Retete de Paste:
Salată de legume pentru iarna
17 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau
capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet
si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg
morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4 foi de dafin 500 g
zahăr…
Read more »
Read more »
Nachos
17 October 2011
O
reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui,
branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si
masline negre. Ingrediente: 10 tortillas din faină de grâu 6 linguri
ulei de floarea-soarelui 200 g brânză tip Edamer (caşcaval) 200 g fasole
pestriţă fiartă 1 ceapă mică ulei de măsline extravirgin pentru decor:…
Read more »
Read more »
Cocktail Marninique
17 October 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Marninique din: grand marnier, rom alb,
zeama de lamaie, lime juice, suc de ananaas, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 3 cl rom alb 1 strop de zeama
de lamaie 2 cl Lime Juice 6 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale
portocala …
Read more »
Read more »
Sos aromat de rosii
17 October 2011
O
reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi,
ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru,
busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii
bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri
ulei 2 linguri otet 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit
17 October 2011
O
reteta de file de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos
de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez,
mazare si ceapa verde. Ingrediente: 420 file de porc, curatat si taiat
in medalione 1 lingura sos de soia 1 lingura amestec chinezesc din 5
condimente 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Tostadas de pui
17 October 2011
O
reteta de tostadas de pui din: tortillas din faina de porumb, file de
piept de pui, rosii, supa concentrata de pui, cascaval, salata rosie,
salata aisberg, smantana, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui,
coriandru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas din
faină de porumb 400 g file de piept de pui…
Read more »
Read more »
Buzunare cu falafel din dovleac
17 October 2011
O
reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac,
naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi,
ceapa rosie, branza feta si paine pitta. Ingrediente: 1kg de dovleac
plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii 400g de năut din conservă,
scurs, clătit şi uscat 1 căţel de usturoi, tocat 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Strudel de dovleac
17 October 2011
O
reteta delicioasa de strudel de dovleac din: dovleac, zahar, unt, ou,
foi de placinta si scortisoara. Ingrediente: 600g de dovleac ras 50g de
zahăr (sau după gust) 50g de unt 1 ou câteva foi de plăcintă scorţişoară
Mod de preparare: Se pune dovleacul ras la călit în jumătate din
cantitatea de unt, împreună cu…
Read more »
Read more »
Ardei iuti în otet
17 October 2011
O
reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata,
miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin.
Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi) 500 ml
oţet de vin (9 grade) 1,5 l apă 4 linguri sare neiodată 2 linguri miere
100 g stafide galbene…
Read more »
Read more »
Placinta cu struguri
17 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu struguri din: faina, margarina, oua,
zahar, zahar vanilat, sare, margarina, smantana, galbenusuri, stuguri si
nuci. Ingrediente: 600 g făină 400 g margarină 2 ouă 200 g zahăr 2
plicuri zahăr vanilat sare puţină făină şi margarină pentru uns tava
pentru umplutură: 300 g smântână 6 gălbenuşuri 300 g zahăr…
Read more »
Read more »
Salata proaspata cu ton si masline
17 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata proaspata cu ton si masline din:
ton, salata verde, rosii cherry, ceapa, masline verzi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton 200 g de salată verde
300 g de roşii cherry 1 ceapă 30 g de măsline verzi 30 g de ulei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de fructe
17 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de fructe din: unt, coaja rasa
de lamai, praf de copt, oua, zahar, sare, smantana, branza de vaci,
iaurt, smantana, suc de lamaie, zahar vanilat, capsuni, foi de gelatina,
lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 80 g unt coaja rasă
de la 2 lămâi 200 g făină…
Read more »
Read more »
Tortillas din făină de porumb
17 October 2011
O
reteta delicioasa de tortillas din faina de porumb din: faina de porumb
si apa. Ingrediente: 300 g faină de porumb deshidratată 345 ml apă
Mod de preparare: Pune faină într-un castron şi toarnă câte puţină apă,
amestecând continuu până când obţii un aluat destul de moale. Acoperă
vasul cu un şervet şi lasă…
Read more »
Read more »
Pui rece marinat cu boabe de ienupăr
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pui rece marinat cu boabe de ienupar din: pui,
supa concentrata de pui, boabe de ienupar, foi de dafin, ceapa verde,
ghimbir, ulei de masline extravirgin si piper boabe. Ingrediente: 1 pui
mediu 1 cub supă concentrată de pui 2 linguri boabe de ienupăr 2 foi de
dafin 4 fire de…
Read more »
Read more »
Pastă de roşii cu busuioc
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pasta de rosii cu busuioc din: rosii, zahar,
busuioc si sare. Ingrediente: 10 kg rosii 20 g zahar 2-3 crengute de
busuioc sare Mod de preparare: Rosiile se spala bine, se aleg ceva
sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codite si se taie bucati.
Se trec prin masina pentru…
Read more »
Read more »
Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri
de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 5 fileuri de păstrăv salmonat
4 dovlecei 2 vinete 3 linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel,
cimbru) 100 g unt sărat 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare
piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pepene galben murat
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben,
scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml
apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare
întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr Mod de preparare: Amesteci
oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele…
Read more »
Read more »
Pere fierte cu îngheţată de mascarpone
17 October 2011
Se
aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru
frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un
praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender
de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale
şi cremoasă. Se pune în congelator într-un recipient…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de legume (video)
17 October 2011
O
reteta video delicioasa, usor de preparat si deosebit de gustoasa de
salata de legume din vinete proaspete si crocante, dovlecei, cartofi,
rosii si ardei cu dressing din suc de lamaie si plante aromate.
Ingrediente: 2 aubergines diced 3 courgettes sliced into 1cm rounds 3
peppers, red, green and yellow cut into chunks 500 g…
Read more »
Read more »
Placinta cu praz si branza
17 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu praz si branza din: faina, margarina,
apa, sare, praz, telemea, oua, marar, ulei si condimente. Ingrediente:
500 g faina 275 g margarina 250 ml apa 1 lingurita rasa cu sare pentru
umplutura: 3-4 fire de praz 500 g telemea 2 oua 1 legatura marar ulei
condimente Mod de…
Read more »
Read more »
Berbecut cu usturoi
17 October 2011
Intr-o
cratiţă de mărime medie, se pune la fiert 1 litru de apă. După ce dă în
clocot, se adaugă 250g carne de berbec tăiată în cuburi de 2-3 cm şi o
căpăţână mare de usturoi, se acoperă şi se lasă pe foc mic, timp de o
oră şi jumătate. Din când în când se…
Read more »
Read more »
Gogosi cu cirese si coniac
17 October 2011
O
reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa,
zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de
floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g cireşe 250 g făină
albă 20 g unt 300 ml apă 40 g zahăr 2 gălbenuşuri 2 albuşuri 2 linguri
coniac 1 plic drojdie…
Read more »
Read more »
Creier crocant cu ciupercuţe aromate
17 October 2011
O
reteta delicioasa de creier crocant cu ciupercute aromate din: creier
de porc, oua, pesmet, seminte de in, seminte de susan, sare, ierburi
aromatice de provence, piper, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, aluat de foitaj si ou. Ingrediente:
750 g creier de porc congelat 3 ouă 100 g pesmet…
Read more »
Read more »
Vinuri aromate
17 October 2011
Pentru
a prepara vinuri aromate aveţi nevoie de vin natural, ţărănesc, fără
adaosuri de sulfiţi. în acest vin, care poate fi alb sau roşu, se pun la
macerat plante medicinale şi condimente. Din acest motiv, vinul
obţinut astfel prin macerare timp de 2 săptămâni, are multiple
proprietăţi vindecătoare care depind de plantele folosite.
Read more »
Read more »
Sos chutney cu piersici şi ardei gras
17 October 2011
O
reteta delicioasa de sos chutney cu piersici si ardei gras din:
piersici, ardei gras, ceapa, stafide, zahar brun, ghimbir, nucsoara,
sare de mare si piper. Ingrediente: 3 piersici decojite, tăiate în
cubuleţe 1 ardei gras verde sau galben, tăiat 1 ceapă tocată mărunt 1
lingură stafide 1 cană oţet de mere 2 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Conopidă gratinată
17 October 2011
O
reteta delicioasa de conopida gratinata din: conopida, unt, faina,
lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mai mare 2
linguri unt 1 lingura faina 300 ml lapte 300 g cascaval ras sare piper
proaspat macinat Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele şi
opăriţi-le timp de 10 minute în apă sărată. Scurgeţi-le…
Read more »
Read more »
Paste cu crutoane
17 October 2011
O
reteta delicioasa de paste cu crutoane din: paste, cascaval, ciuperci,
unt, ulei aromat cu usturoi, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste scurte 150 g cascaval 150 g ciuperci 50 g unt 4 linguri ulei
aromat cu usturoi 250 g crutoane sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
pastele în apă sărată, conform…
Read more »
Read more »
Mere in foitaj
17 October 2011
O
reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar,
brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g foitaj 250 g mere Golden 50 g stafide 60 g zahăr 1
păhărel brandy 1/2 lămâie 1 ou 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri
dulceaţă de piersici sau de caise pentru…
Read more »
Read more »
Berbecut aromat
17 October 2011
O
reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos
de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de
susan. Ingrediente: 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn 1 lingură
mălai 2 linguri vin alb, sec 1 lingură sos de soia 250 g carne de berbec
(sau miel), tăiată în cubuleţe de…
Read more »
Read more »
Papanaşi parfumaţi
16 October 2011
O
reteta delicioasa de papanasi parfumati din: gris, lapte, zahar, zahar
vanilat, rom, stafide, drojdie uscata, faina, oua, galbenus, ricotta,
ulei de arahide, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 ggriş 600
ml lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 păhărel rom 100 g stafide
50 g fistic decojit 1 plic drojdie uscată…
Read more »
Read more »
Snitele din telina si cascaval
16 October 2011
O
reteta delicioasa de snitele din telina si cascaval din: telina,
cascaval, oua, pesmet, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari
400 g cascaval 2 oua 100 g pesmet 2 linguri faina sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ţelinele şi tăiaţi-le în rondele subţiri. Opăriţi
rondelele cu apă sărată timp de 15 minute,…
Read more »
Read more »
Porc chinezesc cu ardei si ghimbir
16 October 2011
O
reteta delicioasa de porc chinezesc cu ardei si ghimbir din: spata de
porc, praz, usturoi, ceapa verde, ardei iuti, ardei gras, ghimbir, ulei
de masline, porumb, germeni de fasole, amidon, sare, piper si sos de
soia. Ingrediente: 600 g spata de porc 1 praz 1 catel de usturoi 1 ceapa
verde 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Tartă
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta din: aluat, creveti sau carne de pui, ardei,
branza cheddar, emmentaler, galbenusuri, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj pentru compozitie: 8 creveţi
decojiţi sau 150 g carne de pui fiartă 4 linguri de ardei roşu şi
galben, tăiat cubuleţe 8 felii de brânză Cheddar 2 linguri…
Ciorba de legume cu carne de miel
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors,
pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel
verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 1
l apă 500 ml borş acru 400 g pulpă de miel 100 g morcovi 100 g rădăcină
de pătrunjel 50…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mere si hrean
16 October 2011
O
reteta de rasol de vita cu sos de mere si hrean din: rasol de vita,
mere, hrean, zahar sau miere, otet, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
rasol de vita 5 mere 1 linguri hrean ras 2 linguri zahar praf sau miere
2 linguri otet sare piper Mod de preparare: Fierbeţi rasolul în…
Read more »
Read more »
Vinete glazurate cu miso
16 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete glazurate cu miso din: vinete, ulei de
rapita, piper, miso, miere, otet de orez si sos de soia. Ingrediente: 2
vinete, taiate pe lungime in felii de 1 cm grosime ulei de rapita,
pentru uns piper proaspat 2 linguri miso 1 linguri de miere 1/2 de
lingurita de otet de…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui
din: cartofi, morcovi, piept de pui, ceapa, pasta de tomate, vin alb,
orez, usturoi, foi de dafin, curry, sare, piper, ulei si supa de legume.
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 morcovi 400 g piept de pui 3 cepe 2 linguri
cu pastă…
Read more »
Read more »
Orez cu ardei copti
16 October 2011
O
reteta delicioasa de orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia,
morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1
lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Bors de praz
16 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de praz din: praz, morcovi, telina, cartofi,
orez, bors, leustean, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 2
morcovi 1 telina 2 cartofi 2 linguri cu orez bors dupa gust 1 legatura
leustean ulei sare piper Mod de preparare: curata prazul, taie-l
rondele si inabusa-l in ulei. Adauga…
Read more »
Read more »
Tort mousse în două culori
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tort mousse in doua culori din: biscuiti, unt,
smantana, intaritor pentru frisca, cafea instant, ciocolata neagra,
ciocolata alba, miez de nuca si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g de
biscuiţi 100 g de unt mousse-uri: 1 l de smântână pentru frişcă 1
pliculeţ de întăritor de frişcă 2 linguriţe de cafea…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu legume
16 October 2011
O
reteta de pulpa de miel cu legume din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi,
vin alb si ulei de masline. Ingrediente: pulpă de miel de cca 2 kg sare
piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă rozmarin busuioc oregano 3
căţei de usturoi 750 g cartofi 250 g…
Read more »
Read more »
Pui copt cu piure de telină si usturoi
16 October 2011
O
reteta delicioasa de pui copt cu piure de telina si usturoi din: pui,
telina, usturoi, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 teline
potrivite 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri unt sare piper
Mod de preparare: Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati.
Puneti-l la copt, dupa ce…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu sos de nuci
16 October 2011
O
reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci,
zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:
4 felii mai mari de dovleac 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau
miere 2 linguri unt 2 linguri ulei 200 ml lpate sare piper nucsoara
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu manzat
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu manzat din: carne de
manzat, cartofi, ceapa, rosii, porumb, morcovi, fasole pastai, supa de
legume, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
mânzat 700 g cartofi 1 ceapă 5 roşii 2 linguri cu porumb 2 morcovi 1
cutie cu fasole păstăi 500 ml supă…
Read more »
Read more »
Ouă umplute pe strat de pătrunjel
16 October 2011
O
reteta delicioasa de oua umplute pe strat de patrunjel din: oua,
smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de
rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel.
Ingrediente: 6 ouă fierte tari 150 g smântână sare piper proaspăt
măcinat pentru umplutura: 1 legătură busuioc 1 linguriţă suc de…
Read more »
Read more »
Pastă de varză murată şi hrean
16 October 2011
O
reteta de pasta de varza murata si hrean din: fasole alba, ceapa, unt,
varza murata, vegeta, paprika, chimen, nucsoara, branza de vaci, otet de
fructe si hrean. Ingrediente: 150 g fasole alba, din conserva o ceapa o
lingura de unt 150 g varza acra (murata) 1/4 lingurita vegeta 1
lingurita paprika 1/4 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu ciolan
16 October 2011
O
reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi,
morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare.
Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1
albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa gust
ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tartă cu struguri
16 October 2011
O
reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi,
praf de copt, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 8ouă 18 linguri de
făină 18 linguri de zahăr tos 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi 2
plicuri de praf de copt un praf de sare zeamă de lămâie Mod de…
Read more »
Read more »
Crap cu legume la grătar
16 October 2011
O
reteta delicioasa de crap cu legume la gratar din: file de crap, ulei,
morcovi, dovlecel, conopida, gulie, ardei gras, cimbru, seminte de
coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 50
ml ulei 2 morcovi 1 dovlecel 1 conopida mica 1 gulie 1 ardei gras 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Pasta de măsline cu busuioc
16 October 2011
O
reteta de pasta de masline cu busuioc din: cartofi, ulei de masline,
usturoi, masline negre, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 300 g
cartofi 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 40 g masline negre
1-2 linguri sos pesto (busuioc, usturoi si ulei de masline) sare piper
proaspat macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Caise cu portocale
16 October 2011
O
reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de
portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale,
coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate
400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de
scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu carne de porc
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu carne de porc din: pulpa de
porc, cartofi, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura,
boabe de ienibahar, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pulpă de porc mai împănată 500 g cartofi 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi
1 cutie cu roşii în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu castane
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti,
zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana. Ingrediente: 10
castane pentru blat: 200 g unt 250 g biscuiţi 20 g zahăr pentru crema:
500 g brânză de vaci 150 g zahăr 20 g gelatină 3 ouă 150 g smântână
Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer,
cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors,
leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2
cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2
linguri pasta de tomate bors 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Taitei cu homar (video)
16 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara taitei cu homar: Ingrediente: 650g
homar viu 2 linguri ulei de arahide 5 catei de usturoi, zdrobiti bucata
de 2.5cm ghimbir proaspat, taiat marunt 4 linguri sos de fasole verde 4
linguri sos de soia light 2 linguri vin de orez 350g taitei galbeni shi
din grau…
Read more »
Read more »
Prajitura cu dovleac si migdale
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar
brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin
si sare. Ingrediente: 400 g dovleac plăcintar ras 100 g migdale 350 g
zahăr brun 4 ouă 300 g făină 2 linguri cu praf de copt 1 linguriţă cu
scorţişoară 175 ml ulei…
Read more »
Read more »
Crap in crusta de malai cu legume
16 October 2011
O
reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap,
malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 2 crapi mici (circa 500 g/buc) 100 g malai 150 ml
ulei 2 morcovi 1 ceapa 2 ardei grasi (rosu, verde) 2 rosii mari 1
legatura patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci
16 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu nuci din: nuca, faina,
zahar, oua, mere, unt, pesmet, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g
nucă 150 g făină 200 g zahăr 3 ouă 4 mere 10 g unt 1 lingură cu pesmet 1
pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu carnati
16 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de fasole cu carnati din: fasole boabe,
carnati, kaizer, ardei grasi, ceapa, rosii cherry, pasta de tomate,
faina, foi de dafin, patrunjel, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg
fasole boabe amestecate 5 carnati de casa 200 g kaizer 2 ardei grasi 3
cepe 2 crengute cu rosii cherry 5 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt,
zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare.
Ingrediente: 100 g alune 100 g ciocolată pentru crema: 200 g unt 200 g
zahăr pudră 200 g alune 50 ml lapte 1 pliculeţ cu zahăr vanilat pentru
aluat: 300 ml apă 150…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn,
galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare,
leustean, oase si orez. Ingrediente: 1/2 kg urzici două cepe 30 ml
untdelemn sau slănină afumată un gălbenuş 100 ml smântână sau iaurt 3-4
căţei de usturoi 1/2 l borş zeamă sau sare de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de ciuperci (video)
15 October 2011
O
reteta video usor de preparat despre cum se prepara sosul de ciuperci.
Un sos gustos si diferit care completeaza de minune un preparat
vegetarian. Ingrediente: 40 g dried mushrooms 250 ml red wine 250 ml
vegetable stock 1 tbsp corn flour salt and pepper 1 wooden spoon 1
saucepan 1 small bowl 1 fork…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu bere neagră
15 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de vita cu bere neagra din: pasta de
tomate, morcovi, usturoi, ceapa, cascaval, carne de vita, ulei de
masline si bere neagra. Ingrediente: 3 linguri de pastă tomate 2-3
morcovi 3 căţei de usturoi 2 cepe 100 g de caşcaval 700 g de carne vită,
tăiată cubuleţe 50 ml de…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş
15 October 2011
O
reteta de rosii umplute cu masline si cuscus din: rosii, menta, ceapa
verde, masline, ulei de masline, fulgi de migdale, supa de legume,
cuscus, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 linguri
de mentă proaspătă, tocată 2-3 fire de ceape verde 150 g de măsline fără
sâmburi 50 ml de ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnaciori in cuib
15 October 2011
O
reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa
de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei,
piper si sare. Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne
300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite
cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Galuste de mere
15 October 2011
O
reteta delicioasa de galuste de mere din: mere, oua, lapte, sare,
faina, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g mere 2 oua 2
linguri lapte sare 50 g faina sau mai mult, in functie de cat sunt de
suculente merele 1 lingura zahar scortisoara macinata 1 lingura miere
Mod de preparare: Se curăţă…
Rosii marinate si paste cu mozzarella
15 October 2011
O
reteta delicioasa de rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii
cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline
extravirgin, paste rigatoni si piept de pui. Ingrediente: 450 g de
rosii cherry, injumatatite 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de
mozzarella), taiate pe jumatate 1/2 cana de frunze…
Read more »
Read more »
Salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati
15 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si
castraveti murati din: fileuri de hering, castraveti murati, oua, ceapa,
marar, ulei de masline si piper. Ingrediente: 10 fileuri de hering
marinat 10 castraveti murati 5 oua 2 cepe 1 legatura de marar 50 ml de
ulei masline piper Mod de…
Read more »
Read more »
Pui caramelizat cu foi de dafin şi nucşoară
15 October 2011
O
reteta delicioasa de pui caramelizat cu foi de dafin si nucsoara din:
pui, miere, foi de dafin, ulei de masline, nucsoara, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui grill 3 linguri de miere 20 g de foi de dafin
50 ml de ulei de masline nucsoara usturoi sare piper boabe Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta de conopida
15 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta de conopida din: foi de placinta,
conopida, telemea, oua, smantana, cascaval, margarina, seminte de mac si
condimente. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 conopida 300 g
telemea 3 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 lingura cu margarina
seminte de mac condimente Mod de preparare: Fierbe…
Read more »
Read more »
Peşte halibut cu roşii si măsline
15 October 2011
O
reteta delicioasa de peste halibut cu rosii si masline din: usturoi,
ulei de masline, rosii, masline, fileuri de halibut, crutoane si
maghiran. Ingrediente: 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de ulei de
masline 700 g de rosii, taiate in sferturi 3 linguri de masline fara
samburi 4 fileuri de halibut ori alt sortiment…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu sos Aioli
15 October 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou,
ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ou 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2-3
catei de usturoi 200 g faina 100 ml ulei masline 100 ml de ulei sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac si nuci
15 October 2011
O
reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac,
zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si
frisca. Ingrediente: 6 ouă 600 g miez ras de dovleac 350 g zahăr 1
linguriţă scorţişoară măcinată 1 lingură ghimbir ras 400g făină 6 ouă
100g unt 50g nuci măcinate 50g…
Read more »
Read more »
Calzone cu conopida
15 October 2011
O
reteta delicioasa de calzone cu conopida din: faina, drojdie, apa
calduta, ulei, sare, zahar, conopida, margarina, usturoi, boia si
condimente. Ingrediente: 375 g faina 20 g drojdie 150 ml apa calduta 2
linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu zahar 1 conopida 1
lingura cu margarina 3 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu porumb şi roşii
15 October 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu porumb si rosii din: ulei de
masline, bacon, boabe de porumb, boabe de soia, ardei grasi, ceapa,
rosii prunisoare, frunze de arpagic si cotlete de porc. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 felii de bacon, taiate 2 cani de boabe de
porumb proaspete 2 căni de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Mu Shu (video)
15 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Pui Mu Shu: Ingrediente: Pui Mu Shu:
4 linguri ulei de arahide 2 oua, batute usor 1 catel de usturoi, pisat
marunt 1 lingura ghimbir ras 250g file piept de pui taiat in bucati
marunte 1 lingura vin de orez 1 morcov mic 50g castraveti murati taiati
marunt…
Read more »
Read more »
Paella de pui
15 October 2011
O
reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras,
pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca
afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa. Ingrediente:
4 cepe 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 4 pulpe de pui sare piper
boia de…
Read more »
Read more »
Ciulama de loboda verde
15 October 2011
10
legaturi de loboda verde se fierb in apa cu sare, se strecoara si se
bat cu mixerul. Se incalzeste o lingura de unt, se adauga 2-3 linguri de
faina, apoi laptele fierbinte. Se adauga loboda, sare si mararul.
Ciulama de loboda verde Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort cu brânză
15 October 2011
O
reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt,
lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca,
branza dulce, suc de lamaie si caise. Ingrediente: 125 g de zahăr 75 g
de făină 75 g de amidon 1 linguriţă de praf de copt umputură: 250 g de
lapte 2…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti cu branza feta
15 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de castraveti cu branza feta din:
castraveti, branza feta, menta, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 3 castraveţi 120 g de brânză feta 1 legătură mentă
proaspătă 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de
preparare: Se curăţă castraveţii şi se rad…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina
15 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de gaina din: gaina, ceapa, ardei grasi,
cartofi, rosii, pasta de tomate, patrunjel, leustean, bors si sare.
Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 4 ardei grasi 2 morcovi 2 cartofi 4 rosii 2
linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de
leustean bors dupa gust sare …
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă şi cu ananas
15 October 2011
O
reteta de tort cu frisca si cu ananas din: oua, miere, faina integrala
de grau, miez de nuca, praf de copt, ulei, ananas, frisca, intaritor de
frisca, miere si gelfix. Ingrediente: 6 ouă 200 g de miere 200 g de
făină integrală de grâu 50 g de miez de nucă tocat mărunt 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Tortilla cu ardei şi cartofi
15 October 2011
O
reteta delicioasa tortilla cu ardei si cartofi din: usturoi, ardei
gras, cartofi, ulei, sunca, oua, arpagic, oua, arpagic, smantana, sare
si piper. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 400 g de ardei gras de
diferite culori 500 g de cartofi 1 lingură de ulei 100 g de şuncă tăiată
cubuleţe 8 ouă 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Chutney din ceapă cu lămâie
15 October 2011
O
reteta delicioasa Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar,
stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de
mere. Ingrediente: 450 g lămâie 450 g zahăr 125 g stafide 125 g struguri
4 cepe mari 50 g sare 25 g ardei iute câteva frunze de mentă 850 ml
oţet de…
Read more »
Read more »
Salată Sashimi de roşii si avocado
15 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata sashimi de rosii si avocado din:
rosii, avocado, zeama de lime, ulei de masline extravirgin si frunze de
coriandru. Ingrediente: 700 g de roşii, feliate subţire 1 avocado,
feliat subţire 1 lingură de zeamă de lime proaspătă 1 lingură de ulei de
măsline extravirgin 2 linguri de frunze…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez şi creveţi
15 October 2011
O
reteta de rosii umplute cu orez si creveti din: rosii, salota, unt,
orez, vin rosu sec, supa de pui, creveti si patrunjel. Ingrediente: 5
rosii mari 1 salota mica, maruntita 1-1/2 lingura de unt 1 cana de orez
cu bobul scurt 1 cana vin rosu sec 3 cani de supa de pui, cu continut…
Read more »
Read more »
Tigaie indiană cu muschi de vita
15 October 2011
O
reteta delicioasa de tigaie indiana cu muschi de vita din: muschi de
vita, ceapa, rosii, ardei iute, ulei, chimen, coriandru, curcuma, sos
warcester, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muşchi de vită 3 cepe 3
roşii 3 ardei iuţi verzi 2 linguri de ulei câte 1/2 de linguriţă de
chimen, de coriandru şi…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu parmezan
15 October 2011
300
g spanac se spala bine si se taie. Se pune spanacul intr-un bol si se
adauga 2 rosii taiete, ardei gras, ceapa verde, sare, ulei de masline,
otet balsamic. Se adauga 2 lingurite de parmezan. Salata de spanac cu
parmezan Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii
14 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu rosii din: foaie de placinta, branza
ricotta, branza de capra, sos pesto, rosii si 1 ou. Ingrediente: 1 foaie
de placinta congelata 1/2 cana de branza ricotta semidegresata 1/4 cana
de branza de capra, tinuta la temperatura camerei 2 linguri sos pesto
350 g rosii de gradina de diferite…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video)
14 October 2011
O
reteta video foarte usor de preparat despre cum se prepara ciocolata cu
lapte. O bautura preferata de toata lumea care poate fi preparata in
numai 2 minute. Cum se prepara Ciocolata cu lapte
Read more »
Read more »
Gogoşari mici umpluţi cu cuşcuş
14 October 2011
Clăteşte
şi scurge 800 g de gogoşari (cam 20 bucăţi). Fierbe într-o oală 1/3
cană de cuşcuş integral. în timpul fierberii, adaugă 2 linguri de brânză
de capră şi 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin. Răceşte
cuşcuşul la temperatura camerei. Amestecă 1/4 cană de pătrunjel proaspăt
mărunţit, 2 linguri de seminţe de pin tăiate…
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de conopida cu cartofi din: conopida,
cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, bors,
patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 1 conopida 500 g cartofi 1 morcov 1
telina 1 radacina de patrunjel 1 dovlecel 2 cepe bors dupa gust
patrunjel sare ulei Mod de preparare: Curata morcovul, telina si…
Read more »
Read more »
Cocktail Reve Tropical
14 October 2011
O
reteta simpal de Cocktail Reve Tropical din: grand marnier, suc de
portocale, suc de ananas, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl
Grand Marnier 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas o felie de ananas
cirese menta Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker
Grand Marnier-ul cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane
14 October 2011
O
reteta delicioasa de ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de
pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.
Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza
topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se
curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata Caesar (video)
14 October 2011
O
reteta video foarte usor de preparat, delicioasa si gustoasa. Pentru
doua portii ai nevoie de 1 bucata de piept de pui de aproximativ 200 gr,
salata verde, ancsoa, un pic de usturoi, lamaie, otet, crutoane si
parmezan; pentru dressing ai nevoie de 4 linguri de maioneza, 1
lingurita de mustar si ansoa. Cum se…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci
14 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci, ceapa, patrunjel, ulei de
masline, supa de pasare, supa de vita, smantana lichida, sare, piper,
cimbrisor, oregano, salvie. Ingrediente: 200 g de ciuperci proaspete 2
cepe 1 legătură de pătrunjel 10 ml ulei de măsline 500 ml de supă de
pasăre 200 ml de supă de vită 100…
Read more »
Read more »
Pui condimentat şi legume la grătar
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din:
patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion,
scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete. Ingrediente: 3 linguri de
pătrunjel proaspăt 1 lingură de usturoi pisat 1 lingură de paprica
dulce 2 linguriţe de ulei de măsline 1 linguriţă de chimion 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua,
sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70
g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam
foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns Mod de
preparare: Se spală cartofii…
Read more »
Read more »
Clătite evreieşti (Blintz)
14 October 2011
O
reteta de clatite evreiesti din: oua, lapte, amidon de porumb, sare,
unt sau margarina, branza ricotta, branza, zahar, extract de migdale,
capsuni, zahar, Ingrediente: 3 ouă 11/4 pahare lapte 1 pahar faină 1
lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt sau margarină
430 g brânză ricotta 170 g cremă de brânză…
Supa-crema de dovleac
14 October 2011
O
reteta gustoasa de supa-crema de dovleac, morcov, ardei gras, telina,
patrunjel alb, sare, ulei, smantana. Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1
ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ţelină mică 1 pătrunjel alb sare ulei
smântână Mod de preparare: Tai legumele şi le căleşti în ulei până se
înmoaie; circa 10 minute. Acoperi…
Read more »
Read more »
Sarmale in dovleac
14 October 2011
O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita,
ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1
varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon
afumat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de preparare: Se
căleşte ceapa, se adaugă…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară
14 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara
din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara,
stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200
ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2
steluţe de anason…
Read more »
Read more »
Supă egipteană de fasole
14 October 2011
O
reteta de supa egipteana de fasole din: ceapa alba, ulei de masline,
usturoi, chimen, rosii, apa, paprika dulce, piper cayenne, frunze de
dafin, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, fasole boabe, morcovi si
frunze de menta. Ingrediente: 1 ceapa alba (tocata) 2 linguri de ulei
masline 1 ceasca de ceapa rosie tocata 3 catei…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita
14 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din:
vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin,
patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei.
Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari 600 g carne tocata de vita 2
felii de paine 1 cescuta cu lapte 2 oua…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi de napolitana
14 October 2011
O
reteta delicioasa de parajitura cu foi de napolitana,miere, zahar,
nuci, cacao, unt, margarina. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 200
g miere polifloră 200 g zahăr 200 g nuci tocate 2 linguri cacao 100 g
unt 100 g margarina Mod de preparare: Se introduc foile de napolitană
puţin în cuptorul călduţ, să se usuce,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete evantai
14 October 2011
O
reteta simpla de vinete evantai din: vinete, ardei capia, parmezan,
ulei de masline, usturoi, marar si condimente. Ingrediente: 2 vinete 2-3
ardei capia 100 g parmezan 4 lingurite cu ulei de masline 4 cate de
usturoi marar condimente Mod de preparare: Taie vinetele in felii
subtiri, pe lungime. Aseaza-le intr-o tava, in forma…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu cartofi din: cartofi, unt, oua,
zahar, pemset, faina, nuci, smantana, praf de copt, coaja rasa de lamaie
si sare. Ingrediente: 5-6 cartofi mari (500 g) 4 linguri mari unt 4 oua
6 linguri zahar 4 linguri pesmet 2 linguri faina 3 linguri nuci
macinate 100 ml smantana 1/2 plic…
Read more »
Read more »
Musaca de legume
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca de legume din: vanata, ceapa,
rosii, dovlecel, usturoi, patrunjel, ulei, condimente si piper.
Ingrediente: 1 vanata 2 cepe 3-4 rosii 1 dovlecel 1 capatana de usturoi
patrunjel ulei condimente piper Mod de preparare: Spala vanata, tai-o
in felii potrivite, pune un praf de sare si lasa la…
Read more »
Read more »
Pachetele cu varza
14 October 2011
O
reteta de pachetele de varza din: varza, cimbru, condimente, piper,
ulei, faina, ulei, chimen si sare. Ingrediente: 1 varza cimbru
condimente piper ulei pentru aluat: 300 g faina 1/2 cescuta cu ulei 1/2
cescuta cu apa chimen sare Mod de preparare: Intr-un castron, framanta
faina cu un praf de sare, putin chimen, ulei…
Read more »
Read more »
Fantezie cu ciocolată si lichior
14 October 2011
O
reteta de fantezie cu ciocolata si lichior din: oua, zahar vanilat,
zahar pudra, lichior de oua, faina, praf de copt, ciocolata de menaj,
glazeura alba, glazura de ciocolata, jeleu colorat, unt si faina.
Ingrediente: aluat: 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 250 g zahăr pudră 250
ml lichior de ouă 125 g făină 125…
Read more »
Read more »
Cocktail Flamingo
14 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flamingo din: lichior de mure, rom alb, suc
de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl lichior de mure 2
cl rom alb suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare:
Mixam in shaker romul si lichiorul, apoi turnam intr-un pahar de
cocktail si completam…
Read more »
Read more »
Bors de varza
14 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de varza din: varza, ceapa, morcov, telina,
rosii, ciuperci, ulei, bors, marar verde, cimbru si sare. Ingrediente: 1
varza 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 rosii 3 ciuperci 5 linguri cu ulei
bors dupa gust 1 legatura de marar verde cimbru sare Mod de preparare:
Caleste ceapa. Adauga…
Read more »
Read more »
Spanac cu sos bechamel
14 October 2011
500
g spanac fiert si tocat se adauga peste un sos bechamel. Acesta se
prepara din 50 g unt (sau ulei), 1 lingura cu varf de faina alba, 300 ml
lapte, 2-3 catei de usturoi si 3 linguri de smantana, sare care se
fierbe la foc mic. Spanac cu sos bechamel Pofta buna!
Read more »
Read more »
Penne cu sos bolognez
14 October 2011
O
reteta delicioasa de penne cu sos bolognez, carne de porc, ceapa,
bulion, sare, piper, busuioc, patrunjel, ardei gras, rosii, ulei de
masline. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 200 ml
bulion de roşii un pachet de paste penne sare piper busuioc pătrunjel 1
ardei gras 2-3 roşii proaspete 2 linguri…
Read more »
Read more »
Corabioare cu ardei
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de corabioare cu ardei din: ardei grasi,
cabanosi, cartofi, cascaval, ceapa, condimente si ulei. Ingrediente: 4
ardei grasi diferite culori 2-3 cabanosi 3 cartofi 150 g cascaval 1
ceapa condimente ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja, in
apa cu condimente. Taie ardeii in jumatati, pe lungime si…
Read more »
Read more »
Pancakes cu afine si ricotta
14 October 2011
O
reteta delicioasa de pancakes cu afine si ricotta din: faina, parf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, oua, lapte batut, unt, vanilie,
afina si branza ricotta. Ingrediente: 220 g făină 2 linguriţe rase praf
de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 linguri
de zahăr 2 ouă 700 ml…
Read more »
Read more »
Felii de somon cu sparanghel
14 October 2011
O
reteta delicioasa de felii de somon cu sparanghel din; file de somon,
sparanghel, marar, piper rosu, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2
bucăţi de file de somon fără pieliţă (600 g fiecare) 2 crenguţe de
sparanghel verde 2 fire de mărar 1 linguriţă de piper roşu măcinat 4
linguri de ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Fusilli cu rosii cherry
14 October 2011
O
reteta delicioasa de fusili cu rosii cherry din: fusilli, rosii cherry,
ulei de masline, otet balsamic, parmezan, sare si piper. Ingrediente:
350 g de fusilli 20 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 1 lingură
oţet balsamic fulgi de parmezan (facultativ) sare piper Mod de
preparare: Pune o oală mare cu apă şi…
Read more »
Read more »
Sarmale false
14 October 2011
O
reteta delicioasa de sarmale fasole din: foi de placinta, varza, ceapa,
iaurt, branza de vaci, oua, cimbru, condimente si ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 1 varza 2 cepe 400 iaurt 200 g branza de vaci 3
oua cimbru condimente ulei Mod de preparare: Caleste in ulei incins
ceapa tocata fin. Adauga…
Read more »
Read more »
Despre uleiul de palmier
14 October 2011
O
dietă bazată pe ulei de palmier nu numai că nu creşte valorile
colesterolului din sânge, ci chiar contribuie la eliminarea
colesterolului rău din organism. Este foarte bogat în antioxidanţi.
Protejează împotriva atacului radicalilor liberi responsabili de
îmbătrânirea prematură şi de boli foarte grave precum cancerul. Ajută la
menţinerea sănătăţii pielii.
Read more »
Read more »
Crema cu arome de portocale
14 October 2011
O
reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua,
vanilie si zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 4 oua vanilie 4 linguri
zahar 5 linguri zahar (pentru imbracat forma) Mod de preparare: Se pun
într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe
mar¬ginea flăcării, până se topeşte zahărul, apoi…
Read more »
Read more »
Merele, mai dăunătoare pentru dinţi decât băuturile carbogazoase
14 October 2011
Merele
pot fi de patru ori mai dăunătoare pentru dantură decât băuturile
carbogazoase, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii
britanici. "Nu este vorba numai de ceea ce mâncăm, ci şi de cum mâncăm",
a declarat David Bartlett, de la Institutul de stomatologie din cadrul
King’s College din Londra, coordonator al noului studiu, care mai…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si morcov
14 October 2011
Prajitura
cu lamaie si morcov din: unt, zahar, morcov, oua, miez de nuca, semine
de mac, coaja si zeama de lamaie, faina si praf de copt. Ingrediente:
100 g unt 150 g zahar 1 morcov mare 5 oua 100 g miez de nuca 2 linguri
seminte de mac coaja rasa si zeama de la 2…
Read more »
Read more »
Chutney din sfeclă, ceapă şi mere
14 October 2011
O
reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle,
lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet
de vin rosu, seminte de chimen si sare. Ingrediente: 6 sfecle mai mici 1
lămâie 3 cepe mari 300ml apă 2 linguri seminţe de mărar 300g zahăr 450g
mere coapte 1…
Read more »
Read more »
Clatite italienesti cu smochine si mozzarella
13 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite italienesti cu smochine si mozzarella din:
faina, lapte batut, ulei, sare, ou, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
mozzarella, smochine si sunca de parma. Ingrediente: 1 cană de faină
1-1/2 cană de lapte bătut 1/4 cană ulei 1/4 linguriţă sare 1 ou 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de vita dulce picanta (video)
13 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de vita dulce picanta
Ingrediente: Pentru sosul dulce-picant: 1 lingura sos de soia 4 linguri
suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 1 lingura ulei de arahide 1-2
linguri zahar tos 1-2 linguri miere 1/2 castravete mic, taiat pe
lungime, scos semintele si apoi maruntit.…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie caramelizata
13 October 2011
O
reteta de crema de vanilie caramelizata din: lapte, zahar, galbenusuri,
zahar vanilat, sare, unt, esenta de portocala, coaja de portocala si
faina. Ingrediente: 600 ml lapte 10 linguri zahăr 4 gălbenuşuri un
pliculeţ de zahăr vanilat un praf de sare 50 g unt esenţă de portocale
coaja de la 2 portocale 4 linguri făină…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de legume la cuptor din: ciupercute, ardei
gras, rosii, ceapa, dovlecei, telina, morcovi, unt, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 10 pălării de ciupercuţe un ardei gras roşu
şi unul verde 3 roşii 3 cepe 2 dovlecei o ţelină mică şi 3 morcovi puţin
unt ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu ansoa
13 October 2011
O
reteta delicioasa de tartine cu anso din: cartof, paine, mozzarella,
fileuri de ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto de busuioc, masline,
sare, piper, salata rucola si ulei de masline. Ingrediente: un cartof
dulce o pâine feliată 300 g mozzarella un borcan fileuri de anşoa
picante două linguri de capere o lămâie 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pernuţe cu legume
13 October 2011
O
reteta de pernute cu legume din: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
dovlecel, ardei capia, fenicul, ardei gras, zahar tos, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, patrunjel, sos de rosii dulce si varza rosie.
Ingrediente: 500 g făină 260 ml apă două linguri de ulei de măsline 20 g
drojdie un dovlecel un ardei…
Read more »
Read more »
Clătite cu banane si nuci
13 October 2011
O
reteta de clatite cu banane si nuci din: faina, praf de copt, oua,
zahar, lapte, apa minerala, lamaie, ulei, sare, banane, nuci si gem
acrisor. Ingrediente: 450 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă 6 linguri
zahăr 200 ml lapte 200 ml apă minerală 1 lămâie ulei sare 2 banane 200
g…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez si scrob
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu orez si scrob din: ardei grasi,
orez, oua, carne tocata de vita, ceapa, rosii, ulei si condimente.
Ingrediente: 4 ardei grasi 1 cescuta de orez 4 oua 300 g carne tocata de
vita 1 ceapa 3 rosii ulei condimente Mod de preparare: Taie ceapa
marunt si caleste-o.…
Reteta zilei: Salata de conopida
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de conopida din: conopida,
maioneza, smantana, mustar, usturoi, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente: o conopida 7 linguri maioneza 5 linguri smantana 2 linguri
mustar usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Conopida se
rupe in buchetele si se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat, se paseaza…
Read more »
Read more »
Cocktail Reve D’or
13 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Reve D’or din: grand marnier, galiano, frisca
si suc de portocale. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 1 cl Galiano 2 cl
frisca lichida 4 cl suc de portocale Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna bautura
intr-o cupa de cocktail…
Read more »
Read more »
Eclere cu zmeura si migdale
13 October 2011
O
reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare,
faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra. Ingrediente: pentru
aluat: 250 ml ulei 1/2 lingurita sare 500 faina 8-10 oua pentru
umplutura: 600 ml frisca lichida 200 g zmeura 100 migdale uscate feliate
zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată cu pere sau gutui
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura de ciocolata cu pere sau gutui din: oua,
zahar praf, zahar tos, zahar vanilat, nuci, pesmet de biscuiti,
ciocolata neagra, unt, faina, pere sau gutui, lapte, cacao si zahar.
Ingrediente: 8 oua 250 g zahar praf 100 zahar tos 1 lingurita zahar
vanilat 100 g miez de nuci macinate 2…
Read more »
Read more »
Mâncare cubaneză
13 October 2011
O
reteta de mancare cubaneza din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, conopida, morcov, telina, frunze de telina, frunze de
patrunjel, ulei de masline, supa de carne, chimen, sare, piper si orez
cu bobul lung. Ingrediente: 500 g carne de porc tocata 1 ceapa rosie 3
catei de usturoi 3 ardei grasi (galben,…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel,
ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare,
carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi
1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean
patrunjel sare pentru perisoare: 500 g…
Read more »
Read more »
Clatite cu afine
13 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu afine din: faina, oua, lapte, apa
minerala, sare, afine, branza de vaci, smantana, zahar pudra, ulei si
frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat 125 g făină 2 ouă 200 ml
lapte 50 ml apă minerală 1 praf de sare pentru umplutură: 300 g afine
200 g brânză de vaci…
Read more »
Read more »
Şniţele de pui cu salată
13 October 2011
O
reteta de snitele de pui cu salata din: piept de pui, oua, faina, bere
blonda, rosii, marar, patrunjel, ridichi, otet balsamic, sos de soia,
piper, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si fulgi de ardei
iute. Ingrediente: un piept de pui 3 ouă 150 g făină 250 ml bere blondă 3
roşii o…
Read more »
Read more »
Aperitiv cald
13 October 2011
O
reteta de aperitiv cald din: ardei grasi, rosii, ciuperci, ceapa verde,
orez, cascaval, oua, ulei de masline, paine, usturoi, frunze de telina,
sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi roşii 2 ardei graşi (galben
şi verde) 2 roşii 200 g ciuperci 2 fire de ceapă verde (sau 1 fir de
praz, partea albă) 6…
Read more »
Read more »
Strudel cu banane si arahide
13 October 2011
O
reteta delicioasa de studel cu banane si arahide din: aluat de foitaj,
banane, unt de arahide, stafide, nuca de cocos, portocala, limeta, pudra
de scortisoara, pudra de cuisoare si zahar pudra. Ingrediente: un
pachet aluat de foitaj 4 banane 200 g unt de arahide 30 g stafide douî
linguri de nucă de cocos o…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu banane şi caramel
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar
brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema
caramel, caramele si banane. Ingrediente: 125 g făină, plus un vârf de
praf de copt 125g zahăr brun 12 5 g unt la temperatura camerei 2 ouă 75 g
piure de…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza
13 October 2011
O
reteta simpal si delicioasa de clatite cu branza din: faina, lapte,
oua, sare, ulei, branza de vaci, smantana, zahar cu aroma de vanilie si
coaja rasa de portocala. Ingrediente: 6 linguri faina 250 ml lapte 2 oua
1 praf sare 2 linguri ulei pentru uns tigaie pentru umplutura: 300 g
branza de vaci bine…
Read more »
Read more »
Tartă cu surimi
13 October 2011
O
reteta de tarta cu surimi din: faina, drojdie, apa, branza de vaci,
oua, smantana, cartof, batoane de surimi, ceapa verde, mazare, boabe de
porumb, zahar tos, sare, marar si piper. Ingrediente: 500 g făină 10 g
drojdie 250 ml apă 50 g brânză de vaci 3 ouă 75 ml smântână un cartof
dulce un…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu sote de legume
13 October 2011
O
reteta de carne de vita cu sote de legume din: carne de vita, ceapa,
usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, suc de rosii,
prez, sare, piper, sos de soia, zahar, ulei, ghimbir, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de vită (viţel) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
morcovi 2 ardei graşi…
Read more »
Read more »
Paste cu piept de pui
13 October 2011
O
reteta de paste cu piept de pui din: spaghete, dovlecel, vanata, pipet
de pui, ardei capia, usturoi, faina, vin alb demisec, rom, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, cimbru, parmezan si nuci. Ingrediente:
500 g spaghete colorate un dovlecel o vânătă mică două piepturi de pui
doi ardei capia 4 căţei de usturoi făină…
Read more »
Read more »
Fursecuri din castane
13 October 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de
castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci.
Ingrediente: 500g castane sau 400g piure de castane 2 gălbenuşuri 300g
unt 150g zahăr 1 lingură smântână 150g migdale măcinate 50g nuci
măcinate Mod de preparare: Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le
în lapte…
Read more »
Read more »
Cotlete de peşte cu legume
13 October 2011
O
reteta de cotlete de peste cu legume din: cotlete de peste alb, ardei
capia, lamai, porumb baby, orez, telina, alune, sos de soia, sare,
piper, salata rucola, seminte de fenicul si lamaie. Ingrediente: 4
cotlete peşte alb doi ardei capia două lămâi 300 g porumb baby o ţelină
mai mică 200 g orez jasmine…
Read more »
Read more »
Orez cu dovleac şi legume
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de orez cu dovleac si legume din: orez
jasmine, dovleac, mazare, porumb baby, ceapa, sos de soia, pudra de
scortisoara, sare, piper, ulei de floarea soarelui, anghinare si
fenicul. Ingrediente: 250 g orez jasmine 500 g dovleac de plăcintă 200 g
mazăre 200 g porumb baby două frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Tarta cu ardei copti
13 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu ardei copti din: faina, unt, sare, ardei
grasi, usturoi, ulei, mozzarella, busuioc verde, oua, lapte, sare si
piper. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 1 praf de sare pentru
umplutură: 5 ardei graşi roşii 2-3 căţei usturoi 2 linguri ulei 200 g
mozzarella (sau alt tip de brânză)…
Read more »
Read more »
Praline cu ciocolata si alune
13 October 2011
O
reteta delicioasa de praline cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos,
faina, cacao, alune, crema de ciocolata, oua, migdale, crema caramel,
frisca, ciocolata amaruie si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g unt 80 g
zahăr tos 200 g făină simplă 25 g cacao 40 g alune prăjite şi mârunţite
250 g cremă de ciocolată…
Read more »
Read more »
Legume la gratar cu sos
13 October 2011
O
reteta delicioasa de legume la gratar cu sos din: sfecla, vanata,
dovlecel, morcov, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, cartofi,
broccoli, otet, zahar tos, sare, piper, spanac si sos de soia.
Ingrediente: două sfecle roşii mai mici o vânătă un dovlecel un morcov 4
roşii o ceapă doi căţei de usturoi 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Placinta cu pere, struguri si nuci
13 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu pere, struguri si nuci din: faina,
sare, unt, apa, pere, nuci, suc de portocale, coaja de portocala, boabe
de struguri, zahar tos si faina. Ingrediente: aluat: 300 g faina 1/2
lingurita sare 200 g unt aproximativ 125 ml apa foarte rece umplutura:
2-3 pere mari coapte 100 g nuci…
Read more »
Read more »
Tarta cu piure si carnati cabanos
13 October 2011
O
reteta de tarta cu piure si carnati cabanos din: cartofi albi, carnati
cabanos, margarina, smantana, ardei gras, cascaval, faina, drojdie, apa
calduta, zahar si condimente. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 2 carnati
cabanos 2 linguri cu margarina 2 linguri cu smantana 1 ardei gras 100 g
cascaval 500 g faina 25 g drojdie 250…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de peste din: cartofi rosii, peste, ceapa,
morcov, telina, rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute si
bors. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 1 kg peste 2 cepe 1 morcov 1
telina 4 rosii 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 legatura de
leustean 1 ardei iute bors dupa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si vanilie
13 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si vanilie din: oua, zahar,
lamaie, ulei, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, apa si zeama
de lamaie. Ingrediente: 8 ouă 400 g zahăr 1 lămâie 150 ml ulei 350 g
făină 150 g amidon 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat pentru sirop:
300 ml…
Read more »
Read more »
Melci cu mere si cacao
12 October 2011
O
reteta de melci cu mere si cacao din: unt, ou, migdale, faina, mere,
praf de copt, portocale, zahar pudra, pudra de cocos, sare, zahar
vanilat si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt un ou 200 g migdale 350 g
făină 3 mere o linguriţă praf de copt două portocale 100 g zahăr pudră
două…
Read more »
Read more »
Şniţele de porc cu legume
12 October 2011
O
reteta simpla de snitele de porc cu legume din: snitele de porc,
dovlecel, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, cimbru, cartofi si telina. Ingrediente: 4 şniţele de porc
un dovlecel 4 roşii doi ardei capia o ceapă 3 căţei de usturoi ulei de
floarea-soarelui sare piper cimbru cartofi ţelină…
Read more »
Read more »
Crochete învelite in somon
12 October 2011
O
reteta de crochete invelite in somon din: cascaval, faina, unt, oua,
rozmarin, carpacio de somon, cascaval, praf de copt, limete, sare, piper
si boia iute. Ingrediente: 200 g caşcaval 200 g făină 200 g unt două
ouă o lingură de rozmarin tocat 300 g carpacio de somon 300 g caşcaval
feliat o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu sos iute
12 October 2011
O
reteta delicioasa de artofi dulci cu sos iute din: cartofi, mozzarella,
ulei de masline, unt, miere, alune, migdale, piper rosu, portocala,
ardei, sare si salata rucola. Ingrediente: 3 cartofi dulci 200 g
mozzarella două linguri de ulei de măsline 50 g unt 3 linguri de miere
100 g alune crude 50 g migdale crude…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cremă de scortisoară
12 October 2011
O
reteta de prajitura cu nuci si crema de scortisoara din: oua, zahar
vanilat, zahar praf, lamaie, miez de nuca, pesmet sau gris, unt si
faina, galbenusuri, vanilie, scortisoara, lapte, frisca si nuci.
Ingrediente: 12 oua 1 lingura zahar vanilat 250 g zahar praf 1 lamaie
250 g miez de nuci macinate 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Cocktail Emanuella
12 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Emanuella din: jambosala, rachiu, siropde
grenadine, frisca, galbenus si ciocolata. Ingrediente: 3 cl Jambosala 2
cl rachiu obtinut din zmeura 2 cl sirop de grenadine 2 cl frisca 1
galbenus ciocolata rasa Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail, Decoram cu…
Read more »
Read more »
Gofre cu ciocolată si rodii
12 October 2011
O
reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si rosii din: faina, oua, unt,
zahar, tos, lapte, ciocolata neagra, migdale, rodii, amidon, praf de
copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 300 g făină 3 ouă 65 g unt 50 g
zahăr tos 400 ml lapte dulce 200 g ciocolată neagră 100 g migdale 3
rodii o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui fript in 5 arome (video)
12 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui fript in 5 arome: Ingrediente:
Pentrul sosul marinat: 1 lingura ulei de arahide 3 catei de usturoi,
pisati 2 linguri ghimbir ras 1 lingura vin de orez 2 linguri sos de soia
light 2 linguri pudra 5 arome 2 linguri miere Pentru pui: 1 kg pulpe…