Retete de Paste:
Rotiţe cu cremă de roşii crude
6 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din:
rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 300 g rotiţe (ruote) pentru asezonare: 15 roşii 2 cepe 3
linguri ulei de măsline extravirgin 10 frunze de busuioc ierburi
aromatice proaspete sare şi piper Mod de preparare: Fierbe…
Read more »
Read more »
Tartine cu roşii uscate şi feta marinată
6 July 2011
tartine
cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei,
feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper
negru si alb si sare. Ingrediente: 8 felii de pâine toast 200 g roşii
uscate în ulei 180 g feta 1 ou 8-10 frunze de busuioc 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado
6 July 2011
O
reteta de Pâine integrală cu sos roşu, creveţi şi avocado din: paine
toast, creveti, sos de rosii, avocado, lamaie, patrunjel, sare si piper
rosu. Ingrediente: 8 felii de pâine toast integrală 180 g creveţi
prefierţi 3 linguri sos de roşii 1/2 avocado 1/2 lămâie pătrunjel sare
şi piper roşu Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe
6 July 2011
O
reteta delicioasa de tiramisu cu fructe din: mascarpone, oua, zahar
tos, piscoturi, portocale, nectarine si capsune. Ingrediente: 200 g
mascarpone 2 ouă 2 linguri de zahăr tos 200 g pişcoturi 3 portocale 2
nectarine 200 g căpşune Mod de preparare: Stoarceţi şi strecuraţi
sucul de portocale într-un castron mare. Curăţaţi şi spălaţi căp-…
Read more »
Read more »
Ton cu ceapă şi bob
6 July 2011
O
reteta delicioasa cu ceapa si bob din: file de ton, ulei de masline
extravirgin, usturoi, frunze de cimbru, frunze de civeta, frunze de
rozmarin, piper boabe, bob, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 1 fileu de ton proaspăt (circa 380 g) 1
lingură ulei de măsline extravirgin 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat
6 July 2011
O
reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat
din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline
extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare
roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cartofi sote
6 July 2011
Se
fierb cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă de
coajă, se taie în felii, se potrivesc de sare şi se pun la prăjit
(sotat) într-o tigaie mare, cu ulei bine încălzit. După ce s-au prăjit,
se servesc fierbinţi, presăraţi cu puţin piper şi cu pătrunjel verde
tăiat mărunt.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu cod sărat şi cartofi
5 July 2011
O
reteta de placinta cu cod sarat si cartofi din: cod sarat, cartofi,
ceapa, lapte, smantana, vin alb, cimbru si maghran, sare, piper, bob,
rosii, ulei de masline extravirgin si usturoi. Ingrediente: 400 g cod
sărat 400 g cartofi 1 ceapă 1/2 l lapte 200 ml smântână 1 pahar vin alb 1
lingură cimbru şi…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob
5 July 2011
O
reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de
grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 400 g gnocchi din faină de grâu dur 1/2
ardei gras roşu 1/2 ardei gras galben 2 felii de şuncă crudă 200 g bob
(curăţat…
Read more »
Read more »
Cartofi natur (cartofi curăţaţi fierţi)
5 July 2011
Cartofii
curăţaţi de vasul cu apă fiartă, până la coajă, spălaţi, se taie cuburi
şi se pun la fiert în apă clocotita cu sare.Dupa 25-30 de minute
cartofii sunt gata, se scurg in momentul servirii sau se tin pe marginea
plitei, in vasul cu apa fiarta pana la folosinta. Cartofii natur pot fi
serviti calzi…
Read more »
Read more »
Lipie umplută cu şuncă şi caşcaval
5 July 2011
O
reteta simpla de lipie umpluta cu sunca si cascaval din: faina
integrala, faina alba, lapte, drojdie, ulei de floarea soarelui sau de
masline, miere, sare, emmentaler si prosciutto. Ingrediente: 150 g faină
integrală 350 g făină albă 250 ml lapte 1 cub drojdie proaspătă 4
linguri ulei de floarea-soarelui (sau de măsline extravirgin) 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepară paste cu scoici (video)
5 July 2011
O
reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara paste cu scoici
din: paste, scoici, usturoi, ansoa, busuioc, peperoncino, rosyy cherry,
cimbru, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: paste
scoici usturoi ansoa busuioc peperoncino rosii cherry in sos cimbru
patrunjel ulei de masline sare si piper Mod de preparare: apa se…
Read more »
Read more »
Bruschete cu rucola şi măsline negre
5 July 2011
O
reteta delicioasa de Bruschete cu rucola şi măsline negre din: paine de
casa, masline negre, rucola, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de pâine de casă 50 g măsline negre 200 g
rucola 1 căţel de usturoi ulei de măsline extravirgin sare şi piper
Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată cu aromă de vanilie
5 July 2011
O
reteta de parfe de ciocolata cu aroma de vanilie din: ciocolata
amaruie, foid e gelatina, frisca, zahar tos, batond e vanilie si sare.
Ingrediente: 230 g ciocolată amăruie 2 foi de gelatină 2 dl frişcă
lichidă 100 g zahăr tos 1 baton de vanilie sare Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, daţi în clocot…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Ball
5 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Peach Ball din: whisky scotian, lichior de
piersici, siorp de capsuni, zeama de lamaie, suc de portocale si o felie
de portocala. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl lichior de piersici
1 cl sirop de capsuni 4 cl zeama de lamaie 10 cl suc de portocale o
felie de…
Read more »
Read more »
Miel cu cimbru la cuptor
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel cu cimbru la cuptor: pulpa de miel,
usturoi, cimbru, rozmarin, miere, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 pulpa de miel (2 kg miel) 10 catei de usturoi
cimbru proaspat (de preferat) rozmarin 3 linguri de miere ulei de
masline sare si piper dupa gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi din seminţe
5 July 2011
O
reteta de bulgarasi din seminte din: faina alba, drojdie, seminte de
susan, seminte de susan negru, seminte de floarea soarelui, seminte de
dovleac, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 200 g faină albă
1/2 cub drojdie proaspătă 130 ml apă 1 lingură seminţe de susan 1
lingură seminţe de susan negru 1 lingură…
Read more »
Read more »
Tartine din pâine prăjită cu caşcaval şi hribi
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tartine din paine prajita cu cascaval si
hribi din: paine de casa, cascaval, hribi, ulei de masline extravirgin,
sare si piper. Ingrediente: 4 felii mari de pâine de casă 280 g
caşcaval 4-5 hribi de dimensiune medie 2 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper Mod de…
Read more »
Read more »
Reţete cu carne de porc: piept de porc şi fistic, porc cu cidru şi varză roşie, costiţe de porc rumenite
5 July 2011
Pentru
cei pasionati de carne de porc va prezentam o serie de 3 retete simple
si delicioase: Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic O reteta de
dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de
porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g piept de
porc…
Read more »
Read more »
Andive şi piept de pui la grătar
5 July 2011
O
reteta simpla de Andive şi piept de pui la grătar din: andive, ulei de
masline extravirgin, sare, pipet de pui, usturoi, parmezan, rozmarin,
sare si piper. Ingrediente: pentru andive: 200 g andive 1 lingură ulei
de măsline extravirgin sare pentru pieptul de pui: 400 g piept de pui 1
căţel de usturoi 30 g…
Read more »
Read more »
Crostini cu varză, ton şi mozzarella
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Crostini cu varză, ton şi mozzarella
din: bagheta, fileuri de ton, masline negre fara samburi, mozzarella,
varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
Ingrediente 1/2 baghetă 2 fileuri de ton în ulei 2 linguri măsline negre
fără sâmburi 150 g mozzarella 1/2 varză 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Cum se prepară peştele
5 July 2011
Peştele
proaspăt sau cel decongelat, dacă nu se prepară imediat, trebuie spălat
de mucozităţi în apă rece, după care se şterge cu un prosop uscat, se
pune în pungi de nailon şi se ţine la rece, altfel va da mirosul de
peşte la tot ce se va găsi alături. Acest peşte, o dată ce a…
Read more »
Read more »
Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii
5 July 2011
O
reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi
roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin,
busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare.
Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6
linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză
5 July 2011
O
reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din:
conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de
foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare.
Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca
toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimilate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă
5 July 2011
O
reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole
pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru,
foaie de dafin, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez 100 g
fasole pestriţă 50 g faină albă 1 ou 3 linguri parmezan ras 200 ml ulei
de arahide 1 plic şofran…
Read more »
Read more »
Biancomangiare cu migdale şi fistic
5 July 2011
O
reteta delicioasa Biancomangiare cu migdale şi fistic din: migdale,
fistic, esenta de migdale, zahar, vanilina, lapte, frisca, foi de
gelatina, curacao si frunze de menta. Ingrediente: 60 g migdale dulci,
curăţate 60 g fistic, curăţat câteva picături de esenţă de migdale amare
100 g zahăr 1 pliculeţ de vanilină 2,5 dl lapte 2,5 dl…
Read more »
Read more »
Haggis
5 July 2011
O
reteta de Haggis din: organe de miel, stomac de miel, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 500gr. organe de miel taiate marunt un stomac de
miel 100 gr. cimbru sare, piper Mod de preparare: Umplutura este fiarta
incet, in apa, timp de 4 ore inainte de a fi trecuta prin masina de
tocat si de…
Read more »
Read more »
Salată de macrou marinat cu ardei gras şi cartofi
5 July 2011
O
reteta simpla de salata de macrou marinat cu ardei gras si cartofi din:
macrou, lamaie, ulei de masline extravirgin, ardei gras rosu,
patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 macrou proaspăt (circa
500 g) 1 lămâie 6 linguri ulei de măsline extravirgin 4 cartofi (medii)
1/2 ardei gras roşu pătrunjel mărar sare şi piper…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: salată de cicoare roşie cu mozzarella si prosciutto, salată cu carne de vită prăjită şi mango, salată de andive cu nuci
5 July 2011
Pentru
cei pasionati de salate va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de salate: Salată de cicoare roşie cu mozzarella si
prosciutto O reteta simpla de Salată de cicoare roşie cu mozzarella si
prosciutto din: cicoare rosie, mozzarella, prosciutto, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g cicoare roşie
(radicchio)…
Read more »
Read more »
Mazăre cu verdeţuri
5 July 2011
O
reteta de mazare cu verdeturi din: unt, ceapa, usturoi, mix de frunze
de salata, vin alb, mazare si supa de pui. Ingrediente: 25 g de unt 1
ceapă mică, tocată mărunt 1 căţel de usturoi, tocat fin 300g mix de
frunze de salată, rupte în bucăţi 1 strop de vin alb 200 g de…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu varza
5 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carne de miel cu varza din: carne de
miel, varza, piper negru boabe, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1,5
kg carne de miel 1 varza mare 100 gr piper negru boabe 3 foi de dafin
sare dupa gust Mod de preparare: Intr-o oala inalta se pune in apa…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume şi ciuperci cu cuşcuş aromat
4 July 2011
O
reteta de frigarui de legume si ciuperci cu cuscus aromat din:
ciuperci, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, faina alba, ulei de masline
extravirgin, sos de soia, oregano, sare, cuscus, rosii, ierburi mixte,
chimion, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g ciuperci
champignon 2 cepe roşii 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ardei gras galben 1/2…
Read more »
Read more »
Melcişori cu cremă de mazăre şi morcovi
4 July 2011
O
reteta de melcisori cu crema de mazare si morcovi din: paste melcisori,
mazare, ceapa, unt, ulei extravirgin de masline, supa de legume, branza
de capra, parmezan, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste
melcişori pentru asezonare: 200 g mazăre boabe extrafină 1 ceapă
potrivită 1 lingură unt 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Salată de dovleac, portocală şi orz
4 July 2011
O
reteta de salata de dovleac, portocala si orz din: orz decorticat,
dovleac cu coaja, suc si coaja de portocala, otet din vin rosu, ceapa
rosie, menta, patrunjel si rucola. Salată plină de arome. Supersănătos;
sursă bună de vitamina C; asigură 2/5 din necesarul zilnic; conţinut
scăzut de grăsimi Ingrediente: 175 g de orz decorticat…
Read more »
Read more »
Biancomangiare
4 July 2011
O
reteta delicioasa de Biancomangiare din: zahar, maizena, lapte, flori
de portocal, lamai si menta. Ingrediente: 200 g zahăr 100 g maizena 11
lapte 1 dl apă de flori de portocal 2 lămâi netratate 1 fir de mentă
Mod de preparare: Spălaţi şi ştergeţi lămâile, curăţaţi-le fâşii cu un
cuţit special de curăţat coaja…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de cartofi, varză şi mărar
4 July 2011
O
reteta de hamburgeri de cartofi, varza si marar din: cartofi, morcovi,
varza, usturoi, ceapa, unt, ulei de masline, maioneza cu iaurt, ou,
pesmet, parmezan, marar, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi albi 2
morcovi 1/4 varză 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 30 g unt 2 linguri
ulei de măsline extravirgin 1 lingură…
Read more »
Read more »
Sote picant din fructe de mare
4 July 2011
O
reteta simpla de Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii,
scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin
alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g
cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de
usturoi 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Farfalle cu sparanghel şi şofran
4 July 2011
O
reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel,
ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume,
sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru
asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă de…
Read more »
Read more »
Bavareze cu capşune
4 July 2011
O
reteta de bavareze cu capsune din: lapte, capsune, zahar, galbenusuri,
foi de gelatina, frisca si menta. Ingrediente: 2 dl lapte 300 g capşune
200 g zahăr 4 gălbenuşuri 2 foi de gelatină 3 dl frişca lichidă 1 fir de
mentă Mod de preparare: Curăţaţi căpşunele, păstrând câteva cu
codiţă; ştergeţi-le tamponându-le cu un…
Read more »
Read more »
Cocktail Whi-Kiki
4 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whi-Kiki din: whisky, cherry brandy, vermut
rosu si suc de portocale. Ingrediente: 2 cl whisky 2 cl Cherry Brandy 2
cl vermut rosu 2 cl suc de portocale Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu gheata in shkaer, apoi se toarna bautura peste cuburi
de gheata.
Read more »
Read more »
Sashlac cu miel
4 July 2011
O
reteta de Sashlac cu miel din: pulpa de miel, ceapa, lamaie, ulei de
masline, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
miel 5 ceapa 1 lamaie 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi
zdrobit 1 lingura de oregano sare, piper Mod de preparare: Se razaleste
ceapa marunt si…
Read more »
Read more »
Pennette cu creveţi, bob şi fenicul
4 July 2011
O
reteta de pennette cu creveti, bob si fenicul din: pennette, creveti,
bob, usturoi, ceapa verde, ardei iute, fenicul, patrunjel, vin alb si
ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 350 g pennette pentru
asezonare: 1 kg creveţi mici 500 g bob 1 căţel de usturoi 30 g ceapă
verde 1 ardei iute 3 rămurele de fenicul…
Read more »
Read more »
Crostini cu smochine şi somon afumat
4 July 2011
O
reteta de crostini cu smochine si somon afumat din: bagheta, smochine,
somon afumat, lamaie verde, civeta si piper alb. Ingrediente: 8 felii
baghetă 3 smochine proaspete 80 g somon afumat 1 lămâie verde civetă
(sau ceapă verde) piper alb Mod de preparare: Spală şi taie smochinele
în felii groase, presară-le cu puţin piper…
Read more »
Read more »
Tajine de miel cu vinete
4 July 2011
O
reteta delicioasa de Tajine de miel cu vinete din: miel, vinete,
morcovi, usturoi, patrunjel, condimente, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente 300 grame miel cubulete doua vinete doi morcovi mari 6
catei usturoi o legatura patrunjel (sau chiar jumatate) condimente
(curcuma, cumin, amestec tajine) ulei de masline sare, piper Mod de
Preparare Vinetele…
Read more »
Read more »
Mozzarella pane la grătar, cu flori de dovleac
4 July 2011
O
reteta de mozzarella pane la gratar, cu flori de dovleac din:
mozzarella, paine toast, ansoa in ulei, oua, dovlecei, flori de dovleac,
rosie, usturoi, pesmet, lapte, ulei de masline extravirgin, sare si
piper. Ingrediente: 100 g mozzarella 6 felii de pâine toast 6 fileuri de
anşoa în ulei 2 ouă 2 dovlecei (zucchini) 5…
Read more »
Read more »
Varză delicioasă la grătar
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de varza delicioasa la gratar din: carza,
lamaie, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, sare si piper.
Ingrediente: 1 varză 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2
roşii cherry sare şi piper Mod de preparare: Curăţă varza de frunzele
exterioare, taie-o în două, apoi felii cu grosimea…
Read more »
Read more »
Bavareze cu mentă si ciocolată
3 July 2011
O
reteta absolut delicioasa de bavareze cu menta si ciocolata din: lapte,
frisca, menta, zahar, foi de gelatina, ciocolata amaruie, ciocolata
alba si albus. Ingrediente: 1/2 lapte 2,5 dl frişcă lichidă 10 fire de
mentă 120 g zahăr 3 foi de gelatină 40 g ciocolată amăruie 40 g
ciocolată albă 1 albuş Mod de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella
3 July 2011
O
reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina
alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella,
ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu,
parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă 1 lingură
ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru…
Read more »
Read more »
Sfecla marinată cu branză de capră la grătar
3 July 2011
O
reteta delicioasa de Sfecla marinată cu branză de capră la grătar din:
ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, frunze de cimbru, sfecla,
branza de capra, rucola, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de
masline, plus extra pentru uns 3 linguri otet de vin rosu o lingurita de
zahar o lingurita de…
Read more »
Read more »
Cocktail Whisky Roller
3 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Whisky Roller din: lichior de portocale,
whisky, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl lichior
de portocale 2 cl whisky 1,2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod
de preparare: Ingredientele se toarna intr-un ppahar de mixare, peste
cuburi de gheata, sea amesteca…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbec la gratar
3 July 2011
O
reteta simpla de cotlet de berbec la gratar din: cotlete si ulei.
Ingrediente 10 cotlete 1 lingurita ulei Mod de Preparare Alegem cotlete
mai grase, le batem, dam sare, piper, presaram putin cimbru si turnam
peste ele o lingurita de ulei. Le lasam sa stea o ora. Putin inaintea
mesei, punem cotletele la gratar.…
Read more »
Read more »
Cremă de frişcă cu coulis de zmeură
3 July 2011
O
reteta simpla de Cremă de frişcă cu coulis de zmeură din: smantana
lichida, zahar pudra, foi de gelatina, zmeura si baton de vanilie.
Ingrediente: 5 dl smântână lichidă proaspătă, pentru frişcă 150 g zahăr
pudră 3 foi de gelatină 2 coşuleţe cu zmeură 1 baton de vanilie Mod de
preparare: Curăţaţi, spălaţi şi…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu caracatiţă, cartofi şi măsline negre
3 July 2011
O
reteta de buseuri cu caracatita, cartofi si masline negre din: buseuri
simple, caracatita, telina, fenicul, masline negre, ulei de masline
extravirgin, cartofi, foaie de dafin, capere, vin alb, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 20 buşeuri simple (cumpărate de la patiserie) 300
g caracatiţă 100 g ţelină rasă 100 g fenicul 50 g măsline negre…
Read more »
Read more »
Caşcaval pane crocant
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cascaval pane crocant din: cascaval cu
crusta, miez de paine veche, ulei de masline extravirgin si cimbru.
Ingrediente: 400 g caşcaval cu crustă 150 g miez de pâine mai veche 3
linguri ulei de măsline extravirgin pentru decor: 4 crenguţe de cimbru
proaspăt Mod de preparare: Taie caşcavalul…
Read more »
Read more »
Gelatină de cocos cu frăguţe
3 July 2011
O
reteta de Gelatină de cocos cu frăguţe din: fragute, cocos uscat, foi
de gelatina, zahar tos, zahar pudra si menta proaspata. Ingrediente: 2
coşuleţe de frăguţe 150 g cocos uscat, ras 4 foi de gelatină 2 linguri
de zahăr tos 40 g zahăr pudră câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod
de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tonic Oho
3 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tonic Oho din: whisky scotian, lichior de
fructe exotice, portocale, ananas si tonic. Ingrediente: 1,5 cl whisky
scotian 1 cl lichior de fruce exotice bucati de portocale si ananas
tonic Mod de preparare: Amestecam whisky-ul si lichiorul intr-un pahar
de whisky. Adaugam bucatile de fructe si in final completam…
Read more »
Read more »
Şniţel de miel
3 July 2011
O
reteta simpla de snitel de miel din: carne de miel, oua, lapte, pesmet
si grasime. Ingrediente 1,500 Kg carne 2 oua 2 linguri lapte pesmet
grasime pentru prajit Mod de Preparare Alegem pulpa de miel. O taiem in
felii subtiri ca pentru snitel. Dam sare si piper. Batem intr-o
farfurie ouale cu laptele. Tavalim…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă
3 July 2011
O
reteta de Cannelloni cu verdeţuri, cartofi şi pastramă din: faina alba,
oua, ulei de masline extravirgin, verdeata, sare, cartofi, branza de
capra, pastrama, rosii, ceapa verde si piper. Ingrediente: pentru aluat:
250 g faină albă 2 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 2 linguri
verdeaţă tocată (măghiran, cimbru, pătrunjel, busuioc, salvie) 1 praf…
Read more »
Read more »
Sote de calamari cu crutoane
3 July 2011
O
reteta de sote de calamari cu crutoane din: calamari, rosii, usturoi,
ulei de masline extravirgin, ardei iute, vin alb, paine taraneasca,
rozmarin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari (mici
spre medii) 2 roşii prunişoare 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 ardei iute roşu 1/2 pahar de vin…
Read more »
Read more »
Miel cu spanac, boia şi lămaie
3 July 2011
O
reteta de miel cu spanac, boia si lamaie din: carne de miel, spanac,
grasime, ceapa, boia rosie, bulion de rosii, lamaie si faina.
Ingrediente 1 Kg carne 1,500 Kg spanac 1 lingura grasime 1 ceapa mare 1
varf de cutit boia rosie 1 lingura bulion de rosii (dupa gust) 5 felii
lamaie pentru rantas:…
Read more »
Read more »
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
3 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Bruschette cu felii de roşii la grătar,
aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi,
frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă) 5-6 roşii
1 căţel de usturoi 10 frunze de busuioc 3 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru
3 July 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci la cuptor cu mozzarella si cimbru din:
ciuperci, mozzarella, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare de mare
si pipe negru macinat. Ingrediente: 200 grame de ciuperci, taiat felii,
pe lungime 150 grame de mozzarella, taiata cubulete frunzele de la un
fir de cimbru proaspat ulei de masline extravirgin sare de…
Read more »
Read more »
Spumă de zmeură
3 July 2011
O
reteta de spuma de zmeura din: zmeura, albusuri, frisca, zahar tos, fir
de menta, vafe si sare. Ingrediente: 400 g zmeură 2 albuşuri 2 dl
frişca 120 g zahăr tos 1 fir de mentă vafe sare Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi ştergeţi delicat zmeura, apoi treceţi-o printr-o
sită, păstrând câteva fructe pentru…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel
3 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel din: pulpa de miel, usturoi, ulei de
arahide, mustar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 5 felii mari de
pulpa de miel 4 catei de usturoi 4 linguri de ulei de arahide 4 linguri
de mustar mediu 4 lingura cimbru sare piper Mod de preparare: Usturoiul
se taie in…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino
2 July 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu orez, sofran si pecorino din:
dovlecei, orez, pecorino, sofran, ceapa, supa de legume, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 dovlecei (zucchini) 100 g
orez cu bobul mic 150 g pecorino (sau alt caşcaval de oaie) 50 g unt 1
plic şofran 1 ceapă mică supă…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel delicios la tava
2 July 2011
O
reteta de pilaf de miel delicios la tava din: carne de miel, unt sau
untura, bulion de rosii, vin alb, orez, sare si piper. Ingrediente 1 kg
carne de miel 1 lingura unt sau untura 1 lingura bulion de rosii 1
paharel vin alb 1 ceasca orez 2 cesti apa clocotita sare piper Mod…
Spumă de ciocolată amăruie
2 July 2011
O
reteta simpla de spuma de ciocolata amaruie din: ciocolata amaruie,
unt, oua, albus si rom. Ingrediente: 350 g ciocolată amăruie 40 g unt 2
ouă 1 albuş 4 linguri de rom Mod de preparare: Intr-o cratiţă, rupeţi
bucăţele 300 g de ciocolată amăruie, adăugaţi trei linguri de apă şi
topiţi-o complet în bain-marie…
Read more »
Read more »
Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu ghimbir
2 July 2011
O
reteta delicioasa de Supă deasă de fasole albă, merluciu şi tortelli cu
ghimbir din: fasole alba, ceapa, morcov, tulpina de telina, praz,
frunze de busuioc, patrunjel, merluciu, ulei extravirgin de masline,
sare, pipe, coca, mascarpone si ghimbir. Ingrediente: pentru supă: 500 g
fasole albă 1 ceapă 1 morcov 1 tulpină de felină 40 g…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel
2 July 2011
O
reteta simpla de cotlete de miel din: cotlete de miel, usturoi, piper,
ulei, rozmarin si sare. Ingrediente: 8 cotlete de miel 8 catei de
usturoi piper 2 linguri de ulei 1 lingurita de rozmarin sare Preparare:
Se decojesc cateii de usturoi si se taie in lung, in betisoare. Se infig
betisoarele de usturoi in…
Read more »
Read more »
Supă de roşii proaspete si ardei
2 July 2011
O
reteta de supa de rosii proaspete si ardei din: rosii, ardei rosii,
ulei de masline, ardei rosu, usturoi, otet de vin rosu, supa de legume,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 15 rosii coapte mari 3 ardei rosii
5-6 linguri ulei de masline o lingura de ardei rosu, fara seminte un
catel de usturoi doua…
Read more »
Read more »
Crema sabaglione
2 July 2011
O
reteta de crema sabaglione din: oua, zahar si rom. Ingrediente: 6 oua
250 gr. zahar 1 pahar rom Mod de preparare: Se separa albusurile de
galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe
foc potrivit. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn pina se
ingroasa crema. Atunci se retrage de…
Read more »
Read more »
Sos pentru spaghete al pesto
2 July 2011
O
reteta de sos pentru spaghete al pesto din: frunze de busuioc, ulei de
masline extravirgin, usturoi, parmezan, muguri de pin, sare si piper.
Ingrediente: frunze de busuioc proaspat ulei masline extravirgin usturoi
parmezan ras muguri de pin sare piper Mod de preparare: Busuiocul cu
uleiul, usturoiul, parmezanul ras si mugurii de pin se mixeaza…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu menta si rozmarin
2 July 2011
O
reteta de frigarui de miel cu menta si rozmarin din: pulpa de miel, vin
rosu, mustar, menta, ardei iute, cimbru, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 400 gr pulpa de miel fara grasime 3 linguri de vin rosu o
lingura de mustar 2 linguri de menta proaspata tocata fulgi de ardei
iute cimbru uscat sare…
Read more »
Read more »
Citronette (sos de lămâie)
2 July 2011
Acest
sos, ideal pentru marinată, este foarte bun şi pentru preparatele din
carne sau peşte la grătar. Poţi alege plante aromatice diverse, după
gust, în funcţie de preparat. Mărarul este indicat în mod special pentru
peşte, salvia şi rozmarinul fiind foarte bune pentru carne (mai ales
albă). Ingrediente: 1 lămâie 8 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Gelatină de struguri
1 July 2011
O
reteta de gelatina de struguri din: suc de struguri, brandy, zahar,
gelatina, struguri albi si menta proaspata. Ingrediente: 1/2 l suc de
struguri 2 dl brandy 100 g zahăr 3 foi de gelatină câteva boabe de
struguri albi câteva frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare:
Puneţi ia înmuiat gelatina în apă rece…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu tortellini
1 July 2011
O
reteta de supa de gaina cu tortellini din: faina alba, oua, mortadella,
sunca, pulpa de porc, parmezan, ou, supa de gaina, nucsoara si sare.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă pentru umplutură: 100
g mortadella 100 g şuncă crudă 100 g pulpă de porc 12 linguri parmezan
ras 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
1 July 2011
O
reteta de Rulouri din peste, cu salată de săricică şi ouă de prepeliţă
din: limbra de mare, somon, spanac, saricica, castravete, rosii, oua de
prepelita, ansoa, paine, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu,
sare si piper. Ingrediente: pentru rulouri: 4 bucăţi limbă-de-mare
(câte 250 g fiecare) 100 g somon proaspăt 100 g…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată fină si coacaze roşii
1 July 2011
O
reteta delicioasa de Budincă de cioclată fină si coacaze roşii din:
zahar, unt, ciocolata fina, lapte, oua, albus, bisuciti, cocaze rosii,
ciocolata amaruie si sare. Ingrediente: 150 g zahăr 180 g unt 150 g
ciocolată fină 2 linguri de lapte 3 ouă 1 albuş 100 g biscuiţi uscaţi
150 g coacăze roşii câţiva solzişori…
Read more »
Read more »
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
1 July 2011
O
reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline
extravirgin, mustar dulce si sare. Ingrediente: 3 crenvurşti vegetali
(de soia) 300 g sparanghel 8 fire de lemongrass 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lingură de muştar dulce sare Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, opăreşte-1…
Read more »
Read more »
Miel la tava
1 July 2011
O
reteta de Miel la tava din: carne de miel, untura, cartofi si bulion de
rosii. Ingrediente 1,500 Kg carne 1 lingura untura 5 cartofi mari 1/2
lingura bulion de rosii Mod de Preparare Curatam bine carnea de miel, o
taiem in 8-10 bucati si o asezam intr-o tava. Presaram sare si piper si
ungem…
Read more »
Read more »
Ravioli cu cartofi şi trufe
30 June 2011
O
reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare,
cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa,
ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6
linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1 lingură…
Read more »
Read more »
Bocconcini
30 June 2011
O
reteta de Bocconcini din: bagheta, dovlecei, bacon, ceapa verde,
parmezan, ulei de masline extravirgin, sare, piper, fasole boabe, ardei
gras, branza fontina, praz, nuci, gorgonzola si patrunjel tocat.
Ingrediente: pentru bocconcini: 250 g pâinici franţuzeşti (tip baghetă)
pentru prima compoziţie: 150 g dovlecei 80 g bacon 1 legătură ceapă
verde (frunze) 20 g parmezan…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei la grătar, cu pâine şi roşii uscate
30 June 2011
O
reteta simpla de rulouri de dovlecei la gratar, cu paine si rosii
uscate din: dovlecei, paine taraneasca, feta, rosii uscat, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Feta este o brânză produsă
la origine în Grecia, acum fabricată şi în alte ţări. La origine, brânza
era obţinută din lapte de capră, de oaie…
Read more »
Read more »
Budincă de ciocolată cu frişcă şi căpşune
30 June 2011
O
reteta de budinca de ciocolata cu frisca si capsune din: ciocolata
amaruie, unt, zahar, lapte, faina, frisca, capsune, rom si frunze de
menta. Ingrediente: 160 g ciocolată amăruie 160 g unt 160 g zahăr 8 dl
lapte 80 g făină 2 dl frişca proaspătă 150g căpşune 1 lingură de rom
câteva frunze de mentă…
Read more »
Read more »
Hurricane Cocktail
30 June 2011
O
reteta simpla de Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta,
gin si cirese. Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl
gin cirese Mod de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20
de secunde intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar
de cocktail si se decoreaza cu cirese.
Read more »
Read more »
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză
30 June 2011
O
reteta de Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi,
ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio,
unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan. Ingrediente: pentru
ciuperci: 8 hribi (mari) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel
de usturoi 1 foaie de dafin pentru chipsuri: 190 g brânză Montasio…
Read more »
Read more »
Berbec delicios cu dovlecei
30 June 2011
O
reteta simpla de berbec delicios cu dovlecei din: carne de berbec,
untura, ceapa, faina, bulion de rosii, dovlecei si rosii. Ingrediente 1
Kg carne de berbec 1 lingura untura 2 cepe 1 lingura faina 1 lingura
bulion de rosii 25 dovlecei mici 6 rosii Mod de Preparare Taiem carnea
in bucati de marime potrivita…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu ricotta şi praz
30 June 2011
O
reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane,
unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta,
parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faină albă 50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş
2 linguri ulei de măsline extravirgin pentru…
Read more »
Read more »
Romburi de pizza cu dovleac şi fructe uscate
30 June 2011
o
reteta de romburi de pizza cu dovleac si fructe uscate din: gris, faina
alba, drojdie, apa, ulei de masline extravirgin, dovleac, unt, frunze
de salvie, caise uscate, stafide, rbanza brie si sare. Ingrediente:
pentru aluat: 150 g gris 100 g faină albă 15 g drojdie 150 ml apă 1
lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Reţete pentru grătar: frigărui de oaie, frigărui din peşte, creveţi la gratar cu sos
30 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin O reteta de
frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de oaie, ceapa,
vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel, cimbrisor
si foaie de dafin. Ingrediente: 600…
Read more »
Read more »
Mancarea uşoară de berbec
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare usoare de berbec din: carne de
berbec, telina, cartofi, ceapa, zeama de carne sare si piper.
Ingrediente 750g carne de berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 l zeama de
carne sare piper Mod de Preparare Alegem carne de berbec: piept sau
spinare (partea de la rinichi).…
Read more »
Read more »
Zabaione cu limbi de pisică
30 June 2011
O
reteta delicioasa de Zabaione cu limbi de pisică din: galbenusuri,
marsala, zahar, praf de cacao amara, albusuri, faina, unt, zahar pudra
si vanilina. Ingrediente: 4 gălbenuşuri 6 linguri de Marsala sec 2
linguri de zahăr 1 linguriţă de praf de cacao amară pentru limbile de
pisică: 4 albuşuri 100 g făină 100 g unt…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecei şi conopidă
30 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de rulouri de dovlecei si conopida din:
dovlecei, conopida, otet alb, ulei extravirgin de masline, capere si
frunze de cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari (zucchini) 1/2 conopidă 1
lingură oţet alb 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură capere
din conservă, desărate 4-5 frunze de cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Double Apple
30 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Double Apple din: whisy scotian, calvados,
zeama de lamaie, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2
cl Calvados 4 stropi de zeama de lamaie 2 lingurite de zahar putina
scortisoara Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata
zdrobita in paharul de mixare, apoi se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Mancarică de miel
30 June 2011
O
reteta simpla de mancarica de miel din: carne de miel, unt, ceapa,
boabe de piper, untura, faina, zeama de lamaie, galbenusuri si lapte,
patrunjel verde. Ingrediente 1 Kg carne 1 lingura unt 2 cepe cateva
boabe piper 1/2 lingura untura 1 lingura faina putina zeama de lamaie 2
galbenusuri 1 lingura lapte putin patrunjel…
Read more »
Read more »
Profiterol picant cu fondue de parmezan
30 June 2011
O
reteta de Profiterol picant cu fondue de parmezan din: unt, faina alba,
oua, patrunjel tocat, parmezan, sare, unt, lapte, praz, parmezan, ou,
nucsoara, sare, piper si smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 80 g unt
150 g faină albă 4 ouă 1 lingură pătrunjel tocat 10 linguri parmezan ras
250 ml apă sare pentru umplutură: 40…
Read more »
Read more »
Ravioli cu peşte şi portocale
30 June 2011
O
reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de
biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si
patrunjel verde. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă
pentru umplutură: 300 g file de biban 4 bucăţi anşoa în ulei 25 g unt 1
pahar vin…
Read more »
Read more »
Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano
30 June 2011
O
reteta de Tartelete cu roşii cherry, mozzarella si oregano din: faina
alba, apa, margarina, sare, rosii cherry, parmezan, mozzarella, oregano,
usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
pentru foitaj: 60 g faină albă 30 ml apă 75 g margarina sare pentru
umplutură: 200 g roşii cherry 4 linguri parmezan ras 2 biluţe…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu crema Mascarpone
30 June 2011
O
reteta de tiramisu cu crema mascarpone din: cafea, esenta de rom,
piscoturi, oua, zahar, mascarpone, praf de frisca si cacao. Ingrediente:
6 lingurite cu virf de cafea o sticluta cu esenta de rom 400 gr.
piscoturi Savoyardi 4 oua 7 linguri cu virf zahar 500 gr. (2 cutii)
supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina…
Tortelli cu homar în supă de tarhon
29 June 2011
O
reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua,
praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline
extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare
pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1…
Read more »
Read more »
Sărăţele crocante cu pastă de ton
29 June 2011
O
reteta de saratele crocante cu pasta de ton din: foi aluat, unt, sare,
piper, ton in ulei, fasole alba boabe, supa de legume, ulei de masline
extravirgin, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2 foi aluat foitaj 20 g
unt sare şi piper pentru umplutură: 200 g ton în ulei (din conservă) 150
g fasole albă…
Read more »
Read more »
Minipizza cu cicoare roşie şi caşcaval topit
29 June 2011
O
reteta de minipizza cu cicoare rosie si cascaval topit din: faina alba,
drojdie, ulei de masline, apa, sare, ulei de masline extravirgin,
cicoare rosie, cascaval, frunze de civeta, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faină albă 15 g drojdie 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 130 ml apă sare pentru topping: 3…
Read more »
Read more »
Spumă de piersici cu portocale şi coajă confiată
29 June 2011
O
reteta delicioasa de spuma de piersici cu portocale si coaja confiata
din: piersici, nectarina, zahar tos, zeama de lamaie, portocale si
lichior de portocale. Ingrediente: 4 piersici coapte 1 nectarină tare
2,5 dl smântână 3 linguri de zahăr tos zeama de la 1/2 lămâie 2
portocale 1 lingură de lichior de portocale Mod…
Read more »
Read more »
Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci
29 June 2011
O
reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino,
pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un
caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie
de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano,
cel toscan şi cel sicilian. In anumite…
Read more »
Read more »
Cocktail Highball
29 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Highball din: bourbon, ginger ale si coaja de
lamaie. Ingrediente: 6 cl Bourbon Ginger Ale coaja de lamaie Mod de
preparare: Turnam Bourbon si cuburi de gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi. Completam cu ginger Ale si agatam pe marginea paharului o
coaja subtire de lamaie.
Read more »
Read more »
Paste delicioase cu ciuperci
29 June 2011
O
reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi,
usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan
sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4
catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper
parmezan sau cascaval ras Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Spumă de pere cu vafe cu cimbrişor din: foi de
gelatina, compot de pere, galbenusuri, zahar, menta, frisca, para, unt,
zahar pudra, faina, galbenusuri, migdale si cimbrisor. Ingrediente:
pentru spumă: 2 foi de gelatină 800 g compot de pere 3 gălbenuşuri 70 g
zahăr 3 fire de mentă 2 dl frişca…
Read more »
Read more »
Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline
29 June 2011
O
reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina
alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline,
ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si
foi de dafin. Ingrediente: pentru aluat: 600 g faină albă 400 g faină
integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri pentru umplutură: 600 g broccoli…
Read more »
Read more »
Apritive simple si delicioase: bruschete, ouă umplute, pastă de peşte si caşcaval
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de aperitive: Bruschete cu branza si spanac O reteta simpla
de bruschete cu branza si spanac din: bagheta, spanac, rosii, ulei de
masline, usturoi, telemea de oaie, smantana, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 bagheta 200 g spanac curatat…
Read more »
Read more »
Crochete de ricotta şi spanac
29 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crochete de ricotta si spanac din:
spanac, ricotta, nuci caju, parmezan, pesmet, ou, nucsoara, sare si
piper. Nucile caju sunt produse de un arbore originar din Brazilia,
fiind înrudite cu fisticul. Fructele acestui arbore sunt compuse
dintr-un peduncul îngroşat foarte mult (fructul fals), sub care se
formează fructul propriu-zis,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos condimentat
29 June 2011
O
reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi,
ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de
rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4
catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne
tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu ghimbir şi violete confiate
29 June 2011
O
reteta de spuma de ciocolata cu ghimbir si violete confiate din:
ciocolata amaruie, smantana, zahar tos, galbenusuri, ghimbir, praf de
cacao si violete confiate. Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 2,5 dl
smântână proaspătă 40 g zahăr tos 2 gălbenuşuri 1 bucăţică de ghimbir
confiat 1 lingură de praf de cacao amară 8 violete confiate…
Read more »
Read more »
Preparate la grătar: raţă la grătar, calamari la gratar, file de struţ la gratar
29 June 2011
Pentru
cei pasionati de gratare va prezentam o serie de 3 retete pentru
gratar: Raţă la grătar cu salsa de prune si ardei iute O reteta de rata
la gratar cu salsa de prune si ardei iute din: piept de rata, ulei, praf
de cinci arome, ulei de masline sau de floarea soarelui, ceapa,
usturoi,…
Read more »
Read more »
Ciocolată fină cu gelatina de portocala
29 June 2011
O
reteta de ciocolata fina cu gelatina de portocala din: portocale, foi
de gelatina, zahar de trestie, ciocolata fina si smantana. Ingrediente: 2
portocale 2 foi de gelatină 1 lingură de zahăr de trestie 400 g
ciocolată fină 4 dl smântână proaspătă Mod de preparare: Puneţi la
înmuiat gelatina, în apă rece, câteva minute.…
Read more »
Read more »
Lista alimentelor care nu trebuie să-ţi lipsească de pe masă atunci când eşti la cură de slăbire
29 June 2011
Consumul
de alimente sănătoase în cantităţi mari este estenţial atunci când vine
vorba de menţinerea în formă. Aceasta este concluzia oamenilor de
ştiinţă de la Harvard School of Public Health, informează bbc.co.uk.
Echipa de cercetători americani a constatat că persoanele care au mâncat
alimente bogate în fibre, precum alunele, fructele, iaurtul şi
legumele, au pierdut…
Read more »
Read more »
Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie
29 June 2011
O
reteta de Sarmalute de miel in foi de viţă, spanac sau ştevie din:
carne de miel, foi de vita, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper,
marar, bors si smantana sau iaurt. Ingrediente 750 g carne de miel 250 g
foi de vita 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingura untura sare,…
Read more »
Read more »
Miel inabusit cu sos
29 June 2011
O
reteta de miel inabusit cu sos din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, ulei
de masline, chimen, ginger, lamaie, coriandru, masline negre, lamaie,
sare, piper, ardei iute, usturoi, coriandru si chimen. Ingrediente: 1
pulpa de miel 1 ceapa 1/2 kg morcovi 4 linguri ulei de masline 1/2
lingurita chimen pudra 1 bucata mica ginger sau…
Read more »
Read more »
Spaghete cu usturoi, ulei si ardei
29 June 2011
O
reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei
dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa.
Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un
ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de
preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor
29 June 2011
O
reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia
dulce de ardei, untdelemn sau untura de porc, sare, usturoi, cartofi,
salata verde si ceapa. Ingrediente carne de miel piper boia dulce de
ardei untdelemn sau untura de porc sare 3-4 catei de usturoi cartofi
salata verde ceapa Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Spaghete delicioase bologneze
29 June 2011
O
reteta simpla de spaghete delicioase bolognese din: spaghete, carne
tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin,
frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr.
spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un
morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc tocate…
Read more »
Read more »
Andive la grătar cu ulei şi arahide
28 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de andive la gratar cu ulei si arahide din:
andive, arahide, masline verzi, ulei de arahide si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 3 andive 10 arahide 5-6 măsline verzi fară
sâmburi 2 linguri ulei de arahide 4 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare: Indepărtează primele două frunze…
Read more »
Read more »
Ravioli cu fazan şi trufe negre
28 June 2011
O
reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac,
fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de
masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper,
praz, trufe negre, unt si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 400 g
faină albă 2 ouă 50 g spanac pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Desert Chantilly cu fructe de pădure
28 June 2011
O
reteta simpla de Desert Chantilly cu fructe de pădure din: frisca,
galbenusuri, lapte, zahar de trestie, zahar tos, zahar pudra, faina,
lamaie, afine, zmeura, coacaze rosii si ulei de arahide. Ingrediente: 2
dl frişcă 5 gălbenuşuri 1/2 l lapte 3 linguri de zahăr de trestie 5
linguri de zahăr tos 1 lingură de zahăr…
Read more »
Read more »
Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la grătar
28 June 2011
O
reteta delicioasa de Pacheţele de vinete cu mozzarella afumată la
grătar din: mozzarella afumata, vanata, rosii, masline, ulei de masline
extravirgin, usturoi, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 350 g
mozzarella afumată 1 vânătă lungă 2 roşii 10 măsline negre fără sâmburi 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 3 frunze de…
Read more »
Read more »
Smochine şi ricotta cu coulis de mure
28 June 2011
O
reteta delicioasa de Smochine şi ricotta cu coulis de mure din:
smochine, ricotta, miere de salcam, mure, lamaie, vanilina, zahar de
trestie, praf de scortisoara si smochina neagra. Ingrediente: 8 smochine
verzi, coapte 200 g ricotta (brânză de vacă) 2 linguri de miere de
salcâm 200 g mure coapte 1 lămâie 1 pliculeţ de…
Read more »
Read more »
Supă cu legume şi varietăţi de fasole
28 June 2011
o
reteta de supa de legume si varietati de fasole din: bob, mazare,
fasole, dovlecel, praz, frunze de sfecla, linte, grau, usturoi, ceapa,
flori uscate de fenicul, frunze de salvie, supa de legume, ulei
extravirgin de masline, sare de mare integrala si piper. Ingrediente: 70
g bob proaspăt, decorticat 40 g mazăre, decorticată 40 g…
Read more »
Read more »
Pateuri cu roşii şi vinete
28 June 2011
O
reteta simpla de pateuri cu rosii si vinete din: faina alba, margarina,
apa, sare, ou, vinete, rosii, mozzarella, frunze de busuioc, usturoi,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: pentru foitaj:
100 g faină albă 50 ml apă 125 g margarină sare 1 ou pentru umplutură:
300 g vinete 250 g roşii 120…
Read more »
Read more »
Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic
28 June 2011
O
reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac,
piept de porc, fistic si rozmarin. Ingrediente: 600 g dovleac 140 g
piept de porc (pancetta) 50 g fistic nesărat 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare: Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa
felii groase de…
Read more »
Read more »
Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide
28 June 2011
O
reteta de Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina
alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz,
morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt
si parmezan. Ingrediente: pentru aluat: 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri
spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Rusty Nail Cocktail
28 June 2011
O
reteta simpla de Rusty Nail Cocktail din: whisky scotian, drambuie si
coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie coaja de
lamaie Mod de preparare: Amestecam whisky-ul cu Drambuie si cu multa
gheata intr-un pahar de whisky. Adaugam in final coaja de lamaie.
Proportiile de mixare pot fi schimbate dupa…
Read more »
Read more »
Creme caramel
28 June 2011
O
reteta de creme caramel din: zahar, oua, lamaie, lapte si batond e
vanilie. Ingrediente: 230 g zahăr 4 ouă 1 lămâie netratată 5 dl lapte 1
baton de vanilie Mod de preparare: Topiţi 100 g de zahăr într-un ibric
cu 30 g de apă. Adăugaţi patru sau cinci picături de zeamă strecurată
de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor
28 June 2011
O
reteta de pulpa de miel la cuptor din: pulap de miel, ulei, usturoi,
patrunjel, telina, foi de dafin, otet, rozmarin, cartofi, ceapa verde,
usturoi verde, sare, piper si condimente. Ingrediente: 1 pulpa de miel
200ml.ulei 2 catei de usturoi 1 radacina mica de patrunjel 1 telina mica
2 foi de dafin 50ml.otet 2 fire…
Tagliatelle di consomme alia carbonara
28 June 2011
O
reteta de Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov,
praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon,
unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare.
Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g
carne de vitel, tocată 100 g albuş…
Read more »
Read more »
Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola
28 June 2011
O
reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi
noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 20 cartofi noi potriviţi 1 ceapă 150 g gorgonzola picantă
50 ml lapte 30 g unt nucşoară sare şi piper Mod de preparare: Spală
foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un…
Read more »
Read more »
Creme brulee
28 June 2011
O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, galbenusuri, vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 dl smântână proaspătă 4 gălbenuşuri 20 g unt 1
baton de vanilie 80 g zahăr Mod de preparare: Cu un cuţit, tăiaţi
batonul de vanilie pe lungime şi puneţi-l într-o crăticioară împreună
cu smântână. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic…
Read more »
Read more »
Terină de roşii în sos de busuioc
28 June 2011
O
reteta delicioasa de terina de rosii in sos de busuic din: rosii,
mozzarella, masline negre, gelatina, verdeata, supa de legume, busuioc,
ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: pentru terină: 800 g roşii 200 g mozzarella 60 g măsline
negre 15 g gelatină 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc şi…
Read more »
Read more »
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac
28 June 2011
O
reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba,
oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan,
galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de
brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino
sardo (fabricată în Sardinia), pecorino toscano (fabricată în Toscana),
numită şi…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ciuperci si ardei iute
28 June 2011
O
reteta de pateuri cu ciuperci din: faina alba, apa, margarina, hribi,
ulei de masline extravirgin, patrunjel, ardei iute si usturoi.
Ingrediente: pentru foitaj: 320 g faină albă 160 ml apă 400 g margarină
pentru umplutură: 600 g hribi 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1
gălbenuş 2 linguri pătrunjel tocat ardei iute căţei de…
Read more »
Read more »
Cremă cu migdale
28 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de crema cu migdale din: galbenusuri, zahar,
migdale, apa de flori de portocala si scortisoara praf. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 120 g zahăr 40 g migdale decojite câteva picături de apă de
flori de portocală scorţişoară praf Mod de preparare: Prăjiţi
migdalele într-o tigăiţă termorezisten- tă, fără a adăuga ulei,…
Read more »
Read more »
Cocktail After Dinner Drink
28 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail After Dinner Drink din: whisky irlandez,
lichior de migdale, frisca si nucsoara macinata. Ingrediente: 3 cl
whisky irlandez 3 cl lichior de migdale 5 cl frisca nucsoara macinata
Mod de preparare: Agitam whisky-ul, lichiorul si frisca pana cand
marginea shakerului se abureste. Trunam bautura intr-un pahar de
cocktail sau…
Read more »
Read more »
Tocană de miel cu bacon
28 June 2011
O
reteta simpla de tocana de miel cu bacon din: ceafa de miel sau cotlet,
bacon, faina, morcovi, cartofi, varza, praz, ceapa, supa de vita, ulei
de rapita, unt si patrunjel. Ingrediente: 8 bucăţi de ceafă de miel sau
de cotlet 4 felii de bacon, tăiate în bucăţele înguste 1 lingură de
făină 3 morcovi…
Read more »
Read more »
Supă cu passatelli
28 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa cu passatelli din: parmezan, paine
veche, oua, nucsoara, coaja de lamaie si supa de carne. Ingrediente:
200 g parmezan ras 200 g pâine veche (nu uscată), măcinată pe moment 3
ouă mari 1 vârf de cuţit de nucşoară coaja rasă de la 1/2 lămâie 2 1 de
supă…
Read more »
Read more »
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
28 June 2011
O
reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din:
ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper.
Ingrediente: 4 cepe roşii 4 cepe albe 80 g unt 5 frunzuliţe de salvie 1
crenguţă de rozmarin sare şi piper Mod de preparare: Curăţă cepele şi
opăreşte-le circa 5…
Read more »
Read more »
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta
28 June 2011
O
reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu
ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry,
vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si
ardei iute. Ingrediente: pentru aluat: 400 g aluat cu ou, proaspăt
pentru umplutură şi sos: 250 g ricotta 8 linguri parmezan ras 8…
Read more »
Read more »
Sosuri pentru preparate la gratar
28 June 2011
In
continuare sunt prezentate câteva reţete de sosuri ce pot însoţi
preparatele la grătar. Sosul aioli (sosul de usturoi) – Este un sos
provensal de usturoi, ideal în special pentru preparatele din carne la
grătar. Ingrediente: 4 căţei de usturoi; 200 ml lapte 5 linguri ulei de
măsline extravirgin sare grunjoasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din legume cu parmezan
28 June 2011
O
reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi,
morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab,
maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde.
Ingrediente: 400 g cartofi 200 g morcovi 1 căţel de usturoi 1 legătură
mică de pătrunjel 200 g parmezan ras 2-3 ouă pesmet sare…
Read more »
Read more »
Reţete Cocktailuri alcoolice: Old Fashioned, Acapulco Gold Colada, Abbey
28 June 2011
Pentru
cei pasionati de cocktailuri va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de cocktailuri. Perfecte pentru orice zi din an. Cocktail
Old Fashioned O reteta simpla de Cocktail Old Fashioned din: bourbon,
sirop de zahar, angostura amaruie, zeama de lamaie, portocala si cirese.
Ingrediente: 4 cl Bourbon 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: cremă de ciocolată, cremă de lămaie, cremă de zahăr ars
28 June 2011
Pentru
cei innebuniti dupa dulciuri va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de desert. Cremă de ciocolată cu ciocolată albă O reteta
gustoasa de crema de ciocolata cu ciocolata alba din: lapte,
galbenusuri, zahar tos, faina, cacao amara, coaja de lamaie, ciocolata
alba si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 dl lapte 4 gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu spanac
28 June 2011
O
reteta delicioasa de rulada de miel cu spanac din: pulpa de miel,
spanac, unt, parmezan, ulei de masline, vin alb, rosie, sare, piper si
usturoi. Ingrediente: 1 pulpa de miel aproximativ 200 de grame de spanac
congelat, sau 400 de grame proaspat 30 de grame de unt 3 linguri cu
varf de parmezan ras…
Read more »
Read more »
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac
27 June 2011
O
reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din:
faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt,
pesmet si seminte de mac. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 5
ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 500 g sfeclă roşie 3 linguri
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Punguţe umplute cu varză şi jambon afumat
27 June 2011
O
reteta de pungute umplute cu varza si jambon afumat din: faina alba,
faina de grau dur, ou, sare, varza, jambon afumat picant, smantana,
ceapa, parmezan, unt, nucsoara si verdeata. Ingrediente: pentru aluat:
250 g faină albă 250 g făină de grâu dur 1 ou 1 praf de sare pentru
umplutură: 250 g varză 100…
Read more »
Read more »
Cremă de rubarbă şi zmeură
27 June 2011
O
reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina,
vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 180 g zahăr
2 dl smântână proaspătă 45 g făină tip 1 pliculeţ de vanilină 200 g
rubarbă 100 g zmeură 1 lingură de zahăr pudră Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Colonel Collins
27 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Colonel Collins din: bourbon, zeama de
lamaie, sirop de zahar, sifon, lamaie si cirese. Ingrediente: 5 cl
bourbon 3 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de zahar sifon o felie de lamaie
cirese Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in shaker Bourbon-ul,
zeama de lamaie si siropul,…
Read more »
Read more »
Branză cu fistic şi miere aromatizată
27 June 2011
O
reteta simpla de branza cu fistic si miere aromatizata din: rbanza
robiola, smantana, foaie de gelatina, lapte, zahar pudra, fistic, miere
de salcam, stafide si amestec aromat. Ingrediente: 350 g brânză Robiola
proaspătă (sau altă brânză proaspătă de capră) 150 ml smântână 1 foaie
de gelatină 2 linguri lapte 40 g zahăr pudră 40…
Read more »
Read more »
Pui curry cu spanac
27 June 2011
O
reteta de pui curry cu spanac din: piept de pui, supa de pui, usturoi,
ghimbir, praf curcuma, ardei gras rosu, lapte de cocos, spanac, sare si
piper. Ingrediente: trei piepti de pui, taiati cubulete o cana de supa
de pui trei catei de usturoi o lingura de ghimbir tocat marunt o
lingurita praf curcuma…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor in sos de vin rosu
27 June 2011
O
reteta de miel la cuptor in sos de vin din: pulpa de miel, vin rosu,
morcovi, ceapa, rozmarin, usturoi, pudra de ghimbir, pudra de coriandru,
ulei de masline, pasta de ardei iute, sare marina si piper negru.
Ingrediente: o pulpa de miel (de 1,5 kg) 500 ml de vin rosu 3 morcovi o
ceapa…
Read more »
Read more »
Aperitive: mini-rulouri cu salata de pui, cosulete cu ciuperci si maioneza, aperitive cu anşoa
27 June 2011
Pentru
cei pasionati de aperitive va prezentam o serie de 3 retete simple si
delicioase de aperitive: Mini-rulouri cu salată de pui O reteta
delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir,
otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta
verde si arahide. Aceste aperitive…
Read more »
Read more »
Supă de praz cu tartufo
27 June 2011
O
reteta de supa de praz cu tartufo din: praz, unt, ceapa, usturoi, supa
de pui, faina de porumb, smantana, tartufo negru, crutoane, sare si
piper. Ingrediente: 500 g praz (partea albă, cu pufin din partea verde)
80 g unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi 9 dl supă de pui 10 g făină de…
Read more »
Read more »
Cremă imbracată in ciocolata
27 June 2011
O
reteta delicioasa de crema imbracata in ciocolata din: oua, zahar,
migdale, esenta de migdale, lapte, ciocolata amaruie si coacaze rosii.
Ingrediente: 2 ouă 60 g zahăr 60 g migdale decojite câteva picături de
esenţă de migdale 4 dl lapte 50 g ciocolată amăruie 4 rămurele cu
coacăze roşii Mod de preparare: Cu robotul…
Read more »
Read more »
Cocktail Manhattan Sweet
27 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Manhattan Sweet din: whisky canadian, vermut
rosu, vermut all, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl whisky canadian
1,5 cl vermut rosu 1,5 vermut alb 1 strop de Angostura 1 cireasa
maraschino Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gehata in
paharul de mixare, apoi se toarna intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
File de miel cu legume
27 June 2011
O
reteta simpla de file de miel cu legume din: file de miel, otet de
mere, ulei de susan, miere, condiment, ulei de masline, ceapa verde,
germeni de soia, ardei rgas rosu, chilli, ananas, pasta de tomate, sare
si piper schuan. Ingrediente: 250 g file de miel, taiat fidelute 1
lingura de otet de mere…
Read more »
Read more »
Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere în supă de ceapă
27 June 2011
O
reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de
ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras
de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si
hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură
ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu banza de capră si oţet de mere
27 June 2011
O
reteta de vinete cu branza de capra si otet de mere din: vinete, branza
de capra, ulei, sare, piper, otet de mere, miere de salcam, ardei iute,
maghiran, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 vinete micuţe, lungi
şi subţiri 2 bucăţi brânză veche de capră 1 l ulei pentru prăjit sare şi
piper…
Read more »
Read more »
Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci
27 June 2011
O
reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua,
sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt,
usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină
albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan
ras 1 lingură miere 1 linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Sufleu de parmezan şi trufe negre, cu sos cremos de brânză
27 June 2011
O
reteta de sufleud e parmezan si trufe negre cu sos cremos si branza
din: lapte, faina alba, unt, trufa neagra, oua, parmezan, sare, piper,
smantana, branza teleggio si tarhon. Rântaşul este un preparat pe bază
de faină şi unt folosit de obicei pentru îngroşarea sosurilor.
Ingrediente: 1/2 l lapte 50 g faină albă 50…