Retete de Paste:
Prajitura cu prune
21 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca
de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană
zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1
iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1
cană zahăr…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos barbecue
21 April 2011
O
reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau
vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos
worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate
de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de
floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă, tăiată…
Read more »
Read more »
Sufleu de coacaze
21 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri.
Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare:
Fierbi fructele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi
într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă
împreună cu puţin zahăr pudră.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)
21 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din:
piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de
masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala
scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala Mod de
preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare,…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume
21 April 2011
O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi,
conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole
verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g
smântână Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată albă
21 April 2011
O
reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci,
smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2
pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi
ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se
taie cubuleţe. Se amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Ostropel delicios de pui
21 April 2011
O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa,
faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet.
Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură
făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu,
verde, după gust) 1 frunză…
Read more »
Read more »
Olympia Cocktail
21 April 2011
O
reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie,
sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama
de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese Mod de preparare: Mixam bine in
shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail.
Adaugam cirese,
Read more »
Read more »
Ţelină cu ciuperci si ceapă
21 April 2011
O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare,
piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură
făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de
preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi
le…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu branză
21 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa,
branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză
untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se
trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se
prăjesc în untură bine încinsă. Când…
Read more »
Read more »
Branză in pergament
21 April 2011
O
reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu.
Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin
Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de
brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o
linguriţă cu unt şi se…
Read more »
Read more »
Cotlet cu ciuperci si mazare
21 April 2011
O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g
mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură
muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de
preparare: Cu o zi înainte de preparare, sărezi…
Read more »
Read more »
Supă de grau cu carne de vacă
21 April 2011
O
reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca,
grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano
si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1
farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură
pătrunjel 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pulpa de vită cu sos de hrean
21 April 2011
O
reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de
vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată
pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri
piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc de…
Read more »
Read more »
Pateu de miel
21 April 2011
O
reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata,
usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si
sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1
legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de
pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat…
Read more »
Read more »
Ciorba mexicana
20 April 2011
O
reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole,
rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute.
Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1
doză fasole colorată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1
linguriţă sare 1/2…
Read more »
Read more »
Sote de morcovi cu piept de pui
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept
de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina.
Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata
tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina
mica Mod de preparare: Pieptul de…
Read more »
Read more »
Cocktail Empire
20 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac,
apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados
sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese Mod de preparare: Se toarna
ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca
bine. Se toarna in paharul de cocktail…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Crema de broccoli (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli,
cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri.
Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume
struguri Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert,
in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel delicioasă
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel,
morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata,
leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap
miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii
spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1-2…
Read more »
Read more »
Crap sarbesc la tavă
20 April 2011
O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa,
cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de
peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1
kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1
legătură…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu vin roşu
20 April 2011
O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin
rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1
crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură
bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin 5…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti in varza
20 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne,
chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi
400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2
verze mari Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi scobeşti
cu o linguriţă. Freci…
Read more »
Read more »
Tocana siciliana
20 April 2011
O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita,
ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja
de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi
viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1
legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Drob de miel delicios
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel,
ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel
ceapa, oua verdeata prapur de miel Mod de preparare: Speli bine
organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat.
Separat, căleşti ceapa, pe…
Read more »
Read more »
Clatite cu mere coapte
20 April 2011
Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de
zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava
unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare,
lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,
pui mărul copt la…
Read more »
Read more »
Placinta cu nuci si gem de caise
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar,
praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua.
Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g
zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g nucă…
Read more »
Read more »
Tartă cu miel şi fenicul
20 April 2011
O
reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de
masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie,
usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare
piper pentru umplutură: 600 g pulpă…
Read more »
Read more »
Sos de pui cu smantana
20 April 2011
O
reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana,
unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g
smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin Mod
de preparare: Speli carnea, o pui la fiert, bucăţile să fie…
Read more »
Read more »
Miel cu orez si migdale
20 April 2011
O
reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel
tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de
dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300
g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi,
ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente:
1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură
pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă
întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără miez)…
Read more »
Read more »
Drob la pahar
20 April 2011
O
reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă,
plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel,
ceapa verde) sare piper Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la
miel şi le treci prin maşină de tocat. Adaugi…
Read more »
Read more »
Drob cu măruntaie si branză de oaie
20 April 2011
O
reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de
pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet,
ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g
ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi de pasăre 10 ouă 150 ml ulei
150 g brânză de oaie…
Retete de post: Salata de portocale si fenicul
20 April 2011
O
reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi
de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50
grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust
Mod de preparare: Curatati portocalele…
Read more »
Read more »
Ouă de Paşti vopsite natural
20 April 2011
Ştiai
că ouăle de Paşti se pot vopsi şi cu ajutorul florilor şi legumelor? Pe
lângă faptul că sunt mai sănătoase decât cele vopsite cu coloranţii din
magazine, le poţi face şi diverse modele cu ajutorul frunzelor de
trifoi, florilor sau pur şi simplu cu ceară. Înainte să te apuci, ţine
seama de un amănunt…
Read more »
Read more »
Mancarica de oua
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei,
usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3
ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper
pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi
morcovul, le căleşti în puţin ulei, adaugi…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini Sweet
20 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl
vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Se amesteca bine
ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in
paharul de cocktail, apoi se…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de ceapa
20 April 2011
O
reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin,
rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei
iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti.
Separat faci…
Read more »
Read more »
Tartă de pui cu mazare
20 April 2011
O
reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta,
ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de
legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui
de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină
2 morcovi 300 g mazăre…
Read more »
Read more »
Budinca cu nuci si carne de vita
20 April 2011
O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte,
ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare.
Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar
lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din:
calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb.
Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb
Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe
care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de
cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi
aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si
piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta
tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura porc…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si vin
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt,
zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra.
Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g
făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao
125 ml vin roşu…
Read more »
Read more »
Budinca de visine
20 April 2011
O reteta delicioasa de budinca de visine, unt, oua, zahar, pesmet si
scortisoara. Ingrediente: 500 g vişine 150 g unt 6 ouă 150 g zahăr 1
ceaşcă pesmet 1 linguriţă de scorţişoară pesmet pentru tapetat Mod de
preparare: Cureţi vişinile de sâmburi, le presari cu o lingură de
zahăr, le laşi să stea o…
Read more »
Read more »
Placinta cu foi
20 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide,
oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici. Ingrediente: 1 pachet foi
plăcintă 7-800 g brânză de vaci proaspătă 12-15 tablete îndulcitor (nu
zaharină) 100 g stafide 4 ouă 4 linguri ulei coajă de la o lămâie sare
piersici Mod de preparare: Zdrobeşti…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini Medium
20 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Martini Medium din: gin, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl vermut rosu 1 cl
vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam ingredientele
cu gheata in paharul de mixare, turnam continutul in cupa de cocktail si
adaugam o coaja de…
Read more »
Read more »
Alivenci cu mure
20 April 2011
O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2
branză 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri făină 4
linguri mălai unt făină pentru tapetat tava 3-4 linguri dulceaţă de
mure 1-2 linguri nucă de cocos…
Read more »
Read more »
Prăjitură fină cu zmeură
20 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura fina cu zmeura, faina, margarina,
zahar, oua, sare, nuca de cocos si zahar pudra. Ingrediente: 300 g
făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 ouă sare 400 g cocos 400 g zmeură
zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina, zahărul, margarina şi 300 g
cocos, adaugi sarea. Amesteci…
Read more »
Read more »
Legume umplute pe pat de varza
20 April 2011
O reteta delicioasa de legume umplute, carne tocata, orez, sare, piper,
castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei. Ingrediente:
1/2 kg carne tocată la alegere 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez sare piper 1
castravete 1 dovlecel 1 ardei gras 1 roşie 1/2 capaţână de varză ulei 2
roşii pentru capac Mod de…
Read more »
Read more »
Lagua de porumb
20 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita,
porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina,
ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano. Ingrediente: 500 g carne de
vită 1 ceaşcă porumb mărunţit 1 morcov 1 nap 1 cană boabe de mazăre
pătrunjel tocat frunze de ţelină 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de burtă (ranga ranga)
20 April 2011
O
retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa,
usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare
de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3
căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după
gust sarza Mod de…
Read more »
Read more »
Aji de burtă
20 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez,
cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi,
chimen, piper, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 cană
orez 4 cartofi 1 ceşcuţă mazăre 3 cepe 1 foaie dafin ulei 2 linguri boia
galbenă măcinată 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Noddy
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Noddy din: gin, bourbon si pernod.
Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl Bourbon 1 cl Pernod Mod de preparare:
Ingredientele se pun in shaker, se mixeaza bine, apoi se toarna in
paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin şi miere
19 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei
de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe,
taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu
parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o
pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reţete de Paşte
19 April 2011
Pentru
ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de
ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si
delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie
Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple
în care poţi să prepari DROBUL DE…
Read more »
Read more »
Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie
19 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe superioare de pui la cuptor cu
frunze de salvie din: pulpe superiaore de pui, cartofi, ulei de
masline, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: pulpe superioare
de pui- 8 bucati pentru 4 persoane 3-4 cartofi de marime medie ulei de
masline frunze de salvie sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Daquiri
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Daquiri din: dry gin, zeama de lamaie si
maraschino. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 cl
Maraschino Mod de preparare: Mixam bine ginul cu gheata, suc de fructe
si cu lichior in shaker, apoi turnam bautura printr-o strecuratoare de
bar in paharul de…
Read more »
Read more »
Perişoare de miel cu sos de lamaie
19 April 2011
O
reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de
miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou,
concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de
miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel
verde 1 lămâie 1 albuş…
Read more »
Read more »
Supa de visine cu galuste de gris
19 April 2011
O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar,
scortisoara, faina, lapte dulce, sare si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg
vişine spălate şi curăţate de sâmburi 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă
scorţişoara 1,5 I apă 2 linguri făină Ingrediente găluşte: 250 ml lapte
dulce 2 linguri zahăr un praf de sare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)
19 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara ciuperci umplute pane din:
ciouperci, kaizer, oua, cascaval, pesmet, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: ciuperci kaizer oua cascaval pesmet ceapa ulei sare piper
Mod de preparare: Astazi gatim ciuperci umplute pane. Ceapa, kaizerul si
ciupercile trebuiesc curatate si taiate marunt, apoi calite intr-o
tigaie cu putin ulei,…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete si caşcaval
19 April 2011
O reteta de cordon bleu din vinete, cascaval, jambon, oua, piper si
ulei. Ingrediente: 2 vinete (400 g) 200 g caşcaval 12 felii jambon
fiert 2 ouă piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai codiţele
vinetelor, le speli şi le tai în 24 de felii subţiri şi rotunde.
Caşcavalul îi tai în 12…
Read more »
Read more »
Ciulama delicioasă de miel
19 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa,
morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si
felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1
morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare
tarhon sau…
Read more »
Read more »
Salata de fasole pastai
19 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi,
galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie
usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli
fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o
strecori şi o laşi la răcit, după care o…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Blossom Special
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de
portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale Mod de
preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin
si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar
in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Prajitura cu 2 creme
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina
si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de zahăr 6 gălbenuşuri 6
linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos
200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de
zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec inăbuşită
19 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec,
slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de
carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50
g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3
cepe 1 pahar cu…
Salata de rosii si iaurt
19 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel,
mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de
iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei
de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu
muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…
Read more »
Read more »
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă
19 April 2011
Drobul
se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se
adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la
cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut
caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob
conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…
Read more »
Read more »
Curcan cu portocală si anghinare
19 April 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de
curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau,
pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire
de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si piersici
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar,
margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6
linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de
copt pentru tavă Ingrediente crema:…
Read more »
Read more »
Cocktail New Orleans
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca
lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2
lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata
Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi
strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de morcovi si stafide
19 April 2011
O
reteta de post delicioasa de salata de morcovi si stafide din: morcovi,
stafide, ananas, patrunjel verde, lapte de cocos, tumeric, miere, zeama
de portocale, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 morcovi
medii 100 grame stafide 100 grame ananas o lingura de patrunjel verde,
tocat doua linguri lapte de cocos 1/4 lingurita de…
Read more »
Read more »
Mantii
19 April 2011
O
reteta delicioasa de mantii din: faina, ou, sare, apa, carne de oaie,
ceapa, sare, piper, verdeata, boia dulce, iaurt, usturoi, unt si un praf
de boia iute. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 1 ou 1 varf de
lingurita sare 240 apa calduta pentru umplutura: 500 g carne de oaie
data prin masina de…
Read more »
Read more »
Humintas – Sufleu de porumb I
19 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de humintas din: stiuleti de porumb, ou,
cas, grasime, scortisoara, anason, sare, zahar si boia rosie.
Ingrediente: 10 ştiuleţi de porumb proaspăt culeşi 1 ou 1 bucată caş
proaspăt 4 linguri grăsime 1 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguriţe
anason 1 linguriţă rasă sare 1 ceaşcă zahăr 1 lingură boia roşie…
Read more »
Read more »
Salata de branza
19 April 2011
O reteta deliciasa de salata de branza, piept de pui, masline negre,
salata verde, rosii, ridichi, castraveti, ulei de masline, sare si piper
alb. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g telemea 100 g măsline negre 1
salată verde 4 roşii 2 castraveţi 2 ridichi 2-3 linguri de ulei de
măsline sare piper alb…
Read more »
Read more »
Chiftele din peşte afumat
19 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftele din peste afumat din: peste afumat, ulei
de soia, ceapa, usturoi, ardei iute, lapte, ou, foaie de dafin, cimbru,
patrunjel, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte afumat 1 pahar
ulei de soia 3 cepe 3 căţei usturoi 1 ardei iute 1 ceşcuţă lapte dulce 1
ou 1 foaie…
Read more »
Read more »
Clătite cu stafide
19 April 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu stafide din: faina alba, zahar pudra,
oua, lapte, stafide, rom, unt, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500
g faină albă 100 g zahăr pudră 6 ouă 1 l lapte 200 g stafide 2
linguriţe rom 200 g unt drojdie de bere sare Mod de preparare: Se fierb
în…
Read more »
Read more »
Galuste de aur
19 April 2011
O reteta gustoasa de galuste din: faina, unt, zahar, galbenusuri, rom,
coja rasa de lamaie, sare, drojdie, zahar vanilat, lapte, nuca si
marmelada. Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 50 g zahăr 2 gălbenuşuri 1
linguriţă rom coaja rasă de la o lămâie un vârf de linguriţă sare 20 g
drojdie 130 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cirese
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu cirese, faina, zahar, lapte, oua,
sare si unt. Ingrediente: 150 g cireşe 80 g făină 80 g zahăr + 2 linguri
20 cl lapte 2 ouă un praf de sare unt cât o nucă Mod de preparare: Ungi
cu unt un vas care merge la cuptor, în vas,…
Read more »
Read more »
Frigărui gustoase de pui
19 April 2011
O
reteta delicioasa de frigarui gustoase de pui din: pui, arpagic,
salvie, rozmarin, patrunjel, usuturoi, scrumbie, capere in otet, otet de
vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente:
350 g pui (copane şi piept) 1 legătură mică de arpagic 1 rămurică de
salvie 1 rămurică de rozmarin 1 legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salată de mazare
19 April 2011
O
reteta simpla de salata de mazare din: mazare uscata, smantana, ou,
praz, apa, laptuci si unt. Ingrediente: 300 g mazăre uscata boabe 100 g
smântână 1 ou 50 g praz 1 l apă 3 lăptuci 40 g unt Mod de preparare:
Intr-un litru de apă se fierb mazărea, prazul şi lăptucile, trei
sferturi de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe fierbinţi
19 April 2011
O
reteta de chiftelute fierbinti din: muschi de vita, maduva, unt, oua,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g muşchi de vită 100 g
măduvă 50 g unt 5 ouă pătrunjel verde tocat fin sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Se toacă împreună carnea şi măduva, sc sărează, sc
piperează şi sc…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Royal
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail grand Royal din: dry gin, sirop de grenadine,
zeama de lamaie si ou. Ingrediente: 4 cl dry gin 1,5 cl sirop de
grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 ou Mod de preparare: Se mixeaza bine
ingredientele cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de
sampanie sau…
Read more »
Read more »
Vitel cu dovlecei si ceapa verde
19 April 2011
O reteta delicioasa de vitel cu dovlecei, ceapa verde, rosii in bulion,
marar, sare si smnatana. Ingrediente: 100 g carne de viţel 1 legătură
ceapă verde 2 dovlecei 1 cutie mică de roşii în bulion mărar sare
smântână Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa pe care o pui să se
călească în ulei.…
Read more »
Read more »
Fricase
19 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de fricase din: spate de porc, paine,
cartofi, porumb copt, boia galbena, usturoi, piper, chimen si sare.
Ingrediente: 1 bucată de mărime mijlocie de spate de porc 2 linguri
pâine mărunţită 500 g cartofi 500 g porumb copt 250 g boia galbenă
usturoi pisat piper macinat chimen măcinat sare, după…
Read more »
Read more »
Budinca delicioasa
19 April 2011
O
reteta simpla de budinca delicioasa din: frunze de telina, praz,
cartofi, unt, branza, galbenusuri si sare. Ingrediente: 8 frunze de
ţelină cu tijă 2 fire praz 4 cartofi 100 g unt 250 g brânză 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: In apă rece cu puţină sare se pun la
fiert ţelina, prazul şi cartofii…
Read more »
Read more »
DIETA DE ŞAPTE ZILE. Cum poţi ajunge la greutatea dorită fără să te înfometezi
18 April 2011
Un
mare avantaj al dietei de şapte zile este că în timpul ei nu te vei
simţi înfometat, iar regimul alimentar nu va suferi mari schimbări faţă
de cel normal, pentru ca riscul apariţiei tulburărilor metabolice să fie
cât mai redus, susţin cei care au creat-o. Dieta de şapte zile
presupune îmbinarea unui regim alimentar…
Read more »
Read more »
Sarza
18 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de sarza din: rosie, ceapa, ardei iute si
sare. Ingrediente: 1 roşie 1 ceapă 1 ardei iute puţină sare Mod de
preparare: Ccapa tăiată în fâşii cât mai subţiri se amestecă bine cu
roşiile tăiate cubuleţe, ardeiul tăiat fin şi puţină sare. Sarza
…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de ananas cu sirop de ghimbir
18 April 2011
O
reteta de post de salata de ananas cu sirop de ghimbir din: miere, apa,
ghimbir proaspat, ananas si banane. Ingrediente: o cana de apa 50 grame
miere 100 grame de ghimbir proaspat, curatat de coaja un ananas mediu
patru banane Mod de preparare: Intr-o oala pe foc, la temperatura
mare, amestecati apa cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Old Fashion
18 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail GIn Old Fashion din: dry gin, angostura,
zahar, sifon, lamaie, portocale si cirese. Ingrediente: 4 cl dry gin 1
stropd e Angostura amaruie 1 lingurita de zahar sifon felii de lamaie si
portocale 3 cirese Mod de preparare: Dizolvam zaharul intr-un paharul
de whisky, adaugam ginul, Angostura si bucatile…
Read more »
Read more »
Miel provensal
18 April 2011
O
reteta delicioasa de miel provensal din: pulpa de miel fara os, sare,
piper, ierburi de provence, rosii, boabe de piper, ulei de masline,
ceapa, usturoi, foi de dafin, vin alb, supa, morcovi, dovlecei,
rozmarin, cimbru si verdeata. Ingrediente: 1,2 kg pulpă de miel fără os
sare piper 2 linguriţe ierburi de Provence 50 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si zaharina
18 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu mere, zaharina, smantana, ou si
scortisoara. Ingrediente: 150 g mere 1 ou 20 g (1 lingură) smântână
1-2 tablete zaharină scorţişoară după gust Mod de preparare: Cureţi
merele de coajă şi le razi. Le pui pe foc să se înăbuşe cu o lingură de
apă şi puţină scorţişoară.…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei, cu gris
18 April 2011
O reteta gustoasa de musaca din: dovlecei, gris, carne tocata, ceapa,
oua, patrunjel, lapte, ulei si condimente. Ingrediente: 2 dovlecei 400 g
carne tocată 2 cepe 100 g griş 4 ouă pătrunjel tocat 150 ml lapte ulei
condimente Mod de preparare: Tai dovleceii felii subţiri pe lung,
condimentezi feliile şi le treci prin griş.…
Read more »
Read more »
File de porc în crustă verde
18 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de file de porc in crusta verde din: file
de porc, sare, piper, ulei, mustar, coaja de portocala, samburid e pin,
cimbru, patrunjel, ghocchi, rosii si miere. Ingrediente: 750 g de file
de porc sare piper 4 linguri de ulei 2 linguri de muştar coaja rasă de
la o portocală…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Miel in vin alb
18 April 2011
O
reteta simpla de miel in vin alb din: pulpa de miel, slanina afumata,
vin alb, usturoi, praf de cimbru, lamaie, sare, piper, ulei si apa.
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 200 g slanina afumata 1 pahar de vin alb
mujdei din 1 capatana usturoi o mana de praf de cimbru 1/2 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Salată de henringi cu mere
18 April 2011
O
reteta simpla de salata de heringi cu mere din: heringi afumati,
cartofi, ceapa, sfecla rosie, mere, ulei, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 3 heringi afumaţi 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 sfeclă roşie
mare 4 mere ulei pătrunjel proaspăt sare şi piper, după gust Mod de
preparare: Se fierb împreună cartofii şi sfecla.…
Read more »
Read more »
Spuma de gris cu sirop de zmeura
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de spuma de gris cu sirop de zmeura, zahar
vanilat si apa. Ingrediente: 1/2 pahar s irop de vişine sau zmeură 3/4
pahar apă 2 linguri griş un vârf de cuţit zahăr vanilat Mod de
preparare: Amesteci siropul cu apă şi dai la fiert. Când clocoteşte,
torni grişul în…
Read more »
Read more »
Steak cu verdeaţă şi ciuperci
18 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de steak cu verdeata si ciuperci din:
patrunjel, ciuperci, morcovi, unt, sare, piper, carne, ulei de floarea
soarelui si unt cu verdeata. Ingrediente: 1 legătură de pătrunjel 250 g
de ciuperci 1 legătură de morcovi 1 lingură de unt sare piper 4 bucăţi
de carne (a 180 g) 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Cocktail Yellow Star
18 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Yewllow Star din: pernod, creme de bananse,
gin, sirop de maracuja, suc de portocale, bucati de banane si cirese.
Ingrediente: 2 cl pernod 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl
gin 1 cl sirop de maracuja 8 cl suc de portocale bucati de banane cirese
Mod…
Dovlecei umpluti cu branza
18 April 2011
O reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu branza telemea, smnatana,
oua, cascaval, marar, ulei, sare, piper si faina. Ingrediente: 6
dovlecei medii 150 g brânză telemea 250 g smântână 5 ouă 100 g caşcaval
ras mărar ulei sare piper 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi, tai
în două dovleceii pe lungime şi, cu…
Read more »
Read more »
Kievskaia
18 April 2011
O reteta gustoasa de kievskaia din: piept de pui, aripi, unt, marar,
zeama de lamaie, faina si pesmet. Ingrediente: 1 piept de pui 3 aripi
100 g unt 1 legătură mărar zeama de la 1 lămâie 2 linguri de făină 2
linguri pesmet Mod de preparare: Pui aripile să fiarbă 10 minute şi…
Read more »
Read more »
Caise umplute cu orez
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de caise umplute cu orez, zahar, coaja de
lamaie si zmeura. Ingrediente: 4-5 caise coapte 1 lingură orez fiert 1
linguriţă zahăr pudră coajă de lămâi 6-8 boabe de zmeură Mod de
preparare: Alegi caisele coapte, le desfaci în două şi le aşezi pe o
farfurie. Umpli cu orezul…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos verde
18 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de cartofi, sos verde, oua, ceapa,
spanac, ridichi, mustar si maioneza. Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi
fierţi 1 ceapă 2 ouă fierte tari 5-6 ridichi de lună 1/4 kg spanac 1
linguriţă muştar 1/2 pahar maioneză Mod de preparare: Tai felii
cartofii fierţi şi le amesteci cu ceapa…
Read more »
Read more »
Rosii cu sunca si ardei gras
18 April 2011
O reteta delicioasa de rosii cu sunca, ardei gras, paine, oua, usturoi,
unt si sare. Ingrediente: 5 roşii 5 ardei graşi 100 g şuncă 2 felii de
pâine 2 ouă 2 căţei de usturoi 50 g unt sare Mod de preparare: Goleşti
roşiile, tăindu-le un capac. Miezul fiert, şi strecurat îl pui din nou…
Read more »
Read more »
Tort cu mere si cacao
18 April 2011
O reteta delicioasa de tort cu mere, cacao, unt, zahar, oua, faina,
lapte, praf de copt, zeama de lamaie, frisca lichida, ciocolata amaruie
si esenta de rom. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahăr 3 ouă 1 plic zahăr
vanilat 200 g făină 50 g cacao 50 ml lapte 5 mere mici 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu sufleu de branza
18 April 2011
O reteta delicioasa de rosii umplute cu sufleu de branza, oua, faina,
lapte si branza. Ingrediente: 8 roşii 4 ouă 2-3 linguri unt 3 linguri
făină 2 ceşti lapte 3-4 linguri brânză rasă Mod de preparare: Tai
căpăcele roşiilor şi le laşi să se scurgă. Faci un sos alb gros pe care
îl…
Read more »
Read more »
Pilaf de pui
18 April 2011
O reteta delicioasa de pilaf de piept de pui, orez, sare, piper,
ciuperci si verdeata. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceşcuţă de orez sare
piper ciuperci după gust verdeaţă Mod de preparare: Intr-un vas care
merge la cuptor pui toate ingredientele: carnea spălată şi tăiată
mărunt, orezul ales şi spălat, ciupercile, sare etc…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prajitura Patratel unsuros sudic (video)
18 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara patratel unsuros sudic din: lapte
condensat, biscuiti digestvi, unt, alune, ciocolata alba si fulgi de
cocos. Ingrediente: lapte condensat biscuiti digestivi unt Mod
de preparare: Biscutii se faramiteaza, impreuna cu laptele, apoi se
amesteca impreuna cu un topit, dupa care se intinde intr-o tava…
Read more »
Read more »
Sarlota cu struguri
18 April 2011
O reteta delicioasa de sarlota cu struguri, oua, lapte, zahra, frisca,
nes, piscoturi, gelatina, esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 300 ml lapte
200 g zahăr tos 500 ml frişcă 2 plicuri zahăr vanilat 2 linguriţe nes 1
strugure alb 1 strugure negru 1 pachet pişcoturi 2 plicuri gelatină
(pentru închegat) 2 esenţe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Delicious Sour
18 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Delicious Sour din: cherry brandy, gin si
zeama de lamaie. Ingediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl gin 2 cl zeama de
lamaie Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele cu gheata in
shaker. Bautura se serveste in pahare mici de whisky.
Read more »
Read more »
Caise imbatate
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de caise imbatate, lichior, zahar pudra,
faina, oua si vin alb. Ingrediente: 20 caise lichior zahăr pudră 120 g
făină 2 ouă vin alb Mod de preparare: Tai caisele în două, le presari cu
zahăr şi le stropeşti cu lichior. Le laşi aşa timp de 1 oră la
frigider,…
Read more »
Read more »
Aripi grill
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de aripi de pui la grill cu oregano,
nucoara, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 aripi oregano nucşoară
sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi şi speli foarte bine carnea, o
usuci cu prosoape de bucătărie şi le treci prin amestec de
condimente. Noi am amestecat oregano, un pic…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu zmeura
18 April 2011
O reteta delicioasa de biscuiti cu zmeura, unt, zahar, esente de
vanilie, faina, gris, zahar pudra, frisca lichida si esenta de migdale.
Ingrediente: 100 g unt 50 g zahăr esenţă de vanilie 150 g făină 50 g
griş zahăr pudră pentru decor Ingrediente umplutura : 150 g de zmeură
35 cl frişcă lichidă…
Read more »
Read more »
Rulou de omleta
18 April 2011
O
reteta delicioasa de rulou de omleta din: oua, rosie, sunca, ton,
cascaval, vanata, dovlecel, ardei, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 ouă 1 roşie 60 g şuncă presată (sau muşchiuleţ) 50 g ton
în ulei 2 linguri caşcaval 1/2 vânătă 1/2 dovlecel 1 ardei 1 ceapă mică
ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu cartofi
18 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu cartofi, mirodenii si
salata. Ingrediente: 1 piept pui cartofi mirodenii după gust salată
Mod de preparare: Treci fiecare bucată de carne prin curry şi o
stropeşti apoi 4 ulei de măsline. Cureţi şi tai cartofii pe care îi
ungi, de asemenea, cu ulei…
Read more »
Read more »
Pepene umplut
18 April 2011
O reteta delicioasa de pepene umplut cu branza de vaci, smantana,
lichior de fructe si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene galben 1
pachet brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri lichior de fructe
fructe de sezon Mod de preparare: Tai pepenele, înlături seminţele şi
apoi, cu o linguriţă, scoţi miezul pe care…
Read more »
Read more »
Musaca de carne si ciuperci
18 April 2011
O reteta gustoasa de musaca din: carne tocata, ciuperci, smnatana,
ceapa, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci cu
pălării mari 400 g carne tocată 1 ceapă 4 ouă 3 linguri smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli
ciupercile, le tai picioruşele şi frigi pălăriile pe…
Read more »
Read more »
Aperitiv de bere
18 April 2011
O reteta delicioasa de aperitiv de bere din: cartofi, oua, unt, faina,
cascaval si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 ouă 40 g unt 2 linguri
făină 50 g caşcaval sare Mod de preparare: Cureţi şi tai cartofii, îi
pui la fiert în apă rece cu sare şi după ce s-au fiert, îi pasezi.…
Read more »
Read more »
Smantana la ceaun
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de smantana la ceaun din: smantana, branza,
malai si sare. Ingrediente: 250 g smântână 100 g brânză grasă
fărâmiţată 2-3 linguri mălai sare Mod de preparare: Intr-un ceaun pui la
fiert smântână cu sarea. După ce clocoteşte, dai focul la mic şi o laşi
să mai scadă, apoi îi…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu conopida pe pat de crutoane
18 April 2011
O reteta gustoasa de muschi de porc cu conopida, crutoane, lapte, unt,
faina si cascaval. Ingrediente: 800 g muşchi de porc 800 g conopidă 5-6
felii de pâine de o zi 400 ml lapte 120 g unt 120 g făină 200 g caşcaval
Mod de preparare: Speli carnea, o ştergi de apă, o tai…
Read more »
Read more »
Budinca de gris
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, ou, unt, zahar
vanilat, zahar pudra si pesmet. Ingrediente: 3 pahare lapte 3 linguri
griş l ou 1 lingură unt 2 linguri zahăr tos 1 linguriţă zahăr vanilat 1
lingură zahăr pudră 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pui laptele la
fiert într-o cratiţă.…
Read more »
Read more »
Mancare de bame
18 April 2011
O reteta gustoasa de mancare de bame, otet, ulei de masline, rosii,
zahar si sare. Ingrediente: 1/2 kg bame 125 ml oţet 125 ml ulei măsline 2
cepe medii fin tocate 500 g roşii tăiate cuburi 1 lingură zahăr sare
piper Mod de preparare: Speli bamele, le cureţi de codiţe şi le laşi…
Read more »
Read more »
Prajitura din piscoturi cu crema de cirese
18 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de prajitura cu piscoturi, cirese, zahra
pudra, albusuri si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g pişcoturi
şampanie 250 g cireşe 250 g zahăr pudră 2 albuşuri zeama de la 1/2
lămâie Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le mixezi. Baţi
albuşurile spumă cu zahărul pudră, adaugi cireşele…
Read more »
Read more »
Pastrav cu legume la cuptor
18 April 2011
O reteta delicioasa de pastrav cu legume: cartofi, ardei gras, rosii,
usturoi, sardele, masline negre, ulei, vin alb, boia, maghiran, sare si
piper. Ingrediente: 1 păstrăv 750 g cartofi 4 ardei graşi roşii 400 g
roşii 3 căţei de usturoi 1 conservă sardele în ulei 2 linguri măsline
negre ulei vin alb măghiran boia…
Read more »
Read more »
Sos grecesc de lamaie
17 April 2011
O
reteta simpla de sos grecesc de lamaie din: oua, apa, supa si suc de
lamaie. Ingrediente: 4 ouă 2 linguri de apă 2 linguri de supă fierbinte
suc de lămâie Mod de preparare: Batem ouăle spumă. Le batem şi cu apă
până când se transformă în spumă, adăugăm supa, le batem mai departe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Palladium (video)
17 April 2011
O
reteta video delicioasa de pizza Palladium din: blat de pizza,
mozarella, gorgonzola, prosciutto crudo, rucola, rosii cherry si ulei de
masline. Ingrediente: blat de pizza mozzarella gorgonzola prosciutto
crudo parmezan rucola rosii cherry ulei de masline Mod de preparare:
Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care
se presara mozzarella…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută cu amestec
17 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de conopida umpluta: conopida, carne
tocata, paine, ceapa, ou, lapte, faina, smantana, cascaval, sare si
piper. Ingrediente: 1 conopidă 400 g carne tocată 1-2 felii de pâine 2
cepe 1 ou 500 ml lapte 1 lingură făină 100 ml smântână 100 g caşcaval
sare piper Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Sos de ceapă verde
17 April 2011
O
reteta delicioasa de sos de ceapă verde din: oua, galbenus, otet,
mustar, suc de lamaie, zahar, piper, sare, untdelemn, chifla, smantana
si ceapa verde. Ingrediente: 2 ouă fierte tare 1 gălbenuş 1 lingură de
oţet 1 lingură de muştar suc de la o jumătate de lămâie puţin zahăr
piper 1linguriţă de sare 5 linguri…
Read more »
Read more »
Piure de mere acrişoare cu frişcă
17 April 2011
O
reteta delicioasa de piure de mere acrisoare cu frisca din: mere
acrisoare, zahar vanilat, frisca, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1
kg de mere acrişoare 1 zahăr vanilat 1 frişcă zahăr suc de lămâie Mod
de preparare: Curăţăm merele, le tăiem felii şi le fierbem în vas, cu
suc de lămâie. Le…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida cu ton
17 April 2011
O reteta delicioasa de budinca de conopida cu ton, cartofi, oua, unt,
faina, lapte si cascaval. Ingrediente: 1 conopidă mică 2 cartofi 1 cutie
ton în apă 2 ouă 30 g unt 40 g făină 200 ml lapte 150 g caşcaval Mod
de preparare: Desfaci conopida în bucheţele şi tai cartofii curăţaţi
în…
Read more »
Read more »
Friptură bogată de pui
17 April 2011
O
reteta simple de friptura bogata de pui din: pui, ficat de pui,
prosciutto crudo, slanina, rozmarin, fenicul, usturoi, untisor, ridichi,
ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pui de
circa 1 kg 1 ficat de pui 60 g prosciutto crudo (o singură felie) 40 g
slănină 2 rămurele de rozmarin 15…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Tonic
17 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Tonic din: gin, tonic si o felie de
lamaie. Ingrediente: 4 cl gin tonic o felie de lamaie Mod de
preparare: Se pun cuburi de gheata in paharul pentru bauturi lungi, se
adauga ginul, se completeaza cu gin tonic. Felia de lamaie se pune pe
marginea paharului.
Sos de usturoi cu nuci
17 April 2011
O
reteta delicioasa de sos de usturoi cu nuci din: usturoi, galbenus,
nuci, untdelemn si suc de lamaie sau otet de vin. Ingrediente: 4 căţei
de usturoi 1 gălbenuş 250 gr nuci 100 ml untdelemn (de măsline) suc de
lămâie sau oţet de vin Mod de preparare: Zdrobim bine cateii de
usturoi si-i amestecam…
Read more »
Read more »
Ciorbă rece de sfeclă roşie
17 April 2011
O
reteta simpla de ciorba rece de sfecla din: sfecla rosie, castraveti,
patrunjel, marar, ceapa verde, suc de lamaie si smantana. Ingrediente:
500 g sfeclă roşie 4 ouă castraveţi verzi pătrunjel şi mărar proaspete,
tocate fin 1 legătură ceapă verde sucul de la o lămâie smântână Mod de
preparare: Sfecla se spală foarte bine…
Read more »
Read more »
Clătite de cartofi cu carne
17 April 2011
O
reteta de clatite de cartofi cu carne din: cartofi, oua, smantana,
faina, carne de porc, ceapa, praf de copt, sare si piper. Ingrediente:
2 kg cartofi 2 ouă 3 linguri smântână 3 linguri faină 1 kg carnc de
porc 2 cepe 1/4 linguriţă praf de copt sare şi piper, după gust Mod
de…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci delicioase
17 April 2011
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu ciuperci, ulei, ceapa, usturoi,
pesmet, sare, piper si patrunjel Ingrediente: 6 vinete 200 g ciuperci
ulei 3 cepe 3-4 căţei de usturoi 80 g pesmet sare piper 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Tai vinetele în jumătate pe lungime, le
opăreşti în apă clocotită pentru 2-3 minute şi…
Read more »
Read more »
Pulpă de iepure impanată cu slănină
17 April 2011
O
reteta de pulpa de iepure impanata cu slanina din: pulpa de iepure,
otet, slanina, usturoi, piper, foid e dafin si cuisoare. Ingrediente: 1
pulpă de iepure oţet slănină usturoi piper foi de dafin cuişoare Mod
de preparare: Pulpa de iepure o punem în oţet şi o lăsăm 6 ore la rece.
După 6…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu smantana si mustar
17 April 2011
O
reteta simpla de sos de hrean cu smantana si mustar din: hrean, mustar,
zahar, otet, piper si smantana. Ingrediente: 1 hrean 1 lingură de
muştar 1 lingură de zahăr 2 linguri de otet piper smântână Mod de
preparare: Batem bine smântână să se îngroaşe putin. Smantana si toate
ingredientele le amestecam bine intr-un…
Read more »
Read more »
Pulpe de miel la cuptor
16 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe de miel la cuptor din: ceapa,
usturoi, morcovi, telina, pulpa de miel fara os, sare, piper, cimbru,
ulei de masline, pasta de tomate, supa, rosii, boabe de fasole alba si
patrunjel tocat. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 200 g de
morcovi 200 g de ţelină 1,6…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata calda italiana
16 April 2011
O
reteta de post simpla si delicioasa de salata calda italina din: ceaap,
ardei gras, paste fara ou, morcov, sparanghel, dovlecel, supa de
legume, usturoi, rosii decojite, patrunjel, oregano, busuioc, sare si
piper. Ingrediente: o ceapa alba medie, taiata in patru un ardei gras
rosu, taiat cubulete paste fara ou un morcov feliat cateva fire…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu usturoi şi rozmarin
16 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de miel cu usturoi si rozmarin din:
usturoi, picior de miel, rozmarin, unt, sare, piper si legume.
Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi,tăiată pe orizontală un picior de
miel cu os de cca 2 kg 6 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătăţi rozmarin
proaspăt 15 g unt sare şi piper negru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Amestec spaniol si somon tartar (video)
16 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara amestec spaniol si somon tartar din:
ceafa de porc, piept de pui, carnati afumati, bacon, cartofi copti,
ciuperci, ulei de masline, sare, piper, file de somon, capere, somon
afumat, castraveti murati, ceapa verde si lamaie. Ingrediente preparat
spaniol: ceafa de porc piept de pui carnati afumati bacon…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Boat
16 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Banana Boat din: lichior de banane, gin si un
strop de sirop de grenadine. Ingrediente: 3 cl Creme de Bananes
(lichior de banane) 2 cl gin 1 strop sirop de grenadine Mod de
preparare: TUrnam ingredientele peste cuburi de gheata intr-un pahar
pentru bauturi lungi, apoi completam cu suc…
Read more »
Read more »
Spată de iepure cu cepşoare, in bere
16 April 2011
O
reteta delicioasa de spata de iepure cu cepsoare, in bere din: spate de
iepure, pancetta, cimbrisor, boia dulce, cepsoara, bere blonda, varza
de bruxelles, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 4 spate
de iepure dezosate 50 g pancetta nefeliată 1 lingură de frunze de
cimbrişor uscat câteva rămurele de cimbrişor proaspăt 1 lingură…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ravaşe
16 April 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu ravase din: ou, otet, ulei, sare,
faina, orez, oua batute, lapte si cascaval. Ingrediente: aluatul: 1,5
pahar apă rece 1 ou 1 lingură oţet 1 lingură ulei sare faină umplutura:
1/2 pahar orez fiert 3 ouă bătute 1 pahar lapte 250 g caşcaval Mod de
preparare: Aluatul, o dată…
Read more »
Read more »
Spată de miel umplută cu ratatouille
16 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de spata de miel umpluta cu ratatouille din:
uleid e masline, ceapa, ardei rosii, vanata, rosii cherry, usturoi,
busuioc, piure de rosii, zahar, otet din vin alb, spata de miel si
frunze de salata. Ingrediente: Pentru Ratatouille: 5 liguri ulei de
măsline 1 ceapă mare, mărunţită 2 ardei roşii, curăţaţi de…
Read more »
Read more »
Pui inăbuşit cu şofran
16 April 2011
O
reteta delicioasa de pui inabusit cu sofran din: pui, ceapa rosie,
fenicul, cartofi, sofran, foi de dafin, usturoi, portocala, cimbrisor,
vin alb sec, supa de legume, maioneza, ardei iute, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi 2 cepe roşii 1
fenicul 400 g cartofi noi 5-8 g…
Read more »
Read more »
Pască ultrarapidă
16 April 2011
O
reteta simpla de pasca ultrapida din: branza de vaci, zahar pudra, unt,
lamaie, stafide, praf de copt, oua si faina. Ingrediente: 500 g branza
de vaci 200 g zahar pudra 3 linguri cu unt 1 lamaie stafide 1 praf de
copt 4 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă
cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de spanac si linte
16 April 2011
O
reteta de post gustoasa de supa de spanac si linte din: linte uscata,
apa, ceapa, usturoi, pasta de tomate, frunze de spanac, patrunjel,
piper, ardei iute si zeama de lamaie. Ingrediente: 150 grame linte
uscata 800 ml apa o ceapa mare alba, tocata trei catei de usturoi,
tocati 150 grame pasta tomate 200 grame…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu cartofi si parmezan
16 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cotlete de miel cu cartofi si parmezan
din: cotlete de miel, cartofi, radicchio, parmezan, ardei iute si
patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 4 cartofi tăiafi felii subţiri
salată roşie (radicchio) 1 lingură de parmezan ardei iute mentă
pătrunjel Mod de preparare: Se pregătesc cotletele de miel la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Burger cu ciuperci la grill
16 April 2011
O
reteta de post de burger cu ciuperci la grill din: ciuperci, mustar
dijon, otet balsamic, chifla, rosie, ceapa rosie si frunze de rucola.
Ingrediente: doua ciuperci mari, rotunde (Portobello) doua lingurite
mustar Dijon o lingurita otet balsamic o chifla doua felii groase de
rosie doua felii ceapa rosie cateva frunze de rucola Mod…
Read more »
Read more »
Vinete cu sunca
16 April 2011
O reteta delicioasa de vinete cu sunca, cascaval, rosii, ceapa, ulei,
piper si sare. Ingrediente: 6 vinete mici 4 felii de şuncă 150 g
caşcaval 1 kg roşii 1 ceapă ulei sare piper Mod de preparare: Speli
vinetele, le tai în jumătate, le presari cu sare şi le laşi deoparte.
Decojeşti roşiile, le tai…
Read more »
Read more »
Cocktail Viva Espana
16 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Viva Espana din: gin, sherry, pernod si coaja
de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl sherry 2 stropi de Pernod coaja
de lamaie Mod de preparare: Se amesteca bine intr-un pahar de mixare
ginul cu sherry. Se clateste un pahar de cocktail cu 2 stropi de Pernod,
apoi…
Read more »
Read more »
Desert Sushi
16 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de desert sushi din: orez, sirop de zahar,
lchior de migdale, fulgi de cocos, kiwi, capsuni, struguri si mandarine.
Ingrediente: 80-100 g orez pentru sushi 1 lingură sirop de zahăr 1
lingură lichior de migdale fulgi de cocos pentru decor 1 felie de kiwi 1
căpşună 1 bob de strugure o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere
16 April 2011
O
reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din:
cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de
masline si otet de vin alb. Ingrediente: un kg cartofi o jumatate de
cana de capere mici o cana de masline negre o lingura frunze de cimbru
putin rozmarin 6 linguri…
Read more »
Read more »
Dieta cu orez. Cum poţi scăpa de 10% din greutate în două săptămâni
16 April 2011
Orezul
este bogat în proteine, minerale, vitamine şi amidon. Specialiştii în
nutriţie susţin că acest aliment este ideal pentru persoanele care vor
să scape de excesul de kilograme fără să se înfometeze. Datorită
conţinutului de carbohidraţi, alimentul oferă organismului energia de
care are nevoie în perioada de restricţii alimentare. Nutriţioniştii
menţionează că dieta are efecte…
Read more »
Read more »
Sos Cafe De Paris
16 April 2011
O
reteta simpla de sos cafe de paris din: ceapa, magheran, timon,
patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 linguriţe de ceapă tocată
mărunt 2 linguriţe de magheran 2 linguriţe de timion 4 linguriţe de
pătrunjel mărunt tăiat 6 linguri de unt puţină sare piper Mod de
preparare: Amestecăm toate ingredientele, în afară de…
Read more »
Read more »
Compot de mere cu stafide
16 April 2011
O
retete simpla de compot de mere cu stafide din: mere acrisoare, lamaie,
zahar si stafide. Ingrediente: 800 gr mere acrişoare 1 lămâie 2 linguri
de zahăr stafide Mod de preparare: Merele le tăiem bucăţele mărunte
şi le punem în vas împreună cu zahărul, sucul de lămâie şi stafidele.
Acoperim vasul şi îl încălzim…
Read more »
Read more »
Dulceaţa de pere
16 April 2011
O reteta gustoasa de dulceata de pere, zahra, apa, cuisoare si lamaie.
Ingrediente: 1 kg pere 1 kg zahăr 500 ml apă 2 cuişoare 1/2 lămâie Mod
de preparare: Pui la fiert la foc mic apa şi zahărul. Cureţi perele de
coajă, le tai rondele subţiri şi le îndepărtezi cotorul şi seminţele. în
siropul…
Read more »
Read more »
Cocktail Rolls Royce
16 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Rolls Royce din: vermut sec, vermut rosu, gin
si 1 strop de benedectine. Ingrediente: 4 cl vermut sec 2 cl vermut
rosu 2 cl gin 1 strop de Benedictine Mod de preparare: Se amesteca
bine cu multa gheata ingredientele in paharul de mixare si se serveste
in cupe de…
Read more »
Read more »
Crema de cafea neagra
16 April 2011
O
retete simpla de crema de cafea neagra din: galbenusuri, zahar, frisca
si cafea neagra. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zahăr 1 frişcă 1
pahar de cafea neagră tare Mod de preparare: Fierbem apa în vas.
Batem cu mixerul gălbenuşurile şi zahărul. Adăugăm cafeaua călduţă şi
frişca şi amestecăm. Când apa dă în…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linguine cu dovlecel
16 April 2011
O
reteta simpla de post din: linguine, dovlecei, ulei de masline,
usturoi, zeama de lamaie, chilli si frunze verzi de busuioc.
Ingrediente: 400 grame linguine 3 dovlecei dati pe razatoare 3 linguri
ulei de masline un catel de usturoi taiat marunt zeama de la o lamaie
putin chilli o mana de frunze verzi de busuioc,…
Read more »
Read more »
Gramajoare de vinete
16 April 2011
O reteta delicioasa de vinete, sunca, cepa rosie, smantana, cascaval,
patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă 150 g şuncă 100 g
orez 1 ceapă roşie 100 g smântână 4 felii de caşcaval 1 legătură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul în 400 ml apă
cu sare, pe foc mic…
Read more »
Read more »
Prepeliţe delicioase
16 April 2011
O
reteta simpla de prepelite delicioase din: prepelite, slnina, snitele
de vitel, sunca, ceapa, unt, vin alb, supa de carne, faina, lamaie, sare
si piper. Ingrediente: 2 prepeliţe 50 gr slănină mai puţin grasă 2
şniţele subţiri de viţel 4 felii de şuncă 1 ceapă 80 gr unt 1 /2 vin alb
de masă 1/4…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta
16 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de supa-crema de mazare si cartofi
cu aroma de menta din: ulei, ceapa alba, cartofi, supa de legume, mazare
si menta. Ingrediente: doua lingurite ulei o ceapa alba tocata 800
grame cartofi, curatati si taiati cubulete un litru supa de legume 350
grame mazare congelata menta proaspata …