miercuri, 10 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #65


Retete de Paste:

Salată de creveţi

2 October 2011
Salată de creveţiO reteta delicioasa de salata de creveti din: creveti, lamaie, usturoi, ghimbir, cuisoare, ardei iute, chimen, boabe de mustar, otet alb, ulei de arahide, sare, castraveti, salata aisberg si lamaie. Ingrediente: 16 creveţi mari 1 lămâie (zeama) 5 căţei de usturoi 1   bucăţică de ghimbir 5 cuişoare 5   ardei iuţi roşii uscaţi 1/2 lingură chimen…
Read more »

Retete delicioase: Saramura de biban

2 October 2011
Retete delicioase: Saramura de biban  O reteta delicioasa de saramura de biban cu apa, sare, patrunjel verde, ardei iuti, piper macinat, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 kg bibani 300 ml apă sare grunioasă pătrunjel verde tocat 2 ardei iuti uscaţi piper măcinat 4 căţei de usturoi 2 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine…
Read more »

Chiftele pescaresti

2 October 2011
Chiftele pescarestiO reteta simpla si delicioasa de chiftele pescaresti din: peste, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, ceapa, usturoi, oua, patrunjel verde, sare, piper, ulei, dovlecel, salata verde, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 500 fileuri de peşte 2 cartofi potriviţi 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă 2 căţei…
Read more »

Rulouri de pui cu carnati de vin

2 October 2011
Rulouri de pui cu carnati de vinO reteta  simpla si gustoasa de rulouri de pui cu carnati de vin,  patrunjel, ardei rosu, unt, apa, sare, piper alb. Ingrediente: 600 g piept de pui 3 linguri de pătrunjel tocat mărunt 300 g cârnăciori de vin 1 ardei roşu 50 g unt 100 ml apă sare piper alb Mod de preparare: Se porţionează…
Read more »

Sarmale cu carne de porc

2 October 2011
Sarmale cu carne de porcO reteta delicioasa de sarmale cu carne de porc, varza murata, orez, pasta de tomate, ceapa, cimbru, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 linguri orez 4 linguri pastă de tomate 3 cepe mai mari 1 lingurita cimbru 2 foi de dafin 200g sorici sau slănină afumată 2 verze murate…
Read more »

Crap cu salata de cartofi

2 October 2011
Crap cu salata de cartofi  O reteta gustoasa de crap cu salata de cartofi, iaurt, usturoi, ceapa rosie, rozmarin, castravete, ou, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 crap  (1-1.5kg) ou faina sare piper 2 cartofi mari 125  iaurt 2 căţei usturoi 1 ceapă roşie rozmarin 1 castravete   Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi, se scot intestine­le, se…
Read more »

Chec aperitiv cu parizer

2 October 2011
Chec aperitiv cu parizer  O reteta delicioasa de chec aperitiv cu:  faina, ou, unt, otet, sare, parizer, carne tocata, ceapa,  patrunjel verde, sare, marar, piper. Ingrediente aluat: 300 g făină 2 gălbenuşuri 150 g unt 3 linguri apă 1 linguriţă otet 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocată (vită si porc) 3 linguri ulei 1…
Read more »

Peste pane cu legume la cuptor

1 October 2011
Peste pane cu legume la cuptor  O reteta delicioasa de peste pane cu legume la cuptor: ceapa, ardei rosu, ardei verde, patrunjel verde, lamaie, pasta de tomate, ardei iute, vin alb, ulei, sare, piper, faina, oua, lapte. Ingrediente: 4 bucăţi file de peste 2 cepe 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde pătrunjel verde 1 lămâie 2 linguri pastă…
Read more »

Crochete din linte

1 October 2011
Crochete din linteO reteta de crochete din linte din: linte rosie, apa, boia iute, chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g linte roşie 1 l apă 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1 legătură de coriandru 1/2 linguriţă piper negru boabe pentru sos: 250 g iaurt 1 lămâie (zeama)  …
Read more »

Lasagna cu carne de pui

1 October 2011
Lasagna cu carne de puiO reteta delicioasa de lasagna cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci, ceapa rosie, rosii, vin rosu, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina integrala, lapte, drojdie uscata, sare si zahar. Ingrediente: 500 g carne de pui 100 g ciuperci 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 300 g rosii 100 ml vin…
Read more »

Chifteluţe de miel cu masala

1 October 2011
Chifteluţe de miel cu masalaO reteta de chiftelute de miel cu masala din: carne slaba de miel, ceapa, usturoi, ardei iute, menta, frunze de coriandru, ghimbir, curcuma, foi de dafin, zeama de lamaie, rosii, ou, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g carne slabă de miel tocată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 ardei iute verde…
Read more »

Gulaş vienez

1 October 2011
Gulaş vienezO reteta de gulas vienez din: carne de vita, sare, piper, ceapa, usturoi, vin rosu, grasime, coaja de lamaie, boia dulce, boia iute, rosii, chimen si cimbru. Ingrediente: 750 g carne de vită sare, piper 750 g ceapă 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu 100 g grăsime coaja rasă de la o jumătate…
Read more »

Friptura de vita cu salsa si mamaliga

1 October 2011
Friptura de vita cu salsa si mamaligaO reteta delicioasa de friptura de vita cu salsa si mamaliga din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, ardei iute, lamaie, ceapa, busuioc verde si ulei de masline. Ingrediente: 2 kg antricot de vita, dezosat 1 lamaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi cimbru sos salsa: 3 rosii 2-3 ardei iuti verzi 2…
Read more »

Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara

1 October 2011
Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoaraO reteta de supa crema de dovleac cu smantana si nucsoara din: miez de dovleac, unt, smantana, supa de pui sau de legume, vin alb licoros, ceapa, oua, nucsoara, chimen, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 1,5 miez de dovleac 100 g unt 200 ml smantana dulce 1 l supa de pui sau de legume 1…
Read more »

Cocktail Balance

1 October 2011
Cocktail BalanceO reteta simpla de Cocktail Balance din: votca, rom alb, curacao triple sec, sirop de grenadine si limeta. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl rom alb 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine o felie de limeta   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata si se toarna…
Read more »

Supa Minestrone cu parmezan

1 October 2011
Supa Minestrone cu parmezanO reteta delicioasa de supa minestrone cu parmezan din: supa de legume, rosii, spaghete, amestec de legume, pesto, ulei de masline si parmezan. Ingrediente: 1 l de supă de legume, la cutie 400 g roşii tăiate cubuleţe, din conservă 100 g spaghete subţiri, rupte în bicăţi mici 350 g amestec de legume congelîte 4 linguri…
Read more »

Quiche de pui

1 October 2011
Quiche de puiO reteta delicioasa de Quiche de pui din: faina, unt, praf de copt, ou, suc de lamaie, sare, cimbru, piept de pui, sos de soia, oua, smantana, condimente, verdeata, cascaval, sare, piper, ulei si susan. Ingrediente: 250 g faina cernuta 150 g unt 1 lingurita cu praf de copt 1 ou 1 lingura cu suc…
Read more »

Salată caldă de paste penne

1 October 2011
Salată caldă de paste penneO reteta delicioasa de Salată caldă de paste penne din: paste penne, maioneza, suc de lamaie, ton in ulei de masline, ardeo rosii, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 300g paste penne 4 linguri maioneză sucul de la o jumătate de lămâie 200g ton în ulei de măsline, din conservă 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe…
Read more »

Carpaccio de căpşuni

1 October 2011
Carpaccio de căpşuniSe taie felii subţiri 250 g căpşuni. Se amestecă 2 linguri Crema di Balsamico cu 1 linguriţă suc de lămâie şi se toarnă peste căpşuni. Se răsucesc sub formă de rozete 100 g felii subţiri de şuncă uscată. Se presa­ră pe farfuriile cu căpşuni. Se toarnă 2 linguriţe de boabe de piper verde de la…
Read more »

Salată de pepene verde

1 October 2011
Salată de pepene verdeSe curăţă şi se rupe bucăţi 100 g ruccola şi 1 căpăţână de salată Romana. Se decojesc 2 felii mari de pepene verde; pulpa se taie bucăţi. Se spală 1 pumn de mentă proaspătă, se rup frunzuliţele şi se şterg. Se zdrobesc cu furculiţa 200 g telemea sau feta. Se repartizează pe farfurii toate ingredientele…
Read more »

Pui in aluat

1 October 2011
Pui in aluatO reteta delicioasa de pui in aluat din: pulpe de pui dezosate, foaie de aluat, ou, rosii, ciuperci, masline, usturoi, vin alb, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 700 g de pulpe dezosate 1 foaie de aluat 1 ou 300 g roşii 300 g ciuperci 100 g măsline 2  căţei de usturoi 150 ml vin alb…
Read more »

Pui cu linte rosie

1 October 2011
Pui cu linte rosieO reteta delicioasa de pui cu linte rosie din: ulei de masline, pulpe superioare de pui, usturoi, chimion, seminte de coriandru, paprika dulce, ceapa, linte rosie, rosii, ketchup, scortisoara, caise si frunze de menta. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 8 pulpe superioare de pui dezosate 2 căţei de usturoi, pisaţi o lingură chimion…
Read more »

Paste cu roşii cherry şi busuioc

1 October 2011
Paste cu roşii cherry şi busuiocO reteta delicioasa de Paste cu roşii cherry şi busuioc din: ulei de floarea soarelui, ceapa, rosii cherry, sos de rosii, usturoi, coriandru, busuioc, pesto rosu, paste si busuioc proaspat. Ingrediente: o lingură de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată fin 400 g roşii cherry 300ml sos  de rosii, la care adăugaţi un căţel de…
Read more »

Curry de conopidă

1 October 2011
Curry de conopidăO reteta delicioasa de curry de conopida din: ceapa, ghimbir, pasta curry, lapte de cocos, rosii, conopida, cartofi si spanac. Ingrediente: 2 cepe, tăiate fin ulei 1 cm de ghimbir ras 2 linguri de pastă curry 400g lapte de cocos 400g roşii tăiate cubuleţe, din conservă 1 conopidă, inflorescenţele tăiate 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »

Rulada dietetica

1 October 2011
Rulada dieteticaO reteta de rulada dietetica din: piept de pui, sunca, oua, telemea, broccoli, rozmarin, piper, ulei si sare de mare. Ingrediente: 500 g piept de pui 150 g sunca 3 oua mici 2 linguri cu telemea 500 g broccoli rozmarin piper ulei sare de mare   Mod de preparare: Feliază pieptul de pui. Asezonează feliile…
Read more »

Orez indian cu unt ghee

1 October 2011
Orez indian cu unt gheeO reteta de orez indian cu unt ghee din: orez basmati, zahar, lapte, unt ghee, seminte de pin, nuci caju, fistic, seminte de cardamom, scortisoara si sofran. Ingrediente: 200 g orez basmati 250 g zahăr 500 ml lapte 25 g unt ghee 25 g seminţe de pin 25 g nuci caju 25 g fistic 25…
Read more »

Tortilla picantă

1 October 2011
Tortilla picantăO reteta delicioasa de tortilla picanta din: ulei de floarea soarelui, ceapa, chilii, condimente, rosii cherry, cartofi, coriandru si oua. Ingrediente: o lingură de ulei de floarea-soarelui o ceapă tăiată felii un chili roşu, fără seminţe, tăiat mărunt 2 linguriţe de condimente amestecate (coriandru, chimen, turmeric) 300g roşii cherry 500g cartofi fierţi, tăiaţi 0 legătură…
Read more »

Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri

1 October 2011
Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiriIntr-un castron se freacă 700 g petale de tran­dafiri parfumaţi de dulceaţă cu 30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată. Se…
Read more »

Chec cu carne de pui

1 October 2011
Chec cu carne de puiO reteta delicioasa de chec cu carne de pui din: unt, faina, smantana, ou, otet, sare, pulpe de pui, ceapa, ulei, cimbru, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 unt rece 500 g faina 150 g smantana 1 ou 1 lingurita cu otet sare pentru umplutura: 500 g pulpe de pui 2 cepe 3-5 linguri…
Read more »

Ouă şi cartofi la cuptor

30 September 2011
Ouă şi cartofi la cuptorO reteta delicioasa de oua si cartofi la cuptor din: cartofi, hasme, ulei de masline, oregano, ciuperci si oua. Ingrediente: 500 g cartofi, tăiaţi bucăţele 2 haşme mărunţite 0 lingură de ulei de măsline 1  linguriţa de oregano uscat sau o linguriţă de coriandru prospăt 200g ciuperci mici 4 ouă   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pateu din ficat de gâscă

30 September 2011
Pateu din ficat de gâscăO reteta de pateu din ficat de gasca din: ficat de gasca, ulei, ceapa, galbenus, mustar, smantana, coniac, sare si piper. Ingrediente: 500 g de ficat de gâscă 100 ml de ulei 1 ceapă 1 gălbenuş 1 lingură de muştar 3-4 linguri de smântână 1/2 linguriţă de coniac sare şi piper   Mod de preparare:…
Read more »

Suc de struguri negri şi pere

30 September 2011
Suc de struguri negri şi perePui în storcător 500 de grame de struguri negri şi două pere tăiate felii. Mai adaug două linguriţe de miere şi obţii o băutură delicioasa!
Read more »

Clatite picante cu carne de pui

30 September 2011
Clatite picante cu carne de puiO reteta delicioasa de clatite picante cu carne de pui din: lapte, faina, oua, sare, ulei, pulpe de pui, ciuperci, ardei iute, ceapa, ou, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 ml lapte 500 g faina 2 oua sare ulei pentru umplutura: 400 g pulpe de pui 150 g ciuperci 1 ardei iute rosu 1 ceapa…

Cocktail Perfect Love

30 September 2011
Cocktail Perfect LoveO reteta simpla de Cocktail Perfect Love din: votca, parfait amour, cassis si vin alb sec. Ingrediente: 2 cl votca 2 Parfait Amour 1 cl Cassis 7 cl vin alb sec   Mod de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de vin cu multa gheata, apoi turnam prin strecuratoare intr-un pahar inalat de sampanie.  
Read more »

Frigărui în trei culori

30 September 2011
Frigărui în trei culoriO reteta de frigarui in trei culori din: piept de pui, rosii cherry, dovlecel, sare, piper, usturoi, ulei de masline, smantana si maioneza. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat 300 g roşii cherry 1 dovlecel sare piper pentru sos: 3-4 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ulei de măsline 125 g smântână 2 linguriţe…
Read more »

Aripioare glasate

30 September 2011
Aripioare glasateO reteta de aripioare glasate din: aripioare de pui, miere, otet balsamic, suc de lamaie, ketchup, usturoi, boia dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 20 de aripioare de pui 2-3 linguri cu miere 2 linguri cu otet balsamic 3-4 linguri cu suc de lamaie 4-5 linguri cu ketchup 3 catei de usturoi boia dulce sare…
Read more »

Lipie indiană (Chapati)

30 September 2011
Lipie indiană (Chapati)O reteta delicioasa de lipie indiana din: faina de grau dur, ulei de arahide, ghee si sare. Ingrediente: 500 g faina de grau dur ulei de arahide (sau de floarea soarelui) 1/2 lingura de ghee sare   Mod de preparare: Pune într-un castron nu prea adânc faina (păstrează 40 g), un praf de sare, uleiul,…
Read more »

Friptură la tigaie

30 September 2011
Friptură la tigaieO reteta de friptura la tigaie din: carne de manzat, rosii cherry, masline, vin, frunze de salata, ulei de masline, rozmarin si sare. Ingrediente: 500 g carne de mânzat 250 g roşii cherry 300 g măsline rondele 1 ceşcuţă cu vin frunze de salată 4 linguri cu ulei de măsline rozmarin sare   Mod de…
Read more »

Creme brulee de ficat de rată

30 September 2011
Creme brulee de ficat de ratăO reteta delicioasa de Creme brulee de ficat de rată din: ficat de rata, sare, piper, vin alb, vin rosu, coniac, lapte, oua, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 400 g ficat de raţă sare piper 20 ml vin alb 20 ml vin rosu 10 ml coniac 250 ml lapte 100 g ouă întregi nucsoara zahar…
Read more »

Sos iute de prune

30 September 2011
Sos iute de pruneSe spală şi se taie jumătăţi 1,5 kg prune; se golesc de sâmburi. Se toacă 1 căţel de usturoi. Se decojeşte şi se rade o bucată de 1 cm de ghimbir. Ingredi­entele pregătite se amestecă într-o cratiţă cu 1 linguriţă sare, 1 linguriţă fulgi de ardei şi 750 ml oţet de vin alb. Se dau…
Read more »

Pui portughez la gratar

30 September 2011
Pui portughez la gratarO reteta de pui portughez la gratar din: pui, catei de usturoi, boia, piper, oregano, foi de dafin, vin sau coniac, lamai si unt. Ingrediente: 1 pui 4-5 catei de usturoi 1/2 lingura cu boia (dulce sau picanta, dupa gust) 1/2 lingura cu piper 1 lingurita cu oregano 5-6 foi de dafin 150 ml vin…
Read more »

Friptură marinată

30 September 2011
Friptură marinatăO reteta simpla de friptura marinata din: antricoate de vita, rosii cherry, vin rosu, usturoi, foi ded afin, ceapa, telina, zahar, cimbru, rozmarin, piper rosu si sare. Ingrediente: 4 antricoate de vită 300 g roşii cherry pentru marinata: 500 ml vin roşu 6 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1 ceapă 1 ţelină 1…
Read more »

Cocktail Kangoroo Jumper

30 September 2011
Cocktail Kangoroo JumperO reteta simpla de Cocktail Kangoroo Jumper din: votca, crema de cocos, curacao albastru si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl votca 3 cl crema de cocos 1 cl Curacao albastru 3 cl suc de ananas   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata, apoi turnam totul intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Purcel umplut cu glazură

30 September 2011
Purcel umplut cu glazurăO reteta delicioasa de purcel umplut cu glazura din: muschi de purcel, amestec de migdale, caju, fistic si seminte de pun, sirop de must fiert, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1  muşchi de purcel (circa 500 g) 100 g amestec de migdale, caju, fistic şi seminţe de pin 100…
Read more »

Pui cu sos

30 September 2011
Pui cu sosO reteta delicioasa de pui cu sos din: pui, amestec condimente si ierburi aromatice, usturoi, masline, verdeata si ulei de masline. Ingrediente: 1 pui amestec condimente si ierburi aromatice iaurt 3-4 catei de usturoi masline negre verdeata ulei de masline   Mod de preparare: Prepară amestecul în cantităţi egale de condimente şi ierburi aromatice din:…
Read more »

Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)

30 September 2011
Cum se prepara Langustine cu alge la Wok (video)  O retete video despre cum se prepara Langustine cu alge la Wok: Ingrediente: 1 lingura ulei de arahide 2 catei usturoi, taiati fin 6-7 langustine (sau creveti mari) 1 lingura vin de orez Shaoxing 150g alge samphire proaspete, cu radacina inlaturata sau la conserva 150g baby praz, fasii 2 cepe verzi, fasii 1 lingurita…
Read more »

Mancare de castraveti cu carne de porc

30 September 2011
Mancare de castraveti cu carne de porcO reteta delicioasa de mancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii, ceapa, castraveti acri, vin, usturoi, foaie de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g roşii 2 cepe 300 g castraveţi acri 100 ml vin 4 căţei de usturoi 1 foaie de dafin ulei sare…
Read more »

Ostropel de miel

30 September 2011
Ostropel de mielO reteta delicioasa de ostropel de miel din: carne de miel, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, ardei gras, fasole, ulei, sare, piper, busuioc, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g roşii 2 linguri cu pastă de tomate 3-4 cepe 8 căţei de usturoi 1 ardei gras 200 g fasole ulei…
Read more »

Crant de pui

30 September 2011
Crant de puiO reteta delicioasa de Crant de pui din: carne de pui, unt, lapte, legume congelate, sare, piper, cimbru, faina, ou, praf de copt, unt si parmezan. Ingrediente: 1 kg carne de pui (piept sau pulpa) 1/4 pachet unt 300 ml lapte 300 g legume congelate sare piper cimbru pentru crant: 100 g faina 1 ou…
Read more »

Chutney de mere si mango

30 September 2011
Chutney de mere si mangoSe decojesc 4 mere verzi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă 2 cepe. Se taie bucăţi 100 g mango uscat. 1 bucăţică ghimbir (cca 2 cm) se decojeşte şi se rade. Se aşază toate într-o cratiţă, cu 375 ml oţet de mere, 320 g zahăr brun, 100 g…
Read more »

Cocktail Sibirskaya

30 September 2011
Cocktail SibirskayaO reteta simpla de Cocktail Sibirskaya din: votca, sifon si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl votca sifon 3 stropi zeama de lamaie   Mod de preparare: Turnam votca si zeama de lamaie intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste multa gheata si completam cu sifon rece.  
Read more »

Cocktail de pui

30 September 2011
Cocktail de puiO reteta de cocktail de pui din: aripioare sau piept de pui, castraveti murat, gogosar, ardei, porumb dulce, ridichi, faina, ulei, smantana, lamaie, hrean si sare. Ingrediente: 700 g aripioare sau piept de pui 300 g castraveti murati 1 gogosar mare 1 ardei galben 1 cutie porumb dulce 1 legatura de ridichi pentru sos: 1-1/2…
Read more »

Tocanita de vita

30 September 2011
Tocanita de vitaO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, rosii, morcov, ceapa, ardei grasi, fasole neagra, untura, boabe ienibahar, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de de vită 1 kg roşii 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi 200 g fasole neagră 2 linguri cu untură 5-6 boabe ienibahar 1…
Read more »

Supă-cremă cu smântână

30 September 2011
Supă-cremă cu smântânăO reteta de supa crema cu smantana din: rosii, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, smantana, zahar, ulei de masline, unt, oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 6 roşii 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri cu pastă de tomate 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu zahăr 2 linguri cu ulei…
Read more »

Tort de mure cu cremă de vanilie

30 September 2011
Tort de mure cu cremă de vanilieO reteta delicioasa de tort de mure cu crema de vanilie din: unt, zahar, oua, faina, amidon, praf de copt, baton de vanilie, lapte, galbenusuri, zahar pudra, mure, suc de lamaie, suc de mere si zahar. Ingrediente: 400 g unt 175 g zahăr 4 ouă 150 g făină 100 g amidon 1 linguriţă praf de…
Read more »

Pui indian cu ardei, dafin şi curry

30 September 2011
Pui indian cu ardei, dafin şi curryO reteta de pui indian cu ardei, dafin si curry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras galben, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi, curry, curcuma, vin alb, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat 1 ardei gras roşu 1  ardei gras galben 2  …
Read more »

Mic dejun englezesc (English Breakfast)

30 September 2011
Mic dejun englezesc (English Breakfast)O reteta de mic dejun englezesc din: carnaciori, sunca de porc, ciuperci, oua, rosii cherry, branza cheddar si ceapa. Ingrediente: 4 cârnăciori Chipolata de porc, de cea mai bună calitate (puteţi folosi însă orice salam semiuscat de bună calitate) 4 felii de şuncă de porc afumat 140g de ciuperci champignon 6 ouă bătute 8 roşii…
Read more »

Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumat

30 September 2011
Crochete de cartofi cu muştar şi somon afumatO reteta simpla si delicioasa de crochete de cartofi cu mustar si somon afumat din: cartof, faina, mustar boabe, unt, ulei de floarea soarelui, somon afumat si smantana. Ingrediente: 1 cartof mare (aprox. 350g), spălat o lingură de făină simplă o lingură de muştar boabe sau sos de hrean o bucăţică de unt o lingură…
Read more »

Pui la gratar cu couscous si mango

30 September 2011
Pui la gratar cu couscous si mangoO reteta de Pui la gratar cu couscous si mango din: mango, ceapa verde, chimion, otet alb, couscous, marmelada de portocale, mustar boabe si pipet de pui. Ingredinete: un mango mare, curăţat şi tăiat cubuleţe 4 cepe verzi, tăiate o linguriţă cu vârf de chimion măcinat 3 linguri de oţet alb 250g couscous 1 linguri…
Read more »

Dulceata de piersici si caise

30 September 2011
Dulceata de piersici si caiseSe decojesc 300 g piersici şi 300 g caise; se scot sâmburii şi pulpa se taie cuburi. 500 g pulpă de fructe se amestecă într-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant 1:1, sucul şi coaja de la o lămâie şi se lasă să se odihnească cca 3 ore. Se adaugă 1 baton de scorţişoară şi…
Read more »

Supa usturoiata

30 September 2011
Supa usturoiataO reteta delicioasa de supa usturoiata din: rosii, usturoi, faina, ulei, busuioc si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1 lingură cu făină 2 linguri cu ulei frunze de busuioc sare   Mod de preparare: Infăşoară căpăţâna de usturoi într-o folie de aluminiu şi las-o la cuptor, la foc moderat, 30 de…
Read more »

Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan

29 September 2011
Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecanO reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din: faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, smantana, ou, mere si lapte. Ingrediente: 350g făină simplă 25g unt 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură 50g nuci pecan, bucăţele 2 linguri praf de…
Read more »

Crochete

29 September 2011
CrocheteO reteta simpla si delicioasa de crochete din: sunca, oua, busuioc, patrunjel, sare, piper, cascava, faina, lapte, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 50 g şuncă 2 ouă crude 2 ouă fierte tari 2 linguriţe busuioc uscat 2 linguri frunze pătrunjel sare piper 50 g caşcaval 7 linguri făină 200 ml lapte 1 cană făină 1…
Read more »

Retete delicioase: Salata multicolora

29 September 2011
Retete delicioase: Salata multicoloraO reteta de salata multicolora din: morcovi, telina, usturoi, cartofi, sfecla rosie, frunze de patrunjel, telemea, smantana, ulei de masline, mustar, sare, piper si delikat. Ingrediente: 2 morcovi 0 jumătate de rădăcină de ţelină (cca. 150g) 2 căţei usturoi 4 cartofi potriviţi 250g sfeclă roşie coaptă la cuptor sau la conservă 1  legătură frunze de…
Read more »

Tarta de kiwi

29 September 2011
Tarta de kiwiO reteta simpla de tarta de kiwi din: foaie de aluat, crema de branza, lapte, zahar, zeama de lamaie, vanilie, kiwi si capsuni. Ingrediente: foaie de aluat cremă de brânză lapte zahăr zeamă de lămâie vanilie kiwi căpşuni   Mod de preparare: Se pune aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu folie si se…
Read more »

Pui Gong Bao cu alune

29 September 2011
Pui Gong Bao cu aluneO reteta delicioasa de Pui Gong Bao cu alune din: piept de pui, praz, ulei de alune, ardei iute, alune, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, faina de porumb, otet de vin, apa, zahar, sare si piper. Ingrediente: piept de pui tăiat bucăţele praz ulei de alune ardei iuţi alune…

Creveti cu usturoi

29 September 2011
Creveti cu usturoiO reteta delicioasa de creveti cu usturoi din: creveti decorticati, pastai de fasole verde, ulei vegetal si usturoi. Ingrediente: creveţi decorticaţi păstăi de fasole verde ulei vegetal usturoi   Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit şi păstăile de fasole verde. Se călesc ingredientele astfel încât să îşi lase aroma…
Read more »

Supa Wonton

29 September 2011
Supa WontonO reteta delicioasa de supa wonton din: carne de porc tocata, ceapa, sos de soia, ghimbir, supa de pui, spanac, apa si sare. Ingrediente: carne de porc tocată ceapă mărunţită sos de soia ghimbir ras supă de pui spanac mărunţit sare apă   Mod de preparare: Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă wonton, trebuie…
Read more »

Cocktail Marawood

29 September 2011
Cocktail MarawoodO reteta simpla de Cocktail Marawood din: votca, rachiu de cirese, maraschino si masline. Ingredinente: 3 cl votca 1 cl rachiu de cirese 1 cl Maraschino 2 masline   Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata in paharul de mixare, apoi turnam amestecul intr-o cupa de cocktail. Asezam in pahar betisoare cu masline.
Read more »

Roata cu prune

29 September 2011
Roata cu pruneO reteta delicioasa de roata cu prune din: faina, zahar, zahar vanilat, sare, praf de copt, unt, oua, prune, lapte, smantana si budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 175 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 1 vârf de cuţit praf de copt 180 g unt 4 ouă 750 g prune roşii…
Read more »

Spaghete cu vin

29 September 2011
Spaghete cu vinO reteta delicioasa de spaghete cu vin din: spaghete, rosii cherry, vin, unt, sare si busuioc. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g roşii cherry 1 broccoli mic 1 ceşcuţă cu vin 2 linguri cu unt sare busuioc   Mod de preparare: Fierbe un litru de apă cu un praf de sare. Pune spaghetele să fiarbă.…
Read more »

Reteta zilei: Oua de prepelita in aluat

29 September 2011
Reteta zilei: Oua de prepelita in aluatO reteta delicioasa de oua de prepelita in aluat din: aluat de foietaj, oua de prepelita, ou, bacon, cascaval, masline si ulei. Ingrediente: 400 gr aluat de foietaj 12 ouă de prepeliţă 1 ou 100 gr bacon 50 gr caşcaval 50 gr măsline verzi 10 ml ulei   Mod de preparare: Aluatul se dezgheaţă, apoi…
Read more »

Supă indiană cu tăieţei de orez

29 September 2011
Supă indiană cu tăieţei de orezO reteta de supa indiana cu taitei de orez din: taitei de orez, pulpe de broasca, morcov, dovlecel, tija de telina, ceapa, ulei de masline extravirgin, ardei iute, ghimbir si patrunjel. Ingrediente: 100 g tăieţei de orez 150 g pulpe de broască (curăţate) 1 morcov 1dovlecel mic 1 tijă de ţelină 1  ceapă mică 2  …
Read more »

Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)

29 September 2011
Cum se prepara Supa rapida cu taitei (video)  O reteta video despre cum se prepara supa rapida cu taitei: Ingredinente: 1 lingura ulei de arahide 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat si taiat subtire 2 maini ciuperci shiitake proaspete, felii 1 ardei iute, fara seminte, taiat marunt 1 lingura vin de orez Shaoxing 700ml supa de legume 220g bambus, scurs si clatit 1…
Read more »

Budinca de orez

29 September 2011
Budinca de orezO reteta de budinca de orez din: orez basmati, mazare, morcovi, conopida, fasole verde, ceapa, rosie, iaurt, cuisoare, baton de scortisoara, cardamom, foaie de dafin, coriandru, sofran, unt si lapte. Untul ghee este, în realitate, unt clarificat. Este foarte mult folosit în bucătăria indiană, putând fi preparat şi în casă: topeşte la foc mic cantitatea…
Read more »

Ceapă roşie murată

29 September 2011
Ceapă roşie muratăO reteta delicioasa de Ceapă roşie murată din: ceapa rosie, apa, otet de vin, zahar, sare, ardei iute si boabe de piper. Ingrediente: 2 cepe roşii mari 250 ml apă 250 ml oţet de vin 2 linguri cu zahăr 1 lingură cu sare 1 arde iute boabe de piper   Mod de preparare: Curata ceapa,…
Read more »

Tartă cu rosii si parmezan

29 September 2011
Tartă cu rosii si parmezanO reteta de tarta cu rosii cu parmezan din: parmezan, oua, faina, unt, sare, piper, rosii, smantana, nucsoara, ruccola, otet balsamic, suc de la portocala si ulei de masline. Ingrediente: 100 g parmezan (bu­cată întreagă) 4 ouă 200 g făină 100 g unt sare piper 8 roşii mari 250 g smân­tână nucşoară rasă 2 legături…
Read more »

Retete delicioase: Snitel rusesc

29 September 2011
Retete delicioase: Snitel rusescO reteta delicioasa de snitel rusesc din: piept de pui, aripioare de pui, lapte, franzela, pesmet, oua, marar verde, ierburi de provene, sare marina, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 10 aripioare de pui 1 pulpa de pui 300 ml lapte 1/2 franzela alba pesmet 2 oua marar verde ierburi de provence sare…
Read more »

Retete delicioase: Dulceata de agrise

29 September 2011
Retete delicioase: Dulceata de agriseSe spală 1 kg agrişe roşii, se curăţă şi se amestecă intr-o cratiţă cu 500 g zahăr gelifiant şi sucul de la 1/2 lămâie. Se pasează şi se lasă să se odih­nească cca 20 min. Se dă compoziţia într-un clocot şi se lasă să mai clocotească cca 3 min. amestecând; se ia spuma care apare…
Read more »

Jeleu de zmeura

29 September 2011
Jeleu de zmeuraSe pun la fiert într-o cratiţă 2 kg zmeură cu 500 ml apă cca 10 min. Se adaugă 3 fire mentă şi se lasă să mai fiarbă 3-5 min. Se îndepărtează firele de mentă şi se pasează fructele; se lasă să se răcească. Se măsoară 1 l piure de zmeură şi se amestecă în altă…
Read more »

Salata cu sos de iaurt

29 September 2011
Salata cu sos de iaurtO reteta de salata cu sos de iaurt din: piept de pui, sunca de praga, fasole boabe rosie, bulb de fenicul, mere, praz, iaurt, maioneza, otet de mere, zahar, rodie, sare, piper, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 piept mare de pui 200 g sunca de praga 1 cutie de fasole boabe rosie 1 bulb de…
Read more »

Reteta zilei: Praz umplut

29 September 2011
Reteta zilei: Praz umplutO reteta de praz umplut din: morcovi, ardei iuti, praz, usturoi, apa, sare, foi  de dafin si otet. Ingrediente: 15 morcovi 12 ardei iuti 2 fire de praz 4-5 catei de usturoi 2 l apa 2 linguri cu sare 2 foi de dafin 1 lingurita otet   Mod de preparare: Alege morcovi cât mai tineri…
Read more »

Mix de fructe prăjite

29 September 2011
Mix de fructe prăjiteO reteta de mix de fructe prajite din: ananas, banana, mar, prune uscate, faina de orez, faina alba, zahar pudra, drojdie, bere si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1/2 ananas 1 banană 1  măr 50 prune uscate 100 g făină de orez 120 g faină albă 2   linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată bere …
Read more »

Prăjitură la tavă cu prune

29 September 2011
Prăjitură la tavă cu pruneO reteta de prajitura la tava cu prune din: drojdie, lapte, zahar, ou, unt, sare, baton de vanilie, lapte, zahar, gris, galbenusuri, prune, martipan si zahar pudra. Ingrediente: 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 1 ou 80 g unt moale 1 praf sare. umplutura: 1 baton de vani­lie 500 ml lapte…
Read more »

Clatite umplute cu legume

29 September 2011
Clatite umplute cu legumeO reteta de clatite umplute cu legume din: faina, oua, lapte, sare, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii cherry, ceapa, usturoi si piper. Ingrediente: 200 g faina 4 oua 250 ml lapte sare 2 legaturi ceapa verde 4 linguri ulei de floarea soarelui 500 g ciuperci champignon 500 g rosii cherry 1 ceapa…
Read more »

Supă de fasole

29 September 2011
Supă de fasoleO reteta de supa de fasole din: fasole verde pastai, ceapa, usturoi, ghimbir, rosie, cardamom verde, boabe de mustar, curcuma, nuca de cocos si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi 1 ceapă 6 căţei de usturoi 1 bucăţică de ghimbir 1 roşie 5 seminţe de cardamom verde 1 linguriţă boabe de muştar…
Read more »

Salată multicoloră cu paste

29 September 2011
Salată multicoloră cu pasteO reteta delicioasa de salata multicolora cu paste din: paste, rosii cherry, masline, castraveti, busuioc, ulei, otet si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 300 g roşii cherry 100 g măsline 2 castraveţi busuioc ulei oţet sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu un praf de sare şi ulei.…
Read more »

Retete delicioase: Legume cu sos picant

29 September 2011
Retete delicioase: Legume cu sos picantO reteta de legume cu sos picant din: rosii, vanata, patrunjel, dovlecel, rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 roşii 1 vânătă pătrunjel 1 dovlecel pentru sos: 1 kg roşii 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 1 ceapă 1 pahar cu vin ulei sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Chutney de rosii cu mere

29 September 2011
Chutney de rosii cu mereO reteta de Chutney de rosii cu mere din: rosii, mere, ceapa, usturoi, otet de vin, zahar brun, scortisoara, sare, ulei de masline, ghimbir si boia de ardei iute. Ingrediente: 1 kg roşii 3 mere 2 cepe 2 căţei de usturoi 350 ml oţet de vin roşu 100 g zahăr brun 1/2 linguriţă cu scorţi­şoară…
Read more »

Salata Kolhrabi

29 September 2011
Salata KolhrabiO reteta de salata kolhrabi din: kolhrabi, mar, usturoi, morcov, ceapa, ghimbir, cidru, nuci, ulei de seminte de in, sare si piper. Ingrediente: kohlrabi (nap nemţesc) măr usturoi morcov ras ceapă ghimbir ras cidru nuci sau acaju, prăjite ulei din seminţe de in sare piper   Mod de preparare: Se curăţă bucăţile de kohlrabi şi…
Read more »

Supă de roşii cu orez si vin

29 September 2011
Supă de roşii cu orez si vinO reteta delicioasa de supa de rosii cu orez si vin din: rosii, cepe, orez, vin rosu, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 2 cepe 1 ceşcuţă cu orez 1/2 cană cu vin roşu 1 legătură de pătrunjel 1 lingură cu ulei de măsline cimbru sare piper   Mod…
Read more »

Lasagna cu carne tocata de vita

29 September 2011
Lasagna cu carne tocata de vitaO reteta delicioasa de lasagna cu carne tocata de vita din: foi de lasagna, unt, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 2 linguri cu unt 500 g carne tocată de vită 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g roşii…
Read more »

Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci

28 September 2011
Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaciO reteta de Tarte cu prune, cremă de gris şi brânză de vaci din: prune, oua, sare, zahar, zahar vanilat, amidon, coaja de lamaie, gris, praf de copt, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 650 g prune 3 ouă 1 praf sare 50 g zahăr 2 linguriţe zahăr vanilat 400 g amidon 1 vârf…
Read more »

Roşii cu brânză la cuptor

28 September 2011
Roşii cu brânză la cuptorO reteta de rosii cu branza la cuptor din: rosii, branza, sare, piper, oregano, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 8 roşii 200 g brânză telemea sau feta sare piper 1 lingură oregano uscat 2 linguri ulei de măsline 2 fire oregano 2 fire busuioc   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C. Se…
Read more »

Retete delicioase: Dulceaţă de rubarba

28 September 2011
Retete delicioase: Dulceaţă de rubarbaSe curăţă 800 g rubarbă, se decojeşte şi se taie bucăţi. Se spală cu apă fierbinte 2 porto­cale, se şterg şi se rade coaja. Se decojesc portocalele şi pulpa se scoate dintre pieliţele albe. Se stoarce sucul din restul de pul­pă. Intr-o cratiţă mare se amestecă rubarbă cu suc, felii şi coajă de portocală şi…
Read more »

Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofi

28 September 2011
Ardei umpluţi cu carne tocată şi piure de cartofiO reteta de ardei umpluti cu carne tocata si piure de cartofi din: ardei grasi, sare, lapte, fulgi de cartofi, ceapa, maghiran, rosii, ulei, carne tocata, smantana, ardei copti, ardei iute, bulion si supa. Ingrediente: 4 ardei graşi verzi sare 125 ml lapte 1 plic fulgi de cartofi instant 1 ceapă 1 legătură maghiran 3…
Read more »

Ghebe în oţet

28 September 2011
Ghebe în oţetO reteta simpla si delicioasa de ghebe in otet din: ghebe, apa, otet, sare, piper negru boabe si foi de dafin. Ingrediente: 0, 5 kg ghebe (ciuperci de toamnă) 0,5 l apă 0,5 l oţet de 9 grade 30 g sare piper negru boabe foi de dafin   Mod de preparare: Cu vârful cuţitului, cură­ţă…
Read more »

Gem de caise

28 September 2011
Gem de caiseSe stoarce sucul de la 1 kg porto­cale; se strecoară. Se măsoară 400 ml suc şi la nevoie se com­pletează cu apă. Se spală 300 g caise, se taie jumătăţi şi se scoate sâmburii. Pulpa se taie felii, care se amestecă împreună cu sucul de portocale, 3 linguri suc de lămâie şi 50 g fulgi…
Read more »

Pui pane cu ardei gras

28 September 2011
Pui pane cu ardei grasO reteta delicioasa de pui pane cu ardei gras din: ardei gras, ceapa, ulei de masline, vin alb sec, zahar, suc de lamaie, chimen, sare, piper, boia, file de piept de pui, faina, oua, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 50 ml…

Retete delicioase: Gem de cirese

28 September 2011
Retete delicioase: Gem de cireseSe spală 2 kg cireşe şi se golesc de sâmburi. Se amestecă împreună cu sucul de la 1 lămâie şi 2 kg zahăr gelifiant într-o cratiţă mare. Se dă în clocot şi se lasă apoi să mai fiarbă 3-4 min. Se ia cratiţa de pe foc şi se pasează compoziţia. Se toarnă imediat în borcane…
Read more »

Paste cu roşii şi brânză Gorgonzola

28 September 2011
Paste cu roşii şi brânză GorgonzolaO reteta de paste cu rosii si branza gorgonzola din: paste scurte, sare, usturoi, smantana, piper, rosii cherry, branza gorgonzola si busuioc. Ingrediente: 400 g paste scurte (penne) sare 1 catel de usturoi 150 g smantana piper 250 rosii cherry 200 g branza gorgonzola 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele intr-o…
Read more »

Retete delicioase: Chiftele marinate

28 September 2011
Retete delicioase: Chiftele marinateO reteta delicioasa de chiftele marinate din: fleica de porc, oua, paine, ceapa, usturoi, faina, marar, patrunjel, sare, ulei, rosii, unt, otet, zahar foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 kg fleică de porc 2 ouă 3 felii de pâine 3 cepe 5 căţei de usturoi 2 linguri cu făină 1legătură de mărar 1 legătură…
Read more »

Pui înăbuşit cu ardei

28 September 2011
Pui înăbuşit cu ardeiO reteta delicioasa de pui inabusit cu ardei din: ceapa, usturoi, ardei gras, ardei iute, rosii cherry, salam picant chorizo, cimbru, pui, supa, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:   2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 150 g roşii cherry 150 g…
Read more »

Cocktail Monte Rosa Freeze

28 September 2011
Cocktail Monte Rosa FreezeO reteta simpla de Cocktail Monte Rosa Freeze din: votca, curacao triple sec, campari, suc de portocale rosii si suc de struguri. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Campari 4 cl suc de portocale rosii 2 cl suc de struguri   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, turnam…
Read more »

Biftec de ton pe sos wakame

28 September 2011
Biftec de ton pe sos wakameO reteta de biftec de ton pe sos wakame din: ton, apa, miso de orez, morcov, tija de telina, ceapa, alge wakame, ulei de susan, sare si frunze de hasmatuchi. Ingrediente: 500 g ton proaspăt 300 ml apă 1 linguriţă miso de orez 1 morcov 1   tijă de ţelină 1/2ceapă 2   linguri alge wakame 2…
Read more »

Reteta zilei: Suc de rosii

28 September 2011
Reteta zilei: Suc de rosiiO reteta simpla de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, aspirina. Este un preparat sanatos, nu contine conservanti, practic pentru perioada iernii si ideal pentru orice mancare. Ingrediente: 25 kg rosii sare grunjoasa aspirina   Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in sferturi. Se toaca la robot sau la masina de…
Read more »

Wonton cu chefal si dovlecei

28 September 2011
Wonton cu chefal si dovleceiO reteta de wonton cu chefal si dovlecei din: fileuri de chefal, aluat pentru wonton, dovlecei, unt, usturoi, ierburi aromatice, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, salata verde, supa concentratata de legume, ceapa, cartof si ardei gras rosu. Ingrediente: 4 fileuri de chefal (circa 120 g fiecare) 2   foi de aluat pentru wonton (sau…
Read more »

Castraveţi în otet

28 September 2011
Castraveţi în otetO reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente. Ingrediente: 2  kg castraveţi cornişon 1 l oţet 3  l apă 3  linguri cu sare mare 4  linguri cu zahăr 2 rădăcini de hrean 2-3 morcovi crenguţe de…
Read more »

Castraveţi în saramură (muraturi)

28 September 2011
Castraveţi în saramură (muraturi)O reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente. Ingrediente: 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici) saramură (25 g sare la 1 l apă) usturoi tulpini de mărar uscat crenguţe de vişin, ţelină rădăcină de hrean 1 plic amestec de condimente pentru murături…
Read more »

Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere

28 September 2011
Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bereO reteta delicioasa de Calamari crocanţi cu ghimbir, făină de orez şi bere din: calamari, faina de orez, faina alba, bere, radacina de ghimbir si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g calamari medii proaspeţi 150 g faină de orez 50 g faină albă 1/2 pahar bere japoneză (sau alta bere blondă, puţin alcoolizată) 4…
Read more »

Pui stir fry

28 September 2011
Pui stir fryO reteta delicioasa de pui stir fry din: piept de pui, ardei gras rosu, ardei gras verde, ardei gras galben, praz, ciuperci, sos de soia, zahar brun, ienibahar, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 fir praz 200 g…
Read more »

Porc cu legume

28 September 2011
Porc cu legumeO reteta delicioasa de porc cu legume din: broccoli, carne de porc, ardei gras galben, ciuperci, praz, ardei capia, sos de soia, sare, piper, scortisoara si cimbru. Ingrediente: 1 broccoli mic 300 g carne de porc 1 ardei gras galben 150 g ciuperci champignon 1 fir praz 1 ardei capia 2 linguri sos soia sare…
Read more »

Paine cu rosii

28 September 2011
Paine cu rosiiO reteta simpla si delicioasa de paine cu rosii din: rosii cherry, oregano, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 300 g roşii cherry oregano pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou 280 g făină 1 pliculeţ cu praf de copt 1 linguriţă cu sare 1/2 lin­guriţă cu zahăr…
Read more »

Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vin

28 September 2011
Reteta zilei: Quiche cu ceapă şi vinO reteta delicioasa de quiche cu ceapa si vin din: faina, telemea de oaie, lapte, unt, ou, vinete, ceapa, rosii, vin, ulei, crengute de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 gr faină 200 gr telemea de oaie 100 ml lapte 50 gr unt 1 ou 200 gr vinete 200 gr ceapă 100 gr roşii 100…
Read more »

Perisoare de carne cu varza

28 September 2011
Perisoare de carne cu varzaO reteta de perisoare de carne cu varza din: ceapa alba, ceapa rosie, unt, orez, carne tocata amestec, oua, pesmet, usturoi, varza acra, smantana, sare, piper si zahar. Ingrediente: 1 ceapa alba 2 cepe rosii 2 linguri unt 100 g orez 500 g carne tocata amestec 3 oua 6 linguri pesmet 3 catei de usturoi…
Read more »

Retete delicioase: Ciuperci gratinate

28 September 2011
Retete delicioase: Ciuperci gratinateO reteta delicioasa de ciuperci gratinate din: ciuperci, cartofi, oua, cascaval, smantana, usturoi, ulei, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 3 cartofi 3 oua 100 g cascaval 4 linguri smantana 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 60 g unt 1/2 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pastravi pe pat de ciuperci

28 September 2011
Pastravi pe pat de ciuperciO reteta delicioasa de pastravi pe pat de ciuperci din: pastravi, ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, vin alb sec, oregano, patrunjel verde, sare, piper, rosii cherry si felii de lamaie. Ingrediente: 4 pastravi potriviti 500 g ciuperci champignon mici 4 catei de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 4 linguri ulei de…
Read more »

Portofele cu legume

28 September 2011
Portofele cu legumeO reteta de portofele cu legume din: faina, oua, margarina, legume, ciuperci, piept de pui, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: aluat: 350 g faina 2 oua 100 g margarina pentru umplutura: 300 g legume congelate (mazare, porumb, morcov, fasole verde) 200 g ciuperci 500 g piept de pui 4 oua 100 g faina sare…
Read more »

Tort aromat

28 September 2011
Tort aromatO reteta delicioasa de tort aromat din: faina, zahar, zahar pudra, unt, oua, lapte, coaja rasa de lamaie, prune, scortisoara, praf de copt, sare si zahar pudra. Ingrediente: 300 g faina 200 g zahar 4 linguri zahar pudra 150 g unt 4 oua 4 linguri lapte 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie 500 g prune…
Read more »

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

28 September 2011
Rosii murate cu usturoi (muraturi)O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare. Ingrediente: 2 kg roşii mici spre medii 1 rădăcină de ţelină 4-5 căpăţâni de usturoi 1 legătură de mărar verde 3  foi de dafin 3 linguri de sare   Mod de preparare: Alege roşii mai micuţe şi…
Read more »

Strudel cu pesto

28 September 2011
Strudel cu pestoO reteta delicioasa de strudel cu pesto din: apa, ulei, faina, bicarbonat de sodiu, sare, otet, usturoi, parmezan, lamaie, alune, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cană cu apă 1 cană cu ulei 2 căni cu făină 1 plic cu bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu oţet pentru…
Read more »

Sushi uramaki

28 September 2011
Sushi uramakiO reteta de sushi uramaki din: orez, seminte de susan, surimi, dovlecel, avocado, zeama de lamaie, foi de alga si maioneza. Ingrediente: 240 g orez pentru sushi (prefiert) 3   linguri seminţe de susan 4   bucăţi de surimi (circa 60 g) 1 dovlecel 4 avocado 1  lămâie (zeama) 2   foi de algă nori 1 lingură maioneză…
Read more »

Boabe uscate

28 September 2011
Boabe uscateDeşi boabele se aseamănă, năutul nu este înrudit biologic cu mazărea. Boabele de năut se folosesc într-o serie largă de pre­parate orientale, printre care ultra- cunoscutele hummus şi falafel. Boa­bele de năut uscate trebuie înmuiate cca 12 ore înainte de a putea fi folo­site; apoi se aruncă apa de la înmu­iat şi boabele se fierb…
Read more »

Fructe si legume uscate

28 September 2011
Fructe si legume uscateUn obicei cu tradiţie, usca­tul legumelor şi fructelor nu trebuie dat uitării nici în toamna asta… Cum usuci roşiile O metodă străveche şi 100% naturală de uscare a pătlăgelelor te ajută să te bucuri de ele în orice ano­timp, vitaminele păstrân- du-li-se toate intacte. Taie- le felii, adaugă deasupra sare, piper, busuioc şi alte condimente…
Read more »

Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezea

27 September 2011
Reteta zilei: Deliciu cu zmeură şi bezeaO reteta delicioasa de deliciu cu zmeura si bezea din: zmeura, faina, unt, zahar pudra, fructe de padure, topping de zmeura si oua. Ingrediente: 200 gr zmeură 350 gr făină 100 gr unt 100 gr zahăr pudră 50 gr dulceaţă de fructe de pădure 50 ml topping de zmeură 4 ouă   Mod de preparare:…
Read more »

Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)

27 September 2011
Ardei gras murat umplut cu ardei (muraturi)O reteta de ardei gras murat umplut cu ardei din: ardei grasi, ulei, apa, otet, sare, zahar, foi de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 4 kg ardei grasi rosii 1 kg ardei grasi galbeni 1 l ulei 4 l apa 0,5 l otet 4 linguri cu sare 2 linguri cu zahar foi de dafin…
Read more »

Tartă cu roşii si dovlecel

27 September 2011
Tartă cu roşii si dovlecelO reteta de tarta cu rosii si dovlecel din: smantana, cascaval, dovlecel, rosii, oua, unt, busuioc, sare, piper, unt, faina, ulei, otet si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g caşcaval ras 1 dovlecel 3 roşii 2 ouă 1 linguriţă cu unt busuioc sare piper pentru aluat: 1 pachet cu unt 11 linguri cu făină…
Read more »

Retete delicioase: Crema de capsuni

27 September 2011
Retete delicioase: Crema de capsuniSe spala 150 g capsuni, se curata si se taie cuburi. Se crestează pe lung 1 păstaie de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului. Miezul de vanilie se amestecă împreună cu fructele, sucul de la 1/2 lămâie şi 200 g zahăr gelifiant fără fierbere; se pasează cu mixerul. Se înglobează 50 ml frişcă…
Read more »

Rosii umplute cu ciuperci si orez

27 September 2011
Rosii umplute cu ciuperci si orezO reteta simpla si delicioasa de rosii umplute cu ciuperci si orez din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc   Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei…
Read more »

Sushi nigiri

27 September 2011
Sushi nigiriO reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de caracatita. Ingrediente: 400 g orez pentru sushi 1 bucată de algă kombu 35 ml oţet de orez japonez 1 linguriţă zahăr pentru sushi: 125 g file de…
Read more »

Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)

27 September 2011
Reteta zilei: Ciuperci cu mere si struguri (muraturi)O reteta de ciuperci cu mere si struguri din: ciuperci, strugure, mere, morcov, usturoi, otet, apa, zahar, sare, boabe de piper si condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 ciorchini de strugure 3 mere 1 morcov 4-5 căţei de usturoi 500 ml oţet 1,5 l apă 1 linguriţă cu zahăr 1 linguriţă cu sare…
Read more »

Dulceata de coacaze cu tarhon

27 September 2011
Dulceata de coacaze cu tarhonSe spală 1 kg coacăze roşii, se lasă să se scurgă şi se desprind bobiţele de pe codiţe. Se pasează 500 g fructe; se amestecă împreu­nă cu restul de fructe, 500 g zahăr gelifiant şi 1 fir de tarhon; se lasă să se odihnească 30 min. Apoi se dă în clocot şi se lasă să…

Rosii umplute cu pasta de branza

27 September 2011
Rosii umplute cu pasta de branzaO reteta simpla de rosii umplute cu paste de branza din: rosii, branza de vaci, smantana, ceapa verde, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză de vaci 125 g smântână 1 legătură de ceapă verde pătrunjel sare   Mod de preparare: Spală roşiile şi taie-le deasupra căpăcel. Cu ajutorul unei linguriţe, îndepărtează pulpa.…
Read more »

Mini-Cupcakes

27 September 2011
Mini-CupcakesSe încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează adânciturile unei forme de brioşe cu 24 de suporturi speciale de hâr­tie. Se amestecă 1 ou cu 80 ml ulei de floarea-soarelui, 130 g zahăr, 1 praf sare, 50 g brânză de vaci şi 220 ml lap­te bătut. Intr-un castron separat se ames­tecă 250 g făină cu…
Read more »

Cocktail Swimming Pool

27 September 2011
Cocktail Swimming PoolO reteta simple de Cocktail Swimming Pool din: votca, bols blue curacao, sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Bols Blue Curacao 4 cl sirop de cocos 12 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida bucati de ananas cirese   Mod de preparare: Mixam ingredientele…
Read more »

Rosii cu fasole verde si branza de capra

27 September 2011
Rosii cu fasole verde si branza de capraO reteta delicioasa de rosii cu fasole verde si branza de capra din: rosii, fasole verde pastai, branza de capra, ceapa, usturoi, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii 500 g fasole verde păstăi 200 g brânză de capră 1 ceapă 3 căţei de usturoi 8 linguriţe cu unt ulei sare piper   Mod…
Read more »

Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)

27 September 2011
Cum se prepara: Dim Sum cu porc si creveti (video)O reteta video despre cum se prepara Dim Sum cu porc si creveti: Ingrediente: Pentru umplutura: 125g carne tocata de porc 125g creveti cruzi, decorticati, curatati si tocati 1 ceapa verde, tocata 1 lingura ghimbir proaspat ras 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shaoxing 1 lingurita ulei de susan 2…
Read more »

Ingheţată de trandafiri

27 September 2011
Ingheţată de trandafiriSe taie bucăţi 100 g rahat turcesc cu trandafiri şi se amestecă împreună cu 100 ml smântână dulce. Se bat 250 ml frişcă. Separat, se bat 3 albuşuri cu 75 g zahăr. Frişca şi bezeaua se înglobează în compoziţia de rahat; se aşază într-o formă de pudding şi se dau la congelator peste noapte. Pentru…
Read more »

Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuioc

27 September 2011
Reteta zilei: Vinete la grătar, marinate cu busuiocO reteta de vinete la gratar, marinate cu busuioc din: vinete, ulei de masline extravirgin, ardei iute, hasmatuchi, sare si piper. O reteta delicioase care care combina gusturile intr-un mod delicioas. Cui nu-i place iuteala poate pune cat mai putin ardei iute si usturoi. Ingrediente: 2 -3 vinete lungi 5 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Tort de bezea cu petale de trandafiri

27 September 2011
Tort de bezea cu petale de trandafiriSe încinge cuptorul la 120 °C. Se bat 8 albuşuri cu 2 linguri suc de lămâie; se adaugă 1 lingură cacao şi 400 g zahăr pudră. Se bate în continuare, până ce compoziţia devine strălucitoare. Se ;une în şpriţ. Pe tăvi tapetate cu hârtie de copt se şpriţează (în formă de melc) 3 discuri de…
Read more »

Sushi cu ton picant

27 September 2011
Sushi cu ton picantO reteta de sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete, maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge, wasabi si seminte de susan. Ingrediente: 200 g orez pentru sushi (prefiert) 150 g file de ton 1  castravete 2   linguri maioneză cu ghimbir 2 linguri sos de soia…
Read more »

Deserturi delicioase: Tartă cu prune

27 September 2011
Deserturi delicioase: Tartă cu pruneO reteta delicioasa de tarta cu prune din: faina, unt, zahar, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, lapte, oua, gris, gem de prune, zahar, pesmet si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt moale 100 g zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 700 g prune 1 pliculet zahar vanilat scoartisoara macinata 250 ml…
Read more »

Muşchi de porc umplut

27 September 2011
Muşchi de porc umplutSe crestează pe lung un muşchi file de porc (cca 600 g) astfel încât să ia naştere un buzunar. Se curăţă şi se taie mărunt 250 g ciuperci Champignon brune. Se decojeşte 1 chiflă şi se taie cuburi. Se toacă 2 cepe franţuzeşti, într-o tigaie se încing 1 lingură ulei şi 1 lingură unt; se…
Read more »

Cocktail Crista Solar

27 September 2011
Cocktail Crista SolarO reteta simpla de Cocktail Crista Solar din: votca, curacao triple sec, vin de bordeaux, vermut, angostura si arpagic. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl vin de bordeaux 1 cl vermut sec 2 stropi de Angostura Arpagic   Mod de preparare: Se amesteca cu gheata votca, Curacao, vinul si Angostura,…
Read more »

Budincă de dovleac cu scorţişoară

27 September 2011
Budincă de dovleac cu scorţişoarăO reteta de budinca de dovleac cu scortisoara din: miez de dovleac, apa, zahar pudra, oua, unt Ingrediente: 250 g miez de dovleac 250 ml apă 150 g zahăr pudră 12 ouă 50 g unt un vârf de cuţit scortisoara pisata sare frisca pentru ornat   Mod de preparare: Fierbeţi sau coaceţi dovleacul şi faceţi…
Read more »

Retete delicioase: Sushi

27 September 2011
Retete delicioase: SushiO reteta de sushi din: orez, otet alb, zahar, sake, sare, file de ton, somon, peste, radacine de ghimbir, hrean, alga, castravete si sos de soia. Ingrediente: 400 g orez 3 linguri oţet alb 1 lingură zahăr 1 lingură sake 1 linguriţă sare pentru peşte: 120 g file de ton proaspăt 120 g file de…
Read more »

Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pere

27 September 2011
Reteta zilei: Tartă cu caşcaval şi pereO reteta delicioasa de tarta cu cascaval si pere din: aluat de foietaj, pere, bacon, cascaval, ceapa, vin rosu, ulei si baza pentru mancaruri. Ingrediente: 200 gr aluat de foietaj 400 gr pere 150 gr bacon 100 gr caşcaval 100 gr ceapă 50 ml vin roşu 30 ml ulei 10 gr bază pentru mâncăruri  …
Read more »

Pastravi umpluti

27 September 2011
Pastravi umplutiO reteta delicioasa de pastravi umpluti din: radacina de patrunjel, telina, morcovi, ceapa verde, busuioc, sare, piper, pastravi, ulei de masline, lamaie si unt. Ingrediente: 1 rădăcină de pătrunjel 1 fir de ţelină 2 morcovi 2 cepe verzi 4 linguri busuioc tocat sare piper 4 păstrăvi 5 linguri ulei de măsline 2 lămâi 2 linguri…
Read more »

Gogoşari în oţet cu miere

27 September 2011
Gogoşari în oţet cu miereO reteta delicioasa de gogosari in otet cu miere din: gogosari, usturoi, ulei, otet de masa, miere de albine, sare, foi de dafin, boabe de piper negru, crenguta de telina si leustean. Ingrediente: 5 kg gogosari 400 g usturoi 1 l ulei 0,5 l otet de masa 150 g miere de albine 2 lingurite cu…
Read more »

Salată cu alge şi germeni de soia

27 September 2011
Salată cu alge şi germeni de soiaO reteta de salata cu alge si germeni de soia din: germeni de soia, morcovi, alge dulse, nasturel, miez de nuca, sare, mandarine si sos de soia. Dulse este o algă roşie-purpurie. Este foarte bogată în fier, potasiu, magneziu, iod şi fosfor. Se consumă atât crudă, bine spălată, cât şi preparată. Are un gust picant…
Read more »

Retete delicioase: Crema de iaurt

27 September 2011
Retete delicioase: Crema de iaurtSe decojeşte 1 castra­vete lung şi se taie în două pe lung; se goleşte de seminţe cu linguriţa. Pulpa se rade, ca şi pulpa de la 4 ridichi. Se presară puţină sare şi se lasă să stea 10 min., să-şi lase zeamă. Se amestecă 500 g iaurt cu 2 linguri mărar tocat, 1 linguriţă coajă…
Read more »

Sufleu de orez cu vanilie şi lămâie

27 September 2011
Sufleu de orez cu vanilie şi lămâieO reteta simpla de sufleu de orez cu vanilie si lamaie din: lapte, orez, baton de vanilie, oua, lamaie, unt, zahar, sare si zahar pudra. Ingrediente: 1 l lapte 200 g orez cu bob rotund 1 baton de vanilie 4 ouă 1 lămâie 80 g unt 70 g zahăr 1 praf de sare zahăr pudră…
Read more »

Desert sfaramicios

27 September 2011
Desert sfaramiciosO reteta de desert sfaramicios din: prune, zahar, scortisoara, aluat, unt, faina, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 15 prune 12 lingurite zahar 1 lingurita scortisoara macinata pentru aluatul sfaramicios: 150 g unt 150 g faina 150 zahar frunze de menta (pentru decor)   Mod de preparare: Se spală fructele, se taie în două, se…
Read more »

Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate

27 September 2011
Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscateO reteta delicioasa de rata in sos dulce acrios cu prune uscate din: pulpa de rata, ceapa alba, ulei de susan, prune, pasta de ardei capia, otet de orez, sake, sare si piper. Ingrediente: 500 g pulpă de raţă dezosată 1  ceapă albă 4   linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui) 8 prune dulci japoneze…
Read more »

Galuste de toamna

27 September 2011
Galuste de toamnaO reteta delicioasa de galuste de toamna din: prune, unt, faina, zahar pudra, ou, drojdie, lapte, sare, coaja de lamaie, unt, mac, lapte, zahar pudra si unt. Ingrediente: 5 prune mari pentru aluat: 50 g unt 250 g faina 100 g zahar pudra 1 ou 25 g drojdie 100 ml lapte 1 varf cutit sare…
Read more »

Falafel

27 September 2011
FalafelSunt chifteluţe vegetariene – se pot servi în zilele de post. Se mărunţesc cu robotul de bucătărie 250 g boabe de năut din conservă, 2 căţei de us­turoi curăţaţi, 1 ceapă curăţată, boia de ardei, pătrunjel verde, coriandru, sare şi piper. Pasta obţinută se mo­delează sub formă de biluţe, care se tăvălesc prin boabe de…
Read more »

Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleac

26 September 2011
Supe si ciorbe: Supă cremă de dovleacO reteta delicioasa de Supă cremă de dovleac din: dovleac, ceapa, rasol de vita, faina, unt, oua, lapte, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 600g dovleac 100 g ceapă 700 g rasol de vită 1 l lingură făină 80 g unt 12 ouă 200ml lapte 100 ml smântână 1 leg. pătrunjel verde sare   Mod…
Read more »

Ghiveci de toamna cu mozzarella

26 September 2011
Ghiveci de toamna cu mozzarellaO reteta delicioasa de Ghiveci de toamna cu mozzarella cu mozzarella din: vinete, rosii, ardei grasi, ceapa rosie, mozzarella, cimbru, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 2 vinete mari 2 rosii mari 2 ardei grasi rosii 2 cepe mari rosii 400 g mozzarella sau cas dulce cimbru ulei de masline sare piper macinat…
Read more »

Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe

26 September 2011
Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţeO reteta de Sufleu de broccoli cu roşii şi chifteluţe din: morcovi, cartofi, buchetele broccoli, sare, piper, rosii cherry, carne tocata, pesmet, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 400 g cartofi fierţi în coajă 250 g bucheţele de broccoli sare piper 250 g roşii cherry 400 g carne tocată 2 linguri pesmet 3 ouă…
Read more »

Murături asortate cu usturoi şi ardei iute

26 September 2011
Murături asortate cu usturoi şi ardei iuteO reteta de muraturi asortate cu usturoi si ardei iute din: sfecla rosie, varza, conopida, morcovi, telina, gogonele, frunze de telina, otet, piper boabe, usturoi, foi de dafin, ardei iute, apa, sare grunjoasa, crengute de visin si amestec de condimente. Ingrediente: 2 sfecle rosii 2 verze 2 conopide 5-6 morcovi 2 teline mici 2 kg…
Read more »

Retete delicioase: Vinete la cuptor

26 September 2011
Retete delicioase: Vinete la cuptorO reteta de vinete la cuptor din: vinete, ardei grasi, telina, ceapa, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 4 vinete mari 4 ardei grasi rosii, kapia sau gogosari 1 telina cu frunze de tot 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Coaceţi ardeii, presăraţi-i cu sare fină şi…
Read more »

Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume

26 September 2011
Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legumeO reteta delicioasa de Supă de ciuperci shitake cu tăieţei şi legume din: taitei de orez, ciuperci shitake, morcovi, telina, ceapa alba, miso de orez, ceapa verde, ulei de susan si apa. Miso este un aliment japonez tradiţional, care se prezintă sub forma unei paste fermentate, cu un gust foarte sărat, având un conţinut ridicat…
Read more »

Reteta zilei: Tort cu rom si fructe

26 September 2011
Reteta zilei: Tort cu rom si fructeO reteta delicioasa de tort cu rom si fructe din: fulgi de cocos, faina, praf de copt, sare, oua, ulei de floarea soarelui, baton de vanilie, gelatina alba, menta, oua, suc de maracuja, lapte de cocos, rom alb, unt, frisca, pepene verde, pepene galben si fruct de maracuja. Ingrediente: 100 g fulgi de cocos 30…
Read more »

Cocktail Plaza

26 September 2011
Cocktail PlazaO reteta simpla de Cocktail Plaza din: votca, suc de maracuja, crema de cocos, sifon, limeta, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de maracuja 2 cl crema de cocos sifon o felie de limeta frunze de menta zahar   Mod de preparare: Mixam bine votca, sucul de maracuja si…
Read more »

Conopidă şi broccoli sub crustă

26 September 2011
Conopidă şi broccoli sub crustăO reteta simpla si delicioasa de conopida si broccoli sub crusta din: morcovi, broccoli, conopida, sare, piper, oua, smantana, cascaval, usturoi si nucsoara. Ingrediente: 2 morcovi 400 g bucheţele de broccoli 400 g bucheţele de conopidă sare piper 2 ouă 150 ml smântână 100 g caşcaval 1 căţel de usturoi nucşoară   Mod de preparare:…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro