătură de pătrunjel busuioc…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu melcişori picanţi
18 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte cu melcisiori picanti din: pasta de
curry, ceapa, morcovi, linte rosie, supa de legume, amestec de paine si
drojdie. Ingediente: 2 linguri pastă de curry 1 ceapă, tăiată 2
morcovi, raşi 40 g de linte roşie 1 litru supă fierbinte de legume
pentru melcisori picanti: 500g amestec pentru…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă
18 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu sos de mustar si piure de
conopida din: conopida, unt, ulei de masline, lapte, cotlete de porc,
mustar de dijon, smantana si spanac. Ingrediente: 5-1/2 conopida, rupta
in buchetele unt ulei de masline lapte 2 cotlete de porc 1 lingura
mustar de Dijon 2 linguri de smantana…
Read more »
Read more »
Miel persan cu melasă de rodii
18 October 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe
roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi
curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu
4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1 lingură…
Read more »
Read more »
Fundite picante
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fundite picante din: paste, crenvursti,
unt, ceapa, fasole pastai, usturoi, concentrat de legume, sos picant,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g paste tip fundiţe 5
crenvurşti 2 linguri cu unt 2 cepe 200 g fasole păstăi 5 căţei de
usturoi 1 concentrat de legume 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Pere fierte în cidru cu vanilie
18 October 2011
Se
pun 1 litru cidru de pere, 400g de zahăr, păstaie de vanilie, tăiată în
două pe lungime, 2 fâşii de coajă rasă de lămâie şi 3 linguri de miere
într-o cratiţă mare cu 0,25 l de apă. Se amestecă, se aduce la punctul
de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute. Se curăţă…
Read more »
Read more »
Porc picant cu orez prăjit
18 October 2011
Incinge
într-o tigaie 1 lingură de ulei vegetal. Adaugă 500g carne tocată de
porc şi 1 lingură de amestec chinezesc de 5 condimente şi lasă să se
rumenească. Pune 225g de orez gătit, 200g de mazăre decongelată, 4 cepe
verzi feliate si 1 ou. Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca
pentru omletă, şi se…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu legume
18 October 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi,
dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper.
Ingrediente: 300 g cartofi noi 200 g morcovi 1 dovlecel 4 linguri ulei
de măsline 1 lingură sos de roşii 8 cotlete de miel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mere caramelizate delicioase (video)
17 October 2011
O reteta video despre cum se prepara mere caramelizate: Cum se prepara Mere caramelizate delicioase
Read more »
Read more »
Salata mediteraneeana cu sardine
17 October 2011
O
reteta delicioasa de salata mediteeranena cu sardine din: salata,
masline negre, capere, sardine in sos tomat, ulei de masline si otet de
vin rosu. Ingrediente: 90 g de salată 1 mână de măsline negre, tăiate
grosier 1 lingură de capere, scurse 2 conserve de 20g de sardine în sos
tomat, scurse (sosul se păstrează)…
Read more »
Read more »
Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras
17 October 2011
O
reteta delicioasa de foccacia umpluta cu fasole si ardei gras din:
faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, untura, zahar, sare,
fasole pestrita, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, branza de
capra, ulei de masline extravirgin si sos tabasco. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 pliculeţ de drojdie 3 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi dulci-săraţi
17 October 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti dulce sarati din: faina, faina de orez,
zahar brun, unt si unt sare. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de
orez 50 g zahăr brun 60 g unt 60 g unt sărat Mod de preparare: Pune
cuptorul să se încălzească la 180° C. Intre timp, amestecă într-un…
Read more »
Read more »
Salată de legume pentru iarna
17 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau
capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet
si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg
morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4 foi de dafin 500 g
zahăr…