Retete de Paste:
Salată asortată cu măsline si feta
17 August 2011
O
reteta de salata asortata cu masline si feta din: branza feta, sare,
cimbru, rozmarin, marar, salata verde, masline negre, ulei de masline
extravirgin, ceapa rosie, otet balsamic, zahar si piper. Ingrediente:
300 g brânză feta sare 2 fire cimbru proaspăt 1 fir rozmarin proaspăt
1/2 legătură mărar proaspăt 1 căpăţână salată verde 500 g…
Read more »
Read more »
Supa-crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt
17 August 2011
O
reteta de supa crema de rosii cu busuioc, smantana si iaurt din: rosii
cherry, sare, cimbru, ulei de masline, morcov, ceapa verde, morcov,
ceapa, unt, zahar, bulion, supa de legume, smantana, boia si iaurt.
Ingrediente: 500 g rosii cherry sare 1 fir de cimbru 2 linguri ulei de
masline 1 morcov 1 ceapa verde…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu măsline
17 August 2011
O
reteta de rosii umplute cu masline din: rosii proaspete, rosii uscate,
masline, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, orez, capere, sare si
piper. Ingrediente: 8 roşii proaspete 60 g roşii uscate conservate în
ulei 50 g măsline fără sâmburi 2 cepe 2 căţei de usturoi 4 fire busuioc 4
linguri ulei de măsline 200…
Read more »
Read more »
Salată de paste in stil italian
17 August 2011
O
reteta salata de paste in stil italian din: rosii cherry, paste
fundite, sunca,a rdei grasi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, otet
balsamic, masline verzi si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g roşii
cherry 300 g paste fundiţe colorate asortate 300 g şuncă 4 ardei graşi
roşii busuioc proaspăt 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste (file de salau sau cod)
17 August 2011
O
reteta de placinta cu peste din: aluat foietaj, file de salau sau cod,
ciuperci, iaurt, spanac, ou, ceapa rosie, lamaie, boabe de mustar, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 300 g file
de şalău sau cod 200 g ciuperci 200 g iaurt 300 g spanac 1 ou 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pui Vindaloo
17 August 2011
O
reteta delicioasa de pui Vindaloo din: ciocanele de pui, cartofi, supa
de pui, ardei iuti, scortisoara, seminte de mustar, otet de vin alb,
ulei de floarea soarelui, ceapa, radacina de ghimbir, piper negru,
usturoi, sare, zahar brun, curcuma, seminte de cardamon, coriandru,
seminte de chimion si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg ciocănele de…
Read more »
Read more »
Cartofi noi şi roşii uscate la soare
17 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi noi si rosii uscate la soare
din: cartofi, smantana, maioneza, ulei de masline, zahar, rosii uscate,
patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g de cartofi noi 4 linguri de
smântână 4 linguri de maioneză 1 lingură ulei de măsline 1 vârf de
cuţit de zahăr fin 8-10 roşii…
Read more »
Read more »
Miel la grătar cu dressing dulce de mentă
17 August 2011
O
reteta simpla de miel la gratar cu dressing dulce de menta din: zahar
brun, suc si coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, usturoi,
menta si pulpa de miel. Ingrediente: 2 linguri de zahăr brun sucul şi
coaja rasă de la 1 lămâie 125ml ulei de măsline 8 linguri de oţet
balsamic 2…
Read more »
Read more »
Fondant de ciocolata
17 August 2011
O
reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 2 ouă 50 g de zahăr 25 g de faină 100 g
de unt 100 g de ciocolată neagră Mod de preparare: Cuptorul
seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic
(ideal, într-un vas de sticlă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bull Shot
17 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bull Shot din: votca, bulion de rosii, sare,
piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl votca 10 cl bulion de rosii
sare piper zema de lamaie Mod de preparare: Amestecam votca si
bulionul cu gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam putina
zeama de lamaie si eventual si…
Read more »
Read more »
Lipie cu pui şi cuşcuş
17 August 2011
O
reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat,
zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare.
Ingrediente: 1 ceşcuţă de cuşcuş 1 ceşcuţă cu supă de pui 1 piept de pui
afumat zeamă de lămâie pentru aluat: 300 g făină 200 ml lapte 20 g
drojdie…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu pepene galben
17 August 2011
O
reteta de salata de rosii cu pepene galben din: pepene galben,
castravete, rosii, menta, coriandru, ulei de masline, sos de menta si
bagheta prajita. Ingrediente: 1/2 pepene galben, tăiat in bucăţi mari
1/2 castravete, curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi 3 roşii, tocate 1/2
legătură de mentă, tocată mare 1/2 legătură de coriandru,…
Read more »
Read more »
Musaca de vară cu telină si mere
17 August 2011
O
reteta de musaca de vara cu telina si mere din: mere, radacina de
telina, carne tocata, sare, gorgonzola, piper, suc de lamaie, hrean,
cascaval, oua, pesmet, patrunjel si smantana. Ingrediente: 3 mere 300 g
rădăcină de ţelină 600 g carne tocată sare 150 g gorgonzola piper 2
linguri suc de lămâie 2 linguri hrean…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Blancheta de pui cu ciuperci
17 August 2011
O
reteta delicioasa de blancheta de pui cu ciuperci din: pulpe
superioare, ciuperci, arpagic, ardei gras, ceapa verde, morcov, telina,
smantana, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
pulpe superioare 8 ciuperci 100 g arpagic 1 ardei gras 1 legătură de
ceapă verde 1 morcov 1 ţelină 200 g smântână pătrunjel ulei…
Read more »
Read more »
Retete de vara: retete salate
17 August 2011
5
retete delicioase de salate: Salată Caprese: O reteta simpla si
delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii, ulei de masline
extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta emblematica pentru
traditia culinara italiana care reuseste sa cucereasca de fiecare data.
Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4 roşii 2 linguri de ulei de
măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Iaurt inghetat de capsuni
16 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de iaurt inghetat de capsuni din: capsuni,
lapte condensat si iaurt grecesc. Ingrediente: 140 g de căpşuni 200 g de
lapte condensat 500g de iaurt grecesc Mod de preparare: Se toacă
jumătate din cantitatea de căpşuni în bucăţi mari şi se fac piure restul
de căpşuni într-un robot de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu susan
16 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu susan din: piept de pui,
pesmet, seminte de susan, oregano, chili, boia dulce, faina, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi fără piele 2 ouă
pesmet 1 lingură cu seminţe de susan 1/2 linguriţă cu oregano 1
linguriţă cu chili 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de gin şi apă tonică
16 August 2011
O
reteta de sorbet de gin cu apa tonica din: zahar, fin, apa tonica, gin,
coaja si suc de lime si 1 albus. Ingrediente: 400 g de zahăr fin 400 ml
de apă tonică 4 linguri de gin coaja rasă şi sucul de la 1 lime, plus
câteva felii pentru pus la îngheţat coaja rasă…
Read more »
Read more »
Pui cu taitei si sofran
16 August 2011
O
reteta de pui cu taitei si sofran din: piept de pui, taitei, ulei de
susan, telina, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, zahar
granulat, ulei, sare, sofran, sos de soia, otet de orez si amidon.
Ingrediente: 2 piepţi de pui fără piele 1 kg tăiţei chinezeşti 1 lingură
cu ulei de susan 2…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu fistic si ingheatata de ciocolata
16 August 2011
O
reteta de prajiturele cu fitic si inghetata de ciocolata din: inghetata
de ciocolata, unt, fistic, zahar pudra, migdale, faina si oua.
Ingrediente: 500g îngheţată de ciocolată de calitate câteva bucăţi de
ciocolată albă, tocate fin (opţional) pentru prăjiturele: 200 g de unt
100 g de fistic, plus extra pentru servit 200 g de zahăr…
Read more »
Read more »
Cremă de agrişe şi jeleu de soc
16 August 2011
O
reteta de crema de agrise si jeleu de soc din: agrise, zahar fin,
smantana, foi de gelatina, sirop de soc si fursecuri cu unt.
Ingrediente: 300 g de agrişe, curăţate de vârfuri şi de codiţe l00 g de
zahăr fin 600 ml de smântână pentru frişcă 2 foi de gelatină l00 ml
sirop de…
Read more »
Read more »
Aripioare cu sos de curry
16 August 2011
O
reteta de Aripioare cu sos de curry din: aripioare, ulei, suc de
lamaie, boia iute, piper, praf de curry, usturoi, ghimbir, stelute de
anason, ceapa, apsta de rosii, sare si cuisoare. Ingrediente: 1 kg de
aripioare 3 linguri cu ulei sucul de la o lamaie 1 lingura cu boia iute 1
lingura cu piper…
Read more »
Read more »
Prajitura migdalata
16 August 2011
O
reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide,
crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese,
migdale, nuca, stafide si coniac. Ingrediente: 2 căni cu nucă şi migdale
1 banană 1 cană cu stafide pentru umplutura: 300 g cremă de brânză de
vaci 300 g iaurt cu cireşe 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu salsa de avocado si rosii
16 August 2011
O
reteta simpla de piept de pui cu salsa de avocado si rosii din: rosii,
dovlecel, castravete, sare, fructe de avocado, piper, piept de pui,
lamai, busuioc, ulei de masline si unt. Ingrediente: 5 roşii 1 dovlecel
1/2 castravete sare 2 fructe de avocado piper 4 fileuri de piept de pui 2
lămâi 3 fire…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de fructe cu frisca
16 August 2011
O
reteta de Salata delicioasa de fructe cu frisca din: grepfurt roz,
cocktail de fructe, frisca si ingehatata de vanilie. Ingrediente: 2-3
grepfrut roz cockteil de fructe: cireşe, căpşune, piersici, banane,
afine, coacăze, kiwi, măr stelat (sau carambola) 2-3 linguri cu miere
vin roşu sau alb frişcă îngheţată de vanilie Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Sarmale de varză chinezească cu carne
16 August 2011
O
reteta delicioasa de sarmale de varza chinezeasca cu carne din: chifla,
varza chinezeasca, ardei grasi, sare, ceapa, carne tocata, ou, pesmet,
piper, unt, supa de legume, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 1
chiflă veche de-o zi 1 varză chinezească sare 3 ardei graş roşii 1 ceapă
600 g carne tocată 1 ou pesmet…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi
16 August 2011
O
reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte
condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de
gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi. Ingrediente: 2 linguri fulgi
de migdale, prăjiţi 100 ml de lapte condensat 300 ml de smântână pentru
frişcă 1-1/2 lingură de Sherry 1 linguriţă pastă sau extract…
Read more »
Read more »
File de peşte la grătar cu tabouleh de rosii
16 August 2011
O
reteta de file de peste la gratar cu tabouleh de rosii din: supa de
legume, bulgur sau cuscus, migdale, rosii, ulei de masline, marar, suc
de lamaie si fileuri de peste. Ingrediente: 250 ml supă de legume 125 g
bulgur sau cuşcuş 50 g migdale tocate 2 roşii 5 linguri ulei de măsline
2…
Read more »
Read more »
Mousse de frisca
16 August 2011
O
reteta de mousse de frisca din: biscuiti, unt, miere, apa, iaurt,
frisca, foaie de gelatina, zahar vanilat si sirop de capsune.
Ingediente: 200 g biscuiţi simpli 50 g unt 2 linguriţe cu miere apă
pentru mousse: 400 g iaurt 250 ml frişcă lichidă 1 foaie de gelatină 2
pliculeţe cu zahăr vanilat sirop de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre
16 August 2011
O
reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc,
paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt,
faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1
legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de
măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarlotă cu caise
16 August 2011
O
reteta delicioasa de sarlota cu caise din: ricotta, zahar, zahar
vanilat, gelatina, frisca, apa, piscoturi si caise. Ingrediente: 500 g
ricotta 150 g zahar 40 g zahar vanilat 300 g gelatina granule 250 g
frisca lichida 100 ml apa 160 g piscoturi felii de caise pentru decor
Mod de preparare: Puneti intr-un bol…
Read more »
Read more »
Tiramisu la pahar
16 August 2011
O
reteta de tiramisu la pahar din: piscoturi, mascarpone, cafea instant,
rom, frisca, zahar pudra si cacao. Ingrediente: 24 pişcoturi 250 g
mascarpone 250 ml cafea instant rece 4 linguri cu rom/coniac/ whisky 1
cutie mică de frişcă 6 linguri cu zahăr pudră 4-5 linguri de cacao Mod
de preparare: Freaca mascarpone pana devine…
Read more »
Read more »
Frigarui asortate cu salsa de legume
16 August 2011
O
reteta de frigarui asortate cu salsa de legume din: rosii, ardei gras
galben, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, suc de lamaie, ulei de
masline, zahar, ciuperci, ceapa si bacon. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei
gras galben 2 cepe verzi 3 fire patrunjel 2 linguri suc de lamaie sare
piper zahar ulei de masline 400…
Sorbet din fructe de padure
16 August 2011
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe asortate, miere,
mascarpone, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie si sare.
Ingrediente: 400 g fructe asortate 2-3 linguri cu miere 1 cutie cu
mascarpone 200 ml frişcă lichidă 1-2 linguri cu suc de lămâie esenţă de
vanilie sare Mod de preparare: Bate cu…
Read more »
Read more »
Chiftelute simple marinate
16 August 2011
O
reteta de chiftelute marinate din: usturoi, rosii, supa de legume, ulei
de masline, smantana, carne tocata, patrunjel, sare, piper, busuioc si
zahar. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 800 g roşii 4 linguri ulei de
măsline 800 ml supă de legume 1 felie toast 3 linguri smântână 500 g
carne tocată 1 ou 1 lingură…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe si mascarpone
16 August 2011
O
reteta de tort cu fructe si mascarpone din: biscuiti cu cereale,
ciocolata, unt, mascarpone, frisca, branza de vaci, zahar pudra, lapte,
mac, foaie de gelatina, capsune si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g
biscuiti cu cereale 50 g ciocolata 100 g unt pentru umplutura: 1 cutie
mascarpone 200 ml frisca lichida 300 g branza…
Read more »
Read more »
Gnocchi de malai la cuptor
16 August 2011
O
reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa,
usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt. Ingrediente: sare
250 g mălai 500 g roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 4 lingură ulei de
măsline 1 lingură busuioc tocat piper 150 g parmezan ras 50 g unt Mod
de…
Read more »
Read more »
Cheesecake
16 August 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake din: biscuiti cu cereala, crema de
branza, mascarpone, unt, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 400 g
biscuiţi cu cereale 500 g cremă de brânză 1 cutie cu mascarpone 100 g
unt moale 2 pliculeţe cu zahăr vanilat fructe pentru decor Mod de
preparare: Dă biscuiţii prin maşina de tocat…
Read more »
Read more »
Ardei capia cu umplutura
16 August 2011
Se
spală 3 pulpe de pui (a cca 250 g) şi se şterg. Se aşazi într-o oală şi
se toarnă apă, astfel încât să le acopere. Se sărează, se adaugă 2 fire
mentă şi se fierb 45 min., luând spuma care se formează deasupra. Se
taie în două, pe lung, 4 ardei capia roşii, se…
Read more »
Read more »
Prajitura arabeasca
16 August 2011
O
reteta de prajitura arabeasca din: nuci si migdale, seminte de canepa,
cacao, ulei de cocos, miere si smochine. Ingrediente: 1/2 căni cu nuci
şi migdale hidratate 2 linguriţe cu seminţe de cânepă decorticate 1
lingură cu cacao 2 linguri cu ulei de cocos 2 linguri cu miere 100 g
smochine uscate Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de pui afumat cu telina
16 August 2011
Se
curăţă 1 salată eisberg, se taie bucăţi şi se spală. Se curăţă 2 fire
ţelină verde (apio), se spală, frunzele se toacă şi tulpinile se taie
felii. Se lasă să se scurgă 200 g cuburi de ananas (conservă). Se taie
cubuleţe 400 g piept de pui afumat. Se amestecă 1 linguriţă miere cu
sucul…
Read more »
Read more »
Trufe cu mascarpone
16 August 2011
O
reteta delicioasa de trufe cu mascarpone idn: ciocolata, mascarpone,
galbenusuri, coniac si cacao. Ingrediente: 300 g ciocolată 250 g
mascarpone 2 gălbenuşuri 2 linguri cu whisky/coniac cacao Mod de
preparare: Intr-un castron şi pune-l în altul cu apă fierbinte. Amestecă
din când în când şi, dacă este cazul, înlocuieşte apa din castron.
Datorită…
Read more »
Read more »
Cocktail Screw Driver
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Screw Driver din: votca, suc de portocale si o
felie de portocala. Ingrediente: 4 cl votca 16 cl suc de portocale o
felie de portocala Mod de preparare: Punem intr-un pahar de whisky
gheata, apoi turnam deasupra votca si completam cu suc de portocale.
Decoram cu o felie de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sandy Beach
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sandy Beach din: votca, crema de cacao si
lapte. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao
alb) 2 cl lapte Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu
gheata in shaker, apoi se toarna bautura pe gheata intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Chi-Chi Cocktail
15 August 2011
O
reteta simpla de Chi-Chi Cocktail din: votca, crema de cocos, suc de
ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 5 cl votca 2,5 crema de cocos 8
cl suc de ananas o felie de ananas cirese Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna
bautura intr-un pahar de cocktail,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel şi migdale
15 August 2011
O
reteta de rasol de macrou cu peste de patrunjel si migdale din: macrou,
ceapa, morcovi, telina, foi de dafin, otet, piper rosu murat, sare,
patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi si sare.
Carnea macroului conţine omega 3, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu,
vitamina A şi B şi este indicat în dietele…
Read more »
Read more »
Cocktail Arosa
15 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arosa din: campari, whisky scotian, tonic si
cirese. Ingrediente: 4 cl Campari 2 cl whisky scotian tonic cirese Mod
de preparare: Punem tei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, apoi adaugam mai intai Campari-ul si apoi whisky-ul completam cu
tonic. Decoram cu cirese.
Read more »
Read more »
Cocktail Bishop
14 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bishop din: whisky canadian, vermut rosu,
chartreuse verte, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 3
cl Whisky Canadian 1 cl vermut rosu 1 lingurita de Chartreuse Verte suc
de portocale felii de portocale Mod de preparare: Mixam bine cu
gheata cu ingredientele alcoolice in shaker, apoi turna…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu lămâie si afine
14 August 2011
O reteta delicioasa de placinta cu lamaie, afine, oua, zahar, ulei,
praf de copt, faina, lamaie, galbenusuri, praf de budinca, lapte, suc de
lamaie, suc de coacaze. Ingrediente : 4 ouă 7 linguri zahăr 200 ml
ulei 1 plic praf de copt 350 g făină 3 lămâi 2 gălbenuşuri 1 plic praf
budincă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar
14 August 2011
O
reteta de pate de ficat de casa cu nucsoara si ienibahar din: ficatei
de pui, ceapa, vin alb, smantana, faina, ulei de masline, nucsoara,
ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficăţei de pui 1 ceapă 1
ceşcuţă cu vin alb 3 linguri cu smântână 2 linguri cu făină ulei de
măsline nucşoară ienibahar…
Read more »
Read more »
Serbet de coacaze
14 August 2011
O reteta delicioasa de serbet de coacaze, portocala, zahar pudra, suc
de coacaze. Ingrediente: 1 portocală 300 ml suc de coacăze 75 ml zahăr
pudră 150 g coacăze Mod de preparare: Se rade coaja şi se stoarce
sucul de la portocală. Se dă în fiert sucul de coacăze cu zahăr ccva. 5
min.,…
Read more »
Read more »
Cuburi albe cu pere
14 August 2011
O reteta delicioasa de cuburi albe cu pere, sare, oua, faina, praf de
copt, coaja de lamaie, lapte, vin alb, suc de lamaie, miere, gelatina,
nectar de pere, frisca, fistic. Ingrediente: sare 4 ouă 300 g făină 2
linguriţă praf de copt 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 100 ml lapte
Ingrediente umplutura si…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotch Cherry
14 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scotch Cherry din: whisky scotian, cherry
brandy si lime juice. Ingrediente: 5 cl whisky scotian 2 cl Cherry
Brandy 2 cl Lime Juice Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky, peste
cuburi de gehata.
Read more »
Read more »
Tort de pere cu ciocolată
14 August 2011
O reteta delicioasa de tort de pere cu ciocolata, unt, ciocolata
amaruie, oua, zahar, faina, praf de copt, foi de gelatina, branza de
vaci, frisca, cacao. Ingrediente blat: 100g unt 100 g ciocolată amăruie
topită 6 ouă 100 g zahăr 175 g făină 1 linguriţă praf de copt
Ingrediente crema: 4 foi de gelatină…
Read more »
Read more »
Pasta all arrabbiata
14 August 2011
O
reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute,
usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel.
Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g
şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi
1/2 legătură pătrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Caledonian Sunrise
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caledonian Sunrise din: whisky scotian,
siropd e grenadine, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 3
cl whisky scotian 3 cl sirop de grenadine 15 cl suc de portocale o
felie de portocala cirese Mod de preparare: Mixam bine in shaker
whisky-ul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză
13 August 2011
O reteta gustoasa de prajitura cu branza, gem de caise, zahar pudra,
foi de napolitana. Ingrediente: foaie de napolitană 400 g cu gem de
caise 300 g brânză de vaci 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Freci
brânza de vaci cu zahărul. Ungi foaia de napolitană cu gem, deasupra lui
aşezi brânza ajutându-te…
Read more »
Read more »
Pâine cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de paine cu struguri, faina, drojdie, vin alb, oua,
migdale, sare. Ingrediente: 1/2 kg făină 20 g drojdie 1 pahar vin alb
2-3 ouă 100 g unt 200 g boabe de struguri roşii 100 g migdale neprăjite
sare Mod de preparare: Inmoi drojdia într-o jumătate de linguriţă de
apă, o răstorni…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Jose
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu,
lichir de banane si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Borbon Whiskey 2
cl vermut rosu 1 cl lichior de banane coaja de limeta Mod de
preparare: Mixam bine inrgedientele cu gehata, apoi turnam bautura
intr-o cupa de cocktail. Adaugam coaja de…
Read more »
Read more »
Tartă delicioasa cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de tarta cu struguri, faina, unt, zahar, ou, lapte,
zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g unt 100 g zahăr
pudră 1 ou întreg 1 gălbenuş Ingrediente cremă: 11 lapte 4 ouă 150 g
zahăr 100 g făină 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru
aluat, amesteci untul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu grepfrut
13 August 2011
O
reteta simpla de pui cu grepfrut din: piept de pui, grepfrut, vin alb,
unt, ulei si alune caju. Ingrediente: 1 piept de pui 1 grepfrut 1 cană
cu vin alb 1 lingură cu unt 1 lingură cu ulei 100 g alune caju Mod de
preparare: Spală pieptul de pui, taie-lîn două bucăţi, pune-l…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cârnaţi de pleşcoi
13 August 2011
O reteta gustoasa de placinta cu carnati de plescoi, aluat congelat,
ciuperci, chimen, ou. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 1 kg ciuperci
albe 4 cârnaţi de pleşcoi 150 g chimen ou Mod de preparare: Laşi
aluatul să se decongeleze şi, între timp, cureţi ciupercile, le tai
mărunt şi le tragi la tigaie fără ulei.…
Read more »
Read more »
Jambon regal
13 August 2011
O reteta gustoasa de jambon cu cuisoare, miere, sare, piper, ulei.
Ingrediente: 1 pulpă din faţă cu şorici 10 cuişoare 100 g miere sare
piper ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi bine pulpa de porc. Tai
şoriciul în pătrate şi în tăieturi înfigi cuişoare pe toată suprafaţa
cărnii. Presari sare şi piper şi…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în frunze de paltin
13 August 2011
O reteta delicioasa de sarmalute in foi de paltin, carne de miel, orez,
rosii, piper alb, sare, vin alb sec, bors. Ingrediente: frunze de
paltin 500 g came de miel 100 g orez 2 cepe roşii piper alb sare 21 vin
alb sec 11 borş Mod de preparare: Opăreşti cu borş fiert frunzele bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Barett
13 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Barett din: bourbon, galliano si amaretto.
Ingrediente: 2 cl Bourbon 1 cl Galliano 1 cl Amaretto Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gehata in shaker, apoi turnam
intr-un pahar de whisky, peste cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu struguri
13 August 2011
O reteta delicioasa de aripioare de pui, struguri, vin alb sec,
usturoi, bulion de ardei iute, ulei, sare. Ingrediente: 4 aripi de
persoană 100 g bulion de ardei iuţi 1 căpăţînă de usturoi ulei sare 1/2
kg boabe de struguri roşii 1/21 vin alb sec Mod de preparare: Pe
parcursul coacerii, din când în…
Muşchi de porc cu crustă de ierburi
13 August 2011
O reteta delicioasa de muschi de porc cu ulei, cimbru, usturoi, marar,
piper, sare, vin. Ingrediente: 1 bucată muşchi de porc 1 linguriţă ulei 1
linguriţă cimbru proaspăt 2 căţei de usturoi 1 linguriţă mărar 1
linguriţă piper 1/4 linguriţă sare Ingrediente sos: 2 linguri ulei 1
pahar vin Mod de preparare: Cureţi carnea…
Read more »
Read more »
Fasole cu ciolan afumat
13 August 2011
O
reteta gustoasa de fasole cu ciolan afumat, rosii, ceapa rosie,
morcovi, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 ciolan afumat 1/2
kg roşii 4 cepe roşii 1/2 kg morcovi 1 legătură mărar sare Mod de
preparare: Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat dacă e mai veche
de un an. Dacă…
Read more »
Read more »
Caracatita cu ardei gras
12 August 2011
O
reteta de caracatita cu ardei gras din: caracatita, ardei grasi,
lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 caracatiţă (circa 1 kg) 3
ardei graşi galbeni 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod
de preparare: Curăţă caracatiţa, taie-o bucăţi şi pune-o într-o tigaie
să se călească, la foc mic. Intre timp, spală,…
Read more »
Read more »
Meringue de lămâie
12 August 2011
O
reteta de meringue de lamaie din: biscuiti, fresh de lamaie, fresch de
portocale, amidon, unt, zahar si oua. Ingrediente: 200 g de biscuiţi 150
ml de fresh de lămâie 50 ml de fresh de portocale 100 g de amidon 50 g
de unt 200 g de zahăr 4 ouă Mod de preparare: Biscuiţii…
Read more »
Read more »
Focaccia cu roşii şi oregano
12 August 2011
O
reteta de focaccia cu rosii si oregano din: faina, drojdie de bere,
unt, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere 50 g unt sau ulei de
măsline extravirgin sare pentru topping: 2 roşii 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
File de chefal cu risotto, calamari şi flori de dovleac
12 August 2011
O
reteta de file de chefal cu risotta, calamari si flori de dovleac din:
chefali, calamari, orez, dovlecei, flori de dovleac, supa de peste, ulei
de masline extravirgin, usturoi, vin alb, mirodenii, pulpa de rosii si
sare. Ingrediente: 4 chefali 150 g calamari mici 280 g orez 2 dovlecei
mici (zucchini) 8 flori de dovleac…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolata cu zmeura
12 August 2011
O
reteta de parfait de ciocolata cu zmeura din: lapte, zmeura, zahar,
ciocolata, smantana, oua si zahar. Ingrediente: 1 l de lapte 200 g de
zmeură 100 g de zahăr 150 g de ciocolată (peste 70% conţinut cacao) 500 g
de smântână dulce pentru frişcă 4 ouă 7 linguri de zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Lipie cu mozzarella, roşii coapte, şuncă şi busuioc
12 August 2011
O
reteta de lipie cu mozzarella, rosii coapte, sunca si busuioc din:
faina alba, untura, sare, rosii, sunca, mozzarella, busuioc, oregano,
ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 500 g faină albă
3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 3 roşii 100 g şuncă
(prosciutto) 300 g mozzarella 1 legătură busuioc 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Prajitura Negresa
12 August 2011
O
reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar
pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi
250 g nuci 200 g zahăr pudră 100 g unt moale 200 ml lapte 50 g cacao+ 2
linguri 2 linguri cu esenţă de rom Mod de preparare: Da prin masina
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peşte spada la grătar cu garnitura de cartofi noi
12 August 2011
O
reteta de peste spada la gratar cu garnitura de cartofi noi din:
fileuri de peste spada, vin alb, ulei de masline, rozmarin, ardei iute,
lamaie, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel. Carnea peştelui spadă nu
este foarte bogată în vitamine şi săruri minerale, dar este foarte
apreciată datorită gustului delicat. Ingrediente: 4 fileuri peşte…
Read more »
Read more »
Tort de frisca
12 August 2011
O
reteta simpla de tort de frisca din: frisca, foi de gelatina, zahar
pudra, lichior de migdale, ciocolata neagra si cirese. Ingrediente: 1 l
frişcă lichidă 10 foi de gelatină 150 g zahăr pudră cu gust de vanilie
3-4 linguri cu lichior de migdale 100 g ciocolată neagră 1 foaie de
pandişpan cireşe/vişine Mod…
Read more »
Read more »
Somon marinat cu fenicul
11 August 2011
O
reteta de somon marinat cu fenicul din: somon, boabe de piper rosu,
ulei de masline extravirgin, fire de civeta, sare, bulbi de fenicul,
sofran, supa concentrata de legume, usturoi, sare si piper alb.
Ingrediente: 1 somon 2 linguri boabe de piper roşu 2 linguri ulei de
măsline extravirgin câteva frunze de hasmaţuchi câteva frunze…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi boulangere şi dovlecei provensal
11 August 2011
O
reteta delicioasa de Cotlete de miel în crustă de verdeţuri cu cartofi
boulangere şi dovlecei provensal din: cotlete de miel, supa de pui,
cimbru, rozmarin, usturoi, ceapa, cartofi, paine veche, parmezan,
patrunjel, cimbru, coriandru, rozmarin, mustar, dovlecei, rosii cherry,
otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de miel taiate in
jumatate, cu cate…
Read more »
Read more »
Cocktail de vara
11 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail de vara din: ceai de menta, votca, sirop de
zahar, zeama de lamaie, apa plata, lamaie si zahar. Ingrediente: 2 cl
ceai de menta 1 cl votca 1 cl sirop de zahar zeama unei jumatati de
lamaie apa plata o felie de lamaie zahar Mod de preparare: Se
introduce…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu frunze de menta si capsune
11 August 2011
O
reteta de Panna cotta cu frunze de menta si capsune din: smantana,
lapte, zahar, gelatina, zahar vanilat, unt, capsune, sirop de artar si
frunze de menta. Ingrediente: 450 ml de smântână dulce 200 ml de lapte 3
linguri de zahăr 1 lingură de gelatină 2 plicuri de zahăr vanilat 1
lingură de unt 4-5…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu hribi şi cartofi
11 August 2011
O
reteta de studel cu hribi si cartofi din: hribi, cartofi, praz, oua,
parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 200 g hribi 400 g cartofi 1 fir de praz 2 ouă 3 linguri
parmezan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1
crenguţă de cimbru sare şi…
Read more »
Read more »
Saltimbocca alla romana (specialitate italiana)
11 August 2011
O
reteta de Saltimbocca alla romana din: pulpa de vita, cascaval,
prosciutto crudo, ulei, salvie, faina, unt, zahar, vin alb sec, sare si
piper. Ingrediente: 5oo g de pulpă de vită 300 g de caşcaval feliat 300 g
de prosciutto crudo feliat 100 ml ulei 1 crenguţă de salvie proaspătă
2-3 linguri de făină 3…
Read more »
Read more »
Prajitura Buturuga
11 August 2011
O
reteta de prajitura buturuga din: biscuiti, unt, zahar pudra, cacao,
esenta de vanilie, nuci, lapte si ciocolata. Ingrediente: 2 pachete cu
biscuiţi rotunzi 1 pachet cu unt 200 g zahăr pudră 2 linguri cu cacao 1
lingură cu esenţă de vanilie 1 lingură cu esenţă de rom 50 g nuci/alune
măcinate 200 ml lapte…
Read more »
Read more »
Şalău aromat cu garnitură de legume
11 August 2011
O
reteta de salau aromat cu garnitura de legume din: fileuri de salau,
ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, dovlecel, morcov,
telina, ceapa, rosie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de şalău
(100 g fiecare) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri ierburi
aromatice (cimbru, busuioc, pătrunjel) pentru garnitura de legume: 1
dovlecel 1…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie
11 August 2011
O
reteta simpla de fursecuri cu ciocolata si esenta de vanilie din:
ciocolata de menaj, unt, zahar, esenta de vanilie, faina alba, cacao
amara, drojdie uscat, zahar pudra si sare. Ingrediente: 100 g ciocolată
de menaj 60 g unt 55 g zahăr 1 ou 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 120 g
faină albă 15 g…
Read more »
Read more »
Sepie picantă cu roşii
11 August 2011
O
reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii,
vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei
iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob
proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Prajitura Diplomat
11 August 2011
O
reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra,
zahar vanilat, cirese, coniac si migdale. Ingrediente: 24 pişcoturi 1
pachet cu unt 400 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră 3 plicuri cu zahăr
vanilat 200 g cireşe/vişine 100 ml rom/coniac 50 g nucă/migdale Mod
de preparare: Curăţă fructele de sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Prăjiturele moi cu castane
11 August 2011
O
reteta de prajiturele moi cu castane din: lapte, unt, zahar, oua,
faina, castane glasate, lamaie, drojdie si praf de sare. Ingrediente:
200 ml lapte 200 gunt 240 g zahăr 4 ouă 260 g faină albă 100 g castane
glasate 1 lămâie 1/2 plic de drojdie un praf de sare Mod de preparare:
Bate…
Read more »
Read more »
Pulpă de pui îmbrăcată în bacon
11 August 2011
O
reteta de pulpa de pui imbracata in bacon din: pulpa de pui, felii de
bacon, cartofi, morcov, ardei rosu, ciuperci, ceapa verde, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 pulpă mare de pui 2 felii bacon 4 cartofi
potriviţi 1/2 morcov 1/2 ardei roşu 2 ciuperci 1 fir de ceapă verde sare
piper ulei …
Read more »
Read more »
Tartă cu dovleac şi cicoare
11 August 2011
O
reteta de tarta cu dovleac si cicoare din: faina alba, margarina, apa,
sare, unt, dovleac, cicoare rosie, mazare, seminte de pin, seminte de
floarea soarelui, ceapa, ulei de masline extravirgin, ou, sare si piper.
Ingrediente: 100 g faină albă 125 g margarină 50 ml apă sare pentru
aluatul de tartă: 200 g faină albă …
Read more »
Read more »
Lasagna traditioanala
11 August 2011
O
reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii,
lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa
rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc.
Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500
g de carne tocată de vită 500 g…
Read more »
Read more »
Bulete de orz cu cremă cappuccino
11 August 2011
O
reteta de bulete de orz cu crema cappucino din: orz decorticat, zahar,
lapte, pastaie de vanilie, cozonac, ulei de floarea soarelui, smantana,
cadea espresso si zahar. Ingrediente: 200 g orz decorticat 50 g zahăr
300 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 30 g cozonac ulei de
floarea-soarelui pentru prăjit pentru cremă: 40 ml…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui în aluat
11 August 2011
O
reteta de tocanita de pui in aluat din: suc de rosii, ulei de masline,
usturoi, galbenus, lapte, foaie de dafin, ienibahar boabe, piper boabe,
coriandru boabe, sare, oregano, faina, apa, drojdie uscata, sare, zahar
si ulei. Ingrediente: 1 cană cu suc de roşii 2 linguri cu ulei de
măsline 1/2 căpăţână de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Creveţi cu şofran şi vin alb
11 August 2011
O
reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin
alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g cozi de creveţi 40 g unt 1 pahar vin alb 2 linguriţe
şofran 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde sare şi piper
Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Barbara
11 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Barbara din: creme de cacao, votca si frisca.
Ingrediente: 2 cl Creme de Cacao (lichior de cacao brun) 2 cl votca 2
cl frisca lichida proaspata Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Pasta alla carbonara
11 August 2011
O
reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti,
parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde
bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de
parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper Mod de preparare: Baconul se
prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui picant
11 August 2011
O
reteta de pui picant din: pulpe dezosate, ciuperci, rosii, ardei gras,
vin, orez, salam uscat, usturoi, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 500 g
pulpe dezosate 6 ciuperci, 500 g roşii 1 ardei gras roşu 1 cană cu vin 1
ceşcuţă cu orez 100 g salam uscat picant 2 fire de usturoi 1 legătură
de…
Read more »
Read more »
Risotto cu fructe de mare
11 August 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu fructe de mare din: supa de legume,
creveti decorticati, scoici, inele de calamar, midii, orez alb, rosii,
parmezan, usturoi, ulei de masline, telina, morcovi, bulion, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: 500 ml supă de legume 300 g creveţi
decorticaţi 250 g scoici 250 g inele de calmar 50…
Biscuiţi fragezi umpluţi cu ciocolată
11 August 2011
O
reteta de biscuiti fragezi umpluti cu ciocolata din: faina, oua,
galbenus, unt, zahar, zahar vanilat, portocala, ciocolata menaj,
smantana si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş
130 g unt 120 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 portocală pentru
umplutură: 200 g ciocolată menaj 150 ml smântână dulce pentru…
Read more »
Read more »
Focaccia cu şofran şi crustă de dovlecei
11 August 2011
O
reteta de focaccia cu sofran si cruste de dovlecei din: faina, drojdie
de bere, sofran, unt sau ulei de masline extravirgin, dovlecei, masline
negre, sare si piper. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie de bere
50 g unt sau ulei de măsline extravirgin 1 plic şofran sare pentru
topping: 3 dovlecei (zucchini)…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu cremă, căpşuni şi mentă
11 August 2011
O
reteta de buseuri cu crema, capsuni si menta din: foitaj, ou, iaurt
slab, zahar pudra vanilat, smantana, cacao, capsuni, menta, zahar si
cacao. Ingrediente: 1 pachet de foitaj 1 ou pentru cremă: 200 g iaurt
slab 1 lingură zahăr pudră vanilat 50 ml smântână dulce 1 linguriţă
cacao pentru căpşuni: 250 g căpşuni 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dorada cu legume în folie de aluminiu
11 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu
din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina,
patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în
funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât
creşte şi timpul de coacere. Dorada este un peşte slab…
Read more »
Read more »
Caracatiţă friptă, cu ardei şi cartofi în sos dulce-acrişor
11 August 2011
O
reteta de caracatita fripta, cu ardei si cartofi in sos dulce acrisor
din: caracatita, ghimbir, usturoi, lamaie, ulei de masline extravirgin,
ierburi aromatice, ardei grasi, zahar, otet din vin rosu, sare, cartofi
si frunze de coriandru. Ingrediente: caracatiţă (circa 1 kg) 10 g
ghimbir proaspăt 3 căţei de usturoi 1 lămâie 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pita umpluta cu pui
11 August 2011
O
reteta de pita umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi,
vin, frunze de salata, faina, drojdie, zahar, apa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 3-4 cepe 2 ardei graşi galbeni 1 ceşcuţă
cu vin frunze de salată pentru aluat: 600 g făină 1 cub de drojdie 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi pricomigdale
11 August 2011
O
reteta de tarta cu pere si pricomigdale din: faina, zahar, zahar
vanilat, unt, galbenusuri, sare, amidon, lapte, pricomigdale, amaretto,
pere, unt, vin alb, cacao amara si scortisoara. Ingrediente: 250 g faină
albă 100 g zahăr 120 g unt 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri un praf
de sare pentru cremă: 150 g zahăr 80…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe şi mascarpone
11 August 2011
O
reteta de tarta cu fructe si mascarpone din: lapte, faina, unt, zahar,
migdale, galbenusuri, lamaie, drojdie, portocala, scortisoara, zmeura,
afine, fragi, mascarpone, zahar pudra, nectarine, albusuri, zahar pudra,
unt si menta. Ingrediente: 100 ml lapte 180 g faină albă 150 g unt 150 g
zahăr 50 g migdale 3 gălbenuşuri 1 lămâie 1 plic…
Read more »
Read more »
Tartelete cu cacao umplute cu ricotta şi pere
10 August 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu cacao umplute cu ricotta si pere din:
faina, zahar, unt, oua, zahar vanilat, cacao amara, pere, vin spumant,
ricotta, zahar pudra si fulgi de porumb. Ingrediente: 200 g faină albă
100 g zahăr 80 g unt 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 3 linguri cacao amară
pentru pere: 2…
Read more »
Read more »
Şalău pe piure de ţelină şi năut, cu sos de orez
10 August 2011
O
reteta de salau pe piure de telina si naut, cu sos de orez din: file de
salau, ulei de masline, unt, lamaie, sare, naut, telina, supa
concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, orez, ceapa, praz,
vin alb, lapte, mascarpone, sofran si patrunjel. Ingrediente: 600 g file
de şalău 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac şi ricotta
10 August 2011
O
reteta de tarta cu spana si ricotta din: spanac, frunze de sfecla,
ricotta, ou, parmezan, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare si
piper. Ingrediente: 300 g spanac 300 g frunze de sfeclă 200 g ricotta 1
ou 3 linguri parmezan 3 linguri ulei de măsline extravirgin nucşoară
sare şi piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Night Shadow
10 August 2011
O
reteta simpal de Cocktail Night Shadow din: bourbon whiskey, vermut
rosu, suc de portocale, chartreuse verte si o felie de lamaie.
Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl vermut rosu 1 cl suc de portocale
1 cl Chartreuse Verte o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele cu gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Tarta cu ficatei de pui
10 August 2011
O
reteta de tarta cu ficatei de pui din: faina, ou, unt, lapte, sare,
ficatei de pui, ciuperci, ceapa, paine, lapte, oua, ulei si sare.
Ingrediente: 200 g cascaval pentru aluat: 200 g făină 1 ou 75 g unt 1
lingură cu lapte sare pentru umplutura: 1 kg ficăţei de pui 200 g
ciuperci 2…
Read more »
Read more »
File de doradă cu ghimbir
10 August 2011
O
reteta de file de dorada cu ghimbir din: dorada, ghimbir, lamaie,
seminte de anason, ulei de masline extravirgin, sare, cartofi, praz,
patrunjel, piper, adive si zahar. Ingrediente: 2 dorade (câte 400 g
fiecare) 40 g ghimbir proaspăt 1 lămâie 1 linguriţă seminţe de anason 4
linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru cartofi: 250…
Read more »
Read more »
Minestrone (supa de legume)
10 August 2011
Pornind
de ladenumirea iniţială de minestra (supă de legume), termenul
minestrone a fost creat pentru a defini întocmai tradiţia poporului
italian. Deşi este o adevărată simfonie de gusturi, minestrone
reprezenta mâncarea omului de rând, simplu, chiar sărac. O reteta de
minestrone din: parmezan, fasole alba, fasole verde, gnocchi, rosii,
morcovi, cartofi, ceapa, telina, pastarnac, bulion,…
Read more »
Read more »
Tartă cu migdale şi ciocolată
10 August 2011
O
reteta de tarta cu migdale si ciocolata din: faina alba, zahar, unt,
oua, cacao amara, drojdie, lamaie, migdale, unt, vin marsala si fulgi de
ciocolata. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 2 ouă 1
lingură cacao amară 1 plic drojdie 1 lămâie pentru umplutură: 250 g
migdale 150 g…
Read more »
Read more »
Salată Caprese
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata caprese din: mozzarella, rosii,
ulei de masline extravirgin, busuioc verde, piper si oua. Reteta
emblematica pentru traditia culinara italiana care reuseste sa
cucereasca de fiecare data. Ingrediente: 250 g de mozzarella proaspătă 4
roşii 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de busuioc
verde piper proaspăt…
Read more »
Read more »
Tartă de lămâie şi caise
10 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou,
lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri.
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lamaie 1 pliculet de amoniu
250 g faina crema: 300 ml lapte 50 g amidon 100 g zahar 50 g unt 2
galbenusuri…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi
10 August 2011
O
reteta simpla de focaccioa de cartofi din: gris, faina alba, cartofi,
drojdie de bere, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, parmezan,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g griş foarte fin 200 g faină
albă 150 g cartofi 400 ml apă 15 g drojdie de bere pentru topping: 500 g
roşii cherry 4-5 1inguri…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere si ricotta
10 August 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu mere si ricotta din: lapte, faina alba,
unt, oua, ricotta, stafide, oua, mere, miere, scortisoara, zahar pudra
si suc de mere. Ingrediente 450-500 ml lapte 180 g faină albă 50 g unt 2
ouă pentru umplutură: 300 g ricotta 160 g unt 120 g stafide 2 ouă 800
g…
Read more »
Read more »
Pui rusesc
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui rusesc din: pui, morcovi, telina,
vin alb, patrunjel, ulei de masline, boia, sos de soia si sare.
Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 ţelină mică 400 ml vin alb 1/2 lămâie 1
legătură de pătrunjel 4 linguri cu ulei de măsline 1 linguriţă cu boia 1
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Sepie cu mazăre şi pastramă de vită
10 August 2011
O
reteta de sepie cu mazare si pastrama de vita din: boabe de mazare,
sepii, pastrama de vita, usturoi, ceapa, ardei iute, supa de legume,
ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Sepia este una
dintre moluştele care suportă foarte bine congelarea. Pentru a prepara
sepie este necesar, înainte de toate, să i se…
Read more »
Read more »
10 Cocktailuri delicioase
10 August 2011
O
selectie de 10 Cocktailuri delicioase perfecte pentru orice anotimp: O
reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec
si cirese. O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian,
miere si coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail Horizon din:
bourbon whiskey, rom alb, siropd e grenadine si suc…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pui şi anghinare
10 August 2011
O
reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare,
ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente:
200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline
extravirgin apă sare şi piper pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui impanate
10 August 2011
O
reteta de pulpa de pui impanate din: pulpe de pui, lamai, ceapa verde,
patrunjel, usturoi, ceapa, rosii, vin alb, ulei, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1
legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml
vin alb ulei…
Read more »
Read more »
Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale
10 August 2011
O
reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba,
zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin,
dulceata de caise, scortisoara si albus. Ingrediente: 300 g faină albă 1
albuş 2 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri lapte pentru umplutură: 6-7
pricomigdale (amaretti) 2 mere 72 pere 50…
Read more »
Read more »
Scoici în sos de vin
10 August 2011
O
reteta de scoici in sos de vin din: scoici, unt, ulei de masline, vin
alb, ceapa rosie, frunze de dafin, busuioc, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de scoici 50 g de unt 30 ml de ulei măsline 250 ml de
vin alb 1 ceapă roşie 4-5 căţei de usturoi 1 frunză de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Hamburger cu salată de rucola
10 August 2011
O
reteta delicioasa de hamburger cu salata de rucola din: fileuri de
halibut, cascaval, pesmet, ou, ulei de floarea soarelui, patrunjel,
sare, rucola, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Peştele halibut
este foarte sănătos, gustos şi bogat în proprietăţi nutritive. Este un
peşte versatil care se pretează cu uşurinţă la diverse preparate. E…
Read more »
Read more »
Păstrăvi la grătar cu rosii cherry si ceapa verde
10 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pastravi la gratar cu rosii cherry si
ceapa verde din: pastravi, lamai, ulei de masline, rosii cherry,
patrunjel, ceapa verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi 3
lămâi 2 linguri de ulei de măsline 10 roşii cherry 1 legătură de
pătrunjel 1 legătură de ceapă verde 7-8 cartofi…
Read more »
Read more »
Cozonac rustic cu pere aromat cu scorţişoară
10 August 2011
O
reteta de cozonac rustic cu pere aromat cu scortisoara din: faina, oua,
drojdie de bere, zahar, apa, scortisoara, unt, pere si un ou.
Ingrediente: 500 g faină albă 5 ouă 1/2 cub drojdie de bere 270 g zahăr
100 ml apă 2 linguri scorţişoară pulbere 150 g unt 2 pere mai tari
pentru uns:…
Read more »
Read more »
Focaccia de cartofi cu rozmarin
10 August 2011
O
reteta delicioasa de focaccia de cartofi cu rozmarin din: faina, apa,
cartofi, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rozmarin
si sare. Ingrediente: 350 g faină albă 200 ml apă 100 g cartofi 1/2 cub
drojdie de bere 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr 1
crenguţă rozmarin sare fină sare…
Read more »
Read more »
Tartă cu migdale dulci şi amare
10 August 2011
O
reteta de tarta cu migdale dulci si amare din: faina alba, unt, zahar,
galbenusuri, migdale dulci, zahar, migdale amare, oua, albusuri si zahar
pudra. Ingrediente: 400 g faină albă 200 g unt 100 g zahăr 2
gălbenuşuri pentru umplutură: 1 1 apă 250 g migdale dulci 250 g zahăr
4-5 migdale amare 2 ouă…
Read more »
Read more »
Tarta simpla
10 August 2011
O
reteta de tarta din: faina alba, zahar, unt, ou, drojdie, sare, zahar,
seminte de pin, zahar vanilat, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente:
300 g faină albă 150 g zahăr 150 g unt 1 ou 1 plic drojdie un praf de
sare pentru umplutură: 150 g zahăr 50 g făină albă 25
Cocktail Alice
10 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Alice din: whisky scotian, cassis, vermut sec
si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl Cassis 2 cl vermut sec
cirese Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in
shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Decoram cu cirese
de cocktail.
Read more »
Read more »
Fileuri de chefal cu mac şi spumă de ardei gras
10 August 2011
O
reteta de fileuri de chefal cu mac din: fileuri de chefal, faina,
seminte de mac, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras,
galbenusuri, smantana dulce, morcovi, dovlecei, unt, coacaze si zahar.
Ingrediente: 8 fileuri de chefal (circa 60 g fiecare) 3 linguri faină
albă 4 linguriţe seminţe de mac 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ce mâncăm după ce trecem de 30 de ani
10 August 2011
Simţul
gustului şi nevoia de a bea apă scad o dată cu vârsta, iar aceasta duce
la greşeli de alimentaţie. Bananele, broccoli, uleiul de soia şi de
canola ar trebui să facă parte frecvent din dieta celor trecuţi de prima
tinereţe. Pe măsură ce organismul îmbătrâneşte, regulile de dietă se
schimbă sau devin mai stricte.…
Read more »
Read more »
Ştrudel uşor cu mere
10 August 2011
O
reteta simpla de strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere,
scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara,
stafide, lamaie, unt si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 200
ml lapte 1 lingură miere 3 linguri apă 1 linguriţă scorţişoară pulbere
20 g unt sare pentru umplutură: 2 mere 1 lingură…
Read more »
Read more »
Lipie crocantă cu salată de crab şi vinete
10 August 2011
O
reteta de lipie crocanta cu salata de crab si vinete din: faina,
untura, sare, salata verde, carne de crab, vinere, rosii cherry, ulei de
masline extravirgin, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500
g faină albă 3 linguri untură apă sare pentru umplutură: 1 salată
verde 200 g carne de crab (conservă sau congelată)…
Read more »
Read more »
Cum se curata pestele
10 August 2011
Cu
rare excepţii, aripioarele, solzii şi măruntaiele peştelui trebuie
îndepărtate. în consecinţă, ai nevoie de o foarfecă ascuţită pentru
tăierea aripioarelor şi pentru eviscerare, precum şi de un cuţitaş
pentru îndepărtarea oaselor. Incepe cu aripioarele: cea dorsală s-ar
putea să-ţi dea ceva bătaie de cap, aşa că taie de jur împrejur, până
dai de oasele…
Read more »
Read more »
DIETA cu lămâie
9 August 2011
Kilogramele
în plus sunt o sursă de stres. Dieta cu lamaie vă ajută să slăbiţi
rapid, dar şi să vă detoxifiaţi corpul. Suc de lamaie Bea un pahar de
suc de lămâie cu apă călduţă imediat ce te trezeşti dimineaţa (3-4
linguri de suc la un pahar de apă) şi ia micul dejun peste o…
Read more »
Read more »
Terrină delicioasa de somon
9 August 2011
O
reteta simpla de terrina delicioasa de somon din: somon curd file,
somon afumat, smantana, faina, unt, lamaie, oua, marar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de somon crud file 300 g de somon afumat 200 ml de
smântână 100 g de făină 100 g de unt 1 lămâie 6 oua 1 legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolată şi castane glasate
9 August 2011
O
reteta de sufleu de ciocolata si castane glasate din: ciocolata de
menaj, castane glasate, lapte, migdale, zahar, oua si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 150 g castane glasate 150 ml lapte
20 migdale 2 linguri zahăr 4 ouă pentru decor: zahăr pudră Mod de
preparare: Incălzeşte cuptorul la 180° C.…
Read more »
Read more »
Tartă de susan cu piure de vinete şi dovlecei
9 August 2011
O
reteta de tarta de susan cu piure de vinete si dovlecei din: faina
alba, ulei de susan, seminte de susan, drojdie, vanata, dovlecei, ceapa
verde, ulei de masline extravirgin, parmezan, albusuri, supa de legume,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 220 g faină albă 1 lingură ulei de
susan 2 linguri seminţe de susan 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Mr. Bear
9 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si coaja
de lamaie. Ingrediente: 4 cl Whisky canadian 1 cl miere coaja de lamaie
Mod de preparare: Mixam bine in shaker cu cuburi de gehata whisky-ul
cu miere, apoi razuim coaja de lamaie si servim cu cuburi de gheata
intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Perişoare în sos de roşii
9 August 2011
O
reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de pui, felii de paine,
oua, ceapa, orez, ardei gras, rosii, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui 2 felii de pâine 2 ouă 3 cepe 1
lingură cu orez 1 ardei gras 500 g roşii 1 legătură de pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Frigărui colorate
9 August 2011
O
reteta de frigarui colorate din: muschi de vita, ardei grasi, ardei
capia, dovlecel, ridichi, rosii cherry, cepe rosii, ulei, otet balsamic,
sos worchesterhire, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muschi
de vita 2 ardei grasi 2 ardei capia 1 dovlecel 4 ridichi 10 rosii
cherry 2 cepe rosii pentru marinare: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tartă cu miere, iaurt şi fructe
9 August 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu miere, iaurt si fructe din: faina alba,
unt, ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe,
scortisoara, nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină
albă 150 g unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere
120 g stafide 200 g iaurt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi salată verde
9 August 2011
O
reteta de placinta cu dovlecei si salata verde din: faina alba, unt,
ou, zahar, oua, miere, stafide, iaurt, piure de fructe, scortisoara,
nucsoara si zahar pudra vanilat. Ingrediente: 250 g faină albă 150 g
unt 1 ou 2 linguri zahăr pentru umplutură: 2 ouă 170 g miere 120 g
stafide 200 g iaurt 200…
Read more »
Read more »
Drob cu carne de pui
9 August 2011
O
reteta simpla de drob cu carne de pui din: carne de pui, morcov, ardei,
ceapa verde, ciuperci, ou, bacon, sare si piper. Ingrediente: 700 g
carne de pui 1 morcov 1/2 ardei 2 fire ceapă verde 3 ciuperci 1 ou 3 ouă
fierte 4 felii de bacon sare piper Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Vinete cu mozzarella gratinate
9 August 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu mozzarella gratinate din: mozzarella,
iaurt gras, parmezan, ulei de masline, vinete, dovlecel, rosii, oua,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 250 g de mozzarella 200 g de iaurt
gras 100 g de parmezan 3 linguri de ulei de măsline 3 vinete fără
sâmburi 2 dovlecei 3 roşii 3 ouă 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute la cuptor cu sos
9 August 2011
O
reteta de chiftelute la cuptor cu sos din: pulpa de porc slaba, marar,
usturoi, oua, sare, piper si bulion. O reteta delicioasa. Ingrediente: 1
kg pulpa de porc slaba 1 legatura marar 1 capatana usturoi 3 oua Sare
Piper bulion Mod de preparare: Se toaca carnea de porc. Se toaca marunt
mararul si se…
Read more »
Read more »
Focaccia cu mălai şi pancetta
9 August 2011
O
reteta delicioasa de foccacia cu malai si pancetta din: faina alba,
drojdie, unt sau ulei de masline, sare, malai, pancetta, ierburi
aromatice si sare. Ingrediente: 500 g faină albă 25 g drojdie 50 g unt
sau ulei de măsline extravirgin sare pentru topping: 100 g mălai 150 g
pancetta (sau bacon) 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tort de pere şi ciocolată
9 August 2011
O
reteta de tort de pere si ciocolata din: pere, galbenusuri, albusuri,
zahar, cacao amara, mascarpone, faina alba si drojdie. Ingrediente: 3
pere 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 110 g zahăr 35 g cacao amară 250 g
mascarpone 100 g faină albă 1/2 plic drojdie Mod de preparare: Curăţă
perele de coajă, scoate-le cotoarele, taie-le…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
9 August 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa,
sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare,
otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa
morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei Mod de
preparare: Se pune intr-o ala…
Read more »
Read more »
Pastrama de pui
9 August 2011
O
reteta de pastrama de pui din: piept de pui, sare, zahar, foi de dafin,
apa, boabe de ienibahar, piper negru, miere, ulei de masline, sos de
soia, boia de ardei si piper negru. Ingrediente: piept de pui 1 lingură
cu sare 1 lingură cu zahăr 1 foaie de dafin 300 ml apă câteva boabe…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac şi sos de roşii
9 August 2011
O
reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac
verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic,
miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în
prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită
betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus,
este benefic pentru femeile însărcinate…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi cu ficăţei de pui
9 August 2011
O
reteta delicioasa de placinta de cartofi cu ficatei de pui din:
cartofi, unt, lapte, sare, piper, nucsoara, cas, suc de rosii, masline,
ficatei de pui, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
noi 50 g unt 200 ml lapte sare piper nucşoară 100 g caş proaspăt 100 ml
suc roşii câteva măsline…
Read more »
Read more »
Tort de morcovi, ciocolată şi nucă de cocos
9 August 2011
O
reteta delicioasa de tort de morcovi, ciocolata si nuca de cocos din:
faina, faina de cocos, zahar, morcovi, ciocolata umpluta cu crema de
cocos, ulei de floarea soarelui, lapte, oua, zahar vanilat, zahar pudra
si fulgi de cocos. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de cocos
150 g zahăr 150 g morcovi…
Read more »
Read more »
Pizza lacto-vegetăriană
9 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza lacto-vegetariana din: faina, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, linte verde, sos de rosii,
dovlecei, ceapa verde, mozzarella, cascaval afumat sau branza scamorza,
sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Horizon
9 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Horizon din: bourbon whiskey, rom alb, siropd
e grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl bourbon Whiskey 2 cl
rom alb 2 cl sirop de grenadine 6 cl suc de portocale Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata romul si siropul de grenadine in shaker,
si turnam bautura…
Read more »
Read more »
Despre carne de pui
9 August 2011
E
carnea cu care începem diversificarea în alimentarea micuţilor noştri –
iar asta, pentru că nu conţime grăsine în interiorul sau între fibrele
musculare şi are toţi nutrienţii esenţiali necesari alimentaţiei. Nu tot
ce ne oferă puiul este însă sănătos. Deşi are un gust grozav,
indiferent de procedeul gastronomic la care este supusă (prăjită, la…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos Riesling
9 August 2011
O
reteta delicioasa de piept de curcan cu sos Riesling din: piept de
curcan, vin alb sec, ulei, apa minerala, unt, usturoi, unt sau pasta de
trufe, lamaie, tarhon, zahar, sos worchestershire, sos de soia, cimbru,
sare si piper. Pieptul de curcan este recomandat pentru cresterea
imunitatii. Ingrediente: 750 g de piept de curcan dezosat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă cremă de dovlecel
9 August 2011
O
reteta de supa crema de dovlecel din: dovlecel, patrunjel, leustean,
usturoi, ulei de masline, cartofi, ceapa, lamaie si apa. O variantă
cremoasă şi răcoritoare pentru zilele de post ale săptămânii. Se poate
savura atât rece, cât şi caldă, fiind la fel degustoasă. Ingrediente:
700 g de dovlecel 1 legatura de patrunjel 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Tartă cu piersici
9 August 2011
O
reteta simpla de tarta cu piersici din: oua, zahar, lapte, faina, unt,
piersici, praf de copt, zahar vanilat si lamaie. O singură piersică
înseamnă necesarul de vitamina C pentru o zi. Ingrediente: 3 oua 150 g
zahar 200 ml de lapte 250 g de faina 20 g unt 5 piersici mari 1 praf de…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu mentă
9 August 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui,
dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc,
pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel 1
ceapă medie 2-3 căţei de usturoi 5-6 frunze de mentă proaspătă 1 ou
miezul a 2 felii de pâine…
Read more »
Read more »
Supa rece de ardei gras si sfecla
9 August 2011
O
reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa,
apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra,
sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua
sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana
de…