Retete de Paste:
Pui cu hrean si sos de soia
12 September 2011
O
reteta de pui cu hrean si sos de soia din: pui, sos de soia, sare,
piper, miere, hrean, ulei de masline, smantana si marar verde.
Ingrediente: 1 pui potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare
piper 2 linguri miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5
linguri smântână…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Gibson
12 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Vodka Gibson din: votca, vermut si arpagic.
Ingrediente: 4 cl votca 1 cl vermut sec 2-3 arpagic de cocktail Mod de
preparre: Mixam bine cu gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam
bautura in paharul de cocktail si in final imbogatim cu arpagic de
cocktail.
Read more »
Read more »
Tartă cu lămâie si bezea
12 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare,
unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie,
albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare
80 g unt boabe de fasole uscate pentru îngreunat 400 ml lapte condensat
îndulcit coaja rasă de la…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Plachie de peşte
12 September 2011
O
reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb,
rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1
crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare 1 ceaşcă mare
ulei 3 – 5 linguri faină 4 – 5 cepe mijlocii 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote
12 September 2011
O
reteta delicioasa de omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua,
unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g
ficat şi pipote de găină sare piper Mod de preparare: Fierbi pipotele,
după care le dai prin maşina de tocat. Ficatul îl înăbuşi în unt,
apoi…
Read more »
Read more »
Peşte cu roşii şi lămâie
12 September 2011
O
reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi,
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte (circa 700 g) 2
căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3
crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete cu sos de roşii
12 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din:
vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare.
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 2 ouă 2 linguri de făină sare piper 3
linguri ulei pentru sos: 500 g roşii 1 ceapă 1 lingură zahăr sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete crocante
12 September 2011
O
reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon
feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lungime, cam de 1 cm
grosime. Sărezi vinetele pe ambele părţi…
Read more »
Read more »
Frigărui de porumb dulce
12 September 2011
O
reteta de frigarui de porumb dulce din: stiuleti de porumb, chipsuri,
frunze de salata, sare, cimbru, busuioc, ceapa, usturoi, bulion, sare,
ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb
prefierţi 1 pungă de chipsuri 4 frunze de salată pentru sosul iute: sare
cimbru busuioc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 500…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan cu mazăre
12 September 2011
O
reteta de rulouri de calcan cu mazare din: fileuri de calcan, ulei de
masline extravirgin, vin alb, lamaie, sare, piper, ceapa, ou, ricotta,
pesmet, usturoi, patrunjel, marar, mazare si sos de rosii. Ingrediente: 8
fileuri de calcan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin
alb 1 lămâie sare şi piper pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Gregory
12 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Gregory din: votca, cola si lamaie.
Ingrediente: 4 cl votca 12 cl cola o felie de lamaie sau de portocala
Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi si completam cu cola. Decoram cu o felie de lamaie sau de
portocala.
Read more »
Read more »
Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango
12 September 2011
O
reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din:
somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos
worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g
mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline 3…
Read more »
Read more »
Ciulama din carne de pui şi ciuperci
12 September 2011
O
reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci,
ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare,
piper, apa, malai si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri unt 3 linguri faină
1/2 l supă concentrată de pasăre sau…
Read more »
Read more »
Creveti cu castraveti murati
9 September 2011
Fierbe
1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă
de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i
înăbuşit până se pătrund, aproximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă
roşie feliată şi 230 g de castraveţi, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi.
Serveşte mâncarea…
Read more »
Read more »
Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete
9 September 2011
O
reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf
de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci,
budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri. Ingrediente: 200 g
făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
gălbenuş 1 ou 75 g unt…
Read more »
Read more »
Tochitură moldovenească cu mamaliga
9 September 2011
O
reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc,
ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare,
piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2
kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1
ardei iute 4-5 linguri brânză…
Read more »
Read more »
Tarte cu cremă de vanilie şi caise
9 September 2011
O
reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou,
sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte,
frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale.
Ingrediente: 100 g făină 50 g migdale măcinate 1 ou sare 30 g zahăr 60 g
unt rece boabe de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu cartofi
9 September 2011
O
tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei
grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda,
sare, piper boabe, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1
ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură 6-8 cepe mijlocii 2-4 ardei
graşi, verzi sau roşii…
Read more »
Read more »
Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola
9 September 2011
O
reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de
masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola,
seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de
măsline extravirgin sare şi piper alb 4 bulbi de fenicul 1 roşie 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Clafoutis de caise si migdale
9 September 2011
O
reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie,
oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de
migdale. Ingrediente: 600 g caise 1/2 baton de vanilie 4 oua 125 g zahar
1 lingurita coaja de lamaie rasa 75 g faina 150 ml lapte 100 g frisca
1…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu mamaliga
9 September 2011
O
reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de
floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa
calda, sare si malai. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri ulei de
floarea-soarelui 1 lingură faină 5-6 căţei de usturoi 1 lingură oţet 2
linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Crumble cu piersici şi afine
9 September 2011
O
reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt,
afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir. Ingrediente: 100 g
făină 100 g zahăr 50 g migdale măcinate 100 g unt 150 g afine 4 piersici
1 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă pudră de ghimbir Mod
de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci cu măsline
9 September 2011
O
reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion,
masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g
ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1
lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă Mod de preparare: Alegi
ciupercile mici, le cureţi şi le tai cubuleţe…
Read more »
Read more »
Burek cu brânză dulce
9 September 2011
O
reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar
vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 400 g aluat
foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat
coajă rasă de la o lămâie ulei pentru uns tava zahăr pudră Mod de
preparare: Tai foaia…
Read more »
Read more »
File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice
9 September 2011
O
reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi
aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline
extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si
capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură
pătrunjel 1 lingură busuioc 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu fructe
9 September 2011
O
reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata,
mure, afine, coacaze si frisca. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic
zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 30 g cacao umplutura: 6 foi
gelatina 150 smantana dulce 200 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ciuperci umplute
9 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi,
ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 10-16 ciuperci mijlocii 1 ceapă 2
morcovi 1 ceaşcă mijlocie ulei 1 pahar mic vin 1 pahar suc de roşii 1
linguriţă făină 1/2 lămâie felii de caşcaval mărar şi pătrunjel…
Read more »
Read more »
Borş de fasole
9 September 2011
O
reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel,
pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1
ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură
cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare Mod de preparare:
Alege fasolea bob cu bob,…
Read more »
Read more »
Tort Tiramisu cu fructe de pădure
9 September 2011
O
reteta delicioasa de tort tiramisu cu fructe de padure din: piscoturi,
espresso, vinars, gelatina, zahar, pastaie de vanilie, mascarpone,
frisca, capsuni si afine. Ingrediente: cca 250 g pişcoturi 175 ml
espresso 6 d vinars 6 foi gelatină 4 gălbenuşuri 80 g zahăr miezul de la
1/2 păstaie de vanilie 500 g mascarpone 300 g…
Read more »
Read more »
Salată cu roastbeef
9 September 2011
O
reteta delicioasa de Salată cu roastbeef din: salata verde sau ruccola,
ceapa rosie, castravete, rosii cherry, usturoi, otet de sherry, ulei de
nuci, musta r de dijon, sare, piper, zahar si roastbeef. Ingrediente:
200 g salată verde sau ruccola 2 cepe roşii 1 castravete 150 g roşii
cherry câteva fire de pătrunjel 2 căţei…
Read more »
Read more »
Sepie umplută cu garnitură de cartofi
9 September 2011
O
reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi,
ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan,
sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4
cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei
iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare pentru…
Read more »
Read more »
Carne de pui prăjită, cu sos
9 September 2011
O
reteta delicioasa de carne de pui prajita cu sos din: pui, ulei, rosii,
nuci, usturoi, ceapa, ardei iute, zahar, piper si sare. Ingrediente: 2
pui mici 250 ml ulei 1-1/2 kg roşii 100 g nuci 2-3 catei de usturoi 1
ceapa 1 ardei iute 1/2 lingura zahar piper sare Mod de preparare:
Căţeii…
Read more »
Read more »
Sos de caise cu ghimbir
9 September 2011
Se
golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o
nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de
scorţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acoperă vasul cu un
capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale. Apoi se lasă…
Salată de cartofi cu piept de curcan
8 September 2011
O
reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de
piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri,
otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de
curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli sare 150 g smântână dulce
50 g smântână fermentată 2…
Read more »
Read more »
Ciorbe si supe: Bors calugaresc
8 September 2011
O
reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze
de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si
sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire
de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de
orez 1 l borş 4-6…
Read more »
Read more »
Somon in crustă de ciuperci
8 September 2011
O
reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine,
ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar,
patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de
somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2
linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir de…
Read more »
Read more »
Nectarine coapte
8 September 2011
O
reteta de nectarine coapte din: nectarine, suc de struguri, zahar,
migdale si mascarpone. Ingrediente: 4 nectarine 150 ml suc de struguri
100 g zahăr 50 g migdale decojite 250 g mascarpone Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă nectarinele de samburi şi se
aşază într-o formă de sufleu; sucul…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ouă în tigaie
8 September 2011
O
reteta de cartofi cu oua in tigaie din: cartofi, oua, ceapa verde,
ciuperci, sunca sau carnati, faina, cascaval, ulei si condimente.
Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă ceapă verde 1/2 kg ciuperci 100 g şuncă sau
cârnaţi 2 linguri făină 50-100 g caşcaval ras 3 linguri ulei condimente
Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui…
Read more »
Read more »
Pui ucrainean cu ciuperci şi paste
8 September 2011
O
reteta de pui ucrainean cu ciuperci si paste din: pui, ciuperci, ulei,
ceapa, sare, piper negru, paste si gris. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg
200 g ciuperci 200 ml ulei 2 cepe sare piper negru 80-100 g paste 2
linguri de griş Mod de preparare: Cureţi puiul şi îi tai aripile, să…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu mandarine
8 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de orez cu mandarine din: orez, sare, ardei
gras, praz, mandarine, praf de curry, boia dulce si sos de smantana.
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung sare 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
verde 1 fir praz 2 conserve mandarine 1 lingură praf de curry 1 lingură
boia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei
8 September 2011
O
reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci,
branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si
oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2
crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g
margarină 2 ouă…
Read more »
Read more »
Cheese-cake cu caise
8 September 2011
O
reteta delicioasa de Cheese-cake cu caise din: foi gelatina, vanilie,
branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie, frisca, caise, lichior de
caise, unt si zahar brun. Ingrediente: 4 foi gelatina 1 baton vanilie
200 g branza de vaci 120 g zahar pudra 1 lingurita coaja de lamaie rasa
250 ml frisca 500 g…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio
8 September 2011
O
reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din:
cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de
piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan.
Ingrediente: 250 g cartofi noi mici sare 300 g salată verde asortată (de
ex. ruccola şi lollo bianco) 1…
Read more »
Read more »
Cartofi cu midii la tava
8 September 2011
O
reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat,
midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin
alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 100 g ceapă
albă 200 g cod sărat 400 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură de
pătrunjel 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă
8 September 2011
O
reteta de sfecla rosie cu usturoi si miez de nuca din: sfecla rosie,
usturoi, miez de nuca si maioneza. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 3-4
căţei de usturoi 100 g miez de nucă 200 g maioneză Mod de preparare
Fierbi sfecla potrivit de tare (să fie aproape fiartă), o cureţi de
coajă, o…
Read more »
Read more »
Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină
8 September 2011
VInete
si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi,
ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de
telina. Ingrediente: 16 ardei 8 vinete 3 kg varză crudă 500 g morcovi
500 ml ulei 500 g ceapă 2 bucăţi ţelină 2 linguri sare 1 linguriţă piper
foi de…
Read more »
Read more »
Salată de paste asortată cu legume colorate
8 September 2011
O
reteta de salata de paste asortata cu legume colorate din: paste, sare,
piper, broccoli, mazare, rosii cherry, patrunjel, iaurt, smantana, suc
de lamaie, boabe de porumb si mozzarella. Ingrediente: 400 g paste
scurte (farfalle sau spirelli) sare piper 250 g broccoli 150 g mazăre
congelată 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 250 g…
Read more »
Read more »
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
8 September 2011
O
reteta de caise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise,
cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt. Ingrediente: 8
caise 1 lingură capsule de cardamom 100 g zahăr 150 ml vin de Marsala
(sau suc de mere) 2 linguri fistic pisat 50 g cremă de iaurt Mod de…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu ruccola
8 September 2011
Spaghete
picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete,
ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1
ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6
linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan) Mod de
preparare: Se toacă ceapa şi…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace
8 September 2011
O
reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa,
orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete
de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1
ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână
sau iaurt sare Mod de…
Read more »
Read more »
Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru
8 September 2011
O
reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru
din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata
de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml
supă concentrată de legume 8 frunzuliţe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado
8 September 2011
O
reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui,
unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru. Ingrediente: o cana
de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui
(piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru Mod
de preparare: Se caleste…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu perişoare
8 September 2011
O
reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi,
ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă mică boabe de năut
(240 g) 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 2 ardei iuţi 3 linguri ulei 300
g cuşcuş (instant) 600 ml…
Read more »
Read more »
Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra
8 September 2011
O
reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din:
salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb,
ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de
cimbru. Ingrediente: 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg,
folio rosso) 200 g roşii cherry 1 legătură ceapă verde 3…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde
8 September 2011
O
reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry
verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt,
ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de
eucalipt. Ingrediente: 250g cotlete de miel 200g de cartofi dulci 50 g
inele de…
Read more »
Read more »
Vinete si ardei marinaţi
8 September 2011
O
reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza,
vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu.
Ingrediente: 300 g morcovi 100 g maioneză 1 kg vinete 50 ml ulei 2-3
fire de ceapă verde coriandru 3 linguriţe zahăr 50 ml oţet sare piper
roşu iute Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi cu piure de vinete
8 September 2011
O
reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti,
vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8
calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1
ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri pesmet 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Supa Green Curry
8 September 2011
O
reteta de green curry soup din: ardei iute, tulpina de lemongrass,
ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru,
piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry,
lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste,
creveti decorticati si frunze de sfecla. Ingrediente: 3 ardei…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu carne
8 September 2011
O
reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar,
ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi,
morcov si sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei
500-600 g făină pentru umplutură: 500 g pipote şi inimi piper negru 500 g
ficat de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata Caesar
8 September 2011
O
reteta delicioasa de salata caesar din: paine toast, sunca, ulei de
masline, salata verde, usturoi, suc de lamaie, mustar, sos worcester,
galbenus, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 felii toast 75 g şuncă
5 linguri ulei de măsline 500 g salată verde 1 căţel de usturoi 1
linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc
8 September 2011
O
reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii,
bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare
de 1 kg 1 pahar orez 2 ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1
l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure
8 September 2011
O
reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar,
unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de
lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr
125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600 g…
Read more »
Read more »
Găluşte din brânză cu tocană
8 September 2011
O
reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza,
unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de
vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras,
pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei
iute. Ingrediente: 650 g cartofi fainoşi 200 g faină albă 180…
Read more »
Read more »
Somon cu salsa
8 September 2011
O
reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado,
patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1
ardei gras roşu 1 castravete 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel
125 g brânză feta sucul de la o…
Read more »
Read more »
File de somon cu vinete şi praz
7 September 2011
O
reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei
de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata.
Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru
legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu omletă
7 September 2011
O
reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi
verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare.
Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă
verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1
ceşcuţă orez 2 linguri ulei…
Reteta zilei: Snitel vienez
7 September 2011
O
reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua,
faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete
sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1
lămâie Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibrelor în
bucăţi mari şi subţiri.…
Read more »
Read more »
Salată savuroasă cu scoici şi creveţi
7 September 2011
O
reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti,
branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi,
usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet
balsamic si germeni de soia. Ingrediente: 1 kg scoici cu cochilie (sau 2
borcane scoici marinate) 200 g creveţi 160 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui pe pat de orez
7 September 2011
O
reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de
piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline,
piper, boia si verdeata asortata. Ingrediente: 200 g orez sare 400 g
file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g roşii cherry
100 g…
Read more »
Read more »
Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano
7 September 2011
O
reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos
de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mari 150 ml sos de roşii
100 g mozzarella 80 g faină albă 10 linguri parmezan ras 10 linguri ulei
de măsline extravirgin oregano sare…
Read more »
Read more »
Frigărui de sepie cu ierburi aromatice
7 September 2011
O
reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet,
ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si
salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură
ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată mixtă…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasa cu legume
7 September 2011
O
reteta de lasagna delicioasa cu legume din: ardei grasi, dovlecei,
vanata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, verdeata asortata, otet de vin
rosu, supa de legume, sare, piper, foi de lasagna, pesmet, parmezan si
margarina. Ingrediente: 3 ardei graşi 2 dovlecei 1 vânătă 3 roşii 1
ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras
7 September 2011
O
reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de
ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou,
amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare,
piper si ardei gras. Ingrediente: 150 g mozzarella (sau caşcaval) 3
dovlecei medii (zucchini) 1 fir de praz 1 legătură de ierburi aromatice
mixte tocate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină
7 September 2011
O
reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat,
telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana,
cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă
afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g
fructe de pădure 20 ml…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Ciorbă de perişoare
7 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau
tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana,
leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel,
marar, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri
de pasăre 2 linguri orez 1 dovlecel 2 roşii decojite sau…
Read more »
Read more »
Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola
7 September 2011
O
reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din:
clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce,
unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel. Ingrediente: 12 clătite
300 g spanac 240 g ricotta 150 g parmezan ras sare şi piper pentru
sosul bechamel: 250 ml lapte 125 ml smântână dulce 30…
Read more »
Read more »
Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul
7 September 2011
O
reteta de caracatita la cuptor cu andive, telina si fenicul din:
caracatita, telina, fenicul, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline
extravirgin, cimbru, andive, lamaie, rosii, frunze de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 800 g caracatiţă 100 g ţelină 1 fenicul 1 morcov 1
ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi
7 September 2011
O
reteta de salata de ardei copti cu rosii si usturoi din: ardei gras sau
capia, rosii, usturoi, ulei, otet, sare si marar. Ingrediente: 1 kg
ardei gras sau capia 2 roşii mari 4-6 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2
linguri oţet sare 1 /2 legătură mărar tocat Mod de preparare: Curăţă
ardeii,…
Read more »
Read more »
Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză
7 September 2011
O
reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din:
malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta. Ingrediente:
350 g mălai 1,2 l apă sare pentru asezonare: 220 g brânză (la alegere) 5
linguri parmezan ras unt câteva frunze de mentă Mod de preparare:
Toarnă apa cu un…
Read more »
Read more »
Felii de ton cu piure de ardei gras
7 September 2011
O
reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi,
cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei
grasi si rosii. Ingrediente: 400 g ton proaspăt 1 căţel de usturoi 1
crenguţă de cimbru 60 g măsline negre fară sâmburi 3 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocăniţă sârbească
7 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tocanita sarbeasca din: ceapa, vinete,
dovlecel, fasole verde, rosii, condiment vegetal, patrunjel verde si
usturoi. Ingrediente: 2 cepe 2 vinete coapte 1 dovlecel mic 200 g fasole
verde 6 roşii condiment vegetal 1 legătură pătrunjel verde 2-3 căţei de
usturoi Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa julien,…
Read more »
Read more »
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
7 September 2011
O
reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu,
ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin,
otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300
g cuşcuş 100 g tofu 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1
lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru sarbatori
7 September 2011
O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si
coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e
zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de
cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene
galben, zmeura, iaurt si…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
7 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste
file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume,
iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb
si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei
gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
7 September 2011
O
reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete,
carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina
si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1
ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu tăieţei de casă
7 September 2011
O
reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi,
ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina.
Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină
pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de
pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Read more »
Read more »
Brownies cu multa ciocolata
7 September 2011
O
reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao,
faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6
linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata
semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina
1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Chiftea delicioasa
7 September 2011
O
reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella,
parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi,
patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de
pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Read more »
Read more »
Somon cu ierburi aromatice (terina)
7 September 2011
O
reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi,
marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper
alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900
g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g
fistic 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe
7 September 2011
Supe:
O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui,
patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de
supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben,
ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume,
sofran, sare si piper. O reteta…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu lapte dulce
7 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete,
dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6
vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă
mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare Mod de
preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Read more »
Read more »
Timbale de cod sărat
7 September 2011
O
reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi,
paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si
piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1
kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1
lapte 1 ceapă 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Muraturi: Zacuscă de vinete
7 September 2011
O
reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii,
sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de
dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg
roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2
l ulei…
Read more »
Read more »
Tiramisu racoros cu zmeura si lichior
6 September 2011
O
reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar
pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura,
piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame
zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone
150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii,
ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei.
Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură
unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru
găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Read more »
Read more »
Doradă cu legume
6 September 2011
O
reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline
extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa,
ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4
linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g
morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară
6 September 2011
O
reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei
de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras
rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de
usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt
gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Read more »
Read more »
Medalioane de păstrăv cu cartofi
6 September 2011
O
reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav,
ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu,
sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper.
Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2
linguri smântână dulce 15 g unt 1 lingură brandy 3 …
Read more »
Read more »
Budincă cu sparanghel şi şuncă
6 September 2011
O
reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca,
parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g
sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică
50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper Mod de preparare:
Îndepărtează partea…
Vinete cu legume
6 September 2011
O
reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar,
ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6
cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de
masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sepie cu germeni de soia şi legume
6 September 2011
O
reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de
soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi,
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g
morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2
căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
6 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de
vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi,
galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă
de bovine 1 rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai
(facultativ) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
6 September 2011
O
reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi,
ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean,
piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g
smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe
porumb 2-3 cartofi 1…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu nuci
6 September 2011
O
reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza
de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de
capră 2 mere 1 lingură oţet 3 linguri ulei de măsline 2-3 tije de
busuioc sau de salvie…
Read more »
Read more »
Cuscus cu legume
6 September 2011
O
reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei,
ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin,
boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si
patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150
g dovlecei (zucchini) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 polonic supă…
Read more »
Read more »
File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
6 September 2011
O
reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din:
file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi,
dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de
peşte alb 1/2pahar vin alb 2 crenguţe de rozmarin 3 crenguţe de…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu morcov şi măr
6 September 2011
O
reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi,
lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1
cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel
felii de măr Mod de…
Read more »
Read more »
Ton prăjit cu salată de andive
6 September 2011
O
reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline
extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si
andive. Ingrediente: 450 g ton 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper
pentru salată: 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Coroniţă cu fasole verde
6 September 2011
O
reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi,
cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper. Ingrediente: 700 g
fasole verde 250 g morcovi 150 g caşcaval (afumat) 400 ml lapte 50 g
faină albă 90 g unt 4 ouă sare piper Mod de preparare: Topeşte pe foc
60 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vara
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de vara din: ardei grasi, vinete,
iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi
2 vinete 1 borcan iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi sare
piper Mod de preparare: Ungi ardeii şi vinetele cu puţin ulei şi apoi
îi coci. …
Read more »
Read more »
Musaca de fasole verde
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole
verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde,
pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole
verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua
patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper condiment…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete
6 September 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina,
faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina.
Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic
praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau
piersici tăiate felioare) 1 lingură…
Read more »
Read more »
Terină de spanac cu sos de caşcaval
6 September 2011
O
reteta de terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta,
apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 500 g spanac 200 g ricotta (sau brânză de vaci) 200 ml apă
100 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 ouă 20 g unt pentru sos: 200 g
caşcaval…
Read more »
Read more »
Peşte cu garnitură de legume
6 September 2011
O
reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline,
sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 200 g
dovlecei 4 fire ceapă verde 2 fire civetă (sau ceapă…
Read more »
Read more »
Rasol din muschi de vita
6 September 2011
O
reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita,
morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare.
Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1
rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică
fiartă salată verde sare Mod de…
Read more »
Read more »
Briose cu vişine si ciocolată
6 September 2011
O
reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar,
oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
Ingrediente: 80 g ciocolată 75 g unt moale 100 g zahăr 4 ouă 30 g făină 2
linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 200 g alune măcinate 200 g
vişine prospete…
Read more »
Read more »
Ardei graşi umpluţi cu carne de pui
6 September 2011
O
reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa
verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat,
pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben
(mare) 1 ardei gras roşu (mare) 2 fire ceapă verde 10-15 frunze de
busuioc 1/2 pahar vin alb…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru sarbatori
6 September 2011
O reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de
zahar. O reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe
si gin. O reteta simpla de Cocktail Tropical Red din: lichior de
portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi,
cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie
bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână Mod de preparare: Cureţi şi
speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful,…
Read more »
Read more »
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii
6 September 2011
O
reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de
calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1
căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cappuccino de mazăre cu mentă
6 September 2011
O
reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia,
creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume,
smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre
congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară
măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Tartă de afine cu fructe
6 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu afine si fructe din: faina, zahar, ou,
unt, afine, smantana, amidon si zahar. Ingrediente: 300 g făină 100 g
zahăr 1 ou 200 g unt umplutură: 500 g afine 4 ouă 250 g smântână dulce
150 g smântână fermentată 1 lingură amidon 4 linguri zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu sos de muştar
6 September 2011
O
reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe
mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare,
mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg
fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1
ceapă albă mare 1 gogoşar…
Read more »
Read more »
Muraturi: Castraveti in saramura
6 September 2011
O
reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare,
zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5
kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1
conopidă mică frunze de vişin mărar uscat Mod de preparare: Spală
castraveţii şi lasă-i în apă rece 10…
Read more »
Read more »
Ulei de catina
6 September 2011
O
reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de
floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în tratarea acneei, a
bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor.
Rănile se acoperă cu cataplasme înmuiate în acest ulei. Mai mult, el
este folosit şi pentru producerea unor creme…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine coapte în formă
5 September 2011
O
reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt,
zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar
vanilat si frisca. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr 1 ou
în plus: 10 foi de gelatină 500 g afine 150 g ciocolată albă 750 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Platou vegetarian
5 September 2011
O
reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu,
ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano.
Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia
7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2
căţei de usturoi cimbru…
Read more »
Read more »
Salată de scrumbie sărată
5 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde,
cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie,
piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente:
1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2
scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Sosuri picante
5 September 2011
Chutney,
Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota
aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi picantă: fructele şi
legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de
bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul
rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate
mărunt, dar…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si afine
5 September 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar,
ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de
budinca de vanilie si oua. Ingrediente: 175 g făină 75 g zahăr 1 ou 100 g
unt umplutură: 200 g afine 500 g brânză slabă de vaci 75 g zahăr 1/2…
Read more »
Read more »
Salata
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline
negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1
căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare
piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Ruladă delcioasa de creier
5 September 2011
O
reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa
verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte.
Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt
verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj)
pentru sos: 25 g unt 25 g făină 100…
Ciorbă de gâscă
5 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa,
patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana
fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si
sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1
morcov 250 g varză 1 ardei gras 1 pahar…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de pui
5 September 2011
O
reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa,
morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic,
vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon.
Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1
morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legătură…
Read more »
Read more »
Tocană de capră
5 September 2011
O
reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata,
boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de
stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g
slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml
vin roşu 4 foi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu verdeturi
5 September 2011
O
reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau
untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau
untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde). Mod de
preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată
mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
5 September 2011
O
reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc,
cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de
placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2
morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100
ml supă sare piper 20…
Read more »
Read more »
Muraturi: Gogonele în saramură
5 September 2011
O
reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu
frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2
kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă Mod de
preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau
în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii borcanului.…
Read more »
Read more »
Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf
5 September 2011
O
reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din:
cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita,
mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg
mazăre din conservă 2 ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg carne…
Read more »
Read more »
Ardei copti cu rosii si ansoa
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei
rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei
rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8
rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi
5 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole
verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar.
Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3
linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu sos bolognez
5 September 2011
O
reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa,
zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei
iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste
cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă
2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g…
Read more »
Read more »
Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet
din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de
piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3
l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de
piper foi de dafin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită în marinată picantă
5 September 2011
O
reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper,
nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat
de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper.
Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml…
Read more »
Read more »
Chiftele in sos de iaurt
5 September 2011
O
reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti,
menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion,
fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline.
Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500
g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1 legătură…
Read more »
Read more »
Paella marinera
5 September 2011
O
reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole,
creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion,
sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau
calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8
creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Dulceata de catina
5 September 2011
O
reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa
de cătină îţi oferă energie şi vitalitate. Acest preparat este
delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente:
2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă Mod de preparare: Fierbe un sirop
din apă şi zahăr,…
Read more »
Read more »
Ravioli de sepie şi fructe de mare
2 September 2011
O
reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de
pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii
cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume,
frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g
seminţe de pin 20 g stafide 4…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si condimente
2 September 2011
O
reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel,
ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de
masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii
cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei
galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Read more »
Read more »
Tartar de vitel
2 September 2011
O
reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper,
vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne
de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie
gelatina 1 ou Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce
volumul la 30%.…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan in lipie
2 September 2011
O
reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii,
humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de
lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan,
tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3
linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu file de peste
2 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente:
250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de
usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2
legatura patrunjel zahar faina Mod de preparare: Se coc ardeii pe…
Read more »
Read more »
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
2 September 2011
O
reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada,
rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare,
piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2
linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă
(sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Read more »
Read more »
Salată Ratatouille
2 September 2011
O
reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si
otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei
graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri
ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu fasole
1 September 2011
O
reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde,
cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar,
supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1
conservă mică boabe de fasole albă 1…
Read more »
Read more »
Friptura cu glazura de muştar şi miere
1 September 2011
O
reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi
noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu
boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g
cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk
pulpa de porc, portionata in…
Read more »
Read more »
Doradă la grătar
1 September 2011
O
reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei
iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie.
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei
iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1
lingură oţet 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti
1 September 2011
O
reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango,
suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si
frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau
proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi
mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Read more »
Read more »
Halloumi cu piersici şi ruccola
1 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din:
ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza
halloumi. Halloumi este o specialitate de brânză din Cipru; se prepară
din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi
frământat. Adesea este condimentat cu mentă. Se poate…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste
1 September 2011
O
reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel,
spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie.
Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura
de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe,
tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
1 September 2011
O
reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de
pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei,
vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei
de măsline piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă ierburi de Provence 2
dovlecei mici subţiri 2…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste alb cu legume
1 September 2011
O
reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb,
fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de
curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g
fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Read more »
Read more »
Bruschetta cu cremă de mazăre
1 September 2011
Se
toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de
legume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se
taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de
cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Creveţi în crustă de tăieţei de orez
31 August 2011
O
reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de
orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel,
morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin,
usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin
si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă si castraveti
31 August 2011
Cartofi
cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt,
smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie
si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt
100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume
zeamă de lămâie 1 legătură…