Retete de Paste:
Paella marinera
5 September 2011
O
reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole,
creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion,
sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau
calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8
creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Dulceata de catina
5 September 2011
O
reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa
de cătină îţi oferă energie şi vitalitate. Acest preparat este
delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente:
2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă Mod de preparare: Fierbe un sirop
din apă şi zahăr,…
Read more »
Read more »
Ravioli de sepie şi fructe de mare
2 September 2011
O
reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de
pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii
cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume,
frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g
seminţe de pin 20 g stafide 4…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si condimente
2 September 2011
O
reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel,
ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de
masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii
cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei
galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Read more »
Read more »
Tartar de vitel
2 September 2011
O
reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper,
vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne
de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie
gelatina 1 ou Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce
volumul la 30%.…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan in lipie
2 September 2011
O
reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii,
humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de
lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan,
tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3
linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu file de peste
2 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente:
250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de
usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2
legatura patrunjel zahar faina Mod de preparare: Se coc ardeii pe…
Read more »
Read more »
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
2 September 2011
O
reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada,
rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare,
piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2
linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă
(sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Read more »
Read more »
Salată Ratatouille
2 September 2011
O
reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si
otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei
graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri
ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu fasole
1 September 2011
O
reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde,
cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar,
supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1
conservă mică boabe de fasole albă 1…
Read more »
Read more »
Friptura cu glazura de muştar şi miere
1 September 2011
O
reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi
noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu
boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g
cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk
pulpa de porc, portionata in…
Read more »
Read more »
Doradă la grătar
1 September 2011
O
reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei
iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie.
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei
iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1
lingură oţet 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti
1 September 2011
O
reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango,
suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si
frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau
proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi
mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Read more »
Read more »
Halloumi cu piersici şi ruccola
1 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din:
ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza
halloumi. Halloumi este o specialitate de brânză din Cipru; se prepară
din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi
frământat. Adesea este condimentat cu mentă. Se poate…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste
1 September 2011
O
reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel,
spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie.
Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura
de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe,
tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
1 September 2011
O
reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de
pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei,
vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei
de măsline piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă ierburi de Provence 2
dovlecei mici subţiri 2…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste alb cu legume
1 September 2011
O
reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb,
fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de
curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g
fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Read more »
Read more »
Bruschetta cu cremă de mazăre
1 September 2011
Se
toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de
legume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se
taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de
cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Creveţi în crustă de tăieţei de orez
31 August 2011
O
reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de
orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel,
morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin,
usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin
si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă si castraveti
31 August 2011
Cartofi
cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt,
smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie
si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt
100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume
zeamă de lămâie 1 legătură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc
31 August 2011
O
reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon,
unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g
piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole
verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Anghilă în sos cu varză călită
31 August 2011
O
reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile,
ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline,
sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile
(150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri
oţet de vin alb…
Read more »
Read more »
Frittata cu tofu, mazăre şi cartof
31 August 2011
Se
încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă
feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof
fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4
minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se
toarnă…
Read more »
Read more »
Falafel cu cartofi
31 August 2011
Intr-un
robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen,
60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă
paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă,
până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot,
adaugă 400 g mazăre din conservă,…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt gras
31 August 2011
Pune
o bucată de tifon într-o sită nemetalică ţi umple-o cu 450 g iaurt
gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul
într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de
seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de
pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si stropeste…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu tofu şi spanac
31 August 2011
O
reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi,
rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet.
Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve
de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de
spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de nucşoară…
Read more »
Read more »
Tocană dulce sau picantă
31 August 2011
O
reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc,
carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute.
Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200
g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic de…
Read more »
Read more »
Vinete şi humus la cuptor
31 August 2011
Incinge
grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi
coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să
se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lingură. Pune-l
într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi
scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 4…
Read more »
Read more »
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli
31 August 2011
O
reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de
ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi,
zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba,
vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g
supă de peşte 3 linguri…
Read more »
Read more »
Trufe in crusta de migdale
31 August 2011
O
reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj,
migdale si rom. Ingrediente: 200 g cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g
migdale 3 linguri rom Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un
castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi
modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…
Read more »
Read more »
Fasole cu branza la cuptor
31 August 2011
incinge
cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole
fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe
mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă
400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă
să se încălzească…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bobotie
30 August 2011
O
reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne
slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici
sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2
felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre
care 2 zdrobiti 1 kg…
Read more »
Read more »
Punguţe din aluat umplute cu mere
30 August 2011
O
reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de
masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de
prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g
faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1 pahar Marsala
2 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:
500…
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli
31 August 2011
O
reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de
ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi,
zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba,
vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g
supă de peşte 3 linguri…
Read more »
Read more »
Trufe in crusta de migdale
31 August 2011
O
reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj,
migdale si rom. Ingrediente: 200 g cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g
migdale 3 linguri rom Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un
castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi
modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…
Read more »
Read more »
Fasole cu branza la cuptor
31 August 2011
incinge
cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole
fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe
mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă
400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă
să se încălzească…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bobotie
30 August 2011
O
reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne
slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici
sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2
felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre
care 2 zdrobiti 1 kg…
Read more »
Read more »
Punguţe din aluat umplute cu mere
30 August 2011
O
reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de
masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de
prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g
faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1 pahar Marsala
2 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:
500…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu spanac şi ceapa
30 August 2011
Incinge
cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le
cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2
linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2
linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt
pătrată, cu latura de…
Read more »
Read more »
Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie
30 August 2011
O
reteta delicioasa de Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din:
lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar
pudra. Ingrediente: 250 ml lapte 100 gunt 4 ouă 150 g faină albă un praf
de sare pentru umplutură: 250 g fragi 1 lingură zahăr 350 g îngheţată
de lămâie Pentru decor: zahăr…
Read more »
Read more »
Pui caramelizat cu pasta dukkah
30 August 2011
Pentru
dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale,
tocate mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g seminţe de dovleac, 3
seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe
de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă
la răcit câteva minute. Pune…
Read more »
Read more »
New York cheesecake
30 August 2011
O
reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos,
branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie,
oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus
extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de
zahăr tos pentru umplutura: 900g de…
Read more »
Read more »
Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon
30 August 2011
O
reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar,
sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon
(felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g
roşii 1 pahar vin alb sare şi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu peste si carnaciori chorizo
30 August 2011
Intr-un
castron, amestecă 450 g fileuri de peşte (macrou, cod, somon), tăiate
în cca 20 cuburi, 2 linguri ulei de măsline, linguriţă rozmarin tocat şi
coaja rasă de la 1 lămâie. Lasă la marinat timp de minimum 30 min până
la câteva ore. Inmoaie 10 frigărui de lemn în apă călduţă, apoi înfige
alternativ bucăţi…
Read more »
Read more »
Ceai de mere usor alcoolizat
30 August 2011
Racoritor
si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2
pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita,
lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura
zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere,
cateva frunze de menta, zdrobite,…
Read more »
Read more »
Perle de mere în sos
30 August 2011
O
reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar,
pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin
rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri faină albă 3 mere 50 g
zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru
prăjit un praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei
30 August 2011
O
reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine,
slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije
de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de
pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper
2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde
30 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde,
faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi,
smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole
verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină
afumată 2 roşii 2…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
29 August 2011
O
reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei
gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec,
zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare)
2 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere
29 August 2011
Taie
500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se
scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau
gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un
platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere
scurse, 2…
Read more »
Read more »
Cocktail de fructe cu votca
29 August 2011
Zdrobeste
cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de
zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o
lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi
acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de
fructe cu votca
Read more »
Read more »
Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere
29 August 2011
Taie
un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu
codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară
măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe
grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer
sucul şi coaja rasă de la 1…
Read more »
Read more »
Inghetată de mango
29 August 2011
Intr-un
robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul
de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige
beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere
şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango
Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras
29 August 2011
Fierbe
5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron.
Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de
usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1
lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de
paine, taiata in 12 felii,…
Read more »
Read more »
Spumă de somon şi andivă
29 August 2011
O
reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre,
capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec,
sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de
somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din
conservă) 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel ardelenesc
29 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel,
faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g
carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1
ţelină 25 g sare Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de
pieliţe,…
Read more »
Read more »
Supă Laksa de creveţi
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta
laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole,
castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3
linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de
pui 150g de creveţi mari, fierţi 1…
Read more »
Read more »
Crumble cu rubarbă şi cireşe
29 August 2011
O
reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese,
faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije
de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de
biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de
vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu crema de branza si peste
29 August 2011
Amesteca
350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri
smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat.
Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la
frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12
felii, pe fiecare parte.…
Read more »
Read more »
Sardine cu felii de portocală
29 August 2011
O
reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde,
usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata.
Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi
1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele
de la 1 rămurică de rozmarin 2…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos de smantana
29 August 2011
O
reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure,
smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2
muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb
sau rosu sare Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi
la marinat…
Read more »
Read more »
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din:
salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval
afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin
alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400…
Read more »
Read more »
Terina de praz cu branza
29 August 2011
O
reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline,
ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de
masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g
rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml
apa 50 g…
Read more »
Read more »
Coaste afumate
29 August 2011
Pune
1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar
brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de
chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de
soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult 2…
Read more »
Read more »
Pateu din ficăţei de pui cu mere
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar,
ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de
pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă
cimbru uscat 50…
Read more »
Read more »
Stridii in sos tartar
29 August 2011
O
reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa,
mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin,
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou
1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin
alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare…
Pulpe de pui umplute la gratar
29 August 2011
Asezoneaza
8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de
branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g
masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui,
pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un
rulou. Fixeaza cu scobitori si…
Read more »
Read more »
Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă
29 August 2011
Incalzeste
6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si
pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica
temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot
zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi
zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco, 400…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie
29 August 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar,
vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă
roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei
condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară Mod de
preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o…
Read more »
Read more »
Vinegretă
29 August 2011
O
reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de usturoi 2
linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul,
pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat.
Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu hrean
29 August 2011
Prăjeşte
1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi
zdrobiţi. Scoate-i într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune
peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi
sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort lapte de pasare
29 August 2011
O
reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat,
zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si
lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g
margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr
vanilat pentru sirop: 130 ml apă 300…
Read more »
Read more »
Terină de viţel, porc şi pui
28 August 2011
O
reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de
porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de
masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g
carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală
1 lămâie 2…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza feta si menta
28 August 2011
Incinge
o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele
parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe
fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de
menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
marunt si 2 linguri ulei;…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar,
lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr
1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Alegi
prune verzi şi le tai puţin la ambele capete, le speli, le pui într-un
tifon şi…
Read more »
Read more »
Frigarui de cartofi noi cu usturoi
28 August 2011
Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate,
3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi,
fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu
uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand
cu ulei pe masura ce…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu nuca de cocos
28 August 2011
Incinge
cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1
lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb
cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare
frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu
ulei. Coace…
Read more »
Read more »
Sos Satay
28 August 2011
Intr-o
tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri
sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se
fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin
apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos Satay…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu susan
28 August 2011
Incinge
cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere
lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o
tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două
ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte
cu sos de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu bacon
28 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci,
oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci
de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta,
bacon sau sunca sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile,
tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3…
Read more »
Read more »
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
28 August 2011
O
reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din:
aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar,
crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva
picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale 2…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa de vinete
28 August 2011
O
reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi,
parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua
50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper Mod de preparare:
Coaceţi vinetele şi…
Read more »
Read more »
Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare
28 August 2011
încinge
o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi
căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de
ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi
250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la
temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire de…
Read more »
Read more »
Ardei Piedmont
28 August 2011
încinge
cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi,
tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de
măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi,
şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi
de ardei. Coace…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de usturoi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina,
ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri
faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar
verde Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin
făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le…
Read more »
Read more »
Porc Kiev cu usturoi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt
cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt
cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2
ouă, bătute 12 5 g pesmet…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu varză
28 August 2011
O
reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce,
ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei
700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru
decor Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe
ambalaj. Le scurgi, le treci prin…
Read more »
Read more »
Spuma de ness
28 August 2011
O
reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness,
albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă
lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri
150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată
Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un vas…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu peste si creveti
28 August 2011
O
reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste
afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata,
dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata
pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi,
tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri smântână…
Read more »
Read more »
Baba Ghanooj
28 August 2011
O
reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie,
ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei
de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de
măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare:
Frigeţi vinetele pe o tablă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu
28 August 2011
O
reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos,
lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5
kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare:
Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi
apoi pepenele…
Read more »
Read more »
Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure
28 August 2011
O
reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba,
smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de
padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati
mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1
lingura esenta de vanilie 2 oua…
Read more »
Read more »
Maklouba
28 August 2011
O
reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez,
usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare
si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă
de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10
boabe de cardamon 1 baton…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici la gheaţă
28 August 2011
O
reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa,
biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4
linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet Mod de
preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi
timp de 10 minute, pana se…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri delicioase
28 August 2011
O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun,
ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama
Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver,
fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla,
scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.
Read more »
Read more »
Budincă de pere
28 August 2011
O
reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si
praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml
lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Tai
perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
28 August 2011
O
reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din:
ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei,
orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2
linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi
chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »
Read more »
Muhammara
28 August 2011
O
reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine,
ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei
de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca
3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita
rasa chimen macinat…
Read more »
Read more »
Sparanghel calit cu ceapa rosie
28 August 2011
O
reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei
de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate
rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g
sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva fire…
Mansaf
28 August 2011
O
rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os,
ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii
arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de
miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g
seminţe de pin 100 g unt…
Read more »
Read more »
Spanac cu usturoi şi lamaie
28 August 2011
O
reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui,
ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie.
Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de
masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine
spalat coaja rasa de la 1 lamaie …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata
28 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene,
galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3
galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine,
fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două
jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul,…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi
28 August 2011
O
reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau
margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2
legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2
bagete de paine Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/
Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si fructe de padure
28 August 2011
O
reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar,
unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de
vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g
unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si
sucul) 8…
Read more »
Read more »
Sorbeto de lamaie si menta
27 August 2011
O
reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de
lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de
lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze
verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar Mod de preparare: Fierbeţi un…
Read more »
Read more »
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
27 August 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii,
mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare,
piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline.
Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2
legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu mac şi piersici
27 August 2011
O
reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina,
seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe,
piersici, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 175g unt 175g zahăr 3 ouă
175g făină 3 linguri seminţe de mac 1 lingură lapte 1 linguriţă
bicarbonat 1/2 foaie de gelatină 50ml…
Read more »
Read more »
Sorbet delicios din fructe de pădure
27 August 2011
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, zahar,
apa, zeama de lamaie, frunze de menta si fructe de padure. Ingrediente:
160 g fructe de pădure 65 g zahăr 140 ml apă 1 lămâie (zeama) pentru
decor: frunzuliţe de mentă fructe de pădure Mod de preparare: Spală
fructele de pădure…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu unt aromat
27 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porumb copt cu unt aromat din: porumb,
sare, menta, unt, condimente tandoori, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 4 stiuleti de porumb sare 4 fire de menta 120 g unt moale 2
lingurite de pasta de condimente Tandoori piper sucul de la jumatate de
lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu mere si zahăr ars
26 August 2011
O
reteta de tort cu mere si zahar ars din: zahar, mere, oua, zahar, praf
de copt, bicarbonat, faina, nuca si cacao. Ingrediente: 10 linguri de
zahăr 1 kg mere 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic praf de copt puţin
bicarbonat stins cu oţet circa 10 linguri de făină câteva bucăţele de
nucă 1…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu ton şi feta
26 August 2011
O
reteta de ardei umplut cu ton si feta din: ardei, ulei de masline,
branza feta si ton in sos propriu. Ingrediente: 1 ardei 10 ml ulei de
măsline 50 g brânză feta 50 g ton în sos propriu Mod de preparare:
Tai ardeiul în patru şi îl pui la copt pe grila din…
Read more »
Read more »
Budincă delicioasă de dovleac
26 August 2011
O
reteta de budinca delicioasa de dovleac din: dovleac, cartofi, carnati,
branza camembert, branza emmentaler, parmezan, ou, miez de nuca, unt,
nuci caju, lapte, nucsoara, sare si piper. Ingrediente 1 dovleac mic
(circa 800 g) 4 cartofi 200 g cârnaţi proaspeţi 100 g brânză Camembert
150 g brânză Cheddar 100 g brânză Emmentaler 5 linguri…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasa cu piersici
26 August 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina,
nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici. Ingrediente: 6 oua mari 120 g
zahar tos 80 g faina 50 g nuci macinate fin 1 lingura rom 1 lamaie
crema: 4 oua 300 g zahar 500 ml lapte 200 g unt ornare: 1 kg…
Read more »
Read more »
Legume cu oregano
26 August 2011
O
reteta de legume cu oregano din: cartofi, ceapa, ardei gras rosu,
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper. Ingrediente:
400 g cartofi 150 g ceapă 150 g ardei gras roşu 300 g roşii mai mari 4
linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguri oregano sare şi piper
Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si pere
26 August 2011
O
reteta de orez cu pere din: orez, lapte, batond e vanilie, scortisoara,
zahar, pere, si sare. Ingrediente: 1 cană de orez (250 g) 3 căni de
lapte jumătate de baton de vanilie scorţişoară zahăr 2 pere 5 linguri
zahăr un praf de sare Mod de preparare: Alegi orezul, îi speli în mai
multe…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mascarpone cu sirop si stafide
26 August 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de mascarpone cu sirop si stafide din:
vin de desert, stafide, zahar burn, pastaie de vanilie, lapte integral,
glucoza, galbenusuri si mascarpone. Ingrediente: 120ml de vin de desert
120g de stafide 90g de zahăr brun 1/2 păstaie de vanilie pentru
ingheatata: 300ml de lapte integral 5 linguri de glucoză lichidă…
Read more »
Read more »
Chec cu zmeură
26 August 2011
O
reteta simpla de chec cu zmeura din: zmeura, oua, zahar, margarina,
faina, lapte, lamaie, zahar vanilat, praf de copt, sare si fulgi de
migdale. Ingrediente: 300 g zmeură 3 ouă 200 g zahăr 150 g margarină 400
g făină 100 ml lapte 1 lămâie 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă
cu praf de…
Read more »
Read more »
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin
26 August 2011
O
reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin
din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline,
usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 lăptucă mare 2 cartofi mari 1 fir de praz 1 ou 1 lingură
parmezan ras 1 lingură amidon 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cotlete în sos
26 August 2011
O
reteta de cotlete in sos din: ghimbir, piper, vin de orez, sos de soia,
sos de stridii, amidon, boabe de piper negru, coriandru, boabe de piper
verde, rozmarin, cotlet cu os, ulei si sare de mare. Ingrediente:
pentru sos: 1 bucata ghimbir 1-1/2 linguri piper 5 linguri vin de orez
100 ml supa 2…
Read more »
Read more »
Tortine de vara
26 August 2011
O
reteta delicioasa de tortine de vara din: faina, unt, zahar,
bicarbonat, oua, lapte, galbenusuri, zahar, lapte, nuci macinate, rom,
ciocolata alba ci neagra de menaj, fructe de sezon si frunze de menta.
Ingrediente: aluat: 400 g faina 100 g unt 150 zahar 1 lingurita
bicarbonat 2 oua 50 ml lapte crema: 3 galbenusuri 300…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi roşii umplute
26 August 2011
O
reteta de dovlecei si rosii umplute din: dovlecei, rosii, ceapa, branza
roquefort, carne tocata de vita, unt, telina, parmezan, pesmet, ierburi
aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, oua, boia dulce, sare
si piper, ardei gras verde, ceapa verde, masline negre, ardei iute si
ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 dovlecei sau zucchini (circa
250…
Read more »
Read more »
Frigarui cu salsa picanta de mango
26 August 2011
O
reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau
de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa
rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: pentru frigarui: 650 g carne de curcan sau de porc 4
linguri ulei 2 linguri suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Desert cu pepene roşu
26 August 2011
O
reteta de desert cu pepene rosu din: ulei, lapte, zahar, ou, sare,
amoniac, esenta de vanilie, faina, pepene rosu, vin alb dulce, esenta de
vanilie, zahar, frisca si lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 4 linguri
ulei 4 linguri lapte 4 linguri zahăr 1 ou 1 praf sare 1/6 linguriţă
amoniac stins 1 esenţă de vanilie…
Read more »
Read more »
Prăjitură răcoritoare cu lămâie si nuci
26 August 2011
O
reteta de prajitura racoritoare cu lamaie si nuci din: faina,
margarina, zahar, amoniac, ou, galbenus, smanata cu iaurt, nuci
migdalata, lamaie, zahar, vanilie, esenta de rom, zahar pudra, cacao,
unt si fructe de sezon. Ingrediente: 500 g faina 150 g margarina 200 g
zahar 1 lingura cu varf amoniac 1 ou intreg 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Pacheţele de andive la cuptor
26 August 2011
O
reteta de pachetele de andive la cuptor din: andive, sunca, branza
emmentaler, unt, parmezan, lapte, unt, faina si nucsoara. Ingrediente:
pentru pacheţele: 4 andive (circa 500 g) 200 g şuncă (bacon, kaiser,
prosciutto) 100 g brânză Emmentaler 30 g unt 4 linguri parmezan ras
pentru sosul bechamel: 500 ml lapte 50 g unt 40…
Read more »
Read more »
Prăjitură din pandişpan cu mure
26 August 2011
O
reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom,
mure, unt si zahar. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr tos 15 ml rom 1 kg
mure 200 g unt 200 g zahăr Mod de preparare: Ungi o tavă mare emailată
cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele uniform,…
Read more »
Read more »
Sirop delicios de zmeura
26 August 2011
O
reteta de sirop delicios de zmeura din: zahar si zmeura. Ingrediente: 1
kg zahar 1 kg zmeura Mod de preparare: Pui zmeura o zi la macerat, la
temperatura camerei, împreună cu un pahar de apă sau pui vasul pe foc
până începe să fiarbă, apoi treci amestecul prin tifon şi pui sucul din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Păstăi de fasole la cuptor
26 August 2011
O
reteta de pastai de fasole la cuptor din: pastai de fasole galbena,
ceapa, morcovi, usturoi, marar, cas, oua, ulei, sare, smantana si aluat.
Ingrediente: 1 kg păstăi de fasole galbenă 3 cepe 2 morcovi 1 căpăţână
usturoi mărar 500 g caş 6 ouă 150 ml ulei sare 200 g smântână groasă 3
foi de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi dovlecei
26 August 2011
O
reteta de prajitura cu ciocolata di dovlecei din: faina, cacao, amestec
condimente, zahar fin, oua, esenta de vanilie, dovlecei, alune de
padure, ciocolata neagra si smantana. Ingrediente: 350g făină cu agent
de creştere 50 g de cacao pudră 1 linguriţă amestec de condimente pentru
prăjitură 175 ml ulei de măsline extravirgin 375g de zahăr…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu năut
26 August 2011
O
reteta simpla de salata de vara cu naut din: naut, ceapa rosie, ardei
iute, lamai, ulei de masline, rosii, menta, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 conservă de 400 g năut înmuiat î 1 ceapă mică roşie 1
ardei iute proaspăt 2 lămâi ulei de măsline 200 g roşii mici bine
coapte 1 mână…
Read more »
Read more »
Tarta cu trei fructe
26 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu trei fructe din: faina, unt, sare, caise,
nectarine, piersici, lamai, oua si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 80 g
unt 150 g faina sare garnitura: 2 caise 2 nectarine 2 piersici 2 lamai
50 g unt 3 oua 100 g zahar pudra Mod de preparare: Scoateti 50 g unt…
Read more »
Read more »
Spanac cu carne de miel
25 August 2011
O reteta gustoasa de spanac cu carne de miel, ulei, ceapa, pasta de
tomate, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g ulei 200 g ceapă
100 g pastă de tomate 2,5 kg spanac lămâie Mod de preparare: Spanacul
se spală sub jet de apă, se toacă şi se opăreşte în apă cu…
Vinete pane cu garnitură de morcovi
25 August 2011
O
reteta de vinete pane cu garnitura de morcovi din: ceapa, morcov, ulei,
usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, vinete,
oua, pesmet, boia iute, rosie si cascaval. Ingrediente: ceapă albă 1
morcov mare 3-4 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 lingură făină 2-3
linguri pastă de tomate sare piper pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Mancare de roşii cu carne
25 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare de rosii cu carne din: carne,
ceapa, ulei, faina, suc de rosii, rosii, patrunjel, sare, usturoi si
frunze de telina. Ingrediente: 300-400 g carne 100 g ceapă 100 ml ulei
25 g făină 250 ml suc de roşii 7-8 roşii mici 1/2 legătură pătrunjel 15 g
sare 3…
Read more »
Read more »
Pachete de vinete cu piept de pui
25 August 2011
O
reteta de pachete de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui,
rosii, cascaval, sare, piper verdeata si ulei. Ingrediente: 1 vânătă
lungă 300-400 g piept de pui câteva roşii 100 g caşcaval sare piper
verdeaţă ulei Mod de preparare: Tai vânătă în fâşii subţiri pe
verticală, le sărezi şi le…
Read more »
Read more »
Pilaf de berbec cu migdale
25 August 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pilaf de berbec din: orez, ulei, pasta de
rosii, ceapa, usturoi, stafide, migdale, zahar, marar, sare, piper.
Ingrediente: 600 g carne de berbec 300 g orez 125 ml ulei 20 g pastă de
roşii 3 cepe usturoi dupa gust 3 linguri stafide 3 linguri migdale
decojite 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Pui cu mujdei de usturoi
25 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu mujdei de usturoi din: pui,
ceapa, morcov, usturoi, untura, piper si sare. Ingrediente: 1 pui mai
mare 1 ceapă 1 morcov 8-10 căţei de usturoi 3 linguri untură sau 100 ml
ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli, îl scurgi de
apă şi…
Read more »
Read more »
Salată simpla de pui
25 August 2011
O
reteta delicioasa de salata din: carne de pui, praf de chili, miere,
otet din vin rosu, salata rosie, salata verde creata, pepene verde,
sare, piper, jeleu de portocale, ketchup, ulei de susan, ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 6 linguri ketchup
praf de chili 2 linguri miere 5…
Read more »
Read more »
Cocktail The Waikiki
25 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail The Waikiki din: votca, suc de ananas si
ananas. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl suc de ananas o felie de ananas
Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi, peste cuburi de gheata, si completam cu suc de ananas.
Decoram cu o felie…
Read more »
Read more »
Iepure în saramură
25 August 2011
O
reteta delicioasa de iepure in saramura din: iepure, usturoi,
patrunjel, boia iute, chimion, oregano, cimbru, ulei de masline
extravirgin, otet, sare, ardei iute rosu si sare. Ingrediente: 1 iepure
2 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 vârf de cuţit de boia iute
1/2 linguriţă chimion 4 frunzuliţe de oregano 1 lingură cimbru…
Read more »
Read more »
Merlucius cu rosii caramelizate
25 August 2011
O
reteta de merlucius cu rosii caramelizate din: file de merlucius, pulpa
de rosii, rosii cherry, faina, ulei de masline, sare, de mare, cartof,
capere, masline si oregano. Ingrediente: 300 g file de merlucius 400 g
pulpă de roşii 4 roşii cherry 1 ceapă albă mare 1 lingură făină ulei de
măsline sare de mare…
Read more »
Read more »
Bocconcini de pui
25 August 2011
O
reteta delicioasa de bocconcini de pui din: piept de pui, mazare,
morcovi, dovlecei, faina, ulei de masline extravirgin, unt, supa
concentrata de legume, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de pui 200 g mazăre congelată 200 g morcovi 200 g dovlecei
(zucchini) 2 linguri de faină 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu ardei
25 August 2011
.
O reteta delicioasa de salata din: fasole verde, ardei gras rosu, ardei
gras galben, sare, dovlecel, salata creata, paine, ulei, usturoi, bacon
afumat, supa, otet, piper. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 ardei gras
roşu 1 ardei gras galben sare 1 dovlecel mic 1 salată creaţă 2 felii
pâine toast 4 linguri ulei 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de kiwi
25 August 2011
O
reteta delicioasa de sorbet de kiwi din: kiwi, suc de mere, apa si
smantana. Ingrediente: 4 kiwi coapte 2 linguri suc de mere concentrat
100 ml apă 3 linguri smântână vegetală pentru decor: 1 kiwi Mod de
preparare: Incălzeşte într-o crăticioară apa împreună cu sucul de mere.
Adaugă fructele, fierbe-le 2 minute, apoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă delicioasă cu pipote de pui
25 August 2011
O
reteta de supa delicioasa cu pipote de pui din: cartofi, pipote de pui,
morcovi, patrunjel, ceapa verde, marar verde, sare, piper, buchetele de
conopida, bors, smantana si ulei. Ingrediente: 400 g cartofi noi 200 g
pipote de pui 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1/2
legătură mărar verde sare piper 2-3…
Read more »
Read more »
Salată verde cu nectarine si curcan
25 August 2011
O reteta gustoasa de salata din: nectarine, samburi de pin, ceapa
verde, patrunjel, cascaval, carne de curcan, salata verde, branza
roquefort, piper, otet, ulei. Ingrediente: 50 g sâmburi de pin 2 cepe
verzi 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 8 felii subţiri file de piept
de curcan 3 inimi de salata verde 2 nectarine…
Read more »
Read more »
Peltea de struguri
25 August 2011
Se
iau boabe de struguri bine coapte şi dulci şi se zdrobesc. Se obţine
un suc concentrat prin stoarcerea în sac sau tifon sau prin presare cu
presa manuală. Din 10 kg de struguri se obţin 7 l de must. Se strecoară
şi se dă la fiert într-un cazan, apoi se răstoarnă într-un vas de…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu vinete
25 August 2011
O
reteta de costite de miel cu vinete din: vinete, rosii, ceapa rosie,
menta, busuioc, coaja de lamaie, sare, piper, otet de vin rosu, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, boia, cotlete de miel si
masline negre. Ingrediente: 2 vinete (cca 700 g) 8 roşii 1 ceapă roşie 4
fire mentă 4 fire…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Lichior de zmeură
25 August 2011
O
reteta simpla de lichior de zmeura din: zmeura, alcool, rom si zahar.
Ingrediente: 1 kg zmeură 1 l alcool 100 ml rom 500 g zahăr Mod de
preparare: Alegi zmeură proaspătă, o pui într-o damigeană (sau borcan
închis ermetic) împreună cu zahărul şi o ţii la soare timp de 5-6 zile,
agitând damigeana…
Read more »
Read more »
Salată de somon cu avocado
24 August 2011
O
reteta delicioasa de salata de somon cu avocado din: portocale,otet,
sare, piper, zahar, ulei, marar, file de somon, salata creata, salata
rosiatica si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri oţet sare
piper 1 praf zahăr 4 linguri ulei 2 fire mărar 200 g file de somon 1/2
căpăţână salată creaţă verde 1/2 căpăţână salată…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Marmeladă de mere, gutui si pere
24 August 2011
O
reteta de marmelada de mere, gutui si pere din: gutui, pere, zahar, apa
si mere cretesti. Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg pere tari 4 kg
zahăr (sau doar 2 kg, dacă doriţi o marmeladă acrişoară) 6 linguri apă 4
kg mere creţeşti, roşii şi tari Mod de preparare: Tai fructele felii…
Read more »
Read more »
Şalău cu dovlecei la cuptor
24 August 2011
O
reteta de salau cu dovlecei la cuptor din: file de salau, dovlecei,
rosii si masline, lamaie, vin alb, ulei, faina, sare si piper.
Ingrediente: 800g file de şalău 6 dovlecei 500g roşii 100 g măsline fără
sâmburi 1 lamaie 250 ml vin alb 100 ml ulei 100 g faina sare piper
Mod de…
Read more »
Read more »
Ananas cu pui şi mere
24 August 2011
O
reteta de anas cu pui si mere din: ananas, mar verde, fidea, ardei gras
rosu, pulpe de pui, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 ananas 1 măr
verde 4 rondele de fidea 1 ardei gras roşu 3-4 pulpe de pui dezosate
ulei piper sare Mod de preparare: Despici ananasul, scobeşti mijlocul
şi îl…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene rosu si galben
24 August 2011
O
reteta de cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu,
pepene galben, zmeura, iaurt si cuburi de gehata. Ingrediente: 1 kg miez
de pepene roşu 1/2 pepene galben 1 cană zmeură 1 iaurt mare 1 cană
cuburi gheaţă Mod de preparare: Cureţi miezul de pepeni de sâmburi, îl
tai în…
Read more »
Read more »
Cod sărat
24 August 2011
O
reteta de cod sarat din: cod sarat, cartofi, ceapa, lamaie, galbenus,
apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper,
faina, masline negre, ou, ardei capia, patrunjel si rozmarin.
Ingrediente: 300 g cod sărat 400 g cartofi albi 1 ceapă 1 lămâie 1
gălbenuş 1 pahar cu apă 1 căţel de usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume cu lipie
24 August 2011
O
reteta de frigarui de legume cu lipier din: dovlecel, vanata, sare,
piper, ardei gras, castravete, ceapa, rosii cherry, ciuperci, ulei de
masline, ardei iute si lipii. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă sare
piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardeii gras verde 1/2
castravete 8 cepe mici albe şi roşii 8…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise cu levănţică
24 August 2011
Se
golesc de sâmburi 1,25 kg caise; se taie felii şi se aşază într-un vas
de lut. Se pune într-un tifon 1 mână flori de levănţică proaspete;
tifonul se strânge bocceluţă şi se leagă cu aţă. Se presară peste caise
1 kg zahăr. Se adaugă săculeţul cu levănţică şi sucul de la 2 lămâi.
Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Moscow Mule
24 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Moscow Mule din: votca, zeama de lamaie,
ginger ale si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 1 strop de
zeama de lamaie Ginger Ale o felie de lamaie Mod de preparare: Turnam
votca racita in gheata intr-un pahar de whisky sau in paharul pentru
bauturi lungi, peste…
Read more »
Read more »
Raci umpluti
24 August 2011
O
reteta delicioasa de raci umpluti din: raci, ceapa, orez, pasta de
tomate, supa de legume, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 18 raci
mari 2 cepe 200 g orez 2 linguri pasta de tomate 50 ulei 500 ml supa de
legume 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert
într-o…
Read more »
Read more »
Crap pe varză cu pasta de tomate la cuptor
24 August 2011
O
reteta de crap pe varza cu pasta de tomate la cuptor din: file de crap,
varza, faina, ulei, pasta de tomate, cimbru, ceapa, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg file de crap 1 varză mare (circa 2kg) 100 g
făină 150g ulei 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă cimbru uscat ceapă
1…
Read more »
Read more »
Gem de clementine, portocale si levantica
24 August 2011
Se
fierbe un sirop din 250 g zahăr, 375 ml apă şi 1 linguriţă flori de
levănţică. Se lasă să se răcească peste noapte, iar dimineaţa se
strecoară. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri 3 portocale. Se
rade coaja de la 5 clementine. Se încălzeşte siropul şi se adaugă
feliile de portocale…
Read more »
Read more »
Scrumbie la grătar
24 August 2011
O
reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru,
seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 scrumbii 2
lămâi 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit 1 linguriţă rasă seminţe de
coriandru măcinate 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine
de…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu anghinare şi caşcaval
24 August 2011
O
reteta de antricot de vita cu anghinare si cascaval din: antricoate de
vita, anghinare, cascaval, ulei de masline extravirgin, usturoi,
rozmarin, frunze de salvie, patrunjel, cimbru, sare si piper.
Inrgediente: 4 antricoate de vită (circa 900 g) 500 g anghinare 1 50 g
caşcaval (sau mozzarella) 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă de carne cu fasole verde
24 August 2011
O
reteta de supa de carne cu fasole verde din: piept de vaca, fasole
verde, patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana si verdeata.
Inrgediente: 750 g piept gras de vaca 500 g fasole verde tânără 1
rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 lingură făină 100 ml smântână
verdeaţă (pătrunjel, mărar) Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Fructe de vara gratinate
24 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3
piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură;
se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g
mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…