miercuri, 10 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #69


Retete de Paste:

Pui cu hrean si sos de soia

12 September 2011
Pui cu hrean si sos de soiaO reteta de pui cu hrean si sos de soia din: pui, sos de soia, sare, piper, miere, hrean, ulei de masline, smantana si marar verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare piper 2 linguri miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5 linguri smântână…
Read more »

Cocktail Vodka Gibson

12 September 2011
Cocktail Vodka GibsonO reteta simpla de Cocktail Vodka Gibson din: votca, vermut si arpagic. Ingrediente: 4 cl votca 1 cl vermut sec 2-3 arpagic de cocktail   Mod de preparre: Mixam bine cu gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam bautura in paharul de cocktail si in final imbogatim cu arpagic de cocktail.  
Read more »

Tartă cu lămâie si bezea

12 September 2011
Tartă cu lămâie si bezeaO reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare, unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie, albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare 80 g unt boabe de fasole uscate pentru îngreunat 400 ml lapte condensat îndulcit coaja rasă de la…
Read more »

Retete delicioase: Plachie de peşte

12 September 2011
Retete delicioase: Plachie de peşteO reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb, rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1 crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare 1 ceaşcă mare ulei 3 – 5 linguri faină 4 – 5 cepe mijlocii 1  pahar vin…
Read more »

Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote

12 September 2011
Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipoteO reteta delicioasa de omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua, unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g ficat şi pipote de găină sare piper   Mod de preparare: Fierbi pipotele, după care le dai prin maşina de to­cat. Ficatul îl înăbuşi în unt, apoi…
Read more »

Peşte cu roşii şi lămâie

12 September 2011
Peşte cu roşii şi lămâieO reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4    bucăţi de peşte (circa 700 g) 2 căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3 crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »

Chiftele de vinete cu sos de roşii

12 September 2011
Chiftele de vinete cu sos de roşiiO reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din: vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete mijlocii 2 ouă 2 linguri de făină sare piper 3 linguri ulei pentru sos: 500 g roşii 1 ceapă 1 lingură zahăr sare   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Vinete crocante

12 September 2011
Reteta zilei: Vinete crocanteO reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lun­gime, cam de 1 cm grosime. Să­rezi vinetele pe ambele părţi…
Read more »

Frigărui de porumb dulce

12 September 2011
Frigărui de porumb dulceO reteta de frigarui de porumb dulce din: stiuleti de porumb, chipsuri, frunze de salata, sare, cimbru, busuioc, ceapa, usturoi, bulion, sare, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb prefierţi 1 pungă de chipsuri 4 frunze de salată pentru sosul iute: sare cimbru busuioc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 500…
Read more »

Rulouri de calcan cu mazăre

12 September 2011
Rulouri de calcan cu mazăreO reteta de rulouri de calcan cu mazare din: fileuri de calcan, ulei de masline extravirgin, vin alb, lamaie, sare, piper, ceapa, ou, ricotta, pesmet, usturoi, patrunjel, marar, mazare si sos de rosii. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 lămâie sare şi piper pentru umplutură:…
Read more »

Cocktail Don Gregory

12 September 2011
Cocktail Don GregoryO reteta simpla de Cocktail Don Gregory din: votca, cola si lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 12 cl cola o felie de lamaie sau de portocala   Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si completam cu cola. Decoram cu o felie de lamaie sau de portocala.
Read more »

Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango

12 September 2011
Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mangoO reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din: somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline 3…
Read more »

Ciulama din carne de pui şi ciuperci

12 September 2011
Ciulama din carne de pui şi ciuperciO reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare, piper, apa, malai si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg ciuperci 1  ceapă 2   morcovi 1  rădăcină pătrunjel 2  linguri unt 3  linguri faină 1/2 l supă concentrată de pasăre sau…
Read more »

Creveti cu castraveti murati

9 September 2011
Creveti cu castraveti muratiFierbe 1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i înăbuşit până se pătrund, apro­ximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă roşie feliată şi 230 g de cas­traveţi, tăiaţi pe jumă­tate şi feliaţi. Serveşte mâncarea…
Read more »

Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete

9 September 2011
Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspeteO reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri. Ingrediente: 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 1 ou 75 g unt…
Read more »

Tochitură moldovenească cu mamaliga

9 September 2011
Tochitură moldovenească cu mamaligaO reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc, ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare, piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2 kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1 ardei iute 4-5 linguri brânză…
Read more »

Tarte cu cremă de vanilie şi caise

9 September 2011
Tarte cu cremă de vanilie şi caiseO reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou, sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte, frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale. Ingrediente: 100 g făină 50 g migdale măcinate 1 ou sare 30 g zahăr 60 g unt rece boabe de…
Read more »

Tocăniţă de vită cu cartofi

9 September 2011
Tocăniţă de vită cu cartofiO tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda, sare, piper boabe, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1 ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură 6-8 cepe mijlocii 2-4 ardei graşi, verzi sau roşii…
Read more »

Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola

9 September 2011
Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucolaO reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola, seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare şi piper alb 4 bulbi de fenicul 1 roşie 2 linguri ulei de…
Read more »

Clafoutis de caise si migdale

9 September 2011
Clafoutis de caise si migdaleO reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie, oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de migdale. Ingrediente: 600 g caise 1/2 baton de vanilie 4 oua 125 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 75 g faina 150 ml lapte 100 g frisca 1…
Read more »

Ostropel de pui cu mamaliga

9 September 2011
Ostropel de pui cu mamaligaO reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa calda, sare si malai. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri ulei de floarea-soarelui 1 lingură faină 5-6 căţei de usturoi 1  lingură oţet 2  linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel tocat…
Read more »

Crumble cu piersici şi afine

9 September 2011
Crumble cu piersici şi afineO reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt, afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir. Ingrediente: 100 g făină 100 g zahăr 50 g migdale măcinate 100 g unt 150 g afine 4 piersici 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă pudră de ghimbir   Mod de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »

Reteta zilei: Ciuperci cu măsline

9 September 2011
Reteta zilei: Ciuperci cu măslineO reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion, masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1 lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Alegi ciupercile mici, le cureţi şi le tai cubuleţe…
Read more »

Burek cu brânză dulce

9 September 2011
Burek cu brânză dulceO reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de la o lămâie ulei pentru uns tava zahăr pudră   Mod de preparare: Tai foaia…
Read more »

File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice

9 September 2011
File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromaticeO reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură pătrunjel 1 lingură busuioc 2  linguri ulei de măsline…
Read more »

Pandişpan cu fructe

9 September 2011
Pandişpan cu fructeO reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata, mure, afine, coacaze si frisca. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 30 g cacao umplutura: 6 foi gelatina 150 smantana dulce 200 g…
Read more »

Retete delicioase: Ciuperci umplute

9 September 2011
Retete delicioase: Ciuperci umpluteO reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi, ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel, sare  si piper. Ingrediente: 10-16 ciuperci mijlocii 1  ceapă 2   morcovi 1 ceaşcă mijlocie ulei 1 pahar mic vin 1 pahar suc de roşii 1 linguriţă făină 1/2 lămâie felii de caşcaval mărar şi pătrunjel…
Read more »

Borş de fasole

9 September 2011
Borş de fasoleO reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alege fasolea bob cu bob,…
Read more »

Tort Tiramisu cu fructe de pădure

9 September 2011
Tort Tiramisu cu fructe de pădureO reteta delicioasa de tort tiramisu cu fructe de padure din: piscoturi, espresso, vinars, gelatina, zahar, pastaie de vanilie, mascarpone, frisca, capsuni si afine. Ingrediente: cca 250 g pişcoturi 175 ml espresso 6 d vinars 6 foi gelatină 4 gălbenuşuri 80 g zahăr miezul de la 1/2 păstaie de vanilie 500 g mascarpone 300 g…
Read more »

Salată cu roastbeef

9 September 2011
Salată cu roastbeefO reteta delicioasa de Salată cu roastbeef din: salata verde sau ruccola, ceapa rosie, castravete, rosii cherry, usturoi, otet de sherry, ulei de nuci, musta r de dijon, sare, piper, zahar si roastbeef. Ingrediente: 200 g salată verde sau ruccola 2 cepe roşii 1 castravete 150 g roşii cherry câteva fire de pătrunjel 2 căţei…
Read more »

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

9 September 2011
Sepie umplută cu garnitură de cartofiO reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan, sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4 cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare pentru…
Read more »

Carne de pui prăjită, cu sos

9 September 2011
Carne de pui prăjită, cu sosO reteta delicioasa de carne de pui prajita cu sos din: pui, ulei, rosii, nuci, usturoi, ceapa, ardei iute, zahar, piper si sare. Ingrediente: 2 pui mici 250 ml ulei 1-1/2 kg roşii 100 g nuci 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 ardei iute 1/2 lingura zahar piper sare   Mod de preparare: Căţeii…
Read more »

Sos de caise cu ghimbir

9 September 2011
Sos de caise cu ghimbirSe golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de scor­ţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acope­ră vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale. Apoi se lasă…

Salată de cartofi cu piept de curcan

8 September 2011
Salată de cartofi cu piept de curcanO reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri, otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli sare 150 g smântână dulce 50 g smân­tână fermentată 2…
Read more »

Ciorbe si supe: Bors calugaresc

8 September 2011
Ciorbe si supe: Bors calugarescO reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de orez 1 l borş 4-6…
Read more »

Somon in crustă de ciuperci

8 September 2011
Somon in crustă de ciuperciO reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine, ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir de…
Read more »

Nectarine coapte

8 September 2011
Nectarine coapteO reteta de nectarine coapte din: nectarine, suc de struguri, zahar, migdale si mascarpone. Ingrediente: 4 nectarine 150 ml suc de struguri 100 g zahăr 50 g migdale decojite 250 g mascarpone   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă nectarinele de samburi şi se aşază într-o formă de sufleu; sucul…
Read more »

Cartofi cu ouă în tigaie

8 September 2011
Cartofi cu ouă în tigaieO reteta de cartofi cu oua in tigaie din: cartofi, oua, ceapa verde, ciuperci, sunca sau carnati, faina, cascaval, ulei si condimente. Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă ceapă verde 1/2 kg ciuperci 100 g şuncă sau cârnaţi 2 linguri făină 50-100 g caşcaval ras 3 linguri ulei condimente   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui…
Read more »

Pui ucrainean cu ciuperci şi paste

8 September 2011
Pui ucrainean cu ciuperci şi pasteO reteta de pui ucrainean cu ciuperci si paste din: pui, ciuperci, ulei, ceapa, sare, piper negru, paste si gris. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 200 g ciuperci 200 ml ulei 2 cepe sare piper negru 80-100 g paste 2 linguri de griş   Mod de preparare: Cureţi puiul şi îi tai aripile, să…
Read more »

Salată de orez cu mandarine

8 September 2011
Salată de orez cu mandarineO reteta delicioasa de salata de orez cu mandarine din: orez, sare, ardei gras, praz, mandarine, praf de curry, boia dulce si sos de smantana. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung sare 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 fir praz 2 conserve mandarine 1 lingură praf de curry 1 lingură boia…
Read more »

Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei

8 September 2011
Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardeiO reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci, branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2 crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g margarină 2 ouă…
Read more »

Cheese-cake cu caise

8 September 2011
Cheese-cake cu caiseO reteta delicioasa de Cheese-cake cu caise din: foi gelatina, vanilie, branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie, frisca, caise, lichior de caise, unt si zahar brun. Ingrediente: 4 foi gelatina 1 baton vanilie 200 g branza de vaci 120 g zahar pudra 1 lingurita coaja de lamaie rasa 250 ml frisca 500 g…
Read more »

Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio

8 September 2011
Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchioO reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din: cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan. Ingrediente: 250 g cartofi noi mici sare 300 g salată verde asortată (de ex. ruccola şi lollo bianco) 1…
Read more »

Cartofi cu midii la tava

8 September 2011
Cartofi cu midii la tavaO reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat, midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 100 g ceapă albă 200 g cod sărat 400 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute…
Read more »

Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă

8 September 2011
Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucăO reteta de sfecla rosie cu usturoi si miez de nuca din: sfecla rosie, usturoi, miez de nuca si maioneza. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 3-4 căţei de usturoi 100 g miez de nucă 200 g maioneză   Mod de preparare Fierbi sfecla potrivit de tare (să fie aproape fiartă), o cureţi de coajă, o…
Read more »

Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină

8 September 2011
Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelinăVInete si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi, ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de telina. Ingrediente: 16 ardei 8 vinete 3 kg varză crudă 500 g morcovi 500 ml ulei 500 g ceapă 2 bucăţi ţelină 2 linguri sare 1 linguriţă piper foi de…
Read more »

Salată de paste asortată cu legume colorate

8 September 2011
Salată de paste asortată cu legume colorateO reteta de salata de paste asortata cu legume colorate din: paste, sare, piper, broccoli, mazare, rosii cherry, patrunjel, iaurt, smantana, suc de lamaie, boabe de porumb si mozzarella. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle sau spirelli) sare piper 250 g broccoli 150 g mazăre congelată 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 250 g…
Read more »

Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic

8 September 2011
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fisticO reteta de caise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise, cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt. Ingrediente: 8 caise 1 lingură capsule de cardamom 100 g zahăr 150 ml vin de Marsala (sau suc de mere) 2 linguri fistic pisat 50 g cremă de iaurt   Mod de…
Read more »

Spaghete picante cu ruccola

8 September 2011
Spaghete picante cu ruccolaSpaghete picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete, ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6 linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan)   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi…
Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace

8 September 2011
Supe si ciorbe: Ciorbă de potroaceO reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1 ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână sau iaurt sare   Mod de…
Read more »

Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru

8 September 2011
Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbruO reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml supă concentrată de legume 8 frunzuliţe…
Read more »

Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado

8 September 2011
Reteta zilei: Cuşcuş cu avocadoO reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui, unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru. Ingrediente: o cana de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui (piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru Mod de preparare: Se caleste…
Read more »

Cuşcuş cu perişoare

8 September 2011
Cuşcuş cu perişoareO reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi, ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă mică boabe de năut (240 g) 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 2 ardei iuţi 3 linguri ulei 300 g cuşcuş (instant) 600 ml…
Read more »

Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra

8 September 2011
Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capraO reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din: salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb, ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de cimbru. Ingrediente: 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg, folio rosso) 200 g roşii cherry 1 legătură ceapă verde 3…
Read more »

Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde

8 September 2011
Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verdeO reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt, ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de eucalipt. Ingrediente: 250g cotlete de miel 200g de cartofi dulci 50 g inele de…
Read more »

Vinete si ardei marinaţi

8 September 2011
Vinete si ardei marinaţiO reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza, vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu. Ingrediente: 300 g morcovi 100 g maioneză 1 kg vinete 50 ml ulei 2-3 fire de ceapă verde coriandru 3 linguriţe zahăr 50 ml oţet sare piper roşu iute   Mod de preparare:…
Read more »

Calamari umpluţi cu piure de vinete

8 September 2011
Calamari umpluţi cu piure de vineteO reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti, vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8 calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1 ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2  linguri pesmet 4 linguri ulei de…
Read more »

Supa Green Curry

8 September 2011
Supa Green CurryO reteta de green curry soup din: ardei iute, tulpina de lemongrass, ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru, piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry, lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste, creveti decorticati si frunze de sfecla. Ingrediente: 3 ardei…
Read more »

Clătite umplute cu carne

8 September 2011
Clătite umplute cu carneO reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar, ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi, morcov si sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 500-600 g făină pentru umplutură: 500 g pipote şi inimi piper negru 500 g ficat de…
Read more »

Retete delicioase: Salata Caesar

8 September 2011
Retete delicioase: Salata CaesarO reteta delicioasa de salata caesar din: paine toast, sunca, ulei de masline, salata verde, usturoi, suc de lamaie, mustar, sos worcester, galbenus, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 felii toast 75 g şuncă 5 linguri ulei de măsline 500 g salată verde 1 căţel de usturoi 1 linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă muştar…
Read more »

Bors pescaresc

8 September 2011
Bors pescarescO reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare de 1 kg 1  pahar orez 2   ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1 l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure

8 September 2011
Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padureO reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar, unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr 125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600 g…
Read more »

Găluşte din brânză cu tocană

8 September 2011
Găluşte din brânză cu tocanăO reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza, unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras, pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei iute. Ingrediente: 650 g cartofi fainoşi 200 g faină albă 180…
Read more »

Somon cu salsa

8 September 2011
Somon cu salsaO reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado, patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1 ardei gras roşu 1 castrave­te 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel 125 g brânză feta sucul de la o…
Read more »

File de somon cu vinete şi praz

7 September 2011
File de somon cu vinete şi prazO reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata. Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4 linguri…
Read more »

Ciorbă de salată cu omletă

7 September 2011
Ciorbă de salată cu omletăO reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1 ceşcuţă orez 2 linguri ulei…

Reteta zilei: Snitel vienez

7 September 2011
Reteta zilei: Snitel vienezO reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua, faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie   Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibre­lor în bucăţi mari şi subţiri.…
Read more »

Salată savuroasă cu scoici şi creveţi

7 September 2011
Salată savuroasă cu scoici şi creveţiO reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti, branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet balsamic si germeni de soia. Ingrediente: 1 kg scoici cu cochilie (sau 2 borcane scoici marinate) 200 g creveţi 160 g…
Read more »

Frigărui de pui pe pat de orez

7 September 2011
Frigărui de pui pe pat de orezO reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, piper, boia si verdeata asortata. Ingrediente: 200 g orez sare 400 g file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g roşii cherry 100 g…
Read more »

Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano

7 September 2011
Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oreganoO reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mari 150 ml sos de roşii 100 g mozzarella 80 g faină albă 10 linguri parmezan ras 10 linguri ulei de măsline extravirgin oregano sare…
Read more »

Frigărui de sepie cu ierburi aromatice

7 September 2011
Frigărui de sepie cu ierburi aromaticeO reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată mixtă…
Read more »

Lasagna delicioasa cu legume

7 September 2011
Lasagna delicioasa cu legumeO reteta de lasagna delicioasa cu legume din: ardei grasi, dovlecei, vanata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, verdeata asortata, otet de vin rosu, supa de legume, sare, piper, foi de lasagna, pesmet, parmezan si margarina. Ingrediente: 3 ardei graşi 2 dovlecei 1 vânătă 3 roşii 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »

Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras

7 September 2011
Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei grasO reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou, amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare, piper si ardei gras. Ingrediente: 150 g mozzarella (sau caşcaval) 3 dovlecei medii (zucchini) 1 fir de praz 1 legătură de ierburi aromatice mixte tocate…
Read more »

Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină

7 September 2011
Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelinăO reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20 ml…
Read more »

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

7 September 2011
Retete traditionale: Ciorbă de perişoareO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite sau…
Read more »

Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

7 September 2011
Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzolaO reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din: clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce, unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel. Ingrediente: 12 clătite 300 g spanac 240 g ricotta 150 g parmezan ras sare şi piper pentru sosul bechamel: 250 ml lapte 125 ml smântână dulce 30…
Read more »

Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul

7 September 2011
Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi feniculO reteta de caracatita la cuptor cu andive, telina si fenicul din: caracatita, telina, fenicul, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, cimbru, andive, lamaie, rosii, frunze de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 800 g caracatiţă 100 g ţelină 1 fenicul 1 morcov 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi

7 September 2011
Salată de ardei copţi cu rosii si usturoiO reteta de salata de ardei copti cu rosii si usturoi din: ardei gras sau capia, rosii, usturoi, ulei, otet, sare si marar. Ingrediente: 1  kg ardei gras sau capia 2  roşii mari 4-6 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri oţet sare 1 /2 legătură mărar tocat   Mod de preparare: Curăţă ardeii,…
Read more »

Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză

7 September 2011
Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânzăO reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din: malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta. Ingrediente: 350 g mălai 1,2 l apă sare pentru asezonare: 220 g brânză (la alegere) 5 linguri parmezan ras unt câteva frunze de mentă   Mod de preparare: Toarnă apa cu un…
Read more »

Felii de ton cu piure de ardei gras

7 September 2011
Felii de ton cu piure de ardei grasO reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi, cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei grasi si rosii. Ingrediente: 400 g ton proaspăt 1 căţel de usturoi 1 crenguţă de cimbru 60 g măsline negre fară sâmburi 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper…
Read more »

Reteta zilei: Tocăniţă sârbească

7 September 2011
Reteta zilei: Tocăniţă sârbeascăO reteta simpla si delicioasa de tocanita sarbeasca din: ceapa, vinete, dovlecel, fasole verde, rosii, condiment vegetal, patrunjel verde si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 2 vinete coapte 1 dovlecel mic 200 g fasole verde 6 roşii condiment vegetal 1 legătură pătrunjel verde 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa julien,…
Read more »

Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu

7 September 2011
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofuO reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 100 g tofu 1  ceapă albă 2  dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1 lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
Read more »

5 cocktailuri pentru sarbatori

7 September 2011
5 cocktailuri pentru sarbatori  O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene galben, zmeura, iaurt si…
Read more »

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

7 September 2011
Ciorbiţă cremă de peşte cu oreganoO reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Read more »

Terină de carne şi vinete în crustă de aluat

7 September 2011
Terină de carne şi vinete în crustă de aluatO reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete, carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1 ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Read more »

Supă de găină cu tăieţei de casă

7 September 2011
Supă de găină cu tăieţei de casăO reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina. Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Read more »

Brownies cu multa ciocolata

7 September 2011
Brownies cu multa ciocolataO reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao, faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6 linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina 1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Read more »

Chiftea delicioasa

7 September 2011
Chiftea delicioasaO reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella, parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi, patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Read more »

Somon cu ierburi aromatice (terina)

7 September 2011
Somon cu ierburi aromatice (terina)O reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi, marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900 g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g fistic 6 linguri ulei…
Read more »

Supe si ciorbe

7 September 2011
Supe si ciorbeSupe: O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. O reteta…
Read more »

Salata de vinete cu lapte dulce

7 September 2011
Salata de vinete cu lapte dulceO reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete, dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare   Mod de preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Read more »

Timbale de cod sărat

7 September 2011
Timbale de cod săratO reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi, paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1 kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 lapte 1  ceapă 2  căţei de…
Read more »

Muraturi: Zacuscă de vinete

7 September 2011
Muraturi: Zacuscă de vineteO reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii, sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2 l ulei…
Read more »

Tiramisu racoros cu zmeura si lichior

6 September 2011
Tiramisu racoros cu zmeura si lichiorO reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura, piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone 150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Read more »

Supă de roşii cu găluşte

6 September 2011
Supă de roşii cu găluşteO reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei. Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Read more »

Doradă cu legume

6 September 2011
Doradă cu legumeO reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa, ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4 linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Read more »

Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară

6 September 2011
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de varăO reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Read more »

Medalioane de păstrăv cu cartofi

6 September 2011
Medalioane de păstrăv cu cartofiO reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav, ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu, sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2  linguri smântână dulce 15 g unt 1  lingură brandy 3 …
Read more »

Budincă cu sparanghel şi şuncă

6 September 2011
Budincă cu sparanghel şi şuncăO reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca, parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică 50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper   Mod de preparare: Îndepărtează partea…

Vinete cu legume

6 September 2011
Vinete cu legumeO reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6  cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de patrunjel   Mod de…
Read more »

Sepie cu germeni de soia şi legume

6 September 2011
Sepie cu germeni de soia şi legumeO reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă

6 September 2011
Retete traditioanale: Ciorbă de burtăO reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă de bovine 1  rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai (facultativ) 2   morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

6 September 2011
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grecO reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi 1…
Read more »

Salată de varză roşie cu nuci

6 September 2011
Salată de varză roşie cu nuciO reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de capră 2  mere 1 lingură oţet 3  linguri ulei de măsline 2-3 tije de busuioc sau de salvie…
Read more »

Cuscus cu legume

6 September 2011
Cuscus cu legumeO reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei, ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1  ceapă 2   căţei de usturoi 1 polonic supă…
Read more »

File de peşte prăjit cu ierburi aromatice

6 September 2011
File de peşte prăjit cu ierburi aromaticeO reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din: file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi, patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi, dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de peşte alb 1/2pahar vin alb 2  crenguţe de rozmarin 3  crenguţe de…
Read more »

Salată de ţelină cu morcov şi măr

6 September 2011
Salată de ţelină cu morcov şi mărO reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi, lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1 cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel felii de măr   Mod de…
Read more »

Ton prăjit cu salată de andive

6 September 2011
Ton prăjit cu salată de andiveO reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si andive. Ingrediente: 450 g ton 3  linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper pentru salată: 1 lămâie…
Read more »

Coroniţă cu fasole verde

6 September 2011
Coroniţă cu fasole verdeO reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi, cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper. Ingrediente: 700 g fasole verde 250 g morcovi 150 g caşcaval (afumat) 400 ml lapte 50 g faină albă 90 g unt 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Topeşte pe foc 60 g…
Read more »

Reteta zilei: Salata de vara

6 September 2011
Reteta zilei: Salata de varaO reteta simpla si delicioasa de salata de vara din: ardei grasi, vinete, iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi 2 vinete 1 borcan iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Ungi ardeii şi vinetele cu puţin ulei şi apoi îi coci.  …
Read more »

Musaca de fasole verde

6 September 2011
Musaca de fasole verdeO reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde, pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper condiment…
Read more »

Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete

6 September 2011
Prăjitură delicioasa cu fructe proaspeteO reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina, faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina. Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau piersici tăiate felioare) 1 lingură…
Read more »

Terină de spanac cu sos de caşcaval

6 September 2011
Terină de spanac cu sos de caşcavalO reteta de terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta, apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 200 g ricotta (sau brânză de vaci) 200 ml apă 100 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 ouă 20 g unt pentru sos: 200 g caşcaval…
Read more »

Peşte cu garnitură de legume

6 September 2011
Peşte cu garnitură de legumeO reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline, sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 200 g dovlecei 4  fire ceapă verde 2 fire civetă (sau ceapă…
Read more »

Rasol din muschi de vita

6 September 2011
Rasol din muschi de vitaO reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică fiartă salată verde sare   Mod de…
Read more »

Briose cu vişine si ciocolată

6 September 2011
Briose cu vişine si ciocolatăO reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara. Ingrediente: 80 g ciocolată 75 g unt moale 100 g zahăr 4 ouă 30 g făină 2 linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 200 g alune măcinate 200 g vişine prospete…
Read more »

Ardei graşi umpluţi cu carne de pui

6 September 2011
Ardei graşi umpluţi cu carne de puiO reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat, pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben (mare) 1  ardei gras roşu (mare) 2   fire ceapă verde 10-15 frunze de busuioc 1/2 pahar vin alb…
Read more »

3 cocktailuri pentru sarbatori

6 September 2011
3 cocktailuri pentru sarbatori  O reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de zahar. O reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe si gin. O reteta simpla de Cocktail Tropical Red din: lichior de portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale.
Read more »

Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)

6 September 2011
Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)O reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi, cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful,…
Read more »

Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii

6 September 2011
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşiiO reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1 căţel de usturoi…
Read more »

Cappuccino de mazăre cu mentă

6 September 2011
Cappuccino de mazăre cu mentăO reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia, creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume, smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100 ml…
Read more »

Tartă de afine cu fructe

6 September 2011
Tartă de afine cu fructeO reteta delicioasa de tarta cu afine si fructe din: faina, zahar, ou, unt, afine, smantana, amidon si zahar. Ingrediente: 300 g făină 100 g zahăr 1 ou 200 g unt umplutură: 500 g afine 4 ouă 250 g smântână dulce 150 g smântână fermentată 1 lingură amidon 4 linguri zahăr   Mod de preparare:…
Read more »

Salată de fasole boabe cu sos de muştar

6 September 2011
Salată de fasole boabe cu sos de muştarO reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare, mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1 ceapă albă mare 1 gogoşar…
Read more »

Muraturi: Castraveti in saramura

6 September 2011
Muraturi: Castraveti in saramuraO reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare, zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5 kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1 conopidă mică frunze de vişin mărar uscat   Mod de preparare: Spală castraveţii şi lasă-i în apă rece 10…
Read more »

Ulei de catina

6 September 2011
Ulei de catinaO reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în trata­rea acneei, a bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor. Rănile se acoperă cu cataplasme înmu­iate în acest ulei. Mai mult, el este fo­losit şi pentru producerea unor creme…
Read more »

Brioşe cu afine coapte în formă

5 September 2011
Brioşe cu afine coapte în formăO reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt, zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr 1 ou în plus: 10 foi de gelatină 500 g afine 150 g ciocolată albă 750 g…
Read more »

Reteta zilei: Platou vegetarian

5 September 2011
Reteta zilei: Platou vegetarianO reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu, ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano. Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia 7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2 căţei de usturoi cimbru…
Read more »

Salată de scrumbie sărată

5 September 2011
Salată de scrumbie săratăO reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde, cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie, piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2 scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de…
Read more »

Sosuri picante

5 September 2011
Sosuri picanteChutney, Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi pican­tă: fructele şi legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate mă­runt, dar…
Read more »

Prajitura cu branza si afine

5 September 2011
Prajitura cu branza si afineO reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar, ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de budinca de vanilie si oua. Ingrediente: 175 g făină 75 g zahăr 1 ou 100 g unt umplutură: 200 g afine 500 g brânză slabă de vaci 75 g zahăr 1/2…
Read more »

Salata

5 September 2011
SalataO reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1 căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie   Mod…
Read more »

Ruladă delcioasa de creier

5 September 2011
Ruladă delcioasa de creierO reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte. Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj) pentru sos: 25 g unt 25 g făină 100…

Ciorbă de gâscă

5 September 2011
Ciorbă de gâscăO reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1 pahar…
Read more »

Friptură înăbuşită de pui

5 September 2011
Friptură înăbuşită de puiO reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa, morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic, vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon. Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1 morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legă­tură…
Read more »

Tocană de capră

5 September 2011
Tocană de caprăO reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de…
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu verdeturi

5 September 2011
Reteta zilei: Omleta cu verdeturiO reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde).   Mod de preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe o…
Read more »

Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi

5 September 2011
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foiO reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc, cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2 morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100 ml supă sare piper 20…
Read more »

Muraturi: Gogonele în saramură

5 September 2011
Muraturi: Gogonele în saramurăO reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2 kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă   Mod de preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii borcanului.…
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf

5 September 2011
Retete traditionale romanesti: Salată de boeufO reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din: cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita, mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1  kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg mazăre din conservă 2   ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg carne…
Read more »

Ardei copti cu rosii si ansoa

5 September 2011
Ardei copti cu rosii si ansoaO reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8 rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua linguri ulei de masline…
Read more »

Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi

5 September 2011
Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoiO reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar. Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar   Mod de preparare:…
Read more »

Cannelloni umplute cu sos bolognez

5 September 2011
Cannelloni umplute cu sos bolognezO reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g…
Read more »

Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet

5 September 2011
Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otetO reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3 l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de piper foi de dafin…
Read more »

Friptură de vită în marinată picantă

5 September 2011
Friptură de vită în marinată picantăO reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper, nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper. Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 lin­guriţă nucşoară măcinată 1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml…
Read more »

Chiftele in sos de iaurt

5 September 2011
Chiftele in sos de iaurtO reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti, menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion, fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline. Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500 g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1 le­gătură…
Read more »

Paella marinera

5 September 2011
Paella marineraO reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole, creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion, sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8 creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Read more »

Dulceata de catina

5 September 2011
Dulceata de catinaO reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa de cătină îţi oferă energie şi vita­litate. Acest preparat este delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente: 2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă   Mod de preparare: Fierbe un sirop din apă şi zahăr,…
Read more »

Ravioli de sepie şi fructe de mare

2 September 2011
Ravioli de sepie şi fructe de mareO reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g seminţe de pin 20 g stafide 4…
Read more »

Orez cu legume si condimente

2 September 2011
Orez cu legume si condimenteO reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel, ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Read more »

Tartar de vitel

2 September 2011
Tartar de vitelO reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper, vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie gelatina 1 ou   Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce volumul la 30%.…
Read more »

Chiftele de curcan in lipie

2 September 2011
Chiftele de curcan in lipieO reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan, tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3 linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Read more »

Ardei umpluti cu file de peste

2 September 2011
Ardei umpluti cu file de pesteO reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente: 250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2 legatura patrunjel zahar faina   Mod de preparare: Se coc ardeii pe…
Read more »

Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete

2 September 2011
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vineteO reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada, rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare, piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă (sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Read more »

Salată Ratatouille

2 September 2011
Salată RatatouilleO reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Read more »

Salată de cartofi cu fasole

1 September 2011
Salată de cartofi cu fasoleO reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde, cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar, supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1 conservă mică boabe de fasole albă 1…
Read more »

Friptura cu glazura de muştar şi miere

1 September 2011
Friptura cu glazura de muştar şi miereO reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk pulpa de porc, portionata in…
Read more »

Doradă la grătar

1 September 2011
Doradă la grătarO reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1 lingură oţet 4 linguri ulei de…
Read more »

Salata cu creveti

1 September 2011
Salata cu crevetiO reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango, suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Read more »

Halloumi cu piersici şi ruccola

1 September 2011
Halloumi cu piersici şi ruccolaO reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din: ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza halloumi. Halloumi este o spe­cialitate de brânză din Cipru; se prepară din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi frământat. Adesea este condi­mentat cu mentă. Se poate…
Read more »

Spaghete cu peste

1 September 2011
Spaghete cu pesteO reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Read more »

Frigarui de pui cu dovlecel si vinete

1 September 2011
Frigarui de pui cu dovlecel si vineteO reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei, vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline piper 1 linguriţă muştar 1  linguriţă ierburi de Provence 2  dovlecei mici subţiri 2…
Read more »

Chiftelute de peste alb cu legume

1 September 2011
Chiftelute de peste alb cu legumeO reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb, fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Read more »

Bruschetta cu cremă de mazăre

1 September 2011
Bruschetta cu cremă de mazăreSe toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de le­gume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…
Read more »

Creveţi în crustă de tăieţei de orez

31 August 2011
Creveţi în crustă de tăieţei de orezO reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Read more »

Cartofi cu şuncă si castraveti

31 August 2011
Cartofi cu şuncă si castravetiCartofi cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt, smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt 100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume zeamă de lămâie 1 legătură…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro