Retete de Paste:
Cocktail Konfetti
2 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Konfetti din: drambuie, rom alb, suc de
grapefruit si limonada. Ingrediente: 3 cl drambuie 3 cl rom alb 3 cl suc
de grapefruit limonada Mod de preparare: Mixam bine cu gheata in
shaker romul Drambuie si suc de fructe, apoi turnam bautura in paharul
pentru bauturi lungi. Completam cu…
Read more »
Read more »
Pui delicios umplut cu ciuperci
2 May 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci, ceapa, pesmet, cascaval, morcovi,
ardei rosu, ardei verde, cartofi, ulei de masline, unt, vin alb,
patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1kg ciuperci 3 cepe
mijlocii 100 g pesmet 150 g caşcaval 2-3 morcovi 1 ardei roşu 1ardei
verde 2-3 cartofi 50 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Budincă cu stafide si nuci
2 May 2011
O
reteta gustoasa de budinca cu stafide si nuci din: lapte, smantana,
zahar pudra, nuci, scortisoara, stafide, rom, unt si sare. Ingrediente: 1
l lapte 2 kg smântână proaspătă 500 g zahăr pudră 5 linguri nuci pisate
3 linguriţe scorţişoară pisată 1 pahar stafide 2 linguri rom 3
linguriţe unt sare Mod de preparare: Stafidele…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni
2 May 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu dulceata de capsuni, zahar, ulei,
faina, praf de copt, apa minerala si sare. Ingrediente: 250 g zahăr 200
ml ulei 400 g făină 1 plic praf de copt 150 ml apă minerală 1 borcan
dulceaţă de căpşuni sare Mod de preparare: Intr-un castron amesteci apa
minerală cu zahărul până…
Read more »
Read more »
Supa delicioasă de pui
2 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa delicioasa de pui din: piept de pui,
morcovi, frunze de spanac, telina, taitei si sare. Ingrediente: 1 piept
de pui 2 morcovi 100 g frunze de spanac 1 radacina de telina 100 g
taitei sare Mod de preparare: Curatam legumele si le punem la fiert
intregi, impreuna cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Rum Shake
1 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Rum Shake din: rom brun, sirop de
grenadine, suc de grapefruit, cirese si felii de grapefruit.
Ingrediente: pentru 2 pahare 6 cl rom brun 2 cl sirop de grenadine suc
de grapefruit cirese felii de grapefruit Mod de preparare: Romul si
siropul de grenadine se mixeaza cu gheata…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui si ciuperci
1 May 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de pui si ciuperci din: carne tocata de
pui, ciuperci, ou, ceapa, cartofi, unt, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 300 g ciuperci 1 ou 1 ceapa 1
cartof 50 g unt pătrunjel verde ulei pentru prajit sare piper Cum se
prepara: Curatam cartoful…
Read more »
Read more »
Supă provensală cu pistou
1 May 2011
O
reteta pur si simplu delicioasa de supa provensala cu pistou din: boabe
de fasole, fasole verde, dovlecei, cartofi, rosii, macaroane, slanina,
sare, piper, usturoi, busuioc, galbenus, ulei de masline, svaiter si
parmezan. Ingrediente: 800 g boabe proaspete de fasole (roşii şi albe)
500 g fasole verde 3 dovlecei 3 cartofi 2 roşii mari 200…
Read more »
Read more »
Cum se leaga o bucata de carne pentru a pregăti o friptură
1 May 2011
Când
carnea are o formă neregulată, legarea ei e folositoare pentru a-i da
formă, strângând mai mult acolo unde bucata este mai groasă şi mai puţin
acolo unde este mai subţire. Cum se procedează Legaţi bucata, fără să
strângeţi prea mult, pe toată lungimea ei, făcând un nod pe partea
stângă a cărnii; duceţi apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschette din focaccia cu ton (video)
1 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara bruschette din focaccia cu ton din:
apa, sare, ulei de masline, faina, drojdie, morcov, porumb, ton, masline
verzi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: apa sare ulei
de masline faina drojdie pentru bruschette: ulei de masline morcov
porumb ton masline verzi lamaie sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de penne ghiveci
1 May 2011
O
reteta delicioasa de salata de penne ghiveci din: penne, vanata, ardei
grasi, dovlecei, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 300 g penne 1 vanata 2 ardei grasi (unul rosu,
unul galben) 200 g dovlecei 500 g rosii 2 cepe 100 ml ulei de masline 2
catei de usturoi busuioc…
Read more »
Read more »
Aripioare fripte
1 May 2011
O
reteta de aripioare fripte din: aripioare, pasta de rosii, zahar, ulei,
otet, piper rosu si sare. Ingrediente: 8 aripioare 50 g pasta de rosii 1
lingura zahar 2 linguri ulei 1 lingura otet 1 lingurita piper rosu
zdrobit 1 lingurita sare Mod de preparare: Preparam sosul. Incingem
uleiul Intr-o craticioara, punem pasta de rosii,…
Read more »
Read more »
Penne cu dovlecei
1 May 2011
O
reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella,
ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 4
dovlecei 3 roşii 200 g mozzarella 4 linguri ulei de măsline 5 fire de
busuioc sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi roşiile.
Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în…
Read more »
Read more »
Orez cu ton şi curry
1 May 2011
O
reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob
lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry,
iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile
de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă.
Ingrediente: 50 g ceapă rasă…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Tonic
1 May 2011
O
reteta simple de Cocktail Rum Tonic din: rom alb sau brun, tonic si
jumatate de felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun de
Jamaica tonic o jumatate de felie de lamaie Mod de preparare: Turnam
romul si cuburile de gheata in paharul pentru bauturi lungi, adaugam
jumatate de felie de…
Read more »
Read more »
Ruladă speciala cu peşte
1 May 2011
O
reteta simpla de rulada speciala cu peste din: cartofi, branza de vaci,
peste, ardei gras, patrunjel, branza rasa si putin iaurt. Ingrediente: 1
kg cartofi 250 g brânză de vaci 600 g peşte 2 linguri ardei gras verde 1
lingură pătrunjel tocat mărunt 3 linguri brânză rasă puţin iaurt Mod de
preparare: Se fierb…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu salata de avocado
1 May 2011
O
reteta de frigarui de pui cu salata de avocado din: piept de pui, ulei,
patrunjel, sare, piper, avocado, ardei gras rosu, ulei de masline si
suc de lamaie. Ingrediente 1 piept de pui ulei pătrunjel verde sare
piper Salata: 1 avocado 1 ardei gras rosu ulei de masline suc de lamaie
Cum se prepara:…
Read more »
Read more »
Tocană corsicană
1 May 2011
O
reteta delicioasa de tocana corsicana din: penne, ceafa de porc,
jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline,
ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 600 g
ceafă de porc 150 g jambon 300 g pulpă de roşii 200 ml vin alb sec 1/2
tabletă de supă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Porc cu unt de arahide (video)
1 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara porc cu unt de arahide din: unt de
arahide, file de porc, ghimbir, usturoi, ardei gras, ceapa, orez,
morcov, sos soia, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: unt de
arahide file de porc coriandru ghimbir usturoi ardei gras ceapa orez
morcov sos soia ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Brioşe hi-veg
1 May 2011
O
reteta delicioasa de briose hi-veg din: dovleac sau cartov, dovlecei,
ardei gras rosu, spanac sau broccoli, porumb, branza cedar, ulei, sare,
piper, faina si oua. Aceste brioşe aromate sunt foarte săţioase.
Ingrediente: 100 g dovleac sau cartofi dulci, curăţaţi şi tăiaţi în
cubuleţe 100 g dovlecei raşi 250 g ceapă rasă 100 g ardei…
Read more »
Read more »
Penne cu manătarci şi parmezan
1 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din:
penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper
si sare. Ingrediente: 400 g penne 500 g mânătărci mici, proaspete 150 g
parmezan 5 fire de pătrunjel 40 g unt 2 linguri ulei sare grunjoasă sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi mânătărcile…
Read more »
Read more »
Cocktail Costa Del Sol
1 May 2011
O
reteta de Cocktail Costa Del Sol din: rom alb, vermut rosu, sirop de
zahar, zeama de lamaie, sifon si felii de lamaie. Ingrediente: 4 cl rom
alb 2 cl vermut rosu 1 lingurita de sirop de zahar zeama unei jumatati
de lamaie sifon felii de lamaie Mod de preparare: Se pun 4-5 cuburi…
Read more »
Read more »
Majarete cu branză
1 May 2011
O
reteta simpla de masarete cu branza din: branza dulce de vaci, zahar,
sare, stiuleti porumb de lapte, lapte, vanilie si scortisoara.
Ingrediente: 200 g brânză dulce de vaci 450 g zahăr 1 linguriţă sare 12
ştiuleţi porumb de lapte 1 l lapte 1 linguriţă vanilie scorţişoară Mod
de preparare: Exceptând vanilia, se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu pui în stil latino-american
1 May 2011
O
reteta de pachetele cu pui in stil latino american din: piept de pui,
sare, piper, mazare, ardei iute, usturoi, iaurt degresat, coriandru, suc
de lamaie verde, fasole boabe, rosii, ceapa verde si tortillas.
Ingrediente: 2 piepţi de pui, fără piele şi oase, cam 125 g fiecare sare
şi piper negru 150 g mazăre congelată…
Read more »
Read more »
Penne cu mazare si jambon alb
1 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de penne cu mazare si jambon alb din:
penne, mazare congelata, jambon alb, parmezan, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 400 g penne 200 g mazăre congelată 300 g jambon alb 100 g
parmezan 250 ml smântână lichidă sare piper măcinat Mod de preparare:
Intr-o oală cu copac, într-o cantitate…
Read more »
Read more »
Toast cu jumări de ouă picante
1 May 2011
O
reteta delicioasa de toasta cu jumari de oua picante din: paine
integrala, unt, ardei verde, pasta de curry, usturoi, ghimbir, ceapa
verde, rosii, coriandru, suc de lamaie verde, sare, piper negru si iaurt
degresat. Ingrediente: 4 felii groase de pâine integrală 1 lingură unt 1
ardei iute verde, curăţat de seminţe, tocat 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Penne cu busuioc si cremă de ardei gras
1 May 2011
O
reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei
gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si
cimbrisor. Ingrediente: 400 g penne 3 ardei grasi 1 ardei rosu 8 fire de
busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana lichida 2 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Fripturas (chifteluţe) a la Cubana
1 May 2011
O
reteta de Fripturas (chifteluţe) a la Cubana din: peste uscat si
desaract, faina, ceapa, patrunjel verde, usturoi, rosii, oua si salata.
Ingrediente: 1 kg peşte uscat şi desărat 500 g faină 115 g ceapă 2
linguri pătrunjel verde tocat mărunt 3 căţei de usturoi 500 g roşii 6
ouă 1 salată Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin & It
1 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin & It din: gin, vermut alb si tonic.
Ingrediente: 5 cl gin 2 cl vermut alb tonic Mod de preparare: Mixam
bine vermutul si ginul cu gheata in shaker, turnam bautura in paharul
pentru bauturi lungi si completam cu tonic.
Read more »
Read more »
Churros
1 May 2011
O
reteta simpla de Churros din: lapte, sare, unt, faina si zahar pudra.
Ingrediente: 2 ceşti lapte 1 linguriţă sare 1 lingură unt 2 ceşti făină
zahăr pudră Mod de preparare: Se pun într-un vas laptele, sarea şi untul
şi se lasă la foc mic. Se adaugă faina şi se amestecă continuu până ce
totul…
Read more »
Read more »
Omletă din albuşuri cu sparanghel
1 May 2011
O
reteta de omleta din albusuri cu sparanghel din: sparanghel, sare,
piper, albusuri si ulei de floarea soarelui.Aroma delicată a
sparanghelului înlocuieşte gustul gălbenuşului în această variantă
light de omletă, fără pic de colesterol. Ingrediente: 100 g sparanghel
curăţat sau vârfuri de sparanghel sare şi piper negru 4 albuşuri 1/2
linguriţă ulei de floarea-soarelui …
Read more »
Read more »
Pateu de pui
1 May 2011
O
reteta de pateu din pui din: piept de pui, ficatei de pui, unt, oua,
castraveciori, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 750 g piept de pui
350 g ficăţei de pui 150 g unt 3 ouă tari 4 castraveciori 1 lingură
vegeta nucşoară sare şi piper, după gust Mod de preparare: Carnea se
spală şi…
Read more »
Read more »
Mancare delicioasa de ţelină
1 May 2011
O
reteta de mancare delicioasa de telina din: telina, cartofi, unt,
branza de burduf, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ţelină 1 kg
cartofi 250 g unt 500 g brânză de burduf 1 pahar smântână sare şi
piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se taie rondele egale
cartofii şi ţelina. Se…
Friganele cu fructe
1 May 2011
O
reteta delicioasa de friganele cu fructe din: lapte degresat, albusuri,
sare, piper, unt, paine alba, gem de mere sau pere, zahar demerara si
praf de scortisoara. Ingrediente: 2 linguri lapte degresat 2 albuşuri
sare şi piper negru 3 felii de pâine albă, veche de o zi 1 -2 linguriţe
unt 4 linguri gem de…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si afine
1 May 2011
O
reteta delicioasa de pui cu mere si stafide din: pui, smantana, unt,
cimbru, foaie de dafin, slanina, mere, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui 500 g smântână 50 g unt 1 linguriţă cimbru 1 foaie
dafin 200 g slănină 500 g mere 1 pahar afine 3 cepe mijlocii sare şi
piper, după gust…
Read more »
Read more »
Mâncare de mazăre cu gulii
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de mazare, gulii, morcovi, ulei,
faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazăre din
conservă 4 morcovi 2 gulii 3 linguri ulei 2 linguri rase de făină 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovii şi
guliile, le tai cubuleţe şi le căleşti împreună…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe cu ciuperci şi telină
30 April 2011
O reteta gustoasa de sarmale cu ciuperci, telina, ceapa, morcovi,
verdeata, malai, varza, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă
3 morcovi 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 750 g ciuperci
proaspete 1 legătură de verdeaţă 1 lingură mălai 1 varză murată 100 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii şi usturoi la cuptor
30 April 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu rosii, ceapa, morcovi, ardei gras,
radacina de patrunjel, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, ulei,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete potrivite 500 g roşii 13
cepe 1 morcov 3 ardei graşi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 căpăţână usturoi 2 linguri făină…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu sos de roşii
30 April 2011
O reteta delicioasa de budinca de cartofi cu sos de rosii, ceapa,
margarina, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri
griş 2 linguri ulei 3-4 roşii 2 cepe 1 lingură margarină 1 lingură
bulion sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la fiert în
coajă, după care-i cureţi şi-i…
Read more »
Read more »
Cartofi cu măsline
30 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu masline, ceapa, ulei, bulion, marar,
foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 200 g măsline 2
cepe 3 linguri ulei 3 linguri bulion 1 legătură mărar 1 foaie de dafin
sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi
în ulei…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume cu ulei de soia
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de legume din: morcov, vanata,
dovlecel, conopida, ceapa rosie, ceapa alba, ardei gras, ulei de soia,
sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 vânătă 1 dovlecel 1 sfert
conopidă 1 ceapă albă 1 ceapă roşie 3 ardei graşi (de diferite culori)
ulei de soia (îl găseşti în…
Read more »
Read more »
Snitel de soia cu muştar
30 April 2011
O reteta gustoasa de snitel de soia cu mustar, faina, apa, condimente
si ulei. Ingrediente: 1 pachet şniţele din soia 3 linguri făina 2
linguri muştar 1 lingură vegeta 4 linguri apă condimente după
preferinţă 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă
clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să…
Read more »
Read more »
Vită Stroganoff cu paste proaspete
30 April 2011
O
reteta delicioasa de vita stronganoff cu paste prospete din: pulpa de
vita, tagliatelle, coniac, smantana, patrunjel, boia, unt, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 600 g pulpă de vită, pentru grătar 250 g
tagliatelle proaspete 100 ml coniac 200 ml smântână 4 linguri frunze de
pătrunjel 1 linguriţă boia 20 g unt 1 lingură ulei…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu conopidă
30 April 2011
O reteta gustoasa de supa de mazare, conopida, cartofi, morcovi,
telina, radacina de patrunjel, ceapa, margarina, sare, piper si
patrunjel. Ingrediente: 1/2 conopidă 400 g mazăre din conservă 6
cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe 2 linguri
margarină sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar Mod de preparare:
Cureţi cartofii,…
Read more »
Read more »
Strudel delicios cu mere si nuci
30 April 2011
O
reteta delicioasa de strudel cu mere, nuci, faina, drojdie, ulei, otet,
sare, zahar, scortisoara, ulei si zahar pudra. Ingrediente aluat: 600 g
făină 200 ml apă călduţă drojdie cât o nucă 2 linguri ulei 1 linguriţă
oţet sare Ingrediente umplutura: 6 mere mari 1 cană zahăr 1 lingură
scorţişoară 200 g miez de nucă…
Read more »
Read more »
Coaste de miel la cuptor alia romana
30 April 2011
O
reteta de coaste de miel la cuptor alia romana din: miel de lapte,
paine de toast, pancetta afumata, orez, parmezan, anghinare, cartofi,
cimbrisor, usturoi, vanata, patrunjel, rozmarin, busuioc, sos de vin
rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 bucată
de miel de lapte de 1,2 kg 120 g pâine de toast…
Read more »
Read more »
Guguluf cu mac
30 April 2011
O reteta delicioasa de guguluf cu mac, margarina, zahar, oua, faina,
praf de copt, frisca, lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 2
lămâi 250 g margarină 150 g zahăr 4 ouă 400 g făină 1 plic praf de copt
100 ml frişcă 100 g mac 2 linguri lichior de portocale 250 g zahăr…
Read more »
Read more »
Limbă de mare in cuiburi de paste, cu tarama
30 April 2011
O
reteta de limba de mare in cuiburi de paste cu tarama din: fileuri de
limba de mare, icre de morun afumate, icre roz, tagliatelle fine,
tagliatelle fine cu spanac, ulei de masline, smantana, usturoi, lamaie,
piper rosu, hasmutachi, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de limba
de mare 200 g icre de morun, afumate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Penne cu fructe de mare (video)
30 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara penne cu fructe de mare din: paste
penne, scoici, unt, vin alb, rosii cherry, usturoi, ulei de masline,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: paste penne scoici unt vin alb
rosii cherry usturoi ulei de masline patrunjel sare si piper Mod de
preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu peşte afumat
30 April 2011
O
reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si
sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar,
sare si piper. Ingrediente: 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi
şofran) 150 g somon afumat 100 g cambulă afumată 100 g păstrăv afumat
200 ml smântână lichidă 50 g unt 6 fire de…
Read more »
Read more »
Covrigi cu cartofi
30 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de covrigi cu cartofi, faina, margarina,
sare si drojdie. Ingrediente: 150 g cartofi fierţi şi raşi 500 g făină
1/4 pachet margarină sare 300 ml apă călduţă drojdie cât o nucă Mod de
preparare: Dizolvi drojdia în apă şi o laşi să crească la cald.
într-un vas încăpător amesteci…
Read more »
Read more »
Cum se dezoseaza o pulpă de miel
30 April 2011
Oasele
menţin carnea mai fragedă în timpul pregătirii, însă în anumite cazuri
(de exemplu, atunci când se doreşte umplerea unei bucăţi) este necesar
să fie scoase. In cazul pulpei, partea centrală e mai groasă, aşadar,
dacă este pregătită întreagă, cele două extremităţi s-ar face prea mult.
lată cum se procedează pentru a evita inconvenientul. Cum…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu ouă
30 April 2011
O
reteta de mancare de cartofi cu oua din: cartofi, ulei, crenvursti,
ceapa, usturoi, ardei gras, pasta de rosii, patrunjel, apa, vin sec,
piper si oua. Ingrediente: 1 kg cartofi 4 linguri ulei 250 g crenvurşti 1
ceapă 2 căţei de usturoi 2 ardei graşi 1 cană pastă de roşii 1 legătură
pătrunjel proaspăt 500…
Read more »
Read more »
Salată de porumb si mazare
30 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de porumb, ardei gras, rosii,
ceapa, hrean, mazare, mustar, zeama de lamaie, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 600 g porumb din conservă 2 ardei graşi 6 roşii 1 ceapă 4
linguri hrean ras 3 linguri mazăre din conservă 1 legătură pătrunjel 1
linguriţă muştar zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Omletă cu costiţă si creveţi
30 April 2011
O
reteta de omleta cu costita si creveti din: cartofi, costita afumata,
creveti, unt, oua, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g
cartofi 6 felii costiţă afumată 250 g creveţi curăţaţi şi tăiaţi în două
3 linguri unt 4 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Salată de vinete prăjite
30 April 2011
O
reteta gustoasa de salata de vinete prajite din: vinete, ardei gras,
ceapa, ulei, sare, piper, faina si usturoi. Ingrediente: 4 vinete
potrivite 2 cepe 4-5 căţei de usturoi sare piper ulei 3-4 linguri de
faina 2 ardei graşi (verde si rosu) Mod de preparare: Tai vinetele
rondele, le presari cu sare şi le laşi…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti cu branza telemea
29 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi umpluti cu branza telemea, gris, ou, unt,
rosii, marar si sare. Ingrediente: 6 cartofi 300 g brânză telemea de
vacă 50 g griş fiert în 150 ml lapte l ou 1 lingură unt 2-3 roşii 1
legătură mărar sare Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă,
iar…
Read more »
Read more »
Tarta cu gutui si mere
29 April 2011
O reteta gustoasa de tarta cu gutui, mere, faina, margarina, sare si
zahar. Ingrediente aluat: 150 g făină 70 g margarină de post 4 linguri
apa sare Ingrediente umplutură: 3 gutui 2 mere 70 g zahăr 100 g
margarină de post Mod de preparare: Amesteci făina cu margarină, apă,
sare şi frămânţi un aluat…
Read more »
Read more »
Chec cu morcovi
29 April 2011
O reteta gustoasa de chec cu morcovi, mar, zahar ulei, stafide, suc de
portocale, faina, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, coniac si coaja
de portocala. Ingrediente: 1 ceaşcă morcov ras 1 ceaşcă măr ras 250 g
zahăr 250 g ulei 1/2 ceaşcă stafide 1/2 ceaşcă suc de portocale 3 ceşti
făină 1 linguriţă bicarbonat…
Read more »
Read more »
Pui tikka masala
29 April 2011
O
reteta de pui tikka masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce
si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi,
ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii,
patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o
savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Icre de post
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de icre din: ulei, sare, piper, gris, suc
de rosii si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă griş 3 ceşti suc dulce de roşii
2-3 cepe 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de roşii îl
pui la foc mic să clocotească. Adaugi în ploaie grisul, amesteci cu
grijă…
Read more »
Read more »
Sarmale cu nuca
29 April 2011
O reteta delicioasa de sarmale cu nuca, foi de varza, orez, morcovi,
telina, ceapa, verdeata, sare, ulei, foi de dafin, cimbru si suc de
rosii. Ingrediente: 20 de foi de varză crudă sau murată 250 g orez 2
morcovi 1 ţelină mijlocie 4 cepe mici 1 legătură verdeaţă 1 linguriţă
sare 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Orez cu sos ragu (video)
29 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara orez cu sos ragu din: orez basmati,
curry, ghimbir, salvie, rozmarin, ceapa, carne tocata de pui/porc, pasta
de tomate, ulei de nuci si sare. Ingrediente: orez basmati curry
ghimbir salvie rozmarin ceapa carne tocata de pui/porc pasta tomate ulei
de nuci sare Mod de preparare: Se pune orezul…
Read more »
Read more »
Cocktail Nice Adventure
29 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nice Adventure din: gin, calvados, suc de
grapefruit, bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl
gin 3 cl Calvados 3 cl suc de grepfruit Bitter Lemon felii de lamaie
cirese Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul cu Calvados
si suc de grapefruit in…
Read more »
Read more »
Clătite cu muştar, roşii, ouă şi bacon
29 April 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu mustar, rosii, oua si bacon din: bacon,
rosii, sare, piper, verdeturi aromate, faina alba, praf de copt, ou,
mustar cu boabe, iaurt natural si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:
4 feliuţe de bacon, fără coajă 4 roşii, tăiate jumătăţi sare şi piper
negru 1/2 linguriţă verdeţuri aromate uscate 4…
Ghiveci calugaresc
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci din: mazare, cartofi, fasole
verde, conopida, bame, ardei gras, telina, morcovi, ceapa, pasta de
tomate, sare, piper, patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g mazăre 400 g
cartofi 200 g fasole verde 1 conopidă mică 100 g bame 2 ardei graşi 1
ţelină 2 morcovi 300 g ceapă…
Read more »
Read more »
Băutură răcoritoare cu grapefruit roşu şi struguri
29 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bautura racoritoare cu grapefruit rosu
si struguri din: grapefruit rosu, struguri negri, suc de struguri si
iaurt natural. Un suc acidulat, cu bucăţi de struguri şi grapefruit
proaspăt, poate constitui cel mai bun început pentru o zi. Il puteţi
consuma simplu sau cu iaurt. Ingrediente: 1 grepfrut roşu 125…
Read more »
Read more »
Cocktail Old Opera
29 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Old Opera din: gin, campari, zeama de lamaie,
albus si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Campari 3 cl zeama de lamaie
1 albus 1 cl sifon Mod de preparare: CU exceptia sifonului, toate
ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se torna in
paharul pentru…
Read more »
Read more »
Clătite canadiene
29 April 2011
O
reteta delicioasa de clatite canadiene din: ananas, jambon, sirop de
artar, faina, hrisca, bicarbonat de sodiu, sare, ou si lapte degresat.
Ingrediente: 2 felii ananas proaspăt, groase de 1 cm 2 felii de jambon
neafumat, cam 75 g fiecare 4 linguri sirop de arţar pentru aluat: 75 g
faină pentru prăjituri 25 g hrişcă…
Read more »
Read more »
Paste proaspete cu anghinare
29 April 2011
O
reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle,
usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si
parmezan. Ingrediente: 8 anghinare in sos cu piper 400 g tagliatelle
proaspete 4 catei de usturoi 1 rosie 10 frunze de busuioc 3 linguri ulei
de masline sare piper amestecat 50 g parmezan (pentru…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu soia
29 April 2011
O reteta gustoasa de ciuperci umplute cu soia, margarina, soia, ceapa,
rosii, pasta de tomate, ardei gras, patrunjel, sare, piper si masline.
Ingrediente: 1 pungă soia granule 2 ardei grasi sare piper măsline
sâmburi pentru ornat 1/2 kg ciuperci margarina 1-2 cepe 2 rosii 1
lingura pasta de tomate 1 legatura de patrunjel …
Read more »
Read more »
Ciorba cu galuste
29 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov,
pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de
patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1
păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel
verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură apă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)
29 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de şalău fiert si dressing de
smantana din: file de salau, salata verde, masline negre, ceapa verde,
ardei copti, ciuperci, rosii cherry, sare, piper, smantana degresata,
ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: file de
salau (de Nil) fiert salata verde masline negre ceapa verde…
Read more »
Read more »
Supă istriană
29 April 2011
O
reteta de supa istriana din: vin rosu sec, ulei de masline, zahar,
paine veche si piper dupa gust. Ingrediente: 1 vin roşu (negru) sec 1
lingură ulei de măsline 3 linguri zahăr 1 pâine veche piper, după gust
Mod de preparare: Vinul se toarnă într-un ulcior de lut şi se adaugă
ulei, piper şi…
Read more »
Read more »
Clătite cu jambon
29 April 2011
O
reteta simpla de clatite cu jambon din?: clatite, branza de vaci,
jambon afumat, ciuperci, oua, paine, rosii, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 8 clătite 250 g brânză de vaci 75 g jambon afumat 50 g
jambon 80 g ciuperci 2 ouă 80 g pâine albă, veche de o zi-două 200 g
roşii piper proaspăt…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Cherry
29 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Pale Cherry din: gin, lichior de visine,
marascino si sifon. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de visine 2 cl
Maraschino sifon Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele
alcoolice in shaker, apoi turnam in paharul de cocktail si completam cu
sifon rece.
Read more »
Read more »
Cum se pregateste si se leaga un antricot
29 April 2011
Rar
vi se va întâmpla să secţionaţi un animal întreg, însă mult mai adesea
se cer executate unele operaţiuni pe o bucată de carne pentru a se
scoate oasele şi ţesutul conjunctiv, pentru a-i reduce dimensiunile ori
pentru a-i da gust. Faceţi aceste operaţiuni doar cu puţin înainte de a
pregăti mâncărurile, fiindcă bucăţile mari…
Read more »
Read more »
Salata frantuzeasca
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa,
morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 1căţel de usturoi 1 pahar vin 2 linguri
ulei zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli, fierbi
şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ardei gras
29 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei
gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si
piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi
verzi 2 ardei graşi galbeni 6 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de
usturoi 100 ml ulei de măsline câteva…
Read more »
Read more »
Ingehaţată Maraschino
29 April 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata maraschino din: ingheata de vanilie,
ingheatata de ciocolata, banane, maraschino, nuci, frisca si cirese
confiate. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 500 g îngheţată de
ciocolată 3 banane lichior Maraschino nuci rase frişcă cireşc confiate
Mod de preparare: Se porţionează îngheţata în şase farfurii. Se aşează
pe fiecare dintre porţii…
Read more »
Read more »
Compot de fructe uscate
29 April 2011
O
reteta simpla de compot de fructe uscate din: coaja rasa de portocala,
suc de portocala, miere, scortisoara, cuisoare, fructe uscate, suc de
lamaie, lamaie si musli. Ingrediente: coaja rasă de la portocală 300 ml
suc proaspăt de portocală 1-2 linguri miere, opţional 1 baton de
scorţişoară 6 cuişoare 300 g fructe uscate, diverse, cum…
Read more »
Read more »
Budincă de muşchi
29 April 2011
O
reteta simpla de budincă de muşchi din: muschi file, cascaval, ardei
gras, ceapa verde, oua si smantana. Ingrediente: 1 kg muşchi file 250 g
caşcaval 3 ardei graşi, diferit coloraţi ceapă verde 2 ouă smântână Mod
de preparare: Feliile de muşchi se aşează pe fundul unui vas de sticlă
de Jena. Separat, se călesc…
Read more »
Read more »
Salata bulgareasca
29 April 2011
O salata simpla si gustoasa din: fasole verde, conopida, morcovi,
telina, ardei rosu, ardei verde, ciuperci, mustar, ulei si verdeata.
Ingrediente: 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 2 morcovi 1/2 ţelină 1
ardei roşu 1 ardei verde 6-8 ciuperci 2 linguri muştar 100 ml ulei
verdeaţă Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ţelina…
Read more »
Read more »
Pulgogi II
29 April 2011
O
reteta simpla de pulgogi din: muschid e vita, zahar, orez, vin de orez,
sos de soia, usturoi, ceapa verde, uleid e susan, seminte de susan si
piper negru pisat. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez
1 linguriţă vin de orez 4 linguri sos de soia 3 linguriţe usturoi pisat
3…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de limbă
29 April 2011
O
reteta simpla de chiftelute de limba din: limba fiarta, oua, parmezan,
usturoi, ceapa verde, patrunjel, faina, ulei, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 1,5 kg limbă fiartă şi curăţată de pieliţe 2 ouă parmezan
usturoi pisat ceapă verde pătrunjel proaspăt faină ulei sare şi piper,
după gust smântână Mod de preparare: Limba se trece prin…
Read more »
Read more »
Cocktail Martinez
28 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Martinez din: gin, vermut sec, bitter orange,
curacao triple sec si limeta. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut sec 2
stropi de Bitter Orange 2 stropi de Curacao Triple Sec limeta Mod de
preparare: Mixam bine cu multa gheata ginul, vermutul, Bitter Orange si
Curacao Triple Sec in…
Read more »
Read more »
Supa cu ravioli
28 April 2011
O reteta delicioasa de supa cu ravioli, unt, ceapa, telina, praz,
morcov, rosii, fasole alba. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapă 2 frunze
ţelină 1 praz 1 morcov 1 cubuleţ de legume 1 conservă de 400 g roşii 1
conservă de 400 g fasole boabe albă scurse 125 g ravioli Mod de
preparare: Topeşti…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu garnitura
28 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de porc cu, slanina afumata, morcov,
usturoi, ardei, crema de branza si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi
250 g slănină afumată 1 morcov mare 1 căţel de usturoi 3-4 ardei 1
cutie cremă de brânză cu mărar 250 g ulei Mod de preparare: Muşchiul de
porc îl crestezi…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in sos de vin
28 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de carnati de porc, sos de vin, nuscoara si
unt. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 pahar cu vin alb 1
bob mic nucşoară 100 g unt Mod de preparare: In apă clocotită pui
pentru 5 minute cârnaţii la fiert împreună cu atâta apă cât să-i…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel
28 April 2011
O
reteta de prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de
caramel din: oua, fructoza, lapte, faina, vanilie, unt, ingheata de
ciocolata si topping de caramel. Ingrediente: 8 oua 200 g fructoza 1 l
lapte 12 linguri faina aroma vanilie 1 pachet de unt inghetata de
ciocolata topping de caramel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pui cu smochine
28 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar
si unt. Ingrediente: 300 g carne de pui 250 g smochine 100 g vin 1
ceapă 150 g sos roşii 40 g zahăr 25 g unt Mod de preparare: Smochinele
se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul…
Read more »
Read more »
Tocanita picanta
28 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de tocanita picanta din:carne de porc,
carnati semiafumati, ciuperci, rosii, ceapa, pasta de tomate, patrunjel,
ulei, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cârnaţi
semiafumaţi 500 g ciuperci proaspete 4 roşii 2 cepe 3 linguri pastă de
tomate 1 legătură pătrunjel ulei piper ardei iute…
Read more »
Read more »
Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofi
28 April 2011
O
reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi
din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte,
cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare
si piper macinat. Ingrediente: pentru costiţe: 1 purcel de lapte 8
rămurele de cimbrişor 2 linguri de unt 1/2 linguriţă de mirodenii mixte
(cumino,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)
28 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara piept de pui cu grapefruit din:
piept de pui, miere, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: piept de
pui miere grapefruit sare piper Mod de preparare: Bucata de piept de
pui se spala bine, se usuca apoi se taie in doua parti mari, fiecare
parte apoi urmand a…
Read more »
Read more »
Iepure special
28 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure special din: spinare de iepure, slanina,
pesmet, flori de dovleac, dovlecel, ceapa alba, frunze de menta, branza
de vaci, ou, cartofi, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 spinare de iepure întreagă 4 feiii subţiri de
slănină albă 100 g pesmet 4 flori de dovleac 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu cleşti de crab si portocale
28 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu clesti de crab si portocale din:
tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de
boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2
pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic) 18 cleşti de crab
congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia…
Read more »
Read more »
Pui sote marengo
28 April 2011
O
reteta delicioasa de pui sote marengo din:bulion, paine, ceapa,
usturoi, supa de pasare, vin alb sec, faina, ulei, cimbru, patrunjele
verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 linguri bulion 4 felii pâine 2
cepe 2 căţei usturoi 1 cubuleţ supă de pasăre 2 linguri făină 100 ml
vin alb sec 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Porridge cu zmeură
28 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure,
zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare
roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă
acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate,
dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50…
Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi
28 April 2011
O
reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din:
limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice,
usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov
1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 1…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu costita afumata
28 April 2011
O reteta gustoasa de bors de legume din: radacina de patrunjel, ceapa,
cartofi, dovlecei, fasole verde, rosii, costita afumata, ulei, patrunjel
si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi 2
dovlecei 1 ceaşcă fasole vede şi mazăre 250 g roşii decojite în suc de
roşii 3-4 felii de costiţă afumată…
Read more »
Read more »
Cocktail Florida
28 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Florida din: gin, rom alb, suc de portocale,
bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom
alb 6 cl suc de portocale Bitter Lemon Felii de lamaie cirese Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata ginul, romul si sucul de portocale
intr-un shaker,…
Read more »
Read more »
Crema de piersici in vin
28 April 2011
O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin
rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie
Ingrediente crema de branza: 125 g cremă de brânză 1 baton vanilie 2
linguri frişcă nebătută 1 lingură zahăr Ingrediente vinul cu piersici:
300 ml vin rose 80 g zahăr 1…
Read more »
Read more »
Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miere
28 April 2011
O
reteta de panna cotta de lamaie cu mure si madlene cu miere din: foid e
gelatina, frisca, lapte, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, oua,
miere, faina, migdale, unt, mure si lichior de mure. Ingrediente: pentru
panna cotta: 3 foi de gelatină 600ml de frişcă lichidă 150ml de lapte
200g de zahăr fin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de portocale
28 April 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra
vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina. Ingrediente: 100 g zahăr 4
gălbenuşuri 1-2 pliculeţe zahăr vanilat două tablete ciocolată sau
doulă linguri cacao două linguri pesmet 4 albuşuri un pachet de
ciocolată albă (100 g) sau fondant alb Ingrediente cremă: 250 g
margarină…
Read more »
Read more »
Coaste de miel în sos de şofran
28 April 2011
O
reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,
smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut
uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei
extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper. Ingrediente:
800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm 60…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu piept de pui
28 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mere umplute cu piept de pui, faina,
zahar si unt. Ingrediente: 12 mere 400 g pui 80 g unt 1lingură făină 1
lingură zahăr Mod de preparare: Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o
prăjeşti cu 40 g unt. După ce s-a rumenit pu-ţin, adaugi…
Read more »
Read more »
Cremă de dovleac
28 April 2011
O
reteta simpla de crema de dovleac din: dovleac, ceapa, patrunjel, apa,
sare, unt si lapte degresat. Ingrediente: 1 kg dovleac 1/2 ceaşcă ceapă
tăiată mărunt pătrunjel proaspăt tăiat fin 500 ml apă 1 linguriţă sare 1
linguriţă unt 1 ceaşcă lapte degresat Mod de preparare: Se curăţă
dovleacul de coajă şi miezul de sâmburi,…
Read more »
Read more »
Plăcintă Hawai
28 April 2011
O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare,
ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel
si piper. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 150 g mazăre 1 cutie
compot de ananas 250 g cotlet de porc 75 g caşcaval 2 linguri susan 2
linguri smântână 1 ou 1 lingură…
Read more »
Read more »
Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara
28 April 2011
O
reteta de crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara din:
cartofi, unt, galbenusuri, lapte, branza, frunze de spanac, pesmet,
parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 50 g
unt 3 gălbenuşuri 60 ml lapte dulce 300 g brânză 250 g frunze spanac
pesmet 100 g parmezan 60 g…
Read more »
Read more »
Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizo
28 April 2011
O
reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si
chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline,
chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa
rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat. Ingrediente: 2
fileuri păstrăv de mare, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Cartofi evantai
28 April 2011
O
reteta foate simpla de cartofi evantai din: cartofi, unt si usturoi
pisat. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g unt usturoi pisat Mod de
preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în supă, facându-li-sc
incizii nu prea profunde cu ajutorul unui cuţit. Se aşează cartofii
astfel pregătiţi într-o tavă, punându-se deasupra fiecăruia unt…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)
28 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara cotlet de porc in bere din: cotlet
de porc, unt, bere, piureu de cartofi, ceapa verde, boia, salata de
varza alba, sos rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
cotlet de porc 200 grame unt bere piureu de cartofi ceapa verde boia
salata de varza alba sos…
Read more »
Read more »
Totul despre carnurile albe
28 April 2011
O
privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca
fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui
animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei
concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele
tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi, în…
Read more »
Read more »
Snitel de porc
28 April 2011
O reteta delicioasa de snitel de porc din: carne de porc, ciuperci,
oua, faina, cascaval, mustar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne
porc 150 g ciuperci 4 ouă 50 g făină 25 g caşcaval 120 g muştar sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai
felii. Le…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Gin
28 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Gin din: gin, southern comfort,
angostura si felii de kiwi. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Southern Comfort 1
cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura felii de kiwi Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si turnam
bautura prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »
Read more »
Iepure cu ananas
28 April 2011
O reteta delicioasa de iepure cu ananas, ulei, sare, piper, mustar,
orez si stafide. Ingrediente: carne de iepure ulei sare piper muştar
250 g orez 1 cutie compot ananas, tăiat bucăţi 100 g stafide Mod de
preparare: Tai carnea în bucăţi şi le prăjeşti în ulei. Când sunt bine
rumenite, adaugi muştarul, sarea, piperul.…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
28 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei,
tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g tagliatelle proaspete 80 g
parmezan 2 legături de busuioc 30 g seminţe de pin 3 căţei de usturoi
100 ml ulei de măsline sare Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu cuişoare
28 April 2011
O
reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel,
untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente:
750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de
pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de
fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Pulgogi I
28 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pulgogii din: muschid e vita, cola, sos de
soia, ulei de susan cu seminte, usturoi si arpagic. Ingrediente: muşchi
de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic Mod
de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva
ore la marinat…
Read more »
Read more »
Orez Paeksalki
28 April 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de orez paeksalki din: orez, zahar si
sare. Ingrediente: 250 g orez zahăr sare Mod de preparare: Se spală bine
orezul şi se lasă timp de şase-opt ore în apă rece. Se sărează şi se
aşează într-o sită să se scurgă bine de apă. Se pune într-un vas şi…
Read more »
Read more »
Duchessa costaricană
28 April 2011
O
reteta de duchessa costaricana din: cartofi, galbenusuri, unt,
nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 gălbenuşuri 100 g
unt nucşoară rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb
cartofii în apă şi se pisează după ce se curăţă de coajă. Se amestecă
superficial cartofii piure cu oul, untul, nucşoara,…
Read more »
Read more »
Orez pastă cu smantană
28 April 2011
O
reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa
verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper. Ingrediente:
3 l supă de carne 100 g orez 200 g ceapă verde tăiată fin 250 g morcovi
tăiaţi rondele fine 1 ţelină mică 2 ceşti smântână 50 g unt 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Dieta cu lămâie. Cum să pierzi 10 kilograme în 16 zile
27 April 2011
Bogat
în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor
şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează
digestia. Dieta cu lămâie este recomandată persoanelor care nu vor să
îşi schimbe radical regimul alimentar pentru a scăpa de kilogramele în
exces. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este unul dintre…
Read more »
Read more »
Porridge cald cu caise
27 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau
gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de
scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este
îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi
preparat în doar câteva minute. Ingrediente: 40 g fulgi…
Read more »
Read more »
Roşioara si tagliatelle in cuib
27 April 2011
O
reteta delicioasa de roşioara si tagliatelle in cuib din: fileuri de
rosioara, tagliatelle cu spanac, icre de somon, placinta, unt, ulei de
masline, otet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
rosioara 300 g tagliatelle cu spanac 50 g icre de somon 4 foi de
placinta 30 g unt topit 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Varza cu struguri
27 April 2011
O reteta gustoasa de varza cu struguri, ulei, foi de dafin, sare si
zahar. Ingrediente: 1,5 kg varză acră 4 linguri ulei 2 foi dafin 500 g
struguri albi fără boabe sare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Speli
varza şi o desărezi dacă este nevoie. Tai apoi mărunt şi o pui intr-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somloi galuska
27 April 2011
O reteta delicioasa de somloi galuska din:oua, zahar, faina, zahar
vanilat, cacao, unt, nuci, lapte, rom, stafide si frisca. Ingrediente
blat : 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină zahăr vanilat 2 linguri
cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g unt 100 g nuci 200 ml lapte 1
lingură zahăr 1 lingură rom…
Read more »
Read more »
Prajitura miracol
27 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura miracol din: oua, mere, faina,
scortisoara, otet, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat si pesmet.
Ingrediente: 3 ouă 1 kg mere 4 linguriţe făină un pic de scorţişoară
(după gust) 1 linguriţă oţet 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 plic
zahăr vanilat 150 g pesmet Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Peste cu ardei si cascaval
27 April 2011
O reteta delicioasa de peste cu ardei, cascaval, ceapa, usturoi, unt,
rosii, vin alb, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei
usturoi 2 ardei capia 1 lingură unt 200 g caşcaval 2 roşii decojite 250 g
peşte cod file 250 ml vin alb mărar sare piper Mod de preparare:
Căleşti ceapa cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Lemon Drink
27 April 2011
O
reteta de Cocktail Gin Lemon Drink din: gin, aperol, vermut sec, lime
juice si felii de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Aperol 3 cl vermut
sec 1 cl Lime Juice felii de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
amesteca bine cu gheata in shaker, se toarna bautura rezultata in
paharul de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si busuioc
27 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu scoici si busuioc din: scoici,
spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg scoici de apă dulce 300 g spaghete 150 g roşii
25 g parmezan ras 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de busuioc 2
căţei de usturoi sare piper …
Friptură de cocoş cu dovleac gratinat
27 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de friptura de cocos cu dovleac gratinat din:
cocos, ceapa, tarhon, patrunjel, supa de pui, unt, morcovi, praz,
telina, ierburi aromatice, usturoi, dovleac, nucsoara, smantana,
cascaval, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoş de 3-3,5 kg 2
cepe 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 3,25 l supă de…
Read more »
Read more »
Varza nemteasca
27 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de varza nemteasca din: varza, unt, pesmet,
kaizer, smantana si sare. Ingrediente: 2 kg varză 150 g unt 100 g
pesmet 500 g kaizer 300 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi varza, o
speli, o desfaci în foi şi o opăreşti cu apă clocotită cu sare.Tapetezi
o cratiţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa coreana picanta (video)
27 April 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara supa coreana picanta din:
ceafa de porc, tosu, ou, usturoi, sondiment de peste, boia, apa, ceapa
verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou
usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Friends
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Friends din: gin, aperol, lichior de menta si
felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Aperol 1 cl lichior de
menta felii de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail peste
cuburi de gheata. Se…
Read more »
Read more »
Yaki tori
27 April 2011
O
reteta de yako tori din: pui, ficateid e pui, praz, sake, sos negru de
soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al
bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori
sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase
datorită unui sos…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ciuperci de pădure
27 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini,
ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri)
800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g
parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2
haşme 1…
Read more »
Read more »
Perisoare cu sos olandez
27 April 2011
O reteta delicioasa de perisoare cu sos olandesz din: carne de vita,
orez, ulei, oua , sare, zeama de lamaie, unt. Ingrediente perişoare :
500 g carne vită 2 linguri orez 2 linguri ulei 2 albuşuri sare
Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguriţe zeamă de lămâie
50 g unt sare Mod…
Read more »
Read more »
Viţel cu caise
27 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel,
caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar,
unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte
2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de
coriandru 50 g mentă…
Read more »
Read more »
Orez galben
27 April 2011
O
reteta de orez galben din: orez cu bob lunguiet, unt, scortisoara,
cardamon, usturoi, ghimbir, colorant galben si sare. Ingrediente: 4
ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţele scorţişoară 4
bucăţi cardamon 2 căţei usturoi 2 linguriţe ghimbir pisat colorant
galben 1 lingură sare Mod de preparare: Orezul se spală bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Fizz
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Fizz din: gin, lichior de menta, sirop
de ananas, zahar, sifon si ananas. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl lichior de
menta 3 cl sirop de ananas 1 cl zahar sifon bucati de ananas Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu
gheata in…
Read more »
Read more »
Salata albaneza
27 April 2011
O reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar,
patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare.
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel 2 cartofi 2 linguriţe stafide 4 linguri smântână sau iaurt 2
linguri untdelemn 1-2 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ardeii…
Read more »
Read more »
Totul despre Sardine
27 April 2011
Pe
piaţă există o ofertă bogată de sardine pe tot parcursul anului. Este
un peşte uleios, ideal pentru grătar. Se coace până ce pielea este
crocantă şi carnea se desprinde uşor de pe oase. Se potriveşte de minune
cu sosul robust de roşii sau cu lămâie şi cartofi cu verdeaţă. De ce
sunt sardinele o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de creveţi
27 April 2011
O
reteta de chiftelute de creveti din: creveti, carne de porc, castane,
ulei de arahide, faina alba, sare, bicarbonat, albusuri, ghimbir, vin
rosu si piper. Ingrediente: 500 g creveţi proaspeţi 100 g carne grasă de
porc 200 g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe faină
albă dizolvată în 2 linguriţe apă 1…
Read more »
Read more »
Pui cu mirodenii si spanac
27 April 2011
O
reteta gustoasa de pui cu mirodenii si spanac din: bucati de pui,
spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de chili, praf de cumino, praf de
coriandru, praf de curcuma, ulei extravirgin de masline, sare si piper
negru. Ingrediente: 6 bucăţi de pui 300 g spanac 1 ceapă 2 căţei de
usturoi tocat 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Sarmale de zarzavat
27 April 2011
O reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza,
ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper.
Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 varză mică l ou 2-3 linguri
smântână 1 ceaşcă mică orez 30 g margarina 1 lingură făină zeamă de
legume sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)
27 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata bavareza de cascaval din:
cascaval, mere, iaurt, lamaie, miere, menta, cirese confiate, sare si
piper. Ingrediente: cascaval mere iaurt lamaie miere menta cirese
confiate sare piper Mod de preparare: mai intai se taie o bucata de
cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat…
Read more »
Read more »
Spaghete marinăreşti
27 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin
alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper.
Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se
deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi
rondelele de calamar, rumenite în ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 3 kg
scoici de…
Read more »
Read more »
Vitel la disc
27 April 2011
O
reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia,
usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia
4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit Mod de preparare: Se
taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe
disc in…
Read more »
Read more »
Chec asortat
27 April 2011
O reteta delicioasa de chec din: sunca, cascaval, smantana, faina, oua,
piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caşcaval 3
linguri smântână 3 linguri făină 4 ouă crude 4 ouă fierte piper sare
pătrunjel Mod de preparare: Amesteci smântână, ouăle crude şi făina până
se omogenizează bine. Adugi caşcavalul ras mare,…
Read more »
Read more »
Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi din: gin, lichior de kiwi,
vermut sec, bitter lemon, limeta si zahar. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
lichior de kiwi 2 cl vermut sec 5 cl Bitter Lemon o felie de limeta
zahar Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu 3 lingurite de
gheata zdrobita intr-un turnmix, pana…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu arahide
27 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu arahide din: carne de pui,
unt de arahide, frunze de varza, morcovi, cartofi, pasta de tomate,
usturoi, ardei iute, ulei de arahide, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 500 g carne de pui fără piele 150 g unt de arahide 1 ceapă
câteva frunze de varză 2…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant si telina
27 April 2011
O reteta delicioasa de pui picant din:carne de pui, telina, ceapa,
zahar, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,200 kg l
ţelinămică 4 cepe mijlocii 2 linguri zahăr 3 linguri ulei măsline piper
sare Mod de preparare: Speli şi tai carnea în bucăţi potrivite, aşezi
într-o cratiţă de tuci. Adaugi…
Read more »
Read more »
Supă Tartara
27 April 2011
O
reteta de supa tartara din: piept de pui, apa, sare, coriandru, ceapa,
fidea, oua si rosii. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1,5 l apă 1
linguriţă sare 1 ceşcuţă coriandru proaspăt, tocat fin 1 ceşcuţă ceapă
tăiată mărunt 4 linguri fidea 2 ouă 3 roşii bine copate Mod de
preparare: In afară de…
Read more »
Read more »
Pui cu mazăre la tigaie
27 April 2011
O
reteta simpla de pui cu mazare din: pui, supa de pui, salata, mazare,
zahar, paine alba, sare si piper. Ingediente: 1 pui de 1,2-1,7 kg 3 căni
de supă de pui concentrată 1 salată mare 30 g unt 350 g mazăre
proaspătă, curăţată 1 linguriţă de zahăr 4 felii de pâine albă uscată,
fără…
Read more »
Read more »
Orez cu bob roşu
27 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de orez cu bob rosu din: orez cu bob lunguit,
orez cu bob rosu si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lunguieţ 250 g
bob roşu sare Mod de preparare: Se spală orezul, se lasă minimum şase
ore în apă rece şi se scurge bine. Bobul roşu se fierbe…
Read more »
Read more »
Supă de peşte dezosat
27 April 2011
O
reteta simpla de supa de peste dezosat din: carne de peste, orez, unt,
legume, verdeata, sare, apa si boia dulce. Ingrediente: 1 cană carne dc
peşte 1 ceşcuţă orez 2 linguri unt 4 ceşti legume şi verdeaţă tăiate
mărunt 1 linguriţă sare 1 l apă 1 linguriţă boia dulce Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
Read more »
Spaghete cu trei feluri de branză
26 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete,
branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la
producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper
rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din
cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o…
Read more »
Read more »
Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămână
26 April 2011
Specialiştii
în nutriţie susţin că dieta cu supă de verdeţuri este sănătoasă, mai
ales că are drept scop arderea grăsimilor, neprovocând dezechilibre
metabolice. Dieta cu supă de verdeţuri face parte din categoria
regimurilor hipocalorice şi se bazează pe limitarea caloriilor
consumate. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este sănătos,
mai ales că are drept…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu smântână
26 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de curcan cu smantana din: piept
de curcan, ceapa, telina, ciuperci, ardei grasi, cuisoara, foaie de
dafin, faina, galbenusuri, vin alb sec, smantana, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan de aproximativ 1/2 kg 1 ceapă
mijlocie 1 tulpină de ţelină 200 g ciuperci cultivate 2…
Read more »
Read more »
Tort cu cicolata si struguri
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort de ciocolata, struguri, oua, zahar, faina,
smantana, praf de copt, cacao, ciocolata, ulei, frisca si gelatina.
Ingrediente blat : 6 oua 200 g zahăr 300 g făină 100 g smântână 1/2 plic
praf de copt 25 g cacao 50 g ciocolată amăruie 50 ml ulei Ingrediente
cremă : 500…
Read more »
Read more »
Prajitura insiropata cu pesmet si budinca
26 April 2011
O reteta gustoasa de prajitura insiropata cu pesmet si budinca, oua,
budinca de vanilie, zahar, faina, cacao, praf de copt si budinca de
cacao. Ingrediente blat : 6 ouă 10 linguri zahăr 1 lingură făină 4
linguri apă 10 linguri pesmet 2 linguri cacao 1/2 praf de copt
Ingrediente sirop: 10 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci si nuci
26 April 2011
O reteta delicioasa de tarta cu branza de vaci si nuci, oua, lapte,
ulei, zahar, praf de copt, zahar vanilat, faina, lamaie, margarina,
zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei
15 linguri zahăr 2 prafuri de copt 2 plicuri zahăr vanilat 2 pahare
făină 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Tocană ardelenească
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc,
untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 g untură 500
g ceapă 200 g ardei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate
1…