Retete de Paste:
Lasagnetta de kiwi cu ricotta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta,
orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta,
alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3
linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…
Read more »
Read more »
Mancare de ficăţei de pui cu broccoli
26 July 2011
O
reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de
pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2
cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei
pătrunjel …
Read more »
Read more »
Calamari pane cu mujdei
26 July 2011
O
reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina,
pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1
căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supreme de pui
26 July 2011
O
reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina,
usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza,
ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de
fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1
tijă de ţelină 1 căţel…
Read more »
Read more »
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc
26 July 2011
O
reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si
busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana
lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si piper…
Read more »
Read more »
Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată
26 July 2011
O
reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata
din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie,
ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj.
Ingrediente: 100 ml lapte 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 3 gălbenuşuri
1 pahar grappa (sau rachiu de struguri) 1 păstaie de vanilie pentru…
Read more »
Read more »
Mancare simpla de pui cu legume
26 July 2011
O
reteta delicioasa de mancare simpla de pui cu legume din: piept de pui,
vin alb sec, morcov, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, foi de
varza, felii de vanata, castravete, seminte de susan, castravete, ulei,
sare, piper, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui 1
pahar cu vin alb sec 1 morcov 1…
Read more »
Read more »
Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze
26 July 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet
de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de
piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline
extravirgin, fetica sau rucola si sare. Ingrediente: 600 g foie gras
(ficat) de gâscă sau de raţă 2 pumni…
Read more »
Read more »
Cocktailuri
26 July 2011
Cateva
retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada,
Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska. Cocktail Abbey O
reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva
picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune - o visina Se serveste in…
Read more »
Read more »
Pizza clasică Regina
26 July 2011
O
reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de
masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă
200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 4…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuga şi ricotta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta,
mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu
migdale, piscoturi si cafea. Ingrediente: 420 g ricotta 80 g mascarpone 5
gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr 100 g ciocolată menaj 125 g nuga cu
migdale 2-3 pachete pişcoturi 3 cescute de cafea Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
26 July 2011
O
reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel,
sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de
carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g
caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie cu capere
26 July 2011
O
reteta de sos de lamaie cu capere din: unt nesarat, capere, suc de
lamaie, coaja de lamaie si piper. Ingrediente: 50 g unt nesarat
1-1/2 linguri cu capere 1 lingura cu suc de lamaie 1/2 lingurita cu
coaja de lamaie proaspata rasa piper proaspat macinat Mod de
preparare: Pune caperele într-un…
Read more »
Read more »
Pizza quattro formaggi
26 July 2011
O
reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella,
cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 g apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Cuiburi in spanac
26 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cuiburi in spanac din: taitei de casa,
spanac, galbenus fiert, galbenus crud, smantana, praz, margarina, rosie,
faina, ulei si sare de mare. Ingrediente: 200 g taitei de casa 200 g
spanac 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 100 g smantana 1/2 praz 1
lingura margarina 1 rosie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cocktail Godfather
26 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Godfather din: bourbon whiskey, amaretto si
coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Amaretto coaja
de limeta Mod de preparare: Turnam ingredientele in shaker, mixam bine
cu gheata, apoi turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de
cocktail. In final adauga coaja de limeta.
Read more »
Read more »
Condimente si arome
26 July 2011
Condimentele
nu numai că dau gust si aromă mâncării, dar contin si anumiti nutrienti
foarte buni pentru sănătate. Condimente precum usturoiul, piperul,
nucşoara, rozmarinul, scorţişoara, curry, ghimbirul contribuie la
reducerea presiunii arteriale, lată cum să le foloseşti pentru a prepara
mâncăruri delicate: Oregano – este ideal pentru supe, salate, legume şi
carne. Patrunjelul – se…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase
26 July 2011
3
deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu
pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată Parfe de cafea
cu sos de ciocolată O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din:
smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb
si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână…
Read more »
Read more »
Pui cu mere şi curry
26 July 2011
O
reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt,
supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba,
ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel
verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 ml
smântână dulce 30 g unt…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu ciuperci si smantana
26 July 2011
O
reteta de carne de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel,
ciuperci, ceapa, unt, apa, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente:
750 g carne de miel 400 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura unt 1 ceasca apa 2
linguri smantana 1 lingurita faina sare piper Mod de preparare: Carnea
se spala, se…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi frantuzeasca
26 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din:
cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry,
ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: un kilogram
cartofi noi taiati in doua sare mare si piper ¼ cana ulei de masline 3
linguri mustar de Dijon doua linguri otet sherry o…
Read more »
Read more »
Cupe de iaurt cu sos de afine
26 July 2011
O
reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab,
zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si
afine. Ingrediente: 200 g iaurt slab 2 linguri zahăr 180 ml smântână
dulce 1 foaie de gelatină pentru sos: 250 g afine 1 lingură zahăr 1/2
pahar vin roşu scorţişoară (pulbere)…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii si mascarpone
26 July 2011
O
reteta simpla de pui cu rosii si mascarpone din: piept de pui, ceapa,
usturoi, rosii, mascarpone, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui
1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g roşii 2 linguri cu mascarpone busuioc
ulei Modd e preparare: Spala pieptul de pui, taie-l in patru, unge-l
cu putin ulei…
Read more »
Read more »
Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir
26 July 2011
O
reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de
vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4
fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă 20 g ghimbir
1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu menta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet
de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel
verde si sparanghel alb. Ingrediente 1⁄4 ceasca ulei de masline 1/3
cana de otet de malt 2 linguri de zahar brun 1 pumn de menta, frunze
alese si tocate…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom
26 July 2011
O
reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom
din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy,
smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun.
Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1
gălbenuş 65 g zahăr cafea…
Read more »
Read more »
Friptura de strut cu ceapa rosie
26 July 2011
O
reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de
soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui
si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml
sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras
10…
Read more »
Read more »
Pizza Marinara
26 July 2011
O
reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru
topping: 200 g roşii decojite 3 căţei…
Read more »
Read more »
Cum sa alegi peste proaspat
26 July 2011
Calitatea
finală a unui preparat din peşte depinde în mare parte de prospeţimea
lui. Aşadar, este important să cunoaşteţi regulile alegerii lui în
momentul în care îl cumpăraţi. Primul factor ce trebuie luat în
consideraţie este aspectul general: corpul peştelui trebuie să fie
rigid, rezistent la apăsare şi elastic, pe când pielea va trebui să…
Read more »
Read more »
Spată de miel cu piure de usturoi
26 July 2011
O
reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel,
usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1
lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul,
scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval
25 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si
cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline
extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si
spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă
1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru
25 July 2011
O
reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din:
usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de
masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor
alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed
sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau…
Read more »
Read more »
Peşte (crap) umplut la grătar
25 July 2011
O
reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin,
ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4
crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2
linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide Mod de
preparare: Curăţă…
Pui în stil oriental
25 July 2011
O
reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca,
morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie,
ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2
piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei
iute, foarte picant 1 avocado 1 roşie…
Read more »
Read more »
Cocktail Bourbonnaise
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut
sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl
Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de
lamaie 4 cl sifon Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate
ingredientele se mixeaza bine cu gheata,…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu spanac
25 July 2011
O
reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac,
branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei
si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea
500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon
1…
Read more »
Read more »
Pizza cu caşcaval şi busuioc
25 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii,
cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Parfe de cafea cu sos de ciocolată
25 July 2011
O
reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar,
cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao.
Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea
espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1
lingură rom alb 3 ceşcuţe de cafea…
Read more »
Read more »
Copanele cu sos de mere si sote
25 July 2011
O
reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi,
patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana,
faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde,
buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4
cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei
pentru…
Read more »
Read more »
Iepure umplut cu prune uscate
25 July 2011
O
reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa,
sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de
telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate,
sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser,
bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Bobby Burns
25 July 2011
O
reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu,
vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut
rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna
bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de…
Read more »
Read more »
Ratatouille delicios
25 July 2011
O
reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei,
usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline
si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi
mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie
tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1…
Read more »
Read more »
Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin
25 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin
din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin,
zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut
prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr 1…
Read more »
Read more »
Pui oriental cu dovlecei şi fistic
25 July 2011
Pui
oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de
masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari
(zucchini) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 2
linguri fistic 2 fire de ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste cu sos de sfecla
25 July 2011
O
reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste,
portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana,
ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de
peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2
linguri cu smântână 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Bavareză cu pepene galben şi Porto
25 July 2011
O
reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de
pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si
frunze de menta. Ingrediente: 500 g pulpă de pepene galben 200 g zahăr
10 foi de gelatină 100 ml apă 500 ml smântână dulce 1/2 păhărel Porto
pentru decor: frunze de…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de curcan umplute cu roşii, mozzarella şi măsline
25 July 2011
O
reteta de rulouri din piept de curcan umplute cu rosii, mozzarella si
masline din: piept de curcan, faina alba, vin rosu, usturoi, rozmarin,
ulei de masline extravirgin, rosii cherry, mozzarella, masline negre si
frunze de busuioc. Ingrediente: 8 felii din piept de curcan 2 linguri
faină albă 1/2 pahar vin roşu, dulce şi aromat…
Read more »
Read more »
Marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice
25 July 2011
O
reteta de marinata pentru carnea rosie, cu suc de citrice din: suc de
portocale, limonada, ceapa, ulei de masline, oregano si zeama de lamaie
verde. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor
alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed
sau uscat – numit marinată, cu scopul de a…
Read more »
Read more »
Pizza cu fructe de mare
25 July 2011
O
reteta de pizza cu fructe de mare din: faina alba, apa, drojdie de
bere, sofran, midii, scoici, creveti, inele de calamar, caracatite, vin
alb, sos de rosii, usturoi, foi de dafin, ulei de masline extravirgin,
flori de dovleac, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină
albă 250 ml apă 30 g drojdie…
Read more »
Read more »
Moussaka cu legume si feta
25 July 2011
O
reteta de moussaka cu legume si feta din: ardei gras, ceapa rosie,
dovlecei, vanata, ulei de malsine, feta, ou, iaurt grecesc, sos de
tomate si oregano. Ingrediente: doi ardei grasi galbeni, taiati in
bucati doua cepe rosii, taiate in bucati doi dovlecei medii, taiati in
felii groase o vanata mare, taiata cuburi o lingura…
Read more »
Read more »
Cocktail Egg Sour
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Egg Sour din: bourbon whiskey, curacao triple
sec, zeama de lamaie, zahar pudra, galbenus, portocala si cirese.
Ingrediente: 3 cl Bourbon Whiskey 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl zeama de
lamaie 1 lingurita de zahar pudra 1 galbenus o felie de portocala cirese
Mod de preparare: Ingredientele se…
Read more »
Read more »
Şarlotă delicioasa cu ciocolată
25 July 2011
O
reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata
menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare. Ingrediente:
150 g pişcoturi 100 g ciocolată menaj 3 ouă 100 ml smântână dulce 1
ceşcuţă de cafea 2 foi de gelatină sare Mod de preparare: Taie
ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui umplute
25 July 2011
O
reteta de pulpe d epui umplute din: pulpa de pui, vin alb, rozmarin,
frunze de salvie, frunze de dafin, ulei de masline extravirgin, usturoi,
sunca presata, kaiser, usturoi, patrunjel, lapte degresat, sare si
piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguţă de rozmarin 2
frunze de salvie 1 frunză de…
Read more »
Read more »
Marinata pentru pasare, cu mustar si curry
25 July 2011
O
reteta de marinata pentru pasare, cu mustar si curry din: ulei de
masline, mustar, miere, curry si chimen. Marinarea este procesul de
îmbibare şi maturare a produselor alimentare prin păstrarea lor, pentru
o perioadă, într-un amestec – umed sau uscat – numit marinată, cu
scopul de a frăgezi sau de a da o aromă…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui marinat la gratar
25 July 2011
O
reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi
de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde,
portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si
boia. Ingrediente: 1 piept de pui 1 felie muschi de vita dovlecel ardei
rgas rosu ceapa rosie frunze tinere de salata verde…
Read more »
Read more »
Bavareză de ciocolată
25 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza de ciocolata din: lapte, smantana, zahar,
ciocolata menaj, portocala, foi de gelatina, galbenusuri si grand
marnier. Ingrediente: 250 ml lapte 250 ml smântână dulce 100 g zahăr 80 g
ciocolată menaj 1 portocală 4 foi de gelatină 2 gălbenuşuri 1/2 pahar
Grand Marnier Mod de preparare: Încălzeşte laptele într-o…
Read more »
Read more »
Friptura in piper cu broccoli si sos de vin rosu
25 July 2011
O
reteta de friptura in piper cu brocoli si sos de vin rosu din: friptura
de vita, boabe de piper negru si roz, sare de mare, ulei de masline,
broccoli, unt, salota, usturoi, vin rosu, zeama de vita, mustar dijon,
miere si cimbru. Ingrediente: 4x200g friptura de vita 2 linguri boabe de
piper negru 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Horese’s Neck
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Horse’s Neck din: whisky scotian, angostura,
ginger ale si spirala din coaja de lamaie. Ingrediente: 6 cl whisky
scotian 2 stropi de Angostura Ginger Ale spirala din coaja de lamaie.
Mod de preparare: Asezam spirala din coaja de lamaie cu cuburi de ghata
intr-un pahar mai mare. Adaugam whisky…
Read more »
Read more »
Pizza delicioasa Capricciosa
25 July 2011
O
reteta de pizza capricciosa din: faina alba, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, sare, pulpa de rosii, mozzarella, anghinare,
ciuperci, fileuri de ansoa, capere si masline negre. Ingrediente: 400 g
făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu legume si ierburi aromatice
25 July 2011
O
reteta de frigarui de pui cu legume si ierburi aromatice din: piept de
pui, dovlecei, ceapa verde, vanata, sunc, ierburi aromatice, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 2
dovlecei mari (zucchini) 4 fire de ceapă verde 1 vânătă 60 g şuncă
(kaiser, bacon, prosciutto) 50 g ierburi aromatice…
Read more »
Read more »
Păstrăvi înecaţi în sos
25 July 2011
O
reteta de pastrabi inecati in sos din: pastravi, cuisoare, lamaie,
sare, otet din vin, paine, praf de scortisoara, seminte de cardamon,
cuisoare, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 păstrăvi de 200 g
fiecare (sau alt peşte) cuişoare lămâie sare pentru sos: 1/2 cană (1,25
dl) de oţet de vin 5 felii de pâine (fără…
Read more »
Read more »
Cupe cu cremă de iaurt şi pişcoturi
24 July 2011
O
reteta de cupe cu crema de iaurt si piscoturi din: piscoturi, iaurt,
smantana, zahar pudra, capsuni si zahar. Ingrediente: 10 pişcoturi 400 g
iaurt slab 120 ml smântână dulce 2 linguri zahăr pudră vanilat 180 g
căpşuni 1 lingură zahăr pentru decor: căpşuni Mod de preparare: Spală
căpşunile şi curăţă-le de codiţe; pune-le…
Read more »
Read more »
Cocktail Highlander
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highlander din: whisky, drambuie, zeama de
lamaie, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 3 cl whisky 1 cl
Drambuie 1 strop de zeama de lamaie suc de maracuja fructe Mod de
preparare: Mixam bine cu cuburi de gheata whisky-ul, lichiorul si zeama
de lamaie in shaker, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu verdeturi
24 July 2011
O
reteta de pulpa de miel umpluta cu verdeturi din: pulpa de miel
dezosata, ulei de masline extravirgin, paine toasta, parmezan, usturoi,
rozmarin, salvie, vin alb sec, supa concentrata de legume, sare, piper,
carnati, sunca, spanac, lapte si ou. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel
dezosată 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 felii de…
Read more »
Read more »
Supa simpla de curcan cu taitei
24 July 2011
O
reteta de supa simpla de curcan din: aripa de curcan, morcovi, telina,
ceapa si faina. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 morcovi 2 tije de
ţelină apio 1 ceapă 1 ou 1 cană cu făină Mod de preparare: Pune carnea
la fier în apă rece şi ia spuma de câteva ori, până când…
Read more »
Read more »
Peste cu telina, usturoi si sos de rosii
24 July 2011
O
reteta de peste cu telina si usturoi din: barbuni, rosii in suc,
usturoi, patrunjel, telina, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 8 barbuni mici 500 g roşii de suc 3 căţei de usturoi 1 mână
de pătrunjel 1 tulpină de ţelină ulei extravirgin de măsline sare piper
Mod de preparare: Tocaţi…
Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră
24 July 2011
O
reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte
integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina,
zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara.
Ingrediente: 150 ml lapte integral 1 păstaie de vanilie 150 ml smântână
dulce 1 gălbenuş 1,5 foi de gelatină 60 g zahăr 1…
Read more »
Read more »
Pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
24 July 2011
O
reteta de pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca din:
fileuri de pui, ulei de masline, suc de lamaie, paine taraneasca,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri mari de pui 3 linguri
ulei de masline 100 ml suc de lamaie + cateva felii 4 felii groase de
paine taraneasca 2…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu migdale
24 July 2011
O
reteta simpla de pui cu migdale din: piept de pui, ulei de soia,
migdale si sos de soia de amidon. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 ml
ulei de soia 100 g migdale 50 ml sos de soia amidon Mod de preparare:
Taie piepţii de pui în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu ardei, mozzarella şi caşcaval afumat
24 July 2011
O
reteta de pizza cu ardei, mozzarella si cascaval afumat din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ardei gras,
cascaval afumat, suc de rosii si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr…
Read more »
Read more »
Cocktail Dream Of Naples
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dream Of Naples din: bourbon whiskey,
campari, curacao triple sec si angostura. Ingrediente: 3 cl Bourbon
Whiskey 2 cl Campari 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura Mod
de preparare: Amestecam ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi
servim bautura intr-un pahar mai mare tip balon, cu cuburi…
Read more »
Read more »
Supa simpla de rosii cu busuioc
24 July 2011
O
retete simpla si delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii,
ulei de masline, dovlecei, ceapa, usturoi si busuioc. Ingrediente: 1 kg
roşii ulei de măsline 2 dovlecei 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură
de busuioc Mod de preparare: Dă roşiile pe râzătoare sau prin
separatorul de roşii. Curăţă dovleceii…
Read more »
Read more »
Dorada cu praz şi curmale
24 July 2011
O
reteta delicioasa de dorada cu praz si curmale din: dorada, curmale,
praz, stafide, usturoi, rozmarin, supa de legume, unt, ulei extravirgin
de masline, otet de vin rosu, sare de mare si piper. Ingrediente: 4
bucăţi de doradă de 120 g fiecare 40 curmale proaspete 4 fire de praz
gros 20 stafide 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Parfe cu ricotta şi cozonac
24 July 2011
O
reteta de parfe cu ricotta si cozonac din: ricotta, galbenusuri, lapte,
smantana, cozonac, zahar, foid e gelatina, esenta de vanilie, smantana
si ciocolata de menaj. Ingrediente: 150 g ricotta 2 gălbenuşuri 100 ml
lapte 60 ml smântână dulce 60 g cozonac 20 g zahăr 1,5 foi de gelatină 2
linguri brandy 1 esenţă vanilie…
Read more »
Read more »
Coaste delicioase de miel cu sos de vin
24 July 2011
O
reteta de coaste delicioase de miel cu sos de vin din: coaste de miel,
plante aromatice, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa,
usturoi, vin rosu, rozmarin, cimbru, amidon si unt. Ingrediente: 12
coaste de miel 2 linguri plante aromatice tocate 4 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper pentru sos: 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pizza calzone genoveză
24 July 2011
O
reteta de pizza calzone genoveza din: faina alba, drojdie de bere, ulei
de masline extravirgin, zahar, sare, anghinare, ricotta, sos pesto si
sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
sare pentru topping: 300 g anghinare conservată…
Read more »
Read more »
Supa rece de iaurt de bivolita
24 July 2011
O
reteta simpal de supa de iaurt de bivolita din: iaurt de bivolita,
galbenusuri, castraveti, usturoi, ceapa, menta si ulei de masline.
Ingrediente: 21 iaurt de bivoliţă 2 gălbenuşuri 2 castraveţi 2 căţei de
usturoi 1 legătură de ceapă 1 legătură de mentă ulei de măsline Mod de
preparare: Căleşte ceapa curăţată şi tăiată…
Read more »
Read more »
Calcan cu haşmă caramelizată
24 July 2011
O
reteta de calcan cu hasma caramelizata din: fileuri de calcan, hasme,
zahar, must de struguri fiert, usturoi, faina, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de calcan
de 200 g fiecare 15 haşme vineţii 50 g zahăr 1 pahar desaba (must de
struguri fiert) 1 rămurică de cimbrişor 1 rămurică…
Read more »
Read more »
Cocktail Millionaire
24 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Millionaire din: bourbon whiskey, zeama de
lamaie, albus, curacao triple sec, sirop de grenadine si capsuni.
Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 albus 1 cl
Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine bucati de capsuni Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Fara sare
24 July 2011
Vara,
e bine să eviţi consumul de sare pentru a preîntâmpina retenţia de apă.
Deşi sunt recomandate 7 g de sare pe zi, acestea nu se socotesc ca
provenind doar din solniţă, ca adaos în mâncare. Toate alimentele, chiar
şi legumele, conţin sare în mod natural. Dacă suferi de afecţiuni
cardiace, cu atât mai mult…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe şi cocos
24 July 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu cirese si cocos din: cirese, siropd e
artar, faina alba, fulgi de nuca de cocos, unt, malt de grau si sare.
Siropul de arţar este produs din seva concentrată a Acer Saccharum,
copac ce creşte mai ales în Canada. Este un preţios supliment alimentar,
adecvat pentru înlocuirea zahărului şi,…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu dovleac şi cartofi
24 July 2011
O
reteta de frigarui de pui cu dovleac si cartofi din: pulpa dezosata de
pui, ulei de masline extravirgin, dovleac, lapte de cocos, cartofi,
ceapa, usturoi, ardei iute, curry, ghimbir si supa de pui. Ingrediente:
600 g pulpă dezosată de pui 6 linguri ulei de măsline extravirgin pentru
legume: 500 g dovleac 100 ml apă…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci si ceapa
24 July 2011
O
reteta simpla de miel cu ciuperci si ceapa din: miel, ciuperci, unt,
ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare. Ingrediente: 750 g miel
400 g ciuperci 1 lingura de unt 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau
apa 2 linguri de smantana 1lingurita de faina sare Mod de preparare:
Carnea, ceapa…
Read more »
Read more »
Costite de miel la gratar
24 July 2011
O
reteta de costite de miel la gratar din: coaste de miel, ulei de
masline, cimbru, usturoi, boia dulce si sare dupa gust. Ingrediente: 1
kg de coaste de miel 150 ml ulei de masline 1 lingurita de cimbru 2
catei de usturoi 1 lingurita de boia dulce sare, dupa gust Mod de
preparare: Costitele…
Read more »
Read more »
Chiftelute de miel la cuptor
24 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de miel la cuptor din: carne de miel,
paine, ceapa verde, oua, faina, usturoi verde, patrunjel, sare si ulei
de masline. Ingrediente: 500 g carne de miel tocata 2 felii de paine 2
fire de ceapa verde 2 oua 2 linguri de faina 3 fire de usturoi verde 1
legatura…
Read more »
Read more »
Pizza Napoli
23 July 2011
O
reteta de pizza Napoli din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei
extravirgin de masline, zahar, rosii, mozzarella, ansoa in ulei, capere
in saramura, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 200 g roşii…
Read more »
Read more »
Căpşuni în aspic cu sos de kiwi
23 July 2011
O
reteta de capsuni in aspic cu sos de kiwi din: apa, foi de gelatina,
zahar, zeama de lamaie, capsuni, vin alb, kiwi, lamaie, frunze de menta.
Ingrediente: 350 ml apă 4 foi de gelatină (circa 15 g) 150 g zahăr 50
ml zeamă de lămâie 350 g căpşuni 100 ml vin alb pentru sosul…
Read more »
Read more »
Piept de pui la plic
23 July 2011
O
reteta de piept de pui la plic din: piept de pui, unt, frunze de
salvie, supa concentrata de legume, ciuperci deshidratate, sunca de pui,
ficatei de pui, coniac, faina alba, rosii cherry, ou, sare si piper.
Ingrediente: 4 jumătăţi de piept de pui (a câte 150 g fiecare) 100 g unt
2 frunze de…
Read more »
Read more »
Pizza rusească
23 July 2011
O
reteta de pizza ruseasca din: faina alba, faina integrala de grau, apa,
drojdie de bere, ulei extravirgin de masline, sare, mascarpone, somon
afumat, icre de manciuria si marar. Ingrediente: pentru aluat: 150 g
faină albă 100 g faină integrală de grâu 125 ml apă 8 g drojdie de bere
2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ciocolată, cafea şi migdale
23 July 2011
O
reteta de prajitura cu crema de ciocolata, cafea si migdale din: zahar
pudra, unt, ciocolata menaj, migdale, pricomigdale, piscoturi,
galbenusuri, marsala si cafea. Ingrediente: 275 g zahăr pudră 200 g unt
100 g ciocolată menaj 100 g migdale 200 g pricomigdale 400 g pişcoturi 6
gălbenuşuri 300 ml Marsala 1/2 ceaşcă de cafea pentru…
Read more »
Read more »
Gaina cu rosii si orez
23 July 2011
O
reteta de gaina cu rosii si orez din: gaina, ceapa, telina, morcov,
usturoi, patrunjel, pulpa de rosii, pasta de tomate, supa de gaina,
orez, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 găină
de curte 1 ceapă 1 tijă de ţelină 1 morcov 2 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel 100 g pulpă…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel marinata cu rozmarin
23 July 2011
O
reteta simpla de pulpa de miel marinata cu rozmarin din: vin rosu, sos
de soia, usturoi, menta, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 1 pahar
vin rosu 150 g sos de soia 4 catei de usturoi zdrobit 1/2 ceasca menta
proaspata 2 linguri de rozmarin proaspat 1 pulpa de miel (aproximativ 2
kg) Mod…
Read more »
Read more »
Retete de pizza: pizza cu cartofi, pizza cu pastrama de oaie si pizza quattro stagioni
23 July 2011
Pentru
cei pasionati de pizza va prezentam o serie de 3 retete delicioase de
pizza: Pizza cu cartofi şi bacon O reteta de pizza cu cartofi si bacon
din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin,
zahar, cartofi, bacon, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 400
g faină albă 200…
Read more »
Read more »
Risotto cu miel si anghinare
23 July 2011
O
reteta de risotto cu miel si anghinare din: ulei de masline, unt,
ceapa, orez nefiert, vin rosu, supa de pui, usturoi si anghinare.
Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 lingura unt 1 ceapa tocata 2
cesti de orez nefiert 1/2 pahar de vin rosu 6 cani supa de pui 150 g
branza…
Read more »
Read more »
Supa – Beneficiile supei
23 July 2011
Un
bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de
saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum
trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de
mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nutritive.
Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi, uşor…
Read more »
Read more »
Salata de anghinare
23 July 2011
O
reteta simpla si deliciaosa de anghinare din: anghinare, lamai, ulei de
masline, parmezan, patrunjel, sare de mare si piper negru. Ingrediente:
6 anghinare mici (sau 4 medii) doua lamai coapte 6 linguri ulei de
masline 100 grame parmezan 1/2 legatura de patrunjel sare de mare piper
negru Mod de preparare: Pastrati doar 2-3…
Read more »
Read more »
Miel fript cu gutui
23 July 2011
O
reteta delicioasa de miel fript cu gutui din: ulei de masline, carne de
miel, ceapa, usturoi, chimion, ghimbir, boia dulce, scortisoara, gutui,
apa si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 kg
carne de miel dezosata 1 ceapa taiate in felii subtiri 2 catei de
usturoi zdrobit 2 lingurita chimion 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu parmezan în crustă de aluat
22 July 2011
O
reteta delicoasa de rulouri de vitel cu parmezan in crusta de aluat
din: pulpa de vitel, foitaj, vin alb sec, usturoi, ulei de masline
extravirgin, sare grunjoasa, rozmarin, salvie, sare, piper, vanata,
mozzarella, rosii, jambon, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 250 g foitaj 1 pahar de vin alb…
Read more »
Read more »
Supa rece
22 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa perfecta pentru zilele calduroase de supa
rece din: rosii, castraveti, ceapa verde, ardei gras rosu, ardei gras
verde, usturoi, pesmet, otet din vin alb si ulei de masline.
Ingrediente: 500 g roşii bine coapte 2 castraveţi 1 legătură de ceapă
verde 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 2…
Crap la tava
22 July 2011
O reteta delicioasa de crap cu cartofi, sare, piper, ceapa rosie,
cimbru, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb. Ingrediente: 1 kg
crap 800 g cartofi sare piper 1 ceapă roşie cimbru 3-4 linguri ulei de
măsline 3 lămâi 1 legătură pătrunjel 100 ml vin alb Mod de preparare:
Se curăţă peştele de…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele
22 July 2011
O
reteta de Muşchiuleţ de iepure cu piure de dovlecei şi plăcinţele din:
spinari de iepure, rozmarin, unt, ulei de masline extravirgin, sare,
sunca, foi de placinta, dovlecei, unt si ardei gras. Ingrediente: 2
spinări de iepure de casă 1 crenguţă de rozmarin 20 g unt 1 lingură ulei
de măsline extravirgin sare pentru plăcinţele:…
Read more »
Read more »
Tocana de ardei cu afumatura
22 July 2011
O reteta gustoasa de tocana de ardei cu costita de porc afumata, ceapa,
rosii, carnati afumati, sare, piper, boia dulce, boia iute, busuioc.
Ingrediente: 1 kg ardei capia 3-4 ardei graşi 250 g costiţă de porc
afumată 2 cepe 500 g roşii 400 g cârnat afumat sare piper cimbru boia
dulce boia iute busuioc…
Read more »
Read more »
Beneficiile borsului si o reteta de bors facut in casa
22 July 2011
Obţinut
din fermentarea tărâţelor, borşul aduce organismului multe beneficii.
Conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C, aminoacizi esenţiali
şi carbohidraţi, substanţe conţinute atât de tărâţe, cât şi de drojdia
de bere, care ajută fermentaţia. Borşul este bogat în enzime, facilitând
digestia, şi ajută organismul să elimine toxinele, grăsimile, fiind
recomandat inclusiv celor…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi roşii cherry
22 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si rosii cherry din:
faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, rosii cherry, ciuperci champignon si oregano. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
File de viţel cu foie gras de raţă în sos de vin alb
22 July 2011
O
reteta de file de vitel cu foie gras de rata in sos de vin alb din:
file de vitel, foie gras, carne macra de vitel, paine, prapur de porc,
rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, supa de legume, supa
concentrata de vitel, unt, piper alba, spanac si ridiche neagra.
Ingrediente: 1 file de…
Read more »
Read more »
Flan cu ceapă si chefal marinat
22 July 2011
O
reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal,
creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel,
zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe albe de 150 g
fiecare 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare 200…
Read more »
Read more »
Bavareză de căpşuni şi ciocolată
22 July 2011
O
reteta delicioasa de bavareza de capsuni si ciocolata din: capsuni,
zahar, foi de gelatina, smantana si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 200
g căpşuni bine coapte 4 linguri zahăr 3 foi de gelatină 180 ml smântână
dulce 150 g fulgi de ciocolată (sau granule) Mod de preparare: Spală
căpşunile şi curăţă-le de codiţe. Taie-le…
Read more »
Read more »
Barcute aperitiv
22 July 2011
O reteta delicioasa de barcute aperitiv din: ardei capia, fasole rosie,
ceapa rosie, ardei capia, sare, piper, praz, ulei de masline, ciuperci,
pesmet, miere, spaghete, busuioc verde. Ingrediente: 8 ardei capia 300 g
fasole boabe roşie şi albă 1 ceapă roşie 1 ardei capia sare piper un
fir praz 2-3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Supă simpla de morcovi
22 July 2011
O
reteta de supa simpla de morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, telina,
smantana, galbenus si sare. Ingrediente: 1 kg morcovi 1 ceapă 2 cartofi 1
ţelină 200 g smântână 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Curăţă
legumele şi taie- le cubuleţe, apoi pune-le pe foc în apă cu sare. Cand
au fiert, scurge zeama…
Read more »
Read more »
Medalioane de miel cu sos cremos de cartofi
22 July 2011
O
reteta de medalione de miel cu sos cremos de cartofi din: antricot de
miel, sunca, ulei de masline, sare, piper, cartofi, ceapa, portocala,
parmezan, supa de legume, foaie de dafin, frunze de rozmarin, morcov,
vanata, dovlecel si frunze de menta. Ingrediente: 300 g antricot de miel
70 g şuncă felii (kaiser, prosciutto, bacon) 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Tutiosi
22 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tutiosi din: whisky, rachiu, vermut rosu,
galliano, lichior de mandarina si suc de portocale. Ingrediente: 2,5 cl
Whisky 1,5 rachiu (Weinbrand) 1,5 vermut rosu 1 cl Galliano 1 cl lichior
de mandarina suc de portocale Mod de preparare: Cu exceptia sucului
de portocale, ingredientele se mixeaza bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella şi prosciutto
22 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu mozzarella si prosciutto din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, rosii,
mozzarella si prosciutto. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2
cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă
zahăr sare pentru topping: 180 g roşii decojite…
Read more »
Read more »
Cartofi mexicani
22 July 2011
O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata,
ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper,
salata verde. Ingrediente: 8 cartofi medii 3 cepe roşii 300 g carne
tocată 3-4 linguri ulei de măsline o linguriţă chilii 2-3 linguri bulion
300 g fasole cu bob roşu o lingură…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos aromat
22 July 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare,
piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi,
smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare
piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă
verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru Mod
de…
Read more »
Read more »
Fileuri de viţel în sos de vin cu foie gras
22 July 2011
O
reteta de fileuri de vitel in sos de vin cu foie gras din: muschi file
de vitel, vin alb aromat, ulei de masline extravirgin, sare, piper, suc
de mere, mere, foie gras, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente: 1
muşchi file de viţel (700 g) 250 ml vin alb aromat 4 linguri ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Gustari dulci: trigoane cu fructe, tortelli umpluţi si palmieri din foitaj
22 July 2011
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete O reteta de trigoane cu fructe
confiate si proaspete din: foi subtiri de placinta, albus, ulei de
arahide, gem de prune, caise confiate, miez de nuca, migdale, alune de
padure, stafide, portocala, brandy si zahar. Ingrediente: pentru aluat:
350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1…
Read more »
Read more »
Pere coapte-n aluat
22 July 2011
O reteta gustoasa de pere coapte in aluat, ou, zahar vanilat, zahar
pudra, dulceata de visine. Ingrediente: 8 pere mjlocii 500 g aluat
franţuzesc din comerţ 1 ou zahăr vanilat zahăr pudră dulceaţă de vişine
sau de cireşe Mod de preparare: Se curăţă perele şi se păstrează
codiţele. Se opăresc câteva minute doar cât…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu cartofi caramelizati
22 July 2011
O
reteta delicioasa de Pulpa de miel cu cartofi caramelizati din: pulpa
de miel, sare, smantana, faina, cartofi, unt si zahar. Ingrediente: 1
pulpa de miel sare 1 ceasca smantana 2-3 linguri de faina pentru cartofi
caramelizati: 500 g de cartofi 50 g unt 5 linguri de zahăr Mod de
preparare: Pune pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu lămâie şi oregano
22 July 2011
O
reteta de friptură de miel cu lămâie şi oregano pulpa de miel, lamaie,
usturoi, oregano, ulei de masline, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4
jumătăţi de pulpă de miel (partea inferioară, de la genunchi în jos) 3
lămâi 5 căţei de usturoi 2 linguri de oregano uscat 4 linguri de ulei de
măsline 1,2…
Read more »
Read more »
Barcute cu crema de nuci
22 July 2011
O reteta delicioasa de barcute cu crema de nuci din: pere, nuci, branza
mascarpone, oua, zahar vanilat, frisca, piscoturi, capsui, menta.
Ingrediente: 8 pere mari 200 g nuci 250 g brânză mascarpone 2
gălbenuşuri 150 g zahăr pudră un pliculeţ zahăr vanilat 300 g frişcă
naturală 4 pişcoturi 4 căpşunele confiate sau proaspete mentă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu miel
22 July 2011
O
reteta simpla de Dovlecei umpluti cu miel din: dovlecei, carne de miel,
orez, usturoi, ceapa, sare, sos de rosii, apa si zeama de lamaie.
Ingrediente: 6 dovlecei mici 225 g carne de miel 4 linguri de orez 2
catei de usturoi 1 ceapa tocata 1 lingurita de sare 400 ml sos de rosii
3…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel umplut cu sparanghel, cartofi şi roşii
22 July 2011
O
reteta de muschid e vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii din:
muschi de vitel, ulei de masline extravirgin, sparanghel, rosii cherry,
zahar, cimbru, sare, piper, cartofi, faina alba, unt, albusuri, frunze
de cimbru si muguri de sparanghel. Ingrediente: 600 g muşchi de viţel 3
linguri ulei de măsline extravirgin sparanghel pentru roşii: 300…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu sos pesto
22 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel cu sos pesto din: rozmarin, pulpa de
miel, usturoi, ulei de masline, sare, frunze de menta, patrunjel verde,
suc de lime si zahar. Ingrediente: 1 lingurita frunze de rozmarin
proaspat 1 picior de miel (fara oase) 2 căţei de usturoi, decojite si
slivered în 8 bucăţi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel împănată
22 July 2011
O
retete delicioasa de pulpă de miel împănată din: pulpa de miel cu os,
fileuri de ansoa, rozmarin, ulei de masline, lamaie, vin alb sec, sare
si piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel cu os 14 fileuri de anşoa 5 căţei
de usturoi 4-5 crenguţe de rozmarin proaspăt 4 linguri ulei de măsline 1
lămâie…
Read more »
Read more »
Despre Soia
22 July 2011
Bogată
în proteine vegetate, dar şi în fibre, vitamine şi minerale, soia
ajută inima să funcţioneze bine. O dietă cu multă soia scade nivelul
trigliceridelor şi al colesterolului rău, îl creşte pe cel bun şi
previne bolile cardiovasculare. Este ideală pentru o gustare rapidă în
timpul zilei (tofu este făcut din boabe de soia), respectiv…
Read more »
Read more »
Cotlet de iepure cu ierburi aromatice şi cartofi
21 July 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de iepure cu ierburi aromatice si cartofi
din: cotlete de iepure, rosie, frunze de salvie, usturoi, vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare, piper, cartofi, ou si parmezan.
Ingrediente: 4 cotlete dezosate de iepure de casă 1 roşie 4 frunze de
salvie 1 crenguţă de rozmarin 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pizza cu măsline, mozzarella şi roşii proaspete
21 July 2011
O
reteta de pizza cu masline, mozzarella si rosii proaspete din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii,
mozzarella, masline verzi si negre, ulei, sare si piper . Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Dovlecei caju
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju,
morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de
alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în
antioxidanţi şi acizi graşi. Ingrediente: 1 dovlecel 100 g alune caju
1/2 morcov 1 lingură cu iaurt 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi aromatice
21 July 2011
O
reteta delicioasa de File de ton în coajă de fructe uscate şi ierburi
aromatice din: file de ton, rosii, fasole, paine de casa, nuci, migdale,
seminte de pin, rozmarin, busuioc, patrunjel, ardei gras, miez de
fenicul, telina, ghimbir, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Highland Dream
21 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highland Dream din: whisky scotian, drambuie,
nectar de maracuja si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 4 cl
Drambuie 6 cl nectar de maracuja cirese Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, si se
toarna apoi bautura intr-un pahar de whisky. Asezam, deasupra…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la grătar în stil thailandez
21 July 2011
O
reteta de cotlete de miel la gratar in stil thailandez din: cotlete de
miel, ulei, usturoi, ardei iute, sos de peste, zeama de limeta, zahar,
busuioc si piper. Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os 2 linguri de
ulei (floarea soarelui sau alune) 3 căţei de usturoi 1 ardei iute, roşu 4
linguri sos…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de linte
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou,
lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare. Ingrediente:
1 ou 500 ml lapte 1 cană cu făină 1 linguriţă cu zahăr 200 g linte 120 g
smântână slabă ulei sare de mare Mod de preparare: Amestecă laptele
cu…
Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei aromat
21 July 2011
O
reteta delicioasa de Escalop de foie gras cu ananas, portocală şi ulei
aromat din: apa, zahar, foie gras, ananas, zeama de portocale, sare,
piper, ulei de floarea soarelui si 2 pastai de vanilie. Ingrediente: 1/2
l apă 250 g zahăr pentru escalop: 4 felii de foie gras (ficat) de gâscă
(câte 100 g fiecare)…
Read more »
Read more »
Pizza cu hribi şi mozzarella
21 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pizza cu hribi si mozzarella din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar,
mozzarella, hribi, sare, parmezan si ulei. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru…
Read more »
Read more »
Tarte din ciuperci cu branza desarata
21 July 2011
O
reteta de Tarte din ciuperci cu branza desarata din: ciuperci, branza
desarata, iaurt degresat, ceapa, masline si cascaval. Ingrediente: 8
ciuperci 200 g brânză desărată 8 linguri cu iaurt degresat 1/2 ceapă 100
masline desarate 3 felii de cascaval Mod de preparare: Spală bine
ciupercile, îndepărtează-le codiţa, apoi aşază deasupra cubuleţe de
brânză.…
Read more »
Read more »
Sendvis cu crema de branza şi creveti
21 July 2011
O
reteta simpla de Sendvis cu cremaa de branza şi creveti din: bagheta,
oua, cascaval, branza de vaci, ceapa verde, marar, creveti, ulei de
masline, zeama de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 1 baghetă 2 ouă 1
lingură de caşcaval 200 g brânză de vaci 1 legătură de ceapă verde 1
legătură de mărar…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu ierburi aromatice
21 July 2011
O
reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de
miel, maghiran, cimbru, rozmarin, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, praz, morcov, dovlecel, ardei capia, mozzarella, fileuri de
ansoa, seminte de pin, pesmet si masline negre. Ingrediente: 800 g
cotlet de miel maghiran cimbru rozmarin 4 linguri ulei de măsline
extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Miel traditional cu sos de lamaie si ou
21 July 2011
O
reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel,
unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de
pui. Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 linguri de unt 1 lingurita de
marar sare dupa gust 6 legături ceapa verde 350 ml apa plata…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu varza si ardei rosu
21 July 2011
O
reteta de salata de pui cu varza si ardei rosu din: piept de pui,
varza, rosii, ardei rosu, castravete, foi de salata, iaurt dietetic,
zeama de lamaie, ulei si sare de mare. Ingrediente: 1 piept de pui 300 g
varza 2 rosii 1 ardei rosu 1 castravete 3-4 foi de salata 1 iaurt
dietetic…
Read more »
Read more »
Budincă de ricotta cu citrice
21 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de ricotta cu citrice din: ricotta, frisca
lichida, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, citrice, coaja de
portocala confiata, lapte, fructe de padure si crema de cassis.
Ingrediente: 500 g ricotta foarte proaspătă 2 dl frişcă lichidă,
proaspătă 160 g zahăr 3 gălbenuşuri 4 g foi de gelatină 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui, lamaie si ciuperci
21 July 2011
O
reteta de placinta cu pui, lamaie si ciuperci din: unt, ceapa,
ciuperci, coaja de lamaie, pui, smantana si foi de placinta.
Ingrediente: unt, pentru prajit o ceapa, taiata fin 100 gr ciuperci
feliate coaja unei lamai 300 gr pui gatit (aprox. doua bucati de piept
de pui), taiat in fasii doua linguri de smantana…
Read more »
Read more »
Aluat pentru tarte
21 July 2011
O
reteta de aluat pentru tarte din: faina alba, unt, oua, galbenusuri,
zahar, lamaie si zahar vanilat. Ingrediente: 1 kg faină albă 400 g unt 4
ouă 4 gălbenuşuri 1 lămâie 400 g zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei sau pune-1
câteva secunde în cuptorul…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu cartofi
21 July 2011
O
reteta de Frigarui de miel cu cartofi din: carne de miel, ulei de
masline, sare, oregano, cartofi, ceapa, rosii, castraveti, usturoi,
patrunjel, ulei de masline, masline negre, paine si lamaie. Ingrediente:
450 g carne de miel ulei de măsline sare 2 linguri oregano 225 g
cartofi 1 ceapa medie 225 g roşii 225 g…
Read more »
Read more »
Pizza de toamna
21 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza de toamna din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, hribi, emmentaler,
mozzarella, unt, lapte si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 400…
Read more »
Read more »
File de porc italienesc
21 July 2011
O
reteta de file de porc italienesc din: muschi file de porc, unt, sare,
piper, salam, rosii, ardei rosii, salote, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 muschi file de porc, aprox 500g 1 lingura de unt,
margarina sau ulei 1 lingurita de sare 1 lingurita de piper 50g de salam
5 rosii deshidratate…
Read more »
Read more »
Gyros cu miel si pui
21 July 2011
O
reteta delicioasa de Gyros cu miel si pui din: cotlet de miel, piept de
pui, ulei de masline, paine, iaurt, castraveti, zeama de lamaie, salata
verde, ceapa si rosie. Ingrediente: 450 g cotlet de miel 2 felii piept
de pui 4 linguri ulei de masline 6 felii mari de paine 175 g iaurt 8…
Read more »
Read more »
Cremă rece cu cranţ de migdale
21 July 2011
O
reteta delicioasa de crema rece cu crant de migdale din: lapte,
galbenusuri, zahar, faina alba, amidon, zahar, apa si migdale.
Ingrediente: pentru cremă: 500 ml lapte 4 gălbenuşuri 80 g zahăr 30 g
faină albă 1 lingură amidon pentru cranţ: 120 g zahăr 4 linguri apă 120
g migdale Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Totul despre carne – carnea rosie, alba si de vanat
20 July 2011
Putem
distinge trei tipuri principale de carne: albă (viţel, ied, miel,
păsări de curte), roşie (vită, berbec, cal) şi de vânat. Din punct de
vedere nutritiv, nu există diferenţe substanţiale: preferinţa pentru
carnea anumitor animale (în special pentru cea de viţel) şi pentru
anumite bucăţi ale acestora este doar o chestiune de gust.
Digerabilitatea acestui…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottish Heart
20 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scottish Heart din: drambuie, whisky scotian,
suc de piersici si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl Drambuie 2
cl whisky scotian 6 cl suc de piersici o felie de portocala Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker si se
toarna apoi bautura prin strecuratoarea…
Read more »
Read more »
Spumă de ricotta
20 July 2011
O
reteta de spuma de ricotta din: ricotta de oaie, frisca, zahar tos,
galbenus, fructe confiate, foi de gelatina, capsune, zahar pudra, zeama
de lamaie si fire de menta. Ingrediente: 350 g ricotta de oaie foarte
proaspătă 3,5 dl frişcă lichidă, proaspătă 100 g zahăr tos 70 g gălbenuş
140 g fructe confiate, mixte 12…
Read more »
Read more »
Pizza cu vinete, mozzarella şi capere
20 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu vinete, mozzarella si capere din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulel de masline extravirgin, zahar, vanata,
capere, mozzarella, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2
cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Briose cu iaurt si patrunjel
20 July 2011
O
reteta simpla de briose cu iaurt si patrunjel din: oua, faina, iaurt,
branza de vaci, patrunjel, mazare si sare de mare. Ingrediente: 2 ouă
450 făină 1 cană cu iaurt 150 g brânză de vaci pătrunjel 1 mână de
mazăre sare de mare Mod de preparare: Amestecă brânza de vaci cu
gălbenuşurile, adaugă…
Read more »
Read more »
Fileuri de doradă cu salvie şi ceapa roşie
20 July 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de dorada cu salvie si ceapa rosie din:
galbenusuri, ou, albus, zahar, faina, baton vanilie, maraschino, frisca,
iaurt, foi de gelatina, capsune, physalis si afine. Ingrediente: 5
gălbenuşuri 1 ou mic 100 g albuş 385 gzahăr 135 g făină 1/2 baton de
vanilie 5 linguri de maraschino 2,5 dl frişcă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bunny Hog
20 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bunny Hog din: whisky, pernod si gin.
Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl Pernod 2 cl gin Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu ghata in shaker, iar bautura se
serveste in paharul de cocktail umplut cu gheata zdrobita.
Read more »
Read more »
Desert delicios
20 July 2011
O
reteta simpla de desert delicios din: seminte de susan, stafide, malt
de orez, ulei de susan si faina alba. Ingrediente: 2 căni seminţe de
susan 1 cană stafide 2 linguri malţ de orez 2 linguri ulei de susan 1
lingură făină albă Mod de preparare: Clăteşte seminţele de susan,
folosind o sită deasă,…
Read more »
Read more »
Pizza cu piure de dovleac
20 July 2011
O
reteta de pizza cu piure de dovleac din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, dovleac, mozzarella, smantana,
parmezan si nucsoara. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
pentru topping: 500 g dovleac (pulpă) 200…
Read more »
Read more »
Turte delicioase din legume
20 July 2011
O
reteta de turte delicioase din legume din: branza dulce, lapte, ou,
faina, praf de copt, ulei, mazare si sare de mare. Ingrediente: 125 g
brânză dulce 4 linguri cu lapte 1 ou 250 g făină 1 linguriţă cu praf de
copt 4 linguri cu ulei 4 linguri cu mazăre sare de mare Mod…
Read more »
Read more »
Lapte de cocos cu fructe
20 July 2011
O
reteta delicioasa de lapte de cocos cu fructe din: lapte de cocos,
pistile de sofran, baton de vanilie, fructe de padure, lime, caise,
mango, kiwi, piersica si busuioc. Ingrediente: 4 dl lapte de cocos 1
linguriţă de pistile de şofran 1 baton de vanilie 400 g fructe de
pădure, mixte 1 lime 4 caise…
Read more »
Read more »
Pizza umplută cu vinete şi feta
20 July 2011
O
reteta de pizza umpluta cu vinete si feta din: faina alba, apa, drojdie
de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, vanata, feta, ansoa in
ulei, busuioc si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Legume coapte
20 July 2011
o
reteta simpla de legume coapte din: vanata, ardei gras, dovlecel,
mozzarella, parmezan, ulei, rozmarin, salvie si sare de mare.
Ingrediente: 1 vânătă 6 ardei graşi 1 dovlecel 200 g mozzarella 1
lingură cu parmezan ras 6 linguri cu ulei rozmarin salvie sare de mare
Mod de preparare: Amestecă uleiul cu ver- deţurile şi…
Read more »
Read more »
Trigoane cu fructe confiate şi proaspete
20 July 2011
O
reteta de trigoane cu fructe confiate si proaspete din: foi subtiri de
placinta, albus, ulei de arahide, gem de prune, caise confiate, miez de
nuca, migdale, alune de padure, stafide, portocala, brandy si zahar.
Ingrediente: pentru aluat: 350 g foi subţiri de plăcintă 1 albuş 1 1
ulei de arahide pentru prăjit pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu branză de vaci
20 July 2011
O
reteta de mamaliga cu branza de vaci din: malai, branza de vaci, ceapa,
patrunjel, rosii si sare de mare. Ingrediente: 200 g mălai 350 g brânză
de vaci 1 ceapă mică 1 legătură de pătrunjel 2 roşii sare de mare Mod
de preparare: Pune la fiert trei câni cu apă cu un praf…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu hribi şi mentă
20 July 2011
O
reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou,
hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si
piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g
hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1
căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …
Read more »
Read more »
Costiţă de calcan
20 July 2011
O
reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de
peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin,
ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g
fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina
alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de
portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g
zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg
dovleac 200 g coajă confiată de…