Retete de Paste:
Cocktail Cherry Rum
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry
herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca
lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
si se toarna impreuna…
Read more »
Read more »
Supă de carne de oaie, porc si pui
23 May 2011
O
reteta de supa de carne de oaie, porc si pui din: antricoate, carne de
oaie, carne de porc, slanina, urechi de porc, picior de porc, coada de
porc, carne de pui, morcovi, praz, ceapa, varza alba, salata verde,
mazare boabe, cimbru, leustean, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500
g antricoate 250 g carne de…
Read more »
Read more »
Salată vietnameză de peşte
23 May 2011
O
reteta de salata vietnameza de peste din: fileuri de merlan, otet de
orez, ceapa, zahar, sare, alune crude, menta, ardei iute si menta
proaspata. Ingrediente: 500 g fileuri de merlan, fără piele 450 ml oţet
de orez 250 g ceapă, tocată fin 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 2
linguri alune crude, curăţate 2…
Read more »
Read more »
Supă andaluză
23 May 2011
O
reteta de supa andaluza din: rosii, ceapa, ardei gras, otet din vin,
masline, apa rece, ulei de masline, usturoi, paine, castraveciori
murati, rosii, crutoane de paine prajita, chimen, sare si piper.
Ingrediente: 500 g roşii 3 cepe mijlocii 3 ardei graşi, diferit coloraţi
3 linguri oţet din vin măsline 2 litri apă rece 3…
Read more »
Read more »
File de porc cu verdeaţă in sos de cireşe şi vin
23 May 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu verdeata in sos de cirese si vin
din: cimbru, patrunjel, ulei, mustar, pesmet, file de porc, compot de
visine, ceapa, amidon, vin, otet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1/2
legătură cimbru 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri ulei 3 linguriţe muştar
5 linguri pesmet 500 g file de…
Read more »
Read more »
Sos pentru supe
23 May 2011
O
reteta simpla de sos pentru supe din: usturoi, sare, piper negru, ulei,
tomate, ceapa, ardei grasi, suc de lamaie si suc de portocale.
Ingrediente: 5 căţei usturoi 1 lingură sare 1 linguriţă rasă piper negru
măcinat 6 linguri ulei 1 ceaşcă tomate 1 ceapă mare 2 ardei graşi sucul
de la o jumătate de…
Read more »
Read more »
Piure de varza de Bruxelles
23 May 2011
O
reteta de piure de varza de bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi,
branza de vaci, unt, lapte si sare. Ingrediente: 500 g varza de
Bruxelles 1 kg cartofi 200 g branza de vaci 50 g unt 1/2 cana cu lapte
sare Mod de preparare Curata varza, opareste-o in apa cu sare
aproximativ 20 de…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu cimbru si chimion
23 May 2011
O
reteta de sos de usturoi cu cimbru si chimion din: usturoi, ceapa,
cimbru, chimion, nucsoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 căpăţâni
usturoi 1 ceapă mare 2 fire cimbru, chimion 1/2 nucşoară rasă zeama de
la 2 lămâi mari Mod de preparare: Toate ingredientele se zdrobesc
într-un mojar din porţelan sau din lemn şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Nacional
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nacional din: rom brun, apricot brandy, suc
de limeta si zahar. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Apricot Bandy 2 cl
suc de limeta 1 cl zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu
cuburi de gehata intr-un shaker, apoi turnam intr-un pahar de whisky,
peste cuburi proaspete…
Read more »
Read more »
Budincă delicioasa de peşte
23 May 2011
O
reteta simpla de budinca delicioasa de peste din: peste, foaie de
dafin, uleid e masline, ceapa, rosii, ardei grasi, patrunjel verde,
marar verde, usturoi, sare, zahar si piper. Ingrediente: 500 g peşte 1
foaie dafin 1 pahar ulei de măsline 4 cepe 750 g roşii 2 ardei graşi 2
linguriţe pătrunjel verde tocat fin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sardine prajite cu midii (video)
23 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara sardine prajite cu midii din:
sardine, carne midii, usturoi, ceapa, ulei de masline, unt, vin,
patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: sardine carne midii
usturoi ceapa ulei de masline unt vin patrunjel lamaie sare piper Mod
de preparare: Se stoarce zeama de lamaie peste mai multe sardine…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor
23 May 2011
O
reteta de Pacheţele cu crabi şi creveţi în sos dulce-acrisor din:
creveti fierti, chives, carne de crab, smantana, foid e aluat, ulei de
masline, ghimbir, ananas, zahar brun, praf de chilli, otet de orez,
amidon de arorut, frunze de nasturel si fire de chives. Pacheţelele
crocante ce conţin o umplutură cremoasă de fructe de…
Read more »
Read more »
Tartine cu maioneză
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu maioneza din: franzela, maioneza, oua
firte, marar, patrunjel si unt. Ingrediente: franzelă maioneză ouă
fierte mărar pătrunjel unt Mod de preparare: Se taie franzela în felii
care se ung cu unt şi apoi cu maioneza bine legată, amestecată în
prealabil cu mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat foarte fin. Se…
Read more »
Read more »
Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi ardei
23 May 2011
O
reteta delicioasa de Roastbeef cu busuioc şi garnitură de roşii şi
ardei din: roastbeef, busuioc, rosii, ardei grasi galbeni, ardei gras
rosu, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 800 g roastbeef 4 fire busuioc 2 roşii 1 ardei graşi
galbeni 1 ardei gras roşu 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Tartine cu caşcaval
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu cascaval din: batoane de franzela, unt,
cascava si rosii. Ingrediente: batoane de franzelă unt caşcaval ras
roşii Mod de preparare: Se taie batoanele de franzelă la jumătate, întâi
pe lungime, apoi pe lăţime, şi se ung cu unt. Se acoperă cu un strat
gros de caşcaval ras şi deasupra…
Read more »
Read more »
Tartine cu branză şi costiţă
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu branza si costita din: franzela, unt,
branza topita, costita, ceapa, rosie, marar sau catravecior murat.
Ingrediente: franzelă unt brânză topită costiţă ceapă roşie (mărar sau
castravecior murat) Mod de preparare: Se taie franzela în felii care se
ung cu unt. Se aşează deasupra o felie de brânză topită, una…
Read more »
Read more »
Cocktail Amber Glow Frappe
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amber Glow Frappe din: rom alb, gin, zeama de
limeta, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl gin
3 cl zeama de limeta 1 lingurita de sirop de grenadine sifon Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza intr-un
mixer electric cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de ied cu cartofi şi maghiran
23 May 2011
O
reteta de pulpa de ied cu cartofi si maghiran din: pulpe de ied, sare,
piper, usturoi, cimbru, mustar, ulei de masline, supa de cartofi,
cartofi rosii si maghiran. Ingreediente: 2 pulpe de ied (cca 1,2 kg)
sare piper 2 căţei de usturoi 1/2 legătură cimbru 2 linguriţe muştar 3
linguri ulei de măsline 600…
Read more »
Read more »
Tartine cu afumatură
23 May 2011
O
reteta simpla de tartine cu afumatura din: paine intermediara, unt,
afumatura si cascaval. Ingrediente: pâine intermediară unt afumătură
(ceafă sau muşchi file, eventual salam bine uscat) caşcaval Mod de
preparare: Sc taie pâinea în felii, groase de un deget, şi se ung cu
unt. Se pun deasupra o felie de afumătură şi o felie…
Read more »
Read more »
Creveţi la grătar cu sos de fenicul si mere
23 May 2011
O
reteta de creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu,
ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie,
suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva
fire de chives proaspete. Ingrediente: 600 g creveţi cruzi, fără cap 1
lingură ulei de măsline sare şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri in fulgi de cartofi
23 May 2011
O
reteta simpla de ochiuri in fulgi de cartofi din: fulgi de cartofi,
lapte, unt, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: fulgi de cartofi
0,250 ml lapte 50 g unt 4 ouă 150 g caşcaval ras sare şi piper, după
gust Mod de preparare: Se pregăteşte un piure din lapte şi fulgi de
cartofi şi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan în manta afumată
23 May 2011
O
reteta de piept de curcan in manta afumata din: rosii, ceapa, boia,
piept de curcan, miere, ulei, sare, piper, kaizer afumat, miere, ulei,
sare, piper, kaizer afumat, cimbru uscat, foaie de dafin si supa de
pasare. Ingrediente: 2 roşii 1 ceapă 1/2 linguriţă boia 1 kg piept de
curcan 2 linguri miere 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Gustare ţărănească
23 May 2011
O
reteta de gustare taraneasca din: cartofi, ceapa, oua, lapte,
carnaciori picanti, marar, untura si sare. Ingrediente: 2 kg cartofi 1
ceapă 4 ouă 1 ceaşcă lapte 5 cârnăciori picanţi 1/2 legătură mărar
proaspăt untură sare Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de
coajă şi se taie în rondele ce se pun la…
Read more »
Read more »
Midii inăbuşite cu fenicul si vermut
22 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de midii inabusite cu fenicul si vermut
din: midii, fenicul, unt, ceapa, usturoi, vermut sec, patrunjel si piper
negru. Ingrediente: 2 kg midii vii 1 căpăţână mare de fenicul 25 g unt
150 g ceapă, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 175 ml vermut sec 1
lingură pătrunjel proaspăt, tocat…
Read more »
Read more »
Budincă din chifle cu branză
22 May 2011
O
reteta de budinca din chifle cu branza din: chifle, lapte, oua, zahar
pudra, branza de vaci, pesmet, zahar vanilat, stafide si 1 ou.
Ingrediente: 6 chifle 0,750 ml lapte proaspăt 2 ouă 50 g unt 25 g zahăr
pudră 500 g brânză de vaci pesmet umplutura: 250 g brânză vaci 100 g
zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Vinete cu migdale si boabe de rodie
22 May 2011
O
reteta simpla de vinete cu migdale si boabe de rodie din: vinete,
rosii, migdale, lamai, usturoi, ceapa, boabe de rodie, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 3 roşii mari 1 pahar migdale 2
lămâi 5 căţei usturoi 2 cepe 1/2 pahar ulei de măsline 2 linguri
pătrunjel verde tocat boabe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Pusser’s Painkiller
22 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pusser’s Painkiller din: pusser’s rom, sirop
de cocos, suc de ananas, suc de portocale, lamaie, menta si cirese.
Ingrediente: 4 cl Pusser’s Rom sirop de cocos suc de ananas suc de
portocale o felie de portocale o felie de lamaie un fir de menta cirese
Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Ştevie cu ceapă călită
22 May 2011
O
reteta de stevie cu ceapa calita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa,
usturoi, boia dulce, menta si sare. Ingrediente: 2 kg ştevie 200 g ulei 2
linguri pătrunjel 1 ceapă 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă boia dulce 1
lingură mentă uscată sare Mod de preparare: Frunzele de ştevie, bine
spălate şi fără codiţe, se…
Read more »
Read more »
Muhmmara
22 May 2011
O
reteta de muhmmara din: ardei iute, pesmet, miez de nuca, zahar,
chimen, ceapa, ulei de masline, sirop de rodii, suc de lamaie si sare.
Ingrediente: 16 ardei iuţi, uscaţi 5 linguriţe cu vârf pesmet 2 pahare
miez de nucă 1 lingură rasă zahăr 1 linguriţă chimen 2 cepe mici 1 pahar
ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Scoici scallop cu sos de roşii şi portocale
22 May 2011
O
reteta usoara de scoici scallop cu sos de rosii si portocale din:
scoici scallop, bulion de peste, sac de portocala, vin alb sec, otet de
vin alb, zahar pudra, piper negru, ulei de masline si frunze de busuioc.
Ingrediente: 10-14 scoici scallop, cam 250 g în total pentru sos: 225 g
roşii 50 ml…
Read more »
Read more »
Limbă de vacă
22 May 2011
O
reteta de limba de vaca din: limba de vaca, otet, usturoi, coaja de
lamaie, coaja de portocala, zahar, hel, morcovi, patrunjel verde,
telina, sare, piper, scortisoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 limbă
de vacă 4 pahare oţet 5 căţei usturoi 1 coajă de lămâie 1 coajă de
portocală 1 linguriţă rasă zahăr 1…
Read more »
Read more »
Creveţi
20 May 2011
O
reteta de creveti din: creveti, ardei iute, lamai, suc de lamaie, zeama
de portocala, usturoi, ceapa, otet, frunze de dafin, patrunjel si sare.
Ingrediente: 1 kg creveţi proaspeţi 6 ardei iuţi 2 lămâi mari 1 pahar
suc de lămâie zeama de la 0 portocală 7 căţei usturoi 1 ceapă mare 4
linguri oţet 2…
Read more »
Read more »
Chiftele crude cu migdale
20 May 2011
O
reteta de chiftele crude cu migdale din: carne macra, arpacas, ceapa,
chimen, sare, piper, rosii, ardei iute, migdale amare si unt.
Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 4 pahare arpacaş 1 ceapă mare 1
linguriţă chimen 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper 4 roşii mici 1 ardei
iute 300 g migdale amare 100 g…
Cocktail Beau Rivage
20 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Beau Rivage din: rom alb, gin, vermut sec,
vermut rosu, sirop de grenadine, suc de portocale, felii de portocale si
felii de limeta. Ingrediente: 2 l rom alb 2 cl gin 1 cl vermut sec 1 cl
vermut rosu 1 cl sirop de grenadine suc de portocale felii de
portocale…
Read more »
Read more »
Ouă cu ciuperci
20 May 2011
O
reteta simpla de oua cu ciuperci din: oua, unt, ciuperci, ceapa, sos
alb cu zeama de carne, smantana, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente: 12 ouă 100 g unt proaspăt 500 g ciuperci proaspete 1 ceapă
250 ml sos alb cu zeamă de carne 100 g smântâna 1 linguriţă pătrunjel 1
linguriţă mărar proaspăt…
Read more »
Read more »
Borş
20 May 2011
O
reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel,
varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata,
smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3
fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2
linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin 5…
Read more »
Read more »
Salată de bulgur şi peşte cu sos de lămâie
20 May 2011
O
reteta delicioasa de salata de bulgur si peste cu sos de lamaie din:
bulgur, file de peste oceanic, lamaie, castravete, ceapa verde, rosii
cherry, coriandru, patrunjel, coaja de lamaie, suc de lamaie, otet de
vin rosu, ulei de masline, mustar de dijon, usturoi, sare, piper negru
si frunze de menta. Ingrediente: 200 g bulgur…
Read more »
Read more »
Vinete cu ardei si roşii
20 May 2011
O
reteta simpla de vinete cu ardei si rosii din: vinete, rosii, ceapa,
ardei grasi, usturoi, ulei, marar, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 kg roşii 1 ceapă mare 6 ardei graşi,
diferit coloraţi 3 căţei usturoi 3 linguri ulei mărar pătrunjel sare şi
piper, după gust Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Gulaş din muşchi de bou
20 May 2011
O
reteta delicioasa de gulas din muschi de bou din: muschi de bou, ceapa
rosie, suc de rosii, cartofi, boia de ardei iute, foi de dafin, ulei
extragirgin de masline si sare. Ingrediente: 800 g muşchi de bou din
zona scapulei 1 ceapă roşie 1/2 I suc de roşii 500 g cartofi 1/2
linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Ouă răscoapte
20 May 2011
O
reteta simpla de oua rascoapte din: oua, rosii, unt, branza sarata,
sare si piper. Ingrediente: 8 ouă 500 g roşii 2 linguri unt 2 linguri
brânză sărată rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb
ouăle în apă, cât mai tari, şi după ce se decojesc se taie în rondele.
Roşiile,…
Read more »
Read more »
Omletă cu peşte
20 May 2011
O
reteta de omleta cu peste din: peste, ulei de masline, usturoi, oua,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte 8 linguri ulei de măsline
4 căţei usturoi pisat 5 ouă mărar proaspăt sare şi piper, după gust Mod
de preparare: Peştele se spală, se dezosează, se curăţă de pieliţă, se
taie în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu cartofi la cuptor
20 May 2011
O reteta delicioasa de costite de miel cu ceapa, lamaie, ulei, sare,
piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin alb dulce. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel o ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri de ulei sare piper
cimbru busuioc 600 g cartofi o cănită vin alb dulce Mod de preparare:
Costiţele de miel…
Read more »
Read more »
Cocktail Habana Moon
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Habana Moon din: rom alb, cointreau, gin si
suc de limeta. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl Cointreau 1 cl gin 2
stropi de suc de limeta Mod de preparare: Se mixeaza bine
ingredientele cu gheata in shaker, se pun doua cuburi de gheata intr-un
pahar de whisky,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa de patrunjel cu crutoane (video)
19 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara supa de patrunjel cu crutoane din:
patrunjel, apa, ulei de masline, smantana, oregano, lamaie, usturoi,
unt, paine, sare si piper. Ingrediente: patrunjel apa ulei de masline
smantana lichida oregano lamaie usturoi unt paine sare piper Mod de
preparare: Se folosesc doua legaturi mari de patrunjel, aproximativ 150…
Read more »
Read more »
Antricoate cu fructe
19 May 2011
O
reteta pur si simplu delicioasa de antricoate cu fructe din: antricoate
de vita, miez de ananas, papaia, zahar din trestie, avocado, mustar,
usturoi si sare. Ingrediente: 6 antricoate de vită 300 g miez de ananas
300 g papaia proaspătă sau din conservă 100 g zahăr din trestie de zahăr
1 avocado 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Supă de lapte
19 May 2011
O
reteta simpla de supa de lapte din: lapte dulce, unt, branza sarata,
orez, piper negru, sare si oua. Ingrediente: 300 ml lapte dulce 60 g unt
160 g brânză sărată rasă 50 g orez piper negru şi sare, după gust 2 ouă
Mod de prepadare: Laptele se fierbe şi se diluează cu trei pahare…
Read more »
Read more »
Tortillas garnisite
19 May 2011
O
reteta de tortillas garnisite din: roast beef, tortillas, ardei gras,
ceapa rosie, dovlecei, porumb fiert, sos picant, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 400 g roast beef feliat subţire 4
tortillas 1 ardei gras galben 1 ceapă roşie 2 dovlecei 150 g porumb
fiert sos picant mexican ulei extravirgin de măsline sare …
Read more »
Read more »
Salată de portocale şi curcan fript
19 May 2011
O
reteta simpla de Salată de portocale şi curcan fript din: carne de
curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sare, piper negru, frunze
de nasturel, portocale, miere, mustar cu boabe si esalota. Ingrediente:
500 g carne de curcan, fără piele, dezosată 1 lingură ulei de
floarea-soarelui 4 cepe verzi, tocate sare şi piper negru…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe in frunze de spanac
19 May 2011
O
reteta simpla de sarmalute in frunze de spanac din: carne de vita,
frunze de spanac, orez, ceapa verde, marar, unt, faina, smantana, sare,
piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg carne de vită 50 frunze mari
de spanac 100 g orez 25 fire ceapă verde 1 ceapă 1 legătură mărar
proaspăt 100 g…
Read more »
Read more »
Caesar salad cu pui afumat
19 May 2011
O
reteta simpla de Caesar salad cu pui afumat din: paine veche, salata,
piept de pui afumat, parmezan, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin,
mustar de dijon, sos tabasco, iaurt degresat, sare si piper negru.
Ingrediente: 125 g pâine veche de o zi, tăiată cubuleţe 300 g salată,
ruptă şuviţe cât o înghiţitură 200 g…
Read more »
Read more »
Tocană de berbec cu legume
19 May 2011
O
reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste
de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii,
marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne macră de
berbec 500 g coaste de berbec 3 morcovi 3 fire praz 3 cepe 1 ţelină 200 g
unt 100…
Read more »
Read more »
Aluat cu ceafă afumată
19 May 2011
O
reteta simpla de aluat cu ceafa afumata din: ceafa afumat, faina alba,
lapte, oua, sare si piper. Ingrediente: 10 felii ceafă afumată 8 linguri
faină albă 2 căni lapte proaspăt 4 ouă sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se fierb în apă, la foc mic, feliile de carne, câteva minute.
Se scot,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui cu ciuperci si mamaliga (video)
19 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui cu ciuperci si mamaliga din:
piept de pui, prosciutto, ciuperci, telina, usturoi, praz, mamaliga,
smantana, parmezan, vin alb, busuioc, oregano, sare si piper.
Ingrediente: piept de pui prosciutto ciuperci telina usturoi praz
mamaliga smantana parmezan vin alb busuioc oregano sare piper Mod de
preparare: Se ia…
Read more »
Read more »
Cocktail Finndinghi
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Finndinghi din: rom brun, lichior de cocos,
suc de maracuja, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 2 cl rom
brun 2 cl lichior Malibu Coconut (lichior de cocos) 1 cl suc de
maracuja 1 strop de zeama de lamaie suc de ananas Mod de preparare:
Mixam bine…
Read more »
Read more »
Budincă cu migdale
19 May 2011
O
reteta simpla de budinca cu migdale din: unt, zahar farin, migdale
dulci, suc de portocale, oua, galbenusuri, smantana si sare.
Ingrediente: 125 g unt 150 g zahăr farin 250 g migdale dulci 1 lingură
suc de portocale 2 ouă 2 gălbenuşuri 5 linguri smântână sare Mod de
preparare: Se amestecă, până se obţine o…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu rodie
19 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de rata cu rodie din: piept de
rata, hasme, vin rosu, supa de pui, boabe de rodie, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g piept de
raţă 5 haşme 1 pahar de vin roşu 1 cană de supă de pui 1 cană de…
Read more »
Read more »
Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci
19 May 2011
O
reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata,
muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de
arahide si sare. Ingrediente: 1 raţă 1 cutie cu muguri de bambus 200 g
ciuperci pleurotus sos de soia 1 lingură de făină de porumb ulei de
arahide sare …
Read more »
Read more »
Spată de miel
19 May 2011
O
reteta de spata de miel din: spata de miel, suc de lamaie, suc de
portocale, unt, rosii, foaie dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg
spată de miel sucul de la 2 lămâi sucul de la 1 portocală 1 ceşcuţă unt
proaspăt 1 kg roşii bine coapte 1 foaie dafin sare şi piper, după…
Read more »
Read more »
Carne cu platanos
19 May 2011
O
reteta de carne cu platanos din: carne de bou, pulpa de rosii, lime,
vin alb sec, usturoi, ceapa, oregano, foi de dafin, seminte de chimen,
platanos, sare si piper. Platanos (banane verzi) sunt folosite foarte
mult în toată zona Caraibilor; prăjite rondele ca în acest caz,
înlocuiesc excelent cartofii prăjiţi pai. Ingrediente: 600 g…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel
19 May 2011
O
reteta delicioasa de Salată de roşii cu kiwi, ciuperci si năsturel din:
frunze de nasturel, kiwi, ciuperci, rosii, otet de vin rosu, sare,
piper negru si ulei de masline. Ingrediente: 125 g frunze de năsturel 2
fructe de kiwi, curăţate de coajă şi tăiate felii cât mai subţiri 125 g
ciuperci, de exemplu ghebe,…
Read more »
Read more »
Tortillas
19 May 2011
Tortillas sunt clătite subţiri preparate din făină de porumb,
foarte folosite în bucătăria mexicană şi în general în toată America
Centrală. Consumate în loc de pâine, se pot păstra şi o săptămână într-o
cutie închisă ermetic: va fi de ajuns să le încălziţi puţin în cuptor
înainte de a le aduce la…
Read more »
Read more »
Cocktail Jo’s Finest
19 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jo’s Finest din: bols triple sec, sirop de
grenadine, rom jamaica, suc de portocale, zeama de lamaie, suc de
ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Bols Triple Sec 2 cl sirop
de grenadine 6 cl rom jamaica 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie
4 cl…
Read more »
Read more »
Salată de andive, pere şi Roquefort
19 May 2011
O
reteta de salata de andive, pere si branza Roquefort din: miez de nuca,
pere, andive, branza roquefort, miere, mustar de dijon si otet de vin
alb sau de cidru. Ingrediente: 24 g jumătăţi de miez de nucă 2 pere 3
andive 80 g brânză Roquefort pentru sos: 1 linguriţă miere limpede 1
linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe din carne de miel
19 May 2011
O
reteta de sarmalute din carne de miel din: carne de miel fara os, foi
de vita de vie, orez, ceapa verde, marar, zeama de lamaie, smantana,
unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 40 foi de
viţă-de-vie 100 g orez 30 fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspăt
zeama…
Read more »
Read more »
Salată de fructe de mare şi paste
19 May 2011
O
reteta simpla de salata de fructe de mare si paste din: midii
proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti,
usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75
ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum
ar fi fusilli…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant, sofran şi coriandru
19 May 2011
O
reteta de Pui cu sos picant, sofran şi coriandru dinŞ pui, unt, ceapa,
usturoi, supa, sofran, faina, lamaie, coriandru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui 150 g unt 2 cepe 3 căţei usturoi 1 l supă 1
linguriţă rasă şofran 2 linguri faină 1 lămâie mare coriandru sare şi
piper, după gust Mod de…
Pui cu nucă de cocos
18 May 2011
O
reteta de pui cu nuca de cocos din: nuci de cocos, pui, scortisoara,
ceapa, unt, ienibahar, cuisoare, sare si piper. Ingrediente: 2 nuci de
cocos 2 pui 5 linguriţe scorţişoară 4 cepe 4 linguri unt ienibahar
cuişoare sare şi piper, după gust Mod de preparare: Nuca de cocos se dă
prin râzătoare, se amestecă…
Read more »
Read more »
Friptură în două culori
18 May 2011
O
reteta simpla de friptura in doua culori din: friptura de vita, orez,
fasole verde, rosii, ardei iute, ceapa alba, vin alb sec, supa de
legume, unt, usturoi, chimen si sare. Ingrediente: 250 g friptură de
vită pregătită în prealabil 300 g orez fiert la aburi 300 g fasolică
verde 4 roşii bine coapte 1…
Read more »
Read more »
Miel cu prune uscate
18 May 2011
O
reteta de miel cu prune uscate din: carne de miel, prune uscate, ulei,
piper alb, sofra, ceapa si sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g
prune uscate, fară sâmburi 1 pahar ulei 1 linguriţă piper alb pisat 1
vârf de cuţit cu şofran 3 cepe tăiate mărunt sare Mod de preparare:
Carnea…
Read more »
Read more »
Cocktail Davis
18 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Davis din: rom brun, suc de limeta, sirop de
zmeura, vermut rosu, sifon si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 6 cl suc
de limeta 1 cl sirop de zmeura 3 cl vermut rosu sifon zahar Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu gheata ingredientele alcoolice si sucurile
de…
Read more »
Read more »
Tartine
18 May 2011
O
reteta de tartine din: paine intermediara, branza de oaie, mustar, unt,
patrunjel, bere si piper alb macinat. Ingrediente: 6 felii pâine
intermediară 500 g brânză de oaie 1 lingură muştar 100 g unt topit 1
legătură pătrunjel proaspăt 1/2 pahar cu bere piper alb măcinat Mod de
preparare: Se rade brânza, se topeşte într-o…
Read more »
Read more »
Iepure aromat
18 May 2011
O
reteta delicioasa de iepure aromat din: iepure, morcovi, telina, ceapa,
faina, ulei extravirgin de masline, unt, vin rosu, vin alb sec, otet
din vin alb, vin alb sec, foi de dafin, usturoi, salvie, rozmarin,
oregano, felii de mamaliga si sare. Ingrediente: 1 iepure sălbatic 2
morcovi 1 tulpină de ţelină 2 cepe albe 80…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi şi pepene roşu
18 May 2011
O
reteta simpla de salata de castraveti si pepene rosu din: pepene rosu,
castravete, masline, branza feta, iaurt degresat, marar, sare, piper
negru, marar si paine integrala. Ingrediente: 700 g pepene roşu 1/2
castravete 40 g măsline păstrate în saramură, scurse pentru sos: 25 g
brânză feta, clătită şi scursă 3 linguri iaurt degresat 1…
Read more »
Read more »
Tacos cu carne şi pecorino
18 May 2011
O
reteta simpla de tacos cu carne si pecorino din: tortillas, frunze de
salata, pecorino, carnati, pulpa de vita, rosii, fasole rosie, ceapa
alba, usturoi, ardei gras verde, praf de ardei iute, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 8 tortillas 8 frunze de
salată 150 g pecorino (brânză veche de oaie) 150…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu sos de ceapa si usturoi verde
17 May 2011
O
reteta de pulpe de pui cu sos de ceapa cu usturoi verde din: pulpe
superioare de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii, bulion, sare si
piper. Ingrediente: 7 pulpe superioare de pui 2 legaturi ceapa verde 2
legaturi usturoi verde 1/2 cutie rosii decojite 3-4 linguri bulion sare
piper Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Cocktail Bolero
17 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bolero din: rom alb, vermut rosu si calvados
Ingrediente: 2,5 rom alb 2 cl vermut rosu 2,5 cl Calvados Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata intr-un shaker, apoi
se toarna bautura printr-o strecuratoare de bar intr-o cupa de cocktail
racita anterior.
Read more »
Read more »
Salată de tăiţei cu legume în stil chinezesc
17 May 2011
O
reteta de salata de taitei cu legume in stil chinezesc din: taitei cu
ou, ulei de floarea soarelui, ardei iute, usturoi, ghimbir, citronella,
morcovi, ardei gras, porumb, mazare, salata chinezeasca, sos de soia,
ulei de susan, frunze de coriandru si alune sarate. Ingrediente: 100 g
tăiţei cu ou subţiri 2 linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta dulce cu ricotta si ciocolata (video)
17 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara tarta dulce cu ricotta si ciocolata
din: faina, unt, ciocolata, lamaie, oua, mascarpone, ricotta si esenta
de rom. Ingrediente: faina unt ciocolata lamaie oua mascarpone ricotta
esenta rom, vanilie Mod de preparare: Prima oara se face aluatul: se
pune intr-un bol faina (cam 450 de grame), apoi se…
Read more »
Read more »
Cocktail Adios Amigos
17 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Adios Amigos din: rom alb, lime juice, vermut
sec, brandy si gin. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Lime Juice 1 cl
vermut sec 1 cl brandy 1 cl gin Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu gheata intr-un shaker. Apoi se toarna bautura intr-o
cupa de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă în sos de iaurt
17 May 2011
O
reteta simpla de tocanita in sos de iaurt din: pulpa de vita, iaurt,
supa de legume, galbenus, ceapa rosii, lamaie, patrunjel, salata, sare
si piper negru. Ingrediente: 600 g pulpă de vită 250 g iaurt 1 l supă de
legume 1 gălbenuş 2 cepe roşii 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel salată
sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi copţi cu sos de iaurt şi cumin
17 May 2011
O
reteta simpla de salata de cartofi copti cu sos de iaurt si cumin din:
ulei de masline, sare, piper negru, cartofi, frunze de salata, cumin,
suc de lamaie si iaurt semidegresat. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline sare şi piper negru 4 cartofi mici pentru copt, bine spălaţi 125
g frunze de diferite soiuri…
Read more »
Read more »
Roast beef aromatizat cu manatarci
17 May 2011
O
reteta de Roast beef aromatizat cu manatarci din: roast beef,
manatarci, vin alb sec, supa de carne, usturoi, rozmarin, salvie,
catusnica, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente: 600 g roast beef 400 g mânătărci proaspete 1/2 pahar de vin
alb sec 1/2 cană de supă de carne 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de porc cu sos de soia (video)
17 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara muschi de porc cu sos de soia din:
muschi de porc, sos de soia, ghimbir, sake, dashi, mustar si ceapa
verde. Ingrediente: muschi de porc sos soia ghimbir mustar sake dashi
ceapa verde Mod de preparare: Se ia un piept de porc de 200 de grame
si…
Read more »
Read more »
Chifteluţe în vas de lut
17 May 2011
O
reteta de chiftelute in vas de lut din: pulpa de vitel tocata, naut,
pulpa de rosii, dovlecei, ceapa, chifla, lapte, patrunjel, ou, usturoi,
faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente:
400 g pulpă de vitei, tocată 400 g năut fiert 1/2 l pulpă de roşii 2
dovlecei verzi 1 ceapă albă…
Read more »
Read more »
Pui inăbuşit cu ghimbir
17 May 2011
O
reteta simpla de pui inabusit cu ghimbir din: pui, ghimbir, piper,
sare, bicarbonat, coniac si ulei de susan. Ingrediente: 3 pui mici 2
linguri rădăcină ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguriţe sare 1 linguriţă
bicarbonat 2 linguri coniac 2 linguri ulei de susan Mod de preparare: Se
curăţă puii, se spală şi se freacă…
Read more »
Read more »
Clătite cu cartofi si mere
17 May 2011
O
reteta simpla de clatite cu cartofi si mere din: cartofi, mere,
slanina, margarina, ceapa si salam. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg mere
200 g slănină 5 linguri margarină 3 cepe 500 g salam Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se taie în cuburi şi se fierb în apă clocotită cu
puţină sare. După…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose Hall
17 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rose Hall din: rom brun, lichior de banane,
zeama de lamaie, suc de portocale, felii de portocale si cirese.
Ingrediente: 3 cl rom brun 1,5 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 3
lingurite de zeama de lamaie suc de portocalae felii de portocale
cirese Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »
Read more »
Creveti înabuşiţi
17 May 2011
O
reteta simpla de creveti inabusiti din: creveti, carne grasa de porc,
castane, ulei de arahide, oua, sare, bicarbonat, faina, vin, ghimbir si
piper. Ingrediente: 500 g creveţi 100 g carne grasă de porc 200 g
castane comestibile 9 linguri ulei de arahide 2 ouă 1 linguriţă sare 1
linguriţă rasă bicarbonat 2 linguri faină…
Read more »
Read more »
Salată de quinoa cu fructe uscate
17 May 2011
O
reteta de Salată de quinoa cu fructe uscate din: boabe de quinoa, sare,
piper negru, seminte de pin, telina, ceapa rosie, ardei gras, fructe de
merisor, stafide, coriandru, cumin, suc de lamaie, boia si patrunjel.
Ingrediente: 180 g boabe de quinoa sare şi piper negru 2 linguri seminţe
de pin 1 tijă de ţelină,…
Read more »
Read more »
Praz marinat
17 May 2011
O
reteta de praz marinat din: praz, sare, piper negru, ulei de masline
extravirgin, otet de vin alb, mustar cu boabe, chives, patrunjel si
tarhon. O salată simplă, preparată cu un sos de verdeţuri aromate şi
muştar, care poate fi servită fie ca aperitiv, fie ca garnitură la o
friptură. Ingrediente: 8 fire de praz…
Read more »
Read more »
Porc cu castraveţi
17 May 2011
O
reteta simpla de porc cu castraveti din: file de porc, vin, castravete,
ulei, zahar pudra, sare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 250
g file porc 1 lingură vin 1 castravete mic 4 linguri ulei zahăr pudră
sare sos soia ulei de susan Mod de preparare: Se taie carnea în felii
cât…
Read more »
Read more »
Ruladă învelită în pâine
17 May 2011
O
reteta simpla de rulada invelita in paine din: pulpa de vita, oua,
chifla, parmezan, faina, ulei extravirgin de masline, suc de lamaie,
telina, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 800 g pulpă de vită,
tocată 2 ouă 1 chiflă 1 baghetă 80 g parmezan ras 60 g făină 10 linguri
de ulei extravirgin de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc crocantă
17 May 2011
O
reteta simpla de friptura de porc crocanta din: carne de porc, untura
de porc, ceapa, bureti, ulei de arahide, sos de soia, otet din vin,
faina, ghimbir, usturoi si bicarbonat. Ingrediente: 500 g carne de porc
125 g untură de porc 1 ceapă mică 1 lingură bureţi uscaţi 2 – 1/2 ceşti
ulei de…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac, feta si bacon
17 May 2011
O
reteta de paste cu spanac, feta si bacon din: paste, ulei de masline,
bacon, ceapa, spanac, sos de ardei iute si branza de feta. Ingrediente:
400g de paste 60 ml ulei de masline 250 g bacon, taiat marunt doua cepe
medii, taiate felii 400 g de spanac 30-60 ml de sos de ardei iute…
Read more »
Read more »
Ouă cu ceapa verde
17 May 2011
O
reteta simpla de oua cu ceapa verde din: oua, branza, ceapa, unt,
patrunjel si sare. Ingrediente: 5 ouă 300 g brânză 3 legături ceapă 50 g
unt 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se taie mărunt ceapa şi
se amestecă bine cu branza făramiţată şi pătrunjelul tocat fin. Se
împarte pasta obţinută în…
Read more »
Read more »
Cuburi de carne cu mazare verde
17 May 2011
O
reteta delicioasa de cuburi de carne cu mazare verde din: carne de porc
cu slanina, mazare, untura de porc, sare, vegeta, piper, praz, albus,
ghimbir, malai, vin si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de porc
cu slănină 1 kg mazăre păstăi 1 cană untură de porc 25 g morcovi 1
linguriţă rasă…
Read more »
Read more »
Frigarui din hamburgeri
16 May 2011
O
reteta simpla de frigarui din hamburgeri din: pulpa de vita, carnati,
pancetta, branza gruyere, miez de salata, castravete, telina, patrunjel,
hasma, cartofi prajiti si ketchup. Ingrediente: 400 g pulpă de vită,
tocată 150 g cârnaţi 20 g pancetta 4 felioare de brânză gruyere miezul a
4 salate 6 roşii cherry 4 felioare de castravete…
Read more »
Read more »
Salată de spanac şi mere
16 May 2011
O
reteta simpla de salata de spanac cu mere din: usturoi, paine
integrala, frunze de spanac, mere rosii, amestec de chives, menta si
patrunjel, suc de mere, mustar, otet de cidru, sare si piper negru.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi, cu coajă 2 felii de pâine integrală,
fără coajă 100 g frunze de spanac tânăr…
Read more »
Read more »
Cocktail Centenario
16 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Centenario din: rom brun, rom alb, tia maria,
curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de limeta, portocala si
cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 1 cl Tia Maria 1 cl
Curacao Triple Sec 2 cl sirop de grenadine 3 picaturi de suc de limeta
o…
Castraveţi umpluţi cu carne de porc
16 May 2011
O
reteta simpla de castraveti umpluti cu carne de porc din: castraveti,
carne de porc, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir si un
praf de bicarbonat. Ingrediente: 450 g castraveţi fragezi 200 g carne de
porc tocată 3 linguriţe sos de soia 1 linguriţă rasă sare 1 ou 3
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Fasole verde si ţelină cu sos
16 May 2011
O
reteta de fasole verde si telina cu sos din: telina, fasole verde, ulei
de masline sau nuca, ulei de susan, ardei iute, usturoi, ghimbir,
miere, sos de soia, otet de cidru sau vin si frunze proaspete de
coriandru. Ingrediente: 250 g ţelină, tăiată beţişoare 300 g fasole
verde pentru sos: 1 lingură ulei de…
Read more »
Read more »
Vinete cu iaurt
16 May 2011
O
reteta simpla de vinete cu iaurt din: vinete, tahin, suc de lamaie, suc
de portocala, iaurt, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 6
linguriţe tahi sucul de la 2 lămâi sucul de la o jumătate de portocală 2
pahare iaurt (sau smântână) 6 linguri ulei de măsline sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe delicate
16 May 2011
O
reteta simpla de chiftelute delicate din: pulpa de vita, cartofi, ou,
chifla, lapte, ceapa alba, unt, ulei de arahide, rozmarin, sare si piper
negru. Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 500 g cartofi noi 1 ou 1
chiflă 1/2 pahar de lapte 2 cepe albe 50 g unt ulei de arahide pentru
prăjit…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu iaurt
16 May 2011
O
reteta simpla de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, iaurt, usturoi, menta
si sare. Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 pahar iaurt 3 căţei usturoi 1
linguriţă mentă proaspătă sare Mod de preparare: Dovlecei se curăţă, se
taie felii şi se prăjesc în ulei. Se lasă la scurs. Se amestecă
usturoiul pisat, menta tocată fin, iaurtul…
Read more »
Read more »
Salată de varză si morcovi cu sos picant de iaurt
16 May 2011
O
reteta de salata de varza si morcovi cu sos picant de iaurt din: varza
alba, morcovi, iaurt degresat, ceapa rosie, ardei iute verde, coriandru,
sos de menta, sare, zahar, cumin si boia. Ingrediente: 125 g varză albă
tăiată fideluţă 125 g morcovi raşi pentru sos: 125 g iaurt degresat 1
lingură ceapă roşie, tocată…
Read more »
Read more »
Bulete din carne cu ouă
16 May 2011
O
reteta simpla de bulete din carne cu oua din: carne de vita, arpacas,
ceapa, oua, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg carne de vită 6
pahare arpacaş fin 2 cepe mijlocii 14 ouă fierte, tăiate în patru sare
şi piper, după gust chimen Mod de preparare: Carnea se trece de două ori
prin…
Read more »
Read more »
Chiftele în sos cremos
16 May 2011
O
reteta simpla de chiftele in sos cremos din: carne tocata, iaurt, ceapa
rosie, chifla, lapte, vin alb sec, ou, frunze de menta, oregano, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne
mixtă, tocată 300 g iaurt gros 2 cepe roşii 1 chiflă mică 1/2 pahar de
lapte 1/2 pahar de…
Read more »
Read more »
Bame cu roşii
16 May 2011
O
reteta de bame cu rosii din: rosii, bame, lamaie, coriandru uscat si
verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
roşii 500 g bame verzi 3 lămâi 1 legătură coriandru uscat 1 legătură
coriandru verde 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 ceaşcă ulei de măsline sare şi
piper, după gust…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu usturoi şi ghimbir
16 May 2011
O
reteta simpla de salata de legume cu usturoi si ghimbir din: broccoli,
varza, ceapa verde, mazare, usturoi, ghimbir, zahar brun si sos de
peste. Ingrediente: 150 g broccoli 150 g varză pak choi 50 g ceapă verde
100 g mazăre dulce 1 căţel de usturoi mic, zdrobit 1 linguriţă ghimbir,
ras fin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Chocolate Coco
16 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Chocolate Coco din: rom brun, lichior de
cocos, zeama de lamaie, suc de ananas, sirop de ciocolata si lamaie.
Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl lichior de Malibu Cononut (lichior de
cocos) 2 cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas 2 cl sirop de ciocolata o
felie…
Read more »
Read more »
Vinete bătute
16 May 2011
O
reteta simpla de vinete batute din: vinete, ulei de masline, usc de
lamaie, usturoi si sare. Ingrediente: 1 kg vinete 2 pahare de ulei
măsline 1 pahar suc de lămâie 2 căţei usturoi pisat sare Mod de
preparare: Se spală vinetele şi se curăţă dc coajă şi cotor. Se taie în
felii subţiri, se…
Read more »
Read more »
Delicioase chifteluţe cu legume
16 May 2011
O
reteta simpla de delicioase chiftelute cu legume din: pulpa de vita,
morcovi, dovlecei, iaurt, supa de legume, ou, lamai, chifla, lapte,
parmezan, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g pulpă de
vită, tocată 200 g morcovi 200 g dovlecei verzi 200 g iaurt natur 1,5 1
supă de legume 1 ou 2 lămâi…
Read more »
Read more »
Sos pentru salate, fără grăsimi
16 May 2011
Intr-un
blender se pun 175 g brânză proaspătă degresată, 1 linguriţă otet de
tarhon, o ceapă verde, 1/2 lingură chives tocate şi 2 linguri frunze
de pătrunjel, busuioc sau coriandru şi se amestecă. Se sărează după
gust. Se poate ţine în frigider 3 zile, iar în cazul în care se
îngroaşă între timp, se va…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tortellini cu sos pesto (video)
16 May 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara trotellini cu sos pesto din:
tortellini, parmezan, patrunjel si sos pesto. Ingrediente: tortellini
parmezan patrunjel sos pesto Mod de preparare: Se pun tortellini la
fiert, in apa clocotita, iar intre timp se rade parmezan, pentru a fi
pregatit la final. Pastele trebuie fierte mai mult daca…
Read more »
Read more »
Cocktail Colt Cruiser
16 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Colt Cruiser din: rom alb, lichior de banane,
amaretto, zeama de lamaie, limonada si limeta. Ingrediente: 2 cl rom
alb 1 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 1 cl Amaretto 2 cl zeama
de lamaie limonada o felie de limeta Mod de preparare: Cu exceptia
limonadei, ingredientele se…
Read more »
Read more »
Salată de lăptuci cu muştar
16 May 2011
O
reteta simpla de salata de laptuci cu mustar din: laptuci, ulei,
lamaie, mustar, marar si sare. Ingrediente: 5 lăptuci 4 linguri ulei 1
lămâie mică 2 linguri muştar 1 legătură mărar proaspăt sare, după gust
Mod de preparare: Lăptucile se spală bine cu apă rece şi se lasă la
scurs. Intr-o salatieră se amestecă…
Read more »
Read more »
Chiftele din pulpă tocată de vită
16 May 2011
O
reteta simpla de chiftele din pulpa tocata de vita din: pulpa tocata de
vita, carnati, mortadella, oua, parmezan, usturoi, chifla, patrunjel,
nucsoara, ulei de floarea soarelui, lapte, sare si piper negru.
Ingrediente: 400 g pulpă tocată de vită 100 g cârnaţi 100 g mortadella 2
ouă 60 g parmezan ras 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Salată verde cu castraveţi si smantană
16 May 2011
O
reteta simpla de salata verde cu castraveti si smantana din: salata
verde, castraveti, lamaie, smantana, ceapa verde, marar, zahar si sare.
Ingrediente: 4 salate verzi 4 castraveţi 1 lămâie 8 linguri smântană 12
fire ceapă verde 1 legătură mărar proaspat un vârf de cuţit de zahăr
sare Mod de preparare: Se spală frunzele de…
Read more »
Read more »
Ratatouille în stil chinezesc
16 May 2011
O
reteta delicioasa de Ratatouille în stil chinezesc din: dovlecei,
vinete, ciuperci, rosii, castane de apa, sos de fasole neagra, sos
hoisin, sos tabasco si otet alb sau rosu. Ingrediente: 125 g dovlecei
125 g vinete 125 g ciuperci cum ar fi ghebe, urechi de lemn sau râşcove
125 g roşii, descojite, fără seminţe şi…
Read more »
Read more »
Pilaf de dovlecei cu smantana
16 May 2011
O
reteta simpla de pilaf de dovlecei cu smantana din: dovlecei, orez,
unt, smantana, faina, zeama de carne, lapte, marar, patrunjel, sare si
piper alb. Ingrediente: 6 dovlecei 100 g orez 200 g unt 250 g smântână 1
linguriţă făină 1 l zeamă de carne 1/2 pahar lapte 1 legătură mărar
proaspăt 1 legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de pui
16 May 2011
O reteta gustoasa de salata de pui din: taitei de casa, rosii, ardei
gras, ceapa, susan, pipet de pui, morcov, ulei de masline, otet
aromatic, busuioc, sare, vin, piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g
tăiţei de casa 3-4 roşioare 1 ardei gras o ceapă albă 50 g susan 400 g
piept de pui sau…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribi Cassis
16 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caribi Cassis din: rom alb, creme de cassis,
zeama de lamaie, suc de portocale si fructe de padure. Ingrediente: 2 cl
rom alb 4 cl Creme de Cassis 2 cl zeama de lamaie 12 cl suc de
portocale fructe de padure Mod de preparare: Turnam Creme de Cassis
intr-un…
Read more »
Read more »
Mix grill de pui
16 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de mix grill de pui din: piept de pui,
ciocanele de pui, ceapa, piper, rozmarin, cimbru si usturoi.
Ingrediente: 800 g piept depui un kilogram pulpite de pui dezosate 800 g
ciocănele de pui 1-2 cepe piper rozmarin cimbru usturoi grăsime pentri
uns grătarul Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Rulada de pui umpluta cu dovlecei
16 May 2011
O reteta gustoasa de rulada de pui umpluta cu dovlecei, ceapa, oua,
paine, sare, piper, smantana, pesmet, unt si verdeata. Ingrediente: 800 g
carne tocată de pui 2-3 cepe 2-3 ouă miezul de la 1-2 felii de pâine 4
dovlecei cu coaja verde sare piper o cutie smântână 4 linguri pesmet unt
verdeaţă pentru…
Read more »
Read more »
Choux cu frisca si dulceata
16 May 2011
O reteta delicioasa de choux cu frisca, faina, oua, apa, ulei, frisca,
zahar vanilat, dulceata si menta. Ingrediente aluat: 125 g făină 3 ouă
200 ml apă 75 ml ulei Ingrediente umplutură: 400 g frişcă 1-2 plicuri
zahăr vanilat dulceaţă de fructe de pădure 3 frunzuliţe de mentă Mod
de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Ecleruri cu crema de ness si glazura de cappucino
15 May 2011
O reteta delicioasa de ecleruri cu crema de ness si glazura de
cappucino din: ulei, faina, oua, praf de copt, mess, lapte, zahar
vanilat, unt, cappucino si ciocolata alba. Ingrediente aluat: 75 ml ulei
200 ml apă 125 g făină 3 ouă un praf de copt Ingrediente crema: 3 ouă o
lingură ness 4…
Read more »
Read more »
Pulpa umpluta cu ficat
15 May 2011
O reteta gustoasa de pulpa umpluta cu ficat de pasare, ceapa, usturoi,
marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin alb dulce,
dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel
500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legături ceapă 1-2 legături usturoi o
legătură mărar 2 ouă…
Read more »
Read more »
Costite de miel
15 May 2011
O reteta gustoasa de costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, boia
iute, rozmarin, usturoi, vin alb si leustean. Ingrediente: 1,500 kg
costiţe miel 3-4 linguri ulei sare cimbru rozmain boia iute piper roşu
şi alb zdrobit o căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt un
pahar vin alb demisec frunze leuştean …
Read more »
Read more »
Oua umplute
15 May 2011
O reteta delicioasa de oua umplute cu pate de ficat, sare, piper,
mustar cu hrean, smantana, maioneza, marar, crema de branza, zeama de
lamaie, rosii, patrunjel, ceapa verde si masline. Ingrediente: 6 ouă o
cutie pate de ficat sare piper 1-2 linguriţe muştar cu hrean 2 linguriţe
smântână 2-3 linguriţe maioneză o legătură mărar…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc cu sos de ananas
15 May 2011
O reteta gustoasa de muschiulet de porc cu sos de ananas, vin rose,
ulei de masline, masline verzi, sare, piper, unt, rozmarin, patrunjel si
usturoi. Ingrediente: 800 g muşchiuleţ porc 1 ananas sau o cutie compot
de ananas 1 pahar vin rose 3-4 linguri ulei de măsline 300 g măsline
verzi sare piper un…
Read more »
Read more »
Cosulete cu ciuperci si maioneza
15 May 2011
O reteta delicioasa de cosulete cu ciuperci , sare, piper, oua, piept
de pui si patrunjel. Ingrediente: foaie aluat franţuzesc 300 g ciuperci
din conservă sare piper 2 ouă un piept de pui 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Se dezgheaţă aluatul, se întinde cu sucitorul pe planşetă
şi, cu un pahar, potrivit,…
Read more »
Read more »
Salau la cuptor cu sos de rosii
15 May 2011
O reteta delicioasa de salau la cuptor cu sos de rosii, ulei de
masline, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, piper boabe, bulion si
sare. Ingrediente: un şalău de 1,5 kg 3 linguri ulei de măsline un pahar
vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de…
Ruladă de porc cu garnitură de cartofi
15 May 2011
O reteta gustoasa de rulada de porc din: muschi de porc, cartofi,
usturoi, praz, piper, rozmarin, unt, telina, pesmet, anason si marar.
Ingrediente: un kilogram muşchi de porc 4- 3-4 căţei de usturoi 2 fire
praz piper rozmarin 50 g unt o ţelină 2-3 linguri pesmet sare
Ingrediente garnitură: cartofi frunze anason o legătură…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Saltimboca alla romana (video)
15 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara Saltimboca alla romana din: muschi
de vita, ciuperci, salvie, prosciutto crudo, rosii chetty, unt, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ciuperci salvie prosciutto
crudo rosii cherry unt vin alb sare piper Mod de preparare: Muschiul
de vita se bate, apoi se sareaza si se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de praz
15 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de chiftele de praz, faina, margarina,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg de praz nu prea gros 2 linguri de făină 1
lingură de margarină 1 cană de ulei pentru prăjit sare Mod de
preparare: Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie bastonaşe şi se
fierbe în…
Read more »
Read more »
Scrumbie pe pat de fenicul
15 May 2011
O reteta delicioasa de scrumbie pe pat de fenicul, ulei, otet, sare,
piper,ceapa, usturoi, vin, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 1,5 kg
scrumbie 3 linguri ulei 2 linguri oţet sare piper un fenicul 1-2 cepe o
căpăţână usturoi un pahar vin pătrunjel o lămâie Mod de preparare: Se
curăţă peştele, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Parjoale din cartofi cu verdeata
15 May 2011
O reteta delicioasa de parjoale din cartofi, verdeata, ceapa verde,
marar, sare, pesmet, ulei si margarina. Ingrediente: 800 g cartofi 2-3
legături ceapă verde 2 legături mărar sare 150 g pesmet ulei pentru
prăjit 50 g margarină Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să
fiarbă într-o oală cu apă cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Bushranger
14 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bushranger din: rom brun, dubonnet, angostura
amaruie, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl
Dubonnet 3 stropi de Angostura amaruie sifon o felie de lamaie Mod de
preparare: Amestecam romul cu Dubonne si Angostura in paharul pentru
bauturi lungi cu gheata si completam…
Read more »
Read more »
Salată cu varză de Bruxelles
14 May 2011
O
reteta simpla de salata cu varza de Bruxelles din: varza de bruxelles,
mar, morcov, tije de telina, coriandru, curmale, smantana, ulei de
masline, coaja si suc de portocale, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
225 g varză de Bruxelles măr pentru desert 125 g morcov, ras 3 tije de
ţelină, tocate linguri coriandru, proaspăt…
Read more »
Read more »
Sufleu de vinete cu pangasius
14 May 2011
O reteta delicioasa de sufleu de vinete cu pangasius, rosii decojite,
ceapa, ulei, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 1
cutie de roşii decojite 1 ceapă 5 linguri de ulei 200 g caşcaval
câteva fire de pătrunjel 6 bucăţi de file de pangasius sare piper Mod de
preparare: Se spală vinetele, apoi…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu slănină şi legume
14 May 2011
O
reteta de muschid e vita cu slanina si legume din: muschi de vita,
slanina, unt, tulpina de telina, morcov, patrunjel, salvie, rozmarin,
ulei extravirgin de masline, vin alb sec, sare si piper negru.
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 30 g slănină 20 g unt 1 tulpină de
telină 1 morcov 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia I
14 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bahia I din: rom alb, suc de ananas, crema de
cocos si felii de portocale. Ingrediente: 6 cl rom alb 12 cl de suc de
ananas 2 lingurite de crema de cocos felii de portocale Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza rapid cu gheata zdrobita in mixer,
si se…
Read more »
Read more »
Piepţi de porumbel prăjiţi cu afine
14 May 2011
O
reteta delicioasa de piepti de porumbel prajiti cu afine din: ulei de
masline, piept de porumbel, afine, frunze de salata, verdeturi, otet de
zmeura, suc de lamaie, mustar cu boabe, sare si piper negru.
Ingrediente: 1-1/2 lingură ulei de măsline 8 piepţi de porumbel, fără
piele 175 g afine, decongelate, dacă erau congelate 150…
Read more »
Read more »
Ossobuco milanez
14 May 2011
O
reteta simpla de ossobuco milanez din: rasoul cu oas, unt, faina, vin
alb sec, supa de carne, patrunjel, lamaie, usturoi si piper negru.
Ingrediente: 4 bucăţi de ossobuco (rasol cu os) groase de 2 cm 30 g unt
făină 1/2 pahar de vin alb sec 1 dl supă de carne 1 legătură de
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Lasagna quatro formaggi
14 May 2011
O
reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval,
gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline.
Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 200 g de mozzarella 200 g
caşcaval 150 g de gorgonzola 150 g camembert (brânză cu mucegai) 250 g
de smântână o legătură de pătrunjel (opţional) 4 linguri de…
Read more »
Read more »
File de crap cu garnitura de legume
14 May 2011
O reteta delicioasa de file de crap cu legume: ardei gras rosu,
castraveti, praz, morcovi, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 6 bucăţi de file de crap de 7-8 cm 2 ardei graşi roşii 3
castraveţi 3 fire de praz 3 morcovi 5 linguri de ulei de măsline 1
lămâie sare piper…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si fructe de mare
14 May 2011
O reteta delicioasa de orez cu legume si fructe de mare: mazare, ceapa
verde, morcov, gamberi, calamar, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 2 căni de orez cu bobul lung 50 g de mazăre 1 legătură de
ceapă verde 1 morcov 100 g gamberi 100 g calamari 3 linguri de ulei de
măsline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ratatoui in foietaj (video)
14 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara ratatoui in foietaj din: ceapa,
vinete, ardei, sos de rosii, usturoi, cimbru, dovlecel verde, foietaj,
ou, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 30 grame ceapa 50 grame
vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50
grame dovlecel verde 100 grame foietaj un galbenus…
Read more »
Read more »
Budincă deliciosă de vanilie
14 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de budinca de vanilie din: zahar, amidon,
lapte, baton de vanilie si oua. Ingrediente: 100 g de zahăr 100 g de
amidon 1 litru de lapte 1 baton de vanilie 2 ouă Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul şi amidonul, apoi bateţi-le cu 13 linguri de lapte.
Puneţi la fiert…
Read more »
Read more »
Muschi de vită cu rozmarin
14 May 2011
O
reteta usoara de muschi de vită cu rozmarin din: muschid e vita,
usturoi, rosii cherry, ceapa alve, telina, ulei estravirgin de masline,
rozmarin, sare si piper negru. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 2 căţei
de usturoi 200 g roşii cherry 2 cepe albe 2 tulpini de ţelină ulei
extravirgin de măsline rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Tabu
14 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tabu din: rom, zahar, zeama de lamaie si
felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de
lamaie felii de limeta Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu
gheata in shaker, apoi servim bautura intr-un pahar decorativ. Pe
marginea paharului asezam o felie de limeta.
Read more »
Read more »
Minipateuri cu carne
14 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de minipateuri cu carne tocata de pui,
paine, ceapa, oua, margarina, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
aluat de foitaj 500 carne tocată de pui l felie de pâine 2 cepe 2 ouă 2
linguri cu magarină cimbru sare piper Mod de preparare: Căleşte ceapa.
Adaugă carnea şi…
Read more »
Read more »
Sos alb pentru paste
14 May 2011
O
reteta simpla de sos alb pentru paste din: unt, faina alba, oua, sare,
lapte, nucsoara si piper. Ingrediente: 8 linguri unt 8 linguri faină
albă 3 ouă 1 linguriţă sare 2 căni lapte nucşoară piper Mod de
preparare: Se căleşte câteva minute faina în unt şi se stinge cu laptele
rece, amestecând mereu pentru…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu carne de pui
14 May 2011
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu carne tocata de pui, ceapa,
marar, piper, sare, cascaval, ulei si orez. Ingrediente: 600 g ciuperci
mai mari 300 g carne tocată de pui 2 legături ceapă mărar sare piper 200
g caşcaval 2-3 linguri ulei 50 g orez cu bobul lung Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Galuste de gris cu spanac
14 May 2011
O reteta delicioasa de galuste de gris cu spanac, ceapa, cascaval,
lapte, oua, smnatana, faina, ceapa verde, ulei si sare. Ingrediente
aluat: 1 kg spanac 1 ceapă 200 ml lapte 200 ml smântână 100 g caşcaval 2
linguriţe cu făină 1 legătură de ceapă verde ulei sare Ingrediente
găluşte: 2 ouă 3 linguri cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa crema de legume (video)
14 May 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din:
dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel,
ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina
ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline
smantana sare piper Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica
speciala, pe…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu muschiulet de porc
14 May 2011
O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu muschi de porc, ceapa verde,
usturoi, patrunjel verde, ulei de masline, morcovi, rosii in bulion,
sare, piper, boia dulce si cimbru. Ingrediente: 800 g cartofi 3 morcovi 1
cutie roşii în bullion sare piper 1 linguriţă boia dulce cimbru 800 g
muşchi de porc 1 legătură…
Read more »
Read more »
Paste faionase cu legume
14 May 2011
O
reteta de paste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii,
ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata
verde. Ingrediente: 500 g paste făinoase mari 1 lămâie 3 roşii mari,
bine copate 3 ardei graşi 150 g măsline 4 linguri ulei de măsline
1legătură frunze pătrunjel câteva frunze de salată…
Read more »
Read more »
Deliciu cu visine
14 May 2011
O reteta gustoasa cu visine, oua, unt, zahar, rom, gris, praf de copt,
budinca de vanilie, branza de vaci, smantana, gelatina si sare.
Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr 4 linguri cu rom 75 g griş 1
linguriţă cu praf de copt 1 plic cu budincă de vanilie 750 g brânză…
Read more »
Read more »
Roşii cu şuncă
14 May 2011
O
reteta simpla de rosii cu sunca din: rosii, sunca, ceapa, ulei,
patrunjel, sare, cimbru si piper. Ingrediente: 1 kg roşii 200 g şuncă
200 g ccapă 2 ceşti ulei pătrunjel sare cimbru piper Mod de preparare:
Şunca se fierbe şi se taie în cubuleţe. Acestea se pun la prăjit în ulei
bine încins împreună…
Read more »
Read more »
Macaroane cu ciuperci, şuncă si sos de roşii
14 May 2011
O
reteta de macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane,
ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml
sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Ciupercile se…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu scorţişoară
14 May 2011
O
reteta usoara de supa de rosii cu scortisoara din: rosii, ceapa,
scortisoara, oua, vin alb, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg roşii 4 cepe
1 linguriţă rasă scorţişoară pisată 3 ouă 1 pahar vin alb 3 linguriţe
zahăr sare Mod de preparare: Roşiile fără pieliţe se taie în cubuleţe şi
se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Supa deasa de cartofi
14 May 2011
O reteta gustoasa de supa deasa de cartofi din: cartofi, morcovi,
telina, radacina de patrunjel, dovlecei, ceapa, smantana, galbenus,
patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1
rădăcină de pătrunjel 1 dovlecel 2 cepe 1 ceşcuţă cu smântână 1
gălbenuş pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Curăţă ceapa,…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu măsline negre
14 May 2011
O
reteta de fasole verde cu masline negre din: fasole verde, ceapa,
rosii, ardei grasi, masline negre, ulei, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă mare 4 roşii 2 ardei graşi 250 g
măsline negre 3 linguri ulei pătrunjel verde sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Fasolea se…
Read more »
Read more »
Lăptuci umplute
14 May 2011
O
reteta usoara de laptuci umplute din: frunze laptuca, piept de pui,
paine alba, lapte, ulei de masline, ou, patrunjel, frunze de menta,
nucsoara, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 16 frunze lăptucă
300 g piept de pui (sau 16 feliuţe subţiri de pulpă de miel ori viţel) 1
felie pâine albă 1 l…