Retete de Paste:
Tocană ardelenească
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc,
untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 g untură 500
g ceapă 200 g ardei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate
1…Read more »
Risotto cu piept de pui
26 April 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa,
risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de
masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii. Ingrediente: 2 piepti
de pui potriviti 2 cepe 500 g risotto 100 g mazare cascaval ras 1 ardei
gras rosu 1 l…Read more »
Biscuiti cu vanilie
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de biscuiti cu vanilie, faina, unt, alune,
esenta de vanilie, zahar vanilat. Ingrediente: 300 g făină 200 g + 50 g
unt 100 g alune 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie.
Adaugi făina…Read more »
Cocktail Annabella
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Annabella din: gin, vermut sec, curacao
triple sec, sirop de grenadine si masline. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
vermut sec 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de sirop d e grenadine
masline Mod de preparare: Ingedientele se mixeaza bine cu gheata in
shaker. Se serveste in pahar…Read more »
Friptura lioneza
26 April 2011
O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina,
faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi
carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4
fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii
subţiri, iar pătrunjelul îl…Read more »
Salsa de peste
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina,
marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin
alb Ingrediente: 2 bucăţi cod fără cap 3 cepe 1 lingură făină 3 linguri
verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran 1 linguriţă
cimbru 3 foi dafin sucul de…Read more »
Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)
26 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara file de salau cu sos de mustar din:
file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi,
pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: file de salau lamaie
mustar boia dulce coaja de portocala usturoi oparit cartofi pesmet
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se…Read more »
Cocktail Cosmo
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cosmo din: gin, grand marnier, suc de afine
si lime juice. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de
afine 1 cl Lime Juice Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker si se toarna bautura in paharul de cocktail.Read more »
Friptura de porc marinata
26 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina,
sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin,
telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână
făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1
morcov pătrunjel 1 căţel de usturoi…Read more »
Supa de ciuperci cu galuste de paine
26 April 2011
O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie,
unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou.
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă roşie 2 linguri unt 1 lingură făină
200 ml frişcă 1 lingură zeamă lămâie 1/2 legătură pătrunjel Ingrediente
găluşte: 2 chifle 100 ml lapte…Read more »
Legume picante cu suc de lamaie
26 April 2011
O reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi,
chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si
suc de lamaie. Ingrediente: linguri ulei 2 cepe 1 căţel usturoi 2
linguriţe chimen 1/2 linguriţă şofran 1 linguriţă boia dulce 1 conservă
roşii în bulion 1 cartof mare 1/2 conopidă 1 mână…Read more »
File de curcan cu mere
26 April 2011
O
reteta gustoasa de file de curcan cu mere din: file de curcan, mere
acre, prune uscate, praf de ardei iute, unt, zahar, faina, lapte, oua si
sare. Ingrediente: 600 g fileuri de curcan, tăiate subţire 2 mere acre
150 g prune uscate 1 linguriţă de praf de ardei iute 20 g unt 1
linguriţă…Read more »
Cocktail Monte Carlo Imperial
26 April 2011
O
reteta simple de Coktail Monte Carlo Imperial din: gin, creme de
menthe, zeama de lamaie, champagne si fructe. Ingrediente: 2 cl gin 1 cl
Creme de Menthe (lichior de menta) 2 cl zeama de lamaie champagne
fructe Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, lichiorul si
zeama de lamaie in shaker, apoi…Read more »
Salata italiana
26 April 2011
O reteta delicioasa de salata italina din: ardei gras rosu, ardei
verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin,
usturoi,busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1/2
ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1 ceapă tăiată cubuleţe 50 g
ciuperci de cultură 1/2 ardei iute roşu 1/2 dovlecel…Read more »
Creveţi prăjiţi
26 April 2011
O
reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei
de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1
cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi
curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală
bine. Intr-o salatieră…Read more »
Tort diplomat cu coaja de lamaie
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca,
galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3
pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4
pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2
cană lapte 2 linguri făină + 1/2…Read more »
Viţel cu ton
26 April 2011
O
reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in
ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie,
vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4
scrumbii în ulei 2…Read more »
Regina de ciocolata
26 April 2011
O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt,
galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr
250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri
250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci
ingredientele pentru blat şi coci la foc…Read more »
Chifteluţe aromate
26 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de
ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de
dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1
ou 1/2 linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară praf…Read more »
Cum se prepara salau cu alune si banane (video)
26 April 2011
O reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara salau cu alune si banane.Read more »
Pui inăbuşit cu sos
26 April 2011
O
reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper,
sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan Ingrediente: 3 pui mici 2
linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă
bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de
preparare: Puii se curăţă, se spală…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu omleta
26 April 2011
O reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca
afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g
ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat
vin alb sec ulei sare…Read more »
Cocktail Batida Fizz
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail batida Fizz din: gin, zeama de lamaie, batida
de coco, zahar, frisca lichida, sifon si o felie de kiwi. Ingrediente: 4
cl gin 3 cl zeama de lamaie 4 cl Batida de Coco zahar frisca lichida
sifon o felie de kiwi Mod de preparare: Mixam ingredientele, cu
exceptia sifonului,…Read more »
Tort umplut cu gem de corcoduse
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar,
faina, praf de copt si frisca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6
linguri făină 1 praf copt 1 borcan gem corcoduşe 250 g frişcă fructe
pentru decor 200 g frişcă pentru sirop gem de corcoduse Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă,…Read more »
Omletă cu ficat de gască
26 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficat de gască din: oua,
lapte, ficat de gască, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 50
ml lapte 200 g ficat de gâscă 50 g unt făină sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Ficatul, spălat, curăţat şi scurs de apă, se prăjeşte
în…
Read more »
Read more »
Rata cu miere si sos de soia
26 April 2011
O
reteta delicioasa de rata cu miere si sos de soia din: rata, vin alb
sec, miere, sos de soia, busuioc si sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1
l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc
sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi se unge în…
Read more »
Read more »
Langustă
26 April 2011
O
reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de
lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei
de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri
oţet Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă
fiartă cu…Read more »
Friptură de pulpă de viţel
25 April 2011
O
reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov,
ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara,
salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de
ţelină 1 lingură de făină 1/2 l…Read more »
Supă de costiţă
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de costita din: costita, ceapa
verde, coriandru, cartofi, patrunjel, apa, sare si piper. Ingrediente: 1
kg costiţă 1 fir ceapă verde 1 rămurică coriandru 4 cartofi mijlocii 1
legătură pătrunjel verde 1 legătură coriandru proaspăt 8 ceşti apă sare
şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o oală…
Read more »
Read more »
Creveţi in sos tomat
25 April 2011
O
reteta delicioasa de creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de
masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente:
1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate
decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran
sare şi piper, după gust Mod…Read more »
Coaste picante de porc
25 April 2011
O
reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa,
usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare.
Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut
aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel
de usturoi 1 ardei iute 2-3…Read more »
Spanac cu susan
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spanac cu susan din: spanac, seminte de
susan, bicarbonat, ulei de susan si sare. Ingrediente: 450 g spanac 2
linguriţe seminţe de susan 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură ulei de
susan 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură
părţile tari, se spală bine şi sc…Read more »
Orez cu fructe confiate
25 April 2011
O
reteta delicioasa si simpla de orez cu fructe confiate din: orez,
fructe confiate, zahar si untura. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g
fructe confiate asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de
preparare: Fructele confiate se taie cubulcţe de aceeaşi mărime. (în loc
dc fructe confiate, se pot folosi: miez de…
Fasii de carne de vita cu legume
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fasii de carne de vita cu legume din:
muschid e vita, ardei gras verde, morcovi, suc de lamaie, ulei de
masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de
vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2
linguri seminte de susan…Read more »
Iepure cu măsline şi fenicul
25 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure,
lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate) 3
lămâi 100 g măsline câteva fire de fenicul 1 lingură de ulei extravirgin
de măsline 1 linguriţă de sare Mod de preparare: Spălaţi bine…Read more »
Cocktail Bijou
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bijou din: gin, vermut sec, chartreuse verte
si arpagic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Chartreuse Verte
arpagic de cocktail Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
gheata in paharul de mixare. Se toarna bautura prin strecuratoarea de
bar intr-o cupa de cocktail, iar in…Read more »
Chiftele cu susan
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de
susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de
arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc
3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o
lingură cu apă 1 ou 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Frigărui crocante aromate
25 April 2011
O
reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa
de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir,
curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar,
maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g
piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată 40…Read more »
Rulouri delicioase de varză
25 April 2011
O
reteta simpla de rulouri delicioase de varza din: varza dulce, branza,
parmezan, lapte, unt, patrunjel, sare, pasta de tomate si apa.
Ingrediente: 10 foi varză dulce 1 cană brânză uscată 1 cană parmezan 1
ceşcuţă lapte 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel 2 linguri rase sare 1
cană pastă de tomate 1 cană apă…Read more »
Chifteluţe cu spanac şi năut
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita,
pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de
coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de
lapte tocată 100 g pulpă de…Read more »
Cocktail African
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail African din: dry gin, creme de curacao,
karawankeperle si angostura. Ingrediente: 3 cl dry gin 3 cl Creme de
Curacao 2 stropi de Karawankenperle 5 strop de Angostura Mod de
preparare: Lichiorul si ginul se pune in shaker si se adauga
Karawankenperla, Angostura si gheata; se mixeaza bine pana…Read more »
Cartofi copti cu sos de branza
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu sos de branza din: cartofi,
telemea, smantana, unt, rosii si frunze de salata. Ingrediente: 6
cartofi mari 200g telemea 100g smantana 20g unt 2 rosii frunze de salata
Mod de preparare: Spalam cartofii si ii coacem in coaja 40 minute.
Amestecam smantana cu branza rasa si…Read more »
Friptură cu varză si găluşti din aluat
25 April 2011
O
reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de
porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina
alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare. Ingrediente friptură:
1,250 kg carne de porc (ceafa) chimen sare Mod de preparare: Se spală
carnea, se sărează şi se presară…Read more »
Chiftele albe cu roşii cherry
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel,
piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara,
smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente:
150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g
miez de pâine 10…Read more »
Cotlet surpriză
25 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa,
pesmet, untura, boia, sare, piper si unt. Ingrediente: 6 cotlete 5
linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper
după gust unt Mod de preparare: Se freacă cotletele cu sare, piper şi
boia şi se prăjesc, pe ambele feţe,…
Read more »
Read more »
Viţel rece cu mirodenii
25 April 2011
O
reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de
scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de
masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel,
tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2
linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi verzi…Read more »
Frigărui de porc şi legume
25 April 2011
O
reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc,c arnati,
ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel,
lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
250 g muşchi de porc, bucată întreagă 250 g cârnaţi 1 dovlecel 1 ardei
gras galben 1 vânătă mică 12 roşii cherry 1…Read more »
Cocktail Jamaican Ginger
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jamaican Ginger din: gin, campari, esenta de
ghimbir, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
Campari 3 lingurite de esenta de ghimbir suc de portocale o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine ginul, cu campari, cu esenta de
ghimbir si cu 3 lingurite…Read more »
Tocana de porc cu anghinare
25 April 2011
O
reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc,
anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin
alb sec, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă
de porc tăiată cuburi 6 anghinare 1 lămâie 30 g unt 2 căţei de usturoi 1
ceapă mică 1 morcov…Read more »
Saltimbocca alla romana
25 April 2011
O
reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel,
proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii
nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8
frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare Mod de preparare: Bateţi
puţin…Read more »
Cocktail Blue Gin Kinley
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Gin Kinley din: gin, curacao albastru,
tonic, ananas, cirese si o bucata de ananas. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl
Curacao albastru 4 cl ananas tonic o bucata de ananas cirese Mod de
preparare: Toate ingredientele cu exceptia apei tonice, se amesteca
intr-un pahar de mixare. Apoi se…Read more »
Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor
25 April 2011
O
reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi
de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar,
pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi de
porc 1 ardei gras verde 1 ardei gras…Read more »
Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)
25 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara rulouri de vita cu ansoa si sos de
vin din: muschi de vita, ansoa, radichio, nuci, zahar, vin rosu, unt,
lamaie, otet balsamic, salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: muschi
de vita ansoa radichio nuci zahar vin rosu unt lamaie otet balsamic
salvie ulei sare si piper …Read more »
Cum se prepara Steak John (video)
24 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara Steak John din: bacon, ciuperci,
muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si mustar. Ingrediente:
bacon ciuperci broccoli muschi vita ceapa usturoi sare piper unt mustar
Mod de preparare: Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu
piper. Soteul se face din unt, ciuperci,…Read more »
Cartofi gratinati a la Dauphine
24 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi gratinati, lapte, svaiter, smnatna, unt,
nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi (preferabil albi) 150
ml lapte 150 g şvaiţer gras 200 ml smântână groasă 70 g unt nucşoară
rasă sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul (180 grade
Celsius). Cureţi şi speli cartofii. Ii ştergi şi îi…Read more »
Pui cu sos de nuci
24 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu sos de nuci, ulei de masline, sare,
piper, mustar, miere, unt si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui
dezosate 3 linguri ulei măsline sare piper Ingrediente sos: 3 linguri
muştar 3 linguri miere 80 g nuci 1 lingură unt 50 g smântână Mod de
preparare: Condimentezi pulpele de…Read more »
Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin
24 April 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu crema de naut cu rozmarin din:
muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii,
ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g
muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1
pahar de vin…Read more »
Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)
24 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din:
amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei,
cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si
piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa
telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel
sare piper …Read more »
Ciocanele de pui cu ciuperci
24 April 2011
O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu ciuperci, ceapa, morcov,
ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei si vin alb. Ingrediente: 3, 4
bucăţi ciocănele de pui 1 ceapă mijlocie 1 morcov 300 g ciuperci
proaspete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei vin alb Mod de
preparare: Ciocănelele spălate…Read more »
Varză de Bruxelles in unt
24 April 2011
O
reteta simpla de varza de Bruxelles in unt din: varza de bruxelles, unt
si sare. Ingrediente: 1 kg varză 3 linguri unt sare Mod de preparare:
Varza, de preferat cât mai mică, se spală bine în mai multe ape şi se
pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă să fiarbă…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu sos
24 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel,
ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte.
Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2
foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după gust…
Read more »
Read more »
Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti
23 April 2011
Inrosirea
oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole.
Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost
rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele
acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se
spune ca este bine ca oualele…Read more »
Cocktail Trinity
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Trinity din: gin, vermut alb, vermut sec si
limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut sec 1 limeta
Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata intr-un
pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky racit
anterior, peste cuburi de gheata.…Read more »
Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi
23 April 2011
O
reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti
din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa,
ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii
si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
1-1/2 ciocanele de miel 1…Read more »
Miel cu praf de curry
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata
de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul
cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant
de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute
cu vederea. Ingrediente: carne tocata…Read more »
Cotlet de miel italienesc
23 April 2011
O
reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina
afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă
afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură
de pastă de roşii…
Despre carnea de miel si ied
23 April 2011
Mielul
şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine
individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost
hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte.
Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz
intens, care, pe măsură…Read more »
Ciorba de pepene
23 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar,
sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de
pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g
smântână sau iaurt Mod de preparare: Ceapa şi morcovul le tai mărunt
şi pui la fiert…Read more »
Cocktail Holland House
23 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Holland House din: gin, vermut sec,
maraschino, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 vermut
sec 1 strop de Maraschino 1 strop de zeama de lamaie 2 masline Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul, vermutul, maraschino si
zeama de lamaie intr-un shaker. Se…Read more »
Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)
23 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din:
carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta
de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper.
Ingrediente: carne tocata de vita usturoi carne de porc oua cartofi
ceapa pasta de ardei suc de rosii cimbru dafin…Read more »
Drob clasic de miel
23 April 2011
O
reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa,
ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente:
1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde
(circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei
piper sare …Read more »
Ciorbă de miel cu verdeţuri
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste
de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina,
leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2
cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă
de…Read more »
Pulpă de miel umplută cu ficat
23 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel,
ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt,
rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese
amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre
şi de miel 1-2 legături…Read more »
Musaca de cartofi cu peste
23 April 2011
O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi,
telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii,
zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg file peşte (macrou, stavrid) 1 kg
cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 600 g roşii puţin usturoi mărar
50 g pesmet 50 g făină 50…Read more »
Cocktail Blue Eyes
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Eyes din: fin, vermut alb, curacao
albastru si tonic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut alb 1 cl Curacao
albastru tonic Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura obtinuta intr-un pahar decorativ,
pe gheata zfrobita. Completam cu tonic si decoram…Read more »
Ciorbă clasică de miel
23 April 2011
O
reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa,
morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana,
galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g
carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac
mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3…Read more »
Curry de miel şi dovleac
23 April 2011
O
reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra
de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac,
mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel,
dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de
curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată…Read more »
Piept de pasare cu ardei umpluti
23 April 2011
O reteta delicioasa de piept de pasare cu ardei umpluti, ceapa,
dovlecei, castravete, rosii, ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 4 ardei 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 1 castravete 4 roşii 4
linguri ulei măsline sare piper 4 crenguţe rozmarin 2 bucăţi piept de
pasăre Mod de preparare: Pieptul de pasăre…Read more »
Strudel cu legume
23 April 2011
O reteta delicioasa de strudel cu legume, aluat de foi, morcovi,
broccoli, unt, lapte, mazare, crema de branza, ou, sare, piper, mustar,
suc de lamaie si tarhon. Ingrediente: 225 g aluat de foi 1/2 gulie 2
morcovi 175 g broccoli 1 lingură unt 200 ml lapte 100 g mazăre 200 g
cremă de brânză…Read more »
Friptură de miel cu slanina afumata la tavă
23 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din:
carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie,
usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de
miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din
concentrat de legume 1/2 lămâii…Read more »
Pulpă de miel la tavă
23 April 2011
O
reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata,
ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare
si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul
aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin
aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata…Read more »
Friptura cu legume
23 April 2011
O reteta delicioasa de friptura cu legume, piept de pui, vinete, rosii,
ceapa, morcovi, telina, usturoi, ardei gras si vin. Ingrediente: 1/2 kg
piept de pui 2 vinete 4 roşii 2 cepe potrivit de mari 2-3 morcovi 1
ţelină 2-3 căţei usturoi 2 ardei graşi vin Mod de preparare: Tai
carnea în bucăţi…Read more »
Coroană umplută cu miel
23 April 2011
O
reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa,
faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare,
morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri
apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1
ceapa sare piper…Read more »
Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)
23 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara file din biban de mare cu orez si
dovlecel din: biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana si
busuioc. Ingrediente: biban orez rosii dovleac unt vin smantana busuioc
Mod de preparare: Orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se
scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza…Read more »
Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki
23 April 2011
O
reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din:
carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu,
ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt,
usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri
de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde 1…Read more »
Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde
23 April 2011
O
reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne
de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de
rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui
stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic.
Ingrediente: 1 kg carne de miel…Read more »
Pui picant
23 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez,
morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen,
piper si sare. Ingrediente: 1 pui de mărime mijlocie 8 cartofi albi 2
ceşti orez 1 morcov 1 nap pătrunjel 1 lingură pâine mărunţită 1 ceapă 1
linguriţă şofran 3 linguri ulei 125…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel în sos de alune
23 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de
vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin,
salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde,
fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1
bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40 g…Read more »
Pateuri cu ciuperci
23 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si
aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru
pateuri Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti cu ciupercile
mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci
la foc iute, timp de 10-15 minute. Pofta buna!Read more »
Sos de usturoi cu dovlecei
23 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie,
ardei gras, sare, patrunjel si otet. Ingrediente: 1 căpăţână usturoi
dovlecei ulei 1 roşie (mai mare şi cărnoasă) 1 ardei gras sare pătrunjel
verde puţin oţet Mod de preparare: Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl
amesteci cu puţină sare, apoi torni uleiul…Read more »
Cocktail Imperial
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Imperial din: gin, vermut sec, maraschi si
cirese. Ingrediente: 2,5 cl gin 2,5 cl vermut sec 3 stropi de
Maraschino cirese Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
cuburile de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura
intr-un pahar pentru Martini racit anterior. Se serveste cu cirese.Read more »
Carne de porc cu mămăliguţă
23 April 2011
O
reteta simpla de carne de porc cu mamaliguta din: malai, carne afumata
de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă
500 g carne afumată de porc 2 cepe tăiate mărunt 50 g unt sare şi piper,
după gust Mod de preparare: Din mălai şi apă se face o…
Read more »
Read more »
Miel cu cartofi zdobiţi
23 April 2011
O
reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe,
otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei
de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu
boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi
dintr-o pulpă de miel, tăiate…Read more »
Pască delicioasă cu branză
23 April 2011
O
reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza
de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de
vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca,
desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin
alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce. Ingrediente:…Read more »
Drob de miel în aluat
23 April 2011
O
reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua,
ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2
legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100
ml lapte…
Read more »
Read more »
Galuste delicioase cu prune
23 April 2011
O reteta delicioasa de galuste cu prune, cartofi, faina, zahar, zahar
pudra, ulei, ou, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g
făină (6 linguri) 750 g prune 2 linguri zahăr tos 300 g pesmet 6
linguri zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri ulei 1 ou sare
Mod de…Read more »
Varza calita cu paste si carne
23 April 2011
O reteta gustoasa de varza calita cu paste, carne de vita, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 kg melcişori 2 verze potrivite 1/2 kg carne
tocată de vită sare piper ulei Mod de preparare: Tai mărunt varza, o
presari cu sare şi după 10 minute o presezi de apă şi o pui cu…Read more »
Budinca de legume cu carne
23 April 2011
O reteta gustoasa de budinca de legume, carne de vita, morcovi, telina,
cartofi, ceapa, dovlecel, rosii, ardei gras, oua, smantana si cascaval.
Ingrediente: 300 g carne vită 3-4 morcovi 1/2 ţelină potrivită 250 g
cartofi 2 cepe 1 dovlecel 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 3 ouă 1 lingură
smântână 100 g caşcaval ras sau…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de oaie
23 April 2011
O
reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors,
orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de
mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3
linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1
ardei iute…
Pui cu orez si legume
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu orez si legume din: pui, delikat,
boia dulce, unt, ulei, miere, rozmarin, orez, ceapa verde si dovlecei.
Ingrediente: 1 pui mare 2 linguriţe Delikat Legume 1 linguriţă boia
dulce 50 gunt 4linguri ulei 3 linguri miere rozmarin 150 g orez 1
legătură ceapă verde 2 dovlecei …Read more »
Cartofi cu carne tocată si chimen
23 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi cu carne tocata, ceapa, castraveti, oua,
lapte, ulei si chimen. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg carne tocată 2
cepe 2 castraveţi mari 2 ouă lapte ulei chimen Mod de preparare: Fierbi
cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai felii, în ulei puţină ceapă,
adaugi carnea tocată, chimen,…Read more »
Varză de Bruxelles cu branză
23 April 2011
O
reteta simpla de varza de bruxelles cu branza din: varza, unt, branza
si sare. Ingrediente: 1 kg varză 2 linguri unt 5 linguri brânză rasă
sare Mod de preparare: Se fierbe varza în multă apă şi se lasă la scurs.
Se unge cu unt un vas de Jena şi se presară cu brânză rasă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de Paşte
23 April 2011
Va
prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios
de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu
caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel
marinate cu muştar şi rozmarin Miel…Read more »
Drob delicios de miel
22 April 2011
O
reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa
uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar,
oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat
1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1
legătură de usturoi verde…Read more »
Tocăniţă de miel cu tarhon verde
22 April 2011
O
reteta de tocanita de miel cu tarhon verde din: carne de miel, tarhon,
ceapa, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper, ulei, apa, faina si
smantana. Ingrediente: 1 kg carne de miel, proaspata fara os un pumn
tarhon verde 2 cepe mari albe 1 legatura de patrunjel verde sare boia
dulce piper ulei apa faina…Read more »
Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilli
22 April 2011
O
reteta de post simpla si delicioasa de vinete pe grill marinate in
cimbru si chilli din: vanata, cimbru, ulei de masline, fulgi de chilli,
sare si piper. Ingrediente: o vanata mare patru fire de cimbru ulei de
masline 1/2 lingurita de fulgi de chilli sare piper Mod de preparare:
Taie vanata in felii…Read more »
Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde
22 April 2011
O
reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din:
pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel,
verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de
porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1
legătură pătrunjel…Read more »
Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor
22 April 2011
O
reteta de post de dovlecei, ardei si rosii la cuptor din: dovlecei,
rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper, busuioc si uleid e masline.
Ingrediente: trei dovlecei medii doua rosii medii un ardei gras verde,
taiat fasii 1/2 ceapa alba tocata marunt 1/2 lingurita sare un sfert de
lingurita de piper negru proaspat macinat 1/2…Read more »
Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin
22 April 2011
O
reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din:
pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa
verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt
grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată
în cubuleţe 1 lingură…Read more »
Pască delicioasă cu smantană
22 April 2011
O
reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare,
smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri. Ingrediente:
blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri faina sare umplutura: 1 kg
smantana 6 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja de la o lamaie 3
linguri faina un praf de…Read more »
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin
22 April 2011
O
reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin,
usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel.
Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4
linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a
câte 6 cotlete fiecare) …Read more »
Cima alla genovese
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel,
pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de
brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper
negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100
g momiţe (glanda timus) de viţel 300 g…Read more »
Friptura clasica de miel
22 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel,
usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si
rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe
rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin
Mod de preparare:…Read more »
Miel delicios la cuptor
22 April 2011
O
reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi,
ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne
miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri
ulei de măsline Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi
pus ta…Read more »
Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)
22 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara somon cu flori de salcam din: somon,
cartofi noi, morcovi, mazare, lime, lamaie, unt, flori de salcam, vin
alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: somon cartofi noi
morcovi mazare lime lamaie unt flori salcam miere ulei de masline vin
alb sare piper Mod de preparare:…Read more »
Barbusa cu fructe de padure
22 April 2011
O reteta deliciasa de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar
pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 300 g
făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 ml smântână 1 kg prune coajă
de lămâie scorţişoară Mod de preparare: Amesteci făina + untul cu 3
gălbenuşuri şi…Read more »
Tocăniţă de pastrav
22 April 2011
O reteta delicioasa de tocanita de pastrav, ceapa, ardei, rosii, ulei,
sare, piper, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 2 kg peşte fără cap 1
kg ceapă 1 kg ardei gras 1 kg roşii ulei sare piper rozmarin pătrunjel
Mod de preparare: Căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile. Peştele
porţionat îl dai prin făina de grâu…Read more »
Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură
22 April 2011
O
reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din:
cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise,
castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6
cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper
condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete…Read more »
Sabusca de cartofi si pastai
22 April 2011
O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 cepe 2
morcovi 1 rădăcină pătrunjel 5 cartofi 1 pumn păstăi 1 cană iaurt
pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi le speli. Ceapa şi
rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii…Read more »
Tocană uşoară
22 April 2011
O
reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne
de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt,
sare si piper. Ingrediente: 150 g cârnaţi 150 g cârnăciori 2 căţei de
usturoi 600 g carne de porc 1 varză 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă
1/2pahar de…Read more »
Cocktail Aga Khan
22 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de
portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot
Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas Mod de
preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar mare de doua
cuburi de gheata. Celelalte…Read more »
Stufat clasic de miel
22 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de
miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper,
faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile
de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg
carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă…Read more »
Lista grăsimilor sănătoase pentru organism. Nutriţioniştii explică importanţa lor
22 April 2011
Grăsimile
fac parte dintr-o dietă echilibrată, afirmă medicii nutriţionişti.
Potrivit specialiştilor, acestea sunt o sursă importantă de energie şi
ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a
obezităţii. În plus, grăsimile furnizează organismului acizi graşi
esenţiali – Omega 3 şi Omega 6, pe care organismul nu îi poate
sintetiza, dar îi sunt necesari pentru…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu bere si legume
22 April 2011
O reteta delicioasa de antricot de vita cu bere si legume din: antricot
de vita, morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, verdeata, coaja de
lamaie, grasime, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g
antricot de vită 2-3 morcovi 1 ceapă foi de dafin 2-3 cartofi verdeaţă
250 ml bere coajă de lămâie 25…Read more »
Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale
22 April 2011
O
reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din:
uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata,
chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si
curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii
subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg spată…Read more »
Tagine de miel
22 April 2011
O
reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra
de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise
uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare,
tăiată grosier 2 morcovi mari,…Read more »
Ruladă delicioasă din pulpă de miel
22 April 2011
O
reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de
miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar
verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2
cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac
opărite mărar verde…Read more »
Musaca de fasole galbena
22 April 2011
O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa,
ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
fasole păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe ulei 4 ouă 3 linguri pastă
tomate diluată cu o cană jumătate de apă o linguriţă cu vârf zahăr tos
sare piper Mod…Read more »
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de
vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa,
telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper,
frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu
os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac…Read more »
Cocktail Concorde
22 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Concorde din: gin, arpicot brandy, campari,
sirop de grenadine, sifon, cirese si o felie de portocala. Ingrediente: 3
cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 cl Campari 1 cl sirop de grenadine sifon
cirese o felie de portocala Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
ingrediente in shaker, apoi…Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
22 April 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei
de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet
balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg
de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de
usturoi, întregi 250 g de roşii cireaşă…Read more »
Budinca de gris
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua,
zahar vanilat si gem. Ingrediente: 200 g lapte 40 g griş 60 g zahăr 20
g unt 2 ouă 1/4 pachet zahăr vanilat 50 gem mai acrişor Mod de
preparare: Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, t
Mancarica de vinete
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancarica de vinete, ceapa si rosii.
Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe uscate, mijlocii 3-4 roşii Mod de
preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le dai prin maşina de tocat
carne sau robotul de bucătărie. Şi ceapa se dă prin maşină. Amesteci
toată compoziţia. Cine doreşte poate…Read more »
Pui delicios cu vinete
22 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui cu vinete, ceapa, rosii, ulei,
sare, piper, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de
mare 2 vinete 2 cepe 3-4 roşii ulei sare piper mărar pătrunjel verde Mod
de preparare: Porţionezi pieptul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. Tai
vinetele în cuburi, sărezi…Read more »
Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)
22 April 2011
O
reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta
alternativa pentru traditionalul hamburger. Ingrediente: 400 g
minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion,
finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley,
chopped 1 tbsp cumin salt and…Read more »
Mancare de dovlecei
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei
50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar
tarhon Mod de preparare: Adaugi dovleceii peste ceapa înăbuşită şi îi
fierbi cu 1 l de apă.…Read more »
Dovlecei umpluti cu telina si rosii
22 April 2011
O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu telina, rosii, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă,
îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. Separat, ţelina rasă
o căleşti în…Read more »
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
22 April 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din:
cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si
parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5
linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2
linguri parmezan ras Mod…Read more »
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din:
coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana,
galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg
coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1
patrunjel 1 telina mica 1 ceapa…Read more »
Rosii cu oua
22 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper,
masline si salata. Ingrediente: 6 roşii rotunde 5 ouă tari 2 linguri
oţet 5 linguri ulei sare fină o jumătate linguriţă piper Ingrediente
garnitura: salată sau pătrunjel tocat 50 g măsline Mod de preparare:
Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit…Read more »
Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin
21 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din:
usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline,
pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper
negru, zdrobite 3 boabe de ienupăr…Read more »
Reţete culinare pentru masa de Paşte
21 April 2011
Va
prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel
Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil
mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita
de miel Drob de…Read more »
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar
21 April 2011
O
reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi,
sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau
lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2
linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul
de la o lămâie…Read more »
Spaghete integrale cu carne de pui
21 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete
integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de
rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o
ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii
verdeata: salvie Mod de preparare:…Read more »
Cocktail Los Angeles
21 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Los Angeles din: grand marnier, gin, zeama de
lamaie, suc de portocala si un strop de sirop de grenadine.
Ingrediente: 2 cl Grand Mernier 2 cl gin 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc
de portocala 1 strop de sirop de grenadine Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele…Read more »
Arpagic cu pulpa de miel
21 April 2011
O
reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie,
arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare
200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva
frunze de tarhon, busuioc, 4 catei…Read more »
Cum se prepara Frigarui Caprese (video)
21 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara frigarui caprese din: rosii,
mozzarella, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: rosii busuioc
mozzarella ulei de masline Mod de preparare: Intr-un mojar se bate
busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile
de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc. Poftă…Read more »
Carne tocata cu crusta de cascaval
21 April 2011
O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa,
paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită şi porc 1 ceapă mare 1 legătură
ceapă verde 3 felii pâine 2 linguriţe muştar 2 ouă + 1 albuş ou 2
linguri pesmet boia…Read more »
Frigărui asortate de miel
21 April 2011
Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi
picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu
ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o
bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de
preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii)…Read more »
Orez cu legume delicioase
21 April 2011
O reteta simpla de orez cu legume delicioase din: dovlecel, ardei gras
si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 ceşti apă 1 dovlecel potrivit 1
ceapă 2-3 ardei grasi divers colorati Mod de preparare: Căleşti ceapa
tăiată mărunt împreună cu ardeiul tăiat feliuţe. Speli orezul,
dovleceii îi tai cubuleţe, şi îi adaugi peste ceapă.…Read more »
Pască cu glazură si stafide
21 April 2011
O
reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou,
margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci,
coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos. Ingrediente: pentru
aluat: 1 pahar faina 1/2 pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2
linguri cacao 1 plic zahar vanilat…Read more »
Papricaş de miel
21 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel,
ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata,
sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa
50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1
legatura verdeata piper sare…Read more »
Salata delicioasa de cruditati
21 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de cruditati: mere, morcovi,
varza alba, zahar, ulei, otet, ardei si rosie. Ingrediente: 300 g mere
500 g morcovi 500 g varză albă zahăr ulei oţet 1 măr 1 ardei 1 roşie
Mod de preparare: 300 g mere bine spălate, le dai pe răzătoarea mare,
500…Read more »
Tarta cu prune
21 April 2011
O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom,
praf de copt si vanilie. Ingrediente: 160 g făină 150 g unt (margarină)
160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra 3 ouă 1 lingură rom sau coniac
20 prune 1 praf de copt vanilie sau coajă de lămâie rasă Mod de…Read more »
Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez
21 April 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu carne tocata de miel, marar si
orez din: rosii, zahar, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi,
carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui,
marar, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4
linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra…Read more »
Castraveti umpluti cu peste
21 April 2011
O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri,
unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa. Ingrediente: 3
castraveţi potriviţi ca mărime 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte
alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca) 200 g smântână 2 albuşuri unt 100 g
măsline verzi fără sâmburi Ingrediente sos:…Read more »
Friptură de miel cu cimbru sălbatic
21 April 2011
O
reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din:
pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare,
cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la
miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt
măcinat 1 linguriţă…Read more »
Miel marocan in cuşcus
21 April 2011
O
reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion,
coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir
si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion
1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel
– partea de la gât – tăiat…Read more »
Gulii umplute cu maioneza si sunca
21 April 2011
O reteta gustoasa de gulii umplute cu maioneza, sunca, smantana,
patrunjel, ciuperci, cartofi, oua, mustar, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 gulii albe 200 g şuncă 2 linguri smântână 1 legătură
pătrunjel 200 g ciuperci 2 cartofi potriviţi 2 ouă pentru maioneză 2
linguri muştar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi guliile, nu…Read more »
Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui
21 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa
slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de
dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă
de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică
de salvie…Read more »
File de porc cu cartofi noi la cuptor
21 April 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne
de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi
400 g cartofi noi 2…Read more »
Cocktail Normandy Golden Dawn
21 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Normandy Golden Dawn din: calsvados, gin,
sirop de grenadine, suc de piersici, suc de portocale si o felie de
portocala. Ingrediente: 3 cl Calvados 3 cl gin 1 cl sirop de grenadine 3
cl suc de piersici 3 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de
preparare:…Read more »
Crema de afine
21 April 2011
O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar.
Ingrediente: 800 g afine 200 ml apă 60 g amidon 80 g zahăr Mod de
preparare: Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le
treci prin sită. Pentru a păstra vitaminele din afine, laşi de-o parte
50 ml…Read more »
Reţete culinare pentru masa de Paşti
21 April 2011
Va
prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu
ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel
caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan
Arpagic cu miel Tarta cu…Read more »
Salată de cartofi cu roşii si ardei gras
21 April 2011
O
reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi,
rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente:
500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2
cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb
cartofii în apă rece…