Retete de Paste:
Friptura din muschi de vita cu sos asiatic
21 September 2011
O
reteta de friptura din muschi de vita cu sos de vita asiatic din:
muschi de vita, condimente, zahar, ulei de floarea soarelui, coriandru,
supa de pui, ghimbir, sos de stridii si ceapa verde. Ingrediente: 2 kg
de muschi de vita 2 lingurite de “cinci condimente chinezesti 2
lingurite de zahar 2 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Ghebe murate
21 September 2011
O
reteta delicioasa de ghebe murate din: ghebe, otet, sare grunjoasa,
boabe de piper, boabe de mustar, boabe de enibahar si foi de dafin.
Ingrediente: 5 kg ghebe 500 ml otet 2 linguri sare grunjoasă neiodâ 1
lingură boabe de piper 1 lingură boabe de muştar 1 lingură boabe de
enibahar 4 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Supă picantă cu sepii si frunze de sfeclă
21 September 2011
O
reteta delicioasa de supa picanta cu sepii si frunze de sfecla din:
sepii, pulpa de rosii, frunze de sfecla, ulei de masline extravirgin,
usturoi, ardei iute rosu, vin rosu, concentrat de rosii, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 300 g sepii mici 3 linguri pulpă de roşii 7
frunze de sfeclă 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Doradă umplută
21 September 2011
Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se spală şi se şterg 4 dorade (curăţate, a
cca 300 g). Se toacă 3 cepe şi 10 căţei de usturoi. Se lasă să se
scurgă 100 g roşii uscate conservate în ulei; se taie mărunt. Se rup
acele de la 6 fire de rozmarin. Se curăţă şi se…
Read more »
Read more »
Borsuri si ciorbe delicioase
21 September 2011
Retete
de borsuri si ciorbe delicioase Bors de curcan O reteta delicioasa de
bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare,
pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ciorba de oaie O reteta
delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov,
patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce,…
Read more »
Read more »
Frigărui cu sos de susan
20 September 2011
Se
taie fâşii subţiri 500 g muşchi file de viţel. Se toacă 2 căţei de
usturoi şi se amestecă împreună cu 2 linguri ulei, 200 g iaurt, sare şi
piper. Se ung fâşiile de carne cu acest amestec şi se lasă să se
marineze la frigider peste noapte. Pentru sos, se prăjesc 50 g susan…
Read more »
Read more »
Roşii în saramură
20 September 2011
O
reteta de rosii in saramura din: rosii, apa, frunze de visin, de
loboda, de menta, macris, busuioc, cimbru, vita de vie, sare frunjoasa,
piper boabe si frunze de dafin. Ingrediente: 3 kg roşii 3 – 4 l apă
frunze de vişin, de lobodă, de mentă măcriş busuioc cimbru viţă de vie
sare grunjoasă piper…
Read more »
Read more »
Cod pane cu susan pe salată de varză
20 September 2011
O
reteta de cod pane cu susan pe salata de varza din: file de cod, ansoa,
usturoi, pesmet, seminte de susan, ou, ulei de floarea soarelui, piper,
varza, otet rosu, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 350 g file de cod 20 g anşoa în ulei (conservă) 1/2
căţel de usturoi 70…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu pepene galben
20 September 2011
Se
decojeşte 1/2 pepene galben, se curăţă de seminţe, iar pulpa se taie
cuburi. Se taie jumătăţi 2 fructe de avocado, se golesc de sâmburi, iar
pulpa se taie cuburi. Se lasă să se scurgă 1 conservă porumb (cca 340 g)
şi se amestecă împreună cu pulpa de pepene şi de avocado. Se taie
rondele…
Read more »
Read more »
Castraveti taiati in otet
20 September 2011
O
reteta delicioasa de castraveti taiati in otet din: castraveti, hrean,
marar verde, seminte de mustar, otet, sare grunjoasa, piper boabe si foi
de dafin. Ingrediente: 3 kg castraveţi proaspăt culeşi 3 rădăcini de
hrean 1 leg. mare de mărar verde sau uscat 1 lingură seminţe de muştar
200 ml otet sare grunjoasă piper boabe…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatoare: Cozonac
20 September 2011
O
reteta delicioasa de cozonac din: faina, galbenusuri, lapte dulce,
sare, drojdie, zahar, grasime, zahar, nuca macinata, stafide, cacao,
rom, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat, coaja rasa de portocala si ou.
Ingrediente: 1 kg faină 5 gălbenuşuri 3/4 lapte dulce 1 linguriţă sare
50 g drojdie (2 cuburi) proaspătă 2 linguri zahăr 300 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Zacusca
20 September 2011
O
reteta de zacusca din: rosii, gogosari, ardei kapia, morcovi, ceapa,
usturoi, ulei, zahar, miere, sare si piper macinat. Ingediente: 4 kg
rosii 1 kg gogosari 1 kg ardei kapia 500 g morocvi 500 g ceapa 2
capatani de usturoi 500 ml ulei 2 linguri zahar 2 linguri miere sare
piper proaspat macinat Mod…
Read more »
Read more »
Salata Atlantic
20 September 2011
Se
spală 500 g cartofi roşii şi se fierb în apă cu sare, cca 20 min. între
timp se spală 250 g roşii cherry şi se taie căpăcelele. Se scoate
miezul cu o linguriţă. Pentru umplutură, se amestecă 100 g brânză de
vaci, 1 linguriţă suc de lămâie, 1 lingură mărar tocat, sare şi piper;…
Read more »
Read more »
Ciuperci in otet
20 September 2011
O
reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura
cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar. Ingrediente: 3 kg
ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori 2 litri lichid de saramură cu
oţet cimbru verde sau uscat frunze de ţelină sare piper boabe enibahar
Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le…
Read more »
Read more »
Tocăniţă turcească
20 September 2011
O
reteta de tocanita turceasca din: vinete, dovlecei, telina verde,
castraveti, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, rosii, sare, piper de
cayenne, sare, cimbru, maghiran si crema de iaurt. Ingrediente: 450 g
vinete 500 g dovlecei 250 g ţelină verde 500 g castraveţi 100 g ceapă 2
căţei de usturoi 3 linguri ulei 750 g carne…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ceapa
20 September 2011
O
reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ceapa din: ficatei
de pui, zahar, ceapa, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: ficatei de
pui zahar ceapa un strop de piper, eventual si sare cateva frunze de
patrunjel/busuioc/ leustean Mod de preparare: Spalati ficateii de pui in
apa rece si cura ta. Se acopera fundul unei…
Read more »
Read more »
Sardele umplute cu ricotta şi verdeaţă
20 September 2011
O
reteta delicioasa de sardele umplute cu ricotta si verdeata din:
sardele, ricotta, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, busuioc, cimbru,
oua, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardele
proaspete 250 g ricotta 30 g caşcaval de oaie 150 g pesmet 1 lingură
pătrunjel 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru 2 ouă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu masline
20 September 2011
O
reteta de praz cu masline din: praz, masline, ulei, bulion de rosii,
rosii, zahar, lamaie, faina si sare. Ingrediente: 1 kg praz 200 g
măsline 3 linguri ulei 1 lingură bulion de roşii sau 1 cană suc de roşii
2-3 roşii 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă faină sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu carne tocată
20 September 2011
O
reteta delicioasa de ficatei de pui cu carne tocata din: ceapa rosie,
usturoi, ficatei de pasare, ulei, carne tocata, bulion, sare, piper, vin
rosu, verdeata tocata, supa, unt, otet aromat, zahar si ceapa verde.
Ingrediente: 2 cepe roşii 2 căţei de usturoi 500 g ficăţei de pasăre 2
linguri ulei 500 g carne tocată…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din creveţi şi cartofi
20 September 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute din creveti si cartofi din: creveti
decorticati, unt, cartofi, ceapa, patrunjel, faina, lapte, ulei de
floarea soarelui, sare, piper, ardei gras galbens si salata creata.
Ingrediente: 450 g creveţi decorticaţi 120 g unt 3 cartofi medii 1 ceapă
mică 1 lingură pătrunjel faină albă 150 ml lapte ulei de
floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Rulada cu piureu de cartofi cu roşii
20 September 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu piureu de cartofi si rosii din: ardei
capia, crema de branza cu verdeata, pesmet, smantana, carne tocata, oua,
sare, piper si amestec de verdeturi. Ingrediente: 3 ardei capia roşii
250 g cremă de brânză de vaci cu verdeaţă 10 linguri pesmet 2 linguri
smântână 1 kg carne tocată 2…
Read more »
Read more »
Concentrat de ardei, gogoşari şi roşii
20 September 2011
O
reteta simpal de concentrat de ardei, gogosari si rosii din: ardei gras
rosu, gogosari, rosii si sare. Ingrediente: 3 kg ardei gras roşu 1 kg
gogoşari 3 kg roşii sare Mod de preparare: Spălaţi roşiile, ardeii şi
gogoşarii, lăsaţi-le să se scurgă. Treceţi prin maşina de tocat roşiile
şi ardeii. Puneţi-le la fiert,…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci
20 September 2011
O
reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol
vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina,
gris, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol vita – 500 g 1
morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2 cartofi 2 rosii 2 oua 300 g ciuperci albe
de cultura…
Read more »
Read more »
Chifteluţe în stil oriental
20 September 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute in stil oriental din: chifla, lapte,
stafide, ceapa, ulei, carne tocata, ou, sare, piper, zahar, boia,
mustar, migdale, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 1 chifla
veche de-o zi 100 ml lapte 50 g stafide 1/2 ceapa 3 linguri ulei 500 g
carne tocata 1 ou sare piper zahar boia…
Read more »
Read more »
Cocktail Wolga Clipper
20 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Wolga Clipper din: votca, apricot brandy, suc
de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Apricot Brandy 3
cl suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Amestecam
bine ingredientele cu gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura
intr-un pahar pentru bere. Decoram cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci calugaresc
20 September 2011
O
reteta delicioasa de ghiveci calugaresc din: ceapa, varza, sfecla,
morcovi, masline, pastai de fasole, mazare boabe, vanata, dovlecei,
rosii, ulei, patrunjel, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: 2-3
cepe 1 varză (crudă sau murată) 2-3 sfecle 2-4 morcovi 10-15 măsline
întregi 10-12 păstăi de fasole 1 cană mazăre boabe 1 vânătă 2…
Read more »
Read more »
Caracatiţă prăjită cu sos verde
20 September 2011
O
reteta delicioasa de caracatita prajita cu sos verde din: caracatita,
ulei de masline extravirgin, foi de dafin, sare, piper, patrunjel,
rosie, usturoi si ardei gras. Ingrediente: 1 caracatiţă (circa 500 g) 3
linguri ulei de măsline extravirgin 3 foi de dafin sare şi piper pentru
sos: 3 legături de pătrunjel 1 roşie 2 căţei…
Read more »
Read more »
Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi
20 September 2011
O
reteta delicioasa de Chifteluţe la cuptor cu roşii şi cartofi din:
ceapa, carne tocata, oua, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, rosii
cherry, ceapa verde, smantana dulce, smantana fermentata, boia si
cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 600 g carne tocată 4 ouă 50 g pesmet sare
piper 2 linguri ulei 500 g cartofi mici fierţi în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ciuperci cu orez
20 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov,
telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors.
Ingrediente: ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură 1
morcov 1/2 telină 2 linguri orez 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 leg.
pătrunjel verde 100 ml smântână 1 lingură ulei borş …
Read more »
Read more »
Cocktail Moscow Apple
20 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Moscow Apple din: votca, limeta si suc de
mere. Ingrediente: 4 cl votca 1 limeta suc de mere Mod de preparare:
Se pun cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi.
Limeta se taie in patru bucati, zeama se preseaza in pahar, apoi se pun
bucatile ramase. Se…
Read more »
Read more »
Chiftelute umplute cu ou (Scotch Eggs)
20 September 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute umplute cu ou din: oua, carne tocata,
pesmet, patrunjel tocat, sare, piper si grasime. Ingrediente: 10 ouă 500
g carne tocată 100 g pesmet 1 lingură pătrunjel tocat sare piper
grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Se pun la fiert 8 ouă în apă
clocotită; se fierb tari, cca…
Read more »
Read more »
Kapunata cu masline
20 September 2011
O
reteta delicioasa de kapunata cu masline din: rosii, ardei grasi verzi,
vinete, telina verde, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, ulei de masline,
otet, zahar, sare, piper, capere si masline negre. Ingrediente: 3 rosii
2 ardei graşi verzi 2 vinete 2 fire ţelină verde 3 căţei de usturoi 2
cepe 1 fir cimbru 1 fir busuioc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci în sos gorgonzola
20 September 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci in sos gorgonzola din: piept de
pui, ciuperci, gorgonzola, smantana, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 500 g ciuperci pleurotus
150 g gorgonzola 150 ml smantana de gatit 1 ceapa 50 ml ulei 1 catel de
usturoi 1 legatura patrunjel sare…
Retete de post: Roşii umplute cu ciuperci
20 September 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci,
ulei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10-12 roşii
mijlocii 6-8 ciuperci de cultură sau hribi 3 linguri ulei 1 ceapă 4-5
căţei usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Spală
roşiile, taie-le capacul şi goleşte-le de miez. Inlătură seminţele…
Read more »
Read more »
File de calcan aromat cu vanilie
20 September 2011
O
reteta delicioasa de file de calcan aromat cu vanilie din: fileuri de
calcan, oua, faina, pastati de vanilie, cartof, ceapa, ulei de masline
extravirgin, ulei de floarea soarelui, sare, piper alb si maioneza.
Ingrediente: 4 fileuri de calcan 4 ouă 100 g faină albă păstăi de
vanilie 1 cartof fiert 1 ceapă linguri ulei…
Read more »
Read more »
Fructele de pădure pregătesc imunitatea pentru vreme rece
20 September 2011
Sistemul
imunitar slăbit, problemele digestive, dar şi cancerul pot fi
ameliorate şi chiar tratate cu ajutorul fructelor de pădure. Încălzirea
la 40 de grade C le scade însă din beneficii. Gustoase, colorate şi
parfumate, fructele de pădure aduc un plus de savoare deserturilor, dar
şi foarte multe beneficii pentru sănătate. Specialiştii oferă o listă
cu…
Read more »
Read more »
Supa crema de ardei gras
19 September 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de ardei gras din: ceapa, ardei grasi,
ulei de masline, cimbru, rosii, foaie de dafin, supa de legume, sare,
piper, zahar, busuioc si smantana. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 5
ardei graşi (portocalii sau roşii) 2 linguri ulei de măsline 2 fire
cimbru 250 g roşii decojite (conservă) 1 foaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Hribi picanti
19 September 2011
O
reteta de hribi picanti din: hribi, rosii, ardei gras, salata verde,
zahar, otet, ulei, usturoi, sare si piper, frunze de busuioc verde si
sare. Ingrediente: 10-12 hribi mari sau mici 2 rosii 1 ardei gras 1
salata verde 1 lingura zahar 2 linguri otet 2 linguri ulei 4-5 catei
usturoi sare si piper macinat…
Read more »
Read more »
Bulete mediteraneene cu ton
19 September 2011
O
reteta delicioasa de bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei,
masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry,
oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea
soarelui si sare. Ingrediente: 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură
măsline fără sâmburi 3 felii de pâine toast 1/2 pahar lapte…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de văcuţă cu ardei gras asortat
19 September 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de vacuta cu ardei gras asortat din: file
de vita, ardei grasi, usturoi, ardei iute, ulei de masline, vin alb
sec, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 500 g file de vită 4 ardei
graşi asortaţi (roşii şi galbeni) 250 g roşii cherry 4 căţei de usturoi 1
ardei iute 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de crab
19 September 2011
O
reteta de sufleu de crab din: carne de cran, clesti de crab, oua, unt,
faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 120 g carne de crab
(din conservă sau congelată) 150 g carne prăjită de crab (la borcan sau
vrac) 2 cleşti de crab fierţi (proaspeţi sau decongelaţi) 6 ouă 50 g
unt 50…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi la cuptor
19 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti la cuptor din: cartofi, ulei de
masline, sare, boabe de piper negru, ardei grasi rosii, busuioc, ceapa,
carne tocata, pesmet, ou, mustar, piper, vin si foi de dafin.
Ingrediente: 800 g cartofi mici 4 linguri ulei de măsline sare 1 lingură
boabe de piper negru 4 ardei graşi roşii…
Read more »
Read more »
Dressing cu muştar şi ou
18 September 2011
Se
decojesc 2 ouă fierte tari şi se toacă mărunt. Se amestecă împreună cu 4
linguri smântână, 4 linguri iaurt, 2 linguri muştar, sare, piper, 1
praf zahăr şi 1 lingură suc de lămâie. Ideal pentru salate.
Read more »
Read more »
Dressing de hrean
17 September 2011
Se
amestecă 6 linguri smântână cu 4 linguri suc de portocale, 4 linguri
suc de lămâie, 2 linguri hrean (din borcan), sare, piper şi 1 praf de
sare. Ideal pentru salate.
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftelute de dovlecei
16 September 2011
O
reteta de chiftelute de dovlecei din: cartofi rosii, morcovi, dovlecei,
marar, ceapa verde, oua, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, ulei si
cascaval. Ingrediente: 250 g cartofi roşii 250 g morcovi 450 g dovlecei 3
fire mărar 1/2 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g făină 2 linguri amidon
sare piper 1/2 linguriţă nucşoară 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodkatini
16 September 2011
O
reteta simpla de cocktail Vodkatini din: votca, vermut si masline.
Ingrediente: 1 cl votca 6 cl vermut masline Mod de preparare:
Amestecam votca racita in gheata cu vermut si cu cuburi de gehata
intr-un pahar de mixare. Apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail
racit in prealabil si adaugam o masline.
Read more »
Read more »
File de pangasius în manta de dovlecei
16 September 2011
O
reteta de file de pangasius in manta de dovlecei din: cartofi, unt,
boia, vin alb sec, supa de legume, dovlecei, ulei de masline, pangasius,
sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 2 linguri unt 1 linguriţă
boia 100 ml vin alb sec 150 ml supă de legume 4 dovlecei (cca 150 g
fiecare) 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pieptul de rata (video)
16 September 2011
Secretul
consta in a sti cu exactitate cat timp trebuie preparat si gatit
pieptul de rata. Avem nevoie de o tigaie, putin unt, sare, piper, un
strop de ulei de masline si bineinteles pieptul de rata. Punem la incins
tigaia, adaugam untul si uleiul de masline in acelasi timp, in acest
fel untul nu se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu cartofi şi gălbiori
16 September 2011
O
reteta de muschi de vita cu cartofi si galbiori din: muschid e vita,
cartofi, galbiori, ulei, usturoi, patrunjel verde, vin alb, miere,
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 muschi de vita 500 g cartofi 500
g galbiori 4 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde
100 ml vin alb aromat 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu legume
16 September 2011
O
reteta de pilaf de orez cu legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa,
rosii, ulei, orez, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 dovlecei 2
ardei graşi 1 ceapă mare 2 roşii 1 ceaşcă mare ulei 1 cană orez sare
piper 2-3 linguri pătrunjel tocat fin Mod de preparare: Curăţă ardeii
graşi, ceapa şi dovleceii.…
Read more »
Read more »
Sendvis de foie gras si mere
16 September 2011
O
reteta delicioasa de sendvis de foie gras si mere din: foie gras de
rata, mere, ridichi negre, miere, faina, ulei, unt, otet balsamic, sare
si piper. Ingrediente: 600 g foie gras de rata crud 4 mere 2 ridichi
negre 3 linguri de miere 1 lingura de faina ulei pentru prajit 50 g unt
1…
Read more »
Read more »
Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant
16 September 2011
O
reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din:
creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de
masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi 150 g tăieţei de orez
ulei de floarea-soarelui pentru prăjit sare pentru sos: 4…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de post în foi de viţă
16 September 2011
O
reteta de sarmale de post in foi de vita din: frunze de vita, orez,
hribi, ceapa, menta, bulion, rosii, ulei, morcovi si sare. Ingrediente:
60 frunze de viţă 300 g orez 300 g hribi uscaţi (sau ciuperci) 4 cepe
mijlocii 1 lingură mentă uscată, bine mărunţită 2 linguri bulion 2-3
roşii 1 cană ulei…
Read more »
Read more »
Papardelle cu hribi si bacon
16 September 2011
O
reteta de papardelle cu hribi si bacon din: papardelle, hribi, bacon,
usturoi, vin alb, ulei, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente:
500 g papardelle 400 g hribi proaspeti 200 g bacon 2 catei de usturoi
100 ml vin alb 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 lingura parmezan ras
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Dovlecei umpluţi
16 September 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, carne tocata, orez fiert, frunzulite de
cimbru, sare, piper, cascaval, supa si smantana. Ingrediente: 4 dovlecei
400 g roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 lingiri ulei de măsline 400 g
carne tocată 125 g orez fiert (respectiv 50 g…
Read more »
Read more »
Bulete de cod sărat şi cartofi
16 September 2011
O
reteta de bulete de cod sarat din: cod sarat, cartofi, oua, lapte,
ceapa, smantana, parmezan, pesmet, faina alba, ulei de floarea soarelui,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g cod sărat 3 cartofi medii
(spre mari) 2 ouă 400 ml lapte 600 ml apă 2 cepe mici 2 linguri smântână
1 lingură parmezan ras…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cartofi tărănesti
16 September 2011
O
reteta de ciuperci cu cartofi taranesti din: ciuperci, cartofi, ceapa,
costita afumata, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g
ciuperci proaspete 500g cartofi 2 cepe mari 150g costiţă afumată 50ml
ulei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii,
spălaţi-i, tăiaţi-i în felii de circa 1 cm grosime şi puneţi-i la…
Read more »
Read more »
Salata de ruccola cu branza de capra
16 September 2011
Se
spală 8 roşii cherry. Se curăţă 8 cepe franţuzeşti şi se taie jumătăţi.
Se aşază pe grătarul încins al cuptorului, acoperit cu hârtie de copt,
legumele şi 8 felii de brânză de capră (rulouri) şi se lasă cca 5 min.
Se adaugă apoi 8 felii subţiri de pâine-baghetă şi se mai lasă pe
grătar…
Read more »
Read more »
Curry de pui cu dovlecel si ardei gras
16 September 2011
O
reteta delicioasa de curry de pui cu dovlecel si ardei gras din:
dovlecel, ardei gras, ardei iute, file de piept de pui, lapte de cocos,
ceapa, usturoi, orez, sare, ulei, piper, curcuma, coriandru, chimen si
supa. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 600 g file
de piept de pui 200…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Supa crema de ciuperci
16 September 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci, cartof,
morcov, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci
champignon proaspete 3 cartofi 1 morcov 1 ceapă mare 50ml unt 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi ciupercile,
scurgeţi-le de apă şi treceţi-le prin maşina de tocat. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole bătută cu garnitură de ceapă călită
16 September 2011
O
reteta delicioasa de fasole batuta cu garnitura de ceapa calita din:
fasole boabe, pastarnac, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, bulion de rosii
si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg fasole boabe (albă sau pestriţă) 1
păstârnac 1 ceapă 2 morcovi pentru garnitură: 2 cepe mari 1 ceaşcă mare
ulei 1 căpăţână de usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Gălbiori cu ouă jumări
15 September 2011
O
reteta delicioasa de galbiori cu oua jumari din: galbiori, oua, ulei de
masline, usturoi, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250g
gălbiori 4 ouă 3-4 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 50g
caşcaval 3-4 fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
şi spălati bine gălbiorii, scurgeţi-i de apă şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei de pui caramelizati cu ardei iute
15 September 2011
O
reteta delicioasa de ficatei de pui caramelizati cu ardei iute din:
ficatei de pui, zahar, ardei iute, piper, sare si frunze de patrunjel.
Ingrediente: ficatei de pui zahar ardei iute un strop de piper, eventual
si sare cateva frunze de patrunjel/busuioc/ leustean Mod de
preparare: Spalati ficateii de pui in apa rece si…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu praz si rosii
15 September 2011
O
reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii,
smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g
cartofi 1 fir praz 5 rosii 300 ml smantana sare 1 ou 4 linguri parmezan
ras piper nucsoara Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb in
apa cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftelute de legume
15 September 2011
O
reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei,
morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii,
pesmet, marar, piper si frunze de salata. Ingrediente: 1 varză mică 4
cartofi mijlocii 2 dovlecei 2 morcovi 3-4 frunze de sfeclă 2 cepe 2
linguri faină 1 cană ulei 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală
15 September 2011
O
reteta delicioasa de creveti in crusta crocanta cu andive si portocala
din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de
floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline
extravirgin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 creveţi mari 100 g
faină albă 20 g faină de grâu integral 2 linguri seminţe…
Tocinei moldoveneşti
15 September 2011
O
reteta delicioasa de tocinei moldovenesti din: cartofi, oua, faina,
zahar, sare, coaja rasa de lamaie, ulei, smantana si zahar pudra.
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 3-4 linguri făină 2 linguri zahăr 1
linguriţă sare 1 praf de copt coajă rasă de lămâie 1 cană ulei pentru
decor: 1 pahar smântână 4 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Merluciu cu salata de cruditati
15 September 2011
O
reteta delicioasa de merluciu cu salata de cruditati din: merluciu,
lapte, maioneza, apa, ou, faina, pesmet, ulei de floarea soarelui,
rosii, ardei, telina, morcov, dovlecei, ceapa rosie, fenicul, ulei de
masline extravirgin, otet si sare. Ingrediente: 300 g merluciu 500 ml
lapte 500 ml apă 2 linguri maioneză 1 ou 2 linguri faină albă…
Read more »
Read more »
Pui fript cu guacamole
15 September 2011
O
reteta de pui fript cu guacamole din: rosii, avocado, piept de pui,
lipii, ceapa, ulei de masline, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 3 rosii 2 fructe avocado 4 fileuri de piept de pui 4 lipii 1
ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri suc de lamaie
Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara: Biban de mare gatit la aburi cu bere si ghimbir (video)
15 September 2011
O
reteta video despre cum se prepara biban de mare gatit la aburi cu bere
si ghimbir. Ingrediente: Pentru biban: 2,5 cm ghimbir proaspat, curatat
si taiat in fasii lungi si subtiri 1 ceapa verde, taiata in fasii 1
biban de mare intreg (550g) curatat 1 lingura vin de orez Shaoxing
Pentru sosul de ghimbir…
Read more »
Read more »
Reteta zilei:Paste montignac
15 September 2011
O
reteta de paste mantignac din: paste montignac, ciuperci, rosii, fasole
rosie, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, busuioc, rozmarin, pasta de
ardei iute, ulei de masline si bulion. Un preparat simplu care poate fi
mancat atat in faza I, cat si in faza a II-a a Dietei Montignac.
Ingrediente: 1 punga paste montignac 1 cutie…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu orez şi parmezan
15 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciuperci cu orez si parmezan din:
ciuperci, orez, sofran, parmezan, ceapa, morcov, pastarnac, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete 300g orez
cu bob lung un vârf de cuţit şofran 100g parmezan 1 ceapă 1 morcov 1
rădăcină de păstârnac 50ml ulei de măsline sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Ice Land
15 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Ice Land din: votca, suc de grepfrut, tonic,
grepfrut si cirese. Ingrediente: 4 cl votca 10 cl suc de grepfrut tonic o
felie de grepfrut cirese Mod de preparare: Amestecam votca cu sucul
de fructe si cu cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi luni si
completam cu tonic.…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Poale-n brâu
15 September 2011
O
reteta delicioasa de poale-n brau din: faina, lapte, zahar, drojdie,
sare, branza de burduf, coaja rasa de lamaie, oua, malai, zahar tos si
ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1/2 l lapte 1 lingură zahăr 30-40 g
drojdie 1/2 linguriţă sare pentru umplutură: 1/2 kg brânză de burduf 2
linguri coajă rasă de lămâie 4…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de ciuperci
15 September 2011
O
reteta de chiftelute de ciuperci din: ciuperci, piept de pui, ceapa,
oua, pesmet, faina, sos worchester, ulei, sare si piper. Ingrediente:
500 g ciuperci 300 g piept de pui 1 ceapa 2 oua 2 linguri pesmet 3
linguri faina 1 lingurita sos Worchester 1 legatura patrunjel 200 ml
ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Lipie cu chili şi carne
15 September 2011
O
reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde,
ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper,
salata verde, lipii si ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă franţuzească 4
cepe verzi 3 linguri ulei de măsline 500 g carne tocată 100 g roşii
decojite (conservă) 400 g boabe de…
Read more »
Read more »
Supa crema de melci cu unt asezonat
15 September 2011
O
reteta de supa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt
moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov,
hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper.
Ingrediente: 4 duzini de melci la cutie 30 de catei de usturoi 200 g unt
moale 1 lingura ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Alivenci
15 September 2011
O
reteta delicioasa de alivenci din: branza dulce de vaci, lapte, oua,
faina, malai, smantana, unt, sare si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g
brânză dulce de vaci 1 cană lapte rece 4 ouă 5 linguri făină 4
linguri mălai 4 linguri smântână 1 lingură unt 1/2 linguriţă sare 1 plic
zahăr vanilat (facultativ) Mod…
Read more »
Read more »
Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor
15 September 2011
O
reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine,
faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea
soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30
langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă
minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1 pahar…
Read more »
Read more »
Chec cu banane, nuca si curmale
15 September 2011
O
reteta delicioasa de chec cu banane, nuca si curmale din: faina, praf
de copt, bicarbonat, sare, nucsoara, scortisoara, zahar alba si zahar
brun, oua, ulei, esenta de vanilie, esenta de rom, esenta de portocale,
banane, nuca, smochine, curmale, stafide si coaja de portocala.
Ingrediente: 400g faina o lingurita praf de copt o lingurita bicarbonat…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu taitei si piersici
15 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu taitei si piersici din: paste,
sare, file de piept de pui, ulei de masline, piersici, telina, ardei
gras verde, ceapa verde, patrunjel verde, maioneza, branza de vaci,
piper si praf de curry. Ingrediente: 200 g paste (de ex. farfalle) sare
500 g file de piept de pui…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele din piept de pui
15 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de snitele din piept de pui din: piept de
pui dezosat, oua, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2.5 kg piept
de pui dezosat 10 oua 100 g faina sare piper ulei Mod de preparare: Se
spala si se portioneaza pieptul de pui. Oualele se bat ca pentru omleta
si…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu nucă şi magiun
15 September 2011
O
reteta delicioasa de cornulete cu nuca si magiun din: margarina, zeama
de lamaie, apa calda, faina, coaja de lamaie, sare, nuci macinate,
magiun si zahar pudra. Ingrediente: 250 g margarina (sau unt) 3 linguri
zeamă de lămâie 5 linguri apă caldă 400 g făină coajă rasă de lămâie
(sau 1 pliculeţ zahăr vanilat) 1/2…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu urdă
15 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute cu urda din: ciuperci, urda,
ceapa verde, chimen macinat, marar, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 16 ciuperci champignon mari 300 g urda 1 leg. ceapa verde 1
lingurita rasa de chimen macinat 1 leg. marar 2-3 linguri ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Scoateti…
Read more »
Read more »
Los Angeles Cocktail
15 September 2011
O
reteta simpla de Los Angeles Cocktail din:votca, grand marnier, suc de
portocale, suc de ananas, sirop de grenadine, suc de maracuja, suc de
grepfrut, zeama de lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl votca 2
cl Grand Marnier 3 cl suc de portocale 3 cl suc de ananas 1 strop de
sirop de grenadine…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu anghinare si cod sarat
15 September 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu anghinare si cod sarat din: foitaj,
anghinare, file de cod sarat, mozzarella, ou, rosii, supa concentrata de
legume, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 500 g foitaj 200 g anghinare fiartă 250 g file de
cod sărat 100 g mozzarella 1 ou pentru…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu topping de pizza
15 September 2011
O
reteta de piept de pui cu topping de pizza din: broccoli, boabe de
porumb, ananas, usturoi, rosii, bulion, sare, piper, zahar, oregano,
rosii cherry, sunca de praga, piept de pui si cascaval. Ingrediente: 80 g
broccoli congelat 4 linguri boabe de porumb din conservă 2 felii ananas
(conservă) 1 căţel de usturoi 150 g…
Read more »
Read more »
Gravlax cu cartofi
15 September 2011
O
reteta delicioasa de gravlax cu cartofi din: gravlax, cartofi dulci,
faina, oua, iaurt natur, lapte, smantana, unt, sare si piper. Gravlax
(specialitate scandinavă): somon marinat – în suc propriu – cu sare,
zahăr, piper măcinat şi mărar proaspăt. Preparatul se ţine mai multe
zile Ia rece, întorcând peştele o dată la 12 h şi…
Read more »
Read more »
Totul despre ciuperci
15 September 2011
Există
aproape 200.000 de specii de ciuperci, din care doar câteva mii sunt
comestibile. Unele dintre aceste specii, întâlnite în pădurile
tropicale, au proprietatea de a fi fosforescente, luminând în mod
straniu pădurile în timpul nopţilor de vară, ceea ce ie-a atras şi
epitetul de diabolice. Ciupercile sunt numite adesea şi carne vegetală
făcând parte…
Read more »
Read more »
Clătite cu dulceaţă de vişine
15 September 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu dulceata de visine din: faina, lapte,
sare, coaja de lamaie sau de portocala, unt sau ulei, smantana si
dulceata de visine. Ingrediente: 2 linguri cu vârf faină (albă, neagră,
integrală) 750 ml de lapte (apă minerală, sifon sau bere) 1/2 linguriţă
sare 1 lingură coajă rasă de lămâie sau…
Read more »
Read more »
Dressing de iaurt si verdeaţă
15 September 2011
Se
curăţă şi se toacă 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel şi 1 legătură
busuioc. Se curăţă şi se toacă 2 cepe de apă şi 1 căţel de usturoi. Se
amestecă ceapa şi usturoiul cu 3 linguri suc de lămâie, 300 g iaurt
natur şi 3 linguri ulei de măsline. Se înglobează verdeaţa, iar
dressingul…
Read more »
Read more »
Toast cu doua feluri de foaie gras si caramel
15 September 2011
O
reteta de toast cu doua feluri de foaie gras si caramel din: foaie gras
de rata, smochine uscate, paine de tara, sare, sare de mare, piper,
zahar pudra si ulei. Ingrediente: 4 felii foie gras de raţă, proaspăt 4
felii foie gras de raţă, semipreparat 4 smochine uscate 4 felii pâine de
ţară sare…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane cu mujdei
14 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci pane cu mujdei din: ciuperci, faina,
pesmet, oua, ulei, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete (champignon, hribi, bureti de
padure) 100 g faina 150 g pesmet 2-3 oua 250 ml ulei 1 capatana de
usturoi 250 g smantana 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tortellini Philadelphia
14 September 2011
O
reteta delicioasa de tortellini philadelphia din: paste tortellini,
branza philadelphia, usturoi, sare, piper si verdeata. Este o reteta
sigura pentru o cina rapida si delicioasa! Ingrediente: o cana de paste
tortellini; o cutie 200 g branza Philadelphia; doi catei de usturoi;
sare, piper si verdeata dupa gust. Mod de preparare: Se fierb
tortellini…
Read more »
Read more »
Gogoşi din aluat de paine
14 September 2011
O
reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos,
drojdie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg faină 1 cană apă (sau
lapte, iaurt, zer) 1/2 linguriţă sare 2 linguri zahăr tos 1 cub
drojdie 1 cană ulei pentru decor: zahar pudra Mod de preparare: Cerne
faina, încălzeşte apa…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu sos de castraveţi şi iaurt
14 September 2011
Amestecă
230 g de felii de castraveţi cu 3/4 cană de iaurt natural cu 2%
grăsimi, 2 linguri de mărar proaspăt tocat şi 1 linguriţă de usturoi
pisat. Pune pe grill 4 piepţi de pui dezosaţi şi fără piele, la
temperatură medie, aproximativ 15-18 minute, întoarce-i o singură dată
pe fiecare parte. Apoi rumeneşte 4…
Read more »
Read more »
Terina de somon si anghila cu caviar
14 September 2011
O
reteta delicioasa de terina de somon si anghila cu caviar din: somon
afumat, fileuri de anghila, caviar, lamaie, foi de gelatina, smantana,
seminte germinate si piper. Ingrediente: 200 g somon afumat (felii
subţiri) 200 g fileuri de anghilă afumată (fără piele) 50 g caviar 1
lămâie 6 foi de gelatină (6 x 2 g)…
Read more »
Read more »
Papardelle cu ciuperci şi dovlecel
14 September 2011
O
reteta delicioasa de Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din:
papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci
proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de
busuioc sare piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele în…
Read more »
Read more »
Salată cu ardei şi tortilla chips
14 September 2011
O
reteta de salata de ardei cu tortilla chips din: ceapa rosie, ulei de
masline, carne tocata, pudra de chili, boia dulce, fulgi de ardei iute,
maghiran, sare, piper, amidon, chimen, salsa de rosii, suc de rosii,
boabe de porumb, salata, rosii, tortilla chips, smantana si cascaval.
Ingrediente: 3 cepe roşii 1 lingură ulei de…
Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşie
14 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci cu piept de rata si sfecla rosie din:
ciuperci, piept de rata, sfecla rosie, ulei de masline, coriandru,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 500 g
piept de rata 300 g sfecla rosie 50 ml ulei de masline 1 lingurita
coriandru macinat 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Scovergi
14 September 2011
O
reteta simpla de scovergi din: faina, sare, ulei, zahar tos si apa
calda. Ingrediente: 1/2 kg faină drojdie cât o nucă 1/2linguriţă de sare
1 ceaşcă de ulei 2 linguri cu zahăr tos 1 cană cu apă caldă Mod de
preparare: Cerne faina, pune drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr
şi sarea,…
Read more »
Read more »
Antreuri: Stridii, tartar de alge si caviar
14 September 2011
O
reteta deosebita de stridii, tartar de alge si caviar din: stridii,
caviar, avocado, alge, hasma, capere, vin alb sec, lamaie, smantana, foi
de gelatina, ulei de alune de padure si piper. Ingrediente: 24 stridii
50 g caviar 1 avocado 100 g salată de mare (alge) 1 haşmă 1 lingură
capere mici 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Cocktail Salty Dog
14 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Slaty Dog din: votca, suc de grepfrut si
sare. Ingrediente: 5 cl votca 5 cl suc de grepfrut putina sare Mod de
preparare: Mixam votca si sucul de fructe cu cuburi de gheata in shaker,
apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail, racit mai devreme. In
final presaram cu…
Read more »
Read more »
Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă
14 September 2011
O
reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din:
masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai,
cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si
menta. Ingrediente: borcan măsline negre fără sâmburi 3 roşii 1 ardei
gras verde 1 ardei gras galben 2 lămâi 250 g cuşcuş (instant)…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ardei umpluţi cu ciuperci
14 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu ciuperci din: ardei grasi,
ciuperci, ceapa, orez, rosii, ulei, supa de legume, sare si piper.
Ingrediente: 12 ardei graşi 500g ciuperci proaspete 1 ceapă mare 250 g
orez 6 roşii bine coapte 50 ml ulei 500ml supă de legume sare piper
Mod de preparare: Taiaţi-le ardeilor partea…
Read more »
Read more »
Peşte în stil mediteranean
14 September 2011
O
reteta delicioasa de peste in stil mediteranean din: peste spada,
usturoi, masline negre, muguri de pin, vin alb, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (150 g
fiecare) 1 căţel de usturoi 12 măsline negre fară sâmburi 30 g muguri de
pin 1/2pahar vin alb 80 g pesmet…
Read more »
Read more »
Papanaşi braşoveni
14 September 2011
O
reteta delicioasa de papanasi brasoveni din: branza dulce de vaci, oua,
praf de copt, faina, sare, zahar tos, ulei, dulceata de fructe,
smantana si zahar pudra. Ingrediente: 1/2 kg brânză dulce de vaci 2 ouă 1
pliculeţ praf de copt 4-5 linguri făină (sau griş) 1/2 linguriţă sare 2
linguri zahăr tos 1 cană…
Read more »
Read more »
Salata de spaghete cu rosii cherry
14 September 2011
O
reteta de salata de spaghete cu rosii cherry din: spaghete, sare,
seminte de pin, rosii ucate in ulei, rosii cherry, ruccola, ulei de
masline, piper, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete
sare 150 g seminte de pin 200 g rosii uscate in ulei 200 g rosii cherry
150 g ruccola ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni
14 September 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu branza si dulceata de capsuni din: ou,
bicarbonat, ulei, lapte, faina, branza de vaci, zahar, stafide, zahar
vanilat, dulceata de capsuni si nuca de cocos. Ingrediente: 1 ou 1
lingură bicarbonat 3 linguri ulei 3 linguri lapte făină cât cuprinde
pentru umplutură: 1/2 kg brânză de vaci scoaptă (acrită)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cruşon de pepene galben
14 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene
galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de
2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon Mod de preparare: Tai
pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un
castron…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin
14 September 2011
O
reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din:
vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 500g ciuperci proaspete
250ml vin roşu 2 linguri sos de soia 50ml ulei 50 g unt sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail George Collins
14 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail George Collins din: votca, cointreau, zeama
de lamaie si bitter lemon. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Cointreau 2 cl
zeama de lamaie Bitter Lemon Mod de preparare: Amestecam votca,
Cointreau si zeama de lamaie cu doua cuburi de gheata intr-un pahar
pentru bauturi lungi si completam cu Bitter…
Read more »
Read more »
Biban cu sos pesto şi crutoane
14 September 2011
O
reteta de biban cu sos pesto si crutoane din: iaurt natural, sos pesto,
file biban, crutoane si crengute de nasturel. Ingrediente: iaurt
natural cu 2% grasime sos pesto file de biban crutoane proaspete (paine
din faina integrala de grau) crengute de nasturel Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Intinde o foaie de…
Read more »
Read more »
Mini lasagna
14 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mini lasagna din: aluat pentru paste,
sos salsa, branza ricotta si sos pesto. Ingrediente aluat pentru paste
sos salsa branza ricotta semidegresata sos pesto Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C şi pune tava pe nivelul din mijloc. Unge cu
ulei 12 forme pentru brioşe. Pune în fiecare…
Read more »
Read more »
Ruladă festivă din piept de pui
14 September 2011
O
reteta de rulada festiva din piept de pui din: piept de pui, sunca de
praga, ardei rosii, ardei galbeni, cascaval, oua, pesmet, susan, ulei,
faina, boia dulce, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 20 bucăţi
piept pui 20 felii şuncă de Praga 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 20
bucăţi caşcaval 3 ouă 5 linguri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Placinta cu mere
14 September 2011
O
reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare,
zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara.
Ingrediente: 1 pahar ulei 2 pahare lapte (sau sifon, apă minerală,
zer, iaurt) 400-600 g faină 1 cub drojdie 1/2 linguriţă sare 2 linguri
zahăr tos pentru umplutură: 1-1/2 kg mere 1…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu brânză
14 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu branza din: rucolla, rosii
cherry, ardei rgas galben, masline negre, boabe de fasole alba, telemea,
file de piept de pui, sare, piper, ulei, otet balsamic alb, ulei de
masline si supa de legume. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g roşii cherry
1-1/2 ardei gras galben 100 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc
14 September 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si
busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de
masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de
busuioc, usturoi si rucola. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 200 g
ciuperci champignon 50 g pâine toast 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui umplut
14 September 2011
O
reteta delicioasa de pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ceapa,
lapte, unt, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 150 g
ficat viţel 1 felie pâine 1 ceapă mică 100 ml lapte 2 linguri unt 1/2
ceaşcă zeamă carne sare piper Mod de preparare: Prepari umplutura din
ficatul…
Read more »
Read more »
Cocktail fresca de castraveti
14 September 2011
Pune
într-un blender 450 g de castraveţi curăţaţi de coajă şi feliaţi cu
3/4 cană de frunze proaspete de busuioc, 1/2 cană de gheaţă şi 340 g de
sirop de agave şi de grepfrut. Mixează ingredientele până se
omogenizează şi serveşte băutura peste cuburile de gheaţă.
Read more »
Read more »
Dressing picant de mere
14 September 2011
Se
fierbe 1 măr tăiat cuburi în 100 ml supă fierbinte timp de cca 5 min.
Se pasează merele cu 3 linguri oţet de mere, 1 lingură zahăr, 2 linguri
ulei de sâmburi de struguri, sare, piper şi 1 lingură ulei cu chili.
Ideal pentru salate.
Read more »
Read more »
Scortisoara aromata
14 September 2011
Originară
din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat
în bucătărie, fiind folosită de mii de ani ca medicament. Printre
beneficiile aduse sănătăţii se numără: calmarea indigestiei, menţinerea
unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric,
a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale. în plus, este de
ajuns să adaugi…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu salată de castraveţi
14 September 2011
Taie
120 g de muşchi de vită în 12 felii subţiri şi amestecă-le cu 2 linguri
de sos de chili dulce, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă şi 1
linguriţă de usturoi pisat. Infige carnea pe beţişoarele de lemn. Taie
în fâşii un castravete fără seminţe şi unge-le cu 1 lingură de zeamă
de…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu bacon
13 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de avocado cu bacon din: cartofi, fasole
verde, sare, bacon, avocado, suc de lamaie, iaurt, smantana, piper,
zahar si marar. Ingrediente: 600 g cartofi 500 g fasole verde subtire
asortata sare 100 g bacon 1 lingura ulei 2 fructe de avocado sucul de la
1 lamaie 2 linguri iaurt 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase:Găluşte cu prune
13 September 2011
O
reteta delicioasa de galuste cu prune din: cartofi, faina, sare, lapte,
prune, pesmet si zahar tos. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 cană faină 1
linguriţă sare 1 ceaşcă lapte fierbinte pentru umplutură: 30-40 prune
fără sâmburi pentru decor: 1/2 kg pesmet 1 cană zahăr tos Mod de
preparare: Spală şi curăţă prunele de…
Read more »
Read more »
Supa rece de mazare cu sos pesto
13 September 2011
O
reteta de supa rece de mazare cu sos pesto din: mazare, ceapa rosie,
smantana si sos pesto. Ingrediente: mazare dulce congelata ceapa rosie
smantana redusa in grasimi sos pesto Mod de preparare: Combina
intr-o tigaie 450 g de mazare congelata, 1 lingura de ceapa rosie tocata
fin si 1/4 cana de apa.…
Read more »
Read more »
Tacos cu biftec delicios
13 September 2011
O
reteta delicioasa de tacos cu biftec din: suc de lime, ulei de masline
extravirgin, pudra de chili, usturoi, coriandru, muschid e vita, foi de
tortilla, ananas, ceapa rosie, mango, coriandru, patrunjel, menta, suc
de lime, otet din orez si ardei iute. Ingrediente: carnea de vita: 2
linguri de suc de lime proaspat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ceviche de crab cu castraveţi
13 September 2011
Amestecă
170 g de castraveţi (tăiaţi cubuleţe), 1 mango feliat, 1 avocado
(tăiat cubuleţe) şi 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lime. Toarnă mixul
rezultat în 4 boluri şi adaugă 30 g de carne de crab. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Long and Strong
13 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Long and Strong din: drambuie, votca, sirop
de rosii, suc de limeta, bitter lemon si limeta. Ingrediente: 1 cl
Drambuie 2 cl votca 1 cl sirop de rodii 1 strop de suc de limeta sua
lamaie Bitter Lemon o felie de limeta sau lamaie Mod de preparare:
Turnam Drambuie,…
Read more »
Read more »
Cotlet de somon cu vinegretă de roşii
13 September 2011
O
reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac,
lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie,
rosii si otet de mere. Ingrediente: 4 cotlete de somon proaspăt (150 g
fiecare) 400 g frunze mari de spanac 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper pentru ciuperci:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ingheţată de pepene
13 September 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar,
apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de
menta. Ingrediente: pentru îngheţată: 1/2 pepene galben 150 g zahăr 150
ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom 250 g iaurt 150 ml lapte pentru
lichiorul de caramel: 100 g zahăr 50…
Read more »
Read more »
Frigărui cu sos picant
13 September 2011
O
reteta de frigarui cu sos picant din: ulei de masline, suc de
portocale, suc de lamaie, usturoi, pudra de chili, fulgi de ardie rosu,
file de porc, lamaie, portocala, rosii cherry, ardei gras, ulei de
masline extravirgin, otet de vin Xeres, migdale, usturoi, faina si
salata iceberg. Ingrediente: firgaruile: 1/3 cana de ulei de…
Sos de mere cu miere
13 September 2011
Se
amestecă 50 ml suc de mere cu 1 lingură miere, 3 linguri oţet balsamic
alb, sare, piper şi 2 linguri ulei de nuci. Se înglobează 1 măr tăiat
cuburi şi 1 lingură pătrunjel tocat; se mai potriveşte o dată de sare şi
piper.
Read more »
Read more »
Salata de paste cu chorizo
13 September 2011
O
reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba,
chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb,
mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste 1 mână de ruccola 200 g
pâine albă 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant) 3 linguri ulei de
măsline 150 g bacon afumat…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Prajitura cu visine
13 September 2011
O
reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea
soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 1
cană zahăr 1 1-1/2 cană cu faină 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui
1/4 linguriţă sare 1 cană apă rece 1 plic praf de copt pentru
umplutură: 1/2 kg…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftelute marinate
13 September 2011
O
reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi,
cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si
tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2 morcovi 1 cartof 1
ţelină 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii cimbru mărunţit 1 cană
ulei 2-3 legături verdeaţă 3 linguri faină…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Boar
13 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Boar din: votca, drambuie, curacao
albastru, limonada si albus. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie 1 cl
Curacao albastru 1 strop de limonada 1 albus Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Limbă de mare cu morcovi şi portocale
13 September 2011
O
reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de
limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de
limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2
portocale 1 lingură de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in cinci culori
13 September 2011
O
reteta delicioasa de pui in cinci culori din: piept de pui, ardei
capia, morcov, varza, telina, broccoli, sos de soia, usturoi, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 3 ardei capia 1 morcov 1/4
varză mică 1 ţelină mică 3-4 buchete de broccoli 2 linguri sos de soia 5
căţei de…
Read more »
Read more »
Gustare din carne de miel
13 September 2011
O
reteta delicioasa de gustare din carne de miel din: iaurt, avocado,
castravete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, carne
tocata de miel sau de vita, pesmet, masline, ceapa alba, branza feta,
praz, oregano, chifla, rosie si castravete. Ingrediente: sosul din
iaurt: 1 cană de iaurt cu 0% grăsime 1/2 avocado fără coajă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete umplute
13 September 2011
Se
curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se golesc de
conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se
taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii. Se prăjesc 500 g carne
tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, usturoi,…
Read more »
Read more »
Bulz ardelenesc
13 September 2011
O
reteta de bulz ardelenesc din: apa calduta, malai, sare, branza de oi,
carnati de casa, slanina afumata, costita sau jambon, branza afumata si
ulei. Ingrediente: 2 1 de apă călduţă (zer) 600 g mălai 1 lingură sare
1/2 kg brânză de oi frământată sau brânză de burduf 3-4 cârnaţi de casă
250 g slănină…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu crutoane si usturoi
13 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole
verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine
alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline,
mustar, piper si masline. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 250 g
boabe de fasole 400 g ton in…
Read more »
Read more »
Desert cu afine
13 September 2011
Se
curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1
lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă.
Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă.
In compoziţia de ou se înglobează pe rând fructele şi frişca. Se…
Read more »
Read more »
Retete peste
13 September 2011
10
retete delicioase: O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din:
pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb,
sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si
oregano. O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime,
ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii,…
Read more »
Read more »
Dressing
13 September 2011
Se
bat 2 gălbenuşuri cu 1 lingură suc de lămâie, sare şi piper. Se adaugă
250 ml ulei de floarea-soare- lui, mai întâi picătură cu picătură, apoi
turnând în fir subţire; se înglobează bătând cu telul. Se încorporează
apoi 4 linguri ketchup de roşii, sare, piper, 1 linguriţă boia dulce şi 1
vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de vita
13 September 2011
O
reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de
vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si
cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 carne de vita 2 cepe 1 rosie sau 2
linguri bulion de rosii 1 ou crud 1 cana ulei sare piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
12 September 2011
O
reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat
de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper
boabe. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu 1 ciolan afumat
de porc 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 cepe 1 ceaşcă mică ulei 2 linguri
bulion de roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus
12 September 2011
O
reteta de chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa
verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 150 gcuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă
verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare
piper 250 ml ulei Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Sandvici de păstrăv la cuptor
12 September 2011
O
reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin,
pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere,
paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. Ingrediente: 4
păstrăvi somonaţi medii 4 foi de dafin 30 g pesmet 2 linguri ulei de
măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sare şi piper…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar
12 September 2011
O
reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din:
carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de
legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina. Ingrediente: 2
kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept) 2-3 linguri
ulei (facultativ) 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Creveţi cu pastă de usturoi
12 September 2011
O
reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili,
coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin,
patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc.
Ingrediente: 2 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de coajă de
portocală rasă şi uscată 1 kg de creveţi mari,…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu somon
12 September 2011
O
reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de
masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, masline, ceapa rosie,
oregano, varza rosie, salata verde si praz. Ingrediente: 1 lingură de
pudră de chili 2/3 cană de suc de lime 2 linguri de ulei de măsline 450
g de fileuri…
Read more »
Read more »
Supă rece cu wasabi şi castraveţi
12 September 2011
Introdu
într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe, descojiţi şi
feliaţi, 1/4 cană de iaurt natural cu puţine grăsimi, 3/4 linguriţă de
pastă wasabi, 2 bucăţi de ceapă verde tocată şi 3/4 cană de cuburi de
gheaţă. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia în 4 boluri şi
adaugă puţin iaurt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ardei umpluti
12 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez,
ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina
si smantana. Ingrediente: 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu
pasăre etc.) 10-14 ardei graşi verzi 1 ceaşcă mijlocie cu orez 2 cepe 1
cartof 2 morcovi mărar şi pătrunjel 4-6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele din fasole pastai
12 September 2011
O
reteta de snitele din fasole pastai din: fasole, oua, faina, ulei,
marar, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 500-600 g fasole fideluţă
2-3 ouă 2-3 linguri făină ulei mărar sare piper usturoi Mod de
preparare: Cureţi fasolea şi o rupi în bucăţi potrivite, apoi o pui la
fiert în apă cu un praf de…
Read more »
Read more »
Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură
12 September 2011
O
reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare,
zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat
si zmeura. Ingrediente: 5 albuşuri sare 250g zahăr 1 linguriţă oţet
esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant 200 ml frişca 1 plic zahăr
vanilinat 200 g zmeură Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Doradă cu rozmarin şi legume călite
12 September 2011
O
reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada,
morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline,
usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g
fiecare) 1 morcov 1 vânătă 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă albă 2
tije de ţelină 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu mentă, castraveţi şi miere
12 September 2011
Combină
într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe (lungi, cu coaja
netedă şi subţire), mărunţiţi, cu 1/2 cană de apă minerală, 1/3 cană de
mentă proaspătă, mărunţită, 3 linguri de miere şi 1 lingură de suc de
lămâie proaspăt stors. Mixează ingredientele până se omogenizează.
Mută-le într-un bol de sticlă şi bagă-l la congelator,…
Read more »
Read more »
Tartă cu zmeură si bezea
12 September 2011
O
reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt,
galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri. Ingrediente: 150 g făină 2
linguri zahăr sare 90 g unt 1 gălbenuş boabe de fasole pentru îngreunat
umplutură şi bezea: 500 g zmeură 200 g zahăr pudră 4 albuşuri Mod de
preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pilaf de dovlecei
12 September 2011
O
reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare,
piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe 250 g
orez 3 roşii decojite sare piper 200 ml ulei verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa
fel încât sâ se cureţe doar…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu branză
12 September 2011
O
reteta de mancare de vinete cu branza din: vinete, ceapa, rosii, branza
de oaie, unt, ulei, usturoi, zahar, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg vinete 150 g ceapă 1 kg roşii 250 g brânză de oaie 150 g unt 150
ml ulei 5 căţei de usturoi 30 g zahăr cimbru piper sare …
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Saramură de peşte
12 September 2011
O
reteta delicioasa de saramura de peste din: peste, ulei, usturoi, ardei
iute, masline, marar si patrunjel, sare grunjoasa si apa calda.
Ingrediente: 2 peşti de 1 -2 kg fiecare sau 5-6 caraşi mijlocii 1
lingură ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ardei iute 6-8 măsline 2 linguri de
mărar şi pătrunjel 3-4 linguri sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure
12 September 2011
O
reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt,
faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si
albusuri. Ingrediente: 130g unt 250 g făină 50 g zahăr 1 gălbenuş sare
umplutură şi bezea: 1 kg coacăze roşii 200 g zahăr pudră 140 g alune
măcinate 4 albuşuri Mod…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Mititei
12 September 2011
O
reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi,
chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper.
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la
pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1
lingură seminţe…