Retete de Paste:
Cremă de năut
21 June 2011
O
reteta de crema de naut din: naut, spanac sau limba mielului, praz,
ierburi aromatice, usturoi, foaie de dafin, paine, frunze de patrunjel,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Limba mielului este o plantă
erbacee care creşte în grădini în regiunile ceva mai calde. Se folosesc
frunzele care se recoltează cam la mijlocul verii…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel ca in Ardeal
21 June 2011
O
reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi,
pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa
verde, galbenusuri si bors. Ingrediente cap de miel si/sau gat , sira,
coaste o leg. de morcovi un pastarnac mare o leg de radacina de
patrunjel o ceapa mare o telina mica o…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de vită prăjită şi mango
21 June 2011
O
reteta de salata cu carne de vita prajita si mango din: muschi de vita,
usturoi, zahar pudra, sos de soia, ulei de floarea soarelui, boia, praf
de chilli, miere, ghimbir, otet de orez, zeama de lamaie, varza rosie,
castravete, ardei rosu, mango, prune, frunze de nasturel, ceapa, menta
si coriandru. In afară de gustul…
Read more »
Read more »
Gazpacho (supă de roşii rece)
21 June 2011
O
reteta de supa Gazpacho din: castraveti, rosii, hasme, dovlecel,
morcov, telina, ceapa, mar, ridichi, ardei gras galben, ardei gras
verde, sos tabasco, otet de vin rosu, paine de casa, bagheta, zahar,
sare grunjoasa, sare fina si piper negru. Ingrediente: 2 castraveţi mici
1 kg roşii coapte 2 haşme 1 dovlecel 1 morcov 1 tulpină…
Read more »
Read more »
Piure irlandez
21 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piure irlandez din: cartofi albi,
morcovi, unt, ceapa verde, varza mica, sare si piper. Ingrediente: 500g
cartofi albi 2 morcovi tineri 70 g unt 2 fire de ceapa verde 1/2 varza
mica sare piper Mod de preparare: Curatam cartofii si morcovii si punem
la fiert 20 minute. Tocam ceapa…
Read more »
Read more »
Ouă coapte cu praz cremos
21 June 2011
O
reteta de oua coapte cu praz cremos din: unt, praz, oua, smantana
lichida, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 15 grame unt +
inca putin pentru a unge vasele 225 grame de praz 4 oua medii 80-90 ml
smantana lichida frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Se
preincalzeste cuptorul la…
Read more »
Read more »
Raţă do piaza
21 June 2011
O
reteta de rata do piaza din: ceapa, piept de rata, ulei de floarea
soarelui, frunze de dafin, cardamon, scortisoara, cuisoare, praf de
chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, sare, garam masala,
coriandru, castraveti si ceapa rosie. Ingrediente: 500 g ceapă 700 g
piept de raţă 2 linguri ulei de floarea-soarelui 2 frunze de dafin,…
Read more »
Read more »
Portocale marinate
21 June 2011
O
reteta de portocale marinate din: portocale, coriandru, menta, zahar
pudra, seminte de rodie si iaurt natural. Ingrediente: 4 portocale
mijlocii 30g coriandru 30g mentă 150g zahăr pudră seminţele de la ½
rodie 150ml iaurt natural Mod de preparare: Portocalele se curăţă de
coajă şi se taie în felii rotunde. Coriandrul, menta şi zahărul…
Read more »
Read more »
Paste cu şofran, cu bob şi roşii
21 June 2011
O
reteta de paste cu sofran, cu bob si rosii din: faina de grau dur,
faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sofran, rosii, bob,
cascaval, usturoi, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 150 g
faină de grâu dur 100 g faină albă 2 ouă 2 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 plic de…
Read more »
Read more »
Piept de pui sotat in muştar si tarhon
21 June 2011
O
reteta de piept de pui sotat in mustar si tarhon din: piept de pui,
ceapa, usturoi, mustar dijon, supa de pui, miere, tarhon si patrunjel.
Ingrediente: doua bucati de piept pui o ceapa medie alba 5 catei de
usturoi 3 linguri mustar Dijon (sau altul cu boabe) o lingura + jumatate
de cana de…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel 2
21 June 2011
O
reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa,
tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1
ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina
sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de niste…
Read more »
Read more »
Vinuri: Soiuri de struguri albi 1
20 June 2011
Din
punctul de vedere al calităţii, iată cele mai bune patru soiuri de
struguri albi, chiar dacă nu sunt cele mai răspândite. Chardonnay –
Cultivat în toată lumea, Chardonnay este cel mai cunoscut soi de vin alb
şi, fără îndoială, cel mai calitativ. Principalul soi alb de Burgundia,
joacă un rol crucial în fabricarea şampaniei.…
Read more »
Read more »
Calamari la grătar cu sos picant
20 June 2011
O
reteta de calamari la gratar cu sos picant din: calamari, rosii,
telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute,
sare si piper. Ingrediente: 8 calamari medii 4 roşii 1 tijă de ţelină
150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare…
Read more »
Read more »
Mâncare delicioasă de vită cu legume
20 June 2011
O
reteta de mancare delicioasa de vita cu legume din: cartofi noi,
morcovi, ulei de masline, ceapa, usturoi, boabe de porumb, piper si
friptura de vita. Consumul de cartofi cu coajă este sănătos pentru
inimă, şi asta deoarece coaja conţine mai mulţi nutrienţi benefici
pentru inimă, printre care potasiu, vitamine B şi foarte multe fibre…
Read more »
Read more »
Cocktail Tea Rum
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tea Rum din: rom brun, lime juice, zahar,
ceai negru si limeta. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl Lime juice 2 cl
zahar 10 cl ceai negru rece limeta Mod de preparare: Punem
ingredientele in shakerul umplut cu gheata, apoi mixam bine. Turnam
bautura intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Ruladă suculentă de carne
20 June 2011
O
reteta de rulada suculenta de carne din: ceapa, telina, ardei verde,
usturoi, carne de vita, pesmet, albus, piper negru si rosii tocate.
Usturoiul conţine alicin, o substanţă care are proprietati antifungice
şi antibiotice. în studiile efectuate pe animale s-a demonstrat că
usturoiul mai conţine si alţi compuşi care anihilează carcinogenii şi
stopează evoluţia tumorilor.…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu orez sălbatic şi struguri
20 June 2011
O
reteta de piept de rata cu orez salbatic si struguri din: orez
salbatic, sare, piper negru, nuci pecan, piept de rata, ulei, coaja si
suc de portocala, otet balsamic, boabe de struguri rosii si ceapa verde.
Ingrediente: 200 g orez sălbatic sare şi piper negru 25 g nuci pecan,
tocate 4 piepţi de raţă,…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu sofran
20 June 2011
O
reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov,
pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de
patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de
usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic…
Read more »
Read more »
Fajita fierbinte de vită
20 June 2011
O
reteta delicioasa de fajita fierbinte de vita din: zeama de lamaie
verde, praf de chilli, oregano, coriandru, piper negru, muschi de vita,
ceapa, ardei, coriandru verde, foi de tortilla si frunze de
salata.Amestecul de legume pentru această fajita asigură dublul
necesarului zilnic de vitamina C. Aceasta este un antioxidant ce
imunizează organismul împotriva a…
Read more »
Read more »
Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry
20 June 2011
O
reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete,
usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii
cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde. Ingrediente: 300 g
paste proaspete (sau macaroane micuţe, paste pene) pentru asezonare: 2
căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 2 linguri capere 10…
Read more »
Read more »
Clam Chowder
20 June 2011
O
reteta absolut delicioasa de Clam Chowder din: scoici, supa de peste,
lapte gras, smantana, costita, ceapa, cartofi, usturoi, faina, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 500 g scoici
(midii sau vongole) 11 supă de peşte 2 dl lapte gras 2 dl smântână
proaspătă 200 g costiţă (două felii groase) 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rummy
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rummy din: rom brun, galliano, sherry sec,
sirop de grenadine, suc de ananas, angostura si ananas. Ingrediente: 3
cl rom brun 2 cl Galliano 2 cl sherry sec 2 cl sirop de grenadine 5 cl
suc de ananas 2 stropi de Angostura bucati de ananas Mod de preparare:
Ingredientele…
Read more »
Read more »
Ciorba scotiana cu ceafa de miel
20 June 2011
O
reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa
verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare.
Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva
frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz
tocat 1/2 varza alba…
Read more »
Read more »
Turnedos cu sfeclă
20 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de turnedos cu sfecla din: muschiulet de
vitel, sare, piper, ulei, ceapa, coaja de lamaie, sfecla rosie, zahar,
vin rosu si unt. Ingrediente: 4 felii de muşchiuleţ de viţel (cca
100-125 g) sare piper ulei 1 ceapă coaja rasă de la 1 lămâie 400 g
sfeclă roşie fiartă 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Paste cu sparanghel şi prepeliţe
20 June 2011
O
reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina,
ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate,
costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare
si piper. Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt
ingrediente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă.
Inlocuieşte-i cu sparanghel de cultură…
Read more »
Read more »
Fructe, nuci şi seminţe cu mirodenii
20 June 2011
O
reteta de fructe, nuci si seminte cu mirodenii din: nucsoara,
scortisoara, cuisoare, boabe de piper negru, seminte de cumin, boabe de
coriandru, ghimbir, albus, faina de orez, migdale, nuci pecan, nuci de
brazilia, seminte de dovleac, stafide, seminte de floarea soarelui si
fructe de merisor uscate. Migdalele sunt o sursă foarte bună de grăsimi…
Read more »
Read more »
Peşte spadă şi mămăligă la grătar
20 June 2011
O
reteta de peste spada si mamaliga la gratar din: peste spada, malai,
rosii uscate, capere, masline negre, ulei de masline extravirgin,
oregano, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 g peşte-spadă, bucăţi
150 g mălai 6 felii roşii uscate, în ulei 10 capere din conservă,
desărate 10 măsline negre fără sâmburi 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Coconut Fizz
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Coconut Fizz din: rom alb, sirop de cocos,
suc de limeta si sifon. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sirop de cocos 1
cl suc de limeta sifon Mod de preparare: Se mixeaza romul, siropul de
cocos si zeama de lamaie cu gheata in shaker. Apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu smantana
20 June 2011
O
reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina,
ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi
de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4
linguri de smantana 1…
Read more »
Read more »
File de peşte împletit
20 June 2011
O
reteta de file de peste impletit din: fileuri de peste, sare, piper,
ceapa, unt, coaja de portocala, marar, vin alb, supa de legume si
morcovi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte fără piele (păstrăv, şalău sau
pangasius) sare piper 1 ceapă 1 lingură unt coaja rasă de la 1
portocală 2 linguri mărar tocat 100…
Read more »
Read more »
Roşii crocante la cuptor
20 June 2011
O
reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina,
ceapa, paine, oregano, cascaval si unt. Ingrediente: 8 roşii sare piper
150 g slănină tăiată cubuleţe 1 ceapă tocată 4 felii de pâine tăiate
cubuleţe 1-2 linguriţe oregano 1-2 linguri caşcaval ras unt Mod de
preparare: Se încinge cuptorul la 220 °C.…
Read more »
Read more »
Lassi cu mentă
20 June 2011
O
reteta de lassi cu menta din: lapte degresat, iaurt degresat, menta,
sare si gheata pisata. Lassi rece este o băutură servită tradiţional
alături de un curry picant indian. Ingrediente: 150 ml lapte degresat 75
g iaurt degresat 4 linguri mentă proaspătă, tocată sare gheaţă pisată
Mod de preparare: Se pun laptele, iaurtul, menta…
Read more »
Read more »
Pitta crocantă cu humus
20 June 2011
O
reteta delicioasa de pitta crocanta cu humus din: naut, cumin, usturoi,
zeama de lamaie, ulei de masline, crema de branza, piper, boia, pitta
si susan. Această gustare uşor de preparat are neaşteptat de multe
substanţe benefice pentru sănătate. Bucăţile de pitta sunt transformate
în bastonase de pâine crocantă. Se potrivesc de minune cu un…
Foie gras la gratar cu cireşe şi caise
20 June 2011
O
reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise
in sirop, cirese in sirop si sare Ingrediente: 300 g foie gras 10
jumătăţi de caise în sirop 24 cireşe în sirop sare Mod de preparare:
Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele
cu…
Read more »
Read more »
Cremă de mazăre cu arpagic verde
20 June 2011
O
reteta simpla de crema de mazare cu arpagic verde din: mazare,
cepsoare, praz, salata verde, iaurt natural, supa de pui, arpagic verde,
zahar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Arpagicul verde are
frunzfe filiforme, cilindrice, goale în interior, culese mănunchiuri
care primăvara fac floricele caracteristice, rozalii. Este apreciat
pentru izul uşor de ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Alexander
20 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Alexander din: rom alb, crema de cacao si
frisca lichida. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Creme de Cacao 3 cl
frisca lichida Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu
gheata in shaker si se toarna bautura intr-un pahar de aperitiv.
Read more »
Read more »
File de viţel cu dovlecel şi trufe
20 June 2011
O
reteta de file de vitel cu dovlecel si trufe din: fileuri de vitel,
dovlecei, trufa neagra, faina alba, ulei de masline extravirgin, cimbru,
sare si piper. Trufele sunt ciuperci care cresc sub pământ, existând
mai mult de treizeci de specii? Din punct de vedere gastronomic,
trufele se împart în albe şi negre. Trufele albe,…
Read more »
Read more »
Rădăcinoase picante cu sos cremos de muştar
20 June 2011
O
reteta de radacinoase picante cu sos cremos de mustar din: morcov,
pastarnac, zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, corinadru,
scortisoara, piper, cartofi, mustar de dijon, zahar pudra, coaja de
lamaie verde, iaurt si marar verde. Ingrediente: 2 morcovi mari 2
păstârnaci zeama de la 1 lămâie verde 2 linguri ulei de
floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cel mai scump vin din România
20 June 2011
Dintre
cele autuhtone, cel mai preţuit în magazine e un Cabernet Sauvignon din
1937, un vin roşu demisec, care costă 800 de euro. În topul celor de
import conduc podgoriile franţuzeşti. În cramele restaurantelor de lux
şi la câteva magazine sunt sticle de vin cărora, dacă vrei să le scoţi
dopul, trebuie să dai echivalentul…
Read more »
Read more »
Pasta al forno cu carne şi caşcaval
20 June 2011
O
reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare,
piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana,
oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie
(paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri
ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii…
Read more »
Read more »
Răcoritoare cu rubarbă
20 June 2011
O
reteta simpla de racoritoare cu rubarba din: rubarba, zahar, suc de
lamaie si apa minerala. Ingrediente: 450 g rubarbă, tăiată în bucăţi de 5
cm lungime 7-8 linguri zahăr 2 linguri suc de lămâie 600 ml apă
minerală Mod de preparare: Se pun rubarba, zahărul, sucul de lămâie şi
350 ml de apă…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel (cu macris)
20 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de
miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g.
frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez
(1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă
19 June 2011
O
reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac,
oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata,
parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3
ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi
250 g brânză…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Royale
19 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Royale din: rom alb, vin alb sec, zahar
si angostura. Ingrediente: 2 cl rom alb 6 cl vin alb sec 1 cl zahar 2
stropi de Angostura Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
gheata in paharul de mizare, apoi se toarna bautura intr-un pahar inalt
de cocktail.
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec 2
19 June 2011
O
reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie,
verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g
morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g
smintina…
Read more »
Read more »
Cremă de linte cu scoici
17 June 2011
O
reteta de crema de linte cu scoici din: midii, linte rosie, vin alb
sec, patrunjel, cimbrisor, ceapa, curry, supa de legume, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1,2 kg midii
150 g linte roşie 2 pahare de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel 3
rămurele de cimbrişor 2 cepe…
Read more »
Read more »
Tonic de mere si scortisoară
17 June 2011
O
reteta de tonic de mere si scortisoara din: scortisoara, cuisoare, suc
de mere, miere, stafide, mar si suc de lamaie. Ingrediente: 10 cm
dintr-un baton de scorţişoară 6 cuişoare 1 litru suc de mere neîndulcit 2
linguri miere limpede 25 g stafide 1 măr de desert, mic 2 linguri suc
de lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Crudităti cu trei sosuri
17 June 2011
O
reteta de cruditati cu trei sosuri din: busuioc verde, usturoi, seminte
de pin, iaurt degresat, crema de branza, ceapa verde, patrunjel, otet
aromat cu tarhon, rosii uscate, branza de vaci, piper, morcovi,
dovlecei, fasole verde, ardei si broccoli. Broccoli este una dintre cele
mai studiate legume, şi aceasta pe bună dreptate deorece conţine un…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Bloody Mary
17 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Bloody Mary din: rom alb, suc de rosii,
zeama de lamaie, sos warchestershire, tabasco, sare, piper si sare de
salina. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc de rosii 3 stropi de zeama
de lamaie 3 stropi de sos Worchestershire Tabasco sare piper sare de
salina Mod…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu orez salbatic
17 June 2011
O
reteta de supa de miel cu orez salbatic din: supa de pui, carne de
miel, orez salbatic, ceapa, morcovi, telina, cimbru si sare.
Ingrediente: 10 cani supa pui 1 kg carne de miel fara grasime 1-1/2 cana
orez salbatic 2 cepe 4 morcovi 2 tije telina 1 lingurita cimbru uscat 1
lingurita sare Mod…
Read more »
Read more »
Mix grill aromat cu cimbru
17 June 2011
O
reteta de mix grill aromat cu cimbru din: costite de porc, carnati,
coaste de miel, usturoi, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, ardei gras, dovlecei, si patrunjel. Ingrediente: 350 g costiţe de
porc 200 g cârnaţi 260 g coaste de miel 1 căţel de usturoi 3 crenguţe
de cimbru proaspăt 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Ravioli cu ricotta şi lămâie
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu ricotta si lamaie din: faina, oua, galbenusuri,
ulei de masline, ricotta, parmezan, pesmet, coaja de lamaie, nucsoara,
pesto si sare. Ingrediente: 400 g făină 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură
ulei de măsline 300 g ricotta 60 g parmezan ras 2 linguri pesmet alb
coaja rasă de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Pastă caldă de crabi
17 June 2011
O
pasta calda de crabi din: carne de crab, branza, ceapa, hran, sos
worcestershire, pesmet, boia, busicuiti. In general, fructele de mare
sunt alimente cu continut mic de grăsimi şi bogate în proteine.
Ingrediente: 350 g carne de crab proaspătă sau carne albă de crab de la
conservă, scursă 225 g orice fel de brânză…
Read more »
Read more »
Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta
17 June 2011
O
reteta de tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare,
piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca,
galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3
ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip
mortadella sau şuncă 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste
17 June 2011
Culingioni
– Sunt varianta din Sardinia a binecunoscuţilor ravioli. Umplutura
clasică se prepară din cartofi şi brânză de oaie, aromatizată cu mentă.
Se servesc îni sos de roşii. Cannelloni – Tuburile mari se umplu de
obicei cu un amestec de carne tocată şi se pregătesc la cuptor, sub o
crustă cro¬cantă de brânză. Se găsesc…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de sparanghel
17 June 2011
O
reteta de crema delicioase de sparanghel din: sparanghel verde, unt,
faina, supa de legume, galbenus, smantana, paine de toast si sare.
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 60 g unt 1 linguriţă de făină 2 l
supă de legume 1 gălbenuş 2 linguri de smântână 2 felii de pâine de
toast sare Mod de…
Read more »
Read more »
Guacamole picant
17 June 2011
O
reteta delicioasa de guacamole picant din: iaurt degresat, ardei iuti,
rosii, ceapa alba, coriandru verde, crema de branza, avocado, zeama de
lamaie si chipsuri de tortilla. Bucăţi de ceapă, roşii şi chilii
jalapeno adaugă o explozie de arome acestui sos mexican. Iaurtul
degresat şi crema de brânză mai atenuează iuţeala, iar cele două
avocado…
Read more »
Read more »
File de struţ la grătar cu tartă de hribi
17 June 2011
O
reteta de file de strut la gratar cu tarta de hribi din: fileuri de
strut, slanina, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper,
hribi, cascaval, ricotta, ou, unt, pesmet, usturoi si cimbru.
Ingrediente: 4 fileuri de struţ (de câte 80 g fiecare) 8 felii de
slănină 1 fir de praz 1 pahar…
Read more »
Read more »
Suc de struguri cu cardamon
17 June 2011
O
reteta de suc de struguri cu cardamon din: suc de struguri rosii, coaja
si suc de portocala, enibahar, cardamon, scortisoara, cuisoare si
gheata pisata. Ingrediente: 1 litru suc de struguri roşii coaja rasă şi
sucul de la 1 portocală mare un praf de enibahar 12 teci de cardamon
verzi, zdrobite uşor 10 cm dintr-un…
Read more »
Read more »
Beţigaşe cu parmezan
17 June 2011
O
reteta simpla de betigase cu parmezan din: faina alba, parmezan,
rozmarin, piper, drojdie, gris si ulei de masline. Se crede că
rozmarinul calmează durerile cauzate de stări de nervozitate şi este
bogat în compuşi anticancerigeni, cum ar fi carnozol, rozmanol şi mai
multe flavonoide. Substanţele auxiliare anticancerigene – cineole,
geraniole şi pineni – contribuie…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci
17 June 2011
O
reteta de ravioli cu nuci din: faina, oua, galbenus, ulei de masline,
rosii uscate, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si
piper. Ingrediente: 300 g făină 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de
măsline 50 g roşii uscate conservate în ulei 125 g mozzarella 2 linguri
miez de nucă 1 albuş…
Read more »
Read more »
File de manzat la grătar cu sos verde
16 June 2011
O
reteta de file de manzat la gratar cu sos verde din: file de manzat,
ou, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel si sare.
Ingrediente: 500 g file de mânzat 1 ou 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei
de măsline extravirgin 1/4 legătură de pătrunjel sare Mod de
preparare: Pune oul la fiert…
Read more »
Read more »
Cocktail Citrus Cooler
16 June 2011
O
reteta de Cocktail Citrus Cooler din: rom alb, cointreau, suc de
limeta, bitter lemon si frunze de menta. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl
Cointreau 2 cl suc de limeta Bitter Lemon frunze de menta Mod de
preparare: Ingredientele alcoolice se mixeaza bine cu gheata in shaker,
apoi se toarna bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel a la grec
16 June 2011
O
reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi,
patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie,
leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g
morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g
smantana 2 oua 25 g…
Read more »
Read more »
Supă rece de legume pasate
16 June 2011
O
reteta de supa rece de legume pasata din: ceapa alba, ceapa rosie,
seminte de chimen, boia dulce, praf de ardei iute, usturoi, fasole
uscata, fasole verde, rosii, morcovi, castravete, cartofi, telina, otet,
tarhon si ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 2 cepe albe 1 ceapă
roşie mică 1 lingură de seminţe de chimen, măcinate 1…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu pui în sos de susan
16 June 2011
O
reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa
verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper,
aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra. Aceşti colţunaşi
chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi.
Textura castanelor de apă face…
Cannelloni cu carne de crab
16 June 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de
crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni
si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau
surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie
rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de vitel
16 June 2011
O
reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi,
marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina.
Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze
de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare
un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
16 June 2011
O
reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba,
frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de
lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.
Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml frişca 225 g făină 2 linguriţe
praf de copt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune umplute cu salam de pui
16 June 2011
O
reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune,
pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi
ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale
demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru
sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake.
Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete delicioase de post
16 June 2011
O
reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca
tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente:
coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un
pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar
pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată
16 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza
aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru,
chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper. Ingrediente: 350 g
carne tocată de mânzat, slabă 50 g pastramă condimentată 1 gălbenuş 1
vârf de linguriţă coriandru 1…
Read more »
Read more »
Supă pasată de fasole albă cu ceapă
16 June 2011
O
reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de
pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fasole albă, mare, fiartă 0,5 l supă de pul 1 dl
smântână 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt 1 ceapă de mărime
potrivită 4 linguri de făină…
Read more »
Read more »
Ouă umplute delicioase
16 June 2011
O
reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa
verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul
lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că
sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face
extrem de utile în planul de alimentaţie sănătoasă.…
Read more »
Read more »
Tonic de ghimbir si citronella
16 June 2011
O
reteta de tonic cu ghimbir si citronella din: radacina de ghimbir,
siropd e ghimbir, piure de citronella, apa minerala si gheata.
Ingrediente: 175 g rădăcină de ghimbir, conservată 4 linguri sirop de
ghimbir, conservat 1 lingură piure de citronella 2 litri apă minerală
cuburi de gheaţă Mod de preparare: Se pun ghimbirul, siropul…
Read more »
Read more »
Pizza de ciuperci portobello
16 June 2011
O
reteta de pizza de ciuperci portobello din: portobello, fasole
pestrita, busuioc verde, parmezan, piper si mozzarella slaba. Fasolea
este unul dintre alimentele cele mai bogate în fibre pe care puteţi să o
consumaţi. încercaţi să cumpăraţi fasole la conservă fără adaos de sare
sau zahăr, în cazul în care nu găsiţi, clătiţi bine fasolea…
Read more »
Read more »
Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante
16 June 2011
O
reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume
crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata
creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de
susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia,
plantă erbacee cultivată din vechime în regiunile…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel tradiţională
16 June 2011
O
reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi,
oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare,
piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2
morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou
bors 100 ml…
Read more »
Read more »
Rulada cu varza rosie
16 June 2011
O
reteta de rulada cu varza rosie din: varza rosie, sare, otet, oua,
piper si mustar. Ingrediente: 1 buc. varza rosie sare otet 3 oua piper
mustar Mod de preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza
cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat
salamul, apoi…
Read more »
Read more »
Salata berlineza cu carne de vita
16 June 2011
O
reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita
fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup,
mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi
fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras
taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare piper…
Read more »
Read more »
Mini-rulouri cu salată de pui
15 June 2011
O
reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de
salata, menta verde si arahide. Aceste aperitive în stil chinezesc nu
conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat
fâşii şi dat prin sos…
Read more »
Read more »
Cremă galbenă cu păstrăv salmonat
15 June 2011
O
reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat,
curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei
extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu
carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia
căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este
mai…
Read more »
Read more »
Satay de vită cu sos de ghimbir
15 June 2011
O
reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei,
ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir,
sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate
face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este
consumată cu moderaţie, în porţii…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Cooler
15 June 2011
Se
prepară ceai din 3 linguri hibiscus uscat şi 900 ml apă clocotită; se
lasă să se infuzeze cca 7 min. Se strecoară şi se lasă să se răcească.
Se introduce în frigider timp de cel puţin 3 ore. Se repartizează în 4
pahare cuburi de gheaţă. Se toarnă în fiecare pahar câte 1 lingură…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ardei copt
15 June 2011
O
reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat,
ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se
numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir
o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc
proaspăt de portocale. Ardeii…
Read more »
Read more »
Medalioane din piept de pui la grătar
15 June 2011
O
reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de
pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi,
ciuperci champignon si rozmarin. Ingrediente: 250 g piept de pui 1/2
lămâie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper roşu pentru
garnitura: 400 g cartofi 150 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Curcan cu ciuperci şi hrean
15 June 2011
O
reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan,
ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare
si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1
lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci,
tăiate felii 50 g faină albă 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Mini-pizze cu două feluri de brânză
15 June 2011
O
reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina
alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper,
rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano.
Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează
alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu în…
Read more »
Read more »
Sandviş cu pui şi mozzarella
15 June 2011
Se taie în două pe lung 1/2 baghetă mare şi se scobeşte de miez. Se
taie cuburi 3 roşii. Se taie bucăţele 350 g piept de pui fiert sau fript
pe grătar. Se rad 150 g morcovi. Partea de jos a pâinii se unge cu 3
linguri maioneză şi se aşază deasupra frunze de…
Read more »
Read more »
Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline
15 June 2011
O
reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din:
dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate,
masline, ulei extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 0,5 l
supă de legume 1 praz 10 frunze de maghiran proaspăt 1 lingură de
smântână fermentată 12 roşii uscate, conservate în…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe şi suc de caise
15 June 2011
Se
prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr
şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge
cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr
vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan cu sos picant
15 June 2011
O
reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai,
ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar,
usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru
frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline
extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant: 30…
Read more »
Read more »
Salată delicioasă in straturi
15 June 2011
Se
curăţă 1 fir de praz şi partea albă se taie rondele. Se taie fâşii 175 g
şuncă de Praga. Se lasă să se scurgă 125 g cuburi de ananas, 125 g
fâşii de ţelină şi 100 g boabe de porumb (toate din conserve). Se
decojeşte şi se taie felii subţiri 1 măr; se stropeşte…
Read more »
Read more »
Legume cu curcan în vin
15 June 2011
O
reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei
de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de
pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper
negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei
de măsline 250 g morcovi mici 1 tijă…
Read more »
Read more »
Turtă de mălai
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tura de malai din: stiulete de porumb,
faina simpla, malai, praf de copt, lapte semidegresat, ulei de masline,
ou si miere. Scoasă caldă din cuptor, turta de mălai este pur şi simplu
irezistibilă. Această variantă are boabe de porumb, care o fac şi mai
gustoasă. Va acompania perfect orice…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Hawaii
15 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Hawaii din: rom alb, crema de cocos, suc
de ananas, albus si cointreau. Ingrediente: 2 cl rom alb 3 cl crema de
cocos 1 cl suc de ananas 1 albus 2 stropi de Cointreau Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna fara
gheata…
Read more »
Read more »
Bors de miel 1
15 June 2011
O
reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus
de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de
miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de
orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust
leustean din…
Read more »
Read more »
Supă crema rece de castraveţi cu chefir
15 June 2011
O
reteta de supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti,
chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de
masline si sare. Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi
revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat.
Ingrediente: 2 castraveţi tari 500 g chefir (sau iaurt cu puţină
grăsime) 2…
Read more »
Read more »
Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si
ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben,
ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi 5 ciuperci mari
champignon 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 3 linguri ulei de…
Salată de paste scurte
15 June 2011
Se
fierb separat în apă cu sare 250 g paste scurte şi 125 g fasole verde
cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se taie cuburi 125
g şuncă de Praga. Se toacă 1 ceapă. Se taie mărunt 2 frunze salată.
Toate se amestecă împreună cu 2 linguri nuci…
Read more »
Read more »
Supa de ţelina si cartofi
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de telina si cartofi din: telina,
cartofi, margarina, smantana, branza telemea, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 400 gr. telina 500 gr. cartofi 50 gr. margarina 1 pahar
smantina 250 gr. branza telemea sare piper patrunjel Mod de preparare:
Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu leustean
15 June 2011
O
reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de
miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si
bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână
500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură
pătrunjel verde 1 ou sare, piper,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu smantană
14 June 2011
Se
înmoaie în apă 1 chiflă veche de-o zi şi se stoarce. Se toacă 2 cepe
verzi, 1 ardei iute roşu şi 1 căţel de usturoi; se frământă cu 2 linguri
pătrunjel, 1 ou, sare, piper, boia şi 600 g carne tocată. Cu mâinile
umede, se modelează chifteluţe rotunde şi se prăjesc în 3 linguri…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu conopidă
14 June 2011
Se
înmoaie în apă rece 4 foi de gelatină. Se fierb în apă cu sare 100 g
bucheţele de conopidă cca 10 min. Se scurg şi se pasează cu 150 ml
smântână. Se încălzesc 200 ml lapte şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se
înglobează 75 g brânză gorgonzola tăiată cuburi. în piureul de conopidă
se…
Read more »
Read more »
Cocktail Hemingway’s Rum
14 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hemingway’s Rum din: rom alb, cointreau,
champagne si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl
Cointreau 6 cl Champagne o felie de portocala Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca usor cu gheata intr-un pahar de bar, apoi se
toarna in paharul de sampanie. Se decoreaza…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel (cu bors)
14 June 2011
O
reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde,
bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si
sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste,
coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2
morcovi 1 pastarnac 1 radacina de…
Read more »
Read more »
Tartine cu camembert
14 June 2011
Se
taie pe câte 2 niveluri 8 rondele mici de camembert: jumătăţile
inferioare se piperează şi se ung cu 60 g gem de căpşuni. Se pisează 60 g
fistic. Restul de jumătăţi de camambert se presează cu partea tăiată în
fistic şi se aşază pe jumătăţile unse cu gem, cu partea cu fisticul în
sus.…
Read more »
Read more »
Şniţele cu tzatziki
14 June 2011
Se
taie în două, pe orizontală, 4 fileuri de piept de pui (a cca 140 g).
Se bat, se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină, apoi prin 2
ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; se prăjesc de jur împrejur
în 4 linguri ulei. Se lasă să se scurgă de ulei…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan
14 June 2011
O
reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de
pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru,
lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare
mangetout sau fasole verde si sare. Mazărea mangetout este o varietate
de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot. Este…
Read more »
Read more »
Fish Chips cu lamaie
14 June 2011
O
reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou,
sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de
lamaie si felii de lamaie. Ingrediente: 200 g făină cca 250 ml bere
blondă 1 ou sare, piper 1 albuş 800 g cartofi mari roşii cca 1,5 kg
grăsime pentru fritat…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu vinegretă
14 June 2011
O
reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt,
portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de
masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon. Ingrediente: pentru
sparanghel: 1 kg sparanghel sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri unt 1 felie
portocală 150 g parmezan ras pentru vinegretă: 7 linguri oţet balsamic
sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant
14 June 2011
O
reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de
porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta,
miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper. Ingrediente:
file de porc (circa 450 g) 5 felii piept de porc 1/2 ananas 2 picături
sos tabasco 1…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu paste
14 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza
de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente 4 bucati de costite de miel 200 g
paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Elephant
14 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pink Elephant din: rom brun, zeama de lamaie,
sirop de grenadine, bold cremes de bananes si nectar de maracuja
Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine 2
cl Bold Cremes de Bananes 6 cl nectar de maracuja Mod de preparare:
Ingredientele…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de miel cu salată verde
14 June 2011
O
reteta de chiftelute de miel cu salata verde din: carne, ceapa, miez de
paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg
carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina
grasime pentru prajit sare piper Mod de Preparare Scoatem oasele de la o
pulpa de miel si o…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne de miel
14 June 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu carne de miel din: rosii, carne
de miel tocata, orez, ulei, ceapa, usturoi, cascaval, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente 9 rosii 300 g carne de miel tocata 1/2 pahar
orez 1/2 ceasca ulei 1 ceapa 3 graunti de usturoi 4 linguri cascaval ras
1 legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
13 June 2011
O
reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din:
cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza
rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600
g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper
pentru garnitură: 80 g ceapă 1…
Read more »
Read more »
Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi
13 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din:
pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de
anason, vermut sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pepene galben
mare, copt 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 12 cozi de creveţi 1
legătură de pătrunjel pastis sau lichior sec…
Read more »
Read more »
Salata din creier de miel si de vitel
13 June 2011
O
reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel,
creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier
de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1
legatura patrunjel 150ml…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie
13 June 2011
O
reteta de ciocanele de pui glasate cu mustar si lamaie din: ciocanele
de pui, lamaie, seminte de mustar, miere, mustar dulce, sare si piper.
Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 lămâi 1 linguriţă seminţe de muştar 2
linguri muştar dulce 1 linguriţă miere sare şi piper Mod de preparare:
Crestează puţin, pe diagonală,…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos de ardei iuti afumaţi
13 June 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu sos de ardei iuti afumati din: ardei
uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan,
sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4
catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300
ml bulion de pui…
Read more »
Read more »
Ingheţată de piersici cu topping de caramel
13 June 2011
O
reteta de ingheatata de piersici cu topping de caramel din: piersici,
zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahăr 1
albuş 250 ml frişcă vegetală Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a
prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile,
le tai în felii şi le fierbi…
Read more »
Read more »
Drob din măruntaie de miel
13 June 2011
O
reteta de drob din maruntaie de miel din: prapur miel, maruntaie de
miel, oua, lapte, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare si
piper macinat. Ingrediente: 1 prapur miel 1,2 kg măruntaie de miel 4 ouă
40 ml lapte 40 ml ulei 30 g ceapă verde 30 g mărar 30 g pătrunjel verde
sare…
Read more »
Read more »
Coroană de curcan cu mere şi prune
12 June 2011
O
reteta de coroana de curcan cu mere si prune din: ulei de masline,
piept de curcan, ceapa, mere, zahar, prune, sare, piper negru, vin alb
sec si bulion de curca sau de pui. Ingrediente: 1-1/2 linguri ulei de
masline 1,8 piept de curcan 400 g ceapa, taiata in sferturi 4 mere de
desert, curatate…
Read more »
Read more »
Cocktail Chocolate Rum
12 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Chocolate Rum din: lichior de ciocolata,
golden rum, lichior de cafea si frisca calda. Ingrediente: 3 cl lichior
de ciocolata 2 cl Golden Rom 2 cl lichior de cafea si frisca calda Mod
de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata in paharul de sherry,
adaugam romul, iar in final completam…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar
12 June 2011
O
reteta de placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf
de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza
cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi
şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete. Aceste
plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui bătut.…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi
12 June 2011
O
reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de
rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de
legume, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă
200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1 căţel…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovlecei şi avocado
12 June 2011
O
reteta de supa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa,
seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi,
ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde. Ingrediente:
800 g dovlecei cu floare 4 cepe 1 lingură de seminţe de fenicul 1 l supă
de legume 1 avocado copt 10…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă
12 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file
de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta,
iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de
curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja
rasă şi sucul de la…
Read more »
Read more »
Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat
12 June 2011
O
reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri,
zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale,
rom, colorant alimentar, ananas si cirese. Ingrediente: 6 galbenusuri
250 g zahăr 500 ml lapte 100 g smântână 100 g fistic fără sare 50 g
migdale 1/2 fiolă esenţă de migdale 4 linguriţe rom…
Read more »
Read more »
Cocktail Rom Aperitiv
12 June 2011
O
reteta de Cocktail Rom Aperitiv din: rom, vermut sec, sirop de
grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl rom 2 cl vermut sec 1 cl
sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare:
Ingredientele se toarna in shaker umplut cu gheata, apoi se mixeaza
bine. In final se apoi…
Read more »
Read more »
Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide
12 June 2011
O
reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de
porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri
unt de arahide sare…
Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella
12 June 2011
O
reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba,
cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua,
sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g cartofi 1
cub drojdie de bere proaspătă 150 ml lapte 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 3 ouă 150 g şuncă fiartă 150…
Read more »
Read more »
Pâine cu nucă şi sirop de arţar
12 June 2011
O
reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt,
unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci
prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la
scăderea tensiunii arteriale. Nucile si alunele conţin în genere grăsimi
mononesaturate benefice pentru organism şi sunt bogate…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui delicioase şi picante
12 June 2011
O
reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui,
usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1
linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de
preparare: Pârleşte aripile de pui la…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
12 June 2011
O
reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia
dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din
Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui
consumat în câteva ore de la recoltare, altfel…
Read more »
Read more »
Sufleu de andive cu şuncă
12 June 2011
O
reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba,
lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 600 g andive 60 g unt 40 g faină albă 200 ml lapte 100 g
şuncă fiartă 4 linguri parmezan ras 3 ouă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2
pahar…
Read more »
Read more »
Ingheţată de căpşune
12 June 2011
O
reteta de ingheatata de capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra si
capsune. Ingrediente: 150 g iaurt 200 g smântână 100 g zahăr pudră 150 g
căpşune sau alte fructe roşii Mod de preparare: Pui fructele în
strecurătoare şi le speli, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se
scurgă. Păstrezi câteva…
Read more »
Read more »
Iepure pane cu cimbru
12 June 2011
O
reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru,
lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si
crengute de cimbru. Ingrediente: 2 spinări de iepure (circa 650 g) 150 g
pesmet 2 crenguţe de cimbru 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Paine cu piersici şi cremă de branză
12 June 2011
O
reteta de paine cu piersici si crema de branza din: piersici, faina
laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza,
ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile
conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică
recomandată. Ingrediente: 2 piersici mijlociii 215 g…
Read more »
Read more »
File de mistreţ cu capere şi măsline
12 June 2011
O
reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret,
capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul
litoralului mediteraneean? Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor
acestor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci,
au forma…
Read more »
Read more »
Cocktail Tutu Rum Punch
12 June 2011
O
reteta de Cocktail Tutu Rum Punch din: rom jamaica, suc de grapefruit,
suc de ananas, sirop de cocos, frisca lichida si sirop de grenadine.
Ingrediente: 3 cl rom Jamaica 3 cl suc de grapefruit 3 cl suc de ananas 3
cl sirop de cocos 5 cl frisca lichida 3 cl sirop de grenadine …
Read more »
Read more »
Salam de vită cu salată verde şi hribi
12 June 2011
O
reteta de salam de vita cu salata verde si hribi din: muschi sau pulpa
de vita, branza montasio, vin alb, boabe de coriandru, scortisoara,
sare, piper, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, hribi,
galbiori si otet balsamic. Ingrediente: pentru salamul de vită: 200 g
muşchi sau pulpă de vită 100 g brânză…
Read more »
Read more »
O noua reteta de drob de miel
12 June 2011
O
reteta de drob de miel din: organe de miel, ceapa verde, patrunjel,
marar, sare, piper, oua si delikat. Ingrediente: organele de miel ceapa
verde 6 legaturi patrunjel marar cat mai mult sare piper oua delikat Mod
de preparare: Se fierb organele de miel, se dau prin masina de tocat,se
amestaeca foarte bine cu ouale…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de pătlăgele verzi
11 June 2011
O
reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar,
branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură
de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20
frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe de…
Read more »
Read more »
Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine
10 June 2011
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 380 ml supă de pasăre 1 linguriţă
fulgi de migdale 125 ml smântână sare piper 1 linguriţă sos Worcester
eventual tabasco 2 linguri unt 60 g carne de crab Mod de preparare:
Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se
taie capetele. Se pune sparanghelul…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu crevete în sos de smântână
10 June 2011
Ingrediente: 500 g creveţi congelaţi 500 g sparanghel alb sau verde 1
ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml vin alb sec 400 g tăiţei
înguşti sare 200 ml smântână piper coaja rasă de la o lămâie Mod de
preparare: Se lasă să se decongeleze creveţii şi se spală; se şterg…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu fistic
10 June 2011
O
reteta simpla de frigarui de pui cu fistic din: piept de pui, rosii,
fistic, albus, ulei de masline extravirgin, rozmarin, lamaie, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 100 g fistic 1 albuş 3
linguri ulei de măsline extravirgin 8 crenguţe de rozmarin 1/2 lămâie
busuioc sare şi piper …
Read more »
Read more »
Briose cu mere si mirodenii
10 June 2011
O
reteta de briose cu mere si mirodenii din: faina, zahar brun, ovaz,
bicarbonat de sodiu, unt si mirodenii. Ovăzul este extraordinar de
nutritiv. Este bogat în fibre solubile, vitamine B si vitamina E, la fel
ca si în minerale care contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate
ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu lapte si vişine
10 June 2011
O
reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar
tos. Ingrediente: 1,5 kg vişine 750 ml lapte 300 g zahăr tos Mod de
preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi
câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o
sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii…
Read more »
Read more »
Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi
10 June 2011
O
reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de
vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare,
piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: pentru frigărui: 400 g pulpă tocată de vită 3 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 lingură coriandru măcinat 2 linguri parmezan
ras…
Read more »
Read more »
Sparanghel în manta de şuncă
10 June 2011
Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb sare 125 g roşii cherry 200 g şuncă 1
legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 1 ou 200 ml lapte 80 g
parmezan ras piper Mod de preparare: Se decojeşte sparanghelul şi se
taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă
clocotită;…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre şi creson
10 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson,
cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si
sare. Ingrediente: 300 g mazăre boabe 200 g creson 200 g cartofi 1 praz 1
lingură de făină 1,51 supă de legume 2 gălbenuşuri 1 dl smântână
lichidă 40 g unt…
Read more »
Read more »
Cocktail Rumba II
10 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rumba II din: rom alb, vermut alb si zeama de
lamaie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl vermut alb zeama de lamaie Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gehata in shaker, apoi
se toarna bautura prin strecuratoare de bar in paharul de cocktail si in
final…
Read more »
Read more »
Pui pane cu umplutură de brânză
10 June 2011
O
reteta de pui pane cu umplutura de branza din: piept de pui, branza
degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus,
boia si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele,
de aproximativ 175 g fiecare pentru umplutură: 100 g cremă de brânză
degresată 15 g pesmet alb 1 gălbenuş 2…
Read more »
Read more »
Rulade de omletă cu orez
10 June 2011
O
reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare,
piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 căţel de usturoi 1 fir de ţelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Şalău cu sparanghel
10 June 2011
O
reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei
de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin,
salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii
cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1
lingură frunze de cimbru 2 linguri seminţe…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos verde
10 June 2011
O
reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb,
unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 kg sparanghel alb 1 linguriţă unt 1
linguriţă zahăr 2 linguri suc de lămâie 4 ouă 3 legături verdeaţă
asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 200 ml maioneză…
Read more »
Read more »
Frittata cu ardei şi cartofi
10 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se folosesc 3 ardei graşi şi 2 cepe; fără
porumb. Porumbul este o sursă bogată de fibre alimentare, de vitamine A
şi C şi acid folie. Porumbul dulce din conservă îşi pierde unele
vitamine, spre deosebire de cel congelat care le păstrează pe toate.
Cartofii si ardeii contribuie, la…
Read more »
Read more »
Tartă cu măsline şi şuncă
10 June 2011
O
reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere,
ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper.
Ingrediente: 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă) 150 g faină albă 100 g
brânză Gruyere 50 g ricotta 50 g unt 5 linguri parmezan ras 30 măsline
verzi, fără sâmburi 4…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ceapă albă
10 June 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte,
galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper.
Ingrediente: 10 cepe albe 1,5 1 lapte 3 gălbenuşuri 50 g unt 40 g
parmezan ras 1 legătură de pătrunjel 1 baghetă sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le…
Read more »
Read more »
Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră
10 June 2011
O
reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba,
unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de
pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 lingură
ulei de măsline extravirgin 1 praf de…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu cartofi
10 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare,
piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si
ulei de masline. Ingrediente: pui 600 g fiecare sare piper 4 căţei de
usturoi 18 frunze de salvie 4 foi de dafin 4 felii şuncă 800 g cartofi
roşii…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu trei straturi
10 June 2011
O
reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata,
fructe, firsca, ness si miez de nuca. Ingrediente: 6 ouă 180 gzahăr 1
lingură cacao 50 g ciocolată 250 g fructe 100 ml frişcă lichidă 1
lingură nes 50 g miez de nucă Mod de preparare: Primul strat: Separi
albuşurile a 3…
Read more »
Read more »
Pui picant cu roşii şi spanac
10 June 2011
O
reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui,
ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir,
curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala.
Ingrediente: 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele 150 g
ceapă, tocată fin 4 teci de cardamon, desfăcute sus 1/2…