vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #83


Retete de Paste:

Cremă de năut

21 June 2011
Cremă de năutO reteta de crema de naut din: naut, spanac sau limba mielului, praz, ierburi aromatice, usturoi, foaie de dafin, paine, frunze de patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Limba mielului este o plantă erbacee care creşte în grădini în regiunile ceva mai calde. Se folosesc frunzele care se recoltează cam la mijlocul verii…
Read more »

Ciorba de miel ca in Ardeal

21 June 2011
Ciorba de miel ca in ArdealO reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa verde, galbenusuri si bors. Ingrediente cap de miel si/sau gat , sira, coaste o leg. de morcovi un pastarnac mare o leg de radacina de patrunjel o ceapa mare o telina mica o…
Read more »

Salată cu carne de vită prăjită şi mango

21 June 2011
Salată cu carne de vită prăjită şi mangoO reteta de salata cu carne de vita prajita si mango din: muschi de vita, usturoi, zahar pudra, sos de soia, ulei de floarea soarelui, boia, praf de chilli, miere, ghimbir, otet de orez, zeama de lamaie, varza rosie, castravete, ardei rosu, mango, prune, frunze de nasturel, ceapa, menta si coriandru. In afară de gustul…
Read more »

Gazpacho (supă de roşii rece)

21 June 2011
Gazpacho (supă de roşii rece)O reteta de supa Gazpacho din: castraveti, rosii, hasme, dovlecel, morcov, telina, ceapa, mar, ridichi, ardei gras galben, ardei gras verde, sos tabasco, otet de vin rosu, paine de casa, bagheta, zahar, sare grunjoasa, sare fina si piper negru. Ingrediente: 2 castraveţi mici 1 kg roşii coapte 2 haşme 1 dovlecel 1 morcov 1 tulpină…
Read more »

Piure irlandez

21 June 2011
Piure irlandezO reteta simpla si delicioasa de piure irlandez din: cartofi albi, morcovi, unt, ceapa verde, varza mica, sare si piper. Ingrediente: 500g cartofi albi 2 morcovi tineri 70 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 varza mica sare piper Mod de preparare: Curatam cartofii si morcovii si punem la fiert 20 minute. Tocam ceapa…
Read more »

Ouă coapte cu praz cremos

21 June 2011
Ouă coapte cu praz cremosO reteta de oua coapte cu praz cremos din: unt, praz, oua, smantana lichida, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 15 grame unt + inca putin pentru a unge vasele 225 grame de praz 4 oua medii 80-90 ml smantana lichida frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la…
Read more »

Raţă do piaza

21 June 2011
Raţă do piazaO reteta de rata do piaza din: ceapa, piept de rata, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon, scortisoara, cuisoare, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, sare, garam masala, coriandru, castraveti si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g ceapă 700 g piept de raţă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 2 frunze de dafin,…
Read more »

Portocale marinate

21 June 2011
Portocale marinateO reteta de portocale marinate din: portocale, coriandru, menta, zahar pudra, seminte de rodie si iaurt natural. Ingrediente: 4 portocale mijlocii 30g coriandru 30g mentă 150g zahăr pudră seminţele de la ½ rodie 150ml iaurt natural   Mod de preparare: Portocalele se curăţă de coajă şi se taie în felii rotunde. Coriandrul, menta şi zahărul…
Read more »

Paste cu şofran, cu bob şi roşii

21 June 2011
Paste cu şofran, cu bob şi roşiiO reteta de paste cu sofran, cu bob si rosii din: faina de grau dur, faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sofran, rosii, bob, cascaval, usturoi, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 150 g faină de grâu dur 100 g faină albă  2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 plic de…
Read more »

Piept de pui sotat in muştar si tarhon

21 June 2011
Piept de pui sotat in muştar si tarhonO reteta de piept de pui sotat in mustar si tarhon din: piept de pui, ceapa, usturoi, mustar dijon, supa de pui, miere, tarhon si patrunjel. Ingrediente: doua bucati de piept pui o ceapa medie alba 5 catei de usturoi 3 linguri mustar Dijon (sau altul cu boabe) o lingura + jumatate de cana de…
Read more »

Ciorba de miel 2

21 June 2011
Ciorba de miel 2O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1 ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de niste…
Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri albi 1

20 June 2011
Vinuri: Soiuri de struguri albi 1Din punctul de vedere al calităţii, iată cele mai bune patru soiuri de struguri albi, chiar dacă nu sunt cele mai răspândite. Chardonnay  – Cultivat în toată lumea, Chardonnay este cel mai cunoscut soi de vin alb şi, fără îndoială, cel mai calitativ. Principalul soi alb de Burgundia, joacă un rol crucial în fabricarea şampaniei.…
Read more »

Calamari la grătar cu sos picant

20 June 2011
Calamari la grătar cu sos picantO reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină 150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare…
Read more »

Mâncare delicioasă de vită cu legume

20 June 2011
Mâncare delicioasă de vită cu legumeO reteta de mancare delicioasa de vita cu legume din: cartofi noi, morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, boabe de porumb, piper si friptura de vita. Consumul de cartofi cu coajă este sănătos pentru inimă, şi asta deoarece coaja conţine mai mulţi nutrienţi benefici pentru inimă, printre care potasiu, vitamine B şi foarte multe fibre…
Read more »

Cocktail Tea Rum

20 June 2011
Cocktail Tea RumO reteta simpla de Cocktail Tea Rum din: rom brun, lime juice, zahar, ceai negru si limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl Lime juice 2 cl zahar 10 cl ceai negru rece limeta   Mod de preparare: Punem ingredientele in shakerul umplut cu gheata, apoi mixam bine. Turnam bautura intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »

Ruladă suculentă de carne

20 June 2011
Ruladă suculentă de carneO reteta de rulada suculenta de carne din: ceapa, telina, ardei verde, usturoi, carne de vita, pesmet, albus, piper negru si rosii tocate.  Usturoiul conţine alicin, o substanţă care are proprietati antifungice şi antibiotice. în studiile efectuate pe animale s-a demonstrat că usturoiul mai conţine si alţi compuşi care anihilează carcinogenii şi stopează evoluţia tumorilor.…
Read more »

Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri

20 June 2011
Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguriO reteta de piept de rata cu orez salbatic si struguri din: orez salbatic, sare, piper negru, nuci pecan, piept de rata, ulei, coaja si suc de portocala, otet balsamic, boabe de struguri rosii si ceapa verde. Ingrediente: 200 g orez sălbatic sare şi piper negru 25 g nuci pecan, tocate 4 piepţi de raţă,…
Read more »

Ciorba de miel cu sofran

20 June 2011
Ciorba de miel cu sofranO reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic…
Read more »

Fajita fierbinte de vită

20 June 2011
Fajita fierbinte de vităO reteta delicioasa de fajita fierbinte de vita din: zeama de lamaie verde, praf de chilli, oregano, coriandru, piper negru, muschi de vita, ceapa, ardei, coriandru verde, foi de tortilla si frunze de salata.Amestecul de legume pentru această fajita asigură dublul necesarului zilnic de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce imunizează organismul împotriva a…
Read more »

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

20 June 2011
Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherryO reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete, usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde. Ingrediente: 300 g paste proas­pete (sau macaroane micuţe, paste pene) pentru asezonare: 2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 2 linguri capere 10…
Read more »

Clam Chowder

20 June 2011
Clam ChowderO reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste, lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici (midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1…
Read more »

Cocktail Rummy

20 June 2011
Cocktail RummyO reteta simpla de Cocktail Rummy din: rom brun, galliano, sherry sec, sirop de grenadine, suc de ananas, angostura si ananas. Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 2 cl sherry sec 2 cl sirop de grenadine 5 cl suc de ananas 2 stropi de Angostura bucati de ananas   Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

20 June 2011
Ciorba scotiana cu ceafa de mielO reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza alba…
Read more »

Turnedos cu sfeclă

20 June 2011
Turnedos cu sfeclăO reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar, vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca 100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g sfeclă roşie fiartă 1-2 linguri…
Read more »

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

20 June 2011
Paste cu sparanghel şi prepeliţeO reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina, ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper.  Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingre­diente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel de cultură…
Read more »

Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii

20 June 2011
Fructe, nuci şi seminţe cu mirodeniiO reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara, scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si fructe de merisor uscate. Migdalele sunt o sursă foarte bună de grăsimi…
Read more »

Peşte spadă şi mămăligă la grătar

20 June 2011
Peşte spadă şi mămăligă la grătarO reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai, rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi 150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă, desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de…
Read more »

Cocktail Coconut Fizz

20 June 2011
Cocktail Coconut FizzO reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos, suc de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1 cl suc de limeta sifon   Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de cocos si zeama de lamaie cu gheata in shaker. Apoi se toarna…
Read more »

Bors de miel cu smantana

20 June 2011
Bors de miel cu smantanaO reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana 1…
Read more »

File de peşte împletit

20 June 2011
File de peşte împletitO reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper, ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau pangasius) sare piper  1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1 portocală 2 linguri mărar tocat 100…
Read more »

Roşii crocante la cuptor

20 June 2011
Roşii crocante la cuptorO reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina, ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper 150 g slăni­nă tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate cubuleţe 1-2 linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220 °C.…
Read more »

Lassi cu mentă

20 June 2011
Lassi cu mentăO reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta, sare si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional alături de un curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75 g iaurt degresat 4 linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată   Mod de preparare: Se pun laptele, iaurtul, menta…
Read more »

Pitta crocantă cu humus

20 June 2011
Pitta crocantă cu humusO reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta si susan. Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe substanţe benefice pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate în bastonase de pâine crocantă. Se potrivesc de minune cu un…

Foie gras la gratar cu cireşe şi caise

20 June 2011
Foie gras la gratar cu cireşe şi caiseO reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10 jumătăţi de caise în sirop 24 cireşe în sirop sare   Mod de preparare: Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele cu…
Read more »

Cremă de mazăre cu arpagic verde

20 June 2011
Cremă de mazăre cu arpagic verdeO reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare, cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde, zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are frunzfe filiforme, cilin­drice, goale în interior, culese mănunchiuri care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat pentru izul uşor de ceapă…
Read more »

Cocktail Rum Alexander

20 June 2011
Cocktail Rum AlexanderO reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl frisca lichida   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in shaker si se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.
Read more »

File de viţel cu dovlecel şi trufe

20 June 2011
File de viţel cu dovlecel şi trufeO reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel, dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastrono­mic, trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe,…
Read more »

Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar

20 June 2011
Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştarO reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov, pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru, scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de lamaie verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2 păstârnaci zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Cel mai scump vin din România

20 June 2011
Cel mai scump vin din RomâniaDintre cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon din 1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de import conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux şi la câteva magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi dopul, trebuie să dai echivalentul…
Read more »

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

20 June 2011
Pasta al forno cu carne şi caşcavalO reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii…
Read more »

Răcoritoare cu rubarbă

20 June 2011
Răcoritoare cu rubarbăO reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5 cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă minerală   Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi 350 ml de apă…
Read more »

Ciorba de miel (cu macris)

20 June 2011
Ciorba de miel (cu macris)O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod de…
Read more »

Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă

19 June 2011
Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncăO reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g brânză…
Read more »

Cocktail Rum Royale

19 June 2011
Cocktail Rum RoyaleO reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt de cocktail.
Read more »

Ciorba de miel a la grec 2

19 June 2011
Ciorba de miel a la grec 2O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g smintina…
Read more »

Cremă de linte cu scoici

17 June 2011
Cremă de linte cu scoiciO reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii 150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3 rămurele de cimbrişor 2 cepe…
Read more »

Tonic de mere si scortisoară

17 June 2011
Tonic de mere si scortisoarăO reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2 linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc de lămâie   Mod…
Read more »

Crudităti cu trei sosuri

17 June 2011
Crudităti cu trei sosuriO reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi, dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine un…
Read more »

Cocktail Rum Bloody Mary

17 June 2011
Cocktail Rum Bloody MaryO reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii, zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de salina   Mod…
Read more »

Supa de miel cu orez salbatic

17 June 2011
Supa de miel cu orez salbaticO reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare. Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita sare Mod…
Read more »

Mix grill aromat cu cimbru

17 June 2011
Mix grill aromat cu cimbruO reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati, coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe de cimbru proaspăt 4 linguri ulei…
Read more »

Ravioli cu ricotta şi lămâie

17 June 2011
Ravioli cu ricotta şi lămâieO reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri, ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara, pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb coaja rasă de la o lămâie…
Read more »

Pastă caldă de crabi

17 June 2011
Pastă caldă de crabiO pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine. Ingrediente: 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la conservă, scursă 225 g orice fel de brânză…
Read more »

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

17 June 2011
Tortellini umplute cu mortadella şi ricottaO reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă 1 gălbenuş…
Read more »

Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste

17 June 2011
Culingioni, cannelloni si alte tipuri de pasteCulingioni – Sunt varianta din Sardinia a binecunos­cuţilor ravioli. Umplutura clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă. Se ser­vesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc…
Read more »

Cremă delicioasă de sparanghel

17 June 2011
Cremă delicioasă de sparanghelO reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt, faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de toast sare   Mod de…
Read more »

Guacamole picant

17 June 2011
Guacamole picantO reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti, rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două avocado…
Read more »

File de struţ la grătar cu tartă de hribi

17 June 2011
File de struţ la grătar cu tartă de hribiO reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru. Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de slănină 1 fir de praz 1 pahar…
Read more »

Suc de struguri cu cardamon

17 June 2011
Suc de struguri cu cardamonO reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon verzi, zdrobite uşor 10 cm dintr-un…
Read more »

Beţigaşe cu parmezan

17 June 2011
Beţigaşe cu parmezanO reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan, rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole, geraniole şi pineni – contribuie…
Read more »

Ravioli cu nuci

17 June 2011
Ravioli cu nuciO reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nucă 1 albuş…
Read more »

File de manzat la grătar cu sos verde

16 June 2011
File de manzat la grătar cu sos verdeO reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat, ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Pune oul la fiert…
Read more »

Cocktail Citrus Cooler

16 June 2011
Cocktail Citrus CoolerO reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta   Mod de preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un…
Read more »

Ciorba de miel a la grec

16 June 2011
O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g smantana 2 oua 25 g…
Read more »

Supă rece de legume pasate

16 June 2011
Supă rece de legume pasateO reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie, seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet, tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate 1…
Read more »

Colţunaşi cu pui în sos de susan

16 June 2011
Colţunaşi cu pui în sos de susanO reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper, aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra.  Aceşti colţunaşi chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi. Textura castanelor de apă face…

Cannelloni cu carne de crab

16 June 2011
Cannelloni cu carne de crabO reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »

Friptura delicioasa de vitel

16 June 2011
O reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi, marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina. Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »

Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă

16 June 2011
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albăO reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba, frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat. Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml friş­ca 225 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguri…
Read more »

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

16 June 2011
Ciuperci brune umplute cu salam de puiO reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune, pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake. Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »

Retete de post: Cornulete delicioase de post

16 June 2011
O reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente: coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…
Read more »

Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată

16 June 2011
Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromatăO reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru, chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper. Ingrediente: 350 g carne tocată de mânzat, slabă 50 g pastramă condimentată 1 gălbenuş 1 vârf de linguriţă coriandru 1…
Read more »

Supă pasată de fasole albă cu ceapă

16 June 2011
Supă pasată de fasole albă cu ceapăO reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole albă, mare, fiartă 0,5 l supă de pul 1 dl smântână 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt 1 ceapă de mărime potrivită 4 linguri de făină…
Read more »

Ouă umplute delicioase

16 June 2011
Ouă umplute delicioaseO reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face extrem de utile în planul de alimentaţie sănătoasă.…
Read more »

Tonic de ghimbir si citronella

16 June 2011
Tonic de ghimbir si citronellaO reteta de tonic cu ghimbir si citronella din: radacina de ghimbir, siropd e ghimbir, piure de citronella, apa minerala si gheata. Ingrediente: 175 g rădăcină de ghimbir, conservată 4 linguri sirop de ghimbir, conservat 1 lingură piure de citronella 2 litri apă minerală cuburi de gheaţă   Mod de preparare: Se pun ghimbirul, siropul…
Read more »

Pizza de ciuperci portobello

16 June 2011
Pizza de ciuperci portobelloO reteta de pizza de ciuperci portobello din: portobello, fasole pestrita, busuioc verde, parmezan, piper si mozzarella slaba. Fasolea este unul dintre alimentele cele mai bogate în fibre pe care puteţi să o consumaţi. încercaţi să cumpăraţi fasole la conservă fără adaos de sare sau zahăr, în cazul în care nu găsiţi, clătiţi bine fasolea…
Read more »

Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante

16 June 2011
Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocanteO reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia, plantă erba­cee cultivată din vechime în regiunile…
Read more »

Ciorbă de miel tradiţională

16 June 2011
Ciorbă de miel tradiţionalăO reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2 morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou bors 100 ml…
Read more »

Rulada cu varza rosie

16 June 2011
Rulada cu varza rosieO reteta de rulada cu varza rosie din: varza rosie, sare, otet, oua, piper si mustar. Ingrediente: 1 buc. varza rosie sare otet 3 oua piper mustar Mod de preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul, apoi…
Read more »

Salata berlineza cu carne de vita

16 June 2011
O reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup, mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare piper…
Read more »

Mini-rulouri cu salată de pui

15 June 2011
Mini-rulouri cu salată de puiO reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui, ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de salata, menta verde si arahide.  Aceste aperitive în stil chinezesc nu conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat fâşii şi dat prin sos…
Read more »

Cremă galbenă cu păstrăv salmonat

15 June 2011
Cremă galbenă cu păstrăv salmonatO reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat, curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este mai…
Read more »

Satay de vită cu sos de ghimbir

15 June 2011
Satay de vită cu sos de ghimbirO reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei, ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir, sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este consumată cu moderaţie, în porţii…
Read more »

Cocktail Red Cooler

15 June 2011
Cocktail Red CoolerSe prepară ceai din 3 linguri hibiscus us­cat şi 900 ml apă clocotită; se lasă să se infuzeze cca 7 min. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Se introduce în frigider timp de cel puţin 3 ore. Se repartizează în 4 pahare cuburi de gheaţă. Se toarnă în fiecare pahar câte 1 lingură…
Read more »

Rulouri cu ardei copt

15 June 2011
Rulouri cu ardei coptO reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat, ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc proaspăt de portocale. Ardeii…
Read more »

Medalioane din piept de pui la grătar

15 June 2011
Medalioane din piept de pui la grătarO reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi, ciuperci champignon si rozmarin. Ingrediente: 250 g piept de pui 1/2 lămâie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper roşu pentru garnitura: 400 g cartofi 150 g ciuperci champignon…
Read more »

Curcan cu ciuperci şi hrean

15 June 2011
Curcan cu ciuperci şi hreanO reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan, ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1 lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci, tăiate felii 50 g faină albă 600 ml lapte…
Read more »

Mini-pizze cu două feluri de brânză

15 June 2011
Mini-pizze cu două feluri de brânzăO reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper, rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano. Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu în…
Read more »

Sandviş cu pui şi mozzarella

15 June 2011
Sandviş cu pui şi mozzarella  Se taie în două pe lung 1/2 baghetă mare şi se scobeşte de miez. Se taie cuburi 3 roşii. Se taie bucăţele 350 g piept de pui fiert sau fript pe grătar. Se rad 150 g morcovi. Partea de jos a pâinii se unge cu 3 linguri maioneză şi se aşază deasupra frunze de…
Read more »

Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline

15 June 2011
Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măslineO reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din: dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate, masline, ulei extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 0,5 l supă de legume 1 praz 10 frunze de maghiran proaspăt 1 lingură de smântână fermentată 12 roşii uscate, conservate în…
Read more »

Tartă cu fructe şi suc de caise

15 June 2011
Se prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400…
Read more »

Frigărui de curcan cu sos picant

15 June 2011
Frigărui de curcan cu sos picantO reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar, usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant: 30…
Read more »

Salată delicioasă in straturi

15 June 2011
Salată delicioasă in straturiSe curăţă 1 fir de praz şi partea albă se taie rondele. Se taie fâşii 175 g şuncă de Praga. Se lasă să se scurgă 125 g cuburi de ananas, 125 g fâşii de ţelină şi 100 g boabe de porumb (toa­te din conserve). Se decojeşte şi se taie felii subţiri 1 măr; se stro­peşte…
Read more »

Legume cu curcan în vin

15 June 2011
Legume cu curcan în vinO reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei de măsline 250 g morcovi mici 1 tijă…
Read more »

Turtă de mălai

15 June 2011
Turtă de mălaiO reteta simpla si delicioasa de tura de malai din: stiulete de porumb, faina simpla, malai, praf de copt, lapte semidegresat, ulei de masline, ou si miere. Scoasă caldă din cuptor, turta de mălai este pur şi simplu irezistibilă. Această variantă are boabe de porumb, care o fac şi mai gustoasă. Va acompania perfect orice…
Read more »

Cocktail Rum Hawaii

15 June 2011
Cocktail Rum HawaiiO reteta simpla de Cocktail Rum Hawaii din: rom alb, crema de cocos, suc de ananas, albus si cointreau. Ingrediente: 2 cl rom alb 3 cl crema de cocos 1 cl suc de ananas 1 albus 2 stropi de Cointreau   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna fara gheata…
Read more »

Bors de miel 1

15 June 2011
Bors de miel  1O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust leustean din…
Read more »

Supă crema rece de castraveţi cu chefir

15 June 2011
Supă crema rece de castraveţi cu chefirO reteta de supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti, chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de masline si sare. Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat. Ingrediente: 2 castraveţi tari 500 g chefir (sau iaurt cu puţină grăsime) 2…
Read more »

Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci

15 June 2011
Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperciO reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben, ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi 5 ciuperci mari champignon 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 3 linguri ulei de…

Salată de paste scurte

15 June 2011
Salată de paste scurteSe fierb separat în apă cu sare 250 g paste scurte şi 125 g fasole verde cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se taie cuburi 125 g şuncă de Pra­ga. Se toacă 1 ceapă. Se taie mă­runt 2 frunze salată. Toate se ames­tecă împreună cu 2 linguri nuci…
Read more »

Supa de ţelina si cartofi

15 June 2011
Supa de ţelina si cartofiO reteta simpla si delicioasa de supa de telina si cartofi din: telina, cartofi, margarina, smantana, branza telemea, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. telina 500 gr. cartofi 50 gr. margarina 1 pahar smantina 250 gr. branza telemea sare piper patrunjel Mod de preparare: Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun…
Read more »

Ciorba de miel cu leustean

15 June 2011
O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură pătrunjel verde 1 ou sare, piper,…
Read more »

Chifteluţe cu smantană

14 June 2011
Chifteluţe cu smantanăSe înmoaie în apă 1 chiflă veche de-o zi şi se stoarce. Se toacă 2 cepe verzi, 1 ardei iute roşu şi 1 căţel de usturoi; se frământă cu 2 linguri pătrunjel, 1 ou, sare, piper, boia şi 600 g carne tocată. Cu mâinile umede, se modelează chifteluţe rotunde şi se prăjesc în 3 linguri…
Read more »

Panna cotta cu conopidă

14 June 2011
Panna cotta cu conopidăSe înmoaie în apă rece 4 foi de gelati­nă. Se fierb în apă cu sare 100 g bucheţele de cono­pidă cca 10 min. Se scurg şi se pasează cu 150 ml smântână. Se încălzesc 200 ml lapte şi se dizolvă înă­untru gelatina. Se înglobează 75 g brânză gorgonzola tăiată cuburi. în piureul de conopidă se…
Read more »

Cocktail Hemingway’s Rum

14 June 2011
Cocktail Hemingway’s RumO reteta simpla de Cocktail Hemingway’s Rum din: rom alb, cointreau, champagne si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Cointreau 6 cl Champagne o felie de portocala   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca usor cu gheata intr-un pahar de bar, apoi se toarna in paharul de sampanie. Se decoreaza…
Read more »

Ciorba de miel (cu bors)

14 June 2011
Ciorba de miel (cu bors)O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina de…
Read more »

Tartine cu camembert

14 June 2011
Tartine cu camembertSe taie pe câte 2 niveluri 8 rondele mici de camembert: jumătăţile inferioare se piperează şi se ung cu 60 g gem de căpşuni. Se pisează 60 g fistic. Restul de jumătăţi de camambert se presează cu partea tăiată în fistic şi se aşază pe jumătăţile unse cu gem, cu partea cu fisticul în sus.…
Read more »

Şniţele cu tzatziki

14 June 2011
Şniţele cu tzatzikiSe taie în două, pe orizontală, 4 fileuri de piept de pui (a cca 140 g). Se bat, se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină, apoi prin 2 ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; se prăjesc de jur împrejur în 4 linguri ulei. Se lasă să se scurgă de ulei…
Read more »

Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan

14 June 2011
Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susanO reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru, lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare mangetout sau fasole verde si sare. Mazărea mangetout este o varietate de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot. Este…
Read more »

Fish Chips cu lamaie

14 June 2011
Fish Chips cu lamaieO reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou, sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de lamaie si felii de lamaie. Ingrediente: 200 g făină cca 250 ml bere blondă 1 ou sare, piper 1 albuş 800 g cartofi mari roşii cca 1,5 kg grăsime pentru fritat…
Read more »

Sparanghel cu vinegretă

14 June 2011
Sparanghel cu vinegretăO reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt, portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon. Ingrediente: pentru sparanghel: 1 kg sparanghel sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri unt 1 felie porto­cală 150 g parmezan ras pentru vinegretă: 7 linguri oţet balsamic sare…
Read more »

Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant

14 June 2011
Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picantO reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta, miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper. Ingrediente: file de porc (circa 450 g) 5 felii piept de porc 1/2 ananas 2 picături sos tabasco 1…
Read more »

Supa de miel cu paste

14 June 2011
O reteta delicioasa de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente 4 bucati de costite de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi…
Read more »

Cocktail Pink Elephant

14 June 2011
Cocktail Pink ElephantO reteta simpla de Cocktail Pink Elephant din: rom brun, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bold cremes de bananes si nectar de maracuja Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine 2 cl Bold Cremes de Bananes 6 cl nectar de maracuja   Mod de preparare: Ingredientele…
Read more »

Chifteluţe de miel cu salată verde

14 June 2011
O reteta de chiftelute de miel cu salata verde din: carne, ceapa, miez de paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina grasime pentru prajit sare piper Mod de Preparare Scoatem oasele de la o pulpa de miel si o…
Read more »

Rosii umplute cu carne de miel

14 June 2011
Rosii umplute cu carne de mielO reteta delicioasa de rosii umplute cu carne de miel din: rosii, carne de miel tocata, orez, ulei, ceapa, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente 9 rosii 300 g carne de miel tocata 1/2 pahar orez 1/2 ceasca ulei 1 ceapa 3 graunti de usturoi 4 linguri cascaval ras 1 legatura patrunjel verde…
Read more »

Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere

13 June 2011
Cotlete la grătar cu varză roşie şi mereO reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din: cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600 g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru garnitură: 80 g ceapă 1…
Read more »

Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi

13 June 2011
Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţiO reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din: pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de anason, vermut sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pepene galben mare, copt 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 12 cozi de creveţi 1 legătură de pătrunjel pastis sau lichior sec…
Read more »

Salata din creier de miel si de vitel

13 June 2011
O reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 150ml…
Read more »

Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie

13 June 2011
Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâieO reteta de ciocanele de pui glasate cu mustar si lamaie din: ciocanele de pui, lamaie, seminte de mustar, miere, mustar dulce, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 lămâi 1 linguriţă seminţe de muştar 2 linguri muştar dulce 1 linguriţă miere sare şi piper   Mod de preparare: Crestează puţin, pe diagonală,…
Read more »

Curcan cu sos de ardei iuti afumaţi

13 June 2011
Curcan cu sos de ardei iuti afumaţiO reteta delicioasa de curcan cu sos de ardei iuti afumati din: ardei uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan, sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4 catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300 ml bulion de pui…
Read more »

Ingheţată de piersici cu topping de caramel

13 June 2011
Ingheţată de piersici cu topping de caramelO reteta de ingheatata de piersici cu topping de caramel din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahăr 1 albuş 250 ml frişcă vegetală   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi…
Read more »

Drob din măruntaie de miel

13 June 2011
O reteta de drob din maruntaie de miel din: prapur miel, maruntaie de miel, oua, lapte, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 prapur miel 1,2 kg măruntaie de miel 4 ouă 40 ml lapte 40 ml ulei 30 g ceapă verde 30 g mărar 30 g pătrunjel verde sare…
Read more »

Coroană de curcan cu mere şi prune

12 June 2011
Coroană de curcan cu mere şi pruneO reteta de coroana de curcan cu mere si prune din: ulei de masline, piept de curcan, ceapa, mere, zahar, prune, sare, piper negru, vin alb sec si bulion de curca sau de pui. Ingrediente: 1-1/2 linguri ulei de masline 1,8 piept de curcan 400 g ceapa, taiata in sferturi 4 mere de desert, curatate…
Read more »

Cocktail Chocolate Rum

12 June 2011
Cocktail Chocolate RumO reteta simpla de Cocktail Chocolate Rum din: lichior de ciocolata, golden rum, lichior de cafea si frisca calda. Ingrediente: 3 cl lichior de ciocolata 2 cl Golden Rom 2 cl lichior de cafea si frisca calda   Mod de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata in paharul de sherry, adaugam romul, iar in final completam…
Read more »

Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar

12 June 2011
Plăcinţele cu verdeaţă si brânză CheddarO reteta de placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete. Aceste plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui bătut.…
Read more »

Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi

12 June 2011
Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribiO reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de legume, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă 200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1 căţel…
Read more »

Supă cremă de dovlecei şi avocado

12 June 2011
Supă cremă de dovlecei şi avocadoO reteta de supa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa, seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde. Ingrediente: 800 g dovlecei cu floare 4 cepe 1 lingură de seminţe de fenicul 1 l supă de legume 1 avocado copt 10…
Read more »

Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă

12 June 2011
Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentăO reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta, iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja rasă şi sucul de la…
Read more »

Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat

12 June 2011
Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizatO reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri, zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale, rom, colorant alimentar, ananas si cirese. Ingrediente: 6 galbenusuri 250 g zahăr 500 ml lapte 100 g smântână 100 g fistic fără sare 50 g migdale 1/2 fiolă esenţă de migdale 4 linguriţe rom…
Read more »

Cocktail Rom Aperitiv

12 June 2011
Cocktail Rom AperitivO reteta de Cocktail Rom Aperitiv din: rom, vermut sec, sirop de grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl rom 2 cl vermut sec 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se toarna in shaker umplut cu gheata, apoi se mixeaza bine. In final se apoi…
Read more »

Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide

12 June 2011
Fripturică de porc cu piper şi unt de arahideO reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare. Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri unt de arahide sare…

Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella

12 June 2011
O reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba, cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g cartofi 1 cub drojdie de bere proaspătă 150 ml lapte 3 linguri ulei de măsline extravirgin 3 ouă 150 g şuncă fiartă 150…
Read more »

Pâine cu nucă şi sirop de arţar

12 June 2011
Pâine cu nucă şi sirop de arţarO reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt, unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la scăderea tensiunii arteriale. Nucile si alunele conţin în genere grăsimi mononesaturate benefice pentru organism şi sunt bogate…
Read more »

Aripioare de pui delicioase şi picante

12 June 2011
Aripioare de pui delicioase şi picanteO reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui, usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1 linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Pârleşte aripile de pui la…
Read more »

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

12 June 2011
Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuiocO reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui consumat în câteva ore de la recoltare, altfel…
Read more »

Sufleu de andive cu şuncă

12 June 2011
Sufleu de andive cu şuncăO reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba, lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 600 g andive 60 g unt 40 g faină albă 200 ml lapte 100 g şuncă fiartă 4 linguri parmezan ras 3 ouă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2 pahar…
Read more »

Ingheţată de căpşune

12 June 2011
Ingheţată de căpşuneO reteta de ingheatata de capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra si capsune. Ingrediente: 150 g iaurt 200 g smântână 100 g zahăr pudră 150 g căpşune sau alte fructe roşii   Mod de preparare: Pui fructele în strecurătoare şi le speli, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se scurgă. Păstrezi câteva…
Read more »

Iepure pane cu cimbru

12 June 2011
Iepure pane cu cimbruO reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si crengute de cimbru. Ingrediente: 2 spinări de iepure (circa 650 g) 150 g pesmet 2 crenguţe de cimbru 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru decor:…
Read more »

Paine cu piersici şi cremă de branză

12 June 2011
Paine cu piersici şi cremă de branzăO reteta de paine cu piersici si crema de branza din: piersici, faina laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza, ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică recomandată. Ingrediente: 2 piersici mijlociii 215 g…
Read more »

File de mistreţ cu capere şi măsline

12 June 2011
File de mistreţ cu capere şi măslineO reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret, capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul litoralului mediteraneean? Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor aces­tor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci, au forma…
Read more »

Cocktail Tutu Rum Punch

12 June 2011
Cocktail Tutu Rum PunchO reteta de Cocktail Tutu Rum Punch din: rom jamaica, suc de grapefruit, suc de ananas, sirop de cocos, frisca lichida si sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl rom Jamaica 3 cl suc de grapefruit 3 cl suc de ananas 3 cl sirop de cocos 5 cl frisca lichida 3 cl sirop de grenadine  …
Read more »

Salam de vită cu salată verde şi hribi

12 June 2011
Salam de vită cu salată verde şi hribiO reteta de salam de vita cu salata verde si hribi din: muschi sau pulpa de vita, branza montasio, vin alb, boabe de coriandru, scortisoara, sare, piper, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, hribi, galbiori si otet balsamic. Ingrediente: pentru salamul de vită: 200 g muşchi sau pulpă de vită 100 g brânză…
Read more »

O noua reteta de drob de miel

12 June 2011
O reteta de drob de miel din: organe de miel, ceapa verde, patrunjel, marar, sare, piper, oua si delikat. Ingrediente: organele de miel ceapa verde 6 legaturi patrunjel marar cat mai mult sare piper oua delikat Mod de preparare: Se fierb organele de miel, se dau prin masina de tocat,se amestaeca foarte bine cu ouale…
Read more »

Supă-cremă de pătlăgele verzi

11 June 2011
Supă-cremă de pătlăgele verziO reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar, branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20 frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe de…
Read more »

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine

10 June 2011
Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine  Ingrediente: 500 g sparanghel verde 380 ml supă de pasăre 1 linguriţă fulgi de migdale 125 ml smântână sare piper 1 linguriţă sos Worcester eventual tabasco 2 linguri unt 60 g carne de crab   Mod de preparare: Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se taie capetele. Se pune sparan­ghelul…
Read more »

Sparanghel cu crevete în sos de smântână

10 June 2011
Sparanghel cu crevete în sos de smântână  Ingrediente: 500 g creveţi congelaţi 500 g sparanghel alb sau verde 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml vin alb sec 400 g tăiţei înguşti sare 200 ml smântână piper coaja rasă de la o lămâie Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze creveţii şi se spală; se şterg…
Read more »

Frigărui de pui cu fistic

10 June 2011
Frigărui de pui cu fisticO reteta simpla de frigarui de pui cu fistic din: piept de pui, rosii, fistic, albus, ulei de masline extravirgin, rozmarin, lamaie, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 100 g fistic 1 albuş 3 linguri ulei de măsline extravirgin 8 crenguţe de rozmarin 1/2 lămâie busuioc sare şi piper  …
Read more »

Briose cu mere si mirodenii

10 June 2011
Briose cu mere si mirodeniiO reteta de briose cu mere si mirodenii din: faina, zahar brun, ovaz, bicarbonat de sodiu, unt si mirodenii. Ovăzul este extraordinar de nutritiv. Este bogat în fibre solubile, vitamine B si vitamina E, la fel ca si în minerale care contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.…
Read more »

Ingheţată cu lapte si vişine

10 June 2011
Ingheţată cu lapte si vişineO reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar tos. Ingrediente: 1,5 kg vişine 750 ml lapte 300 g zahăr tos   Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii…
Read more »

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

10 June 2011
Frigărui cu coriandru şi cartofi falşiO reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare, piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: pentru frigărui: 400 g pulpă tocată de vită 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lingură coriandru măcinat 2 linguri parmezan ras…
Read more »

Sparanghel în manta de şuncă

10 June 2011
Sparanghel în manta de şuncă  Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb sare 125 g roşii cherry 200 g şuncă 1 legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 1 ou 200 ml lapte 80 g parmezan ras piper Mod de preparare: Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă cloco­tită;…
Read more »

Supă-cremă de mazăre şi creson

10 June 2011
Supă-cremă de mazăre şi cresonO reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson, cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si sare. Ingrediente: 300 g mazăre boabe 200 g creson 200 g cartofi 1 praz 1 lingură de făină 1,51 supă de legume 2 gălbenuşuri 1 dl smântână lichidă 40 g unt…
Read more »

Cocktail Rumba II

10 June 2011
Cocktail Rumba IIO reteta simpla de Cocktail Rumba II din: rom alb, vermut alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl vermut alb zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gehata in shaker, apoi se toarna bautura prin strecuratoare de bar in paharul de cocktail si in final…
Read more »

Pui pane cu umplutură de brânză

10 June 2011
Pui pane cu umplutură de brânzăO reteta de pui pane cu umplutura de branza din: piept de pui, branza degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus, boia si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele, de aproximativ 175 g fiecare pentru umplutură: 100 g cremă de brânză degresată 15 g pesmet alb 1 gălbenuş 2…
Read more »

Rulade de omletă cu orez

10 June 2011
Rulade de omletă cu orezO reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare, piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 căţel de usturoi 1 fir de ţelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras…
Read more »

Şalău cu sparanghel

10 June 2011
Şalău cu sparanghelO reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin, salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură frunze de cimbru 2 linguri seminţe…
Read more »

Sparanghel cu sos verde

10 June 2011
Sparanghel cu sos verdeO reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb, unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 kg sparanghel alb 1 linguriţă unt 1 linguriţă zahăr 2 linguri suc de lămâie 4 ouă 3 legături verdeaţă asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 200 ml maioneză…
Read more »

Frittata cu ardei şi cartofi

10 June 2011
Am plecat de la reteta asta. Se folosesc 3 ardei graşi şi 2 cepe; fără porumb. Porumbul este o sursă bogată de fibre alimentare, de vitamine A şi C şi acid folie. Porumbul dulce din conservă îşi pierde unele vitamine, spre deosebire de cel congelat care le păstrează pe toate. Cartofii si ardeii contribuie, la…
Read more »

Tartă cu măsline şi şuncă

10 June 2011
Tartă cu măsline şi şuncăO reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere, ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper. Ingrediente: 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă) 150 g faină albă 100 g brânză Gruyere 50 g ricotta 50 g unt 5 linguri parmezan ras 30 măsline verzi, fără sâmburi 4…
Read more »

Supă cremă de ceapă albă

10 June 2011
Supă cremă de ceapă albăO reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte, galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper. Ingrediente: 10 cepe albe 1,5 1 lapte 3 gălbenuşuri 50 g unt 40 g parmezan ras 1 legătură de pătrunjel 1 baghetă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le…
Read more »

Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră

10 June 2011
Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de caprăO reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba, unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de…
Read more »

Pui la cuptor cu cartofi

10 June 2011
Pui la cuptor cu cartofiO reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare, piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si ulei de masline. Ingrediente: pui 600 g fiecare sare piper 4 căţei de usturoi 18 frunze de salvie 4 foi de dafin 4 felii şuncă 800 g cartofi roşii…
Read more »

Ingheţată cu trei straturi

10 June 2011
Ingheţată cu trei straturiO reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata, fructe, firsca, ness si miez de nuca. Ingrediente: 6 ouă 180 gzahăr 1 lingură cacao 50 g ciocolată 250 g fructe 100 ml frişcă lichidă 1 lingură nes 50 g miez de nucă   Mod de preparare: Primul strat: Separi albuşurile a 3…
Read more »

Pui picant cu roşii şi spanac

10 June 2011
Pui picant cu roşii şi spanacO reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui, ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir, curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala. Ingrediente: 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele 150 g ceapă, tocată fin 4 teci de cardamon, desfăcute sus 1/2…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro