Retete de Paste:
Placinta cu pui si verdeturi
13 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie,
zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval. Ingrediente aluat :
500-700 g făină 50 ml ulei drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr apă
caldă Ingrediente umplutură : 2 salate 4 legături ştevie 2 cepe 200 g
piept de fiert 5 ouă 100…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de noodle
13 March 2011
O
reteta de post de supa de noodle din: zeama de in care au fiert
cartofii, aluat de nudle, sare, piper, untdelemn, boia dulce, patrunjel
verde, frunze de telina si ardei iute. Ingrediente: doi litri de zeamă
în care au fiert cartofi (de exemplu: cartofii pentru aluatul de nudle,
sau pentru piure, sau pentru ganitura…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de fasole
13 March 2011
O
reteta de post simpla si delicioasa de iahnie de fasole din: fasole
boabe, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru,
usturoi, sare, piper macinat si facultativ 3 linguri de untdelemn.
Ingrediente: 500 g fasole boabe (albă) 200 g ceapă două roşii o legătură
de pătrunjel verde foi de dafin piper boabe…
Read more »
Read more »
Cocktail Champs-Elysees
13 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Champs-Elysees din: coniac, benedictine, suc
de lamaie si un strop de angostura. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl
benedictine 1 lingurita de suc de lamaie 1 strop de Angostura Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, pe urma turnam
bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Ciorba de papadie
13 March 2011
O reteta gustoasa de ciorba de papadie cu orez, ou, smantana, costita,
ulei, usturoi verde, marar si otet. Ingrediente: 1/2 kg păpădie 2
linguri orez 1 ou 3 linguri smântână 100 g costiţă 1 lingură ulei 3-4
fire usturoi verde 1 legătură mărar 2-3 linguri oţet Mod de preparare:
Tai costiţa cât mai…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de praz
13 March 2011
O
reteta de post de supa de praz din: praz, ceapa, cartofi, patrunjel
verde si sare. Ingrediente: 500 g praz doi morcovi o ceapă 3 cartofi o
legătură de pătrunjel verde sare facultativ: 100 ml untdelemn, 4 linguri
de smântână, crutoane Mod de preparare: Prazul se curăţă de foile
exterioare şi de partea verde…
Read more »
Read more »
Bors de primavara cu tarhon
13 March 2011
O reteta delicioasa de bors din:gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi
noi, faina si oua. Ingrediente: 2-3 gulii 1 legătură morcovi noi 2-3
fire ceapă 300 g cartofi noi 60-100 g făină 1-2 ouă tarhon Mod de
preparare: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert
în apă cu sare.…
Read more »
Read more »
Supă de mere cu tăiţei
13 March 2011
O
reteta de post de supa de mere cu taitei din: mere, faina de grau,
zahar, taitei, cuisoare, sare si chimen. Ingrediente: 6- 7 mere (mai
tari şi mai acrişoare) o lingură rasă de făină de grâu două linguriţe de
zahăr 50 g tăiţei două cuişoare sare o jumătate de linguriţă de chimen
facultativ: 3…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sunca presata
13 March 2011
O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu sunca presata, oua,
margarina, sare si piper. Ingrediente: 300 g şuncă presată 3 ouă 10
ciuperci albe 100 g margarină sare piper după gust Mod de preparare:
Pui ouăle să fiarbă în apa rece cu sare. între timp, tai şunca şi o
treci prin maşina de…
Read more »
Read more »
Zacuski de vinete cu ardei
13 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de zacuski de vinete cu ardei din: vinete,
rosii, ceapa, ardei capia, morcov, foi de dafin, patrunjel verde,
untdelemn, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg vinete un kg roşii
200 g ceapă 5-6 ardei capia câţiva căţei de usturoi un morcov foi de
dafin pătrunjel verde 50 ml untdelemn sare…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu zahar pudra
13 March 2011
O reteta usoara de fursecuri din: oua, sare, zahar vanilat, zahar
pudra, faina, lapte, praf de copt si ulei. Ingrediente: 3 ouă 1 vârf
cuţit de sare 1 pacheţel zahăr vanilat 50 g zahă 250 g făină 150 ml
lapte 2 linguriţe rase praf de copt 2-3 linguri ulei 2 linguri zahăr
pudră …
Read more »
Read more »
Friptură de vinete
13 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii,
pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi. Ingrediente: 2-3
vinete mai mici 3 ardei 3 roşii mici o lingnră de pastă de tomate o
lingnră de făină untdelemn sare facultativ: 2-3 căţei de usturoi Mod
de preparare: Vinetele se curăţă de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de roşii
13 March 2011
O
reteta de post de supa de rosii din: morcovi, telina, ceapa, sare,
piper, suc de rosii, taitei, frunze de patrunjel si zahar. Ingrediente:
doi morcovi o ţelină mică o ceapă sare piper un litru suc de roşii (de
casă) tăiţei de supă (din apă, făină şi sare frunze de pătrunjel zahăr
facultativ: untdelemn …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de zarzavat
13 March 2011
O
retete de post de ciorba de zarzavat din: ceapa, rosii, morcov,
pastarnac, orez, sare, patrunjel verde, leustean si bors. Ingrediente: 4
cepe 4 roşii un morcov un păstârnac o lingură de orez sare pătrunjel
verde leuştean proaspăt borş de putină facultativ: untdelemn, un ou,
două linguri de făină Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste la cuptor
12 March 2011
O
reteta delicioasa si foarte simpla de chiftelute de peste la cuptor
din: peste alb, ceapa, usturoi, cartof, paine, patrunjel verde, ou,
faina, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg peste alb, de preferinta file
o ceapa 2-3 catei de usturoi un cartof mic 2 felii de paine patrunjel
verde un ou putina faina sare si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creveti saganaki (video)
12 March 2011
O
reteta video foarte gustoasa despre cum se prepara creveti saganaki
din: creveti, branza, oregano, ceapa, vin, usturoi, patrunjel, ulei,
rosii in bulion, sare si piper. Ingrediente: creveti branza oregano
ceapa vin usturoi patrunjel ulei rosii in bulion sare piper Mod de
preparare: Se folosesc creveti proaspeti, care se curata de mantia
exterioara, apoi…
Read more »
Read more »
Caviar de vinete
12 March 2011
O
reteta delicioasa de caviar de vinete din: vinete, rosii, untdelemn,
usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4
vinete 4 roşii 4 linguri de untdelemn 3-4 căţei de usturoi un buchet
garni (pătrunjel, cimbru, foaie de dafin) sare piper Mod de preparare:
Vinetele se spală şi se şterg, după care…
Read more »
Read more »
Supă de mazare cu slănină si crutoane
12 March 2011
O
reteta foarte simpla de supa de mazare cu slnina si crutoane din:
slnina, mazare, gris de porumb, cartofi, ceapa, si o felie de paine.
Ingrediente: 50 gr slănină 150 gr mazăre 40 gr gris (de porumb) 2
cartofi 1 ceapă 1 felie de pâine Mod de preparare: Vasul îl încălzim,
frigem slănina tăiată…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de vinete
12 March 2011
O
reteta de post foarte gustoasa de musaca de vinete din: vinete, rosii,
ceapa, untdelemn, sare, piper, patrunjel verde si pesmet. Ingrediente:
un kg vinete un kg roşii 200g ceapă 50 ml untdelemn sare piper pătrunjel
verde pesmet Mod de preparare: Se curăţă vinetele, se taie rondele,
se presară sare, ca să-şi lase zeama.…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac Framboise
12 March 2011
O
reteta de cocktail cognac framboise din: zmeura conservata in coniac,
suc de compot de zmeura si spumant sau champagne. Ingrediente: 1 lingură
de zmeură conservată în coniac 1 lingură de suc de compot de zmeură
spumant sec sau champagne Mod de preparare: Aşezăm zmeura şi sucul de
zmeură într-un pahar de şampanie, apoi…
Read more »
Read more »
Supă de usturoi cu lapte si smantană
12 March 2011
O
reteta delicioasa de supa de usturoi cu lapte si smantana din: usturoi,
morcovi, cartofi, ceapa, paine, unt, lapte, smantana, patrunjel si
sare. Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 100 gr morcovi 100 gr ceapă 200
gr cartofi 4 felii de pâine 50 gr unt 300 ml lapte 100 gr smântână 1/2
legătură de pătrunjel 20…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete la grătar
12 March 2011
O
reteta de post foarte gustoasa de vinete de gratar din: vinete,
usturoi, patrunjel verde si untdelemn. Ingrediente: 3-4 vinete o
căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde untdelemn Mod de
preparare: Vinetele se spală, se elimină cotorul şi se taie felii groase
de un deget. Se presară sare şi se lasă 10…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu măsline în sos de roşii
12 March 2011
O
reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz,
masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare,
piper si facultativ o lingurita de zahar. Ingrediente: 6 fire de praz
100 g măsline 3 linguri de untdelemn 3 linguriţe de oţet (sau zeamă de
lămâie) 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă aită de ciuperci
12 March 2011
O
retete de ost de ciorba aita de ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi,
rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde,
otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi
un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de
pătrunjel verde oţet piper…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce cu cartofi
12 March 2011
O
reteta foarte simpla de supa de varza dulce din: varza, cartofi, ceapa
si faina. Ingrediente: 1/2 kg varză timpurie 300 gr cartofi 2 cepe 50 gr
făină Mod de preparare: Incălzim vasul pentru fierberea mocnită,
punem ceapa tăiată cubuleţe mărunte şi varza dulce tăiată tăiţei şi le
fierbem înăbuşit. După 15 minute, mărim…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Astoria (video)
12 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Astoria din:
gin, dry vermouth si orange bitters. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Dry
Vermouth Dash of Orange Bitters
Read more »
Read more »
Piperchi dinjicate sau mâncare de ardei gras
12 March 2011
O
reteta delicioasa de mancare de ardei gras din: ardei gras, rosii,
branza de oaie, oua, untdelemn si sare. Ingrediente: două kg ardei gras
un kg roşii 700 g brânză de oaie 5 ouă 4 linguri de untdelemn sare Mod
de preparare: Ardeii se curăţă de seminţe şi codiţe, se spală, se lasă
la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de ceapă
12 March 2011
O
reteta de post de mancare de ceapa din: pasta de tomate, ceapa, sare,
piper, zahar, untdelemn, cimbru, busuioc si boia de ardei dulce.
Ingrediente: un kg ceapă 4 lingnri de pastă de tomate sare piper puţin
zahăr două linguri de untdelemn facultativ: cimbru, busuioc, boia de
ardei dulce Mod de preparare: Ceapa se…
Read more »
Read more »
Cocktail Summertime
12 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Summertime din: coniac, cassis, suc de
lamaie, ginger ale, o felie de portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
coniac 1 cl Cassis 1 cl suc proaspat de lamaie 10 cl Ginger Ale o
jumtate de felie de portocala 2 cirese de cocktail Mod de preparare:
Turnam coniacul, Cassis-ul si…
Read more »
Read more »
Conopidă gratinată cu cascaval
12 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de conopida gratinata cu cascaval din:
conopida, unt, faina de grau, lapte, oua, cascaval, sare si piper.
Ingrediente: un kg conopidă 150 g unt 100 g făină de grâu 250 g lapte 3
ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Conopida se curăţă de
frunze şi, întreagă,…
Read more »
Read more »
Ciorbă americană de fasole şi arahide
12 March 2011
O
reteta de ciorba americana de fasole si arahide din: arahide, fasole
uscata, ceapa, telina, rosii, ulei, sos tabasco, sare si piper alb.
Ingrediente: 150 gr arahide 100 gr fasole uscată 100 gr ţelină 100 gr
ceapă 100 gr roşii 30 ml ulei 10 ml sos tabasco 20 gr sare 2 gr piper
alb …
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu vinete
12 March 2011
O
reteta de post de ardei umpluti cu vinete: vanata, ardei capia,
usturoi, sare, faina, rosii, patrunjel verde, untdelemn si facultativ
cateva linguri de smantana. Ingrediente: o vânătă mare 10 ardei capia
două căpăţâni de usturoi sare o jumătate de cană de făină două roşii
câteva fire de pătrunjel verde untdelemn (pentru prăjt) facultativ:
câteva…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorbă de fasole cu taitei de casă
12 March 2011
O
reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe,
untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare,
piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana. Ingrediente: 400 g
fasole boabe (albă) o lingură de untdelemn o ceapă doi morcovi o
linguriţă de boia dulce o lingură de mălai…
Cât costă pe piaţa neagră o sticlă goală de vin scump
12 March 2011
In
China, după ce terminaţi o sticlă de vin scump trebuie să o spargeţi,
avertizează specialiştii care atrag atenţia că un Chateau Lafite
Rothschild din 1982 costă în jur de 6000 de dolari, iar sticla goală
valorează pe piaţa neagră 1500 de dolari. Potrivit CNN, cinci procente
din piaţa de vinuri estimată la 13,7 mii…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor, cu brânză şi smântână
12 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor cu branza si smantana
din: cartofi, branza de vaca, telemea, smantana, unt, patrunjel verde si
sare. Ingrediente: 4 cartofi mari patru linguri de brânză de vacă două
linguri de telemea rasă 6 linguri de smântână 25 g unt o legătură de
pătrunjel verde sare Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crochete cu cartofi
12 March 2011
O
reteta de post de crochete de cartofi din: cartofi, oua, sare,
untdelemn, cascava sau branza de burduf, ou si pesmet. Ingrediente: 500 g
cartofi fierţi 4 ouă sare untdelemn 250-300 g caşcaval sau brânză de
burduf ou pesmet Mod de preparare: Cartofii se fierb şi se pasează. Se
amestecă toate ingredientele, iar din…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de sfeclă cu hrean si chimen
12 March 2011
O
reteta de post de salata de sfecla cu hrean si chimen din: radacina de
hrean, sfecla rosie, otet, miere, sare si chimen. Ingrediente: 2-3
rădăcini de hrean o sfeclă roşie (mică) 3 lingnri de untdelemn 3
lingnri de oţet 3 lingnri de miere un vârf de cuţit de sare o linguriţă
de chimen …
Read more »
Read more »
Salată de carnati si caşcaval cu ardei si porumb
12 March 2011
O
reteta simpla de salata de carnati si cascaval cu ardei si porumb din:
carnati, branza sau cascaval, ardei verzi, ceapa, porumb, otet, sare,
piper si untdelemn. Ingrediente: 250 gr cărnaţi 200 gr brânză/caşcaval 2
ardei verzi 2 cepe 300 gr porumb (din congelator) 2 linguri de oţet
sare piper 2 linguri de untdelemn …
Read more »
Read more »
Cocktal Coniac Tropical
12 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Coniac Tropical din: coniac, lichior de
portocale, suc de lamaie sau limeta, suc de portocale, suc de ananas,
felii de portocale, menta si nucsoara. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl
lichior de portocale 2 cl suc de lamaie sau limeta, proaspat 4 cl suc de
portocale 4 cl suc de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de ţelină
12 March 2011
O
reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov,
mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: 3 rădăcini de
ţelină (de dimensiune potrivită) un morcov două mere 200 g untdelemn o
lămâie câteva fire de pătrunjel verde facultativ: un gălbenuş de ou, 70
ml untdelemn, un praf de sare Mod…
Read more »
Read more »
Salată de ţelina cu ceapa si untdelemn
12 March 2011
O
reteta foarte simpla de salata de telina cu ceapa si untdelemn din:
radacina de telina, apa, sare, zahar, otet, ceapa, untdelemn si piper.
Ingrediente: 2 rădăcini de ţelină 1/4 l de apă sare 2 cuburi de zahăr 2
linguri de oţet 1 ceapă mai mică 3 linguri de untdelemn piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi fierţi cu usturoi
12 March 2011
O
reteta de post de cartofi fierti in usturoi din: usturoi, untdelemn,
apa minerala, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi 4-5 căţei de
usturoi (sau 4-5 fire de usturoi verde) două linguri de untdelemn două
linguri de apă minerală sare piper Mod de preparare: Cartofii se spală
bine şi apoi se fierb în…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei copţi
12 March 2011
O
reteta de post de ardei copti din: ardei capia, usturoi, sare, otet si
facultativ untdelemn. Ingrediente: 8-10 ardei capia usturoi sare oţet
facultativ: untdelemn (pentru prăjit) Mod de preparare: Ardeii se
prăjesc în untdelemn sau se coc pe tablă, la foc mic. Se pun apoi într-o
oală cu apă, după care se jupoaie…
Read more »
Read more »
Salată de cicoare cu iaurt si portocale
12 March 2011
O
reteta simpla de salata de cicoare cu iaurt si portocale din: iaurt,
untdelemn, suc de lamaie, zahar, sare, portocale si tulpini de cicoare.
Ingrediente: 1 iaurt 2 linguri de untdelemn sucul de la o lămâie o
lingură de zahăr puţină sare 2 portocale tăiate cubuleţe mărunte 4 sau 5
tulpini de cicoare Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi natur
12 March 2011
O
reteta de post de cartofi natur din: cartofi, untdelemn, sare si
paturnjel verde. Ingrediente: un kg cartofi untdelemn (sau unt) sare
pătrunjel verde facultativ: usturoi verde, ceapă verde Mod de
preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe. Se fierb în apă cu
sare. Când sunt gata, se strecoară şi se pun într-un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de iarnă
11 March 2011
O
reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel,
dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn. Ingrediente:
3-4 cepe 2-3 morcovi o ţelină (rădăcină şi frunze) pătrunjel (rădăcină
şi frunze) o felie de dovleac plăcintar o legătură de leuştean două
linguri de orez o jumătate de litru de borş sare piper…
Read more »
Read more »
Supă de creier de viţel
11 March 2011
O
reteta foarte simpla de supa de creier de vitel din: creier de vita,
radacina de telina, morcovi, patrunjel si smantana. Ingrediente: 1/2
creier de viţel 2 rădăcini de ţelină 2 morcovi 1 legătură de pătrunjel 2
ceşcuţe de smântână Mod de preparare: Fierbem morcovii şi
pătrunjelul. Adăugăm creierul de viţel, mai fierbem 2-3…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de cartofi
11 March 2011
O
reteta de pot de bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, leustean, sare, piper, bors si facultativ 3 linguri de
untdelemn. Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 100 g morcovi o ţelină
(rădăcină şi frunze) două legături de pătrunjel o legătură de leuştean
sare piper un litru borş facultativ: 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de ciuperci cu sfeclă şi usturoi
11 March 2011
O
reteta de post de salata de ciuperci cu sfecla si usturoi din: ciuperci
albe, sfecla rosie, ceapa, usturoi, untdelemn, sare, piper si otet.
Ingrediente: 600 g ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 3 căpăţâni
mijlocii de sfeclă roşie 200 g ceapă o căpăţănă de usturoi 100 ml
untdelemn sare piper oţet Mod…
Read more »
Read more »
Supă rece de roşii
11 March 2011
O
reteta simpla de supa rece de rosii din: rosii, usturoi, castravete,
untelemn si otet. Ingrediente: 600 gr roşii 2 căţei de usturoi 1
castravete untdelemn otet Mod de preparare: Roşiile coapte la fierbem
înăbuşit 5 minute, adăugăm usturoiul, oţetul şi untdelemnul şi amestecăm
până cănd se îngroaşă ca piureul. Le răcim şi garmisim…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de varză cu mere
11 March 2011
O
reteta de post de salata de varza cu mere din: varza, mere, untdelemn,
zahar, otet, sare, ceapa si cimbru uscat. Ingrediente: o jumătate de
varză dulce 3 mere două linguri de untdelemn o jumătate de linguriţă de
zahăr două linguri de oţet sare o ceapă o jumătate de linguriţă de
cimbru uscat Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salată de fasole boabe
11 March 2011
O
reteta de post de salata de fasole boabe din: fasole boabe, ceapa,
rosii, usturoi, zahar, otet, untdelemn, foi de dafin, cimbru, marar,
tarhon, sare si piper. Ingrediente: 300g fasole boabe (grasă, albă sau
pestriţă) o ceapă două roşii 3-4 căţei de usturoi o linguriţă de zahăr
două linguri de oţet două linguri de untdelemn…
Read more »
Read more »
Supă cremă de peşte
11 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de supa crema de peste din: peste, morcovi,
telina, smantana, ceapa, ou, ardei iute, leustean, vegeta si sare.
Ingrediente: 500 gr peşte 100 gr morcovi 100 gr ţelină 100 gr smântână
100 gr ceapă 1 ou 1 ardei iute 1/2 legătură de leuştean 20 gr bază
pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 10…
Read more »
Read more »
Cocktail Cherry Blossom
11 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cherry Blossom din: brandy, cherry brandy,
cointreau, suc de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl brandy
2 cl cherry brandy 1 cl cointreau 1 cl suc de lamaie 1 cl sirop de
grenadine Mod de preparare: Toate ingredientele se agita intr-un
shaker umplut cu gheata, apoi turnam…
Read more »
Read more »
Supa de soia cu ciuperci
11 March 2011
O
reteta simpla de supa de soia cu ciuperci din: ciuperci, soia, ceapa,
usturoi, patrunjel si un pahar de vin. Ingrediente: 100 gr ciuperci
(champignons) 250 gr soia 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură ăe
pătrunjel, un pahar de vin Mod de preparare: Soia o fierbem în apă.
Spălăm ciupercile şi le…
Read more »
Read more »
Fileuri de peşte coapte în pâine
11 March 2011
O
reteta gustoasa de fileuri de peste coapte in paine din: chifle,
sardine in ulei, ceapa, bacon, lamaie, menta, sare si piper.
Ingrediente: chifle 200 gr sardine în ulei 50 gr unt 50 gr ceapă 50 gr
bacon 1/2 lămâie 1/2 legătură de mentă 20 gr sare 2 gr piper Mod de
preparare: Untul…
Read more »
Read more »
Supa de bere cu scortisoara
11 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de supa de bere cu scortisoara din: bere,
paine toast, faina, unt, smantana, zahar, patrunjel, scortisoara, piper
si sare. Mod de preparare: 1 l bere 200 gr pâine toast 70 gr faină 50 gr
unt 100 gr smântână 30 gr zahăr 2 fire de pătrunjel 2 gr scorţişoară 4
beţişoare de…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină si cartofi
11 March 2011
O
reteta foarte simpla de salata de telina cu cartofi din: cartofi,
radacina de telina, ou, mar, sare, piper, otet si untdelemn Ingrediente:
1/2 kg cartofi o rădăcină de felină 1 ou fiert 1 măr acru sare piper
oţet şi untdelemn Mod de preparare: Curăţăm ţelina şi cartofii, le
tăiem cubuleţe şi le fierbem…
Read more »
Read more »
Găluşte de Gris – Noques au Semoule
11 March 2011
O
reteta foarte simpla de galuste de gris pentru supe din: ou, unt, gris,
apa, sare si nucsoara. Ingrediente: un ou (50 g) unt 50 g gris 100 g
proporţii 1/1/2 o lingură de apă sare şi nucşoară după gust Mod de
preparare: Untul moale (la temperatura camerei) se amestecă bine cu oul,
apa…
Read more »
Read more »
Supă de oase cu ţelină si păstarnac
11 March 2011
O
reteta simpla de supa de oase cu telina si pastarnac din: oase si
maduva, morcovi, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, praz, ceapa,
boabe de piper si sare dupa gust. Acest semipreparat se foloseşte la
prepararea supelor, cremelor şi sosurilor. Ingrediente: oase cu măduvă
şi sită 3 kg morcovi 200 g ţelină 200 g păstârnac…
Read more »
Read more »
Şniţel de vinete cu dovlecei
11 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de snitel de vinete cu dovlecei din:
vinete, dovlecei, cascaval, oua, faina, pesmet, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 200 gr vinete 200 gr dovlecei 100 gr caşcaval 2 ouă
50 gr faină 50 gr pesmet 4 căţei de usturoi 100 ml ulei 20 gr sare 2 gr
piper …
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu chimen
11 March 2011
O
reteta foarte simpla de salata de sfecla cu chimen din: sfecla,
untdelemn, otet, zahar, chimen si sare. Ingrediente: 1/2 kg de sfeclă 4
linguri de untdelemn 2 linguri de oţet 1/2 lingură de zahăr 1/2 lingură
de chimen sare după gust Mod de preparare: Sfecla o fierbem în vas.
După aceea, o tăiem…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac Sour
11 March 2011
O
reteta simpla de cocktail Cognac Sour din: coniac, suc de lamaie, sirop
de zahar, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl suc
de lamaie 1 cl siropd e zahar sifon o jumatate de felie de lamaie Mod
de preparare: Se toarna coniacul, sucul de lamaie, si siropul de…
Read more »
Read more »
Verzişoare de Bruxelles cu bacon
11 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de verzisoare de bruxelles cu bacon din:
varza de bruxelles, bacon, ulei de masline, ardei iute, lamaie, sare,
piper alb si chimen. Ingrediente: 400 gr varză de Bruxelles 100 gr bacon
30 ml ulei de măsline 1 ardei iute 1/2 lămâie 10 gr sare 2 gr piper alb
2 gr…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bourbon Dynasty (video)
11 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail bourbon
dynasty din: bourbon, lillet blanc, creme de cassis, paychaud’s bitters.
Ingrediente: 2 oz Bourbon 1 oz Lillet Blanc 1 barspoon Creme De Cassis 2
dashes Peychaud’s Bitters
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci cu struguri si ceapa
11 March 2011
O
reteta simpla de salata de ciuperci cu struguri si ceapa din: struguri,
salata verde ciuperci, otet de vin, sare, piper si untdelemn.
Ingrediente: 300 gr struguri o salată verde mai mică 375 gr ciuperci
(champignons) 1 ceapă mai mică 2 linguri de oţet de vin sare piper 2
linguri de untdelemn Mod de…
Ouă Soubise
11 March 2011
O
reteta delicioasa de oua soubise din: graham, oua, frisca lichida,
zahar, ceapa, unt, faina, ulei, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente:
8 felii de pâine graham 4 ouă 150 ml frişcă lichidă 1 cub de concentrat
de supă de vită 20 gr zahăr 500 gr ceapă 75 gr unt 20 gr făină 30 ml…
Read more »
Read more »
Lipie fantezie
11 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lipie fantezie din: faina, cartofi,
sunca, ardei masline, cascaval, oua, ketchup, ulei, drojdie, sare si
piper. Ingrediente: 300 gr faină 100 gr cartofi 100 gr şuncă presată 50
gr ardei roşu 100 gr măsline feliate 50 gr caşcaval 3 ouă 30 gr ketchup
50 ml ulei 10 gr drojdie…
Read more »
Read more »
Salată indiană de orez
11 March 2011
O
reteta de salata indiana din: ceapa, untdelemn, pui, salata verde,
visine, orez, mandarine si boabe de stafide. Ingrediente: 2 cepe de
mărime mijlocie 3/10 de untdelemn 1/2 pui fără pulpe 1/2 salată verde
tăiată câteva vişine fără sâmburi 1/2 cutie de mandarine o pungă de
orez, fiert repede şi răcit kiri iute câteva boabe…
Read more »
Read more »
Supă Cremă Ambasador – Potage Ambassadeur
11 March 2011
O
reteta delicioasa de supa crema ambasador din: unt, costita afumata,
morcovi, ceapa, usturoi, mazare verde, orez, smantana, salata verde si
sare. Ingrediente: unt 50 g costiţă afumată 80 g praz (partea verde) 80 g
morcovi 80 g ceapă 60 g un căţel de usturoi mazăre verde (proaspătă sau
din conservă) 600 g orez 40…
Read more »
Read more »
Frigărui din soia
11 March 2011
O
reteta gustoasa si simpla de frigarui din soia din: cuburi de soia,
ardei gras, rosii, castraveti, usturoi, tarhon, ulei, sare, vegeta,
pipet si boia dulce. Ingrediente: 100 gr cuburi de soia 100 gr ardei
gras 200 gr roşii 100 gr castraveţi 4 căţei de usturoi 2 crenguţe de
tarhon 30 ml ulei 20 gr…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu roşii şi măsline
11 March 2011
O
reteta simpla de taitei cu rosii si masline din: ceapa, slanina, rosii,
masline, boabe de mazare, sare, piper, maghiran si spaghete
Ingrediente: 2 cepe 50 gr slănină cărnoasă 1 lingură de untdelemn 750 gr
roşii curăţate de coajă şi condimentate 75 gr măsline negre 150 gr
boabe de mazăre din congelator sare piper maghiran…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu crema de sardele
11 March 2011
O
reteta simpla de rosii umplute cu crema de sardele din: rosii, sardele
in ulei, lamaie, maioneza, unt, patrunjel si piper. Ingrediente: 6 roşii
250 gr sardele în ulei 100 ml maioneză 1 lămâie puţin unt pătrunjel
piper Mod de preparare: Roşiile se spală bine şi se scobesc pentru a
se goli interiorul. Sardelele…
Read more »
Read more »
Sepie umplută
11 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa,
usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100
ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţăm…
Read more »
Read more »
Salată zacuscă
11 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de salata zacusca din: rosii, gogosari,
vinete, usturoi, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 kg
roşii 1 kg gogoşari 1 /2 kg vinete un usturoi pătrunjel sare piper
untdelemn Mod de preparare: Se coc gogoşarii, se curăţă, se decojesc
roşiile, vinetele, se toacă toate prin maşina de tocat…
Read more »
Read more »
Tăiţei verzi cu sos de gorgonzola
11 March 2011
O
reteta foarte simpla de taitei verzi cu sos de gorgonzola din: taitei
cu spanac, ceapa, untdelemn, smantana, gorgonzola, sare, piper alb, suc
de lamaie si rosii. Ingrediente: 250 gr tăiţei verzi (cu spanac) 1 ceapă
1 lingură ăe untdelemn 400 gr smântână 150 gr gorgonzola (brânză) sare
piper alb suc de la o jumătate…
Read more »
Read more »
Budinca dulce de paste cu branza
10 March 2011
O
reteta delicioasa de budinca dulce de paste cu branza din: paste
integrale, branza dulce, zahar, stafide, esenta de rom sau zahar
vanilat, oua, unt si sare. Ingrediente: paste integrale (sau nu
neaparat); (se pot folosi macaroane, spaghete, fussili) 1/2 kg branza
dulce 10 linguri de zahar o mana de stafide esenta de rom si/…
Read more »
Read more »
Cocktail Capri
10 March 2011
O
reteta simpla de cocktail Capri din: coniac, vermut rosu, angostura,
sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl vermut rosu 1
strop de Angostura o lingurita de sirop de grenadine cirese Mod de
preparare: Amestecam ingredientele intr-un shaker, pe urma turnam
intr-un pahar de cocktail. Servim cocktailul cu cirese.
Read more »
Read more »
Fasole sarbeasca (prebranat)
10 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de fasole sarbeasca din: fasole alba, ceapa,
foaie de dafin, ulei, boia, sare, piper ai ardei rosii. Ingrediente: 320
gr fasole albă 1 kg ceapă foaie de dafin 2 linguri de boia ulei sare
piper 2-3 ardei roşii Mod de preparare: Vasul se încălzeşte pentru
fierbere aşa cum este…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Rulou de pui cu sparanghel si sos de cocos (video)
10 March 2011
O
reteta video despre cum se prepara rulou de pui cu sparanghel si sos de
cocos din: piept de pui, sparanghel, foietaj, fulgi de cocos, smantana,
ou, patrunjel, ulei de nuci, sare si piper. Ingrediente: piept de pui
sparanghel foietaj fulgi de cocos smantana ou patrunjel ulei nuci sare
piper Mod de preparare: Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din roşii
10 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute din: rosii, patrunjel, scortisoara,
praf de copt, ceapa verde, sare, piper, faina si ulei. Ingrediente: 1
kg roşii coapte 1 legătură pătrunjel 3 linguri scorţişoară un praf de
copt 1 legătură ceapă verde 1 linguriţă sare piper făină cât cuprinde
ulei încins Mod de preparare: Tai mărunt pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Piftele cu spanac si cartofi
10 March 2011
O reteta simpla de piftele cu spanac, cartofi, oua, faina, branza,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi mai mari fierţi,în coajă 2
ouă făină 50 g brânză 300 g spanac 1ceapă sare piper Mod de preparare:
Razi cartofii pe răzătoarea mică şi îi amesteci cu celelalte
ingrediente. Formezi piftele pe care le…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si carne uscata
10 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ceapa umpluta cu carnati, ciuperci si
carne uscata din: ceapa, carnati, ciuperci, patrunjel, bere, carne
uscata, rosii, sare si piper. Ingrediente: 6 cepe curăţate 300 gr
cârnaţi 150 gr ciuperci (de stâncă) 1 legătură de pătrunjel 2 linguri de
bere 8 felii de carne uscată (afumată sau deshidratată), tăiată mărunt…
Read more »
Read more »
Sandvisuri italiene la cuptor
10 March 2011
O
reteta de sandvisuri italiene la cuptor din: paine, cascaval, slanina,
magheram. sare, piper si ulei Ingrediente: 1/2 baghetă de pâine pentru
sandvişuri 200 gr caşcaval topit 4 roşii 4 felii de slănină magheran
măsline sare piper ulei Mod de preparare: Bagheta de pâine se taie în
felii subţiri pe care le ungem cu…
Read more »
Read more »
Sparanghel rulat
10 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de sparanghel rulat din: sparanghel, sunca,
branza, patrunjel, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 400 gr
sparanghel 10 felii de şuncă 10 felii de brânză 1 legătură de pătrunjel
suc de lămâie 400 ml smântână Mod de preparare: Sparanghelul bine
spălat se fierbe la foc slab în vas, apoi…
Read more »
Read more »
Humus
10 March 2011
O
reteta delicioasa de Humus cu: naut, ulei de masline, castraveti,
rosii, sare si piper alb. Intr-o epocă nu demult apusă, năutul avea o
reputaţie proastă de cafea falsă. Insă boabele’sale sunt mai gustoase
decât soia şi capabile de revigorări instantanee. Ingrediente: 300 gr
năut 50 ml ulei de măsline 50 gr castraveţi 50 gr…
Read more »
Read more »
Supa de bere
10 March 2011
O reteta gustoasa de supa de bere din: bere, unt, faina, smnatana,
sare, piper si paine prajita. Ingrediente: 1 sticlă bere 50 g unt 60 g
făină 1 pahar cu smântână sare piper pâine prăjită Mod de preparare:
Faci un rântaş slab din făină şi unt pe care îl stingi cu bere ,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail De Rigueur (video)
10 March 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara cocktail de riguer din:
whiskey, runny honey si grapefruit juice. Ingrediente: 2 oz Whiskey 1 oz
Runny Honey 1 oz Grapefruit Juice
Read more »
Read more »
Supă Cremă de Raci – Creme d’Ecrevisses
10 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de supa crema de raci din: raci, unt, ulei,
ceapa, praz, telina, albitura, morcov, pasta de tomate, coniac, vin alb,
galbenus de ou, smantana dulce, sare si unt. Ingrediente: raci (minim)
12 buc unt 50 g ulei 50 g ceapă 50 g praz 50 g ţelină 50 g albitură 50
g…
Read more »
Read more »
Legume cu tapioca
10 March 2011
O
reteta gustoasa de legume cu tapioca din: legume mexicane, conopida,
faina de tapioca, unt, usturoi, patrunjel, sare, vegeta si piper alb.
Ingrediente: 400 gr legume mexicane 200 gr conopidă 100 gr faină de
tapioca 50 gr unt 4 căţei de usturoi 4 fire de pătrunjel 10 gr sare 10
gr bază pentru mâncăruri (ex.…
Read more »
Read more »
Cocktail Bermuda Highball
10 March 2011
O
reteta simpla de cocktail bermuda highball din: coniac, gin, ginger ale
si felii de portocale. Ingrediente: 3 cl coniac 2 cl gin 1 strop de
Ginger Ale, suc de portocale amarui felii de portocale Mod de
preparare: Amestecam intr-un shaker coniacul si ginul si cu sucul de
prtocale amarui, apoi il turnam intr-un…
Read more »
Read more »
Taieţei cu spanac
10 March 2011
O reteta rapida de taietei cu spanac din: faina, oua, sare,
unt,bicarbonat si spanac. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 1/2 kg spanac
sare unt cât o nucă 1 vârf de cuţit bicarbonat Mod de preparare:
Spanacul curăţat şi spălat bine îl fierbi cu bicarbonat, 6-8 minute.
După fierbere, îl strecori şi-l laşi să…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu mere si salată verde
10 March 2011
O reteta delicioasa de ficatei de pui cu mere salata verde, ceapa
rosie, otet de mere, sare, piper, maghiran uscat, faina, mustar, nuca si
ulei. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 150 g salată verde 3 mere 1
ceapă roşie 4 linguri oţet de mere sare piper 1/2 lingurite măghiran
uscat un vârf de…
Read more »
Read more »
Glosarul băuturilor scurte
10 March 2011
Amaretto: Lichior pe bază de piersici şi migdale, completat cu arome
de plante medicinale. (28% Voi). Angostura amar: Băutură amară,
aromatizată cu plante medicinale, care provine din Ciudad Bolivar, din
fostul loc numit în preze zent Trinidad. Anisette: Lichior francez din
pl plante medicinale. Aperol: Aperitiv italian amar cu rubarbă, chinină,
solanum rantonetti,…
Read more »
Read more »
Consome de Raţă – Enteessenz
10 March 2011
O
reteta delicioasa ed consome de rata din: rata, ulei, morcov, praz,
telina, pasta de tomate, salvie, supa, carne de pui, albusuri de ou,
sherry, gheata si sare dupa gust. Ingrediente: o raţă ulei 50 ml morcov
50 g praz 50 g ţelină 50 g o lingură de pastă de tomate salvie 2 g supă…
Read more »
Read more »
Supă cremă de conopidă – Veloute Dubarry
10 March 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de conopida din: unt, praz, conopida,
faina, smantana, galbenus de ou, sare, piper alb si nucsoara.
Ingrediente: unt 100 g praz (numai partea albă) sau ceapă 100 g ţelină
50 g conopidă 4-500 g faină 80 g supă 1,8 1 smântână 200 g un gălbenuş
de ou sare piper…
Read more »
Read more »
Sushi delicios
10 March 2011
O
reteta delicioasa de sushi din: orez, alge nori, ardei kapia, morcovi,
castraveti, creveti, somon afumat, caviar, pasta wasabi, sos de soia,
otet de orez si sare. Dacă e susbi, e Japonia. O mâncare elaborată care
înseamnă, simplificat, peşte crud cu orez. Ingrediente: 200 gr orez
pentru sushi 2 foi de alge nori 50 gr…
Read more »
Read more »
Ruladă de vitel cu spanac si stafide
10 March 2011
O reteta gustoasa de rulada de vitel cu spanac, stafide, ciuperci,
ceapa, usturoi, nucsoara, piper, vin rosu, smantana, mustar iute, rosii,
patrunjel si unt. Ingrediente: 4 felii pulpă de viţel sau 4 vrăbioare
500 g spanac 100 g stafide 100 g ciuperci feliate 1 ceapă 2-3 căţei de
usturoi nucşoară măcinată piper 1/8 l…
Read more »
Read more »
Toci la minut
10 March 2011
O reteta simpla de toci la minut cu:cartofi, faina, oua, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 50 g făină 2 ouă ulei sare Mod de preparare:
Speli şi cureţi cartofii, după care îi treci pe răzătoarea cu ochiuri
mari . Adaugi făina, ouăle bătute şi potriveşti de sare. încingi uleiul
într-o tigaie…
Piept de pui cu şuncă în aspic
9 March 2011
O
reteta gustoasa de piept de pui cu sunca in aspic din: piept de pui,
sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta
si piper alb. Ingrediente: 200 gr piept de pui 200 gr şuncă presată 2
ouă 100 gr morcovi 100 gr castraveţi muraţi 2 pacheţele de gelatină 10
gr sare 20 gr…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu pui si bulion
9 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de fasole verde cu pui si bulion din:
pui, fasole verde, ceapa, usturoi, bulion, sare si piper. Ingrediente:
5-6 bucati de pui 3 pungi fasole verde congelata 1 ceapa ½ capatana
usturoi bulion sare piper Mod de preparare: Se spala bucatile de pui si
se pun la fiert intr-o…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui si jambon
9 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, jambon, faina, oua,
drojdie, ulei, sare, ceapa, smantana, cimbru, tarhon si piper.
Ingrediente: 500 g făină l ou 100 ml ulei 1 cub drojdie apă caldă sare
Ingrediente umplutura: piept de pui 100 g jambon 2 legături de ceapă 400
ml smântână 3 ouă 1…
Read more »
Read more »
Ou in smantana
9 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de ou in smantana si sare. Ingrediente: 4
ouă 1/2 kg smântână sare Mod de preparare: Intr-un vas pui smântână şi
în ea spargi ouăle cu atenţie ca să rămână întregi. Presari sare numai
pe albuş şi le dai la cuptor, la foc potrivit, până la coagularea
albuşurilor.…
Read more »
Read more »
Papara cu carne
9 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de papara cu carne, paine, lapte, ceapa,
oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pâine de 1/2 kg 1/2 l lapte 350 g
carne de porc 3-4 cepe 3 ouă 150 g unt sare piper Mod de preparare:
Tai pâinea felii pe care le înmoi în lapte amestecat…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si smantana
9 March 2011
O reteta simpla de pui cu legume din: ceapa, morcov, ardei gras,
patrunjel, untura, rosii, fasole verde, mazare, faina, smantana,
patrunjel si marar. Ingrediente: 1 pui 2 linguri untură (sau ulei, sau
unt) 1 ceapă tocată mărunt 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 2 roşii 1
mână fasole verde 1 ceaşcă mazăre verde…
Read more »
Read more »
Mancare de salata verde
9 March 2011
O reteta de manacare de salata verde, ulei, ceapa, faina, supa de
zarzavat, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 250 g salată verde 25 ml ulei
15 g ceapă 5 g făină 100 ml supă de zarza pătrunjel iaurt Mod de
preparare: Speli salata, frunză cu frunză, o tai fâşii şi o înăbuşi cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de pui cu struguri (video)
9 March 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara salata de pui cu struguri
din: piept de pui, oua, salata verde, ruccola, rosii, struguri, nuci,
ulei de masline, iaurt, smantana si tarhon. Ingrediente: piept de pui
oua salata verde ruccola rosii struguri nuci ulei de masline iaurt
smantana tarhon Mod de preparare: Pieptul de pui,…
Read more »
Read more »
Supă de vişine cu scortişoară
9 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de supa de visine cu scortisoara din: zahar,
sare, razatura de lamaie, scortisoara, faina, galbenusuri de ou,
smantana dulce si visine. Ingrediente: zahăr 60 g puţină sare şi
răzătură de lămâie scorţişoară 3 g două linguri de făină două
gălbenuşuri de ou smântână dulce nefermentată (frişcă lichidă) 100 m
vişine 600…
Read more »
Read more »
Carne tocată cu roşii la cuptor
9 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carne tocata cu rosii la cuptor din:
rosii, carne tocata, paine, ceapa, ulei, oua, usturoi, faina, frunze de
telina, busuioc, oregano, unt, piper, sare, grasime si pesmet pentru uns
tava. Ingrediente: 6 roşii 800 g carne tocată 2 felii de pâine 2 cepe 1
lingură de ulei 2 ouă…
Read more »
Read more »
Puding de cocos
9 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de puding de cocos din: lapte de cocos,
lapte, frisca, pudra de cocos, zahar pudra, foi de gelatina, frunze de
menta si samburi de rodie. Ingrediente: 250 ml lapte de cocos 250 ml
lapte 200 frişca 60 g pudră de cocos 150 g zahăr pudră 6 foi de
gelatină pentru decor:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Camden (video)
9 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Camden din:
gin, lillet blanc si cointreau. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Lillet Blanc 1
oz Cointreau
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu ardei
9 March 2011
O
reteta simpla de frigarui de pui cu ardei din: piept de pui, ardei
galben, ardei rosu, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 5
piepţi de pui 1 ardei galben 1 ardei roşu 12 cepe tip arpagic 2
legături de pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Taie piepţii
de pui în bucăţi…
Read more »
Read more »
Rulada cu lamaie
9 March 2011
O reteta de rulada cu lamaie, faina, zahar, oua, amidon, praf de copt,
gelatina, smantana si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 ouă 100 g zahăr 75
g făină 75 g amidon alimentar 1 lingură praf de copt 6 foi gelatină
albă 100 ml suc lămâie 400 g smântână 75 g zahăr coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Supa cremă de fetică cu ciuperci
9 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa crema de fetica cu ciuperci din:
fetica, ceapa, hasmaţuchi, zahar pudra, supa de pui, smantana, ciuperci,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g de fetică (salata
mielului) 3 cepe 1 legătură de hasmaţuchi 2 linguriţe de zahăr pudră 750
ml supă de pui 250 ml smântână…
Read more »
Read more »
Salată Cezar cu creveţi
9 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de salata cezar cu creveti din: ulei de
masline, fileuri de ansoa, usturoi, galbenus de ou, mustar fara zahar,
sos worcestershire, otet de vin, parmezan, bacon, salata verde, crevet,
sare si piper. Ingrediente: sos vinaigrette: 2 linguri ulei de măsline 2
fileuri de anşoa 1 căţel de usturoi strivit 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Supă cremă de spanac cu nucşoară
9 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de supa crema de spanac cu nucsoara din: unt,
ceapa, faina, supa, spanac, galbenus de ou, smantana, usturoi, sare,
piper, nucsoara si crutoane de paine prajitra. Ingrediente: unt 100 g
ceapă 60 g două linguri de faină supă 1,5 1 spanac 4-500 g un gălbenuş
de ou smântână 100 g un…
Read more »
Read more »
Cremă de dovlecei cu parmezan şi tarhon
9 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de crema de dovlecei cu parmezan si tarhon din:
dovlecei, supa de legume, tarhon, parmezan, smantana, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei 1/2 – 1 supă de legume 4 fire de
tarhon 80 g fulgi de parmezan 150 ml de smântână ulei de măsline sare
piper măcinat …
Read more »
Read more »
Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola
9 March 2011
O
reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si
frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata,
paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos
bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g
vinete, tăiate cubuleţe 500 g carne…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu spanac
9 March 2011
O reteta simpla de piure de cartofi cu spanac, unt si lapte.
Ingrediente: 300 g cartofi 1/2 kg spanac 20 ml lapte 5 g unt Mod de
preparare: Alegi şi speli foarte bine spanacul după care, într-o
cratiţă, pui un strat gros de circa 20-30 cm de frunze de spanac. Peste
ele torni…
Read more »
Read more »
Ravioli
9 March 2011
O reteta foarte gustoasa de ravioli din: faina, oua, ceapa, carne
tocata, ciuperci, ulei, pesmet, unt, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: l/2kg făină 4 ouă 2 cepe 400 g carne tocată 200 g ciuperci
100 ml ulei 50 g pesmet 100 g unt 50 g parmezan sare piper Mod de
preparare: Intâi faci…
Read more »
Read more »
Piure de macris
9 March 2011
O reteta de piure de macris cu faina, unt, lapte, ou si sare.
Ingrediente: 1/2 linguri făină 1 lingură unt 1/2 pahar cu lapte 1 ou de
porţie sare Mod de preparare: Cureţi măcrişul, îl speli şi-l pui la
fiert la foc iute. După ce a fiert, îl strecori şi îl toci mărunt. Faci…
Read more »
Read more »
Spanac ardelenesc
9 March 2011
O reteta delicioasa de spanac ardelenesc cu: untura, faina, orez,
lapte, marar, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2
linguri untură 1 ingură făină 200 g orez 2 linguri lapte 1 legătură
mărar 2-3 linguri smântână sare piper Mod de preparare: Alegi
spanacul, îl speli şi-l fierbi în apă cloco tită…
Read more »
Read more »
Loboda cu cas la cuptor
9 March 2011
O reteta de loboda cu cas, ceapa, marar, paine, faina, ou, margarina si
ulei. Ingrediente: 4 legături lobodă 300 g caş scurs foarte bine 3
legături ceapă 2 legături mărar 2 felii pâine (mai groase) 1 lingură
făină l ou 50 g margarină ulei Mod de preparare: Opăreşti loboda şi o
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Salata verde oparita
9 March 2011
O reteta delicioasa de salata verde oparita cu: usturoi, slanina
afumata, lapte acru si sare. Ingrediente: 3 căpăţâni de salată 3 căţei
de usturoi 100 g slănină afumată 1 ceaşcă mare lapte acru sare Mod de
preparare: Tai slănina mărunt şi o prăjeşti. Adaugi usturoiul şi, după
ce s-a îngălbenit puţin, stingi cu…
Read more »
Read more »
Supă de mere cu razatura de lamaie
9 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de supa de mere cu razatura de lamaie din: mere,
razatura de lamaie, zahar, vin alb, galbenus de ou, faina, smatana
dulce si putina sare. Ingrediente: mere 10-12 buc (aprox. 800 g) puţină
răzătură de lămâie zahar 50 g vin alb superior 100 ml gălbenuş de ou 2
buc două linguri…
Read more »
Read more »
Peste la aburi cu ciuperci shiitake
9 March 2011
O
reteta delicioasa de peste la aburi cu ciuperci shiitake din: telina,
file de somon, biban de mare sau halibut, ciuperci shiitake, ceapa
verde, ghimbir, sare, piper alb, sos de soia, amidon de porumb, ulei de
sunan si frunze de coriandru. Ingrediente: 350 g ţelină 500 g file de
somon biban de mare sau peşte…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ceapă şi cimbru
9 March 2011
O reteta de placinta cu ceapa, bulion, faina, ulei, drojdie, margarina,
sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ceapă 3 linguri bulion 100 ml
ulei 1 kg făină 1/2 pachet margarină 172 cub drojdie (25 g) sare piper
cimbru Mod de preparare: Frămânţi din făină, drojdie, apă caldă, un
praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Budinca de castraveti si macris
9 March 2011
O reteta de budinca cu castraveti, macris, lapte, oua, piper, unt,
iaurt, ceapa si ulei de masline . Ingrediente: 200 g miez de pâine 200
ml lapte 20 g unt piper macinat iaurt pentru servit 2 kg castraveţi 2
cepe albe 250 g măcriş 4 linguri ulei de măsline 6 ouă Mod de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de mazare cu ţelina si albitură
8 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de supa crema de mazare din: unt,
ceapa, telina, albitura, supa, mazare verde, galbenus de ou, smantana,
sare, piper si crutoane de paine prajita. Ingrediente: unt 100 g ceapă
60 g ţelină şi albitură 100 g supă 1,5 1 mazăre verde (proaspătă sau din
conservă) 400 g un gălbenuş…
Read more »
Read more »
Piure de telină
8 March 2011
O reteta simpla de piure de telina, cartofi ulei si sare. Ingrediente:
6 ţeline 4 cartofi 6 linguri ulei sare Mod de preparare: Cureţi
ţelinele, le tai în sferturi şi le pui la fiert în apă cu sare. Separat
fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi decojeşti. Scurgi ţelinele
fierte şi…
Read more »
Read more »
Paste cu stevie si branza
8 March 2011
O reteta de paste cu stevie, cepa verde, salata, usturoi, oua,
smnatana, branza telemea, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g ştevie 500
g paste 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură usturoi 2 cepe vechi
4 ouă 300 g smântână 2 felii telemea piper cimbru verdeaţă ulei Mod
de preparare: Fierbi pastele…
Read more »
Read more »
Supa de hasmatuchi
8 March 2011
O reteta de supa cu hasmatuchi, unt, faina, oua, smantana, crutoane.
Ingrediente: 2-3 legături hasmaţuchi 1,5 I supă de Zarzavat 50 g unt 1
lingură făină 2 ouă 3 linguri smântână crutoane Mod de preparare:
Alegi hasmaţuchi, îl speli şi-l tai mărunt. îl căleşti uşor în unt,
adaugi făina şi puţină apă. Le…
Ciorba de vacuta cu legume si suc de rosii
8 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de vacuta cu legume si suc de
rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in
bulion, bors, sare si 2 oua. Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1
dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors
sare 2 oua…
Read more »
Read more »
Ruladă cu soia
8 March 2011
O reteta de rulada cu soia, faina, margarina, sifon, praf de copt,
otet, nuca, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente foi :
700 g făină 1 pachet margarină 1 cană sifon 1 vârf de cuţit praf de copt
1 linguriţă condiment cu gust de legume oţet Ingrediente umplutură : 1
pachet soia granule…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu hasmatuchi
8 March 2011
O reteta de salata cu cartofi, hasmatuchi, ulei, si zeama de lamaie.
Ingrediente: 800 g cartofi 2-3 linguri hasmaţuchi tăiat mărunt 4 linguri
ulei 2 linguri zeamă de lămâie (sau oţet) Mod de preparare: Speli
cartofii şi îi pui să fiarbă, cu tot cu coajă, în apă sărată care a dat
în clocot.…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Safari
8 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula, tonic,
lamaie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl gin 2 stropi de lichior
Amarula tonic lămâie cireşe de cockteil Mod de preparare: Punem cuburi
de gheaţă în paharul de whisky, adăugăm ginul şi lichiorul Amarula.
Completăm cu gin tonic rece. Servim cu…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume cu seminte de dovleac
8 March 2011
O reteta de ghiveci cu cartofi, morcovi, gulii, conopida, ceapa,
coriandru, margarina, seminte de dovleac, patrunjel sare si piper.
Ingrediente: 600 g cartofi 4 morcovi 2 gulii 1 conopidă mijlocie 1
ceapă câteva boabe de coriandru 2 linguri margarină 1 lingură seminţe
de dovleac 1 legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă răcoritoare de cocos cu legume şi mango
8 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de supa racoritoare de cocos cu legume si
mango din: ceapa rosie, ghimbir, dovlecel, curry, supa de legume,
legume, sare, piper, alune, mango, suc de limeta, lapte de cocos si
ulei. Ingredinte: 1 ceapă roşie, tocată fin 1/2 linguriţă ghimbir
pulbere 200 g dovlecel, tăiat felii 1 linguriţă curry pulbere 400…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi glazură de cacao
8 March 2011
O reteta de prajitura cu mere, faina, zahar pudra, nuca, cacao,
margarina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 1 cană (de 250 g) făină 1
cană zahăr pudră 1 cană mere rase 1/2 cană nucă tăiată 1 linguriţă
bicarbonat oţet Ingrediente glazură: 100 ml apă 50 g cacao 50 g zahăr 50
g margarină Mod…
Read more »
Read more »
Supă miso cu tofu
8 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa miso cu tofu din: alge uscate, tofu,
pasta miso, ceapa verde, piper japonez si dashi. Ingrediente: 5 g alge
uscate (wakame) 120 g tofu proaspăt 1/2 linguri pastă miso (din seminţe
de soia fermentată, apoi uscată) 2 cepe verzi piper japonez sansho
(opţional) 400 ml dashi (zeamă de…
Read more »
Read more »
Galuste de ciuperci cu sos de rosii
8 March 2011
O reteta de galuste cu ciuperci, sos de rosii, faina, oua, ceapa, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 6 linguri făină 2 ouă 1
ceapă 500 g roşii 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le fierbi, le scurgi şi le treci de două ori prin maşina
de…
Read more »
Read more »
Cocktail Ace
8 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Cocktail Ace din: dry gin, albus, sirop de
grenadine, frisca lichida si nucsoara. Ingrediente: 3 cl dry gin
jumatate de albus 1 cl sirop de grenadine 1 cl frisca lichida putina
nucsoara Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele cu gheata in
shaker, iar bautura spumoasa se toarna…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Was Right (video)
8 March 2011
O
reteta foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Was Right din: gin,
apricot brandy, dashes angostura bitters si lemon juice. Ingrediente: 2
oz Gin 1 oz Apricot Brandy 2 Dashes Angostura Bitters 1/2 oz Lemon
Juice
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu busuioc si patrunjel
8 March 2011
O
reteta foarte usoara de supa crema de rosii cu busuioc si patrunjel
verde din: unt, ceapa, usturoi, faina, rosii sau bulion, pasta de
tomate, supa, zahar, busuioc, pipr, sare si patrunjel verde.
Ingrediente: unt 50 g (sau ulei 50 ml) ceapă 40 g un căţel de usturoi
două linguri de faină roşii proaspete sau…
Read more »
Read more »
Ciorba de praz cu zeama de varza si orez
8 March 2011
O
reteta gustoasa de ciorba de praz cu zeama de varza din: morcov, ceapa,
telina, albitura, praz, ulei, orez, sare, knorr, zeama de varza si
leustean sau patrunjel Ingrediente: morcov 100 g ceapă 60 g ţelină şi
albitură 100 g praz 500 g ulei 100 ml orez 50 g sare şi o linguriţă de
knorr…
Read more »
Read more »
Sashimi din somon si ton
8 March 2011
O
reteta absolut delicioasa si foarte gustoasa de sashimi din somon si
ton din: file de ton, file de somon, smantana, wasabi, otet de orez,
zahar, sos de soia, suc de limeta, ulei de susan, otet de orez, ghimbir,
paprika, pudra de ceapa, boia, pudra de usturoi, piper alb si frunze de
busuioc. Ingrediente: file…
Read more »
Read more »
Broccoli în sos de miere si usturoi
8 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de broccoli in sos de miere si usturoi din:
broccoli, ceapa, telina, amidon de porumb, sos de stridii, sare, miere,
ulei, usturoi, supa de legume si ardei capia uscat. Ingrediente: 450 g
broccoli 1 ceapă medie 2 tulpini ţelină 1 lingură amidon porumb 1
lingură apă rece 1 sos de stridii…
Read more »
Read more »
Tort de gutui
8 March 2011
O reteta de tort de gutui, oua, zaharina, unt, nuca si faina.
Ingrediente: 3 gutui 4 gălbenuşuri 2 albuşuri 14 pastile de zaharină
120 g unt 60 g nucă 4 linguri făină Mod de preparare: Pisezi 4 tablete
de zaharină şi le laşi deoparte. Baţi albuşurile spumă, adaugi zaharina
pisată, gălbenuşurile şi făina.…
Read more »
Read more »
Crochete de legume
8 March 2011
O reteta de crochete cu cartofi, morcovi, telina, ceapa, fasole boabe,
faina, pesmet, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 172 kg cartofi
făinoşi 3 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 4 linguri fasole boabe fiartă 5
linguri făină 5 linguri pesmet 1 legătură pătrunjel şi mărar sare piper
ulei Mod de preparare: Speli cartofii,…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu telina si albitura
8 March 2011
O
reteta simpla de bors de urzici cu telina si albitura din: ceapa,
morcovi, telina, albitura, ulei, orez, urzici, bors, knorr, sare, ceapa
verde si leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcovi 100 g ţelină şi
albitură 100 g ulei 75 ml orez 50 g urzici 6-800 g borş 700 ml knorr şi
sare după gust…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi migdale
8 March 2011
O reteta de prajitura cu nuci, migdale, coaja confiata de portocale,
miere, zahar, faina, cacao, esenta de rom si zahar vanilat. Ingrediente:
100 g nuci 100 g migdale 200 g coajă confiată de portocale şi lămâie
100 ml apă 2 linguri miere 150 g zahăr 100 g făină 30 g cacao 1 esenţă
de…
Read more »
Read more »
Fasole verde indoneziană cu sos sambal
8 March 2011
O
reteta delicioasa de fasole verde indoneziana cu sos sambal din: fasole
verde, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, zahar, ulei, sos sambal, pasta de
tomate, ardei iute, sare si zahar brun. Ingrediente: 400 g fasole verde
conservă 1 ceapă roşie 1 căţel usturoi 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă
zahăr 1 lingură ulei 1 lingură sos sambal…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Medalion de porc umplut cu mar si salvie (video)
8 March 2011
O
reteta video simpla si gustoasa de cum se prepara medalion de porc
umplut cu mar si salvie din: muschi de porc, mere, miere, salvie, vin
alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc mere
miere salvie vin alb ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se
ia o bucata…
Read more »
Read more »
Cremă de varză dulce
8 March 2011
O reteta de crema de varza dulce, ceapa, morcov, unt, iaurt, galbenus,
piper, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 varză dulce 1 ceapă 1
morcov unt cât o nucă 250 g iaurt fără grăsime 1 gălbenuş piper foi de
dafin pătrunjel Mod de preparare: Pui la fiert varza, ceapa, morcovul
şi dafinul.…
Read more »
Read more »
Cocktail Pogo Stick II
8 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pogo Stick II din: gin, cointreau, zeama de
lamaie, suc de mere si o feliuta de limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl
Cointreau 1 cl zeama de lamaie 5 cl suc de mere o feliuta de limeta
Mod de preparare: Se mixeaza ingredientele cu gheata in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Legume cu caşcaval de post la cuptor
8 March 2011
O reteta de cascaval de post cu dovlecei, vanata, ceapa, ardei gras,
rosii, faina, ulei, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1
vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 100 g caşcaval de post 1 lingură
făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de preparare: Cureţi un
dovlecel, îl tai…
Read more »
Read more »
Lomo saltado – carne sotata
8 March 2011
O
reteta delicioasa de lomo saltado (carne sotata) din: carne de vita,
ceapa, ardei rosu, supa de pui, sos de soia, otet, pasta de usturoi,
sare, piper si ulei de susan. Ingrediente: 200 g carne de vită, tăiată
feliuţe o ceapă tăiată julien un ardei roşu, tăiat fin o roşie tăiată
bucăţele un sfert de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu macrou şi măsline
8 March 2011
O reteta de pilaf cu peste, masline, orez, macrou, ulei, sare si piper
boabe. Ingrediente: 500 g orez 2 kg macrou 3 cepe 300 ml ulei 200 g
măsline sare piper boabe Mod de preparare: Cureţi peştele, il
porţionezi şi-l prăjeşti puţin în ulei. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt,
o căleşti împreună…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă cu ouă răscoapte
8 March 2011
O reteta de salata de sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfeclă 2 ouă 3 linguri smântână 1
lămâie 1 lingură muştar 1 linguriţă hrean ras sare piper Mod de
preparare: Speli şi cureţi sfecla şi o pui la fiert în apă rece cu sare.
Cât timp…
Read more »
Read more »
Ciorba de zarzavat cu telina si albitura
8 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciorba de zarzavat cu telina si albitura
din: ceapa, morcovi, telina, albitura, ulei, orez sau cartofi, ardei
gras, rosii sau bulion, smantana, sare, sare de lamaie si patrunjel sau
leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g
ulei 50 ml orez 50 g sau…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ţelină cu nucsoara si piper alb
7 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de supa crema de telina cu nucsoara si piper alb
din: unt, ceapa, faina, telina, supa, galbenus de ou, smantana, sare,
nucsoara, piper alb si crutoane de paine prajita. Ingrediente: unt 50 g
ceapă 40 g două linguri de făină ţelină 400 g apă sau supă 1,5 1 un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Spaghete de orez cu carne de vita si sos de soia
7 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de spaghete de orez cu carne de vita
si sos de soia din: carne de vita, spaghete de orez, ceapa, usturoi, sos
de soia, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita 1 ½ pachet
spaghete de orez 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 sticla sos de soia…
Read more »
Read more »
Salam cu biscuiţi si cacao
7 March 2011
O reteta de salam cu biscuiti, cacao, branza dulce, galbenus, zaharina
si unt. Ingrediente: 100 g biscuiţi fără zahăr (pentru diabetici) 300 g
brânză dulce 1 gălbenuş 8 linguriţe cacao 10 pastile de zaharină 1
linguriţă unt Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu zaharina pisată
până se albeşte, apoi adaugi brânza dulce, cacaua…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu măsline
7 March 2011
O reteta de mancare de ciuperci cu masline, ceapa, bulion, faina,
patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 cutii cu ciuperci 2 cepe
200 g măsline fără sâmburi 2 linguri bulion 1 lingură făină câte o
legătură de pătrunjel şi mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi…
Read more »
Read more »
Budincă din fulgi de ovăz şi mere
7 March 2011
O reteta de budinca din fulgi de ovaz, mere, miere, nuca si ulei.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 1 kg mere 1 pahar nucă măcinată 5
linguri miere 3 linguri ulei Mod de preparare: Speli merele foarte
bine şi le răzui cu tot cu coajă. Le amesteci cu fulgii, nuca şi
mierea.…