Retete de Paste:
Cremă de pepene galben cu vanilie
2 August 2011
O
reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene
galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca,
zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben
100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1
baton vanilie decor: 100…
Read more »
Read more »
Orez pescăresc cu scoici si calamari
2 August 2011
O
reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez,
creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si
piper. Ingrediente: 400g orez cu bob lung 250g creveţi 250g cărniţă de
scoici 2 calmari tăiaţi ineluşe 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare 2
cepe, tăiate felii 100 ml ulei 1 I…
Read more »
Read more »
Prajitura Noire
2 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte,
margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de
ciocaolata si ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 150 g
margarină 150 g biscuiţi cu ciocolată 250 ml frişcă lichidă 2 linguri de
cacao 1 lingură cu zahăr pudră vanilat 20 g gelatină…
Read more »
Read more »
Coroană de orez cu broccoli şi miere
2 August 2011
O
reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli,
branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de
masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli. Ingrediente: 500 g orez
300 g broccoli 150 g brânză de capră 1 fir de praz 1 l supă concentrată
de carne…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu caise
2 August 2011
O
reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise,
zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise,
mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina
200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de
copt 1…
Read more »
Read more »
Cremă de orez cu piure de piersici
2 August 2011
O
reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte,
faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon,
apa si migdale. Ingrediente: pentru crema de orez: 500 ml lapte 100 g
făină de orez 1 baton de vanilie 150 g frişcă 75 g zahăr pentru piure de
piersici: 275…
Read more »
Read more »
Borsuri si ciorbe
2 August 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba
taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si
pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba,
piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate,
ceapa, orez,…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu legume
2 August 2011
O
reteta de chiftele de pui cu legume din: ceapa, usturoi, pasta de
rosii, ulei de masline, ou, carne tocata de pui, ardei gras, morcov,
ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, cartof, sare si piper.
Ingrediente: sosul de rosii: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100ml pasta de
rosii ulei de masline chiftelute: 1 ou 500g…
Read more »
Read more »
Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere
2 August 2011
O
reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola,
mozzarella, pere, sare si piper. Ingrediente 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 250 g gorgonzola (sau…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu costiţă şi crutoane
2 August 2011
O
reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei,
costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare,
piper si crutoane. Ingrediente: 400 g mazăre din conservă (sau
congelată) 400 g dovlecei (zucchini) 80 g costiţă 600 ml supă
concentrată de legume 100 g smântână 25 g unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frittata primavera
2 August 2011
O
reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana,
patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana,
pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare.
Ingrediente: aluatul: 200g faina 4 oua 100g smantana 1 lingura patrunjel
tocat ½ lingurita sare umplutura 1 ardei gras 6 ciuperci champignion
50g masline rondele 2 rosii…
Read more »
Read more »
Carpaccio de manzat cu legume
2 August 2011
O
reteta de carpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat,
morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio de mânzat 150 g
morcovi 100 g ţelină 150 g napi 1 legătură pătrunjel 1 legătură
rozmarin 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Icre negre
2 August 2011
Icrele
negre se tin in permanenta in frigider, altfel se altereaza si pot si
foarte daunatoare sanatatii. Se servesc ca tartine, pe felii de franzela
taiate subtiri si unse cu unt proaspat, iar pe margine se orneaza cu
unt cu ajutorul unui cornet confectionat din celofan sau pergament, cu
varful ascutit din care se taie…
Read more »
Read more »
Muşchi file de porc cu prune
2 August 2011
O
reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie
de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin,
prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g
muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de
usturoi 2 cuişoare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Plachie de peşte
2 August 2011
O
reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin
alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si
sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei
de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii 2…
Read more »
Read more »
Supa gulas cu carne de oaie
2 August 2011
O
reteta de supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi,
morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si
un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un
morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de
ţelină un ardei gras o ceapă…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu piersici si fistic
2 August 2011
O
reteta de budinca de gris cu piersici si fistic din: oua, zahar, gris,
zahar vanilat, piersici, fistic si sare. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar
100 g gris 1 plic zahar vanilat piersici din compot fistic tocat ¼
lingurita sare Mod de preparare: Batem bine albusurile. Adaugam zaharul
si continuam sa batem. Punem galbenusurile pe…
Read more »
Read more »
Maioneză de casă
2 August 2011
Freacă
un gălbenuş de ou crud cu sare, piper şi jumătate de linguriţă de
muştar. Adaugă 100 ml ulei puţin câte puţin, amestecând continuu, până
la omogenizare. La sfârşit, adaugă zeama de la jumătate de lămâie.
Read more »
Read more »
Cosulete cu inghetata
2 August 2011
O
reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa
rece si ingheatata. Ingrediente: 1 pachet cu margarină sau unt 2
linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă
rece îngheţată Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu
făină. împarte compoziţia obţinută în…
Read more »
Read more »
Clatite cu dulceata de cirese
2 August 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu dulceata de cirese din: oua, faina,
lapte, esenta de rom, ulei, dulceata de cirese si sare. Ingrediente: 2
oua 120 g faina 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom ulei pentru prajit
dulceata de cirese ¼ lingurita sare Mod de preparare: Amestecam foarte
bine toate ingredientele intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Orz cu piure de roşii şi rozmarin
2 August 2011
O
reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi,
dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb,
parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 150 g orz decorticat (sau arpacaş) 150 g cârnaţi 100
g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă mare…
Read more »
Read more »
Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier
2 August 2011
O
reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale,
zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar,
amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze. Ingrediente: 8
portocale 50 g zahăr pudră 30 g gelatină (granule) 1/2 pahar lichior
Grand Marnier pentru cremă: 6 gălbenuşuri 1/4 păstaie de vanilie 80 g…
Read more »
Read more »
Mancare de spanac cu pastramă de oaie
2 August 2011
O
reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie,
spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: 300
gr pastramă de oaie 1 kg spanac 1 cutie rosii tocate 1 cana suc de rosii
4 linguri orez 4 cepe 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se
pune…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în sos de ceapă roşie
2 August 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi
file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin,
cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper
proaspăt râşnit pentru sos: 3 cepe…
Read more »
Read more »
Escalop de ciuperci din carne de oaie
2 August 2011
O
reteta de excalopd e ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie,
sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si
nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina
250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere 100…
Read more »
Read more »
Aperitive din peste: Icre
2 August 2011
O
reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Ingrediente: 100 g icre 300 – 350 ml ulei sare de lamaie sau zeama de
lamaie dupa gust Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peste
se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se
sareaza potrivit,…
Read more »
Read more »
Inghetata din suc de zmeura
1 August 2011
O
reteta de ingheatata din suc de zmeura din: suc proaspat de zmeura,
oua, zahar, frisca, coniac, ingheatata, zmeura si frunze de menta.
Ingrediente: 500 ml suc proaspat stros de zmeura 3 oua 200 g zahar 200
ml frisca batuta din smantana 1 lingura coniac 800 g ingetata ornare:
zmeura frisca frunze de menta …
Read more »
Read more »
Cocktail Old Nick
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old Nick din: whisky scotian, drambuie, zeama
de lamaie, suc de portocale si angostura. Ingrediente: 3 cl whisky
scotian 3 cl Drambuie 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale 2
stropi de Angostura Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu
cuburi de gehata in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie
1 August 2011
O
reteta de inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte
de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de
lamaie si caise. Ingrediente: 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai
gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pizza cu anşoa şi capere
1 August 2011
O
reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei.
Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 2
linguri capere (conservă) 10-12 fileuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piersici calde cu inghetata
1 August 2011
O
reteta delicioasa de piersici calde cu inghetata din: piersici, unt,
miere, portocala si busuioc. Ingrediente: 3-4 piersici 1 lingură cu unt 2
linguriţe cu miere 1 portocală busuioc Mod de preparare: Spală
piersicile, taie-le pe jumătate, îndepărtează sâmburele şi feliază-le.
Pune-le peste untul topit. Adaugă mierea şi lasă-le la foc mic să se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi scorţişoară
1 August 2011
O
reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar
vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de
mere. Ingrediente: 600 g făină 350 g margarină 2 pliculeţe cu zahăr
vanilat 1 linguriţă cu oţet de mere 50 ml apă pentru umplutura: 1 kg
mere 5 linguri cu zahar…
Read more »
Read more »
Muşchi de mânzat în crustă de cartofi
1 August 2011
O
reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat,
frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare,
piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli.
Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze
de salvie 1 crenguţă de rozmarin 40…
Pizza delicioasa cu somon afumat
1 August 2011
O
reteta de pizza delicioasa cu somn afumat din: faina alba, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, somon afumat, branza de
vaci, frunze de spanac, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g
făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Pui glasat
1 August 2011
O
reteta simpla de pui glasat din: ciocanele de pui, lapte, ceapa verde,
miere, supa de pui sau de legume, piper, ulei si scortisoara.
Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 cana cu lapte 2 lingurite cu ceapa
verde 2 lingurite cu miere 2 linguri cu supa de pui sau de legume 6
boabe de piper…
Read more »
Read more »
Pilaf de orz cu arome marine
1 August 2011
O
reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii,
calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare,
piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau
arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »
Read more »
Bavareză cu vin dulce
1 August 2011
O
reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu,
smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie
de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 ml lapte
150 ml vin roşu foarte dulce 300 ml smântână dulce 125 g zahăr 50 g
ciocolată menaj 4 gălbenuşuri 3 foi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto Stinger
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Stinger din: whisky, amaretto si
zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky 3 cl Amaretto 1 cl zeama de
lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata
zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie cu mamaliguta
1 August 2011
O
reteta de pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina,
apa si sare. Ingrediente 1 kg de pastrama gata preparata 3 linguri ulei
300 g faina de malai 1 litru de apa sare Mod de preparare: Se taie
pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana
de…
Read more »
Read more »
Broccoli cu legume
1 August 2011
O
reteta simpla de broccoli cu legume din: broccoli, morcov, cartofi,
porumb si unt. Ingrediente: 1 broccoli 1 morcov 2-3 cartofi 2 linguri cu
porumb 2 linguri cu unt Mod de preparare: Desfa broccoli in buchetele
si opareste-l in apa cu praf de sare. Separat, fierbe cartofii în
coajă, după care curăţă-i şi taie-i…
Read more »
Read more »
Paste cu mozzarella şi sos bechamel
1 August 2011
O
reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca,
mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt,
sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100
g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare
roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Tocana simpla de legume
1 August 2011
O
reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras,
vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de
mare. Ingrediente: 2 dovlecei 5 roşii 1 ardei gras 1 vânătă 1 fir de
praz 3 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 1 lămâie ulei chimen pătrunjel
busuioc sare de mare…
Read more »
Read more »
Terină de ficat cu struguri albi
1 August 2011
O
reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de
porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri. Ingrediente:
300 g ficat de porc 100 g unt 3 cepe albe 1 ardei iute foarte picant 3-4
căţei de usturoi 1 pahar coniac 1 ciorchine de struguri albi Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ardei gras
1 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu ardei gras din:
vinete, ardei gras, albus, piept de pui marinat, ceapa, branza de vaci
si vin alb. Ingrediente: 4 vinete mici sau una măricică 4 ardei graşi de
diferite culori, 1 albuş 1 piept de pui marinat 300 g iaurt, 1 ceapă
200 g brânză…
Read more »
Read more »
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie
1 August 2011
O
reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez,
creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama
de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată de…
Read more »
Read more »
Cremă de ricotta cu cireşe şi miere
1 August 2011
O
reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta,
frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara. Ingrediente: pentru
crema ricotta: 250 g ricotta /urdă de vacă 200 g frişca 2 linguri cu
lapte 2 linguri cu miere pentru crema de cireşe: 300 g cireşe 100 g
zahăr 10 g amidon 1…
Read more »
Read more »
Risotto cu scoici
1 August 2011
O
reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa
concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel
si boia iute. Ingrediente: 400 g orez 500 g scoici 1 ardei gras verde 1 1
supă concentrară de legume (sau de peşte) 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu coacăze si cafea
1 August 2011
O
reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba
de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat,
cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf. Ingrediente: 10
oua 300 g ciocolata alba de menaj 300 g unt 250 g zahar 50 g zahar
vanilat 350 faina 100…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie
1 August 2011
O
reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de
dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline
extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de
porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 crenguţă cimbru sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Brown Fox
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brown Fox din: whisky si benedictine.
Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl Benedictine Mod de preparare: Amestecam
lichiorul si whisky-ul cu gheata intr-un pahar de whisky.
Read more »
Read more »
Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra
1 August 2011
O
reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din:
faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin,
hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g faină
albă 200 g cartofi făinoşi 200 ml apă 25 g drojdie de bere 2 linguri
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Sos vinegreta pentru salata de pui
1 August 2011
Amestecă
o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de
sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci
linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot
oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon),…
Read more »
Read more »
Pilaf de orz cu miel şi legume
1 August 2011
O
reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de
miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz,
parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare
si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g
mazăre proaspătă 30 g unt…
Read more »
Read more »
Sos de mustar cu iaurt
1 August 2011
Freacă
trei linguriţe de boabe de muştar cu 100 ml de ulei. Adaugă o linguriţă
de zeamă de lămâie, sare, piper, un vârf de cuţit de zahăr pudră, două
linguri de iaurt (natural, nu de băut, adică din cel mai gros) şi o
lingură de apă. Bate bine ingredientele până obţii o cremă. Merge super…
Read more »
Read more »
Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi
1 August 2011
O
reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi
din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie. Ingrediente: 1 ananas
mic pentru mango: 200 g mango 100 ml apă 100 g zahăr pentru sorbet: 5
mere verzi 500 ml apă 250 g zahăr 1/2 lămâie Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Pilaf oriental cu carne de oaie
1 August 2011
O
reteta de pilaf oriental cu carne de oaie din: carne de oaie, ulei,
bulion, ceapa, rosii, ardei gras, usturoi, cimbru, vin alb, orez, unt,
sare, condimente si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 200
ml ulei 100 g bulion 400 g ceapa 1 kg rosii proaspete 250 g ardei gras
proaspat…
Read more »
Read more »
Ardei pe grill cu salata de branza de capra
1 August 2011
O
reteta delicioasa de ardei pe grill cu salata de branza de capra din:
ardei grasi, ulei de masline extravirgin, frunze de salata verde, branza
de capra, sare si piper. Ingrediente: doi ardei grasi mari rosii; doua
linguri de ulei de masline extravirgin; cateva frunze de salata verde;
170 grame de branza de capra; sare,…
Read more »
Read more »
Cocktail Torpedo
1 August 2011
O
reteta simpla de Cocktail Torpedo din: souther comfort, matl whisky si
ginger ale. Ingrediente: 5 cl Southern Comfort 3 cl Malt Whisky Ginger
Ale Mod de preparare: Turnam ingredientele alcoolice intr-un pahar de
whisky, peste trei cuburi de gehata, amestecam si in final completam cu
ginger Ale.
Read more »
Read more »
Cotlete de oaie la grătar cu garnitură
1 August 2011
O
reteta de cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie,
rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi,
cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente 5
cotlete de oaie 5 roşii 5 rinichi de oaie 5 felii de slănină afumată 5
ciuperci 2 linguri de unt 1…
Read more »
Read more »
Lasagna verde cu ciuperci
1 August 2011
O
reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei
de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi,
parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si
nucsoara. Ingrediente: 200 g faină albă 50 g spanac proaspăt 2 ouă 1
linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2linguriţă de sare pentru
umplutură: 250…
Read more »
Read more »
Piept de bibilică cu salată de mere
1 August 2011
O
retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de
bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin
dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet
balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie. Ingrediente:
2 piepţi de bibilică 1 ceapă 4 frunze salvie…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie
1 August 2011
O
reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare,
piper, boia, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau
oaie frageda 1 capatana de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita
piper 1/2 lingurita boia 1/2 lingurita cimbru 2 linguri vin alb Mod de
preparare: Spalam si zvantam…
Read more »
Read more »
Casată de castane cu alune
31 July 2011
O
reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca,
oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure
neprajite. Ingrediente: 400 g piure de castane 500 ml frisca batuta din
smantana 3 oua 150 g zahar 1 lingura miere 250 ml lapte fiert 1 lingura
zahar vanilat 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt cu castraveti
31 July 2011
O
reteta delicioasa de sos de iaurt cu castraveti din: iaurt gras,
castraveti, usturoi, marar, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente:
400 g iaurt gras 5 castraveti 3-4 catei de usturoi 1 legatura marar 2
fire de ceapa verde ulei de masline Mod de preparare: Curata
castravetii si taie-i in cuburi mici. Pune-i…
Read more »
Read more »
Muşchi de manzat în crustă de aluat
31 July 2011
O
reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de
manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru
si salata asortata. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 800 g muşchi de
mânzat (bucată întreagă) 200 g pate din ficat de gâscă 8 felii de kaiser
(prosciutto) 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Gulas de oaie
31 July 2011
O
reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa,
cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si
chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg
cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper
foi de…
Miel Boulangere
31 July 2011
O
retea delicioasa de Miel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de
legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa
rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline. Ingrediente: 1.8 kg
cartofi, taiati fin 1 ceapa taiata pestisori 600 ml zeama de legume 5
catei usturoi zdrobit 3 linguri menta tocata fin…
Read more »
Read more »
Curry de miel cu spanac si iaurt
31 July 2011
O
reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de
miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si
unt. Ingrediente 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete
2-3 pungi de spanac congelat de 400g 4 cepe tocate marunt 4 catei de
usturoi pisat 8 cm de ginger,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan
30 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne
tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si
menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1
legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4
linguriţă cu ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Ruladă delicioasa cu îngheţată
30 July 2011
O
reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar
vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca,
zemura si frunze verzi de menta. Ingrediente: 5 oua 120 g zahar 1
lingura zahar praf vanilat 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 200 g
crema mascarpone 250 fulgi de cocos…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz
30 July 2011
O
reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc,
ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin
alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de
porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de
cimbru proaspăt 4-5…
Read more »
Read more »
Cocktail Union Club
30 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Union Club din: bourbon whiskey, curacao
triple sec, zeama de lamaie, jumatatea de albus si zahar. Ingrediente: 4
cl Bourbon Whiskey 2 cl Curacao Triple Sec 2 cl zeama de lamaie
jumatate de albus zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker. Servim in pahar de cocktail cu…
Read more »
Read more »
Pizza umplută cu anşoa şi roşii
30 July 2011
O
reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de
oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »
Read more »
Sos de merişoare
30 July 2011
O
reteta simpla de sos de merisoare din: merisoare, zahar, portocala si
scortisoara. Ingrediente: 350 g merişoare 150 g zahăr 1 portocală
scorţişoară Mod de preparare: Pune într-un vas merişoarele, zahărul,
coaja de la o jumătate de portocală, sucul de la portocala întreagă şi
un praf de scorţişoară. Lasă pe foc mic aproximativ 20-…
Read more »
Read more »
Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu
30 July 2011
O
reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de
rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de
salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper,
rosii cherry, morcovi si salata mixta. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 20 g
faină albă 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Bavareză siciliană
30 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra,
migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina,
galbenusuri, cointreau si napolitane. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g
zahăr pudră vanilat 100 g migdale prăjite 300 g coajă de portocală
zaharisită 600 ml smântână dulce 6 foi de gelatină 4 gălbenuşuri 1
păhărel…
Read more »
Read more »
Costite de miel in sos de vin alb
30 July 2011
O
retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel,
ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper
negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare,
amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt
ierburi provance 1 legatura salvie 1…
Read more »
Read more »
Cum se pastreaza pestele
30 July 2011
In
timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi
branhiile conţin o cantitate crescută de germeni, direct proporţională
cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie
conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce
l-aţi cumpărat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de miel
30 July 2011
O
reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt,
galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel,
smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu,
branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1
linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu portocale şi martini
29 July 2011
O
reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata,
portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt,
foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru.
Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de
fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută cu hribi
29 July 2011
O
reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc,
vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi,
ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc
1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper
pentru umplutură: 250 g hribi 4…
Read more »
Read more »
Tartă delicioasa cu cireşe
29 July 2011
O
reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar,
smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom
si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de
zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2
lingurita sare umplutura: 800 g cirese…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet N’Sour
29 July 2011
O
reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey,
zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2
cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker,
apoi turnam bautura in paharul tip balon si…
Read more »
Read more »
Vită Bourguignon
29 July 2011
O
reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui,
ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin,
zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2
morcovi 6…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu caise
29 July 2011
O
reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat,
faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1
lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare:
frunze verzi de menta Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi
zahărul vanilat până…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor
29 July 2011
O
reteta de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne
tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc
de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne
tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
mărar 1…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
29 July 2011
O
reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci
champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »
Read more »
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă
29 July 2011
O
reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din:
piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan,
brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de
gâscă 100 g unt 400 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de berbecuţ
29 July 2011
O
reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut,
cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate,
pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de
berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2
ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Sunset
29 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort,
cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna bautura intr-o cupa de cocktail. …
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la grătar
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din:
piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras,
vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura
ceapa verde cartofi 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie,
zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr
3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură:
200 g zmeură…
Read more »
Read more »
Chiftelute de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze
de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si
usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de
telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii
tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…
Read more »
Read more »
Raţă cu vin alb şi rozmarin
29 July 2011
O
reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi,
apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa
1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml
vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati
29 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii,
mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de
oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru,
patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne
de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei
gras-300 g rosii proaspete-300 g…
Read more »
Read more »
Salata de orez si creveti
29 July 2011
O
reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un
catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura
zeama de lamaie sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Despre Şalău
29 July 2011
Şalăul
este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs
domol, sau în lacuri. Preferă apele adânci, tulburi, peştele poate
atinge 40 cm -1,30 m lungime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de
10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn
iunie când temperatura…
Read more »
Read more »
Ciorba de oaie
29 July 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie,
morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors,
marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec
sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2
ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
29 July 2011
O
reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din:
muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si
piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau
de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet cu lămâie şi busuioc
29 July 2011
O
reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa,
lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr
300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri
pentru decor: frunze de busuioc Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa
cu zahărul şi coaja…
Read more »
Read more »
Mancare cu zaft şi salată
29 July 2011
o
reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de
porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde.
Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare
piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3
capatani de salata verde…
Read more »
Read more »
Covrigi cu branza
29 July 2011
O
reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar,
unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte.
Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr
150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g
brânză de vaci 1…
Read more »
Read more »
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur
28 July 2011
Pentru
a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea
soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi
uleiurile fierte, preparatul final se păstrează mai mult timp.
Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la
frigider. Unele uleiuri se opacizează la temperatură joasă şi se
solidifică, de aceea se…
Read more »
Read more »
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
28 July 2011
O
reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos
vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac,
ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac
200 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Colada
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop
de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente:
4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc
de ananas 5 cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu usturoi si ardei iute
28 July 2011
O
reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi,
ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4
vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute
rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
vinetele în două, pe…
Read more »
Read more »
Gulas de pui cu iaurt
28 July 2011
O
reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi,
untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de
tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5
catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute
sare piper boia dafin 2 linguri…
Read more »
Read more »
Melci cu scortisoara
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua,
lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina,
crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2
ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie
uscată sare pentru umplutura: 100…
Read more »
Read more »
File de porc cu aromă de cafea
28 July 2011
O
reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun,
cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin,
ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina,
lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc.
Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…
Read more »
Read more »
Sarlota cu mure
28 July 2011
O
reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de
gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3
foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe
cu zahăr vanilat 4…
Read more »
Read more »
Placinta sarata
28 July 2011
O
reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata,
oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de
plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală
ulei Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă
şi 200 g de smântână…
Read more »
Read more »
Terina cu legume si branza
28 July 2011
O
reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia,
branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g
branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori
Mod de preparare: Coace…
Read more »
Read more »
Fasole de vară
28 July 2011
O
reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi
verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1
legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet
de mere 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ricotta
28 July 2011
O
reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta,
parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg
ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari
nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei Mod de preparare: Curăţă
cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere
caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar,
otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat)
de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper
…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de legume cu şalău
28 July 2011
O
reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de
salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline,
coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca
dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioară dulce din griş cu şofran
28 July 2011
O
reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris,
zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g
griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie Mod de
preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie
despicată în două…
Read more »
Read more »
Pizza cu rucola şi brânză proaspătă
28 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare,
mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…
Read more »
Read more »
Supa de branza
28 July 2011
O
reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina,
morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire,
bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană
cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu
supă de pasăre 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Flying Scotsman
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut
sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl
vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa
de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…
Read more »
Read more »
Paste simple gratinate
28 July 2011
O
reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan,
sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g
paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g
unt sare piper pentru sos bechamel: 50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml
lapte sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
28 July 2011
O
reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau,
jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in
felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei
de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc tradiţională
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din:
medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa,
malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb
sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…
Read more »
Read more »
Papricas de oaie
28 July 2011
O
reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei
gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de
oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta
de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de
grasime si…
Read more »
Read more »
Miel inabusit
28 July 2011
O
reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare,
faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin
rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de
măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1
morcov 200 g telina 2…
Read more »
Read more »
Friptura de oaie
28 July 2011
O
reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina
afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa
de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare
piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1
cana supa de zarzavat…
Read more »
Read more »
Costite de oaie fripte
28 July 2011
O
reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin
alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie
portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…
Read more »
Read more »
Quiche Lorraine
27 July 2011
O
reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece,
sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb.
Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece
sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau
Gruyere) 250 g smântână nucşoară…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval cu nucsoara
27 July 2011
O
reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte,
faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval
ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit
sare piper nucsoara Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc
mic si amesteca…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Banger
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca,
suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala Mod de
preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…
Read more »
Read more »
Sardine în crustă de alune cu fructe
27 July 2011
O
reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de
padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4
linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri
ulei de măsline sare…
Cupe cu iaurt şi prune
27 July 2011
O
reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra
vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe.
Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat
frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de
banane) pentru decor: frunze…
Read more »
Read more »
Mingiute de orez cu branza brie
27 July 2011
O
reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie,
usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de
usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet
sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu pesmet aromat
27 July 2011
O
reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet,
patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin,
usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale.
Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de
pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri parmezan…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu fructe de mare
27 July 2011
O
reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste,
cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina,
pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g
cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri
ulei 8 felii de…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Jose II
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si
galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl
Galliano Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in
shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Crochete sarate
27 July 2011
O
reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina,
pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente:
200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2
linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de
ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu făină…
Read more »
Read more »
Tocana de oaie
27 July 2011
O
reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi
rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi
rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de
patrunjel sare,…
Read more »
Read more »
Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni
27 July 2011
O
reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte
integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni,
zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt
integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru
sos: 300 g căpşuni 100 g zahăr…
Read more »
Read more »
Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii
27 July 2011
O
reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa,
drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii,
tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos pesto
27 July 2011
O
reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa,
usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin,
bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2
linguri sos pesto 4…
Read more »
Read more »
Creveţi cu orez şi legume
27 July 2011
O
reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu
bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina,
ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g
creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100
ml ulei de măsline 2 cepe 1 morcov…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Turkey
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot
brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon
Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada Mod
de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sfecla
27 July 2011
O
reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina,
ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar
verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g
făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de copt…
Read more »
Read more »
Sepie cu mazăre si ceapa rosie
27 July 2011
O
reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii,
ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml
ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg.
ceapă verde Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Lumberjack
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin
si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl
gin coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu
gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky,
peste gheata proaspata. Adaugam coaja de…
Read more »
Read more »
Rulada de spanac cu branza
27 July 2011
O
reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou,
cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras
200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel
de usturoi…
Read more »
Read more »
Friptura greceasca de miel
27 July 2011
O
reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de
lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi,
taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3
felii de lamaie taiate…
Read more »
Read more »
Pacheţele aromate
27 July 2011
O
reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de
burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2
ardei gras roşu mărar sare piper Mod de preparare: Porţionează
pieptul de pui ca pentru şniţele,…
Read more »
Read more »
Caracatită marinată la grătar
27 July 2011
O
reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita,
ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de
piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru,
cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita
(cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu mascarpone si sparanghel
27 July 2011
O
reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj,
sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr
aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua
100 gr branza de capra, faramitata Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata…
Read more »
Read more »
Friptura miel cu levantica
27 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de
usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica,
ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g
carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1
lingura amestec de provence…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Punch
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de
lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl
Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de
portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de
lamaie in paharul de whisky, in care…
Read more »
Read more »
Pui parizian cu budincă de griş
27 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din:
piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina
alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare.
Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon
congelate 50 g unt 15 g ciuperci uscate…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat
27 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din:
piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline
extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g
struguri 80 g bacon afumat 4 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghette cu amestec de fructe de mare
27 July 2011
O
reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe
de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii
mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de
ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Foie gras pane cu brioşe de ceapă
27 July 2011
O
reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt,
faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si
smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de
raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă 1
albuş…
Read more »
Read more »
Crap in sos de roşii cu caşcaval
27 July 2011
O
reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit,
ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si
piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin
zahăr 1 pahar ulei 2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g
caşcaval 50…
Read more »
Read more »
Carne de berbec in sos chili
27 July 2011
O
reteta simpla de carne de berbec in sos chili din: ardei ciles, ceapa,
usturoi, rosii, ardei chili, ulei de masline, sare, scortisoara,
cuisoare, masline verzi si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles, uscati 1
ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chili uscati 1 kg carne de
berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Tortilla de casa
27 July 2011
O
reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei,
sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt
si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g
untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon
afumat (sau alt peşte) 1-2…
Read more »
Read more »
Dieta vegetariană previne tulburările intestinale
27 July 2011
Persoanele
care adoptă o dietă vegetariană sunt de trei ori mai puţin predispuse
să sufere de tulburări intestinale, cunoscute sub numele de boala
diverticulară, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford.
Această afecţiune este cauzată de consumul a prea puţine fibre şi se
manifestă prin apariţia crampelor musculare, a stării de balonare, a
gazelor…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei
26 July 2011
O
reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui,
ciuperci champignon, ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline
extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi,
parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g
ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri de macrou
26 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa
verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde
portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1
lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel sare…
Read more »
Read more »
Lasagnetta de kiwi cu ricotta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta,
orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta,
alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3
linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…