vineri, 12 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #97


Retete de Paste:

File de păstrăv în şampanie

29 March 2011
File de păstrăv în şampanieO reteta absolut delicioasa de file de pastrav in sampanie din: pastrav, sampanie, ceapa, morcovi, mazare, ardei gras, lamaie, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr păstrăv 200 ml şampanie 50 gr ceapă 100 gr morcovi 50 gr mazăre 50 gr adrei gras 1/2 lămâie 1 căţel de usturoi 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Rulada vesela

29 March 2011
Rulada vesela  O reteta delicioasa de rulada din: carne tocata de porc, pulpa de porc, carnati cabanos, oua, ardei gras, cepa, sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 500 g pulpă de porc 2 cârnaţi cabanos 3 ouă fierte 3 ardei graşi diferit coloraţi 3 cepe sare piper 2-3 linguri ulei Mod de…
Read more »

Budinca cu branza de vaci si telemea

29 March 2011
Budinca cu branza de vaci si telemea  O reteta gustoasa de budinca din: cartofi, oua, smantana, branza de vaci, telemea, unt, faina, marar si sare. Ingrediente : 6 cartofi 4 ouă 1 cană cu smântână 5 linguri brânză de vaci 2 linguri telemea rasă 4 linguri unt 2 linguri făină 1/2 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi…
Read more »

Retete de post: Colac de pomenire

29 March 2011
Retete de post: Colac de pomenireO reteta de post de colac de pomenire din: faina, apa, drojdie, oua, zahar, lapte, unt si arome. Ingrediente: un kilogram de făină apă drojdie facultativ 15 ouă 300 g zahăr 600 ml lapte 50 g drojdie 250 g unt arome   Mod de preparare: Se prepară un aluat obişnuit dintr-un kilogram de faină, apă…
Read more »

Pandişpan cu brânză de vaci

29 March 2011
Pandişpan cu brânză de vaciO reteta gustoasa de pandişpan cu branză de vaci din: oua, zahar, sare, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, faina, branza de vaci, zahar vanilinat si untdelemn. Ingrediente: 10 ouă 10 linguri cu zahăr un vârf de cuţit de sare coajă rasă de lămâie esenţă de vanilie 10 linguri de făină brânză de vaci…
Read more »

Cocktail Cherie

29 March 2011
Cocktail CherieO reteta simpla de Cocktail Cherie din: rachiu, sirop de capsuni, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de capsuni 3 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni   Mod de preparare: Mixam intr-un shaker rachiul, siropul si sucurile de fructe,…
Read more »

Cocktail Alabama

28 March 2011
Cocktail AlabamaO reteta simpla de Cocktail Alabama din: brandy, Curacao orange, zahar, suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 3,5 cl brandy 1 cl Curacao orange 0,75 cl de zahar 1,5 cl suc de lamaie coaja de portocala   Mod de portocale Agitam bine fiecare ingredient cu gheata intr-un shaker, apoi turnam totul intr-un pahar…
Read more »

Nucile previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului

28 March 2011
Nucile previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetuluiUn grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania susţine că şapte nuci pe zi protejează inima, iar riscul bolilor cardiovasculare scade considerabil. Potrivit experţilor, aceste fructe oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi proteine. Oamenii de ştiinţă americani…
Read more »

Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)

28 March 2011
Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)O reteta video delicioasa despre cum se prepara clatite cu fructe caramelizate din: faina, lapte, apa, ou, zahar, banane, kiwi si portocala. Ingrediente: 20 grame faina 100 ml lapte 100 ml apa un ou 30 grame zahar banana kiwi portocala   Mod de preparare: Intr-un bol de sticla se toarna faina, apa, laptele si se…
Read more »

Cocktail Brandy Alexander

28 March 2011
Cocktail Brandy AlexanderO reteta simpla de Cocktail Brandy Alexander din: brandy, lichior de ciocolata, frisca si nucsoara. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de ciocolata maro (creme de cacao) 3 cl frisca dulce nucsoara   Mod de preparare: Turnam intr-un shaker cu gheata lichiorul de ciocolata si brandy-ul, apoi agitam. Pe urma turnam bautura intr-un pahar…
Read more »

Varza calita cu ciolan afumat

28 March 2011
Varza calita cu ciolan afumatO reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de masline sare piper ardei iute Mod de preparare: Se spala varza foarte bine cu apa rece si se toaca marunt.…
Read more »

Pate de jumari

28 March 2011
Pate de jumari  O reteta de pate din: jumari de porc, ceapa, untura de porc, piper, mustar, mere, sare si oua. Ingrediente :  300 g jumări de porc 2 cepe 1 lingură untură de porc piper 2 linguri muştar 2 mere 2 ouă sare   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi le tai cubuleţe. Speli merele,…
Read more »

Legume la cuptor cu smantana si cascaval

28 March 2011
Legume la cuptor cu smantana si cascaval  O reteta delicioasa de legume la cuptor: fasole verde, dovlecei, rosii, ardei gras rosu, usturoi, ceapa, ulei, cimbru, faina, cascaval, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente : 200 g fasole verde 3 dovlecei 4 roşii 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 cepe ulei cim­bru 1 lingură făină 150 g caşcaval 4…
Read more »

Prajitura fantastica

28 March 2011
Prajitura fantastica  O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine, unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca. Ingrediente foaia 1:  4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină Ingrediente foaia 2: 6 albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană nucă tăiată mărunt 1 cană vişine fără sâmburi din…
Read more »

Supa de chimen cu morcov si albitura

28 March 2011
Supa de chimen cu morcov si albitura  O reteta de supa cu chimen, morcov, albitura, ardei gras, ceapa, unt, aluat congelat, faina si sare. Ingrediente: 3 l apă 1  morcov 1 albitură 1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură chimen 1lingură unt sau ulei 250 g aluat congelat 1 lingura faina sare Mod de preparare: Laşi aluatul de foitaj să se…
Read more »

Tocana macelareasca

28 March 2011
Tocana macelareasca  O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa, usturoi, bulion, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina. Ingrediente: 500 g carne de porc pentru gătit 50 g untură 3 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce sau iute) piper foi…
Read more »

Snitel parizian

28 March 2011
Snitel parizian  O reteta delicioasa de snitel parizian din: pulpa de porc, ou, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente:  1 bucată pulpă de porc de 300-400 g 1 ou sare piper 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare : Tai pulpa de porc în 3-4 bucăţi, pe care le speli şi le cureţi de…
Read more »

Aperitiv de morcovi şi costita în spanac

28 March 2011
Aperitiv de morcovi şi costita în spanac  O reteta gustoasa de aperitiv de morcovi, costita, spanac, morcovi, ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare. Ingrediente: 500 g spanac 250 g morcovi 1 ceapă verde 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă  fiartă 1-2 linguri ulei 4 ouă 50 ml lapte 2 lin­guri amidon alimentar piper sare   Mod de preparare:…
Read more »

Peste la cuptor (crap)

28 March 2011
Peste la cuptor (crap)  O reteta delicioasa de peste la cuptor cu rosii, ulei, cartofi, fasole verde, mazare verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 500 g roşii 150 ml ulei 500 g cartofi o mână faso­le verde 1 mână mază­re verde sare piper cimbru   Mod de preparare: Opă­reşti roşiile, le decojeşti şi…
Read more »

Ciorba de creier

28 March 2011
Ciorba de creier  O reteta de ciorba de creier, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, telina, rosii uscate, bors, sare si piper. Ingrediente : 300 g creier de porc 4 morcovi 4 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ţelină mică 100 g roşii uscate 500 ml borş sare piper   Mod de preparare : Pui creierul în apă…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)

28 March 2011
Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud. Ingrediente: 2 1/4 oz Double Cross Vodka 3/4 oz Lillet Blanc 2 Teaspoons Bombay Saphire Gin
Read more »

Melcişori cu nucă si smantana

28 March 2011
Melcişori cu nucă si smantanaO reteta de melcisiori cu nuca si smantana din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, smantana, margarina, zahar, nuca, si zahar vanilat. Ingrediente: 600 g făină 3 gălbenuşuri sare 200 g lapte călduţ 3 linguri de zahăr o felie de drojdie (cât degetul mic) 200 g smântână pentru cremă: două pachete de margarina sau unt 400…
Read more »

Piure de cartofi cu mazare si ciocanele

28 March 2011
Piure de cartofi cu mazare si ciocanele  O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru, margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin si parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 ciocănele de pui 150 g margarină 400 g mazăre fină 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 4-5 linguri ulei sare cimbru pătrunjel foi de…
Read more »

Cocktail B and P

28 March 2011
Cocktail B and PO reteta simpla de Cocktail B and P din: rachiu, vin bordeaux si frunze de menta Ingrediente: 3 cl rachiu 3 cl vin bordeaux frunze de menta   Mod de preparare: Turnam rachiul si vinul bordeaux intr-un pahar pentru vin sau coniac. B and P poate fi servit si in pahare de whisky, cu cuburi…
Read more »

Plătică umplută cu telină

28 March 2011
Plătică umplută cu telinăO reteta delicioasa de platica umpluta cu telina din: platica, telina, morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 4 bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca de cartofi cu dovlecei

28 March 2011
Budinca de cartofi cu dovlecei  O reteta delicioasa de budinca din: cartofi, dovlecei, patrubjel, marar, oua, lapte dulce, branza de vaci, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente:  4 cartofi mari 2 dovlecei 1 legătu­ră pătrunjel 1 legătură mărar 4 ouă 1 pahar lapte dulce 250 g brânză de vaci 3 fire ceapă verde ulei sare piper Mod de…
Read more »

Ciocolata de casă cu nuci

28 March 2011
Ciocolata de casă cu nuci  O reteta gustoasa de ciocolata de casa cu nuci din: unt, apa, zahar, nuca si cacao. Ingrediente: 1 pachet unt 1 ceşcuţă apă 250 g zahăr 150 nucă măcinată 150 g cacao   Mod de preparare: Topeşti untul pe foc mic într-un vas, adaugi apă, apoi zahărul şi laşi să fiarbă cam 5 minute,…
Read more »

Crema de vanilie cu lapte

28 March 2011
Crema de vanilie cu lapte  O reteta delicioasa de crema de vanilie din: galbenus, lapte, apa, zaharina si baton de vanilie. Ingrediente: 1 gălbenuş 100 ml lapte 50 ml apă 1-2 tablete zaharină 1/2 baton de vanilie   Mod de preparare: Fierbi laptele cu batonul de vani­lie, apoi îl laşi să se răcească. Freci gălbenuşul, adaugi apa rece, torni…
Read more »

Chiftelute de oua

28 March 2011
Chiftelute de oua  O reteta delicioasa de chiftelute din : oua, sare, piper, ulei, marar si faina. Ingrediente:  8 ouă sare piper ulei 1 legătură mărar 3 linguri făină sau pesmet   Mod de preparare: Fierbi 6 ouă în apă sărată, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe. Le amesteci foarte bine cu cele două ouă…
Read more »

Parfe de capsuni

28 March 2011
Parfe de capsuni  O reteta delicioasa de parfe de capsuni din: capsuni, frisca, zeama de lamaie, sare, zahar si albusuri. Ingrediente: 200 g căpşuni 200 ml frişca sau smântână de casă 150 g zahăr 2 albuşuri 1 linguriţă zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Pe baie de aburi baţi albuşurile spumă cu 75 g zahăr, zeama…
Read more »

Supa de vita cu fasole verde

28 March 2011
Supa de vita cu fasole verde  O reteta gustoasa de supa de vita cu fasole verde, carne de vita, radacina de patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana, verdeata si sare. Ingrediente: 750 g piept de vacă gras 1/2 kg fasole verde 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 linguriţă făină 100 g smântână verdeaţă sare Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »

Retete de post: Prăjitură de post cu gem

26 March 2011
O reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa, untdelemn, amoniac, faina si arome. Ingrediente: 4 linguri de gem trei sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de cană de untdelemn o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă de…
Read more »

Prăjiturele aromate, cu nucă

26 March 2011
Prăjiturele aromate, cu nucăO reteta delicioasa de prajiturele aromate, cu nuca din: margarina, apa, nuca macinata, zahar, faina de grau, esenta de rom, sare si zahar pudra. Ingrediente: 500 g margarină 13 linguri de apă 400 g nucă măcinată 400 g zahăr 700 g făină de grâu o esenţă mică de rom zeamă de lămâie un praf de…

Pâine mănăstirească

26 March 2011
Pâine mănăstireascăO reteta de paine manastireasca din: faina de grau, drojdie de bere, sare si apa. Ingrediente: un kg făină de grâu 50 g drojdie de bere o linguriţă de sare apă   Mod de preparare: Se desface drojdia frecând-o cu puţină sare. Se presară faină şi se lasă la loc cald, să se pornească la…
Read more »

Sarmale din peşte

26 March 2011
Sarmale din peşteO reteta de sarmale de peste din: scrumbie afumata, carne de peste alb, orez, suc de rosii, ceapa, untdelemn, piper macinat si boabe, marar, cimbru, foi de dafin, varza murata si sare. Ingrediente: 200 g scrumbie afumată 1,5 kg carne de peşte alb, dezosată (ştiucă, şalău) 200 g orez un pahar de suc de roşii…
Read more »

Zacuscă de ghebe

26 March 2011
O reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe, ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe un kg ceapă două kg ardei kapia doi morcovi untdelemn suc de roşii concentrat sare piper dafin usturoi   Mod de preparare: Ghebele, curatate…
Read more »

Cozonac mănăstiresc

26 March 2011
O reteta de cozonac manastiresc din: faina de grau, drojdie, zahar, lapte, untdelemn, galbenusuri, mirodenii, sare, rahat, stafide, galbenus si zahar tos. Ingrediente: un kg făină de grâu o nucă de drojdie 250 g zahăr 500 ml lapte 250g untdelemn 4-5 gălbenuşuri mirodenii sare rahat stafide pentru uns: un gălbenuş zahăr tos   Mod de…
Read more »

Crema de zahar ars

25 March 2011
Crema de zahar ars  O reteta delicioasa de crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente:  1 l lapte 8 ouă 16 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Topeşti 8 linguri de zahăr cu un strop de apă într-o cratiţă de 4 l. După ce zahărul s-a topit, iei cratiţa…
Read more »

Prăjitură cu cremă de căpşuni

25 March 2011
Prăjitură cu cremă de căpşuni  O reteta gustoasa de prajitura cu crema de capsuni din: oua, zahar, faina, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 160 g făină Ingrediente cremă: 250 g zahăr 250 g unt 1 ou 200 g căpşuni 2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru un blat baţi 2 albuşuri spumă cu…
Read more »

Pizza cu urdă si mărar

25 March 2011
Pizza cu urdă si mărar  O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana, galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi, oregano, sare si cascaval. Ingrediente: 100 g margarina 100 g smân­tână 3 gălbenuşuri 250 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie Ingrediente umplutură: 300 g urdă 3 albuşuri…
Read more »

Prăjitură cu căpşuni si bezele

25 March 2011
Prăjitură cu căpşuni si bezele  O reteta delicioasa cu capsuni, bezele, faina, oua si zahar. Ingrediente:  3 ouă 120 g bezele 3 linguri făină 3 linguri zahăr 1/2 kg căpşuni   Mod de preparare: Aşezi bezelele într-o tavă unsă cu unt. Speli căpşunile, le tai în jumătate şi le aşezi peste bezele. Freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc.…
Read more »

Chiftelute de peste cu sos tomat

25 March 2011
Chiftelute de peste cu sos tomat  O reteta delicioasa de chiftelute de peste cu sos  tomat, marar, ulei, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg carnea mărar 1 litru de suc de roşii 2 foi de dafin ulei sare piper   Mod de preparare: Pui să fiar­bă pe foc mic sucul, uleiul, dafi­nul, sarea şi piperul. între timp,…
Read more »

Tartă cu căpşuni

25 March 2011
Tartă cu căpşuni  O reteta gustoasa de tarta cu capsuni, oua, zahar, ulei, lapte, faina si praf de copt. Ingrediente:  1/2 kg căpşuni 3 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 6 linguri lapte 8 linguri făină 1 praf de copt Mod de preparare: Cureţi şi speli căpşunile şi le laşi să se scurgă. Baţi albuşurile spumă…
Read more »

Bors cu perisoare de peste

25 March 2011
Bors cu perisoare de peste  O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras. Ingrediente : cap, şira spinării şi coada peştelui făină 1 litru borş 1 pahar mic cu smântână leuştean 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi Mod de preparare: Cureţi…
Read more »

Mazăre cu orez si caşcaval

25 March 2011
Mazăre cu orez si caşcaval  O reteta delicioasa de mazare, orez, cascaval, smatana, unt, patrunjel, sare si pesmet. Ingrediente: 250 g orez 1 kg mazăre 100 g unt 250 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel pesmet sare   Mod de preparare: Fierbi orezul în 4 căni de apă cu sare şi separat, în apă clocotită cu sare,…
Read more »

Mancare bistriteana de cartofi la cuptor

25 March 2011
Mancare bistriteana de cartofi la cuptor  O reteta delicioasa de mancare de cartofi din: cartofi, muschi de porc afumat, ardei gras, carnati de porc, rosii, branza de oaie si ulei. Ingrediente: 10 cartofi 200 g muşchi de porc afumat 2 ardei graşi sau 2 linguri pastă de ardei 5 cârnaţi de porc 5 roşii 200 g brânză de oaie sau…
Read more »

Fasole verde cu oua la cuptor

25 March 2011
Fasole verde cu oua la cuptor  O reteta gustoasa de fasole verde, oua, faina, smantana, unt si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare   Mod de preparare : Cureţi şi speli fasolea, o fierbi în apă clocotită cu sare, apoi o scurgi şi o aşezi într-un vas uns…
Read more »

Retete de post: Cremă de vinete

25 March 2011
Retete de post: Cremă de vineteO reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte. Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de…
Read more »

Piure de fasole verde

25 March 2011
Piure de fasole verde  O reteta gustoasa de piure de fasole verde, oua, iaurt, patrunjel, unt si sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 3 ouă 4 linguri iaurt 1 legătură pătrunjel 4 linguriţe unt sare Mod de ptreparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. In alt vas fierbi ouăle şi…
Read more »

Retete de post: Zacuscă mănăstirească dietetică

25 March 2011
Retete de post: Zacuscă mănăstirească dieteticăO reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete, untdelemn, otet, zahar si sare. Ingrediente: 30 gogoşari 12 vinete 250 ml untdelemn puţin oţet zahăr sare   Mod de preparare: Gogoşarii se coc pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas acoperit, după care se curăţă. Vinetele se…
Read more »

Bors moldovenesc cu gaina

25 March 2011
Bors moldovenesc cu gaina  O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi, patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare. Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 mor­covi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g făină…
Read more »

Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimen

25 March 2011
Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimenO reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut, usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei de masline si facultativ doua oua. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g…
Read more »

Pastă de siliotcă

25 March 2011
Pastă de siliotcăO reteta absolut delicioasa de pasta de siliotca din: scrumbii, manca de grau, miez de nuca, ceapa, untdelemn si boia de ardei sau pasta de tomate. Ingrediente: două scrumbii (siliotci) puţin sărate (malasolnaia) 3 sfer­turi de pahar de mancă de grâu (arpacaş, grâu pentru colivă) un pahar cu miez de nucă două cepe 3 linguri…
Read more »

Piritele de spanac si omleta

25 March 2011
Piritele de spanac si omleta  O reteta gustoasa de piritele de spanac, omleta, oua, pesmet, marar, patrunjel, ceapa, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 2-3 linguri pesmet 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 2-3 linguri caşcaval sare piper ulei Mod de preparare: Speli spanacul, îl tai şi-l căleşti cu ceapa tocată. Baţi…
Read more »

Salata de cartofi noi cu smântână

25 March 2011
Salata de cartofi noi cu smântână  O reteta gustoasa de cartofi noi cu smantana, ceapa verde, marar si sare. Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 pahar smântână 2 legături ceapă verde 2 legături mărar sau pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii noi, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă clocotită săra­tă. Când sunt gata…
Read more »

Clătite cu ciuperci şi smântână

25 March 2011
Clătite cu ciuperci şi smântânăO reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare, apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana. Ingrediente: o cană de făină sare apă untdelemn pentru umplutură: 500g ciuperci sare mărar smântână   Mod de preparare: Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de consistenţă potriv­ită, din apă, făină şi sare, şi se…
Read more »

Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini

25 March 2011
Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahiniO reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi, ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare. Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare  …
Read more »

Ciorbă de varză nouă si carne

25 March 2011
Ciorbă de varză nouă si carne  O reteta gustoasa de ciorba de varza, carne, suc de rosii, smantana, piper boabe, sare si cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2 verze noi 300 ml suc de roşii 1 cutie mare de smântână 2 gălbenuşuri boabe de piper cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi…
Read more »

Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâie

25 March 2011
Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâieO reteta gustoasa de supa de peste dreasa cu ou si cu lamaie din: peste, ceapa, morcovi, dovlecei, oua, lamaie, orez, unt, untdelemn si branza feta. Ingrediente: două kg de peşte două cepe doi morcovi doi dovlecei 6 ouă 3 lămâi 3 ceşti mici de orez o lingură de unt puţin unt­delemn puţină brînză feta…
Read more »

Retete de post: Tocană mănăstirească

25 March 2011
O reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi, ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn. Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: unt­delemn (pentru prăjit)   Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare, îi prăjim…
Read more »

Zacusca cu fasole

25 March 2011
Zacusca cu fasoleO reteta simpla de zacusca cu fasole din: fasole alba, ceapa, ardei, morcovi, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: două kg fasole albă un kg ceapă 500 g ardei 500 g morcovi 400 ml untdelemn sare piper   Mod de preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă în apă suficientă. Când a…
Read more »

Zacuscă mănăstirească

25 March 2011
O reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar, otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi. Ingrediente: 12 vinete mari 30 ardei sau gogoşari o cană de zahăr o cană de oţet două căni de untdelemn sare facultativ: câţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se coc legumele, se curăţă,…
Read more »

Pârjoale de cartofi

25 March 2011
Pârjoale de cartofiO reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn   Mod de preparare: La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune…
Read more »

Ghebe la oţet

25 March 2011
O reteta de ghebe la otet din: ghebe, sare, piper boabe, dafin, otet si usturoi pisat. Ingrediente: 5 kg ghebe sare piper boabe coriandru dafin 500 ml oţet pentru servit: usturoi pisat   Mod de preparare: Ghebele curăţate se fierb 15 minute în apă cu sare, apoi se scurg. Oţetul se pune la fiert cu…
Read more »

Tarte din cartofi cu spanac

24 March 2011
Tarte din cartofi cu spanac  O reteta de tarte din: cartofi, spanac, lapte, unt, faina, oua, sare, piper si cascaval. Ingrediente :  4 cartofi 50 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 3 ouă sare piper Ingrediente umplutură: 300 g spanac 1 lingură făină 1 lingură unt 100 ml lapte 50 g caşcaval sare piper   Mod de…
Read more »

Ciulama cu piept de pui si ciuperci

24 March 2011
Ciulama cu piept de pui si ciuperciO reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit. Ingrediente: piept de pui 1/2 kg ciuperci o ceapa smantana dulce pentru gatit   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la calit in putin…

Tort de bezea

24 March 2011
Tort de bezea  O reteta de tort de bezea din: oua, zahar, zeama de lamaie, lapte, ciocolata, rom, unt si frisca. Ingrediente foi : 4 albuşuri 280 g zahăr 1 lingură zeamă de lămâie Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 140 g zahăr 60 ml lapte 100 g ciocolată simplă 1 esenţă de rom 1 pachet unt sau margarină…
Read more »

Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi

24 March 2011
Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi  O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza, smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si cascval. Ingrediente aluat:  300 g făină 70 g margarină 1 ou 100 g brânză de burduf 2 linguri smântână sare 1 plic praf de copt Ingrediente umplutură: 700 g spanac 1 ceapă…
Read more »

Cocktail Caribbean Cherry

24 March 2011
Cocktail Caribbean CherryO reteta simpla de Cocktail Caribbean Cherry din: lichior de cirese, rachiu, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de cirese 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de visine 6 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni   Mod de preparare: Mixam intr-un shaker…
Read more »

Pană de somn cu ienibanah

24 March 2011
Pană de somn cu ienibanahO retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600 gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar   Mod de preparare:…
Read more »

Retete de post: Praz cu orez si morcovi

24 March 2011
Retete de post: Praz cu orez si morcoviO reteta de post de praz cu orez si morcovi din: praz, morcovi, untdelemn, orez, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 fire de praz doi morcovi 100 m untdelemn 150 g orez o legătură de mărar piper boabe sare   Mod de preparare: Prazul se curăţă, se elimină partea fibroasă a frunzelor, se spală şi…
Read more »

Plăcintă cu smântână

24 March 2011
Plăcintă cu smântânăO reteta delicioasa de placinta cu smantana, faina, unt, oua, zahar, lamaie si sare. Ingrediente :  350 g făină 1/4 pachet unt 4 ouă + 1 ou  pentru uns 200 g zahăr 200 g smântână 1 lămâie sau 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Din 300 g făină, untul şi un ou…
Read more »

Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)

24 March 2011
Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)O reteta video absolut delicioasa despre  cum se prepara pui cu prosciutto si lamaie din: piept de pui, prosciutto, parmezan, oregano, piper cayenne, rosii cherry, piper, lamaie, salata verde, ulei de masline si dressing. Ingrediente: piept pui prosciutto parmezan oregano piper cayenne rosii cherry piper lamaie salata verde ulei de masline dressing   Mod de…
Read more »

Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptor

24 March 2011
Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptorO reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi, ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 8 cartofi mari o căpăţână mare de usturoi o ceapă mare 3 linguri de untdelem boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele…
Read more »

Prajitura in trei culori

24 March 2011
Prajitura in trei culori  O reteta de prajitura din: margarina, zahar pudra, ou, cacao, amoniac, faina, lamaie, lapte si unt. Ingrediente foaie cacao:  100 g margarină 100 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură cacao 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 350 g – 400 g făina Ingrediente foaie de vanilie : 3 ouă 6 linguri…
Read more »

Corăbioare de cod

24 March 2011
Corăbioare de codO reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod, rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr fileuri de cod 200 gr roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 30 ml ulei de măsline 1/2 legătură de mărar 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi

24 March 2011
Ciorbă de şalău cu corcoduse verziO reteta absolut delicioasa de ciorba de salau cu corcoduse verzi din: salau, ceapa, apa, telina, ardei, pasta de tomate, corcoduse verzi, leustean, sare si piper. Ingrediente: un şalău de aproximativ un kg 4 litri de apă două cepe doi morcovi o ţelină doi ardei două linguri de pastă de tomate corcoduşe verzi (sau, în…
Read more »

Zacuscă grădinărească

24 March 2011
  Ingrediente: un kg roşii 250 g gogoşari 200 g ardei kapia un morcov o ceapă mai mare 2-3 căţei de usturoi 50 g untdelemn o lingură cu zahăr o lingură de sare   Mod de preparare: Roşiile se fierb şi se trec prin sită cu grijă, să nu iasă decât sucul, şi se dau…
Read more »

Cocktail Blue Dream

24 March 2011
Cocktail Blue DreamO reteta de Cocktail Blue Dream din: rachiu, lichior Cream, Curacao albastru, felii de carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 3 cl lichior Cream 2 cl Curacao albastru felii de carambola cirese de cocktail   Mod de preparare: Agitam intr-un mixerul rachiul, lichiorul si Curacao. Servim bautura intr-o cupa de cocktail decorata cu…
Read more »

Retete de post: Ardei cu sos

24 March 2011
Retete de post: Ardei cu sosO reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit. Ingrediente: 10 ardei kapia două cepe 4 roşii o lingură de făină sare pătrunjel verde facultativ: untdelemn pentru călit   Mod de preparare: Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie

24 March 2011
Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie  O reteta gustoasa de sarmale cu orez, stevie, ceapa, marar, patrunjel, ulei, bulion, piper si sare. Ingrediente : 6 legături ştevie 150 g orez 2 cepe 2-3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde 60 ml ulei 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Speli bine ştevia, o opăreşti…
Read more »

Merluciu împachetat

24 March 2011
Merluciu împachetatO reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu, masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce  …
Read more »

Tarhon la sare

24 March 2011
O reteta simpla de tarhon la sare din: crengute de tarhon si sare. Ingrediente: crenguţe de tarhon sare   Mod de preparare: Se aleg crenguţele de tarhon să fie sănătoase, eventual se elim­ină partea mai fibroasă, şi se spală bine cu apă. Se usucă răsfirate pe un şervet, se aşază în borcan, presarând sare în…
Read more »

Cocktail Diplomat

24 March 2011
Cocktail DiplomatO reteta simpla de Cocktail Diplomat din: rachiul, suc natural de mere cu pulpa, suc de portocale, cirese, cumquat si frunze de menta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc natural de mere cu pulpa 6 cl suc de portocale cirese de cocktail cumquat frunze de menta   Mod de preparare: Agitam rachiul si…
Read more »

Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi

24 March 2011
Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi  O reteta de bors de loboda, usturoi, ulei, ceapa, orez, leustean, pareunjel verde, hrean si sare. Ingrediente :  10 legături lobodă 2 cepe 2 linguri orez 1-2 fire usturoi verde 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel verde 200 ml borş 1 lingură ulei 1 hrean mic sare Mod de preparare: Speli loboda, o tai…
Read more »

Ardei umpluţi cu peşte si orez

24 March 2011
Ardei umpluţi cu peşte si orezO reteta delicioasa de ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez, ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100 gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20…
Read more »

Zacuscă de ciuperci de padure

24 March 2011
Zacuscă de ciuperci de padureO reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din: ciuperci de padure sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare, boabe de piper si foi de dafin. Ingrediente: un kg ciuperci de pădure sau de cultură un kg ceapă un kg gogoşari două căni de untdelemn sare boabe de piper foi de dafin   Mod…
Read more »

Cocktail Cocteau

24 March 2011
Cocktail CocteauO reteta simpla de Cocktail Cocteau din: Cherry Brandy, rachiu, suc de portocale si cirese. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rachiu 2 cl suc de portocale cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul, rachiul si sucul de portocale pe gheata pusa in paharul de cocktail, iar in final decoram cu cirese.
Read more »

Retete de post:Borş mănăstiresc

24 March 2011
O reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras, morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3 roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml untdelemn 150 g urdă  …
Read more »

Spaghete cu pipote si sos picant

24 March 2011
Spaghete cu pipote si sos picant  O reteta delicioasa de spaghete cu pipote, cascaval, ceapa, unt, bulion, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g pipote 125 g caşcaval 2 cepe 100 g unt 1 lingură bulion sare piper cimbru 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în unt, adaugi…
Read more »

Retete de post: Supă de cartofi mănăstirească

24 March 2011
Retete de post: Supă de cartofi mănăstireascăO reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa, telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi două cepe o ţelină doi morcovi 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de tomate,  50 ml suc de roşii) mărar (proaspăt sau uscat) sare piper facultativ: o lingură de untdelemn  …
Read more »

Vinete împănate, la oţet

24 March 2011
Vinete împănate, la oţetO reteta de vinete impanate, la otet din: vinete, morcovi, telina, frunze de patrunjel si de telina, cozi de telina, ardei verzi, usturoi sare, si otet. Ingrediente: 8-10 vinete sănătoase, potrivit de mari 4 morcovi o ţelină mică frunze de pătrunjel şi de ţelină 10-12 cozi lungi de ţelină 4 ardei verzi câţiva căţei de…
Read more »

Ciuperci la oţet

24 March 2011
Ciuperci la oţetO reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 100 ml unt­delemn 100 ml oţet două foi de dafin o linguriţă de boabe de muştar sare piper boabe   Mod de preparare: Se…
Read more »

Murături

24 March 2011
O reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare neiodata. Ingrediente: castraveţi gogonele mere pere gutui teci de fasole verde sau galbenă (întregi) ţelină usturoi (în cămaşa lui) hrean mărar uscat pentru soluţia salină: o lingură de sare neio­dată (cu vârf) pentru…
Read more »

Sărmăluţe murate

24 March 2011
O reteta simpla de sarmalute murate din: ceapa, ardei gras, morcovi, varza, cimbru, marar, boabe de mustar, boabe de piper, sare neiodata si aspirine sau conservant. Ingrediente: 3-4 verze zise „de foi" (nu foarte îndesate) 6-8 cepe câţva castraveţi verzi 2-3 ardei graşi 2-3 morcovi cimbru mărar boabe de muştar boabe de piper pentru soluţia…
Read more »

Zacuscă de vinete şi gogoşari

23 March 2011
Zacuscă de vinete şi gogoşariO reteta simpla de zacusca de vinete si gogosari din: vinete, rosii, gogosare, ceapa, untdelemn, sare si boabe de piper. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg roşii 2 kg gogoşari un kg ceapă un litru untdelemn sare boabe de piper   Mod de preparare: Vinetele le coci şi le laşi să se scurgă ca pentru…
Read more »

Roşii murate

23 March 2011
Roşii murateO reteta simpla de rosii murate din: rosii, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, marar, apa si sare. Ingrediente: 3 kg roşii două căpăţâni de usturoi 5-6 ardei iuţi o ţelină frunze de dafin mărar pentru soluţia salină: apă şi sare   Mod de preparare: Se aleg roşii mici şi cât mai tari, se aşază…
Read more »

Cocktail Le Doux Jardin

23 March 2011
Cocktail Le Doux JardinO reteta simpla de Cocktail Le Doux Jardin din: rachiu, suc de struguri rosii, bitter lemon, cateva boabe de struguri si felii de lamaie sau limeta. Ingrediente: 5 cl rachiu (Weinbrand) suc de struguri rosii bitter lemon cateva boabe de struguri felii de lamaie sau limeta   Mod de preparare: Punem doua cuburi de gheata…
Read more »

Castraveţi în saramură

23 March 2011
Castraveţi în saramurăO retetă simpla de castraveti in saramura din: castraveti, usturoi, piper, hrean, marar, foi de dafin, tarhon, crengute de visin, apa si sare. Ingrediente: castraveţi usturoi piper hrean mărar foi de dafin tarhon crenguţe de vişin pentru soluţia salină: apă sare   Mod de preparare: Castraveţii se pun în apă cu puţină sare circa o…

Castraveţi muraţi rapid

23 March 2011
Castraveţi muraţi rapidO reteta de castraveti murati rapid din: castraveti, marar verde, marar uscat, cimbru, paine, apa, sare neiodata si aspirine sau conservant. Ingrediente: castraveţi mărar verde mărar uscat cimbru o felie de pâine pentru soluţia salină: apă sare neiodată (2 linguri rase la fiecare litru de apă) facultativ: aspirine sau conservant   Mod de preparare: Trebuie…
Read more »

Gogonele în oţet

23 March 2011
O reteta simpla de gogonele in otet din: gogonele, otet, zahar, sare, foi de dafin, coriandru, patrunjel, marar uscat, hrean, usturoi, boabe de struguri si sare. Ingrediente: două kg gogonele doi litri oţet 400 g zahăr 150 g sare foi de dafin coriandru 3 litri de apă pătrunjel verde mărar uscat hrean usturoi boabe de…
Read more »

Cocktail Tiger-Lilly

23 March 2011
Cocktail Tiger-LillyO reteta simpla de Cocktail Tiger-Lilly din: rachiu, suc de lamaie, sirop de artar, suc de struguri albi si bucati de struguri. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl suc de lamaie 2 linguri de sirop de artar 1/4 l suc de struguri albi bucati de struguri   Mod de preparare: Intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »

Gomboţi cu sos vânătoresc

23 March 2011
Gomboţi cu sos vânătoresc  O reteta delicioasa de gomboti cu sos vanatores, cartofi, faina, ou, untura, sare, ulei, carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, piper boabe, foi de dafin, boia iute si zeama de lamaie. Ingrediente gomboţi (găluşte):  400 g cartofi 150 făină 1 ou 1 lingură untură sau margarina sare ulei Ingrediente sosul vânătoresc: 400…
Read more »

Budincă de gris cu lapte stafide si rahat

23 March 2011
Budincă de gris cu lapte stafide si rahat  O reteta de budinca de gris, lapte, zahar vanilat, oua, stafide, rahat, coaja rasa de lamaie, sirop de fructe si sare. Ingrediente : 1 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g griş 120 g zahăr 5 ouă 50 g sta­fide 100 g rahat coajă rasă de lămâie sirop de fructe sare   Mod…
Read more »

Prăjitură cu orez pe aluat de brânză

23 March 2011
Prăjitură cu orez pe aluat de brânză  O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca. Ingrediente : 300 g brânză de vaci 6 ouă + 1 albuş 120 g zahăr 10 linguri ulei 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 450 ml lapte 150 g…
Read more »

Mazare cu piept de pui

23 March 2011
Mazare cu piept de puiO reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui mare sau 2 mai mici 1 kg mazare (proaspata sau congelata) bulion 2 cepe sare vegeta Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucati potrivite, se spala si…
Read more »

Miel Printaniere

23 March 2011
Miel PrintaniereMielul Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi, ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de miel…
Read more »

Briose cu lamaie si nuca

23 March 2011
Briose cu lamaie si nuca  O reteta gustoasa de briose cu lamie, nuca, zahar, unt, oua, faina, praf de copt si lamai. Ingrediente : 150 g zahăr 150 g unt 4 ouă 150 g făină 1 praf de copt 2 lămâi 100 g nuci măcinate   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi adaugi untul frecat spumă. Pui…
Read more »

Bigos delicios

23 March 2011
Bigos deliciosBigos este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională poloneză. Pe limba lor, „bigos"înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata, carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr cârnăciori afumaţi 600…
Read more »

Papanaşi

23 March 2011
Papanaşi  O reteta delicioasa de papanasi din: gris, faina, branza de vaci, oua, sare, ulei, zahar pudra, smantana si dulceata. Ingrediente :  2 linguri griş 3 linguri făină 400 g brânză de vaci 2 ouă sare ulei 6 linguri zahăr pudră 200 g smântână dulceaţă   Mod de preparare: Freci brânza cu gălbenuşurile, adaugi făina,…
Read more »

Budincă de paste cu carne

23 March 2011
Budincă de paste cu carne  O reteta de budinca de paste cu carne de vita, ceapa, ulei, telina, usturoi, oua, cascaval, piper, sare si maghiran. Ingrediente:  400 g paste 1/2 kg carne tocată de vită 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri apă 1 ţelină de 300 g 2 căţei de usturoi 2 ouă 150 g caşcaval piper sare…
Read more »

Sote de vită cu salvie

23 March 2011
Sote de vită cu salvieO reteta simpla si gustoasa de sote de vita cu salvie din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper. Ingrediente: 600 gr pulpă de vită 400 gr cartofi 100 gr ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin 50 ml ulei 1 crenguţă de salvie 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Bomboane ca nuca de cocos

23 March 2011
Bomboane ca nuca de cocos  O reteta de bomboane cu nuca de cocos, unt, lapte praf, zahar pudra, stafide si nuca de cocos. Ingrediente :  250 g unt 250 ml lapte praf 250 g zahăr pudră 3-4 linguri sta­fide 3-4 linguri nucă de cocos   Mod de preparare: Freci untul cu zahă­rul, adaugi laptele praf, amesteci şi dai compoziţia…
Read more »

Cocktail Jardin D’or

23 March 2011
Cocktail Jardin D’orO reteta simpla de Cocktail jardin D’or din: rachiu, lichior de fructe exotice, zeama de lamaie, nectar de caise si sampanie. Ingrediente: 6 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de fructe exotice 1 cl zeama de lamaie 6 cl nectar de caise sampanie   Mod de preparare: Punem doua cuburi de gheata intr-un pahar pentru…
Read more »

Salată dulce de gogoşari

23 March 2011
Salată dulce de gogoşariO reteta simpla de salata dulce de gogosari din: gogosari, otet, zahar, miere de albine, hrean, untdelemn, aspirina, frunze de telina, foaie de dafin si sare. Ingrediente: un kg gogoşari (cântăriţi după ce i-ai curăţat de codiţe şi seminţe) 100 ml oţet alimentar de 9 grade (nu de mere, nu de miere!) 100 gzahăr 10…
Read more »

Irish stew

23 March 2011
Irish stewO reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel, pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper. Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper…
Read more »

Jamie Oliver in America 8 (video)

23 March 2011

Tort de mere

23 March 2011
Tort de mereO reteta gustoasa de tort de mere, unt, ou, zaharina, faina, praf de copt, stafide si sare. Ingrediente : 300 g mere curăţate 100 g unt sau margarină 1 ou 4 pastile zaharină 130 g făină 1 plic praf de copt 50 g stafide sare   Mod de preparare: Speli merele şi le tai felii…
Read more »

Salată de gogoşari în sos dulce-acrişor

23 March 2011
Salată de gogoşari în sos dulce-acrişorO reteta simpla de salata de gogosari in sos dulce-acrisor din: gogosari, otet, untdelemn, apa, boabe de piper, foi de dafin, sare, mustar, miere, suc de rosii si sare dupa gust. Ingrediente: 3 kg de gogoşari o cană de oţet o cană de untdelemn o cană de apă 10 boabe de piper 6 foi de…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Opera (video)

23 March 2011
Cum se prepara Cocktail Opera (video)O reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Opera din: Dubonnet, Marashino Liquer si London Dry Gin. Ingrediente: 1/4 oz. Dubonnet 1/4 oz. Maraschino Liqueur 1 1/2 oz. London Dry Gin
Read more »

Plăcintă cu loboda

23 March 2011
Plăcintă cu loboda  O reteta de placinta cu loboda, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare, faina, ceapa verde, usturoi, marar verde, branza telemea, oua si smantana. Ingrediente aluat:  1 cană de lapte sau apă 1 cub drojdie 1 linguriţă rasă de zahăr 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 350-400 g făină Ingrediente umplutură: 10 legături de lobodă 5-6…
Read more »

Spanac cu carne de vită

23 March 2011
Spanac cu carne de vită  O reteta delicioasa de spanac cu carne de vita, ceapa, rosii, lamaie si ulei. Ingrediente:  250 g carne de vacă 1 mână de spanac 1 ceapă mare 2 roşii 1 lămâie mică 2 linguri ulei Mod de preparare : Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit împreună cu ceapa curăţată întreagă sau…
Read more »

Gogoşari la oţet

23 March 2011
Gogoşari la oţetO reteta simpla de gogosari la otet din: gogosari, morcovi, boabe de struguri negri, usturoi, hrean, seminte de mustar, sare, otet si conopida. Ingrediente: gogoşari morcovi boabe de struguri negri căţei de usturoi un hrean seminţe de muştar pentru zeamă: la 4 litri de apă se pun două linguri de zahăr un vârf de cuţit…
Read more »

Dovleac copt, cu miere

23 March 2011
Dovleac copt, cu miereO reteta simpla de dovleac copt, cu miere din: dovleac, zahar, miere si facultativ zeama de la o lamaie. Ingrediente: 800 g dovleac (zis plăcintar) 100 g zahăr 100 g miere facul­tativ: zeama de la o lămâie   Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvăleşte…
Read more »

Pâine cu tărâţe şi seminţe

23 March 2011
O reteta de paine cu tarate si seminte din: faina de grau, tarate de grau, seminte, drojdie, apa calduta si sare. Ingrediente: un kg făină de grâu 500 g tărâţe de grâu 100 g seminţe (mac, dovleac) 50 g drojdie 250 ml apă călduţă sare   Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu puţină apă…
Read more »

Smochine umplute

23 March 2011
O reteta simpla de smochine umplute din: smochine, miez de nuca si zahar tos. Ingrediente: 20 de smochine proaspete un pumn de mieji de nucă 70 g zahăr tos   Mod de preparare: Se spală smochinele, se zvântă şi, prin partea de sus, se face o crestătură la fiecare dintre ele, fără însă a le…
Read more »

Mâncare de salată verde

22 March 2011
Mâncare de salată verde  O reteta delicioasa de mancare de salata verde, ulei, otet, faina, usturoi, lapte, iaurt, sare si piper. Ingrediente :  4 salate verzi 100 ml ulei 1 lingură oţet 50 g făină 1 căţel de usturoi 400 ml lapte 500 g iaurt sare piper Mod de preparare: Căleşti un pic făina în ulei încins, stingi…
Read more »

Fursecuri delicioase

22 March 2011
Fursecuri delicioase  O reteta de fursecuri delicioase din: margarina, zahar, faina, oua, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g margarina sau unt 200 g zahăr 400-450 g făină 2 ouă 1 plic zahăr vaniiat coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi apoi ouăle, făina, vanilia şi coaja rasă …
Read more »

Mâncare de stevie

22 March 2011
Mâncare de stevie  O reteta gustoasa de mancare de stevie din: stevie, ulei, faina si sare. Ingrediente: 5 legături ştevie 2-3 ţ linguri ulei 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Speli ştevia foarte bine, îndepărtezi nervurile şi o fierbi  în apă sărată clocotită. După 15 minute o scoţi şi laşi la scurs, o toci şi…
Read more »

Mâncare de urzici

22 March 2011
Mâncare de urzici  O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 lingură făină ulei sare Mod de preparare: Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la scurs,…
Read more »

Budinca cu branza de vaci

22 March 2011
Budinca cu branza de vaci  O reteta gustoasa de budinca cu branza de vaci, fidea, ou, zahar, smntana, coaja rasa de lamaie, unt, stafide si zahar vanilat. Ingrediente:  2 pachete fidea de preparare rapidă 200 g brânză dulce de vaci 1 ou 1-2 linguri zahăr 100 g smântână coajă rasă de lămâie 1 vârf de lingură de sare 1…
Read more »

Urzici cu nuca

22 March 2011
Urzici cu nuca  O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa, pastarnac, hrean si ulei. Ingrediente: 1 kg urzici 2 morcovi 2 linguri mălai 5-6 căţei usturoi sare după gust 1 ceapă 1 păstârnac 2 linguri miez de nucă măcinat 1 linguriţă hrean ras 3 linguri de ulei   Mod de preparare: Razi ceapa,…

Plăcintă cu urdă si mărar

22 March 2011
Plăcintă cu urdă si mărar  O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt, lamaie, oua, gris si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 lingură smântână 1 praf de copt 1 lămâie Ingrediente umplutură: 1/2 kg urdă 5-6 linguri zahăr 1 legătură…
Read more »

Prăjitură fină

22 March 2011
Prăjitură fină  O reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte, unt, cacao si ciocolata. Ingrediente foi:  1/2 kg făină 3 gălbenuşuri 1 praf de copt 150 g zahăr 160 g untură sau margarină 2-3 linguri smântână Ingrediente cremă: 1 foaie coaptă 1 esenţă…
Read more »

Uscatele cu zahar vanilat

22 March 2011
Uscatele cu zahar vanilat  O reteta de uscatele din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, sare si ulei. Ingrediente: 5 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 400 g făină sare ulei   Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaugi 1 lingură zahăr pudră, vanilia şi făina şi frămânţi un aluat ca…
Read more »

Pleurotus cu vin si smântână

22 March 2011
Pleurotus cu vin si smântână  O reteta delicioasa de pleurotus, vin alb, smantana, ulei, ceapa verde, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg pleurotus 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 roşii 2-3 linguri smântână 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa,…
Read more »

Tărhană cu nuci

22 March 2011
O reteta de tarhana cu nuci din: faina, miez de nuca, zahar si untdelemn. Ingrediente: tărhană din 500 g făină 200 g miez de nucă 200 g zahăr o cană de untdelemn   Mod de preparare: Nucile se prăjesc scurt în cuptor într-o tavă unsă cu untdelemn. Se dau prin maşina de măcinat şi se…
Read more »

Ciorbă de perisoare si carne bucati

22 March 2011
Ciorbă de perisoare si carne bucati  O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 500 g…
Read more »

Plăcintă cu brânză de Brăila

22 March 2011
O reteta de placinta cu branza de Braila din: faina de grau, oua, untdelemn, apa, sare, telemea de oaie, telemea de vaca, seminte de cernusca, oua, faina, untdelemn, galbenusuri si faina de grau. Ingrediente: 800 g făină de grâu două ouă 4 linguri de untdelemn apă sare pentru umplutură: 800 g telemea de oi (de…
Read more »

Pâine bucovineană cu cartofi

22 March 2011
O reteta simpla de paine bucovineana cu cartofi din: cartofi, faina, zahar, drojdie de bere, apa calduta si o lingurita de sare grunjoasa. Ingrediente: un kg cartofi două kg făină două linguri de zahăr 100 g drojdie de bere un litru şi jumătate de apă călduţă o lingură de sare grunjoasă   Mod de preparare:…
Read more »

Sufleu de urzici

21 March 2011
Sufleu de urzici  O reteta de sufleu de urzici, unt, oua, lapte, faina, sare si piper. Ingrediente :  800 g urzici 100 g unt 4 ouă 200 ml lapte 70 g făină sare piper Mod de preparare: Cureţi urzicile şi le speli foarte, foarte bine în mai multe ape. Le fierbi în apă cu sare aproximativ 8…
Read more »

Paste cu chiftele

21 March 2011
Paste cu chiftele  O reteta delicioasa de paste cu chiftele din: carne tocata, paste, ceapa, ou, usturoi, paine si verdeata. Ingrediente: 300 g carne tocată 1/2 pachet de paste linguini 1 ceapă mică 2-3 căţei usturoi 1 ou 1 felie pâine înmuiată 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de…
Read more »

Supa de galusti verzi

21 March 2011
Supa de galusti verzi  O reteta de supa de galusti verzi cu spanac, oua, faina, boia dulce, morcov, patrunjel, telina, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 500 g spanac 2 ouă 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 cartof sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi…
Read more »

Piept de porc cu legume

21 March 2011
Piept de porc cu legume  O reteta de piept de porc cu broccoli, conopida, cartofo, ceapa si morcovi. Ingrediente: 300 g piept de porc legume congelate, după gust: broccoli, varză de Bruxelles, conopidă 2 cartofi 2 cepe albe 2 morcovi   Mod de preparare: Intr-un vas care merge la cuptor aşezi un prim stat de ceapă tăiată peştişori şi…
Read more »

Supă cremă de urzici

21 March 2011
Supă cremă de urzici  O reteta de supa crema de urzici, telina, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei, usturoi si sare. Ingrediente:  500 g urzici 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei 1-2 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Cureţi urzicile, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, le speli bine în…
Read more »

Pulpe de pui cu legume in folie de staniol

21 March 2011
Pulpe de pui cu legume in folie de staniolO reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din: pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci, ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1 ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe usturoi sare piper vegeta Mod de preparare:…
Read more »

Zama de salata verde

21 March 2011
Zama de salata verde  O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov, pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg salată 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 150 g şuncă (slănină adică) 3 linguri făină 100 g orez 300…
Read more »

Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat

21 March 2011
Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat  O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar, lapte acru, faina, otet si sare. Ingrediente: 4-5 legături de lobodă roşie 600 g kaizer afumat 5 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 1 legătură mărar 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt) 2 linguri făină 2 linguri lapte 3 l apă oţet…
Read more »

Ciorba de carne

21 March 2011
Ciorba de carne  O reteta deliciasa de ciorba de carne de porc, ceapa, pastarnac, radacina de telina, bulion si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de porc 1 ceapă 1 păstârnac mic 1 morcov potrivit 1/2 rădăcină de ţelină 2-3 linguri bulion verdeaţă   Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă  rece cu sare şi aduni…
Read more »

Tort de vin

21 March 2011
Tort de vin  O reteta delicioasa de tort de vin, zahar, gelatina, stafide, portocale si frisca. Ingrediente: 1 litru vin 1/2 kg zahăr 12 linguri gelatină 100 g stafide 3 portocale frişca vegetală pentru ornat   Mod de preparare: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată cum…
Read more »

Cartofi fierti cu broccoli

21 March 2011
Cartofi fierti cu broccoli  O reteta gustoasa de cartofi, broccoli, margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au fiert cartofii, s-au răcit şi i-ai curăţat…
Read more »

Salata de peste cu macaroane si maioneza

21 March 2011
Salata de peste cu macaroane si maioneza  O reteta de salata de peste, macaroane, maioneza, paste, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă de peşte 300 g paste făinoase fără ou maioneză 2-3 cepe sare piper   Mod de preparare: Fierbi macaroane­le aşa cum scrie pe pachet, apoi le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Pe un platou aşezi jumă­tate…
Read more »

Retete de post: Foi de placinta de post

21 March 2011
Retete de post: Foi de placinta de post  O reteta de foi de placinta de post din: ulei, faina, apa si sare. Ingrediente blat: 7 linguri ulei 10 linguri de apă 14 linguri de făină 1 varf de cuţit de sare Ingrediente cremă: 7 linguri de ulei 7 linguri făină   Mod de preparare: Amesteci foarte bine uleiul cu făina şi vei…
Read more »

Cocktail Cognac Orange

21 March 2011
Cocktail Cognac OrangeO reteta de Cocktail Cognac Orange din: coniac, lichior de portocale, suc de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl lichior de portocale 1 cl suc de portocale proaspat presat cirese de cocktail   Mod de preparare: Agotam coniacul, lichiorul si sucul de fructe intr-un shaker cu gheata, apoi turnam bautura…
Read more »

Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura

21 March 2011
Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura  O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin, morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente :  1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrun­jel 1 lingură chisătură (100 g slănină şi puţină ceapă tocate) 1 lingură…
Read more »

Ciocanele cu rozmarin

21 March 2011
Ciocanele cu rozmarin  O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu rozmarin, kaizer si ardei gras. Ingrediente: 2 ciocănele 2 fâşii de kaizer pentru fiecare ciocănel câteva crenguţe de rozmarin 1 pungă de ardei gars congelat   Mod de preparare: Cureţi carnea, o speli şi o usuci cu şervete de hârtie, înfăşori fiecare bucată în kaizer  pe…
Read more »

Tarta cu broccoli

21 March 2011
Tarta cu broccoli  O reteta delicioasa de tarta cu broccoli, rosii, smnatana, lapte, oua, mustar iute si aluat congelat. Ingrediente: 2 buchete de broccoli 3 roşii 30 ml smântână subţire 1/2 pahar lapte 4 ouă 5 linguri muştar iute 1 pachet aluat congelat   Mod de preparare: Pui la fiert bucheţelele de broccoli 5 minute  în apă…
Read more »

Cocktail Printemps

21 March 2011
Cocktail PrintempsO reteta gustoasa de Cocktail Printemps din: coniac, zahar pudra, frunze de menta, portocala si lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac 1 lingurita zahar pudra 4-5 frunze proaspete de menta 1 felie portocala 1 felie lamaie   Mod de preparare: Turnam coniacul, zaharul pudra si frunzele de menta intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam gheata zdrobita…
Read more »

Dietele bogate în proteine predispun la cancer de colon

21 March 2011
Dietele bogate în proteine predispun la cancer de colonOamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen, din Marea Britanie, susţin că persoanele care recurg la diete bogate în proteine de origine animală şi sărace în carbohidraţi prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer de colon, informează msn.com. Specialiştii avertizează că astfel de regimuri de slăbit afectează pe termen lung organismul, chiar…
Read more »

Bulete cu cascaval

21 March 2011
Bulete cu cascaval  O reteta delicioasa de bulete cu cascaval, margarina, oua, sare si faina. Ingrediente: 3 ouă 50 g caşcaval ras 50 g margarină 100 g făină 10 linguri apă sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la fiert apa cu margarina şi când acestea dau în clocot, pui făina dintr-o dată amestecând repede. Pui sare,…
Read more »

Pâine de secară cu chimen

21 March 2011
O reteta de paine de secara cu chimen din: faina de secara, drojdie, sare, apa calduta si chimen pisat. Ingrediente: un kg făină de secară 100 g drojdie o linguriţă de sare apă călduţă o lingură cu chimen pisat   Mod de preparare: Drojdia se desface într-o cană cu apă călduţă şi se lasă la…
Read more »

Retete de post: Iahnie de cartofi

21 March 2011
Retete de post: Iahnie de cartofi  O reteta gustoasa de iahnie de cartofi, ceapa, suc de rosii, boia si patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe suc de roşii boia (dulce sau iute, după gust) pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai în opt şi îi pui la fiert. Cureţi şi tai ceapa peştişori şi o pui la călit…
Read more »

Prăjitură cu sirop de vişine

21 March 2011
Prăjitură cu sirop de vişineO reteta de prajitura cu sirop de visine din: faina, margarina, zahar, sirop de visine si un plic praf de copt. Ingrediente: 400 g făină un pachet de margarină 300 g zahăr o cană sirop de vişine un plic praf de copt   Mod de preparare: Margarina se topeşte şi se lasă să se răcorească.…
Read more »

Ciuperci cu spanac

21 March 2011
Ciuperci cu spanac  O reteta de ciuperci cu spanac, ceapa, cascaval, ulei, sare, piper, unt si verdeata. Ingrediente :  1 kg ciuperci (albe, de cultură) 1/2 kg spanac 1 ceapă 150 g caşcaval 100 ml ulei sare piper nucşoară 1 lingură unt 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti în apă…
Read more »

Plăcintele cu stevie

21 March 2011
Plăcintele cu stevie  O reteta gustoasa de placintele cu stevie, smantana, unt, oua, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente:  1 kg ştevie 2 linguri smântână 50 g unt sau margarină 2 ouă 300 g făină ulei sare piper Mod de preparare : Amesteci făina cu ouăle, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi un…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro