vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #85


Retete de Paste:

Reteta zilei: Vermicelli cu legume

13 April 2013
Vermicelli_cu_legume_14Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.   Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea…
Read more »

Chifle umplute cu piept de pui si morcovi

13 April 2013
Chifle_umplute_cu_piept_de_pui_si_morcoviChifle umplute cu piept de pui si morcovi din: piept de pui, morcovi, parmezan, ceapa, chifle, ulei, lapte, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un piept de pui 500 g morcovi o lingura parmezan ras o ceapa 4 chifle 2 linguri ulei 4 linguri lapte cateva…
Read more »

Cuiburi cu ouă de Paşti

13 April 2013
Cuiburi_cu_oua_de_PastiCuiburi cu ouă de Paşti din: fidea, unt, lapte, zahar, scortisoara, zahar vanilat, zahar pudra cu aroma de vanilie si bomboane. Ingrediente: 400 g fidea 150 g unt 400 ml lapte 400 g zahar 2 lingurite scortisoara macinata 2 plicuri zahar vanilat bourbon 2 linguri…
Read more »

Pască rapidă şi economică

13 April 2013
Deserturi_delicioasePască rapidă şi economică din: branza dulce de vaci, faina, zahar, oua, coaja de lamaie, drojdie, unt, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g branza dulce de vaci sau 300 g urda dulce proaspata 300 g faina 300 g zahar 3 oua coaja rasa…
Read more »

Supa de morcovi cu branza

13 April 2013
Supa_de_morcovi_cu_branzaSupa de morcovi cu branza din: morcovi, ceapa, ulei, crutoane si branza. Ingrediente: un kg morcovi 2 cepe 4 linguri ulei crutoane 200 g branza faramitata   Mod de preparare: Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit în uleiul încins. După ce…
Read more »

Rissotto primavera cu parmezan

13 April 2013
Rissotto_primavera_cu_parmezanRissotto primavera cu parmezan din: supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcovi, dovlecei, orez, ceapa verde, mazare si parmezan. Ingrediente: 3 l supa de legume 4 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 4 morcovi mari, taiati in cubulete 4 dovlecei medii, taiati in…
Read more »

Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză

13 April 2013
Retete_3Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan. Ingrediente: 500 g faina 300 ml apa 10 g drojdie uscata un praf de sare 3 linguri ulei…
Read more »

Supă de pui şi cocos

13 April 2013
Supa_de_pui_si_cocosSupă de pui şi cocos din: piept de pui, morcov, lapte de cocos, lamaie, ghimbir, fenicul, usturoi, ardei gras, nuca de cocos, ulei de masline, frunza de dafin, sare, piper si marar. Ingrediente: doi piepti de pui un morcov 200 ml lapte de cocos o…
Read more »

Pui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor

13 April 2013
Pui_cu_morcovi_si_sfecla_rosie_la_cuptorPui cu morcovi si sfecla rosie la cuptor din: morcovi, sfecla rosie, ulei de masline, seminte de chimion, marmelada de portocale, otet de sherry, piept de pui, iaurt, rucola si cuscus. Ingrediente: 4 morcovi medii, taiati bastonase 4 sfecle rosii mici, spalate bine si taiate…
Read more »

Vita cu morcovi si bacon afumat

13 April 2013
Vita_cu_morcovi_si_bacon_afumatVita cu morcovi si bacon afumat din: carne macra de vita, morcovi, bacon afumat, ceapa, usturoi, vin rosu, apa, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne macra de vita 600 g morcovi 200 g bacon afumat 2 cepe 2 catei de usturoi 500…
Read more »

Crap cu fenicul si telina la cuptor

13 April 2013
Crap_cu_fenicul_si_telina_la_cuptorCrap cu fenicul si telina la cuptor din: crap, fenicul, rosii, usturoi, cimbru, vin, morcov, telina, ulei de floarea soarelui, sare, piper, malai, cartofi si orez. Ingrediente: doua trunchiuri de crap doua bucati de fenicul 500 g rosii 4 catei de usturoi o lingurita cu…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail Martini cu suc de portocale rosii

13 April 2013
Cocktail_Martini_cu_suc_de_portocale_rosii_3Cocktail Martini cu suc de portocale rosii din: vodca, suc de portocale rosii, campari, lamaie si gheata.   Ingrediente: Vodka Suc de portocale rosii Campari lamaie gheata     Mod de preparare: Intr-un shacker adaugati vodka, sucul de portocale, campari si gheata. Agitate bine. Turnati…
Read more »

Salata de morcovi cu susan si usturoi

13 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_susan_si_usturoiSalata de morcovi cu susan si usturoi din: morcovi, susan, usturoi, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 50 g susan 2 catei de usturoi 3 linguri ulei o lingura suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Morcovii se…
Read more »

Sarmale de miel cu frunze de stevie

13 April 2013
Retete_1Sarmale de miel cu frunze de stevie din: foi de stevie, smantana, carne macra de miel, slanina, paine, ceapa, orez, untura, sare, piper, marar, cimbru, bulion si bors. Ingrediente: 500 g foi de stevie sau spanac 2 cesti cu smantana grasa 750 g carne macra…
Read more »

Ouă de Paşte vopsite natural

13 April 2013
Oua_pasteOuă de Paşte vopsite natural din: coji de ceapa rosie, cafea, sfecla rosie, oua, apa si otet. Ingrediente: cojile de la 1 kg ceapa rosie 5-6 linguri cafea 1 sfecla rosie oua apa 3 linguri otet   Mod de preparare: Poţi vopsi ouăle de Paşte…
Read more »

Rulada cu carne tocata mixta

13 April 2013
Retete_1Rulada cu carne tocata mixta din: aluat, ciuperci, carne tocata, carne de mici, oua, smantana, patrunjel, pesmet, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 1 conserva mica de ciuperci 400 g carne tocata mixta 200 g carne de mici 6 oua…
Read more »

Ciocanele de pui cu varza rosie si ardei iute

13 April 2013
Ciocanele_de_pui_cu_varza_rosie_si_ardei_iuteCiocanele de pui cu varza rosie si ardei iute din: ciocanele de pui, miere, sos de soia, pasta miso, ghimbir, otet de orez, varza rosie, ardei iute, ceapa, morcov, zeama de lime, otet de mere, zahar si coriandru. Ingrediente: 4 ciocanele de pui cate 1/2…
Read more »

Reteta zilei: Clatite flambate

12 April 2013
Clatite_flambate_7Clatite flambate (Crepes Suzette) din: faina, zahar pudra, lapte, unt, grand marnier, coaja de portocala, suc de portocala si inghetata de vanilie.   Ingrediente pentru aluat: 200g faina 30g zahar pudra 2 oua 470ml lapte 75g unt topit (rece) Ingrediente pentru sos: 50g unt 100g…
Read more »

Omletă cu fenicul şi dovlecei

12 April 2013
Omleta_cu_fenicul_si_dovleceiOmletă cu fenicul şi dovlecei din: fenicul, ciuperci, dovlecel, oua, lapte dulce, mustar cu seminte, gris, seminte de chimen, menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: o bucata de fenicul 100 g ciuperci un dovlecel 4 oua 100 ml lapte dulce o lingurita cu mustar cu…
Read more »

Ruladă dulce cu scortisoara si migdale

12 April 2013
Rulada_dulce_cu_scortisoara_si_migdaleRuladă dulce cu scortisoara si migdale din: faina, drojdie, lapte dulce, zahar pudra, oua, unt, scortisoara, sare, migdale, zahar vanilinat, smochine si lichior de cafea. Ingrediente: 400 g faina 15 drojdie 130 ml lapte dulce 150 g zahar pudra doua oua 75 g unt scortisoara…
Read more »

Frigărui de vită picante

12 April 2013
Frigarui_de_vita_picanteFrigărui de vită picante din: muschi de vita, ardei grasi, ceapa verde, pudra de chimen, pudra de curry, otet, boia iute, usturoi, sos de soia, ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g muschi de vita 3 ardei grasi 200 g cuscus o legatura ceapa verde o…
Read more »

Cuşcuş cu pui şi curry

12 April 2013
Cuscus_cu_pui_si_curryCuşcuş cu pui şi curry din: piept de pui, ardei grasi, pudra de curry, cuscus, ardei iute, ceapa, usturoi, lamaie, vin, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, ghimbir si ananas. Ingrediente: doi piepti de pui doi ardei grasi pudra de curry 200 g cuscus…
Read more »

Chiftele de peşte cu sos

12 April 2013
Chiftele_de_peste_cu_sosChiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida. Inrgediente: 500 g fileuri de peste doua oua o felie de paine o lingurita…
Read more »

Carne de iepure cu sos de rosii

12 April 2013
Retete_1Carne de iepure cu sos de rosii din: carne de iepure, suc de rosii, vin alb, ceapa, ardei, lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 1 l suc de rosii 1 pahar de vin alb 1 ceapa 1 ardei 1 lamaie putin unt…
Read more »

Fructe cu sos caramel

12 April 2013
Fructe_cu_sos_caramelFructe cu sos caramel  din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate, lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de scortisoara si migdale. Ingrediente: doua gutui 500 g smochine 200 g coacaze rosii 100 g caise uscate doua lamai 150 g zahar tos…
Read more »

Peşte cu sos curry

12 April 2013
Peste_cu_sos_curryPeşte cu sos curry din: trunchiuri de peste, amidon, smantana, pudra de curry, ceapa rosie, gulii, lamaie, menta, ardei iute, sare, piper, orez si cartofi. Ingrediente: 800 g trunchiuri de peste o lingura cu amidon alimentar 200 ml smantana o lingura cu pudra de curry…
Read more »

Pasca cu stafide

12 April 2013
Deserturi_delicioasePasta cu stafide din: biscuiti, unt, zahar, branza de vaci, zahar pudra, oua, stafide, zeama de portocale, ciocolata cu lapte si migdale. Ingrediente: pentru blat: 250 g biscuiti fragezi 100 g unt 4 linguri zahar pentru umplutura: 500 g branza de vaci 4 linguri zahar…
Read more »

Ravioli cu parmezan

12 April 2013
Ravioli_cu_parmezanRavioli cu parmezan din: faina, oua, ciuperci, ceapa rosie, parmezan, pasta de tomate, masline cu ardei, branza de vaci, seminte de chimen, ulei de masline, sare, piper si sos de rosii picant. Inrgediente: 400 g faina doua oua 100 g ciuperci o ceapa rosie 100…
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete

12 April 2013
Chiftelute_de_porc_cu_sos_de_rosii_pe_pat_de_spaghete_24Chiftelute de porc cu sos de rosii  pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.   Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata…
Read more »

Coronita cu umplutura de mac

12 April 2013
Coronita_cu_umplutura_de_macCoronita cu umplutura de mac din: faina, zahar, galbenusuri, lamaie, portocala, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, lapte, unt, drojdie, ulei, umplutura de mac, lapte si galbenus. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 100 g zahar 4 galbenusuri lamaie si portocala rasa esenta de…
Read more »

Sufleu de gulii cu bacon

12 April 2013
Sufleu_de_gulii_cu_baconSufleu de gulii cu bacon din: gulii, bacon, telina, oua, ciuperci, praz, marar, usturoi, lamaie, pesmet, unt, branza de vaci, sare, piper, ulei, migdale, alune si miez de nuca. Ingrediente: 4 gulii 300 g bacon o tija de telina 3 oua 100 g ciuperci un…
Read more »

Soia ardeiată

12 April 2013
Soia_ardeiataSoia ardeiată din: soia, morcovi, ardei grasi, telina, cartofi, ciuperci, ceapa, ardei iute, suc de rosii, faina si ulei. Ingrediente: 200 g soia bucati 2 morcovi 2-3 ardei grasi (rosii si galbeni) 1 telina potrivita 2-3 cartofi 2-3 ciuperci proaspete 2-3 cepe 2-3 ardei iuti…
Read more »

Salata de scrumbie

12 April 2013
Salata_de_scrumbieSalata de scrumbie din: scrumbie, rosii, ardei gras, cartofi, ulei, sare, piper, otet si ceapa. Ingrediente: o scrumbie sarata doua rosii un ardei gras 4-5 cartofi ulei sare piper otet o ceapa   Mod de preparare: Scrumbia curăţată se pune în apă cu oţet şi…

Pui cu umplutură de miel

12 April 2013
Pui_cu_umplutura_de_mielPui cu umplutură de miel din: pui, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de miel, ceapa, patrunjel, pesmet, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui potrivit ca marime 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 ciuperci albe 400 g carne de miel 1 legatura ceapa 1 legatura patrunjel 2 lingura pesmet 1 ou sare si piper  …
Read more »

Drob din ficat de pui

12 April 2013
Retete_3Drob din ficat de pui din: ficatei de pui, pipote de pui, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, oua, condimente, sare, piper si faina. Ingrediente: 250 g ficatei de pui 250 g pipote de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 oua crude 5 oua fierte tari 1…
Read more »

Coronita delicioasa cu mac

12 April 2013
Coronita_delicioasa_cu_macCoronita delicioasa cu mac din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, galbenusuri, zahar vanilat, sare, unt, mac macinat, lapte, ou. Ingrediente: pentru aluat: 30 g drojdie 100 g zahar pudra 250 ml lapte 500 g faina 3 galbenusuri 2 pachetele zahar vanilat 1 praf sare 100 g unt pentru umplutura: 300 g mac macinat 250 ml…
Read more »

Marinata de legume la gratar, cu busuioc

12 April 2013
Marinata_de_legume_la_gratar_cu_busuiocMarinata de legume la gratar, cu busuioc din: ulei de masline, zeama de lamaie, seminte de coriandru, dovlecei, usturoi, maghiran, rosii, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline zeama de la 1 lamaie 1 lingura cu otet balsamic 1/2 lingurita cu seminte de coriandru 3 dovlecei mici cu pielita subtire 1 catel…
Read more »

Supa pasata de legume

12 April 2013
Supa_pasata_de_legumeSupa pasata de legume din: cartofi, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 morcovi doua radacini de patrunjel doua radacini de pastarnac o telina o lingura de unt o lingura de faina o ceasca de lapte dulce sare   Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se taie în…
Read more »

Prajitura cu ciocolata si dulceata

12 April 2013
Prajitura_cu_ciocolata_si_dulceataPrajitura cu ciocolata si dulceata din: nuca, zahar pudra, faina, unt, bicarbonat, ciocolata, oua si dulceata. Ingrediente: 200 g nuca pisata 200 g zahar pudra 400 g faina 300 g unt un varf bicarbonat o lingura cu ciocolata rasa doua oua dulceata   Mod de preparare: Se amestecă făina cu untul, apoi se adaugă celelalte…
Read more »

Carne de vita cu fasole verde

12 April 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_verdeCarne de vita cu fasole verde din: carne de vita, fasole verde, bulion de rosii, unt, smantana, ceapa si faina. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 gg fasole alba sau verde un pahar bulion de rosii sare doua lingura de smantana 100 g unt o ceapa o lingurita de faina   Mod de preparare:…
Read more »

Garnituri: Fenicul inabusit

12 April 2013
Retete_1Fenicul inabusit din: bulbi de fenicul, rosii, ulei de masline, supa de pasare, cimbru, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 bulbi medii de fenicul 2 rosii coapte, dar toari 1 lingura ulei de masline 40 cl supa de pasare 1 ramurica de cimbru 1 lingura cu pesmet 1 lingura cu parmezan ras sare si…
Read more »

Reteta zilei: Limonada cu zahar brun si menta

12 April 2013
Limonada_cu_zahar_brun_si_menta_11Limonada cu zahar brun si menta din: apa, zahar brun, limete, frunze de menta si gheata.   Ingrediente: 6 cani de apa 1 cana de zahar brun 6 limete 12 frunze proaspete de menta 2 cesti cuburi de gheata     Mod de preparare: Adaugati apa intr-un pahar mare. Apoi se adauga zahar brun, sucul…
Read more »

Ruladă cu friscă si căpşuni

12 April 2013
Rulada_cu_frisca_si_capsuniRuladă cu friscă si căpşuni din: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca, intaritor pentru frisca si miere. Ingrediente: blat: 3 oua 80 g miere 30 g zahar 1 praf sare 110 g faina de grau 20 g faina de hrisca crema si decor: 500 g capsuni 500 ml frisca…
Read more »

Tagliatele in sos de ciuperci

12 April 2013
Tagliatele_in_sos_de_ciuperciTagliatele in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii, margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4 ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de broccoli…
Read more »

Paste cu ardei gras si coriandru

12 April 2013
Paste_cu_ardei_gras_si_coriandruPaste cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2 linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură…
Read more »

Lup de mare cu legume

12 April 2013
Lup_de_mare_cu_legume.pngO reteta delicioasa de lupa de mare cu:vinete, dovleac, unt, smantana, lamaie, ceapa, mustar, cimbru, sare, piper, ulei. Ingrediente: un kilogram lup de mare două vinete o jumătate de dovleac pentru plăcintă 30 g unt 60 ml smântână o lămâie o ceapă o lingură cu muştar două linguriţe cu cimbru sare piper ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Friptură in formă de spic

12 April 2013
Friptura_in_forma_de_spic.pngO reteta delicioasa de friptura de porc cu:piper, slanina, usturoi, ulei. Ingrediente: 4 bucăţi de muşchi de porc piper slăninuţă sare 4-5 căţei de usturoi ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o aranjezi ast­fel: Fiiecare bucată o tai în 3, pe lung, dar nu până la capăt, unde va rămâne ca un fel…
Read more »

Tartă cu pere si miez de nuca

12 April 2013
Tarta_cu_pere.pngO reteta delicioasa de tarta cu:pere, faina, unt, zahar tos, sare, scortisoara, apa, miez de nuca, ghimbir, menta, piper rosu, frisca. Ingrediente: 5 pere 200 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un sfert de linguriţă cu sare o linguriţă cu pudră de scorţişoară 50 ml apă 100 g miez de nucă o…
Read more »

Pulpe de pui cu ciuperci si sos de soia

12 April 2013
Pulpe_de_pui_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de pulpe de pui cu:conopida, ciuperci, sos de soia, vin alb, ceapa, miere, scortisoara, sare, piper, ulei, busuioc, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui o conopidă 500 g ciuperci 4 linguri cu sos de soia 100 ml vin alb demisec o ceapă o lingură cu miere o linguriţă cu pudră de…
Read more »

Chiftele de dovlecei

12 April 2013
Chiftele_de_dovlecei.pngO reteta delicioasa de chiftelute cu:dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute rosu, menta, lamaie, parmezan, sare, ulei de masline, chimion. Ingrediente: 4 dovlecei un ou o lin­guriţă cu piper alb o lingură cu vârf cu făină cernută un ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tocat mărunt frunzele tocate de la o legătură de…
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu ciocolata neagra

11 April 2013
Tarta_cu_ciocolata_neagra_6Tarta cu ciocolata neagra din: lapte, smantana, zahar pudra, ciocolata neagra, ou, galbenus de ou, coniac, aluat de tarta si inghetata.   Ingrediente: 50ml lapte 125ml smantana 50g zahar pudra 200g ciocolata neagra 1 ou 1 galbenus de ou 5 ml coniac aluat de tarta inghetata dupa preferinta   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul…
Read more »

Supă cremă cu fenicul

11 April 2013
Supa_crema_cu_fenicul.pngO reteta delicioasa de supa crema cu:cartofi, ciuperci, fenicul, morcov, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina, pastranac. Ingrediente: doi cartofi 300 g ciuperci două bucăţi de fenicul un morcov doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui o lingură cu busuioc verde sare pipe smântână conopidă telină păstârnac Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Ruladă de vitel cu cascaval si ciuperci

11 April 2013
Rulada_de_vitel.pngO reteta delicioasa de rulada cu:pulpa de vitel, sunca, cascaval, ciuperci, spanac, ou, pesmet, ceapa, vin, unt, ulei, cimbru. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 150  g şuncă 3 linguri de caşcaval  ras 150 g ciuperci 100 g spanac fiert 1 ou 1 lingură pesmet 1 ceapă 100 ml vin 1/2 lingură unt 3 linguri…
Read more »

Ravioli cu spanac şi sos

11 April 2013
Ravioli_cu_spanac_si_sosRavioli cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura de ceapa…
Read more »

Budinca de peste cu cartofi si fenicul

11 April 2013
Budinca_de_peste.pngO reteta delicioasa de budinca cu:cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.   Ingrediente: 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat o ceapă curăţată şi tăiată felii un bulb…
Read more »

Ciuperci sotate

11 April 2013
Ciuperci_sotateRetete de post: Ciuperci sotate din: ciuperci proaspete, ceapa, lamaie, usturoi, marar, margarina, sare si piper. Ingrediente: 600-800 g ciuperci proaspete 1 ceapa 1 lamaie 4-5 catei de usturoi 1 egatura de marar 1 lingura cu margarina sare piper   Mod de preparare: Curata si spala ciupercile in mai multe ape, taie in felii subtiri…
Read more »

Clafoutis cu macris

11 April 2013
Retete_1Clafoutis cu macris din: macris, salote, ulei de floarea soarelui, sare, piper, faina, amidon de porumb, oua, lapte degresat si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 g macris 2 salote 1 lingura cu ulei de floarea soarelui sare si piper macinat pentru aluat: 20 g faina 20 g amidon de porumb 2 oua 20 cl…
Read more »

Miel la cuptor cu lamaie

11 April 2013
Miel_la_cuptor_cu_lamaieMiel la cuptor cu lamaie din: cotlet de miel, usturoi, cimbru, lamaie, unt, dovlecei, morcovi, ulei de masline, otet balsamic, coaja de lamaie, ridichi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel sau pulpa 2 catei de usturoi 1 legatura de cimbru 1 lamaie 25 g unt pentru legume: 8 dovlecei tineri 200 g…
Read more »

Retete de post: Ghiveci cu soia

11 April 2013
Ghiveci_cu_soiaGhiveci cu soia din: granule de soia, ceapa, ardei gras, dovlecel, broccoli, rosii, morcov, cartofi, patrunjel, vegeta, supa de legume, ulei si sare. Ingrediente: 50 g granule de soia 2 cepe 1 ardei gras 1 dovlecel 1 broccoli mic 2 rosii 1 morcov 1 cartofi 1 legatura de patrunjel 1 lingurita cu vegeta 1 cana…
Read more »

Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

11 April 2013
Prajitura_cu_banane_si_glazura_de_ciocolataPrajitura cu banane si glazura de ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, crema de lapte, lapte, banane, gem de caise si glazura. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 120 g zahar pudra 120 g faina 1/2 plic praf de copt pentru umplutura: 2 plicuri crema de lapte 500 ml lapte 4 banane 100…
Read more »

Cotlet în crusta de hrean

11 April 2013
Cotlet_în_crusta_de_hreanCotlet în crusta de hrean din: cotlet de miel, hrean, pesmet, unt, oua, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 100 g hrean ras 100 g pesmet 100 g unt 2 oua sare piper ulei   Mod de preparare: Fasonezi cotletul de miel si il portionezi  in asa fel incat la fiecare…
Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu pui si legume proaspete

11 April 2013
Tortilla_cu_pui_si_legume_proaspete_27Tortilla cu pui si legume proaspete din: ardei iute, ceapa rosie, piept de pui, ulei de masline, rosii, varza, tortilla de porumb, suc de limeta, sos de rosii, piper negru, praf de usturoi si sare.   Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de…
Read more »

Peşte pane cu salată de ardei

11 April 2013
Peste_pane_cu_salata_de_ardeiPeşte pane cu salată de ardei din: fileuri de peste, pesmet, oua, boia dulce, ceapa rosie, zahar tos, portocala, rosii, ardei capia, usturoi, patrunjel, dovlecel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste 100 g pesmet doua oua o lingura cu boia dulce o ceapa rosie o lingurita cu zahar tos o portocala 3…
Read more »

Rulouri de merluciu cu rosii si busuioc

11 April 2013
Rulouri_de_merluciu_cu_rosii_si_busuioc.pngO reteta delicioasa de rulouri cu:merluciu, rosii, ceapa, parmezan, unt, sare, condimente, busuioc, ulei de masline. Ingrediente : 700 g fileuri de merluciu 5 roşii 1 ceapă mare 2 linguri de parmezan ras 1 lingură de unt sare condimente pentru peste busuioc proaspat 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Fileurile de merluciu se…
Read more »

Roşii cu mozzarella

11 April 2013
Rosii_cu_mozzarellaRoşii cu mozzarella din: mozzarella, rosii, otet balsamic, avocado, ulei de masline, busuioc, miez de nuca, dovlecei, patrunjel, lamaie, sare, piper si migdale caramelizate. Ingrediente: 500 g mozzarella 8 rosii o lingura cu otet balsamic un avocado 100 ml ulei de masline 3 linguri cu busuioc tocat 200 g miez de nuca doi dovlecei o…
Read more »

Pulpa la tava

11 April 2013
Pulpa_la_tavaPulpa la tava din: pulpa de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata de circa 2 kg 2 cepe medii 2 morcovi medii 4 catei de usturoi 1/2 pahar ulei 1 lingura cimbru uscat 2 crengute de rozmarin proaspat 1 pahar vin alb sec sare…

Pepene cu cremă de ciocolată

11 April 2013
Pepene_cu_crema_de_ciocolataPepene cu cremă de ciocolată din: pepene galben, zmeura, castane, piure de castane, lichior de cafea, ciocolata neagra, frisca, menta, scortisoara si cuisoare. Inrgediente: doi pepeni galbeni mai mici 200 g zmeura 500 g castane fierte un borcan cu piure de castane 100 ml lichior de cafea 50 g ciocolata neagra 300 ml frisca o…
Read more »

Coasta de miel in stil Wellington

11 April 2013
Coasta_de_miel_in_stil_WellingtonCoasta de miel in stil Wellington din: coasta de miel, spanac, menta, ciuperci, sunca presata, mustar, aluat, galbenus, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g coasta de miel (rack de miel) 200 g spanac proaspat 5-6 fire menta verde 200 g ciuperci proaspete 200-300 g fasii foarte subtiri de sunca presata 1 lingura mustar 300…
Read more »

Regimul dr. Richard Atkins

11 April 2013
DietaDieta pe care dr. Atkins o recomanda se bazeaza pe proteine. Se recomandă eliminarea din alimentaţie a zaharurilor şi glucidelor, deci a cerealelor, fructelor, sucurilor, dulceţurilor şi preparatelor de cofetărie. In schimb, se pot consuma în cantitate nelimitată carne, grăsimi animale şi ouă. Explicaţia pe care dr. Atkins o dă regimului propus de el este…
Read more »

Tort de nectarine cu frisca si zmeura

11 April 2013
Tort_de_nectarine_cu_frisca_si_zmeuraTort de nectarine cu frisca si zmeura din: zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, lichior de oua, ulei, gelatina, nectarine, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar, smantana, frisca si zmeura. Ingrediente: blat: 200 g zahar pudra 100 g faina 100 g amidon 3 lingurite praf de copt 200 ml lichior de oua 200…
Read more »

File de cod cu sos verde

11 April 2013
File_de_cod_cu_sos_verdeFile de cod cu sos verde din: fileuri de cod, lamai, pesmet, parmezan, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare, piper si masline. Ingrediente: un kilogram fileuri de cod doua lamai 100 g pesmet 75 g parmezan o legatura de patrunjel 5 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare piper 100 g masline feliate…
Read more »

Pulpa impanata

11 April 2013
Pulpa_impanataPulpa impanata din: pulpa de miel, praz, cartofi, rosii, ardei grasi, dovlecel, vanata, menta verde, busuioc verde, rozmarin verde, usturoi, cimbru verde, vin alb, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 4 bucati praz 2-3 cartofi 2 rosii mari 2 ardei grasi 1 dovlecel 1 vanata 3-4…
Read more »

Rulada de pui cu carne tocata si sunca afumata

11 April 2013
Rulada_de_pui_cu_carne_tocata_si_sunca_afumataRulada de pui cu carne tocata si sunca afumata din: morcovi, broccoli, sare, piper, oua, pui, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, tarhon verde si unt. Ingrediente: 2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 oua 1 pui 150 g carne tocata 250 g sunculita afumata 1 ceapa 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt…
Read more »

Retete de post: Ciorba de fasole boabe

11 April 2013
Retete_6Ciorba de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa, morcov, telina, pastarnac, patrunjel, boabe de piper, ardei gras, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 500 g fasole boabe o ceapa mare un morcov mare o telina mica un pastarnac o radacina patrunjel cateva boabe de piper un ardei gras rosu o…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail de ananas si ghimbir

11 April 2013
Cocktail_de_ananas_si_ghimbir_04Cocktail de ananas si ghimbir din: ananas, ghimbir, zahar, suc de limeta, whisky, sampanie, gheata si felii de limeta.   Ingrediente: ananas taiat ghimbir proaspat, feliat 1 lingurita de zahar suc proaspat de limeta whisky Sampanie sau vin spumant gheata felii de limeta       Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati ananasul cu ghimbirul…
Read more »

Tarta cu mere si menta

11 April 2013
Tarta_cu_mere_si_mentaTarta cu mere si menta din: faina, zahar pudra, unt, galbenus, sare, zahar vaniinat, oua, suc de portocala, coaja de portocala, praf de budinca, branza ricotta, mere, calvados, suc de mere si frunze de menta. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar pudra 150 g unt 1 galbenus sare 1 plic zahar vanilinat crema:…
Read more »

Legume cu smântână la cuptor

11 April 2013
Legume_cu_smântâna_la_cuptorLegume cu smântână la cuptor din: dovlecei, praz, conopida, cartofi, usturoi, oua, branza de vaci, smantana, cimbru, unt, pesmet, sare, piper si sfecla rosie. Ingrediente: doi dovlecei un fir de praz o conopida mica 4 cartofi 4 catei de usturoi 5 oua 300 g branza de vaci 300 ml smantana o lingura cu cimbru 50…
Read more »

Pui umplut cu pastrama de porc afumata

11 April 2013
Pui_umplut_cu_pastrama_de_porc_afumataPui umplut cu pastrama de porc afumata din: pui, cimbru, sare, ceapa, pastrama de porc afumata, unt, chifle, lapte, oua, frunze de spanac, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 legatura cimbru sare pentru umplutura: 1 ceapa 200 g pastrama de porc afumata 4 linguri unt 4 chifle vechi de o zi 100 ml…
Read more »

Negresă cu fructe

11 April 2013
Negresa_cu_fructeNegresă cu fructe din: unt, cacao, zahar tos, faina, amidon alimentar, ceai verde, oua, praf de copt, sare, zahar vanilinat, smochine si coacaze rosii. Ingrediente: 200 g unt 100 g cacao 300 g zahar tos 250 g faina doua linguri cu amidon alimentar 100 ml ceai verde 4 oua un pliculet praf de copt un…
Read more »

Rulada de vitel cu garnitura

11 April 2013
Rulada_de_vitel_cu_garnituraRulada de vitel cu garnitura din: muschi de vitel, rozmarin verde, usturoi, cartofi, ulei de masline, vin rosu, piper si sare. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel crengute de rozmarin verde 3-4 catei de usturoi 7-8 cartofi pentru ganitura pentru marinata: 4 linguri ulei de masline 150 ml vin rosu piper proaspat macinat sare  …
Read more »

Briose cu sunca si branza cu mucegai

11 April 2013
Briose_cu_sunca_si_branza_cu_mucegaiBriose cu sunca si branza cu mucegai din: faina, zahar, drojdie, unt, sare, lapte, oua, branza cu mucegai si sunca de parma. Ingrediente: 500 g făină 1 lingură zahăr 1 plic drojdie uscată 250 g unt sare 150 ml lapte 5 ouă Umplutură: 4 felii brânză cu mucegai albastru 12 felii șuncă de Parma  …
Read more »

Gnocchi cu bacon şi ciuperci

11 April 2013
Gnocchi_cu_bacon_si_ciuperciGnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat sare piper faina   Mod de…
Read more »

Supa crema de rosii cu morcovi

11 April 2013
Supe_5Supa crema de rosii cu morcovi din: morcovi, ceapa, cartofi, rosii, zeama de legume, busuioc, foaie de dafin, ulei de masline, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 600 g morcovi 1 ceapa mare 1 cartof mare 5 roșii 1 l zeama de legume 1 legatura de busuioc 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Sos de ciocolata

10 April 2013
Sos_de_ciocolata_3Sos de ciocolata din: ciocolata neagra, sirop de zahar si unt.   Ingrediente: 200g ciocolata neagra 2 linguri de sirop de zahar 50g unt nesarat   Mod de preparare: Topiți ciocolata, fie la microunde, fie la bain-marie. Adaugați siropul și untul. Se amesteca pana ce untul s-a topit si compozitia s-a omogenizat. Serviti cald sau…
Read more »

Tort negru de capsuni

10 April 2013
Tort_negru_de_capsuniTort negru de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilinat, faina, cacao, amidon, capsuni, frisca, zahar vanilinat si ciocolata. Ingrediente: blat: 6 oua 180 g zahar 1 plic zahar vanilinat 120 g faina 60 g cacao 80 g amidon crema si decor: 350 g capsuni 550 ml frisca 1 plic zahar vanilinat 400 g ciocolata  …
Read more »

Pui thailandez cu sos de curry

10 April 2013
Pui_thailandez_cu_sos_de_curryPui thailandez cu sos de curry din: ulei de arahide, usturoi, ghimbir, ceapa, pasta de curry rosu thailandez, supa de pui, cartof, pastai verzi, piept de pui, suc de lime, sos de peste si coriandru. Ingrediente: o lingura de ulei de arahide ori de rapita doi catei de usturoi, maruntiti o lingurita de ghimbir proaspat…
Read more »

Prajitura cu migdale si smantana

10 April 2013
Prajitura_cu_migdale_si_smantanaPrajitura cu migdale si smantana din: smantana, zahar, faina, migdale, oua, unt, lapte, zahar, zahar vanilinat si fulgi de migdale. Ingrediente: o masura smantana o masura zahar doua masuri faina o masura migdale macinate 3 oua pentru garnitura: 150 g unt 3 linguri lapte o masura zahar 2 pachetele zahar vanilinat 200 g fulgi de…
Read more »

Mâncare cu peşte şi curry

10 April 2013
Mâncare_cu_peste_si_curryMâncare cu peşte şi curry din: fileuri de peste, ardei iute, ghimbir, usturoi, lamaie, pudra de curry, ceapa, lapte de cocos, ulei de masline, sare, piper, patrunjel si lapte. Ingrediente: un kilogram fileuri de peste un ardei iute o lingurita cu ghimbir doia catei de usturoi o lamaie o lingurita cu pudra de curry o…
Read more »

Spuma de branza

10 April 2013
Spuma_de_branzaSpuma de branza din: branza dulce, branza telemea, ceapa verde, castraveti, ardei iute, usturoi, smantana, cimbru, gelatina, sare, piper. Ingrediente: 700 g branza dulce 300 g branza telemea o legatura ceapa verde 4 castraveti verzi un ardei iute doi catei de usturoi 200 ml smantana cimbru 10 g gelatina alimentara jumatate de lingurita cu sare…
Read more »

Gofre cu sos de mere şi vanilie

10 April 2013
Gofre_cu_sos_de_mere_si_vanilieGofre cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare, unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara si apa. Ingrediente: 375 g faina 135 ml lapte dulce o lingurita cu drojdie uscata doua oua un sfert de lingurita cu sare unt 3 pliculete zahar vanilinat 200 g…
Read more »

Prajitura Panpepato

10 April 2013
Prajitura_PanpepatoPrajitura Panpepato din: migdale, faina, cacao, miere, coaja de lamaie confiata, coaja de portocala confiata, scortisoara, cuisoare, apa si ciocolata de menaj. Ingrediente: 100 g migdale intregi 200 g faina 50 g cacao 150 g miere 50 g coaja de lamaie confiata 50 g coaja de portocala confiata o lingurita scortisoara 2 cuisoare macinate 100…
Read more »

Mâncare exotică cu pui

10 April 2013
Mâncare_exotica_cu_puiMâncare exotică cu pui din: piept de pui, ananas, ardei iute, nuca de cocos, alune prajite, ulei de masline, lapte de cocos, cuisoare, scortisoara, sare, piper, marar si cocos confiat. Ingrediente: un kilogram piept de pui o conserva de ananas un ardei iute 50 g nuca de cocos 100 g alune prajite 100 ml ulei…
Read more »

Cotlet de miel cu risotto

10 April 2013
Cotlet_de_miel_cu_risottoCotlet de miel cu risotto din: cotlet de miel, orez, vin alb, supa clara de legume, unt, cimbru, ienupar, usturoi, parmezan, sparanghel verde, ceapa, zahar, sare, piper, ulei de masline si morcovi. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel 150 g orez de risotto 50 ml vin alb 200 ml supa clara de legume 100 g…
Read more »

Guguluf aperitiv

10 April 2013
Guguluf_aperitivGuguluf aperitiv din: drojdie, zahar, faina, praz, bacon, unt, lapte, mazare verde, sare, unt, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente: 25 g drojdie 1 lingurita zahar 500 g faina 1 praz mic 300 g bacon 2 linguri unt 100 ml lapte 200 g mazare congelata verde sare 3 linguri patrunjel verde tocat 2 linguri pesmet pentru…
Read more »

Reteta zilei: Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati

10 April 2013
Pui_in_sos_dulce_picant_pe_pat_de_orez_basmati_24Pui in sos dulce-picant pe pat de orez basmati din: piept de pui, ulei de masline, fulgi de ardei rosu, piper, miere, sos de soia, sos barbeque, seminte de susan, ceapa verde, orez basmati, ardei iute, ceapa rosie.   Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui fara piele 1 lingura de ulei de masline…
Read more »

Minitarte de ciocolata

10 April 2013
Minitarte_de_ciocolataMinitarte de ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, ou, cacao, sare, zahar vanilat, cacao neagra, frisca, lapte. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 100 g zahar pudra 125 g unt un ou 40 g cacao sare un plic zahar vanilat pentru umplutura: 350 g cacao neagra 90 g unt nesarat 600 ml frisca lichida 2…
Read more »

Piept de pui cu sos de rosii

10 April 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_rosiiPiept de pui cu sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ardei grasi, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 cepe 2 ardei grasi 5 linguri pasta de tomate 50 ml ulei sare   Mod de preparare: Carnea curăţată, spălată şi uscată pe un prosop absorbant de bucătărie…
Read more »

Supă gospodărească

10 April 2013
Supe_3Taie mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă, 50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. In altă parte vei fi fiert 200 g de fasole albă, muiată din ajun; pune peste legumele doi litri şi jumătate din apa în care a…
Read more »

Chiftelute cu ton, spanac si ciuperci

10 April 2013
Chiftelute_cu_ton_spanac_si_ciuperciChiftelute cu ton, spanac si ciuperci din: paine, ulei de masline, ceapa, spanac, usturoi, ton, ciuperci, dovlecel, telina verde, oua, marar, busuioc si oregano. Ingrediente: 3 felii pâine 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată câteva frunze de spanac proaspăt 3 căței de usturoi tocați 150 g ton din conservă, mărunțit 6 ciuperci, cu

Cartofi cu mustar la cuptor

10 April 2013
Retete_1Retete de post: Cartofi cu mustar la cuptor din: cartofi, usturoi, mustar, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 5 catei usturoi 2 linguri mustar ulei piper sare   Mod de preparare: Mod de preparare: Curatam usturoiul, il pisam cu sare si il frecam cu ulei pana devine o pasta. Adaugam piperul, mustarul si…
Read more »

Gogosi cu masline si legume

10 April 2013
Gogosi_cu_masline_si_legumeGogosi cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei, sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 500 ml lapte 300 g masline fara samburi 2 oua un cubulet drojdie ulei pentru prajit sare piper faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg) pentru garnitura: 2 cepe 2…
Read more »

Totul despre Aronia

10 April 2013
Aronia_5Aronia sau aronicul este un arbust intrat de curând în culturile noastre, datorită proprietăţilor sale vindecătoare. Este originar din America de Nord unde creşte şi acum în stare naturală, spontană si a fost aclimatizat în Europa în secolul al XlX-lea, fiind adus de către ruşi. în Estul Europei a ai uns datorită eforturilor biologului Miciurin,…
Read more »

Tocana de porc cu scortisoara si stafide

10 April 2013
Tocana_de_porc_cu_scortisoara_si_stafideTocana de porc cu scortisoara si stafide din: ulei de masline extravirgin, file de porc, ceapa, morcovi, chimion, scortisoara, pasta de tomate, stafide, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline extravirgin 450g file de porc, curăţat de orice grăsime vizibilă şi tăiat în cuburi 2 cepe mari, tăiate felii 450g de…
Read more »

Cartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde

10 April 2013
Cartofi_la_cuptor_cu_branza_de_capra_si_ceapa_verdeCartofi la cuptor cu brânză de capră si ceapa verde din: cartofi, branza de capra, sucul de lamaie, ceapa verde, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi 350 g brânză proaspătă de capră sucul de la 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tocată 1 lingură tarhon tocat sare piper   Mod de preparare: Se…
Read more »

Cum se prepara pui Teriyaki

10 April 2013
Cum_se_prepara_pui_Teriyaki_3După ce aţi dezosat pieptul de pui, înfăşuraţi-l în folie de bucătărie şi bateţi-l cu ciocanul de şniţele pentru a frăgezi carnea. Condimentati-l cu sare si piper, suprapuneti feliile si tineti-le 10 minute la rece, apoi prajiti-le pe ambele parti in ulei. In prima faza, se vor lipi de tigaie, dar nu fortati desprinderea lor,…
Read more »

Gulas cu carne de porc si smantana

10 April 2013
Gulas_cu_carne_de_porc_si_smantanaGulas cu carne de porc si smantana din: ulei de masline extravirgin, ceapa, pulpa de porc, boia de ardei, seminte de chimen, ardei iute, rosii, ardei rosu, cartofi, varza alba si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 bucată de 1,5kg-2kg pulpă de porc, dezosată şi rulată 2 cepe, tăiate felii 2 linguri…
Read more »

Supa din apa fiarta

10 April 2013
Supe_1Să fierb doi litri de apă, timp de 15 minute, împreună cu 200 g de unt, 16 g de sare, puţin piper, 8 căţei de ustu­roi, o foaie de dafin, puţin cimbru şi pătrunjel. Trece prin sită şi varsă zeama peste felii de pâine prăjită şi presară pătrunjel mărunt. Unii adaugă ouă fierte, pe feliile…
Read more »

Reteta zilei: Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci

10 April 2013
Creveti_la_gratar_pe_pat_de_orez_basmati_cu_ciuperci_33Creveti la gratar pe pat de orez basmati cu ciuperci din: orez basmati, apa, ciuperci, creveti, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, piper negru, sare, unt si ceapa verde.   Ingrediente: 1 cana de orez basmati 2 cani de apa 7 ciuperci proaspete 9 creveți, decorticati 1 lingura de ulei de masline 2 lingurite…
Read more »

Tocana manastireasca

10 April 2013
Retete_5Tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 3 cepe 3-4 morcovi 3-4 ardei 4 rosii o legatura de marar o legatura de patrunjel verde ulei (pentru prajit) sare piper   Mod de preparare: Dovleceii cruzi sunt curati, apoi taiati in felii. Acestea sunt prajite…
Read more »

Friptură de vită cu sos napolitan

10 April 2013
Friptura_de_-vita_cu_-sos_-napolitan.pngO reteta delicioasa de friptura cu:, carne de vita, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii fara coaja, mahiran, patrunjel, zahar. Ingrediente: 2 felii de carne de vită (file) sare piper ulei de măsline 1 ceapă mică 3 căţeii de usturoi 300 g roşii fără coajă din conservă maghiran 1 lingură pătrunjel tocat zahăr…
Read more »

Prajitura cu crema si afine

10 April 2013
Prajitura_cu_afine.pngO reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, faina, zahar vanilat, apa, nuca de cocos, gem de afine, rom, lapte, frisca, afine, gelatina. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 1 pachet zahăr vanilat 3 linguri de apă 1 lingură fulgi de nucă de cocos 150 g gem de afine 2 linguri de rom…
Read more »

Supa de peste cu orez si migdale

10 April 2013
Supa_de_peste_cu_orez_si_migdale.pngO reteta delicioasa de supa cu:, ceapa, ulei de masline, migdale, vin alb, supa de legume, rosii decojite, frunze de dafin, sare, piper macinat, file de cod, cimbru, telina, orez. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 400 g roşii decojite…
Read more »

Tartă cu bacon şi nuci

10 April 2013
Tarta_cu_bacon_si_nuci.pngO reteta delicioasa de tarta cu: tarta, drojdie, zahar, lapte, faina, sare, condimente de supa, oua, unt, nuci, bacon, patrunjel, pesmet. Ingrediente: 1 cub de drojdie 1 lingura zahar 200ml lapte 450 g făină 1 vârf de sare 1 vârf de condimente de supă 2 ouă 80 g unt 100 g nuci 150 g bacon…
Read more »

Supă de mazăre cu smantana si patrunjel

10 April 2013
Supa_de_mazare.pngO reteta delicioasa de supa cu:mazare, faina, unt, apa, supa, smantana, patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20 g făină 20 g unt 1,25 I apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze de părtrunjel   Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din…
Read more »

Placinta cu mere si spuma de alune

10 April 2013
Placinta_cu_mere_si_spuma_de_alune.pngO reteat delicioasa de placinta cu:mere, oua, zahar, iaurt, unt de arahide, faina, praf de copt, suc de lamaie, alune, zahar vanilat Ingrediente: 4 ouă 4 albuşuri de ou 350 g zahăr 300 g iaurt 100 g unt de arahide 400 g făină 1 pachet praf de copt 2 kg mere 1/2 lămâie suc 5…
Read more »

Ciorba de pastrav cu legume

10 April 2013
Ciorba_de_peste_cu_legume.pngO reteta delicioasa de ciorba de peste cu:praz, morcovi, radacina de telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie, faina, unt. Ingrediente: 200 g praz 2 morcovi 150 g rădăcină de ţelină 600 ml supă instant de legume 1 vârf de şofran sare piper măcinat 1 lingură pătrunjel tocat 350 g file de păstrăv…
Read more »

Reteta zilei: Budinca de ciocolata cu sos de zmeura

9 April 2013
Budinca_de_ciocolata_cu_sos_de_zmeura_7Budinca de ciocolata cu sos de zmeura din: unt nesarat, zahar pudra, faina, pudra de cacao, esenta de vanilie, oua, praf de copt, fulgi de ciocolata, apa, sos de ciocolata si sos de zmeura.   Ingrediente: 110g unt nesarat 110g zahar pudra 110g de faina 55g pudra de cacao 2 lingurite esenta de vanilie 2…
Read more »

Peşte pane cu cimbru şi cartofi

9 April 2013
Peste_pane_cu_cimbru_si_cartofiPeşte pane cu cimbru şi cartofi din: peste, morcov, cartofi, cimbru, masline, ghimbir, boai iute, oua, faina, bere blonda, ulei, sare, piper, varza rosie, varza alba si nuci. Ingrediente: 600 g peste un morcov 500 g cartofi o lingurita cu cimbru 100 g masline feliate o lingurita cu ghimbir o jumatate de lingurita cu boia…
Read more »

Mămăligă cu legume

9 April 2013
Mamaliga_cu_legumeMămăligă cu legume din: apa, sare grunjoasa, malai, ciuperci, masline, pasta de tomate, pasta de ardei, rosii, dovlecel, ulei, unt, sare, piper, cimbru si ardei iute. Ingrediente: 3,5 litri apa o lingura cu sare grunjoasa un kilogram malai 300 g ciuperci 100 g masline feliate o lingura cu pasta de tomate o lingura cu pasta…
Read more »

Tarte-tatin cu banane

9 April 2013
Tarte_tatin_cu_bananeTarte tatin cu banane din: aluat, banane, lamaie, portocala, miez de nuca, migdale, cuisoare, zahar tos, apa, unt, zahar vanilat, frisca, inghetata, sos de lamaie. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 5 banane o lamaie o portocala 50 g miez de nuca 50 g migdale doua cuisoare 150 g zahar tos 50 ml apa 30…
Read more »

Carne de vită cu vin roşu

9 April 2013
Carne_de_vita_cu_vin_rosuCarne de vită cu vin roşu din: unt, ceapa, morcov, telina, usturoi,s alvie, frunza de dafin, pasta de tomate, vin rosu sec, carne de vita, ardei capia, apa, oregano si cartofi. Ingrediente: 50 g unt o ceapa un morcov o felie de telina doi catei de usturoi o lingura cu salvie uscata o frunza de…
Read more »

Friptura de miel cu rozmarin verde

9 April 2013
Friptura_de_miel_cu_rozmarin_verdeFriptura de miel cu rozmarin verde din: pulpa de miel, ulei de masline, rozmarin verde, usturoi, vin, miere, sare, piper, zeama de lamaie, pudra de ghimbir, vin, piper, usturoi, sos de soia, sare si zahar brun. Ingrediente: 1 pulpa de miel cu os (din spate) 4 linguri ulei de masline 2-3 crengtue de rozmarin verde…
Read more »

Tomate umplute cu peste

9 April 2013
Tomate_umplute_cu_pesteGoleste pătlăgeaua roşie, presară înăuntru sare şi piper. Apoi adaugă un amestec de: 175 g de ton în untdelemn, ceapă, pătrunjel, tarhon, ouă răscoapte şi tocate, două sardele (anchois) pisate în piuliţă. Amestecă bine totul cu două linguri de sos maioneză. Să fie bine piperat. Se serveşte foarte rece. Tomate umplute cu peste Pofta buna!…
Read more »

Drob de miel cu legume

9 April 2013
Drob_de_miel_cu_legumeDrob de miel cu legume din: maruntaie de miel, dovlecel, ciuperci champignon, morcov, ardei gras, oua, ulei de masline, unt, paine, smantana, verdeata, ceapa verde, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel (inima, plamani, ficat) 1 dovlecel mic 4 ciuperci champignon 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 oua 2…
Read more »

Pasta de zahar (figurine pentru Paste)

9 April 2013
trandafiri_pictatiPasta de zahar (figurine pentru Paste) din: gelatina, apa, miere, zahar pudra si unt. Ingrediente: 10 g gelatina granule sau 6 foite 60 ml apa (pentru hidratat gelatina) 2 linguri miere sau energizant (inlocuitor de miere) 800-850 g de zahar pudra (ambalat), cernut de 2-3 ori putin unt, cam cat o aluna pentru a-i da…
Read more »

Tort de clatite

9 April 2013
Tort_de_clatiteTort de clatite din: lapte, oua, faina, ficatei de pui, usturoi, sare, ulei, ceapa, morcovi, maioneza, smantana, piper, oua, rosii si patrunjel. Ingrediente: pentru clatite: 100 ml lapte 2 oua 150 g faina 500 g ficatei de pui 2 catei de usturoi sare uleiul pentru prajit pentru umplutura: 2 linguri ulei 1 ceapa 800 g…
Read more »

Aperitiv cu paine

9 April 2013
Aperitiv_cu_paineAperitiv cu paine  din: drojdie, zahar, faina, lapte, sare, ulei, maioneza, branza de vaci, mustar, sare, piper, hering, ceapa, castraveciori murati, oua si marar verde. Ingrediente: pentru paine: 30 g drojdie 1 lingurita zahar 500 g faina 250 ml lapte 1 varf cutit de sare 3 linguri ulei pentru umplutura si decor: 250 g maioneza…
Read more »

Hamburgeri vegetarieni

9 April 2013
Hamburgeri_vegetarieniHamburgeri vegetarieni din: fasole boabe, ceapa rosie, ciuperci, usturoi, faina, ulei, frunze de menta, sare si piper. Ingrediente: o conserva mare fasole boabe 2 cepe rosii 200 g ciuperci un catel usturoi 2 linguri faina 4 linguri ulei cateva frunze de menta sare piper   Mod de preparare: Ceapa se pune în mixerul robotului, se…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

9 April 2013
Paste_cu_sos_de_rosii_si_topping_de_branza_feta_23Paste cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru, unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.   Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½ ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei…
Read more »

File de cod cu piure de cartofi si mazăre

9 April 2013
File_de_-cod_-cu_-piure_-de_-cartofi_-si_-mazare.pngO reteta delicioasa de file de cod cu:cartofi, mazare, file de cod, piper, faina, unt, lapte, hrean, marar. Ingrediente: 600 g cartofi sare 300 g mazăre 600 g file de cod piper măcinat 2 linguri făină 4 linguri unt 200 ml lapte cald 2 linguriţe de hrean proaspăt mărar   Mod de preparare: Cartofii se…
Read more »

Pilaf cu urzici

9 April 2013
Retete_3Reteta de post: Pilaf cu urzici din: orez, urzici, ciuperci, ardei, morcovi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez 500 g urzici 150 g ciuperci un ardei doi morcovi o ceapa sare piper   Mod de preparare: Se curata si se spala urzicile dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Dupa…
Read more »

Bulete de cod in sos de cimbru

9 April 2013
Bulete_de_cod_in_sos_de_cimbru.pngO reteta delicioasa de bulete de cod cu: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g file de cod 4 cartofi mari 2 căţei de usturoi 4 linguri de ulei 2 ardei 2 linguri bulion 2 cepe 3 crenguţe de cimbru proaspăt sare   Mod de preparare: Se pun…

Prăjitură cu mere şi mentă

9 April 2013
Prajitura_cu_mere_si_mentaPrăjitură cu mere şi mentă din: iaurt, oua, zahar tos, praf de copt, kumquats, gem de visine, sare, menta, unt, frisca, mere caramelizate si scortisoara. Ingrediente: 260 ml iaurt 6 oua 150 g zahar tos 375 g faina un pachetele praf de copt 70 ml ulei 4 mere 100 g kumquat in sirop un borcan…
Read more »

Ciorba taraneasca cu patlagele rosii si carne

9 April 2013
Ciorba_taraneasca_cu_patlagele_rosii_si_carneTaie câteva cepe în felii şi pune-le să fiarbă în zeamă de pasăre sau în zeamă de carne, adăugând bucăţele de pasăre sau carne de vacă. Adaugi sare, ardei roşu pisat. Mai adaugi pătlăgele roşii, când sunt, sau prune verzi necoapte, morcovi, frunză de ţelină, leuştean, toate tăiate mărunt. In timpul fiertului, spumezi mereu. Când…
Read more »

Tort cu cafea si ciocolata

9 April 2013
Tort_cu_cafea_si_ciocolataTort cu cafea si ciocolata din: ciocolata cu cafea, unt, zahar, oua, zahar vanilinat, cafea solubila, faina, praf de copt, cacao, ciocolata cu cafea, frisca, intaritor de frisca, zahar pudra, lapte praf, cafea, cacao si ciocolata. Ingrediente: blat: 150 g ciocolata cu cafea 150 g unt moale 125 g zahar 5 oua 1 plic zahar…
Read more »

Reteta zilei: Manicotti umplute cu carne tocata

9 April 2013
Manicotti_umplute_cu_carne_tocata_32Manicotti umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii, busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci, branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.   Ingrediente sos: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cutii sos…
Read more »

Salata de leurda cu ceapa verde si ardei

9 April 2013
Retete_1Salata de leurda cu ceapa verde si ardei din: leurda, ceapa verde, ardei, lamaie, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: o legatira de leurda o legatura de ceapa verde un ardei o lamaie o lingura ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Leurda, ceapa, ardeiul se taie marunt. Intr-un alt vas se…
Read more »

Supa de ridichi cu smantana

9 April 2013
Supa_de_ridichi_cu_smantanaSupa de ridichi cu smantana din: ridichi, unt, ceapa, cartofi, supa de legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 legături ridichi 50 g unt 1 ceapă 3 cartofi mari 1 l supă de legume 200 ml smântâna sare piper   Mod de preparare: Ceapa se decojește și se toacă. Se spală cartofii, se decojesc și…
Read more »

Pasca umpluta cu nuci si ciocolata

9 April 2013
Pasca_umpluta_cu_nuci_si_ciocolataPasca umpluta cu nuci si ciocolata din: lapte, faina, drojdie, oua, zahar, zahar vanilinat, margarina, sare, ou, crema de ciocolata cu arahide, cacao, miez de nuca, ou, esenta de vanilie, smantana, amidon, zahar pudra, albusuri si scortisoara. Ingrediente: pentru blat: 220 ml lapte 500 g faina 1 plic (7g) drojdie uscata 2 oua 125 g…
Read more »

Rulouri de şalău cu paste

9 April 2013
Rulouri_de_salau_cu_pasteRulouri de şalău cu paste din: fileuri de salau, frunze de salvie, morcovi, mazare, paste, mozzarella, lamaie, pesto de busuioc, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 8 frunze de salvie doi morcovi 200 g mazare 400 g paste 200 g mozzarella o lamaie o lingura de pesto de…
Read more »

Prajiturele cu ciocolata si fructe

9 April 2013
Prajiturele_cu_ciocolata_si_fructePrajiturele cu ciocolata si fructe din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar tos, faina, praf de copt, cacao, lapte si piersici. Ingrediente: pentru blaturi: 100 g ciocolata amaruie 375 g unt moale 3 oua 350 g zahar tos 250 g faina 1 lingurita praf de copt 80 g cacao 180 ml lapte la temperatura camerei topping:…
Read more »

Reteta zilei: Tortilla cu fasole neagra si legume

9 April 2013
Tortilla_cu_fasole_neagra_si_legume_24Tortilla cu fasole neagra si legume din: branza cheddar, varza, rosii, ceapa verde, coriandru, avocado, smantana, sos de rosii, fasole neagra, chimen, praf de ceapa, piper, tortilla de porumb si ulei.   Ingrediente: 1 ½ ceasca branza Cheddar rasa 2 cesti varza tocata rosii tocate 2 cepe verzi, tocate ¼ ceasca coriandru tocat 1 avocado,…
Read more »

Pilaf cu dovlecei şi cimbru

9 April 2013
Pilaf_cu_dovlecei_si_cimbruPilaf cu dovlecei şi cimbru din: orez, dovlecel, morcov, ceapa, usturoi, pesto, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare, piper, cimbru si vin. Ingrediente: 150 g orez un dovlecel un morcov o ceapa doi catei de usturoi o lingura cu pesto 200 ml ulei de floarea soarelui 100 g parmezan sare piper cimbru vin alb demisec…
Read more »

Brioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan

9 April 2013
Briose_cu_ciocolata_si_iepurasi_de_martipanBrioşe cu ciocolată si iepurasi de martipan din: faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, oua, zahar, zahar vanilat, ulei, lapte batut, cacao, ciocolata, maripan si iepurasi de partipan. Ingrediente: 250 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 praf de sare 2 oua 125 g zahar 1 plic…
Read more »

Chefal în crustă de caşcaval

9 April 2013
Chefal_în_crusta_de_cascavalChefal în crustă de caşcaval din: fileuri de chefal, miez de nuca, ceapa, ou, ulei de masline, mustar dulce, branza telemea, cascaval, broccoli, sare, piper, lamaie, patrunjel, smantana si sos de rosii picant. Ingrediente: 4 fileuri de chefal 100 g miez de nuca o ceapa un ou 50 ml ulei de masline o lingura cu…
Read more »

Arpacas cu dovleac

9 April 2013
Arpacas_cu_dovleac.pngO reteta delicioasa de arpacas cu:dovleac, ulei de masline, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, usturoi, ciuperci, busuioc, menta, patrunjel. Ingrediente: 200 g arpacaş 250 g dovleac 3 linguri ulei de măsline sare piper 1 ceapă roşie medie 1 dovlecel mediu 3 căţei de usturoi 150 g ciuperci proaspete busuioc mentă pătrunjel (proaspete sau uscate)  …
Read more »

Pilaf de arpacaş cu lămaie

9 April 2013
Pilaf_de_arpacas_cu_lamaie.pngO reteta delicioasa de pilaf cu:ulei de masline, ceapa verde, morcov, telina, usturoi, arpacas, cimbru, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 cepe verzi 2 morcovi 1 ţe­lină mică 1 căţel usturoi 225 g arpacaş cimbru coaja şi sucul de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi…
Read more »

Supa de arpacas si linte

9 April 2013
Supa_de_arpacas_si_linte.pngO reteta delicioasa de supa cu:arpacas, linte, fasole verde, ceapa, usturoi, telina, cimbru, oregano, salvie, vegeta, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g arpacaş 150 g linte 250 g fasole verde 1 ceapă mare 3 căţei usturoi 1 ţelină mică 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă oregano 5 frunze salvie vegeta 2 linguri ulei sare piper  …
Read more »

Budincă fină cu mandarine

9 April 2013
Budinca_fina_cu_mandarine.pngO reteta delicioasa de budinca cu:lapte, sare, zahar, baton de vanilie, mandarine, oua, frisca, amidon, unt. Ingrediente: 600 ml lapte un praf de sare 150 g zahăr un baton vanilie coaja rasă de la 2 mandarine 4 galbenusuri 250 ml frişca 4 linguriţe amidon 2 mandarine curăţate un cubulet de unt   Mod de preparare:…
Read more »

Rulouri din clatite cu somon

9 April 2013
Rulouri_din_clatite_cu_somon.pngO reteta delicioasa de clatite cu:hrisca, smatana, somon, piper rosu boabe, piper rosu macinat, boia, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 6 clătite din hrişcă 200 g smântână 12 felii mari de somon fume 1 linguriţă de piper roşu boabe 1 linguriţă de piper roşu măcinat 1 linguriţă de boia câteva picături de suc de…
Read more »

Cum se prepara painea prajita cu ou fiert si sunca (video)

8 April 2013
Cum_se_prepara_painea_prajita_cu_ou_fiert_si_suncaMicul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca oferiti-va dumneavoastra si celor dragi un inceput de zi sanatos si gustos. Strangeti toata familia dimineata in jurul mesei si savurati impreuna aceasta reteta simpla si rapida de paine prajita cu ou fiert si sunca.   Ingrediente: 1 good quality free-range egg 1 slice…
Read more »

Reteta zilei: Mousse cu ciocolata neagra

8 April 2013
Mousse_de_ciocolata_neagra_5Mousse cu ciocolata neagra din: galbenusuri de ou, oua, ciocolata neagra, zahar pudra, sirop de zahar, smantana si unt.   Ingrediente: 2 galbenusuri de ou 4 oua 200g ciocolata neagra 60g zahar pudra 1 lingurita de sirop de zahar 120ml smantana 25g unt nesarat   Mod de preparare: Intr-o cratita la bain-marie puneti ciocolata, siropul…
Read more »

Salată de ţelină cu pui

8 April 2013
Salata_de_telina_cu_puiSalată de ţelină cu pui din: piept de pui, morcovi, telina, mere, usturoi, miere, boia dulce, ceapa, foaie de dafin, masline, otet, vin alb, patrunjel, sare, piper, ulei si varza alba. Ingrediente: 3 piepti de pui doi morcovi o telina doua mere 4 catei de usturoi o lingura cu miere o lingurita cu boia dulce…
Read more »

Bors de urzici

8 April 2013
Bors_de_urziciBors de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina, leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 morcov 1/2 telina 1 legatura leustean 2 linguri ulei 2 linguri orez 500 ml bors 100 ml smantana sare   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Tortilla cu piept de pui

8 April 2013
Tortilla_cu_piept_de_puiTortilla cu piept de pui din: mango, suc de lamaie, patrunjel, miere, file de piept de pui, ulei, sare, fulgi de ardei iute uscat, tortillas, crema de branza, nuci de caju si coriandru. Tortillas sunt clătite din făină de porumb. Simple sau cu verdeaţă, ele se găsesc în supermarketuri, gata de umplut. In reţetă, ele…
Read more »

Drob de miel in aluat

8 April 2013
Drob_de_miel_2Drob de miel in aluat din: organe de miel, oua, paine, unt, marar, patrunjel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt. Ingrediente: 700 g organe miel 4 oua 2 felii de paine 200 g unt 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2 legaturi ceapa sare piper Pentru aluat: 1 ou 150 g faina 1 lingura unt…
Read more »

Salată caldă cu legume şi sos

8 April 2013
Salata_calda_cu_legume_si_sosSalată caldă cu legume şi sos din: paste, morcovi, dovlecel, dovleac, ricotta, mustar dulce, smantana, seminte de dovleac, sare, piper, cimbru, ulei de masline, miez de nuca si alune. Ingrediente: 400 g paste doi morcovi un dovlecel 500 g dovleac pentru placinta 200 g ricotta o lingura cu mustar dulce 100 ml smantana 50 g…
Read more »

Cornuri cu sos

8 April 2013
Cornuri_cu_sosCornuri cu sos din: oua, lapte, sare, faina, zahar tos, drojdie, ciocolata neagra, coarne, unt, scortisoara, miere, zahar vanilinat si coaja de lamaie. Ingrediente: doua oua 200 ml lapte dulce o lingurita cu sare 550 g faina 275 g zahar tos 20 g drojdie 100 g ciocolata neagra 500 g coarne 50 g unt un…
Read more »

Salata de orez cu legume

8 April 2013
Salata_de_orez_cu_legumeSalata de orez cu legume din: orez, mazare, fasole rosie, mustar, suc de portocala, ulei de masline si sare. Ingrediente: 300 g orez 150 g mazare congelata o conserva mica fasole rosie boabe pentru sos: 2 linguri mustar iute 6 linguri suc de portocala 3 linguri ulei de masline sare   Mod de preparare: Orezul…
Read more »

Coaste de miel cu sos de rosii

8 April 2013
Miel_1Coaste de miel cu sos de rosii din: ceapa, ulei, rosii, vin alb, sare, piper, coaste de miel, coniac si marar. Ingrediente: 1 buc. ceapa 50 ml ulei de floarea soarelui 5 buc. rosii 20 ml vin alb 1 varf sare,piper 1 buc. coaste miel 10 ml coniac 1 legatura marar   Mod de preparare:…
Read more »

Piept de pui cu vinete pane

8 April 2013
Piept_de_pui_cu_vinete_panePiept de pui cu vinete pane din: piept de pui, vinete, oua, faina, pudra de curry, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia copt, menta, usturoi, sare, piper si sos de smantana. Inrgediente: 3 piepti de pui doua vinete doua oua 200 g faina doua lingurite cu pudra de curry 300 ml lapte de cocos…
Read more »

Reteta zilei: Farfalle cu pui si legume

8 April 2013
Farfalle_cu_pui_si_legume_24Farfalle cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt, sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras.   Ingrediente: 2 cani farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf…
Read more »

Frigarui de legume

8 April 2013
Frigarui_de_legumeFrigarui de legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, oregano, rozmarin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 4 fire ceapa 24 rosii mici o lingurita oregano o lingurita rozmarin ulei de masline sare   Mod de preparare: Se curăţă toate legumele şi se taie cuburi, rondele sau…
Read more »

Supa picanta cu carnati

8 April 2013
Supa_picanta_cu_carnatiSupa picanta cu carnati din: ceapa, carnati afumati, ardei gras, boia, ulei, sare, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 carnati afumati un ardei gras 4-5 cartofi o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust o lingura ulei sare 2 ardei iuti o legatura patrunjel   Mod de preparare: In ulei încins, se pun…
Read more »

Tarta cu zmeura, afine si coacaze

8 April 2013
Tarta_cu_zmeura_afine_si_coacazeTarta cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca, galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura, compot de piersici, mure, afine si coacaze. Ingrediente: blat si crema: 300 g faina 200 g unt 250 g zahar pudra sare 500 ml frisca 5 galbenusuri 15 g gelatina 125 ml…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro