Retete de Paste:
Supa rece de ardei gras si sfecla
9 August 2011
O
reteta de supa rece de ardei gras si sfecla din: ardei gras, ceapa,
apa, supa clara de pui sau de legume, zeama de lamaie, branza de capra,
sare, piper si felii de lamaie. Ingrediente: trei ardei grasi rosii doua
sfecle rosii medii doua cepe medii o lingura de ulei de masline o cana
de…
Read more »
Read more »
Tartă de castane şi ciocolată
9 August 2011
O
reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt,
zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone.
Ingrediente: 1 ou 150 g zahăr 350 g faină albă 80 g unt 1 plic zahăr
vanilat pentru umplutură: 800 g castane 100 g zahăr 300 ml lapte 250 g
ciocolată de menaj…
Read more »
Read more »
Suc de pere si menta
9 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de suc de pere si menta din: pere, menta si
miere. Ingrediente: pere menta miere Mod de preparare: Pui in
storcator trei pere mari. Adaugi menta si mierea si rezultatul este
delicios.
Read more »
Read more »
Dovleceii – beneficii pentru sănătate
9 August 2011
Sunt
o sursă excelentă de vitamina A şi C, luteină, acid folic şi potasiu,
toate atât de necesare bunei funcţionări a organismului. Totodată, un
dovlecel mediu are doar 25 de calorii şi nu conţine deloc colesterol sau
grăsimi saturate, ca e o opţiune perfectă pentru cei care ţin cură de
slăbire.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu salata de rosii si castraveti
9 August 2011
O
reteta de pulpa de porc la cuptor din: pulpa de porc, usturoi, sare,
piper, chili, bulion, rosii si castraveti. Ingrediente: 1 bucata pulpa
de porc aproximativ 2 kg 1 capatana usturoi sare piper chili bulion 3
rosii 4 castraveti Mod de preparare: Se cresteaza pulpa de porc, se
sarea si pipereaza e ambele parti,…
Read more »
Read more »
Rulou de viţel cu sparanghel
8 August 2011
O
reteta delicioasa de rulou de vitel cu sparanghel din: pulpa de vitel,
prosciutto, sparanghel, mozzarella, paine toast, ulei de masline
extravirgin, amidon, vin alb, usturoi, patrunjel, unt, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpă de viţel (o felie întreagă) 80 g prosciutto
(şuncă, kaiser) 500 g sparanghel 125 g mozzarella 30 g pâine toast…
Read more »
Read more »
Chec de dovlecei cu nuci si stafide
8 August 2011
O
reteta simpla de chec de dovlecei cu nuci si stafide din: unt, zahar,
oua, dovlecei, mar, faina, sare, praf de copt, scortisoara, nuci, alune
si stafide. Ingrediente: 200g de unt moale 200g de zahăr 2 ouă 150 g de
dovlecei (doi dovlecei mici sau unul mare) 1 măr mic 200 g de făină 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Guiliana Crust
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Guiliana Crust din: whisky scotian, drambuie,
vermut sec si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl
Drambuie 1 cl vermut sec 2 cl suc de portocale Mod de preparare:
Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi strecuram bautura
intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui cu cartofi si ou la cuptor
8 August 2011
O
reteta de ficatei de pui cu cartofi si ou la cuptor din: ficatei de
pui, ceapa, cartofi, oua, faina, lapte, patrunjel si ulei. Ingrediente:
350 g ficăţei de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură cu făină 5
linguri cu lapte 1 legătură de pătrunjel 50 ml ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de mere
8 August 2011
O
reteta de tarta cu crema de mere din: faina, unt, zahar, albus, lamaie,
sare, mere, zahar, scortisoara, drojdie si ou. Ingrediente: 330 g faină
albă 200 g unt 100 g zahăr 1 albuş 1/2 lămâie un praf de sare pentru
umplutură: 5 mere 100 ml apă 100 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară pulbere
1/2…
Read more »
Read more »
Curry delicios de pui
8 August 2011
O
reteta delicioasa de curry de pui din: piept de pui, bulion, fulgi de
migdale, stafide, iaurt, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, seminte de
chimen, praf de chili, cardamon, scortisoara, busuioc verde, ardei iute,
ulei de masline, sare si piper. O reţetă tradiţională indiană.
Ingrediente: 500 g de piept de pui, tăiat bucăţi loo g de…
Read more »
Read more »
Farfait cu fructe de vară
8 August 2011
O
reteta delicioasa de farfait cu fructe de vara din: smantana, zahar,
biscuiti, capsune, mure si miere. Ingrediente: 300 ml de smântână dulce
100 g de zahăr 12 biscuiţi 400 g de căpşune 300 g de mure 4 linguri de
miere Mod de preparare: Smântână şi zahărul se bat până când se obţine
o…
Read more »
Read more »
Salată în coajă de avocado
8 August 2011
O
reteta de salata in coaja de avocado din: rosii cherry, avocado, lamai,
ceapa verde, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, salata verde,
creveti jumbo, sare si piper. Ingrediente: 200 g de roşii cherry 2
avocado 2 lămâi 1 ceapă verde 1 lingură de oţet balsamic 2 linguri de
ulei de măsline frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu boia iute şi must
8 August 2011
O
reteta de tort de ciocolata cu boia iute si must din: ciocolata de
menaj, unt, zahar, oua, must, boia iute si cacao amara. Ingrediente: 300
g ciocolată de menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6 linguri must 1/2
linguriţă boia iute pentru decor: cacao amară Mod de preparare:
Topeşte la…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu farfalle si piept de pui
8 August 2011
O
reteta simpla de salata calda cu farfalle si piept de pui din: piept de
pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci,
patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de pui
250 g paste farfalle (fundiţe) 8-10 roşii cherry 1 mână de rucola 1
dovlecel 1 conservă cu ciuperci feliate 1…
Read more »
Read more »
Cocktail de creveţi în stil mexican
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail de creveţi în stil mexican din: creveti
decorticati, ulei de masline, rosii, avocado, lamai verzi, ardei iute,
leustean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g de creveţi
decorticaţi 50 ml de ulei de măsline 8 roşii 1 avocado 4 lămâi verzi 1-2
ardei iuţi 1 legătură de leuştean 2 linguri…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu cuşcuş
8 August 2011
O
reteta de dovlecei la cuptor cu cuscus din: dovlecei, cuscus, stafide,
nuci, alune de padure, nuci caju, migdale, supa de legume, sare si
smantana. Ingrediente: 3 dovlecei 100 g cuscus 1 mana de stafide 1 mana
amestec de nuci, alune de padure, nuci caju si migdale decojite 200 ml
supa din legume sare smantana…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si busuioc
8 August 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume si busuioc din: piept de pui, ceapa,
rosii, praz, usturoi, morcov, ardei gras, suc de rosii, sare, piper,
ulei si busuioc. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapă 2-3 roşii 1 fir de
praz 3- 4 căţei de usturoi 1 morcov 1 ardei gras 1 ceaşcă de suc…
Read more »
Read more »
Cocktail Between The Border
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Between The Border din: votca si southern
comfort. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl Southern Comfort Mod de
preparare: Mixam lung ingredientele cu gheata in shaker si servem cu
gehata in pahar de cocktail, racit.
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu şuncă şi dovlecei
8 August 2011
O
reteta de budinca de orez cu sunca si dovlecei din: orez, dovlecei,
unt, sunca, parmezan, pesmet, ulei de masline si usturoi. Ingrediente:
300 g orez 400 g dovlecei (zucchini) 50 g unt 120 g şuncă (kaiser,
bacon, prosciutto) 120 g parmezan ras 3 linguri pesmet 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 căţel usturoi…
Read more »
Read more »
Suc de caise cu zmeură
8 August 2011
O
reteta simpla de suc de caise cu zmeura din: caise, zmeura si zahar
brun. Ingrediente: 500 g caise 500 g zmeura zahar brun Mod de preparare:
Storc 500 de grame de caise zemoase şi încă 500 de zmeură. Adaugi un
pic de zahăr brun si iese un suc delicios.
Read more »
Read more »
Vinete cu piept de pui
8 August 2011
O
reteta simpla de vinete cu piept de pui din: vanata, piept de pui,
cascaval, sunca, sos de rosii, ulei de masline, oregano, sare si piper.
Ingrediente: 1 vânătă 300 g piept pui 100 g caşcaval 100 g şuncă 1
ceşcuţă cu sos de roşii ulei de măsline oregano sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tort Mimoza
8 August 2011
O
reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane,
compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina,
coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata.
Ingrediente: 1 blat rotund din pandişpan 250 g căpşuni 2 kiwi 2 banane
250 g compot de ananas 1 pahar lichior de migdale 200…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei în trei culori
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de dovlecei in trei culori din:
dovlecei, dovlecei zuchini galbeni si versi, iaurt, marar, sare si
piper. Dovlecelul are un conţinut ridicat de substanţe nutritive şi
puţine calorii. Aşa că o salată de dovlecei la care foloseşti un
dressing de iaurt este uşoară şi sănătoasă Ingrediente: 2 dovlecei…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Nail
8 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Nail din: bourbon whiskey, southern
comfort si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl
Southern Comfort spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:
Amestecam intr-un pahar de bar whiskey-ul si Southern Comfort-ul cu
gehata. Servim intr-un pahar de whisky, cu multa gheata. Decoram cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Portofele surpriza
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de portofele surpriza din: piept de pui,
sunca, branza telemea, unt, cimbrisor si piper. Ingrediente: 2 piepti de
pui 400 g sunca 150 g branza telemea 100 g unt 1 crenguta cimbrisor
piper Mod de preparare: Intr-un castron, pune brânza telemea, untul,
usturoiul, cimbrişorul şi un praf de piper.…
Read more »
Read more »
Somon înnăbuşit în sos de legume
8 August 2011
O
reteta delicioasa de somon innabusit in sos de legume din: somon file,
ulei de masline, unt, vin alb, conopida, busuioc, marar, ceapa verde,
lamai, scortisoara, sare si piper. Somonul este un peşte extrem de
sănătos, datfiind conţinutul său bogat în omega 6. De aceea, se
recomandă consumattottimpul anului, cel puţin o dată pe săptămână.…
Read more »
Read more »
Risotto cu anghinare, lămâie şi şofran
8 August 2011
O
reteta de risotto cu anghinare, lamaie si sofran din: orez, anghinare,
ulei de masline extravirgin, unt, ceapa, lamaie, sofran, concentrat de
legume, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 bucăţi
anghinare 2 linguri ulei de măsline extravirgin 30 g unt 1 ceapă mică 1
lămâie 1 plic şofran 1 1 supă concentrată…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci si ciocolata
8 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tort cu nuci si ciocolata din: miez de
nuca, ciocolata de menaj, zahar, oua, zahar vanilat, zahar pudra si
sare. Ingrediente: 40 g miez de nucă 140 g ciocolată de menaj 165 g
zahăr 4 ouă 1/2 plic zahăr vanilat zahăr pudră un praf de sare Mod de…
Read more »
Read more »
Suc de pepene roşu şi mere
8 August 2011
O
reteta simpla si gustoasa de suc de pepene rosu si mere din: pepene
rosu, mere si miere. Ingrediente: pepene rosu mere miere Mod de
preparare: Pun în storcător 400 de grame de pepene roşu şi două mere.
Mai adaugi o lingură de miere şi obti o bautura delicioasa si gustoasa.
Read more »
Read more »
Chili
8 August 2011
Sunt
din familia numită Capsicum, ardeii iuţi, sub denumirea lor iniţială de
Chili, sunt de mai multe specii şi dimensiuni. CristoforColumb, se
pare, a fost cel care i-a supranumit ardei după asemănarea la culoare şi
formă cu ardeii capia. Chili se consumă proaspeţi sau uscaţi, iar
utilizările lor culinare sunt nenumărate. Conţinutul lor nutritiv este…
Read more »
Read more »
Ingrediente proaspete
8 August 2011
Dovleceii
– Indiferent că sunt albi, galbeni sau verzi, numiţi de italieni şi
zuc- chini, dovleceii fac parte dintre acele legume care merită toată
atenţia noastră. Aduşi în spaţiul european acum câteva sute de ani,
dovleceii au o mulţime de proprietăţi nutritive şi terapeutice. Bogaţi
în hidraţi de carbon, potasiu, magneziu şi vitamine, dar săraci…
Read more »
Read more »
Mancare de căprioară cu fructe de pădure
8 August 2011
O
reteta de mancare de caprioara cu fructe de padure din: carne de
caprioara, fructe de padure, afine, telina, morcov, ceapa rosie, foi de
dafin, vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 400 g carne de căprioară 200 g fructe de pădure 200 g afine
1 tijă de ţelină 1/2 morcov 1/2…
Gem de zmeura
8 August 2011
O
reteta de gem de zmeura din: zmeura, zahar si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 kg zmeură 2 kg zahăr zeama de la o lămâie mare Mod de
preparare: Se alege zmeura bine coaptă, proaspătă, se curăţă de
frunzuliţe, apoi se spală într-o strecurătoare, sub jet de apă, de praf
şi de nisip. Fructele…
Read more »
Read more »
Compot de coacaze rosii
8 August 2011
O
reteta de compot de coacaze rosii din: coacaze, sirop si sare de
lamaie. Ingrediente: 1 kg de coacăze 1,5 kg de sirop 1 g sare de lămâie
Mod de preparare: Se spală fructele şi se lasă să se usuce. Se pun
într-o cratiţă, se toarnă siropul (preparat în prealabil din 700 g zahăr
la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cod în sos de lămâie si menta
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod in sos de lamaie si menta din:
fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare
si piper rosu marinat. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu
ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2
crenguţe de…
Read more »
Read more »
Salată de arpacaş
7 August 2011
O
reteta simpla de salata de arpacas din: arpacas, rosii cherry, crema de
branza, ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc si menta.
Ingrediente: 300 g arpacaş 600 g roşii cherry 150 g fasole verde 200 g
cremă de brânză (sau brânză de vaci) 6 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 căţei de usturoi 6 frunze…
Read more »
Read more »
Visine confiate
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de visine confiate din: visine si zahar.
Ingrediente: 1 kg vişine 150 g zahăr Mod de preparare: Fructele se
spală şi se curăţă de sâmburi, se pun într-un vas şi se presară cu
zahăr. Se fierb pentru sterilizare, până lasă suc, cât să le cuprindă,
ca la compot. Pentru…
Read more »
Read more »
Tort de vin cu sos englezesc
7 August 2011
O
reteta de vin cu sos englezesc din: unt, zahar, faina, oua, zahar
vanilat, cacao, drojdie, scortisoara, vin rosu, sare, lapte integral,
zahar, galbenusuri si vanilie. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g
faină albă 4 ouă 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă cacao 1 plic drojdie 1
linguriţă scorţişoară pudră 1 pahar…
Read more »
Read more »
Salata cu oua de prepelita si piept de pui
7 August 2011
O
reteta de salata cu oua de prepelita si piept de pui din: oua de
prepelita, piept de pui, paine toast, rosii, sare, piper, cimbru, frunze
de salata verde, iaurt, ulei, sare, piper, zeama de lamaie si seminte
de susan. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă fierte 1 piept de pui 4 felii
toast prăjite 4…
Read more »
Read more »
Croissant cu topping de inghetata
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Croissant cu topping de inghetata din:
croissant, ciocolata si ingheatata, Ingrediente: 1 pateu, un croissant
sau felii de chec o ciocolata alba topita sau cateva lingurite de
ciocolata inghetata Mod de preparare: Incalzeste pateul, croissantul
sau feliile de chec pentru cateva minute. Taie pateul sau croissantul pe
jumatate,…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Special
7 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Special din: drambuie, angostura,
ginger ale si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2 stropi de
Angostura Ginger Ale spirala de coaja de lamaie Mod de preparare:
Asezam trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, turnam
deasupra Drambuie si Angostura, apoi completam cu ginger Ale…
Read more »
Read more »
Shake delicios cu fructe de padure
7 August 2011
O
reteta simpla de Shake delicios cu fructe de padure din: ingheatata de
fructe de padure, ingheatata de vanilie, lapte, lichior de mure si
fructe de padure. Ingrediente: 50 g inghetata de fructe de padure 50 g
inghetata de vanilie 150 ml lapte 50 ml lichior de mure 50 g fructe de
padure congelate …
Read more »
Read more »
Copanele de pui cu fulgi de porumb
7 August 2011
O
reteta simpla de copanele de pui cu fulgi de porumb din: copanelem oua,
fulgi de porumb, ulei, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 8 copănele
cu os 2 ouă 1 pungă cu fulgi de porumb ulei pentru prăjit sare piper
busuioc Mod de preparare: Spală copănelele şi şterge-le cu un şervet
absorbant. Sărează-le, pipe-…
Read more »
Read more »
Tartă cu pere şi caise
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu pere si caise din: faina,
zahar, unt, oua, drojdie, portocala sau lamaie, pere, seminte de pin,
dulceata de caise si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faină albă 250 g
zahăr 250 g unt 2 ouă drojdie pentru prăjituri 1 portocală sau 1 lămâie
pentru umplutură: 3 pere…
Read more »
Read more »
Risotto cu ierburi aromatice
7 August 2011
O
reteta simpla de risotto cu ierburi aromatice din: orez, cartof,
morcovi, tija de telina, ceapa, praz, unt, parmezan, vin alb, patrunjel
si salvie cu ierburi aromatice. Ingrediente 320 g orez 1 cartof 2
morcovi 1 tijă de ţelină 1 ceapă 1 fir de praz 40 g unt 4 linguri
parmezan ras 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Mix de condimente pentru carnea de pui
7 August 2011
Pentru
o savoare deosebită, poţi face un amestec de condimente foarte
potrivit pentru carnea de pui la grătar ori făcută pe plită. Amestecă:
1/2 ceşcuţă cu paprica -2 linguriţe cu oregano, 2 linguriţe cu chili, 1
linguriţă cu praf de usturoi, 1 linguriţă cu piper negru, 1/2 linguriţă
cu muştar. Iar cu acest amestec, unge…
Read more »
Read more »
Sufleu cu migdale
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sufleu cu migdale din: lapte, faina
alba, unt, migdale, zahar, galbenusuri, albusuri si zahar vanilat.
Ingrediente: 200 ml lapte 80 g faină albă 40 g unt 80 g migdale 40 g
zahăr 4 gălbenuşuri 6 albuşuri 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Pune la fiert într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu merisoare
7 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de pui cu mere din: miez de nuca,
frunze de rucola, ulei de masline, merisoare, telemea, sare, piper,
cimbru, busuioc, faina, zahar, praf de mustar, vin alb sec, smantana si
unt. Ingrediente: 1 pumn de miez de nucă 1 caserolă cu frunze de rucola 2
linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Mâncărică muntenească din carne marinată de căprioară
7 August 2011
O
reteta de mancarica munteneasca din carne marinata de caprioara din:
pulpa de caprioara, slanina, ficat de porc, fileurid e ansoa, unt, ulei
de masline extravirgin, vin rosu, telina, morcovi, ceapa, frunze de
salvie, cimbru, maghiran, cuisoare, boabe de piper, sare grunjoasa si
scortisoara. Ingrediente: 1 kg pulpă de căprioară 50 g slănină 100 g…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi
7 August 2011
O
reteta de Pizza cu ciuperci, mozzarella, măsline, rucola şi creveţi
din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
ciuperci, mozzarella, masline, cozi de creveti, rucola, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Dieta cu pepene rosu
7 August 2011
Micul dejun: in fiecare zi: o felie de pepene rosu 50 g (2 felii) de
paine prajita o cana de ceai sau de cafea, neindulcite Prima zi: pranz:
100 g de carne fiarta de vaca 100 g de orez cu sos de rosii si o felie
de pepene rosu cina: 50 g branza de…
Read more »
Read more »
Cocktail Dusty Martin
7 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dusty Martin din: whisky scotian si gin.
Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl gin Mod de preparare: Amestecam
whisky-ul si ginul cu gheata intr-un pahar de vin, apoi turnam in
paharul de cocktail si adaugam in final o maslina.
Read more »
Read more »
Cheesecake cu migdale si caise
6 August 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu migdale si caise din: faina,
drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de
vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g
făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă
100 g unt topit…
Read more »
Read more »
Tortuleţ cu spumă de iaurt şi fructe de vară
6 August 2011
O
reteta delicioasa de tortulet cu spume de iaurt si fructe de vara din:
blaturi din pandispan, iaurt, smantana, foid e gelatina, zahar, pula de
mango, banana, piersici, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 2
blaturi din pandişpan pentru spuma de iaurt: 250 g iaurt integral 250 ml
smântână dulce 3 foi de gelatină (4…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci champignion
6 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: ciuperci
champignon, supa de carne, zahar, ulei de floarea soarelui, smantana,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg ciuperci champignion 500ml
supa de carne (sau legume) ¼ lingurita zahar 4-5 linguri ulei de
floarea-soarelui 4 linguri smantana patrunjel tocat ½ lingurita sare ½
lingurita…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu nuci si caise
6 August 2011
O
reteta de Mere umplute cu nuci si caise din: mere golden, caise, miez
de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente 8 mere golden 8 caise bine
coapte 50g miez de nuca 20g scortisoara 50g miere Mod de preparare:
Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special.
Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită cu dovlecei
6 August 2011
O
reteta de carpaccio de vita cu dovlecei din: pulpa de vita, dovlecei,
ulei de masline extravirgin, vin alb sec, frunze de menta, sare si piper
alb. Ingrediente: 600 g pulpă de vită (felii foarte subţiri) 4 dovlecei
mici (zucchini) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb
sec câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Terină de orez cu ardei gras
6 August 2011
O
reteta de terina de orez cu ardei gras din: orez, ardei gras, ceapa,
supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, cimbru,
sare si piper. Ingrediente: 260 g orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 1 ardei gras verde 1 ceapă albă mică 2 1 supă concentrată de
legume 50 g…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel cu arome de vară
6 August 2011
O
reteta de friptura de vitel cu arome de vara din: muschi de vitel,
pepene galben, marsala, unt, sare, piper, parmezan si frunze de creson.
Ingrediente: 4 felii de muschi de vitel (cate 150 g fiecare) 1 pepene
galben 1/2 pahar Marsala unt sare si piper pentru cruste: 7 linguri
parmezan ras pentru decor: 30…
Read more »
Read more »
Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti
6 August 2011
O
reteta de Crema de mascarpone, kiwi şi amaretti din: mascarpone,
frisca, marsala, zahar vanilat, kiwi, amaretti si ciocolata amara.
Ingrediente: pentru crema de mascarpone: 250 g mascarpone 200 g frişca 3
linguri cu vin Marsala 3 linguri cu zahăr vanilat piure kiwi: 7 kiwi 3
linguri cu zahăr vanilat 10 biscuiţi amaretti 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu perisoare
6 August 2011
O
reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata,
ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei
rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1
ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2
morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½ litru…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în crustă de paine
6 August 2011
O
reteta de muschi de porc in crusta de paine din: muschi file de porc,
mere, ulei de masline extravirgin, vin, galbenusuri, sare, piper, supa,
faina, drojdie, sare, zahar si frunze de salata. Inrgediente: 1 kg
muşchi file de porc 1 kg mere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 100
ml vin 2 gălbenuşuri sare…
Read more »
Read more »
Mancare din pastrama de oaie cu pastai
6 August 2011
O
reteta de mancare din pastrama de oaie cu pastai din: pastrama de oaie,
pasta de fasole galbena, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, ulei de
floarea soarelui, sare, piper si oregano. Ingrediente: 800 g pastrama de
oaie 700 g pastai de fasole galbena 4 rosii 3 ardei grasi 2 ceapa 1
ardei iute 100ml…
Read more »
Read more »
Mici de oaie
6 August 2011
O
reteta de mici de oaie din: carne grasa de vita, carne de oaie,
usturoi, bicarbonat, ulei, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 300 g
carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de
cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si
piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Placinta de ciuperci
5 August 2011
O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras,
patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne
de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4
ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze
şi prepari umplutura. Dai…
Placinta de ciuperci
5 August 2011
O reteta delicioasa de placinta cu ciuperci, carne de porc, ardei gras,
patrunjel, piper, oua. Ingrediente: 1 pachet aluat congelat 600 g carne
de porc 500 g ciuperci 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel piper sare 4
ouă fierte 3 ouă crude Mod de preparare: Laşi aluatul să se decongeleze
şi prepari umplutura. Dai…
Read more »
Read more »
Placinta cu babic
5 August 2011
O reteta gustoasa de placinta cu babic, foi de placinta, oua, telemea,
ulei. Ingrediente: 300 g babic 1 pachet foi de plăcintă 3 ouă 500 g
telemea ulei Mod de preparare: Razi telemeaua şi tai babicul cât mai
mărunt. Le amesteci, adaugi două ouă şi obţii umplutura, într-o tavă
unsă cu puţin ulei, întinzi…
Read more »
Read more »
Turte ţărăneşti
5 August 2011
O reteta gustoasa de turte taranesti din: faina, drojdie, apa.
Ingrediente: 1/2 kg făină drojdie cât unghia de la degetul mare 1
lingură zahăr apă călduţă Mod de preparare: Desfaci drojdia cu un pic de
apă călduţă şi apoi o adaugi în făina cernută, adaugi sare, zahărul şi
apă călduţă. Frămânţi un aluat potrivit…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu lămâie
5 August 2011
O
reteta de cupcakes cu lamaie din: unt, zahar fin, coaja de lamaie, oua,
faina, zahar pudra, suc de lamaie si bombone. Ingrediente: 140 g unt
fara sare 100 g de zahar fin coaja rasa de la 1/2 lamaie 2 oua mari,
batute usor 140 g faina pentru glazura: 85 g unt, moale 175 g…
Read more »
Read more »
Coroniţe de orz cu sos pesto
5 August 2011
O
reteta delicioasa de coronite de orz cu sos pesto din: orz, mozzarella,
supa concentrata de legume, unt, parmezan, ulei de masline extravirgin,
ardei gras, coriandru, sare, piper, rucola, usturoi si frunze de
cimbru. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 70 g mozzarella 800 ml supă
concentrată de legume 2 fire mai mari de ceapă…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde
5 August 2011
O
reteta de salata de vinete cu dovlecei, rosii si ceapa verde din:
vinete, dovlecel, maioneza, piper, sare, rosii cherry si ceapa verde.
Ingrediente: 2-3 vinete (sau o pungă de 400g de vinete congelate,
semipreparate) 1 dovlecel mic, decojit, tăiat cubuleţe 2 linguri de
maioneză piper sare rosii cherry ceapa verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici cu zeama de lamaie
5 August 2011
O
reteta simpla de inghetata de piersici cu zeama de lamaie din: piure de
piersici, zahar pudra, frisca si zeama de lamaie. Ingrediente: 1/2
piure de piersici foarte coapte 100 g zahar pudra 250 g frisca 1
lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Cojeşte fructele şi
scufun- dă-le cîteva minute într-un vas cu…
Read more »
Read more »
Pizza Diavola
5 August 2011
O
reteta de pizza diavola din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, sare, suc de rosii, mozzarella, salam
picant, ulei de masline extravirgin, oregano si sare. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottish Surprise
5 August 2011
O
reteta de Cocktail Scottish Surprise din: whisky scotian, nectar de
maracuja, zeama de lamaie, sirop de grenadine, lamaie si cirese.
Ingrediente: 6 cl whisky scotian 6 cl nectar de maracuja cl zeama de
lamaie 1 cl sirop de grenadine o felie de lamaie cirese Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Bors de babic
5 August 2011
O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov,
ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors.
Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100
g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel
şi leuştean sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura de casa cu caise
5 August 2011
O
reteta de prajitura de casa cu caise din: caise, oua, zahar tos, apa,
ulei, faina si margarina. Ingrediente: 800 g caise (dacă le preferi
mici, ia un 1 kg) 4 ouă 1 cană de zahăr tos 5 linguri de apă 5 linguri
de ulei 1- 1/2 cană de făină 1 pachet de margarină de…
Read more »
Read more »
Risotto cu sparanghel în coşuleţe de parmezan
5 August 2011
O
reteta de risotto cu sparangel cin cosulete de parmezan din: orez,
sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, apa, vin alb, concentrat
de legume, parmezan, sare, piper si rosie. Ingrediente: 120 g orez 700 g
sparanghel 1/2 ceapă 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 1 apă 1/2
pahar vin alb 1/2 cub concentrat de…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană
5 August 2011
Se
fierb 200g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când
este gata, se adaugă în cratiţă 1 ceapă roşie tăiată felii, se amestecă
şi se ia de pe foc, apoi se scurge şi se clăteşte până se răceşte. Se
răstoarnă într-un bol mare. Se combină 1 castravete tăiat cubuleţe, 1
mână de măsline…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe clasică
5 August 2011
O
reteta de tarta cu fructe clasica din: faina alba, zahar, unt, ou,
galbenus, lamaie, lapte integral, zahar vanilat, zahar si fructe.
Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1
lămâie Pentru cremă: 4 gălbenuşuri 500 ml lapte integral 1 plic zahăr
vanilat 120 g zahăr 50…
Read more »
Read more »
Pui cu caise confiate si cardamom
5 August 2011
O
reteta de pui cu caise confiate si cardamom din: piept de pui, supa de
vacuta, amidon, caise confiate, zeama de portocala, ceapa, curry,
cardamom, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui (patru bucăţi)
500 ml supă de văcuţă 2 linguri de amidon 12 caise confiate 30 de
stafide zeama de la o portocală…
Read more »
Read more »
Supă de orez şi cartofi
5 August 2011
O
reteta de supa de orez cu cartofi si parmezan din: orez, cartofi, apa,
usturoi, salvie, concentrat de carne, ulei de masline extravirgin,
parmezan si sos de rosii. Ingrediente: 150 g orez 2 cartofi 1 1 apă 2
căţei de usturoi 2 frunze de salvie 1 cub concentrat de carne 1 lingură
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Conuri cu iaurt si capsuni
5 August 2011
O
reteta de conuri cu iaurt si capsuni din: capsuni, iaurt degresat,
conuri si bomboane colorate sau musli. Ingrediente: o ceaşcă de căpşuni
proaspete o ceaşcă de iaurt degresat simplu sau cu aromă de vanilie ori
lămâie 4 conuri wafă bombonele colorate sau musli, după preferinţă,
pentru decor Mod de preparare: Căpşunile se spală,…
Read more »
Read more »
Muşchi de căprioară cu vin roşu
5 August 2011
O
reteta de muschid e caprioara cu vin rosu din: muschi de caprioara,
telina, morcovi, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare,
piper, vin rosu, telina, morcov, ceapa, malai si seminte de fenicul.
Ingrediente: 600 g muşchi de căprioară 50 g ţelină 50 g morcovi 50 g
ceapă 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Caipirinha cu kiwi
5 August 2011
O
reteta de caipirinha cu kiwi din: kiwi, lime, zahar, cachaca, gheata si
apa minerala cu suc de lime. Ingrediente: 4 kiwi 4 felii de lime 3
linguriţe de zahăr 1/2 ceaşcă de Cachaca (rom brazilian din trestie de
zahăr) 2 ceşti de gheată zdrobită 1-1/2 ceşti apă minerală cu suc de
lime Mod…
Read more »
Read more »
Salată de rucola cu vită
5 August 2011
Se
amestecă 1 lingură de muştar cu 2 linguri oţet de vin alb şi 1 lingură
ulei de măsline. Se pun 100 g frunze de rucola pe o farfurie mare, se
presară 1 ceapă roşie tăiată inele, 3 linguri de castraveciori (scurşi),
1 ceapă mică murată şi 2 roşii medii, feliate. Se pune deasupra o…
Read more »
Read more »
Ciorbe: Ciorba de peste
5 August 2011
O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel,
ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare.
Ingrediente: un peşte de 1 kg (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini
pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2
linguriţe orez 1/21 borş…
Read more »
Read more »
Prăjitură simpla cu miere
5 August 2011
O
reteta de prajitura simpla cu miere din: unt, faina alba, faina
integrala, lapte, miere, drojdie, ou, lamaie si zahar pudra.
Ingrediente: 40 g unt 150 g faină albă 50 g faină integrală 8-9 linguri
lapte 6 linguri miere 1 linguriţă drojdie 1 ou 1 lămâie pentru decor:
zahăr pudră Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Pizza cu bacon, mozzarella şi cartofi
5 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu bacon, mozzarella si cartofi din: faina,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi,
bacon, mozzarella, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 3 cartofi mari…
Read more »
Read more »
Serbet cu merisoare
5 August 2011
O
reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare,
zahar pudra si o portocala. Ingrediente: 50 g merişoare uscate 400 ml
suc proaspăt din merişoare 75 g zahăr pudră o portocală Mod de
preparare: Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt
la foc mic. Când zahărul s-a topit, se…
Read more »
Read more »
Budincă de parmezan cu rucola şi sos de roşii
5 August 2011
O
reteta de budinca de parmezan cu rucola si sos de rosii din: parmezan,
oua, smantana, lapte, unt, nucsoara, sare, rosii, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, rucola si fulgi de parmezan. Ingrediente: 100 g
parmezan ras 2 ouă 125 ml smântână dulce 125 ml lapte unt nucşoară sare
pentru sos: 4 roşii (circa 250…
Read more »
Read more »
Carne de căprioară cu legume si mamaliga
5 August 2011
O
reteta de carne de caprioara cu legume si mamaliga din: file de
caprioara, pulpa de dovleac, usturoi, conopida, morcovi, fenicul, praz,
nap, vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de fenicul,
scortisoara, sare, piper si malai. Ingrediente: 400 g file de căprioară
200 g pulpă de dovleac 1 căţel de usturoi conopidă mică morcovi…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cald cu harissa şi dovleac prăjit
5 August 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă 1 dovleac pentru
plăcintă tăiat cubuleţe şi 2 cepe roşii tăiate felii groase cu 2
linguri de harissa, sare şi piper. Se dau ia cuptor 30 de minute până
se înmoaie şi prind o culoare maronie. Intre timp, se fierb 200g de
cuşcuş mare conform instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Smoothie delicios de capsuni
5 August 2011
O
reteta de smoothie delicios de capsuni din: capsuni, texturat proteic
de soia, apa si gheata. Ingrediente: 1/2 ceaşcă de căpşuni congelate 2
linguriţe de texturat proteic de soia sub formă de pudră 2 linguriţe de
apă 1/2 ceaşcă de gheaţă zdrobită Mod de preparare: Lăsaţi căpşunile
la decongelat într-un bol. După ce au…
Read more »
Read more »
Paste picante cu gogosari
5 August 2011
O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei,
usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste
tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1
lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper …
Read more »
Read more »
Ghiveci delicios de toamna
5 August 2011
O reteta delicioasa de ghiveci de iarna din: vinete, gogosari, cartofi,
ceapa, ardei gras, masline verzi, telina, rosii, ulei, patrunjel verde,
zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 gogoşari 1 cartof
potrivit 1 ceapă mare 1 ardei gras verde 10 măsline verzi fără sâmburi 1
ţelinămică 2 roşii 3 lingiri ulei pătrunjel verde 50…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu perisoare
5 August 2011
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne
de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza,
ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1
ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1
felie pâine 11 zeamă de…
Read more »
Read more »
Fructe cu sos de ciocolata
5 August 2011
O
reteta de fructe cu sos de ciocolata din: banana, kiwi, ananas,
capsune, ciocolata si lapte. Ingrediente: 1 banana taiata rondele 2
fructe kiwi rondele 1 ananas decojit taiat cubulete 200g capsune taiate
jumatati betisoare pentru frigarui 300g ciocolata rasa 100ml lapte Mod
de preparare: Amestecam laptele cu ciocolata rasa si punem pe foc pana…
Read more »
Read more »
Tortuleţ de ciocolată umplut cu cireşe
4 August 2011
O
reteta de tortulet de ciocolata umplut cu cirese din: ciocolata de
menaj, unt, zahar, faina, oua, ciocolata cu lapte, smantana, dulceata de
cirese, cirese si frunze de menta. Ingrediente: 100 g ciocolată de
menaj 80 g unt 70 g zahăr 20 g faină albă 2 ouă pentru umplutură: 50 g
ciocolată cu lapte 1…
Orez cu mere si surimi
4 August 2011
O
reteta de orez cu mere si surimi din: orez, ceapa, surimi, mar, sofran,
vin alb, supa concentrata de legume, patrunjel, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Inrgediente: 350 g orez prefiert 1 ceapă 10
bastonaşe surimi 1 măr 1 plic şofran 1 pahar vin alb 1/2 l supă
concentrată de legume 1 legătură…
Read more »
Read more »
Pizza cu rucola, mozzarella şi roşii cherry
4 August 2011
O
reteta deliciaosa de pizza cu rucolla, mozzarella si rosii cherry din:
faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, rosii cherry, rucola, parmezan si sare. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 300 g…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi
4 August 2011
Se
fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun
într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2
lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1
castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se
potriveşte…
Read more »
Read more »
Cocktail Caledonian
4 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de
portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl
whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon
bucati de fructe Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului,
toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Cas marinat
4 August 2011
O
reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si
ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de
usturoi verde 150 ml ulei de măsline Mod de preparare: Caşul se taie
în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi
deasupra, cimbru…
Read more »
Read more »
File de căprioară cu ienupăr si pere
4 August 2011
O
reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de
caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze
de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj,
supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2
fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată Caesar dietetică
4 August 2011
Se
încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine
integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de
măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor
10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit.…
Read more »
Read more »
Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure
4 August 2011
O
reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina
alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de
padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă 125 g zahăr 135 g
unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml
smântână dulce 200 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Lemon
4 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de
limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese.
Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de
grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese Mod de
preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se…
Read more »
Read more »
Telemea aromata
4 August 2011
O
reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si
piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de
măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă
uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei de…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu peşte mediteraneean
4 August 2011
O
reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb,
lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic,
castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2
lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei
iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin 1…
Read more »
Read more »
Orez cu ton proaspăt
4 August 2011
O
reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de
masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline
extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500
g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline
extravirgin sare pentru marinată: 2…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton şi ceapă
4 August 2011
O
reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei
de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii,
masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr sare…
Read more »
Read more »
Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă
4 August 2011
O
reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite,
usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si
malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi
piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura la minut
4 August 2011
O
reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de
napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de
ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de
portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de
napolitana 1 plic cu praf pentru crema de vanilie…
Read more »
Read more »
Telemea marinata
4 August 2011
O
reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de
dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de
masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de
dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate
ulei de măsline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pere fierte în vin roşu cu portocale
4 August 2011
O
reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu,
coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie.
Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei
portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2
baton de vanilie Mod de…
Read more »
Read more »
Orez cu sos de afine
4 August 2011
O
reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de
vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa
concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez
100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin
sărată 250 g afine…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese si crema
4 August 2011
O
reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina,
margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra,
lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg
cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri
lapte 2 linguri cu griş sau pesmet pentru crema: 100…
Read more »
Read more »
Mousse de lămâie cu brânză de vaci
4 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din:
branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja
rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g
brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie
200 ml smântână…
Read more »
Read more »
Pizza cu cicoare şi parmezan
4 August 2011
O
reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet
balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură
4 August 2011
O
reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt,
cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca,
zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi
100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta:
300 g ricotta proaspătă 120 g…
Read more »
Read more »
Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic
4 August 2011
O
reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic
din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa,
telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline,
rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2
pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare roşie…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr
4 August 2011
O
reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet
de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de
masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare
si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase
de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină 1/2…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu branza de capra si masline negre
4 August 2011
O
reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai,
sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si
piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt
topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat
200g telemea rasa de capra 100ml smantana…
Read more »
Read more »
Telemea sau cas marinat
4 August 2011
O
reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi,
cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere.
Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie
mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin
cateva boabe de enibahar…
Read more »
Read more »
Pasta de peste alb
4 August 2011
O
reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de
zeama de lamaie sare piper Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se
curata de oase si de piele, se trece o singura data prin masina…
Read more »
Read more »
Salata răcoritoare
4 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat,
castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir,
gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori
1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura
ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata
sare…
Read more »
Read more »
Vinuri: Soiuri de struguri albi 2
4 August 2011
Citeste
si Vinuri: Soiuri de struguri albi 1 Abarino – Acest soi cu gust uşor
de piersică produce vinuri albe de bună calitate. Vinurile din Spania
tind să aibă mai multă savoare şi intensitate decât cele din Portugalia.
Chasselas – Cultivat în Franţa şi Germania, dar mai preţuit în Elveţia,
unde este sec, proaspăt şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella
3 August 2011
O
reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval
afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml
apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval afumat…
Read more »
Read more »
Risotto cu dovleac şi midii
3 August 2011
O
reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii,
patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii
(congelate sau conservate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1
ceapă 2 cuburi concentrat supă de…
Read more »
Read more »
Salată cu pere si ardei
3 August 2011
O
reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei
gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8
pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2
linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de cartofi albi
3 August 2011
O
reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana,
orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina,
patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g
cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri
parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de măsline…
Cocktail Frisco Sour
3 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de
lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de
zahar pudra 1/8 de portocala cirese Mod de preparare: Ingredientele se
amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu varza murata
3 August 2011
O
reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri,
faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel,
ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g
faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei
umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel 1…
Read more »
Read more »
Chec cu zucchini
3 August 2011
O
reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina,
galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2
zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4
albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă
cu sare 1 linguriţă cu esenţă…
Read more »
Read more »
Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor
3 August 2011
O
reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din:
prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline
extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu
ierburi aromatice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de spanac…
Read more »
Read more »
Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi
3 August 2011
O
reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de
masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe,
nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac
tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon
sau shiitake 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »
Read more »
Chec delicios cu cirese
3 August 2011
O
reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte,
albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1
pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş
1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de
vanilie…
Read more »
Read more »
Salată cu ierburi si urdă sărata
3 August 2011
O
reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii,
salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon,
urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura
frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii
3 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din:
cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus,
dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov,
telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară
condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri
ulei de…
Read more »
Read more »
Fursecuri de ciocolată
3 August 2011
O
reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun,
ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g
unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g
făină 150 g fulgi de ciocolată Mod de preparare: Freacă untul cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason
3 August 2011
O
reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar,
unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g
făină 125 g amidon 1 anason Mod de preparare: Intr-un castron, pune
zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte
zahărul. Separat, cerne…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu salsa de mango
3 August 2011
O
reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente
pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola,
miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix
de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1
lime…
Read more »
Read more »
Supa rece de castraveti, menta si busuioc
3 August 2011
O
reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural,
apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute
si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de
busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o
lingura de zeama…
Read more »
Read more »
Bibilică umplută
3 August 2011
O
reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin
alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa
1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură
pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Salată acrisoara
3 August 2011
O
reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat,
radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb
aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200
g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4
linguri de ulei de masline 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Supa mexicana de pui cu orez salbatic
3 August 2011
O
reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de
masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez,
fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos
guacamole. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1
ardei verde, tăiat cubuleţe 200 g…
Read more »
Read more »
Panna Cotta
3 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar,
gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca
lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1
lingura cafea solubila esenta de vanilie Mod de preparare: Fiecare
strat îl vom face separat, astfel că…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton şi cartofi
3 August 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei,
capere si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru
topping: 4 cartofi medii 220…
Read more »
Read more »
Chec cu merişoare
3 August 2011
O
reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare,
coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de
vanilie. Ingrediente: 1/2 cană cu miez de nucă tocată 1 cană cu
merişoare 2 căni cu făină 1 cană cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1
lingură cu coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Salata Horiatiki
3 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete,
ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere,
piper, maghiran, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 14 rosii tari 1
castravete 1 ceapa 1 ardei gras 1 salata verde 1 felie potrivita de feta
sau de telemea 1 paharel de ulei de masline…
Read more »
Read more »
Prajitura cu jeleu de visine
3 August 2011
O
reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon,
nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine,
gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 9
albuşuri 300 g zahăr 2 linguri cu amidon 300 g nucă măcinată pentru
crema: 500 ml lapte 5 linguri cu amidon 3 plicuri…
Read more »
Read more »
Jambon cu ananas
3 August 2011
O
reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas,
cuisoare si zahar. Ingrediente: 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg)
30 g ghimbir pudră 100 g feliuţe de ghimbir 2 cutii de ananas în sirop
(rondele) cuişoare 2 linguri zahăr Mod de preparare: Curăţă jambonul
de partea din exterior, care este…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mere
3 August 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina,
zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g
margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă
cu scorţişoară Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte,
margarină şi zahăr. Acoperă-l şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne tocata de miel
3 August 2011
O
reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel,
ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de
miel si smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 750 g ceapa 7
oua 100 g unt 1 cescuta de lapte 2 linguri faina alba sare piper
scortisoara oase,…
Read more »
Read more »
Icre tarama – reteta greceasca
3 August 2011
Se
pun icrele curăţate de vinişoare la înmuiat în lapte, adunate într-o
pânză sau într-o sită. Se ţin la rece una sau două zile, dar se schimbă
laptele în fiecare zi cu alt lapte proaspăt. Apoi se scurg de lapte şi
se freacă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă ulei de măsline, pus…
Read more »
Read more »
Crema de castraveti cu feta si lipii
3 August 2011
O
reteta simpla de crema de castraveti cu feta si lipii din: castraveti,
usturoi, apa plata, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti
lungi 2 catei de usturoi 300ml apa plata marar proaspat sare piper Mod
de preparare: Spalam castravetii, ii decojim si ii taiem cuburi. Curatam
usturoiul si il pisam. Tocam mararul spalat. Punem…
Read more »
Read more »
Pizza cu broccoli şi anşoa
2 August 2011
O
reteta simpla de pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli,
ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Salată vietnameză cu fructe de mare
2 August 2011
O
reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de
mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta,
coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si
sos de soia. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de mare, fierte 300 g
tăiţei de orez, fierţi…
Read more »
Read more »
Orz cu hribi
2 August 2011
O
reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa
concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin
alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g orz (sau arpacaş) 400 g
hribi (sau ciuperci) 1 cârnat proaspăt 1 ceapă 1 1 supă concentrată de
legume 30 g unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă delicioasa minestrone
2 August 2011
O
reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina,
morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta
fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 3
căţel de usturoi 3 cepe medii 2 tulpini de ţelină 2 morcovi medii 2
cartofi 300g de fasole verde 2 dovlecei sau zucchini medii…
Read more »
Read more »
Cocktail Mojito – Cocktailuri celebre
2 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mojito din: rom alb, frunze de menta, lamaie
verde, zahar fin, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml rom alb 4
frunze de mentă 1 lămâie verde 1 linguriţă cu zahăr fin apă minerală
rece 1 ceşcuţă cu gheaţă Mod de preparare: Intr-o ceaşcă, amestecă
zahărul cu zeama de…
Read more »
Read more »
Spanakopita delicioasa
2 August 2011
O
reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua,
patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline,
Ingrediente: 1 kg spanac 250 g cascaval ras 1 ceapa 2 linguri unt 2 oua 1
patrunjel sos: 5 linguri faina 1 pahar lapte rece 5 linguri unt 1 pahar
lapte cald un praf de sare…
Read more »
Read more »
Risotto cu nuci şi pere
2 August 2011
O
reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt,
lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan.
Ingrediente: 320 g orez 50 g miez de nucă 600 g pere 100 g unt 40 ml
lichior de…
Read more »
Read more »
Cremă de pepene galben cu vanilie
2 August 2011
O
reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene
galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca,
zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben
100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1
baton vanilie decor: 100…