Retete de Paste:
Ciuperci cu spanac
21 March 2011
O reteta de ciuperci cu spanac, ceapa, cascaval, ulei, sare, piper, unt
si verdeata. Ingrediente : 1 kg ciuperci (albe, de cultură) 1/2 kg
spanac 1 ceapă 150 g caşcaval 100 ml ulei sare piper nucşoară 1 lingură
unt 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli,
îl opăreşti în apă…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu stevie
21 March 2011
O reteta gustoasa de placintele cu stevie, smantana, unt, oua, faina,
piper, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg ştevie 2 linguri smântână 50 g
unt sau margarină 2 ouă 300 g făină ulei sare piper Mod de preparare :
Amesteci făina cu ouăle, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi
un…
Read more »
Read more »
Papanaşi ca la Rădăuţi
21 March 2011
O
reteta de papanasi ca la Radauti din: faina de grau, branza de vaci,
zahar, praf de copt, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sare,
untdelemn, faina, smantana, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 400 g
făină de grâu un kg brânză de vaci 2-3 linguri de zahăr o linguriţă de
praf de copt…
Read more »
Read more »
Retete de post: Plăcintă cu ciuperci
21 March 2011
O
reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn,
otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si
piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă
cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe
verdeaţă untdelemn sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Snitel la cuptor
21 March 2011
O reteta gustoasa de snitel din: carne de vita, ou, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g carne de vită pentru şniţel 1 ou 50 ml ulei 15 g sare
Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să obţii 200 g pe fiecare
porţie, o baţi şi o presari cu sare. Separi ouăle, baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Foi cu mere
21 March 2011
O
reteta de foi cu mere din: faina de grau, apa, untdelemn, sare, zahar,
mere, coaja de lamaie, zahar pudra, galbenus de ou, si o cana de lapte.
Ingrediente: făină de grâu (cât e nevoie pentru a obţine un aluat moale)
7 linguri de apă 7 linguri de untdelemn 7 linguri de zahăr un praf…
Read more »
Read more »
Paine la ţest
21 March 2011
O
reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa
cat cuprinde. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă cât cuprinde
Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de
impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar
în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciuperci şi praz
20 March 2011
O
reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau,
margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn,
smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un kg făină de grâu două
pachete de margarină (sau unt) 2-3 linguri de apă un praf de copt o
jumătate de linguriţă de oţet…
Read more »
Read more »
Pâine de casă
20 March 2011
O
reteta de paine de casa din: faina de grau, drojdie, sare, zahar, apa
calduta si untdelemn. Ingrediente: 500 g făină de grâu 10 g drojdie două
linguri de sare o linguriţă de zahăr 250 ml apă călduţă facultativ: 6
linguri untdelemn Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu zahărul
şi puţină apă călduţă.…
Read more »
Read more »
Tocanita de pipote si inimi de pui
20 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de tocanita de pipote si inimi de pui din:
pipote si inimi de pui, ceapa, bulion, sare, piper si vegeta.
Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe bulion sare piper vegeta
Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert intr-o cratita potrivita
pipotele si inimile…
Read more »
Read more »
Drob de vinete cu peşte
20 March 2011
O
reteta delicioasa de drob de vinete cu peste: vinete, ceapa, cartof,
file de peste, oua, faina, pesmet, untdelemn, patrunjel verde, marar,
sare, piper, rosii, untdelemn si sare. Ingrediente: două vinete de
mărime potrivită patru cepe un cartof mai măricel 150 g de file de peşte
(şalău, ştiacă sau crap) dezosat patru ouă 120 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Happy France
20 March 2011
O
retetă simpla de Cocktail Happy France din: coniac, Curacao, zeama de
lamaie si jumatate de albus. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Curacao 1 cl
zeama de lamaie jumatate de albus Mod de preparare: Agitam
ingredientele intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Tărhană cu sos de peşte
20 March 2011
O
reteta de tarhana cu sos de peste din: faina, macrou, ceapa, pasta de
tomate, untdelemn, sare, piper, boia si usturoi pisat. Ingrediente:
tărhană din 500 g făină două bucati macrou două cepe o lingură de pastă
de tomate o cană de untdelemn sare piper boia usturoi pisat Mod de
preparare: Macrourile se pun…
Read more »
Read more »
Vrăbioară cu unt şi muştar
20 March 2011
O
reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita,
unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 600 gr vrăbioară de vită 100 gr unt 50 gr muştar Dijon 1 ou
100 ml vin alb 15 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Dawa (video)
20 March 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Dawa din: Runny
Honey, Tito;s Vodka si lime Juice. Ingrediente: 4 barspoons Runny Honey
2.5 oz Tito’s Vodka 1/2 oz Lime Juice
Read more »
Read more »
Ficăţei de ştiucă
20 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ficatei de stiuca din: ficatei de stiuca,
unt, vin, marar, sare si piper. Ingrediente: ficăţeii de la 8-10 ştiuci 3
linguri de unt un pahar mic de vin o legătură de mărar sare piper Mod
de preparare: Ficăţeii de ştiucă pot fi „recoltaţi" atunci când se
eviscerează peştele.…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu morcovi
20 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de
vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 500 gr pulpă de vită 500 gr morcovi 1 portocală 50 gr miere
30 ml ulei 4 gr busuioc 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare:
Morcovii se taie…
Read more »
Read more »
Salată de peşte afumat dezosat cu măr
20 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de salata de peste afumat dezosat cu mar din:
peste afumat, mar, ceapa, maioneza si o lingurita de otet. Ingrediente:
300 g peşte afumat (dezosat) 300 g măr 3 cepe maioneză (obţinută
dintr-un gălbenuş, cu untdelemn şi zeamă de lămâie) o linguriţă de oţet
Mod de preparare: Peştele se…
Read more »
Read more »
Cocktail Top Ten
20 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Top Ten din: rachiu, nectar de piersici,
nectar de visine, suc de grapefruit, felii de carambola si physalis.
Ingrediente: 3 cl rachiu (weinbrand) 4 cl nectar de piersici 6 cl nectar
de visine 4 cl suc de grepfruit felii de carambola 1 physalis Mod de
preparare: Rachiul si sucurile…
Read more »
Read more »
Porc cu sos de praz
20 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc,
praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600
gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei 20 gr sare 2
gr piper alb 4 gr coriandru Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de peşte afumat cu zeama de lamaie
20 March 2011
O
reteta delicioasa de salata de peste afumat cu zeama de lamaie din:
peste afumat, ceapa, morcovi, untdelemn, otet, masline, sare, frunze de
salata si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g peşte afumat 200 g ceapă
100 g morcovi 2 linguri de untdelemn o lingură de oţet 70 g măsline fără
sâmburi sare 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Morning Glory Cocktail
20 March 2011
O
reteta de cocktail Morning Glory din: rachiu, whisky, Pernod, Curacao,
sirop de zahar, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl rachiu
(Weinbrand) 2 cl whisky 1 strop de Pernod 2 picaturi de Curacao 2
lingurite de sirop de zahar sifon spirala din coaja de lamaie Mod de
preparare: Ingrediente se amesteca cu…
Read more »
Read more »
Fluture cu sos
20 March 2011
O
reteta delicioasa de fluture cu sos din: file de porc, cas, smantana,
unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 gr
file de porc 100 gr caş proaspăt 100 gr smântână 50 gr unt 1 legătură de
ceapă verde 1 legătură de ridichi 4 fire de mărar 20 gr sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Găluşte de ştiucă
20 March 2011
O
reteta de galuste de stiuca din: stiuca, cartofi, morcov, radacina de
patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, oua, faina, lapte, paine, marar,
patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: o ştiucă de aproximativ 800
g 200g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel un păstârnac o ţelină
mică o ceapă două ouă o lingură de făină 40…
Read more »
Read more »
Fudulii cu piper verde
19 March 2011
O
reteta de fudulii cu piper verde din: fudulii, smantana, mustar, otet,
ulei, sos de soia, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper verde.
Ingrediente: 600 gr fudulii 100 gr smântână 30 gr muştar 30 ml oţet 30
ml ulei 20 ml sos de soia 2 foi de dafin 20 gr sare 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac Collins
19 March 2011
O
reteta de Cocktail Cognac Collins din: coniac, sirop de zahar, suc de
lamaie, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4-6 cl coniac 2
lingurite de sirop de zahar sucul unei jumatati de lamaie felii de
lamaie cirese Mod de preparare: Siropul, sucul de lamaie si coniacul
se amesteca cu gheata zdrobita fin intr-un…
Read more »
Read more »
Tocană de peşte
19 March 2011
O
reteta de tocana de peste din: peste, ceapa, untdelemn, faina, pasta de
tomate, vin, piper, usturoi, cimbru si zeama de lamaie. Ingrediente: un
kg de peşte (biban, roşioară, crăpcean ş.a.) 400 g ceapă 100 ml
untdelemn 3 linguri de făină 50 g pastă de tomate 100 ml vin piper
usturoi cimbru zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Porc cu carnati si mozzarella
19 March 2011
O
reteta delicioasa de porc cu carnati si mozzarella din: ceafa de porc,
carnaciori picanti, mozzarella, rosii, dovlecei, ardei iute, usturoi,
vin alb, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 gr ceafă de porc
200 gr cârnăciori picanţi 200 gr mozzarella 100 gr roşii 100 gr dovlecei
1 ardei iute 2 căţei de usturoi 100…
Read more »
Read more »
Marinată de macrou cu mujdei de usturoi
19 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de marinata de macrou cu mujdei de usturoi
din: macrou, usturoi, otet, untdelemn, sare, piper si foi de dafin.
Ingrediente: 1,5 kg macrou 50 usturoi 50 ml oţet 100 ml untdelemn sare
piper foi de dafin Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se
filetează, se sărează şi se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne tocata
18 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna,
carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper,
unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna
panzzani 1 kg carne tocata (amestec carne de porc cu carne de vaca) 1
ceapa 4 catei usturoi 1 pahar…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută cu ştiucă
18 March 2011
O
reteta delicioasa de stiuca umpluta cu stiuca din: stiuca, ceapa,
franzela, stafide, oua, untdelemn, vin sec, sare, piper, zahar,
verdeata, lamaie, maioneza si tarhon. Ingrediente: o ştiucă mare şi una
mică două cepe trei felii de franzelă 100 g stafide două ouă 50 ml
untdelemn 3 pahare de vin sec sare piper zahăr verdeaţă…
Read more »
Read more »
Cotlet gratinat
18 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc,
paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi,
ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr cotlet de porc
4 felii de pâine 300 gr roşii 300 gr ardei kapia 1 ardei iute 30 gr
miere 50 gr…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tocanita traditionala de vita cu oregano (video)
18 March 2011
O
reteta video despre cum se prepara tocanita raditionala de vita cu
oregano din: pulpa de vita, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi, ardei
rosii, morcovi, patrunjel, oregano, cimbru, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: pulpa vita ceapa rosie, alba usturoi ardei rosii
morcovi patrunjel oregano cimbru ulei maslin
Cocktail French
18 March 2011
O
reteta de Cocktail French din: coniac, grand Marnier, sirop de
grenadine si sifon. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl Grand Marnier 3 stropi
sirop de grenadine 4 cl sifon Mod de preparare: In shakerul umplut cu
gheata turnam coniacul Grand Marnier si siropul de grenadine; agitam
apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută, la cuptor
18 March 2011
O
reteta gustoasa de stiuca umpluta, la cuptor din: stiuca, untdelemn,
oua, patrunjel, stafide, nuci, ceapa, paine, lapte, sare, piper,
smantana si 3 linguri de mustar. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg o
jumătate de ceaşcă de untdelemn două ouă 3 linguri de pătrunjel proaspăt
tocat 50 g stafide miezul de la două nuci o…
Read more »
Read more »
Cod cu sos alb
18 March 2011
O reteta de cod cu sos alb, faina, cartofi, usturoi, lamai, sare, piper
si ulei de masline. Ingrediente: 5-6 fileuri de cod 2-3 linguri făină 2
cartofi 4-5 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 2-3 linguri ulei de
măsline Mod de preparare: Cureţi, tai cartofii şi îi ţ| fl pui la
fiert.Tai…
Read more »
Read more »
Ştiucă umplută, fiartă
18 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de stiuca umpluta, fiarta din: stiuca, ceapa,
untdelemn, paine, zahar, albus de ou, zarzavat de supa, zeama de
lamaie, sare, piper, hrean, otet, miere si un morcov. Ingrediente: o
ştiucă de 1,5 kg 3 cepe 120 ml untdelemn miezul de la o felie de pâine
20 g zahăr un albuş de…
Read more »
Read more »
Muşchi file cu bacon
18 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc,
bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper. Ingrediente: 600
gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30
ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu ţelină
18 March 2011
O
reteta gustoasa de pastrav cu telina din: pastravi, ceapa, usturoi,
maioneza, lamai, vin alb, sare, piper si otet. Ingrediente: 3-4
păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare o ceapă doi căţei de usturoi
400 g ţelină o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi
zeamă de lămâie) două lămâi un pahar cu vin alb…
Read more »
Read more »
Between The Sheets Cocktail
18 March 2011
O
reteta delicioasa de cocktail Between the sheets din; coniac, rom alb,
curacao triple sec, suc de lamaie si cirese de cocktail sau coaja de
lamaie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom alb 2 cl Curacao Triple Sec 1
cl suc de lamaie cirese de cocktail sau coaja de lamaie Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Specialitate slovacă
18 March 2011
O
reteta de specialitate slovaca din: varza murata, prune uscate, carnati
afumati, ulei, rosii, piper si boia iute. Ingrediente: 600 gr varză
murată 200 gr prune uscate 100 gr cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 100 gr
roşii 2 gr piper 5 gr boia iute Mod de preparare: Varza murată se ţine
la desărat, apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Imperial (video)
18 March 2011
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Imperial din: Aperol, Lime
Juice si Gin. Ingrediente: 1.5 oz Aperol 1.5 oz Lime Juice 1 oz Gin
Read more »
Read more »
Păstrăvi pe pat de cartofi
18 March 2011
O
reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei,
ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie,
patrunjel verde si mujdei de usturoi. Ingrediente: 6-8 păstrăvi de
mărime potrivită un kg cartofi 700-800 g din alte legume pe care le ai
la îndemână: ardei, ceapă, morcov, rădăcină de pătrunjel, sare,…
Read more »
Read more »
Salata de ridiche alba
18 March 2011
O reteta delicioasa din: ridichir alba, marar, masline,zema de lamaie,
zahar si piper. Ingrediente: 1 ridiche albă orice fel de peşte (dar nu
conservat în sos de roşii) 1 legătură de mărar 100 g măsline (verzi,
negre, după gust) ulei zeamă de lămâie 1 vârf de cuţit de zahăr piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui cu sos de iaurt
18 March 2011
O
reteta simpla de chiftelute de pui cu sos de iaurt din: piept de pui,
iaurt, ceapa, usturoi, oua, lamaie, ulei, ceapa verde, sare si piper.
Ingrediente: 400 gr piept de pui 150 gr iaurt 100 gr de ceapă 4 căţei de
usturoi 2 ouă 1 lămâie 100 ml ulei 1/2 legătură de ceapă verde…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ton si muraturi
18 March 2011
O reteta delicioasa de cartofi cu ton, castraveti, gogosari, ceapa,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 5 castraveţi muraţi 1
gogoşar murat 2 cepe mari 1 conservă de ton în suc propriu 1 legătură
pătrunjel sare Mod de preparare: Pui să fiarbă cartofii curăţaţi şi
tăiaţi cubuleţe. Desfaci cutia şi pui peştele…
Read more »
Read more »
Şalău cu susan si sos de smântână
18 March 2011
O reteta de salau cu susan, sos de smantana, unt, faina, boia, usturoi,
ardei gras, salvie, seminte de susan, ou si ulei. Ingrediente: 4
fileuri de şalău (100 g/buc.) unt cât o nucă 1 lingură făină 2 căni
lapte 1 linguriţă boia 2 căţei usturoi 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe
câte o lingură de…
Read more »
Read more »
Păstrăv pe pat de legume
18 March 2011
O
reteta gustoasa de pastrav pe pat de legume din: pastravi, cartofi,
vinete, ceapa, rosii, suc de rosii, untdelemn, sare, piper si vin.
Ingrediente: doi păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare 3 cartofi
două vinete două cepe două roşii două pahare de suc de roşii 3-4 linguri
de untdelemn sare piper facultativ: 100 ml vin.…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de cafea
18 March 2011
O reteta deliciosa de tort cu crema de cafea , faina, margarina, zahar,
nuci, vanilie si gem acrisor. Ingrediente blat: 200 g făină 200 g
margarină 200 g zahăr 100 g nuci esenţă de vanilie şi lămâie 100 g gem
acrişor Ingrediente cremă: 100 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cafea
foarte concentrată…
Read more »
Read more »
Snitel din zarzavat
18 March 2011
O reteta delicioasa de snitel din: morcovi, fasole verde, pareunjel,
rosii, ou, faina, ulei, pesmet si verdeata. Ingrediente: 2 morcovi 100 g
fasole verde 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 kg roşii l ou 4-5 linguri de
făină 150 ml ulei 100 g pesmet verdeaţă după gust Mod de preparare:
Cureţi pătrunjelul şi morcovii, îi…
Read more »
Read more »
Cocktail Sărut de vişine
18 March 2011
O
reteta de cocktail sarut de visine din: rachiu, lichior de visine, suc
de portocale, suc de lamaie, ginger ale, visine si busuioc. Ingrediente:
8 cl rachiu (Weinbrand) 4 cl lichior de visine 8 cl suc de portocale 4
cl suc de lamaie Ginger Ale 4 visine busuioc Mod de preparare: Turnam
rachiul, lichiorul…
Read more »
Read more »
Păstrăvi la grătar
18 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pastravi la gratar din: pastravi,
untdelemn, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3-4 păstrăvi de câte
300-400 g fiecare untdelemn o lămâie sare piper facultativ: 50 g unt
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă de solzi, se eviscerează se spală,
se presară sare şi piper şi se ung cu untdelemn…
Read more »
Read more »
Halva
18 March 2011
O reteta de halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de
migdale. Ingrediente: 1 pachet margarina 1 pahar gris 2 pahare zahăr 3
pahare cu apă 1 ceaşcă nucă tocată 1 sticluţă esenţă de migdale Mod
de preparare: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o
crăticioară pui…
Read more »
Read more »
Rulada de cartofi cu carne si sos de rosii
18 March 2011
O reteta de rulada de cartofi, carne de vita, sos de rosii, faina, unt,
ou, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g carne de vită
slabă 100 g făină 50 g unt 1 ou 10 g sare 3 linguri sos de roşii 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Pdi carnea la fiert…
Read more »
Read more »
Pleurotus la gratar
18 March 2011
O reteta gustoasa de pleurotus la gratar cu rosii, usturoi, patrunjel,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pleurotus 200 g roşii
mici 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 6 linguri ulei de
măsline sare piper Mod de preparare: Speli şi usuci ciupercile,le
aşezi în foaie de alu- miniu,…
Read more »
Read more »
Saramură din peşte oceanic
18 March 2011
O
reteta gustoasa de saramura din peste oceanic din: peste oceanic, sare,
zeama de lamaie, untdelemn, sare, usturoi, ardei iute si foi de dafin.
Ingrediente: 1,5 kg peşte oceanic (cod, stavrid, merluciu, macrou) sare
zeamă de lămâie puţin untdelemn pentru saramură: 2 1 apă sare doi căţei
de usturoi un ardei iute piper boabe foi…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu brânză
18 March 2011
O
reteta delicioasa de friptura de pui cu branza din: piept de pui,
morcovi, branza de vaci, cascaval, unt, oua, patrunjel, sare si piper
alb. Ingrediente: 600 gr piept de pui 400 gr morcovi 150 gr brânză de
vaci 50 gr caşcaval 50 gr unt 2 ouă 2 fire de pătrunjel 20 gr sare 2…
Read more »
Read more »
Pilaf de morcovi
18 March 2011
O reteta gustoasa de pilaf de morcovi, orez, pastarnac, unt si
verdeata. Ingrediente: 75 g orez 70 g morcovi 50 g păstârnac 15 g unt 1
legătură de verdeaţă Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 I de apă şi când
clocoteşte pui zarzavatul întreg.După ce a fiert, îl scoţi, strecori
zeama şi în…
Read more »
Read more »
Salată de praz marinat cu maioneza de ţelina
18 March 2011
O reteta de salata de praz, telina, ulei, otet, sare si piper.
Ingredinte: 6-7 fire de praz 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă oţet diluat cu
apă sare piper Mod de preparare: Iei numai partea albă de la praz, îl
tai în bucăţi de 6-7 cm lungime şi îl fierbi în apă clocotită cu sarea…
Read more »
Read more »
Tocana cu masline
18 March 2011
O reteta gustoasa de tocana de masline din: masline verzi, ceapa, suc
de rosii, telina, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 300 g măsline
verzi 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă sare
piper Mod de preparare: Guşti măslinele şi dacă sunt prea sărate, le pui
în apă pentru câteva…
Read more »
Read more »
Crap la grătar
18 March 2011
O
reteta de crap la gratar din: crap, usturoi, sare, vin si untdelemn.
Ingrediente: un crap mare (de aproximativ 2 kg) o căpăţână de usturoi
sare vin untdelemn Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală, se
porţionează, se sărează şi se lasă 10 minute pentru a-1 pătrunde sarea.
Grătarul se încinge şi se…
Read more »
Read more »
Cocktail Sunset
17 March 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Sunset din: rachiu, lichior de visine,
suc de ananas, suc de portocale, felii de limeta si bucati de capsuni.
Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de visine 6 cl suc de
ananas 6 cl suc de portocale felii de limeta bucati de capsuni Mod de
preparare: Mixam…
Read more »
Read more »
Saramură de chefal sau lufar
17 March 2011
O
reteta de saramura de chefar sau lufar din: chefal sau lufar, sare,
zeama de lamaie, usturoi, ardei iute, sare, apa, boabe de piper, foi de
dafin, cimbru, usturoi, untdelemn, rosii, patrunjel, otet si untdelemn.
Ingrediente: 2-3 peşti (chefal sau lufar), cântărind aproximativ 1,5 kg
sare zeamă de lămâie doi căţei de usturoi un ardei…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu banane
17 March 2011
O
reteta de piept de pui cu banane din: piept de pui, banane, cascaval,
orez, vin alb, menta, sare, boia, piper alb si oregano. Ingrediente: 600
gr piept de pui 500 gr banane 100 gr caşcaval 100 gr orez 100 ml vin
alb 30 gr unt 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Saramură de burtă de crap
17 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de saramura de burta de crap din: crap, sare
grunjoasa, ardei iute, patrunjel verde, marar, sare, piper, cimbru, foi
de dafin, usturoi, untdelemn si o rosie mare. Ingrediente: un crap de
1,2 kg o cană de sare grunjoasă un ardei iute câteva fire de pătrunjel
verde şi mărar pentru saramură: apă…
Read more »
Read more »
Fatteh cu pui si sos tahina
17 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de fatteh cu pui din: piept de pui, paine
toast, sos tahina, iaurt, lamaie, ulei de masline, foi de dafin, curry,
boia iute, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 gr piept de pui 200
gr pâine toast 50 gr sos tahina 200 gr iaurt 1/2 lămâie 30 ml ulei de
măsline…
Cocktail American Beauty
17 March 2011
O
reteta simpla de cocktail American Beauty din: brandy, vermut rosu, suc
de portocale, lichior de menta alba si vin bordeaux. Ingrediente: 2 cl
brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale 3 cl lichior de menta alba
(Creme de Menthe) 2 cl vin bordeaux Mod de preparare: Mixam
brandy-ul, vermutul, sucul…
Read more »
Read more »
Plachie de crap
17 March 2011
O
reteta delicioasa de plachie de crap din: crap, rosii, usturoi, ceapa,
sare, piper, untdelemn, lamaie, pasta de tomate si un pahar de vin.
Ingrediente: un crap de aproximativ 1,5 kg 4-5 roşii 5-6 căţei de
usturoi 3-4 cepe sare piper untdelemn o lămâie o lingură de pastă de
tomate o jumătate de pahar de…
Read more »
Read more »
Chiftele tripolitane
17 March 2011
O
reteta de chiftele tripolitane din: carne tocata de pui, ceapa,
cartofi, usturoi, praz, pasta de tomate, oua, ulei, faina, pesmet,
patrunjel, scortisoara, sare, piper si boia. Ingrediente: 300 gr carne
tocată de pui 100 gr ceapă 350 gr cartofi 3 căţei de usturoi 1 fir de
praz 50 gr pastă de tomate 2 ouă…
Read more »
Read more »
Crap cu roşii
17 March 2011
O
reteta gustoasa de crap cu rosii din: crap, rosii, ardei gras,
untdelemn, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si vin
alb sec. Ingrediente: un crap de 1,5-2 kg 6 roşii 5 ardei graşi 200 ml
untdelemn 3 cepe o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde o
crenguţă de cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Voodoo Lady (video)
17 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Voodoo Lady
din: Cognac, Triple Sec si lemon Juice. Ingrediente: 1 oz Cognac 1 oz
Triple Sec 1 oz Lemon Juice
Read more »
Read more »
Orez cu telina
17 March 2011
O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare.
Ingrediente: 250 g orez 2 ţeline potrivite 1 morcov 1 ceapă 6 linguri
ulei 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă
sare Mod de preparare: Speli si cureti legumele, ceapa o tai…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu orez
17 March 2011
O reteta gustoasa de praz umplut cu orez, ceapa, faina, sare, bulion,
ulei. Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 1 ceapă 1 lingură făină sare 3
linguri bulion ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai prazul bucăţi de
5-6 cm lungime. Fiecărei bucăţi îi scoţi miezul (şi vei avea nişte
tuburi goale), îl…
Read more »
Read more »
Mancare de gulii cu patrunjel si marar
17 March 2011
O reteta delicioasa de mancare de gulii din: margarina, ceapa, faina,
zahar, marar, patrunjel si gulii. Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri
margarina 1 ceapă mare 2 linguri făină 1/2 linguriţă de zahăr mărar şi
pătrunjel tocat Mod de preparare: Cureţii guliile de coajă şi le tai
felii de 1 cm grosime. Treci…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu carne tocata si legume
16 March 2011
O
reteta delicioasa de pachete de primavara cu carne tocata si legume
din: pachet aluat foietaj, varza, ardei galben, ardei rosu, telina,
ceapa verde, amestec de carne tocata, usturoi, morcovi, vegeta, boia
dulce, sos de soia, sare, piper si oua. Ingrediente: 1 pachet aluat
foietaj 1/2 varza 1 ardei galben 1 ardei rosu 1/2 telina…
Read more »
Read more »
Stinger Cocktail
16 March 2011
O
reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si lichior menta
alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba (Creme de
Menthe) Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul de menta si
cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de
cocktail sau intr-un pahar de coniac…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu hribi (video)
16 March 2011
O
reteta video delicioasa de muschi de porc cu hribi din: muschi de porc,
hribi, ulei de masline, vin, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: muschi de porc hribi faina ulei de masline vin unt
patrunjel usturoi sare piper Mod de preparare: Se incinge putin ulei
de masline in tigaie, apoi se adauga…
Read more »
Read more »
Peşte la disc cu patrunjel si busuioc verde
16 March 2011
O
reteta delicioasa de peste la disc cu patrunjel si busioc verde din:
peste, sare, untdelemn, suc de rosii, usturoi, patrunjel si busuioc
verde. Ingrediente: pproximativ 400 g peşte de persoană sare untdelemn
suc de roşii usturoi pătrunjel şi busuioc verde Mod de preparare:
Peştele, curăţat şi eviscerat, se taie în porţii mari şi…
Read more »
Read more »
Pui cu sos buzoian
16 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de pui cu sos buzoin din: ciocanele de pui,
rosii, grefe, unt, vin alb, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600
gr ciocănele de pui 200 gr roşii 200 gr grefe 50 gr unt 100 ml vin alb 4
căţei de usturoi 20 gr sare 2 gr piper alb Mod…
Read more »
Read more »
Borş ardelenesc de peşte (crap)
16 March 2011
O
reteta gustoasa de bors ardelenesc de peste din: capete si cozi de
crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata,
untdelemn, sare, piper, bors de putina si smantana. Ingrediente: capete
şi cozi de crap două cepe doi morcovi două rădăcini de pătrunjel un
păstârnac doi ardei graşi 4 roşii o legătură de verdeţă…
Read more »
Read more »
Noodle cu brânză
16 March 2011
O
reteta simpla de nudle cu branza din: cartofi, faina de grau, ou, sare,
unt si branza de burduf. Ingrediente: un kg cartofi făinoşi 400 g făină
de grâu un ou sare unt 300g brânză de burduf sau în coajă de brad sau
caş sărat dat prin râzătoare Mod de preparare: Cartofii curăţăţi se…
Read more »
Read more »
Vareniki – Coltunaşi
16 March 2011
O
reteta simpla de varenki din: faina, ou, branza sarata, smantana, unt,
sare si piper. Ingrediente: 250 g făină un ou 200 g brânză sărată o cană
de smântână 100 g unt sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte un
aluat ca pentru tăiţei din faină, apă, ou şi sare. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Cocktail Private Lover
16 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de
piersici, suc de grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl
rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie
de carambola capsuni Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de
fructe intr-un shaker, pe urma turnam bautura intr-o…
Read more »
Read more »
Cremă de smântână cu marmeladă
16 March 2011
O
reteta gustoasa de crema de smantana cu marmelada din: smantana,
marmelada, miez de nuca si rom. Ingrediente: 250g smântână (20-25%
grăsime) 250 g marmeladă 100 g miez de nucă 50 ml rom Mod de
preparare: Mai întâi se freacă marmelada, după care se începe
încorporarea smântânii în ea, puţin câte puţin. Miezul de…
Read more »
Read more »
Lapte de bou
16 March 2011
O
reteta foarte simpla si foarte gustoasa de lapte de bou din: seminte de
dovleac, lapte si sare. Ingrediente: 4 căni de seminţe de dovleac,
descojite un litru de lapte sare Mod de preparare: Laptele se fierbe
la foc mic. Seminţele se prăjesc la cuptor şi după aceea se macină până
se face o…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu nuci
16 March 2011
O
reteta simpla de crema de branza cu nuci din: branza de vaci, telemea,
smantana, unt, miez de nuca si usturoi. Ingrediente: 400 g brânză de
vaci 400 g telemea 200 g smântână 200 g unt 300 g miez de nucă o
jumătate de căpăţână de usturoi pentru decor: miezul de la 10 nuci …
Read more »
Read more »
Cartofi cu brânză şi piept de pui
16 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de cartofi cu branza si piept de pui din:
cartofi, piept de pui, branza de burduf, branza de vaci, oua, ulei de
masline, sare, piper alb si chimen. Ingrediente: 600 gr cartofi 200 gr
piept de pui 100 gr branza de burduf 200 gr branza de vaci 2 oua 30 ml…
Read more »
Read more »
Găluşte din brânză de vaci
16 March 2011
O
reteta simpla de galuste din branza de vaci din: margarina, branza de
vaci, faina, pesmet si un ou. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 50 g
margarină (sau unt) o cană de făină o cană de pesmet un ou Mod de
preparare: Se amestecă mai întâi brânza cu margarina (sau untul).
Margarina (untul)…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Saint Rita (video)
16 March 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Saint Rita din:
Cielo Tequila, St. Germani si Lime juice. Ingrediente: 1.5 oz Cielo
Blanco Tequila 1.5 oz St. Germain 1/2 oz Fresh Squeezed Lime Juice
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă şi smântână
16 March 2011
O
reteta delicioasa de sarmale cu urda si smantana din: urda, orez, foi
de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, margarina, faina, lamaie, ou,
smantana, cimbru si sare. Ingrediente: 800g urdă 75 g orez 40-50 foi de
viţă ceapă verde mărar pătrunjel 100 g margarină două linguri cu făină o
lămâie un ou 5-6 linguri cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tărhană cu varză
16 March 2011
O
reteta de post de tarhana cu varza din: tarhana, faina, varza murata,
morcovi, gogosar, untdelemn, sare, piper, dafin si facultativ caeva
linguri de smantana. Ingrediente: tărhană 500 g făină o căpăţână de
varză murată doi morcovi un gogoşar scos din oţet o ceşcuţă de
untdelemn sare piper dafin facultativ: câteva linguri de smântână …
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Crusta
16 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Crusta din: brandy, suc de lamaie,
sirop de zahar, Angostura, Maraschino, spirala de lamaie si zahar.
Ingrediente: 5 cl brandy 1 cl suc de lamaie 1 lingurita de sirop de
zahar 3 cl Angostura 1 lingura de Maraschino spirala de lamaie pentru
crusta: lamaie si zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu fasole albă
16 March 2011
O
reteta de post de sarmale cu fasole alba din: fasole alba, varza,
ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de rosii, cimbru,
marar, piper, sare si o foaie de dafin. Ingrediente: 300 g fasole albă o
varză mică (murată) un ardei o ceapă doi morcovi 100 g orez o cană de
suc de…
Read more »
Read more »
Tărhană cu fân de urzici
16 March 2011
O
reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate,
pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si
facultativ braza tare. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două mâini
de urzici uscate o lingură de pastă de tomate un morcov o ceapă sare
piper mujdei de usturoi facultativ:…
Read more »
Read more »
Pui Marsala
16 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de Pui Marsala din: piept de pui, ciuperci,
vin Marsala, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400
gr piept de pui 300 gr ciuperci 100 ml vin Marsala 1 legătură de ceapă
verde 30 gr faină 30 ml ulei 20 gr sare 5 gr piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tărhană cu mursă
16 March 2011
O
reteta gustoasa de tarhana cu mursa din: faina de grau, untdelemn, oua,
apa, zahar, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: pentru tărhană: 500 g
făină de grâu 50 ml untdelemn două ouă pentru mursă: 500 ml apă 200 g
zahăr un baton de scorţişoară două cuişoare Mod de preparare: Din
făină, untdelemn şi ouă se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu păsat
16 March 2011
O
reteta de post de sarmale cu pasat din: ceapa, untdelemn, pasat, pasta
de tomate, patrunjel verde, marar, cimbru, sare, piper, frunze de vita
de vie, apa si vin. Ingrediente: 5 cepe 5 linguri de untdelemn 250g
păsat (boabe de porumb zdrobite sau crupe de porumb) 3 linguri de pastă
de tomate două linguri de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tărhană cu cartofi
16 March 2011
O
reteta de post de tarhana de cartofi din: tarhana, cartofi, untdelemn,
sare, piper, boia si busuioc uscat. Ingrediente: tărhană din 500 g făină
un kg cartofi 250 g ceapă o cană de untdelemn sare piper boia busuioc
uscat Mod de preparare: Cartofii se fierb întregi, se despieliţează se
taie cubuleţe. Ceapa se taie…
Read more »
Read more »
Păpuşi de dragavei
16 March 2011
O
reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute,
morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei
iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn
Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea
groase şi se…
Cocktail Bombay
16 March 2011
O
reteta foarte simpla de Cocktail Bombay din: coniac, vermut sec,
curacao si rachiu de anason. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl vermut sec 2
picaturi Curacao 1 strop rachiu de anason Mod de preparare: Punem
cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, amestecam ingredientele, apoi
vom servi intr-un pahar de cocktail rece.
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ananas
16 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pulpe de pui cu anans din: pulpe de pui,
ananas, orez, morcovi, pastarnac, ceapa, compot de ananas, miere, vin
alb, pasta de rosii, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 gr pulpe de
pui 100 gr orez 100 gr morcovi 100 gr păstârnac 50 gr ceapă 200 gr
compot de ananas…
Read more »
Read more »
Retete de post: Legume umplute cu grâu
16 March 2011
O
reteta de post de legume umplute cu grau din: vinete, dovlecei, grau,
ceapa, ardei rosii, ardei galben, marar, sare, piper si untdelemn.
Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 4 roşii 400 g grâu fiert o ceapă doi
ardei roşii un ardei galben o legătură de mărar sare piper untdelemn
facultativ: smântână. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu grâu zdrobit
16 March 2011
O
reteta de post de sarmale cu grau zdrobit din: grau, ceapa, morcov,
varza murata, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, ou, sare, piper,
cimbru, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g grâu două cepe un
morcov 300 g foi de varză murată două linguri pastă de tomate un pahar
de suc de roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui Marengo
16 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pui Marengo din: pulpe de pui, ciuperci,
rosii, ceapa, faina, ulei, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 gr pulpe de pui 200 gr ciuperci 100 gr roşii 100 gr
ceapă 40 gr făină 30 ml ulei 100 ml vin alb 1/2 legătură de pătrunjel 20
gr sare 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu nuci, în cuiburi
16 March 2011
O
reteta de post de sarmale cu nuci, in cuiburi din: ceapa, suc de rosii,
morcovi, nuca macinata, sare, piper, vin, varza murata, untdelemn si
orez. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri de suc de roşii doi morcovi o cană
şi jumătate de nucă măcinată sare piper un pahar de vin o varză murată
100 ml…
Read more »
Read more »
Ciuperci in sos tomat
15 March 2011
O reteta de ciuperci in sos tomat, foi de dafin, boia dulce, usturoi,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 4
linguri sos de roşii foi de dafin 1 linguriţă rasă de boia dulce 2 căţei
de usturoi curăţaţi câteva fire de pătrunjel sare pipe Mod de
preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Paste cu masline si capere
15 March 2011
O reteta delicioasa de paste cu masline, capere, rosii, ceapa, usturoi,
ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 400 g paste 400 g roşii 1
ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline sare piper 50 g
măsline negre 30 g capere busuioc Mod de preparare: Fierbi pastele aşa
cum scrie…
Read more »
Read more »
Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci
15 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete milaneze cu sunca si ciuperci
din: spaghete, sunca, ciuperci, cascaval, usturoi, sare, piper si
oregano. Ingrediente: 500 g spaghete panzani 400 g sunca/jambon feliat 1
cutie ciuperci 1 borcan sos rosii panzani original (400 g) cascaval 1
capatana usturoi sare piper oregano Mod de preparare: Se taie
sunca/jambonul…
Read more »
Read more »
Indiana de casa
15 March 2011
O reteta delicioasa indiana de casa din: oua, zahar, faina, frisca
lichida, ciocolata de menaj si prune din compot. Ingrediente: 8 ouă 250 g
zahăr 250 g făină 500 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată menaj (topită
la bain-marie cu 50 ml ulei) prune din compot Mod de preparare: Separi
albuşurile de gălbenuşuri,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Oriental (video)
15 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Oriental din:
rye, swwet vermouth, triple sec si lime juice. Ingrediente: 1.5 oz Rye
3/4 oz Sweet Vermouth 3/4 oz Triple Sec 1/2 oz Lime Juice
Read more »
Read more »
Pui în stil japonez
15 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de pui in stil japonez din: pulpe de pui, kaki,
unt, ulei, patrunjel, sare, vegeta si piper. Ingrediente: 600 gr pulpe
de pui 400 gr kaki 50 gr unt 30 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 10 gr
sare 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper Mod…
Read more »
Read more »
Fără diete draconice. Cum să slăbeşti apelând la câteva trucuri simple
15 March 2011
La
finalul sezonului rece acul cântarului arată cu cel puţin două-trei
kilograme mai mult, susţin nutriţioniştii. Motivul? Dieta urmată în
timpul iermii este bogată în grăsimi, proteine de origine animală şi
carbohidraţi. Pentru că în scurt timp va începe sezonul estival,
specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul msnbc.com oferă câteva
ponturi pentru a slăbi şapte…
Read more »
Read more »
Sarmale de bureţi, în foi de viţă
15 March 2011
O
reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa,
bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa
si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g
ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper
câteva pachete…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla si portocale
15 March 2011
O reteta de salata de sfecla, portocale, suc de lamaie, suc de
portocale, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 sfecle mici, fierte 2
portocale cu tot cu coajă (spălate foarte bine, cu periuţa şi în apă
fierbinte) 2 linguri suc de lămâie 2 linguri suc de portocale 2-3
linguri ulei sare piper după gust …
Read more »
Read more »
Pizza cu andive
15 March 2011
O reteta de pizza cu andive, masline, usturoi, ulei de masline,
drojdie, faina, sare si zahar. Ingrediente: 2 andive 100 g măsline
(verzi sau negre) 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline
Ingrediente blat: 25 g drojdie proaspătă 1/2 kg făină sare zahăr Mod de
preparare: Speli andivele şi le pui…
Read more »
Read more »
Papricaş de ciuperci
15 March 2011
O
reteta de papricas de ciuperci din: ceapa, rosii, ciuperci, boia de
ardei, margarina, vin si sare. Ingrediente: un kg de ciuperci două cepe
două roşii boia de ardei (dulce şi iute) după gust două linguri de făină
de grâu 50 g margarina (sau unt, sau untdelemn) 50 ml vin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de praz cu mustar si otet
15 March 2011
O reteta simpla de salata de praz cu mustar, otet, sare si ulei.
Ingrediente: 4 fire praz 150 ml ulei 3 linguri muştar 1 linguriţă oţet
sare Mod de preparare: Alegi partea albă a prazului, o cureţi de
eventualele foi uscate şi o tai rondele. Le pui la fiert în apă până se…
Read more »
Read more »
Ciuperci ţărăneşti
15 March 2011
O
reteta de post de ciuperci taranesti din: ciuperci, ceapa, untdelemn,
faina, sare, pipe marar si facultativ 100 g smantana. Ingrediente: 500 g
ciuperci o ceapă două linguri de untdelemn o lingură de făină sare
piper o legătură de mărar facultativ: 100 g smântână Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală bine şi…
Read more »
Read more »
Minitorturi cu iaurt
15 March 2011
O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior,
margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte. Ingrediente
blat: 100 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt 25 g zahăr 1 plic
zahăr vanilat 1 lingură lichior 60 g margarină Ingrediente umplutură: 1
pachet gelatină…
Read more »
Read more »
Varza cu legume la cuptor
15 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de varza cu legume la cuptor din: varza
murata, varza cruda, ceapa, ardei gras, gogosari, telina, morcovi,
rosii, gogonele, gogosar, otet, untdelemn, sare, pasta de tomate, miere,
vin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: o varză murată o varză crudă 4
cepe 4 ardei graşi 6 gogoşari o rădăcină de ţelină 4…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu pesmet
15 March 2011
O
reteta de post de ciuperci umplute cu pesmet din: ciuperci, pesmet,
usturoi, margarina vegetala, marar verde, sare si piper. Inrgediente: un
kg de ciuperci 50 g pesmet doi căţei de usturoi 150 g margarină
vegetala două linguri cu mărar verde tocat sare piper Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă, se spală bine, având…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume
15 March 2011
O
reteta de post de tocanita de legume din: cartofi, morcovi, ardei gras,
ceapa, vinete, patrunjel verde, pasta de tomate, boia dulce, boia iute
si facultativ untdelemn. Ingrediente: un kg cartofi 7-8 morcovi 6 ardei
graşi 500 g ceapă 2-3 vinete o legătură de pătrunjel verde o legătură de
mărar două linguri de pastă de…
Read more »
Read more »
Coronita de ciocolata
15 March 2011
O reteta de licioasa de coronita de ciocolata din: iaurt, oua, faina,
zahar, ulei, praf de copt, cacao, zahar vanilat, unt si esenta de
migdale. Ingrediente: 1 pahar cu iaurt 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr 50
ml ulei 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale de orez, în foi de varză dulce
15 March 2011
O
reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez,
morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza
dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez
un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
sare piper o lingură de pastă de…
Read more »
Read more »
Pizza pane cu salata
14 March 2011
O reteta delicioasa de pizza din: drojdie, faina, sare, zahar, ulei de
masline, sos de rosii, usturoi, rozmarin si piper. Ingrediente: 25 g
drojdie proaspătă 1/2 kg făină sare zahăr 1 lingură ulei de măsline 200
ml sos de roşii 2 căţei de usturoi 2 rămurele de rozmarin piper Mod de
preparare: Faci întâi…
Read more »
Read more »
Curcan cu castane
14 March 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane,
ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de
curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr
piper 2 gr boia dulce Mod de preparare: Castanele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci la tavă
14 March 2011
O
reteta de post de ciuperci la tava din: ciuperci, untdelemn, sare,
zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci (de
câmp sau de cultură) câteva linguri de untdelemn sare zeamă de lămâie
mujdei de usturoi Mod de preparare: Se aleg ciuperci mijlocii, se rup
codiţele şi se spală în apă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci cu pastă de usturoi
14 March 2011
O
reteta de post de ciuperci cu pasta de usturoi din: ciuperci,
untdelemn, busuioc, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 500g de
ciuperci albe (de câmp sau de cultură) o lingură de untdelemn busuioc
pisat cimbru piper alb (măcinat) sare Mod de preparare: Ciupercile se
opăresc, se curăţă, după care se lasă la răcit…
Read more »
Read more »
Supă asiatică de pui
14 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de supa asiatica de pui din: piept de pui, orez,
cuburi de soia, ghimbir, sos de soia, ardei kapia, rosii, ulei de
masline si vegeta. Ingrediente: 200 gr piept de pui 50 gr orez 50 gr
cuburi de soia 50 gr ghimbir 30 ml sos de soia 50 gr ardei kapia…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos de roşii
14 March 2011
O reteta delicioasa de iepure cu sos de rosii, ceapa, vin, lamaie si
unt. Ingrediente: 1kg carne de iepure 11 suc de roşii 1 ceapă un pahar
vin alb 1 lămâie puţin unt Mod de preparare : Speli bine carnea şi o pui
în apă rece, cu sucul de lămâie. O laşi o oră.…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu măgheran
14 March 2011
O reteta delicioasa de cotlete de miel cu magheran, lamaie, vin rosu,
sare, piper, usturoi si bulion. Ingrediente : 8 cotlete de miel 1 cană
cu apă 1 lămâie 100 ml vin roşu 2 linguri ulei 1 lingură măgheran 2 cepe
1 lingură bulion 3-4 căţei usturoi sare piper Mod de preparare:
Speli…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ficat de pasare
14 March 2011
O reteta de drob de miel cu rinichi de miel, ficatei de pasare, ceapa
verde, oua, smantana si sare. Ingrediente: organe de miel (rinichi,
plămâni etc.) 10-15 ficăţei de pasăre 2-3 legături de ceapă verde 3 ouă 2
linguri smântână sare piper verdeaţă Mod de preparare: Speli
măruntaiele le cureţi şi le pui…
Chec colorat
14 March 2011
O reteta de desert delicios, chec colorat din: oua, zahar, lapte,
faina, praf de copt, sare, esenta de rom si colorat alimentar.
Ingrediente: 2 ouă 1 ceaşcuţă zahăr (cam de 100 g) 1/2 ceaşcă ulei 1
ceaşcă lapte 2 ceşti făină 1/2 praf copt sare zahăr vanilat esenţă de
rom, după gust colorant alimentar…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel împănată cu bacon la cuptor
14 March 2011
O reteta gustoasa de pulpa de miel impanata cu bacon, condimente,
usturoi, ulei, vin alb, foaie de dafin si piper boabe. Ingrediente : 1
pulpă de miel 100 g bacon feliat subţire condimente pentru care miel
2-3 căţei de usturoi ulei pentru tavă un pahar vin alb 1 foaie dafin
câteva boabe piper …
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu susan si legume
14 March 2011
O reteta gustoasa de friptura de miel cu susan, legume, usturoi, miere,
sare, piper, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin verde, morcov,
fasole verde, ciuperci si vin alb. Ingrediente: 1 pulpă de miel usturoi
sare piper zeamă de lămâie de la 2 lămâi cimbru verde rozmarin verde 2
linguri miere morcov fasole verde cartofi…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza
14 March 2011
O reteta de placinta din: branza dulce, faina, drojdie, telemea de
vaci, iaurt, oua, zahar pudra si sare. Ingrediente: 500 g făină 1/2
pacheţel drojdie 500 g brânză dulce 500 g telemea de vaci (se poate
folosi doar un singur fel de brânză, cu atenţie la sare) 500 g iaurt 4
ouă zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Rasol la cuptor
14 March 2011
O reteta de rasol de porc cu coriandru, vin rosu, ciuperci, ardei gras
si ulei. Ingrediente: 2 felii rasol de porc 1 pacheţel coriandru
proaspăt 1 cană vin roşu ciuperci ardei gras divers colorat ulei Mod
de preparare: Speli coriandrul şi-l tai mărunt. Cu tocătura tapetezi
fiecare bucată de carne şi o laşi…
Read more »
Read more »
Rata la gratar
14 March 2011
O reteta usoara de carne de rata la gratar cu margarina, miere, sare si
piper macinat. Ingrediente: 1 pulpă de raţă 50 g margarină 2 linguri
miere sare piper măcinat Mod de preparare : Cureţi carnea si o intepi
cu furculita din loc in loc si pui cu margarina. Asezi pe un grătar,…
Read more »
Read more »
Snitele umplute cu garnitura de cartofi
14 March 2011
O reteta delicioasa de snitele umplute cu garnitura de cartofi, ceapa,
rosii, ardei gras rosu, boia dulce, ulei, cimbru, vin si cartofi.
Ingrediente: 2 bucăţi carne pentru şniţele 4 cepe 2 roşii tăiate mărunt 2
ardei graşi roşii boia dulce ulei cimbru 1/4 l vin 1/2 kg cartofi Mod
de preparare : Tai 2…
Read more »
Read more »
Sarmale de maramures
14 March 2011
O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez,
ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne
tocată, amestec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi
trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de
tocat) 1 ceapă mare măcinată 200…
Read more »
Read more »
Vitel cu crema de cimbru
14 March 2011
O reteta delicioasa de vitel cu crema de cimbru din: antricoate de
vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri. Ingrediente: 2 antricoate de
viţel 1 cană lapte 1 ramură de cimbru 3 gălbenuşuri 200 g unt sare şi
piper Mod de preparare: Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il
iei dupa foc…
Read more »
Read more »
Ciuperci la grătar
14 March 2011
O
reteta de post de ciuperci la gratar din: ciuperci albe, untdelemn,
sare, unt, si mujdei Ingrediente: 300g ciuperci albe (de cultură sau de
câmp) untdelemn (sau unt) sare facultativ: unt, mujdei de usturoi Mod
de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie
capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet de…
Read more »
Read more »
Supă din limbă
14 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de supa de limba din: limba de vita,
morcovi, ceapa, ardei, praz, rosii, sare si piper alb. Ingrediente: 500
gr limbă de vită 100 gr morcovi 100 gr ceapă 100 gr ardei colorat 100 gr
praz 100 gr roşii 20 gr sare 2 gr piper alb Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Aperitiv din ciuperci
14 March 2011
O
reteta simpla de aperitiv din ciuperci din: ciuperci, ceapa, gogosari,
sare, zahar, piper boabe, coriandru, dafin si otet. Ingrediente: două kg
ciuperci (roşiori sau creasta cocoşului) 500g ceapă un kg gogoşari
(ardei kapia) sare zahăr piper boabe coriandru dafin oţet Mod de
preparare: Ciupercile, curăţate şi tăiate fâşii, se fierb în apă cu…
Read more »
Read more »
Drob de ghebe
14 March 2011
O
reteta simpla de drob de ghebe din: ceapa, ghebe, patrunjel, untdelemn,
sare, piper, pesemt si facultativ 2 oua. Ingrediente: două kg ghebe
două cepe două legături de pătrunjel untdelemn sare piper pesmet
facultativ: două ouă Mod de preparare: Ghebele, curăţate şi spălate,
se fierb în apă cu sare 15 minute, după care se…
Read more »
Read more »
Piept de pui mediteranean
14 March 2011
O reteta delicioasa de piept de pui mediteranean din: piept de pui,
ceapa, usturoi, ardei rosu, ulei de masline, rosii, vin rosu, masline
negre, sare, rozmarin si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă 2
căţei de usturoi 1 ardei roşu 4 linguri ulei de măsline 500 g roşii
(conservate) tăiate bucăţele 150…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciuperci cu sfeclă
14 March 2011
O
reteta de post de ciuperci cu sfecla din: ciuperci, sfecla rosie,
ceapa, untdelemn, usturoi si sare. Ingrediente: un kilogram de ciuperci
400 g sfeclă roşie o ceapă untdelemn usturoi sare Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se
fierbe, se curăţă şi se dă…
Read more »
Read more »
Supa pescarului
14 March 2011
O
reteta delicioasa de supa pescarului din: crap, ceapa, rosii, ardei
iute, sare, boia dulce si boia iute. Ingrediente: 2 kg crap 100 gr ceapă
100 gr roşii 1 ardei iute 20 gr sare 5 gr boia dulce 5 gr boia iute
Mod de preparare: Crapul se curăţă, se eviscerează, se spală, apoi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocană grădinărească
14 March 2011
O
reteta de post de tocana gradinareasca din: ardei kapia, ardei gras,
ardei iute, vanata, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, zahar, sare, piper,
patrunjel verde si un pahar de vin. Ingrediente: 3-4 ardei kapia 2 ardei
graşi un ardei iute o vânătă, 4 cepe 4 roşii 4 cartofi 5-6 căţei de
usturoi o lingură de zahăr…
Read more »
Read more »
Pasca cu smantana si stafide
14 March 2011
O reteta delicioasa de pasca cu smantana, faina, lapte, zahar, oua,
esente, margarina si stafide. Ingrediente aluat: 1 kg făină 500 ml lapte
300 g zahăr 4 ouă (numai 2 albuşuri) esenţe 150 g margarină 50 g
drojdie Ingrediente umplutură : 500 g smântână 6 ouă 10 linguri zahăr 2
esenţe de vanilie 5…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane cu brânză de burduf
14 March 2011
O reteta gustoasa de ciuperci pane cu branza de burduf, oua, faina,
rosie si ulei. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci cu pălării mai mari 200 g
brânză de burduf 2 ouă 3-4 linguri făină 1 roşie ulei pentru prăjit
Mod de preparare: Speli ciupercile şi le scoţi picioruşele. Roşia o tai
cubuleţe. în fiecare…
Read more »
Read more »
Blanchet de pui cu orez
14 March 2011
O reteta gustoasa de blanchet de pui cu orez, faina, legume,
galbenusuri si margarina. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 kg legume după
gust 2 gălbenuşuri 4-5 linguri făină 1 lingură margarină (sau unt) 100 g
orez pentru garnitură Mod de preparare : Fierbi carnea în apă cu
sare, spumezi. Când e aproape…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocană de legume
14 March 2011
O
reteta de post de tocana de legume din: ceapa, rosii, dovlecel, morcov,
ardei, cartofi, fasole verde, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si
facultativ 3 linguri untdelemn. Ingrediente: două cepe 4 roşii un
dovlecel un morcov doi ardei 4 cartofi o mână de fasole verde o vânătă
3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură…
Read more »
Read more »
Supă de vită cu curry
14 March 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de supa de vita cu curry din: pulpa
de vita, ceapa, ghebe, crenguta de rozmarin, sare si piper. Ingrediente:
400 gr pulpă de vită 150 gr ceapă 150 gr ghebe 1 crenguţă de rozmarin 4
gr curry 20 gr sare 2 gr piper Mod de preparare: Pulpa de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie
14 March 2011
O
reteta de post de fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie
din: fasole boabe, apa, ceapa, untdelemn, boia de ardei, usturoi, sare
si bulion. Ingrediente: 300 g fasole boabe uscată un litru de apă două
cepe 3-4 linguri cu untdelemn un vârf de cuţit boia de ardei usturoi
pisat sare bulion …
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastă de dovlecei
14 March 2011
O
reteta de post simpla de pasta de dovlecei din: ceapa, dovlecei,
untdelemn, sare, piper si facultativ doua oua. Ingrediente: două cepe
doi dovlecei 3 linguri de untdelemn sare piper facultativ: două ouă
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în trei linguri
untdelemn. Se adaugă dovleceii curăţaţi şi daţi pe…
Read more »
Read more »
Chiftele din branza
13 March 2011
O reteta usoara de chiftele din branza, salata verde, oua, pesmet,
usturoi, patrunjel verde, marar, faina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 3-4 căpăţâni de sale verde 1/2 kg brânză vaci 3 ouă 4-5
linguri pesmet 2-3 căţei de usturoi pătrunjel verde mărar făină ulei
sare piper Mod de preparare: Speli bine salata şi…
Read more »
Read more »
Tort de branzeturi
13 March 2011
O reteta de tort de branzeturi din: branza de vaci grasa, ardei capia,
boia, mazare, marar si gelatina. Ingrediente: 3 pachete brânză de vaci
grasă 2 ardei capia 1 linguriţă boia 100 g mazăre congelată şi fiartă 1
legătură mărar gelatină din 2 pliculeţe Mod de preparare: Intai
prepari gelatina după indicaţiile de…
Read more »
Read more »
Drob de rata
13 March 2011
O reteta delicioasa de drob din imimi de rata, oua, ceapa verde, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g inimi de raţă 3 ouă crude 3
ouă fierte tari 3 legături ceapă verde mărar pătrunjel sare piper Mod
de preparare: Cureţi şi speli inimile şi le pui la fiert. Fierte, le
treci…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu spanac, branza si ciuperci
13 March 2011
O reteta gustoasa de aperitiv cu spanac, branza, ciuperci, lapte, ulei,
faina, oua, sare, margarina si pate de ficat. Ingrediente foi galbene :
100 ml ulei 100 ml lapte 150 g făină 4 ouă sare Ingrediente foile verzi
: aceleaşi ingrediente ca la foi galbene plus 250 g spanac Ingrediente
umplutură: 1 pachet de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole boabe cu legume
13 March 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole,
morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors.
Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/
patrunjel o ceapa bors Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna
la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se pun…
Read more »
Read more »
Friptură de dovlecei
13 March 2011
O
reteta simpla de friptura de dovelcei din: dovlecei, oua, faina,
usturoi, untdelemn si sare. Ingrediente: 2-3 dovlecei două ouă 3 linguri
de făină usturoi untdelemn sare Mod de preparare: Dovleceii se curăţă
de coajă, se taie felii, se presară sare şi se lasă un pic ca să îşi
lase zeama, după care se…
Read more »
Read more »
Rulouri picante de salau
13 March 2011
O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei
gras, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g file proaspăt de şalău 1/2 kg
cartofi 2 ardei graşi 5 linguri ulei opţional, amestec de ardei gras cu
usturoi Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar
ardeii, fâşii. într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de ciuperci cu verdeata
13 March 2011
O
reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov,
telina, ciuperci, sare, piper si verdeta. Ingrediente: două linguri de
untdelemn 3 cepe un morcov o ţelină un kg de ciuperci (ghebe, roşiori
etc.) sare piper verdeaţă Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în
două linguri de untdelemn, la care se…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui si verdeturi
13 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie,
zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval. Ingrediente aluat :
500-700 g făină 50 ml ulei drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr apă
caldă Ingrediente umplutură : 2 salate 4 legături ştevie 2 cepe 200 g
piept de fiert 5 ouă 100…