Retete de Paste:
Cocktail de vin cu fructe
8 October 2011
Intr-o
carafă, amestecă 1 sticlă de vin rose, răcit, cu 50 ml lichior de
portocale, 75 ml ţuică de fructe, 1-2 piersici, tăiate felii subţiri, şi
1 măr roşu, tăiat felii subţiri. Tine la frigider până serveşti. Adaugă
700 ml limonadă răcită şi serveşte.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biban la tigaie cu broccoli şi vinegretă de lămâie
8 October 2011
O
reteta delicioasa de biban la tigaie cu broccoli si vinegreta de lamaie
din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere,
ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri, de 140g fiecare un broccoli mic
o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere mici 6
anşoa, mărunţite o lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Tartine cu peste, castraveţi şi capere
8 October 2011
O
reteta delicioasa de tartine cu peste, castraveti si capere din: ulei
de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete,
marar, capere, somon afumat si paine de secara. Ingrediente: 1 lingura
ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul
de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr tos…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti
8 October 2011
O
reteta de gogosari umpluti din: gogosari, carne tocata, orez, ceapa,
ulei, pasta de tomate, suc de rosii, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 gogosari 600 g carne tocata (amestec vita/porc) 100 g
orez 2 cepe 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 500 ml suc de rosii 1
legatura de patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creveti cu sos dulce-acrisor (video)
8 October 2011
O reteta video despre cum se prepara creveti cu sos dulce acrisor: Cum se prepara Creveti cu sos dulce acrisor
Read more »
Read more »
Fidea de orez cu pak-choi si creveti
8 October 2011
O
reteta de fidea de orez cu pak choi si creveti din: fidea de orez, ulei
de floarea soarelui, pak choi, creveti decorticati, germeni de bambus,
rosii cherry, ulei de arahide, ceapa verde, ghimbir, supa concentrata de
pui, sos de soia, smidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 200 g
fidea de orez ulei de…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui cu telina si sfecla rosie
7 October 2011
O
reteta delicioasa de pastrama de pui cu telina si sfecla rosie din:
pastrama de pui, telina, sfecla rosie, ceapa rosie, ulei, supa de pui,
seminte de coriandru, marar, sare si piper. Ingrediente: pastrama de pui
400 g telina 300 g sfecla rosie fiarta 1 ceapa rosie 50 ml ulei 250 ml
supa de pui…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu oua si icre rosii
7 October 2011
O
reteta delicioasa de paine prajita cu oua si icre rosii din: oua,
ceapa, fire de marar, smantana, paine prajita si icre rosii.
Ingrediente: 6 ouă 1 ceapă mică, tocată mărunt câteva fire de mărar,
tocat 200 g smântână cu procent scăzut de grăsimi 8 felii de pâine
prăjită 50 g icre negre sau roşii…
Read more »
Read more »
Dulceata de merisoare
7 October 2011
O
reteta de dulceata de merisoare din: merisoare, zahar brun, apa, zeama
de lamaie si baton de vanilie. Ingrediente: 1 kg merisoare 1 kg zahar
brun 450 ml apa 1 lingura cu zeama de lamaie 1 baton de vanilie Mod de
preparare: Curata merisoarele de codite si frunze. Spala-le in mai
multe ape si…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii si vinete
7 October 2011
O
reteta de tarta cu rosii si vinete din: foi de placinta, vanata, rosii,
branza de vaci, gris, oregano, ceapa verde, oua, pesmet, sare, piper,
marar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: foi de plăcintă o
vânătă 3 roşii 300 g brânză de vaci 100 g brânză telemea două linguri de
griş o lingură de…
Read more »
Read more »
Pui cu gutui şi smântână
7 October 2011
O
reteta de pui cu gutui si smantana din: piept de pui, gutui, smantana,
ceapa, ulei de masline, zahar, rozmarin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500g piept de pui 3 gutui mari 300g smântână de gătit
(nefermentată) 1 ceapă 50ml ulei de măsline 2 linguri de zahăr 2-3 fire
de rozmarin 1 leg. pătrunjel sare…
Read more »
Read more »
Orez prăjit cu curry
7 October 2011
O
reteta de orez prajit cu curry din: orez, carne de pui, carne de porc,
creveti, arpagic, usturoi, lemongrass, coriandru, ardei iute, ulei de
arahide, curry, ou, lime, zahar, sos de peste, sare, piper si marar.
Ingrediente: 240 g orez thailandez, cu bobul lung 100 g carne de pui 50 g
carne de porc 150…
Read more »
Read more »
Prăjiturele din griş
7 October 2011
O
reteta de prajiturele din gris din: gris, zahar, unt, apa, fulgi de
cocos, seminte de mac si seminte de cardamom. Ingrediente: 225 g griş
450 g zahăr 100 g unt 600 ml apă 4 linguri fulgi de cocos (uscaţi) 1
lingură seminţe de mac 6 seminţe de cardamom Mod de preparare:
Amestecă într-o…
Read more »
Read more »
Gasca si arpagic in sos de vin
7 October 2011
O
reteta de gasca si arpagic in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu
sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 800 g piept sau pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec
600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon
7 October 2011
O
reteta de chiftelute cu branza de capra si tarhon din: faina, praf de
copt, pudra de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema
de branza, piper si frunze de ceapa tocata. Ingrediente: 350 g făină, cu
un praf de copt 1/2 linguriţă pudră de muştar 50 g unt 1 lingură
tarhon, proaspăt…
Read more »
Read more »
Supa mexicana
7 October 2011
O reteta delicioasa de supa din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi,
cartofi, dovlecel, ardei gras, telina, rosii, ardei iute, seminte de
chimen, oregano, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită 2 linguri
ulei 1ceapă mare 2 morcovi mari 2 cartofi 1 dovlecel 1 ardei gras
1tulpină de telină 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Rulouri de vita picante (video)
7 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara rulouri de vita picante:
Ingrediente: Pentru vita: 400g file vita 2 linguri ulei de arahide 1
lingurita vin de orez Shaoxing 1 lingura sos de soia light un varf de
sare 1 mana coriandru proaspat, tocat marunt 1 ceapa verde, taiata fin
Pentru maioneza wasabi: 1 lingurita pasta…
Read more »
Read more »
Chifteluţe dulci indiene
7 October 2011
O
reteta de chiftelute dulci indiene din: faina de naut, zahar, unt ghee,
cardamom, nucsoara si nuca de cocos. Ingrediente: 500 g faină de năut
500 g zahăr 200 g unt ghee 5 seminţe de cardamom 1 vârf de cuţit
nucşoară pentru decor: nucă de cocos proaspătă (rasă) Mod de
preparare: Coace faina într-o…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac
7 October 2011
O
reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, ou, sare, otet, zahar,
scortisoara, nucsoara, ghimbir. Ingrediente aluat: 300 g făină 150 g
unt sau margarina 1 ou 1 praf de sare 1 linguriţă otet Ingrediente
umplutura: 800 g dovleac 300 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1
praf nucşoară rasă 1 linguriţă ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Desert cu branza dulce
7 October 2011
O
reteta gustoasa de desert cu branza dulce, faina, unt, oua, zahar,
praf de copt, sare, zahar vanilat, pere, coaja de lamaie, gelatina,
zahra brun. Ingrediente blat: 200 g făină 100 g unt (sau margarină) ou
75 g zahăr 1 praf de copt 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 500
brânză de vaci proaspătă 200…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cârnaciori
7 October 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu carnaciori din: carnaciori de porc,
patrunjel, ceapa verde, aluat fraged, ou, seminte de dovleac, hrean si
maioneza. Ingrediente: 400 g cârnâciori de porc, curăţaţi de pieliţă 2
linguri pătrunjel, proaspăt tocat 6 cepe verzi, tocate 500 g aluat
fraged, la temperatura camerei 1 ou bătut seminţe de dovleac pentru…
Read more »
Read more »
Placinta cu pere
7 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu pere, ulei, faina, sare, faina, apa,
margarina, zahar, ou, scortisoara si coaja de lamaie. Ingiedtente
aluatul l: 1 cană apă 4 linguri ulei 1 praf de sare făină cât cuprinde
Ingrediente aluat 2: 250 g margarina 7 linguri faina Ingrediente
umplutura: 6 pere mari 200 g zahăr 4 coaja…
Read more »
Read more »
Budincă de fidea cu migdale
7 October 2011
O
reteta delicioasa de budinca de fidea cu migdale din: fidea, lapte
dulce, zahar tosi, oua, lamaie, migdale, compot de caise, zahar
vanilinat, sare, pudra de scortisoara si sos de siocolata. Ingrediente:
400 g fidea un litru lapte dulce 100 g zahăr tos 4 ouă o lămâie 100 g
migdale un borcan compot de caise…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de gogonele
7 October 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de gogonele din: gogonele, apa, otet,
zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg gogonele 2 l apa 300 ml otet pentru
sirop: 1 kg zahar 500 ml apa 1 lamaie Mod de preparare: Alege gogonele
nu prea mari. Spala-le si pune-le la fiert in 2 l de apa cu otet…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta
7 October 2011
O
reteta de pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de
oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 800 g pastrama de oaie 2 cepe 2 catei de usturoi 1 l bere
300 g malai 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
pastrama…
Read more »
Read more »
Cocktail High In The Sky
7 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hing In The Sky din: votca, capmari, creme de
bananes si bitter lemon. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Campari 1 cl
Creme de Bananes (lichior de banane) Bitter Lemon Mod de preparare: Se
mixeaza bine cu gheata votca, Campari-ul si lichiorul in shaker, apoi
se toarna bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si caramel
7 October 2011
O reteta delicioasa de tarta cu mere si caramel, zahar, unt, oua,
lapte, esenta de rom, apa, sare, praf de copt. Ingrediente: 8 mere
potrivite 400 g zahăr 250 g unt 4 ouă 500 ml lapte 1 esenţă de rom 1 ou
pentru uns tarta Ingrediente bat: 200 g unt 4 linguri zahăr 6…
Read more »
Read more »
Paste cu muşchi de porc
7 October 2011
O
reteta de paste cu muschi de porc din: paste penne integrale, muschi de
porc, ciuperci, boia dulce, pudra curry, ceapa, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, usturoi si rosii. Ingrediente: 400 g paste
penne integrale 800 g muşchi de porc 500 g ciuperci o lingură de boia
dulce o linguriţă de pudră de…
Read more »
Read more »
Pui cu lapte de cocos
7 October 2011
Pui
cu lapte de cocos din: pui, lapte de cocos, ardei capia verzi, frunze
de lamai, lime, sos de peste, coriandru, ghimbir, piper negru boabe si
frunze de coriandru. Ingrediente: 1 pui 400 ml lapte de cocos 3 ardei
capia verzi 4 frunze de lămâi 1 lime 2 linguri sos de peşte 4-5
frunze de…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac şi şunca
7 October 2011
O
reteta de tarta cu spanac si sunca din: aluat, spanac, ceapa, ulei de
floarea soarelui, sunca, oua, lapte si mustar de dijon. Ingrediente: 500
g aluat fraged, gata preparat 250 g spanac 1 ceapă, tăiată peştişor 1
lingură ulei de floarea soarelui 300g şuncă, tăiată cuburi 6 ouă, bătute
5 linguri lapte sau smântână…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume
7 October 2011
O
reteta delicioasa de aperitiv cu legume: ceapa, morcov, cartofi,
dovlecei, oua, parmezan, lapte, unt, patrunjel uscat, oregano, sare,
piper. Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 3 cartofi 1 dovlecel 8 ouă 1 cană
parmezan ras 1/2 cană lapte 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel uscat 1
linguriţă oregano sare piper Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui
7 October 2011
O
reteta gustoasa de ostropel de pui din: carne de pui, ceapa, cartofi,
vin alb, paste, fasole verde, paste de tomate, usturoi, ulei, sare, boia
iute. Ingrediente: 4 pulpe de pui mai mici 1 ceapă 2 cartofi 1 pahar
vin alb 1 cescută de cafea cu paste rotunde 100 g fasole verde 3 linguri
pastă…
Read more »
Read more »
Orez cu tofu si fasole verde
7 October 2011
O
reteta delicioasa de orez cu tofu si fasole verde din: branza tofu
picanta, orez, fasole verde, ceapa verde, uleid e masline si sare.
Ingrediente: 200g branza tofu picanta 200g orez cu bobul lung 100g
fasole verde pastai 1 ceapa verde 2 linguri ulei de masline sare Mod
de preparare: Clatim orezul in trei…
Sos indian cu ardei iute si curmale
7 October 2011
O
reteta de sos indian cu ardei iute si curmale din: tamarind, curmale,
ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, chimen, zahar, curcuma, ulei de
arahide si patrunjel. Ingrediente: 150 g tamarind proaspăt 3 curmale 1/2
ceapă 2 căţei de usturoi 20 g ghimbir 2 ardei iuţi roşii (uscaţi) 1
linguriţă boabe de muştar 1 linguriţă chimen…
Read more »
Read more »
Crochete din fasole
7 October 2011
O
reteta de crochete din fasole din: fasole boabe alba, tofu, galbenus,
patrunjel, pesmet, faina, ou, ulei de floarea soarelui, sare, piper,
broccoli si ketchup picant. Ingrediente: 400 g fasole boabe albă, cu
bobul mediu 2 linguri tofu ras 2 cartofi 1 gălbenuş 1 lingură
pătrunjel proaspăt 7 linguri pesmet 50 g faină 1 ou…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu ciuperci
6 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de legume cu ciuperci din: ciuperci, ardei
capia, ardei gras, praz, morcov, telina, fasole rosie boabe, boabe de
porumb, seminte de floarea soarelui, marar, sare si piper. Ingrediente:
500 g ciuperci doi ardei capia un ardei gras un fir de praz un morcov un
sfert de ţelină 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Cocktail Face Saver
6 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Face Saver din: votca, lichior de cafea,
irish cream si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl lichior de
cafea 3 cl lichior Irish Cream 10 cl suc de portocale Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata, apoi turnam bautura
intr-un pahar tip balon.
Read more »
Read more »
Cum se prepara peste calugar cu sos de soia cu susan (video)
6 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara peste calugar cu sos de soia cu
susan: Ingrediente: 2 fileuri peste calugar (monkifsh), fara oase sare
si piper alb 3 linguri ulei de arahide 4 catei de usturoi, tocati fin
2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si tocat marunt 1 ardei iute, fara
seminte, taiat felii 1…
Read more »
Read more »
Legume la abur cu somon
6 October 2011
O
reteta de legume la abur cu somon din; morcovi baby, varza de
bruxelles, mazare, somon afumat, arpagic, unt, miere, lamaie, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 300 g morcovi baby 300 g varză de
Bruxelles 400 g mazăre 500 g somon afumat 200 g arpagic 75 g unt o
lingură de miere o lămâie sare…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu pere
6 October 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu pere din: faina, ciocolata neagra,
unt, zahar tos, drojdie, oua, sare, lapte dulce, pere, pudra de
scortisoara, pudra de cacao, zahar vanilinat si dulceata de pere.
Ingrediente: 500 g făină 110 g ciocolată neagră 100 g unt 70 g zahăr tos
15 g drojdie 3 ouă sare 140 ml…
Read more »
Read more »
Tort cu iaurt şi căpşuni
6 October 2011
O
reteta delicioasa de tort cu iaurt si capsuni din: oua, zahar, sare,
zahar vanilat, faina, amidon, cacao, praf de copt, gem de caise, foi de
gelatina, branza de vaci, iaurt, suc de lamaie, frisca, praf de glazura,
suc de mere si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 ouă 140 g zahăr sare 1
plic zahăr vanilinat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu ţelină
6 October 2011
O
reteta de ciorba de pui cu telina din: pui, rosii, morcovi, telina,
bors, ceapa, pastarnac, patrunjel, orez, sare, piper, patrunjel,
smantana si ardei iute. Ingrediente: un pui mai mic 4 roşii doi morcovi o
ţelină mai mică 500 ml borş 4 cepe mici o rădăcină de păstărnac o
rădăcină de pătrunjel 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Cheese cake cu zmeură
6 October 2011
O
reteta delicioasa de Cheese cake cu zmeură din: faina, sare,
scortisoara, zahar, unt rece, ou, zmeura, oua, branza de vaci, amidon,
suc de lamaie, coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 175 g făină
integrală sare scorţişoară măcinată 50 g zahăr 75 g unt rece 1 ou
compoziţie de brânză: 400 gzmeură 100 g…
Read more »
Read more »
File de peşte cu pesto
6 October 2011
O
reteta de file de peste cu pesto din: fileuri de peste alb, rosii, sos
pesto, boabe de piper, usturoi, vin alb demisec, sare, cimbru, cartofi
si orez. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 4 roşii 4 linguriţe cu sos
pesto o lingură cu boabe de piper 4 căţei de usturoi 200 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Tort de bezea cu fructe asortate
6 October 2011
O
reteta de tort de bezea cu fructe asortate din: albusuri, suc de
lamaie, zahar pudra, malai, praf de cacao, fructe asortate, zahar pudra
si frisca. Ingrediente: 8 albuşuri 2 linguri suc de lămâie 400 g zahăr
pudră 2 linguri mălai fin măcinat 1 lingură praf de cacao Cremă: 500 g
fructe asortate (coacăze, zmeură,…
Read more »
Read more »
Gaina cu crema de foie gras
6 October 2011
O
reteta delicioasa de gaina cu crema de foie gras din: gaina, ceapa,
usturoi, lamaie, vin alb, faina, unt, cuisor, cimbru, dafin, sare,
piper, foie gras, galbenusuri si smantana. Ingrediente: 1 găină, cca 1,8
kg 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lămâie 100 ml vin alb 2 linguri făină
150 g unt 1 cuişor…
Read more »
Read more »
Crumble de pere
6 October 2011
O
reteta delicioasa de crumble de pere din: pere, apa, zahar, zahar brun,
scortisoara, baton de vanilie, pesmet, faina si unt. Ingrediente: 8-10
pere 60 ml apa 100 g zahar 50 g zahar brun 30 g scortisoara 1 baton de
vanilie 100 g pesmet 100 g faina 100 g unt Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Legume picante cu curcuma
6 October 2011
O
reteta de legume picante cu curcuma din: vinete, ardei grasi, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute rosu, boabe de mustar, stafide, zahar brun,
otet rosu, ulei de arahide si sare. Ingrediente: 2 vinete mari 2 ardei
graşi 2 cepe 4 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 ardei iute roşu 1
lingură boabe de…
Read more »
Read more »
Prajitura la tava cu capsuni
6 October 2011
O
reteta de prajitura la tava cu capsuni din: margarina, zahar, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, capsuni, frisca si zahar pudra.
Ingrediente: 320 g margarină 300 g zahăr 3 plicuri zahăr vanilinat 5 ouă
500 g făină 1 plic praf de copt 1 kg căpşuni 200 ml frişcă 2 linguri
zahăr pudră …
Read more »
Read more »
Languste
6 October 2011
O
reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi,
fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste,
smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6
cozi de langustă, congelate 2 haşme 1 căţel de usturoi 1 bulb de fenicul
3 roşii 1 lingură pastă de tomate 200…
Read more »
Read more »
Cocktail Gladness
6 October 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Gladness din: votca, chartreuse verte si
masline. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Chartreuse Verte 3 masline Mod
de preparare: mixam bine cu gheata votca cu Chartreuse in shaker, apoi
turnam intr-un pahar de cocktail. Servim cu betisoare cu masline.
Read more »
Read more »
Sarlota de zmeura
6 October 2011
O
reteta delicioasa de sarlota de zmeura din: zmeura, foi de gelatina,
oua, zahar tos, zahar pudra, frisca si piscoturi. Ingrediente: 400 g
zmeură 7 foi gelatină 5 ouă 40 g zahăr tos 30 g zahăr pudră 250 ml
frişcă 20 pişcoturi Mod de preparare: Se paseaza 200 g zmeura. Se
inmoaie gelatina in…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu sfeclă
6 October 2011
O
reteta de salata de fasole cu sfecla din: fasole verde, sfecla rosie,
morcovi, rosii cherry, ridichi, branza feta, ceapa rosie, coriandru,
migdale, otet balsamic, ulei de masline, parmezan, sare, piper, ardei
capia si ardei iute. Ingrediente: 350 g fasole verde două sfecle roşii
mici doi morcovi 8 roşii cherry 4 ridichi 10 g brânză…
Read more »
Read more »
Pui Tandoori
6 October 2011
O
reteta delicioasa de Pui Tandoori din: pulpe de pui, iaurt, usturoi,
ghimbir, coriandru, chimen, curcuma, boia iute, zeama de lamaie, ulei de
masline extravirgin si colorant alimentar. Tandoor este un model de
cuptor confecţionat din lut ars, de forma unui borcan mare, cu pereţii
formând un glob cu gâtul îngustat, îngropat parţial în sol.…
Read more »
Read more »
Tartă de prune cu bezea
6 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta de prune cu bezea din: galbenusuri, praf de
copt, faina, unt, iaurt, zahar, esenta de vanilie, albusuri, suc de
lamaie, prune si pesmet. Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic praf de copt
400 g faina 200 g unt 100 ml iaurt 100 g zahar esenta de vanilie
bezeaua: 4 albusuri 200…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de prune
6 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa,
nuci si baton de vanilie. Ingrediente: 2 kg prune 3 kg zahar 300 ml apa
400 g nuci 1 baton de vanilie Mod de preparare: Pune nucile să se
rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între
palme pentru…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne de vita tocata
6 October 2011
O
reteta de ardei umpluti cu carne de vita tocata din: ardei grasi,
faina, ulei, bulion, sare, piper, ceapa, ulei, ou, patrunjel, marar,
carne de vita tocata, orez si bulion. Ingrediente: 15 ardei grasi 3
linguri faina 4 linguri ulei 250 ml bulion sare si piper umplutura: 1
ceapa mare 1 pahar apa 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu mandarine
6 October 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu mandarine din: unt, faina, faina de
grau integrala, zahar tos, smantana, oua, cacao, ciocolata neagra, sare,
esenta de rom, mandarine confiate si dulceata de caise. Ingrediente:
200 g unt 200 g făină 100 g făină de grâu integrală 100 g zahăr tos 10 g
drojdie 50 g smântână două…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu oua si maioneza de soia
6 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu oua si maioneza de soia
din: rosii, oua, maineza de soia, branza de soia, verdeata si salata
verde. Ingrediente: 6 roşii 3 ouă 100 g maioneză de soia 50g brânză din
soia verdeaţă 1 salată verde Mod de preparare: Se taie roşiile
transversal pe din…
Read more »
Read more »
Orez cu tofu
6 October 2011
O
reteta de orez cu tofu din: tofu, orez, ulei, usturoi, ardei rosu,
curry, bulion, ceapa verde, sos de soia si verdeata. Ingrediente: 400g
tofu 250g orez 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu tăiat
felii 1 linguriţă curry 1 lingură bulion 6 cepe verzi 2 linguriţe sos de
soia verdeaţă …
Read more »
Read more »
Ghiveci de roşii cu dovlecei
6 October 2011
O
reteta de ghiveci de rosii cu dovlecei din: rosii cherry, ulei de
masline, dovlecei, usturoi, ceapa, ardei capia, ardei iute, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii cherry 1oo ml de ulei de măsline 4
dovlecei 2 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 ardei capia 1 ardei iute mic 1
legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Zahărul — tipuri şi calorii
6 October 2011
Zaharul
alb – Rafinarea zahărului presupune un întreg lanţ de procedee
tehnologice care-i afectează calităţile nutritive; practic, cristalele
albe sunt doar glucide goale, fără nutrienţi. – 387 de calorii/100 g
Zaharul brun - Este zahăr alb rafinat colorat cu puţină melasă
(nutrientul principal îndepărtat în faza de rafinare). Il recunoşti
lesne: cristalele au formă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort
6 October 2011
O
reteta delicioasa de tort din: oua, zahar, sare, miez de baton de
vanilie, coaja de lamaie, faina, praf de copt, foi de gelatina, crema de
branza de vaci, zahar fin, suc si coaja de lamaie, lapte, zmeura,
frisca, caise, zahar si boabe de zmeura. Ingrediente: 4 ouă 150 g zahăr
sare miezul de la…
Read more »
Read more »
Budincă de chiftele
6 October 2011
O
reteta delicioasa de budinca de chiftele din: carne de porc, carne de
porc, oua, paine, cartofi, morcov, usturoi, smantana, faina, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, ardei capia si castraveti
murati. Ingrediente: 200 g carne de vită 300 g carne de porc 4 ouă o
felie de pâine un cartof un morcov 4…
Read more »
Read more »
Gem de kiwi
6 October 2011
O
reteta de gem de kiwi din: kiwi, zahar tos, apa, lamaie si rom.
Ingrediente: 1 kg kiwi 900 g zahar tos 1 cana cu apa 1 lamaie 50 ml rom
Mod de preparare: Curăţă fructele de kiwi de coajă cât de subţire poţi
şi îndepărtează partea dură. Taie fructele cubuleţe, pune-le într-un
castron…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu trufe
5 October 2011
O
reteta delicioasa de Scoici Saint-Jacques cu trufe din: scoici saint
jacques, trufa, unt, ceapa, sare, piper, scoici, ciuperci de cultura,
hasme, smantana, unt si vin alb sec. Ingrediente: 24 scoici mari
saint-jacques, fără valve 1 trufă (cca 50 g) 40 g unt câteva fire ceapă
de tuns sare piper măcinat proaspăt pentru sos: 300…
Cocktail Ada
5 October 2011
O
reteta simpla de cocktail Ada din: votca, rom alb, campari, vermut rosu
si limeta. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl rom alb 1 cl Campari 1 cl
vermut rosu felie de limeta Mod de preparare: Mixam bine ingredientele
cu gheata si turnam bautura intr-un pahar de whisky. Decoram cu o felie
de limeta.…
Read more »
Read more »
Tartine cu macrou
5 October 2011
O
reteta de tartine cu macrou din: macrou marinat, unt, iaurt, lapte
dulce, oua, malai, faina de grau, rosii uscate, sare, praf de copt,
salata verde, piper, marar, oregano uscat si lamaie. Ingrediente: 400 g
macrou marinat 50 g unt 250 ml iaurt mai gras 100 ml lapte dulce două
ouă 120 g mălai 60…
Read more »
Read more »
Gem de mure
5 October 2011
O
reteta de gem de mure din: mure, zahar si zahar vanilat. Ingrediente:
1,5 kg mure 1,5 kg zahar 3 pliculete cu zahar vanilat Mod de
preparare: Spală murele şi scurge-le de apă. Pune într-o cratiţă,
alternativ, un strat de mure, unul de zahăr amestecat cu zahăr vanilat
până se termină întreaga cantitate. Lasă…
Read more »
Read more »
Crema de fasole uscata cu foie gras
5 October 2011
O
reteta de crema de fasole uscata cu foie gras din: boabe de fasole,
foie gras, bouqet garni, supa de pasare, smantana, hasmatuchi, sare si
piper. Ingrediente: 300 g boabe de fasole 300 g foie gras crud 1 bouquet
garni 2 cuburi concentrat de supa de pasare 150 ml smantana lichida 3
fire de hasmatuchi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de pepene galben
5 October 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de pepene galben din: pepene galben,
zahar, fistic, ghimbir si pectina. Ingrediente: 1 pepene galben (circa
1,5 kg) 1 kg zahar 100 g fistic 50 g ghimbir proaspat 1 lingurita cu
pectina Mod de preparare: Spală pepenele, curăţă-l de coajă şi
taie-lîn cubuleţe potrivit de mari sau bulgăraşi, cu…
Read more »
Read more »
Minuturi cu rozmarin
5 October 2011
O
reteta delicioasa de minuturi cu rozmarin din: apa, sare, unt , oua,
faina, rozmarin, branza de vaci, cascaval, sare, piper, migdale si
alune. Ingrediente: 250 ml apă un sfert de linguriţă de sare 60 g unt 4
ouă 250 g făină o lingură de rozmarin tocat 200 g brânză de vaci 200 g
caşcaval…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu sos de brânză
5 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de antricot de vita cu sos de branza din:
antricot de vita, ulei de masline, otet balsamic, vin alb sec, usturoi,
smantana si branza cu mucegai. Ingrediente: 2kg antricot de vită pentru
marinata: 2 linguri ulei de măsline 100 ml oţet balsamic 1 pahar vin alb
sec 4 căţei de…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi
5 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi din: cartofi, sare,
ceapa, otet alb de vin, piper, ulei de masline, rosii si usturoi.
Ingrediente: 500 g cartofi sare o ceapă şase linguri de oţet alb de vin
piper şase linguri de ulei de măsline 250 g roşii câţiva căţei de
usturoi Mod de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sepii
5 October 2011
O
reteta delicioasa de Spaghete cu sepii din: sepii, ceapa, usturoi,
ardei iute, chili iute, ulei de masline extravirgin, cerneala de sepie
ci coaja de lamaie. Ingrediente: 2 sepii medii (300g) 1/4 ceapă 2 căţei
de usturoi seminţe de ardei iute (râşnite) chili iute ulei de măsline
extravirgin 1 săculeţ cerneală de sepie 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Vodka
5 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Campari vodka din: campari, votca si lamaie.
Ingrediente: 3 cl Campari 3 cl votca o felie de lamaie Mod de
preparare: Mixam bine in shaker votca cu Campari si cu gheata, apoi
turnam bautura in paharul de whisky. Decoram cu o felie de lamaie.
Read more »
Read more »
Marmelada de portocale
5 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de marmelada de portocale din: portocale,
zahar si apa. Ingrediente: 0,8 kg portocale 1 kg zahar 750 ml apa Mod
de preparare: Curata portocalele de coaja, dar lasa-le un strat subtire
din partea alba. Pune-le intr-un vas cu apa rece cat sa le acopere si
lasa-le 24 de ore…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu manatarci uscate
5 October 2011
O
reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de
rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 3 piepţi de raţă îndopată 200 g slănină
afumată, tocată 50 g mânătărci uscate 1 linguriţă rozmarin uscat 4 fire
de cimbru 2 foi de dafin sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de paine
5 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de pui cu rosii si ciuperci sub capac de
paine din: pui, rosii, usturoi, ciuperci, vin alb, pasta de ardei iute,
foi de dafin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui de aproximativ
2 kg 4 rosii 5 catei de usturoi 400-500 g ciuperci (proaspete sau la
borcan) 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ananas confiat
5 October 2011
O
reteta de prajitura cu ananas din: oua, zahar tos, ciocolata neagra,
faina, amidon, cacao, unt, frisca, ananas confiat, praf de copt, zahar
vanilat, sare, ulei, zahar pudra si glazura de ciocolata. Ingrediente: 7
ouă 250 g zahăr tos 220 g ciocolată neagră 100 g făină 50 g amidon o
lingură de cacao 60 g…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu legume
5 October 2011
O
reteta de rulada de pui cu legume din: piept de pui, morcovi, dovlecel,
ardei capia, smantana, usturoi, mandarina, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, patrunjel, cartofi, telina si broccoli. Ingrediente: două
piepturi de pui doi morcovi un dovlecel doi ardei capia 200 ml smântână 4
căţei de usturoi o mandarină sare piper ulei de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Taitei Singapore (video)
5 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara taitei singapore: Ingrediente: 2
linguri ulei de arahide 1 lingura ghimbir proaspat ras 5 ciuperci
shiitake proaspete, felii 2 linguri curcuma 100g sunca afumata, taiata
cuburi 1 ardei rosu, fara seminte, felii 1 mana morcovi, felii 1 mana
muguri de fasole 100g pui fiert, fasii 250g taitei uscati…
Read more »
Read more »
Pâine cu dovlecei şi fasole
5 October 2011
O
reteta de paine cu dovlecei si fasole din: faina, sare, praf de copt,
scortisoara, oua, ulei, miere, boabe de fasole fiarta, nuci, dovlecel si
marar. Ingrediente: 3 căni de făină o linguriţă de sare un pliculeţ cu
praf de copt o linguriţă de scorţişoară măcinată 3 ouă o cană de ulei
două linguri de…
Read more »
Read more »
Banane cu susan şi caramel
5 October 2011
O
reteta delicioasa de banane cu susan si caramel din: banane, zahar,
unt, frisca, seminte de susan si inghetata de vanilie. Ingrediente: 6
banane mari, decojite şi tăiate în 4 8 linguri de zahăr light muscovado 2
linguri de unt 200ml frişcă lichidă 2 linguri de seminţe de susan,
prăjite îngheţată de vanilie de calitate,…
Read more »
Read more »
Unt de pere
5 October 2011
O
reteta de unt de pere din: pere, zahar, coaja de portocala, nucsoara si
suc de portocale. Ingrediente: 2 kg pere potrivite 2 cesti de zahar 1
lingurita rasa cu coaja de portocala 1/4 lingurita de nucsoara proaspat
macinata 1/4 cescuta cu suc de portocale Mod de preparare: Taie perele
în sferturi şi îndepărtează…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu coacăze
5 October 2011
O
reteta delicioasa de Cupcakes cu coacăze din: unt, zahar, oua, suc si
coaja de lamaie, faina, praf de copt, fulgi de cocos, coacaze, branza de
vaci, suc de lamaie, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g unt 150 g
zahăr 3 ouă sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie 150 g făină 1/2
linguriţă…
Read more »
Read more »
Dulceata de cactus
5 October 2011
O
reteta de dulceata de cactus din: fructe de cactus, portocale, zahar si
zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fructe de cactus 3 portocale 3 cesti cu
zahar 3 linguri cu zeama de lamaie Mod de preparare: Spala fructele
si sterge-le cu un servet. Taie fructele de cactus pe jumatate, iar cu
ajutorul unei lingurite,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Tăiţei de orez cu ciuperci shiitake
5 October 2011
O
reteta de taitei de orez cu ciuperci shiitake din: taitei cu ou, ulei
de susan, ulei de arahide, ghimbir, ciuperci, ceapa verde, sos de
stridii si sos de soia. Ingrediente: 375g tăiţei cu ou, pe jumătate
uscaţi, la pachet câteva picături de ulei de susan 2 linguri de ulei de
arahide 0 rădăcină de…
Read more »
Read more »
Pui cu cinci condimente
5 October 2011
O
reteta delicioasa de pui cu cinci condimente din: pulpe de pui, ceapa
verde, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, vin de orez, sos de soia,
miere si praf de cinci condimente. Ingrediente: 8 pulpe de pui, partea
superioară şi cea inferioară, cu piele 1 cepe veni, tăiate fin, pentru
decor pentru marinada: 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Smoothie cu banane si coacăze
5 October 2011
O
reteta delicioasa de smoothie cu banane si coacaze din: banana, suc de
lamaie, coacaze rosii, portocala, lapte, iaurt si miere. Ingrediente: 1
banană 2 linguri suc de lămâie 250 g coacăze roşii 1 portocală 250 ml
lapte 150 g iaurt 2 linguri miere Mod de preparare: Se decojeşte
banana; se pasează miezul cu…
Read more »
Read more »
Magiun de prune cu nucă
5 October 2011
O
reteta delicioasa de magiun de prune cu nuca din: prune, zahar, apa,
lamaie si nuci. Ingrediente: 4 kg prune 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1
lămâie 100 g nuci Mod de preparare: Spală prunele, scoate- le sâmburii
şi dă-le prin maşina de tocat. Intr-o oală suficient de mare, pune
zahărul cu…
Read more »
Read more »
Cupe de zmeura si iaurt
5 October 2011
O
reteta de cupe de zmeura si iaurt din: lamaie, iaurt natur, miere,
zmeura si muesli. Ingrediente: 1 lămâie 600 g iaurt natur 4 linguri
miere 500 g zmeură 6 linguri muesli (crocante, cu fulgi de ovăz şi
ciocolată) Mod de preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte, se
sterge si se rade coaja.…
Read more »
Read more »
Pak choi cu usturoi la tigaie
5 October 2011
O
reteta de pak choi cu usturoi la tigaie din: ulei de arahide, usturoi
si pak choi. Ingrediente: 2 linguri de ulei de arahide 8 căţei de
usturoi, tăiaţi fin 600g pak choi, frunzele separate şi tăiate pe lung
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-un wok, la foc iute. Când
începe să sfârâie,…
Read more »
Read more »
Pungute cu caltabosi din piept de pasare
5 October 2011
O
reteta de pungute cu caltabosi din piept de pasare din: foi de
placinta, catlabosi, mere, unt, sare si piper. Ingrediente: 8 foi de
plăcintă 4 caltaboşi albi 4 mere verzi 80 g unt sare piper Mod de
preparare: Preîncălziţi cuptorul la treapta 6 (180C). Curăţaţi merele de
coajă, scoateţi-le cotoarele şi tăiaţi pulpa…
Read more »
Read more »
Raţă cu sos de prune în aluat
5 October 2011
O
reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos
de soia, sos de prune, ulei de arahide, miere, pulpe de rata, ceapa
verde, aluat, faina si 1 ou. Ingrediete: 0 jumătate de rădăcină de
ghimbir proaspăt, de un deget, rasă 3 linguri de sos de soia uşor 3
linguri…
Read more »
Read more »
Bezele cu cocos si cremă de zmeură
5 October 2011
O
reteta de bezele cu cocos si crema de zmeura din: albusuri, sare,
zahar, zahar pudra, cocos, zmeura si frisca. Ingrediente: 2 albuşuri
sare 60 g zahăr 70 g zahăr pudră 3 linguri cocos ras 400 g zmeură 400 ml
frişcă 1 plic întăritor de frişcă Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la 80…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chiftele Lion head (video)
4 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Chiftele Lion head: Ingrediente:
Chiftele: 500g carne tocata vita 4 catei ustoroi, pisati marunt 2
linguri ghimbir ras 2 cepe verzi, tocate marunt un varf sare de mare 1
lingura vin de orez Shaoxing 2 linguri sos de soia 1 lingura ulei de
susan 1 ou batut 1…
Read more »
Read more »
Parfait de zmeură
4 October 2011
O
reteta delicioasa de parfait de zmeura din: piersici, zmeura, zahar
vanilat, galbenusuri, zahar, lichior sau suc de portocale, gem de
zmeura, frisca si ciocolata amaruie. Ingrediente: 2 piersici (sau 4
jumătăţi din conservă) 300 g zmeură 1 plic zahăr vanilinat 4 gălbenuşuri
100 g zahăr 5 linguri lichior sau suc de portocale 1 borcan…
Read more »
Read more »
Cuscus cu legume si piept de curcan
4 October 2011
O
reteta delicioasa de cuscus cu legume si piept de curcan din: piept de
curcan, morcovi, supa de pasare, mazare, cuscus, unt, sare si piper.
Ingrediente: 280 g piept de curcan 2 morcovi 600 ml supa de pasare
mazare congelata cuscus 1 lingura unt sare piper Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi. Se…
Marinată de scrumbie
4 October 2011
O
reteta delicioasa de marinata de scrumbie din: peste, lamai, ceapa,
otet, amestec de condimente pentru muraturi, sare grunjoasa si ulei.
Ingrediente: 2 kg peşte 3-4 lămâi 3 cepe 4 linguri de oţet 1 plic cu
amestec de condimente pentru murături sare grunjoasă ulei Mod de
preparare: Curăţă peştii şi îndepărtează capul. Spală-i şi…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu dovlecei
4 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu dovlecei pentru iarna din:
vanata, dovlecei, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, cimbru, ulei si
sare. Ingrediente: 1 vânătă 2 dovlecei 3 roşii 1 ardei gras 1ceapă
2-3 căţei de usturoi cimbru ulei sare Mod de preparare: Spală
legumele, curăţă ceapa de foi şi tai-o sol- zişori.…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu branza de vaci
4 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi la cuptor cu branza de vaci din: cartofi
rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, verdeata asortata, branza
de vaci, apa minerala, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,2 cartofi
rosii 5 linguri ulei de masline sare de mare 1 catel de usturoi 1/2
legatura verdeata asortata (patrunjel, marar)…
Read more »
Read more »
Salata cu foie gras de rata si mango
4 October 2011
O
reteta delicioasa de Salata cu foie gras de rata si mango din: fetica,
foie gras de rata, piept de rata, mango, otet de cidru, alune de padure,
ulei de alune de padure, sare si piper. Ingrediente: 250 g fetică 150 g
foie gras, de raţă, semipreparat 120 g piept de raţă îndopată, tranşat
1…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole
4 October 2011
O
reteta de zacusca de fasole pentru iarna din: fasole boabe, ceapa,
ardei gras, morcovi, suc de rosii, ulei, sare, piper, foi de dafin si
cimbru. Ingrediente: 2 kg fasole boabe 1 kg ceapă 2 kg ardei gras
roşu 500 g morcovi 1 l suc de roşii 500 ml ulei sare piper foi de dafin…
Read more »
Read more »
Găluşte cu legume
4 October 2011
O
reteta delicioasa de galuste cu legume din: foi de foitaj, unt, ulei de
arahide, usturoi, morcov, varza, ciuperci, sos de stridii, sos de soia
si ceapa. Ingrediente: 6 foi mari sau 9 foi mici de foitaj 4 linguri de
unt topit pentru umplutura: 1 lingură de ulei de arahide 3 căţei de
usturoi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Crusta
4 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Vodka Crusta din: votca, bitter orange,
vermut sec, zahar, lime juice. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl bitter
Orange 2 cl vermut sec 1 cl zahar 2 cl lime juice zahar Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata intr-un shaker. Apoi
turnam in paharul de cocktail cu crusta…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie cu leustean
4 October 2011
O
retea delicioasa de ciorba de sfecla rosie, morcov, bulb de telina,
radacina de patrunjel,ceapa, ulei, ardei gras, suc de rosii, leustean,
bors. Ingrediente: 1 sfeclă roşie medie 2 morcovi 1 bulb de telină 1
rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 1 ardei gras 200
ml suc de roşii leustean verde sau…
Read more »
Read more »
Pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce
4 October 2011
O
reteta de pachetele de primavara cu foie gras si turta dulce din: foie
gras, foi de placinta, turta dulce, rucola, grasime de rata, miere, otet
balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g foie gras crud 6 foi de
placinta 5 felii de turta dulce 20 g rucola 2 linguri grasime de rata 3
linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste in sos tomat
4 October 2011
O
reteta delicioasa pentru iarna de peste in sos tomat din: peste, ulei
de masline, otet de vin rosu, ceapa, foi de dafin, sos de rosii, apa,
sare, piper si boia iute. Ingrediente: 500 g peşte mic, fără cap şi
coadă (macrou, merluciu, crap, şprot) 50 ml ulei de măsline 50 ml oţet
de vin…
Read more »
Read more »
Sos de rosii uscate cu usturoi
4 October 2011
O
reteta de sos de rosii uscate cu usturoi din: rosii uscate, usturoi,
boabe de piper rosu si negru, frunze de rozmarin, rozmarin si ulei de
masline. Ingrediente: 20 roşii uscate 8 căţei de usturoi boabe de piper
roşu şi negru frunze de rozmarin 1 linguriţă cu rozmarin 4 linguri cu
ulei de măsline …
Read more »
Read more »
Medalioane de porc in sos de rosii
4 October 2011
O
reteta delicioasa de medalioane de porc in sos de rosii din: file de
porc, sare, piper, ulei de masline, orez, rosii, usturoi, ceapa, bulion,
suc de rosii, verdeata, masline, rosii uscate si unt. Ingrediente: 600 g
file de porc sare piper 3 linguri ulei de masline 200 g orez 6 rosii 1
catel de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Bors de legume
4 October 2011
O
reteta gustoasa de bors de legume din: ceapa, cartofi, dovlecei,
morcov, radacina de patrunjel, telina, cimbru verde, patrunjel, sos de
rosii, ulei, sare, piper, smantana. Ingrediente: 2 cepe potrivite 2
cartofi 1 dovlecel 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 tulpini de telină
1 crenguţă de cimbru verde 1 lingură de pătrunjel verde tocat…
Read more »
Read more »
Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili
4 October 2011
O
reteta delicioasa de Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos
dulce de chili din: ou, faina de cartofi, ulei de arahide, pudra de
wasabi, maioneza, zahar tos, ardei rosu, sos dulce de chili si suc de
lamaie verde. Ingrediente: 1 ou 100g făină de cartofi 24 creveţi mari,
decorticaţi şi fără cozi 700ml…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Scoici la aburi cu taitei si boabe de soia (video)
4 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara scoici la aburi cu taitei si boabe
de soia: Ingrediente: Pentru scoicile cu taitei: 75g taitei vermicelli
uscati 8 scoici, scoase din cochilie, curatate Pentru sosul de Douchi
(boabe de soia fermentate) 6 catei de usturoi, tocati marunt 2,5 cm
ghimbir proaspat, taiat fin 1 ardei iute, fara…
Read more »
Read more »
Mancarica de fasole verde
4 October 2011
O
reteta de mancarica de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ardei
grasi, rosii, usturoi, ulei, sare si boia dulce. Ingrediente: 2 kg
fasole verde 4 cepe 3 ardei grasi 1 kg rosii 6 catei de usturoi ulei
sare boia dulce Mod de preparare: Curata fasolea de codite, spal-o si
rupe-o in bucati mari…
Read more »
Read more »
Linguine cu pui
4 October 2011
O
reteta delicioasa de linguine cu pui din: sparanghel verde, ardei iute,
usturoi, paste, piept de pui, ulei, lapte de cocos, suc de lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 1 ardei iute rosu 1 catel
de usturoi 400 g paste (linguine) 4 fileuri de piept de pui 3 linguri
ulei 200 ml…
Read more »
Read more »
Ghiveci de iarnă
4 October 2011
O
reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, morcovi, ceapa,
ardei grasi, gogosari, rosii, frunze de telina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 5 vinete 8 morcovi 2 kg ceapa 10 ardei grasi 4 gogosari 1,5
kg rosii frunze de telina ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă
legumele şi încinge ulei într-o cratiţă,…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu salata de mere si mango
4 October 2011
O
reteta delicioasa de pui la cuptor cu salata de mere si mango din:
hasme, chili, suc de lamaie, ghimbir, ulei de floarea soarelui, piept de
pui, mar, mango, ceapa verde, menta, coriandru, sos de peste si zahar.
Ingrediente: 6 haşme înjumătăţite 2 chili roşii, fără seminţe, tăiaţi
felii subţiri sucul de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Cocktail Solver Vodka Fizz
4 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Solver Vodka Fizz din: votca, zeama de
lamaie, zahar, albus si sifon. Ingrediente: 5 cl votca 2 cl zeama de
lamaie 2 cl zahar 1 albus sifon Mod de preparare: Mixam bine votca,
zeama de lamaie, zaharul si albusul cu gheta, apoi turnam intr-un pahar
pentru bauturi lungi si…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu crema de lapte
4 October 2011
O reteta delicioasa de tort de ciocolata cu crema de lapte, faina, unt,
zahar, oua, drojdie uscata, lapte, zahra vanilat, gelatina, pere,
ciocolata neagra, fulgi de cocos, coacaze. Ingrediente blat: 250 g faina
200 g unt 200 a zahăr 300 a ciocolată 5-6 ouă 1 pachete! drojdie uscată
Ingrediente umplutura: 200 ml lapte 70…
Read more »
Read more »
Jeleu cu portocale
4 October 2011
O
reteta delicioasa de jeleu cu portocale, gelatina, zahar, apa calda,
menta. Ingrediente: 20 g gelatină 1 pahar zeamă de portocale 1 portocală
tăiată felii 2 lingurite coajă rasă de portocală 1 pahar zahăr 1 pahar
apă caldă 2 linguri apă rece frunze de mentă Mod de preparare: Se
înmoaie gelatina în apă rece…
Read more »
Read more »
Saratele cu mac
4 October 2011
O reteta gustoasa de saratele cu mac, unt, faina, branza de vaci,
ou,susan, sare. Ingrediente: 150 g unt 200 g făină 200 g brânză de vaci
bine scursă l ou 100 g seminţe de mac şi de susan sare grunioasă Mod
de preparare: Se trece brânza prin sită, se amestecă cu untul frecat…
Read more »
Read more »
Ciorba deasa de vitel
4 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de vitel din: bors, carne de vita, morcov,
radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in bulion, ulei,
ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g
piept sau pulpă de vitei 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 telină
mică 1 ceapă 2 cartofi bors cutie roşii în…
Read more »
Read more »
Bors de legume moldovenesc
4 October 2011
O reteta simpla si gustoasa de bors de legume:, ceapa, morcovi,
cartofi, rosii, telina, radacina de patrunjel, castraveti murati, ulei,
sare, leustean, bors. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 2-3 morcovi 2
cartofi 2 roşii 1telină 1 rădăcină pătrunjel 3-4 castraveciori muraţi 2
linguri ulei sare leustean bors Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa se
curăţă…
Read more »
Read more »
Tartă de migdale şi rubarbă
4 October 2011
O
reteta de tarta de migdale si rubarba din: aluat, faina, rubarba,
zahar, suc de portocala, scortisoara, unt rece, migdale, zahar muscovado
si fulgi de migdale. Ingrediente: un pachet de 375g aluat sfărâmicios
pentru prăjituri puţină făină simplă 750 g de rubarbă, tăiată în
bastonaşe de mărimea unui deget 140g de zahăr brun-auriu, pudră sucul…
Read more »
Read more »
Rubarbă şi pere
4 October 2011
O
reteta de rubarba si pere din: pere, rubarba, zahar, suc si coaja de
portocala, faina integrala, unt rece, zahar brun, fulgi de ovaz si
amestec de cereala. Ingrediente: 3 pere coapte 600 g de rubarbă 100 g
zahăr brun-auriu, pudră sucul si coaja rasă fin de la o portocală 200 g
de făină integrală…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi şi ţelină
4 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi si telina din: telina verde,
cartofi,c eapa, file de pui sau curcan, ulei, sare, piper, malaie, lapte
si supa. Ingrediente: 4 fire de ţelină verde 500 g cartofi 1 ceapă 500 g
file de pui sau curcan 2 linguri ulei sare piper 1 lingură mălai 250 ml
lapte…
Read more »
Read more »
Bulete din carne de crab si porumb cu sos
4 October 2011
O
reteta delicioasa de bulete din carne de crab si porumb cu sos din: ou,
faina de grasu, usturoi, coriandru, porumb, carne de crab, ceapa, sos
de chili, lamaie si castravete. Ingrediente: 1 ou 4 linguri faina de
grau 1 catel de usturoi 1 lingura de coriandru maruntit 1 conserva mica
de porumb 170 g…
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci
3 October 2011
O
reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de
masline, usturoi, busuioc, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente:
300g de farfalle 250g de ciuperci din conservă 5o ml de ulei de măsline
2 – 3 căţei de usturoi 1 crenguţă busuioc proaspăt 1 crenguţă cimbru
proaspăt 1 lămâie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete
3 October 2011
O
reteta delicioasa de musaca de vinete din: vinete, rosii, ceapa,
verdeata, usturoi, faina, carne tocata de vita, ulei de masline, sare,
piper, smantana, cascaval si oua. Ingrediente: 6 vinete 5 roşii 1 ceapă 2
linguri verdeaţă (pătrunjel, busuioc, oregano) 4 căţei de usturoi 2-3
linguri făină 700 g carne tocată de vită 300 ml…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de vară
3 October 2011
O
reteta de salata de vara din: ardei gras, rosii cherry, salata verde,
morcov, ceapa, mustar, miere, supa de legume, otet, sare, piper si ulei
de masline. Ingrediente: 1 ardei gras roşu 250 g roşii cherry 250 g
salată verde asortată (creaţă, radicchio, salată verde) 1 morcov 1 ceapă
1/2 lingură muştar 1/2 lingură miere…
Read more »
Read more »
Seekh kebab
3 October 2011
O
reteta de seekh kebab din: carne de miel, ceapa, usturoi, ghimbir,
coriandru, zeama de lamaie, ou, curcuma, faina de naut, ulei de arahide,
menta, lime si ardei iute. Ingrediente: 400 g carne slabă de miel
tocată 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 bucată de ghimbir 4-5 frunze de
coriandru 1 lămâie (zeama) 1…
Tartă cu praz şi brânză de capră
3 October 2011
O
reteta de tarta cu praz si branza de capra din: ulei de masline, praz,
cotlete de porc, foietaj, smantana, mustar boabe dijon si branza de
capra. Ingrediente: o lingură ulei de măsline 2 fire de praz mari,
feliate 2 felii cotlet de porc, bucăţele 1 x 210 g foietaj gata preparat
o lingură de…
Read more »
Read more »
Vinete la gratar
3 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete la gratar din: vinete, usturoi, patrunjel,
ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete 10 catei de usturoi patrunjel ulei
sare Mod de preparare: Spala vinetele, taie-le felii si da-le cu un
praf de sare. Curata usturoiul, zdrobeste cinci catei si amesteca-i cu
5-6 linguri cu ulei. Incinge gratarul, preseaza feliile…
Read more »
Read more »
Praz, fasole boabe şi chorizo
3 October 2011
O
reteta delicioasa de praz, fasole boabe si chorizo din: ulei de
masline, chorizo, praz, usturoi, sherry sec, fasole alba, supa de legume
si paine. Ingrediente: 0 lingură de ulei de măsline 75 g de chorizo,
tăiat în bucăţi mari 4 fire de praz mari, tăiate subţire 3 căţei de
usturoi, tăiaţi 100 ml sherry…
Read more »
Read more »
Tempura de ceapă
3 October 2011
O
reteta de tempura de ceapa din: ceapa, zeama de lime, ulei de arahide,
faina de naut, boia iute, bicarbonat, curcuma, apa si sare. Ingrediente:
2 cepe 1/2 lime (zeama) ulei de arahide (sau de floarea-şoarelui)
pentru aluat: 130 g faină de năut 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă
bicarbonat 1/2 linguriţă curcuma 1 ceaşcă…
Read more »
Read more »
Mâncărică de vinete iraniană
3 October 2011
O
reteta delicioasa de mancarica de vinete din: vinete, ulei de masline,
tahini, usturoi, chimen, boia dulce, boia iute, zeama de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 vinete 3 linguri ulei de masline 2-3 linguri cu
tahini (pasta de susan) 1-2 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1
lingura boia dulce boia iute zeama de…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu praz şi kaiser
3 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz si kaiser din: unt,
kaiser, ceapa, praf, cartofi, supa de legume si smantana. Ingrediente:
25 g de unt 3 felii de kaiser, tăiate bucăţi o ceapă, cubuleţe 400 g de
praz fără frunze, spălat bine şi feliat 3 cartofi de mărime medie,
curăţaţi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Orez picant
3 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de orez picant din: ulei de floarea
soarelui, usturoi, pasta de curry, orez basmati, supa de legume, naut,
stafide, spanac, alune caju si iaurt natural. Ingrediente: o lingură
ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi pisaţi 2 linguri pastă de
curry de intensitate medie 250 g orez basmati, spălat 450…
Read more »
Read more »
Spumă de turtă dulce cu capsuni
3 October 2011
O
reteta delicioasa de spuma de turta dulce cu capsuni din: turta dulce,
foi de gelatina, oua, zahar, frisca, lamaie, portocala, unt, sirop de
rodii si capsuni. Ingrediente: 100 g turtă dulce 4 foi gelatină 2 ouă 50
g zahăr 250 ml frişcă 1 lămâie 1 portocală 50 g unt 2 linguri sirop de
rodii…
Read more »
Read more »
Linte cu ciulama de ciuperci
3 October 2011
O
reteta delicioasa de linte cu ciulama de ciuperci din: ceapa,
patrunjel, ciuperci, faina, lapte, sare, piper, ceapa, linte si ulei.
Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură de pătrunjel 5oo g ciuperci proaspete
1oo g făină 250 ml lapte sare piper linte: 2 cepe 25o g linte 150 ml
ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Votca cu fructe
3 October 2011
O
reteta de votca cu fructe din: votca, rachiul, slibovita, capsuni si
suc de portocale. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl rachiu obtinut din cirese
1 cl slibovita 1 cl rachiu de piersici 50 g capsuni 10 cl suc de
portocale Mod de preparare: Ametecam ingredientele intr-un mixer
impreuna cu trei linguri de gheata zdrobita.…
Read more »
Read more »
Salată caldă
3 October 2011
O
reteta de salata calda din: morcovi, ciuperci, mazare, cartofi, oua,
ceapa, ghimbir, usturoi, rosii, ardei iute, menta, cuisoare, cardamom,
scortisoara, foi de dafin, caju, curcuma, unt ghee, sare si oua fierte.
Ingrediente: 100 g morcovi 130 g ciuperci 100 g mazăre 50 g cartofi 3
ouă 1 ceapă 1 bucată de ghimbir 5 căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ratatouille
3 October 2011
O
reteta delicioasa de ratatouille pentru iarna din: ciuperci, vanata,
praz, gogosari, condimente, sare si ulei. Ingrediente: picioruse de
ciuperci 1 vanata 2 gogosari 1/2 fir de praz 1 morcov 1 lingurita
condimente sare ulei Mod de preparare: Taie cubulete si pregateste
rapid un ghiveci gustos. Pune putin ulei la incins si adauga toate…
Read more »
Read more »
Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui
3 October 2011
O reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana,
morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper,
ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 2
gălbenuşuri 200 ml smântână 1 morcov mare bors 1 rădăcină pătrunjel 1
telină mică 2 cepe cartofi sare piper 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Omleta colorata
3 October 2011
O reteta simpla de omleta din: omleta, ardei gras rosu, ardei gras
verde, ciuperci, cascaval, sare, piper, oua. Ingrediente: 1 ardei gras
roşu 3 oua 1 ardei gras verde 2 ciuperci 50 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Se spală ciupercile, se taie felii şi se călesc în puţin
ulei, se adaugă ardeii…
Read more »
Read more »
Buzunar cu ciuperci
3 October 2011
O reteta simpla si gustoasa de buzunar cu ciuperci, ceapa rosie, oua,
sare, piper, unt, ceapa verde. Ingrediente: 2 ciuperci 1/2 ceapă roşie 2
ouă sare piper 1 nucă de unt 1 fir ceapă verde Mod de preparare: Se
spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în unt. Se
condimentează cu sare…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza la cuptor
3 October 2011
O reteta delicioasa de clatite cu branza, lapte, oua, ulei, faina,
sare, maslie, ceapa verde, smantana, piper. Ingrediente aluat: 300 ml
lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare Ingrediente
umplutura: 200 g brânză telemea 300 g brânză de vaci 200 g măsline
umplute cu gogosari 1 legătură ceapă…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu paste si sos picant
3 October 2011
O reteta delicioasa de chiftelute cu paste, sos picant, carne de pui,
paste, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, ulei,
rosii in bulion, mustar, otet, zahar, boia iute, busuioc uscat, piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 4 felii de pâine 200 ml lapte 5 căţei de
usturoi 1 ceapă 1 legătură…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Baclava
3 October 2011
O reteta delicioasa de baclava din: faina, apa, ulei, sare, nuca,
pesmet, zahar cu aroma de vanilie, miere, lamaie, fistic. Ingrediente
foi: 400 g făină 150 ml apă 25 ml ulei 1 linguriţă sare Ingrediente
umplutura: 250 g miez de nucă 30 g pesmet Ingrediente sirop: 200 g zahăr
cu aromă de vanilie 100…
Read more »
Read more »
Uscatele italiene
3 October 2011
O reteta gustoasa de uscatele italiene din: faina, lapte, drojdie,
miere, unt, sare, ulei. Ingrediente: 700 g făină 4 căni lapte călduţ 30 g
drojdie proaspătă 1 lingură miere 4 linguri unt sau untură 2 linguriţe
sare 4 ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în
două căni cu lapte amestecat…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc umplut cu prune uscate
3 October 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu prune uscate din:
busuioc, muschi de porc, prune uscate, ulei de masline, sare, piper, vin
alb, unt si dulceata de caise. Ingrediente: 2 crenguţe de busuioc
proaspăt 1 kg de muşchi de porc 300 g prune uscate ulei de măsline sare
piper sos : 2 pahare…
Read more »
Read more »
Legume picante cu linte
3 October 2011
O
reteta de legume picante cu linte din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, cartofi, morcovi, pastarnaci, pudra de curry, supa de legume,
linte rosie, coriandru, iaurt si paine. Ingrediente: 2 linguri de ulei
de floarea- soarelui sau de ulei vegetal 0 ceapă tăiată cubuleţe 2
căţei de usturoi zdrobiţi 700g cartofi decojiţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Fil D’argent
3 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fil D’argent din: votca, aquavit, pernod,
lichior de portocala si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl
Aquavit 1 cl Pernod 1 cl lichior de portocala 2 stropi de zeama de
lamaie Mod de preparare: Toate ingredientele se mixeaza cu gheata in
shaker si se strecoara intr-un…
Read more »
Read more »
Scovergi ardelenesti
3 October 2011
O reteta gustoasa de scovergi ardelenesti din: faina, cartofi, drojdie,
oua, unt, smantana, zahar, sare, mar. Ingrediente: 600 g făină 300 g
cartofi 1 cub drojdie 2 ouă 100 g unt 100 ml smântână 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă sare 1 măr Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, se
decojesc şi…
Read more »
Read more »
Desert cu banane si portocale
3 October 2011
O reteta delicioasa de desert cu banane, cacao, ou, apa minerala, ulei,
zahar, esenta de vanilie, faina, portocale, miere, menta. Ingrediente: 2
linguri cacao 1 ou 1 cană apă minerală 1 pahar ulei 4 linguri zahăr 1
esenţă vanilie 1 cană făină 4 banane 2 portocale 500 ml smântână 5
linguri miere frunze de…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu taietei
3 October 2011
O reteta gustoasa de ciorba de pui, bors, carne de pui, morcov,
radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, suc de rosii, taietei.
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 telină
mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1l borş 200 g tăieţei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu legume la cuptor
3 October 2011
O
reteta delicioasa de rasol de vita cu legume: carne de vita, praz,
morcov, ciuperci, cartofi, vin rosu, supa de vita, unt, coaja de lamaie,
sare, usturoi, rozmarin uscat, maghiran, ulei, piper. Ingrediente: 4
rasoale mici de vită 1/2 praz 150 g morcovi mici 200 g ciuperci mici 300
g cartofi dulci 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Peste cu legume in aspic
3 October 2011
O reteta simpla si gustoasa de peste cu legume in aspic din: cod,
morcovi, ceapa, telina, ardei gras rosu, gelatina, usturoi, ou, foi de
dafin, sare, piper boabe, codite de rac. Ingrediente: 500 g cod 2
morcovi 1 ceapă 1 bulb de telină 1 ardei gras roşu 80 g gelatină 2 căţei
de usturoi…
Read more »
Read more »
Pui cu iaurt condimentat
2 October 2011
O
reteta de pui cu iaurt condimentat din: carne de pui, iaurt, usturoi,
ceapa, ghimbir, caju, miez de nuca, migdale, stafide, cardamom, seminte
de mac, scortisoara, unt ghee, menta si sare. Ingrediente: 500 g carne
de pui, tăiată bucăţi 1 ceaşcă de iaurt gras 3 căţei de usturoi 1/2
ceapă 50 g ghimbir ras 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Darling
2 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pale Darling din: votca, lime juice, suc de
grepfrut si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Lime Juice 15
cl suc de grepfrut coaja de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar decorativ
pentru bauturi lungi.…
Read more »
Read more »
Tocanita de rosii cu ardei copti
2 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de rosii cu ardei copti din: rosii,
ceapa, ardei grasi, gogosare, usturoi, rozmarin, ulei si sare.
Ingrediente: 10 rosii mari 2 cepe 8 ardei grasi 2 gogosari 2 catei de
usturoi rozmarin ulei sare Mod de preparare: Spală ardeii şi lasă-i la
copt pe o tablă încinsă. Când s-au…
Read more »
Read more »
Smochine cu prosciutto
2 October 2011
O
reteta de Smochine cu prosciutto din: smochine, miere, otet balsamic,
prosciutto crudo, piper, boia ardei, unt si sare. Ingrediente: 5-6
smochine 2 linguriţe miere 1 linguriţă oţet balsamic 200 g de prosciutto
crudo feliat 20 gde piper măcinat (negru, roşu, verde) 10 g de boia
ardei 150 g unt sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec de ciccolată cu pere
2 October 2011
O
reteta de chec de ciocolata cu pere din: unt nesarat, zahar brun,
cacao, ciocolata, migdale, faina, pere, pesmet, praf de copt, oua si
portocale. Ingrediente: 300 g unt nesarat 300 g zahar brun 150 de cacao
50 de ciocolata 120 de migdale macinate 200 g faina 4-5 pere zemoase si
dulci 10 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sos curry
2 October 2011
O
reteta de rulouri cu sos curry din: piept de pui, sparanghel, smantana,
unt, mustar iute, curry, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1
legatura sparanghel pentru sos: 200 g smantana 1 lingurita unt 100 g
mustar iute 1 varf cutit de curry sare piper Mod de preparare: Feliaza
si condimenteaza puiul,…