vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #96


Retete de Paste:

Pizza delicioasa

4 April 2011
Pizza delicioasaO reteta simpla de pizza delicioasa din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, spanac, smantana, somon si boabe de piper rosu. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 400…
Read more »

Fileuri de salau cu cartofi fierti

4 April 2011
Fileuri de salau cu cartofi fierti  O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe. Ingrediente: 1 şalău 200 g unt 200 g ciuperci 2 cepe 2 cartofi 1 pahar cu vin alb puţină nucşoară 1 lămâie 1 foaie de dafin sare 3-4 boabe piper Mod…
Read more »

Retete de post: Măsline umplute de post

4 April 2011
Retete de post: Măsline umplute de postSă scoţi sâmburii, le laşi o oră în apă caldă ca să se desăreze şi le umpli cu o tocătură făcută cu sardele tocate, pătrunjel tocat, piper, puţină franzelă muiată în apă. Le pui la foc cu apă şi cu untdelemn, puţin sos de pătlăgele roşii, ceapă rasă rumenită şi dată prin sită. Laşi să…
Read more »

Gulii sau caralambi

4 April 2011
Se curăţă guliile, se taie felii, se prăjesc. De altă parte se face un sos cu ceapă prăjită, puţin bulion şi un praf de făină, se aşază guliile în sos de zahăr făcut cu 3-4 bucăţi, după plăcere. Ca şi celelalte legume, guliile trebuie să fie bine scăzute şi grase, ca să fie gustoase.
Read more »

Cocktail Amaretto – Brandy

4 April 2011
Cocktail Amaretto – BrandyO reteta simpla de Cocktail Amaretto Brandy din: rachiu, amaretto, frisca si praf de cacao. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl amaretto 3 cl frisca lichida praf de cacao   Mod de preparare: Agitam bine ingredientele in shaker, turnam bautura intr-un pahar de cocktail si presaram praf de cacao.
Read more »

Retete de post: Ţelină de post

4 April 2011
Retete de post: Ţelină de postO reteta de post de telina de post din: telina, untdelemn, faina, ceapa, bulion si zahar. Ingrediente: 750 g ţelină 2 g untdelemn 10 g făină două cepe 10 g bulion 10 gzahăr   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de ţelină peste care se adaugă sosul românesc îndulcit cu zahăr şi se garniseşte la…
Read more »

Retete de post: Ştevie de post

4 April 2011
Retete de post: Ştevie de postSe opăresc foile, se scurg şi se pun cu puţin untdelemn şi se călesc. De altă parte se face un sos românesc cu ceapă şi bulion, se varsă peste ştevie, se lasă să se fiarbă bine şi se dă la rece după ce s-a acrit cu lămâie.
Read more »

Morcovi de iarnă

4 April 2011
Morcovi de iarnăSe curăţă, se taie felii ca tăiţeii, se pun în tigaie cu 1-2 linguri de unt sau untdelemn, se acoperă şi se scutură mereu. Când sunt pe jumătate prăjiţi, se face un sos de zahăr cu 3-4 bucăţele şi se toarnă peste morcovi; se pune şi sare. Se servesc bine scăzuţi.
Read more »

Spanac cu pătlăgele vinete

4 April 2011
Spanac cu pătlăgele vineteIa pătlăgele proaspete şi taie-le în două, în lungime, şi scoate o parte din miez. Apoi toacă spanac şi pune tocătura într-o cratiţă cu unt­delemn sau unt proaspăt. Când spanacul s-a muiat bine, amestecă-1 cu miezul pătlăgelelor, pune sare şi untdelemn şi umple cu acest amestec golul pătlăgelelor. Presară praf de faină şi pune la…
Read more »

Pizza oltenească

4 April 2011
Pizza olteneascăO reteta delicioasa de pizza olteneasca din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, oregano, busuioc, ulei de masline, mozzarella, carnati oltenesti, praz, rosii si masline. Ingrediente: aluat: 600 gr faină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr 15 gr sare sos: 500 gr roşii în bulion 10…
Read more »

Rulada cu mac

4 April 2011
Rulada cu mac  O reteta delicioasa de rulada cu mac, faina, unt, galbenus, smantana, drojdie, zahar, lapte, stafide si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 500 g făină 150 g unt 1 gălbenuş 4 linguri smân­tână 20 g drojdie dizolvată în 4 linguri lapte călduţ Ingrediente umplutură: 350 g mac 350 g zahăr unt cât o nucă 3 linguri…
Read more »

Retete de post: Bob verde de post

4 April 2011
Cureţi, speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapă în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de faină, laşi să se rumenească puţin; aşezi bobul cu sare, piper, pătrunjel tocat (unii pun şi mărar şi câţiva anghenari) şi apă, laşi să fiarbă, să scadă şi dai la masă rece.   Poftă bună!
Read more »

Pui umplut cu mere si ananas

4 April 2011
Pui umplut cu mere si ananas  O reteta delicioasa de pui cu mere, ananas, bere, piper, boia dulce, zahar, zeama de lamaie, usturoi, galbenus si ulei. Ingrediente: 1 pui mai mic 1 sticlă bere sare piper boia dulce 4-5 linguriţe zahăr zeamă de  lămâie 1 măr 1 cutie de compot de ananas 3-4 căţei de usturoi 1 gălbenuş 3-4 linguri…
Read more »

Fasole albă la cuptor

4 April 2011
Pune fasolea în apă fierbinte, spre a putea scoate uşor coaja boabelor. Şterge-le cu un şervet şi pune-le la cuptor, spre a se rumeni. Pune apoi fasolea să fiarbă în destulă apă şi acoperă oala. Când apa s-a evaporat, toarnă boabele într-o cratiţă şi sfârşeşte coacerea în cuptor, domol. Această fasole n-are nevoie nici de…
Read more »

Cocktail Pink Fire

4 April 2011
Cocktail Pink FireO reteta simpla de Cocktail Pink Fire din: rachiul sirop de zmeura, suc de grapefruit, apa minerala, felii de grapefruit si cirese. Ingrediente: 8 cl rachiu (Weinbrand) 4 linguri sirop de zmeura 10 cl de suc de grapefruit apa minerala felii de grapefruit cirese   Mod de preparare: Amestecam rachiul si siropul de zmeura cu…
Read more »

Prajitura cu ciocolata lapte si cacao

4 April 2011
Prajitura cu ciocolata lapte si cacao  O reteta delicioasa de prajitura cu ciocolata, albusuri, zahar, praf de copt, faina, migdale, cacao, unt, lapte si ciocolata menaj. Ingrediente: 6 albuşuri 200 g zahăr 1/2 plic praf de copt 3 făină 200 g migdale 1 lingură cu vârf de cacao Ingrediente crema: 1 pachet de unt 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 10…
Read more »

Pasteta din carne de porc si cartofi

4 April 2011
Pasteta din carne de porc si cartofi  O reteta gustoasa de pasteta din carne de porc, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, foi de dafin, vin alb sec, sare, piper, faina, oua si unt. Ingrediente:  500 g carne de porc 700 g cartofi 2 cepe 1 legătură pătrunjel verde cimbru 1 foaie de dafin 250 ml vin alb sec 2 linguri unt sare…
Read more »

Gelatina de lapte

4 April 2011
Gelatina de lapte  O reteta delicioasa de gelatina de lapte, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat si alune. Ingrediente: 4 albuşuri 1 ou 100 g zahăr pudră 1 plic de zahăr vaniiat 100 g alune 300 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile nu prea tare, adaugi oul, zahă­rul pudră, plicul de zahăr vaniiat, amesteci încet, apoi adaugi…
Read more »

Friptura cu ghiveci bulgaresc si rosii umplute

4 April 2011
  O reteta delicioasa de friptura cu ghiveci, rosii unmplute, morcovi, frunze de telina, lamaie, sare, orez, ulei, ceapa, boia dulce, piper macinat si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg carne porc 200 g orez 1 borcan ghiveci 500 ml supă de oase 4 linguri ulei 4-5 cepe 1 linguriţă de boia dulce piper măcinat vin…
Read more »

Galuste de stiuca in sos de smnatana

4 April 2011
Galuste de stiuca in sos de smnatana  O reteta delicioasa de galuste de stiuca in sos de smantana din: stiuca, smantana, morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, ou, verdeata, faina, lapte, piper si sare. Ingrediente: 1 ştiucă 4-5 linguri de smântână 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras puţină ţelină 2 cartofi 2 fel ii pâine 1 ou…
Read more »

Cozonaci cu unsoare

4 April 2011
  Cantitatea din care îi pregătim poate fi câtă voim, însă aluatul să fie din făină, sare, drojdii şi lapte. După ce sunt frământaţi pe jumătate, adăugăm câteva gălbenuşuri frecate cu zahăr, cu gust de lămâie ori vanilie, dup-aceea luăm unsoare sleită, o lingură bună, aceasta o tre­cem pe rând în aluat mai mult rupând…
Read more »

Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)

3 April 2011
Cum se prepara Dorada cu cartofi si salata curcubeu (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara dorada cu cartofi si salata curcubeu din: dorada, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, cartofi, sare, sfecla rosie, fasole verde, salata, verde, cascaval, telemea si lamaie. Ingrediente: dorada usturoi patrunjel unt ulei masline cartofi sare Ingrediente salata: sfecla rosie fasole verde salata verde cascaval ras telemea rasa…
Read more »

Cocktail Bitter Tears

3 April 2011
Cocktail Bitter TearsO reteta simpla de Cocktail Bitter Tears din: brandy, cucarao orange, vermut si 3 picaturi de angostura. Ingrediente: 2 cl brandy 1 cl Curacao orange 2 cl vermut sec 3 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cucacao orange si vermutul, la care adaugam multe gheata intr-un pahar de mixare. Adaugam…
Read more »

Supă de mazăre cu paine prajită

3 April 2011
Supă de mazăre cu paine prajităAlegi şi speli o jumătate de kilogram de mazăre boabe, o pui la fiert cu apă călduţă, cu o bucăţică de morcov, o ceapă, o rădăcină de pătrujel, vreo 3 cartofi. Când mazărea e fiartă, o dai cu totul prin sită, o subţiezi potrivit, pui sare, mai laşi să fiarbă puţin, pui o lingură de…
Read more »

Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasole

3 April 2011
Retete de post: Altă ciorbă de post, de fasoleFierbem, în doi litri de apă, o jumătate de kg de boabe de fasole uscată, aleasă şi spălată; când fasolea este pe jumătate fiartă, îi adăugăm 1-2 rădăcini de morcov, 1-2 de pătrunjel, o jumătate de ţelină, toate curăţate, spălate şi tăiate ca tăiţeii, precum şi 4-5 cepe, pătrunjel verde mărunt tocat şi sarea trebuincioasă,…
Read more »

Chiftele de varză cu ceapă si faină

3 April 2011
Chiftele de varză cu ceapă si fainăSe taie fin o căpăţână de varză, se sărează, se freacă bine, se stoarce şi se pune la prăjit cu două cepe mici, tăiate mărunt. Când e pe jumătate prăjită, se dă deoparte ca să se răcorească, apoi se pun 2-3 linguri de făină, sare, piper, se formează chiftele rotunde, se dau prin făină şi…
Read more »

Coaste de porc caramelizate

3 April 2011
O reteta simpla si delicoasa de coaste de porc caramelizate din: coaste de porc, untdelemn, zahar brun, amestec de condimente, boia de ardei dulce, miere, sare, vin rosu sec, otet, miere si sare. Ingrediente: 700 g coaste de porc o linguriţă de untdelemn 12 linguriţe de zahăr (brun) două linguriţe de amestec de condimente (piper,…
Read more »

Ciorbă măcelărească dreasa cu smantana

3 April 2011
Ciorbă măcelărească dreasa cu smantanaO reteta de ciorba macelareasca dreasa cu smantana din: carne ficat, ceapa, untura, boia, zeama de castraveti murati si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc 50 gficat şi o ceapă de fiecare persoană untură boia zeamă de castraveţi muraţi în saramură smântână   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în puţină untură, se…
Read more »

Muşchiuleţ umplut cu amestec de carne

3 April 2011
Muşchiuleţ umplut cu amestec de carneO reteta delicioasa de muschiulet umplut cu amestec de carne din: muschiulet de porc, amestec de carne si condimente pentru carnati, prapur de porc, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc amestec de carne şi condimente pentru cârnaţi prapur de porc sare piper frunze de pătrunjel   Mod de preparare: Muschiuleţilor…
Read more »

Supă de nohot

3 April 2011
Luaţi jumătate de oca de nohot şi puneţi-1 într-un vas de cu seara, puneţi un tifon subţire peste vas, puneţi puţină cenuşă şi umpleţi vasul cu apă rece, să stea vasul până a doua zi. Spălaţi-l într-o apă, curăţaţi-i peliţa de desupra şi puneţi să fiarbă, iar de nu va fierbe nohotul bine, pisaţi-l într-o…
Read more »

Piftie din carne de porc

3 April 2011
O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi. Ingrediente: carne de porc bucăţi din cap şi picioare sare ceapă piper boabe usturoi   Mod de preparare: Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă…
Read more »

Cocktail Da’Berry

2 April 2011
Cocktail Da’BerryO reteta simpla de Coktail Da’Berry din: coniac, Dubonet si Bitter orange. Ingrediente: 3,5 cl coniac 1,5 cl Dubonet Bitter orange   Mod de preparare: Bauturile scurte se agita cu un strop de Bitter orange si cu gheata in shaker, apoi se strecoara bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)

2 April 2011
Cum se prepara Muschi de vita in sos maroniu / Filetto al cioccolato (video)O reteta video delicioasa depsre cum se prepara muschi de vita in sos maroniu din: muschi de vita, parmezan, rucola, ulei, morcov, dovlecel, vanata, andiva, vin rosu, sos de ardei, otet balsamic, muguri pi, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita parmezan rucola ulei morcov dovlecel vanata andiva vin rosu sos de ardei otet balsamic

Cocktail Big Boy

2 April 2011
Cocktail Big BoyO reteta simpla de Cocktail Big Boy din: brandy, Cointreau si sirop de zahar. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Cointreau 1 cl sirop de zahar   Mod de preparare: Agitam bine toate ingredientele cu gheata intr-un shaker, apoi servim bautura intr-un phaar de whisky, cu trei cuburi de gheata.
Read more »

Pizza cu ciuperci şi cireşine

2 April 2011
Pizza cu ciuperci şi cireşineO reteta delicioasa de pizza cu ciuperci si ciresine din: faina, drojdie de bere, ulei, zahar, sare, rosii in bulion, zahar, oregano, busuioc, ulei de masline, ciuperci, mozzarella, rosii ciresine, ardei rosu, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: aluat: 600 gr făină 30 gr drojdie de bere 50 ml ulei 20 gr zahăr…
Read more »

Coaste la cuptor

2 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de coaste la cuptor din: coaste, sare, piper, boia, cartofi, unt, lapte si muraturi. Ingrediente: cate 300 g coaste cu carne de persoană sare piper boia cartofi unt lapte murături   Mod de preparare: Coastele lăsate mai cu carne se taie porţii, se aşază într-o tavă, se sărează, se condimentează…
Read more »

Cocktail Brandy and Soda

2 April 2011
Cocktail Brandy and SodaO reteta simpla de Cocktail Brandy and Soda din: brandy, sifon si lamaie Ingrediente: 66 cl brandy sifon lamaie   Mod de preparare: Turnam brandy-ul intr-un pahar de whisky umplut cu cuburi de gheata si adaugam sifon rece. Mai adaugam, dupa preferinta, felii de lamaie sau coaja de lamaie.
Read more »

Fidea cu ciuperci şi lime

2 April 2011
Fidea cu ciuperci şi limeO reteta simpla si delicioasa de fidea cu ciuperci si lime din: fidea, ciuperci, ulei de masline, lamaie verde, crengute de menta, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr fidea 300 gr ciuperci 30 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 lămâie verde 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr piper…
Read more »

Cocktail Frozen Brandy

2 April 2011
Cocktail Frozen BrandyO reteta simpla de Cocktail Frozen Brandy din: rachiu, Curacao, suc de lamaie, zahar si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao 3 cl suc de lamaie zahar coaja de limeta   Mod de preparare: Punem toate ingredientele intr-un mixer si amestecam bine. Servim bautura in cupa de cocktail cu crusta…
Read more »

Prune coapte in aluat de vin

2 April 2011
Prune coapte in aluat de vin  O reteta gustoasa de prune coapte in aluat de vin, zahar, zahar vanilat, migdale, ulei, ciocolata neagra, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente:  20 bucăţi prune uscate 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 plic de zahăr vanilat 200 g făină 9 linguri de vin alb 20 migdale întregi ulei pentru prăjit 50 g ciocolată…
Read more »

Pateuri cu osânză

2 April 2011
O reteta simpla de pateuri cu osanza din: osanza cruda, faina, doua galbenusuri, sare, apa, otet, magiune de prune sau nuci fierte in lapte cu zahar si zahar farin vanilinat. Ingrediente: 600g osânză crudă 300 g făină aluatul: 600 g făină două gălbenuşuri sare apă oţet umplutura: magiun de prune sau nuci măcinate fierte în…
Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

2 April 2011
O reteta simpla de pulpa de porc in crusta de miere din: pulpa de porc, usturoi, sunculita, vin, cuisoare, miere, mustar, ienibahar, boabe de piper, boabe de coriandru, ceapa, foi de dafin, otet de vin si sare. Ingrediente: o pulpă de porc usturoi şunculiţă două pahare de vin cuişoare miere şi muştar pentru baiţ: ienibahar…
Read more »

Fasole verde gătită mocăneşte

2 April 2011
Fasole verde gătită mocăneşteCurăţă, spală şi fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiţă ceapă, rumeneşte-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper; laşi să dănţuiască puţin; toarnă peste ea puţin oţet şi dă la masă. Poţi adăuga şi sos de pătlăgele roşii.
Read more »

Şorici în saramură

2 April 2011
O reteta simpla de sorici in saramura din: sorici, sare, sare grunjoasa si apa rece nefiarta. Ingrediente: şorici sare pentru saramură: 6 linguri de sare grunjoasă apă rece (nefiartă)   Mod de preparare: Şoriciul se taie în fâşii late de 2-3 cm, se presară sare şi se rulează fiecare fâşie. Şoriciul rulat se aşază într-un…
Read more »

Hrean cu oţet

2 April 2011
Hrean cu oţetRadeţi hreanul pe râzătoare şi, pentru ca să nu fie prea iute, ţineţi- l la un loc cald, sau stropiţi cu puţină zeamă caldă, ppoi puneţi oţet pe dân­sul înainte se a-l servi. Puteţi pune niţel zahăr într-însul sau, în loc de zahăr, untdelemn şi sare. Se mai face şi cu ou bătut, îngroşându-se cu…
Read more »

Borândău

2 April 2011
O reteta de borandau din: ceapa, carne, sange, faina de malai, vin alb dulce, sare, piper boabe si dafin. Ingrediente: 500g ceapă un kg carne din căzături, cu multă grăsime 250 ml sânge frecat cu sare (de la înjunghiatul porcului) un pumn de făină de mălai puţin vin alb dulce (cât să dea aromă) sare…
Read more »

Sos de dimineaţă

2 April 2011
Pune într-o tingire 3 linguri de velute, o lingură de sos de pătlăgele roşii, lasă-le să fiarbă cam un minut, apoi trage tingirea la mar­ginea focului, adaugi ca 25 dramuri de unt proaspăt cu care să ameste­ci sosul bine.
Read more »

Carne şi cârnaţi în untură

2 April 2011
O reteta simpla de carne si carnati in untura din: carne macra, carnati, sare si untura. Ingrediente: carne macră cârnaţi sare untură   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi de circa 50 g, se săreaza puţin şi se pune la prăjit într-un ceaun cu multă untură. Când începe să se rumenească, se adaugă şi…
Read more »

Salata de macaroane cu peste afumat

1 April 2011
Salata de macaroane cu peste afumat  O reteta gustoasa de salata de macaroane cu peste afumat, margarina, castraveti, ceapa, maioneza, marar, piper si sare. Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 macrou afumat 2 linguri margarină 2 castraveţi acri 1 ceapă 100 g maioneză 1 legătură mărar piper proaspăt măcinat 1 cas­travete proaspăt mai mic sare Mod de preparare: Fierbi macaroanele…
Read more »

Soric umplut

1 April 2011
Soric umplut  O reteta delicioasa de soric umplut: ficat de porc, limba de porc, carne tocata, ciuperci, ceapa, oua, bere neagra, nucsoara, piper, sare, coriandru si marar. Ingrediente: 200 g ficat de porc 200 g limbă de porc 200 g carne de porc tocată 200 g ciuperci proaspete 2 cepe 3 ouă 1 bucată întreagă (cca…
Read more »

Mancarica rece de curcan

1 April 2011
Mancarica rece de curcan  O reteta delicioasa de mancarica rece de curca din: aripi de curcan, ceapa, ulei, vin alb, bulion, masline, zeama de lamaie, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 aripi de curcan 4 cepe 200 ml ulei 200 ml vin alb 2 linguri de bulion 200 g măsline zeama de la 1/2 lămâie sare…
Read more »

Placinta cu branza de vaci

1 April 2011
Placinta cu branza de vaci  O reteta delicioasa de placinta din: branza de vaci, margarina, faina, zahar, praf de copt, stafide, oua si zahra vanilat. Ingrediente:  1/2 pachet margarină 200 g făină 5 linguri de zahăr + 1/2 cană de zahăr 1 praf de copt 500 g brânză de vaci moale, nescursă de zer 200 g stafide 5 ouă…
Read more »

Cuburi de ghiata

1 April 2011
Cuburi de ghiata  O reteta gustoasa de cuburi de ghiata din: oua, zahar, praf de copt, faina, ulei, frisca, esenta de rom, budinca de vanilie, lapte, margarina si cacao. Ingrediente: 4 albuşuri 1 lingură de zahăr 4 găl­benuşuri 1/2 plic praf de copt 2 linguri de cacao 2 linguri făină + făină pentru uns tava ulei pentru…
Read more »

Ostropel

1 April 2011
OstropelO reteta simpla si delicioasa de ostropel din: piept de pui, ceapa, bulion sau pasta de rosii, ulei si verdeata. Ingrediente: un piept de pui o ceapa bulion sau pasta de rosii ulei pentru prajit verdeata   Mod de preparare: Se taie in fasii pieptul de pui si se pune la calit in putin ulei.…
Read more »

Ruladă cu cremă de cacao

1 April 2011
Ruladă cu cremă de cacao  O reteta delicioasa de rulada cu crema de cacao, oua, zahar, faina, ulei, esenta de rom si margarina. Ingrediente:  4 ouă 4 linguri de zahăr 4 linguri făină 1 lingură de ulei 1 esenţă rom Incrediente cremă : 150 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cacao Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri.…
Read more »

Cocktail Double 07

1 April 2011
Cocktail Double 07O reteta simpla de Cocktail Double 07 din: rachiu, vodca, whisky, uzo, suc de portocale, limonada si felii de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl vodca 2 cl whisky Bourbon 1,5 cl uzo suc de portocale limonada felii de limeta   Mod de preparare: Bauturile alcoolice suficiente pentru mai multe bauturi lungi se…
Read more »

Cocktail Dirty Mother

1 April 2011
Cocktail Dirty MotherO reteta simpla de Cocktail Dirty Mother din: brandy, lichior de cafea si cirese. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de cafea cireşe de cocktail   Mod de preparare: Se amestecă cu multă gheaţă brandy-ul şi lichio­rul de cafea într-un pahar de mixare. Apoi se toarnă bău­tura în pahar de cocktail. In final adaugă…
Read more »

Spaghetti la cuptor cu legume mexicane

1 April 2011
Spaghetti la cuptor cu legume mexicaneO reteta de spaghetti la cuptor cu legume mexicane din: spaghetti, bacon, branza topita, legume mexicane, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 gr spaghetti 100 gr bacon 100 gr brânză topită 200 gr legume mexicane 2 căţei de usturoi 10 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Spaghetele se…
Read more »

Ciorba de potroace cu orez

1 April 2011
Ciorba de potroace cu orez  O reteta gustoasa de ciorba de potroace din: orez, aripi de curcan, zeama de varza, morcov, ceapa, telina, verdeata si bulion. Ingrediente :  2 gâturi şi o aripă de curcan 11 zeamă de varză 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 3 linguri orez verdeaţă 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli şi…
Read more »

Cum se prepara Salata turcească (video)

1 April 2011
Cum se prepara Salata turcească (video)O reteta video despre cum se prepara salata turceasca din: piept de pui, morcovi, fasole verde, rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ardei, salata, rozmarin, menta, smantana, salvie, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: piept de pui morcovi fasole verde rosii ceapa ardei iute usturoi ardei salata rozmarin menta smantana salvie lamaie ulei sare piper  …
Read more »

Cocktail Chicago

1 April 2011
Cocktail ChicagoO reteta simpla de cocktail Chicago din: rachiu, Curacao orange, Angostura si zahar. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Curacao orange un strop de Angostura zahar   Mod de preparare: Turnam rachiul impreuna cu Curacao orange si Angostura peste cuburi de gheata, intr-un pahar de mixare si amestecam bine Servim in pahar de cocktail…
Read more »

Supa de varza acra si carnati

1 April 2011
Supa de varza acra si carnati  O reteta gustoasa de supa de varza, carnati, faina, zeama de varza, ulei, ceapa, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 varză mică acră 2-3 căni zeamă de varză acră 2 cârnaţi 1 şi 1/2 lingură de ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia de ardei roşu sare piper 11 de apă…
Read more »

Supă de mazăre boabe

1 April 2011
Supă de mazăre boabeIei: 200 g de mazăre, 250 g de cartofi, două carote, doi prăji, două cepe, puţină foaie de dafin, puţin cimbru, o felie de pâine groasă cu multă coajă. Pui mazărea în doi litri de apă şi laşi să fiarbă o oră şi jumătate. în timpul acesta, rumeneşti în puţin untdelemn ceapa, apoi o adaugi…
Read more »

Ceapă murată în vin roşu

1 April 2011
Ceapă murată în vin roşuO reteta simpla si gustoasa de ceapa murata in vin rosu din: ceapa alba, ceapa rosie, praz, unt, zahar, vin rosu, otet aromat, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 gr ceapă albă 400 gr ceapă roşie 100 gr praz 50 gr unt 50 gr zahăr 200 ml vin roşu 30 ml oţet aromat 1/2 legătură…
Read more »

Ciorba cu sorici

1 April 2011
Ciorba cu sorici  O reteta delicioasa de ciorba cu sorici, sare, oua, smantana, galbenusuri, ceapa, morcov, os de vita si usturoi. Ingrediente: 300 g şorici 1/2 linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 ceapă 1 morcov 2 l zeamă dintr-un os de vită 2 linguri smântână 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli bine şi pui la…
Read more »

Retete de post: Cartofi de post

1 April 2011
Retete de post: Cartofi de postCureţi cartofii, îi tai bucăţele, îi ştergi cu o btreapă şi-i prăjeşti în untdelemn. Prăjeşti ceapă în untdelemn, o pui peste cartofi, pui puţină apă, sare pătrunjel, sos de pătlăgele, piper şi laşi se fiarbă, scăzut sosul dai la masă.

Ghiveci cu bame

1 April 2011
Ghiveci cu bameSe prăjesc mai multe cepe cu untdelemn, ca să facă un sos fru­mos, în care se pune şi bulion şi puţină faină. Când sosul e gata, se pun în el toate zarzavaturile de care dispui, din fiecare câte puţin: morcov tăiat felii, dovlecei, pătlăgele vinete, pătlăgele roşii, ardei graşi tăiaţi fin, fasole verde, mazăre verde,…
Read more »

Retete de porst: Borş cu fasole

1 April 2011
Retete de porst: Borş cu fasoleSe ia cam un sfert de kilogram de fasole şi se pune la înmuiat în apă rece de cu seară; a doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert cu apă rece. Borşul se pune deosebit la fiert, cu ceapă, verdeaţă şi sare. După ce fasolea e fiartă, se toarnă borşul fiert peste…
Read more »

Cocktail Brandied Cordial Medoc

1 April 2011
Cocktail Brandied Cordial MedocO reteta simpla de Cocktail Brandied Cordial Medoc din: brandy, Cordial Medoc, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 cl brandy 1 cl Cordial Medoc 1 cl suc de lamaie coaja de portocala   Mod de preparare: Turnam brandy-ul impreuna cu Cordial Medoc si scucul de lamaie intr-un shaker si agitam bine cu…
Read more »

Bombe cu rucola

1 April 2011
Bombe cu rucolaO reteta simpla si gustoasa de bombe cu rucola din: amestec de legume congelate, rucola, ulei, ulei de masline, sos de soia, lamaie, sos tabasco, sare si piper alb. Ingrediente: 400 gr amestec de legume congelate 200 gr rucola 30 ml ulei 30 ml ulei de măsline 20 ml sos de soia 1/2 lămâie 20…
Read more »

Clatite cu spanac si branza

1 April 2011
Clatite cu spanac si branza  O reteta delicioasa de clatite din : spanac, branza, oua, lapte, faina, sare, piper, boia dulce si unt. Ingrediente clătite:  3 ouă 1/2 l lapte 300 g făină 1 lingură de ulei   Ingrediente umplutură : 250 g brânză de vaci 5-6 lin­guriţe boia dulce 500 g spanac congelat 1 lingură de unt 1…
Read more »

Supă de ciuperci (Pitarcă)

1 April 2011
Supă de ciuperci (Pitarcă)O reteta simpla si gustoasa de supa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, ala, galbenusuri, smantana dulce, sare, piper, nucsor tamaios si patrunjel Ingrediente: 500 gr ciuperci tăiate în patru 1  ceapă mare 1/2 l apă 2   gălbenuşuri 1/8 smântână dulce sare piper nucşor tămâios o legătură de pătrunjel tăiată mărunt   Mod de preparare: Vasul…
Read more »

Borş călugăresc

1 April 2011
Se potriveşte borşul de acru şi se pune la fiert; când fierbe, pui în el vreo 10 frunze de sfeclă, lobodă, ceapă verde, pătrunjel, mărar, cim­bru, leuştean, toate tăiate mărunt şi spălate, apoi o mână de orez şi sare. După ce a fiert borşul, baţi un ou cu o ceaşcă de smântână în castron, torni…
Read more »

Budinca de ficat

1 April 2011
Budinca de ficat  O reteta gustoasa de budinca din: ficat de porc, galbenusuri, pesmet, unt, ceapa, patrunjel, magiran, piper, ienibahar si sare. Ingrediente:  400 g ficat de porc 5 gălbenuşuri 6 linguri pesmet 3 linguri de unt 1 ceapă mare 1 legătură de pătrunjel verde maghiran 1 vârf de cuţit de piper 1 vârf de cuţit de…
Read more »

Tocană de curechi

1 April 2011
Tocană de curechiO reteta delicioasa de tocana de curechi din: carne de porc, varza murata, untura, ceapa, boia, piper, dafin, vin, pasta de tomate si smantana. Ingrediente: 150 g carne de porc proaspătă pentru fiecare persoană 300 g varză murată tocată untură o ceapă boia piper dafin un pahar cu vin pastă de tomate smântână   Mod…
Read more »

Creier pane cu pesmet

1 April 2011
Creier pane cu pesmetO reteta delicioasa de creier pane din: creier, lapte, oua, pesmet, sare si ulei. Ingrediente: 300 g creier proaspăt 2 ouă 10 linguri de pesmet 3 linguri lapte sare ulei pentru prăjit Mod de preparare : Cureţi foarte bine creierul, îl pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute şi îl scurgi bine…
Read more »

Ruladă făgărăşană

1 April 2011
Ruladă făgărăşanăO reteta absolut delicioasa de rulada fagarasana din: muschi de porc, sunca afumata, cascaval neafumat, carnaciori, umplutura de caltabosi, usturoi, cimbru, sare, piper, frunze de salata verde, untdelemn, vin alb sec, condimente si un prapure. Ingrediente: un muşchi întreg de porc 200g şunculiţă afumată 200 g caşcaval neafumat (natural, de la stână) 2-3 cârnăciori mai…
Read more »

Sos de untdelemn

1 April 2011
Sos de untdelemnMestecăm 4 linguri untdelemn fin, cu o lingură de oţet de vin, un vârf de cuţit de pătrunjel, tot atâta ceapă şi arpagic verde mărunt tăiate, precum şi 6 gălbenuşuri de ou fierte tare şi date prin sită; toate acestea bine mestecate şi dându-le puţină sare, piper pisat, puse în sosieră şi servit.    …
Read more »

Tobă moldovenească

1 April 2011
O reteta de toba moldoveneasca din: cap de porc, inima, limba, sorici, usturoi, piper, sare si stomac de porc. Ingrediente: două kg cap de porc 500 g limbă 500 g şorici 500 g inimă 30 g usturoi 5 g piper 45 g sare o bucată de stomac de porc   Mod de preparare: Capul de…
Read more »

Şuncă şi carne afumate

1 April 2011
O reteta simpla de sunca si carne afumate din: sunca, carne, sare, piper si usturoi Ingrediente: suncă carne (mşchi sau pulpă) sare piper usturoi   Mod de preparare: Şunca, mai ales cea de pe burtă, redusă la grosimea de 2 cm, se taie bucăţi de circa 10-30 cm, iar carnea se taie fâşii lungi, groase…
Read more »

Negresa

31 March 2011
NegresaO reteta delicioasa de negresa din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, esente, coaja de citrice, praf de copt si faina. Am plecat de la reteta asta si am exclus alunele. Ingrediente: o ciocolata amaruie (100 g) un pachet de unt 10- 12 linguri de zahar doua oua esente si coaja de citrice un pachet de…
Read more »

Cocktail Betsy Ross

31 March 2011
Cocktail Betsy RossO reteta simpla de Cocktail Betsy Ross din: coniac, vin bordeaux, lichior de portocale, Angostura si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl coniac 3 cl vin bordeaux 1 strop de lichior de portocale 2 picături de Angostura coajă de lămâie   Mod de preparare: Turnăm în shaker, pe cuburi de gheaţă coniacul, vinul, Angostu­ra şi…
Read more »

Supă franciscană cu verdeţuri şi smantană

31 March 2011
Supă franciscană cu verdeţuri şi smantanăO reteta delicioasa de supa franciscana cu verdeturi si smantana din: macris, busuioc, usturoi, frunze de tarhon, jales, cimbru, patrunjel, smantana, unt, sare, piper alb, nucsoar tamaios, ceapa verde si zeama de legume sau ciorba. Ingrediente: câte o legâtură de măcriş busuioc usturoi cinci frunze de tarhon zece bucăţi de jaleş 1 linguriţă de cimbru…
Read more »

Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)

31 March 2011
Cum se prepara Salata de hering marinat cu fructe exotice (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara salata de hering marinat cu fructe exotice din: file de hering marinat, ananas, pepene galben, rosii cherry, portocale, miere, lamaie, menta, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: file de hering marinat ananas pepene galben rosii cherry portocale miere lamai menta ulei de masline sare piper  …
Read more »

Slanina afumata ardeleneasca

31 March 2011
Slanina afumata ardeleneascaO reteta simpla de slanina afumata din: slanina, sare, sare grunjoasa, apa rece, cimbru si cativa catei de usturoi. Ingrediente: 5 kg de slănină (cu şorici şi cu o dungă de carne) sare pen­tru saramură: 15 linguri de sare grunjoasă apă rece (doză care se va repeta de câte ori este nevoie) facultativ cimbru sau…
Read more »

Cocktail Armagnac Sour

31 March 2011
Cocktail Armagnac SourO reteta simpla de Cocktail Armagnac Sour din: Armagnac, zahar, suc de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Armagnac 1 cl zahăr 2 cl suc de lămâie cireşe de cocktail   Mod de preparare: Turnăm Armagnacul şi celelalte ingrediente împreună cu gheaţă într-un pahar de mixare, şi amestecăm bine. Apoi turnăm băutura într-un pahar de…
Read more »

Şuncă de casă

31 March 2011
O reteta simpla de sunca de casa din: pulpa de porc, azotat natural de sodiu, foi de dafin, coriandru, piper, cuisoare, zahar, vin si ienibahar. Ingrediente: o bucată de pulpă de porc 10 g salpetru de Chile (azotat natural de sodiu) 3 foi de dafin 20 g coriandru două g piper 4 cuişoare 50 g…
Read more »

Muschiuleţ de porc în carne tocată

31 March 2011
Muschiuleţ de porc în carne tocatăO reteta delicioasa de muschiulet de porc in carne tocata din: muschiulet de porc, carne de porc, ou, mirodenii, prapur de porc si sare. Ingrediente: doi muşchiuleţi de porc o jumătate de kg carne de porc mai grasă un ou mirodenii (cimbru, piper, boia) un prapur de porc sare   Mod de preparare: Se iau…
Read more »

Supă de sparanghel

31 March 2011
Supă de sparanghelO reteta de supa de sparanghel din: patrunjel, sparanghel, sare, piper, smantana si ou. Ingrediente: 1 /2 kg sparanghel 1 legătură de pătrunjel sare piper 1/4 l smântână 1 ou   Mod de preparare: In vas fierbem înebuşit spa­ranghelul conform principiului gene­ral de fierbere. După 15 minute, sparanghelul îl tocăm mărunt, îl trecem prin sită,…
Read more »

Lime pleurotus

31 March 2011
Lime pleurotusO reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr ciuperci pleurotus 50 gr ardei colorat 1 legătură de ceapă verde 50 ml ulei 4 căţei de usturoi 1 lămâie verde 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare:…
Read more »

Ruladă din burtă fiartă

31 March 2011
O reteta de rulada din burta fiarta din: burta de porc, piper, sare, cimbru, dafin, zeama de varza si usturoi. Ingrediente: o burtă de porc piper sare cimbru dafin doi litri zeamă de varză o căpăţână de usturoi   Mod de preparare: Se ia burta de porc şi se spală bine şi se rulează, se…
Read more »

Primăvara, anotimpul ideal pentru slăbit. Cum poţi scăpa rapid de kilograme

31 March 2011
Primăvara, anotimpul ideal pentru slăbit. Cum poţi scăpa rapid de kilogramePrimăvara este sezonul ideal pentru o cură de slăbire, deoarece acum apar fructele şi legumele bogate în vitamina C, ce au rolul de a accelera procesul de slăbire şi de a topi grăsimea Medicii nutriţionişti sunt de părere că efortul depus pentru a slăbi în acest sezon este mult diminuat, comparativ cu toamna sau iarna.…
Read more »

Cocktail Armagnac Collins

31 March 2011
Cocktail Armagnac CollinsO reteta simpla de Cocktail Armagnac Collins din: Armagnac, suc de lamaie, zahar si sifon Ingrediente: 4,5 cl Armagnac 3,5 cl suc de lămâie 0,5 cl zahăr sifon   Mod de preparare: Agităm toate ingredientele în shaker cu gheaţă, cu excepţia sifonului, apoi turnăm băutura peste cuburi de gheaţă într-un pahar pentru băuturi lungi, şi…
Read more »

Supă de peşte cu crutoane

31 March 2011
Supă de peşte cu crutoaneO reteta de supa de peste cu crutoane din: capul si maruntaiele unui crap, apa, unt, faina, galbenus, smantana, sare, piper, nucsor tamaios si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 – 1/2 l apă capul şi măruntaiele unui crap 50 gr verdeţuri (rădăcini) 50 gr unt 50 gr făină 1 gălbenuş 1/8 l smântână sare piper…
Read more »

Jamie Oliver in America 11 (video)

31 March 2011

Cocktail Cape Town

31 March 2011
Cocktail Cape TownO reteta simpla de Cocktail Cap Town din: brandy, Amarula, Angostura si Curacao Triple Sec. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl Amarula 3 picaturi Angostura 3 picaturi Curacao Triple Sec   Mod de preparare: Turnam in shaker lichior si brandy. Adaugam Curacao Triple Sec si Angostura, apoi amestecam bine cu gheata. Bautura va fi servita…
Read more »

Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper alb

31 March 2011
Reteta zilei: Salată de legume cu orez si piper albO reteta simpla si gustoasa de salata de legume cu orez din: orez, morcovi, ardei rosu, ceapa, ulei, oua, mustar, frunze de salata verde, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 200 gr orez 200 gr morcovi 100 gr ardei roşu 50 gr ceapă 100 ml ulei 2 ouă 30 gr muştar 4 frunze de salată…
Read more »

Tochitură cu branza de oaie

31 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de tochitura cu branza de oaie din: carne de porc, ficat de porc, sare, piper, usturoi si branza de oaie. Ingrediente: câte 200 g carne de porc şi 50 gficat de persoană sare piper usturoi brânză de oaie   Mod de preparare: Carnea, macră, şi mai grasă, se taie bucăţi…
Read more »

Tochitură dragosloveană

31 March 2011
Tochitură dragosloveanăO reteta simpla si delicioasa de tochitura dragoslovena din: carne de porc, carnaciori, ceapa, ardei rosu, untdelemn, pasta de tomate, sare, boabe de piper, verdeata, oua si malai. Ingrediente: 200 g carne de porc (pulpă sau ceafă) doi-trei cârnăciori o ceapă doi ardei roşu untdelemn pastă de tomate sare boabe de piper verdeaţă un ou…

Supă de vin cu crutoane

31 March 2011
Supă de vin cu crutoaneO reteta delicioasa de supa de vin cu crutoane din: vinr, ciorba, sare, piper, alune, zahar, galbenus, smantana si crutoane. Ingrediente: 1/4 1 vin 1/2 l de ciorbă tare sare piper alună indiană puţin zahăr 1 gălbenuş 1/8 l smântână 4 linguri de crutoane   Mod de preparare: Intr-un vas fierbem o supă consistentă, conform…
Read more »

Tobă ca la Bran

31 March 2011
Tobă ca la BranO reteta de toba ca la Bran din: capatana de porc, sorici, carne, dafin, sare, piper si burta de porc. Ingrediente: o căpăţână de porc 300 g şorici două picioare de porc un kg de carne dafin piper sare o burtă de porc   Mod de preparare: Se pun la fiert carnea împreună cu şoriciul,…
Read more »

Salata de roşii cu telemea prăjită

31 March 2011
Salata de roşii cu telemea prăjităO reteta simpla de salata de rosii cu telemea prajita din: telemea de oaie, rosii, ceapa rosie, faina, ulei, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper alb si cimbru. Ingrediente: 200 gr telemea de oaie 400 gr roşii 100 gr ceapă roşie 50 gr făină 50 ml ulei 30 ml ulei de măsline 1/2 lămâie…
Read more »

Cocktail Brandy Orange Squirt

31 March 2011
Cocktail Brandy Orange SquirtO reteta simpla de Cocktail Brandy Orange Squirt din: brandy, zahar, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 4,5 cl brandy 1 cl zahar 2 lingurite sirop de grenadine suc de portocale   Mod de preparare: Agitam bine in shaker brandy-ul cu gheata, zaharul si siropul de grenadine, apoi turnam bautura peste cuburi de…
Read more »

Reteta zilei: Cartofi ardeleneşti

31 March 2011
Reteta zilei: Cartofi ardeleneştiO reteta simpla si delicioasa de cartofi ardelenesti din: cartofi, ceapa, ulei de masline, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper rosu. Ingrediente: 800 gr cartofi 100 gr ceapă 30 ml ulei de măsline 4 foi de dafin 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boabe de piper roşu   Mod de…
Read more »

Guşă de porc în zeamă de varză

31 March 2011
O reteta simpla de gusa de porc in zeama de varza din: gusa de porc, zeama de varza, usturoi, piper boabe si sare. Ingrediente: o guşă de porc doi litri zeamă de varză două căpăţâni de usturoi piper boabe sare   Mod de preparare: Se ia guşa de porc, se spală şi se curăţă bine,…
Read more »

Tochitură bucovineană

31 March 2011
Tochitură bucovineanăO reteta delicioasa de tochitura bucovineana din: pulpa de porc, costita, carnati afumati de porc, ou, branza de burduf si malai. Ingrediente: 400 g pulpă de porc 200 g costiţă patru cârnaţi afumaţi de porc un ou brânză de burduf pentru mămăligă: mălai apă sare   Mod de preparare: Pulpa, costiţa şi cârnaţii se taie…
Read more »

Guşă fiartă

31 March 2011
O reteta simpla de gusa fiarta din: gusa de porc impanata cu carne alba, usturoi, sare, piper, boia si maruntaie. Ingrediente: o bucată de guşă de porc împănată cu carne albă usturoi pisat sare piper boia măruntaie   Mod de preparare: Se decupează o bucată cu şoric din guşa porcului, groasă de circa 8 cm.…
Read more »

Tobă

31 March 2011
O reteta de toba din: stomac de porc, limba, ficat, muschiulet, rat, picioare, sorici, slanina, sare, piper, dafin, maghiran, ienibahar, un pahar de vin si faina de malai. Ingrediente: un stomac de porc limbă ficat muşchiuleţ urechi de porc rât picioarele porcului şorici de pe spinare slănină de la burtă sare piper dafin cimbru maghiran…
Read more »

Musaca cu carne tocata de vita si pui

30 March 2011
Musaca cu carne tocata de vita si puiO reteta simpla si delicioasa de musaca cu carne tocata de vita si pui din: cartofi, carne tocata, ceapa, oua, smantana si unt. Ingrediente: un kg cartofi 500 g + carne tocata (pui si vita in amestec) o ceapa doua oua smantana si/ sau iaurt 50 g unt pentru uns tava Mod de preparare: Cartofii…
Read more »

Gelatina ruseasca

30 March 2011
Gelatina ruseasca  O reteta gustoasa de gelatina ruseasca din: piept de pui, mazare, gelatina, suc de lamaie, foi de dafin, albus, otet, mustar, ceapa, piper boabe, ienibahar si morcovi. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g mazăre congelată 3 plicuri gelatină 1 linguriţă sare sucul de la 1/2 lămâ­ie 2 foi dafin 1 albuş crud cu…
Read more »

Ciolan umplut

30 March 2011
Ciolan umplut  O reteta de ciolan de porc umplut, ceapa, usturoi, ou, morcov, sfecla, verdeata, sare si piper. Ingrediente :  1 ciolan de porc 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 1 morcov fiert 2-3 felii de sfeclă fiartă verdeaţă piper sare Mod de preparare : Cu un cuţit bine ascuţit scoţi osul şi carnea…
Read more »

Racitura de coada de vita cu oua de prepelita

30 March 2011
Racitura de coada de vita cu oua de prepelita  O reteta deliciasa de racitura de coada de vita, oua de prepelita, sare, piper, oase de vita si usturoi. Ingrediente: 1 coadă de vită 2-3 oase de vită sare piper 4-5 căţei de usturoi 10 ouă de prepeliţă pentru decor Mod de preparare: Speli ouăle şi le pui  la fiert pentru 5-7 minute. Speli…
Read more »

Ficat galatean

30 March 2011
Ficat galatean  O reteta gustoasa de ficat, ceapa, patrunjel verde, ulei, faina, vin alb, sare si piper. Ingrediente:  500 g ficat de porc 2 cepe 1 legătură de pătrunjel verde 150 ml ulei 1 lingură făină sare piper 80 ml vin alb Mod de preparare: Speli şi tai ficatul în felii, îl dai prin făină şi…
Read more »

Salată de pepene cu grapefruit

30 March 2011
Salată de pepene cu grapefruitO reteta simpla si delicioasa de salata de pepene cu grapefruit din: pepene galben, grapefruit rosu, salata chinezeasca, lamaie si menta. Ingrediente: 800 gr pepene galben 300 gr grapefruit roşu 1 salată chinezească 1 lămâie 1/2 legătură de mentă   Mod de preparare: Pepenele galben se ta­ie în două după modelul do­rit, se îndepărtează semin­ţele,…
Read more »

Vitel cu masline verzi

30 March 2011
Vitel cu masline verzi  O reteta gustoasa de vitel cu masline verzi, rosii, ceapa, ulei, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 500 g viţel 200 g măsline verzi 2 roşii 2 cepe 80 ml ulei 100 ml vin roşu sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte bine şi o tai în bucăţi mai…
Read more »

Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)

30 March 2011
Cum se prepara Rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide (video)O reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara rulou din piept de pui si garnitura de varza cu stafide din: piept de pui, muschi de vita, ghimbir, vin rosu, varza, stafide, rozmarin, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: piept de pui muschi de vita ghimbir vin rosu varza stafide rozmarin otet…
Read more »

Cocktail O’hearn Special

30 March 2011
Cocktail O’hearn SpecialO reteta simpla de Cocktail O’hearn Special din: brandy, whisky scotian si Ginger Ale. Ingrediente:  4 cl brandy 1 cl whisky scotian Ginger Ale   Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu whisky intr-un pahar pentru bauturi lungi umplut cu gheata si adaugam in final Ginger Ale.
Read more »

Salată Scarlett cu unt

30 March 2011
Salată Scarlett cu untO reteta simpla de salata Scarlett cu unt din: salata verde, unt, rosii, mazare verde, lamaie, sare si boabe de piper rosu. Ingrediente: 1 salată verde 100 gr unt 400 gr roşii 400 gr mazăre verde 1 lămâie 20 gr sare 10 gr boabe de piper roşu   Mod de preparare: Intr-un vas cu 1…
Read more »

Rulada de porc cu mazare

30 March 2011
Rulada de porc cu mazare  O reteta gustoasa de rulada de porc cu mazare, ficat, ceapa, paine, ou, piper si boia. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 200 g mază­re congelată sau de la borcan 300 g ficat 1 ceapă 1 felie de pâine 1 ou piper boia Mod de preparare : Speli bine mazărea şi o pui la…
Read more »

Cocktail Fruit Brandy

30 March 2011
Cocktail Fruit BrandyO reteta simpla de Cocktail Fruit Brandy din: brandy, suc de mango, Lime Juice, sirop de capsuni, suc de portocale, limeta si cirese de cocktail. Ingrediente: 2 cl brandy 4 cl suc de mango 2 cl Lime Juice 3 cl sirop de capsuni suc de portocale limeta cirese de cocktail   Mod de preparare: Cu…
Read more »

Sos mexican delicios

30 March 2011
Sos mexican deliciosO reteta delicioasa de sos mexican delicios din: ardei iute, ceapa rosie, ardei rosu, morcovi, rosii, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei iute 100 gr ceapă roşie 100 gr ardei roşu 100 gr morcovi 100 gr roşii 30 ml ulei 30 gr zahăr 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare:…
Read more »

Aripioare de pui cu sos

30 March 2011
Aripioare de pui cu sos  O reteta deliciasa de aripioare de pui, ceapa, ulei, vin alb, faina, smantana, unt, oase de vita, boia, sare. Ingrediente :  4-5 aripioare de pui 250 g ceapă 150 ml ulei 100 ml vin alb 150 g făină 150 g smântână 50 g unt 1,5 kg oase de vită sau de porc 1 linguriţă…
Read more »

Cârnaţi albi

30 March 2011
O reteta gustoasa de carnati albi din: plamani, ficat, inima, rinichi de porc, slanina, ceapa, mate, sare, piper, usturoi si cimbru dupa gust. Ingrediente: plămâni, ficat, inimă, rinichi de porc slănină de la ceafă şi greabăn (jumătate din cantitatea organelor de porc) ceapă (jumătate din cantitatea slăninei) maţe creţe (după necesitale) sare piper usturoi cimbru…
Read more »

Jamie Oliver in America 10 (video)

30 March 2011

Cocktail Benedictine No. 1

30 March 2011
Cocktail Benedictine No. 1O reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine, suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata, agitam bine, apoi turnam bautura intr-o cupa…
Read more »

Rulada de carne tocata cu branza

30 March 2011
Rulada de carne tocata cu branza  O reteta gustoasa de rulada de carne porc si vita, bere, rosie, usturoi, patrunjel, ou, sare, piper, boia dulce, ulei si telemea. Ingrediente :  500 g carne tocată amestec de porc şi vită 250 ml bere 1 roşie mai mare 1 ceapă 1- 2 căţei de usturoi 2 legături de pătrunjel 1 ou sare…
Read more »

Lebăr cu busuioc

30 March 2011
O reteta delicioasa de lebar cu busuioc din: carne de pe capul porcului, inima, ficat, rinichi, splina, sare, piper, nucsoara, busuioc, dafin, cimbru si maghiran. Ingrediente: carne de pe capul porcului inimă ficat rinichi splină sare piper nucşoară busuioc dafin cimbru măghiran facultativ: 2-3 ouă   Mod de preparare: Organele şi capul porcului (o jumătate)…
Read more »

Salata de limba

30 March 2011
Salata de limba  O reteta gustoasa de salata de limba de porc, ceapa, castraveti acri, pasta de tomate, piper, zahar, sare, mustar si ulei. Ingrediente: 300 g limbă de porc 2 cepe 2-3 castraveţi acri 2 linguri pastă de tomate piper 2 linguriţe zahăr 3-4 linguri de apă sare 2 ouă 1 lingură + 2 linguriţe muştar…
Read more »

Cârnăciori de casă

30 March 2011
  O reteta simpla de carnaciori de casa din: carne de porc, carne de vita, slanina, supa de carne, mate, sare si piper. Ingrediente: 3 kg carne de porc 2 kg carne de vită un kg de slănină supă de carne maţe sare piper   Mod de preparare: Se dă carnea prin maşina de tocat,…
Read more »

Cocktail Carrol

30 March 2011
Cocktail CarrolO reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop de Maraschino cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. La…
Read more »

Sos franţuzesc

30 March 2011
Sos franţuzescO reteta simpla si delicioasa de sos frantuzesc din: smantana, faina, oua, unt, conserve de sardele in ulei, lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 100 gr smântână 50 gr făină 4 ouă 50 gr unt 1 conservă de sardele în ulei 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare: Ouăle…
Read more »

Cartofi cu costita afumata si cascaval

30 March 2011
Cartofi cu costita afumata si cascaval  O reteta delicioasa de cartofi cu costita afumata, cascaval, ceapa, unt, pesmet, piper, sare si chimen. Ingrediente: 16 felii subţiri de costiţă afumată 1 kg cartofi 4 felii caşcaval, pesmet pentru tapetat tava 2-3 cepe pesmet unt piper măcinat puţin ulei sare chimen   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert în…

Sângerete

30 March 2011
O reteta gustoasa de sangerete din: carne de porc, sorici de porc, slanina, sange de porc, ceapa, sare si piper. Ingrediente: carne de porc de pe coaste (căzături) şorici de porc slănină de pe omoplaţi (toate în cantităţi egale) sânge de porc (jumătate din cantitatea celorlalte ingrediente, dar dacă e mai mult nu strică) ceapă…
Read more »

Caltaboşi cu orez

30 March 2011
Caltaboşi cu orezO reteta simpla si gustoasa de caltabosi cu orez din: carne de porc, orez, ceapa, sare, piper, cimbru si mate de porc. Ingrediente: un kg carne de porc 3 linguri de orez două cepe sare piper cimbru maţe de porc groase   Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă bine cu orezul, ceapa tocată şi…
Read more »

Maioş

30 March 2011
O reteta de maios din: ficat de porc, sorici, gusa de porc, ceapa, orez, mate de porc, sare, piper, maghiran si ienibahar pisat. Ingrediente: 1,5 kg ficat de porc 300 g şorici 250 g guşă de porc 250 g ceapă 200 g orez maţe creţe de porc (după necesitate) sare piper măghiran ienibahar pisat  …
Read more »

Cârnaţi deliciosi

30 March 2011
O reteta gustoasa de carnati deliciosi din: carne macra, slanina cruda, sare, usturoi, boia, piper, chimen si mate de porc sau de vita. Ingrediente: 8 kg carne macră două kg slănină crudă 200 g sare 200 g usturoi pisat 150 g boia puţin iute 50 gpiper măcinat 10 g chimen măcinat maţe (de porc, subţiri…
Read more »

Sângerete ca-n Ardeal

30 March 2011
O reteta de sangerete ca-n Ardeal din: maruntaie, sorici, bucati din cap de porc, sange, sare, piper si ceapa. Ingrediente: măruntaie şorici bucăţi din cap de porc slănină o cană de sânge sare piper ceapă călită   Mod de preparare: Se pregăteşte numai imediat ce s-a tăiat porcul, cât toate ingre­dientele încă păstrează căldura animalului…
Read more »

Sos de muştar şi sfeclă

29 March 2011
Sos de muştar şi sfeclăO reteta simpla si delicioasa de sos de mustar si sfecla din: sfecla rosie, smantana, mustar Dijon, ulei si sare. Ingrediente: 400 gr sfeclă roşie 100 gr smântână 50 gr muştar de Dijon 30 ml ulei 20 gr sare   Mod de preparare: Sfecla se curăţă de coa­jă, se spală bine, apoi se pu­ne la…
Read more »

Jamie Oliver in America 9 (video)

29 March 2011

Cocktail Brandied Ginger

29 March 2011
Cocktail Brandied GingerO reteta simpla de Cocktail Brandied Ginger din: brandy, Ginger Liquer, suc de portocale, Lime Juice si limeta. Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Ginger Liquer 2 linguri de suc de portocale 2 linguri Lime Juice 1 limeta   Mod de preparare: Turnam brandy-ul, lichiorul de ghimbir si sucurile de fructe pe multa gheata intr-un…
Read more »

Supa cu galuste din ficatei de pui

29 March 2011
Supa cu galuste din ficatei de puiAvand drept punct de plecare reteta aceasta am creeat o supa cu galuste de ficatei din: telina, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, ficatei de pui, catei de usturoi, verdeata, si pesmet. Ingrediente: pentru supa: o telina doi morcovi o radacina de patrunjel o ceapa pentru galustele de ficat: 500 g ficatei de pui 2-3 catei…
Read more »

Ciorba de legume cu crenvusti

29 March 2011
Ciorba de legume cu crenvusti  O reteta gustoasa de ciorba de legume cu crenvusti, morcov, patrunjel, radacina de pastranac, ceapa, ardei gras, rosii, cartof, orez, suc de lamaie si ulei. Ingrediente :  2-3 crenvurşti 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă mică 1 ardei gras 2 roşii 1 cartof 3 linguri orez suc de…
Read more »

Jambon de porc in crusta de miere

29 March 2011
Jambon de porc in crusta de miereO reteta gustoasa de jambon de porc in crusta de miere, mustar, sare, piper, boia, cuisoare si ulei. Ingrediente:  1 jambon dezosat, dar cu şorici pe el 5 linguri miere 3 linguri muştar sare piper boia(dulce sau iute) cuişoare ulei   Mod de preparare: Crestezi şoriciul astfel încât să iasă pătrăţele, condimentezi cu sare, piper,…
Read more »

Supa-crema de pui cu smantana si legume

29 March 2011
Supa-crema de pui cu smantana si legume  O reteta gustoasa de supa-crema din: piept de pui, pulpa de pui, telina, pastarnac, smantana, faina, ceapa, sare, morcovi, patrunjel si unt. Ingrediente: 1 pulpa pui 1 piept de pui 1 cana de smantana 1 lingura faina sare 1-2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cepe mici 1 lingură unt…
Read more »

Prajitura varlaam

29 March 2011
Prajitura varlaam  O reteta delicioasa de prajitura din: margarina, zahar, nuca de cocos, biscuiti, lapte si foi de napolitane. Ingrediente: 1 pachet margarina 2 căni zahăr 100 g nucă de cocos 400 g biscuiţi popu­lari 300 g lapte praf 1 pachet foi de napolitane   Mod de preparare: Caramelizezi 1 cană de zahăr şi după ce…
Read more »

Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)

29 March 2011
Cum se prepara Zargan si sardine la gratar (video)O reteta video despre cum se prepara zargan si sardine la gratar din: zargan, sardine, usturoi, patrunjel, lamaie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: zargan sardine usturoi patrunjel lamaie ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Sardinele se curata de solzi, se taie pe din doua si se spala bine, la…
Read more »

Cocktail Carita Filip

29 March 2011
Cocktail Carita FilipO reteta de Cocktail Carita Filip din: Armagnac, Cointreau, Champagne, galbenus, ananas si cirese. Ingrediente: 2 cl Armagnac 2 cl Cointreau Champagne 1 galbenus 1 lingura miere o bucata de ananas cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker, cu exceptia sampaniei. Agitam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.…
Read more »

Medalioane de cerb cu aspic

29 March 2011
Medalioane de cerb cu aspicO reteta gustoasa de Medalioane de cerb cu aspic din: pulpa de cerb, ceapa, ciuperci, unt, vin alb, coniac, ulei, foi de dafin, pliculet de gelatina, sare, piper si boabe de piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 100 gr ceapă 200 gr ciuperci 50 gr unt 100 ml vin alb 30 ml coniac 30…
Read more »

Tocanita cu carne afumata si cir

29 March 2011
Tocanita cu carne afumata si cir  O reteta de tocanita cu carne afumata, cir de mamaliga, untura, sare si piper. Ingrediente: 500 g costiţă âfumată sau pecie (carne macră afumată) 5 linguri untură de porc sare piper cir de mămăligă (terci)   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu untura şi…
Read more »

Ragout de cerb cu smochine

29 March 2011
Ragout de cerb cu smochineO reteta absolut delicioasa de ragout de cerb cu smochine din: pulpa de cerb, smochine confiate, slanina afumata, ceapa, morcovi, uleid e masline, vin alb, foi de dafin, crengute de menta, sare si piper rosu boabe. Ingrediente: 600 gr pulpă de cerb 200 gr smochine confiate 50 gr slănină afumată 150 gr ceapă 150 gr…
Read more »

Retete de post: Grâu fiert, cu miere

29 March 2011
Retete de post: Grâu fiert, cu miereO reteta simpla de grau fiert, cu miere din: boabe de grau, zahar, miere si miez de nuca. Ingrediente: 250 g boabe de grâu 70 g zahăr şi 70 g miere (sau se potriveşte după gust) facultativ: miez de nucă   Mod de preparare: Grâul se curăţă, se spală în nouă ape, apoi se fierbe…
Read more »

Cocktail Frappe de brandy si capsuni

29 March 2011
Cocktail Frappe de brandy si capsuniO reteta simpla de Cocktail Frappe de brandy si capsuni din: rachiu, sirop de capsuni, suc de lamaie si capsuni. Ingrediente: 4 cl rachiu 1/2 lingurita sirop de capsuni 1 lingurita suc de lamaie capsuni   Mod de preparare: Turnam ingredientele cu gheata intr-un mixer, le mixam, apoi turnam continutul intr-un pahar de cocktail si…
Read more »

Zama sibiana de pastai

29 March 2011
Zama sibiana de pastai  O reteta delicioasa de zeama de pastai, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, sira de porc, telina, tarhon, cimbru, pasta de rosii, oua, leustean, otet si smantana. Ingrediente: 1 borcan de fasole păstăi albă 2 linguriţe ulei 1 morcov 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1 ceapă…
Read more »

Caltaboşi mănăstireşti

29 March 2011
O reteta de caltabosi manastiresti din: ficat, splina, inima si plamani de porc, carne grasa, sorici, sare, ceapa, orez, untdelemn si intestin. Ingrediente: ficatul, splina, inima şi plămânii de la un porc 500 g carne grasă de la gât 500 g şorici sare două cepe 500 g orez două linguri de untdelemn intestinul gros şi…
Read more »

Chiftelute marinate dietetice

29 March 2011
Chiftelute marinate dietetice  O reteta delicioasa de chiftelute marinate dietetice din: carne de vitel, rosii, ou, sare, cimbru, foi de dafin, verdeata, iaurt, ulei, zaharina si otet. Ingrediente:  250 g carne de viţel 2 roşii 1 ou sare cim­bru 1 foaie dafin verdeaţă tocată 1 lingură de iaurt 20 ml ulei 1/2 tabletă de zaharină oţet Mod…
Read more »

Muşchi de mistreţ cu pere umplute

29 March 2011
Muşchi de mistreţ cu pere umpluteO reteta delicioasa de muschi de mistret cu pere umplute din: muschi file de mistret, pere, bacon, ghebe uscate, smantana, ceapa, morcovi, dulceata, vin alb, vin rosu, lamaie, sare, piper si cuisoare. Ingrediente: 600 gr muşchi file de mistret 400 gr pere 50 gr bacon 100 gr ghebe uscate 100 gr smântână 100 gr ceapă…
Read more »

Colivă de grâu curat

29 March 2011
  Ingrediente: un kg grâu nou (grâu curat) 750 g zahăr o lingură de sare o esenţă de vanilie o esenţă de rom coaja rasă de la o lămâie miezul de la 20 de nuci pentru decor: pesmet zahăr pudră cacao nuci sau migdale   Mod de preparare: Grâul se spală în nouă ape, apoi…
Read more »

Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci

29 March 2011
Pui la cuptor cu cartofi si ciuperci  O reteta delicioasa de pui la cuptor cu ciuperci, cartofi, morcovi, rosie, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente:  1 pui tăiat bucăţi (ajun­ge pentru 6 porţii) sau 4-6 pulpe pui 5 cartofi 300 g ciuperci 2 morcovi 1 roşie câteva frunze de mărar şi pătrunjel cimbru sare piper 5 castraveţi muraţi Mod de preparare…
Read more »

Stiuca umpluta la cuptor cu legume

29 March 2011
Stiuca umpluta la cuptor cu legume  O reteta gustoasa de stiuca umpluta, paine, lapte, ulei, oua, patrunjel, sare, piper, morcov, ceapa si cartofi. Ingrediente: 1 ştiucă de 1-2 kg 1 felie de pâine 1 lingură lapte 1/2 ceaşcă ulei 2 ouă pătrunjel sare piper 1 morcov 1 ceapă 5 car­tofi potriviţi 11 apă Mod de preparare: Cureţi ştiuca, îi tai…
Read more »

Cocktail Creamy Orange

29 March 2011
Cocktail Creamy OrangeO reteta simpla de Cocktail Creamy Orange din: rachiu, Cherry Cream, frisca, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Sherry Cream 1,5 cl frisca suc de portocale felii de portocale   Mod de preparare: Turnam in shakerul umplut cu gheata rachiul, sherry-ul si frisca lichida; agitam bine, apoi…
Read more »

Retete de post: Colivă de pomenire

29 March 2011
O reteta de coliva de pomenire din: arpacas, apa, zaahr, nuca, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sare, biscuiti si cacao sau bomboane colorate. Ingrediente: 500 g arpacaş (sau grâu) l,5 l apă l00 g zahăr l00 g nucă coaja rasă de la o lămâie o esenţă mică de rom o esenţă mică de vanilie…
Read more »

Retete de post: Prescură

29 March 2011
O retetă de post de prescura din: faina, putin drojdie, apa si sare. Ingrediente: 300 g făină puţină drojdie apă sare   Mod de preparare: Se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă, se presară făină şi se lasă să dospească. Făina se cerne, iar în mijlocul ei se face o adâncitură unde se toarnă puţină…
Read more »

Lichior de nucă verde

29 March 2011
O reteta simpla care ajuta la bolile pieptului sau la digestie de lichior de nuca verde din: nuci verzi, zailar, tuica si palinca. Ingrediente: 500 g nuci verzi 500 g zaliăr ţuică palincă   Mod de preparare: Se adună nucile, la vremea când încep să se formeze. Se culeg după ploaie, dar nu trebuie să…
Read more »

Pate de ficat

29 March 2011
Pate de ficatO reteta gustoasa de pate de ficat din: ficat de pui, ou, smantana, suc de rosii, verdeata, unt, sare si cimbru. Ingrediente: 100 g ficat de pui 1 ou 1 lingură smântână 2 linguri suc de roşii verdeaţă sare cimbru 1 linguriţă de unt Mod de preparare: Fierbi oul tare. Speli ficatul bine, îl fierbi…
Read more »

File de păstrăv în şampanie

29 March 2011
File de păstrăv în şampanieO reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2 gr…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro