Retete de Paste:
Pizza delicioasa
4 April 2011
O
reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei,
zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline,
sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu.
Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr
zahăr 15 gr sare sos: 400…
Read more »
Read more »
Fileuri de salau cu cartofi fierti
4 April 2011
O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa,
vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe.
Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar
cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe
piper Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Măsline umplute de post
4 April 2011
Să
scoţi sâmburii, le laşi o oră în apă caldă ca să se desăreze şi le
umpli cu o tocătură făcută cu sardele tocate, pătrunjel tocat, piper,
puţină franzelă muiată în apă. Le pui la foc cu apă şi cu untdelemn,
puţin sos de pătlăgele roşii, ceapă rasă rumenită şi dată prin sită.
Laşi să…
Read more »
Read more »
Gulii sau caralambi
4 April 2011
Se
curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos
cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în
sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume,
guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto – Brandy
4 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Brandy din: rachiu, amaretto, frisca
si praf de cacao. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl amaretto 3
cl frisca lichida praf de cacao Mod de preparare: Agitam bine
ingredientele in shaker, turnam bautura intr-un pahar de cocktail si
presaram praf de cacao.
Read more »
Read more »
Retete de post: Ţelină de post
4 April 2011
O
reteta de post de telina de post din: telina, untdelemn, faina, ceapa,
bulion si zahar. Ingrediente: 750 g ţelină 2 g untdelemn 10 g făină două
cepe 10 g bulion 10 gzahăr Mod de preparare: Se prăjesc feliile de
ţelină peste care se adaugă sosul românesc îndulcit cu zahăr şi se
garniseşte la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ştevie de post
4 April 2011
Se
opăresc foile, se scurg şi se pun cu puţin untdelemn şi se călesc. De
altă parte se face un sos românesc cu ceapă şi bulion, se varsă peste
ştevie, se lasă să se fiarbă bine şi se dă la rece după ce s-a acrit cu
lămâie.
Read more »
Read more »
Morcovi de iarnă
4 April 2011
Se
curăţă, se taie felii ca tăiţeii, se pun în tigaie cu 1-2 linguri de
unt sau untdelemn, se acoperă şi se scutură mereu. Când sunt pe jumătate
prăjiţi, se face un sos de zahăr cu 3-4 bucăţele şi se toarnă peste
morcovi; se pune şi sare. Se servesc bine scăzuţi.
Read more »
Read more »
Spanac cu pătlăgele vinete
4 April 2011
Ia
pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte
din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu
untdelemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu
miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec
golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune la…
Read more »
Read more »
Pizza oltenească
4 April 2011
O
reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere,
ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline,
mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline. Ingrediente:
aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr
sare sos: 500 gr roşii în bulion 10…
Read more »
Read more »
Rulada cu mac
4 April 2011
O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana,
drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 500 g
făină 150 g unt 1 gălbenuş 4 linguri smântână 20 g drojdie dizolvată
în 4 linguri lapte călduţ Ingrediente umplutură: 350 g mac 350 g zahăr
unt cât o nucă 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bob verde de post
4 April 2011
Cureţi,
speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o
treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin;
aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva
anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pui umplut cu mere si ananas
4 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce,
zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei. Ingrediente: 1 pui
mai mic 1 sticlă bere sare piper boia dulce 4-5 linguriţe zahăr zeamă
de lămâie 1 măr 1 cutie de compot de ananas 3-4 căţei de usturoi 1
gălbenuş 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Fasole albă la cuptor
4 April 2011
Pune
fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor.
Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi
fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a
evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor,
domol. Această fasole n-are nevoie nici de…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Fire
4 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pink Fire din: rachiul sirop de zmeura, suc
de grapefruit, apa minerala, felii de grapefruit si cirese. Ingrediente:
8 cl rachiu (Weinbrand) 4 linguri sirop de zmeura 10 cl de suc de
grapefruit apa minerala felii de grapefruit cirese Mod de preparare:
Amestecam rachiul si siropul de zmeura cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata lapte si cacao
4 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de
copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj.
Ingrediente: 6 albuşuri 200 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 făină 200 g
migdale 1 lingură cu vârf de cacao Ingrediente crema: 1 pachet de unt 6
gălbenuşuri 150 g zahăr 10…
Read more »
Read more »
Pasteta din carne de porc si cartofi
4 April 2011
O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa,
patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si
unt. Ingrediente: 500 g carne de porc 700 g cartofi 2 cepe 1 legătură
pătrunjel verde cimbru 1 foaie de dafin 250 ml vin alb sec 2 linguri unt
sare…
Read more »
Read more »
Gelatina de lapte
4 April 2011
O reteta delicioasa de gelatina de lapte, albusuri, zahar pudra, zahar
vanilat si alune. Ingrediente: 4 albuşuri 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic
de zahăr vaniiat 100 g alune 300 ml lapte Mod de preparare: Baţi
albuşurile nu prea tare, adaugi oul, zahărul pudră, plicul de zahăr
vaniiat, amesteci încet, apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute
4 April 2011
O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi,
frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper
macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan
ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia
dulce piper măcinat vin…
Read more »
Read more »
Galuste de stiuca in sos de smnatana
4 April 2011
O reteta delicioasa de galuste de stiuca in sos de smantana din:
stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras,
cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1
ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei
gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1 ou…
Read more »
Read more »
Cozonaci cu unsoare
4 April 2011
Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie
din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate,
adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori
vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o
trecem pe rând în aluat mai mult rupând…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)
3 April 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara dorada cu cartofi si
salata curcubeu din: dorada, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline,
cartofi, sare, sfecla rosie, fasole verde, salata, verde, cascaval,
telemea si lamaie. Ingrediente: dorada usturoi patrunjel unt ulei
masline cartofi sare Ingrediente salata: sfecla rosie fasole verde
salata verde cascaval ras telemea rasa…
Read more »
Read more »
Cocktail Bitter Tears
3 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange,
vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao
orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura Mod de preparare:
Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam
multe gheata intr-un pahar de mixare. Adaugam…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre cu paine prajită
3 April 2011
Alegi
şi speli o jumătate de kilogram de mazăre boabe, o pui la fiert cu apă
călduţă, cu o bucăţică de morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrujel, vreo 3
cartofi. Când mazărea e fiartă, o dai cu totul prin sită, o subţiezi
potrivit, pui sare, mai laşi să fiarbă puţin, pui o lingură de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole
3 April 2011
Fierbem,
în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă
şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2
rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate
curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel
verde mărunt tocat şi sarea trebuincioasă,…
Read more »
Read more »
Chiftele de varză cu ceapă si faină
3 April 2011
Se
taie fin o căpăţână de varză, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi
se pune la prăjit cu două cepe mici, tăiate mărunt. Când e pe jumătate
prăjită, se dă deoparte ca să se răcorească, apoi se pun 2-3 linguri de
făină, sare, piper, se formează chiftele rotunde, se dau prin făină şi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc caramelizate
3 April 2011
O
reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste
de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei
dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g
coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun)
două linguriţe de amestec de condimente (piper,…
Read more »
Read more »
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana
3 April 2011
O
reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat,
ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana.
Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare
persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână
Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură, se…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne
3 April 2011
O
reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din:
muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati,
prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi
muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur
de porc sare piper frunze de pătrunjel Mod de preparare:
Muschiuleţilor…
Read more »
Read more »
Supă de nohot
3 April 2011
Luaţi
jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un
tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă
rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i
peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine,
pisaţi-l într-o…
Read more »
Read more »
Piftie din carne de porc
3 April 2011
O
reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati
din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente:
carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi
Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se
pun la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Da’Berry
2 April 2011
O
reteta simpla de Coktail Da’Berry din: coniac, Dubonet si Bitter
orange. Ingrediente: 3,5 cl coniac 1,5 cl Dubonet Bitter orange Mod de
preparare: Bauturile scurte se agita cu un strop de Bitter orange si cu
gheata in shaker, apoi se strecoara bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)
2 April 2011
O
reteta video delicioasa depsre cum se prepara muschi de vita in sos
maroniu din: muschi de vita, parmezan, rucola, ulei, morcov, dovlecel,
vanata, andiva, vin rosu, sos de ardei, otet balsamic, muguri pi, sare
si piper. Ingrediente: muschi de vita parmezan rucola ulei morcov
dovlecel vanata andiva vin rosu sos de ardei otet balsamic
Cocktail Big Boy
2 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Big Boy din: brandy, Cointreau si sirop de
zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Cointreau 1 cl sirop de zahar Mod
de preparare: Agitam bine toate ingredientele cu gheata intr-un shaker,
apoi servim bautura intr-un phaar de whisky, cu trei cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci şi cireşine
2 April 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie
de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc,
ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu,
patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: aluat: 600 gr
făină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr…
Read more »
Read more »
Coaste la cuptor
2 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare,
piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g
coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături
Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază
într-o tavă, se sărează, se condimentează…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy and Soda
2 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy and Soda din: brandy, sifon si lamaie
Ingrediente: 66 cl brandy sifon lamaie Mod de preparare: Turnam
brandy-ul intr-un pahar de whisky umplut cu cuburi de gheata si adaugam
sifon rece. Mai adaugam, dupa preferinta, felii de lamaie sau coaja de
lamaie.
Read more »
Read more »
Fidea cu ciuperci şi lime
2 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea,
ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si
piper alb. Ingrediente: 400 gr fidea 300 gr ciuperci 30 ml ulei de
măsline 2 căţei de usturoi 1 lămâie verde 1 crenguţă de mentă 20 gr sare
2 gr piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Brandy
2 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Brandy din: rachiu, Curacao, suc de
lamaie, zahar si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2
cl Curacao 3 cl suc de lamaie zahar coaja de limeta Mod de preparare:
Punem toate ingredientele intr-un mixer si amestecam bine. Servim
bautura in cupa de cocktail cu crusta…
Read more »
Read more »
Prune coapte in aluat de vin
2 April 2011
O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar
vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra.
Ingrediente: 20 bucăţi prune uscate 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 plic
de zahăr vanilat 200 g făină 9 linguri de vin alb 20 migdale întregi
ulei pentru prăjit 50 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Pateuri cu osânză
2 April 2011
O
reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua
galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte
cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g
făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura:
magiun de prune sau nuci măcinate fierte în…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc în crustă de miere
2 April 2011
O
reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc,
usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de
piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare.
Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin
cuişoare miere şi muştar pentru baiţ: ienibahar…
Read more »
Read more »
Fasole verde gătită mocăneşte
2 April 2011
Curăţă,
spală şi fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiţă ceapă, rumeneşte-o în
untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; laşi să
dănţuiască puţin; toarnă peste ea puţin oţet şi dă la masă. Poţi adăuga
şi sos de pătlăgele roşii.
Read more »
Read more »
Şorici în saramură
2 April 2011
O
reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa
si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6
linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă) Mod de preparare:
Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează
fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază într-un…
Read more »
Read more »
Hrean cu oţet
2 April 2011
Radeţi
hreanul pe râzătoare şi, pentru ca să nu fie prea iute, ţineţi- l la un
loc cald, sau stropiţi cu puţină zeamă caldă, ppoi puneţi oţet pe
dânsul înainte se a-l servi. Puteţi pune niţel zahăr într-însul sau, în
loc de zahăr, untdelemn şi sare. Se mai face şi cu ou bătut,
îngroşându-se cu…
Read more »
Read more »
Borândău
2 April 2011
O
reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb
dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne
din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la
înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce
(cât să dea aromă) sare…
Read more »
Read more »
Sos de dimineaţă
2 April 2011
Pune
într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele
roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la marginea
focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să amesteci sosul
bine.
Read more »
Read more »
Carne şi cârnaţi în untură
2 April 2011
O
reteta simpla de carne si carnati in untura din: carne macra, carnati,
sare si untura. Ingrediente: carne macră cârnaţi sare untură Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi de circa 50 g, se săreaza puţin şi se
pune la prăjit într-un ceaun cu multă untură. Când începe să se
rumenească, se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane cu peste afumat
1 April 2011
O reteta gustoasa de salata de macaroane cu peste afumat, margarina,
castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper si sare. Ingrediente: 200 g
macaroane scurte 1 macrou afumat 2 linguri margarină 2 castraveţi acri 1
ceapă 100 g maioneză 1 legătură mărar piper proaspăt măcinat 1
castravete proaspăt mai mic sare Mod de preparare: Fierbi macaroanele…
Read more »
Read more »
Soric umplut
1 April 2011
O reteta delicioasa de soric umplut: ficat de porc, limba de porc,
carne tocata, ciuperci, ceapa, oua, bere neagra, nucsoara, piper, sare,
coriandru si marar. Ingrediente: 200 g ficat de porc 200 g limbă de porc
200 g carne de porc tocată 200 g ciuperci proaspete 2 cepe 3 ouă 1
bucată întreagă (cca…
Read more »
Read more »
Mancarica rece de curcan
1 April 2011
O reteta delicioasa de mancarica rece de curca din: aripi de curcan,
ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si
foi de dafin. Ingrediente: 2 aripi de curcan 4 cepe 200 ml ulei 200 ml
vin alb 2 linguri de bulion 200 g măsline zeama de la 1/2 lămâie sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza de vaci
1 April 2011
O reteta delicioasa de placinta din: branza de vaci, margarina, faina,
zahar, praf de copt, stafide, oua si zahra vanilat. Ingrediente: 1/2
pachet margarină 200 g făină 5 linguri de zahăr + 1/2 cană de zahăr 1
praf de copt 500 g brânză de vaci moale, nescursă de zer 200 g stafide 5
ouă…
Read more »
Read more »
Cuburi de ghiata
1 April 2011
O reteta gustoasa de cuburi de ghiata din: oua, zahar, praf de copt,
faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina
si cacao. Ingrediente: 4 albuşuri 1 lingură de zahăr 4 gălbenuşuri 1/2
plic praf de copt 2 linguri de cacao 2 linguri făină + făină pentru uns
tava ulei pentru…
Read more »
Read more »
Ostropel
1 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa,
bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata. Ingrediente: un piept de
pui o ceapa bulion sau pasta de rosii ulei pentru prajit verdeata Mod
de preparare: Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in
putin ulei.…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de cacao
1 April 2011
O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina,
ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri de zahăr
4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g
margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi
albuşurile de gălbenuşuri.…
Read more »
Read more »
Cocktail Double 07
1 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo,
suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu
(Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale
limonada felii de limeta Mod de preparare: Bauturile alcoolice
suficiente pentru mai multe bauturi lungi se…
Read more »
Read more »
Cocktail Dirty Mother
1 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si
cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de
cocktail Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi
lichiorul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă băutura în
pahar de cocktail. In final adaugă…
Read more »
Read more »
Spaghetti la cuptor cu legume mexicane
1 April 2011
O
reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon,
branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr
legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper
Mod de preparare: Spaghetele se…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace cu orez
1 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan,
zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente
: 2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1
ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de
preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata turcească (video)
1 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui,
morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata,
rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute
usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare
piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Chicago
1 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange,
Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao
orange un strop de Angostura zahar Mod de preparare: Turnam rachiul
impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un
pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de cocktail…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra si carnati
1 April 2011
O reteta gustoasa de supa de varza, carnati, faina, zeama de varza,
ulei, ceapa, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză mică
acră 2-3 căni zeamă de varză acră 2 cârnaţi 1 şi 1/2 lingură de ulei 1
lingură făină 1 ceapă mică boia de ardei roşu sare piper 11 de apă…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre boabe
1 April 2011
Iei:
200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe,
puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă
coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi
jumătate. în timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o
adaugi…
Read more »
Read more »
Ceapă murată în vin roşu
1 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba,
ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50
gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2 legătură…
Read more »
Read more »
Ciorba cu sorici
1 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana,
galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g
şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă
dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi Mod de
preparare: Speli bine şi pui la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi de post
1 April 2011
Cureţi
cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o btreapă şi-i prăjeşti în
untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină
apă, sare pătrunjel, sos de pătlăgele, piper şi laşi se fiarbă, scăzut
sosul dai la masă.
Ghiveci cu bame
1 April 2011
Se
prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos frumos, în care
se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el
toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat
felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi
fin, fasole verde, mazăre verde,…
Read more »
Read more »
Retete de porst: Borş cu fasole
1 April 2011
Se
ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece
de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece.
Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce
fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert peste…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandied Cordial Medoc
1 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial
Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1
cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala Mod de
preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de
lamaie intr-un shaker si agitam bine cu…
Read more »
Read more »
Bombe cu rucola
1 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume
congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos
tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr amestec de legume
congelate 200 gr rucola 30 ml ulei 30 ml ulei de măsline 20 ml sos de
soia 1/2 lămâie 20…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si branza
1 April 2011
O reteta delicioasa de clatite din : spanac, branza, oua, lapte, faina,
sare, piper, boia dulce si unt. Ingrediente clătite: 3 ouă 1/2 l lapte
300 g făină 1 lingură de ulei Ingrediente umplutură : 250 g brânză de
vaci 5-6 linguriţe boia dulce 500 g spanac congelat 1 lingură de unt
1…
Read more »
Read more »
Supă de ciuperci (Pitarcă)
1 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa de ciuperci din: ciuperci, ceapa,
ala, galbenusuri, smantana dulce, sare, piper, nucsor tamaios si
patrunjel Ingrediente: 500 gr ciuperci tăiate în patru 1 ceapă mare 1/2
l apă 2 gălbenuşuri 1/8 smântână dulce sare piper nucşor tămâios o
legătură de pătrunjel tăiată mărunt Mod de preparare: Vasul…
Read more »
Read more »
Borş călugăresc
1 April 2011
Se
potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el
vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar,
cimbru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez
şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în
castron, torni…
Read more »
Read more »
Budinca de ficat
1 April 2011
O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet,
unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare. Ingrediente:
400 g ficat de porc 5 gălbenuşuri 6 linguri pesmet 3 linguri de unt 1
ceapă mare 1 legătură de pătrunjel verde maghiran 1 vârf de cuţit de
piper 1 vârf de cuţit de…
Read more »
Read more »
Tocană de curechi
1 April 2011
O
reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza
murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si
smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare
persoană 300 g varză murată tocată untură o ceapă boia piper dafin un
pahar cu vin pastă de tomate smântână Mod…
Read more »
Read more »
Creier pane cu pesmet
1 April 2011
O
reteta delicioasa de creier pane din: creier, lapte, oua, pesmet, sare
si ulei. Ingrediente: 300 g creier proaspăt 2 ouă 10 linguri de pesmet 3
linguri lapte sare ulei pentru prăjit Mod de preparare : Cureţi foarte
bine creierul, îl pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute şi îl
scurgi bine…
Read more »
Read more »
Ruladă făgărăşană
1 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de rulada fagarasana din: muschi de porc,
sunca afumata, cascaval neafumat, carnaciori, umplutura de caltabosi,
usturoi, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, untdelemn, vin alb
sec, condimente si un prapure. Ingrediente: un muşchi întreg de porc
200g şunculiţă afumată 200 g caşcaval neafumat (natural, de la stână)
2-3 cârnăciori mai…
Read more »
Read more »
Sos de untdelemn
1 April 2011
Mestecăm
4 linguri untdelemn fin, cu o lingură de oţet de vin, un vârf de cuţit
de pătrunjel, tot atâta ceapă şi arpagic verde mărunt tăiate, precum şi 6
gălbenuşuri de ou fierte tare şi date prin sită; toate acestea bine
mestecate şi dându-le puţină sare, piper pisat, puse în sosieră şi
servit. …
Read more »
Read more »
Tobă moldovenească
1 April 2011
O
reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici,
usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc
500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o
bucată de stomac de porc Mod de preparare: Capul de…
Read more »
Read more »
Şuncă şi carne afumate
1 April 2011
O
reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper
si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi
Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea
de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii
lungi, groase…
Read more »
Read more »
Negresa
31 March 2011
O
reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua,
esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta
asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un
pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de
citrice un pachet de…
Read more »
Read more »
Cocktail Betsy Ross
31 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Betsy Ross din: coniac, vin bordeaux, lichior
de portocale, Angostura si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 3
cl vin bordeaux 1 strop de lichior de portocale 2 picături de Angostura
coajă de lămâie Mod de preparare: Turnăm în shaker, pe cuburi de
gheaţă coniacul, vinul, Angostura şi…
Read more »
Read more »
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană
31 March 2011
O
reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din:
macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel,
smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de
legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc
usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de
cimbru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)
31 March 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara salata de hering marinat
cu fructe exotice din: file de hering marinat, ananas, pepene galben,
rosii cherry, portocale, miere, lamaie, menta, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: file de hering marinat ananas pepene galben rosii
cherry portocale miere lamai menta ulei de masline sare piper …
Read more »
Read more »
Slanina afumata ardeleneasca
31 March 2011
O
reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa,
apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de
slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pentru saramură: 15
linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori
este nevoie) facultativ cimbru sau…
Read more »
Read more »
Cocktail Armagnac Sour
31 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Armagnac Sour din: Armagnac, zahar, suc de
lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Armagnac 1 cl zahăr 2 cl suc de
lămâie cireşe de cocktail Mod de preparare: Turnăm Armagnacul şi
celelalte ingrediente împreună cu gheaţă într-un pahar de mixare, şi
amestecăm bine. Apoi turnăm băutura într-un pahar de…
Read more »
Read more »
Şuncă de casă
31 March 2011
O
reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de
sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si
ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile
(azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4
cuişoare 50 g…
Read more »
Read more »
Muschiuleţ de porc în carne tocată
31 March 2011
O
reteta delicioasa de muschiulet de porc in carne tocata din: muschiulet
de porc, carne de porc, ou, mirodenii, prapur de porc si sare.
Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc o jumătate de kg carne de porc mai
grasă un ou mirodenii (cimbru, piper, boia) un prapur de porc sare Mod
de preparare: Se iau…
Read more »
Read more »
Supă de sparanghel
31 March 2011
O
reteta de supa de sparanghel din: patrunjel, sparanghel, sare, piper,
smantana si ou. Ingrediente: 1 /2 kg sparanghel 1 legătură de pătrunjel
sare piper 1/4 l smântână 1 ou Mod de preparare: In vas fierbem
înebuşit sparanghelul conform principiului general de fierbere. După
15 minute, sparanghelul îl tocăm mărunt, îl trecem prin sită,…
Read more »
Read more »
Lime pleurotus
31 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei
colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper.
Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de
ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2
gr piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ruladă din burtă fiartă
31 March 2011
O
reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare,
cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc
piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi
Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează,
se…
Read more »
Read more »
Primăvara, anotimpul ideal pentru slăbit. Cum poţi scăpa rapid de kilograme
31 March 2011
Primăvara
este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar
fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera
procesul de slăbire şi de a topi grăsimea Medicii nutriţionişti sunt de
părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult
diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.…
Read more »
Read more »
Cocktail Armagnac Collins
31 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Armagnac Collins din: Armagnac, suc de
lamaie, zahar si sifon Ingrediente: 4,5 cl Armagnac 3,5 cl suc de lămâie
0,5 cl zahăr sifon Mod de preparare: Agităm toate ingredientele în
shaker cu gheaţă, cu excepţia sifonului, apoi turnăm băutura peste
cuburi de gheaţă într-un pahar pentru băuturi lungi, şi…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu crutoane
31 March 2011
O
reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui
crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios
si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 l apă capul şi măruntaiele
unui crap 50 gr verdeţuri (rădăcini) 50 gr unt 50 gr făină 1 gălbenuş
1/8 l smântână sare piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Cape Town
31 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cap Town din: brandy, Amarula, Angostura si
Curacao Triple Sec. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl Amarula 3 picaturi
Angostura 3 picaturi Curacao Triple Sec Mod de preparare: Turnam in
shaker lichior si brandy. Adaugam Curacao Triple Sec si Angostura, apoi
amestecam bine cu gheata. Bautura va fi servita…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb
31 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de salata de legume cu orez din: orez,
morcovi, ardei rosu, ceapa, ulei, oua, mustar, frunze de salata verde,
patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 200 gr orez 200 gr morcovi
100 gr ardei roşu 50 gr ceapă 100 ml ulei 2 ouă 30 gr muştar 4 frunze de
salată…
Read more »
Read more »
Tochitură cu branza de oaie
31 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de
porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie.
Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare
piper usturoi brânză de oaie Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai
grasă, se taie bucăţi…
Read more »
Read more »
Tochitură dragosloveană
31 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de
porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare,
boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc
(pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn
pastă de tomate sare boabe de piper verdeaţă un ou…
Supă de vin cu crutoane
31 March 2011
O
reteta delicioasa de supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare,
piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1
vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş
1/8 l smântână 4 linguri de crutoane Mod de preparare: Intr-un vas
fierbem o supă consistentă, conform…
Read more »
Read more »
Tobă ca la Bran
31 March 2011
O
reteta de toba ca la Bran din: capatana de porc, sorici, carne, dafin,
sare, piper si burta de porc. Ingrediente: o căpăţână de porc 300 g
şorici două picioare de porc un kg de carne dafin piper sare o burtă de
porc Mod de preparare: Se pun la fiert carnea împreună cu şoriciul,…
Read more »
Read more »
Salata de roşii cu telemea prăjită
31 March 2011
O
reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de
oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar,
sare, piper alb si cimbru. Ingrediente: 200 gr telemea de oaie 400 gr
roşii 100 gr ceapă roşie 50 gr făină 50 ml ulei 30 ml ulei de măsline
1/2 lămâie…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Orange Squirt
31 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Orange Squirt din: brandy, zahar,
sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 4,5 cl brandy 1 cl
zahar 2 lingurite sirop de grenadine suc de portocale Mod de
preparare: Agitam bine in shaker brandy-ul cu gheata, zaharul si siropul
de grenadine, apoi turnam bautura peste cuburi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti
31 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa,
ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu.
Ingrediente: 800 gr cartofi 100 gr ceapă 30 ml ulei de măsline 4 foi de
dafin 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boabe de piper roşu Mod de…
Read more »
Read more »
Guşă de porc în zeamă de varză
31 March 2011
O
reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc,
zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de
porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare
Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă bine,…
Read more »
Read more »
Tochitură bucovineană
31 March 2011
O
reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita,
carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente:
400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou
brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare Mod de preparare:
Pulpa, costiţa şi cârnaţii se taie…
Read more »
Read more »
Guşă fiartă
31 March 2011
O
reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba,
usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă
de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie
Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului,
groasă de circa 8 cm.…
Read more »
Read more »
Tobă
31 March 2011
O
reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat,
picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un
pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă
ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe
spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru maghiran…
Read more »
Read more »
Musaca cu carne tocata de vita si pui
30 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca cu carne tocata de vita si pui
din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt. Ingrediente: un
kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua
oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava Mod de preparare:
Cartofii…
Read more »
Read more »
Gelatina ruseasca
30 March 2011
O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare,
gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper
boabe, ienibahar si morcovi. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mazăre
congelată 3 plicuri gelatină 1 linguriţă sare sucul de la 1/2 lămâie 2
foi dafin 1 albuş crud cu…
Read more »
Read more »
Ciolan umplut
30 March 2011
O reteta de ciolan de porc umplut, ceapa, usturoi, ou, morcov, sfecla,
verdeata, sare si piper. Ingrediente : 1 ciolan de porc 1 ceapă 2 căţei
de usturoi 1 ou 1 morcov fiert 2-3 felii de sfeclă fiartă verdeaţă
piper sare Mod de preparare : Cu un cuţit bine ascuţit scoţi osul şi
carnea…
Read more »
Read more »
Racitura de coada de vita cu oua de prepelita
30 March 2011
O reteta deliciasa de racitura de coada de vita, oua de prepelita,
sare, piper, oase de vita si usturoi. Ingrediente: 1 coadă de vită 2-3
oase de vită sare piper 4-5 căţei de usturoi 10 ouă de prepeliţă pentru
decor Mod de preparare: Speli ouăle şi le pui la fiert pentru 5-7
minute. Speli…
Read more »
Read more »
Ficat galatean
30 March 2011
O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat de porc 2 cepe 1 legătură
de pătrunjel verde 150 ml ulei 1 lingură făină sare piper 80 ml vin alb
Mod de preparare: Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină şi…
Read more »
Read more »
Salată de pepene cu grapefruit
30 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din:
pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta.
Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată
chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă Mod de preparare: Pepenele
galben se taie în două după modelul dorit, se îndepărtează
seminţele,…
Read more »
Read more »
Vitel cu masline verzi
30 March 2011
O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g viţel 200 g măsline verzi 2
roşii 2 cepe 80 ml ulei 100 ml vin roşu sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi mai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)
30 March 2011
O
reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara rulou din piept
de pui si garnitura de varza cu stafide din: piept de pui, muschi de
vita, ghimbir, vin rosu, varza, stafide, rozmarin, otet balsamic, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: piept de pui muschi de vita
ghimbir vin rosu varza stafide rozmarin otet…
Read more »
Read more »
Cocktail O’hearn Special
30 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail O’hearn Special din: brandy, whisky scotian
si Ginger Ale. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl whisky scotian Ginger Ale
Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu whisky intr-un pahar pentru
bauturi lungi umplut cu gheata si adaugam in final Ginger Ale.
Read more »
Read more »
Salată Scarlett cu unt
30 March 2011
O
reteta simpla de salata Scarlett cu unt din: salata verde, unt, rosii,
mazare verde, lamaie, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 1 salată
verde 100 gr unt 400 gr roşii 400 gr mazăre verde 1 lămâie 20 gr sare
10 gr boabe de piper roşu Mod de preparare: Intr-un vas cu 1…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu mazare
30 March 2011
O reteta gustoasa de rulada de porc cu mazare, ficat, ceapa, paine, ou,
piper si boia. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 200 g mazăre congelată
sau de la borcan 300 g ficat 1 ceapă 1 felie de pâine 1 ou piper boia
Mod de preparare : Speli bine mazărea şi o pui la…
Read more »
Read more »
Cocktail Fruit Brandy
30 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fruit Brandy din: brandy, suc de mango, Lime
Juice, sirop de capsuni, suc de portocale, limeta si cirese de cocktail.
Ingrediente: 2 cl brandy 4 cl suc de mango 2 cl Lime Juice 3 cl sirop
de capsuni suc de portocale limeta cirese de cocktail Mod de
preparare: Cu…
Read more »
Read more »
Sos mexican delicios
30 March 2011
O
reteta delicioasa de sos mexican delicios din: ardei iute, ceapa rosie,
ardei rosu, morcovi, rosii, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1
ardei iute 100 gr ceapă roşie 100 gr ardei roşu 100 gr morcovi 100 gr
roşii 30 ml ulei 30 gr zahăr 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu sos
30 March 2011
O reteta deliciasa de aripioare de pui, ceapa, ulei, vin alb, faina,
smantana, unt, oase de vita, boia, sare. Ingrediente : 4-5 aripioare de
pui 250 g ceapă 150 ml ulei 100 ml vin alb 150 g făină 150 g smântână
50 g unt 1,5 kg oase de vită sau de porc 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cârnaţi albi
30 March 2011
O
reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de
porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust.
Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă
şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate
din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi
cimbru…
Read more »
Read more »
Cocktail Benedictine No. 1
30 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine,
suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand)
1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta Mod de
preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata,
agitam bine, apoi turnam bautura intr-o cupa…
Read more »
Read more »
Rulada de carne tocata cu branza
30 March 2011
O reteta gustoasa de rulada de carne porc si vita, bere, rosie,
usturoi, patrunjel, ou, sare, piper, boia dulce, ulei si telemea.
Ingrediente : 500 g carne tocată amestec de porc şi vită 250 ml bere 1
roşie mai mare 1 ceapă 1- 2 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1
ou sare…
Read more »
Read more »
Lebăr cu busuioc
30 March 2011
O
reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului,
inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin,
cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat
rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran
facultativ: 2-3 ouă Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o
jumătate)…
Read more »
Read more »
Salata de limba
30 March 2011
O reteta gustoasa de salata de limba de porc, ceapa, castraveti acri,
pasta de tomate, piper, zahar, sare, mustar si ulei. Ingrediente: 300 g
limbă de porc 2 cepe 2-3 castraveţi acri 2 linguri pastă de tomate piper
2 linguriţe zahăr 3-4 linguri de apă sare 2 ouă 1 lingură + 2 linguriţe
muştar…
Read more »
Read more »
Cârnăciori de casă
30 March 2011
O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de
vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg
carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe
sare piper Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat,…
Read more »
Read more »
Cocktail Carrol
30 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino
si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop
de Maraschino cirese de cocktail Mod de preparare: Turnam brandy-ul
cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine,
apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. La…
Read more »
Read more »
Sos franţuzesc
30 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina,
oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb.
Ingrediente: 100 gr smântână 50 gr făină 4 ouă 50 gr unt 1 conservă de
sardele în ulei 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb Mod de preparare:
Ouăle…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costita afumata si cascaval
30 March 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa,
unt, pesmet, piper, sare si chimen. Ingrediente: 16 felii subţiri de
costiţă afumată 1 kg cartofi 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat
tava 2-3 cepe pesmet unt piper măcinat puţin ulei sare chimen Mod de
preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert în…
Sângerete
30 March 2011
O
reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc,
slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc
de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în
cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte
ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică) ceapă…
Read more »
Read more »
Caltaboşi cu orez
30 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc,
orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg
carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc
groase Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu orezul,
ceapa tocată şi…
Read more »
Read more »
Maioş
30 March 2011
O
reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez,
mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5
kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez
maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar
pisat …
Read more »
Read more »
Cârnaţi deliciosi
30 March 2011
O
reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda,
sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita.
Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g
usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen
măcinat maţe (de porc, subţiri…
Read more »
Read more »
Sângerete ca-n Ardeal
30 March 2011
O
reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap
de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici
bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită
Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât
toate ingredientele încă păstrează căldura animalului…
Read more »
Read more »
Sos de muştar şi sfeclă
29 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla
rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă
roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare Mod
de preparare: Sfecla se curăţă de coajă, se spală bine, apoi se pune
la…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandied Ginger
29 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandied Ginger din: brandy, Ginger Liquer,
suc de portocale, Lime Juice si limeta. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl
Ginger Liquer 2 linguri de suc de portocale 2 linguri Lime Juice 1
limeta Mod de preparare: Turnam brandy-ul, lichiorul de ghimbir si
sucurile de fructe pe multa gheata intr-un…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste din ficatei de pui
29 March 2011
Avand
drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de
ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de
pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o
telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de
ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu crenvusti
29 March 2011
O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel,
radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de
lamaie si ulei. Ingrediente : 2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de
pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1
cartof 3 linguri orez suc de…
Read more »
Read more »
Jambon de porc in crusta de miere
29 March 2011
O
reteta gustoasa de jambon de porc in crusta de miere, mustar, sare,
piper, boia, cuisoare si ulei. Ingrediente: 1 jambon dezosat, dar cu
şorici pe el 5 linguri miere 3 linguri muştar sare piper boia(dulce sau
iute) cuişoare ulei Mod de preparare: Crestezi şoriciul astfel încât
să iasă pătrăţele, condimentezi cu sare, piper,…
Read more »
Read more »
Supa-crema de pui cu smantana si legume
29 March 2011
O reteta gustoasa de supa-crema din: piept de pui, pulpa de pui,
telina, pastarnac, smantana, faina, ceapa, sare, morcovi, patrunjel si
unt. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 piept de pui 1 cana de smantana 1
lingura faina sare 1-2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură de pătrunjel 1/2
ţelină 2 cepe mici 1 lingură unt…
Read more »
Read more »
Prajitura varlaam
29 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura din: margarina, zahar, nuca de cocos,
biscuiti, lapte si foi de napolitane. Ingrediente: 1 pachet margarina 2
căni zahăr 100 g nucă de cocos 400 g biscuiţi populari 300 g lapte praf
1 pachet foi de napolitane Mod de preparare: Caramelizezi 1 cană de
zahăr şi după ce…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)
29 March 2011
O
reteta video despre cum se prepara zargan si sardine la gratar din:
zargan, sardine, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: zargan sardine usturoi patrunjel lamaie ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Sardinele se curata de solzi, se
taie pe din doua si se spala bine, la…
Read more »
Read more »
Cocktail Carita Filip
29 March 2011
O
reteta de Cocktail Carita Filip din: Armagnac, Cointreau, Champagne,
galbenus, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Armagnac 2 cl Cointreau
Champagne 1 galbenus 1 lingura miere o bucata de ananas cirese de
cocktail Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker,
cu exceptia sampaniei. Agitam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de
cocktail.…
Read more »
Read more »
Medalioane de cerb cu aspic
29 March 2011
O
reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb,
ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de
gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de
cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac
30…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne afumata si cir
29 March 2011
O reteta de tocanita cu carne afumata, cir de mamaliga, untura, sare si
piper. Ingrediente: 500 g costiţă âfumată sau pecie (carne macră
afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci)
Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit
într-o cratiţă cu untura şi…
Read more »
Read more »
Ragout de cerb cu smochine
29 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ragout de cerb cu smochine din: pulpa de
cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e
masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu
boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr
slănină afumată 150 gr ceapă 150 gr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Grâu fiert, cu miere
29 March 2011
O
reteta simpla de grau fiert, cu miere din: boabe de grau, zahar, miere
si miez de nuca. Ingrediente: 250 g boabe de grâu 70 g zahăr şi 70 g
miere (sau se potriveşte după gust) facultativ: miez de nucă Mod de
preparare: Grâul se curăţă, se spală în nouă ape, apoi se fierbe…
Read more »
Read more »
Cocktail Frappe de brandy si capsuni
29 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frappe de brandy si capsuni din: rachiu,
sirop de capsuni, suc de lamaie si capsuni. Ingrediente: 4 cl rachiu 1/2
lingurita sirop de capsuni 1 lingurita suc de lamaie capsuni Mod de
preparare: Turnam ingredientele cu gheata intr-un mixer, le mixam, apoi
turnam continutul intr-un pahar de cocktail si…
Read more »
Read more »
Zama sibiana de pastai
29 March 2011
O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel,
pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru,
pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan
de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1
rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Caltaboşi mănăstireşti
29 March 2011
O
reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani
de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin.
Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g
carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două
linguri de untdelemn intestinul gros şi…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate dietetice
29 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute marinate dietetice din: carne de
vitel, rosii, ou, sare, cimbru, foi de dafin, verdeata, iaurt, ulei,
zaharina si otet. Ingrediente: 250 g carne de viţel 2 roşii 1 ou sare
cimbru 1 foaie dafin verdeaţă tocată 1 lingură de iaurt 20 ml ulei 1/2
tabletă de zaharină oţet Mod…
Read more »
Read more »
Muşchi de mistreţ cu pere umplute
29 March 2011
O
reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file
de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi,
dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare.
Ingrediente: 600 gr muşchi file de mistret 400 gr pere 50 gr bacon 100
gr ghebe uscate 100 gr smântână 100 gr ceapă…
Read more »
Read more »
Colivă de grâu curat
29 March 2011
Ingrediente: un kg grâu nou (grâu curat) 750 g zahăr o lingură de sare o
esenţă de vanilie o esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie miezul de
la 20 de nuci pentru decor: pesmet zahăr pudră cacao nuci sau migdale
Mod de preparare: Grâul se spală în nouă ape, apoi…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci
29 March 2011
O reteta delicioasa de pui la cuptor cu ciuperci, cartofi, morcovi,
rosie, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui tăiat bucăţi
(ajunge pentru 6 porţii) sau 4-6 pulpe pui 5 cartofi 300 g ciuperci 2
morcovi 1 roşie câteva frunze de mărar şi pătrunjel cimbru sare piper 5
castraveţi muraţi Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Stiuca umpluta la cuptor cu legume
29 March 2011
O reteta gustoasa de stiuca umpluta, paine, lapte, ulei, oua,
patrunjel, sare, piper, morcov, ceapa si cartofi. Ingrediente: 1 ştiucă
de 1-2 kg 1 felie de pâine 1 lingură lapte 1/2 ceaşcă ulei 2 ouă
pătrunjel sare piper 1 morcov 1 ceapă 5 cartofi potriviţi 11 apă Mod de
preparare: Cureţi ştiuca, îi tai…
Read more »
Read more »
Cocktail Creamy Orange
29 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Creamy Orange din: rachiu, Cherry Cream,
frisca, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 4 cl rachiu
(Weinbrand) 2 cl Sherry Cream 1,5 cl frisca suc de portocale felii de
portocale Mod de preparare: Turnam in shakerul umplut cu gheata
rachiul, sherry-ul si frisca lichida; agitam bine, apoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Colivă de pomenire
29 March 2011
O
reteta de coliva de pomenire din: arpacas, apa, zaahr, nuca, coaja de
lamaie, esenta de vanilie, sare, biscuiti si cacao sau bomboane
colorate. Ingrediente: 500 g arpacaş (sau grâu) l,5 l apă l00 g zahăr
l00 g nucă coaja rasă de la o lămâie o esenţă mică de rom o esenţă mică
de vanilie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prescură
29 March 2011
O
retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare.
Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare Mod de preparare: Se
dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să
dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde
se toarnă puţină…
Read more »
Read more »
Lichior de nucă verde
29 March 2011
O
reteta simpla care ajuta la bolile pieptului sau la digestie de lichior
de nuca verde din: nuci verzi, zailar, tuica si palinca. Ingrediente:
500 g nuci verzi 500 g zaliăr ţuică palincă Mod de preparare: Se adună
nucile, la vremea când încep să se formeze. Se culeg după ploaie, dar
nu trebuie să…
Read more »
Read more »
Pate de ficat
29 March 2011
O
reteta gustoasa de pate de ficat din: ficat de pui, ou, smantana, suc
de rosii, verdeata, unt, sare si cimbru. Ingrediente: 100 g ficat de pui
1 ou 1 lingură smântână 2 linguri suc de roşii verdeaţă sare cimbru 1
linguriţă de unt Mod de preparare: Fierbi oul tare. Speli ficatul bine,
îl fierbi…
Read more »
Read more »
File de păstrăv în şampanie
29 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav,
sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si
piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100
gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi
20 gr sare 2 gr…