Retete de Paste:
Gulii in aluat de clatite
11 April 2011
O reteta gustoasa de gulii in aluat de clatite din: gulii, oua, lapte,
cascaval, faina, sare, ulei. Ingrediente: 2 gulii 2 ouă 1 pahar lapte
100 g caşcaval ras făină sare ulei sau unt Mod de preparare: Din lapte,
ouă şi făină pregăteşti un aluat de clătite, aşa cum faci de obicei.
Adaugi caşcavalul…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Gin
10 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Pink GIn din: gin si angostura. Ingrediente: 5
cl Gin Angostura Mod de preparare: Clatim un pahar rece de cocktail
cu putin Angostura, apoi turnam in el ginul rece.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cotlete de berbecut cu ceapa tempura (video)
10 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de berbecut cu ceapa tempura
din: cotlet berbecut, crutoane, rozmarin, ou, hrean, menta, cimbru,
parmezan, usturoi, miere, mustar, faina, ceapa, sos de soia, ulei, sare
si piper. Ingrediente: cotlet berbecut crutoane rozmarin ou hrean menta
cimbru parmezan usturoi miere mustar faina ceapa sos soia apa ulei sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Ginger’s Luck
10 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Ginger’s Luck din: rachiu, ginger ale,
angostura si lamaie Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) Ginger Ale rece
1 strop de Angostura 1 lamaie Mod de preparare: Punem cuburile de
gheata si o dunga mai mare de coaja de lamaie intr-un pahar de cocktail.
Adaugam rachiul, Ginger Ale si Angostura.
Read more »
Read more »
Cocolosi cu branza
10 April 2011
O reteta gustoasa de cocolosi cu branza de burduf, malai si carnat
afumat. Ingrediente: 1/2 kg mălai 250 g brânză de burduf 200 g cârnat
afumat Mod de preparare: Faci o mămăligă mai vârtoasă, pe care o
răstorni pe un suport de lemn. Cu aţa tai bucăţi de mămăligă de mărimea
unui pumn. Presezi…
Read more »
Read more »
Cocktail Garibaldi
10 April 2011
O
reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de portocale,
campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 2 cl
brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale felii de
portocale Mod de preparare: Agitam bine ingredientele alcoolice cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Placinta cu colarezi
10 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu colarezi, oua, sare, faina, lapte,
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, zahar, untura si zahar pudra.
Ingrediente: 5 ouă sare 350 g făină 1 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 1
lingură coajă de lămâie şi portocală zahăr după gust Ingrediente aluat:
1 lingură untură (sau ulei) 200…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ardei
10 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de carne de porc cu ardei din: carne de porc,
usturoi, ardei iute, ardei verzi, sos de soia, sare si piper.
Ingrediente: 600 – 700 gr carne de porc (de pe burtă) 3 căţei de usturoi
zdrobiţi 1 ardei iute mic 3 – 4 ardei verzi şi mari (tăiaţi cubuleţe)…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Crust
10 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Crust din: brandy, curacao orange,
zeama de lamaie, suc de portocale, angostura, felii de lamaie si zahar.
Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Curacao orange 1 cl zeama de lamaie 10 cl
suc de portocale 2 stropi de Angostura felii de lamaie zahar Mod de
preparare: Agitam bine…
Read more »
Read more »
Pere fierte in vin
10 April 2011
O reteta deliciasa de pere fierte in vin, cuisoare, miere si frisca.
Ingrediente: 2 pere 2 litri vin roşu mai bun cuişoare miere sau sos de
ciocolată pentru decor frişca pentru decor Mod de preparare: Cureţi
perele, de coajă, dar nu le scoţi codiţele.In fiecare pară înfigi 2
cuişoare (nu mai mult, că astfel…
Read more »
Read more »
Chilli cu carne
10 April 2011
O
reteta simpla de chilli cu carne din: carne de porc, usturoi, ardei
iute, rosii, sare, piper, maghiran, chilli, chimen, telina, zahar,
untdelemn si faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 usturoi zdrobiţi 5
– 8 ardei mari iuţi 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate sare piper
maghiran chilli măcinat chimen ţelină…
Read more »
Read more »
Salată din tulpină de ţelină
10 April 2011
O reteta delicioasa de salata din tulpina de telina, rosii, otet,
kechup, galbenus, ulei, sare, piper. Ingrediente: l legătură tulpină de
ţelină 2 roşii 2 linguri oţet din vin alb 2 linguri ketchup 1 gălbenuş
proaspăt 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi tai ţelina
în fâşii subţiri. Speli roşiile şi…
Read more »
Read more »
Carne de miel a la Romania
10 April 2011
O
reteta delicioasa de carne de miel a la Romania din: pulpa de miel,
otet, rozmarin, vin alb, usturoi, sardele, sare si piper. Ingrediente:
1 kg de pulpă de miel puţin oţet rozmarin 1/2 pahar de vin alb 1 căţel
de usturoi 2 sardele sare piper Mod de preparare: Spălăm carnea de
miel şi…
Read more »
Read more »
Tavă tiroleză
10 April 2011
O
reteta delicioasa de tavă tiroleză din: carne de vita fiaarta, carne de
vita uscata, slanina, ceapa, cartofi, grasime de porc, sare, piper,
chimen si magheran. Ingrediente: 150 gr carne de vită fiartă 150 gr
carne fiartă uscată 150 gr slănină 1 ceapă mare 1 kg cartofi fierţi 2
linguri de grăsime de porc sare…
Read more »
Read more »
File de vitel cu hrean salbatic
10 April 2011
O
reteta delicioasa de file de vitel cu hrean salbatic din: file de
vitel, unt sau margarina, rosii, hrean salbatic, smantana, nuca, fasole
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de viţel puţin unt sau
margarină sare piper 2 roşii 2 legături de hrean (sălbatic) curăţat 1/2
pahar de vin alb 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Zoom
9 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Zoom din: cherry brandy, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl Cherry brandy 2 cl vermut rosu
2 cl vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Agitam bine
ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar
de cocktail, iar la final adaugam…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
9 April 2011
O reteta delicioasa de pui umplut cu sarmale in foi de vita din: carne
de vita, carne de porc, ceapa, orez, sare, piper, marar si ulei.
Ingrediente: 1 pui de1-1,5 kg 200 g carne de vită 200 g carne de porc
50 g ceapă 50 g orez 200 g foi de viţă sau 10-20…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon cu portocale (video)
9 April 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara somon cu portocale din: file
de somon, portocale, ceapa verde, ulei de masline, unt si sare.
Ingrediente: file somon portocale ceapa verde ulei de masline unt
portocale sare Mod de preparare: Se taie un fileu de mai mare de somon
in bucati mai mari, care se…
Read more »
Read more »
Cocktail Alba
9 April 2011
O
reteta de Cocktail Alba din: coniac, suc de portocale, sirop de zmeura
si cirese. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl suc de portocale 1 cl sirop de
zmeura cirese Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata
intr-un shaker, si turnam bautura in cupa de cocktail racita anterior.
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac
9 April 2011
O reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, untura, sare, oua,
lapte, scortisoara, zahar, cuisoare si coja rasa de lamaie. Ingrediente:
250 g făină 80 g unt+ 20 g unt pentru uns 1 lingură untură (ulei) 1
vârf linguriţă de sare 1 ceşcuţă apă rece Ingrediente umplutură: 1 kg de
dovleac ras 50…
Read more »
Read more »
Mancare de carne de vită cu sos de smantana
9 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare de carne de vita cu sos de smantana din:
carne de vita, slanina, ceapa, legume, sare, boabe de piper, frunza de
dafin, ghimber, smantana si otet sau suc de lamaie. Ingrediente: 600 gr
carne de vită 50 gr slănină 1 ceapă mare 250 gr diferite legume de
condimentare sare, boabe…
Read more »
Read more »
Carne de oaie a la Macedoniana
9 April 2011
O
reteta simpla de carne de oaie a la Macedoniana din: costita de oaie,
ceapa, rosii, ardei verzi, branza, untdelemn, sare si piper.
Ingrediente: ] kg costiţă de oaie 3 cepe 3 roşii 3 ardei verzi 150 gr
brînză mai tare untdelemn sare piper Mod de preparare: Tăiem mărunt
costiţa de oaie şi o…
Read more »
Read more »
Rulada de nuci cu frisca
9 April 2011
O reteta gustoasa de rulada de nuci cu frisca, oua, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 200 ml frişcă nebătută 4 ouă 4
linguri de zahăr coajă de la 1 lămâie Mod de preparare: Baţi spumă
albuşurile, adaugi gălbenuşurile, şi amesteci uşor. Adaugi 80 g de nuci
măcinate, coaja de…
Read more »
Read more »
Ragu Mediteranean
9 April 2011
O
reteta delicioasa de Ragu Mediteranean din: ceapa, usturoi, untdelemn,
rosii, masline, apa, ierburi provensale, sare, smantana, file de peste,
carne din scoica si un pachetel de sofran. Ingrediente: 1 ceapă mai
mare 2 căţei de usturoi 4 linguri de untdelemn (de măsline) 1 ceaşcă de
apă 500 gr roşii 100 gr măsline umplute (pline)…
Read more »
Read more »
Cocktail Cream Fizz
9 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cream Fizz din: rachiu, frisca, lichior de
vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 3
cl frisca 2 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie sifon Mod de
preparare: Agitam bine ingredientele, cu exceptia sifonului, cu gheata
intr-un shaker, turnam si adaugam apoi…
Read more »
Read more »
Cocktail de portocale si lapte de cocos
9 April 2011
O
reteta simpla de cocktail mix de portocale si caise din: brandy
apricot, rachiu, suc de portocale si lapte de cocos Ingrediente: 4 cl
Brandy Apricot 4 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc de portocale 165 ml
lapte de cocos Mod de preparare: Punem patru cuburi de gheata intr-un
vas de apa. Turnam deasupra…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu vinete si usturoi
9 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi copti, vinete, usturoi, ulei, ceapa,
ardei rosu, cimbru, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă
mică 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 ardei roşu 2 căţei usturoi 1 vârf de
cuţit cimbru 4 linguri iaurt pătrunjel sau mărar Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi coci în cuptor.…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu varză si legume
9 April 2011
O
retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de
miel, rosii, vinete, dovlecei, supa, vin negru, ceapa, verdeata, mustar,
pesmet, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 750 gr pulpă de
miel 500 gr roşii 2 vinete 4 dovlecei 1/4 l supă limpede 1 /8 l vin
negru 4 cepe…
Read more »
Read more »
File de vită
9 April 2011
O
retete simpla de file de vita din: file de vita, untdelemn, sare si
piper. Ingrediente: 600 gr file de vită 6 linguri de untdelemn sare
piper Mod de preparare: Carnea o tăiem bucăţi de căte 150 gr şi o
batem bine. Fileurile le frigem puţin în vas, pe ambele părţi. Scoatem
carnea din…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Orange Fizz
9 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Orange Fizz din: brandy, suc de
portocale, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl brandy 10 cl suc
de portocale 1 cl zeama de lamaie sifon Mod de preparare: Agitam bine
ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un
pahar si completam cu sifon.
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu garnitură de sos alb
9 April 2011
O reteta delicioasa de gulii umplute cu garnitura de sos alb, carne
tocata, ou, ceapa, paine, sare, piper, patrunjel verde, sunca afumata,
unt, smantana, lapte, faina si ulei. Ingrediente: 6 gulii 500 g carne
tocată (de orice tip, în funcţie de gust) 1 ou 1 ceapă 1 felie de
franzelă sare piper pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
File de bacala (morun uscat)
9 April 2011
O
reteta simpla de file de bacala (morun uscat) din: file de bacala,
ceapa, otet si sare. Ingrediente: 500 gr file de bacala (peşte uscat) 1
ceapă mai mare oţet sare Mod de preparare: Bacalaul se taie bucăţi, se
curăţă, se sărează şi se lasă 10 minute. Vasul îl încălzim conform
principiului general şi…
Read more »
Read more »
Piept de viţel umplut cu migdale
9 April 2011
O
reteta delicioasa de piept de vitel umplut cu migdale din: piept de
vitel, ou, grasime, migdale, nuca, suc de lamaie, sare, piper si paine.
Ingrediente: 750 gr piept de viţel umplutura: 1 ou grăsime 100 gr
migdale 2 ouă nucă de India suc de lămâie sare piper bucăţele de pâine
(chiflă) Mod de…
Steak umplut cu roşii şi sos de mazare
9 April 2011
O
reteta delicioasa de steak umplut cu rosii si sos de mazare din: steak,
felii de cascaval, rosii, mazare, untdelemn, ceapa, sare, piper si
frunze de busuioc. Ingrediente: 4 steakuri 4 felii de caşcaval (gauda)
500 gr roşii tăiate felii 100 gr mazăre 4 linguri de untdelemn 1 ceapă
sare piper frunze de busuioc …
Read more »
Read more »
Sepie cu mazare
9 April 2011
O
reteta gustoasa de sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii,
mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 400 gr sepie 1
căţel de usturoi 1 pahar de vin alb de masă 1 cutie de roşii curăţate
de coajă 1 cutie de mazăre pătrunjel sare piper 2 linguri de untdelemn
Mod de…
Read more »
Read more »
Gulaş file Stroganov
9 April 2011
O
reteta de gulas file stroganov din: file de vitel, piure de rosii,
ceapa, praz, sare, piper, boia, ciuperci, mustar, zahar si apa.
Ingrediente: 500 – 750 gr file de viţel piure de roşii 1 ceapă 1 praz
sare piper boia 1 cutie mică de ciuperci muştar zahăr 200 ml apă Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Rinichi de viţel a la Normandia
9 April 2011
O
reteta delicioasa de vitel a la Normandia din: rinichid e vitel,
slanina afumata, ceapa verde, calvados, sare si piper. Ingrediente: 2
rinichi de viţel 50 gr slănină afumată 20 bucăţi ceapă verde 1 pahar de
calvados (rachiu de mere) sare piper Mod de preparare: Rinichii îi
spălăm bine şi îi tăiem felii. Curăţăm…
Read more »
Read more »
Carnati cu branză
9 April 2011
O
reteta simpla de carnati cu branza din: carnati afumati, branza,
chifla, sare si piper. Ingrediente: 8 cărnaţi afumaţi 300 gr brânză
chiflă sare piper Mod de preparare: Cârnaţii îi tăiem oblic şi punem
printre ei cate o felie de branza. Ii frigem intorcandu-i pe ambele
părţi, timp de 5 până la 10 minute.…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu migdale
8 April 2011
O
reteta simpla de pastrav cu migdale din: pastrav, migdale, sare, piper,
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 100 gr migdale sare piper
lămâie, pătrunjel Mod de preparare: Migdalele curăţate şi date pe
râzătoare le presărăm peste peştii curăţaţi, săraţi, piperaţi şi
stropiţi cu sucul de lămâie. In vasul acoperit fierbem la focul cel…
Read more »
Read more »
Cocktail Chinese
8 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Chinese din: brandy, maraschino, curacao
orange si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Maraschino 1
cl Curacao orange 1 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Amestecam
bine ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un
pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Aperitiv picant de branza cu rosii
8 April 2011
O reteta deliciasa de aperitiv picant din : branza de vaci, rosii,
ceapa, usturoi, ulei, gelatina, smantana, sare si boia iute.
Ingrediente: 400 g brânză de vaci sau telemea de capră 8 roşii 2 cepe 1
căţel de usturoi 3 linguri ulei 1 plic gelatină 2 linguri smântână sare
boia iute Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui si legume de toamnă
8 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba de pui, morcovi, telina, ardei verde,
gogosar, ceapa, conopida, dovleac, rosii, bors, verdeata. Ingrediente:
4-5 aripi de pui (sau 2 de curcan) 1 morcov 1/2 căpăţână de ţelină 1
ardei verde 1/2 gogoşar 1 ceapă câteva bucheţele de conopidă 1/2 felie
de dovleac 3 roşii 1/2 l borş verdeaţă…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase cu mere
8 April 2011
O reteta delicioasa de rulouri cu mere, apa minerala, ulei, drojdie,
zahar, faina, gris, scortisoara. Ingrediente: 1 cană apă minerală sau
sifon 1 cană ulei 1 cubuleţ drojdie 1 lingură zahăr 400 g făină
Ingrediente umplutură: 6-7 mere 4 linguri zahăr 2 linguri griş 1 praf de
scorţişoară Mod de preparare: Pui drojdia să…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovleac si scortişoară
8 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de placinta cu dovleac si scortisoara din:
apa minerala, ulei, faina, sare, dovleac, zahar, scortisoara si zahar
vanilat.Punctul de plecare al retetei a fost strudelul cu mere.
Ingrediente pentru aluat: 200 g apã mineralã 350 ml ulei fãinã cât
cuprinde sare Ingrediente pentru umpluturã: un dovleac 300 g zahãr 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere si aluat cu suc de roşii
8 April 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: mere, suc de rosii, zahar, ulei,
amoniac, scortisoara si faina. Ingrediente: 10 linguri ulei 10 linguri
zahăr 10 linguri suc de roşii 1 plic amoniac stins cu oţet 500 g făină
Ingrediente umplutura: 6 mere mari 5-6 linguri de zahăr scorţişoară Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele şi…
Read more »
Read more »
Cocktail James
8 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail James din: coniac, gin, chartreuse verte,
zeama de lamaie si coaja de lime. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl gin 3 cl
Chartreuse Verte 1,5 zeama de lamaie coaja de lime Mod de preparare:
Amestecam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in
cupa de cocktail si…
Read more »
Read more »
Desert cu susan si nuci
8 April 2011
O reteta gustoasa de desert cu susan, nuci, miere si apa. Ingrediente:
1/2 cană de seminţe de susan 1/4 cană apă 1/4 cană miere 1/2 cană nuci
Mod de preparare: Coci la cuptor, în tăvi separate, seminţele de susan
şi nucile. Amesteci apoi seminţele de susan cu apa şi adaugi mierea şi
nucile tăiate.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de porc in bacon si cartofi cu rozmarin (video)
8 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara muschi de porc in bacon si cartofi
cu rozmarin din: muschi de porc, bacon, cartofi, carnati, salvie, uleid e
masline, salata, lamaie, rosii cherry, usturoi, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: muschi de porc bacon cartofi carnati salvie ulei
de masline salata lamaie rosii cherry usturoi rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Amer
8 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amer din: coniac, picon si limeta.
Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl Picon limeta Mod de preparare: Turnam
coniacul si Picon-ul intr-un pahar de whisky si peste 3 cuburi de
gheata, adaugam felii de limeta si servim cu lingurite de amestecare.
Read more »
Read more »
File de calcan in sos de portocale
8 April 2011
O
reteta delicioasa de file de calcan in sos de portocale din: file de
calcan, suc de lamaie, galbenus, apa, suc de portocale, coaja de
portocale, unt sau margarina, sare si boia. Ingrediente: 8 file de
calcan sucul de la 1 lămâie 1 gălbenuş 3 linguri de apă sucul şi coaja
de portocală rasă 150…
Read more »
Read more »
Budincă de piersici
8 April 2011
O reteta gustoasa de budinca de piersici din: paine, compot de
piersici, nuca de cocos, banane, stafide. Ingrediente: 5 şi 1/2 căni
cuburi de pâine 500 g compot piersici (atât fructele fără sâmburi, cât
şi zeama) 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 2 banane 1
cană stafide Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail delicios de fructe
8 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cocktail de fructe din: portocala,
grapefruit, papaya, banana, capsuni si menta proaspata. Cea mai
răcoritoare gustare pe care v-o puteţi imagina este formată dintr-un
grapefruit, o papaya, o portocală, o banană şi o mână de căpşuni.
Ingrediente: 1 portocală mică 2 linguriţe apă de flori de portocal sau
trandafiri,…
Read more »
Read more »
Cocktail Fair Weather
8 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop de grenadine,
vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2
cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de Angostura tonic
Mod de preparare: Agitam bine in shaker rachiul, siropul de grenadine,
mermutul si Angostura, apoi turnam bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Sfecla cu sos de hrean, smanatana si iaurt
8 April 2011
O reteta delicioasa de sfecla cu sos de hrean, smnatana, iaurt, cartofi
de culoare rosz, chimen, sare, ulei, smantana, iaurt, hrean, marar,
sare, piper si zahar. Ingrediente: 1/2 kg sfeclă 4 cartofi de culoare
roz 1 linguriţă chimen 2 linguriţe sare grunjoasă 2 linguri ulei 200 g
smântână 200 g iaurt 1 linguriţă hrean…
Read more »
Read more »
Pâine delicioasă
8 April 2011
O reteta gustoasa de paine din: feli de paine, nuca, suc de portocale,
faina, miere, sare, banana si ulei. Ingrediente: 4-5 felii de pâine 1/2
cană nucă măcinată 1/4 cană suc portocale 1 lingură făină 1-2 linguri
miere 1/2 linguriţă sare 1 banană pasat ulei pentru uns tava Mod de
preparare: Storci o portocală…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel
8 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de friptura de vitel din: carne de vitel,
slanina, usturoi, rozmarin, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente:
800 gr carne de viţel 100 gr slănină 2 căţei de usturoi rozmarin mărar 1
pahar de vin alb sare piper Mod de preparare: Impănăm carnea de viţel
cu bucăţele de…
Read more »
Read more »
Cordon Bleu
8 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Cordon Bleu din: snitele, sunca, branza,
sare si piper. Ingrediente: 4 şniţele mari de viţel 4 felii de şuncă 4
felii de brânză sare piper Mod de preparare: Pe fiecare şniţel punem o
felie de brânză şi o felie de şuncă. O rulăm şi o fixăm cu o…
Read more »
Read more »
Chiftele din ciuperci si cartofi
8 April 2011
O reteta delicioasa de chiftelute din ciuperci, cartofi, paine, sare,
patrunjel verde si ulei. Igrediente: 1 cană ciuperci 2 cartofi 2 felii
pâine înmuiată sare 1-2 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt ulei
pentru uns tava Mod de preparare: Pui ciupercile la fiert, apoi le dai
prin maşina de tocat carne sau le tai mărunt.…
Read more »
Read more »
Gulaş de Szeghedin
8 April 2011
O
reteta simpla de Gulas de Szeghedin din: ceapa de porc, ceapa, usturoi,
boia, sare, varza acra, chimen si smantana. Ingrediente: 600 gr ceafă
de porc 250 gr ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri de boia sare 500 gr
varză nu prea acră puţin chimen 1/8 l smăntănă Mod de preparare:
Carnea o…
Read more »
Read more »
Păstrav (de mare) cu varză acră
8 April 2011
O
reteta de pastrav de mare cu varza acra din: file de pastrav de mare,
suc de lamaie, varza acra, ienupar, vin alb, sare, piper, zahar, zeama
de peste, smantana si mustar. Ingrediente: 1 kg de file de păstrăv (de
mare) sucul de la o jumătate de lămâie 1/2 kg varză acră 2 boabe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Azor
8 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Azor din: coniac, lichior strega, madeira si
suc de portocale Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl lichior Strega 3 cl
Madeira 3 cl suc de portocale Mod de preparare: Agitam bine cu gheata
ingrediente in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Paste cu fasole
8 April 2011
O reteta gustoasa de paste cu fasole sare, telina, ulei, usturoi, ceapa
si patrunjel verde. Ingrediente: 2 căni fasole uscată 1 lingură sare
1/2 ţelină de mărime medie cu frunze 50 ml ulei 1 căţel usturoi răzuit 1
cană de ceapă tocată 1/4 cană pătrunjel verde tocat 2 căni de paste
făinoase Mod de…
Read more »
Read more »
Spaghettini cu salvie
8 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghettini cu salvie din: spaghettini natur,
spaghettini verzi, ulei de masline, pancetta, pecorino, unt, sare
grunjoasa, sare si piper. Pancetta este piept de porc, crud, sărat,
rulat şi uscat, ce poate fi cumpărat din băcăniile italiene.
Ingrediente: 300 g spaghettini natur 300 g spaghettini verzi 3 linguri
ulei de măsline 200…
Read more »
Read more »
Sniţele cu vinete
8 April 2011
O
reteta simpla de snitele cu vinete din: snitele de vitel, suc de
lamaie, sare, piper, galbenus, margarina, faina, lapte si nuci.
Ingrediente: 4 şniţele de viţel 2 vinete suc de lămâie sare piper 1
gălbenuş 30 gr margarină 1 lingură de făină 2 linguri de lapte nuci
măcinate, după gust Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sarmale – (Rulouri) de varză
8 April 2011
O
reteta delicioasa de sarmale – rulouri de varza din: varza, varza acra,
carne de vitel, carne de porc, carne de vita, sunca, costite de porc,
slanina afumata, orez, patrunjel, ceapa si salvie. Ingrediente: 1 varză 1
/2 kg varză acră 1/2 kg carne de viţel 1 /2 kg carne de porc 1/2 kg
carne…
Read more »
Read more »
Ospăţ ţărănesc
8 April 2011
O
reteta de ospat taranesc din: spata de porc, varza acra, antricoate de
porc, carnaciori, galusti de paine, ceapa, sare, chimen si piper.
Ingrediente: 250 gr spată de porc uscată 750 gr varză acră 250 gr
antricoate de porc 4 cârnăciori 4 – 8 găluşti de pâine 1 ceapă sare
chimen piper Mod de…
Spanac a la Milanese
8 April 2011
O
reteta de spanac a la milanese din: spanac, struguri, ardei iute, sare,
piper si unt sau margarin. Ingrediente: 1 kg de spanac 1 sau două mâini
pline de struguri curăţaţi de coajă 1 sau 2 ardei mici iuţi sare piper
unt sau margarină, după gust Mod de preparare: Intr-un vas mare,
prăjim puţin…
Read more »
Read more »
Varza chinezeasca
8 April 2011
O
reteta simpla de varza chinezeasca din: varza chinezeasca, radacina de
telina, un mar acru, ceapa, boia, concentrat de supa si suc de mere.
Ingrediente: 750 gr varză chinezească 200 gr rădăcină de ţelină 1 măr
acru 1 ceapă boia un cubuleţ de concentrat de supă 1/8 l suc de mere
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi cu usturoi si rozmarin
7 April 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de cartofi cu usturoi si rozmarin.
Ingrediente: 600 g cartofi jnorr punga magica cartofi cu usturoi si
rozmarin Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja, se spala si se
taie felii. Se pun in punga knorr, se adauga condimentele, se leaga
punga la gura si se amesteca astfel…
Read more »
Read more »
Rosbrat de Moravia
7 April 2011
O
reteta simpla de rosbrat de moravia din: felii de rosbat, carnati
afumati de Moravia, slanina, ceapa, grasime, varza acra, cartofi, faina,
sare si piper. Ingrediente: 750 gr felii de rosbrat (carne de vită) 100
gr cărnaţi afumaţi de Moravia 80 gr slănină 1 ceapă 80 gr grăsime 150
gr varză acră 80 gr cartofi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Baigli cu nucă
7 April 2011
O
reteta delicioasa de baigli cu nuca din: faina, miez de nuca, lapte,
zahar, stafide, unt, ou, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat si
esenta de rom. Ingrediente: 300 gr făină 300 gr miez de nucă 250 ml
lapte 200 gr zahăr 50 gr stafide 50 gr unt 1 ou 20 gr drojdie 10 gr…
Read more »
Read more »
Varză acră cu mere
7 April 2011
O
reteta simpla de varza acra cu mere din: varza acra, mere, frunza de
dafin si afine. Ingrediente: 750 gr varză acră 1 măr mai mare frunză de
dafin afine Mod de preparare: Punem varza acră în vas. Bucăţelele de
măr, afinele şi frunzele de dafin le amestecăm cu varza. Acoperim (cu
capacul), încălzim…
Read more »
Read more »
Spanac cu smantană
7 April 2011
O
reteta simpla de spanac cu smantana din: frunze de spanac, sare, nuca,
usturoi, smantana si faina. Ingrediente: 1 1/2 kg frunze de spanac sare
nucă indiană un căţei de usturoi 1/8 l smântână 1 linguriţă de făină
Mod de preparare: Frunzele de spanac le spălăm bine şi le fierbem
înăbuşit 10 minute în…
Read more »
Read more »
Ciuperci fierte inăbuşit
7 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciuperci fierte inabusit din: ciuperci
proaspete, slanina, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 375 – 500 gr
ciuperci proaspete 50 gr slănină bine uscată şi afumată 1 ceapă mare
sare piper Mod de preparare: Curăţăm ciupercile, însă nu le tăiem.
Vasul îl încălzim şi în el încălzim slănina. Curăţăm…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Melba II
7 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Melba din: brandy, lichior de
piersici, suc de lamaie, sirop de grenadine si felii de piersici.
Ingrediente: 3 cl brandy 4 cl lichior de piersici 1 cl suc de lamaie 4
cl sirop de grenadine felii de piersici Mod de preparare: Turnam in
shaker brandy, lichior, suc de…
Read more »
Read more »
Ruladă de varză
7 April 2011
O
reteta delicioasa de rulada de varza din: varza, carne de vita sau
vitel, carne de porc, ceapa, orez, ou, sare, piper, patrunjel, marar si
vin alb. Ingrediente: 1 kg de varză 300 gr carne de vită sau de viţel
250 gr carne de porc 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 1 ou sare piper…
Read more »
Read more »
Cartofi cu coaja cu branza si cu cicoare
7 April 2011
O
reteta simpla de cartofi cu coaja cu branza si cu cicoare din: branza
dulce, lapte, andiva, praz, sare, piper si 1 kg de cartofi. Ingrediente:
500 gr brânză dulce 1/8 l lapte o andivă un praz sare piper 1 kg
cartofi cicoare Mod de preparare: Laptele şi brânza le amestecăm, apoi
adăugăm prazul…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ouă
7 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de conopida cu oua din: conopida, sare,
piper, ceapa, untdelemn, oua, paine si patrunjel. Ingrediente: 1
conopidă (mai mare) sare piper 1 ceapă puţin untdelemn 3 ouă o
pâinişoară (sau chiflă) pătrunjel Mod de preparare: Fierbem conopida
în vas şi o tăiem după aceea în bucăţi. Intr-un vas prăjim…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Burgeri de ovaz si de mei (video)
7 April 2011
O
retete video simpla despre cum se prepara burgeri de ovaz si mei din:
fulgi ovaz, seminte de floarea soarelui, susan, busuioc, oregano, ulei
de masline, sare, mei si patrunjel verde. Ingrediente burgeri de ovaz:
fulgi ovaz seminte floarea soarelui susan busuioc oregano ulei de
masline apa sare Ingrediente burgeri de mei: mei patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Conopidă cu vin alb
7 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de conopida cu vin alb din: conopida, vin
alb, supa, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 pahar de
vin alb 1 ceaşcă de supă parmezan sare piper Mod de preparare: Spălăm
conopida şi o tăem bucăţi, în vas prăjim ceapa până se îngălbeneşte,
adăugăm conopida şi fierbem…
Read more »
Read more »
Cocktail Apple
7 April 2011
O
reteta simpla si usoara de Cocktail Apple din: brandy, calvadoc, suc de
lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Calvados 1
lingurita suc de lamaie felii de limeta Mod de preparare: Amestecam
bine ingredientele intr-un pahar de mixare. Turnam bautura intr-un pahar
pentru bauturi lungi si adaugam cuburi de…
Read more »
Read more »
Ardei in stil milanez
7 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ardei in stil milanez din: ardei rosii,
ardei verzi, usturoi, ulei de masline, usturoi, rosii, sare, patrunjel,
masline si sunca. Ingrediente: 4 ardei roşii şi 2 verzi 4 linguri ulei
de măsline 2 căţei de usturoi 3 roşii sare 1 lingură pătrunjel tocat fin
câteva măsline negre 150 g…
Read more »
Read more »
Mazare vanatoarescă
7 April 2011
O
reteta simpla de mazare vanatoreasca din: mazare, ciuperci, slanina
afumata, piper, boia, patrunjel si menta. Ingrediente: 500 g mazăre 250 g
ciuperci 150 g slănină afumată piper boia pătrunjel mentă Mod de
preparare: Incălzim vasul. Frigem slănina şi ciupercile tăiate mărunt
scurt timp. Adăugăm mazărea şi fierbem înfundat la foc scăzut 20…
Read more »
Read more »
Morcovi cu ciuperci
7 April 2011
O
reteta simpla de morcovi cu ciuperci din: morcovi, ciuperci, usturoi,
sare si untdelemn. Ingrediente: 500 g morcovi 300 g ciuperci usturoi
sare untdelemn Mod de preparare: Morcovii curăţaţi îi tăiem în lung.
îi fierbem în vas, 25 până la 30 minute. Adăugăm ciupercile şi
usturoiul şi fierbem înăbuşit. După gust, adăugăm şi pătrunjel.…
Read more »
Read more »
Retete zilei: Torta di riso
7 April 2011
O
reteta delicioasa de torta di riso din: orez, lapte, urda, oua, zahar,
zahar vanilat, si coaja de portocala. Ingrediente: 200 gr orez 200 ml
lapte 200 gr urdă 3 ouă 150 gr zahăr 1 plic de zahăr vanilat 30 gr coajă
de portocală Mod de preparare: Orezul se fierbe în circa 400 ml…
Read more »
Read more »
Gulii cu carne
7 April 2011
Vasul
îl încălzim. Prăjim ceapa până cănd se rumeneşte, adăugăm carnea tăiată
mărunt, iar la sfârşit condimentăm cu sare şi puţin piper. Adăugăm apoi
guliile curăţate şi tăiate felii, amestecăm bine şi le fierbem mocnit
20 minute. înainte de a le servi, le garnisim cu pătrunjel tăiat
mărunt. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Vinete delicioase umplute
7 April 2011
O
reteta simpla de vinete delicioase umplute din: vinete, carne tocata,
ardei, rosii, ceapa, usturoi si orez. Ingrediente: 3 vinete 200 g carne
tocată 1 ardei 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă cu orez pe
jumătate fiert Mod de preparare: Vinetele le tăiem în lungime (fără să
înlăturăm codiţa). în…
Read more »
Read more »
Omletă cu sparanghel
7 April 2011
O
reteta simpla de omleta cu sparanghel din: oua, unt sau margarina,
sparanghel, parmezan, lamaie, untdelemn si sare. Ingrediente: 3 sau 4
ouă unt sau margarină 200 g sparanghel parmezan lămâie untdelemn sare
Mod de preparare: Sparanghelul îl fierbem înăbuşit, o parte din
sparanghel îl tăiem bucăţele mărunte, iar cealaltă parte o condimentăm
cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Champagne Punci
7 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Champagne Punci din: brandy,
benedictine, maraschino, champagne, zahar, sifon si cirese. Ingrediente:
2 cl brandy 1 cl Benedictine 1 cl Maraschino 3 cl champagne 1 cl zahar
sifon cirese de cocktail Mod de preparare: Amestecam toate ingrediente
cu exceptia sifonului, cu gheata intr-un pahar de mixare. Turnam
bautura…
Read more »
Read more »
Fasole cu macaroane
7 April 2011
O
reteta simpla de fasole cu macaroane din: fasole, macaroane, slanina
afumata, carne de porc afumata, ceapa, usturoi si patrunjel.
Ingrediente: 500 g fasole 250 g macaroane 50 g slănină afumată 800-1000 g
carne de porc afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de
pătrunjel Mod de preparare: Fasolea o înmuiem în…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu omletă
7 April 2011
O
reteta simpla de dovlecei cu omleta din: dovlecei, ceapa, untdelemn,
oua, lapte sau apa minerala, sare, piper, ceapa verde si paine.
Ingrediente: 250 g dovlecei 1 ceapă 1 lingură de untdelemn 4 ouă 4
linguri de lapte sau de apă minerală sare piper 1 legătură de ceapă
verde 8 felii de pâine Mod…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu miez de nucă si ciocolată
7 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri cu miez de nuca si ciocolata
din: miez de nuca, unt, zahar pudra, faina, oua, zahar vanilat,
ciocolata menaj si sare. Ingrediente: 200 gr miez de nucă 200 gr unt 100
gr zahăr pudră 300 gr făină 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 50 gr
ciocolată menaj 5…
Read more »
Read more »
Praz in stil grecesc
7 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de praz in stil grecesc din: praz, vin alb,
ulei de masline, lamaie, piper, dafin, rozmarin si masline. Ingrediente:
2 legături de praz 200 ml vin alb 100 ml ulei de măsline 1 lămâie piper
dafin rozmarin 10-15 măsline Mod de preparare: Se pune vinul, uleiul
de măsline, sucul…
Read more »
Read more »
Anghinare umplută
7 April 2011
O
retetă simpla de anghinare umpluta din: spanac, anginare, smantana, oua
si sos olandez Ingrediente: 400 g spanac 4 buc. anghinare 1/2 ceaşcă
smântână 4 ouă sos olandez Mod de preparare: Indepărtăm frunzele tari
din partea inferioară a anghinării si tăiem cotorul. Tăiem vârful la 2
cm şi partea tare a fiecărei frunze. Le…
Read more »
Read more »
Supă ungurească
7 April 2011
O
reteta simpla de supa ungureasca din: varza acra, carne uscata, supa de
carne uscata, carnati unguresti, ceapa, usturoi, faina, untdelemn,
concentrat de supa, foi de dafin, sare, piper, chilli, afine, zahar tos,
bulion si smantana. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 250 gr carne uscată
fiartă 3/4 l supă de carne uscată fiartă 2…
Read more »
Read more »
Curcan cu trufe
7 April 2011
Se
spală, se scurg şi se curăţă trei litre, de trufe bune; se pun într-o
tingire cu 150 dramuri de slănină tocata, sare, piper, nucşoară, buchet
de aromate, curăţaturile trufelor tocate, apoi se lasă pe foc 30 minute;
după aceasta se introduce un curcan care a fost înainte curăţat şi se
coase la loc. Curcanul…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac Highball
7 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cognac Highball din: coniac, sifon si felii
de lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac sifon felii de lamaie Mod de
preparare: Punem trei cuburi de gheata intr-un pahar de whisky, turnam
deasupra cnoiac si adaugam sifon. In final adaugam felii de lamaie.
Read more »
Read more »
Curcan fript şi umplut cu castane
7 April 2011
O
reteta delicioasa de curcan fript si umplut cu castane din: curcan,
carne de pasare sau vitel, coniac, sare, piper, ierburi aromate,
castane, zahar, migdale si grasime. Ingrediente: un curcan umplutura:
250g carne de pasăre sau de viţel 50 g slănină crudă un păhărel de
coniac sare piper ierburi aromate 250 g castane 20 g…
Read more »
Read more »
Umplutură de castane pentru curcan
7 April 2011
O
reteta simpla de umplutura de castane pentru curcan din: unt,
galbenuse, zahar, miez de paine, lapte, pesmet si castane. Ingrediente:
100 g unt două gălbenuşe două linguri de zahăr puţin miez de pâine cât o
nucă o ceaşca de lapte 10 g pesmet 250 g castane Mod de preparare: Se
freacă untul, se
Snitel de vita cu ceapa
7 April 2011
O reteta delicioasa de snitel de vita cu ceapa, faina, bulion, sare,
piper, ulei, boia si vin. Ingrediente: 800 g ceapă 3 linguri făină 3
linguri bulion sare piper 1 kg carne de vită 150 ml ulei 1 lingură boia
de ardei 100 ml vin Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai carnea în…
Read more »
Read more »
Pui fraged la punga cu usturoi
6 April 2011
O
reteta foarte simpla de pui fraged la punga cu usturoi din: carne de
pui ci maggi ideea zilei. Ingrediente: 1 kg carne de pui (dupa
preferinta) maggi ideea zilei pui fraged la punga cu usturoi Mod de
preparare: Se spala carnea de pui si se pune in punga maggi, se adauga
condimentele. Se leaga…
Read more »
Read more »
Gogonele umplute cu fasole batuta
6 April 2011
O reteta gustoasa de gogonele cu fasole, cepa, ulei si salata verde.
Ingrediente: 3-4 gogonele murate 1 castronel cu fasole bătută (200 g,
nu mai mult) 1 ceapă ulei frunze de salată verde Mod de preparare: Le
decupezi gogonelelor câte un căpăcel la partea opusă codiţei, le scoţi
miezul şi seminţele şi le aşezi…
Read more »
Read more »
Tocanita de spanac
6 April 2011
O reteta de tocanita de spanac, ceapa, usturoi, orez, faina, sare, ulei
si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg spanac congelat 2 cepe 6-7 căţei
usturoi o ceaşcă de orez 6 linguri făină sare 2 linguri ulei suc de
lămâie (opţional) Mod de preparare: Laşi spanacul să se decongeleze cu
mai multe ore…
Read more »
Read more »
Tocanita de gogosari copti
6 April 2011
O reteta de tocanita de gogosari, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, foi
de dafin si usturoi. Ingrediente: 5 gogoşari 1 ceapă mare 1 cană suc de
roşii 2 linguri ulei sare 1 frunză dafin 2 căţei usturoi Mod de
preparare: Pui la copt gogoşarii şi, între timp, cureţi ceapa, o tai
mărunt…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu ceapa
6 April 2011
O reteta gustoasa de salata de cartofi, ceapa, sare, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 2-3 cartofi 3-4 cepe sare ule pentru călit 1 legătură de
pătrunjel Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert cu
tot cu coajă. Cât fierb cartofii, tai ceapa julien şi o căleşti bine în
ulei, până…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu ciuperci
6 April 2011
O reteta delicioasa de salata cu legume, ciuperci, castraveti, rosii,
cepa rosie, varza alba, varza rosie, ulei de masline, otet de mere, sare
si piper. Ingrediente: 2 castraveţi 2 roşii 1 ceapă roşie 2 frunze
varză albă 2 frunze varză roşie 100 g ciuperci proaspete 3 linguri ulei
de măsline 1 lingură oţet de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Portocale cu cremă de frişcă
6 April 2011
O
reteta delicioasa de portocale cu crema de frisca din: portocale,
frisca, zahar, esenta de portocale si 2 pliculete de gelatina.
Ingrediente: 800 gr portocale 200 gr frişca 100 gr zahăr 1 sticlută
esenţă de portocale 2 pliculeţe de gelatină Mod de preparare:
Portocalele se spală, se şterg, pentru fiecare se taie o felie…
Read more »
Read more »
Raţă gătită drept raţă sălbatică
6 April 2011
Freacă
bine raţa, pe dinăuntru şi pe din afară cu sardele, iar numai pe
dinafară cu sare, piper şi ienupere pisate, apoi o lasă să stea
două-trei zile. Când vrei să o frigi, opăreşte-o cu marinată fierbinte,
iar în vreme ce o frigi, o ungi cu grăsime, marinată şi smântână.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Prajitura alba
6 April 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, zahar pudra, faina, praf de
copt, nuca de cocos, budinca de vanilie, lapte, unt, alune si nuca de
cocos. Ingrediente: 6 albuşuri gălbenuş 250 g zahăr pudră 100 g făină
1/2 plic praf de copt 150 g nucă de cocos rasă Ingrediente cremă: 5
gălbenuşuri 1 plic…
Read more »
Read more »
Ruladă cu banane si friscă
6 April 2011
O reteta delicioasa de rulada cu banane, frisca, oua, zahar, faina,
praf de copt, sare, unt, praf de budinca, lapte si kiwi. Ingrediente: 3
ouă 3 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 l vârf de linguriţă praf de copt
1 vârf de cuţit de sare unt pentru uns tava Ingrediente cremă: 1 plic
budincă…
Read more »
Read more »
Mâncare de cartofi cu năut
6 April 2011
O reteta gustoasa de mancare de cartofi cu naut, ceapa, sare, ulei si
faina. Ingrediente: 1 cană de năut 4 cartofi mari 1 ceapă 1 linguriţă
sare 2 linguri ulei 1 cană apă 1 lingură făină Mod de preparare : Pui
năutul la înmuiat de pe o zi pe alta, precum fasolea. Cureţi cartofii…
Read more »
Read more »
Raţă cu sos de portocale
6 April 2011
Prăjeşti
raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos
de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se
prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu
125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul. Astfel laşi…
Read more »
Read more »
Pacea (mâncare grecească)
6 April 2011
Iei
un picior de vacă bine curăţat, îl tai în două de la genunchi, apoi îl
pui pe o pătură moale şi-i spargi ambele oase în două cu un topor. După
aceasta îl speli bine şi îl pui într-o oală cu apă şi sare la foc, să
fiarbă până ce se moaie astfel până se…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandini
6 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandini din: vecchia romana, vermut sec si
masline. Ingrediente: 3 cl Vecchia Romana 2 cl vermut sec masline Mod
de preparare: Amestecam brandy-ul cu vermut si gheata, intr-un pahar de
mixare, apoi turnam bautura in cupa de cocktail si adaugam o masline.
Read more »
Read more »
Gelatină (aspic) rusească
6 April 2011
Muiem
100 g gelatină albă, fină în 1,5 litri apă caldă curată, adăugându-i o
linguriţă de sare, sucul de la o lămâie şi jumătate, două foi de dafin,
două albuşuri de ou cu cojile lor, o jumătate de pahar de oţet de vin, o
lingură şi jumătate de muştar francez, o ceapă curăţată, 15-20 boabe…
Read more »
Read more »
Şuncă cu gelatină (aspic) şi hrean
6 April 2011
Tăiem,
felii subţiri de şuncă fiartă şi rece, luând şoriciul de pe ele, apoi
aranjate, pe o farfurie lungă, le garnisim o distanţă cu gelatină tăiată
în bucăţi delicioase, o altă distanţă cu hrean alb, ras cu cuţitul, o
distanţă, cu hrean roşu muiat în zeamă de sfecle roşie; apoi punem o
distanţă ouă fierte…
Read more »
Read more »
Picior de porc
6 April 2011
Curăţă
un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După
aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o
într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt.
Pune bucăţile într-o cratiţă şi ţintuieşte-le la fund, apăsându-le cu o
scândurică. Umple cratiţa cu apă…
Read more »
Read more »
Friptură ţărănească
6 April 2011
Infierbântă
într-o cratiţă o lingură de untură sau untură de porc, apoi aşterne 4
felii de muşchi de porc. Nu acoperi cratiţa. Timp de 12 minute,
rumeneşte-le pe amândouă părţile. Fă să scadă focul şi mai pâlpâie vreo
20 de minute. O farfurie încălzită freac-o cu un căţel de usturoi. Apoi
amestecă: trei linguri de…
Read more »
Read more »
Oţet de vin
6 April 2011
Toamna
la storsul strugurilor umplem un vas cu tortile neţintuite (coceni de
struguri nepresaţi) şi-1 înfundăm bine, îl ţinem la căldură până miroasă
a oţet, (începe-a se descompune). Atunci le punem în sticlă mare (sunt
sticle anume pentru oţet de şi turnăm pe ele vin bătrân, curat şi bun.
Sticla nu o umplem deodată cu…
Read more »
Read more »
Raţă sălbatică la cratiţă
6 April 2011
După
ce e ciupelită şi curăţată raţa, o tăiem pe la încheieturi în bucăţele.
Punem la foc într-o cratiţă 1 litru şi jumătate de apă, 16 deca- grame
de unt, o lingură de ceapă tăiată mărunt, două linguri de bureţi
mărunţi, un păhar de vin bun (dacă avem de Madeira), şi puţină sare.
Lăsăm să…
Read more »
Read more »
Pilaf cu hribi uscaţi
6 April 2011
O reteta gustoasa de pilaf cu hribi uscati, ceapa, ulei, buion, sare si
piper. Ingrediente: 1 şi 1/2 ceaşcă orez 100 g hribi uscaţi 2 cepe 3
linguri ulei 1 lingură bulion sare piper Mod de preparare: Pui hribii
uscaţi la înmuiat de seara, apoi îi pui la fiert tăiaţi în felii.
Separat,…
Read more »
Read more »
Pasta de naut
6 April 2011
O
reteta deliciosa de pasta de naut, ulei, zeama de lamiie, sare si
piper. Ingrediente: 1 cană de năut 3-4 linguri de ulei zeamă de lămâie
sare piper Mod de preparare: Pui năutul la înmuiat cu o seară înainte
să-l prepari, apoi îl pui la fiert aproximativ 2 ore. Când este bine
fiert, adică se…
Read more »
Read more »
Penne carbonara
5 April 2011
O
reteta delicioasa de Penne Carbonara din: pennes, sunca, maggi, oua,
smantana, vin, sare, piper, praf de usturoi si cascaval. Ingrediente:
500 g penne panzani 200 g sunca 1 plic maggi ideea zile paste carbonara 3
oua 200-300 g smantana 1 ceasca vin sare piper praf de usturoi cascaval
Mod de preparare: Pentru sos: se…
Read more »
Read more »
Mancare de linte
5 April 2011
O reteta delicioasa de mancare de linte, morcovi, patrunjel, ulei,
bulion, boia, ceapa, pasta de ardei, usturoi si sare. Ingrediente: 2
căni linte 2-3 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 2 căni apă 2 linguri ulei 1
cană bulion 1/2 linguriţă boia 1 ceapă 2 linguri pastă de ardei sau 1
ardei tăiat mărunt 2-3 căţei…
Read more »
Read more »
Bors de galbiori uscati cu fasole
5 April 2011
O
reteta gustoasa de bors de galbiori uscati, fasole, ceapa, morcovi,
telina, patrunjel, tarhon si sare. Ingrediente: 1 cană de fasole boabe
50 g gălbiori uscaţi (1 pungă) 1 ceapă 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1
rădăcină mică de pătrunjel sare tarhon Mod de preparare: Pui fasolea şi
gălbiorii la înmuiat de seara în apă…
Read more »
Read more »
Salata de fenicul cu ceapa
5 April 2011
O reteta delicioasa de salata de fenicul, ceapa, ulei de masline,
patrunjel si sare. Ingrediente : 1 bulb de fenicul 2 cepe ulei de
măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare : Tai ceapa
julien, o căleşti în uleiul de măsline timp de 5-10 minute. Speli bulbul
de fenicul, îl tai julien,…
Read more »
Read more »
Tortuleţ de îngheţată
5 April 2011
O
reteta de tortulet de inghetata din: foi de prajitura de cacao, zahar
pudra, oua, rodii, seirop de lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente:
100 gr foi de prăjitură de cacao 200 gr zahăr pudră 4 ouă 300 gr rodii
50 ml sirop de lămâie 1 sticlută cu esenţă de vanilie Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Buck
5 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Buck din: brandy, lime juice, ginger
ale, felii de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 3 cl brandy 1
cl Lime Juice Ginger Ale felii de portocale cirese de cocktail Mod de
preparare: Agitam bine brandy-ul cu lime juice impreuna cu gheata in
shaker, apoi turnam bautura intr-un…
Read more »
Read more »
Orez cu mere si nuci
5 April 2011
O reteta gustoasa de orez cu mere, nuci, apa, sare si zahar.
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 măr mai mare 4 linguri zahăr 1 plic zahăr
vanilat 1 praf de sare 500 ml apă 1 ceaşcă de nuci măcinate Mod de
preparare: Pui la fiert, la foc mic, orezul ales şi spălat, apa,
zahărul,…
Read more »
Read more »
Cum se prepară File de cod cu garnitura de rosii (video)
5 April 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara file de cod cu garnitura
de rosii din: file de cod, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb,
busuioc, patrunjel, cartofi, unt, faina, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: file de cod lamaie usturoi rosii cherry vin alb busuioc
patrunjel cartofi unt faina ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici şi trandafiri
5 April 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu piersici si trandafiri din: piersici,
petale de trandafiri, foi de prajituri, branza de vaci, zahar pudra,
lamaie si 1 pliculet de gelatina. Ingrediente: 600 gr piersici 100 gr
petale de trandafiri 200 gr foi de prăjituri 200 gr brânză de vaci 100
gr zahăr pudră 1 lămâie 1 pliculeţ…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu busuioc
5 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba din:rosii, telina, morcovi, cartofi,
dovlecei, varza, fasole verde, orez, usturoi, ulei, ceapa, busuioc si
sare. Ingrediente: 3 căni roşii tăiate mărunt sau 1 cană bulion 1 ţelină
mică 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei mai mari tăiaţi 1/2 varză mică 2
căni fasole verde 6-8 căni apă caldă 1/2…
Cocktail Brandy Punch
5 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Punch din: brandy, rum jamaie, sirop
de ananas, suc de lamaie, sifon, felii de portocala si cirese.
Ingrediente: 3 cl brandy 2 cl rum Jamaica 2 cl sirop de ananas 2 cl suc
de lamaie sifon felii de portocale cirese de cocktail Mod de
preparare: Amestecam toate ingrediente,…
Read more »
Read more »
Paste cu pesmet
5 April 2011
O reteta gustoasa de paste cu pesmet, zahar, ulei, sare si scortisoara.
Ingrediente: 1/2 pungă de paste fără ou 200-300 g pesmet 5 linguri
zahăr ulei pentru prăjit pesmetul 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de
linguriţă de scorţişoară Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă
cu sare şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură Cio-Cio-San
5 April 2011
O
reteta de prajitura Cio Cio San din: foi, unt, zahar pudra, oua, faina,
lapte, bicarbonat de amoniu, coaja de lamaie, miez de nuca, cacao, unt,
gem de visine, esenta de rom, frisca si ciocolata. Ingrediente: foi 250
gr unt 150 gr zahăr pudră 3 ouă 500 gr faină 100 ml lapte 10 gr
bicarbonat…
Read more »
Read more »
Ciorbă de mazăre cu orez
5 April 2011
O reteta ciorba de mazare, orez, morcovi, patrunjel, ceapa, usturoi,
bulion, ulei si sare. Ingrediente: 200 g mazăre congelată 2-3 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 cană orez 1 ceapă 2-3 căţei usturoi 1 cană bulion 2
linguri ulei sare mărar 1 l apă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa,
pătrunjelul, morcovul şi usturoiul şi…
Read more »
Read more »
Ghiveci de toamna
5 April 2011
O reteta deliciasa de ghiveci din: cartofi, ceapa, morcovi, telina,
fasole verde, mazare, conopida, gogosari, varza alba, ciuperci, bulion,
marar, patrunjel, masline. Ingrediente: 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 1/2
ţelină mică 200 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 200 g
conopidă congelată 2 gogoşari 1/4 varză albă 250 g ciuperci 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Daisy
5 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Red Daisy din: brandy, suc de lamaie, sirop
de grenadine si felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl suc de
lamaie 1 cl sirop de grenadine felii de lamaie Mod de preparare:
Agitam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam toata bautura
intr-un pahar de cocktail.…
Read more »
Read more »
Tort cu portocale şi căpşuni
5 April 2011
O
reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort,
branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar
vanilat. Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr
căpşuni 200 gr portocale 150 gr zahăr 200 ml frişcă lichidă 2 ouă 50 ml
coniac 1 pliculeţ…
Read more »
Read more »
Merluciu prajit cu malai
5 April 2011
O reteta gustoasa de merluciu prajit cu malai, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucăţi de peşte merluciu 4-5 linguri de mălai ulei
pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Speli bine peştele şi îl tai
bucăţi. îl sărezi, îl piperezi, îl treci prin mălai şi îl pui la prăjit
în tigaie în ulei…
Read more »
Read more »
Vinete cu orez
5 April 2011
O reteta gustoasa de vinete cu orez, patrunjel, usturoi si ulei.
Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 ceaşcă mare de orez 1 legătură
pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli
vinetele, le tai rondele şi le prăjeşti în ulei. Separat, speli orezul
şi îl fierbi în apă sau în zeamă…
Read more »
Read more »
Cocktail Olympia
5 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Olympia din: cherry brandy, rom alb, lime
juice si coaja de limeta. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rom alb 2
cl Lime Juice coaja de limeta Mod de preparare: Agitam bine
ingrediente cu gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar
pentru cocktail. Adaugam coaja de limeta.
Read more »
Read more »
Ciorba de linte cu otet si usturoi
5 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba de linte din: ulei, ceapa, usturoi, sare,
piper, otet si cimbru. Ingrediente: 1 cană linte înmuiată cu o zi
înainte 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căţei usturoi sare piper 2 linguri oţet
2 l apă cimbru Mod de preparare: Pui apa la fiert şi, când
clocoteşte, adaugi…
Read more »
Read more »
Pizza iute cu salam
5 April 2011
O
reteta delicioasa de pizza iute cu salam din: blaturi de pizza, rosii
in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, salam
iute, salam de porc, carnati picanti, ardei iute si piper. Ingrediente: 4
blaturi de pizza sos: 500 gr roşii în bulion 10 gr zahăr 2 gr oregano 2
gr busuioc 30 ml…
Read more »
Read more »
Chiftele cu dovlecei si vinete
5 April 2011
O reteta gustoasa de chiftele cu dovlecei, vinete, cartofi, ceapa,
usturoi, ou, patrunjel, cimbru, faina, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 2 cartofi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi
1 ou 1 legătură pătrunjel cimbru 1 lingură făină 1 lingură zeamă de
lămâie sare piper 100 ml ulei pentru prăjit Mod…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita de vita cu gogosi din cartofi
5 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de vita cu gogosi din cartofi, vin
rosu, ulei, sare, piper, faina, cascaval si oua. Ingrediente: 500 g
antricot de vită 200 ml supă sau apă 100 ml vin roşu 250 ml ulei sare
Ingrediente gogoşi: 700 g cartofi 2 ouă 100 g caşcaval 100 g făină piper
sare…
Read more »
Read more »
Carne de vita in sos marinat
5 April 2011
O reteta delicioasa de carne de vita in sos marinat, sare, piper,
zahar, morcovi, patrunjel, ceapa, foi de dafin, ulei si smantana.
Ingrediente: 400 g de muşchi de vită sare 7-8 boabe piper 2 linguri + 1
lingură oţet pentru acrit sosul 2 linguri de zahăr 1 lingură de apă 2
morcovi 1 legătură…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de şampanie
5 April 2011
O
reteta de biscuiti de sampanie din: oua, faina si zahar pudra.
Ingrediente: 10 ouă 250 g făină 275 g zahăr pudră 100 g zahăr pudră
pentru deasupra Mod de preparare: Se bat albuşele cât se poate de
tari, se adaugă zahărul şi se bat din nou, apoi gălbenuşele şi iar se
bat, şi…
Read more »
Read more »
Must fiert
5 April 2011
Toamna
la stors luăm must curat de sub presă (şitău), după două zile îl
fierbem în oală de lut până scade din trei părţi una. Apoi răcit îl
turnăm în sticle, înfundăm sticlele, şi-l ţinem în loc răcoros sau în
pivniţă. Asemenea putem ţine must dulce pişigos dacă în 4-5 litri punem o
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă delicioasă
4 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi,
pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1
ou. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1 bucata de telina 2 cepe 6-7
legaturi de loboda 1 ceasca de orez bors sare bulion 3 cuburi maggi 1 ou
Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Fundite cu fasole şi mazăre
4 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fundite cu fasole si mazare din: paste
fundite, fasole, mazare, ceapa, o conserva de sardele, salvie, sare si
piper. Ingrediente: 400 gr paste fundite 100 gr fasole 100 gr mazăre 100
gr ceapă 1 conservă de sardele 50 gr unt 2 crenguţe de salvie 20 gr
sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Gelatină de portocale
4 April 2011
O
reteta de gelatina de portocale din: portocale sau mandarine, zahar,
apa, foi de gelatina si o lamaie. Ingrediente: 5 portocale sau mandarine
250 gzahăr 3 dl apă 7 foi de gelatină o lămâie Mod de preparare: Se
fierbe zahărul cu apă, se îngroaşă puţin, apoi se curăţă coaja de la o
portocală, cu…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu untdelemn
4 April 2011
Luaţi
două măsuri de apă, una de faină şi o lingură de drojdie de bere sau de
casă strecurate şi sarea trebuitoare. Se mestecă timp de o oră şi se
pune la căldură să dospească. După ce vor dospi se pune untdelemn să
clocotească într-o tingire deschisă. Având o lingură adâncă rotundă,
udând lingura cu…
Read more »
Read more »
Crap umplut cu nuci
4 April 2011
Speli
peştele, îl spinteci, apoi îl umpli cu umplutura următoare: prăjeşti în
untdelemn orez cu ceapă şi apoi îl fierbi pe jumătate cu apă, sare,
piper, puţin pătrunjel, adaugi: 50 de nuci pisate şi stafide roşii;
amesteci bine totul umpli peştele, îl laşi şi-l pui la cuptor cu
untdelemn. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salata de orez cu mazare
4 April 2011
O reteta delicioasa de salata de orez, mazare, ardei rosu, patrunjel,
ulei, otet. Ingrediente: 200 g orez 100 g mazăre (din conservă sau din
congelator) 1 ardei roşu pătrunjel ulei oţet Mod de preparare: Fierbi
orezul în apă clocotită cu puţină sare, îl clăteşti cu puţină apă rece
şi îl laşi la scurs…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Rulada de peste cu sos alb (video)
4 April 2011
O
reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara rulada de peste
cu sos alb din: file de pangasius, smatnana, capere, unt, vin, ardei,
morcov, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de pangasius
smantana capere unt vin ardei morcov lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Se curata morcovii de coaja, apoi…
Read more »
Read more »
Plachie de crap sau de orice peşte
4 April 2011
Curăţăm
peştele de solzi, îl spălăm în mai multe ape, apoi îl desfacem şi îl
sărăm, lăsându-1 să stea cam o jumătate de ceas; după aceea îl tăiem în
felii şi le zvântăm într-un şervet; apoi le dăm prin faină şi le prăjim
rumen, pe ambele părţi în untdelemn fierbinte. După ce am prăjit
peştele…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Melba
4 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail brandy Melba din: cherry brandy, lichior de
piersica, sirop de grenadine, suc de lamaie, suc de piersica si sifon.
Ingrediente: 3 cl Cherry Brandy 2 cl lichior de piersica 2 cl sirop de
grenadine 1 cl suc de lamaie 5 cl suc de piersica sifon Mod de
preparare: Agitam…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească, de peşte sărat
4 April 2011
Spălăm
peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să
stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea.
Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi
pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper pisat;…
Read more »
Read more »
Sarmale de ştevie
4 April 2011
Se
opăresc foile de ştevie, se umplu cu orez care s-a călit în untdelemn,
o dată cu ceapă şi se adaugă sare, piper, verdeaţă şi cine vrea pune şi
câţiva sbârciogi sau hribi tocaţi. Se poate umple şi cu păsat preparat
ca şi orezul, ori chiar cu carne tocată şi cu orice umplutură, li se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Brânză de spanac
4 April 2011
Spălăm
un kilogram de foi de spanac şi le pisăm în piuliţă, apoi presate prin o
cârpă curată, de unde căpătăm un suc verde de spanac; punem acest suc
într-o oală, la foc potolit, dar să nu fiarbă, unde se formează brânza
de spanac, pe care o punem într-un şervet curat, spre a se strecura,…
Read more »
Read more »
Pizza delicioasa
4 April 2011
O
reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei,
zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline,
sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu.
Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr
zahăr 15 gr sare sos: 400…
Read more »
Read more »
Fileuri de salau cu cartofi fierti
4 April 2011
O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa,
vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe.
Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar
cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe
piper Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Măsline umplute de post
4 April 2011
Să
scoţi sâmburii, le laşi o oră în apă caldă ca să se desăreze şi le
umpli cu o tocătură făcută cu sardele tocate, pătrunjel tocat, piper,
puţină franzelă muiată în apă. Le pui la foc cu apă şi cu untdelemn,
puţin sos de pătlăgele roşii, ceapă rasă rumenită şi dată prin sită.
Laşi să…
Read more »
Read more »
Gulii sau caralambi
4 April 2011
Se
curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos
cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în
sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume,
guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.