luni, 8 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #62


Retete de Paste:

Salată de legume pentru iarna

17 October 2011
Salată de legume pentru iarnaO reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4 foi de dafin 500 g zahăr…
Read more »

Nachos

17 October 2011
NachosO reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui, branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si masline negre. Ingrediente: 10 tortillas din faină de grâu 6 linguri ulei de floarea-soarelui 200 g brânză tip Edamer (caşcaval) 200 g fasole pestriţă fiartă 1 ceapă mică ulei de măsline extravirgin pentru decor:…
Read more »

Cocktail Marninique

17 October 2011
Cocktail MarniniqueO reteta delicioasa de Cocktail Marninique din: grand marnier, rom alb, zeama de lamaie, lime juice, suc de ananaas, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 3 cl rom alb 1 strop de zeama de lamaie 2 cl Lime Juice 6 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale portocala  …
Read more »

Sos aromat de rosii

17 October 2011
Sos aromat de rosiiO reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri ulei 2 linguri otet 1 legatura patrunjel…
Read more »

File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit

17 October 2011
File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjitO reteta de file de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 420 file de porc, curatat si taiat in medalione 1 lingura sos de soia 1 lingura amestec chinezesc din 5 condimente 2 linguri de…
Read more »

Tostadas de pui

17 October 2011
Tostadas de puiO reteta de tostadas de pui din: tortillas din faina de porumb, file de piept de pui, rosii, supa concentrata de pui, cascaval, salata rosie, salata aisberg, smantana, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, coriandru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas din faină de porumb 400 g file de piept de pui…
Read more »

Buzunare cu falafel din dovleac

17 October 2011
Buzunare cu falafel din dovleacO reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac, naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi, ceapa rosie, branza feta si paine pitta. Ingrediente: 1kg de dovleac plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii 400g de năut din conservă, scurs, clătit şi uscat 1 căţel de usturoi, tocat 1/2 linguriţă…
Read more »

Strudel de dovleac

17 October 2011
Strudel de dovleacO reteta delicioasa de strudel de dovleac din: dovleac, zahar, unt, ou, foi de placinta si scortisoara. Ingrediente: 600g de dovleac ras 50g de zahăr (sau după gust) 50g de unt 1 ou câteva foi de plăcintă scorţişoară Mod de preparare: Se pune dovleacul ras la călit în jumătate din cantitatea de unt, împreună cu…
Read more »

Ardei iuti în otet

17 October 2011
Ardei iuti în otetO reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata, miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi) 500 ml oţet de vin (9 grade) 1,5 l apă 4 linguri sare neiodată 2 linguri miere 100 g stafide galbene…
Read more »

Placinta cu struguri

17 October 2011
Placinta cu struguriO reteta delicioasa de placinta cu struguri din: faina, margarina, oua, zahar, zahar vanilat, sare, margarina, smantana, galbenusuri, stuguri si nuci. Ingrediente: 600 g făină 400 g margarină 2 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat sare puţină făină şi margarină pentru uns tava pentru umplutură: 300 g smântână 6 gălbenuşuri 300 g zahăr…
Read more »

Salata proaspata cu ton si masline

17 October 2011
Salata proaspata cu ton si maslineO reteta simpla si delicioasa de salata proaspata cu ton si masline din: ton, salata verde, rosii cherry, ceapa, masline verzi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton 200 g de salată verde 300 g de roşii cherry 1 ceapă 30 g de măsline verzi 30 g de ulei…
Read more »

Prăjitură cu cremă de fructe

17 October 2011
Prăjitură cu cremă de fructeO reteta delicioasa de prajitura cu crema de fructe din: unt, coaja rasa de lamai, praf de copt, oua, zahar, sare, smantana, branza de vaci, iaurt, smantana, suc de lamaie, zahar vanilat, capsuni, foi de gelatina, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 80 g unt coaja rasă de la 2 lămâi 200 g făină…
Read more »

Tortillas din făină de porumb

17 October 2011
Tortillas din făină de porumbO reteta delicioasa de tortillas din faina de porumb din: faina de porumb si apa. Ingrediente: 300 g faină de porumb deshidratată 345 ml apă   Mod de preparare: Pune faină într-un castron şi toarnă câte puţină apă, amestecând continuu până când obţii un aluat destul de moale. Acoperă vasul cu un şervet şi lasă…
Read more »

Pui rece marinat cu boabe de ienupăr

17 October 2011
Pui rece marinat cu boabe de ienupărO reteta delicioasa de pui rece marinat cu boabe de ienupar din: pui, supa concentrata de pui, boabe de ienupar, foi de dafin, ceapa verde, ghimbir, ulei de masline extravirgin si piper boabe. Ingrediente: 1 pui mediu 1 cub supă concentrată de pui 2  linguri boabe de ienupăr 2 foi de dafin 4  fire de…
Read more »

Pastă de roşii cu busuioc

17 October 2011
Pastă de roşii cu busuiocO reteta delicioasa de pasta de rosii cu busuioc din: rosii, zahar, busuioc si sare. Ingrediente: 10 kg rosii 20 g zahar 2-3 crengute de busuioc sare   Mod de preparare: Rosiile se spala bine, se aleg ceva sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codite si se taie bucati. Se trec prin masina pentru…
Read more »

Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice

17 October 2011
Păstrăv salmonat cu ierburi aromaticeO reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 5 fileuri de păstrăv salmonat 4  dovlecei 2  vinete 3  linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel, cimbru) 100 g unt sărat 5  linguri ulei de măsline extravirgin sare piper  …
Read more »

Reteta zilei: Pepene galben murat

17 October 2011
Reteta zilei: Pepene galben muratO reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben, scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr   Mod de preparare: Amesteci oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele…
Read more »

Pere fierte cu îngheţată de mascarpone

17 October 2011
Pere fierte cu îngheţată de mascarponeSe aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale şi cremoasă. Se pune în congelator într-un recipient…
Read more »

Cum se prepara Salata de legume (video)

17 October 2011
Cum se prepara Salata de legume (video)O reteta video delicioasa, usor de preparat si deosebit de  gustoasa de salata de legume din vinete proaspete si crocante, dovlecei, cartofi, rosii si ardei cu dressing din suc de lamaie si plante aromate. Ingrediente: 2 aubergines diced 3 courgettes sliced into 1cm rounds 3 peppers, red, green and yellow cut into chunks 500 g…
Read more »

Placinta cu praz si branza

17 October 2011
Placinta cu praz si branzaO reteta delicioasa de placinta cu praz si branza din: faina, margarina, apa, sare, praz, telemea, oua, marar, ulei si condimente. Ingrediente: 500 g faina 275 g margarina 250 ml apa 1 lingurita rasa cu sare pentru umplutura: 3-4 fire de praz 500 g telemea 2 oua 1 legatura marar ulei condimente   Mod de…
Read more »

Berbecut cu usturoi

17 October 2011
Berbecut cu usturoiIntr-o cratiţă de mărime medie, se pune la fiert 1 litru de apă. După ce dă în clocot, se adaugă 250g carne de berbec tăiată în cuburi de 2-3 cm şi o căpăţână mare de usturoi, se acoperă şi se lasă pe foc mic, timp de o oră şi jumătate. Din când în când se…
Read more »

Gogosi cu cirese si coniac

17 October 2011
Gogosi cu cirese si coniacO reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa, zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g cireşe 250 g făină albă 20 g unt 300 ml apă 40 g zahăr 2 gălbenuşuri 2 albuşuri 2 linguri coniac 1 plic drojdie…
Read more »

Creier crocant cu ciupercuţe aromate

17 October 2011
Creier crocant cu ciupercuţe aromateO reteta delicioasa de creier crocant cu ciupercute aromate din: creier de porc, oua, pesmet, seminte de in, seminte de susan, sare, ierburi aromatice de provence, piper, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei de masline, aluat de foitaj si ou. Ingrediente: 750 g creier de porc congelat 3 ouă 100 g pesmet…
Read more »

Vinuri aromate

17 October 2011
Vinuri aromatePentru a prepara vinuri aromate aveţi ne­voie de vin natural, ţărănesc, fără adaosuri de sulfiţi. în acest vin, care poate fi alb sau roşu, se pun la macerat plante medicina­le şi condimente. Din acest motiv, vinul obţinut astfel prin macerare timp de 2 săptămâni, are multiple proprietăţi vinde­cătoare care depind de plantele folosite.
Read more »

Sos chutney cu piersici şi ardei gras

17 October 2011
Sos chutney cu piersici şi ardei grasO reteta delicioasa de sos chutney cu piersici si ardei gras din: piersici, ardei gras, ceapa, stafide, zahar brun, ghimbir, nucsoara, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 piersici decojite, tăiate în cubuleţe 1 ar­dei gras verde sau galben, tăiat 1 ceapă tocată mărunt 1 lingură stafide 1 cană oţet de mere 2 linguri zahăr…
Read more »

Retete delicioase: Conopidă gratinată

17 October 2011
Retete delicioase: Conopidă gratinatăO reteta delicioasa de conopida gratinata din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente:  1 conopida mai mare 2 linguri unt 1 lingura faina 300 ml lapte 300 g cascaval ras sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele şi opăriţi-le timp de 10 minute în apă sărată. Scurgeţi-le…
Read more »

Paste cu crutoane

17 October 2011
Paste cu crutoaneO reteta delicioasa de paste cu crutoane din: paste, cascaval, ciuperci, unt, ulei aromat cu usturoi, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 150 g cascaval 150 g ciuperci 50 g unt 4 linguri ulei aromat cu usturoi 250 g crutoane sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în apă sărată, con­form…
Read more »

Mere in foitaj

17 October 2011
Mere in foitajO reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar, brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra. Ingrediente: 250 g foitaj 250 g mere Golden 50 g stafide 60 g zahăr 1 păhărel brandy 1/2 lămâie 1 ou 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri dulceaţă de piersici sau de caise pentru…
Read more »

Berbecut aromat

17 October 2011
Berbecut aromatO reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de susan. Ingrediente: 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn 1 lingu­ră mălai 2 linguri vin alb, sec 1 lingură sos de soia 250 g carne de berbec (sau miel), tăiată în cubuleţe de…
Read more »

Papanaşi parfumaţi

16 October 2011
Papanaşi parfumaţiO reteta delicioasa de papanasi parfumati din: gris, lapte, zahar, zahar vanilat, rom, stafide, drojdie uscata, faina, oua, galbenus, ricotta, ulei de arahide, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 ggriş 600 ml lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 păhărel rom 100 g stafide 50 g fistic decojit 1 plic drojdie uscată…
Read more »

Snitele din telina si cascaval

16 October 2011
Snitele din telina si cascavalO reteta delicioasa de snitele din telina si cascaval din: telina, cascaval, oua, pesmet, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari 400 g cascaval 2 oua 100 g pesmet 2 linguri faina sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ţelinele şi tăiaţi-le în rondele subţiri. Opăriţi rondelele cu apă sărată timp de 15 minute,…
Read more »

Porc chinezesc cu ardei si ghimbir

16 October 2011
Porc chinezesc cu ardei si ghimbirO reteta delicioasa de porc chinezesc cu ardei si ghimbir din: spata de porc, praz, usturoi, ceapa verde, ardei iuti, ardei gras, ghimbir, ulei de masline, porumb, germeni de fasole, amidon, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 600 g spata de porc 1 praz 1 catel de usturoi 1 ceapa verde 2 ardei iuti…
Read more »

Tartă

16 October 2011
TartăO reteta delicioasa de tarta din: aluat, creveti sau carne de pui, ardei, branza cheddar, emmentaler, galbenusuri, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj pentru compozitie: 8 creveţi decojiţi sau 150 g carne de pui fiartă 4 linguri de ardei roşu şi galben, tăiat cubuleţe 8 felii de brânză Cheddar 2 linguri…

Ciorba de legume cu carne de miel

16 October 2011
Ciorba de legume cu carne de mielO reteta delicioasa de ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 1  l apă 500 ml borş acru 400 g pulpă de miel 100 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel 50…
Read more »

Rasol de vită cu sos de mere si hrean

16 October 2011
Rasol de vită cu sos de mere si hreanO reteta de rasol de vita cu sos de mere si hrean din: rasol de vita, mere, hrean, zahar sau miere, otet, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati rasol de vita 5 mere 1 linguri hrean ras 2 linguri zahar praf sau miere 2 linguri otet sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi rasolul în…
Read more »

Vinete glazurate cu miso

16 October 2011
Vinete glazurate cu misoO reteta delicioasa de vinete glazurate cu miso din: vinete, ulei de rapita, piper, miso, miere, otet de orez si sos de soia. Ingrediente: 2 vinete, taiate pe lungime in felii de 1 cm grosime ulei de rapita, pentru uns piper proaspat 2 linguri miso 1 linguri de miere 1/2 de lingurita de otet de…
Read more »

Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui

16 October 2011
Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de puiO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui din: cartofi, morcovi, piept de pui, ceapa, pasta de tomate, vin alb, orez, usturoi, foi de dafin, curry, sare, piper, ulei si supa de legume. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 morcovi 400 g piept de pui 3 cepe 2 linguri cu pastă…
Read more »

Orez cu ardei copti

16 October 2011
Orez cu ardei coptiO reteta delicioasa de orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia, morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:  400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline sare piper   Mod…
Read more »

Bors de praz

16 October 2011
Bors de prazO reteta delicioasa de bors de praz din: praz, morcovi, telina, cartofi, orez, bors, leustean, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 morcovi 1 telina 2 cartofi 2 linguri cu orez bors dupa gust 1 legatura leustean ulei sare piper   Mod de preparare: curata prazul, taie-l rondele si inabusa-l in ulei. Adauga…
Read more »

Tort mousse în două culori

16 October 2011
Tort mousse în două culoriO reteta delicioasa de tort mousse in doua culori din: biscuiti, unt, smantana, intaritor pentru frisca, cafea instant, ciocolata neagra, ciocolata alba, miez de nuca si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 100 g de unt mousse-uri: 1 l de smântână pentru frişcă 1 pliculeţ de întăritor de frişcă 2 linguriţe de cafea…
Read more »

Pulpă de miel cu legume

16 October 2011
Pulpă de miel cu legumeO reteta de pulpa de miel cu legume din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, vin alb si ulei de masline. Ingrediente: pulpă de miel de cca 2 kg sare piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă rozmarin busuioc oregano 3 căţei de usturoi 750 g cartofi 250 g…
Read more »

Pui copt cu piure de telină si usturoi

16 October 2011
Pui copt cu piure de telină si usturoiO reteta delicioasa de pui copt cu piure de telina si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 teline potrivite 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce…
Read more »

Dovleac copt cu sos de nuci

16 October 2011
Dovleac copt cu sos de nuciO reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci, zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 felii mai mari de dovleac 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt 2 linguri ulei 200 ml lpate sare piper nucsoara   Mod de preparare:…
Read more »

Tocanita de cartofi cu manzat

16 October 2011
Tocanita de cartofi cu manzatO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu manzat din: carne de manzat, cartofi, ceapa, rosii, porumb, morcovi, fasole pastai, supa de legume, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de mânzat 700 g cartofi 1 ceapă 5 roşii 2 linguri cu porumb 2 morcovi 1 cutie cu fasole păstăi 500 ml supă…
Read more »

Ouă umplute pe strat de pătrunjel

16 October 2011
Ouă umplute pe strat de pătrunjelO reteta delicioasa de oua umplute pe strat de patrunjel din: oua, smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă fierte tari 150 g smântână sare piper proaspăt măcinat pentru umplutura: 1 legătură busuioc 1 linguriţă suc de…
Read more »

Pastă de varză murată şi hrean

16 October 2011
Pastă de varză murată şi hreanO reteta de pasta de varza murata si hrean din: fasole alba, ceapa, unt, varza murata, vegeta, paprika, chimen, nucsoara, branza de vaci, otet de fructe si hrean. Ingrediente: 150 g fasole alba, din conserva o ceapa o lingura de unt 150 g varza acra (murata) 1/4 lingurita vegeta 1 lingurita paprika 1/4 lingurita chimen…
Read more »

Bors de fasole cu ciolan

16 October 2011
Bors de fasole cu ciolanO reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1 albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa gust ulei sare   Mod de…
Read more »

Tartă cu struguri

16 October 2011
Tartă cu struguriO reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi, praf de copt, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 8ouă 18 linguri de făină 18 linguri de zahăr tos 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi 2 plicuri de praf de copt un praf de sare zeamă de lămâie   Mod de…
Read more »

Crap cu legume la grătar

16 October 2011
Crap cu legume la grătarO reteta delicioasa de crap cu legume la gratar din: file de crap, ulei, morcovi, dovlecel, conopida, gulie, ardei gras, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 50 ml ulei 2 morcovi 1 dovlecel 1 conopida mica 1 gulie 1 ardei gras 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita…
Read more »

Pasta de măsline cu busuioc

16 October 2011
Pasta de măsline cu busuiocO reteta de pasta de masline cu busuioc din: cartofi, ulei de masline, usturoi, masline negre, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 40 g masline negre 1-2 linguri sos pesto (busuioc, usturoi si ulei de masline) sare piper proaspat macinat   Mod de…
Read more »

Caise cu portocale

16 October 2011
Caise cu portocaleO reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate 400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa 3 linguri…
Read more »

Tocanita de cartofi cu carne de porc

16 October 2011
Tocanita de cartofi cu carne de porcO reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu carne de porc din: pulpa de porc, cartofi, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura, boabe de ienibahar, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de porc mai împănată 500 g cartofi 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 1 cutie cu roşii în…
Read more »

Prajitura cu castane

16 October 2011
Prajitura cu castaneO reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti, zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana. Ingrediente: 10 castane pentru blat: 200 g unt 250 g biscuiţi 20 g zahăr pentru crema: 500 g brânză de vaci 150 g zahăr 20 g gelatină 3 ouă 150 g smântână   Mod de…
Read more »

Ciorba de fasole

16 October 2011
Ciorba de fasoleO reteta delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer, cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors, leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2 cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate bors 1 legatura…
Read more »

Cum se prepara Taitei cu homar (video)

16 October 2011
Cum se prepara Taitei cu homar (video)O reteta video despre cum se prepara taitei cu homar:   Ingrediente: 650g homar viu 2 linguri ulei de arahide 5 catei de usturoi, zdrobiti bucata de 2.5cm ghimbir proaspat, taiat marunt 4 linguri sos de fasole verde 4 linguri sos de soia light 2 linguri vin de orez 350g taitei galbeni shi din grau…
Read more »

Prajitura cu dovleac si migdale

16 October 2011
Prajitura cu dovleac si migdaleO reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 400 g dovleac plăcintar ras 100 g migdale 350 g zahăr brun 4 ouă 300 g făină 2 linguri cu praf de copt 1 linguriţă cu scorţişoară 175 ml ulei…
Read more »

Crap in crusta de malai cu legume

16 October 2011
Crap in crusta de malai cu legumeO reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap, malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi mici (circa 500 g/buc) 100 g malai 150 ml ulei 2 morcovi 1 ceapa 2 ardei grasi (rosu, verde) 2 rosii mari 1 legatura patrunjel sare piper  …
Read more »

Prajitura cu nuci

16 October 2011
Prajitura cu nuciO reteta simpla si delicioasa de prajitura cu nuci din: nuca, faina, zahar, oua, mere, unt, pesmet, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g nucă 150 g făină 200 g zahăr 3 ouă 4 mere 10 g unt 1 lingură cu pesmet 1 pliculeţ cu praf de copt sare   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Mancare de fasole cu carnati

16 October 2011
Mancare de fasole cu carnatiO reteta delicioasa de mancare de fasole cu carnati din: fasole boabe, carnati, kaizer, ardei grasi, ceapa, rosii cherry, pasta de tomate, faina, foi de dafin, patrunjel, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg fasole boabe amestecate 5 carnati de casa 200 g kaizer 2 ardei grasi 3 cepe 2 crengute cu rosii cherry 5 linguri…
Read more »

Prajitura cu alune

16 October 2011
Prajitura cu aluneO reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt, zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare. Ingrediente: 100 g alune 100 g ciocolată pentru crema: 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 g alune 50 ml lapte 1 pliculeţ cu zahăr vanilat pentru aluat: 300 ml apă 150…
Read more »

Ciorbă de urzici

16 October 2011
Ciorbă de urziciO reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn, galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare, leustean, oase si orez. Ingrediente: 1/2 kg urzici două cepe 30 ml unt­delemn sau slănină afumată un gălbenuş 100 ml smântână sau iaurt 3-4 căţei de usturoi 1/2 l borş zeamă sau sare de…
Read more »

Cum se prepara sos de ciuperci (video)

15 October 2011
Cum se prepara sos de ciuperci (video)O reteta video usor de preparat despre cum se prepara sosul de ciuperci. Un sos gustos si diferit care completeaza de minune un preparat vegetarian. Ingrediente: 40 g dried mushrooms 250 ml red wine 250 ml vegetable stock 1 tbsp corn flour salt and pepper 1 wooden spoon 1 saucepan 1 small bowl 1 fork…
Read more »

Tocăniţă de vită cu bere neagră

15 October 2011
Tocăniţă de vită cu bere neagrăO reteta delicioasa de tocanita de vita cu bere neagra din: pasta de tomate, morcovi, usturoi, ceapa, cascaval, carne de vita, ulei de masline si bere neagra. Ingrediente: 3 linguri de pastă tomate 2-3 morcovi 3 căţei de usturoi 2 cepe 100 g de caşcaval 700 g de carne vită, tăiată cubuleţe 50 ml de…
Read more »

Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş

15 October 2011
Roşii umplute cu măsline şi cuşcuşO reteta de rosii umplute cu masline si cuscus din: rosii, menta, ceapa verde, masline, ulei de masline, fulgi de migdale, supa de legume, cuscus, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 linguri de mentă proaspătă, tocată 2-3 fire de ceape verde 150 g de măsline fără sâmburi 50 ml de ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Carnaciori in cuib

15 October 2011
Reteta zilei: Carnaciori in cuibO reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei, piper si sare. Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne 300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite cimbru uscat…
Read more »

Galuste de mere

15 October 2011
Galuste de mereO reteta delicioasa de galuste de mere din: mere, oua, lapte, sare, faina, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g mere 2 oua 2 linguri lapte sare 50 g faina sau mai mult, in functie de cat sunt de suculente merele 1 lingura zahar scortisoara macinata 1 lingura miere   Mod de preparare: Se curăţă…

Rosii marinate si paste cu mozzarella

15 October 2011
Rosii marinate si paste cu mozzarellaO reteta delicioasa de rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, paste rigatoni si piept de pui. Ingrediente: 450 g de rosii cherry, injumatatite 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de mozzarella), taiate pe jumatate 1/2 cana de frunze…
Read more »

Salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati

15 October 2011
Salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti muratiO reteta delicioasa de salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati din: fileuri de hering, castraveti murati, oua, ceapa, marar, ulei de masline si piper. Ingrediente: 10 fileuri de hering marinat 10 castraveti murati 5 oua 2 cepe 1 legatura de marar 50 ml de ulei masline piper   Mod de…
Read more »

Pui caramelizat cu foi de dafin şi nucşoară

15 October 2011
Pui caramelizat cu foi de dafin şi nucşoarăO reteta delicioasa de pui caramelizat cu foi de dafin si nucsoara din: pui, miere, foi de dafin, ulei de masline, nucsoara, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 pui grill 3 linguri de miere 20 g de foi de dafin 50 ml de ulei de masline nucsoara usturoi sare piper boabe   Mod de preparare:…
Read more »

Placinta de conopida

15 October 2011
Placinta de conopidaO reteta delicioasa de placinta de conopida din: foi de placinta, conopida, telemea, oua, smantana, cascaval, margarina, seminte de mac si condimente. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 conopida 300 g telemea 3 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 lingura cu margarina seminte de mac condimente   Mod de preparare: Fierbe…
Read more »

Peşte halibut cu roşii si măsline

15 October 2011
Peşte halibut cu roşii si măslineO reteta delicioasa de peste halibut cu rosii si masline din: usturoi, ulei de masline, rosii, masline, fileuri de halibut, crutoane si maghiran. Ingrediente: 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de ulei de masline 700 g de rosii, taiate in sferturi 3 linguri de masline fara samburi 4 fileuri de halibut ori alt sortiment…
Read more »

Dovlecei pane cu sos Aioli

15 October 2011
Dovlecei pane cu sos AioliO reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou, ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ou 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2-3 catei de usturoi 200 g faina 100 ml ulei masline 100 ml de ulei sare piper   Mod de…
Read more »

Prăjitură cu dovleac si nuci

15 October 2011
Prăjitură cu dovleac si nuciO reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 6 ouă 600 g miez ras de dovleac 350 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 lingură ghimbir ras 400g făină 6 ouă 100g unt 50g nuci măcinate 50g…
Read more »

Calzone cu conopida

15 October 2011
Calzone cu conopidaO reteta delicioasa de calzone cu conopida din: faina, drojdie, apa calduta, ulei, sare, zahar, conopida, margarina, usturoi, boia si condimente. Ingrediente: 375 g faina 20 g drojdie 150 ml apa calduta 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu zahar 1 conopida 1 lingura cu margarina 3 catei de usturoi 2…
Read more »

Cotlete de porc cu porumb şi roşii

15 October 2011
Cotlete de porc cu porumb şi roşiiO reteta delicioasa de cotlete de porc cu porumb si rosii din: ulei de masline, bacon, boabe de porumb, boabe de soia, ardei grasi, ceapa, rosii prunisoare, frunze de arpagic si cotlete de porc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 felii de bacon, taiate 2 cani de boabe de porumb proaspete 2 căni de…
Read more »

Cum se prepara Pui Mu Shu (video)

15 October 2011
Cum se prepara Pui Mu Shu (video)O reteta video despre cum se prepara Pui Mu Shu: Ingrediente: Pui Mu Shu: 4 linguri ulei de arahide 2 oua, batute usor 1 catel de usturoi, pisat marunt 1 lingura ghimbir ras 250g file piept de pui taiat in bucati marunte 1 lingura vin de orez 1 morcov mic 50g castraveti murati taiati marunt…
Read more »

Paella de pui

15 October 2011
Paella de puiO reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras, pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa. Ingrediente: 4 cepe 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 4 pulpe de pui sare piper boia de…
Read more »

Ciulama de loboda verde

15 October 2011
Ciulama de loboda verde10 legaturi de loboda verde se fierb in apa cu sare, se strecoara si se bat cu mixerul. Se incalzeste o lingura de unt, se adauga 2-3 linguri de faina, apoi laptele fierbinte. Se adauga loboda, sare si mararul. Ciulama de loboda verde Pofta buna!
Read more »

Tort cu brânză

15 October 2011
Tort cu brânzăO reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt, lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca, branza dulce, suc de lamaie si caise. Ingrediente: 125 g de zahăr 75 g de făină 75 g de amidon 1 linguriţă de praf de copt umputură: 250 g de lapte 2…
Read more »

Supa de castraveti cu branza feta

15 October 2011
Supa de castraveti cu branza fetaO reteta simpla si delicioasa de supa de castraveti cu branza feta din: castraveti, branza feta, menta, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveţi 120 g de brânză feta 1 legătură mentă proaspătă 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline sare, piper   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se rad…
Read more »

Ciorba de gaina

15 October 2011
Ciorba de gainaO reteta delicioasa de ciorba de gaina din: gaina, ceapa, ardei grasi, cartofi, rosii, pasta de tomate, patrunjel, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 4 ardei grasi 2 morcovi 2 cartofi 4 rosii 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean bors dupa gust sare  …
Read more »

Tort cu frişcă şi cu ananas

15 October 2011
Tort cu frişcă şi cu ananasO reteta de tort cu frisca si cu ananas din: oua, miere, faina integrala de grau, miez de nuca, praf de copt, ulei, ananas, frisca, intaritor de frisca, miere si gelfix. Ingrediente: 6 ouă 200 g de miere 200 g de făină integrală de grâu 50 g de miez de nucă tocat mărunt 1 linguriţă…
Read more »

Tortilla cu ardei şi cartofi

15 October 2011
Tortilla cu ardei şi cartofiO reteta delicioasa tortilla cu ardei si cartofi din: usturoi, ardei gras, cartofi, ulei, sunca, oua, arpagic, oua, arpagic, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 400 g de ardei gras de diferite culori 500 g de cartofi 1 lingură de ulei 100 g de şuncă tăiată cubuleţe 8 ouă 2 linguri de…
Read more »

Chutney din ceapă cu lămâie

15 October 2011
Chutney din ceapă cu lămâieO reteta delicioasa Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar, stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de mere. Ingrediente: 450 g lămâie 450 g zahăr 125 g stafide 125 g struguri 4 cepe mari 50 g sare 25 g ardei iute câteva frunze de mentă 850 ml oţet de…
Read more »

Salată Sashimi de roşii si avocado

15 October 2011
Salată Sashimi de roşii si avocadoO reteta simpla si delicioasa de salata sashimi de rosii si avocado din: rosii, avocado, zeama de lime, ulei de masline extravirgin si frunze de coriandru. Ingrediente: 700 g de roşii, feliate subţire 1 avocado, feliat subţire 1 lingură de zeamă de lime proaspătă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin 2  linguri de frunze…
Read more »

Roşii umplute cu orez şi creveţi

15 October 2011
Roşii umplute cu orez şi creveţiO reteta de rosii umplute cu orez si creveti din: rosii, salota, unt, orez, vin rosu sec, supa de pui, creveti si patrunjel. Ingrediente: 5 rosii mari 1 salota mica, maruntita 1-1/2 lingura de unt 1 cana de orez cu bobul scurt 1 cana vin rosu sec 3 cani de supa de pui, cu continut…
Read more »

Tigaie indiană cu muschi de vita

15 October 2011
Tigaie indiană cu muschi de vitaO reteta delicioasa de tigaie indiana cu muschi de vita din: muschi de vita, ceapa, rosii, ardei iute, ulei, chimen, coriandru, curcuma, sos warcester, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muşchi de vită 3 cepe 3 roşii 3 ardei iuţi verzi 2 linguri de ulei câte 1/2 de linguriţă de chimen, de coriandru şi…
Read more »

Salata de spanac cu parmezan

15 October 2011
Salata de spanac cu parmezan300 g spanac se spala bine si se taie. Se pune spanacul intr-un bol si se adauga 2 rosii taiete, ardei gras, ceapa verde, sare, ulei de masline, otet balsamic. Se adauga 2 lingurite de parmezan. Salata de spanac cu parmezan Pofta buna!  
Read more »

Tartă cu roşii

14 October 2011
Tartă cu roşiiO reteta delicioasa de tarta cu rosii din: foaie de placinta, branza ricotta, branza de capra, sos pesto, rosii si 1 ou. Ingrediente: 1 foaie de placinta congelata 1/2 cana de branza ricotta semidegresata 1/4 cana de branza de capra, tinuta la temperatura camerei 2 linguri sos pesto 350 g rosii de gradina de diferite…
Read more »

Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video)

14 October 2011
Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video)O reteta video foarte usor de preparat despre cum se prepara ciocolata cu lapte. O bautura preferata de toata lumea care poate fi preparata in numai 2 minute.   Cum se prepara Ciocolata cu lapte
Read more »

Gogoşari mici umpluţi cu cuşcuş

14 October 2011
Gogoşari mici umpluţi cu cuşcuşClăteşte şi scurge 800 g de gogoşari (cam 20 bucăţi). Fierbe într-o oală 1/3 cană de cuşcuş integral. în timpul fierberii, adaugă 2 linguri de brânză de capră şi 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin. Răceşte cuşcuşul la temperatura camerei. Amestecă 1/4 cană de pătrunjel proaspăt mărunţit, 2 linguri de seminţe de pin tăiate…
Read more »

Ciorba de conopida cu cartofi

14 October 2011
Ciorba de conopida cu cartofiO reteta delicioasa de ciorba de conopida cu cartofi din: conopida, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, bors, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 1 conopida 500 g cartofi 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 dovlecel 2 cepe bors dupa gust patrunjel sare ulei Mod de preparare: Curata morcovul, telina si…
Read more »

Cocktail Reve Tropical

14 October 2011
Cocktail Reve TropicalO reteta simpal de Cocktail Reve Tropical  din: grand marnier, suc de portocale, suc de ananas, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas o felie de ananas cirese menta   Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker Grand Marnier-ul cu…
Read more »

Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane

14 October 2011
O reteta delicioasa de ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper. Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si…
Read more »

Cum se prepara salata Caesar (video)

14 October 2011
Cum se prepara salata Caesar (video)O reteta video foarte usor de preparat, delicioasa si gustoasa. Pentru doua portii ai nevoie de 1 bucata de piept de pui de aproximativ 200 gr, salata verde, ancsoa, un pic de usturoi, lamaie, otet, crutoane si parmezan; pentru dressing ai nevoie de 4 linguri de maioneza, 1 lingurita de mustar si ansoa. Cum se…
Read more »

Supa de ciuperci

14 October 2011
Supa de ciuperciO reteta delicioasa de supa de ciuperci, ceapa, patrunjel, ulei de masline, supa de pasare, supa de vita, smantana lichida, sare, piper, cimbrisor, oregano, salvie. Ingrediente: 200 g de ciuperci proaspete 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 10 ml ulei de măsline 500 ml de supă de pasăre 200 ml de supă de vită 100…
Read more »

Pui condimentat şi legume la grătar

14 October 2011
Pui condimentat şi legume la grătarO reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din: patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion, scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete. Ingrediente: 3 linguri de pătrunjel proaspăt 1 lingură de usturoi pisat 1 lingură de paprica dulce 2 linguriţe de ulei de măsline 1 linguriţă de chimion 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Rulada de cartofi

14 October 2011
Reteta zilei: Rulada de cartofiO reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua, sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns   Mod de preparare: Se spală cartofii…
Read more »

Clătite evreieşti (Blintz)

14 October 2011
Clătite evreieşti (Blintz)O reteta de clatite evreiesti din: oua, lapte, amidon de porumb, sare, unt sau margarina, branza ricotta, branza, zahar, extract de migdale, capsuni, zahar, Ingrediente: 3 ouă 11/4 pahare lapte 1 pahar faină 1 lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt sau margarină 430 g brânză ricotta 170 g cremă de brânză…

Supa-crema de dovleac

14 October 2011
Supa-crema de dovleacO reteta gustoasa de supa-crema de dovleac, morcov, ardei gras, telina, patrunjel alb, sare, ulei, smantana. Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ţelină mică 1 pă­trunjel alb sare ulei smântână Mod de preparare: Tai legumele şi le căleşti în ulei până se înmoaie; circa 10 minute. Acoperi…
Read more »

Sarmale in dovleac

14 October 2011
Sarmale in dovleac  O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita, ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1 varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon afu­mat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de preparare: Se căleşte ceapa, se adaugă…
Read more »

Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

14 October 2011
Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoarăO reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason…
Read more »

Supă egipteană de fasole

14 October 2011
Supă egipteană de fasoleO reteta de supa egipteana de fasole din: ceapa alba, ulei de masline, usturoi, chimen, rosii, apa, paprika dulce, piper cayenne, frunze de dafin, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, fasole boabe, morcovi si frunze de menta. Ingrediente: 1 ceapa alba (tocata) 2 linguri de ulei masline 1 ceasca de ceapa rosie tocata 3 catei…
Read more »

Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita

14 October 2011
Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vitaO reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin, patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei. Ingrediente:  4 vinete potrivit de mari 600 g carne tocata de vita 2 felii de paine 1 cescuta cu lapte 2 oua…
Read more »

Prajitura cu foi de napolitana

14 October 2011
Prajitura cu foi de napolitanaO reteta delicioasa de parajitura cu foi de napolitana,miere, zahar, nuci, cacao, unt, margarina. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 200 g miere polifloră 200 g zahăr 200 g nuci tocate 2 linguri cacao 100 g unt 100 g margarina Mod de preparare: Se introduc foile de napolitană pu­ţin în cuptorul călduţ, să se usuce,…
Read more »

Retete delicioase: Vinete evantai

14 October 2011
Retete delicioase: Vinete evantaiO reteta simpla de vinete evantai din: vinete, ardei capia, parmezan, ulei de masline, usturoi, marar si condimente. Ingrediente: 2 vinete 2-3 ardei capia  100 g parmezan 4 lingurite cu ulei de masline 4 cate de usturoi marar condimente   Mod de preparare: Taie vinetele in felii subtiri, pe lungime. Aseaza-le intr-o tava, in forma…
Read more »

Prajitura cu cartofi

14 October 2011
Prajitura cu cartofiO reteta delicioasa de prajitura cu cartofi din: cartofi, unt, oua, zahar, pemset, faina, nuci, smantana, praf de copt, coaja rasa de lamaie si sare. Ingrediente: 5-6 cartofi mari (500 g) 4 linguri mari unt 4 oua 6 linguri zahar 4 linguri pesmet 2 linguri faina 3 linguri nuci macinate 100 ml smantana 1/2 plic…
Read more »

Musaca de legume

14 October 2011
Musaca de legumeO reteta simpla si delicioasa de musaca de legume din: vanata, ceapa, rosii, dovlecel, usturoi, patrunjel, ulei, condimente si piper. Ingrediente: 1 vanata 2 cepe 3-4 rosii 1 dovlecel 1 capatana de usturoi patrunjel ulei condimente piper   Mod de preparare: Spala vanata, tai-o in felii potrivite, pune un praf de sare si lasa la…
Read more »

Pachetele cu varza

14 October 2011
Pachetele cu varzaO reteta de pachetele de varza din: varza, cimbru, condimente, piper, ulei, faina, ulei, chimen si sare. Ingrediente: 1 varza cimbru condimente piper ulei pentru aluat: 300 g faina 1/2 cescuta cu ulei 1/2 cescuta cu apa chimen sare   Mod de preparare: Intr-un castron, framanta faina cu un praf de sare, putin chimen, ulei…
Read more »

Fantezie cu ciocolată si lichior

14 October 2011
Fantezie cu ciocolată si lichiorO reteta de fantezie cu ciocolata si lichior din: oua, zahar vanilat, zahar pudra, lichior de oua, faina, praf de copt, ciocolata de menaj, glazeura alba, glazura de ciocolata, jeleu colorat, unt si faina. Ingrediente: aluat: 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 250 g zahăr pudră 250 ml lichior de ouă 125 g făină 125…
Read more »

Cocktail Flamingo

14 October 2011
Cocktail FlamingoO reteta simpla de Cocktail Flamingo din: lichior de mure, rom alb, suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl lichior de mure 2 cl rom alb suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam in shaker romul si lichiorul, apoi turnam intr-un pahar de cocktail si completam…
Read more »

Bors de varza

14 October 2011
Bors de varzaO reteta delicioasa de bors de varza din: varza, ceapa, morcov, telina, rosii, ciuperci, ulei, bors, marar verde, cimbru si sare. Ingrediente: 1 varza 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 rosii 3 ciuperci 5 linguri cu ulei bors dupa gust 1 legatura de marar verde cimbru sare   Mod de preparare: Caleste ceapa. Adauga…
Read more »

Spanac cu sos bechamel

14 October 2011
Spanac cu sos bechamel500 g spanac fiert si tocat se adauga peste un sos bechamel. Acesta se prepara din 50 g unt (sau ulei), 1 lingura cu varf de faina alba, 300 ml lapte, 2-3 catei de usturoi si 3 linguri de smantana, sare care se fierbe la foc mic. Spanac cu sos bechamel Pofta buna!
Read more »

Penne cu sos bolognez

14 October 2011
Penne cu sos bolognezO reteta delicioasa de penne cu sos bolognez, carne de porc, ceapa, bulion, sare, piper, busuioc, patrunjel, ardei gras, rosii, ulei de masline. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 200 ml bulion de roşii un pachet de paste penne sare piper busuioc pătrunjel 1 ardei gras 2-3 roşii proaspete 2 linguri…
Read more »

Corabioare cu ardei

14 October 2011
Corabioare cu ardeiO reteta simpla si delicioasa de corabioare cu ardei din: ardei grasi, cabanosi, cartofi, cascaval, ceapa, condimente si ulei. Ingrediente: 4 ardei grasi diferite culori 2-3 cabanosi 3 cartofi 150 g cascaval 1 ceapa condimente ulei   Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja, in apa cu condimente. Taie ardeii in jumatati, pe lungime si…
Read more »

Pancakes cu afine si ricotta

14 October 2011
Pancakes cu afine si ricottaO reteta delicioasa de pancakes cu afine si ricotta din: faina, parf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, oua, lapte batut, unt, vanilie, afina si branza ricotta. Ingrediente: 220 g făină 2 linguriţe rase praf de copt 1 linguriţă de bi­carbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 linguri de zahăr 2 ouă 700 ml…
Read more »

Felii de somon cu sparanghel

14 October 2011
Felii de somon cu sparanghelO reteta delicioasa de felii de somon cu sparanghel din; file de somon, sparanghel, marar, piper rosu, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 bucăţi de file de somon fără pieliţă (600 g fiecare) 2 crenguţe de sparanghel verde 2 fire de mărar 1 linguriţă de piper roşu măcinat 4 linguri de ulei de măsline…
Read more »

Fusilli cu rosii cherry

14 October 2011
Fusilli cu rosii cherryO reteta delicioasa de fusili cu rosii cherry din: fusilli, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 350 g de fusilli 20 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 1 lingură oţet balsamic fulgi de parmezan (facultativ) sare piper   Mod de preparare: Pune o oală mare cu apă şi…
Read more »

Sarmale false

14 October 2011
Sarmale falseO reteta delicioasa de sarmale fasole din: foi de placinta, varza, ceapa, iaurt, branza de vaci, oua, cimbru, condimente si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 varza 2 cepe 400 iaurt 200 g branza de vaci 3 oua cimbru condimente ulei   Mod de preparare: Caleste in ulei incins ceapa tocata fin. Adauga…
Read more »

Despre uleiul de palmier

14 October 2011
Despre uleiul de palmierO dietă bazată pe ulei de palmier nu numai că nu creşte valorile colesterolului din sânge, ci chiar contribuie la eli­minarea colesterolului rău din organism. Este foarte bogat în antioxidanţi. Protejează împotriva ata­cului radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură şi de boli foarte grave precum cancerul. Ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
Read more »

Crema cu arome de portocale

14 October 2011
Crema cu arome de portocaleO reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua, vanilie si zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 4 oua vanilie 4 linguri zahar 5 linguri zahar (pentru imbracat forma)   Mod de preparare: Se pun într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe mar¬ginea flăcării, până se topeşte zahărul, apoi…
Read more »

Merele, mai dăunătoare pentru dinţi decât băuturile carbogazoase

14 October 2011
Merele, mai dăunătoare pentru dinţi decât băuturile carbogazoaseMerele pot fi de patru ori mai dăunătoare pentru dantură decât băuturile carbogazoase, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii britanici. "Nu este vorba numai de ceea ce mâncăm, ci şi de cum mâncăm", a declarat David Bartlett, de la Institutul de stomatologie din cadrul King’s College din Londra, coordonator al noului studiu, care mai…
Read more »

Prajitura cu lamaie si morcov

14 October 2011
Prajitura cu lamaie si morcovPrajitura cu lamaie si morcov din: unt, zahar, morcov, oua, miez de nuca, semine de mac, coaja si zeama de lamaie, faina si praf de copt. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahar 1 morcov mare 5 oua 100 g miez de nuca 2 linguri seminte de mac coaja rasa si zeama de la 2…
Read more »

Chutney din sfeclă, ceapă şi mere

14 October 2011
Chutney din sfeclă, ceapă şi mereO reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle, lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet de vin rosu, seminte de chimen si sare. Ingrediente: 6 sfecle mai mici 1 lămâie 3 cepe mari 300ml apă 2 linguri seminţe de mărar 300g zahăr 450g mere coapte 1…
Read more »

Clatite italienesti cu smochine si mozzarella

13 October 2011
Clatite italienesti cu smochine si mozzarellaO reteta delicioasa de clatite italienesti cu smochine si mozzarella din: faina, lapte batut, ulei, sare, ou, praf de copt, bicarbonat de sodiu, mozzarella, smochine si sunca de parma. Ingrediente: 1 cană de faină 1-1/2 cană de lapte bătut 1/4 cană ulei 1/4 linguriţă sare 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de…
Read more »

Cum se prepara salata de vita dulce picanta (video)

13 October 2011
Cum se prepara salata de vita dulce picanta (video)O reteta video despre cum se prepara salata de vita dulce picanta   Ingrediente: Pentru sosul dulce-picant: 1 lingura sos de soia 4 linguri suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 1 lingura ulei de arahide 1-2 linguri zahar tos 1-2 linguri miere 1/2 castravete mic, taiat pe lungime, scos semintele si apoi maruntit.…
Read more »

Crema de vanilie caramelizata

13 October 2011
Crema de vanilie caramelizataO reteta de crema de vanilie caramelizata din: lapte, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, esenta de portocala, coaja de portocala si faina. Ingrediente: 600 ml lapte 10 linguri zahăr 4 gălbenuşuri un pliculeţ de zahăr vanilat un praf de sare 50 g unt esenţă de portocale coaja de la 2 portocale 4 linguri făină…
Read more »

Legume la cuptor

13 October 2011
Legume la cuptorO reteta simpla si delicioasa de legume la cuptor din: ciupercute, ardei gras, rosii, ceapa, dovlecei, telina, morcovi, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 10 pălării de ciupercuţe un ardei gras roşu şi unul verde 3 roşii 3 cepe 2 dovlecei o ţelină mică şi 3 morcovi puţin unt ulei de măsline sare…
Read more »

Tartine cu ansoa

13 October 2011
Tartine cu ansoaO reteta delicioasa de tartine cu anso din: cartof, paine, mozzarella, fileuri de ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto de busuioc, masline, sare, piper, salata rucola si ulei de masline. Ingrediente: un cartof dulce o pâine feliată 300 g mozzarella un borcan fileuri de anşoa picante două linguri de capere o lămâie 4 căţei de usturoi…
Read more »

Pernuţe cu legume

13 October 2011
Pernuţe cu legumeO reteta de pernute cu legume din: faina, apa, ulei de masline, drojdie, dovlecel, ardei capia, fenicul, ardei gras, zahar tos, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, sos de rosii dulce si varza rosie. Ingrediente: 500 g făină 260 ml apă două linguri de ulei de măsline 20 g drojdie un dovle­cel un ardei…
Read more »

Clătite cu banane si nuci

13 October 2011
Clătite cu banane si nuciO reteta de clatite cu banane si nuci din: faina, praf de copt, oua, zahar, lapte, apa minerala, lamaie, ulei, sare, banane, nuci si gem acrisor. Ingrediente: 450 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă 6 linguri zahăr 200 ml lapte 200 ml apă minerală 1 lămâie ulei sare 2 banane 200 g…
Read more »

Ardei umpluti cu orez si scrob

13 October 2011
Ardei umpluti cu orez si scrobO reteta delicioasa de ardei umpluti cu orez si scrob din: ardei grasi, orez, oua, carne tocata de vita, ceapa, rosii, ulei si condimente. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 cescuta de orez 4 oua 300 g carne tocata de vita 1 ceapa 3 rosii ulei condimente   Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o.…

Reteta zilei: Salata de conopida

13 October 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de conopida din: conopida, maioneza, smantana, mustar, usturoi, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: o conopida 7 linguri maioneza 5 linguri smantana 2 linguri mustar usturoi sare piper boia dulce   Mod de preparare: Conopida se rupe in buchetele si se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat, se paseaza…
Read more »

Cocktail Reve D’or

13 October 2011
Cocktail Reve D’orO reteta simpla de Cocktail Reve D’or din: grand marnier, galiano, frisca si suc de portocale. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 1 cl Galiano 2 cl frisca lichida 4 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail…
Read more »

Eclere cu zmeura si migdale

13 October 2011
Eclere cu zmeura si migdaleO reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare, faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 ml ulei 1/2 lingurita sare 500 faina 8-10 oua pentru umplutura: 600 ml frisca lichida 200 g zmeura 100 migdale uscate feliate zahar pudra pentru decor   Mod de preparare: Se…
Read more »

Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui

13 October 2011
Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutuiO reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu pere sau gutui din: oua, zahar praf, zahar tos, zahar vanilat, nuci, pesmet de biscuiti, ciocolata neagra, unt, faina, pere sau gutui, lapte, cacao si zahar. Ingrediente: 8 oua 250 g zahar praf 100 zahar tos 1 lingurita zahar vanilat 100 g miez de nuci macinate 2…
Read more »

Mâncare cubaneză

13 October 2011
Mâncare cubanezăO reteta de mancare cubaneza din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, conopida, morcov, telina, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei de masline, supa de carne, chimen, sare, piper si orez cu bobul lung. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 3 ardei grasi (galben,…
Read more »

Ciorba de perisoare

13 October 2011
Ciorba de perisoareO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel, ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare, carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi 1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…
Read more »

Clatite cu afine

13 October 2011
Clatite cu afineO reteta delicioasa de clatite cu afine din: faina, oua, lapte, apa minerala, sare, afine, branza de vaci, smantana, zahar pudra, ulei si frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat 125 g făină 2 ouă 200 ml lapte 50 ml apă minerală 1 praf de sare pentru umplutură: 300 g afine 200 g brânză de vaci…
Read more »

Şniţele de pui cu salată

13 October 2011
Şniţele de pui cu salatăO reteta de snitele de pui cu salata din: piept de pui, oua, faina, bere blonda, rosii, marar, patrunjel, ridichi, otet balsamic, sos de soia, piper, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si fulgi de ardei iute. Ingrediente: un piept de pui 3 ouă 150 g făină 250 ml bere blondă 3 roşii o…
Read more »

Aperitiv cald

13 October 2011
Aperitiv caldO reteta de aperitiv cald din: ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa verde, orez, cascaval, oua, ulei de masline, paine, usturoi, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 2 ardei graşi (galben şi verde) 2 roşii 200 g ciuperci 2 fire de ceapă verde (sau 1 fir de praz, partea albă) 6…
Read more »

Strudel cu banane si arahide

13 October 2011
Strudel cu banane si arahideO reteta delicioasa de studel cu banane si arahide din: aluat de foitaj, banane, unt de arahide, stafide, nuca de cocos, portocala, limeta, pudra de scortisoara, pudra de cuisoare si zahar pudra. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 banane 200 g unt de arahide 30 g stafide douî linguri de nucă de cocos o…
Read more »

Prajiturele cu banane şi caramel

13 October 2011
Prajiturele cu banane şi caramelO reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema caramel, caramele si banane. Ingrediente: 125 g făină, plus un vârf de praf de copt 125g zahăr brun 12 5 g unt la temperatura camerei 2 ouă 75 g piure de…
Read more »

Clatite cu branza

13 October 2011
Clatite cu branzaO reteta simpal si delicioasa de clatite cu branza din: faina, lapte, oua, sare, ulei, branza de vaci, smantana, zahar cu aroma de vanilie si coaja rasa de portocala. Ingrediente: 6 linguri faina 250 ml lapte 2 oua 1 praf sare 2 linguri ulei pentru uns tigaie pentru umplutura: 300 g branza de vaci bine…
Read more »

Tartă cu surimi

13 October 2011
Tartă cu surimiO reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci, oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de porumb, zahar tos, sare, marar si piper. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 250 ml apă 50 g brânză de vaci 3 ouă 75 ml smân­tână un cartof dulce un…
Read more »

Carne de vită cu sote de legume

13 October 2011
Carne de vită cu sote de legumeO reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii, prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vită (viţel) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 morcovi 2 ardei graşi…
Read more »

Paste cu piept de pui

13 October 2011
Paste cu piept de puiO reteta de paste cu piept de pui din: spaghete, dovlecel, vanata, pipet de pui, ardei capia, usturoi, faina, vin alb demisec, rom, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, parmezan si nuci. Ingrediente: 500 g spaghete colorate un dovlecel o vânătă mică două piepturi de pui doi ardei capia 4 căţei de usturoi făină…
Read more »

Fursecuri din castane

13 October 2011
Fursecuri din castaneO reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci. Ingrediente: 500g castane sau 400g piure de castane 2 gălbenuşuri 300g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 150g migdale măcinate 50g nuci măcinate   Mod de preparare: Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le în lapte…
Read more »

Cotlete de peşte cu legume

13 October 2011
Cotlete de peşte cu legumeO reteta de cotlete de peste cu legume din: cotlete de peste alb, ardei capia, lamai, porumb baby, orez, telina, alune, sos de soia, sare, piper, salata rucola, seminte de fenicul si lamaie. Ingrediente: 4 cotlete peşte alb doi ardei capia două lămâi 300 g porumb baby o ţelină mai mică 200 g orez jasmine…
Read more »

Orez cu dovleac şi legume

13 October 2011
Orez cu dovleac şi legumeO reteta simpla si delicioasa de orez cu dovleac si legume din: orez jasmine, dovleac, mazare, porumb baby, ceapa, sos de soia, pudra de scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, anghinare si fenicul. Ingrediente: 250 g orez jasmine 500 g dovleac de plăcintă 200 g mazăre 200 g porumb baby două frunze de salvie…
Read more »

Tarta cu ardei copti

13 October 2011
Tarta cu ardei coptiO reteta delicioasa de tarta cu ardei copti din: faina, unt, sare, ardei grasi, usturoi, ulei, mozzarella, busuioc verde, oua, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare pentru umplutură: 5 ardei graşi roşii 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei 200 g mozzarella (sau alt tip de brânză)…
Read more »

Praline cu ciocolata si alune

13 October 2011
Praline cu ciocolata si aluneO reteta delicioasa de praline cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, faina, cacao, alune, crema de ciocolata, oua, migdale, crema caramel, frisca, ciocolata amaruie si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g unt 80 g zahăr tos 200 g făină simplă 25 g cacao 40 g alune prăjite şi mârunţite 250 g cremă de ciocolată…
Read more »

Legume la gratar cu sos

13 October 2011
Legume la gratar cu sosO reteta delicioasa de legume la gratar cu sos din: sfecla, vanata, dovlecel, morcov, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cartofi, broccoli, otet, zahar tos, sare, piper, spanac si sos de soia. Ingrediente: două sfecle roşii mai mici o vânătă un dovlecel un morcov 4 roşii o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei…
Read more »

Placinta cu pere, struguri si nuci

13 October 2011
Placinta cu pere, struguri si nuciO reteta delicioasa de placinta cu pere, struguri si nuci din: faina, sare, unt, apa, pere, nuci, suc de portocale, coaja de portocala, boabe de struguri, zahar tos si faina. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1/2 lingurita sare 200 g unt aproximativ 125 ml apa foarte rece umplutura: 2-3 pere mari coapte 100 g nuci…
Read more »

Tarta cu piure si carnati cabanos

13 October 2011
Tarta cu piure si carnati cabanosO reteta de tarta cu piure si carnati cabanos din: cartofi albi, carnati cabanos, margarina, smantana, ardei gras, cascaval, faina, drojdie, apa calduta, zahar si condimente. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 2 carnati cabanos 2 linguri cu margarina 2 linguri cu smantana 1 ardei gras 100 g cascaval 500 g faina 25 g drojdie 250…
Read more »

Ciorba de peste

13 October 2011
Ciorba de pesteO reteta delicioasa de ciorba de peste din: cartofi rosii, peste, ceapa, morcov, telina, rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute si bors. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 1 kg peste 2 cepe 1 morcov 1 telina 4 rosii 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute bors dupa…
Read more »

Prajitura cu lamaie si vanilie

13 October 2011
Prajitura cu lamaie si vanilieO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si vanilie din: oua, zahar, lamaie, ulei, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 ouă 400 g zahăr 1 lămâie 150 ml ulei 350 g făină 150 g amidon 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat pentru sirop: 300 ml…
Read more »

Melci cu mere si cacao

12 October 2011
Melci cu mere si cacaoO reteta de melci cu mere si cacao din: unt, ou, migdale, faina, mere, praf de copt, portocale, zahar pudra, pudra de cocos, sare, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt un ou 200 g migdale 350 g făină 3 mere o linguriţă praf de copt două portocale 100 g zahăr pudră două…
Read more »

Şniţele de porc cu legume

12 October 2011
Şniţele de porc cu legumeO reteta simpla de snitele de porc cu legume din: snitele de porc, dovlecel, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, cartofi si telina. Ingrediente: 4 şniţele de porc un dovlecel 4 roşii doi ardei capia o ceapă 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper cimbru cartofi ţelină…
Read more »

Crochete învelite in somon

12 October 2011
Crochete învelite in somonO reteta de crochete invelite in somon din: cascaval, faina, unt, oua, rozmarin, carpacio de somon, cascaval, praf de copt, limete, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 200 g caşcaval 200 g făină 200 g unt două ouă o lingură de rozmarin tocat 300 g carpacio de somon 300 g caşcaval feliat o linguriţă de…
Read more »

Cartofi dulci cu sos iute

12 October 2011
Cartofi dulci cu sos iuteO reteta delicioasa de artofi dulci cu sos iute din: cartofi, mozzarella, ulei de masline, unt, miere, alune, migdale, piper rosu, portocala, ardei, sare si salata rucola. Ingrediente: 3 cartofi dulci 200 g mozzarella două linguri de ulei de măsline 50 g unt 3 linguri de miere 100 g alune crude 50 g migdale crude…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară

12 October 2011
Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoarăO reteta de prajitura cu nuci si crema de scortisoara din: oua, zahar vanilat, zahar praf, lamaie, miez de nuca, pesmet sau gris, unt si faina, galbenusuri, vanilie, scortisoara, lapte, frisca si nuci. Ingrediente: 12 oua 1 lingura zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie 250 g miez de nuci macinate 2 linguri faina…
Read more »

Cocktail Emanuella

12 October 2011
Cocktail EmanuellaO reteta simpla de Cocktail Emanuella din: jambosala, rachiu, siropde  grenadine, frisca, galbenus si ciocolata. Ingrediente: 3 cl Jambosala 2 cl rachiu obtinut din zmeura 2 cl sirop de grenadine 2 cl frisca 1 galbenus ciocolata rasa   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail, Decoram cu…
Read more »

Gofre cu ciocolată si rodii

12 October 2011
Gofre cu ciocolată si rodiiO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si rosii din: faina, oua, unt, zahar, tos, lapte, ciocolata neagra, migdale, rodii, amidon, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 65 g unt 50 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 200 g cioco­lată neagră 100 g migdale 3 rodii o…
Read more »

Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)

12 October 2011
Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)O reteta video despre cum se prepara pui fript in 5 arome:   Ingrediente: Pentrul sosul marinat: 1 lingura ulei de arahide 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri ghimbir ras 1 lingura vin de orez 2 linguri sos de soia light 2 linguri pudra 5 arome 2 linguri miere Pentru pui: 1 kg pulpe…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro