Retete de Paste:
Salată de andive cu nuci
31 May 2011
Se
curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2
portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se
păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3
linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de
nuci). Intr-o salatieră se amestecă andivele…
Read more »
Read more »
Salată de piersici cu sorbet de vin
31 May 2011
Intr-un
castron mare şi plat, se toarnă 300 ml vin dulce şi se dă la congelator
cca 3 ore; la interval de 15 min., se scoate castronul din frigider şi
se amestecă, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se aşază într-un
strecurătoare 1 conservă de piersici (850 ml), iar piersicile se taie
cuburi.…
Read more »
Read more »
Terrină de somon
31 May 2011
Se
curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să
se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o
formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon
afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat şi…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu spanac si branza
31 May 2011
Se
curăţă, se spală şi se opăreşte 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă
şi se stoarce. Se toacă spanacul şi se amestecă împreună cu 150 g brânză
feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri
pesmet, 1 gălbenuş, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Carnea…
Read more »
Read more »
Supă deasă de varză şi ardei gras
31 May 2011
O
reteta de supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei
gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline
si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras
gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei
extravirgin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)
31 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salau cu sos alb si castraveti acri
din: file de salau, ceapa verde, rosii cherry, creveti, smantana, piper
verde, castraveti, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de salau ceapa
verde rosii cherry creveti smantana lichida piper verde catraveti ulei
sare piper Mod de preparare: Se taie o…
Read more »
Read more »
Omletă pufoasă cu roşii şi busuioc
31 May 2011
Se
separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2
linguri de frunze de busuioc verde mărunţii 4 roşii prunişoară
curăţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust. Se bat
albuşurile spumă. Se încorporează 1 lingură de spumă în compoziţia de
gălbenuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu grijă…
Read more »
Read more »
Brânză de capră marinată
31 May 2011
Se
încălzesc 6 linguri suc de struguri albi cu 4 linguri oţet balsamic
alb, sucul de la 1/2 lămâie, 4 linguri ulei. Se adaugă 2 linguri stafide
şi 4 linguri capere şi se toarnă peste 4 porţii rotunde de brânză de
capră proaspătă (a 40 g). Se acoperă şi se dă la frigider 60 min.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu foi de napolitană
31 May 2011
O
reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua,
zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si
ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3
linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă
lichidă 2 plicuri zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si telemea
31 May 2011
Se
topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate.
Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea
de-a patra foaie. Se tapetează cu ele o formă de tartă unsă (0, 26 cm)
şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel crud
31 May 2011
Se
decojesc 500 g sparanghel alb şi se taie capetele lemnoase. Se taie
felii, ca şi 1 legătură ridichi şi 150 g mazăre mange-tout. Se taie
rondele 1 legătură ceapă verde. Se amestecă 3 linguri oţet balsamic alb,
2 linguriţe muştar dulce şi 2 linguriţe muştar iute, un praf de sare,
piper, zahăr; se înglobează…
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia II
31 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bahia II din: rom alb, rom brun, crema de
cocos si suc de mango. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl rom brun 2 cl
crema de cocos 4 cl suc de mango Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza cu gheata in shaker pana cand amestecul devine spumos. Apor,…
Read more »
Read more »
Omletă cu ardei si cartofi si piept de pui
31 May 2011
Se
adăugă la retetă asta 115 g piept de pui fără piele tăiat cubulete. Se
prăjeşte cu ceapa şi ardeiul la pasul 2. Se prepară o omletă sufleu: se
bat albuşurile până când se întăresc şi se adaugă peste ouăle întregi
bătute si peste sosul Tabasco la pasul 3. Omleta va părea mai mare, dar…
Read more »
Read more »
Limbă de mare la pachet
31 May 2011
O
reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos,
ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze
proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g
fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr
1-2 ardei iuţi verzi, fără seminţe,…
Read more »
Read more »
Cuşcuş dulce cu fructe uscate
31 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. In loc de stafide şi prune se pot folosi alte
fructe uscate, de exemplu pere sau piersici. In loc de coajă de
portocală, se ia coaja rasă de la un grepfrut mic sau de la o lămâie.
Prunele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale şi
fitochimice. De…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată amăruie
31 May 2011
Se
încălzesc 60 ml lapte, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi 25 g
ciocolată amăruie. Se înmoaie în apă rece 1 foaie gelatină. Se bat la
bain-marie 1 gălbenuş, 1 lingură lichior de ciocolată, 1 lingură zahăr.
Se înglobează laptele cu ciocolată, 1 lingură cacao şi 1 praf de
scorţişoară. Se amestecă până…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre cu cascaval
31 May 2011
Se framanta un aluat din 50 g faina, 1 varf cutot praf de copt, 25 g
parmezan ras si 2 linguri de smantana. Se infasoara aluatul in folie si
se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 C. Pe
planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de aluat…
Read more »
Read more »
Sos fin acrisor pentru carne de miel
31 May 2011
O
reteta de sos fin acrisor pentru carnea de miel din: lamaie, peltea de
portocale, coaja de portocale, mustar, otet de mere si vin alb.
Ingrediente: 1 lamaie 200gr peltea de portocale coaja rasa de la o
portocala 2 lingurite de mustar 2 lingurite otet de mere 50 ml vin alb
Mod de preparare: Fierbeti…
Read more »
Read more »
Totul despre carnea de miel
31 May 2011
Carnea
de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa
acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm. In plus este
foarte frageda, iar100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de
grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol. Beneficii
pentru sanatate: este o sursa bogata de proteine: 100 grame…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Frederico II
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Frederico II din: rom alb, galliano,
apricot brandy, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 3
cl rom alb 2 cl Galliano 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc
de portocale Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale,
ingredientele se mixeaza cu cuburi…
Read more »
Read more »
Căpşune marinate spicy
30 May 2011
O
reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar
vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si
frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml
de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau
roşu 1 cutie de îngheţată…
Read more »
Read more »
Supă deasă de orz
30 May 2011
O
reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi,
varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii,
pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 120 g orz perlat 2 foi de dafin 3 căţei de usturoi 1
varză mică 2 anghinare 150 g cartofi…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci şi verdeţuri
30 May 2011
O
reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din:
oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi
si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu
uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu
ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină, cu…
Read more »
Read more »
File de porc cu legume
30 May 2011
Cuptorul
se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1
dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi,
feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură
rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de
600…
Read more »
Read more »
Omletă cu ardei si cartofi
30 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de omelta cu ardei si cartofi din: cartof
rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine
integrala prajita. Ingrediente: 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete
(aproximativ 115 g) 1 ceapa mijlocie tocata 75 g ardei verde tocat 2 oua
mijlocii 3 albusuri 1/2 lingita sos tabasco sare…
Read more »
Read more »
Compot de mango
30 May 2011
Se
decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe
sâmburele lemnos. Cu un instrument special, se taie steluţe din
feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se
pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g…
Read more »
Read more »
Supă deasă de grau dur
30 May 2011
O
reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi,
rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin
de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 150 g grâu dur 600 g
andive 2 cartofi 2-3 roşii 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi praf de ardei
roşu, iute pecorino…
Read more »
Read more »
Cocktail Dunlop
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dunlop din: rom alb, sherry dry si angostura.
Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sherry dry 1 strop de Angostura Mod de
preparare: Ingredientele se amesteca cu Angostura si cu cuburi de
gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna in paharul de sherry.
Read more »
Read more »
Somon pe pat de orez salbatic
30 May 2011
400
g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare,
potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă de sâmburi şi se taie
rondele 1 ardei iute. Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se
decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică.…
Read more »
Read more »
Cuşcuş dulce
30 May 2011
O
reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate,
coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de
branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu
mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale
delicioase, fructe uscate şi proaspete. Ingrediente: 225 g cuscuş 85 g…
Read more »
Read more »
Cambulă la cuptor cu varză pak choi
30 May 2011
O
reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula,
coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez,
anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper,
usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam
125 g fiecare coaja rasa…
Read more »
Read more »
Musli cu mango
30 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în
loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si
20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele tocate, apoi se adaugă 1
banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt
biodegresat Alunele sunt o…
Read more »
Read more »
Pui în stil turcesc cu arome rafinate
30 May 2011
O
reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e
piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper,
frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4
fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen
fenugrec sau…
Supă cu tăiţei de casă şi bob
30 May 2011
O
reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob,
morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive,
pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late
200g bob 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină…
Read more »
Read more »
File de miel pe pat de roşii picante
30 May 2011
O
reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri
de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii,
scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere. Ingrediente: 4
fileuri de miel (a cca 120 g) 1/2 legătură cimbru 4 linguri ulei de
măsline 4 cepe sare, piper 1…
Read more »
Read more »
Musli cu fructe
30 May 2011
O
reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar,
zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni,
iaurt degresat si miere. Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g
sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă
de lămâie 25 g alune tocate 15…
Read more »
Read more »
Cocktail Botnia 84
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Botnia 84 din: rom alb, apricot brandy, grand
marnier, suc de portocale si ginger ale. Ingrediente: 1,5 cl rom alb
1,5 cl Apricot Brandy 1,5 Grand Marnier 4 cl suc de portocale Ginger Ale
Mod de preparare: Amestecam romul cu brandy si Grand Marnier intr-un
pahar de bar, apoi…
Read more »
Read more »
Smoothie cu caise si iaurt
30 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Folositi caise uscate pentru un smoothie mai
bogat in betacarotene si fibre. Se fierb la foc mic 200 g de caise
uscate in 900 ml de ceai Earl grey, timp de 30 de minute sau pana cand
se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-un blender.…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu cuşcuş
29 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de
legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale,
lichior de portocale, unt si piper. Ingrediente: 1 kg sparanghel sare 3
linguriţe zahăr 500 ml supă de legume 250 g cuscus (instant) 50 g pesmet
4 linguri ulei de măsline 1 lingură mentă tocată…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu tahini si lămaie
29 May 2011
O
reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste,
sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de
lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam
125 g fiecare sau 4 peşti mici,…
Read more »
Read more »
Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar
29 May 2011
O
reteta de spume de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din:
sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie,
gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean,
miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb
500 g sparanghel verde 1 linguriţă zahăr nucşoară 5 linguri suc…
Read more »
Read more »
Smoothie cu căpşuni şi iaurt
29 May 2011
O
reteta delicioasa de smoothie cu capsuni si iaurt din: capsuni, zeama
si coaja de portocale, iaurt degresat, zahar pudra, capsuni si
portocala. Ingrediente: 450 g capsuni coapte curatate zeama si coaja
rasa de la 1 portocala mare 225 iaurt degresat 1 lingura zahar pudra,
sau dupa gust (optional) pentru ornat: 4 capsuni mici 4…
Read more »
Read more »
Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto
29 May 2011
O
reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri
de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto,
praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g
fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de
dafin 500 ml lapte degresat sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Arawak
29 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arawak din: rom brun, cream cherry si
angostura. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 3 cl Cream Cherry 3 stropi de
Angostura Mod de preparare: Turnam romul si sherry-ul in paharul de
whisky peste doua cuburi de gheata. Adaugam Angostura si amestecam.
Read more »
Read more »
Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată
29 May 2011
O
reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar,
frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de
sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g
ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu smantana
29 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci cu smantana din: ciuperci,
smantana, ceapa, usturoi, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci
400 g smantana 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 legatura
de marar sare Mod de preparare Taie ceapa marunt si caleste-o usor in
untul topit. Adauga ciupercile taiate…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel cu frigarui de pui
29 May 2011
O
reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore
de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de
mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb.
Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase
si piele) 2 fire…
Read more »
Read more »
Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel
29 May 2011
O
reteta simpla de post de naut marinat in ardei rosu, lamaie si
patrunjel din: naut, patrunjel, cartof, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie si ardei iute. Ingrediente: 350 grame naut inmuiat peste
noapte o mana de patrunjel proaspat un cartof doi catei de usturoi ulei
de masline zeama de lamaie doi ardei iuti…
Read more »
Read more »
Shake cu banane si mango
29 May 2011
O
reteta delicioasa de smoothie cu banane si mango din: mango, banana,
lapte degresat, suc de portocale, zeama de lamaie, zahar pudra,
inghetata de iaurt cu vanilie si frunze de menta verde. Ingrediente: 1/2
mango copt 1 banana mica coapta taiata 125 lapte degresat 125 ml suc de
portocale 2 lingurite zeama de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Pacheţele de sparanghel cu unt si limette
28 May 2011
O
reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din:
sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de
limette si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper
suc de limette 1 linguriţă zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă
de limette rasă 8 felii şuncă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)
28 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara strudel cu carne si ciuperci din:
ciuperci, sotita, praz, ceapa, oua, pesmet, unt, smantana, patrunjel si
sare. Ingrediente: ciuperci costita praz ceapa oua pesmet unt smantana
foietaj patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun 50 grame
de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata…
Read more »
Read more »
Ingheţată de căpşune cu ananas
28 May 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot
de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie. Ingrediente: 300 g
zahăr 1 cutie compot (600 g) de ananas 300 ml frişcă lichidă 150 g
căpşune sos de căpşuni 1/2 lămâie Mod de preparare: Cu trei ore
înainte de preparare, introduci…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu trei sosuri
28 May 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu trei sosuri din: sparanghel alb,
unt, zahar, mazare, ceapa, supa, menta, smantana, mango, ghimbir, ulei,
coaja de limeta, hribi, galbenusuri, suc de lamaie, sare, piper si ceapa
verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb 170 g unt 2-1/2 zahăr 300 g
mazăre congelată 2 cepe 200 ml supă 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cocktail Melon Daiquri
28 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Melon Daiquri din: rom alb, zeama de lamaie,
sirop de zahar, lichior de kiwi si pepene galben. Ingrediente: 6 cl rom
alb 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl lichior de kiwi bilute
de pepene galben Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata
zdrobita…
Read more »
Read more »
Shake cu fructe de pădure
28 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se pot folosi 175 g de căpşuni în locul
bananei. Banana se poate înlocui cu zmeură sau cu 1 mango tăiat bucăţi.
Se înlocuiesc germenii de grâu cu 1 lingură de seminţe de
floarea-soarelui (măcinate într-o râşnită de cafea sau zdrobite într-o
piuliţă). In loc de iaurt simplu, se…
Read more »
Read more »
Milkshake revitalizant
28 May 2011
O
reteta simpla de milkshake revitalizat din: lapte degresat, iaurt
degresat, zeama de portocala, banana, miere si germeni de grau. Acest
mic dejun la pahar gustos este un început revigorant pentru o zi. Este
ideal pentru cei care iau micul dejun pe fugă sau pentru cei care nu
obişnuiesc să mănânce deloc dimineaţa. Ingrediente: 350…
Read more »
Read more »
Ingheţată asortată cu pişcoturi
28 May 2011
O
reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de
padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si
piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene
galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva
pişcoturi pentru ornat Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu tortellini
28 May 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau,
ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan,
coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt,
hasmatuchi si smantana. Ingrediente: 75 g făină 75 g griş de grâu dur 1
ou 2 gălbenuşuri sare 200 g kaizer 3…
Read more »
Read more »
Mix de căpşune şi afine cu îngheţată
27 May 2011
O
reteta de mix cu capsune si afine cu ingheata din: capsune, afine,
zeama de lamaie, zahar, zahar vanilat si inghetata. Ingrediente: 500 g
căpşune 250 g afine zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 pliculeţ
zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată Mod de preparare: Cureţi şi speli
căpşunele, apoi le tai…
Read more »
Read more »
Pesto de leurdă
27 May 2011
Se
pasează cu mixerul 30 g sâmburi de pin, 1 praf sare şi 50 g leurdă
tocată şi se adaugă 60-80 ml ulei de măsline, în final se înglobează 5
linguri parmezan ras. Se aşază acest pesto peste pizza sau se serveşte
amestecat cu paste. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Somon cu crusta de miere si coriandru
27 May 2011
O
reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de
coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal.
Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci
linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon,
curatate de piele doua linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tocanita de vita (video)
27 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara tocanita de vita din: carne de vita,
morcovi, ceapa, usturoi, vin rosu, foi de dafin, cimbru, ardei iute,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: carne de vita morcovi ceapa
usturoi vin rosu foi de dafin cimbru ardei iute ulei de masline sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan
27 May 2011
O
reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din:
ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper,
cartofi, unt si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 legături ceapă
verde 2 legături leurdă 6 ouă 6 linguri lapte 4 linguri parmezan ras
sare piper 600 g cartofi fierţi în…
Read more »
Read more »
Vinete cu iaurt si ulei de susan
27 May 2011
O
reteta simpal de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de
susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe ulei de susa sucul de la 2 lămaie 2
căţei usturoi 2 pahare iaurt 5 linguri ulei de măsline sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Bossa Nova
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari,
suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl
Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola Mod de preparare:
Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi
lungi. Amestecam in…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu legume
27 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte cu legume din: boabe de linte,
cartofi, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, suc de lamaie, ienibahar, sare
si chimen. Ingrediente: 3 pahare boabe linte 4 cartofi 4 morcovi 2 cepe
1 ceşcuţă ulei 1 legătură pătrunjel suc de lămâie ienibahar sare şi
chimen, după gust Mod de preparare: Lintea…
Salată de cartofi cu leurdă şi cuburi de pui
27 May 2011
O
reteta simpal si gustoasa din: cartofi rosii, sare, leurda, ceapa
verde, supa, otet, piper, mustar, ulei, piept de pui, faina, oua, pesmet
si grasime. Ingrediente: 600 g cartofi roşii sare 50 g leurdă 2 cepe
verzi 2 roşii 100 ml supă 4 linguri oţet piper 1 linguriţă muştar 4
linguri ulei 600 g file…
Read more »
Read more »
Vinete cu carnaciori
27 May 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu carnaciori din: vinete, ardei grasi,
ceapa, ulei, rosii, piper negru, sare, carnaciori si sos picant.
Ingrediente: 3 vinete 2 ardei graşi 1/2 cană ceapă dată prin râzătoare 1
ceaşcă ulei 1 ceaşcă roşii date prin râzătoare 2 linguriţe piper negru,
măcinat proaspăt 3 linguriţe sare 8 cârnăciori picanţi 10…
Read more »
Read more »
Somon umplut cu migdale
27 May 2011
O
reteta delicioasa de somon umplut cu migdale din: ulei de masline, file
de somon, vin alb, seminte de fenicul, esalote, fileuri de ansoa,
capere, esenta de migdale, marar, patrunjel, coaja si suc de lamaie,
albus, si fire de marar si patrunjel. Ingrediente: ulei de măsline
pentru uns 750 g bucăţi mai groase de file…
Read more »
Read more »
Torta real
27 May 2011
O
reteta de torta real din: piscoturi, prune uscate, apa, zahar, esenta
de portocale, coniac, galbenusuri, lapte, zeamil, zahar, sare si coaja
de lamaie. Ingrediente: 400 g pişcoturi 250 g prune uscate, fără
sâmburi, neafumate 3 ceşti apă rece 250 g zahăr câteva picături esenţă
portocale 1 lingură coniac 4 gălbenuşuri 4 ceşti lapte 2…
Read more »
Read more »
Unt cu leurdă
27 May 2011
Se
toacă 1 legătură leurdă şi se pasează cu mixerul împreună cu 1-2
linguri muştar, 2 linguri miez de nucă şi 3-4 linguri ulei de rapiţă. Se
înglobează 150 g unt moale, sare şi piper. Se serveşte cu pâine
integrală. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de dovleac
27 May 2011
O
reteta de crema delicioasa de dovleac din: dovleac, apa, sare, unt,
ceapa, praz, sonsome de carne, piper alb, smantana si cubulete de paine
prajite in unt. Ingrediente: 1 kg dovleac 8 linguri apă 2 linguriţe sare
3 linguri unt 1 ceaşcă ceapă tăiată mărunt 1/2 ceaşcă cu partea albă a
prazului tăiat mărunt 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Arawak Cream
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arawak Cream din: rom brun, cream sherry,
frisca lichida si angostura amaruie. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl
Cream Sherry 3 cl frisca lichida 1 strop de Angostura amaruie Mod de
preparare: Amestecam ingredientele in mixer cu o lingura de gheata
zdrobita, la viteza redusa. Se serveste intr-o…
Read more »
Read more »
Salată de porumb cu maioneză
27 May 2011
O
reteta de salata de porumb cu maioneza din: porumb de lapte, rosii,
ulei, lamaie, oua, mustar, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 6
ştiuleţi de porumb de lapte 6 roşii 5 linguriţe ulei 1 lămâie mică 2 ouă
2 linguriţe muştar 2 inimi de salată verde sare şi piper, după gust Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt
27 May 2011
O
reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie,
cimbru, unt si sare de mare. Ingrediente: 8 cepe rosii medii cimbru
proaspat unt sare de mare Mod de preparare: Se curata primul strat de
foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea
drept in…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc in vin roşu
27 May 2011
O
reteta de muschi de porc in vin rosu din: muschid e porc, lamaie, suc
de ceapa, usturoi, otet, unt, ulei, ceapa, cimbru, patrunjel, piper, vin
rosu, apa, zahar, foaie de dafin si leustean. Ingrediente: 1/2 muşchi
de porc 1 lămâie 1 ceşcuţă suc de ccapă 2 căţei usturoi 1 lingură oţet 2
linguriţe unt…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu tăiţei si leurdă
27 May 2011
O
reteta de pui la cuptor cu taitei si leurda din: fileuri de pui, sare,
piper, ulei, ceapa verde, smantana, vin alb, spaghettini si leurda.
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 5
linguri ulei 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smântână 400 g
spaghettini 1…
Read more »
Read more »
Mere in sirop
27 May 2011
O
reteta delicioasa de mere in sirop din mere rosii, lamaie si zahar.
Ingrediente: 1 kg mere roşii 1 lămâie 1 kg zahăr Mod. de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă, se taie în şase şi se curăţă de
sâmburi şi partea tare. Se pun într-un vas şi se acoperă cu apă,
turnându-se…
Read more »
Read more »
Chefal roşu cu sos provensal
27 May 2011
O
reteta de chefal rosu cu sos provensal din: fileuri de chefal rosu,
sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec,
ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel Ingrediente: 4 fileuri
de chefal roşu, cu piele, aproximativ 125 g fiecare sare şi piper negru 2
linguri ulei de măsline pentru sos: 2…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasa de portocale
27 May 2011
O
reteta de crema de portocale din: portocale, zahar, galbenusuri,
vanilina, frisca, zeama si suc de lamaie. Ingrediente: 3 portocale 100 g
zahăr 5 gălbenuşuri 5 ouă 25 g vanilină 250 g frişcă 100 g zeamil sucul
de la o lămâie Mod de preparare: Se rade coaja de la portocale şi se
amestecă într-un vas…
Read more »
Read more »
Coadă de viţel marinată în bere
27 May 2011
O
reteta de coada de vitel marinata in bere din: carne de la coada de
vitel, bere blonda, coacaze rosii, cepsoare, vanata, zahar, ceapa,
morcov, telina, frunza de salvie, foaie de dafin, ierburi aromatice,
ulei extravirgin de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 400 g
carne de la coada de viţel tânăr 500 g…
Read more »
Read more »
Chipolata
27 May 2011
O
reteta gustoasa de chipolata din: fructe glasate, cirese glasate,
stafide, piscoturi, unt, ou, zahar, esenta de portocale si crema
englezeasca. Ingrediente: 60 g diverse fructe glasate, tăiate mărunt 60 g
cireşe glasate tăiate fin 25 g stafide 150 g pişcoturi 4 ouă unt 1
ceaşcă zahăr câteva picături esenţă portocale 10 cireşe glasate pentru…
Read more »
Read more »
Zeamă de peşte
27 May 2011
O
reteta simpla de zeama de peste din: peste, cazi si capete de peste,
fileuri de crap, ceapa, ardei gras, paprika, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2,5 kg peşte mărunt (proaspăt, chiar viu) cozi şi capete de
peşte mare 1,5 kg fileuri de crap ceapă ardei gras paprika dulce şi
iute usturoi sare şi piper,…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu leurdă şi salsa de ardei
27 May 2011
O
reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi,
ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt,
gnocchi, salata verde si leurda. Ingrediente: 2 căţei de usturoi 175 g
ardei copţi (de la borcan) 50 g roşii uscate conservate în ulei sare
piper zahăr 2 linguri smântână 2 cepe…
Read more »
Read more »
Tocană de carne
27 May 2011
O reteta simpla de tocana de carne din: carne de vita, costita afumata,
ceapa, untura, rosii, ardei grasi, vin alb, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne vită 250 g costiţă afumată 250 g ceapă 150 g
untură 3 roşii mari 3 ardei graşi 1 pahar vin alb 1 cană smântână sare
şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Batista
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Batista din: rum brun, grand marnier si coaja
de portocala. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl Grand Marnier coaja de
portocala Mod de preparare: Amestecam bine cu gheata romul si Grand
Marnier-ul in shaker, apoi presaram in bautura coaja de portocala si
printr-o strecuratoare de bar, turnam totul…
Read more »
Read more »
Bagheta simpla umpluta
26 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bagheta umpluta cu cepa, branza de vaci,
carne de vita, vin, salata verde si ulei. Ingrediente: 1 baghetă 4 cepe
100 g brânză de vaci 500 g carne de vită 1 ceşcuţă cu vin câteva frunze
de salată ulei Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în fâşii.
Condimenteaz-o…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu salvie
26 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de crema de branza cu branza de vaci, urda,
unt, salvie, busuioc, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente:
200 g brânză de vaci 150g urdă 1 linguriţă cu unt 3 frunze de salvie 2
frunze de busuioc pătrunjel 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Spală
bine frunzele de…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu smantana
26 May 2011
O
reteta simpla de salata de conopida cu smantana din: conopida, morcov,
marar, ulei de floarea soarelui, smantana, zeama de lamaie, zahar si
sare. Ingrediente: 1 conopidă 3 morcov 1 legătură mărar proaspăt 7
linguri ulei de floarea-soarelui 1 cană smântână zeama de la o lămâie
zahăr şi sare, după gust Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Paste simple cu legume
26 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras
galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si
cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben
200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan
sos bolognese 250 g mozarella cimbru…
Read more »
Read more »
Tarta delicioasa cu spanac
26 May 2011
O reteta delicioasa de tarta cu spanac, oua, faina, unt, iaurt, sare,
praf de copt, ulei, smantana, cepa verde, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente aluat: 1 ou 1 gălbenuş 500 g de făină 200 g de unt 50 ml de
iaurt 1 linguriţă de sare 2 linguriţe de praf de copt Ingrediente…
Read more »
Read more »
Cotlet delicios de porc cu visine
26 May 2011
O reteta gustoasa de cotlet de porc cu visine, scortisoara, visinata,
amidon, unt, zahra, vin rosu, supa de cartne, sare si piper.
Ingrediente: 350 g vişine 1 vârf de cuţit scorţişoară 1 lingură vişinată
1 lingură amidon 2 linguri unt topit 1 lingură zahăr 2 cotlete de porc 4
linguri vin roşu 5 linguri…
Read more »
Read more »
Mistret la gratar cu visine confiate
26 May 2011
O reteta delicioasa de mistret cu visine confiate, rozmarin, usturoi,
sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb
si stafide. Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2
linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ
dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml vin roşu…
Read more »
Read more »
Budinca de vanilie cu visine
26 May 2011
O reteta delicioasa de budinca de vanilie cu visine, unt, faina, oua,
baton de vanilie, lapte, zahar si scortisoara. Ingrediente: 50 g unt 60
g făină 3 ouă 1/2 baton de vanilie 3/4 pahar de lapte 800 g vişine 100 g
zahăr puţină scorţişoară 1/2 lingură făină 2 ouă unt pentru uns forma
Mod…
Read more »
Read more »
Peşte cu mentă
26 May 2011
O
reteta gustoasa de peste cu menta din: peste calugar, ulei de floarea
soarelui, iaurt, suc de lamaie, chilli, garam masala, usturoi, ghimbir,
boia, sare, piper, ardei iute verde, suc de lamaie, menta si zahar.
Ingrediente: 500 g peşte-călugăr 2 linguriţe ulei de floarea-soarelui
pentru marinată: 2 linguri iaurt 2 linguri suc de lămâie un…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu prune uscate
26 May 2011
O reteta gustoasa de tocana de vita cu prune uscate, ceapa, usturoi,
faina, vin rosu, telina, caise uscate,cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de vită sau mânzat 3 cepe potrivite 3 căţei
de usturoi 4 linguri de făină o jumătate de litru de vin roşu sec două
cuburi de supă concentrată…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu somon si creveti (video)
26 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata cu somon si creveti din: file
de somon, creveti, miere, ceapa rosie, portocale, mustar, boabe de
mustar, vin, ulei de masline, salata verde, sare si piper. Ingrediente:
file somon creveti miere ceapa rosie portocale mustar boabe de mustar
vin ulei de masline salata verde sare piper …
Read more »
Read more »
Tocana gustoasă
26 May 2011
O
reteta de tocana gustoasa din: carne de porc, carne de vita, urechi si
coada de porc, ceapa, smantana, boia, faina, vin rosu, frunza de dafin,
marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de porc, fară os 300 g
carne vită, fără os 300 g urechi şi coadă de porc 300 g ceapă 100…
Read more »
Read more »
Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti
26 May 2011
O
reteta delicioasa de Falcă înăbuşită de bivoliţă cu găluşti din: falca
de bivolita, gnocchi, legume, coaja de portocala confiata, vin rosu,
nuci, rosii, ierburi aromatice, unt, ulei extravirgin de masline, sare
si piper. Ingrediente: circa 1kg falcă de bivoliţă, curăţată 400 g
gnocchi de cartofi pregătiţi după reţeta clasică 100 g legume tăiate
bucăţele…
Porkolt
26 May 2011
O
reteta de porkolt din: carne de porc, ceapa, untura, boia dulce, boia
iute, cartofi, lapte, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 5
cepe 4 linguri untură 1 lingură boia dulce 1 linguriţă rasă boia iute 1
kg cartofi 1 ceşcuţă lapte unt sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Budinca de piure cu rosii
26 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de budinca de piure cu rosii, cartofi, oua,
unt, nucsoara, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 15 roşii
mici (cherry) 4 ouă 150 g unt nucşoară rozmarin sare piper Mod de
preparare: Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu un praf de
sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu albitura
26 May 2011
O
reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi,
albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si
faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1
lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după
gust 250 g smântână 3 ouă…
Read more »
Read more »
Biriyani de peşte
26 May 2011
O
reteta de biriyani de peste din: fileuri de cod, ulei, ulei de floarea
soarelui, suc de lamaie, ceapa verde, chilli, cumin, pasta de usturoi,
ghimbir, curcuma, sare, piper, orez basmati, frunze de dafin, baton de
scortisoara, unt si coriandru. Acest fel de mâncare specific Indiei este
făcut prin coacerea împreună, la cuptor, a codului…
Read more »
Read more »
Dressing de leurdă
26 May 2011
Se
taie cuburi 1 roşie, se toacă 1 ceapă şi se taie fâşii 1 legătură
leurdă. Se amestecă 3-4 linguri oţet balsamic alb cu sare, piper, 4
linguri apă călduţă, 4 linguri ulei de măsline. Se adaugă leurda, ceapa
şi roşiile şi se amestecă. Se serveşte cu salată verde. Dressing de
leurdă Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vareniche cu cartofi
26 May 2011
O
reteta de vareniche cu cartofi din: faina alba, ceapa, bicarbonat,
cartofi, oua, zer cald, piper negru, ulei, sare, carne, ciuperci si
smantana. Ingrediente: 500 g făină albă 3 cepe 1 linguriţă rasă
bicarbonat 500 g cartofi 2 ouă 1 pahar zer cald piper negru pisat ulei
şi sare umplutura: carne (sau brânză, vişine) 300…
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin si legume
26 May 2011
O reteta delicioasa de miel cu rozmarin, ulei de masline, piper, sare,
usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere,
menta si otet. Ingrediente: rozmarin proaspăt 2 kg spată de miel ulei de
măsline piper sare o căpăţână de usturoi 750g cartofi tăiaţi mare 3
morcovi tăiaţi mic 1dovlecel unt Ingrediente sos:…
Read more »
Read more »
Sos solomaha
26 May 2011
O
reteta simpla de sos solomaha din: rosii, ardei iute, ardei gras,
usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g roşii nu foarte coapte
300 g ardei iute 300 g ardei graşi, diferit coloraţi 100 g usturoi ulei
sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se coc pe o tavă deasupra
flăcării de aragaz…
Read more »
Read more »
Ciorbă de crap cu pastarnac
26 May 2011
O
reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac,
frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare.
Ingrediente: 1 kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1
rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2
cepe sare, după gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu ceapă
25 May 2011
O
reteta simpla de ficat de vitel cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa,
unt, ulei extravirgin de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g ficat de viţel 500g ceapă 40 g unt 3 linguri de ulei extravirgin
de măsline 1 lingură de pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ficatul şi…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu leurdă
25 May 2011
Se
amestecă 200 g brânză de vaci cu 1 linguriţă boia dulce, sare şi piper.
Se adaugă 3 linguri măsline tocate, 1 legătură leurdă tocată, 100 g
telemea rasă şi 3 linguri ulei de măsline. Se serveşte cu pâine albă
baghetă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pulpă de bou cu radicchio
25 May 2011
O
reteta simpla de pulpa de bou cu radicchio din: pulpa de bou,
radicchio, cirese, ciuperci, usturoi, vin de porto, unt, ulei
extravirgin de masline si piper. Ingrediente: 600 g inimă de pulpă de
bou ori partea de la coadă a pulpei, bine fezandată 2 mănunchiuri de
radicchio (salată roşie) 12 cireşe 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Vareniche
25 May 2011
O
reteta de vareniche din: faina, oua, branza telemea, smantana, unt,
sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 2 ouă 500 g brânză telemea 2
ceşti smântână 250 g unt sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se
face o cocă din făină şi apă cu puţină sare. După ce se lasă puţin să…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate
25 May 2011
O
reteta de Supă de cartofi cu leurdă, crutoane si prune uscate din:
cartofi, ceapa, ulei, supa, praz, leurda, kaizer, paine, unt, prune
uscate, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 1
ceapa 2 linguri ulei 80 ml supa 1/2 fir de praz 1 legatura leurda 60 g
kaizer taiat fasii 1 felie…
Read more »
Read more »
Carpaccio de porumbel cu ceapa rosie
25 May 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio de porumbel cu ceapa rosie din:
porumbei, ficat de gasca, ceapa rosie, marsala, vin rosu, morcov,
telina, supa de legume, supa de carne, unt, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 2 porumbei cam de 500 g fiecare, curăţaţi
şi cu ficăţeii lor alături 120 g ficat de gâscă…
Read more »
Read more »
Şiş-Kebab de miel
25 May 2011
O
reteta de sis-kebab de miel din: pulpa de miel, ardei verzi, rosii,
ceapa, dovlecei, ciuperci, usturoi, supa, ulei de masline, ceapa,
maghiran, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel 5
ardei verzi 6 roşii 6 cepe mici 3 dovlecei mici 6 ciuperci pentru sosul
marinat: 2 căţei usturoi 4 linguri supă…
Read more »
Read more »
Paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli
25 May 2011
O
reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din:
broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de
pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g
broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi
300 g file de piept de…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec cu cartofi
25 May 2011
O
reteta simpla de pulpa de berbec cuc artofi din: pulpa de berbec,
cartofi, ulei, piper alb, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1 pulpă de
berbec 2 kg cartofi 1 cană ulei 3 linguriţe piper alb măcinat proaspăt
sare şi suc de lămâie, după gust Mod de preparare: Pulpa se spală bine,
se curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Bombay Punch
25 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bombay Punch din: rom alb, lichior de
portocale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de
grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl lichior de
portocale 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas 2 cl zeama de lamaie
1…
Read more »
Read more »
Măruntaie de miel
25 May 2011
O
reteta de maruntaie de miel din: maruntaie de miel, ceapa, unt, faina,
vin alb, usturoi, rosii, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente:
măruntaie de miel 3 cepe 6 linguri unt 1 lingură făină 1 pahar vin alb 4
căţei usturoi 500 g roşii decojite 1 foaie dafin sare şi piper, după
gust Mod…
Read more »
Read more »
Peşte cu cartofi prăjiţi
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de peste cu cartofi prajiti din: cartofi,
ulei, albus, fileuri de cod sau eglefin, maioneza, pesmet alb, parmezan,
chives, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 650 g cartofi pentru
copt, fără coajă 1 lingură ulei 1 albuş pentru peşte: 4 fileuri de cod
sau eglefin, cam 125 g fiecare 4 linguri…
Read more »
Read more »
Kebab Majestic
25 May 2011
O
reteta de kebab majestic din: pulpa de vita, usturoi, piper alb, sare,
bulion, ceapa, frunze de dafin, unt, supa de oase, vinete, usturoi,
cascaval, sare, zahar, faina, lapte si suc de lamaie. Ingrediente: 640 g
pulpă de vită, tăiată cubuleţe 2 căţei usturoi, tăiaţi mărunt 4 g piper
alb, pisat 10 g sare 40…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci, branză telemea si roşii
25 May 2011
O
reteta gustoasa de omleta cu ciuperci, branza telemea si rosii din:
rosii, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, telemea, sare, piper, oua si
smantana. Ingrediente: 4 rosii 100 g ciuperci 1 catel de usturoi 1
legatura de patrunjel 2 linguri unt 150 g telemea sare piper 8 oua 2
linguri de smantana Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Bragă
25 May 2011
O
reteta simpla de bragă din: mei, faina de grau si apa. Ingrediente: 500
g mei sfarâmat 2 pumni făină de grâu apă Mod de preparare: Intr-un vas
cu şase litri de apă se pun meiul şi făina de grâu, amestecându-se bine.
Se lasă la fiert circa trei ore. Se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Zeghini
25 May 2011
O
reteta de zeghini din: carne de vita, rosii, ceapa, berbere, ingera si
ulei. Este vorba despre o tocăniţă de vită, picantă datorită unui
amestec de ierburi aromatice şi ardei iute numit berbere. Intotdeauna se
serveşte pe ingera, asemănătoare cu o clătită. Este pregătită cu o
cereală numită teff, care este lăsată să dospească mai…
Read more »
Read more »
Tajin Maluska
25 May 2011
O
reteta gustoasa de tajin maluska din: carne de oaie, cascaval,
parmezan, fasole uscata, unt, foi de aluat, oua, ulei, ceapa, sare,
piper si sofran. Ingrediente: 350 g carne dezosată de oaie 100 g
caşcaval 50 g parmezan 50 g fasole uscată 30 g unt 12 foi rotunde de
aluat 8 ouă 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Tartă de legume cu brânză de capră
25 May 2011
O
reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de
foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline,
oregano, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat de foi 2 ardei
graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi verzi 2 fire de praz 2
căţei de…
Read more »
Read more »
Peşte in sos roşu
25 May 2011
O
reteta de peste in sos rosu din: peste, faina, radacina de ginger,
ardei iute, usturoi, sos picant, vin rosu, ulei vegetal, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 1 peşte 1 lingură faină 1 lingură rădăcină rasă
ginger 2 linguriţe ardei iute pisat 4 căţei usturoi pisat 1 linguriţă
sos picant 2 linguriţe vin roşu 2…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de somon cu sos de pătrunjel
25 May 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de somon cu sos de patrunjel din:
cartofi, file de somon, lapte, ketchup, esenta de ansoa, chives, sare,
piper, ou, pemset, faina si patrunjel. Ingrediente: 750 g cartofi,
curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 350 g file de somon 300 ml lapte degresat 2
linguri ketchup 1 lingură esenţă de anşoa, opţional…
Read more »
Read more »
Pastă de curry
25 May 2011
O
reteta de pasta de curry din: ardei iute, coriandru, seminte de chimen,
suc de lamaie, usturoi, sare si pasta de creveti. Ingrediente: 11
ardei iuţi roşii, fără seminţe 9 ardei foarte iuţi roşii, mici 1/8
linguriţă coriandru (seminţe) prăjit 1 linguriţă seminţe chimen sucul de
la o lămâie 25 căţei de usturoi pisat 1…
Read more »
Read more »
Frigarui cu ravioli si chiftelute
25 May 2011
O
reteta simpla de frigarui cu ravioli si chiftelute din: ravioli umplute
cu ricotta, ardei gras, ardei iute, carne tocata, sare, patrunjel, unt
si supa de legume. Ingrediente: 250 g ravioli umplute cu ricotta 1
ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 ardei iute 400 g carne tocată
mixtă (sau amestec pentru mititei) sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Frederico
25 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Frederico din: rom alb, galliano, apricot
brandy, sirop de grenadine, suc de portocale si fructe de padure.
Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl Galliano 1 cl Apricot Brandy 2 cl sirop
de grenadine suc de portocale fructe de padure proaspete Mod de
preparare: se mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Friptură in sos tomat
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de friptura in sos tomat din: carne,
castravete, unt, ketchup, zahar, sare, bicarbonat, hagina, usturoi, ou
si faina. Ingrediente: 150 g carne 1 castravete verde mic 3 linguri unt 3
linguri ketchup 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă sare 1 linguriţă rasă
bicarbonat 2 linguriţe hagina tocată 1 linguriţă usturoi…
Cuburi de carne
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cuburi de carne din: carne fara grasime,
morcovi, ceapa, ananas, ardei grasi, ulei, sare, piper si faina.
Ingrediente: 1 kg carne fară grăsime 500 g morcovi 500 g ceapă
ananasul (fără suc) dintr-o cutie 3 ardei graşi, diferit coloraţi ulei
oţet din vin sare şi piper, după gust faină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Coronita de purcel cu cartofi aurii (video)
25 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara coronita de purcel cu cartofi aurii
din: coasta de porc afumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano,
cascaval, sos picant, sare si piper. Ingrediente: coasta de porc afumata
cartofi morcovi ceapa telina oregano cascaval sos picant sare piper
Mod de preparare: Se taie rondele un morcov mare, apoi…
Read more »
Read more »
Cubuleţe din muşchi de vită
25 May 2011
O
reteta gustoasa de cubulete de muschi de vita din: muchi de vita, ardei
gras, busuioc, ardei rosu, suc de lamaie, supa, sos de peste, ulei
vegetal, pasta de curry si zahar. Ingrediente: 1 cană muşchi de vită
tăiat cubuleţe 1 lingură ardei gras tăiat mărunt 10 frunze busuioc dulce
1 ardei roşu, tăiat fideluţă…
Read more »
Read more »
Ton prăjit cu salsa de fasole neagră
25 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din:
fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru,
usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper
negru si lamaie verde. Ingrediente: 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare
pentru salsa: 100 g boabe de…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu usturoi verde
25 May 2011
O
reteta de carne de porc cu usturoi verde din: carne de porc, usturoi
verde, ulei de arahide, sos de soia, vin rosu, faina, bicarbonat, ou si
sare. Ingrediente: 500 g carne de porc 175 g usturoi verde 2 linguri
ulei de arahide 3 linguriţe sos de soia 1 lingură vin roşu 2 linguriţe
faină…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă
24 May 2011
O
reteta delicioasa de aripioare de pui picante cu parmezan si verdeaţă
din: aripioare de pui, usturoi, ardei iute, bulion, miere, sare, mustar,
otet balsamic, suc de lamaie, verdeata asortata, salata verde, otet de
vin alb, piper si parmezan. Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 căţei
de usturoi 1 ardei iute 2 linguri bulion…
Read more »
Read more »
Peşte cu salsa caldă de ananas
24 May 2011
O
reteta de paste cu salsa calda de ananas din: praf de chilli, usturoi
granulat, ceapa granule, oregano, boia, sare, piper negru, cimbru, piper
alb, ulei de floarea soarelui, peste spada, sake sau sherry sec, otet
de orez, zahar muscovado, sofran si ananas. Ingrediente: 1 linguriţă
praf de chilii 1 lingură usturoi granulat 1 lingură…
Read more »
Read more »
Ton inabuşit
24 May 2011
O
reteta simpla de ton inabusit din: ton, rosii, vin rosu, foaie de
dafin, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg ton 4 roşii 1 pahar vin
roşu 1 foaie de dafin sare piper şi usturoi, după gust Mod de
preparare: Se curăţă peştele şi se pune la prăjit în ulei de măsline.
După ce…
Read more »
Read more »
Stufat de mânzat
24 May 2011
O
reteta gustoasa de stufat de manzat din: pulpa de manzat, slanina,
untura sau ulei, usturoi, ceapa, rosii, morcov, cartof, vin rosu,
ciocolata, faina de porumb, scortisoara, telina, patrunjel, foi de
dafin, cimbrisor, maghiran si sare. Ingrediente: 600 g pulpă de mânzat,
tăiată bucăţi 100 g slănină 50 g untură sau ulei 2 cătei de…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si sos
24 May 2011
O
reteta simpla de salau cu legume si sos din: salau, cartofi, morcovi,
boabe de mazare verde, fasole verde pastai, ardei grasi, rosii,
patrunjel verde, ulei, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
şalău 250 g cartofi 250 g morcovi 100 g boabe de mazăre verde 150 g
fasole verde păstăi 4 dovlecei…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu sos
24 May 2011
O
reteta de frigarui de vita cu sos din: pulpa de vita, iaurt, ceapa, suc
de lamaie, rosii, salata verde, rosii, ulei extravirgin de masline,
patrunjel, maghiran, coriandru, ardei iute, menta, sare si piper negru.
Ingrediente: 500 g pulpă de vită, tocată 150 g iaurt grecesc 1 ceapă
sucul de la 1 lămâie 2 roşii…
Read more »
Read more »
Cocktail Beach
24 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Beach din: rom, lichio de menta, zeama de
lamaie si o filie de limeta. Ingrediente: 4 cl rom 2 cl Creme de menthe
(lichior de menta) 1 cl zeama de lamaie o felie de limeta Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu cuburi de gheata romul, lichiorul de
menta…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din peşte si carne
24 May 2011
O
reteta simpla de chiftelute din peste si carne din: carne tocata,
cartofi, peste, ceapa, unt, zahar, otet din vin, bulion, faina si
stafide. Ingrediente: 500 g carne tocată 150 g cartofi noi 4 peşti
proaspeţi 2 cepe 50 g unt 250 g zahăr 1 lingură oţet din vin 4 linguri
bulion 1 lingură faină…
Read more »
Read more »
Cartofi caramel
24 May 2011
O
reteta simpla de cartofi caramel din: cartofi, zahar, unt si apa.
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 250 g zahăr 50 g unt 5 linguri apă Mod de
preparare: Cartofii, cât mai mici, se curăţă de coajă sub jet de apă
rece şi se lasă la scurs. La flacără mică, într-o cratiţă, se prepară
sosul…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in prosciutto
24 May 2011
O
reteta simpal de Rulade de pui cu creveti si sparanghel, invelite in
prosciutto din: creveti black tiger, piept de pui, croccoli, prosciutto,
sparanghel, unt, smantana, peperoncino, sofran, usturoi pudra,
condiment din coaja de citrice, busuioc, aceto balsamico si vin alb.
Ingrediente: 50 g creveţi Black Tiger (16-20 bucăţi/kg) 200 g piept de
pui 100…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui iute si gustos cu praz (video)
24 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui iute si gustos din: piept de
pui, ardei, rosii decojite, rosii cherry, praz, busuioc, patrunjel,
ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui ardei rosii decojite
rosii cherry praz busuioc patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Se taie un piept de pui in bucati mai…
Read more »
Read more »
Frigărui de oaie cu cimbrişor si foi de dafin
24 May 2011
O
reteta de frigarui de oaie cu cimbrisor si foi de dafin din: pulpa de
oaie, ceapa, vanata, ardei gras, ulei extravirgin de masline, patrunjel,
cimbrisor si foaie de dafin. Ingrediente: 600 g pulpă de oaie 4 cepe 1
vânătă 1 ardei gras ulei extravirgin de măsline câteva fire de pătrunjel
1 lingură de cimbrişor…
Read more »
Read more »
Budincă de varză albă cu carne de miel
24 May 2011
O
reteta de budinca de varza alba cu carne de miel din: carne de miel,
varza alba, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1
kg carne de miel 1 varză albă mare 1 lingura faina 50 g unt 1 legătură
pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de preparare: Varza tăiată
mărunt…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Brum
24 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Brum din: rom brun, brandy, cassis,
suc de portocale si zahar. Ingrediente: 3 cl rom brun 3 cl brandy 1,5 cl
Cassis 4 cl suc de portocale 1 cl zahar Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca cu gheata zdrobita in mixer, apoi se toarna
bautura intr-un pahar decorativ.…
Read more »
Read more »
Budincă de peşte afumat
24 May 2011
O
reteta gustoasa de budinca de peste afumat din: peste afumat, cartofi,
lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 10 peşti afumaţi 2 kg
cartofi noi 2 pahare lapte 1 legătură pătrunjel proaspăt sare şi piper,
după gust Mod de preparare: Peştele se dezosează, se curăţă de pieliţe,
cozi, capete şi aripioare şi se lasă o…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu bame
24 May 2011
O
reteta simpla de cotlete de miel cu bame din: cotlete de miel, bame,
ceapa, rosii, sare, ulei, piper si usturoi. Ingrediente: 1 kg cotlete de
miel 500 g bame 4 cepe mari 5 roşii ulei sare piper şi usturoi, după
gust Mod de preparare: Se căleşte în ulei bine încins înainte ceapa
tăiată fideluţă.…
Read more »
Read more »
Calamar umplut
24 May 2011
O
reteta delicioasa de calamar umplut din: rosii uscate, calamar, capere,
pesmet alb, verdeata proaspata, sare, piper negru, albus, ulei de
masline, otet balsamic, suc de lamaie, ulei de masline, salata verde si
rosii cherry. Ingrediente: 8 roşii uscate la soare tub de calamar mare
sau 8 mai mici, având 300 g în total, tentaculele…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu nuci
24 May 2011
O
reteta simpla de salata de telina cu nuci din: miez de nuca, telina,
branza sarata, pasta de rosii, vin, sare, piper, mustar, ulei si salata
verde. Ingrediente: 250 g miez de nucă pisat 200 g ţelină 100 g brânză
sărată uscată 5 linguri maioneză 1 lingură pastă de roşii 1 lingură vin
sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghetti cu rosii, rucola si masline
24 May 2011
O
reteta de post delicioasa de spaghetti cu rosii, rucola si masline din:
spaghetti fara ou, rosii, busuioc, masline verzi, rucola, oregano, otet
balsamic, ulei de masline, sare de mare si piper. Ingrediente: 4×80
grame de spaghetti fara ou 5 rosii mici, decojite o mana de busuioc
proaspat o mana de masline verzi, fara samburi…
Read more »
Read more »
Porc cu mămăliguţă
24 May 2011
O
reteta de porc cu mamaliguta din: malai, apa, carne afumata de porc,
ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă 500 g
carne afumată de porc 2 cepe 50 g unt sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se prepară din mălai o mămăliguţă subţire, în care se
înglobează…
Read more »
Read more »
Creier de viţel pane
24 May 2011
O
reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa,
telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: creier
de viţel 4 ouă 1 ceapă mare 1 ţelină pesmet oţet sare şi piper, după
gust suc de lămâie Mod de preparare: Creierul se ţine câteva ore în apă
rece cu…
Read more »
Read more »
Hamburger cu ananas
23 May 2011
O
reteta gustoasa de hamburger cu anans din: carne tocata, ceapa, ananas,
cirese, ulei, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne
tocată 2 cepe 6 fetii de ananas din conservă 18 cireşe ulei pentru
prăjit salată verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cepele,
tocaţi-le, amestecaţi-le cu carnea şi faceţi hamburgeri. Turnaţi…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu fasole
23 May 2011
O
reteta de carne de vita cu fasole din: carne tocata de vita, unt,
ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, fasole baobe, faina,
chimen, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită
100 g unt 3 cepe 3 căţei usturoi 7 roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi
1 ardei iute 500…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu muschi de vita (video)
23 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata cu muschi de vita din: muschi
de vita, spanac, telina, salata verde, rosii cherry, ardei, rucola,
susan, miere, sos de soia, usturoi, ghimbir, zeama lamaie, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita spanac telina salta
verde rosii cherry ardei rucola susan miere sos soia…
Read more »
Read more »
Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii
23 May 2011
O
reteta de Frigărui din peşte-călugăr şi creveţi cu salsa de roşii din:
coada de peste calugar, creveti, usturoi, piure de ghimbir, ardei iute,
ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, rosii, seminte de
coriandru, usturoi, citronella, suc de lamaie verde si felii de lamaie
verde. Ingrediente: 1 bucată dinspre coadă de peşte-călugăr, cam 700…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si roşii
23 May 2011
O
reteta de Muşchi de vită cu verdeaţă şi sos mediteranean cu măsline si
roşii din: ceapa, usturoi, muschi de vita, ulei de masline, supa de
carne, vin alb, busuioc, cimbru, salvie, rosii, masline verzi, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 800 g muşchi de vită 2
linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Viţel in sos
23 May 2011
O
reteta de vitel in sos din: spata de vitel, ceapa, morcovi, usturoi,
foaie de dafin, lamaie, malai, unt, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
1 kg spată de viţel 4 cepe 3 morcovi 3 căţei usturoi 1 foaie dafin 2
lămâi mari 1 portocală mică 1 lingură mălai 5 linguri unt 1 lingură vin…
Read more »
Read more »
Cocktail Cherry Rum
23 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cherry Rum din: rom alb, frisca, cherry
herryng, suc de visine si cirese. Ingrediente: 3 cl rom alb 5 cl frisca
lichida 4 cl Cherry Herring 6 cl suc de visine cirese Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker,
si se toarna impreuna…