vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #95


Retete de Paste:

Piept de pui cu vinete pane

8 April 2013
Piept_de_pui_cu_vinete_panePiept de pui cu vinete pane din: piept de pui, vinete, oua, faina, pudra de curry, lapte de cocos, ardei iute, ardei capia copt, menta, usturoi, sare, piper si sos de smantana. Inrgediente: 3 piepti de pui doua vinete doua oua 200 g faina doua lingurite cu pudra de curry 300 ml lapte de cocos…Read more »

Reteta zilei: Farfalle cu pui si legume

8 April 2013
Farfalle_cu_pui_si_legume_24Farfalle cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt, sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras.   Ingrediente: 2 cani farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf…Read more »

Frigarui de legume

8 April 2013
Frigarui_de_legumeFrigarui de legume din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, rosii, oregano, rozmarin, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi de culori diferite 4 fire ceapa 24 rosii mici o lingurita oregano o lingurita rozmarin ulei de masline sare   Mod de preparare: Se curăţă toate legumele şi se taie cuburi, rondele sau…Read more »

Supa picanta cu carnati

8 April 2013
Supa_picanta_cu_carnatiSupa picanta cu carnati din: ceapa, carnati afumati, ardei gras, boia, ulei, sare, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 2 carnati afumati un ardei gras 4-5 cartofi o lingurita boia dulce sau iute, dupa gust o lingura ulei sare 2 ardei iuti o legatura patrunjel   Mod de preparare: In ulei încins, se pun…Read more »

Tarta cu zmeura, afine si coacaze

8 April 2013
Tarta_cu_zmeura_afine_si_coacazeTarta cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca, galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura, compot de piersici, mure, afine si coacaze. Ingrediente: blat si crema: 300 g faina 200 g unt 250 g zahar pudra sare 500 ml frisca 5 galbenusuri 15 g gelatina 125 ml…Read more »

Retete de post: Cartofi cu ceapa

8 April 2013
Cartofi_cu_ceapaCartofi cu ceapa din: cartofi, cimbru, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei, piper si rozmarin. Ingrediente: 8 cartofi albi o lingurita cimbru uscat o lingurita sare grunjoasa 2 cepe rosii 2 linguri ulei piper rozmarin   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun la fiert în apă, în oala acoperită cu un…Read more »

Salata Fatus

8 April 2013
Salata_FatusSalata Fatus din: salata, rosii, frunze de menta, castravete, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, menta, condimente sumac, otet din vin, lipie si patrunjel. Ingrediente: o salata mare 200 g rosii cateva frunze proaspete de menta 1/2 castravete de sera 2 cepe mari 2 ardei grasi 3 catei de usturoi 50 ml ulei o lingurita…Read more »

Pulpa de porc cu prune si ceapa verde

8 April 2013
Pulpa_de_porc_cu_prune_si_ceapa_verdePulpa de porc cu prune si ceapa verde din: pulpa de porc, vin de orez, sos de soia, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei vegetal, ceapa verde, anason, cinci condimente, scortisoara, zahar, pasta de tomate, supa de pui si prune. Ingrediente: aproximativ 1,6kg pulpă de porc 5 linguri de vin din orez 5 linguri sos de…Read more »

Chiftele falafel

8 April 2013
Chiftele_falafelChiftele falafel din: naut, ceapa, usturoi, coriandru, patrunjel, sare, piper, chimen, ulei si boia dulce. Ingrediente: 300 g naut o ceapa un catel usturoi cateva fire coriandru patrunjel sare piper 2 lingurite chimen macinat ulei pentru prajit o lingurita boia dulce   Mod de preparare: Cu o seară înainte de a pregăti chiftelele se pune…Read more »

Salata de quinoa cu rozmarin si cimbru

8 April 2013
Salata_de_quinoa_cu_rozmarin_si_cimbruSalata de quinoa cu rozmarin si cimbru din: apa, boabe de quinoa, sare de mare, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, rozmarin, cimbru, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 480 ml apă 200 g boabe de quinoa 1 linguriță sare de mare 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cățel de usturoi tocat 2 lingurițe…Read more »

Miel cu migdale

8 April 2013
Miel_cu_migdaleMiel cu migdale din: carne de miel, ulei, ras el hanout, usturoi, stafide, migdale, miere, apa si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 150 ml ulei o lingura condimente ras el hanout 6 catei usturoi 300 g stafide 200 g migdale curatate si prajite 200 g miere un litru apa sare   Mod de…Read more »

Pui cu lamaie si cuscus

8 April 2013
Pui_cu_lamaie_si_cuscusPui cu lamaie si cuscus din: pui, ceapa, lamaie, suc de lamaie, usturoi, patrunjel, ghimbir, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sofran, curcuma, sare, piper si apa. Ingrediente: un pui de 1,5 kg o ceapa o lamaie sucul unei lamai 4 catei de usturoi 2 linguri patrunjel o lingurita ghimbir ras 50 ml ulei…Read more »

Peste afumat cu porumb si mazare

8 April 2013
Peste_afumat_cu_legume.pngO reteta delicioasa de peste afumat cu:orez, porumb, mazare, ardei gras, ceapa, ulei, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte afumat 100 g orez 100 g porumb din con­servă 100 g mazăre un morcov un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi 75 ml ulei de floarea-soarelui pătrunjel sare piper Mod de preparare:…Read more »

Salată cu fasole, năut si porumb

8 April 2013
Salata_cu_fasole_si_naut.pngO reteta delicioasa de salata cu:fasole rosie boabe, fasole alba boabe, naut, porumb, ciuperci, ceapa alba, usturoi, oregano, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, arpacas. Ingrediente: 100 g fasole roşie boabe 100 g fasole albă boabe 100 g năut 100 g porumb din conser­vă 200 g ciuperci mici o ceapă albă doi căţei…Read more »

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume in sos de vin rosu

8 April 2013
Tocana_de_vita_cu_legume_in_sos_de_vin_rosu_24Tocana de vita cu legume in sos de vin rosu din: morcovi, telina, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, cartofi, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, carne de vita, oregano, piper, patrunjel, frunze de dafin, sare si parmezan.   Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1 telina 1 cutie fasole verde 1 ceapa 2…Read more »

Peste afumat cu linte si ceapa

8 April 2013
Peste_afumat_cu_linte_si_ceapa.pngO reteta delicioasa de peste cu: linte, rosii cherry, ceapa verde, usturoi, ardei capia, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat. Ingrediente: 4 fileuri de macrou afumat 250 g linte 200 g roşii cherry două le­gături ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia 75 ml ulei de măsline sare piper oregano uscat  …Read more »

Cartofi cu sos de legume şi ouă

8 April 2013
Cartofi_cu_sos_de_legume_si_oua.pngO reteta delicioasa de cartofi cu:dovlecel, cardei capia, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, oua, patrunjel, sare, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi un dovlecel un ardei capia două cepe doi căţei de usturoi 3 roşii o lingură cu pastă de tomate 4 ouă o legătură de pătrunjel sare piper ulei de floarea soarelui…Read more »

Mic dejun cu legume

8 April 2013
Mic_dejun_cu_legume.pngUn mic dejun din: paine neagra, cartofi, broccoli, morcov, ardei capia, porumb, mazare, cas de vaca, rosii cherry, salata verde, sare, piper, cimbru, nuca, usturoi. Ingrediente: o pâine neagră 400 g car­tofi 300 g broccoli un morcov un ardei capia 100 g porumb din conservă 100 g mazăre 200 g caş de vacă 200 g…Read more »

Spirale cu branză şi busuioc

8 April 2013
Spirale_cu_branza_si_busuioc.pngO reteta delicioasa de spirale cu:faina, zahar tos, sare, unt, oua, drojdie, branza telemea, busuioc verde, piper, usturoi, smantana, lapte dulce. Ingrediente: 500 g făină o linguriţă cu zahăr tos o linguriţă cu sare 225 g unt două ouă 20 g drojdie 300 g brânză telemea 50 g busuioc verde un vârf de linguriţă cu…Read more »

Clatite cu umplutura

8 April 2013
Clatite.pngO reteta delicioasa de clatite:oua, faina, lapte, sare, apa minerala, crema de branza, zahar, stafide, lamaie. Ingrediente clătite: 2 ouă 2 căni cu făină 2 căni cu lapte 1 praf de sare 4 ceaşcă apă minerală  Ingrediente umplutura1: 100 g cremă de brânză 2 linguri cu zahăr 2 ouă 1 mână de stafide coaja rasă…Read more »

Drob de miel cu usturoi verde

8 April 2013
Drob_de_mielDrob de miel cu usturoi verde din: oua, patrunjel verde, sare, piper, ficat de miel, marar verde, usturoi verde, rinichi de miel, spina de miel, organe de miel. Ingrediente: 6 oua 4 legatura patrunjel verde 1 lingura sare si piper macinat 2 buc. ficat de miel 4 legaturi de marar verde 3 legaturi usturoi verde…Read more »

Frigarui de porc cu paine si tzatziki

8 April 2013
Frigarui_de_porc_cu_paine_si_tzatzikiFrigarui de porc cu paine si tzatziki din: file de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, oregano, suc de lamaie, sare si piper. Inrgediente: 600 g filé de porc 2–3 căței de usturoi 100 ml ulei de măsline cca 50 ml vin roșu sec 2 linguri oregano sucul de la 2 lămâi sare piper…Read more »

Ciuperci umplute cu branza si ceapa verde

8 April 2013
Ciuperci_umplute.pngO reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: branza telemea, branza de vaci, marar, ceapa verde, smantana, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 100 g brânză telemea 100 g brânză de vaci două fire de mărar două fire de ceapă verde 200 ml smântână 3 căţei de ustroi sare piper   Mod de preparare: Picioruşele…Read more »

Cuşcuş cu fasole verde

8 April 2013
Cuscus_cu_fasole_verde.pngO reteta delicioasa de cuscus cu:  cuscus, fasole verde, rosii  uscate, ton, menta, apa,lamaie, ulei de masline, sare, piper, alune, nuca, patrunjel. Ingrediente: 200g cuşcuş 200 g fasole verde 100 g roşii uscate în ulei două cutii ton în ulei o lin­gură cu mentă 400 ml apă o lămâie 75 ml ulei de măsline 100…Read more »

Reteta zilei: Fondant de ciocolata

7 April 2013
Fondant_de_ciocolata_5Fondant de ciocolata din: galbenus de ou, oua, zahar pudra, unt, ciocolata neagra, faina, cacao si inghetata de vanilie. Ingrediente: 1 galbenus de ou 2 oua 40g zahar pudra 65g unt nesarat 65g ciocolata neagra 15g faina 7g cacao Inghetata de vanilie pentru servire   Mod de preparare: Puneti oualele, galbenusul de ou, zaharul, faina…Read more »

Peşte cu broccoli şi roşii

7 April 2013
Peste_cu_broccoli_si_rosiiPeşte cu broccoli şi roşii din: broccoli, fileuri de peste, rosii, ardei grasi, masline, oregano, arpagic, cascaval, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: 500 g broccoli 500 g fileuri de peste 5 rosii doi ardei grasi 100 g masline feliate o lingurita cu oregano 100 g arpagic 200 g cascaval 100…Read more »

Supa de cartofi cu nucsoara si smantana

7 April 2013
Supa_de_cartofi_cu_nucsoara_si_smantanaSupa de cartofi cu nucsoara si smantana din: cartofi, morcovi, maghiran, chimen, nucsoara si smantana. Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi mici 1 lingurita maghiran chimen nucsoara rasa 2 linguri smantana   Mod de preparare: Se spala cartofii si se taie cuburi (cu tot cu coaja). Se curata mrocovii, se spala si se taie felii…Read more »

Legume in sos de brânză

7 April 2013
Legume_in_sos_de_brânzaLegume in sos de brânză din: morcovi, dovlecel, masline, broccoli, branza cu mucegai, curry, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 500 g morcovi un dovlecel 100 g masline 500 g broccoli 150 g branza cu mucegai 100 g mozzarella 400 ml lapte dulce o lingurita cu mustar o lingurita cu curry…Read more »

Paste picante cu somon in sos de smantana

7 April 2013
Paste_picante_cu_somon_in_sos_de_smantanaPaste picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute, taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de somon, suc de lamaie si ceapa verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 400 g taitei subtiri sare piper 2 linguri unt 100 ml vin alb…Read more »

Piept de pui cu prune

7 April 2013
Piept_de_pui_cu_prunePiept de pui cu prune din: piept de pui, prune uscate, ulei de masline, unt, ceai, nuci, marar si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mai mare 12 prune uscate 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 250 ml ceai 12 nuci 1 legatura marar sare   Mod de preparare: Puneţi prunele spălate la…Read more »

Bezele cu sos de pere si fructe

7 April 2013
Bezele_cu_sos_de_pere_si_fructeBezele cu sos de pere si fructe din: albusuri, zahar tos, pere, suc de lamaie, zahar vanilinat, ulei din seminte de struguri, sare, fulgi de banane si rodii. Ingrediente: doua albusuri 130 g zahar tos doua pere doua lingurite cu suc de lamaie doua pliculete zahar vanilinat doua lingurita cu ulei din seminte de struguri…Read more »

Risotto cu dovleac

7 April 2013
Risotto_cu_dovleacRisotto cu dovleac din: ceapa, ulei, pulpa de dovleac, sare, piper, curry dulce, orez, vin, concentrat, mazare si parmezan. Ingrediente: 1/2 ceapa 1/2 lingura ulei 125 g pulpa de dovleac sare piper 1/2 lingurita curry dulce 125 g orez risotto 50 ml vin alb 1/2 cub concentrat pentru supa de legume 50 g mazare parmezan…Read more »

Fenicul in sos

7 April 2013
Fenicul_in_sosFenicul in sos din: bulb de fenicul, ulei de masline, vin, supa de legume, mustar si alune. Ingrediente: 1 bulb mare de fenicul 1 lingura ulei de masline 30 ml vin alb 30 ml supa de legume 1 lingura mustar 20 g alune tocate   Mod de preparare: Se rup frunzuliţele de fenicul şi se…

Gutui cu pui şi sos

7 April 2013
Gutui_cu_pui_si_sosGutui cu pui şi sos din: piept de pui, lamaie, frunza de dafin, ceapa, rozmarin, usturoi, gutui, smochine, cimbru, smantana, maioneza, sare, piper, ulei de masline si bacon. Ingrediente: doi piepti de pui o lamaie o frunza de dafin o ceapa doua crengute de rozmarin doi catei de usturoi 3 gutui 4 smochine o lingurita…Read more »

Miel cu migdale si caise uscate

7 April 2013
Miel_cu_migdale_si_caise_uscateMiel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate. Ingrediente: 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii 5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri 2…Read more »

Ravioli cu fructe de padure

7 April 2013
Ravioli_cu_fructe_de_padureRavioli cu fructe de padure din: faina, ulei de masline, oua, sare, apa, mere, lamaie, zahar tos, unt, fructe de padure, scortisoara, frisca si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g faina o lingura cu ulei de masline 4 oua o jumatate de lingurita cu sare 50 ml apa 4 mere o jumatate de lamaie 300…Read more »

Omleta cu urzici

7 April 2013
Omleta_cu_urziciOmleta cu urzici din: oua, cascaval, telemea, ceapa verde, urzici, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cascaval ras 300 g telemea 1 legatura ceapa verde 250 g urzici 4 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Alegeţi urzicile, spălaţi-le şi fierbeţi-le 15 minute, apoi scurgeţi-le de apă…Read more »

Salata de legume si peste

7 April 2013
Salata_de_legume_si_pesteSalata de legume si peste din: oua, mustar dulce, maioneza, smantana, mar, cartofi, creveti, fileuri de peste, telina, rosii uscate, castraveti verzi, morcov, ulei, sare, piper si marar. Ingrediente: 5 oua o lingura mustar dulce 4 linguri cu maioneza 3 linguri cu smantana un mar 4 cartofi 400 g creveti 300 g fileuri de peste…Read more »

Sufleu de conopidă şi cartofi

7 April 2013
Sufleu_de_conopida_si_cartofiSufleu de conopidă şi cartofi din: conopida, cartofi, smantana, cascaval, oua, pesmet, usturoi, miez de nuca, ceapa, cimbru, unt, sare, piper, stafide, morcovi si mazare. Ingrediente: un kilogram conopida 4 cartofi 200 ml smantana 400 g cascaval 4 oua 3 linguri cu pesmet 3 catei de usturoi 100 g miez de nuca o ceapa o…Read more »

Tort de ciocolata cu migdale

7 April 2013
Tort_de_ciocolata_cu_migdaleTort de ciocolata cu migdale din: ciocolata amaruie, oua, unt, zahar, faina, praf de copt, migdale, frisca. Ingrediente: blat: 70 g ciocolata amaruie 2 oua 75 g unt 75 g zahar 35 g faina 1/2 lingurita praf de copt 40 g migdale macinate crema: 250 g ciocolata amaruie 200 g frisca 90 g unt  …Read more »

Reteta zilei: Pui cu fasole neagra

7 April 2013
Pui _cu_fasole_neagra_23Pui cu fasole neagra din: piept de pui, ulei de masline, chimen, praf de usturoi, fulgi de ardei rosu, sare, fasole neagra, ardei jalapeno, praf de ceapa, chimen, branza, rosii, ceapa rosie si limeta.   Ingrediente pentru pui: 2 bucati piept de pui 3 lingurite de ulei de masline ¼ lingurita de chimen ½ lingurita…Read more »

Supă asiatică cu pui şi ceapă

7 April 2013
Supa_asiatica_cu_pui_si_ceapaSupă asiatică cu pui şi ceapă din: piept de pui, ceapa verde, boabe porumb, apa, lapte dulce, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, ulei, paine, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: doi piepti de pui o legatura de ceapa verde 300 g boabe porumb un litru apa 400 ml lapte dulce un ardei iute doi…Read more »

Salata de vinete cu ardei gras si castravete

7 April 2013
Salata_de_vinete_cu_ardei_gras_si_castraveteSalata de vinete cu ardei gras si castravete din: rosii, ardei gras, castravete, ceapa verde, suc de lamaie, miere, ulei, usturoi, radacina de ghimbir, menta, sare, vinete si ulei. Ingrediente: 2 rosii 1/2 ardei gras galben 50 g castravete 1/2 ceapa verde 1 lingura suc de lamaie 1/4 lingurita miere 1 lingura ulei 1 catel…Read more »

Somon cu spanac

7 April 2013
Somon_cu_spanacSomon cu spanac din: cotlete de somon, spanac, pudra de curry, lapte dulce, faina, unt, ulei de masline, lamaie, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel si miez de nuca. Ingrediente: 4 cotlete de somon mai mari 600 g spanac congelat o lingurita cu pudra de curry 100 ml lapte dulce o lingura cu faina 50 g…Read more »

Tort Pavlova din bezea crocanta

7 April 2013
Tort_Pavlova_din_bezea_crocantaTort Pavlova din bezea crocanta din: albusuri, suc de lamaie, praf de cacao, zahar pudra, oua, faina, amidon, praf de copt, praf de cacao, gelatina, ciocolata amaruie, lapte si frisca. Ingrediente: bezea: 2 albusuri 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita praf de cacao 125 g zahar pudra pandispan: 3 oua 120 g zahar 60…Read more »

Fileuri de iepure cu bacon si masline

7 April 2013
Fileuri_de_iepure_cu_bacon_si_maslineFileuri de iepure cu bacon si masline din: bacon, ceapa, fileuri de iepure, sare, piper, ulei de masline, usturoi, capere, otet de vin, supa de pui, zahar, salvie si masline verzi. Ingrediente:  100 g bacon 1 ceapă 500 g filéuri de iepure sare piper 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi 2 linguri…Read more »

Foetaj cu sparanghel şi sos

7 April 2013
Foetaj_cu_sparanghel_si_sosFoetaj cu sparanghel şi sos din: aluat, ceapa, praz, sparanghel, oua, branza telemea, smantana, ulei de masline, lamaie, amidon, sare, piper, patrunjel, miez de nuca si alune. Ingrediente: un aluat foetaj o ceapa un fir de praz 300 g sparanghel 3 oua 200 g branza telemea rasa 180 ml smantana 75 ml ulei de masline…Read more »

Penne bolognese cu oregano

7 April 2013
Penne_bolognese_cu_oreganoPenne bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei, carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare piper 1 lingurita…Read more »

Tarta cu afine si smantana

7 April 2013
Tarta_cu_afine_si_smantanaTarta cu afine si smantana din: faina, zahar, sare, scortisoara, drojdie, lapte, unt, ou, smantana, budinca de vanilie, zahar, lamaie, afine si zahar pudra. Ingrediente: blat: 200 g faina 50 g zahar 1 praf sare 1/2 lingurita scortisoara 20 g drojdie 75 ml lapte 30 g unt 1 ou umplutura: 400 g smantana 3 oua…Read more »

Lasagna cu bacon, busuioc si rosii

7 April 2013
Lasagna_cu_bacon_busuioc_si_rosiiLasagna cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon, rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2…Read more »

Reteta zilei: Fusilli cu carnati afumati si legume

7 April 2013
Fusilli_cu_carnati_afumati_si_legume_20Fusilli cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati, zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano, patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare.   Ingrediente: 1 cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei…Read more »

Crema de leurda cu cartofi

7 April 2013
Crema_de_leurda_cu_cartofiCrema de leurda cu cartofi din: leurda, ceapa verde, morcov, ulei, cartofi, patrunjel, seminte de dovleac, sare si piper. Ingrediente: 4 legaturi mari de leurda 2 legaturi de ceapa verde 1 morcov 50 ml ulei 6 cartofi 1 legatura patrunjel 2-3 linguri seminte de dovleac sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i…Read more »

Gofre cu castane

7 April 2013
Gofre_cu_castaneGofre cu castane din: faina, zahar tos, oua, unt, sare, lapte, zahar vanilinat, castane, scortisoara, sos caramel si frisca. Ingrediente: 250 g faina 225 g zahar tos doua oua 50 g unt un sfert de lingurita cu sare 75 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat 200 g castane fierte o lingura cu menta tocata…Read more »

Ravioli cu caşcaval

7 April 2013
Ravioli_cu_cascavalRavioli cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt, menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus, ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura…Read more »

Cartofi cu usturoi verde si naut

7 April 2013
Cartofi_cu_usturoi_verde_si_nautCartofi cu usturoi verde si naut din: cartofi, ulei, naut, usturoi verde, marar verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 ml ulei 200 g naut 3 legaturi usturoi verde 1 legatura marar verde sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă sărată, mai multe ore, scurgeţi-l…Read more »

Penne arabiatta cu ardei iute

7 April 2013
Penne_arabiatta_cu_ardei_iutePenne arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute, ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar   Mod de preparare: Pastele…Read more »

Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde

7 April 2013
Drob_de_miel_2Drob de miel cu patrunjel si ceapa verde din: sare, piper, carne tocata, marar, ceapa verde, patrunjel, organe de miel, usturoi si ou. Ingrediente: 5 gr sare 5 gr piper 500 gr carne tocata 2 legatura marar 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 buc. organe miel 1 legatura usturoi verde 6 oua +…Read more »

Retete gustoase: Baclava

6 April 2013
Baclava.pngO reteta delicioasa de baclava cu: faina, ou, unt, apa, nuci, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente foaie: 1 kg făină 1 ou 1 linguriţă de unt apă cât cere făina Ingrediente umplutură: 250 g unt topit 1/2 kg nuci pisate 250 g zahăr Ingrediente sirop: 1 kg zahăr 500 ml apă esenţă de vanilie  …Read more »

Placinta cu branza

6 April 2013
Placinat_cu_branza.pngO reteta delicioasa de placinta cu: faina, ulei, otet, sare, apa, unt, zahar, cas de oaie, zahar pudra. Ingrediente foaie: 500 g făină 1 lingură ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă sare 1 pahar apă caldă 200 g unt 1/2 pahar zahăr Pentru umplutură: 500 g caş de oaie 3ouă zahăr pudră pentru servit Mod…Read more »

Stavrid marinat

6 April 2013
Stavrid_marinat.pngO reteta delicioasa de stavrid marinat cu:piper boabe, boabe de mustar, foi de dafin, sare, otet. Ingrediente: 1 kg stavrid piper boabe boabe de muştar câte două foi de dafin sare de murături 1l oţet Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi înlături capetele. Aşezi peştele în borcane, cu piper şi boabe de muştar.…Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu branza si compot de cirese

6 April 2013
Prajitura_cu_branza_si_compot_de_cirese_11Prajitura cu branza si compot de cirese din: crema de branza, zahar pudra, oua, smantana, baton vanilie, biscuiti digestivi, unt, zahar pudra, cirese, coniac. Ingrediente pentru umplutura: 500g crema de branza 200g zahar pudra 4 oua 300g smantana 1 bat vanilie Ingrediente pentru aluat: 200g biscuiti digestivi 100g unt 50g zahar pudra Ingrediente pentru compot…Read more »

Chec cu fructe şi sos

6 April 2013
Chec_cu_fructe_si_sosChec cu fructe şi sos din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, unt, smantana, zahar vanilinat, zmeura, smochine, miez de nuca, alune, sare si sos de vanilie. Ingrediente: 220 g faina un pliculet praf d ecopt doua linguri cu cacao 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 200 ml smantana doua…Read more »

Piept de pui cu ţelină

6 April 2013
Piept_de_pui_cu_telinaPiept de pui cu ţelină din: piept de pui, telina, arpacas, zahar pudra, sos de soia, ulei de masline, usturoi, ceapa, scortisoara, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: 4 piepti de pui mai mici o telina mai mare 150 g arpacas doua linguri cu zahar pudra 80 ml sos de soia 80 ml ulei…Read more »

Spaghete carbonara în sos de smântână

6 April 2013
Spaghete_carbonara_în_sos_de_smântânaSpaghete carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei, parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g smantana 2 oua piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor…Read more »

Foi cu cremă

6 April 2013
Foi_cu_crema.pngO reteta delicioasa de foi:oua, zahar, faina, lapte, unt, esente, frisca, ciocolata. Ingrediente: ouă 6 linguri zahăr 3 linguri făină Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 200 ml lapte 125 g zahăr 200 g unt esenţe, după gust Ingrediente decor: frişcă ciocolată Mod de preparare: Pentru foi, amesteci ouăle cu zahărul şi la urmă pui făina. Torni…Read more »

Paste cu peste si praz

6 April 2013
Paste_cu_peste_si_prazPaste cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel rosii ardei…

Nuga cu esenţă de trandafir

6 April 2013
Nuga_cu_esenta_de_trandafirNuga cu esenţă de trandafir din: fructe uscate, albusuri, miere, unt, zahar, esenta de trandafiri si sare. Ingrediente: 300 g fructe uscate 4 albusuri 350 g miere 120 g unt moale un kg zahar o fiola esenta de trandafir un praf sare   Mod de preparare: La bain-marie, se bat albu­şurile spumă tare cu un…Read more »

Paste gratinate umplute cu spanac

6 April 2013
Paste _gratinate_umplute_cu_spanacPaste gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper, nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou…Read more »

Pastă de măcris cu ceapă şi usturoi

6 April 2013
Pasta_de_macris_cu_ceapa_si_usturoiPastă de măcris cu ceapă şi usturoi din: macris, frunze de leurda, ceapa verde, usturoi verde, ceapa rosie, unt, tarate de gras si faina de soia. Ingrediente: 500 g macris 100 g frunze de leurda 2 cepe verzi 2 fire de usturoi verde 2 cepe rosii 200 g unt 1 lingura tarate de grau sau…Read more »

Macaroane cu sos de fasole

6 April 2013
Macaroane_cu_sos_de_fasoleMacaroane cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi, usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei iute 5 rosii un morcov o lingura pasta…Read more »

Spaghete cu sos de roşii si ton

6 April 2013
Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_tonSpaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc propriu (conserva) 2…Read more »

Nuga cu miere

6 April 2013
Nuga_cu_miereNuga cu miere din: miere, zahar pudra, apa, albus si alune de padure. Ingrediente: 175 g miere 300 g zahar pudra 2 linguri apa un albus 200 g alune de padure   Mod de preparare: Alunele se pun la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Se amestecă mierea, zahărul şi apa şi se pun pe foc…Read more »

Reteta zilei: File de somon pe pat de orez brun si ciuperci

6 April 2013
File_de_somon_pe_pat_de_orez_brun_si_ciuperci_17File de somon pe pat de orez brun si ciuperci din: fileuri de somon, vin alb, ciuperci, unt, usturoi, sare de mare, piper, orez brun si seminte prajite de floarea soarelui.   Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cana vin alb 12 ciuperci proaspete 2 linguri de unt 2 catei de usturoi 2 lingurite sare…Read more »

Rulouri de vitel

6 April 2013
Rulouri_de_vitel.pngIngrediente: 600 g pulpă de viţel 200 g orez fiert 1 ou 150 g slănină sare boia 1 pahar vin alb 1 lingură untură cimbru Mod de preparare: Tai carnea bucăţi cât mai subţiri şi drepte pe care să le poţi rula apoi. Le baţi cu ciocanul de carne, le presari cu boia şi sare.…Read more »

Gnocchi cu sos de carne

6 April 2013
Gnocchi_cu_sos_de_carneGnocchi cu sos de carne din: carne de vita tocata, rosii, ardei iute, ardei gras, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei de floarea soarelui, vin alb, gnocchi, salvie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 4 rosii un ardei iute un ardei gras 5 catei de usturoi o ceapa o lingurita cu boia…Read more »

Tiramisu cu visine

6 April 2013
Tiramisu_cu_visineTiramisu cu visine din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine, piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16 piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat   Mod de preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat si visinata.…Read more »

Macrou in sos roşu

6 April 2013
Macrou_in_sos_rosuMacrou in sos roşu din: macrou, usturoi, ceapa, ardei grasi, ardei iute, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, lamaie, apa, sare, piper, malai si gris. Ingrediente: un kilogram macrou 3 catei de usturoi doua cepe doi ardei grasi un ardei iute 4 rosii o legatura patrunjel 100 ml ulei de floarea soarelui o lamaie un…Read more »

Orez cu ananas

6 April 2013
Retete_1Orez cu ananas din: orez, amestec de legume, sos de soia, pudra de curry, usturoi, ulei, ceapa vrde, chimen, sare si ananas. Ingrediente: 250 g orez 300 g amestec de legume congelate 1 lingurita de sos de soia 1 lingurita pudra de curry nu prea iute 2 catei de usturoi tocati 1 lingura de ulei…Read more »

Tocana de oaie

6 April 2013
Tocana_de_oaie.pngO reteta delicioasa de tocana cu:carne de oaie, ardei gras, ulei, vin sec, sare, piper. Ingrediente: 2 kg carne de oaie fără oase 2 ardei graşi 100 ml ulei 300 ml vin sec sare piper Mod de preparare: Cureţi carnea de toate pieliţele şi zgârciurile şi fierbi în câteva clocote carnea macră. O scurgi, arunci…Read more »

Cremă de brânză cu alune

6 April 2013
Crema_de_brânza_cu_aluneCremă de brânză cu alune din: branza de vaci, branza telemea, morcov, marar, gelatina, smantana, usturoi, ceapa, unt de alune, lapte de cocos, alune, zahar brun, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g branza telemea un morcov o legatura de marar 10 g gelatina 100 ml smantana doi…Read more »

Granita de nectarine

6 April 2013
Granita_de_nectarineGranita de nectarine din: lamaie, nectarine, zahar si vin spumos. Ingrediente: 1 lamaie 600 g nectarine 200 g zahar 150 ml vin spumos   Mod de preparare: Se spala lamaie cu apa fierbinte; se sterge si se rade coaja. Se stoarce sucul de lamaie. Se spala nectarinele, se taie jumatati, se golesc de samburi si…Read more »

Supă de gulioare cu smantana si boia

6 April 2013
Supa_de_gulioare.pngO reteta delicioasa de supa cu: gulii, carne de porc, untura, faina, smantana, usturoi, sare, boia. Ingrediente: 3-4 gulii 1 kg carne de porc 2 linguri untură 1 lingură făină 100 ml smântână câţiva căţei de usturoi sare 1 linguriţă boia   Mod de preparare: Cureţi guliile de coajă şi le tai cuburi pe care…Read more »

Gratar coreean (Bulgogi)

6 April 2013
Gratar_coreean_9Gratar coreean din: carne de vita, pudra de nuca, sos, sos de soia, suc de pere, zahar, suc de ghimbir, miere, ceapa verde, usturoi, sare de dusan, ulei de susan, piper.   Ingrediente: 500 g carne de vită puţină pudră de nucă sos pentru carnea de vită 4 linguri cu sos de soia maturat 4…Read more »

Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir

6 April 2013
Supe_1Supa de pastarnac cu conopida si ghimbir din: ulei de masline, conopida, usturoi, pastarnac, ghimbir, ceapa, seminte de fenicul, ardei iute, turmeric, zeama de lamaie, coaja de lamaie, supa de legume si coriandru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 conopida medie taiata in buchetele 1 lingurita seminte de coriandru 3 catei de usturoi feliati…Read more »

Inghetata cu stafide

6 April 2013
Inghetata_cu_stafideInghetata cu stafide din: stafide, vin dulce, sare, galbenusuri, zahar, zahar vaniinat, zahar pudra, frisca si zahar ars. Ingrediente: 80 g stafide 70 ml vin dulce 400 ml lapte sare 4 galbenusuri 130 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat 1 lingura zahar pudra 200 ml frisca batuta 2 lingurite zahar ars   Mod de preparare:…Read more »

Drob de miel cu marar si ceapa verde

6 April 2013
Drob_de_mielDrob de miel cu marar si ceapa verde din: oua, sare, piper, marar, organe de miel, ceapa verde si usturoi verde. Ingrediente: 8 oua 1 varf sare piper 1 legatura marar 1,5 kg organe miel 3 legaturi ceapa verde 3 legaturi usturoi verde   Mod de preparare: Se taie organele de miel si se lasa…Read more »

Garnitura de broccoli cu usturoi

6 April 2013
Garnitura_de_broccoli_cu_usturoiGarnitura de broccoli cu usturoi din: broccoli, usturoi, ulei de masline si chilli. Ingrediente: 400g de broccoli, desfăcut bucheţele 3 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri 4 linguri ulei de măsline 1 chilli roşu, cu seminţele scoase şi tăiat felii   Mod de preparare: Se aduce la fierbere o oală mare cu apă sărată. Se…Read more »

Bezele cu sos de ciocolată

6 April 2013
Bezele_cu_sos_de_ciocolataBezele cu sos de ciocolată din: albusuri, zahar pudra, zahar tos, scortisoara, unt, lapte dulce, pere, vin alb, cuisoare, lamaie si ciocolata neagra. Ingrediente: 5 albusuri 350 g zahar pudra 250 g zahar tos jumatate de lingurita cu scortisoara 100 g unt 75 ml lapte dulce 4 pere 500 ml vin alb dulce doua cuisoare…Read more »

Reteta zilei: Pui la cuptor cu salata de cruditati

6 April 2013
Pui_la_cuptor_cu_salata_de_cruditati_20Pui la cuptor cu salata de cruditati din: pui, praf de chilli, praf de ceapa, boia de ardei, piper negru, praf de usturoi, salvie, sare, fulgi de ardei rosu, ulei de masline si salata de cruditati.   Ingrediente: 1 pui 4 lingurite praf de chili 3 lingurite praf de ceapa 3 lingurite boia de ardei…Read more »

Salată de leurdă

6 April 2013
Salata_de_leurdaSalată de leurdă din: leurda, varza alba, telina, ulei, tarate de grau, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, leustean, legume uscate, zeama de varza acra. Ingrediente: 300 g leurda 300 g varza alba 3 linguri telina rasa 3 linguri ulei 3 linguri tarate de grau sau de secara 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel…Read more »

Coaste de miel cu busuioc si rozmarin

6 April 2013
MielCoaste de miel cu busuioc si rozmarin din: busuioc, ceapa, vin rosu, rozmarin, sare, apa, piper, oregano, usturoi, gris, carcasa de miel, maruntaie de miel, oua, sunculita, patrunjel si condimente miel. Ingrediente:  1 lingurita busuioc 2 buc. ceapa 200 ml vin rosu 1 lingurita rozmarin 1 lingura sare 150 ml apa 1 varf piper 1…Read more »

Biscuiţi domino

6 April 2013
Biscuiti_dominoBiscuiţi domino din: faina, zahar pudra, oua, unt, cacao, lapte, zahar vanilinat, praf de copt, sare, gem de struguri, ciocolata neagra si boia de ardei iute. Ingrediente: 200 g faina 125 g zahar pudra 3 oua 125 g unt 50 g cacao 50 ml lapte dulce doua pliculete zahar vanilinat un pliculet praf de copt…Read more »

Inghetata de mure

6 April 2013
Inghetata_de_mureInghetata de mure din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g mure 40 g zahar 1 ou 75 g crema de iaurt 1 plic zahar vanilinat   Mod de preparare: Se curăţă murele, se spală si se pasează împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită fină. Cu…Read more »

Ciorba de miel cu smantana si tahon

6 April 2013
Supe_6Ciorba de miel cu smantana si tahon din: piper, morcovi, telina, galbenusuri, ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez si tarhon. Ingrediente: 5 gr piper negru 2 morcovi 1 telina 3 galbenusuri 2 buc. ardei iute 100 gr ceapa 20 ml otet de vin rosu 10 gr sare 200…Read more »

Coronita de cozonac cu scortisoara

6 April 2013
Coronita_de_cozonac.pngO reteta delicioasa de cozonac cu:faina, lapte, miere, ou, unt, drojdie, sare, zahar, scortisoara. Ingrediente: 300g făină 120ml lapte cald 1 linguriţă miere sau zahăr 1 gălbenuş 30g unt 15g drojdie un praf de sare Ingrediente umplutura: 50gunt 3-4 linguri zahăr 2 linguriţe scorţişoară măcinată   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi zahărul în laptele…Read more »

Plăcintă cu nuci macadamia caramelizate

6 April 2013
Placinta_-cu_-nuci_-macadamia_-caramelizate.pngO reteta delicioasa de placinta cu:biscuiti, unt nesarat, nuci de macadamia, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, frisca.   Ingrediente blat: 160g biscuiţi digestivi de ovăz, fără cremă 40g unt nesărat, topit 150g nuci (de preferat, macadamia) 120g zahăr pudră Ingrediente umplutura: 500 g crema de  branza 1 linguriţă esenţă de…Read more »

Colacel

6 April 2013
Colacel.pngO reteta delicioasa de colacel cu:unt nesarat, lapte, apa, zahar tos, sare, drojdie, faina, zahar brun, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente aluat: 2 linguri unt nesărat, topit 1 cană lapte, cald 1 /3 cană apă, caldă 1/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguriţe sare de masă 40g drojdie uscată 3-4 căni făină Ingrediente glazura: 1 cană zahăr…Read more »

Crap cu costita afumata

6 April 2013
Crap_cu_costita_afumata.pngO reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb sec, piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg cepe 1 kg cartofi 200 g slănină afumată 1/2l vin alb sec piper Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi numai pe o parte. Cureţi ceapa şi car­tofii iar slăninuţa o tai mărunt, într-o tavă torni…Read more »

Reteta zilei: Parfait de caise

5 April 2013
Parfait_de_caise_11Parfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana.   Ingrediente pentru aluatul de caise: 400g caise 150g zahar pudra 2 lingurite de esenta de vanilie Ingrediente pentru bezea: 2 albusuri de ou 225g zahar pudra 100ml de apa Ingrediente pentru frisca: 300ml smantana   Mod de

File de pui cu paste

5 April 2013
File_de_pui_cu_pasteFile de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline, ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline, sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3 piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un ardei iute 200 ml…Read more »

Nuga de cacao

5 April 2013
Nuga_de_cacaoNuga de cacao din: ciocolata neagra, zahar, miere, migdale, cafea boabe, albus si apa. Ingrediente: 130 g ciocolata neagra cu 70% cacao 100 g zahar cristale 100 g miere 100 g migdale 30 g cafea boabe un albus 30 ml apa   Mod de preparare: In tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, se pun…Read more »

Supă de peşte cu fasole şi praz

5 April 2013
Supa_de_peste_cu_fasole_si_prazSupă de peşte cu fasole şi praz din: apa, fileuri de peste, ciuperci, ceapa, usturoi, fasole verde, praz, mazare, morcov, lamaie, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper si coriandru. Ingrediente: doi litri de apa un kg fileuri de peste 100 g ciuperci o ceapa un catel de usturoi 200 g fasole verde un…Read more »

Fursecuri cu mere

5 April 2013
Fursecuri_cu_mereFursecuri cu mere din: faina, margarina, lapte de soia, mere, zahar, suc de lamaie, scortisoara, nucsoara, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 800 g faina 250 g margarina 70 ml lapte de soia pentru umplutura: 4 mere 60 g zahar sucul a doua lamai 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara 100 g nuci macinate 100 g…Read more »

Ravioli cu sos de legume

5 April 2013
Ravioli_cu_sos_de_legumeRavioli cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb 100 g fasole verde…Read more »

Parfait cu fructe

5 April 2013
Parfait_cu_fructeParfait cu fructe din: lichior de portocale, flori de levantica, zahar, portocala, frisca, mure si zmeura. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale 2 linguri flori de levantica 50 g zahar 1 portocala 300 ml frisca garnitura: 250 g mure 250 g zmeura 50 g zahar   Mod de preparare: Se dă în fiert lichiorul de…Read more »

Cannelloni cu branza si sos de rosii

5 April 2013
Cannelloni_cu_branza_si_sos_de_rosiiCannelloni cu branza si sos de rosii din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, gorgonzola, ricotta, mozzarella, ou, unt, cannelloni si busuioc. Ingrediente: 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 3 linguri vin alb 50 g branza Gorgonzola 170 g branza Ricotta 125 g branza Mozzarella 1…Read more »

Tartă cu praz şi kaiser

5 April 2013
Tarta_cu_praz_si_kaiserTartă cu praz şi kaiser din: apa, unt, oua, faina, zahar tos, drojdie, branza telemea, kaizer, ciuperci, praz, sare, piper, rozmarin si branza cu mucegai. Ingrediente: 230 ml apa 100 g unt doua oua 350 g faina o lingurita zahar tos 10 g drojdie 100 g branza telemea 200 g kaizer 100 g ciuperci un…Read more »

Garnitura de praz cu mazare

5 April 2013
Garnitura_de_praz_cu_mazareGarnitura de praz cu mazare din: praz, mazare, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 6 fire de praz, tăiate oblic în câte 5-6 bucăţi 250g de mazăre congelată 50g de unt rece sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Se fierbe prazul 6 minute în apă sărată, până când se înmoaie, dar…Read more »

Medalion de crap în sos tomat

5 April 2013
Medalion_de_crap_în_sos_tomatMedalion de crap în sos tomat din: crap, rosii in bulion, ulei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de crap (circa 3 cm grosime) 800 g rosii in bulion 50 ml ulei 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 foaie de dafin 1 catel…Read more »

Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin

5 April 2013
Penne_cu_ciuperci_in_sos_de_vin_30Penne cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi, pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb, smantana, parmezan si patrunjel.   Ingrediente: 1 ceasca paste penne 300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui dezosat ½ lingurita cimbru uscat…Read more »

Foitaj cu branza

5 April 2013
Foitaj_cu_branzaFoitaj cu branza din: aluat de foitaj, mustar dulce, rosii, branza de burduf si ceapa. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 4 linguri mustar dulce 20 rosii mici 200 g branza de burduf cateva fire ceapa   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se pune întâi la decongelat, timp de 2 ore. Apoi se aşază…Read more »

Taitei cu legume prajite (Japchae)

5 April 2013
Taitei_cu_legume_prajite_9Taitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente: un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de morcov 100 g carne de vită sosul…Read more »

Kebab de pui in paine

5 April 2013
Kebab_de_pui_in_paineKebab de pui in paine din: carne de pui, mazare, dovlecei, ceapa, cartofi, morcovi, ulei de masline, faina, rozmarin, rosii, pasta de tomate, aluat de paine, oua, menta, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de pui dezosata 240 g mazare 100 g dovlecei 100 g ceapa 200 g cartofi 200 g morcovi 160 ml…Read more »

Tartar de ton

5 April 2013
Tartar_de_tonTartar de ton din: ton, lamaie verde, ulei de susan, ulei de masline, sos de soia, ghimber, coriandru verde, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 300 g ton 3 buc limete (lamaie verde) o lingura ulei de susan 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de soia o lingura ghimber o legatura coriandru verde…Read more »

Macrou inabusit

5 April 2013
Macrou_inabusitMacrou inabusit din: macrou, ceapa, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, vin alb sec, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g macrou 1 ceapa 1 morcov 1 telina mica 1 lamaie 30 ml ulei de masline 200 ml vin alb sec 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Creveti cu ficat de gasca si coaja de portocale

5 April 2013
Creveti_cu_ficat_de_gasca_si_coaja_de_portocaleCreveti cu ficat de gasca si coaja de portocale din: creveti, ficat de gasca, usturoi si rosii. Ingrediente: creveti ficat de gasca coaja de portocala si lamaie usturoi copt rosii   Mod de preparare: Crevetii se soteaza cu ulei de masline, iar ficatul de gasca se pregateste cu unt, astfel incat preparatul final sa ramana…Read more »

Tort de visine cu piscoturi

5 April 2013
Tort_de_visine_cu_piscoturiTort de visine cu piscoturi din: piscoturi, gelatina, unt, zahar, smantana, visine, frisca, zahar vanilat si fistic. Ingrediente: blat si crema: 250 g piscoturi 10 g gelatina 160 g unt 160 g zahar 600 g smantana 700 g visine 400 ml frisca in plus: 200 ml frisca 1 plic zahar vanilat jumatati de visine 75…Read more »

Muschi de vita cu sos de fructe si broccoli

5 April 2013
Muschi_de_vita_cu_sos_de_fructe_si_broccoliMuschi de vita cu sos de fructe si broccoli din: muschi de vita, crutoane de paine, legume mexicane, broccoli, piure de cartofi si sos de fructe. Ingrediente: muschi de vita – 150g crutoane de paine – 100g legume mexicane – 150g, broccoli – 100g piure de cartofi – 200g sos rosu de fructe (irlandez) –…Read more »

Muschiulet de porc cu costita si cartofi

5 April 2013
Muschiulet_de_porc_cu_costita_si_cartofiMuschiulet de porc cu costita si cartofi din: muschiulet de porc, costita, cartofi fierti, castraveti murati, gogosari murati, porumb si fasole rosie. Ingrediente: 150g muschiulet de porc 20g costita 150g cartofi fierti 20g castraveti murati 20g gogosari murati 10g porumb 10g fasole rosie   Mod de preparare: Se imbraca muschiuletul cu costita, dupa care se…Read more »

Rulada de primavara

5 April 2013
Rulada_de_primavaraRulada de primavara din: carne tocata, stevie, loboda, leurda, leustean, morcov, ceapa verde, carnati, oua, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 legatura stevie 2 legaturi loboda 2 legaturi leurda 1 legatura leustean 1 morcov 2 legaturi ceapa verde 150 g carnati crud-uscati 2 oua sare piper   Mod de…Read more »

Tocanita de ardei

5 April 2013
Tocanita_de_ardeiTocanita de ardei din: ceapa, boia, ardei grasi, rosii in bulion, telina, usturoi, bulion, pasta de ardei dulce, ulei, ciuperci si sare. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurita boia, dulce sau iute 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 4 rosii in bulion o tija telina 2 catei de usturoi 2 linguri bulion un tub…Read more »

Cotlete de porc cu otet balsamic si rucola

5 April 2013
Cotlete_de_porc_cu_otet_balsamic_si_rucolaCotlete de porc cu otet balsamic si rucola din: portocale, otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de porc, rucola si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de otet balsamic 2 lingurite de miere lichida 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de mustar, Dijon 2 linguri ulei de masline 4 cotlete…Read more »

Reteta zilei: Curcan la gratar

5 April 2013
Curcan_la_gratar_13Curcan la gratar din: curcan, unt, praf de usturoi, piper si sare.   Ingrediente: 1 curcan 4 linguri unt topit 1 lingura praf de usturoi 1 lingura piper 2 lingurite de sare   Mod de preparare: Pregatiti gratarul. Intre timp pregatiti curcanul. Topiti untul, ungeti curcanul, adaugati praful de usturoi, sarea și piperul. Puneti curcanul…Read more »

Ciorba de verdeturi cu carne de pui

5 April 2013
Supe_3Ciorba de verdeturi cu carne de pui din: carne de pui, loboda, untisor, stevie, orez, ceapa, morcov, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne (pui, curcan) 4 legaturi de loboda 4 legaturi untisor 2 legaturi stevie 100 g orez 1 ceapa mare 1 morcov 500 ml bors 1 legatura leustean sare piper  …Read more »

Macrou umplut cu verdeturi

5 April 2013
Macrou_umplut_cu_verdeturiMacrou umplut cu verdeturi din: macrou, stevie, spanac, ceapa verde, usturoi verde, cuscus, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati macrou (circa 200 g bucata) 1 legatura stevie 200 g spanac proaspat 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 200 g cuscus 30 ml ulei 100 ml vin alb sec sare piper…Read more »

Crema de spanac cu nucsoara si smantana

5 April 2013
Crema_de_spanac_cu_nucsoara_si_smantanaCrema de spanac cu nucsoara si smantana din: unt, ceapa, faina, lapte integral, frunze de spanac, smantana si nucsoara. Ingrediente: 25 g unt 1 ceapa mica, tocata marunt 2 linguri de faina 200 ml de lapte integral 400 g frunze de spanac 100 ml de smantana nefermentata (pentru frisca) nucsoara, proaspat rasa   Mod de…Read more »

Purcel la tava in sos tomat

5 April 2013
Purcel_la_tava_in_sos_tomatPurcel la tava in sos tomat din: pulpa de porc, ulei, rosii in bulion, ceapa, morcov, foi de dafin, usturoi, vin alb, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 50 ml ulei 800 g rosii in bulion 1 ceapa 1 morcov mic 2 foi de dafin 2 catei de usturoi 200…Read more »

Paella cu legume asortate

5 April 2013
Paella_cu_legume_asortatePaella cu legume asortate din: ceapa, usturoi, dovlecei, broccoli, sare, piper, ardei gras, mazare, porumb, patrunjel, ulei, unt, boia, chimen, supa si orez. Ingrediente: 8 cepe 3 catei de usturoi 2 dovlecei 500 g broccoli sare piper 2 ardei grasi 100 g mazare tucara 1 conserva porumb (425 ml) 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei…Read more »

Crema de pui cu legume

5 April 2013
Supe_1Crema de pui cu legume din: piept de pui, ceapa, morcovi, telina, conopida, ardei gras, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 conopida mica 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 100 g unt 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi…Read more »

Miel la cuptor cu vin

5 April 2013
Miel_2Miel la cuptor cu vin din: piper negru, bulion, vin rosu, sare, ulei de floarea soarelui, cimbru, usturoi si carne de miel. Ingrediente: 1 lingurita piper negru 4 lingura bulion 100 ml vin rosu 1 lingurita sare 50 ml ulei de floarea soarelui 1 lingurita cimbru 5-6 catei usturoi 2 kg carne de miel  …Read more »

Mancare de stevie cu marar

5 April 2013
Mancare_de_stevie_cu_mararMancare de stevie cu marar din: stevie, marar, ceapa, morcov, pasta de tomate, orez, ulei, sare si piper. Ingrediente: 10 legaturi stevie 3 legaturi marar 2 cepe 1 morcov 2 lingurite pasta de tomate 50 g orez 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ştevia, spălaţi-o şi pu- neţi-o în apă ce…Read more »

Reteta zilei: Tarta cu mere

4 April 2013
Tarta_cu_mere_7Tarta cu mere din: mere, zahar pudra, aluat, unt nesarat, oua, galbenus de oua, migdale, faina si coniac. Ingrediente: 600g mere 3 linguri de zahar pudra Aluat tarta Ingrediente pentru umplutura: 125g unt nesarat 100g zahar pudra 2 oua 1 galbenus de ou 125 Migdale maruntite 25g faina 4 linguri coniac   Mod de

Peste cu telină si sos

4 April 2013
Peste_cu_telina_si_sosPeste cu telină si sos din: peste, telina, broccoli, boia dulce, rosii in suc, seminte de susan, usturoi, fenicul, ardei iute, ceapa, lamaie, sare, piper, ulei, cimbru, nuci si migdale. Ingrediente: 800 g peste o telina mare 400 g broccoli 15 g boia dulce o conserva de rosii in suc 30 g seminte de susan…Read more »

Supa de cartofi cu conopida

4 April 2013
SupeSupa de cartofi cu conopida din: conopida, cartofi, ulei, ceapa, morcovi, orez, rosii in bulion, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 conopida potrivita 100 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 2 linguri orez 2 linguri rosii in bulion 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert cartofii curăţaţi…Read more »

Briose cu carne

4 April 2013
Briose_cu_carneBriose cu carne din: telina, ceapa, unt cu verdeata, chifla, cartofi, carne tocata mixta, oua, sare, boia si susan. Ingrediente: 300 g telina 1 ceapa 40 g unt cu verdeata 1 chifla 2 cartofi 500 g carne tocata mixta 2 oua sare boia 2 linguri susan   Mod de preparare: Se curăţă ţelina; se taie…Read more »

Tiramisu la pahar

4 April 2013
Tiramisu_la_pahar.pngO reteta delicioasa de tiramisu cu:frisca, mascarpone, branza de vaci, zahar, vanilie, scortisoara, fursecuri, espresso, crema de whiskey, fructe de padure, cacao. Ingrediente: 250 g frişcă 300 g mascarpone 300 g brânză de vaci 120 g zahăr vanilie scorţişoară 350 g fursecuri 150 ml espresso 50 ml Bailey’s 800 g fructe de pădure cacao pentru…Read more »

Prajitura cu caise si ghimbir

4 April 2013
Prajitura_cu_caise_si_ghimbirPrajitura cu caise si ghimbir din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, ghimbir, suc de caise, cacao, caise si lapte. Ingrediente: 250 g unt 180 g zahar 5 oua 400 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita ghimbir tocat 60 ml suc de caise 3 linguri cacao 1 kg caise 2 linguri…Read more »

Peste cu sos picant cu alune de padure

4 April 2013
Retete_1Peste cu sos picant cu alune de padure din: file de merluciu, seminte de mustar, alune de padure, vin alb, ulei de masline, sare, piper, frunze de salvie, menta si patrunjel. Ingrediente: 400 g file de merluciu, cod sau salau 20 g semintne de mustar 8 masline verzi 50 g alune de padure 150 ml…Read more »

Paste cu sos de ciuperci

4 April 2013
Paste_cu_sos_de_ciuperciPaste cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov, ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra. Ingrediente: 400 g paste cu spanac usturoi doua cepe albe o ceapa rosie 100 ml vin rosii in suc…Read more »

Paine in sah

4 April 2013
Paine_in_sahPaine in sah din: paine integrala, paine alba, unt cu verdeturi si unt cu chilli. Ingrediente: 4 felii de paine integrala 4 felii de paine alba 50 g unt cu verdeturi 50 g unt cu chilli   Mod de preparare: 3 felii de pâine integrală se ung cu unt cu verdeţuri, iar 3 felii de…Read more »

Varza cu morcovi si bacon

4 April 2013
Varza_cu_morcovi_si_baconVarza cu morcovi si bacon din: varza, morcovi, bacon afumat, ceapa, unt, concentrat, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: o varza un kg morcovi 150 g bacon afumat o ceapa 60 g unt un cub concentrat o lingura boia dulce cateva fire patrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu un litru…Read more »

Cosulete cu crema de rodie

4 April 2013
Cosulete_cu_crema_de_rodieCosulete cu crema de rodie din: unt, faina, cacao, zahar tos, zaha vanilinat, sare, rodie, lapte, ou, galbenusuri, zahar pudra, amidon, sirop de rodie, sos de ciocolata, menta si fistic. Ingrediente: 125 g unt 225 g faina 25 g cacao 125 g zahar tos doua pliculete cu zahar vanilinat sare o rodie 250 ml lapte…Read more »

Tartă verde

4 April 2013
Tarta_verdeTartă verde din: faina, unt cu verdeata, fasole verde, dovlecel, ardei gras verde, lamaie, patrunjel, cimbru, branza feta, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g faina 60 g unt cu verdeata fasole verde 1 dovlecel 1 ardei gras verde 1 lamaie 1/2 legatura patrunjel 1 fir cimbru 150 g branza feta 3 oua piper nucsoara…Read more »

Reteta zilei: Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan

4 April 2013
Paine_prajita_cu_usturoi_paprika_si_parmezan_24Paine prajita cu usturoi, paprika si parmezan din: bagheta, unt, praf de usturoi, paprika, patrunjel uscat si parmezan.   Ingrediente: 1 bagheta 1/2 ceasca de unt 1 lingura praf de usturoi 2 lingurite Paprika 1 lingura patrunjel uscat 2 linguri de parmezan ras   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180C. Taiati painea felii. Puneti…Read more »

Retete de post: Supa de fasole verde

4 April 2013
Supa_de_fasole_verdeSupa de fasole verde din: ceapa, morcovi, telina, fasole pastai, paste fainoase, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: o ceapa 2 morcovi 100 g telina 500 g fasole pastai 4 linguri paste fainoase o lingura ulei cateva fire patrunjel sare   Mod de preparare: Toate legumele se spală bine în apă rece, se curăţă de coajă…Read more »

Dovlecei umpluti cu ciuperci si sunca

4 April 2013
Dovlecei_umpluti_cu_ciuperci_si_suncaDovlecei umpluti cu ciuperci si sunca din: dovlecei, ceapa, ciuperci, sunca, pesmet, ou, ulei si lapte. Ingrediente: 4 dovlecei o ceapa medie 6 ciuperci albe 150 g sunca 2 linguri pesmet un ou o lingura ulei 2 linguri lapte   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se taie în două pe lung şi li se…Read more »

Friptura cu mustar

4 April 2013
Friptura_cu_mustarFriptura cu mustar din: muschi de vita, unt, mustar, concentrat de vita, usturoi, ceapa, ardei gras, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschid e vita 2 linguri unt 2 linguri mustar 2 cuburi concentrat vita 2 catei usturoi o ceapa un ardei gras rosu un ardei gras galben o lingurita cimbru uscat sare piper…Read more »

Tartă cu mazăre

4 April 2013
Tarta_cu_mazareTartă cu mazăre din: faina neagra, unt, apa, sare, mazare, bacon, ceapa, lapte, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina neagra 100 g unt 50 ml apa un praf sare pentru umplutura: 100 g mazare conservata 100 g bacon o ceapa 2 oua 500 ml lapte 100 g cascaval ras…Read more »

Orez cu fructe de padure

4 April 2013
Orez_cu_fructe_de_padureOrez cu fructe de padure din: lapte, orez, sare, fructe de padure, zahar vanilinat, lamaie verde, iaurt cu vanilie, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 450 ml lapte 150 g orez sare 300 g fructe de padure asortate 1 plic zahar vanilinat 1/2 lamaie verde 150 g iaurt cu vanilie 2 linguri zahar frunze de…Read more »

Bors cu taitei si aripi de rata

4 April 2013
Bors_cu_taitei_si_aripi_de_rataBors cu taitei si aripi de rata din: aripi de rata, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, taitei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g aripi de rata 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacaina de patrunjel 1 ardei gras rosu 150 g taitei 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare:…Read more »

Salată de morcovi cu caise

4 April 2013
Salata_de_morcovi_cu_caiseSalată de morcovi cu caise din: morcovi, ulei, sare cu usturoi, caise uscate, papadie, ceapa verde, nuci, iaurt, suc de lamaie, coaja de lamaie si piper. Ingrediente: 750 g morcovi 3 linguri ulei sare cu usturoi 50 g caise uscate 50 g papadie 2-3 cepe verzi 150 g nuci 200 g iaurt sucul si coaja…Read more »

Prajitura cu amoniac si morcovi

4 April 2013
Desert_4Prajitura cu amoniac si morcovi din: faina, morcov, zahar, margarina, gem de caise, amoniac si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g morcov dat pe razatoarea mica 300 g zahar 150 g margarina 300 g gem de caise 2 lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie un varf de cutit sare   Mod de preparare:…Read more »

Aripi de pui cu legume

4 April 2013
Aripi_de_pui_cu_legumeAripi de pui cu legume din: aripi de pui, cartofi, sos de soia, sos hoisin, otet de orez, usturoi, miere, cuisoare, scortisoara, anason, boia dulce, sare, piper, ulei, cimbru, sos de ardei iute, morcovi si telina. Ingrediente: 600 g aripi de pui 700 g cartofi mici 30 ml sos de soia 30 ml sos hoisin…Read more »

Macrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie

4 April 2013
Macrou_la_cuptor_cu_rosii_cherry_si_lamaieMacrou la cuptor cu rosii cherry si lamaie din: macrou, rosii cherry, lamai, usturoi, morcov, ceapa rosie, boia dulce, ghimbir, sos de soia, ulei de masline, ardei iute, vin alb, sare, piper, cartofi, telina, fenicul si cimbru. Ingrediente: 4 bucati de macrou 500 g rosii cherry doua lamai 6 catei de usturoi un morcov o…Read more »

Clătite cu brânză si mărar

4 April 2013
Clatite_cu_brânza_si_mararClătite cu brânză si mărar din: unt, faina, bicarbonat de sodiu, oua, lapte, branza de vaci, marar, ceapa verde, castraveti verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, piper si nuci. Ingrediente: 50 g unt 375 g faina 4 g bicarbonat de sodiu doua oua 250 ml lapte 400 g branza de vaci marar o legatura…Read more »

Prăjitură cu vanilie şi ciocolată

4 April 2013
Prajitura_cu_vanilie_si_ciocolataPrăjitură cu vanilie şi ciocolată din: zahar, oua, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca, ciocolata neagra, dulceata de afine si fursecuri cu cocos. Ingrediente: 400 g zahar 4 oua 200 g unt 240 g faina praf de copt doua pliculete zahar vanilinat sare un plic budinca de vanilie…Read more »

Reteta zilei: Orez basmati cu branza panner si garam masala

4 April 2013
Orez_basmati_cu_branza_panner_si_garam_masala_8Orez basmati cu branza panner si garam masala din: orez basmati, branza panner, garam masala, ceapa, ghimbir, pasta de usturoi, rosii, ardei iute, frunze de menta, iaurt, pudra de ardei iute, biryani masala, pudra de turmeric, mazare, ardei, unt ghee, sare, frunze de coriandru.   Ingrediente: 2 cesti de orez basmati 250 de grame branza…Read more »

Cartofi dulci cu smantana si parmezan

4 April 2013
Cartofi_dulci_cu_smantana_si_parmezanCartofi dulci cu smantana si parmezan din: cartofi dulci, pastarnac, smantana, salvie maruntita, mustar cu boabe, unt, paine cu cereale, parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 800g de cartofi dulci, curăţaţi  şi tăiaţi cubuleţe 800g de păstârnac, curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe 200ml de smântână 2 linguri de salvie mărunţită 4 linguriţe de muştar…Read more »

Friptură de porc cu sos picant

4 April 2013
Friptura_de_porc_cu_sos_picantFriptură de porc cu sos picant din: cotlete de porc, boia dulce, boia iute, oregano, cimbru, suc de rosii, usturoi, sos de soia, miere, otet balsamic, broccoli, sare, piper, ulei si mazare. Ingrediente: 800 g cotlete de porc 5 g boia dulce 5 g boia iute 5 g zahar tos 10 g oregano 10 g…Read more »

Panna cotta cu sos de caise

4 April 2013
Panna_cotta_cu_sos_de_caisePanna cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar, coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac. Ingrediente: 10 g gelatina 1 baton de vanilie 750 ml frisca 125 g zahar 1 bucata coaja de lamaie 250 g caise 1 lingura suc de lamaie 2 linguri caisata 1 lingura…Read more »

Lasagna cu praz si orez

4 April 2013
Retete_1Lasagna cu praz si orez din: ulei, faina, orez, lapte de soia, nucsoara, praz, foi de lasagna, cascaval vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 g orez 250 ml lapte de soia 1/2 lingurita nucsoara rasa 12 fire de praz (numai partea alba) foi de lasagna 200 g cascaval vegetal…Read more »

Crema cu lichior de oua

4 April 2013
Crema_cu_lichior_de_ouaCrema cu lichior de oua din: zmeura, zahar pudra, branza de vaci, lichior de oua, frisca si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura 50 g zahar pudra 200 g branza de vaci 200 ml lichior de oua 200 ml frisca 1 lingura zahar   Mod de preparare: Se curăţă zmeura, câteva fructe se pun deoparte pentru…Read more »

Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin

4 April 2013
Miel_1Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat. Ingrediente: 1 lingura rozmarin 1 lingurita cimbru 1,2 capatana mare de usturoi 200 gr sunca afumata 3-4 buc. carne de miel 2 lingura sare grunjoasa 1 lingurita piper macinat   Mod de preparare:…Read more »

Creveti in sos picant

4 April 2013
Creveti_in_sos_picantCreveti in sos picant din: creveti, boia dulce, chimen, coriandru, ardei iute, fasole fava, ulei, limeta, seminte de susan, vin alb, orez, aluat de paine, sare, piper, patrunjel, parmezan si fistic. Ingrediente: 600 g creveti 10 g boia dulce 10 g chimen coriandru un ardei iute o conserva de fasole fava 100 ml ulei o…Read more »

Parfait de cocos

4 April 2013
Parfait_de_cocosParfait de cocos  din: galbenusuri, zahar, lapte de cocos, lichior de cocos, frisca, visine, visinata, vin alb, vin de porto alb si scortisoara. Ingrediente: 3 galbenusuri 100 g zahar 100 ml lapte de cocos 40 ml lichior de cocos 300 ml frisca 600 g visine 40 ml visinata 250 ml vin alb 40 ml vin…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro