Retete de Paste:
Briose cu cireşe si ovăz
10 June 2011
O
reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina
alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra,
bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese
uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie
servite la micul dejun. Utilizând…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Sun
10 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tropical Sun din: rom alb, zeama de lamaie,
sirop de grenadine, zahar, scewppes tropical bitter si felii de limeta.
Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine
zahar 2 cl Scweppes Tropical Bitter felii de limeta Mod de preparare:
Mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu măr galben
10 June 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi,
ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume,
ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 8 morcovi mari 1 ceapă
mică albă 1 lingură de ghimbir ras 1 măr galben sau verde 8 linguri de
iaurt natural dens 1…
Read more »
Read more »
Miel marinat cu mentă şi ghimbir
10 June 2011
O
reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de
miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee
originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte
doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja
alb-gălbuie. Pulpa…
Read more »
Read more »
Toast cu sunca si ochiuri romanesti
10 June 2011
O
reteta simpla de toasta cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine
toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri
romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii
caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi
ochiuri româneşti Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat 3
10 June 2011
O
reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, oua, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, sare, piper, untura, oua, faina, untura
si sare. Ingrediente: Pentru tocatura : 500g. maruntaie de miel (inima,
ficat, plamani) 1 prapure 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana 1
lingura verdeata tocata 2 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Tăitei lati cu sos carbonara
10 June 2011
O
reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel,
parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara.
Ingrediente: 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi) 1/2 legătură
pătrunjel 100 g parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline
100 g bacon piper carbonara Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »
Read more »
Drob de miel 5
10 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa din: maruntaie de miel, ou, sare, piper,
ceapa, marar, patrunjel, unt si salata verde. Ingrediente maruntaiele de
la un miel (inima, ficatul, bojocii) si praporul 1 ou sare piper ceapa
marar patrunjel 1 lingura unt salata verde Mod de Preparare Se fierb
maruntaiele si apoi se toaca marunt. Se adauga…
Read more »
Read more »
Bulete delicioase de caşcaval
9 June 2011
O
reteta foarte simpla si rapida, dar foarte gustoasa din: cascaval, oua,
faina si un varf de cutit de praf de copt. Ingrediente: cascaval- 500 g
doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt Mod
de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua.
Faina…
Read more »
Read more »
Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci
9 June 2011
O
reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de
floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie,
ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde.
Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 piepţi de pui,
dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine şi glazură de lămâie
9 June 2011
O
reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu
praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata,
esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt
unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De
fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor –…
Read more »
Read more »
Cocktail San Juan
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail San Juan din: rom alb, sirop de grenadine si
ananas. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 8 cl ananas
Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar
de mixare si prin strecuratoare de bar se toarna bautura in paharul de
cocktail.
Read more »
Read more »
Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie
9 June 2011
O
reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane,
galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane
3 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/2 lămâie verde 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare: Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul
de banane, încorporezi pe rând 1…
Read more »
Read more »
Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe
9 June 2011
O
reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei
de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc
de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate,
stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente
care dă o aromă caldă acestui pui servit pe un…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu salată mixtă
9 June 2011
O
reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare
grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă
pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei
de măsline extravirgin Mod de preparare: Dacă…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde
9 June 2011
O
reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina,
parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde.
Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel
de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa
verde, la fel ca mulţi alţi componenţi ai…
Read more »
Read more »
Broccoli cu spumă de şuncă
9 June 2011
O
reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli,
sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de
masline negre Ingrediente: 500 g cartofi 300 g broccoli 250 g şuncă
fiartă 100 ml smântână proaspătă 6 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper Pentru decor: 2 linguri pastă de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii
9 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi
roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine
de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g fasole
albă uscată, mare 6 roşii lunguieţe, bine coapte 2 cepşoare 2 căţei de
usturoi 1 legătură de busuioc cu frunze mici…
Read more »
Read more »
Risotto traditional cu rosii
9 June 2011
Ingrediente:
1 ceapă 4 roşii 3 linguri ulei de măsline 250 g orez pentru risotto (cu
bob rotund) 1lingură bulion 200 ml vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat
750 ml supă de legume fierbinte 100 g parmezan 50 g roşii uscate în ulei
sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa. Se…
Read more »
Read more »
Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor
9 June 2011
Ingrediente:
500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati) sare piper 200 g bacon
feliat 2 căţei de usturoi 3 ouă 350 ml smântână 50 g parmezan ras 1
linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă 1lingură unt Mod de preparare:
Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj.…
Read more »
Read more »
Pâine cu portocale, stafide şi nucă
9 June 2011
O
reteta de paine cu portocale, stafide si nuca din: faina alba, zahar
pudra, drojdie, sare, lapte semidegresat, unt, ou, nuci, stafide, coaja
rasa de portocala, zahar si suc de portocale. Deoarece aceste pâini cu
fructe sunt preparate în casă, cantitătile de grăsimi, sare sau zahăr
pot fi controlate. Metoda aceasta de a găti doar…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă cu afine
9 June 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu afine din: afine, zahar brun,
scortisoara, unt, zahar pudra, ou, albus, coaja rasa de lamaie, faina de
grau si lapte semidegresat. Afinele conţin foarte puţine calorii şi
multă vitamină C. De asemenea, au calităţi foarte bune de antioxidanţi.
Ingrediente: 375 g afine proaspete sau congelate 70 g zahăr brun…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate
9 June 2011
O
reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din:
paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui,
pesmet si verdeturi de Provence. Ingrediente: 175 g paste (fusilli) sare
piper negru 225 buchetele de broccoli 300 g supa de rosii cu continut
redus de grasime lapte degresat 350 g…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei
9 June 2011
O
reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi
dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei,
ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g
carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2
dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume
9 June 2011
Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 ouă 1 linguriţă muştar 2
ardei iuţi tocaţi 2 linguriţe maghiran uscat 1 linguriţă boia sare 1
morcov 1 dovlecel 1 fir de praz 100 ml sos de soia 2 linguri miere
Mod de preparare: Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa şi…
Read more »
Read more »
Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb
9 June 2011
O
reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu
ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu,
rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper.
Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2
linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de…
Read more »
Read more »
Piepţi de pui cu sos de struguri
9 June 2011
O
reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri,
coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi,
esalote, faina si patrunjel. Ingrediente: 1 kg struguri albi mari coaja
rasă şi sucul de la 1 lămâie 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de
piele, de aproximativ 125 g fiecare…
Read more »
Read more »
Cocktail Pontresina
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pontresina din: rom alb, campari, vermut alb,
gin si suc de limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Campari 2 cl
vermut alb 1 cl gin 1 cl suc de limeta Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un
pahar…
Read more »
Read more »
Sos Tabasco
9 June 2011
Tabasco
este un sos preparat din ardei iute, oţet, sare, zahăr şi arome? Se
comercializează îmbuteliat în sticle, din el folosindu-se doar câteva
picături pentru condimentarea mâncărurilor, a cărnii şi,a anumitor
tipuri de cocktailuri.
Read more »
Read more »
Cremă de andive cu ceapă nouă
9 June 2011
O
reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive,
cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si
piper. Ingrediente: 400 g andive 6 cepşoare noi 1 cartof mare, făinos
0,750 lapte 40 g unt 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt nucşoară
crutoane sare piper negru Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ingheţată de banane cu miere
9 June 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de banane cu miere din: banane, miere,
nuca de cocos, zeama de lamaie, zahar vanilat, smantana, muschi si kiwi
sau nuca de cocos. Ingrediente: 500 g banane 150 g miere de salcâm 50 g
nucă de cocos 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 250 g
smântână 100…
Read more »
Read more »
Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură
9 June 2011
O
reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in,
faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt,
ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si
zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi
Omega-3, care…
Read more »
Read more »
Macaroane cu brânză
9 June 2011
Ingrediente:
250 g macaroane sare 200 g roşii cherry 1 ceapă 2 linguri ulei 5 ouă
250 ml sos de roşii de la borcan piper 100 g caşcaval ras Mod de
preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare,
conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală roşiile şi se taie
jumătăţi.…
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute
9 June 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si
ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei
iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită,
cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei
graşi galbeni şi roşii 150…
Read more »
Read more »
Risotto cu spanac
9 June 2011
Ingrediente: 400 g sganac verde 2 cepe 2 căţei usturoi 5 linguri
margarină 250 g orez risotto 2 linguri oţet balsamic alb 2 linguri
bulion piper sare 750 ml supă de legume fierbinte nucşoară Mod de
preparare: Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul;
se toacă mărunt. Se încinge…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Screw Driver
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Screw Driver din: rom alb, suc de
portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc
de proaspat de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
sucul de portocale in paharul pentru bauturi lungi peste cuburi de
gehata. Adaugam romul si…
Read more »
Read more »
Drob de miel 4
9 June 2011
O
reteta simpla de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, paine,
ceava pverde, smantana, verdeata, sare, piper si untura. Ingrediente:
500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 3 oua 1 felie
de paine 3 fire de ceapa verde 2 lingura smantana 1 lingura verdeata
tocata sare, piper 1 lingura untura Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu de somon cu spanac
9 June 2011
Ingrediente: 500 g cartofi roşii 1 mână spanac sare 2 căţei de usturoi 2
cepe roşii 2 linguri unt 2 linguri făină 100 ml vin alb 400 ml supă de
legume 150 g brânză de vaci 4 linguri parmezan ras 2 linguri smântână
piper nucşoară suc de lămâie 600 g file de somon (fără…
Read more »
Read more »
Cordon-bleu cu spanac si mozzarella
9 June 2011
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 180 g) 500 g spanac 100g
mozzarella 2 căţei de usturoi sare piper 1 ou 8 linguri pesmet 2 linguri
ulei Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de carne şi i se
face fiecăreia câte un buzunar. Se curăţă spanacul şi se…
Read more »
Read more »
Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui
8 June 2011
Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 8 pulpe de pui (cca 125 g) cu un
amestec din 1 lingură miere, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură boia,
sare, piper şi 4 linguri ulei de măsline. Se aşază într-o formă de
sufleu. Se spală şi se taie jumătăţi 800 g cartofi noi şi se…
Read more »
Read more »
Salată de heringi cu ruccola
8 June 2011
Se
opăresc 300 g roşii cherry şi se decojesc. Se decojeşte 1 fruct de
mango, pulpa se taie în felii de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se
rup fâşii 120 g ruccola. Se încinge grilul cuptorului, se taie felii 200
g pâine ciabatta, se unge cu 3 linguri ulei şi se frige pe…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu sos balsamic
8 June 2011
O
reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt,
usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic Ingrediente:
4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g
fiecare 1 lingură unt, topit 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper
negru 2 linguri miere…
Read more »
Read more »
Cremă de sparanghel cu creson
8 June 2011
O
reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel,
creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si
piper alb. Ingrediente: 1 kg sparanghel subţire 1 legătură de creson 1
ceapă albă mică 0,75 1 supă de legume 250 ml smântână lichidă 30 g unt
crutoane de pâine sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de fructe exotice cu îngheţată
8 June 2011
O
reteta de salata de fructe exotice cu ingheatata din: kiwi, ananas,
physalis, limeta, zahar pudra, zahar vanilat si ingehatata. Ingrediente:
2 kiwi 1/2 ananas 150 g physalis 1 limetă (lămâie verde) 1 linguriţă
zahăr pudră 1/2 plic de zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată Mod de
preparare: Cureţi şi tai kiwi felii. Cureţi…
Read more »
Read more »
Pui fiert cu legume de primăvară
8 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din:
piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni,
legume si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de
piele, de aproximativ 125 g fiecare 900 ml bulion de pui 3 linguri
sherry sec sau vin…
Read more »
Read more »
Foie gras cu spumă din lichior de ouă
8 June 2011
O
reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet
balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic.
Ingrediente: 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare) 1/2
linguriţă oţet balsamic 50 g ghimbir 20 g zahăr pentru spumă: 200 ml
lichior de ouă 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Sombrero Cooler II
8 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler II din: rom alb, suc de
ananas, suc de grapefruit, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 cl rom
alb 6 cl suc de ananas 6 cl suc de grapefruit o felie de portocala o
felie de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se toarna in paharul
pentru bauturi lungi,…
Read more »
Read more »
Drob de miel 3
8 June 2011
O
reteta simpla de drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa
verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper,
late si grasime Ingrediente 1 prapur, maruntaie de la un miel 3 fire
ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde putin miez de
paine alba muiat in lapte 3…
Read more »
Read more »
Supă de sfecla cu branză de vaci
8 June 2011
O
reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla,
supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 250 g brânză de vaci foarte proaspătă 500 g
sfeclă 1 l supă de carne 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 80 g parmezan
ras…
Read more »
Read more »
Gofre cu parmezan
8 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se scot din compoziţie scorţişoara, zahărul
si nucile pecan. în făina se adaugă un vârf de cuţit de piper negru si
de boia foarte iute si sare după gust. Se adaugă 2 linguri de parmezan
proaspăt ras, înaint» de a se amesteca cu albuşul. Se renunţă şi la
sosul…
Read more »
Read more »
Ingheţată Banana split
7 June 2011
O
reteta de inghetata banana split din: banane, inghetata, coniac si
topping de caramel. Ingrediente: 2 banane 150 g îngheţată 50 ml coniac
50 g topping de caramel Mod de preparare: Decojeşti bananele şi le tai
în fâşii, pe lungul acestora. într-o tigaie, pui coniacul şi bananele.
Laşi bananele foarte puţin în această compoziţie,…
Read more »
Read more »
Terină de găină cu oţet balsamic
7 June 2011
O
reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina,
galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija
de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac
si seminte de susan. Ingrediente: 1 găină (circa 2 kg) 2 gălbenuşuri
150 ml smântână 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă
7 June 2011
O
reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de
pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi,
pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata. Ingrediente: 4
piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare 1
lămâie 1 frunză de dafin, fărâmiţată…
Read more »
Read more »
Supă picantă de ciuperci
7 June 2011
O
reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov,
telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume,
patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 800 g ciuperci de diferite soiuri 1 morcov 1 telină
mică 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 2 ardei iuţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Malibu
7 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Malibu din: rom brun, malibu, sirop de
zmeura, zeama de lamaie, suc de portocale si suc de maracuja.
Ingrediente: 2 cl rom brun 3 cl Malibu 2 cl sirop de zmeura zeama de
lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl suc de maracuja Mod de preparare:
Turnam…
Read more »
Read more »
Tartelete cu prosciutto şi andive
7 June 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba,
unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si
prosciutto crudo. Ingrediente: pentru tartelete: 125 g făină albă 85 g
unt 2 linguri apă 1 praf de sare pentru umplutură: 2 andive 2 ouă 1
pahar lapte 1 lingură amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune
7 June 2011
O
reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce,
smantana, zahar si capsune. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g
smântână 150 g zahăr 400 g căpşune Mod de preparare: Speli şi cureţi
căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi
prin sită sau în blender. Baţi smântână…
Read more »
Read more »
Miniştrudel cu pere şi parmezan
7 June 2011
O
reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de
placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline
extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi
subţiri de plăcintă 150 g bacon feliat 50 g miez de nucă 60 g parmezan 2
pere tari 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante
7 June 2011
O
reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din:
puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt,
piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute,
ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza
si ciuperci. Ingrediente: 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ 400…
Read more »
Read more »
Supă de miez de dovleac, cartofi si praz
7 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez
de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara,
branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 300 g cartofi 200 g praz 60 g
speck, într-o singură bucată 2…
Read more »
Read more »
Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos
7 June 2011
O
reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d
epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt
degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de
floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie.
Ingrediente: 8 pulpe de pui, fără piele, cam…
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia Frape
7 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bahia Frape din: rom, suc de ananas si crema
de ananas. Ingrediente: 6 cl rom 6 cl suc de ananas 2 lingurite de crema
de ananas Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
zdrobita in mixer, apoi bautura se serveste intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mure
7 June 2011
O
reteta gustoasa de gofre cu nuci si sos de artar, pere si mure din:
faina alba, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte degresat,
unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina
alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1
lingura zahar pudra 1 ou mare…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu rom
7 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau
smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si
rulouri de napolitana. Ingrediente: 500 ml frişca lichidă sau 500 g
smântână 150 g zahăr pudră 1 pliculeţ ceai negru 5 gălbenuşuri 50 ml rom
câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu cremă,…
Read more »
Read more »
Supă de trufandale
7 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde,
morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc,
menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare
pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul
fiecăruia: puteţi alege…
Read more »
Read more »
Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie
7 June 2011
O
reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept
de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar
din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de
masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic
si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1…
Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia
6 June 2011
O
reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai,
usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 puişori
curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare 2 lămâi, tăiate în jumătăţi 1
căţel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe boia
sare şi piper negru Mod de…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu salsa de mango
6 June 2011
O
reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui,
ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru,
ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives.
Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g
fiecare puţin ulei vegetal pentru uns pentru salsa:…
Read more »
Read more »
Drob cu branza de oaie
6 June 2011
O
reteta gustoasa de drob de miel cu branza de oaie din, organe de miel,
pipote si inimi de pui, pateu ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde,
oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, ardei gras, pesmet si
branza de oaie. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi,
plamani, splina, inima) sau…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi
5 June 2011
O
reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi
din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de
legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de
dafin si pasta de macese. Ingrediente: pentru clătite: 125 g faină albă
1 ou 250 ml lapte sare pentru…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie
5 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi si ceqapa aromata cu salvie din:
ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume,
maghiran si sare. Ingrediente: 6 cepe albe 3 cartofi mari albi 12 frunze
de salvie 40 g unt 3 felii de pâine de ţară 0,51 supă de legume 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Pui cu sparanghel în sos de vin alb
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de
pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel,
amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel
proaspat. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de
aproximativ 125 g fiecare 1 frunză de dafin…
Read more »
Read more »
Clătite cu cereale, fructe si iaurt
5 June 2011
O
reteta simpla de clatite cu cereale, fructe si iaurt din: faina
integrala, fulgi de ovaz, germeni de grau, zahar brun, praf de copt,
lapte semidegresat, iaurt demidegresat, albusuri si zmeura sau afine.
Germeni de grâu, fulgi de ovăz şi făină integrală pentru a prepara
aceste clătite delicioase, bogate în fibre, precum şi în fier…
Read more »
Read more »
Salată de căpşune cu îngheţată
5 June 2011
O
reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune,
limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta. Ingrediente:
40 g fistic crud decojit 2 linguri de zahăr 500 g căpşune 1 limetă
(lămâie verde) 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie)
puţin piper măcinat mare 1 cutie de îngheţată…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu legume şi şofran
5 June 2011
O
reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline,
morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume
sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti,
sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi si fenicul
5 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ridichi si fenicul din:
ridichi, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 200 grame ridichi proaspete si tari un bulb de fenicul ulei
de masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Se spala bine
ridichiile si se taie felii subtiri.…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu parmezan si crutoane
5 June 2011
O
reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi,
ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume,
maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 ceapă mare 1 morcov 1 tulpină de
ţelină 1 praz 100 g pancetta, într-o singură felie 11…
Read more »
Read more »
Foie gras cu mandarine caramelizate
5 June 2011
O
reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie
gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de
arahide si paine toast alba. Ingrediente: pentru foie gras: 200 g foie
gras 2 felii subţiri de bacon pentru mandarine: 10 felii de mandarină 2
linguri zahăr 20 g unt ulei de arahide…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Hawaian
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Hawaian din: rom alb, curacao albastru,
creme de coconut, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl
rom alb 2 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Coconut (lichior de cocos) 1
cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele
se…
Read more »
Read more »
Burgeri pentru micul dejun
5 June 2011
O
reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez,
piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin. Trebuie
neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă.
Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete,
conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram pe…
Read more »
Read more »
Cupe Paradis
5 June 2011
O
reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar
vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie.
Ingrediente: 300 g fructe de pădure congelate 2 plicuri zahăr vanilinat
500 ml lapte 60 g griş 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic glazură de
gelatină roşie Mod de preparare: Se decongelează…
Read more »
Read more »
Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi
5 June 2011
O
reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din:
faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi,
sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g
margarină sare pentru foietaj: 16 felii piept…
Read more »
Read more »
Ouă crocante
5 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina,
ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 5 ouă
300 g zahăr 125 g făină 200 g ciocolată albă 300 ml frişcă 3 linguri
zahăr pudră suc de lămâie decor de zahăr Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă
5 June 2011
O
reteta simpla de crema de ricotta cu ghimbir si civeta din: ricotta,
civeta, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 200 g ricotta foarte proaspătă civetă proaspătă (sau frunze
de ceapă verde) 20 g ghimbir proaspăt 1 lingură ulei de măsline
extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Pasează ricotta prin…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul,
praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel,
hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat
mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă
şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Supă de pesmet prăjit
5 June 2011
O
reteta simpla de supa de pesmet prajit din: pesmet, parmezan, oua, unt,
supa de carne, sare si piper negru. Pregătit din pâine uscată zdrobită
sau măcinată, pesmetul era obţinut în trecut din resturile de pâine
care se dădeau pe râzătoare şi se uscau în cuptor. Există două feluri de
pesmet: alb şi brun, primul…
Read more »
Read more »
Pască modernă cu mere
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pasca moderna cu mere din: mere acrisoare, unt,
zahar, oua, coaja de lamaie, branza de vaci, faina, amidon, praf de
copt, migdale, lapte, zahar pudra si hartie de copt. Ingrediente: 400 g
mere acrişoare 200 g unt moale 200 g zahăr 3 ouă 1/2 linguriţă coajă
rasă de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Sorbet de limette
5 June 2011
O
reteta gustoasa de sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja
de limette, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc
de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml
şampanie Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Scorpion
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scorpion din: rom alb, apricot brandy, suc de
ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie si menta proaspata.
Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Apricot brandy 1 cl sirop de grenadine
suc de ananas zeama de lamaie menta proaspata Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Drob delicios de miel in aluat
5 June 2011
O
reteta de drob delicioas de miel in alut din: maruntaie de miel,
smantana, oua, lapte, paine, marar, patrunjel, ceapa verde, sare, piper,
faina, ou si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de
miel 1 lingura smantana 2 oua putin lapte 1 felie de paine marar,
patrunjel 1 legatura de ceapa verde sare piper…
Read more »
Read more »
Somon pane cu sos de limette
5 June 2011
O
reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare,
fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte
si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 fileuri de somon (a cca
150 g) piper 2 ouă 3 linguri făină 80 g pesmet 3 linguri ulei 2 limette 1
lingură…
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare cu sălăţică
5 June 2011
O
reteta de supa de fructe de mare cu salatica din: scoici de mare,
creveti, salatica, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, vin alb,
vermut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g
scoici de mare 400 g creveţi 300 g sălăţică 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1
morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »
Read more »
Pască rusească
5 June 2011
O
reteta de pasca ruseasca din: branza de vaci, unt, extract de vanilie,
smantana, galbenusuri, zahar, migdale, amesteca de coaja de portocala si
lamaie confiate si sare. Ingrediente: 1,3 kg brânză de vaci 115 g unt
la temperatura camerei 1/2 linguriţă extract de vanilie 300 ml smântână
dulce 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 50 g…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu lapte si kiwi
5 June 2011
O
reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte,
unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic. Ingrediente: 6
oua 400 g zahar 4 linguri faina 1 l lapte 100 g unt 1/2 baton de vanilie
3-4 kiwi coaja rasa de la 1 lamaie verde 50 g fistic prajit…
Read more »
Read more »
Curry de pui indian
5 June 2011
O
reteta de curry de pui indian din: fileuri de piept de pui, ceapa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei, curry, chimen, supa de pui, lapte de
cocos, coaja de limetta, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept
de pui (a cca 150 g) 3 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Hurricane
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hurricane din: rom brun, rom alb, zeama de
limeta, suc de portocale, suc de ananas, sirop de maracuja si fructe.
Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 2 cl zeama de limeta 2 cl suc de
portocale 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de maracuja fructe…
Read more »
Read more »
Drob de miel (varianta)
5 June 2011
O
reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde,
patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai
prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat,
rinichi) 6 oua 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 legatura
marar 2 linguri smantana 2 felii de paine 1 ceasca lapte…
Read more »
Read more »
Lavrac gătit în vin cu fenicul
5 June 2011
O
reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul,
esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi,
masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2
eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ
125 g fiecare sare şi piper negru 1 lămâie verde…
Read more »
Read more »
Ghiveci asiatic
4 June 2011
O
reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi,
dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc,
ulei, miere si sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 4 cepe
verzi 2 morcovi 1 dovlecel 400 g pulpă de ananas 2 căţei de usturoi 100 g
germeni de soia 500…
Cod cu cartofi si mărar
4 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti,
cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper,
branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g
castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4
fileuri de cod (a…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie
3 June 2011
O
reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste,
ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic,
patrunjel, bagheta, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte de
mare, tranşat 300 g ciuperci champignon 1 ceapă albă mică 1 haşmă 2
morcovi 1 ţelină 1 ou 2 dl smântână 1…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel
3 June 2011
O
reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de
miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 50g nuci/migdale 1 lingura
hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare Fierbeti laptele si
turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru…
Read more »
Read more »
Drob de miel 1
3 June 2011
O
reteta de drob de miel din: carne macra de miel, ficat, rinichi,
plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, prapure
de miel si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne macra de miel 1 ficat 2
rinichi 2 plamani inima 3 oua 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de
patrunjel verde tocat sare,…
Read more »
Read more »
Quiche de sparanghel cu branză Cheddar
2 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar
din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte
praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche
clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie
cartofii în felii foarte subţiri. In acest mod…
Read more »
Read more »
Pui picant cu salată
2 June 2011
O
reteta delicioasa de pui picant cu salată din: ardei iute, coaja si suc
de lamaie, oua, fileuri de piept de pui, sare, piper, faina, pesmet,
ulei, salata verde, iaurt din soia, miere si otet. Ingrediente: 1 ardei
iute roşu coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 ouă 4 fileuri de piept
de…
Read more »
Read more »
Despre Linte
2 June 2011
Lintea
e o leguminoasă cultivată din vechime, în lumea întreagă; este bogată
în proteine şi minerale şi săracă în grăsimi. Lintea constituie un
excelent substitut pentru carne (100 g linte gătită conţin aceeaşi
cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită), şi conţine
carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid
folic,…
Read more »
Read more »
Paste cu mazăre si mentă
2 June 2011
O
reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper,
praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si
menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire
de praz 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre
congelată 150 ml…
Read more »
Read more »
Pară cu tei
2 June 2011
Se
prepară o infuzie de 20 cl de tei cu apă fiartă. Se curăţă 2 pere mici
şi coapte, se taie în patru bucăţi fiecare şi se scoate cotorul. Se
taie felii mari. Se pun într-o cratiţă mică şi se toarnă infuzia. Se
lasă 2 ore la frigider. Se aşază perele într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Veloute de andive
2 June 2011
Se
curăţă 1 andivă mare, se spală şi S3 taie pe lung în patru. Se curăţă
şi se spală 1 cartof şi se taie cubuleţe. Se pun legumele într-o
cratiţă cu 11 de apă rece, câteva picături de suc de lămâie să se
păstreze andiva albă şi 1 cub de zahăr. Se fierbe 1 oră…
Read more »
Read more »
Ingheţată de zmeură
2 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata de zmeura din: zmeura, zahar pudra,
lapte, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 250 g zmeură 300 g
zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie sos de zmeură
Mod de preparare: Speli zmeura, opreşti câteva fructe pentru decor, iar
restul de zmeură o…
Read more »
Read more »
Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată
2 June 2011
O
reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat,
mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de
masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 150 g bob uscat 100 g mazăre
uscată 2 anghinare 1 salată verde mică 1 ceapă 1 lămâie 6 linguri de
ulei extravirgin de măsline ardei iute…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Gate Sling
2 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Gate Sling din: bols triple sec, rom
jamaica, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bitter lemon si o felie de
lamaie. Ingrediente: 3 cl Bols Triple sec 2 cl rom Jamaica 3 cl zeama
de lamaie 2 stropi de sirop de grenadine Bitter Lemon o felie de lamaie
…
Read more »
Read more »
Marinata pentru miel
2 June 2011
O
reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa,
frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de
apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu
1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe 3…
Read more »
Read more »
Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti
din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi,
castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute,
arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2
limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi proaspeţi…
Read more »
Read more »
Peşte in stil mediteraneean
2 June 2011
O
reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline,
vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar,
carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin
Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau
bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1 căţel…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu ciuperci
2 June 2011
O
reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci,
pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran,
cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g
mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Sos chimichurri pentru carne de miel
2 June 2011
O
reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de
masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper,
si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi
150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2
cepe rosii 1 lingura…
Read more »
Read more »
Creveti cu gnocchi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger,
gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii
cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4
creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie
10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt si fructe
2 June 2011
O
reteta de ingheatata cu iaurt si fructe din: iaurt, fructe de sezon,
miere, zeama de lamaie, smantana si frisca. Ingrediente: 250 g iaurt 500
g fructe de sezon 2 linguri miere zeama de la 1 lămâie 200 g smântână
100 g frişcă Mod de preparare: Speli fructele şi le laşi să se
scurgă.…
Read more »
Read more »
File de pui cu susan si ananas
2 June 2011
O
reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde,
ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui,
piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de
stridii. Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1
ardei gras verde 5…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu creveţi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui,
fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci,
unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 880 ml
supă de pui 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte) 1 ceapă
mică decojită 1 morcov curăţat…
Read more »
Read more »
Pui cu banane
2 June 2011
Se
spală 1 banană coaptă şi se lasă să fiarbă în coajă 10 minute în
cuptorul încins la 200 °C sau la aburi. Intre timp, se prăjesc 30 g file
de pui şi se toacă. După ce banana a fiert, se curăţă de coajă şi pulpa
se amestecă pe o farfurie cu 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere
2 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de pastarnac, telina si mere: unt,
pastarnac, telina, pudra de curry, salvie, mar, castane, supa de legume,
ulei de masline, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 50g unt 2
bucăţi păstârnac mediu( decojit şi ras) 2 tulpini de ţelină (tocată) 1
linguriţă pudră de curry salvie 1 măr…
Read more »
Read more »
Sos cu verdeturi
1 June 2011
O
reteta de sos cu verdeturi din: galbenus, mustar, ulei, zeama de
lamaie, cartof, verdeata, ceapa verde, smantana, sare si piper.
Ingrediente: un galbenus crud 2 linguri mustar 2 linguri ulei zeama de
la 1 lamaie 1 cartof fiert 1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel) 1
legatura ceapa verde 1 lingura smantana sare, piper Preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ingheţată de alune cu ciocolată
1 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos,
lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos.
Ingrediente: 150 g zahăr tos 500 ml lapte 3 ouă 100 g alune nesărate 100
g ciocolată de menaj o mână de zmeură pentru decor sos de ciocolata
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos
1 June 2011
O
reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa,
broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon,
faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval.
Ingrediente: 1 ceapă 500 g broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150
g) piper sare 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Caipirissima
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caipirissima din: limeta, zahar brun, rom alb
si brandy. Ingrediente: o limeta 2 linguri de zahar brun 4 cl rom alb 2
cl brandy Mod de preparare: Taiem in patru bucati limeta si asezam
bucatile intr-un pahar de whisky. Adaugam zaharul si le presam cu o
lingura. Adaugam romul…
Read more »
Read more »
Paste capellini cu carne de pui
1 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file
de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar,
paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g
file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2
linguriţe rozmarin tocat 150…
Read more »
Read more »
Supă Ribollita
1 June 2011
O
reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii,
morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole mare
albă, uscată 2 cepe mici albe 2 roşioare lunguieţe, coapte 2 morcovi
mici 1 tulpină de telină 400 g sfeclă 400 g…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci
1 June 2011
O
reteta de piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi
dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan.
Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1 lingură
ghimbir proaspăt ras sare piper 2 linguri unt 600 g piept de curcan
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cod în crustă de hrean
1 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie,
pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod
si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un
pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel.
Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fulgi de cereale
1 June 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de
cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti
si fructe confiate. Ingrediente: 200 g fulgi de cereale 100 g miez de
nucă 100 g unt 4 ouă 100 g ciocolată 1 fiolă esenţă de vanilie câţiva
biscuiţi şi fructe confiate…
Supă de ardei bicoloră cu mentă
1 June 2011
încinge
grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei
graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe
o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se
scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă de…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Moon
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, galliano, frisca,
curacao albastru si menta proaspata. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl
Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida menta proaspata Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker.
Bautura se toarna prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »
Read more »
Smochine proaspete în vin roşu
1 June 2011
Se
dă în fiert 1 l vin roşu cu 250 g zahăr, 1 baton de scorţişoară, 4-5
cuişoare şi sucul de la 2 lămâi; se lasă să fiarbă 10 min. In această
zeamă se aşază 12 smochine proaspete şi se lasă să fiarbă la foc moale
10 min. Se scot apoi smochinele din zeamă şi…
Read more »
Read more »
Frittata cu fenicul şi dovlecei
1 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se înlocuiesc ardeiul, ceapa şi boabele de
porumb cu un bulb de fenicul tăiat în felii subţiri; 85 g ciuperci
tăiate în felii subţiri; 1 dovlecel tăiat în două pe lungime şi apoi
de-a latul în felii subţiri. Se călesc aceste legume în ulei încins timp
de 3 minute,…
Read more »
Read more »
Consomme de legume cu gogoşele
1 June 2011
O
reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne,
morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare.
Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2
tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută
3 ouă 50…
Read more »
Read more »
Sos de menta pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta simpla de sos de menta pentru carne de miel din: frunze de
menta, frunze de patrunjel verde, coniac, smantana, unt, sare si piper.
Ingrediente: 200 g frunza verzi de menta 1 lingurita frunza de patrunjel
verde 150 gr coniac 150 ml smantina 50 gr unt sare/piper Mod de
preparare: Amestecati toate ingredientele…
Read more »
Read more »
File de cod
1 June 2011
Se
crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărează şi se
piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de susan.
Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se
mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1…
Read more »
Read more »
Smoothie de morcovi cu crochete
1 June 2011
Se
prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri
caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat
cuburi şi se frământă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc
şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2
gălbenuşuri şi 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ananas caramelizat
1 June 2011
O
reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si
ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată
Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri.
încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas
şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele de…
Read more »
Read more »
Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde
1 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din:
felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline,
sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru
marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul
de la 2 lămâi verzi 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Best Wishes
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Best Wishes din: rom alb, cachaca, suc de
grapefruit, zahar, sirop de grenadine si o felie de portocala.
Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Cachaca 8 cl suc de grapefruit 1 cl sirop
de zahar 1 cl sirop de grenadine o felie de portocala Mod de
preparare: Turnam…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui
sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: 500 ml supa de pui sau de zarzavat zeama stoarsa de la o
lamiie 3 linguri miere 1 leg tarhon verde sare/piper Mod de preparare:
Rupeti frunzele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)
1 June 2011
O
reteta video despre cum se prepara biban cu legume la cuptor din: file
de biban, ciuperci, dovlecei, usturoi, lamaie, marar, cimbru, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: file de biban ciuperci dovlecei
usturoi lamaie marar cimbru ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Se intind fileurile de biban pe un platou mare,…
Read more »
Read more »
Fructe de mare în clătite cu chives
1 June 2011
O
reteta de fructe de mare in clatite cu chives din: faina alba, albus,
lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar,
scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de
chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2
linguri chives, tocate sare şi…
Read more »
Read more »
Frittata cu cartofi, porumb şi ardei
1 June 2011
O
reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei
gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si
piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla,
această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei.
Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate
şi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mentă cu frişcă
1 June 2011
Se
toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântână dulce.
Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi
se înglobează compoziţia de frişcă, turnând în fir subţire. Se toarnă
în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale,…
Read more »
Read more »
Supă deasă de legume şi orz
1 June 2011
O
reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare,
bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de
fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob
200 g fasolică verde 10 morcovi mititel 2…
Read more »
Read more »
Ştrudel de peşte cu spanac
1 June 2011
Se
lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăţă 150 g morcovi
şi 150 g ceapă. Se taie fâşii morcovii. Se toacă ceapa şi se căleşte
într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5
min. Se ia de pe foc şi se adaugă spanac, 2 ouă, 100 ml…
Read more »
Read more »
Somon la grătar cu sos de anşoa
1 June 2011
O
reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de
somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc
de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze
de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat
de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt…
Read more »
Read more »
Purcel în manta de miere
1 June 2011
Se
prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g
pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o
bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se
rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C,…
Read more »
Read more »
Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei,
ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper.
Ingrediente: 100 ml ulei 5 cepe date pe razatoarea mica 2 linguri faina 1
lingura otet 2 linguri apa 200-300 ml vin negru 1/2 lingurita zahar 3
galbenusuri fierte…
Read more »
Read more »
Supă clară de carne, în cană
1 June 2011
O
reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina,
ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g pulpă
de vită 1/4 găină 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină, tulpină şi frunze 1 roşie
mică nucşoară sare Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile
şi puneţi-le întregi într-o…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
31 May 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din:
smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta
de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă
100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie Mod
de preparare: Intr-un vas…
Read more »
Read more »
Fasole uscată cu scăricica de porc afumată
31 May 2011
O
reteta delicioasa de fasole uscată cu scăricică de porc afumată din:
fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1
pastarnac 2-3 linguri bulion sare Mod de preparare: Se allege si se
spala fasolea bine. Se pune la fiert pe…
Read more »
Read more »
Supă deasă de orz şi sfeclă
31 May 2011
O
reteta simpla de supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt,
panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz
perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie
1,21 supă de legume 1…
Read more »
Read more »
Fajita de creveţi cu salsa de roşii
31 May 2011
O
reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de
floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru,
sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată delicioasă de vanilie
31 May 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri,
zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă
lichidă sos de caramel Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de
1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu…
Read more »
Read more »
Cocktail 3 Beauties
31 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail 3 Beauties din: rom brun, vermut sec si
calvados. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl vermut sec 2,5 cl Calvados
Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, se toarna
bautura intr-un pahar de coniac si se completeaza cu Calvados.
Read more »
Read more »
Peşte în supă orientală
31 May 2011
O
reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin
sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion
de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie.
Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli,
rupt în bucheţele 4 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Creveţi cu maioneză
31 May 2011
Se
bat 2 gălbenuşuri cu 1 linguriţă muştar, 1 lingură suc de lănâie şi
sare. Se înglobează cu telul 200 ml ulei şi se ajaugă 1 lingură ceapă
verde tocată, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură suc de lămâie, sare şi
piper. Se amestecă 800 g creveţi curăţaţi cu 1 ardei iute tocat, 1
căţel…
Read more »
Read more »
Supă deasă de grâu dur şi cartofi
31 May 2011
O
reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur,
cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de
legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g
grâu dur 3 cartofi albi mari 1 ceapă albă mică 2 dovlecei 2 linguri de
pătrunjel tocat 1 legătură mică de…
Read more »
Read more »
Deliciu cu căpşuni la pahar
31 May 2011
Se
taie cubuleţe 400 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 2 linguri
lichior de portocale şi 2 linguri suc de lămâie. Se pasează 3 linguri
din această compoziţie. Pentru cremă, se amestecă 200 g mascarpone cu 2
linguriţe zahăr şi 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă. Se înglobează
100 g frişcă bătută.…
Read more »
Read more »
Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă
31 May 2011
Se
lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se
trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg
muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un
buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si eventual…