Retete de Paste:
Pere in ciocolata
15 July 2011
O
reteta delicioasa de pere cu ciocolata, zahar, unt, vin alb.
Ingrediente: 6 pere de mărime mijlocie 250 g ciocolată cu lapte 100 g
zahăr 50 g unt 100 ml vin alb Mod de preparare: Spală perele,
curăţă-le de coajă şi cu un cuţit ascuţit îndepărtează cotorul cu
seminţe, lăsând fructele întregi. Separat, topeşte…
Read more »
Read more »
Prajitura delicioasa cu gutui
15 July 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu gutui, oua, zahar, lapte, ulei,
faina, praf de copt, zahar pudra, esenta de vanilie. Ingrediente: 1
gutuie 2 ouă 1 cană cu zahăr 1/2 cană cu lapte 1/2 cană cu ulei 2 căni
cu făină 1 pliculeţ cu praf de copt 2-3 linguri cu zahăr pudră esenţă
de…
Read more »
Read more »
Deliciu cu prune
15 July 2011
O reteta simpla si delicioasa cu prune, faina, unt, oua, zahar, zahar
vanilat, lamaie, praf de copt, migdale, sare, pesmet, scortisoara.
Ingrediente: 3 ouă 180 g făină 200 g unt 100 g zahăr 1 pliculeţ cu zahăr
vanilat 1 lămâie 2 linguriţe cu praf de copt 100 g migdale sare 1
lingură cu pesmet…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu glazura de fructe de padure
15 July 2011
O
reteta de miel la cuptor cu glazura de fructe de padure din: pulpa de
miel, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ceapa, vin rosu, suc si
coaja de portocala, cartofi, morcovi, suc concentrat de fructe de padure
si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpa de miel curatata de grasime 2
catei de usturoi taiati…
Read more »
Read more »
Salată asiatică din orez
14 July 2011
O
reteta simpla de salata asiatica de orez din: ciuperci, orez, supa de
carne de pasare, sherry demisec, sos de soia, fasole verde, dovlecei,
sare, crabi, ulei de susan si zahar. Ingrediente: 8 ciuperci (mai mari)
350 g orez 550 ml supă din carne de pasăre (din cuburi pentru supă de
carne) 6 cl sherry…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de brânză şi prosciutto
14 July 2011
O
reteta simpla de tartine cu crema de branza si prosciutto din: paine
toast, prosciutto, branza, miez de nuca, civeta sau ceaqpa verde, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine toast 60 g prosciutto 80 g
brânză nouă 2 linguri miez de nucă 50 g civetă sau ceapă verde sare şi
piper pentru decor: …
Read more »
Read more »
Cocktail Flush
14 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flush din: bourbon, lichior de banane verzi,
apa minerala, coaja de lamaie, kiwi si cirese. Ingrediente: 4 cl bourbon
3 cl lichior de banane verzi apa minerala coaja de lamaie o felie de
kiwi cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
in shaker. Se toarna bautura…
Read more »
Read more »
Felii de ton cu susan şi julien de legume
14 July 2011
O
reteta de felii de ton cu susan si julien de legume din: felii de ton,
morcovi, dovlecei, ceapa rosie, otet de vin alb, zahar, sos de soia,
seminte de susan, foi de dafin, oregano uscat, hasmatuchi, ulei
extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 felii de ton de 120 g
fiecare, de preferat scoase…
Read more »
Read more »
Aluat umplut cu varză de Bruxelles şi nuci
14 July 2011
O
reteta de aluat umplut cu varza de bruxelles si nuci din: foitaj, ou,
seminte de susan, varza de bruxelles, miez de nuca, carnati, cascaval,
uleid e masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 1
ou 20 g seminţe de susan pentru umplutură: 280 g varză de Bruxelles 50 g
miez de nucă…
Read more »
Read more »
Mesfouf
14 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Mesfouf din: faina de cuscus, fructe
uscate, bobite ede rodie, unt, zahar si ulei extravirgin de masline.
Ingrediente: 500 g făină de cuşcuş 150 g fructe uscate (stafide,
curmale) câteva bobiţe de rodie 20 g unt 2 linguri de zahăr ulei
extravirgin de măsline Mod de preparare: Turnaţi…
Read more »
Read more »
Tocana in dovleac
14 July 2011
O reteta delicioasa de tocana in dovleac, carne de porc, gogosari,
chimen, sare, ulei, patrunjel, ceapa, cimbru. Ingrediente: 1 dovleac
potrivit,bine copt 800 g carne de porc l-2gogoşari 1 linguriţă cu chimen
pisat sare ulei pătrunjel pentru decor 3 cepe 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare: Taie ceapa peştişori, gogoşarul fâşii, carnea…
Read more »
Read more »
Chiftele cu peste
14 July 2011
O reteta delicioasa de chiftelute cu peste, oua, patrunjel, paine,
ceapa, marar, lapte, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg crap
sau somn 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 2 felii de pâine albă 2 cepe mici
1 legătură de mărar 1 ceşcuţă cu lapte 1 lingură cu făină sare piper
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere
14 July 2011
O
reteta simpla de Melcişori galbeni, gratinaţi cu brânză Gruyere din:
melcisori, supa de legume, branza gruyere, trufa neagra, sofran, unt si
ulei de masline cu aroma de trufe. Ingrediente: 240 g melcişori pentru
asezonare: 1,5 1 supă de legume 200 g brânză Gruyere 1 trufa neagră 1
plic de şofran unt cât o nucă…
Read more »
Read more »
Cocktail Super Fox
14 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Super Fox din: whisky, lichior de cirese, suc
de limeta, nectar de rodii rosii, suc de grapefruit si ginger ale.
Ingrediente: 4 cl whisky 1 cl lichior de cirese 1 lingurita suc de
limeta nectar de rodii rosii suc de grapefruit Ginger Ale Mod de
preparare: Se pun doua…
Read more »
Read more »
Bors de curcan
14 July 2011
O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa,
fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt.
Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2
pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1
păstârnac bors leuştean verde sare unt Mod…
Read more »
Read more »
Praz delicios cu masline
14 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb,
ulei, zahar, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 5-6 fire de praz 300 ml suc
de roşii 200 g măsline 1/2 pahar cu vin alb 3-4 linguri cu ulei 1
lingură cu zahăr 1 lămâie pătrunje Mod de preparare: Curăţă prazul de
prima…
Read more »
Read more »
Salata calda cu ciuperci
14 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata calda cu ciuperci, ceapa,
usturoi, ardei, unt, ulei de masline, piper. Ingrediente: 1 cutie de
ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 1 ardei gras 2 linguri cu unt ulei
de măsline piper Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi rumeneşte-o
uşor în ulei. Adaugă usturoiul…
Read more »
Read more »
Frigărui mediteraneene
14 July 2011
O
reteta de frigarui mediteraneene din: midii, caracatita, cozi de
creveti, rosii cherry, usturoi, menta, patrunjel, lamaie, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g midii
400 g caracatiţă 24 cozi de creveţi 12 roşii cherry 1 căţel de usturoi 1
legătură de mentă 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie ulei extravirgin…
Read more »
Read more »
Crema de rosii cu branza
14 July 2011
O reteta gustoasa de crema de rosii, morcov, albitura, branza
roquefort, smantana, busuioc, crutoane, sare, piper. Ingrediente: l
litru de apă 1,5 kg roşii potrivite 0,5 kg morcov 0,5 kg albitură 250 g
brânză Roquefort 250 g smântână dulce 2-3 frunze de busuioc 250 g
crutoane sare piper Mod de preparare: Se pun…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la tava
14 July 2011
O
reteta de friptura de miel la tava din: carne de miel, untura, sare si
usturoi. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpe) 1-2 linguri de untura
sare cativa catei de usturoi Mod de preparare: Se spala carnea, se
sareaza si se lasa sa stea jumatate de ora. Se unge o tava cu untura,
se…
Read more »
Read more »
Somon la grătar
14 July 2011
O reteta delicioasa de somon la gratar cu: piper, lamaie, usturoi
pudra, sare, sos de soia, zahar brun, apa, ulei. Ingrediente: 650 g
file de somon piper cu lămâie (se găseşte la marile magazine) pudră de
usturoi sare 70 ml sos de soia 70 g zahăr brun 70 ml apă 50 ml ulei …
Read more »
Read more »
Salata cu Emmenthal, salam si sunca
14 July 2011
O
reteta delicioasa de Salata cu Emmenthal, salam si sunca din: morcovi,
sare, emmenthal, sunca, salam, otet, ulei, piper negru, salata si oua
fierte. Ingrediente: 2 morcovi sare 500 g Emmenthal 200 g sunca fiarta
taiata felii 100 g salam, in felii subtiri 2 lingurite de otet 2
lingurite de ulei piper negru macinat 1…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca de vita
14 July 2011
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi,
telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste,
ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g antricot vită
300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g
mazăre 200 g varză 2 cartofi 300 g…
Read more »
Read more »
Stufat de miel
14 July 2011
O
reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi
verde, untura, faina, otet, bulion si sare. Ingrediente: 750 g carne de
miel 40 de fire de ceapa verde 20 de fire de usturoi verde 2 linguri de
untura o lingura de faina un pahar cu bors sau doua linguri de otet…
Read more »
Read more »
Prăjitură de morcovi
14 July 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu morcovi, zahar, ulei, oua, zahar
vanilat, lapte batut, fulgi de cocos, ananas, faina, praf de copt,
scortisoara, sare, alune, unt, branza, zahar pudra. Ingrediente: 2
ceşti de zahăr 3/4 ceaşcă de ulei 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 3/4
ceaşcă de lapte bătut 2 ceşti de morcov ras…
Read more »
Read more »
Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi
14 July 2011
O
reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din:
paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine ţărănească (cu
coaja mai groasă) 250 g năut (din conservă) 250 g cârnaţi proaspeţi 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1 lingură pătrunjel 1…
Read more »
Read more »
Reţete supe: supa de mariscos, supa de peste cu ardei gras, supa de morcovi cu sunca
14 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de
mariscos Ingrediente: 150 g crevete 250 g midii 250 g scioci 150 g
calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie mare 1 dovlecel 1 varf de
cutit boia dulce 2-3 stigmate de sofran 2 l supa de peste 6…
Read more »
Read more »
Inimioare din graham cu brânză de capră şi sfeclă
14 July 2011
O reteta deliciasa de inimioare din graham,otet, maioneza, branza de
capra, sfecla, rozmarin. Ingrediente: 1 ceaşcă de oţet 1/2 ceaşcă de
maioneză 2 felii de pâine graham 200 grame de brânză de capră tăiată în 4
felii 1/4 cană de sfeclă tăiată 1 lingură de rozmarin proaspăt tocat
Mod de preparare: Se fierbe oţetul…
Read more »
Read more »
Gratar de miel cu sos de branza
14 July 2011
O
reteta de gratar de miel cu sos de branza din: carne de miel, branza de
burduf, untura, oua, suc de rosii, patrunjel verde, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (cotlet dezosat) 200 g branza de
burduf 50 g untura 2 oua 300 ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Scapece
14 July 2011
O
reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g anşoa (se
pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 80 g făină 2 dl oţet de vin alb 2
căţei de usturoi 2 fire de mentă 2 ardei iuţi ulei extravirgin de…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu alune
14 July 2011
O
reteta simpla de salata de telina cu alune din: telina, mere, alune,
frisca, mustar picant, piper, sare, zahar, zeama de lamaie si frunze de
telina. Ingrediente: 1 kg telina 6 mere 200 g alune 250 g frisca 4
lingurite de mustar picant sare piper negru 1 priza zahar zeama de la 3
lamai frunze…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ardei iute si tarhon
14 July 2011
O
reteta de pulpa de miel cu ardei iute si tarhon din: ceapa, ardei iute,
usturoi, pulpa de miel, ulei, tarhon, vin alb sec, rosii decojite, sare
si piper. Ingrediente: 700 g ceapa 3 ardei iuti mari (chilli) 6 catei
de usturoi 2-3 kg pulpa de miel 45 ml ulei tarhon 75 cl vin alb…
Read more »
Read more »
Pacheţele de clătite umplute cu creveţi
14 July 2011
O
reteta delicioasa de pachetele de clatite umplute cu creveti din: oua,
malai, faina, apa, unt, ulei de arahide sau de floarea soarelui,
creveti, smantana, ceapa verde, sare, rosii, ulei extravirgin de
masline, otet alb si sare. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 2 linguri
mălai foarte fin 3 linguri făină albă 300 ml apă 20…
Miel in sos de iaurt
14 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel in sos de iaurt din: carne macra de
miel, iaurt, zeama de lamaie, ulei, ceapa, boia iute, chimen, rosii,
ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne macra de
miel 200 ml iaurt zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 2 cepe, taiate
felii 2…
Read more »
Read more »
Dietă: Cum poţi slăbi cel puţin 10 kilograme în două săptămâni
13 July 2011
Regimul
Mayo este unul din cele mai aspre regimuri şi trebuie respectat fără
nicio abatere timp de 13 zile. Specialiştii în nutriţie susţin că
persoanele care îl urmează cu sfiinţenie şi nu se lasă ispitiţi de
dulciuri sau snacksuri vor slăbi cel puţin 10 kilograme în această
perioadă. Regimul Mayo este unul din cele mai…
Read more »
Read more »
Salata de mazare cu crabi si zeama de lamaie
13 July 2011
O
reteta simpla de salata de mazare cu crabi din: mazare, crabi, zeama de
lamaie, maioneza, piper, zahar, piper Cayenne, patrunjel si oua fierte.
Ingrediente: 1 kg mazare frageda 500 g crabi 2 lingurite zeama de
lamaie 4-6 lingurite maioneza pentru salata piper negru macinat 1 praf
de zahar 1 varf de cutit piper Cayenne…
Read more »
Read more »
Chec de ciocolată cu banane
13 July 2011
O reteta delicioasa de chec de ciocolata cu banane, faina, cacao,
zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, oua, unt, esenta de vanilie,
ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 4 linguri cacao 200 g zahăr
tos 1 praf copt 1/4 linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare 2 ouă mari
120 g unt topit şi răcit 1…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de porc si legume
13 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras,
dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste
200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o
cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de
preparare: Pastele…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi cu smântână
13 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de morcovi cu smnatana, unt,
faina, zahar, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g morcovi 1
lingură cu unt 1 linguriţă cu făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 100 g
smântână pătrunjel verde Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
morcovii, se taie bucăţi de 4…
Read more »
Read more »
Sardele delcioase
13 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sardele delicioase din: sardele, seminte
de pin, stafide, ceapa, faina, otet, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: 600 g sardele 50 g seminţe de pin 50 g stafide 2
cepe 100 g făină 4 dl oţet ulei extravirgin de măsline sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Sky Boat
13 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sky Boat din: whisky scotian, drambuie, suc
de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl whisky scotian 4
cl Drambuie 4 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de
preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, peste
cuburi de gheata, amestecam si decoram cu…
Read more »
Read more »
Placinta cu caise
13 July 2011
O reteta delicioasa de placinta cu caise, faina, unt, sare, apa, zahar,
pesmet, oua, smantana, budinca de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125
g unt 1/2 linguriţă sare 100 ml apă rece Ingrediente umplutura: 750 g
caise 100 g zahăr pesmet sau alune măcinate Ingrediente crema: 2-3 ouă
2-3 linguri zahăr 150 ml smântână…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Paste linguine cu sos de homar si telina (video)
13 July 2011
O
reteta video despre cum se prepara paste linguine cu sos de homar si
telina din: paste linguine, homar, tulpina telina, rosii cherry, ceapa,
ulei de masline, pulpa de rosii si busuioc. Ingrediente: paste linguine
homar o tulpina telina rosii cherry ceapa ulei de masline 150 ml pulpa
de rosii busuioc Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Gogosi cu ciocolata alba
13 July 2011
O reteta gustoasa de gogosi cu ciocolata alba, faina, zahar, coaja de
lamaie, unt, lapte, galbenusuri, zahar vanilat, sare, drojdie.
Ingrediente: 500 g faină 5 linguri zahăr coaja rasă de la o lămâie 50 g
unt 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 plic vanilat sare 1 cubuleţ drojdie 50
g ciocolată albă Mod de…
Read more »
Read more »
Melcişori cu ciuperci şi flori de dovleac
13 July 2011
O
reteta de melcisori cu ciuperci si flori de dovleac din: paste
melcisori, hribi, ciuperci, flori de dovleac, ceapa, smantana, amidon de
cartofi, patrunjel, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 300 g
paste melcişori pentru asezonare: 150 g hribi 100 g ciuperci champignon 8
flori de dovleac 2 cepe mici 1 lingură smântână vegetală…
Read more »
Read more »
Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă
13 July 2011
O
reteta delicioasa de Minitarte cu dovlecei, ardei gras şi mentă din:
foitaj, dovlecei, ardei gras rosu, ardei gras galben, mozzarella, unt,
ou, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj pentru
umplutură: 250 g dovlecei (zucchini) 100 g ardei gras roşu 100 g ardei
gras galben 160 g mozzarella 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de anşoa
13 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine
uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea
soarelui, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de anşoa curăţate
(se pot folosi şi hamsii sau scrumbii) 5 felii de pâine uscată 1 dl
lapte 1 ou 100 g făină 1…
Read more »
Read more »
Salam de ton
13 July 2011
O
reteta de salam de ton din: ton in ulei, fileuri de ansoa, oua, pesmet,
patrunjel, sare, piper, capere, ulei de masline extravirgin, otet,
lamaie, frunze de busuioc si rosie. Ingrediente: 250 g ton în ulei (din
conservă) 4 fileuri de anşoa sărate 2 ouă 1 legătură pătrunjel 4 linguri
pesmet sare şi piper pentru…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu rozmarin
13 July 2011
O reteta delicioasa de pulpa de porc cu rozmarin, slanina, unt, ceapa,
rosii,ulei, vin alb, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pulpă
de porc 200 g slănină 100gunt 3 cepe 6 roşii potrivite 3 linguri ulei
500 ml vin alb 2 crenguţe rozmarin 3 foi de dafin sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura cu glazura de caramel
13 July 2011
O reteta gustoasa de parjitura cu glazura de caramel din:oua, zahar,
faina, nuci, branza de vaci, zahar pudra, pere, coaja de lamaie, miere
de albine, apa, esenta de vanilie, unt, alune de padure. Ingrediente
blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 3 linguri nuci măcinate
Ingrediente umplutură: 500 g brânză proaspătă de…
Read more »
Read more »
Pere cu sos de vin
13 July 2011
O reteta delicioasa de pere cu sos de vin, zahar, coaja de portocala,
lamaie, scortisoara, coniac. Ingrediente: 4 pere 4 linguriţe de zahăr
200 ml vin roşu sau roze coajă de portocală şi de lămâie felii de lămâie
ca decor 1 baton de scorţişoară 1 păhăruţ de coniac Mod de preparare:
Se pun la…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella
13 July 2011
O
reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba,
lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de
arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval,
file de ansoa, usturoi si piper. Ingrediente: pentru aluat: 650 g faină
albă 250 ml lapte integral 4 ouă 35 g drojdie proaspătă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sfaturi si metode pentru prepararea unui gratar
13 July 2011
Opţiunea
de a frige pe grătar o bucată bună de carne sau a legumelor este doar
una dintre multe alte posibilităţi. De exemplu, sunt puţini cei care
folosesc o metodă rafinată şi delicată, şi anume prepararea alimentelor
pe jar. Această metodă de preparare presupune coacerea în spuză a
alimentelor, învelite sau nu în folie de…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi in straturi
13 July 2011
O reteta delicioasa de budinca de cartofi, kaizer, oua, ardei gras,
cascaval, unt, lapte, oua, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei
graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt Ingrediente sos: 500 ml lapte
1-3 ouă 2 linguri faină 4 căţei…
Read more »
Read more »
Vinete in stil napoletan
13 July 2011
O
reteta de vinete in stil napoletan din: vinete, parmezan, mozzarella,
busuioc, ulei, sos tomat si sare. Ingrediente: doua vinete mari 50 grame
parmezan ras 125 grame mozzarella o legatura mica de busuioc 100 ml
ulei 200 grame sos tomat sare Mod de preparare: Se taie vinetele in
feliute rotunde de jumatate de centimetru,…
Read more »
Read more »
Reţete de supe: supă de vacuţă, supă de rosii, supă de găină
13 July 2011
Va
prezentam o serie de 3 retete simple si delicioase de supe: Supa de
vacuta cu naut O reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi,
patrunjel, cartofi, ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g
carne vită 2 morcovi 2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g
năut 100 g tăiţei sare…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui
13 July 2011
O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras,
rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel
verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui,
fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1
lingură busuioc uscat 2 căţei…
Read more »
Read more »
Saslik
13 July 2011
O
reteta de saslik din: carne de miel sau de oaie, slanina, rosii, ardei
gras, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente: 500 g carne de miel sau
de oaie 150 g slanina 4 rosii 3 ardei gras sare, piper 3 linguri ulei 3
lamai Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici si se…
Read more »
Read more »
Tăieţei cu suc şi somon
13 July 2011
O
reteta delicioasa de taitei cu suc si somon din: taitei, suc de fructul
pasiunii, smantana, somon afumat, unt, patrunjel, votca si zahar.
Ingrediente: 320 g tăieţei lungi, mai groşi pentru asezonare: 200 ml suc
de fructul pasiunii 200 ml smântână dulce 200 g somon afumat 20 g unt 1
legătură de pătrunjel 1 păhărel…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză de capră
13 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu cremă de somon şi brânză
de capră din: paine toast, somon afumat, branza de capra, unt, ulei de
masline extravirgin, lapte, ceapa verde, lamaie, sare si piper alb.
Ingrediente: 1 pungă pâine toast albă 200 g somon afumat 160 g brânză
nouă de capră 40 g unt…
Read more »
Read more »
Carne de berbec cu tocana de legume
13 July 2011
O
reteta delicioasa de carne de berbec cu tocana de legume din: carne de
berbec, cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion de rosii, unt sau
untura si faina. Ingrediente: 500 g de carne de berbec 600 g cartofi 2
morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 2 linguri bulion de rosii 2 linguri unt sau
untura 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei cu creveţi mari
13 July 2011
O
reteta de Rulouri de dovlecei cu creveţi mari din: dovlecei, creveti,
cimbru, rosii cherry, praz, capere, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 400 g creveţi mari 4 crenguţe cimbru
250 g roşii cherry 150 g praz 30 g capere 4 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper …
Read more »
Read more »
Tocana simpla de miel
13 July 2011
O
reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi,
telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie. Ingrediente: 800 g carne
miel 2 bucati praz 4 morcovi 1 telina 1 patrunjel 5 cartofi 1 lingura
faina 6 cuisoare 1 lamaie Mod de preparare: Se fierb toate legumele
taiate in bucatele mici in apa…
Read more »
Read more »
Salata de ardei cu cas de oaie
13 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de ardei cu cas de oaie din: ardei verzi si
galbeni, usturoi, sare, piper rosu, piper negru, ceapa verde, frunze de
patrunjel, otet, ulei de masline si cas de oaie. Ingrediente: cate 3
ardei verzi si galbeni 12 catei mari de usturoi 1 lingurita sare 4 boabe
de piper rosu…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu germeni de soia
12 July 2011
O
reteta de salata de paste cu germeni de soia din: paste fusilli,
anghinare, broccoli, pecorino, germeni de soia, ulei de masline
extravirgin, seminte de sunsa, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste
fusilli pentru asezonare: 4 căpăţâni de anghinare 1 broccoli 60 g
pecorino 4 linguri germeni de soia 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
DIETĂ DE SLĂBIT: Cum poţi pierde kilogramele în plus în timpul verii
12 July 2011
Ouăle,
cerealele integrale sau ciupercile sunt recomandate deoarece contribuie
la arderea grăsimilor din organism. În timpul verii, tot mai multe
persoane sunt preocupate de silueta lor şi au tendinţa să adopte
regimuri alimentare pentru a pierde în greutate, susţin medicii
nutriţionişti. Potrivit experţilor, cele mai bune metode pentru a
menţine o greutate normală şi pentru…
Supa de vacuta cu naut
12 July 2011
O
reteta delicioasa de supa de vita cu naut, morcovi, patrunjel, cartofi,
ardei gras,taietei, sare, ulei. Ingrediente: 700 g carne vită 2 morcovi
2 legături pătrunjel 2 cartofi 1 ardei gras 100 g năut 100 g tăiţei
sare ulei Mod de preparare: Se spală carnea, se curăţă de pieliţe, se
taie bucăţi potrivite şi se…
Read more »
Read more »
Farfalle cu hribi şi flori de dovleac
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din:
farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb,
sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g
farfalle pentru asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac
(sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g gorgonzola…
Read more »
Read more »
Salată de homar cu fenicul şi maioneză cu portocale
12 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de homar cu fenicul si maioneza cu
portocale din: homari, bulbi de fenicul, morcov, tije de telina, ceapa,
foaie de dafin, otet, sare, ulei de arahide, oua, portocala, lamaie,
sare, piper, masline negre, ulei extravirgin de masline si marar.
Ingrediente: pentru salată: 3 homari (500-600 g fiecare) 3 bulbi de…
Read more »
Read more »
Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză
12 July 2011
O
reteta simpla de Sandviciuri din pâine integrală cu cremă de brânză
din: paine toast, crema de branza, telemea de vaca, rosii cherry, ulei
de masline extravirgin, rucola, frunze de cimrbu, sare si piper.
Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 200 g cremă de brânză 100 g
telemea nouă de vacă 10 roşii cherry…
Read more »
Read more »
Pâine umplută cu somon şi brânză
12 July 2011
O
reteta de paine umpluta cu somon si branza din: paine toast, somon
afumat, branza de vaci, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine
toast întreagă 400 g somon afumat (felii) 200 g brânză proaspătă de vaci
1 praf de nucşoară sare şi piper Mod de preparare: Taie pâinea în aşa
fel încât să…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din:
gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline
extravirgin, ceapa, feta, sare si piper. Ingrediente: 350 g gnocchi din
faină de grâu dur pentru asezonare: 170 g mazăre boabe extrafină 1 felie
groasă de jambon afumat (30 g) 3…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu susan
12 July 2011
O reteta simpla si delicioasa de chiftelute cu susan,carne tocata, oua,
usturoi, ceapa, paine, sare, lapte, piper. Ingrediente: 500 g carne
tocată 2 ouă 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 3-4 felii pâine sare lapte
piper susan Mod de preparare: Carne se amesteca cu usturoiul zdrobit,
ceapa tocată mărunt, ouăle bătute, pâinea înmuiată…
Read more »
Read more »
Frigărui caprese
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de frigarui caprese din: mozzarella, rosii
cherry, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 10 biluţe mici
de mozzarella 10 roşii cherry 20 frunze de busuioc 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare Mod de preparare: Spală roşiile şi usucă-le
cu hârtie absorbantă. Taie-le jumătăţi şi presară-le uşor cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu smantană
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov,
ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1
ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3
linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi Mod de preparare: Se
curăţă legumele. Ceapa…
Read more »
Read more »
Portofele calde umplute cu păstrăv şi conopidă
12 July 2011
O
reteta de portofele calde umplute cu pastrav si conopida din: faina
alba, ulei de masline extravirgin, ou, sare, file de pastrav, conopida,
varza, vin alb ceapa, patrunjel, usturoi, sare si piper alb. Păstrăvul
se poate prepara cu bune rezultate în toate modurile: fiert, fript pe
grătar, prăjit, la cuptor. Ai grijă totuşi: nu îl…
Read more »
Read more »
Spirale cu fructe de mare şi rucola
12 July 2011
O
reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala,
fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb,
concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute.
Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2
căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Dovlecei umpluţi cu somon şi brânză de capră din:
dovlecei, somon afumat, ricotta, branza de capra, smantana, ulei de
masline extravirgin, frunze de cimbru verde, civeta, frunze de ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei mari (zucchini) 200 g
somon afumat 150 g ricotta (sau brânză proaspătă de vaci) 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Rock
12 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rock din: whisky, zeama de lamaie, suc de
ananas, rachiu de cirese si curacao. Ingrediente: 1 cl whisky 1 cl zeama
de lamaie 1 cl suc de ananas 1 cl rachiu de cirese 1 cl Curacao Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, poi se…
Read more »
Read more »
Tocana din carne miel cu smantana
12 July 2011
O
reteta simpla de Tocana din carne miel cu smantana din: carne de miel,
untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau
tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn
circa 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamaie boia marar patrunjel
sau tarhon taiat marunt sare Mod…
Read more »
Read more »
Sardele marinate la grătar cu piure de fenicul şi cartofi prăjiţi
12 July 2011
O
reteta de sardele marinate la gratar cu piure de fenicul si cartofi
prajiti din: sardele, cartofi, ulei, fenicul, ceapa, usturoi, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, lamaie, piper, frunze de fetica si
frunze de fenicul. Ingrediente: pentru sardele: 12 sardele 400 g cartofi
1 1 ulei pentru prăjit pentru piureul de fenicul: 1 fenicul…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de vită pe pâine prăjită, cu garnitură de cartofi
12 July 2011
O
reteta delicioasa de Hamburgeri cu vin alb pe pâine prăjită, cu
garnitură de cartofi din: hamburgeri de vita, paine toast, faina alba,
unt, vin alb, frunze de salvie, sare, piper, cartofi, ulei de masline
extravirgin si usturoi. Ingrediente: 8 hamburgeri de vită (circa 70 g
fiecare) 8 felii pâine toast 20 g faină albă …
Read more »
Read more »
Chifteluţe de linte cu seminţe de mac
12 July 2011
O
reteta de chiftelute de linte cu seminte de mac din: linte rosie,
ceapa, tija de telina, foaie de dafin, usturoi, verdeturi mixte, supa de
legume, ulei de masline extravirgin, seminte de mac, sare, boia iute si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g linte roşie 1 ceapă 1 tijă
de ţelină 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Cod sărat cu praz
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod sarat cu praz din: cod sarat, fir de
praz, paine prajita, ulei de masline extravirgin, sofran, patrunjel si
piper. Ingrediente: 500 g cod sărat 2 fire de praz 700 ml apă călduţă
felii de pâine prăjită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic
şofran 1 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Kulfi cu fistic
12 July 2011
O
reteta gustoasa de kulfi cu fistic din: fistic, lapte, seminte de
cardamon si caise. Kulfi este o îngheţată de origine indiană, pregătită
fără a folosi congelatorul: compoziţia e pe bază de lapte şi de alte
ingrediente care se toarnă în conuri de metal, care se închid ermetic şi
se bat bine până se solidifică…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si caramel
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa de tarta cu mere, caramel, unt, oua, faina,
zahar, apa, praf de copt, sare, zahar vanilat, mere, lapte, zahra,
faina, coaja de lamaie, fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g unt ouă 400
g faină 100 g zahăr 100 ml apă 1 praf de copt 1 praf de sare zahăr…
Read more »
Read more »
Crochete de linte
12 July 2011
O
reteta delicioasa de crochete de linte din: linte rosie, ou, boia iute,
chimen, coriandru, piper negru boabe, iaurt si zeama de lamaie.
Ingrediente: 350 g linte roşie 1 ou 1 lingură boia iute 1 lingură chimen
1 legătură coriandru proaspăt 1/2 lingură piper negru boabe pentru sos:
250 g iaurt 1 lămâie (zeama) …
Read more »
Read more »
Salată de creveţi cu fasole şi ceapă verde
12 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de creveti cu fasole si ceapa verde din:
fasole alba, otet alb, ulei de masline extravirgin, creveti, foaie de
dafin, tarhon, zahar, sare, piper, ceapa verde, faina si ulei de
arahide. Ingrediente: 200 g fasole albă cu bobul mic 100 ml oţet alb 3
linguri ulei de măsline extravirgin 12…
Read more »
Read more »
Reţete cu peşte: peste si vinete, peste la tigaie si rulouri din peste cu midii
12 July 2011
Pentru
cei pasionati de peşte va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase: Peşte şi vinete cu sos de roşii O reteta simpla si
delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din: file de peste sabie,
mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina, usturoi, busuioc,
oregano, ulei extravirgin de masline, sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole rosie
12 July 2011
O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de
patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde,
leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g
fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină
de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru verde…
Read more »
Read more »
Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă verde
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandviciuri cu friptură şi sos de ceapă
verde din: paine toast, friptura de porc sau de vitel, frunze de spanac,
ceapa verde, salvie, ulei extravirgin de masline, vin alb, mustar
picant, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g
friptură de porc sau de viţel 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Captain’s Dream
12 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Captain’s Dream din: whisky, sirop de mango,
limeta, angostura amaruie, tonic, mango, kiwi si agrise. Ingrediente: 5
cl whisky 2 cl sirop de mango 1 lingurita de limeta 5 stropi de
Angostura amaruie tonic bucati de mango felii de kiwi agrise Mod de
preparare: Se pun doua cuburi de…
Read more »
Read more »
Miel marinat cu vin si mustar
12 July 2011
O
reteta simpla de miel marinat cu vin si mustar din: friptura de miel,
sare, piper negru, vin rosu si seminte de musta macinate. Ingrediente: 4
bucati friptura de miel 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 1
cana vin rosu 3 linguri seminte de mustar macinate Mod de preparare:
Carnea de miel se unge…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu sos de patrunjel
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste la gratar cu sos de patrunjel din:
peste spada, patrunjel, seminte de pin, usturoi, scrumbie in ulei,
lamaie, ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4
bucăţi de peşte-spadă 1 legătură de pătrunjel 40 g seminţe de pin 1
căţel de usturoi 2 fileuri de scrumbie…
Read more »
Read more »
Cornuri apetisante
12 July 2011
O
reteta delicioasa de cornuri apetisante din: faina alba, apa, drojdie,
de bere, faina integrala, ulei extravirgin de masline, untura si drojdie
de bere. Ingrediente pentru maia: 80 g faină albă 40 ml apă 4 g drojdie
de bere pentru cornuri: 200 g faină albă 100 g faină integrală 450 ml
apă 2 linguriţe ulei…
Read more »
Read more »
Peşte şi vinete cu sos de roşii
12 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste si vinete cu sos de rosii din:
file de peste sabie, mozzarella de bivolita, rosi, vinete, oua, faina,
usturoi, busuioc, oregano, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de peşte-sabie 400 g mozzarella de bivoliţă 500 g
roşi 2 vinete lungi 3 ouă 60…
Read more »
Read more »
Salata asortata cu fasole
12 July 2011
O reteta de salata asortata gustoasa din:fasole rosie, fasole verde,
morcovi, ceapa, usturoi, rosii, ardei gras, ardei iute, ulei, patrunjel
verde, ulei, otet, zeama de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 100 g
fasole roşie boabe 100 g fasole verde păstăi 2 morcovi 1 ceapă 2 căţei
de usturoi 2 roşii 2 ardei gras roşii 1…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu fasole
12 July 2011
O reteta simpla si gustoasa din:pulpa de porc, fasole, ceapa, morcov,
ardei grasi, pasta de tomate, vin alb, cimbru, patrunjel, ulei, sare,
piper Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 500 g fasole nouă 2 cepe 1 morcov 2
ardei graşi 3 linguri pastă de tomate 1 pahar vin alb 1/2 linguriţă
cimbru uscat 1…
Read more »
Read more »
Minipizza de mămăligă cu ciuperci
11 July 2011
O
reteta de minipizza de mamaliga cu ciuperci din: mamaliga, ciuperci,
emmentaler, sunca de praga, usturoi, ulei de masline extravirgin,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g mămăligă 200 g
ciuperci mixte congelate 120 g Emmentaler (sau alt caşcaval) 60 g şuncă
de Praga 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi…
Cocktail Memphis Delight
11 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Memphis Delight din: bourbon, cointreau,
zeama de lamaie, cola si o felie de portocala sau lamaie. Ingrediente: 4
cl bourbon 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie cola o felie de
portocala sau lamaie Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
Bourbon-ul, Cointreau-ul si zeama de lamaie in…
Read more »
Read more »
Miel cu mustar
11 July 2011
O
reteta simpla de miel cu mustar din: carne de miel, mustar de dijon,
piper, usturoi, pesmet si cimbru. Ingrediente: 4 bucati carne de miel
fara grasime 1/4 cana mustar de Dijon 1/4 lingurita piper 2 catei de
usturoi 1/3 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru Mod de preparare: Pesmetul,
usturoiul, piperul si cimbrul se amesteca…
Read more »
Read more »
Fasole cu calamari
11 July 2011
O
reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari,
usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu
verdeturi, piper. Ingrediente: 200 g fasole pestriţă boabe 130 g
calamari foarte mici 2 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 crenguţă de rozmarin 6 roşii cherry sare cu verdeţuri
(specială…
Read more »
Read more »
Pateuri calde cu bacon şi cartofi
11 July 2011
O
reteta de pateuri calde cu bacon si cartofi din: cartofi, ricotta,
bacon, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, ou, civeta sau ceapa
verde, sare, piper, branza brie, smantana si parmezan. Ingrediente: 200 g
cartofi 150 g ricotta 60 g bacon 4 linguri parmezan ras 1 ou 2 linguri
ulei de măsline extravirgin 50 g…
Read more »
Read more »
Peşte la tigaie cu dovlecei
11 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste la tigaie cu dovlecei din: peste
calugar, pancetta afumata, hasma, vin alb sec, ulei extravirgind e
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată de peşte-călugăr de 800 g,
curăţată şi fără piele 120 g pancetta afumată 4 dovlecel potriviţi 1
haşmă 1/2 pahar de vin alb sec 4…
Read more »
Read more »
Omletă cu hribi tocaţi
11 July 2011
O
reteta simpla de omleta cu hribi tocati din: hribi, oua, ulei, usturoi,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 hribi medii
(spre mici) 2 ouă 1 lingură ulei cu diverse arome 1 căţel de usturoi 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1/2 lingură parmezan ras sare şi
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Dulce Gula Java
11 July 2011
O
reteta de dulce gula java din: tapioca, lapte de cocos, ananas, papaia,
mango si sare. Ingrediente: 200 g tapioca 1 cutie de 250 g lapte de
cocos 3 felii de ananas 1/2 papaia 1/2 mango sare Mod de preparare:
Intr-o oală, daţi în clocot 1 l de apă cu un praf de sare…
Read more »
Read more »
Peşte cu cartofi crocanţi julien
11 July 2011
O
reteta simpla de peste cu cartofi crocanti julien din: cartofi, peste
calugar, unt, ceapa, morcov, tulpina de telina, supa de peste,
patrunjel, rozmarin, ulei extravirgind e masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 cartofi mici 4 bucăţi de peşte-călugăr de circa 200 g
fiecare 30 g unt 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »
Read more »
Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete
11 July 2011
O
reteta simpla de Roşioare umplute cu orez basmati, curry şi vinete din:
orez basmati alb, rosii cherry, praf de curry, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, patrunjel verde tocat. Orezul basmati şi-a
luat numele de la aroma sa specială (basmati înseamnă parfumat), care
aminteşte de lemnul de santal. Este un tip de orez foarte…
Read more »
Read more »
Cocktail Morning Dew
11 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Morning Dew din: whisky irlandez, curacao
albastru, creme de bananes, suc de grapefruit, albus, portocala si
cirese. Ingrediente: 3 cl whisky irlandez 1 cl Curacao albastru 2 cl
Creme de Bananes (lichior de banane) 4 cl suc de grapefruit jumatate de
albus o felie de portocala cirese Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu miel
11 July 2011
O
reteta de mancare de fasole cu miel din: pulpa de miel, boabe de
fasole, carnati, slanina, ceapa, ulei de masline, pasta de rosii,
usturoi, supa de legume sau de miel, cimbru, vin alb, foi de dafin,
patrunjel, rozmarin, nucsoara, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pulpa de miel 200 g boabe de fasole…
Read more »
Read more »
Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă
11 July 2011
O
reteta de paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste
in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea
soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate,
smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g
paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie…
Read more »
Read more »
Rulouri de solă cu grepfrut roz
11 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de
sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt,
faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8
fileuri de solă (limbă de mare) 2 inimi de salată verde, plus câteva
frunze pentru ornat 2 haşme mici câteva fire…
Read more »
Read more »
Bulete de Emmentaler şi cartofi în crustă de mălai
11 July 2011
O
reteta de bulete de emmentaler si cartofi in crusta de malai din:
cartofi, emmentaler, malai, oua, alune, ulei de arahide, patrunjel,
civeta, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g Emmentaler 150 g
mălai măcinat fin 2 ouă 30 g alune 300 ml ulei de arahide lingură
pătrunjel fire civetă (sau ceapă verde)…
Read more »
Read more »
Tartelete cu ciuperci
10 July 2011
O
reteta delicioasa de Tartelete cu ciuperci din: ciuperci, unt,
smantana, patrunjel, maghiran, ceapa alba, sare, piper si rosii.
Ingrediente: 300 g ciuperci 40 g unt 4 linguri smântână 1 lingură
pătrunjel 1 lingură măghiran 1/2 ceapă albă sare şi piper pentru decor:
2-3 roşii Mod de preparare: Aşază faina în formă de fântână…
Read more »
Read more »
Rulouri din peşte umplute cu midii
10 July 2011
O
reteta de rulouri din peste umplute cu midii din: peste spada, midii,
pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii
subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin…
Read more »
Read more »
Cremă tropicală cu papaia
10 July 2011
O
reteta de crema tropicala cu papaia din: papaia, lapte de cocos, zahar
de trestie, zeama de lamaie, suc de portocala si praf de scortisoara.
Papaia este o plantă exotică recunoscută şi apreciată pentru gustul ei
deosebit şi pentru dulceaţa fructului. Acesta, cu coajă galbenă şi
moale, seamănă cu o pară mare. Ingrediente: 2 papaia…
Read more »
Read more »
Pateuri cu dovlecei şi mozzarella
10 July 2011
O
reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel,
dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano,
sare si piper. Ingrediente: 250 g foitaj 300 g sos bechamel 200 g
mozzarella 3 dovlecei mici (zucchini) 1 ou 1 lingură parmezan ras 1
căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Gogoşele din peşte cu boia dulce
10 July 2011
O
reteta de gogosele din peste cu boia dulce din: peste spada, faina,
salvie, usturoi, boia dulce, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 500 g peşte-spadă 150 g făină 10 frunze de salvie 1 căţel
de usturoi 2 linguriţe de boia dulce ulei extravirgin de măsline sare si
piper negru Mod de…
Read more »
Read more »
Ineluşe cu vinete şi roşii
10 July 2011
O
reteta delicioasa de ineluse cu vinete si rosii din: ineluse din faina
de grau dur, vanata, rosii cherry, ceapa, ulei de masline extravirgin,
ardei iute, frunze de cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g ineluşe
din faină de grâu dur pentru asezonare: 1 vânătă mică şi subţire 1,5 kg
roşii cherry 1 bucată mozzarella…
Read more »
Read more »
Baghetă umplută cu legume şi ton
10 July 2011
O
reteta simpla de bagheta umpluta cu legume si ton din: bagheta,
anghinare, ton in ulei, fileuri de ansoa, rucola, ceapa verde, sare si
piper. Ingrediente: 1 baghetă 250 g anghinare în ulei (conservă) 150 g
ton în ulei (conservă) 4 fileuri de anşoa 200 g rucola 50 g ceapă verde
sare şi piper …
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu levantica
10 July 2011
O
reteta de friptura de miel cu levantica din: carne de miel, pesmet,
sare, amestec herbes de provence, piper, usturoi, levantica, ulei de
masline, vin rosu si mustar iute de dijon. Ingrediente: 500 g carne de
miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare 1 lingura amestec herbes de
provence 1/2 lingurita piper 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cremă catalană
9 July 2011
O
reteta de crema catalana din: lapte, galbenusuri, zahar tos, zahar de
trestie, fecula, lamaie si baton de scortisoara. Ingrediente: 6 dl lapte
4 gălbenuşuri 100 g zahăr tos 100 g zahăr de trestie 40 g feculă 1
lămâie mică, netratată 1/2 baton de scorţişoară Mod de preparare:
Spălaţi lămâia, ştergeţi-o şi curăţaţi-o coajă.…
Read more »
Read more »
Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin
9 July 2011
O
reteta de Omletă de sardele cu fenicul sălbatic şi seminţe de pin din:
sardele, oua, fenicul salbatic, seminte de pin, usturoi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g sardele
curăţate 6 ouă 2 rămurele de fenicul sălbatic 20 g seminţe de pin 1
căţel de usturoi ulei extravirgin de măsline sare…
Read more »
Read more »
Trigoane delicioase cu legume
9 July 2011
O
reteta de trigoane delicioase cu legume din: foi de placinta, dovleac,
mazare, galbenus, ulei extravirgin de masline, ceapa, usturoi, foaie de
dafin, ciroandru, praf de ghimbir, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10
foi subţiri pentru plăcintă 250 g dovleac 200 g mazăre 1 gălbenuş 100 ml
apă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Chifle delicioase cu seminte
9 July 2011
O
reteta simpla de chifle delicioase din: faina alba, drojdie, apa,
untura, drojdie de bere, seminte, ulei de masline extravirgin si sare.
Ingrediente: 150 g faină albă 75 ml apă 7 g drojdie proaspătă pentru
chifle: 300 g faină albă 150 ml apă 20 g untură 20′ g drojdie de bere 1
linguriţă malţ de…
Read more »
Read more »
Caracatiţă cu dovlecei şi ierburi aromatice
9 July 2011
O
reteta de caracatita cu dovlecel si ierburi din: caracatita, ceapa,
tije de telina, morcovi, civeta, frunze de cimbru, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, usturoi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 800 g
caracatiţă 60 g ceapă 40 g tije de ţelină 80 g morcovi pentru
asezonare: 1 legătură civetă (sau frunze de ceapă…
Read more »
Read more »
Cremă de flori de portocal
9 July 2011
O
reteta delicioasa de crema de flori de portocal din: loapte, zahar,
flori de portocal, ou, galbenusuri, migdale, fistic si seminte de pin.
Ingrediente: 6 dl lapte 15 0g zahăr 4 linguri de apă de flori de
portocal 1 ou 3 gălbenuşuri 1 lingură de migdale prăjite 1 lingură de
fistic 1 lingură de seminţe…
Read more »
Read more »
Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei
9 July 2011
O
reteta de Fileuri de păstrăv salmonat cu alune şi dovlecei din: fileuri
de pastrav, dovlecei, alune, pesmet, faina, oua, cimbrisor, patrunjel,
arpagic verde, frunze de menta, lamaie, ulei, ulei extravirgin de
maline, sare si piper. Ingrediente: 500 g fileuri de păstrăv salmonat 3
dovlecei 150 g alune fără coajă şi fără pieliţă 150 g…
Read more »
Read more »
Sote de roşii
9 July 2011
O
reteta simpla de sote de rosii din: rosii, unt sau ulei, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg de rosii 100 g unt sau ulei piper sare Mod de
preparare: Rosiile se spala, se cresteaza si se oparesc in apa
clocotita, pentru ca sa se poata curata de pielita, apoi se curata de
seminte,…
Read more »
Read more »
Tocanita din pulpa de miel
9 July 2011
O
reteta de tocanita din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de
masline, ceapa, usturoi, cardamom, scortisoara, coriandru, caise uscate,
anason, supa de miel, otet, morcovi si ceapa verde. Ingrediente: 800 g
pulpa de miel 4 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi 8
capsule de cardamom 1 baton de sortisoara…
Read more »
Read more »
Miel delicios umplut
9 July 2011
O
reteta de miel delicios umplut din: piept de miel, ficat, ceapa, ou, ou
fiert rascopt, franzela, sare si piper. Ingrediente: 1 piept intreg de
miel 200 g ficat 1 ceapa 1 ou crud 1 ou fiert rascopt 100 g franzela
sare piper Mod de preparare: Din carne se scot oasele dupa care, cu
ajutorul…
Read more »
Read more »
Hamburger din omletă cu morcovi şi salată
8 July 2011
O
reteta delicioasa de hamburger din omleta cu morcovi si salata din:
chifle, salata verde, morcovi, oua, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: chifle 8 foi de salată verde 3 morcovi 4 ouă 2 linguri ulei
de măsline extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Spală salata în
multă apă rece şi usuc-o bine…
Colţunaşi cu ricotta
7 July 2011
O
reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de
floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel,
nucsoara si piper. Ingrediente: 600 g faină albă 3 ouă 200 ml vin alb
150 ml ulei de floarea-soarelui 1 linguriţă zahăr sare pentru umplutură:
750 g ricotta 100 g parmezan 2 ouă…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu miere
7 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpa de miel cu miere din: pulpa de
miel, amestec garam masala, usturoi, miere, ghimbir, sos de soia si ulei
de arahide. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lingura amestec garam masala
2 catei de usturoi 200 g miere 2 linguri ghimbir proaspat 2 linguri sos
de soia 2…
Read more »
Read more »
Portofele de ton cu ierburi aromatice
7 July 2011
O
reteta delicioasa de portofele de ton cu ierburi aromatice din: ton,
telina, morcov, ceapa, lamaie, foaie de dafin, capere in otet,
patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru boabe.
Ingrediente: 1 bucată de ton de 400 g 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1
ceapă 1/2 lămâie 1 foaie de dafin 1…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu sparanghel şi anghinare calde
7 July 2011
O
reteta de salata de vara cu sparanghel si anghinare calde din:
anghinare, lamai, ulei de masline, seminte de coriandru, anason, cimbru,
otet de vin alb, tulpini de sparanghel, frunze de salata, rosie, ceapa
verde, cives si otet balsamic. Ingrediente: pentru salata: 4 anghinare,
curăţaţe 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate
7 July 2011
O
reteta de Cernie invelită in somon şi peşte spadă afumate din: fileuri
de cernie, somon afumat, peste spada, hasma, varza chinezeasca, vion
alb, smantana, unt, frunze de salvie, ramurica cimbrisor, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de cernie
de câte 400 g fiecare, curăţate şi fără piele 150 g somon…
Read more »
Read more »
Carne de berbec in sos chilli
7 July 2011
O
reteta de carne de berbec in sos chili din: ardei, ceapa, usturoi,
rosii, ardei chilli, carne de berbec, ulei de masline, sare,
scortisoara, cuisoare, masline si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles
anehos, uscati 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chilli
uscati 1 kg carne de berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu smantana
7 July 2011
O
reteta delicioasa de tocana de miel cu smantana din: carne de miel,
untdelemn, ceapa, smantana, faina, lamaie, boia, marar, patrunjel sau
tarhon si sare. Ingrediente: 300-500 g carne de miel 50-80 ml untdelemn
cca. 80 g ceapa 100 ml smantana 25 g faina lamiie boia marar patrunjel
sau tarhon taiat marunt sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu roşii şi ardei graşi
7 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Ciuperci cu roşii şi ardei graşi din:
ciuperci, rosii, ardei rgasi, ceapa, ulei, verdeata, piper si sare dupa
gust. Ingrediente: 500 g ciuperci 500 g roşii 4-5 ardei graşi 2 cepe 100
ml ulei verdeaţă piper sare după gust Mod de preparare: Se laeg de
preferinta ciupercile mici…
Read more »
Read more »
Garnitură de orez
7 July 2011
O
reteta simpla si garnitura de orez din: orez, rosii, ulei sau unt,
cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g orez 600 g roşii 100 ml ulei
sau 100 g unt 100 g caşcaval piper sare Mod de preparare: Orezul
ales, bine spalat, se toarna intr-o cratita cu ulei incalzit si se
amesteca pana…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu cartofi, ceapă şi roşii cherry
6 July 2011
O
reteta delicioasa de scrumbii cu cartofi, ceapa si rosii cherry din:
scrumbii, cartofi, ceapa, rosii cherry, cimbrisor, fenicul, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g scrumbii
curăţate 4 cartofi mici 2 cepe roşii 20 roşii cherry 1 linguriţă de
cimbrişor uscat 2 rămureie de fenicul sălbatic 4 linguri de ulei
extravirgin…
Read more »
Read more »
Budincă de afine cu cremă de ou
6 July 2011
O
reteta de budinca de afine cu crema de ou din: afine, apa, lapte, unt,
faina, miere, esenta de vanilie, galbenus, si zahar. Ingrediente: 400 g
afine 4 dl apă 4 dl lapte 1 lingură de unt 4 linguri de făină 4 linguri
de miere 4 picături de esenţă de vanilie pentru cremă: 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Pateuri simple si delicioase
6 July 2011
O
reteta de pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si
sunca. Ingrediente: 2 rulouri de foitaj proaspăt 1 ou pentru umplutură:
250 g caşcaval (natur sau afumat) 150 g şuncă fiartă afumată Mod de
preparare: Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri.
Taie şunca felii cu grosimea de 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Scot
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Royal Scot din: drambuie, whisky scotian,
chartreuse si cirese. Ingrediente: 1 cl Drambuie 2 cl whisky scotian 1
cl Chartreuse (verde) cirese Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un pahar
de cocktail. Se decoreaza cu cirese.
Read more »
Read more »
Ciuperci sote
6 July 2011
O
reteta simpla de Ciuperci sote din: ciuperci, ceapa, ulei sau unt, sare
si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 linguri de
ulei sau unt sare şi piper după gust Mod de preparare: Se curata bine
ciupercile de pamant, se spala in mai multe ape si se taie felii
subtiri, atat…
Read more »
Read more »
Plachie de peşte călugăr
6 July 2011
O
reteta de Plachie de peşte călugăr din: peste calugar, fasolica verde,
rosii, usturoi, rozmarin, patrunjel, vin alb sec, otet de vin rosu, boia
de ardei iute, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g
peşte-călugăr curăţat 350 g fasolică verde 800 g roşii de salată 4 căţei
de usturoi 1 rămurică de rozmarin…
Read more »
Read more »
Tarte cu praz şi bacon
6 July 2011
O
reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare,
praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare,
sare, piper, bacon si piper negru boabe. Ingrediente: 250 g faină albă
125 ml apă 70 g unt 1 ou sare pentru umplutură: 200 g praz 250 ml lapte
integral 100 ml…
Read more »
Read more »
Paste paccheri cu creveţi şi vinete
6 July 2011
O
reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste
paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin,
legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii
cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Budincă de morcovi
6 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de morcovi din: morcovi, lapte, unt,
migdale, stafide, fistic, cardamon, praf de scortisoara, sofran, miere,
zahar si esenta de trandafir. Ingrediente: 1 kg morcovi 2 1 lapte 50 g
unt din care s-a scos apa 60 g migdale, curăţate 60 g stafide 60 g
fistic 3 seminţe de cardamon 1…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu carne de oaie
6 July 2011
O
reteta de tocana de legume cu carne de oaie din: carne de oaie sau de
miel, ceapa, ardei rgasi, cartofi, rosii, piper, boia, untdelemn,
patrunjel, foaie de dafin si sare. Ingrediente: 1/2 carne de oaie nu
prea grasa sau miel, 200 g ceapa 3 ardei grasi (300 g ) 1/2 kg cartofi
1/2 kg…
Read more »
Read more »
Fileuri de calcan cu busuioc
6 July 2011
O
reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie,
busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu
formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui
dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe
partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă,…
Read more »
Read more »
Frigărui de tofu şi legume
6 July 2011
O
reteta de frigarui de tofu cu legume din: tofu, masline negre,
dovlecel, ardei gras, ciuperci, usturoi, ulei de masline extravirgin,
faina alba, ierburi tocate si boia iute. Ingrediente: 400 g tofu 100 g
măsline negre fără sâmburi 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 16 ciuperci
champignon potrivite 1 căţel de usturoi 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Fanciulli
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fanciulli din: fernet branca, vermut rosu si
bourbon. Ingrediente: 1 cl Fernet Branca 1,5 cl vermut rosu 2,5 cl
Bourbon Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shakerul umplut
cu gheata in ordinea prezentata mai sus si se mixeaza bine. Se toarna
bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Frigarui de miel
6 July 2011
O
reteta de frigarui de miel din carne de miel, lamaie, ulei de masline,
patrunjel, chilli, sare, piper, ardei rosu, ardei verde si ceapa rosie.
Ingrediente 300 gr carne miel (pulpa) 1/2 lamaie 4 linguri ulei masline 3
fire patrunjel chilli sare, piper 1/2 ardei rosu mare 1 ardei verde 1
ceapa mica rosie Mod…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu legume la aburi în sos de busuioc
6 July 2011
O
reteta de biban de mare cu legume la aburi in sos de busuioc din: biban
de mare, feniculi, morcovi, mazare, marar, unt, busuioc, ceapa verde,
praz, vin alb sec, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g biban de mare
feliat subţire 4 feniculi mici 8 morcovi mici 200 g teci de mazăre
foarte tânără…
Read more »
Read more »
Paste ţărăneşti cu cârnaţi, rucola şi brânză
6 July 2011
O
reteta de paste taranescti cu carnati, rucola si branza din: macaroane,
carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de
masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g
macaroane scurte pentru asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1
lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul…
Read more »
Read more »
Cartofi ducesa (duchesse)
6 July 2011
O
reteta delicioasa de cartofi duchesse din: cartofi, oua, faina,
cascaval, unt, galbenus si sare. Ingrediente: 600 g cartofi 2 oua 1-2
linguri de faina 50 g cascaval ras 50 g unt 1 galbenus sare Mod de
preparare: cartofii curatati de coaja se spala si se pun la fiert in apa
calda cu putina…
Read more »
Read more »
Budincă de banane cu scorţişoară
6 July 2011
O
reteta delicioasa de budinca de banane cu scortisoara din: banane,
lapte, oua, zahar, faina, fructe confiate, baton de vanilie, unt, gem de
caise, nucsoara si sare. Ingrediente: 4 banane mari 5 dl lapte 4 ouă
150 gzahăr 20 g făină 50 g fructe confiate 1 baton de vanilie 1 lingură
de unt 1 lingură…
Read more »
Read more »
Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval
6 July 2011
O
reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina
alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper,
ulei, prosciutto si cascaval. Ingrediente: 200 g faină albă 90 ml apă
călduţă 1/2 cub drojdie proaspătă 2 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper ulei pentru prăjit pentru umplutură: 150 g…
Read more »
Read more »
Merluciu frecat
6 July 2011
O
reteta delicioasa de merluciu frecat din: merluciu uscat, usturoi,
patrunjel, paine prajita, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 700 g merluciu uscat (baccalâ), înmuiat 2 căţei de usturoi 1
legătură de pătrunjel pâine prăjită 1,5 dl ulei extravirgin de măsline
sare piper Mod de preparare: Aşezaţi merluciul uscat la vânt într-o…
Read more »
Read more »
Cocktail Irish Whiskey Fizz
6 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Irish Whiskey Fizz din: whisky irlandez,
zeama de lamaie, sirop de zahar, albus, cirese, felii de lamaie si
sifon. Ingrediente: 6 cl whisky irlandez 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop
de zahar 1 lingurita de albus cirese felii de lamaie sifon Mod de
preparare: Se mixeaza bine…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu lesustean
6 July 2011
O
reteta de friptura de miel cu lesustean din: pulpe de miel, telina,
frunze de telina, leustean, mirodenii, vin alb, otet balsamic, sare si
ulei. Ingrediente: 2 pulpe de miel 2-3 teline funze de telina 2 legaturi
de leustean mirodenii: piper, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara 1
cana cu vin alb 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Foietaj cu somon şi spanac
6 July 2011
O
reteta de foietaj cu somon si spanac din: faina alba, apa, margarina,
sare, file de somon, foitaj, spanac, ou, smantana, ceapa, usturoi,
lapte, sare si piper. Ingrediente pentru foitaj: 80 g faină albă 40 ml
apă 100 g margarină sare pentru foietaj: 350 g file de somon 200 g
foitaj 250 g spanac proaspăt…
Read more »
Read more »
Legume la grătar cu sos de branză
6 July 2011
O
reteta de legume la gratar cu sos de branza din: andive, dovlecel,
cicoare rosie, ardei gras, rosii, cimbru, oregano, sare, piper, branza
de capra, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 2 andive 1
dovlecel 2 capatani de cicoare rosie (radicchio 1 ardei gras rosu 2
rosii 1 crenguta de cimbru oregano sare si…