Retete de Paste:
Tagliatelle cu hribi şi mentă
20 July 2011
O
reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou,
hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si
piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g
hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1
căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …
Read more »
Read more »
Costiţă de calcan
20 July 2011
O
reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de
peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin,
ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g
fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina
alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de
portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g
zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg
dovleac 200 g coajă confiată de…
Read more »
Read more »
Peşte înăbuşit
20 July 2011
O
reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa,
rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g
fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1
linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de
ulei de palmier (se…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ceapă verde
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa
verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline
si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5
lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4
lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Palmieri din foitaj cu lămâie
20 July 2011
O
reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie,
ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra.
Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou
20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide
pentru prăjit pentru decor:…
Read more »
Read more »
Pizza calzone umplută în stil bolognez
20 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella,
mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă
200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din:
cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete
de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat
sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o
tava. Se pun la cuptor…
Read more »
Read more »
Peste (cambulă) la gratar
20 July 2011
O
reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de
soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic
verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras
galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie
netratată 1/2 ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din:
faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta,
portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus,
scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină
albă 70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei de…
Read more »
Read more »
Somon umplut cu branza
20 July 2011
O
reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie,
branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6
fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip
Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică
de cimbrişor sare piper…
Read more »
Read more »
Rasol de miel
20 July 2011
O
reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina,
pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina
1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de
patrunjel Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Frigarui grecesti cu sos de feta
20 July 2011
O
reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui,
zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare
de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame
de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini,
taiat in bastonase o jumatate…
Read more »
Read more »
Tarta cu miere si seminte de pin
20 July 2011
O
reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar
pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare,
seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225
grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita
apa Ingrediente umplutura: 115 grame unt…
Read more »
Read more »
Fileuri de merluciu cu mirodenii
20 July 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de
merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii,
patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de
usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de…
Read more »
Read more »
Miel simplu pane
20 July 2011
O
reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei
de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de
faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de
preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de 3…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu mere
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba,
unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente:
pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă 100 g unt 100 ml vin Marsala
150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare Mod…
Read more »
Read more »
Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu
19 July 2011
Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în
consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în
România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
19 July 2011
O
reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente:
30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g
uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii
injumatatite Mod de preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Papanaşi de cartofi cu zahar
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba,
cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si
zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml
lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de
arahide 1…
Read more »
Read more »
Farfalle cu rucola şi creveţi
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din:
farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle
pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de
pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
19 July 2011
O
reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval
afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250…
Read more »
Read more »
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt,
faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul
pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină
110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl
frişcă lichidă 4 fructul pasiunii, coapte…
Read more »
Read more »
Fileuri de cernie tandoori
19 July 2011
O
reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma,
cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural,
patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori
(tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea
cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor
care stau la baza pregătirii marinatelor…
Read more »
Read more »
Cannoli sicilieni umpluţi
19 July 2011
O
reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou,
galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana,
galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50
g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide 1/2…
Read more »
Read more »
Pizza simpla cu şuncă
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii,
sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 180 g roşii…
Read more »
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din:
ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper
negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză
creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa
400 g fiecare) 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
19 July 2011
O
reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din:
tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi,
ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de
porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în
floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Fursecuri de sărbătoare
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina
alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie,
ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund
600 g făină albă 700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă
200 g…
Read more »
Read more »
Cod sarat cu cartofi
19 July 2011
O
reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa,
masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra
500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase cu migdale
19 July 2011
O
reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar,
albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate.
Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2
linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g
fructe confiate mixte Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottie
19 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici,
maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de
piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine Mod de
preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se
mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.…
Read more »
Read more »
Miel cu fructe si miere
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel,
ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie
si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne
de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4
lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani cu…
Tagliatelle cu hribi şi mentă
20 July 2011
O
reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou,
hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si
piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g
hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1
căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă …
Read more »
Read more »
Costiţă de calcan
20 July 2011
O
reteta delicioasa de costita de calcan din: costite de calcan, burta de
peste, frunze de sfecla, faina, pulpa de rosii, bere blonda, rozmarin,
ierburi aromatice, pecorino, slanina, supa de peste, usturoi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 costiţe de calcan de 150 g
fiecare (scoase din doi calcani de 2,5 kg fiecare)…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli umpluţi cu dulceaţă de dovleac din: faina
alba, zahar, unt, oua, drojdie, lamaie, dovleac, coaja confiata de
portocale si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 250 g
zahăr 100 g unt 4 ouă 1 plic drojdie 1 lămâie pentru dulceaţă: 1 kg
dovleac 200 g coajă confiată de…
Read more »
Read more »
Peşte înăbuşit
20 July 2011
O
reteta de peste inabusit din: fileuri de peste alb, lamaie, ceapa,
rosii, chili, creveti, patrunjel si ulei de palmier. Ingrediente: 900 g
fileuri de peşte alb (solă sau biban de mare) 1 lămâie 1 ceapă 3 roşii 1
linguriţă de chili 150 g creveţi pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de
ulei de palmier (se…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ceapă verde
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa
verde, oua, otet din vin alb, sare, piper negru, zahar, ulei de masline
si smantana. Ingrediente: 5 leg. ceapă verde 10 ouă fierte tari 5
lingurite oţet din vin alb sare piper negru măcinat 1 priză zahăr 4
lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Palmieri din foitaj cu lămâie
20 July 2011
O
reteta de palmieri din foitaj cu lamaie din: faina alba, zahar, lamaie,
ou, unt, lapte, bicarbonat, ulei de arahide si zahar pudra.
Ingrediente: pentru palmieri: 300 g faină albă 200 g zahăr 1 lămâie 1 ou
20 g unt 1/2 pahar lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 1 l ulei de arahide
pentru prăjit pentru decor:…
Read more »
Read more »
Pizza calzone umplută în stil bolognez
20 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza calzone umpluta in stil bolognez din: faina
alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella,
mortadella si sos de rosii. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă
200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu rozmarin
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel cu rozmarin din:
cotlete de miel, unt, usturoi, rozmarin si sare. Ingrediente: 5 cotlete
de miel 100 g unt 3 catei de usturoi o legatura de rozmarin proaspat
sare Mod de preparare: Cotletele se curata de grasime si se pun intr-o
tava. Se pun la cuptor…
Read more »
Read more »
Peste (cambulă) la gratar
20 July 2011
O
reteta de peste la gratar din: cambula, conopida, ardei gras, sos de
soia, mirin, lamaie, otet, granule de supa, ulei de arahide, arpagic
verde si sare. Ingrediente: 500 g cambulă 1/2 conopidă 1 ardei gras
galben 4 linguri de sos de soia 4 linguri de mirin (sake dulce) 1 lămâie
netratată 1/2 ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate
20 July 2011
O
reteta delicioasa de Raviolotti cu ricotta şi fructe confiate din:
faina alba, zahar, unt, oua, galbenus, ulei de arahide, lamaie, ricotta,
portocala confiata, lamaie confiata, stafide, rom, galbenus,
scortisoara si gem de portocala. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină
albă 70 g zahăr 50 g unt 2 ouă, 1 gălbenuş 1 l ulei de…
Read more »
Read more »
Somon umplut cu branza
20 July 2011
O
reteta de somon umplut cu branza din: fileuri de somon, suc de lamaie,
branza, marar, arpagic verde, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 6
fileuri de somon fără piele sucul de la 1 lămâie 6 bucăţi de brânză tip
Emmentaler câteva fire de mărar câteva fire de arpagic verde 1 rămurică
de cimbrişor sare piper…
Read more »
Read more »
Rasol de miel
20 July 2011
O
reteta de rasol de miel din: carne de miel, cartofi, morcovi, telina,
pastarnac, frunze de leustean, sare, zeama de lamaie si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 3 cartofi 2 morcovi 1 telina
1 pastarnac frunze de leustean sare zeama de la o lamaie frunze de
patrunjel Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Frigarui grecesti cu sos de feta
20 July 2011
O
reteta simpla de frigarui grecesti cu sos feta din: pulpa de pui,
zucchini, ceapa rosie, ulei de masline, oregano, otet de vin rosu, sare
de mare, piper, feta, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame
de pulpe de pui fara oase, taiate in bucatele mai mici un zucchini,
taiat in bastonase o jumatate…
Read more »
Read more »
Tarta cu miere si seminte de pin
20 July 2011
O
reteta de tarta cu miere si seminte de pin din: faina, unt, zahar
pudra, ou, apa, unt nesarat, miere, suc si coaja de lamaie, sare,
seminte de pin si zahar pudra. Ingrediente: Ingrediente foietaj: 225
grame faina 115 grame unt doua lingurite zahar pudra un ou o lingurita
apa Ingrediente umplutura: 115 grame unt…
Read more »
Read more »
Fileuri de merluciu cu mirodenii
20 July 2011
O
reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de
merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii,
patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 fileuri de merluciu 1 ceapă feliată subţire 2 căţei de
usturoi 1 lingură de praf de chimen 2 linguri de pastă de…
Read more »
Read more »
Miel simplu pane
20 July 2011
O
reteta de miel simplu pane din: carne de miel, oua, faina, pesmet, ulei
de porumb si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 oua 1 lingura de
faina 2 linguri de pesmet ulei de porumb nehidrogenat sare Mod de
preparare: Carnea de miel se spala si se taie in bucati late de 3…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu mere
20 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosi cu mere din: mere, faina alba,
unt, vin marsala, stafide, oua, ulei de arahide si sare. Ingrediente:
pentru gogoşi: 200 g mere 110 g faină albă 100 g unt 100 ml vin Marsala
150 g stafide 3 ouă 1 1 ulei de arahide pentru prăjit sare Mod…
Read more »
Read more »
Mâncarea sănătoasă şi meniurile exotice, printre tendinţele verii în România şi în lume – studiu
19 July 2011
Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe informaţii cerute înainte, sunt tendinţele acestei veri în
consumul alimentar, potrivit unor studii realizate la nivel global şi în
România de Unilever Food Solutions, informează un comunicat. Mâncarea
sănătoasă şi meniurile exotice, comandate la restaurant pe baza a cât
mai multe…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
19 July 2011
O
reteta simpla de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline,
usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente:
30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g
uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii
injumatatite Mod de preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Papanaşi de cartofi cu zahar
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de papanasi de cartofi din: faina alba,
cartofi, lapte, unt, zahar, oua, drojdie, ulei de arahide, lamaie si
zahar. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g faină albă 280 g cartofi 250 ml
lapte 50 g unt 40 g zahăr 2 ouă 25 g drojdie proaspătă 1 l ulei de
arahide 1…
Read more »
Read more »
Farfalle cu rucola şi creveţi
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de farfalle cu rucola si creveti din:
farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle
pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de
pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Pizza calzone cu cicoare şi caşcaval afumat
19 July 2011
O
reteta de pizza calzone cu cicoare si cascaval afumat din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval
afumat, ricotta, cicoare si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250…
Read more »
Read more »
Prajitura cu frăguţe şi fructul pasiunii
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Cilindru cu frăguţe şi fructul pasiunii din: unt,
faina, albusuri, zahar tos, zahar pudra, mascarpone, frisca, fructul
pasiunii, fragute si lapte integral. Ingrediente: 90 g unt 110 g făină
110 g albuşuri 100 g zahăr tos 20 g zahăr pudră 100 g mascarpone 1 dl
frişcă lichidă 4 fructul pasiunii, coapte…
Read more »
Read more »
Fileuri de cernie tandoori
19 July 2011
O
reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma,
cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural,
patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori
(tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea
cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor
care stau la baza pregătirii marinatelor…
Read more »
Read more »
Cannoli sicilieni umpluţi
19 July 2011
O
reteta delicioasa de cannoli sicilieni umpluti din: faina alba, ou,
galbenus, unt, alune, zahar, ulei de arahide, scortisoara, samantana,
galbenusuri, lamaie, ciocolata, ricotta, fructe confiate si zahar pudra.
Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 1 ou 1 gălbenuş 30 g unt 50
g alune 30 g zahăr 1 l ulei de arahide 1/2…
Read more »
Read more »
Pizza simpla cu şuncă
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza simpla cu sunca din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, mozzarella, zahar, rosii,
sunca, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 180 g roşii…
Read more »
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata din macrou cu varza creata din:
ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper
negru si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 leg. ceapă verde 400 g varză
creaţă 1 leg. ceapă verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa
400 g fiecare) 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei
19 July 2011
O
reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din:
tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi,
ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de
porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în
floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Fursecuri de sărbătoare
19 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri de sarbatoare din: orez, faina
alba, lapte, unt, migdale, zahar, oua, stafide, rom, drojdie, lamaie,
ulei de arahide si zahar pudra. Ingrediente: 150 g orez cu bobul rotund
600 g făină albă 700 ml lapte 100 g unt 100 g migdale 150 g zahăr 6 ouă
200 g…
Read more »
Read more »
Cod sarat cu cartofi
19 July 2011
O
reteta de cod sarat cu cartofi din: cod sarat, cartofi, oua, ceapa,
masline negre, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g cod sărat, înmuiat in apă pentru a-l desăra
500 g cartofi 3 ouă 100 g ceapă 100 g măsline negre 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase cu migdale
19 July 2011
O
reteta de fursecuri delicioase cu migdale din: migdale, zahar,
albusuri, faina alba, rom, lamaie, scortisoara si fructe confiate.
Ingrediente 330 g migdale 320 g zahăr 3 albuşuri 1 lingură faină albă 2
linguriţe rom 1/2 lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară pentru decor: 100 g
fructe confiate mixte Mod de preparare: Râşneşte migdalele curăţate
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Scottie
19 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scottie din: whisky, lichior de piersici,
maracuja si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl whisky 2 cl lichior de
piersici 4 cl suc de maracuja 1 cl sirop de grenadine Mod de
preparare: Cu exceptia siropului de grenadina, toate ingredientele se
mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.…
Read more »
Read more »
Miel cu fructe si miere
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Miel cu fructe si miere din: ulei, carne de miel,
ceapa, coriandru, scortisoara, ghimbir, apa, caise uscate, miere, lamaie
si seminte de susan prajite. Ingrediente: 1 lingura de ulei 1 kg carne
de miel dezosata taiate felii 1 ceapa 1 lingurita coriandru 1/4
lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir 2 cani cu…
Salată de ton cu orez
19 July 2011
O
reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton,ardei verzi, ceapa
verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, piper alb,
ulei, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din
conservă) 2 ardei verzi 1 leg. ceapă verde 500 g roşii 2 leg. pătrunjel
cu frunză creaţă 10…
Read more »
Read more »
Pizza quattro stagioni
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza quattro stagioni din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella,
anghinare, masline negre, porsciutto, ciuperci chmpignon, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Portofele cu pere, făină de migdale şi ricotta
19 July 2011
O
reteta de portofele cu pere, faina de migdale si ricotta din: foitaj,
ricotta, pere, zahar, faina de migdale, galbenus, unt, zahar vanilat,
scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 250 g foitaj
pentru umplutură: 200 g ricotta 2 pere tari 120 g zahăr 50 g faină de
migdale 1 gălbenuş 20 g unt 1/2…
Read more »
Read more »
Tartar de peşte cu portocală
19 July 2011
O
reteta delicioasa de tartar de peste cu portocala din: peste spada,
portocale, feniculi, lamaie, piper rosu, marar, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte-spadă 2 portocale
2 feniculi 1 lămâie 1 linguriţă de piper roşu 1 fir de mărar 1/2 pahar
de ulei extravirgin de măsline sare piper negru…
Read more »
Read more »
Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii
19 July 2011
O
reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din:
spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute,
patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru
asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de
usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei…
Read more »
Read more »
Pavlova cu frişca şi fructe proaspete
19 July 2011
O
reteta delicioasa de pavlova cu frisca si fructe proaspete din: zahar
pudra, albusuri, unt, zahar vanilat, amidon, fructe proaspete, smantana
si zahar pudra. Ingrediente: pentru bezea: 200 g zahăr pudră 2 albuşuri
20 g unt 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă amidon pentru decor: fructe
proaspete (afine, căpşuni, kiwi) 150 ml smântână pentru frişca…
Read more »
Read more »
Minipizze cu cartofi, slănină şi rozmarin
19 July 2011
O
reteta de minipizze cu cartofi, slanina si rozmarin din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, cartofi,
slanina, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping:…
Read more »
Read more »
Castagnole dulci
19 July 2011
O
reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale,
lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si
zahar pudra. Ingrediente: 1 kg faină albă 300 g zahăr 150 g unt 5 ouă
150 g migdale 100 ml lapte 100 ml lichior Maraschino 10 g drojdie
(pulbere) 1 lămâie 1 1…
Read more »
Read more »
Miel marinat
19 July 2011
O
reteta de miel marinat din: carne de miel, untura, vin, otet, morcov,
ceapa, telina, cimbru, frunza de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 1 lingura de untura pentru marinata 500 ml vin 1 ceasca
de otet 1 morcov 1 ceapa 1/4 telina cimbru 1 frunza de dafin piper sare
Mod…
Read more »
Read more »
Miel cu sos de miere si vin
19 July 2011
O
reteta de miel cu sos de miere si vin din: coaste de miel, ras eh
hanout, vin si miere. Ingrediente: 7 coaste de miel taiate 2 linguri de
ras el hanout galben 1 ceasca de vin 5 linguri de miere Mod de
preparare: Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se condimenteaza
carnea de…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu ghimbir şi sos de soia
19 July 2011
O
reteta de scrumbii cu ghimbir si sos de soia din: scrumbii, gulie,
praz, morcov, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 4 scrumbii de circa
200 g fiecare 1 gulie 2 fire de praz tânăr 1 morcov 1 linguriţă de
ghimbir proaspăt, tăiat feliuţe foarte subţiri 8 linguri de sos de soia
Mod de…
Read more »
Read more »
Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
19 July 2011
O
reteta delicioasa de Tortelli cu gem de portocale şi lămâie confiată
din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenusuri, drojdie, lamaie, lamaie
confiata, gem de portocala, pricomigdale si seminte de pin. Ingrediente:
pentru aluat: 250 g faină albă 100 g zahăr 100 g unt 1 ou 2
gălbenuşuri 1/2 linguriţă drojdie (pulbere) 1/2 lămâie pentru…
Read more »
Read more »
Tartelete cu mere şi sos de Calvados
19 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu mere si sos de calvados din: faina
alba, unt, ou, galbenus, zahar, lamaie, zahar vanilat, mere, smantana,
stafide, migdale, scortisoara, zahar vanilat, lapte, pastaie de vanilie
si calvados. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină albă 100 g unt 1 ou
1 gălbenuş 80 g zahăr 1 lămâie 1 plic…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Sour
19 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Sour din: drambuie, zeama de lamaie,
suc de portocala, felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Drambuie 2 cl zeama de lamaie 4 cl suc de portocala o felie de portocala
cirese Mod de preparare: Mixam bine lichiorul si sucul de fructe cu
cuburid e gheata in…
Read more »
Read more »
Somon şi ton cu lapte de cocos
19 July 2011
O
reteta de somon si ton cu lapte de cocos din: nuca de cocos, fileuri de
somon, fileuri de ton, lime, usturoi, salata verde, rosii cherry, sare
si piper negru. Ingrediente: 1 nucă de cocos 200 g fileuri de somon 200 g
fileuri de ton 3 lime (lămâi verzi) 2 căţei de usturoi 8 frunze…
Read more »
Read more »
Miel cu vin rosu si linte
19 July 2011
O
reteta de miel cu vin rosu si linte din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, usturoi, cotlete de miel, linte, vin rosu, supa de pui, patrunjel
si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 lingura ulei
floarea-soarelui 1 ceapa medie 1 catel usturoi 8 cotlete de miel 500 g
linte fiarta 50 ml vin rosu 300…
Read more »
Read more »
Pizza cu pastramă de vită şi salată verde
18 July 2011
O
reteta de pizza cu pastrama de vita si salata verde din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, salata
verde, pastrama de vita, parmezan, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Carpaccio de peşte cu roşii cherry
18 July 2011
O
reteta de carpaccio de peste cu rosii cherry din: carpaccio de peste
spada, rosii cherry, lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g
carpaccio de peşte-spadă 12 roşii cherry 1 lămâie 1 căţel de usturoi 1
lingură de oregano uscat câteva frunze de pătrunjel 1/z pahar de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dovlecei şi migdale
18 July 2011
O
reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba,
zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide,
unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g
faină albă 200 g zahăr 180 g dovlecei (zucchini) 50 g migdale 2 ouă 8
linguri ulei de măsline extravirgin 40 g stafide 30g…
Read more »
Read more »
Pizza cu cartofi şi bacon
18 July 2011
O
reteta de pizza cu cartofi si bacon din: faina alba, apa, drojdie de
bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, bacon, frunze de
salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr
pentru topping: 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Fursecuri dulci din cartofi
18 July 2011
O
reteta de fursecuri dulci din cartofi din: faina alba, cartofi dulci,
unt, ou, zahar, miere, drojdie si lamaie. Ingrediente: 250 g faină albă
100 g cartofi dulci 75 g unt 1 ou 50 g zahăr 2 linguri miere 1/2 plic
drojdie 1/2 lămâie Mod de preparare: Freacă untul spumă împreună cu
zahărul şi…
Read more »
Read more »
Biban de mare şi creveţi cu legume
18 July 2011
O
reteta de biban de mare si creveti cu legume din: fasole verde,
cartofi, creveti, fileurid e biban de mare, lamaie, busuioc, seminte de
pin, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 300 g fasolică verde 200 g cartofi 8 creveţi mari decojiţi
500 g fileuri de biban de mare 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel cu ouă
18 July 2011
O
reteta de salata de sparanghel cu oua din: oua, sparanghel verde, piept
de curcan, rosii, ceapa verde, otet din vin rosu, piper negru si ulei
de masline. Ingrediente: 8 ouă 700 sparanghel verde sare 250 g piept de
curcan din saramură, tăiat felii groase 400 g roşii mici 2 leg. ceapă
verde (partea verde)…
Read more »
Read more »
Rechin cu ardei gras şi coriandru
18 July 2011
O
reteta de rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras,
ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e
masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare
2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 1 ceapă medie 1 căţel de
usturoi 2 dl vin alb…
Read more »
Read more »
Strosciata
18 July 2011
O
reteta delicioasa de strociata din: faina alba, ulei de masline
extravirgin, zahar, vin marsala, drojdie si zahar. Ingrediente: 500 g
faină albă 300 ml ulei de măsline extravirgin 175 g zahăr 120 ml vin
Marsala 1 plic drojdie 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amestecă pe
planşetă făina cu zahărul şi cu drojdia.…
Read more »
Read more »
Cocktail Bourbon Sour
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bourbon Sour din: bourbon, coniac, curacao,
zeama de lamaie, angostura amaruie si lamaita. Ingrediente: 6 cl Bourbon
1 cl coniac 1 cl Curacao 2 cl zeama de lamaie 1 strop de Angostura
amaruie lamaita Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata
zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de unt si lamaie
18 July 2011
O
reteta delicioasa de somon cu sos de unt si lamaie din: unt, suc de
lamaie, cimbru, sare, piper, spanac, somon, rosie, ulei si lamaie.
Ingrediente: 20 grame unt, la temperatura camerei o lingura suc proaspat
de lamaie putin cimbru uscat sare si piper dupa gust 60 grame spanac
tanar un file de somon de…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu vita si miel
18 July 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu vita si miel din: ulei de floarea
soarelui, carne tocata de miel, carne tocata de vita, ceapa, morcov,
boia dulce, nucsoara, rosii in conserva, fasole boabe, unt, faina,
lapte, spanac, lasagna si branza feta. Ingrediente: 1 lingura ulei
floarea soarelui 400 g carne tocata miel 400 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Pateuri calde cu pere
18 July 2011
O
reteta de pateuri calde cu pere din: pere, galbenusuri, zahar brun,
scortisoara, stafide, zahar si zahar pudra. Ingrediente: pentru
umplutură: 2 pere 2 gălbenuşuri 3 linguri zahăr brun 1 linguriţă
scorţişoară 1 lingură stafide 1 lingură zahăr pentru decor: zahar pudra
Mod de preparare: Spală perele şi taie-le sferturi , scoate-le cotorul
şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci şi rucola
18 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si rucola din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, ciuperci
champignon, telemea, suc de rosii, rucola, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub
drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Salată delicioasa de carnaţi
18 July 2011
O
reteta simpla de salata delicioasa de carnati din: carnati polonezi,
ceapa rosie, ridiche, ardei rosu, ceapa verde, zeama de carne, otet din
vin, ulei de masline, sare, piper negru si zahar. Ingrediente: 450 g
cârnaţi polonezi 1 ceapă roşie 1 ridiche albă (sau neagră) 1 ardei roşu
câteva ridichi (roşii) 1 leg. ceapă verde…
Read more »
Read more »
Brioşe cu migdale şi magiun de caise
18 July 2011
O
reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina
alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb,
ulei de masline extravirgin si drojdie. Ingrediente 200 g faină albă 100
g migdale 100 g magiun de caise (fară zahăr) 100 ml lapte 1 lingură
fulgi de migdale 3…
Read more »
Read more »
Tarta cu sardele si mazare
18 July 2011
O
reteta simpla de tarta cu sardele si mazare din: foi de placinta,
sardele, ceapa, smantana, oua, mazare, usturoi, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 5 foi de plăcintă subţiri,
decongelate 500 g sardele 1 ceapă medie 1 dl smântână 2 ouă 200 g mazăre
boabe 1 căţel de usturoi 5 linguri de…
Cocktail Whisky Flip
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Flip din: whisky, sirop de zahar,
frisca lichida, albus si nucsoara. Ingrediente: 5 cl whisky 1 cl sirop
de zahar 2 cl frisca lichida 1 albus nucsoara macinata Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu gheata scurt si bine in shaker, apoi
turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi lungi.…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar
18 July 2011
O
reteta delicioasa de Cotlete de miel cu crusta de usturoi si mustar
din: mix de legume, cotlete de miel, fasole verde, cimbru, mustar dijon,
crutoane cu usturoi, ulei de masline, masline, cimbru si oregano.
Ingrediente: 600 g mix de legume 3 cotlete de miel 700 g pastai fasole
verde cimbru proaspat 3 linguri mustar…
Read more »
Read more »
Pizza picantă cu ceapă şi măsline
18 July 2011
O
reteta de pizza picanta cu ceapa si masline din: faina alba, apa,
drojdie de bere, uleid e masline extravirgin, zahar, mozzarella, suc de
rosii, ceapa, masline negre, ardei iute, oregano si sare. Ingrediente:
pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi
18 July 2011
O
reteta simpla de ton aromat cu lamaie, cu garnitura de morcovi din:
ton, lamai, morcovi, patrunjel, vin alb sec, frunzed e salata, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de ton de
150 g fiecare 2 lămâi netratate 2 morcovi medii 1 lingură de pătrunjel
tocat 2 dl vin alb sec…
Read more »
Read more »
Linguine cu nuci şi rucola
18 July 2011
O
reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa
de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este
foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al
rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe
subţiri de pecorino sau de parmezan. Ingrediente…
Read more »
Read more »
Fursecuri gustoase
18 July 2011
O
reteta de fursecuri gustoase din: faina, untura, zahar, miere, gris,
migdale, seminte de susan, mandarine, scortisoara, cuisoare, lichior de
anason si vin alb. Ingrediente: pentru aluat: 1 kg faină albă 120 g
untură 120 g zahăr pentru umplutură: 1 kg miere 800 g griş 100 g migdale
80 g zahăr 75 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Amor
18 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amor din: blackberry brandy, whisky scotian,
rachiu, sampanie, portocala si lamaie. Ingrediente: 1 cl Blackberry
Brandy 1 cl whisky scotian 1 cl rachiu (Weinbrand) sampanie jumatate de o
felie de portocala jumatate o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam
bine brandy-ul, whisky-ul si rachiul in shaker, turnam intr-o…
Read more »
Read more »
Tartar de somon cu votcă
18 July 2011
O
reteta de tartar de somon cu votca din: somon, votca, rucola,
galbenusuri, ulei de mustar extravirgin, mustar, lamaie, ulei de floarea
soarelui, civeta, sare, piper, ridichi si salata verde. Ingrediente:
400 g somon proaspăt 1 pahar votcă 250 g rucola 2 gălbenuşuri 3 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă muştar 1 lămâie 150…
Read more »
Read more »
Friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata
18 July 2011
O
reteta de friptura de miel impanata cu usturoi si slanina afumata din:
carne de miel, untura, usturoi, slanina afumata, rozmarin, vin alb, sare
si piper. Ingrediente: carne miel taiat in bucati 6-7 linguri de
untura(se poate folosi si ulei) 10 catei de usturoi slanina afumata
rozmarin (proaspat sau uscat) 500 ml vin alb sare,…
Read more »
Read more »
Tarte cu creveţi
18 July 2011
O
reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline
extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare,
patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluatul
nisipos: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2
linguri vin alb 150 g unt 1 ou 1 gălbenuş sare…
Read more »
Read more »
Friptura simplă de miel
18 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de miel din: pulpa de miel,
slanina afumata, vin alb, usturoi, lamaie, cimbru, sare, piper boabe si
ulei. Ingrediente: 2 kg. pulpa de miel 200 gr. slanina afumata 1 pahar
cu vin alb usturoi 1/2 lamiie cimbru sare piper boabe 1 ceasca de ulei
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi
18 July 2011
O
reteta de Carpaccio de doradă cu spanac, pe turtiţe de cartofi din:
file de dorada, ulei de masline extravirgin, chimion, lamaie, sare,
piper, cartofi si spanac. Ingrediente: pentru carpaccio: 200 g file de
dorada pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură
de chimion 1 lămâie sare şi piper pentru clătite: 350…
Read more »
Read more »
Miel delicios cu spanac
18 July 2011
O
reteta de miel delicios cu spanac din: carne de miel, spanac, faina,
untura, ceapa, bulion si sare. Ingrediente: 750 g. carne de miel 2 kg.
spanac 1 lingurita faina 2 linguri untura 1 ceapa 1 lingura bulion sare
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga
bucatile de…
Read more »
Read more »
Frigărui din peşte şi sparanghel cu stafide si seminte de pin
17 July 2011
O
reteta de frigarui de peste si sparanghel cu stafide din: peste spada,
sparanghel, stafide, seminte de pin, usturoi, brandy, ulei extravirgin
de masline, sare, piper, portocale, otet de vin rosu, ulei extravirgin
de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g peşte-spadă tăiat felii
subtiri 350 g sparanghel 50 g stafide 40 g seminţe de…
Read more »
Read more »
Tartelete cu dovleac
17 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu dovleac din: faina alba, zahar, unt,
galbenusuri, dovleac, lapte, lamaie, himbir si vanilie. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faină albă 100 g zahăr 150 g unt 2 gălbenuşuri
pentru cremă: 300 g dovleac 180 g zahăr 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 30 g
faină albă 1 lămâie 1 bucăţică…
Read more »
Read more »
Pate de ton cu Marsala
17 July 2011
O
reteta de pate de ton cu marsala din: ton in ulei, unt, galbenus, pasta
de ansoa, foaie de gelatina, otet balsamic, castraveciori in otet,
paine toast, marsala sec si paine. Ingrediente: 160 g ton în ulei 100 g
unt 1 gălbenuş 1 linguriţă pastă de anşoa 1 foaie de gelatină instant 1
lingură oţet…
Read more »
Read more »
Reţete de supe: supa de legume, supa de praz, supa de bere
17 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supă cu
legume şi varietăţi de fasole O reteta de supa de legume si varietati de
fasole din: bob, mazare, fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla,
linte, grau, usturoi, ceapa, flori uscate de fenicul, frunze de salvie,
supa de legume, ulei extravirgin de…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi cu garnitură de roşii
17 July 2011
O
reteta de calamari umpluti cu garnitura de rosii din: calamari, ceapa,
ulei de masline extravirgin, vin alb, mazare, ceapa, ricotta, pesmet,
parmezan, sare, piper si civeta. Ingrediente: 3 calamari mari (circa 600
g fiecare) 1/2 ceapă 2 linguri ulei de măsline extravirgin; 1/2 pahar
vin alb pentru umplutură: 300 g mazăre boabe 1/2 ceapă…
Read more »
Read more »
Miel cu ciuperci si smantana
17 July 2011
O
reteta de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel, ciuperci,
unt sau untura, ceapa, zeama de carne, smantana, faina si sare.
Ingrediente: 750g. carne de miel 400g. ciuperci 1 lingura de unt sau
untura 1 ceapa mica 1 ceasca zeama de carne sau apa 2 linguri de
smantana 1 lingurita de faina…
Read more »
Read more »
Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir
17 July 2011
O
reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari,
cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale,
ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper.
Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g
ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru…
Read more »
Read more »
TOP 10 cele mai scumpe bomboane de ciocolată din lume
17 July 2011
Bomboanele
de ciocolată sunt delicatese care bucură pe toată lumea. Iar dacă banii
nu sunt o piedică în calea fericirii, atunci nu cred că a-ţi ezita să-i
cumpăraţi persoanei iubite una dintre cele mai scumpe cutii de bomboane
din lume. Iată un top al celor mai scumpe bomboane de ciocolată făcut
de infobarrel.com. 10. Vosges…
Read more »
Read more »
Turtă sărată cu sardele şi roşii
17 July 2011
O
reteta de turta sarata cu sardele si rosii din: aluat pentru paine,
ulei de masline extravirgin, rosii, ceapa, sardele, cascaval, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat pentru pâine 4 linguri ulei de măsline
extravirgin pentru asezonare: 500 g roşii bine coapte 1 ceapă 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 300 g sardele sărate…
Read more »
Read more »
Gogosi cu orez brun
17 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosi cu orez brun din: orez brun,
lapte, oua, scortisoara, zahar vanilat, lamaie, malt de porumb si ulei
de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g orez brun 250 ml lapte 2 ouă 1/2
linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă zahăr vanilat 1 lămâie 5 linguri
malţ de porumb ulei de floarea-soarelui pentru…
Read more »
Read more »
Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză
16 July 2011
O
reteta simpla de Ruladă de biban de mare şi somon afumat, cu varză din:
frunze de varza, somon afumat, biban de mare, creveti, unt, supa de
peste, vin alb sec, smantana, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 6
frunze mari de varză 200 g somon afumat, tăiat fâşiuţe subţiri 2 fileuri
de biban de mare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi
16 July 2011
O
reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi,
zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie
un catel de usturoi o lingura de oregano o lingura de patrunjel o
lingurita de rozmarin doua linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
16 July 2011
O
reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar,
faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir.
Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermentarea laptelui
cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi
proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor
favorizează menţinerea echilibrului florei…
Read more »
Read more »
Cocktail Temptation
16 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Temptation din: lichior de oua, whisky
scotian, rachiu de pere ci ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de oua 2
cl whisky scotian 1 rachiu de pere ciocolata rasa Mod de preparare:
Mixam lichiorul, whisky-ul si rachiul de pere in shaker, apoi turnam
intr-o cupa de cocktail si in final…
Read more »
Read more »
Paste cu ragu de miel
16 July 2011
O
reteta simpla de paste cu ragu de miel din: ulei de masline, ceapa,
morcovi, usturoi, pulpa de miel, faina, salvie, rozmarin, supa de pui,
pasta de tomate, sare si paste. Ingrediente: 3 linguri ulei masline 1
ceapa 2 morcovi 4 catei usturoi 500 g carne pulpa de miel 1 lingura
faina 2 linguri salvie…
Read more »
Read more »
Rechin împachetat
16 July 2011
O
reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa
alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 4 bucăţi de rechin 2 cartofi de mărime medie 2 cepe
albe 4 fileuri de hamsii în ulei 2 fire de tarhon 4 linguri de ulei
extravirgin de măsline sare piper …
Read more »
Read more »
Spaghete cu midii şi sos de sepie
16 July 2011
O
reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii,
sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii
200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1
legătură pătrunjel 4 linguri…
Read more »
Read more »
Minitarte cu cireşe
16 July 2011
O
reteta de minitarte cu cirese din: cirese, lapte integral, smantana,
zahar, oua, galbenus, unt, zahar vanilat si zahar pudra. Ingrediente:
pentru minitarte: 30 cireşe 250 ml lapte integral 250 ml smântână pentru
frişca 135 g zahăr 3 ouă 1 gălbenuş 20 g unt 1 plic zahăr vanilat
pentru decor: zahăr pudră Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de paste făinoase cu şuncă
16 July 2011
O
reteta de salata de paste fainoase cu sunca din: paste, sare, ulei,
otet, ceapa verde, rosii, sunca, usturoi, piper si boia de ardei dulce.
Ingrediente: 500 g paste (melcişori, scoici, tăiţei) sare 10 linguri
ulei 6 linguri oţet (din vin roşu) 1 leg. ceapă verde 4 roşii cărnoase
400 g şuncă fiartă 2 căţei…
Read more »
Read more »
Doradă la cuptor, cu cartofi şi roşii cherry
16 July 2011
O
reteta delicioasa de dorada la cuptor, cu cartofi si rosii cherry din:
dorada, cartofi, rosii cherry, pecorino, ulei extravirgind e masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă cam de 1 kg 6 cartofi de
mărime medie 6 roşii cherry 80 g pecorino ras (brânză veche de oaie şi
de capră) 10 linguri de…
Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si
masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de
masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin
alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350
g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune de…
Read more »
Read more »
Supa gazpacho cu fructe de mare
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa gaspacho cu fructe de mare din:
creveti, midii, castraveti, ardei gras, rosie, suc de lamaie, ceapa,
patrunjel, ulei de masline, sos tomat, usturoi, ardei iute, sare si
piper. Ingrediente: 100 grame de creveti gatiti 100 grame midii gatite
100 grame de castraveti fara coaja un ardei gras o…
Read more »
Read more »
Biscuiţi scoţieni
16 July 2011
O
reteta de biscuiti scotieni din: faina alba, faina de orez, zahar, unt
si unt sarat. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de orez 50 g
zahăr 65 g unt 60 g unt sărat Mod de preparare: Pune aluatul pe o
suprafaţă presărată cu faină şi întinde cu sucitorul o foaie cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Highland Special
16 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut
sec, suc de portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala.
Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale
nucsoara o jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Mixam cu
cuburi de gheata whisky-ul, vermutul si…
Read more »
Read more »
Miel copt in cuptor
16 July 2011
O
reteta simpla de miel copt in cuptor din: miel, sare, piper negru,
paprika si unt. Ingrediente: un miel sare piper negru paprika unt (se
poate inlocui cu smantana sau maioneza) Mod de preparare: Mielul (de
aproximativ 7-10 kg) se curata, se spala si apoi se freaca bine cu sare,
piper negru si paprica. Se…
Read more »
Read more »
Cuiburi de somon aromate cu arpagic verde
16 July 2011
O
reteta delicioasa de cuiburi de somon aromate cu arpagic verde din:
file de somon, praz, vin alb sec, arpagic verde, smantana, unt, lamai,
sare si piper. Ingrediente: 300 g file de somon 1 fir mare de praz 1 dl
vin alb sec 7 fire de arpagic verde 1 dl smântână 15 g unt 2…
Read more »
Read more »
Paste cu măsline şi conopidă
16 July 2011
O
reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina
sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin
de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare.
Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice,
fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe maro
16 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de fasole boabe maro din: fasole
boabe, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei din
samburi de struguri, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g fasole
(boabe) maro din conservă 4 cepe mari 1 leg. pătrunjel (frunze) zeama de
la o lămâie 4 lingurite oţet balsamic 8…
Read more »
Read more »
Tartelete cu aspic de caise
16 July 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu aspic de caise din: biscuiti uscati,
miere, caise, suc de mere, gelatina, lamaie si capsuni. Ingrediente: 1
50 g biscuiţi uscaţi 1 lingură miere pentru aspic: 4 caise 1 pahar suc
de mere strecurat 1 lingură gelatină granule 1/2 lămâie pentru decor:
căpşuni Mod de preparare: Spală caisele,…
Read more »
Read more »
Costite de miel in sos de vin
16 July 2011
O
reteta delicioasa de costite de miel in sos de vin din: broccoli, sare,
ceapa, usturoi, costite de miel, boabe piper verde si vin rosu sec.
Ingrediente: 500 gr. broccoli sare 4 cepe 2 catei usturoi 8 costite de
miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper verde o cana de vin rosu sec
Mod…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu carne
15 July 2011
O reteta gustoasa de gnocchi cu carne, sare, piper alb, ulei de
masline, ceapa rosie, zahar, usturoi, patrunjel, cimbru, busuioc verde,
rosii. Ingrediente: 300 g gnocchi sare piper alb 3-4 linguri ulei de
măsline 1-2 ceapă roşie 2 linguriţe zahăr 400 g carne tocată o căpăţână
usturoi o legătură pătrunjel cimbru proaspăt busuioc verde…
Read more »
Read more »
File de peşte cu mirodenii şi struguri
15 July 2011
O
reteta delicioasa file de peste cu mirodenii si struguri din: file de
peste calugar, unt, ceapa rosie, struguri albi, cuisoare, nucsoara, praf
de ghimbir, anason stelat, scortisoara, sare, piper alb si piper rosu.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte-călugăr de 150 g fiecare 80 g unt 4 cepe
roşii 1 ciorchine mic de struguri albi…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata cu piscoturi
15 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de ciocolata cu piscoturi din: lapte,
esenta de vanilie, oua, zahar, ciocolata si piscoturi. Ingrediente: 8 dl
lapte câteva picături de esenţă de vanilie 3 ouă 130 g zahăr 60 g
ciocolată 60 g pişcoturi Mod de preparare: Intr-o cratiţă, puneţi
laptele şi radeţi în el ciocolata. Amestecaţi bine…
Read more »
Read more »
Supa-crema de porumb
15 July 2011
O reteta delicioasa de supa-crema de porumb, telina, morcov, radacina
de patrunjel, ceapa rosie, ceapa, verde, ardei capia, piper, marar,
costita afumata, crutoane. Ingrediente: 4 ştiuleţi porumb proaspăt 1
ţelină 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă roşie 1 legătură ceapă
verde 1-2 ardei capia piper 1 legătură mărar crutoane aromate cu sos de…
Read more »
Read more »
Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb
15 July 2011
O
reteta de Tortillas cu budincă de ardei gras şi porumb din: lipii,
ardei gras, porumb, smantana, ulei de masline extravirgin, unt, usturoi,
foid e gelatina, amidon, sare si piper. Ingrediente: 4 lipii 1/2 ardei
gras roşu 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 200 g porumb 220 ml
smântână dulce 200 ml lapte…
Read more »
Read more »
Triunghiuri de pâine prăjită cu inele de calamar şi ghimbir
15 July 2011
O
reteta delicioasa de triunghiuri de paine prajita cu inele de calamar
si ghimbir din: paine toast, inele de calamar, rosii, ulei de masline
extravirgin, vin alb, ghimbir, frunze de busuioc, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 1 pâine toast întreagă (nefeliată) 600 g inele de
calamar 350 g roşii 4 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de rosii cu orez
15 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii cu orez, sare, piper, boia
dulce, prez, tarhon, morcov, cartofi, leustean. Ingrediente: 5 linguri
de bulion sare piper boia dulce orez tarhon 1 morcov 1 cartof leuştean
Mod de preparare: Se fierb împreună orezul, morcovul şi cartoful dat
prin râzătoare, în doi litri de apă.…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ardei iute
15 July 2011
O
reteta delicioasa de spuma de ciocolata cu ardei iute din: ciocolata
amaruie, zahar, frisca lichida, oua, lapte, migdale, frunze de menta si
praf de ardei iute. Ingrediente: 300 g ciocolată amăruie 150 g zahăr 150
g frişca lichidă 3 ouă 1 dl lapte 1 lingură de migdale, curăţate de
pielită câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Biban de mare în crustă de sare
15 July 2011
O
reteta de biban de mare in crusta de sare din: bibani de mare,
cimbrisor, patrunjel, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare
grunjoasa si piper. Ingrediente: 2 bibani de mare de 600 g fiecare,
curăţaţi de maţe, dar nu şi de solzi câteva rămurele de cimbrişor 4 fire
de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei…
Read more »
Read more »
Compot de rubarba
15 July 2011
O reteta racoritoare si energizanta cu o planta- minune! Rubarba este
saraca in calorii (are doar 16 Kcal la 100g petiol). In schimb, este
bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales
Vitamina C). Rubarba este potrivita la tratarea anemiilor, este
digestiva si antiinflamatoare. Gustul acrisor al rubarbei o face
potrivita…
Read more »
Read more »
Cocktail Mountain Skier
15 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mountain Skier din: drambuie, whisky scotian,
angostura, albus, menta si lamaie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl
whisky scotian 1 stropd e Angostura 1 albus 1 fir de menta o felie de
lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in
paharul de mixare, apoi se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu menta
15 July 2011
O
retea simpla de cotlete de miel cu menta din: cotlete de miel, apa,
miere, otet, menta, sare si piper. Ingrediente 4 cotlete mari de miel
jumatate de ceasca de apa calduta jumatate de ceasca de miere 1 lingura
de otet 2 linguri de menta proaspata tocata sau 1 lingura de frunze de
menta uscata…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu pulpa de porc
15 July 2011
O reteta delicioasa de ghiveci cu pulpa de porc, cartofi, vanata,
dovleceil, morcov, mazare, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei gras,
patrunjel, sare, piper, bulion, ulei. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1
kg cartofi 1 vânătă 1 dovlecel 1 morcov o mână de mazăre o mână de
fasole verde o ceapă 3-4 căţei de…
Read more »
Read more »
Linguine cu creveţi şi roşii
15 July 2011
O
reteta simpla de linguine cu creveti si rosii din: linguine, creveti,
rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, frunze de
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g linguine pentru asezonare: 8
creveţi 20 roşii micuţe 2 căţei de usturoi 1/2 ardei iute 3 linguri ulei
de măsline extravirgin câteva frunze de busuioc sare…
Read more »
Read more »
Vitel picant
15 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de vitel picant din: carne de vitel,
cartofi, busuioc, ardei iute, bulion, sare, piper, ulei, ceapa.
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 6 cartofi busuioc 1 ardei iute bulion
sare piper ulei ceapă Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi şi
se pune la prăjit într-un ceaun…
Read more »
Read more »
Salată de cuşcuş cu pătrunjel
15 July 2011
O
reteta simpla de salata de cuscus cu patrunjel din: zeama de carne de
pasare, cuscus, patrunjel, otet, sare, piper negru, chimen, ulei de
masline si rosii. Ingrediente: 600 ml zeama de carne de pasare 300 g
cuscus 4 legaturi de patrunjel 8 lingurite de otet sare piper negru
macinat 1 lingurita chimen macinat 8…
Read more »
Read more »
Colac umplut cu salam şi caşcaval
15 July 2011
O
reteta simpla de colac umplut cu salam si cascaval din: faina alba,
drojdie, apa calduta, ulei de masline extravirgin, piper negru, cascaval
si salam. Ingrediente pentru aluat: 500 g faină albă 25 g drojdie
proaspătă 150 ml apă călduţă 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2
linguriţă piper negru pentru umplutura: 150 g…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu miez de nuci
15 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pastrav cu miez de nuci din: pastravi,
miez de nuca, rom, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi de 250 g
fiecare 20 g miez de nucă făină 1/2 pahar de rom 10 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvul, clătiţi-l sub un jet de apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Miami Sunset
15 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Miami Sunset din: whisky scotian, suc de
mango, suc de portocale, cointreau, siropd e grenadine, cirese si coaja
de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4 cl suc de mango 4 cl
suc de portocale 1 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 1 cireasa coaja
de portocala Mod…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu broccoli in sos de vin
15 July 2011
O
reteta delicioasa de costite de miel cu broccoli in sos de vin din:
broccoli, ceapa, usturoi, costite de miel, ulei, boabe de piper verde,
vin rosu sec si sare. Ingrediente jumatate de kg. broccoli 4 cepe 2
catei usturoi 8 costite de miel 2 linguri ulei 1 lingurita boabe piper
verde 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Somon cu flori de dovlecel
15 July 2011
O
reteta delicioasa de somon cu flori de dovlecel din: somon, flori de
dovlecel, ceapa, dovlecel, morcov, telina, smantana, unt, supa de
legume, nucsoara, ulei extravirgin de masline, sare, piper, cartofi,
patrunjel si unt. Ingrediente: 4 bucăţi de somon de 150 g fiecare 12
flori de dovlecel 1 ceapă albă mică 1 dovlecel 1 morcov…
Read more »
Read more »
Creier pane cu cartofi prăjiţi şi morcovi caramelizaţi
15 July 2011
O reteta gustoasa de creier cu cartofi, morcovi, oua, faina, pesmet,
piper, ulei, unt, zahar, sare Ingrediente: 500g de creier congelat 4
ouă 5 linguri de făină 5 linguri de pesmet 1 praf de piper ulei pentru
prăjit 3 morcovi potriviţi 1 lingură de unt 1 praf de sare 2 linguri de
zahăr câteva…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu mere
15 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt,
unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca.
Ingrediente aluat: 500 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 200 g unt 100
g zahăr pudră 1 gălbenuş 100 ml smântână Ingrediente umplutură: 1,5 kg
mere 2 linguri cu zahăr pudră…