Retete de Paste:
Fructe de vara gratinate
24 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se golesc de sâmburi şi se taie cuburi 3
piersici şi 8 prune. Se amestecă împreună cu 200 g mure şi 125 g zmeură;
se aşază într-o formă de sufleu. Se prepară o glazură din 400 g
mascarpone, 2 linguri zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie rasă şi 3…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu arpacaş
24 August 2011
O
reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de
curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua,
arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana. Ingrediente: 1 dovleac
de 800-900 g 350 g carne tocată de curcan (pui) 100 g caşcaval ras
afumat 1/2 legătură mărar tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Jeleu de fructe de pădure
24 August 2011
O
reteta de jeleu de fructe de padure din: fructe de padure, zahar,
gelatina, baton de vanilie, amidon, lapte, galbenus si sare.
Ingrediente: 750 g fructe de padure asortate 300 g zahar 1 plic gelatina
granulata 1/2 baton de vanilie 20 g amidon 500 ml lapte 1 galbenus 1
praf sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu cimbru pasta de tomate
24 August 2011
O
reteta de plachie de crap cu cimbru si pasta de tomate din: crap,
ceapa, ardei grasi, ulei, rosii, pasta de tomate, ardei iute, foi de
dafin, piper boabe, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5
kg crap mare, fără cap şi eviscerat 1,5 kg ceapă 3 ardei graşi 300mi
ulei 500 g roşii bine…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si verdeturi
24 August 2011
O
reteta de placinta cu branza si verdeturi din: aluat de paine, branza
de burduf, telemea desarata, urda, marar verde, patrunjel verde, ceapa
verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g aluat de paine 200 g branza de
burduf 100 g telemea desarata 100 g urda 1 legatura marar verde 1
legatura patrunjel verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Pangalău
24 August 2011
O
reteta de pangalau din: aluat de paine, ileu de dovleac sau de floarea
soarelui si sare. Ingrediente: 500g aluat de pâine 4 linguri ulei de
dovleac sau de floarea soarelui presat la rece sare grunjoasă Mod de
preparare: Impărţiţi aluatul în 4 bucăţi egale. întindeţi din fiecare
câte o turtită rotundă cu grosimea…
Read more »
Read more »
Cupă-desert cu fructe
24 August 2011
O
reteta delicioasa de cupa desert cu fructe din: biscuiti, capsuni,
zmeura, struguri, zmeura, zahar, crema mascarpone, iaurt natur, lapte
batut, zahar vanilat si suc de lamaie. Ingrediente: 150 g biscuiti sau
cuburi de napolitane 200 g capsuni 100 g zmeura 100 g struguri fara
samburi 55 g zahar 100 g zmeura 100 g struguri…
Read more »
Read more »
Crochete cu fenicul şi brânză de capră
24 August 2011
Se
dizolvă 1/2 cub drojdie în cca 125 ml apă. Se frământă cu 200 g făină,
50 g griş, 3 linguri ulei, puţin zahăr şi sare. Aluatul se acoperă şi
se lasă să crească cca 30 min. Se încinge cuptorul la 160 °C. Se mai
frământă apoi o dată, încorporând 1 linguriţă seminţe de fenicul.…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu legume
24 August 2011
O
reteta de somon la cuptor cu legume din: file de somon, vin alb, unt,
sare, piper, dovlecei, ardei gras rosu, rosii cherry, ulei de masline
extravirgin, otet de mere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de somon
1 pahar vin alb 60 g unt sare şi piper pentru legume: 250 g dovlecei
(zucchini) 1…
Read more »
Read more »
Rites
24 August 2011
O
reteta de rites din: aluat de paine, ulei de dovleac si sare grunjoasa
sau zahar. Ingrediente: 500 g aluat de paine 4 linguri de ulei de
dovleac sare grunjoasa sau zahar Mod de preparare: Impartiti aluatul
in 4 bucati egale si din fiecare intindeti cate o foaie cat mai subtire.
Ungeti foaie cu…
Read more »
Read more »
Sorbet din struguri si grappa
24 August 2011
O
reteta de sorbet din struguri si grappa din: struguri, sirop de zahar,
grappa, albus de ou si zeama de lamaie. Grappa este o băutură alcoolică
de origine italiană pe bază de struguri Ingrediente: 300 g struguri albi
dulci 1 lingură sirop de zahăr 1 lingură grappa albă din struguri
muscat 1/2 albuş de ou…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe de pădure
24 August 2011
O
reteta delicioasa de tiramisu cu fructe de padure din: afine, capsuni,
piscoturi, espresso, crema mascarpone, lichior de cafea, zahar si
frisca. Ingrediente: 150 g afine 200 g căpşuni 150 g pişcoturi 100 ml
espresso tare, rece 500 g cremă mascarpone 50 ml lichior de cafea tare
100 g zahăr 200 g friscă dulce …
Read more »
Read more »
Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii
24 August 2011
O
reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din:
sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca,
ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si
frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1
vârf de cuţit de firişoare de şofran…
Read more »
Read more »
Curecheare
24 August 2011
O
reteta de curecheare din: aluat de paine, varza acra sau dulce, marar
verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat de paine 500 g
varza acra sau dulce 1 legatura marar verde ulei sare piper Mod de
preparare: Tocati varza cat mai marunt. Caliti-o in ulei, pana se
inmoaie bine, apoi lasati-o…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere si levantica
24 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se aşază într-un bol 100 g stafide şi se
acoperă cu suc de mere sau calvados. Se întinde o foaie din 500 g aluat
fraged (refrigeraţi) şi se îmbracă 8 forme mici (a cca 10 cm) unse. Se
înţeapă cu o furculiţă în mai multe locuri şi se coc…
Read more »
Read more »
Aluat de paine de casă
24 August 2011
O
reteta de aluat de paine de casa din: faina de grau, drojdie, zahar,
sare, ulei si apa calda. Ingrediente: 1 kg făină de grâu 40g drojdie 1
linguriţă zahăr 2 linguriţe sare 2 linguri ulei apă caldă Mod de
preparare: Cerneţi făina într-un castron mai mare, faceţi în mijlocul ei
o adâncitură în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri picante de viţel cu caşcaval
23 August 2011
O
reteta delicioasa de rulouri picante de vitel cu cascaval din: vinete,
cascaval, ulei, muschi de vitel, jambon, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete 100 g caşcaval 2 linguri ulei 4 felii muşchi de viţel 4 felii
jambon crud uscat sare piper Mod de preparare: Bateti carnea carnea de
vitel (invelita intr-o folie) cu…
Read more »
Read more »
Lipie coapta la gratar cu amestec de carne si legume
23 August 2011
O
reteta delicioasa de lipie coapta la gratar cu amestec de carne si
legume din: faina, drojdie, zahar, ulei de masline, sare, file de vita,
sare, piper, crema de branza de vaci cu verdeata, branza de vaci, lapte,
usturoi, verdeata, rucola, salata si rosii cherry. Ingrediente: aluat:
250 g faina 20 g drojdie 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supa simpla de rosii
23 August 2011
O
reteta de supa simpla de rosii din: rosii, ulei, ceapa, morcovi, orez,
telina, cub concentrat, zahar, ardei grasi, frunze de busuioc, oregano,
sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii bine coapte 2 linguri ulei 3
cepe 2 morcovi 50g orez 1 ţelină mică cub concentrat 1 lingură zahăr 2
ardei graşi 4-5 frunze de…
Read more »
Read more »
Peşte cu ghimbir la gratar
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste cu ghimbir la gratar din: peste,
ghimbir, sos de soia, ardei iuti, ardei gras, ceapa verde, ulei, supa de
peste, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 4 peşti de cca 500 g
4cm rădăcină de ghimbir 2 linguri sos de soia 3 căţei de usturoi 2
ardei…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu piersici în oţet balsamic
23 August 2011
O
reteta de piept de rata cu piersici in otet balsamic din: piept de
rata, bacon, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, ienibahar,
sare, piersici, unt, zahar otet balsamic, fire de civeta si frunze de
salata verde. Ingrediente: 1 piept de raţă (circa 170 g) 50 g bacon
(prosciutto) 1 căţel de usturoi 2 crenguţe…
Read more »
Read more »
Spirale de bacon în aluat
23 August 2011
O
reteta delicioasa de spirale de bacon in aluat din: faina, drojdie,
lapte, sare, zahar, bacon si chimen. Ingrediente: 700 g făină 1 cub
drojdie cca 425 ml lapte 2 linguriţe sare 2 linguriţe zahăr 350 g bacon 2
linguri chimen Mod de preparare: Se cerne făina. Se face o gropiţă,
se sparge cubul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in crusta de sare cu mujdei de usturoi
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui in crusta de sare cu mujdei de
usturoi din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin,
usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui de aproximativ 2
kg 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 600 ml apa Sare Piper Rozmarin 1
capatana usturoi 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Creme-brulee cu levănţică
23 August 2011
crăticioară
se toarnă ml frişcă. Se crestea- pe lung 1 baton de vanilie, se scoate
miezul cu vârful cuţitului şi se aşază în crăticioară cu 2 linguriţe
flori de levănţică uscate şi 1 bucată coajă de portocală; se dau în
clocot; se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă să se marineze…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu sos picant
23 August 2011
O
reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare,
piper, rosii, miere, usturoi, ardei iute, piper si sare. Ingrediente:
1kg costiţe de miel sare piper sos: 4 roşii mari 1 lingură miere 2 căţei
de usturoi 1 ardei iute piper boabe sare Mod de preparare: Tăiaţi
costiţele în bucăţi…
Read more »
Read more »
Bibilică la cuptor cu sos de citrice
23 August 2011
O
reteta delicioasa de bibilica la cuptor cu sos de citrice din:
bibilica, grepfrut, portocale, vin alb, ulei de masline extravirgin,
rozmarin, frunze de salvie, amidon, apa, sare si piper. Ingrediente: 1
bibilică (circa 1 kg; sau 1 pui) 2 grepfruturi 2 portocale 1 pahar vin
alb 4 linguri ulei de măsline extravirgin 3 crenguţe…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu lamaie
23 August 2011
O
reteta de creveti la gratar din: creveti, ulei vegetal, ceapa verde,
zeama de lamaie, patrunjel, busuioc, mustar uscat si sare. Ingrediente: 1
kg – creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei vegetal un sfert de
cana de ceapa verde tocata marunt 3 linguri de zeama de lamaie 2 linguri
de patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktail Zanzibar
23 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Zanzibar din: votca, sirop de zahar, kiwi,
zeama de lamaie, kiwi si migdale maruntite. Ingrediente: 1 cl votca 2 cl
sirop de zahar 1 piure de kiwi zeama unui sfert de lamaie o felie de
kiwi pentru crusta de migdale: zeama de lamaie si migdale maruntite
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Costiţe marinate la gratar
23 August 2011
O
reteta de costite marinate la gratar din: costite, ceapa, usturoi,
sirop de artar, sos de soia, sare, otet de vin alb, mustar cu boabe si
pasta de ardei. Ingrediente: 1,6 kg costiţe 2 cepe 4 căţei de usturoi
100 ml sirop de arţar 100 ml sos de soia 50 ml ketchup 2 linguriţe sare…
Read more »
Read more »
Mixed grill
23 August 2011
O
reteta de mixed grill din: pulpe de pui, muschi de porc, dovlecei,
ceapa, rosii cherry, paine, usturoi, patrunjel verde, ardei gras rosu,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 felii
muşchi de porc 1 dovlecei 2 cepe 2 ciorchini roşii cherry sau 4 roşii
obişnuite 4 felii de pâine…
Read more »
Read more »
Porc în stil mediteraneean
23 August 2011
O
reteta de porc in stil mediteraneean din: vanata, dovlecel, file de
porc, ulei de masline, sare, piper si bacon. Ingrediente: 1 vânătă 1
dovlecel 400 g file de porc 2 ardei iuţi uscaţi 4 linguri ulei de
măsline sare piper 100 g bacon feliat Mod de preparare: Se pregătesc
legumele. Se taie vinetele…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan cu hribi, în sos cu mărar
23 August 2011
O
reteta de rulouri de calcan cu hribi, in sos de marar din: hribi,
fileuri de calcan, ulei de masline, paine prajita, vin alb, supa
concentrata de peste sau de legume, smantana, ceapa, ierburi aromatice,
marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g hribi 8 fileuri de calcan fară
piele 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu unt
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de vita cu unt din: usturoi,
rucola, unt, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, boia dulce si
file de muschi de vita. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 20 g rucola 80 g
unt moale 1 lingură suc de lămâie sare piper 5 linguri ulei de măsline…
Ceafa de porc cu ananas
23 August 2011
O
reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei
rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare. Ingrediente:
800g ceafă de porc 1 ananas mare 2 ardei graşi 1 lămâie 50ml ulei 2
linguri sos Worchester 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat 1
linguriţă rasă cimbru uscat sare Mod…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute la gratar
23 August 2011
O
reteta de ciuperci umplute la gratar din: ciuperci, ardei gras, rosii,
ceapa, usturoi, ulei de masline, patrunjel, frunze de busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 12 ciuperci mari 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa mare 2
catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline 1 legatura de patrunjel
6-7 frunze de busuioc sare piper…
Read more »
Read more »
Friptură de gâscă
23 August 2011
O
reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 3 ceşti untură de gâscă 4
căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt 1 linguriţă sare 1
lingură piper negru râşnit Mod de preparare: Tranşează gâscă, păstrând
pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi…
Read more »
Read more »
Pere cu Roquefort
23 August 2011
Se
decojesc 2 pere, se taie jumătăţi şi se curăţă de căsuţele sâmburilor.
Se încălzesc 125 ml suc de struguri albi cu 125 ml apă şi 1 fir
levănţică. Se fierb perele înăuntru cca 3 min. Se lasă să se răcească în
zeamă. Se pasează 75 g brânză Roquefort cu 100 g mascarpone, sare şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe picante la gratar
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftelute picante la gratar din:
chifla, ceapa, ulei, carne tocata mixta, ou, mustar, sare si piper.
Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 1 ceapă 3 linguri de ulei 600 g
carne tocată mixtă 1 ou 1 linguriţă muştar nu prea iute sare piper Mod
de preparare: Se înmoaie…
Read more »
Read more »
Creveti la gratar cu usturoi
23 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de creveti la gratar cu usturoi din:
creveti, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg creveti cat mai mari un sfert de cana de ulei de
masline 6 catei de usturoi, tocat marunt 2 linguri de patrunjel
proaspat, tocat marunt jumatate de lingurita de sare jumatete…
Read more »
Read more »
Care sunt secretele unei alimentaţii echilibrate
23 August 2011
Un
stil de viaţă sănătos include înainte de orice o alimentaţie
echilibrată şi diversificată, alături de activitatea fizică regulată, un
program de somn de aproximativ 7-8 ore la adult, precum şi de limitarea
factorilor de stres. Alimentaţia echilibrată presupune un aport optim
între nutrienţi, explică dr. Mihaela Gologan, medic specialist diabet,
nutriţie şi boli metabolice…
Read more »
Read more »
Bruschete de vara cu telemea
23 August 2011
O
reteta simpla de bruschete de vara cu telemea din: paine, rosii,
telemea, salata rucola, usturoi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4
felii pâine 2 roşii 100 g telemea grasă 100 g salată ruccola 1 căţel
de usturoi mare 2 linguri ulei de măsline piper Mod de preparare:
Roşiile se curăţă de seminţe…
Read more »
Read more »
Stiati ca …
23 August 2011
Carnea
de vită, de oaie, berbecuţ şi chiar cea de porc primesc un gust mai bun
dacă stau câteva ore în marinate alcătuite din oţeturi aromate, boabe
de piper, de muştar, ceapă tocată, morcovi, frunze de ţelină. Pentru un
plus de savoare se poate adăuga în marinate vin sau alcool – cognac sau
rachiu…
Read more »
Read more »
Aluat pentru Focaccia
23 August 2011
O
reteta de aluat pentru focaccia din: faina, drojdie de bere, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g
unt sau ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare Modde preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduţă, adaug-o imediat peste celelalte
ingrediente şi frământă până când obţii…
Read more »
Read more »
Creveţi la grătar
23 August 2011
O
reteta de creveti la gratar din: maioneza, mustar, capere, ceapa verde,
sare, piper, usturoi, creveti si ulei de masline. Ingrediente: 100 g
maioneză 2 linguri muştar 1 lingură capere 1 lingură rondele de ceapă
verde sare piper 1 căţel de usturoi 16 crevete cu tot cu carapace 2
linguri ulei de măsline Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet de căpşuni cu tofu
23 August 2011
O
reteta de Sorbet de căpşuni cu tofu din: capsuni, tofu, lapte de orez,
gelatina, malt, sirop de artar, pastaie de vanilie si capsuni.
Ingrediente: 250 g căpşuni 200 g tofu 500 ml lapte de orez 2 linguriţe
agar agar (2 linguri granule de gelatină) 3 linguriţe malţ 3 linguri
sirop de arţar 1 păstaie…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi la gratar
23 August 2011
O
reteta de ardei umpluti la gratar din: orez, sare, arde grasi, ceapa,
verdeata, telemea, parmezan, ou, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez
sare 8 ardei graşi 1 ceapă 2 linguri verdeaţă tocată 150 g telemea 2
linguri parmezan ras 1 ou piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Se
fierbe orezul în…
Read more »
Read more »
Avocado picant cu tortillas
22 August 2011
O
reteta de avocado picant cu tortillas din: piept de pui, avocado,
ceapa, rosii, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, boia
iute si tortillas. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 avocado coapte 1/2
ceapă 2 roşii 1 lămâie (zeama) 2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare piper boia iute pentru decor: tortillas …
Read more »
Read more »
Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele şi capere
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Rulade de vitel umplute cu pastă fină de sardele
şi capere din: paste, muschi de vitel, capere, pasta de sardel, sunca,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste scurte (farfalle
sau spirelli) 8 felii subţiri de muşchi de viţel (de 80 g fiecare) 1
lingură capere mici 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Platou picant
22 August 2011
O
reteta de platou picant din: pulpe de pui, piept de pui, muschi de
vita, muschi de porc, usturoi, cimbru, piper, ulei de masline, dovlecel,
fenicul, ardei capia, ceapa rosie, sare si rosii cherry. Ingrediente: 2
pulpe de pui 2 fileuri de piept de pui 2 felii de muşchi de vită pentru
steak 2 felii…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in stil italian
22 August 2011
O
reteta de piept de curcan in stil italian din: piept de curcan, mustar
cu hrean, usturoi, zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, malai,
apa, boabe de porumb, parmezan, mascarpone, sare si piper. Ingrediente:
700g piept de curcan 2 linguri muştar cu hrean (tip Dijon) 2 căţei de
usturoi 1 lingură zeamă de…
Read more »
Read more »
Bruschete de vara
22 August 2011
O
reteta de bruschete de vara din: chifle, rosii, masline, ulei de
masline, telemea, sare, piper, busuioc si oregano. Ingrediente: 2 chifle
graham 2 roşii 50 g măsline fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 50 g
telemea proaspătă sare piper busuioc oregano Mod de preparare: Se
curăţă roşiile de seminţe şi se taie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulete din orez cu carne de vita
22 August 2011
O
reteta de bulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci,
sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline,
oua, galbenusuri, ulei de floarea soarelui, faina, pesmet si sare.
Ingrediente: 2 căni orez 2 cepe 200 g ciuperci 150 g şuncă 500 g carne
de vită tocată 2…
Read more »
Read more »
Ruladă rece cu salsa de ardei şi roşii
22 August 2011
O
reteta de rulada rece cu salsa de ardei si rosii din: carne tocata de
vita, carne tocata de porc, ceapa, oua, pesmet, oregano, cimbru,
usturoi, rozmarin, ulei de masline, frunze de rucola, ardei rosii, ardei
gralbeni, ardei iute, rosii, otet balsamic, zahar fin si frunze de
busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu curry şi sos de mere
22 August 2011
O
reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc,
curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt.
Ingrediente: 1,2 kg ceafa de porc 2 linguriţe curry 2 linguri ulei de
măsline extravirgin pesmet sare şi piper pentru sosul de mere: 6 mere 50
g unt…
Read more »
Read more »
Pui â la Provence
22 August 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se freacă 1 pui (cca 1,2 kg) cu sare şi
piper. Se umple cu 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru, şi se leagă cu aţă.
Se toacă 1 fir rozmarin şi 4 fire cimbru şi se amestecă împreună cu 2
linguri ulei de măsline. Se unge puiul cu…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu ardei gras
22 August 2011
O
reteta de frigaruid e pui cu ardei gras din: piept de pui, ardei grasi,
ceapa, boia de ardei dulce, maghiran, ulei, zeama de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 500g piept de pui 2 ardei graşi (roşu, verde) 1
ceapă mare 1 linguriţă rasă boia de ardei dulce 1 linguriţă rasă pudră
de maghiran 2-3…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Pulpe de pui cu salată de ardei şi roşii coapte
din: pulpa de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, castraveti, ulei,
cimbru uscat, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura de
ceapa verde 2 castraveti…
Read more »
Read more »
Desert racoros cu lamaie
22 August 2011
O
reteta simpla de desert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra,
gelatina si frisca. Ingrediente: 6 lămâi 3 ouă 150 g zahăr pudră 1 plic
gelatină 150 g frişcă Mod de preparare: Se rade coaja de la două
lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. Se freacă gălbenuşurile
cu zahărul, apoi…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel în marinată de lămâie si iaurt
22 August 2011
O
reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si iaurt din: pulpa de
miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru,
rozmarin, usturoi, lamai, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 1 kk pulpa
de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina
mica 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Doradă în crustă de cartofi cu sos de busuioc
22 August 2011
O
reteta de dorada in cursta de cartofi cu sos de busuioc din: fileuri de
dorada, cartofi, ulei de masline, sare, frunze de busuioc, usturoi si
sare. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 4 cartofi albi 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare pentru sosul de busuioc: 10 frunze de busuioc 1
căţel de usturoi 5 …
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ceapă şi piersici
22 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu ceapa si piersici din: cotlete
de porc, ceapa, piersici, ulei, zahar, chimen, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cepe mari 4 piersici 2-3 linguri ulei 1
linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă pudră de chimen 1 leg. pătrunjel sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sorbet de piersici
22 August 2011
O
reteta delicioasa de Sorbet de piersici din: piersici, malt, apa, zeama
de lamaie si albus de ou. Ingrediente: 3 piersici 2 linguri malţ 300 ml
apă 1/2 lămâie (zeama) 1/2 albuş de ou Mod de preparare: Incălzeşte
apa în care ai turnat malţul, apoi adaugă piersicile şi zeama de lămâie.
Fierbe totul 2…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de curcan si porumb
22 August 2011
O
reteta delicioasa de salata cu piept de curcan si porumb din: piept de
curcan, salata verde, ardei rgas, ceapa, poumb baby murat, stafide
hidratate, mustar dulce, otet de mere, ulei de masline, supa de pasare,
sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de
salata verde 1 ardei gras rosu…
Read more »
Read more »
Despre aroma carnurilor care se frig pe gratar
22 August 2011
Pentru
a aroma cărnurile care se frig pe grătar, puteţi arunca peste cărbunii
încinşi condimente diverse, la alegere: piper, enibahar, coriandru,
seminţe de ardei iute, frunze de rozmarin, cimbru etc. Rezultate mai
bune se obţin dacă în timpul acestei operaţiuni acoperiţi carnea de pe
grătar cu un capac sub care se va aduna mirosul aromat.…
Read more »
Read more »
Cocktail Seventy Seven
22 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Seventy Seven din: votca, gin, zeama de
lamaie, limonada si lamaie. Ingrediente: 2 cl votca 1 cl gin 1 cl zeama
de lamaie limonada o felie de lamaie Mod de preparare: Amestecam cu
cuburi de gheata votca, ginul si zeama de lamaie, intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Completam cu…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de smantana
22 August 2011
O
reteta simpla de ciuperci cu sos de smantana din: ciuperci, ulei de
masline, ceapa, usturoi, smantana, cascaval, unt, sare si piper.
Ingrediente: 7-8 ciuperci 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 căţel de
usturoi 3 linguri smântână 50 g caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod
de preparare: Se taie ceapa mărunt,…
Vrăbioară de vitel cu morcov şi păstârnac
22 August 2011
O
reteta de vrabioara de vitel cu morcov si pastarnac din: vrabioara de
vitel, morcovi, pastarnac, ulei de masline, ceapa, lamaie, cimbru,
patrunjel, menta, oregano verde, sare si piper. Ingrediente: 600g
vrăbioară de viţel 4 morcovi 4 rădăcini de păstârnac 50ml ulei de
măsline 1 ceapă mică 1 lămâie 4-5 fire de cimbru verde 5-6…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu pesto de mentă
22 August 2011
O
reteta de frigarui de miel cu pesto de menta din: pulpa de miel,
seminte de coriandru, ceapa, ulei de masline, parmezan, rozmarin,
patrunjel, menta, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500g
pulpă de miel 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate 1 ceapă
mare 50ml ulei de măsline 50g parmezan 4-5 fire de rozmarin…
Read more »
Read more »
Salată de cepe fripte
22 August 2011
Se
taie felii 4 cepe roşii, 3 cepe albe şi 12 cepe franţuzeşti. Toate se
ung cu 3 linguri ulei de măsline, cu pensula şi se frig în tigaia-grill
pe ambele feţe. Se sărează, se piperează şi se aşază într-un castron,
unde se stropesc cu 2 linguri oţet balsamic. Se presară 1 lingură
pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Galuşte cu caise
22 August 2011
O
reteta delicioasa de galuste cu caise din: caise, zahar brun
scortisoara, branza de vaci, unt, zahar, faina, gris, galbenus, esenta
de vanilie si miere. Ingrediente: 12 caise mici 6 linguri zahăr brun 1
lingură scorţişoară măcinată pentru aluat: 250 g brânză de vaci bine
scursă 50 g unt 2 linguri zahăr 50 g griş…
Read more »
Read more »
Pui în sos picant cu seminte de coriandru
22 August 2011
O
reteta de pui in sos picant cu seminte de coriandru din: pui, pasta de
rosii, ardei iuti, ceapa alba, usturoi, ulei de masline extravirgin,
hasmatuchi, seminte de coriandru si sare. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2
kg) 250 g pastă de roşii 6 ardei iuţi mici 1/2 ceapă albă 1 căţel de
usturoi 6 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu creveţi, roşii şi chorizo
22 August 2011
O
reteta de paste cu creveti, rosii si chorizo din: ulei de masline,
salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde.
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de
cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii
mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari,…
Read more »
Read more »
Ghiveci simplu de legume
22 August 2011
Se
taie bucăţi 2 dovlecei; 1 fir de praz se taie rondele. Se opăresc 8
roşii, se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi putpase taie
cuburi. Se curăţă 300 g fasole verde; 3 morcovi se taie felii. Se
decojesc, se spală şi se taie cuburi 3 cartofi. Legumele se aşază în-
tr-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu sparanghel
22 August 2011
O
reteta de rulouri de curcan cu sparanghel din: piept de curcan,
sparanghel, cascaval afumat, oua, parmezan, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 550 g piept de curcan 230 g
sparanghel 160 g caşcaval afumat 2 ouă 120 g parmezan ras 20 g unt
pesmet 100 ml ulei de măsline extravirgin 3-4…
Read more »
Read more »
Prăjitură pufoasă cu piersici
22 August 2011
O
reteta de prajitura pufoasa cu piersici din: caise, oua, zahar pudra,
faina, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si zahar pudra cu aroma de
vanilie. Ingrediente: 500 g caise 6 ouă 6 linguri zahăr pudră 6
linguri făină 1 linguriţă zeamă de lămâie coaja rasă de la o lămâie 1
praf de sare…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu conopida
22 August 2011
O
reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de
porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocat ă 250 g carne de porc 500 g
conopidă (sau varză albă) 2 linguri untură 2 cepe 1 lingură chimion 1
pahar vin alb 8…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu coacaze
22 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de placinta cu coacaze din: faina, zahar
pudra, unt, galbenus, banae, suc de lamaie, migdale, coacaze,
scortisoara si oua. Ingrediente: 250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt
1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g
migdale 300 g coacăze…
Read more »
Read more »
Rulouri aromate
21 August 2011
O
reteta de rulouri aromate din: muschi de vitel, carnati proaspeti,
piept de porc, supa concetratata de legume, emmentaler, faina, ulei de
masline extravirgin si frunze de salvie. Ingrediente: 4 felii muşchi de
viţel (500 g) 200 g cârnaţi proaspeţi 4 felii piept de porc (prosciutto)
250 ml supă concentrată de legume 4 felii Emmentaler…
Read more »
Read more »
Doradă cu fructe de mare
21 August 2011
O
reteta simpla de dorada cu fructe de mare din: dorada, fructe de mare,
rosie, masline, patrunjel, busuioc, maghiran, cimbru, civeta, sare si
piper. Ingrediente: 1 doradă (circa 1 kg) 300 g fructe de mare mixte
(midii, creveţi, scoici albe) 1 roşie 2 linguri măsline negre 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 4-5 fire de…
Read more »
Read more »
Sorbet de struguri albi şi smochine
21 August 2011
O
reteta de sorbet de struguri albi si smochine din: struguri albi dulci,
zahar, apa, smochine si glucoza. Ingrediente: 1 ciorchine de struguri
albi dulci, cu boabe mici (circa 450 g) 3 linguri zahăr 100 ml apă 3
smochine proaspete mici coapte 1 linguriţă glucoză Mod de preparare:
Fierbe apa cu zahărul timp de…
Read more »
Read more »
Moristi cu branza
21 August 2011
O
reteta de moritsti cu branza din: faina, unt, ou, otet, sare, apa, nuca
macinata, gem de caise si caise. Ingrediente: 300 g făină 250 g unt 1
ou 1 lingură oţet 3 linguri apă rece 1 praf de sare pentru umplutură:
100 g nucă măcinată gem de caise 4-5 caise proaspete Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci champignon şi bere blonda
21 August 2011
O
reteta de pui cu ciuperci si bere din: pui, ciuperci, bere, usturoi,
patrunjel, ceapa, ulei de masline, faina, sare si piper. Ingrediente: 1
pui (circa 1,2 kg) 300 g ciuperci champignon 1/2 pahar bere blondă 1
căţel de usturoi 4-5 fire de pătrunjel 1 ceapă mică 8 linguri ulei de
măsline extravirgin 4 linguri…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi cu caşcaval afumat şi carnaţi
21 August 2011
O
reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati
din: faina, cartofi, apa, untura, drojdie de bere, ulei de masline,
sare, carnati, cascaval afumat, rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
400 g faină albă 150 g cartofi 180 ml apă 30 g untură 25 g drojdie de
bere 1 lingură ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Quiche cu dovlecei si branza
21 August 2011
O
reteta delicioasa de quiche cu dovlecei si branza din: faina,
margarina, apa, sare, branza de vaci, dovlecei, ceapa, oua, parmezan,
ulei de masline extravirgin, cub concentrat de carne, sare si piper.
Ingrediente: 100 g faina 125 margarina 20 ml apa sare pentru umplutura:
200 g branza de vaci 5 dovlecei 2 cepe 3 oua…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei cu sos de struguri
21 August 2011
O
reteta de ficatei cu sos de struguri din: ficatei de pui, lapte, malai,
faina, strugure, vin rosu si zahar. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1
cană cu lapte 4 linguri cu mălai 1 lingură cu făină 1 ciorchine de
strugure 1 cană cu vin roşu 1 lingură cu zahăr Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Limonada cu levantica
20 August 2011
Se
amestecă 150 ml suc de lămâie cu 300 ml apă, 3 linguri coajă de lămâie
rasă, 2 linguriţe flori de levănţică uscate. Se lasă să se marineze
peste noapte. Se fierbe un sirop din 120 g zahăr şi 300 ml apă; se lasă
să se răcească. Se strecoară amestecul de lămâie şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu bors de casa
20 August 2011
O
reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov,
patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors
de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de
pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri
ulei 150 ml smântână 2 tije…
Read more »
Read more »
Cremă cu ness
20 August 2011
O
reteta delicioasa de crema cu ness din: mascarpone, biscuiti, zahar
pudra, ness, miere, cafes si sare. Ingrediente: 250 g mascarpone 250 g
biscuiţi simpli 4 ouă 50 g zahăr pudră 3 linguriţe ness 2 linguri miere
150 ml cafea 1 praf de sare Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile
cu zahărul pudră până…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata
20 August 2011
O
reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci,
ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei
iute si branza tofu. Ingrediente: patru cartofi mari dulci o lingura de
ulei de masline o ceapa alba, tocata marunt un catel usturoi, tocat fin o
lingurita de rozmarin tocat marunt o…
Read more »
Read more »
Rulouri cu carne de viţel în frunze de viţă
20 August 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu carne de vitel in frunze de vita din:
carne tocata de vitel, vita de vie, ceapa, pesmet, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, menta, ou, supa concentrata de carne, vin rosu,
concentrat de rosii, marsala, castravete, iaurt, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 600 g carne tocată de viţel 40 frunze…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu legume şi caşcaval afumat
20 August 2011
O
reteta de strudel cu legume si cascaval din: faina, unt, ou, sare, apa,
dovlecei, ardei gras, cascaval afumat, parmezan, unt, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 250 g faină albă 50 g unt 1 ou 50 ml apă sare
pentru umplutură: 3 dovlecei 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 150 g
caşcaval afumat…
Read more »
Read more »
Rulouri aperitiv
20 August 2011
O
reteta de rulouri aperitiv din: dovlecei, ulei de masline, branza sau
cas de capra, frunze de menta si seminte de pin. Ingrediente: 3 dovlecei
mari (tineri) 2 linguri ulei de măsline 250 g brânză proaspătă (sau caş
de capră) frunze de mentă proaspătă 1 lingură seminţe de pin Mod de
preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu zacuscă de vară
20 August 2011
:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se amestecă 175 g mălai, 200 g făină, 1
linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 250 ml lapte, 1
ou, 50 g unt şi 1 lingură zahăr brun. Se aşază într-o formă mică de chec
(15-20 cm) tapetată cu făină şi se coace 45…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui cu sos verde
20 August 2011
O
reteta simpla de aripioare de pui cu sos verde din: aripioare de pui,
vin alb, ceapa verde, boabe de coriandru, piper negru, mustar iute,
sherry, frunze de menta verde, rozmarin, sare si ulei. Ingrediente: 8
aripioare de pui 2 căni cu vin alb 2 legături de ceapă verde 2 linguriţe
cu boabe de coriandru…
Read more »
Read more »
Tarta aromata cu caise
20 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta aromata cu caise din: faina, drojdie, unt,
lapte, ou, zahar, caise, unt, zahar brun, 100 g faina si migdale.
Ingrediente: 300 g faina 1 pachet drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1
ou 2 linguri zahar 700 g caise pentru aluatul sfaramicios: 70 g unt 70 g
zahar…
Read more »
Read more »
Sorbet de fragi şi mere cu votca aromata
20 August 2011
O
reteta de sorbet de fragi si mere din: fragi, apa, zahar, lamaie, votca
aromata cu capsuni, gelatina, mar verde si sorbet de lamaie.
Ingrediente: 250 g fragi 200 ml apă 30 g zahăr 1 lămâie 3 linguri votcă
aromată cu căpşuni 3 g agar agar (sau 1/2 linguriţă granule de gelatină)
pentru decor: 1…
Read more »
Read more »
Totul despre pizza: Ingrediente si tehnici
20 August 2011
Făina.
Pentru aluatul de pizza se foloseşte faina de grâu tip „000″, deoarece
din ea se realizează cu uşurinţă un aluat moale şi elastic. De
asemenea, se poate folosi faină specială pentru pizza, care este
realizată prin amestecarea mai multor tipuri de faină. Apa. Temperatura
apei este importantă deoarece aceasta influenţează durata dospirii
aluatului. O…
Read more »
Read more »
Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci
20 August 2011
O
reteta de Quiche cu mozzarella, cartofi şi ciuperci din: faina,
margarina, apa, hribi, lapte, smantana, cartofi, oua, mozzarella,
parmezan, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 140 g faină albă 175 g margarină 70 ml apă pentru
umplutura: 300 g hribi 150 ml lapte 100 ml smântână 2 cartofi 2 ouă
100…
Read more »
Read more »
Tarte cu anghinare şi anşoa
19 August 2011
O
reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare,
anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline
extravirgin, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina
alba 100 g unt 100 ml apa sare pentru umplutura: 500 g anghinare 100 g
cascaval 50 ml smantana 1 ou…
Briose cu kaizer
19 August 2011
O
reteta delicioasa de Briose cu kaizer din: faina, lapte, ulei, oua,
rosie, drojdie, cascaval, kaizer, masline negre, spanac, ou si sare.
Ingrediente: 350 g făină 250 ml lapte 50 ml ulei 2 ouă 1 roşie 40 g
drojdie 50 g caşcaval ras 100 g kaizer (sau costiţă afumată) 100 g
măsline negre 100 g…
Read more »
Read more »
Desert racoros
19 August 2011
O
reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti,
ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina. Ingrediente:
400 g frişca lichidă 250 g brânză dulce 100 g zahăr 100 g biscuiţi 150 g
ciocolată 150 g fructe confiate 1 esenţă de vanilie 2 pliculeţe
gelatină pentru decor: 50 g ciocolată 50 g…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu dovlecei si branza de oaie
19 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Tarta delicioasa cu dovlecei si branza
de oaie din: faina, apa, oua, ulei, drojdie, sare, cimbru, dovlecei,
ardei gras verde, branza de oaie, smantana, usturoi, oua, rosie, pesmet,
sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 3 linguri apă călduţă 2 ouă 2
linguri ulei 15 g drojdie uscată 1…
Read more »
Read more »
Plăcinte rumene cu sparanghel şi ciuperci
19 August 2011
O
reteta de placinte rumene cu sparanghel si ciuperci din: foi de
placinta, sparanghel, morcovi, ulei de masline extravirgin, usturoi,
cimbru, sare, piper si bureti. Ingrediente: 250 g foi de plăcintă 500 g
sparanghel 3 morcovi 2 hribi medii 6 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căţei de usturoi 6 frunzuliţe de cimbru sare şi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta de verdeata
19 August 2011
Se
taie cuburi 2 ardei graşi roşii, 1 vânătă şi 2 dovlecei. Se toacă 3
cepe şi 2 căţei de usturoi. Se călesc în 4 linguri ulei de măsline. Se
adaugă legumele pregătite şi se prăjesc puţin. Se adaugă 1 conservă
roşii decojite (400 g) şi 300 ml supă de legume, urmate de 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Clatite din dovlecei cu branza
19 August 2011
O
reteta de clatite din: dovlecei cu branza din: dovlecei, miez de nuca,
branza de vaci, oua, faina, usturoi, ceapa verde, sare, piper, rosii si
ulei. Ingrediente: 600 g dovlecei mici 50 g miez de nucă 200 g brânză de
vaci proaspătă 2 ouă 100-120 g făină 1 catel de usturoi 2 legături
ceapă verde…
Read more »
Read more »
Blue Moon Cocktail
19 August 2011
O
reteta simpla de Blue Moon Cocktail din: votca, curacao albastru, zeama
de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl votca 2 cl Curacao
albastru 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare:
Amestecam cu gehata vitca, Curacao si zeama de lamaie intr-un pahar
pentru bauturi lungi. Completam…
Read more »
Read more »
Focaccia cu ceapă şi măsline
19 August 2011
O
reteta de foccacia cu ceapa si masline din: faina, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, sare, ceapa, masline negre, maghiran si
oregano. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau
ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 3 cepe medii 3 linguri
măsline negre fară sâmburi 4…
Read more »
Read more »
Piept de pui la grătar
19 August 2011
O
reteta simpla de piept de pui la gratar din: piept de pui, rosii
cherry, morcovi, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
400 g de piept de pui 100 g de roşii cherry 2 morcovi 1 lămâie 1 lingură
de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se marinează pieptul
de…
Read more »
Read more »
Dovlecei verzi umpluti
19 August 2011
O
reteta de dovlecei verzi umpluti din: dovlecei, ulei, carne de porc,
ceapa, usturoi, ardei iute, oregano, branza de oi, ou, unt, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei mai mari sau 8 dovlecei mici şi rotunzi 4
linguri ulei 300 g carne de porc 1 ceapă 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1
lingură oregano…
Read more »
Read more »
Fripturică de pui
19 August 2011
O
reteta de fripturica de pui din: pui, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei
de floarea soarelui, coniac, cimbru, rozmarin, sare, boia dulce si
piper. Ingrediente: un pui mare (1,5-1,8 kg) 4 căţei de usturoi curăţat 2
roşii spălate şi curăţate de cotoare 2 ardei graşi curăţaţi şi spălaţi
3 piersici spălate şi curăţate de sâmburi…
Read more »
Read more »
Pizza din paine cu ceapă, mozzarella şi carnaţi
19 August 2011
O
reteta de pizza din paine cu ceapa, mozzarella si carnati din: paine,
rosii, mozzarella, carnati, lapte, cepe, ou, ulei de masline
extravirgin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g pâine veche 300 g
roşii decojite 200 g mozzarella 200 g cârnaţi 100 ml lapte 2 cepe 1 ou 5
linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolată cu chili şi ciocolată neagră
19 August 2011
O
reteta de mousse de ciocolata cu chili si ciocolata neagra din:
cuvertura de ciocolata amara, cuvertura, lapte, chili, galbenus, zahar
si frisca. Ingrediente: 120 g cuvertură de ciocolată amară 120 g
cuvertură 72% 2 linguri lapte 1 linguriţă chili tocat 70 g gălbenuş 2
linguri zahăr 400 ml frişcă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fileuri de pui cu sos de ciocolată
19 August 2011
O
reteta de fileuri de pui cu sos de ciocolata din: piept de pui, fasole
verde, zahar brun, ghimbir, ulei, frunze de menta, piper alb, sare, unt,
zahar si cacao. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 1 kg de fasole
verde 2 linguri cu zahăr brun 1 lingură cu ghimbir măcinat ulei frunze
proaspete de…
Read more »
Read more »
Cum alegi vinul
19 August 2011
Alegând
corect vinul, aromele lui vor intensifica gustul mâncării – altfel,
asocierea îl va diminua. De obicei, la carnea roşie se aleg vinurile
roşii, iar la cea albă, vinurile albe. Vinurile seci şi demiseci se
consumă la felurile principale, iar cele dulci, la desert. Tot regula
spune că, atunci când avem un fel principal cu…
Read more »
Read more »
Salată de grapefruit cu fasole
19 August 2011
O
reteta de salata de grapefruit cu fasole din: ciuperci, fasole alba,
branza de capra, salata verde, ulei de masline, lamaie, grapefruit, sare
si piper. Ingrediente: 200 g de ciuperci 200 g de fasole albă fiartă
200 g de brânză de capră 1 salată verde 2 linguri de ulei măsline 1
lămâie 1 grapefruit sare…
Read more »
Read more »
Frigarui cu caramel
19 August 2011
O
reteta de frigarui cu caramel din: piept de pui, zahar brun, sos de
soia, apa, zeama de lamaie, usturoi, otet balsamic si sare. Ingrediente:
2 piepţi de pui dezosaţi 1/2 ceaşcă de zahăr brun 1 lingură cu sos de
soia 1 lingură cu unt 1/2 ceaşcă de apă zeamă de lămâie 2 căţei cu…
Read more »
Read more »
Thai-Curry verde cu garnitură de orez
19 August 2011
O
reteta delicioasa de thai curry verde cu garnitura de orez din: vanata,
ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, lemongrass, pasta thar curry,
lime, curcuma, sare de mare, zahar brun, supa de legume, faina, apa,
baby corn, fasole verde, tofu, piper si coriandru. Ingrediente: 1 vânătă
7 linguri ulei de floarea-soarelui 1/2 ceapă tocată 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de cartofi în sos de ciuperci
19 August 2011
O
reteta de rulouri de cartofi in sos de ciuperci din: piept de pui,
ceapa, ciuperci, faina, unt, smantana, vin alb sau sampanie, busuioc,
patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi 2 cartofi
mari 1 ceapă 200 g ciuperci 2 linguri cu făină 3 linguri cu unt 2
linguri cu smântână 250…
Read more »
Read more »
Salată mare de fasole cu costiţă şi ou
19 August 2011
O
reteta delicioasa de salata mare de fasole cu costita si ou din:
cartofi, oua, fasile verde, kaizer afumat, masline, frunze de spanac,
usturoi, ulei de masline, otet de vin alb, mustar dijon, capere, fileuri
de ansoa si crutoane Ingrediente: 750 g de cartofi pentru fiert 3 ouă
200 g de fasole verde, curăţată 6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita mexicana
19 August 2011
O
reteta simpal de tocanita mexicana din: pulpe superioare, rosii, ceapa
verde, morcov, ardei rgas, porumb, fasole, mazare, vin, ulei de masline,
chili, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpe superioare 5 roşii 1
legătură de ceapă verde 1 morcov 1 ardei gras 2 linguri cu porumb 300 g
fasole fideluţă 2 linguri cu mazăre…
Read more »
Read more »
Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla
19 August 2011
O
reteta delicioasa de Crispy tofu cu chutney de mango si rucolla din:
tofu, ketchup, sos de soia, boia, curry, sare de mare, zahar brun,
faina, fulgi de porumb si oua. Ingrediente: 360 g tofu marinată: 80 g
ketchup 20 g muştar Dijon 20 g sos de soia 1 praf de boia 1/2 linguriţă
curry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ruladă de pui cu spanac şi legume
19 August 2011
O
reteta de rulada de pui cu spanac si legume din: piept de pui,
broccoli, morcov, spanac, ardei gras rosu, unt, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 300 g broccoli 300 g morcov 100 g spanac 1
ardei gras roşu 2 linguri cu unt sare piper Mod de preparare:
Dezosează pieptul de…
Read more »
Read more »
Limonada de busuioc si menta
19 August 2011
O
reteta simpla de limonada de busuioc si menta din: lamai, portocala,
frunze de busuioc, frunze de menta, miere si apa plata. Ingrediente: 2
lamai o portocala o lingura de frunze de busuioc o lingura de frunze de
menta miere dupa gust 1 litru de apa plata Mod de preparare: Se
stoarce zeama de…
Read more »
Read more »
Salata thailandeza de pui si taitei
19 August 2011
O
reteta de salata thailandeza de pui si taitei din: piept de pui,
taitei, ulei vegetal, morcovi, castravete, busuioc, alune, menta, ceapa
verde si sos iute. Ingrediente: 600 grame piept de pui fara os 100 grame
taitei asiatici o lingurita ulei vegetal doi morcovi un castravete o
legatura de busuioc alune, menta, ceapa verde sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de spanac cu brânză şi somon afumat
19 August 2011
O
reteta de rulouri de spanac cu branza si somon afumat din: spanac, oua,
crema de branza, somon afumat, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac
congelat 5 oua 100 g de crema de branza sau de ricotta 200 g somon
afumat sare piper Mod de preparare: Spanacul se decongelează la
temperatura camerei, se…
Read more »
Read more »
Tartar de somon
19 August 2011
O
reteta de tartar de somon din: somon, somon afumat, smantana dulce,
ceapa rosie, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
200 g de somon proaspăt 200 g de somon afumat 100 ml de smântână dulce 1
ceapă roşie 1 legătură de mărar 1 lămâie 2 linguri de ulei de măsline
sare piper…
Read more »
Read more »
Sosul Pesto
19 August 2011
O
reteta de sos pesto din: parmezau sau branza peccorino, seminnte de
pin, caju, lamaie, busuioc si ulei de masline. Unul dintre cele mai
cunoscute sosuri pe baza de busuioc, inventate de arta culinara italiana
si raspandite la nivel mondial. Ingrediente: 100 g parmezan sau de
branza de peccorino 20 g seminte de pin 20…
Read more »
Read more »
Rulada cu verdeturi
19 August 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu verdeturi din: piept de pui, sunca de
praga, marar, patrunjel, oua, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 2
piepţi de pui dezosaţi 100 g şuncă de Praga 1 legătură de mărar 1
legătură de pătrunjel 2 ouă 50 g caşcaval ulei sare Mod de preparare:
Prepară o omletă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe lemongrass
18 August 2011
O
reteta de pulpe lemongrass din: pulpe superioare de pui, vin alb, ceapa
rosie, piper negru boabe, ciuperci, faina, coaja de lamaie, frunze de
lamaita, piper rosu boabe, sare, unt si ulei. Ingrediente: 8 pulpe
superioare de pui 2 căni cu vin alb 2 cepe roşii 1 linguriţă cu piper
negru boabe 500 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole verde în sos de migdale
18 August 2011
O
reteta delicioasa de pui cu fasole verde in sos de migdale din: fasole
verde, sare, fileuri de piept de pui, ceapa, usturoi, rosii, migdale,
ulei, amestec de condimente, piper, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente:
500 g fasole verde sare 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 ceapă
1 căţel…
Read more »
Read more »
Buzunare cu brânză si roşii
18 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de buzunare cu branza si rosii din: lapte
degresat, unt, amestec pentru paine, drojdie uscata, ulei, mustar boabe,
branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 300 ml de lapte degresat
25 g de unt 500 g de amestec pentru pâine 1 pacheţel de drojdie uscată
un pic de ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pui cu umplutura crocanta
18 August 2011
O
reteta de pui cu umplutura crocanta din: pui, orez, ceapa, pesmet,
smochine, organe de pui, nuci, oua, sparanghel, varza de Bruxelles,
zeama de lamaie, morcovi, ulei, amestec de condimente si sare.
Ingrediente: 1 pui întreg 3 linguri cu orez 2 cepe 4 linguri cu
pesmet 6 smochine 100 organe de pui (combinate sau un…
Bucăţi de pui satay
18 August 2011
O
reteta delicioasa de bucati de pui satay din: cioconele de pui si
pulpe, coaja si suc de lime, lemongrass, ghimbir, unt de arahide,
curcuma, chimin, lapte de cocos, coriandru, ulei si sos dulce de cilii.
Ingrediente: 6 ciocănele de pui şi 6 pulpe, fără piele coaja rasă şi
sucul de la 1 lime 2…
Read more »
Read more »
Fasole asortată cu bacon şi crutoane
18 August 2011
O
reteta delicioasa de fasole asortata cu bacon si crutoane din: fasole
verde, sare, fasole galbena, bacon, usturoi, paine, ulei de masline si
piper. Ingrediente: 500 g fasole fideluţă verde sare 500 g fasole
fideluţă galbenă 100 g fâşii de bacon sau kaizer afumat 2 căţei de
usturoi 4 felii pâine veche de-o zi 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Punci Aztec
18 August 2011
O
reteta de Cocktail Punci Aztec din: crema de cacao, votca, suc de
ananas, suc de portocale si ananas. Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao
(lichior de cacao brun) 2 cl votca 4 cl suc de ananas suc de portocale o
felie de ananas Mod de preparare: Turnam ingredientele intr-un pahar
pentru bauturi lungi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui impachetat
18 August 2011
O
reteta de pui impachetat din: pulpe superioare, foi de placinta,
ciuperci, cascaval, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
kg pulpe superioare 1 pachet cu foi de placinta 8-10 ciuperci 8-10 felii
de cascaval 50 g unt ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Spală bine pulpele de pui, şterge-le…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde cu cartofi noi
18 August 2011
O
reteta de salata de fasole verde cu cartofi noi din: cartofi, sare,
fasole verde, portocala, ceapa verde, ulei de masline, otet, cimbru,
piper si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g cartofi noi
sare 200 g fasole verde 2 cepe verzi 1 portocală 2 linguri ulei de
măsline 1 lingură oţet 1 lingură cimbru…
Read more »
Read more »
Supa Minestrone cu fasole si paste scoici
18 August 2011
O
reteta de Supa Minestrone cu fasole si paste scoici din: morcov,
conopida, telina verde, fenicul, praz, ulei de masline, sare, piper,
bulion, sare, piper, supa de legume, fasole verde, paste scoici, rosii,
boabe de fasole si pesto. Ingrediente: 1 morcov 200 g conopidă 2 fire
ţelină verde 1/2 bulb de fenicul 80 g praz…
Read more »
Read more »
Pulpe umplute
18 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe umplute din: pulpe, ficatei,
ciuperci, pastai de mazare, unt, ou, castane, piper, sare, unt, zahar
brun, vin rosu sec si sos de soia. Ingrediente: 4 pulpe 250 g ficăţei 50
g ciuperci 5 păstăi de mazăre 1 morcov mic 1 lingură cu unt 1 ou 10
castane piper…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu fasole verde si feta
18 August 2011
O
reteta de chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa,
carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline,
suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere. Ingrediente:
600 g fasole verde 1 ceapă 500 g carne tocată 1 ou 1 linguriţă oregano
uscat 3 linguri pesmet 2 linguri…
Read more »
Read more »
Busuiocul verde
18 August 2011
Provenind
din Asia tropicală, busuiocul este o plantă sensibilă la frig şi
umezeală, preferând temperaturile crescute şi clima uscată. Se
încadreazăîn seria plantelor complexe, utilizabile atât în gastronomie,
cât şi în medicină sau aromaterapie, datorită uleiurilor esenţiale pe
care le contine. De regulă, busuiocul se consumă în stare proaspătă.
Atunci când se prepară termic, în…
Read more »
Read more »
Placinta cu smochine
18 August 2011
Se
taie felii 300 g pere şi 300 g smochine. Se înăbuşă în 4 linguri zahăr
topit cca 4 min. Se tapetează o formă de tartă (0 25 cm) cu 300 g aluat
fraged (se cumpără refrigerat); se înţeapă în mai multe locuri. Se lasă
să atârne marginile foii afară din formă; deasupra se repartizează…
Read more »
Read more »
Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc
18 August 2011
O
reteta de Fasole verde la wok cu ghimbir şi carne de porc din: file de
porc, usturoi, miere, sos de soia, boia, fasole verde, soia, sare si
ulei de susan. Ingrediente: 600 g file de porc cca 3 cm ghimbir 2 căţei
de usturoi 1 lingură miere 6 linguri sos de soia boia 250…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi chipsuri de banane
18 August 2011
O
reteta de prajitura de ciocolata si chipsuri de banane din: ulei de
floarea soarelui, zahar fin, faina, bicarbonat, cacao, ciocolata,
banane, oua, lapte, ciocolata cu lapte, smantana si chipsuri de banane.
Ingrediente: l00 ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns 175 g
de zahăr fin 175g de făină 1/2 linguriţă de bicarbonat 4…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi dulci cu suc de portocale
18 August 2011
O
reteta de salata de cartofi dulci cu suc de portocale din: cartofi
dulci, ulei de masline, sare, piper, suc de portocale, ulei, ghimbir,
mustar de dijon si ceapa. Ingrediente: Un kilogram si jumatate de
cartofi dulci, taiati cubulete O lingura ulei de masline O lingurita de
sare mare 1/4 lingurita piper macinat Doua linguri…
Read more »
Read more »
Supa picanta de morcovi cu linte
18 August 2011
O
reteta de supa picanta de morcovi cu linte din: seminte de chimen, suc
de lamaie, fulgi de chilli uscat, morcovi, ulei de masline, linte rosie,
supa de legume, lapte, iaurt natural si paine naan. Ingrediente: doua
lingurite de seminte de chimen sucul de la o lamaie un praf de fulgi de
chilli uscat doua…
Read more »
Read more »
Smochine
18 August 2011
Smochinele
conţin vitamine din grupa B şi potasiu şi se pot consuma proaspete sau
uscate. Se pot servi ca atare sau în salate de fructe cu brânză, şuncă,
carne de pui sau miel. Coaja este perfect comestibilă şi foarte bună.
Smochinele se bucură de cea mai bună climă în Grecia, Turcia şi Spania;
ele cresc,…
Read more »
Read more »
4 condimente speciale: Sofran, Tumeric, Curry si Nucsoara
18 August 2011
Sofran
- se adauga in cantitati mici, pentru a nu amari mancarea. Are un gust
fin si coloreaza preparatele in galben. Se foloseste la gatirea
sosurilor, orezului, si puiului. Este considerat un afrodiziac, dar are
şi efect tonic pentru organism şi contribuie la reducerea durerilor
menstruale. Tumeric - are gust uşor amărui şi, asemenea şofra-…
Read more »
Read more »
Smochine murate
17 August 2011
încălzesc
600 ml oţet cu 2 linguri zahăr şi 1 linguriţă sare. Se adaugă 600 g
smochine tăiate jumătăţi. Se aşază în borcane, cu 2 fâşii de coajă de
portocală, 2 fire rozmarin şi 2 fire cimbru. Se lasă să se marineze 2
săptămâni. Se servesc cu branzeturi, pasare sau vanat. Smochine murate
Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu pui şi şuncă
17 August 2011
O
reteta de placintele cu pui si sunca din: piept de pui, sunca, ceapa
verde, branza cheddar, crema de branza, mustar, amestec pentru paine,
faina si ou. Ingrediente: 2 piepţi de pui, fierţi şi tocaţi l00 g de
şuncă, tocată 6 cepe verzi tocate fin 100 g de brânză cheddar puternic
aromată, dată prin râzătoare…
Read more »
Read more »
Supă de pui madras cu orez
17 August 2011
O
reteta de supa de pui madras cu orez din: cartof, ceapa rosie, pulpe de
pui, orez, praf de curry, chimion, supa de pui, ceapa verde.
Ingrediente: 1 cartof mediu 1 ceapă roşie mică 4 pulpe de pui dezosate
1/2 cană de orez cu bob lung 1/2 linguriţe cu praf de curry 1 lingură
cu…
Read more »
Read more »
Crostini cu smochine
17 August 2011
Se
taie 1 baghetă în felii groase de cca 1,5 cm; se dau cca 5 min. la
cuptorul încins la 200 °C. Se taie felii subţiri 6 smochine. Se rad 70 g
caşcaval. Se aşază pe feliile de pâine şi se stropesc cu 3 linguri ulei
de măsline; se presară hasmaţuchi. Crostini cu smochine Pofta…
Read more »
Read more »
Pui indian
17 August 2011
O
reteta de pui indian din: piept de pui, usturoi, ghimbir, ceapa, sos
tomat, seminte de cardamon, coriandru, boia iute, zeama de lamaie, iaurt
gras si sare. Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat 3 căţei de usturoi
1 linguriţă cu ghimbir fin ras 1 ceapă mică 2 linguri cu sos tomat 1/2
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Salata caprese speciale
17 August 2011
O
reteta de salata caprese speciale din: rosii, mozzarella, sare, piper,
rosii uscate, capere, frunze de busuioc si ulei de masline. Ingrediente:
8 roşii pe vrej 250 g mozzarella (preferabil de bivoliţă) sare piper
3-4 roşii uscate conservate în ulei (de la borcan) 2-3 linguri capere
(de la borcan) 1 mână frunze de busuioc ulei…
Read more »
Read more »
Pui copt şi cartofi
17 August 2011
O
reteta de pui copt si cartofi din: pui, lamai, rozmarin, ceapa,
usturoi, frunze de cimbru, ulei de masline, cartofi si cimbrisor.
Ingrediente: 1 pui cam de l.5 kg 6 lămâi tăiate pe jumătate 4 fire de
rozmarin 2 cepe tăiate sferturi 9 căţei de usturoi 1 lingură frunze de
cimbru, tocate 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de soia şi legume
17 August 2011
O
reteta de piept de pui cu sos de soia si legume din: piept de pui,
ardei, ceapa, ghimbir, sos de soia, lamaie, zahar si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 3 ardei (roşu,
verde şi galben) 1 ceapă mare 30 g ghimbir proaspăt 50 ml sos de…
Read more »
Read more »
Miel la grătar şi salată de dovlecei
17 August 2011
O
reteta de miel la gratar si salata de dovlecei din: cotlete de miel,
lamai, ulei de masline, dovlecei, frunze de menta, fasole alba, ardei
iute, ceapa verde si branza feta. Ingrediente: 9 cotlete de miel
curăţate de grăsime 3 lămâi, una cu coaja dată prin râzătoare şi stoarsă
de suc, celelalte tăiate fiecare în…
Read more »
Read more »
Lasagna cu roşii şi carne de pui
17 August 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu rosii si carne de pui din: ceapa,
morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa,
bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii
cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g
file de piept de pui 4 linguri…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sos de capsune
17 August 2011
O
reteta de rulouri de pui cu sos de capsune din: piept de pui file,
capsune, cascaval, miere, unt, lamaie, sare, piper, busuioc, oregano,
boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui file 250 g
capsune 150 g cascaval 1 lingura miere 1 lingura unt 1/2 lamaie sare
piper busuioc oregano boia…
Read more »
Read more »
Limonada de lime cu votca sau rom
17 August 2011
O
reteta simpla si racoritoare de limonada de lime din: lime, zahar fin,
apa carbogazoasa si votca sau rom. Ingrediente: 12 lime, 10 tocate
grosier, 2 taiate felii 200 g de zahar fin 1 litru de apa carbogazoasa
votca sau rom, optional Mod de preparare: Se aşază feliile de lime pe o
tavă şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui inabusit cu tumernic si vin
17 August 2011
O
reteta simpla de pui inabusit cu tumernic si vin din: pui, cartofi,
morcovi, telina, tumernic, vin alb duce, sare si ulei. Ingrediente: 1
pui 2-3 cartofi mari 2-3 morcovi 2-3 fire de ţelină apio 2 linguriţe cu
turmeric 1 cană cu vin alb dulce sare ulei pentru prăjit Mod de
preparare: Taie cartofii,…
Read more »
Read more »
Farfalle în sos de roşii
17 August 2011
O
reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii,
ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si
zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2
linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc
piper nucşoară zahăr Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc chinezeşti
17 August 2011
O
reteta de cotlete de porc chinezesti din: cotlete de porc, amestec
chinezesc, scortisoara, sos hoisin, sos de soia, sherry, ghimbir,
usturoi, sos de peste, suc de lime, zahar brun, salota, ardei iute,
castravete, menta si alune prajite. Ingrediente: 4 cotlete de porc penru
marinata: 1 linguriţă amestec chinezesc de cinci condimente 1/2
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Sufleu de brânză şi ceapă
17 August 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de branza si ceapa din: aluat pentru tarta,
parmezan, chutnery, unt, faina, lapte, oua, branza de capra si frunze
de cimbru. Ingrediente: 375g de aluat pentru tartă 75g de parmezan, dat
prin râzătoare 4 linguri de chutney sau dulceaţă de ceapă 50 g de unt 50
g făină normală 300…
Read more »
Read more »
Salată asortată cu măsline si feta
17 August 2011
O
reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare,
cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline
extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente:
300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt
1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…