Retete de Paste:
Chec cu mac
7 May 2011
O reteta delicioasa de chec cu mac, unt, zahar, faina, oua, esenta de
vanilie, coaja rasa de lamaie, scortisoara, rom si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt 200 g zahăr 200 g seminţe de mac măcinate 100 g
faină 5 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie coaja rasă de la jumătate de
lămâie 1…
Read more »
Read more »
Cozonac cu migdale si rahat
7 May 2011
O reteta delicioasa de cozonac cu migdale, rahat, faina, lapte, zahar,
drojdie, stafide, unt, galbenusuri, esenta de rom, zahar vanilat, zeama
de lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 450 g faină 130 ml lapte
călduţ 3 linguri cu zahăr 42 g drojdie proaspătă 150 g stafide 235 g unt
moale 5 gălbenuşuri 70 g…
Read more »
Read more »
Portofele cu ciocolata
7 May 2011
O reteta delicioasa de portofele cu ciocolata, faina, oua, unt, lapte,
drojdie de bere, zahar, sare si lapte. Ingrediente: 500 g faină 3 ouă
100 g unt 100 ml ulei 200 ml lapte 70 g drojdie de bere 100 g zahăr 1
praf de sare 500 ml lapte 100 g ciocolată rasă (sau 1…
Read more »
Read more »
Supă iute de fasole în stil marocan
7 May 2011
O
reteta de supa iute de fasole in stil de marocan din: fasole
cannellini, naut, ceapa, rosii, suc de lamaie, cumin, praf de curry,
faina de orez, coriandru, sare su piper negru. Ingrediente: 200 g fasole
cannellini la conservă(fasole albă mare) 400 g năut, la conservă 150 g
ceapă, tocată 150 g roşii, descojite şi…
Read more »
Read more »
Creier de vacă in unt negru
7 May 2011
O
reteta simpla de creier de vaca in unt negru din: creier de vaca,
ceapa, morcov, telina, otet din vin, frunza de dafin, piper boabe, sare,
unt si patrunjel. Ingrediente: 750 g creier de vacă 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină 1 lingură oţet din vin 1 frunză dafin 5 boabe piper negru sare,
după…
Read more »
Read more »
Bacardi Cocktail
7 May 2011
O
reteta simpla de Bacardi Cocktail din: rom alb, zeama de lamaie, sirop
de grenadine si sirop de zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl zeama de
lamaie jumatate de lingurita de sirop de grenadine jumatate de lingurita
de sirop de zahar Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu
3-4 cuburi de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu gorgonzola si spanac
7 May 2011
O
reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne
tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb,
patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi
proaspete de lasagna 500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt
300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii 2…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si migdale
7 May 2011
O reteta delicioasa de tarta cu mere, migdale, faina, sare, unt,
galbenusuri, migdale, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 175 g
faină 1 vârf cuţit sare 100 g unt 2 gălbenuşuri 4 mere 100 g migdale
măcinate 50 g unt 125 g zahăr pudră 1 linguriţă praf de scorţişoară 75 g
migdale Mod de…
Read more »
Read more »
Supă de midii, creveţi şi crab
7 May 2011
O
reteta de supa de midii, creveti si crab din: midii, usturoi,
patrunjel, esalota, cimbru, vin alb, lapte degresat, tartinabil, faina
alb, bulion de peste, lamaie, carne de crac, piper, marar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 1 kg midii proaspete 1 căţel de usturoi, nedescojit
1 crenguţă de pătrunjel proaspăt 1 eşalotă, tocată mare 1…
Read more »
Read more »
Creier de vacă gratinat
7 May 2011
O
reteta delicioasa de creier de vaca gratinat din: creier de vaca,
ceapa, telina, morcov, otet din vin, unt, boabe piper, frunza de dafin,
sare, faina alba, nucsoara, cascaval, lapte si sare. Ingrediente: 750 g
creier de vacă 1 ceapă 1 ţelină mică 1 morcov 1 lingură oţet din vin 25 g
unt 5 boabe…
Read more »
Read more »
Lasagna cu crab
7 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lasagna cu cran din: lasagna, crab,
rosii, ardei gras, unt, faina, lapte, patrunjel, mozzarella, tabasco,
sare si piper. Ingrediente: 250 g lasagna (gata de fiert) 300 g crab la
cutie 2 roşii 1 ardei gras, roşu 40 g unt 2 linguri făină 300 ml lapte
20 fire de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Gogosi cu vin
7 May 2011
O reteta delicioasa de gogosi cu vin, unt, zahar, faina, oua, ulei,
sare si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pahar vin alb 1 lingură unt 1
lingură zahăr 6 linguri făină 4 ouă un praf sare ulei pentru prăjit 1
plic zahăr vanilat Mod de preparare: Le serveşti calde într-o cratiţă
cu o lingură de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salau cu dovlecel, fenel si ardei iute(video)
7 May 2011
O reteta video simpla si delicioasa despre Cum se prepara Salau cu dovlecel si fenel si ardei iute.
Read more »
Read more »
Vita cu morcovi si portocale
7 May 2011
O reteta delicioasa de spata de vita cu morcovi, usturoi, portocale,
supa de vita, cimbru, seminte de chimen, tarhon, unt, ulei de arahide,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg spată de vită 1 kg morcovi 1 căpăţână
usturoi 2 portocale 1 cub supă de vită 1 legătură cimbru 4 linguri
seminţe de chimen 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Orange
7 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Orange din: rom, suc de portocale si
felii de portocale Ingrediente: 4 cl rom alb, brun sau Jamaica suc de
portocale felii de portocale Mod de preparare: Turnam romul peste
cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, completam cu suc de
portocale si in final adaugam felii…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă şi broccoli cu branză
7 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de conopida si broccoli cu branza din:
broccoli, conopida, esalota, bulion de legume, lapte degresat, paste,
branza cedar, chives, sare, piper negru si nucsoara. Ingrediente: 250 g
broccoli, rupt în bucheţele 250 g conopidă, ruptă în bucheţele 1 eşalotă
sau 50 g ceapă tocată 600 ml bulion de legume 300…
Read more »
Read more »
Frigarui
7 May 2011
O reteta delicioasa de frigarui din: carne de porc, carne de vita,
carne de pui, ceapa, usturoi, kaizer, sare, piper si coriandru.
Ingrediente: 250 g carne porc 250 g carne vită 250 g carne pui 3 cepe 5
căţei de usturoi câteva felii de kaizer sare piper puţin coriandru Mod
de preparare: Tranşezi carnea…
Read more »
Read more »
Ficat cu sunca
7 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel, unt, sunca, mustar, sare
si piper. Ingrediente: 6 felii ficat viţel 100 g unt 6 felii şuncă 1
lingură muştar îndulcit cu 1/2 linguriţă zahăr sare piper Mod de
preparare: In 50 g unt rumeneşti feliile de şuncă şi le aşezi într-o
tavă sau cratiţă…
Read more »
Read more »
Lasagna cu moluşte şi ciuperci
7 May 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu moluste si ciuperci din: foi de
lasagna, langust mici, moluste marine, pulpa de stridii, ciuperci,
zbarciogi, ulei de masline, unt, hasmatuchi, sare grunjoasa, piper si
sare. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 12 languste mici 500 g
moluste marine 250 g pulpa de stridii 500 g ciuperci salbatice 20…
Read more »
Read more »
Biftec alsacian
7 May 2011
O
reteta de biftec alsacian din: biftec, unt, ceapa si oua. Ingrediente: 4
bucăţi de biftec gata preparat 75 g unt 50 g ceapă 4 ouă Mod de
preparare: Se topeşte untul într-o tigaie şi se călesc în el
biftecurile, pe fiecarc parte, cate două minute. Ceapa tăiată rondele
fine se călcşte în uleiul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune (video)
7 May 2011
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara Muschi de porc caramelizat cu ardei iute si prune.
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuca de cocos
7 May 2011
O reteta gustoasa de fursecuri din: biscuiti, nuci, rom, zahar pudra,
zahra vanilat, cacao, margarina, nuca de cocos si visine. Ingrediente:
500 g biscuiţi obişnuiţi 100 g nuci măcinate 2 sticluţe rom 50 g zahăr
pudră 1 plic zahăr vanilat 5-6 linguri cacao 1 pachet margarină 200 g
nucă cocos 100-200 g vişine din…
Read more »
Read more »
Barbun cu portocale
7 May 2011
O
reteta delicioasa de barbun cu portocale din: barbun, portocale, vin
alb, foaie de dafin, patrunjel, unt, cimbrisor, sare si piper.
Ingrediente: barbun 2 portocale 2 pahare vin alb 1 foaie dafin pătrunjel
unt cimbrişor sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se taie capul
şi coada barbunului, se dezosează şi se spală bine.…
Read more »
Read more »
Sos de maioneză cu frişcă
7 May 2011
O
reteta simpla de sos maioneza cu frisca din: maioneza si frisca batuta.
Ingrediente: 500 g maioneză 250 g frişcă bătută Mod de preparare: Se
pune maioneza într-o salatieră, se stropeşte cu câteva picături de apă
de la frigider şi se bate bine cu telul. Se adaugă frişca bătută,
amestecându-se lent, până ce se omogenizează…
Read more »
Read more »
Melomacarona
7 May 2011
O reteta gustoasa de melomacarona din: ulei, margarina, zahar, suc de
portocale, praf de copt, bicarbonat, faina, nuca, scortisoara si miere.
Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă margarină 1 ceaşcă zahăr
3/4 ceaşcă suc de portocale 1/4 ceaşcă de coniac 2 linguriţe coajă de
portocală 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos alb pentru peşte
7 May 2011
O
reteta de sos alb pentru peste din: unt, faina de grau, lapte, frisca,
piper negru, sare si zeama de peste. Ingrediente: 50 g unt 50 g faină dc
grau 250 ml lapte 100 g frişcă lichidă 30 boabe piper negru pisate 1/2
linguriţă sare 250 ml zeamă de peşte rezultată din fierberea capetelor
şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Banana
6 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Banana din: lichior de banana verde,
rom alb, suc de ananas si lichior de nuca de cocos. Ingrediente: 3 cl
lichior de banana verde 2 cl rom alb 8 cl suc de ananas 2 cl lichior de
nuca de cocos Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salau cu porumb si spanac (video)
6 May 2011
O reteta video simple si delicioasa despre cum se prepara Salau cu
porumb si spanac. Cum se prepara Salau cu porumb si spanac from clau
on Vimeo.
Read more »
Read more »
Orez cu lapte si scortisoara
6 May 2011
O
reteta simpla de orez cu lapte si scortisoara din: orez, lapte, apa,
fructoza si scortisoara. Ingrediente: 1 cana de orez 1 l lapte 1 cana de
apa 7-8 linguri fructoza scortisoara Mod de preparare: Se spala orezul
bine, se pune intr-o cratita potrivia impreuna cu o cana de apa si se
lasa fiert pentru…
Read more »
Read more »
Borş cu coriandru şi chimen
6 May 2011
O
reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina,
ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de
masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat
si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1
tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate felii…
Read more »
Read more »
Musaca de macaroane cu ciuperci
6 May 2011
O reteta delicioasa demusaca de macaroane cu ciuperci, mazare,
morcovi, ceapa, ulei, margarina, faina, masline, rosii, marar,
patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g macaroane (fără ou)
500 g ciuperici 1 cutie mazăre 2 morcovi 1 ceapă 1 ceaşcă ulei 100 g
margarină 2 linguri făină 100 g măsline 5 roşii mărar pătrunjel…
Read more »
Read more »
Sos delicios de mere
6 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de sos de mere din: mere, ulei, zahar,
zahar vanilat si scortisoara. Ingrediente: 1 kg mere 100 ml ulei 2-3
linguri făină 4 linguri zahăr 1-2 plic zahăr vanilat puţină scorţişoară
Mod de preparare: Intr-o cratiţă de 3-4 I pui uleiul, iar în uleiul
încins pui făina. După ce…
Read more »
Read more »
Jemista
6 May 2011
O reteta gustoasa din: ceapa, vinete, orez, rosii, ardei, dovlecel,
patrunjel si sare. Ingrediente: 3 cepe 2 vinete 1/2 cană orez 3-4 roşii
2-3 ardei 1 dovlecel frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o cratiţă căleşti ceapa şi vinetele curăţate, spălate şi tăiate
mărunt. După ce le-ai călit, dai cratiţa deoparte. Adaugi…
Salată de peşte alb
6 May 2011
O
reteta simpla de salata de peste alb din: peste alb, maioneza, morcovi,
unt si patrunjel. Ingrediente: 1 kg peşte alb 250 g maioneză 500 g
morcovi unt pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe peştele într-un vas cu
puţină sare, fără să se sfărâme. Se lasă să se răcească pe un platou de
servit. Morcovii…
Read more »
Read more »
Supă picantă de dovleac cu bacon
6 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa picanta de dovleac cu bacon din: ulei
de masline, ceapa, dovleac, bacon, cumin, bulion de legume, sare, piper
negru si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline
200 g ceapă tocată 1,3 kg dovleac, curăţat de seminţe, de coajă, tăiat
cuburi 125 g cubuleţe de bacon,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu varză creţă si somon proaspăt
6 May 2011
O
reteta delicioasa cu varza creata si somon proaspat din: lasagna, varza
creata, somon, sofran, ceapa, patrunjel, marar, verdeturi, smantana,
ulei de masline, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pachet
de lasagna (gata de fiert) 1 varză, creaţă 500 g somon proaspăt 1 praf
de şofran 2 cepe 2 fire de pătrunjel 1 fir…
Read more »
Read more »
Salată delicioasă de peşte
6 May 2011
O
reteta simpla de salata delicioasa de peste din: fileuri de peste alb,
cartofi, maioneza, usturoi, patrunjel verde, sare si ketchup.
Ingrediente: 500 g fileuri peşte alb 1 kg cartofi 250 g maioneză usturoi
pătrunjel verde sare ketchup Mod de preparare: Se fierbe peştele în apă
cu puţină sare, având grijă ca acesta să nu…
Read more »
Read more »
Fileuri de şalău pane
6 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fileuri de salau pane din: salau,
pesmet, faina lab, oua, ulei, sare, unt si lamaie. Ingrediente: 2 kg
şalău 100 g pesmet 50 g făină albă 2 ouă 150 ml ulei sare, după gust 100
g unt proaspăt 1 lămâie Mod de preparare: Se despică peştele în două,
se…
Read more »
Read more »
Supă de legume de primăvară cu lămâie
6 May 2011
O
reteta simpla de supa de legume de primavara cu lamaie din: cartofi,
ceapa, citronella, bulion de pui sau legume, macris, spanac, ceapa
verde, ardei iute rosu, usturoi, zahar sau miere, sare si suc de lamaie.
Ingrediente: 125 g cartofi, tăiaţi cuburi 150 g ceapă tocată 2 fire de
citronella, fără frunzele tari, tocate 1,2…
Read more »
Read more »
Aspic de peşte cu ciuperci
6 May 2011
O
reteta simpla de aspic de peste cu ciuperci din: oase si capete de
peste, apa, gelatina, ceapa, telina, boabe piper, salau, galbenusuri,
patrunjel, tarhon, lamaie, ciuperci si sare. Ingrediente: 3 kg oase şi
capete de peşte 5 l apă 75 g gelatină 100 g ceapă 50 g ţelină 15 boabe
piper negru 500 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Dream For Two
6 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dream For Two din: ananas, cola, zeama de
lamaie, rom brun si menta. Ingrediente: 1 ananas mare o jumatate de
sticla de cola 2 lingurite de zeama de lamaie 8 cl rom brun un fir de
menta Mod de preparare: Taiem partea de jos a ananasului incat sa-l
putem…
Read more »
Read more »
Sfecla umpluta cu nuci
6 May 2011
O reteta gustoasa de sfecla rosie umpluta cu nuci, ceapa, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1,5 kg sfeclă roşie 350 g nuci măcinate 400 g ceapă
150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Alegi sfecle mici de aceeaşi
mărime şi le speli bine cu peria. Le fierbi în apă cu sare, le…
Read more »
Read more »
Frigărui de peşte
6 May 2011
O
reteta de frigarui de peste din: fileuri de peste, sunca afumata,
vanata, dovlecel, rosii, mustar, lamaie, frunze de busuioc, sare, piper
si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri peşte 8 fileuri şuncă afumată
1 vânătă mică 1 dovlecel 2 roşii 1 linguriţă muştar 1 lămâie frunze de
busuioc sare şi piper, după gust ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara File de strut cu salata de sparanghel (video)
6 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara file de strut cu salata de
sparanghel din: file de strut, sparanghel, usturoi, ardei, caju,
portocale, coriandru, amidon, ulei de susan, sare si otet balsamic.
Ingrediente: file strut sparanghel usturoi ardei caju portocale
coriandru amidon ulei susan sare reductie otet balsamic. Se taie fileul
de strut in fasii…
Read more »
Read more »
Lasagna cu melci si cremă de pătrunjel
6 May 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu melci si crema de patrunjel din: foi de
lasagna, melci in suc propriu, patrunjel, telina, morcov, praz, hasme,
usturoi, unt, smantana, supa de pasare, sare si piper. Ingrediente: 8
foi proaspete de lasagna 4 duzini de melci in suc propriu 1 fir mare de
patrunjel 1 fir de telina…
Read more »
Read more »
Salată de limbă cu ton
6 May 2011
O
reteta simpla de salata de limba cu ton din: limba de vita, oua, ton,
sare, piper, patrunjel, busuioc, ceapa si foaie de dafin. Ingrediente:
1,5 kg limbă de vită 4 ouă 2-3 conserve de ton sare piper frunze de
pătrunjel şi de busuioc 1 ceapă 1 foaie dafin Mod de preparare: Limba se
pune…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 4 (Vinul in evul mediu)
6 May 2011
In
evul mediu timpuriu, producerea vinului era o practică obişnuită în
cadrul mănăstirilor. Spre sfârşitul Evului Mediu, importanţa vinului a
crescut tot mai mult: tehnicile de viticultură s-au îmbunătăţit, se
cultivau anumite soiuri de struguri, iar teascurile au devenit tot mai
performante. Vinurile beneficiau şi de câţiva ani de maturare. Odată cu
creşterea calităţii, transportul…
Read more »
Read more »
Salam de limbă
6 May 2011
O
reteta simpla de salam de limba din: limba de vita, sunca afumata,
ceapa, sare, boia, usturoi si un intestin. Ingrediente: 1,5 kg limbă de
vită 500 g şuncă afumată ceapă sare boia usturoi un intestin Mod de
preparare: Se prepară limba, după care o jumătate se trece prin maşina
de tocat şi cealaltă se…
Read more »
Read more »
Supa de fructe de mare cu seminţe de susan
6 May 2011
O
reteta delicioasa cu specific libanez de supa de fructe de mare cu
seminte de susan din: fructe de mare, ulei, orez, susan, capul si coada
de la un peste, cartofi, porumb, piper, sare, zahar si otet.
Ingrediente: un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa
cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calmar…
Read more »
Read more »
Rinichi de vacă cu ciuperci şi vin roşu
6 May 2011
O
reteta de rinichi de vaca cu ciuperci si vin rosu din: rinichi de vaca,
unt, ceapa, pasta de rosii, vin rosu, ciuperci, supa de carne, faina,
sare si piper. Ingrediente: 1 rinichi de vacă 150 g unt 1 ceapă
potrivită 1 lingură pastă de roşii 1/2 pahar vin roşu 7 ciuperci 500 ml
supă…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie
6 May 2011
O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze,
cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel.
Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 ml borş 1 ţelină cu frunze 2 cartofi 1
ceapă 2 morcovi 3 l apă ulei sare 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Supă orientală de legume
6 May 2011
O
reteta delicioasa de supa orientala de legume din: varza, morcovi,
ceapa, ciuperci, tofu, ghimbir, bulion de pui, sos de soia si piper
negru. Ingrediente: 100 g varză pak choi (chinezească) tânără 85 g
morcovi 4 cepe verzi 50 g ciuperci urechi de lemn 60 g tofu 4 felii fine
de ghimbir 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Frigarui de cartofi
6 May 2011
O
reteta simpla si delicioase de frigarui de cartofi din: cartofi, ardei
mic rosu, ardei galben, vanata, dovlecel, fulgi de lapte, ulei de
masline, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi noi
potriviţi 1 ardei mic roşu 1 ardei galben 1 vânătă mică 1 dovlecel 1
cutie fulgi de lapte 2 fileuri scrumbii…
Read more »
Read more »
Planter’s Punch Cocktail
6 May 2011
O
reteta simpla de Planter’s Punch Cocktail din: rum jamaica, rom alb,
zeama de lamaie, suc de ananas, suc de portocale, sirop de grenadine,
portocale si lamaita. Ingrediente: 4 cl rum Jamaica 2 cl rom alb 2 cl
zeama de lamaie 4 cl suc de ananas 6 cl suc de portocale 1 cl sirop de…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu salata
6 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de ciocanele de pui, boia dulce, zahar,
boia iute, ceapa rosie, ceapa alba, lamaie, castravete, usturoi, otet,
ulei si sos chili. Ingrediente: 12 ciocănele de pui 3 linguri boia dulce
2 linguri zahăr 1 linguriţă boia iute 1 ceapă roşie 1 ceapă albă 1
lămâie 1 castravete 1 căţel…
Read more »
Read more »
Mancare de inimioare cu ciuperci
6 May 2011
O reteta delicioasa de inimioare de pui cu ciuperci, bulion, ceapa,
vin, foi de dafin si ulei. Ingrediente: 1 kg inimioare + pipote de pui
200 g ciuperci 2 linguri bulion 1 ceapă mică 100 ml vin 2 foi de dafin
ulei Mod de preparare: Cureţi inimioarele şi pipotele, le dai la fiert
în…
Read more »
Read more »
Lasagna cu fructe de mare
5 May 2011
O
reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, moluste
marine, stridii, scoici, vin alb, smantana, hasma, ceapa, hasmatuchi,
patrunjel, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 foi de lasagna (gata
preparate) 500 g moluşte marine 300 g stridii 300 g scoici de apă dulce
100 ml vin alb 200 ml smântână lichidă…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi fasole boabe
5 May 2011
O
reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: unt, ceapa,
morcovi, praz, cartofi, corinadru, usturoi, boabe de fasole, lapte
degresat, coriandru, sare, piper si frunze de coriandru. Coriandrul
proaspăt măcinat dă o notă aparte acestei supe. Ingrediente: 15 g unt
150 g ceapă, tocată mărunt 450 g morcovi, tocaţi mărunt 100 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Jamaica Inn
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jamaica Inn din: sirop de grenadine, zahar,
rom brun, zeama de lamaie, nectar de piersici si ananas, ananas,
piersici. Ingrediente: 2 cl sirop de grenadine 2 lingurite de zahar 5 cl
rom brun 2 cl zeama de lamaie nectar de piersici si ananas bucati de
anans felii de piersici …
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu fenicul şi mentă
5 May 2011
O
reteta de supa de mazare cu fenicul si menta din: fenicul, mazare,
bulion de legume, menta, sare, piper, salata si verdeturi aromate.
Ingrediente: 600 g fenicul tocat 500 g mazăre proaspătă sau congelată
900 ml bulion de legume 3 linguri mentă proaspătă, tocată sare şi piper
negru ornare: câteva frunze mici de salată şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu paste si ficat
5 May 2011
O
reteta simpla de pui umplut cu paste si ficat din: pui, paste, ficat de
gasca, supa de pasare, untura de rata, usturoi, verdeturi asortate,
patrunjel, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de ţară de 1,8
kg 300 g paste-cochilie 250 g ficat de gâscă crud 3 cuburi supă de
pasăre 1 lingură…
Read more »
Read more »
Paste cu vinete si carnaciori
5 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste cu vinete si carnaciori din: paste
groase, carnaciori, vinete, ceapa, usturoi, pulpa de rosii, patrunjel,
foaie de dafin, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g
paste groase 12 cârnăciori 2 vinete 4 cepe 3 căţei de usturoi 1
conservă (400 g) de pulpă de roşii…
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare
5 May 2011
O
reteta absolut delicioasa de supa de fructe de mare din: stridii,
ceapa, usturoi, ardei iute verde, coriandru, creveti, branza, lapte
degresat, vin alb sec, fiertura de peste, morcovi, seminte de cumin,
ghimbir, piper boabe si frunze de coriandru. O supă uşor condimentată,
preparată în stii indian, este cel mai bun început pentru o masă.…
Read more »
Read more »
Paste cu ficat
5 May 2011
O
retete de paste cu ficat din: paste groase, ciuperci, spumant de foaie
gras, unt, faina, lapte, parmeza, vin de Porta, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 18 conchiglioni (paste foarte groase, semi-rotunde, pentru
umplut) 400 g ciuperci albe 200 g cremat-spumă de foie gras 50 g unt
30 g făină 300 ml lapte 75 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Barracuda
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Barracuda din: rom alb sau brun, lichior de
vanilie, suc de ananas, zeama de lamaie, felii de ananas si cirese.
Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 2 cl lichior de vanilie 6 cl suc de
ananas 2 cl zeama de lamaie felii de ananas cirese Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu lămâie
5 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de linte cu lamaie din: ulei de
masline, usturoi, ceapa, linte rosie, bulion de pui sau de legume,
coriandru, cumin, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură
ulei de măsline 3 căţei de usturoi, tăiaţi mare 250 g ceapă, tocată mare
250 g linte roşie, spălată…
Paste primavera cu busuioc şi menta proaspată
5 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste primavera cu busuioc si menta
proaspata din: paste, rosii, mozzarella, usturoi, ulei de masline,
busuioc, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 8 roşii coapte,
tari 350 g mozzarella, bulgăraşi sau o bucată întreagă 4 căţei de
usturoi 8 linguri ulei de măsline 12 frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare (video)
5 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara spaghetti cu fructe de mare din:
spaghetti, creveti, scoici, usturoi, patrunjel, sos de rosii, ulei de
masline, rosii cherry, sare si piper. Ingrediente: 500 grame spaghetti
creveti scoici usturoi patrunjel sos de rosii ulei de masline rosii
cherry sare si piper Mod de preparare: Apa se pune…
Read more »
Read more »
Spaghete de orez cu carne de pui
5 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete de orez cu carne de pui din:
spaghete de orez, piept de pui, ciuperci, ceapa, usturoi verde, rosii,
bulion, sare, piper si sos de soia. Ingrediente: 1 punga spaghete de
orez (4 portii) 1 piept de pui mare 1 cutie de ciuperci 1 ceapa 2
legaturi usturoi verde…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu calmar si lamaie
5 May 2011
O
reteta simpla de salata de paste cu calmar si lamaie din: paste groase,
calmar, ulei de masline, usturoi, lamaie, smantana, parmezan, sare si
piper alb. Ingrediente: 250 g paste groase 1 kg calmar mic 2 linguri
ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie 100 g smantana proaspata 40 g
parmezan ras sare…
Read more »
Read more »
Supă rece de spanac şi iaurt
5 May 2011
O
reteta delicioasa de supa rece de spanac si iaurt din: frunze de
spanac, usturoi, iaurt degresat, sare, piper, menta si nucsoara.
Ingrediente: 250 g frunze de spanac decongelate 1 căţel de usturoi,
zdrobit mărunt 500 g iaurt degresat sare şi piper negru 3 linguriţe
mentă uscată ornare: frunze de mentă proaspătă şi nucşoară rasă,…
Read more »
Read more »
Fusilli cu praz si Cheddar
5 May 2011
O
reteta delicioasa de fusilli cu praz si cheddar din: fusilli, praz,
branza Cheddar, unt, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fusilli 4 fire de praz 200 g branza Cheddar 40 g unt 1
cubulet supa de pasare 3 linguri ulei de masline sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Mama
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Mama din: rom alb, rom brun, lichior
de portocale, nectar de mango, nectar de maracuja si zeama de
portocala. Ingrediente: 5 cl rom alb 3 cl rom brun 3 cl lichior de
portocale 4 cl nectar de mango 2 cl nectar de maracuja zeama unei
portocale Mod de…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 3
5 May 2011
Vinul
de astăzi provine fie din Lumea Veche, fie din cea Nouă. Europa, numită
şi Lumea Veche, este leagănul creşterii viţei-de-vie, locul unde
viticultura a evoluat începând cu anul 7000 Î.Hr. Regiunile viticole din
Franţa, Italia şi Spania sunt cele mai importante şi însumează tot ceea
ce este tradiţional în producerea vinului din cele mai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de macrou afumat cu andive (video)
5 May 2011
O
reteta simpla despre cum se prepara salata de macrou afumat cu andive:
macrou afumat, mar, morcov, ceapa, andive, portocala, cascaval, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: macrou afumat mar morcov ceapa andive
portocala cascaval lamaie sare piper Mod de preparare: Pestele fiert
si afumat se curata de piele, de oase si se taie file.…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Daiquiri
5 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Daiquiri din: rom brun, zeama de
lamaie, sirop de zahar, marachino si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl
rom brun 2 cl zeama de lamaie 1-2 lingurite de sirop de zahar 1 strop de
lichior de Maraschino menta proaspata Mod de preparare: Ingredientele
se amesteca bine cu gheata in…
Read more »
Read more »
Porumbei cu struguri
5 May 2011
O
reteta delicioasa de porumbei cu struguri din: porumbel, struguri, ulei
de masline si slanina. Ingrediente: 1 porumbel 125 g struguri albi 2
linguri ulei de măsline 4 felii slănină Mod de preparare: Porumbelul se
curăţă bine, se spală şi se umple cu boabele de strugure. Se înfaşoară
în feliile lungi şi subţiri de slănină…
Read more »
Read more »
Budincă cu carne şi migdale
5 May 2011
O
reteta de budinca cu carne de migdale din: carne, miez de paine alba,
lapte, unt, ceapa, zahar, migdale, oua, lamaie, foaie de dafin, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 150 g miez de paine albă 1 pahar
lapte dulce 100 g unt 4 cepe 3 linguriţe zahăr 150 g migdale dulci…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu feta si ardei gras
5 May 2011
O
reteta simpla de salata de paste cu feta si ardei gras din: paste,
branza feta, lamaie, ardei gras, usturoi, busuioc, ulei de masline,
otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste-fundiţe 200 g brânză feta 2
lămâi conservate în ulei 1 conservă de ardei gras, roşu, curăţat 2
căţei de usturoi 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Fidea prăjită cu mazare
5 May 2011
O
reteta delicioasa de fidea prajita cu mazare din: mazare, fidea, supa
de pasare, supa de vita, otet balsamic, ulei de masline, hsmatuchi,
patrunjel, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 800 g mazăre proaspătă
400 g mazăre mange tout 400 g fidea 2 cubuleţe de supă de pasăre 1 cub
de supă de vită 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă rece de praz, pere şi cartofi
5 May 2011
O
reteta delicioasa de supa rece de praz, pere si cartofi din: ulei de
masline, praz, cartofi, pere, bobite de sofran, sare, piper, fire de
chives si iaurt degresat. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 225 g
praz, tocat fin 125 g cartofi, tăiaţi cubuleţe 2 pere de desert,
descojite, fără sâmburi, tăiate cubuleţe 10-12…
Read more »
Read more »
Cremă de ceapă
5 May 2011
O
reteta delicioasa de crema de ceapa din: supa de carne, orez, ceapa,
morcovi, telina, smantana, unt, sos picant, sare, piper si nuci pisate.
Ingrediente: 3 1 supă de carne 100 g orez 200 g ceapă 200 g morcovi 1
ţelină 1 cană smântână 50 g unt 1 lingură sos picant sare piper, după
gust…
Read more »
Read more »
Ţelină cu năut
5 May 2011
O
reteta simpla de telina cu naut din: telina, unt, ceapa, usturoi, suc
de lamaie, ulei de masline si menta. Ingrediente: 1 kg ţelină 500 g unt 3
cepe 6 căţei usturoi sucul de la o lămâie 8 linguri ulei de măsline
mentă verde Mod de preparare: Ţelina, curăţată, tăiată cubuleţe, se pune
într-un vas…
Read more »
Read more »
Pui in pesmet
5 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui in pesmet din: pui, pesmet, faina
alba, oua, ulei, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 2 pui 3 pahare
pesmet 1 pahar faină albă 4 ouă ulei ienibahar sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Se curăţă puii, se taie bucăţi în potrivite, se spală
bine şi se…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de vara cu seminte de pin
4 May 2011
O
reteta simpla de salata delicioasa de vara cu seminte de pin din:
castraveti, rosie, ceapa rosie, salata verde, frunze de menta, seminte
de pin, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 2
castraveti mari 1 rosie 1 ceapa rosie 1 salata verde frunze de menta 20 g
seminte de pin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Paste cochilie cu sardele si capere
4 May 2011
O
reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in
ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa,
sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g
ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 linguri capere 3 linguri
ulei de măsline sare grunjoasă…
Read more »
Read more »
Placinta picanta cu varza
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina,
ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii,
piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia. Ingrediente: 300 g
faina 100ml ulei 60 g branza tofu 1 lingurita sare 5-6 linguri apa
Umplutura: 1/2 kg varza alba,…
Read more »
Read more »
Supa crema de orez cu carne de pui
4 May 2011
O
reteta simpla de supa crema de orez cu carne de pui din: piept dezosat
de pui, orez, ceapa, sare, piper, verdeata si smantana. Ingrediente: o
gaina de tara sau un piept dezosat de pui doua cescute de orez o ceapa
sare, piper si verdeata dupa gust smantana (optional) Mod de
preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Duet de vita cu pui si dulceata de ceapa (video)
4 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara duet de vita cu pui si dulceata de
ceapa din: muschi de vita, bacon, pui, unt, cimbru, ulei de masline,
cartofi, salvie, ceapa rosie, miere, sare si piper. Ingrediente: muschi
de vita bacon pui unt cimbru ulei de masline cartofi salvie ceapa rosie
miere de albine sare si…
Read more »
Read more »
Pateu de mazăre uscată
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de pateu din mazare uscata, ceapa, ulei,
suc de rosii, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cană mazăre
uscată 2 cepe mari 100 ml ulei 100 ml suc de roşii 1 legătură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Laşi mazărea la înmuiat
pentru 12 ore în apă…
Read more »
Read more »
Fusilli cu legume
4 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fusilli cu legume din: legume congelate,
fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
legume congelate (pentru ghiveci) 400 g fusilli 5 linguri ulei de
măsline 2 fire de cimbrişor proaspăt 2 fire de busuioc 2 fire de
maghiran sare piper Mod de preparare: Incingeţi uleiul…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 2
4 May 2011
La
sfârşitul secolului XX, peste 8 milioane de hectare erau cultivate cu
viţă-de-vie şi se produceau aproape 300 de milioane de hectolitri de
vin. In prezent, vinul este produs aproape în toată lumea, începând din
Chile până în Africa de Sud, Noua Zeelandă sau China. Podgoriile sunt
situate între 32° şi 51° latitudine în emisfera…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Daisy
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Daisy din: rom brun, sirop de zmeura,
zeama de lamaie, sifon si zmeura. Ingrediente: 5 cl rom brun 3 cl sirop
de zmeura zeama unei jumatati de lamaie sifon bucati de zmeura Mod de
preparare: Amestecam in shaker romul, siropul si zeama de lamaie, apoi
turnam intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Mancare delicioasă de ţelină cu pastă de tomate
4 May 2011
O
reteta gustoasa de mancare de telina, morcovi, dovlecel, ceapa, pasta
de tomate, foi de dafin, patrunjel, margarina, sare, ulei si piper.
Ingrediente: 2 ţeline mari 2 morcovi 1 dovlecel 2 cepe 3 linguri pastă
de tomate 1 foaie de dafin 1 legătură pătrunjel 1 lingură margarină sare
ulei piper Mod de preparare: Cureţi ţelina,…
Read more »
Read more »
Corabioare cu ciuperci
4 May 2011
O reteta gustoasa de corabioare cu ciuperci, patrunjel, piper, ulei,
zeama de lamaie, faina, margarina si sare. Ingrediente umplutura: 1 kg
ciuperci 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă piper 3 linguri ulei 2
linguriţe zeamă de lămâie Ingrediente aluat: 400 g făină apă 200 g
margarină sare Mod de preparare: Din făină, margarină, sare…
Read more »
Read more »
Paste cu scoici
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste cu scoici din: paste, scoici,
moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare
si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă
dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate,
conservate în ulei 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu borş
4 May 2011
O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac,
telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine.
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de
pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie
înmuiată în lapte Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez si legume
4 May 2011
O reteta gustoasa de ardei umpluti cu orez, legume, morcov, telina,
ceapa, nuca, ulei, condimente, patrunjel verde si suc de rosii.
Ingrediente: 20 ardei 1 cană orez 1 morcov 1 ţelină 4 cepe mari 1
lingură nucă sau pateu de soia 3 linguri ulei 2 linguri condimente 1
legătură pătrunjel verde 300-400 ml suc…
Read more »
Read more »
Gulii delicioase cu ciuperci
4 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de gulii cu ciuperci, orez, ceapa, patrunjel,
cartof, sare, piper si ulei. Ingrediente: 5-6 gulii 400 ciuperci 1
lingură orez 1 ceapă 1 legătură pătrunjel 1 cartof sare piper ulei Mod
de preparare: Cureţi guliile de coajă şi scoţi miezul. Tai mărunt
ciupercile şi le căleşti în ulei împreună cu…
Supă rece de pepene galben
4 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa rece de pepene galben din: pepene
galben, sherry, otet balsamic, menta si sunca de Parma. Ingrediente: 1,5
kg pepene galben dulce 2 linguri sherry 1 linguriţă oţet balsamic 1
linguriţă mentă proaspătă tocată ornare: 3 felii şuncă de Parma, parţial
degresată Mod de preparare: Se taie pepenele…
Read more »
Read more »
Toast cu usturoi, roşii şi anşoa
4 May 2011
O
reteta simpla de toast cu usturoi, rosii si ansoa din: fileuri de
ansoa, lapte degresat, usturoi, suc de lamaie, paine, rosii, ulei de
masline, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 fileuri de anşoa 2
linguri lapte degresat 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă suc de
lămâie 2 felii de pâine, tăiate dintr-o…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de mere si şuncă
4 May 2011
P reteta delicioasa de piept de pui cu sos de mere, sunca, unt, ceapa
rosie, mere, fructe de ienupar, cidru de mere, maghiran, piper, foi de
dafin si sare de mare. Ingrediente: 200 g şuncă 200 g piept de pui 6
linguri unt 1 ceapă roşie 6 mere fructe de ienupăr 300 ml cidru…
Read more »
Read more »
Paste cochilie cu scoici
4 May 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste
cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute,
patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in
forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1
catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribbean Nightmare
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Carribbean Nightmare din: rom brun, crema de
cocos si cola. Ingrediente: 2 cl rom brun 2 cl crema de cocos cola Mod
de preparare: Mixam bine cu gheata romul si crema de cocos in shaker,
apoi turnam paharul pentru bauturi lungi. Completam cu cola.
Read more »
Read more »
Salată delicioasa de măsline
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de masline din: masline, ceapa
rosie, lamaie, ulei de masline, marar, foaie de dafin, piper si cimbru.
Ingrediente: 300 g măsline 1 ceapă roşie 1 lămâie 25 ml ulei măsline 1
legătură mărar 1 foaie de dafin piper cimbru Mod de preparare: Speli
măslinele cu apă călduţă,…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopida si pui
4 May 2011
O reteta delicioasa de sufleu de conopida, piept de pui, ciuperci,
rosii, unt, faina, lapte, mustar, cascaval, paste si ceapa. Ingrediente:
250 g paste 1 ceapă 4 bucăţi piept de pui 500 g conopidă 200 g ciuperci
1 conservă roşii în suc propriu 100 g unt 2 linguri făină 50 ml lapte 3
linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Scoici si creveti in cochilie gratinate (video)
4 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara scoici si creveti in cochilie
gratinate din: schoici in cochilie, creveti, tagliatelle, rosii cherry,
rozmarin, usturoi, patrunjel, parmezan, patrunjel, sofran, pesmet,
rozmarin si vin alb. Ingrediente: scoici in cochilie creveti tagliatelle
rosii cherry rozmarin usturoi patrunjel parmezan sofran smantana pesmet
rozmarin vin alb Mod de preparare: Mai…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu masline
4 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute cu masline verzi, carne de
porc, paine, ou, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne de porc tocată
20 bucăţi măsline verzi 1 felie pâine l ou 150 g făină ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Inmoie pâinea în apă călduţă. Cureţi, speli
şi toci ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Old San Juan
4 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old San Juan din: rom brun, suc de ananas,
sirop de grenadine, zeama de lamaie sau limeta. Ingrediente: 4 cl rom
brun 1 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie sau
limeta Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata in
paharul…
Read more »
Read more »
Porkolt -tradiţional unguresc
4 May 2011
O
reteta delicioasa de porkolt din: muschi de vita, ceapa, morcov,
telina, foi de dafin, ardei iute, pasta de rosii, faina, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 400 g muşchi de vită 2 cepe 1 morcov 50 g ţelină 1
foaie dafin ardei iute 2 linguri pastă de roşii 1 lingură făină sare
piper 50 g…
Read more »
Read more »
Lista REMEDIILOR NATURALE împotriva ALERGIILOR
4 May 2011
Specialiştii
în alergologie precizează că puful de la copaci, praful şi polenul sunt
doar câteva dintre cauzele apariţiei alergiilor. Primăvara este sezonul
în care multe persoane acuză iritaţii la nivelul căilor respiratorii,
strănută sau le curge nasul – semne ale alergiei, spun medicii. Potrivit
statisticilor de specialitate, 25 la sută din populaţia Europei suferă
de…
Read more »
Read more »
Fusilli cu sos provensal
4 May 2011
O
reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli,
conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei,
condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin. Ingrediente: 250
gfusilli (paste răsucite) 250 g broccoli 150 g conopidă 150 g fasole
verde congelată 200 g morcovi 250 g dovlecei 1 lingură pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu găluşte cu smântână
4 May 2011
O reteta delicioasa de tocanita de pui cu galuste, ceapa, usturoi,
untura, boia, gogosar, piper, sare, faina, oua si smantana. Ingrediente:
1 pui potrivit ca mărime 2 cepe 2-3- căţei de usturoi 100 g untură 1
linguriţă boia 1 gogoşar piper sare 2 linguriţe făină Ingrediente
găluşte: 2 ouă 200 g smântâna sare făină…
Read more »
Read more »
Salată cu fundiţe şi creveţi
3 May 2011
O
reteta de salata cu fundite si creveti din: paste, creveti roz, eglefin
afumat, porumb, marar, maioneza, smantana, ketchup, tabasco, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste-fundite 300 g creveti roz 150 g eglefin
afumat 2 dovlecei mici 1 conserva mica de porumb 2 fire de marar 100 g
maioneza 100 ml smantana lichida 6…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 1
3 May 2011
Se
crede că vinul este originar din munţii Caucaz din Georgia, fiind parte
integrantă a culturii lumii încă de la apariţia primelor dovezi
istorice. Unul dintre cei mai îndrăgiţi zei ai vechilor greci era
Dionysos (adoptat de romani sub numele de Bachus), în cinstea căruia
vinul era băut de sărbători, licoarea magică fiind un ingredient…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Collins
3 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Collin din: rom alb, sirop de zahar,
lamaie, sifon si cirese. Ingrediente: 4 cl rom alb 1 lingurita de sirop
de zahar zeama unei jumatati de lamaie sifon cirese felii de lamaie
Mod de preparare: Siropul, sucul de fructe si romul se toarna intr-un
pahar de whisky peste…
Read more »
Read more »
Covrig cu somon afumat şi brânză de vaci
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de covrig cu somon afumat si branza de vaci
din: branza de vaci, suc de lamaie, covrig, somon afumat, piper negru
si cateva fire de marar tocate. Feliile fine de somon afumat sunt
partenerul ideal pentru brânza de vaci, care conţine puţină grăsime.
Ingrediente: 50 g brânză de vaci 1…
Read more »
Read more »
Fundiţe italiene cu măsline
3 May 2011
O
reteta de fundite italiene cu masline din: farfalle, mozzarella,
masline negre, jambon de parma, rosii, ardei gras verde, capere,
busuioc, sare, ulei de masline, otet si piper macinat. Ingrediente: 500 g
farfalle 250 g mozzarella 100 g masline negre 4 felii de jambon de
Parma 2 rosii 1 ardei gras verde 3 linguri capere…
Read more »
Read more »
Ciorba cu galuste de ficat
3 May 2011
O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita,
pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper,
patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1
păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare
piper câteva frunze de…
Read more »
Read more »
Jeleu de lamaie
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de jeleu de lamaie din: gelatina, zeama de
lamaie, zahar tos si apa. Ingrediente: 20 g gelatină 1/4 pahar zeamă de
lămâie 1 pahar zahăr tos 1 pahar apă caldă 2 linguri apă rece Mod de
preparare: Ţii gelatina în apă rece 30 de minute, apoi o dizolvi în…
Read more »
Read more »
Pui pe pat de legume
3 May 2011
O
reteta gustoasa de pui cu legume: cartofi, morcovi, ceapa, ardei gras,
rosii, ulei, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 10 cartofi 2
morcovi 1ceapă 1 ardei gras 2-3 roşii ulei apă sare piper Mod de
preparare: Speli carnea. Speli legumele şi le cureţi. Le tai pe fiecare
după caz: cartofii şi morcovii rondele,…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu stafide
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de mamaliga cu stafide, malai, faina,
zahar, ulei, lapte, oua, bicarbonat, zahar vanilat si sare. Ingrediente:
600 g mălai 200 g făină 250 g zahăr 200 ml ulei 11 lapte 150 g stafide 2
ouă 1/2 linguriţă bicarbonat zahăr vanilat sare Mod de preparare:
Opăreşti cu laptele clocotit…
Read more »
Read more »
Salată italiană de paste cu peşte
3 May 2011
O
reteta delicioasa de salata italiana de paste cu peste din: paste, ton,
sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel,
ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 400 g paste fundite
200 g ton in suc propriu 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline
120 g masline verzi, umplute cu ardei…
Read more »
Read more »
Sandwich cu friptură şi salată de ceapă
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Sandwich cu friptură şi salată de ceapă
din: ceapa, bagheta, frunza de salata, rosie, friptura de vita, ulei
vegetal, sare si piper. Pentru o gustare adevărată încercaţi acest
sandwich clasic, din friptură la grătar şi pâine crocantă. Ingrediente:
60 g ceapă, tăiată solzişori 1 baghetă mică sau două cornuri…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Julep
3 May 2011
O
reteta simple de Cocktail Rum Julep din: rom brun, zahar, sifon si
menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom brun 1 lingurita zahar sifon
menta proaspata Mod de preparare: Se piseaya intr-un pahar de whisky
cateva frunze de menta si zaharul cu o lingurita de bar. Se adauga romul
si sifonul. Se completeaza cu…
Read more »
Read more »
Macaroane gratinate cu coadă de vită
3 May 2011
O
reteta delicioasa de macaroane gratinate cu coadă de vită din:
macaroane, coada de vita, vin rosu, ceapa, usturoi, verdeturi asortate,
lapte, svaiter, smantana, sare, piper, faina, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 200 g macaroane lungi 1 kg coadă de vită, bucăţi 1 l vin
roşu 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură de verdeţuri…
Read more »
Read more »
Budinca de taietei cu stafide
3 May 2011
O reteta delicioasa de budinca de taietei cu stafide, oua, faina, zahar
pudra, branza de vaci, telemea, zahar vanilat, ulei, unt, smantana si
sare. Ingrediente: 1 pachet tăieţei laţi 2 ouă 2 linguri făină 150 g
zahăr pudră 200 g brânză vaci 100 g telemea 2-3 plicuri zahăr vanilat
1-2 linguri stafide 1 lingură…
Read more »
Read more »
Painici cu banane
3 May 2011
O
reteta gustoasa de painici cu banane, faina, apa, miere, sare, drojdie
si nuci. Ingrediente: 3 căni făină albă 1/2 cană făină integrală 1/2
cană apă 2 linguri miere 2-3 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 şi 1/2
linguriţă drojdie uscată 4 banane 1/2 cană nuci măcinate Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în apă călduţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de fasole verde cu foie gras (video)
3 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de fasole verde cu foie gras
din: fasole verde, ceapa, piept de rata afumat, foie gras, rosii cherry,
ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: fasole
verde ceapa piept de rata afumat foie gras rosii cherry ulei de masline
otet balsamic sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu pui
3 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu pui, orez, ceapa, patrunjel, sare
si zahar. Ingrediente: 2 pulpe de pui 3 linguri orez 1/2 kg de roşii
proaspete sau din conservă 1 ceapă 1 legătură pătrunjel puţină sare
zahăr Mod de preparare: Porţionezi pulpele de pui şi le fierbi în apă
rece cu ceapa curăţată…
Read more »
Read more »
Piure de mere
3 May 2011
O reteta simpla si delicioasa de piure de mere din: zeama de lamaie,
zahar vanilat, albus, fulgi de ovaz, miere de albine si suc de mere.
Ingrediente: 4 mere 2 linguri zeamă de lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1
albuş 4 linguri fulgi de ovăz 2 linguriţe miere de albine 2 linguri suc
de…
Read more »
Read more »
Macaroane delicioase gratinate
3 May 2011
O
reteta de macaroane delicioase gratinate din: macaroane, emmenthal,
lapte, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g
macaroane 200 g Emmenthal ras 300 ml lapte 250 ml smantana lichida 20 g
unt putina nucsoara sare piper Mod de preparare: Fierbeti intr-o
cratita smantana lichida cu laptele si turnati acest amestec intr-un
castron…
Langos cu varza
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de langos cu varza din: varza, faina,
drojdie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g varză 500 g făină 30 g
drojdie sare piper ulei Mod de preparare: Amesteci drojdia cu 2
linguri de făină şi 20 ml apă călduţă, acoperi şi laşi maiaua la crescut
15 minute.…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac si ciuperci
3 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de tarta cu dovleac, ciuperci, faina,
margarina, apa, sare, masline, nucsoara, cascaval, ulei si cascaval de
post. Ingrediente: 200 g făină 125 g margarina 4 linguri apă sare
Ingrediente umplutură: 1 kg dovleac 400 g ciuperci 1 mână măsline fără
sâmburi 1/2 linguriţă nucşoară 150 g caşcaval de post…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pastrav umplut cu nuci si sos de mustar (video)
3 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara pastrav umplut cu nuci si sos de
mustar din: pastrav, capere, nuci, usturoi, morcov, ou, ulei de masline,
ardei gras, mustar, verdeturi, rozmarin, condimente, sare si piper.
Ingrediente: pastrav capere nuci usturoi morcov ou ulei de masline ardei
gras mustar verdeturi lamaie rozmarin condimente sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Supa de grapefruit si portocale
3 May 2011
O reteta gustoasa de supa de grapefruit, portocala, coaja de lamaie,
coaja de portocala, zahar si suc de portocale. Ingrediente: coaja rasă
de la 1 portocală coaja rasă de la 1 lămâie 1 cană apă 85 g zahăr sucul
de la 1 portocală şi de la 1 grepfrut roz 1 grepfrut roz Mod…
Read more »
Read more »
Mix de ciuperci cu ciabatta
3 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mix de ciuperci cu ciabatta din:
usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper,
ciuperci, rosii, rozmarin, patrunjel, salvie si paine ciabatta.
Amestecul de ulei de măsline, usturoi şi rozmarin dă o aromă
mediteraneeană ciupercilor. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2
linguriţe suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Ciorba falsa de burta
3 May 2011
O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi,
pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente:
1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1
morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi
ceapa, morcovul şi le tai mărunt. Le…
Read more »
Read more »
Şefrito delicios
3 May 2011
O
reteta simpla de sefrito delicios din: carne de vita, ulei de masline,
lamai, sofran, piper si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 5 linguri
ulei de măsline 2 lămâi şofran piper şi sare, după gust Mod de
preparare: Carnea se taie în bucăţi potrivite şi se prăjeşte pe ambele
feţe în ulei bine…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu carne tocata de viţel
3 May 2011
O
reteta de porumbei umpluti cu carne tocata de vitel din: porumbei,
carne tocata de vitel, chifle, ou, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 5 porumbei 250 g carne tocată de viţel 2 chifle 1 ou 1
ceapă mică 2 linguri unt pătrunjel verde sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Salată de ţelina şi morcov cu maioneză
2 May 2011
O
reteta simpla de salata de telina si morcov cu maioneza din: oua, ulei,
telina, morcov, mustar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2
oua 400 ml ulei 1 bucata de telina 1 morcov mustar sare piper suc de
lamaie Mod de preparare: Prepararea maionezei: Se separa abusurile de
galbenurusuri. Galbenusurile se pun intr-un…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Daiquiri
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail orange Daiquiri din: rom alb sau brun, zeama
de portocala, sirop de zahar si felii de portocala. Ingrediente: 4 cl
rom alb sau brun zeama unei jumatati de portocala 1 lingurita de sirop
de zahar felii de portocale Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
zdrobite romul, sucul de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de pui cu smantana si ierburi (video)
2 May 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara piept de pui cu smantana si
ierburi din: piept de pui, unt, rozmarin, patrunjel, menta, cimbru,
smantana, busuioc, usturoi, ulei de masline, rosii cherry, ardei, sare
si piper. Ingrediente: piept de pui unt rozmarin patrunjel menta cimbru
smantana busuioc usturoi ulei de masline rosii cherry ardei sare…
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat
2 May 2011
O
reteta de pasta de somon afumat din: fasole boabe alba, verdeturi, suc
de lamaie, somon afumat, sare si piper. Din bucăţele de somon afumat
amestecate cu verdeţuri aromate şi fasole albă se obţine un pate
delicios. Inlocuind brânza dulce şi moale cu fasole albă, obţineţi un
produs cu un conţinut mai mic de grăsimi,…
Read more »
Read more »
Crap portughez
2 May 2011
O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina,
patrunjel, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg crap fără
cap 250 g ceapă 250 g ulei 2 kg roşii 100 ml vin alb 50 g făină
pătrunjel verde 50 g pastă de tomate sare piper Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Eglefin afumat cu ouă
2 May 2011
O
reteta delicioasa de eglefin afumat cu oua din: file de eglefin afumat,
lapte degresat, oua, otet si piper negru. Ingrediente: 2 fileuri micuţe
de eglefin afumat, cam 175 g fiecare 275 ml lapte degresat 4 ouă 2
linguriţe oţet opţional: piper negru Mod de preparare: Se clăteşte
peştele, se tamponează cu un şervet…
Read more »
Read more »
Tartine delicioase cu pasta de sardele
2 May 2011
O reteta gustoasa de tartine cu pasta de sardele, margarina, paine,
marar, masline verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie
sardele 100 g margarină câteva felii de pâine mărar 3-4 bucăţi de
măsline verzi 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Freci margarina
cu sardelele sfărâmate, adaugi sare, piper şi amesteci bine.…
Read more »
Read more »
Clătite de porumb cu sos de iaurt
2 May 2011
O
reteta delicioasa de clatite de porumb cu sos de iaurt din: malai,
faina alba, praf de copt, ulei vegetal, porum, coriandru, albusuri de
ou, iaurt degresat, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 75 g
mălai 75 g faină albă 2 linguriţe praf de copt sare şi piper negru 1
lingură ulei vegetal,…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu orez
2 May 2011
O reteta delicioasaa de crap umplut cu orez, ceapa, supa de legume,
paine, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 crap 1 ceapă 1 ceaşcă orez supă
de legume miez de pâine 50 g ulei verdeaţă Mod de preparare: Cureţi,
speli, toci şi căleşti ceapa tocată mărunt. Adaugi ceaşca de orez şi
supa de legume. Laşi…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan cu roşii şi ciuperci
2 May 2011
O
reteta de chiftele de curcan cu rosii si ciuperci din: ulei de masline,
ardei gras verde, usturoi, praf de cumin, sare, piper, carne tocata de
curcan, ciuperci, rosii, busuioc si condimente. Carnea de curcan slabă,
dar condimentată este un bun substitut pentru tradiţionalii cârnaţi de
la micul dejun. Se adaugă roşii şi ciuperci şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Kiwi Colada
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Kiwi Colada din: kiwi, lamaie, zahar pudra,
lapte de cocos si rom alb. Ingrediente: pentru 4 pahare 4-5 bucati de
kiwi 1 lamaie 2 lingurite de zahar pudra 1/8 l lapte de cocos 1.8 l rom
alb 4 felii de kiwi Mod de preparare: Se curata fructele, se taie…
Read more »
Read more »
Orez sarbesc cu legume
2 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de orez sarbesc din: supa de legume, ulei,
sare, piper, patrunjel, ceapa, morcov, ardei rosu, ardei verde si
ciuperci. Ingrediente: 250 g orez supă legume (sau apă fierbinte) ulei
sare piper pătrunjel 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 1 morcov 1 ardei roşu 1
ardei verde 200 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Friptură de pui
2 May 2011
O
reteta de friptura de pui din: pui, ulei, ceapa, ardei iute, smantana,
zahar, sare, piper si sofran. Ingrediente: 1 pui mai mare 5 linguri ulei
3 cepe mici 1 ardei iute 1 cană smântână zahăr sare piper şi şofran,
după gust. Mod de preparare: Puiul bine spălat se tranşează în bucăţi
potrivite şi se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu vinete şi mozzarella
2 May 2011
O
reteta delicioasa de macaroane cu vinete si mozzarella din: macaroane,
vinete, rosii, mozzarella de bivolita, parmezan, busuioc, usturoi, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g macaroane lungi 500 g
vinete 500 g rosii coapte (sau 300 g rosii din conserva) 200 g
mozzarella de bivolita 60 g de parmezan 3 fire de…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă cu dovleac şi caise
2 May 2011
O
reteta simpla de prajitura delicioasa cu dovleac si caise din: caise
uscate, dovleac, praf de copt, bicarbonat de soiu, scortisoara, sare,
zahar fin, oua si ulei. Ingrediente: 85 g caise uscate 500 g dovleac 450
g făină simplă 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
2 linguriţe scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu raţă in untură
2 May 2011
O
reteta de macaroane cu raţă in untura din: macaroane, pulpe de rata,
smantana, lapte, foi de dafin, cascaval, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 500 g macaroane lungi 4 pulpe de raţă în untură 300 ml
smântână lichidă 200 ml lapte 2 foi de dafin 100 g caşcaval nucşoară
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de fructe
2 May 2011
O reteta simpla de salata de fructe din: portocala, mere, prune, kiwi,
banane, struguri, lichior si frisca. Ingrediente: 1 portocală 2 mere 2
prune 2 kiwi 2 banane 1-2 ciorchini struguri 50 ml lichior (sau coniac
100 g frişcă Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă, le tai în
bucăţele mici şi le pui…
Read more »
Read more »
Parjoale de praz
2 May 2011
O reteta gustoasa de parjoale de praz, cartofi, faina, ulei, cascaval
de post, sare si piper. Ingrediente: 600 g praz 600 g cartofi 100 g
făina 150 g ulei 60-100 g caşcaval de post sare piper după gust Mod de
preparare: Cureţi prazul, îl speli şi îl tai în bucăţi nu prea mari şi…
Read more »
Read more »
Tocana spaniolă cu macaroane
2 May 2011
O
reteta gustoasa de tocana spaniola din: ceafa de porc dezosata,
macaroane, ceapa, rosii, pasta de tomate, sofran, usturoi, patrunjel,
svaiter, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc dezosata
350 g macaroane 2 cepe 1 conserva mica de rosii decojite 1 lingurita
pasta de tomate cateva pistiluri de sofran 2 catei de…
Read more »
Read more »
Salată cu măsline si cartofi
2 May 2011
O
reteta gustoasa de salata din: ceapa, cartofi, maioneza, masline verzi,
masline negre, rosii, mustar, oua, unt, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapă 500 kg cartofi 5- 10 linguri maioneză 10-15
măsline negre 10-15 măsline verzi 1-2 roşii potrivite Ingrediente
maioneză: 1 gălbenuş 1 linguriţă de muştar 150 ml unt zeamă de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe asortate
2 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu fructe asortate din: faina,
drojdie uscata, zahar pudra, oua, unt, coaja de lamaie, coaja de
portocala, smantana si fructe asortate. Ingrediente: 100 g faină albă 10
g drojdie uscată 250 g zahăr pudră 2 ouă 100 g unt topit coaja rasă de
la o lămâie coaja rasă…
Read more »
Read more »
Prăjitură Ruxandra
2 May 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar, faina, ulei, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, lapte, budinca de vanilie, mere,lamaie si
frisca. Ingrediente blat : 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1
lingură ulei 1 esenţă vanilie coajă de lămâie Ingrediente cremă : 600
ml lapte 8 linguri zahăr 2 plicuri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tarta de mere si dulceata de gutui (video)
2 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara tarta de mere si dulceata de gutui
din: mere, dulceata de gutui, foietaj de placinta, zahar si zahar pudra.
Ingrediente: doua mere 100 grame dulceata de gutui foietaj de placinta
zahar zahar pudra Mod de preparare: Se intinde o foaie de placinta pe
fundul unei tavi intoarse.…
Read more »
Read more »
Porumbei fripţi
2 May 2011
O
reteta de porumbei fripti din: porumbei, boia de ardei, slanina, unt si
sare dupa gust. Ingrediente: 5 porumbei boia de ardei 200 g slănină 2
linguri unt sare, după gust Mod de preparare: Se curăţă porumbeii, li se
taie ghearele şi capetele, se despică, se curăţă, se spală bine şi se
dau cu puţină…
Read more »
Read more »
Pui fript cu lamaie si cimbru
2 May 2011
O
reteta delicioasa de pui fript cu lamaie si cimbru din: pui, lamai,
ulei, vin alb, usturoi, cimbru, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1
pui intreg 3 lamai ulei 100 ml vin alb 6 catei de usturoi cimbru
proaspat 1 lingurita mustar sare piper Cum se prepara: Ungem puiul cu
mustar si ulei. Il asezam…