Retete de Paste:
Budincă din fulgi de ovăz şi mere
7 March 2011
O reteta de budinca din fulgi de ovaz, mere, miere, nuca si ulei.
Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 1 kg mere 1 pahar nucă măcinată 5
linguri miere 3 linguri ulei Mod de preparare: Speli merele foarte
bine şi le răzui cu tot cu coajă. Le amesteci cu fulgii, nuca şi
mierea.…
Read more »
Read more »
Grătar de crap cu sos de legume
7 March 2011
O reteta de gratar de crap cu sos de legume, morcovi, dovleac,
margarina, zahar, coriandru, lamaie, marar, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g file de crap 3 morcovi 300 g dovleac 100 g margarină 1
lingură zahăr 1 linguriţă coriandru 1 lămâie 1 legătură mărar 4 linguri
ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Felii cu bezea si gem
7 March 2011
O reteta de bezea cu gem, faina, unt, oua, zahar pudra, zahar vanilat,
sare, nuca si esenta de rom. Ingrediente: 200 g făină 200 g unt 2 ouă
200 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat sare Ingrediente bezea: 1
borcan gem de prune (sau altceva, după gust) 200 g nuci 250 g zahăr…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu gutui
7 March 2011
O reteta de budinca de orez, gutui, zahar, sare, margarina si coaja de
portocala rasa. Ingrediente: 5 gutui potrivite 1 cană orez 15-16 linguri
zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 50 g margarină (cât o nucă) răzătură de
portocală sare Mod de preparare: Speli gutuile, le cureţi de coajă şi
le tai feliuţe potrivit…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu tăraţe
7 March 2011
O prajitura cu tarate de grau, zahar, ulei, praf de copt, faina, nuci
si stafide. Ingrediente: 3 căni (de ceai) cu tărâţe de grâu 300 g zahăr 2
căni apă 10 linguri ulei 1 linguriţă praf de copt stins cu 1 linguriţă
zeamă de lămâie 1 cană făină 1 cană nuci amestecate cu stafide…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ciuperci şi soia
7 March 2011
O reteta de spaghete cu ciuperci, soia, ceapa, suc de rosii, mujdei,
piper si sare. Ingrediente: 1 pachet spaghete de 250 g 1 cutie ciuperci 1
pachet granule soia (de 100 g) 2 cepe potrivite 200 ml suc de roşii 150
ml mujdei sare piper Mod de preparare: Pui spaghetele la fiert
respectând…
Read more »
Read more »
Păstrăv umplut cu orez
7 March 2011
O reteta de pastrav umplut cu orez, praz, telina, morcovi, fasole
verde, foaie de dafin, otet, masline, sare, piper, vin alb si cimbru.
Ingrediente: 1 păstrăv mare 1 fir de praz 1 fir verde de ţelină 2
morcovi o mână fasole verde congelată 1 foaie dafin 2 linguri oţet 50 g
măsline 100 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Nicky
7 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nocky din: gin, brandy, rom brun, zeama de
lamaie, sifon si o felie de limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl brandy 2
stropi de rom brun 1 cl zeama de lamaie sifon o felie de limeta Mod de
preparare: Punem cuburi de gheaţă în pahar pentrru băuturi lungi,…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
7 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ciorba de dovlecei cu iaurt din: morcov,
ceapa, telina, albitura, orez, dovlecei, iaurt, knorr, sare, sare de
lamaie si marar sau patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g
ţelină şi albitură 100 g orez 75 g dovlecei 500 g iaurt 300 g knorr
sare şi sare de lămâie după…
Read more »
Read more »
Spumă de portocale
7 March 2011
O reteta de desert cu portocale, albusuri si zaharina. Ingrediente: 2
albuşuri 2 portocale 2-4 tablete de zaharină Mod de preparare: Razi
fin coaja de portocale şi dizolvi zaharina în 2 linguri zeamă de
portocale. Baţi albuşurile spumă tare şi încorporezi coaja de portocale
şi zaharina dizolvată. Pui spuma pregătită în cupe şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara desert cu fructe de padure si mere (video)
7 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara desert cu fructe de
padure si mere din: mar, nuci, stafide, fructe de padure, coniac, lamaie
si zahar. Ingrediente: mar nuci stafide fructe de padure scortisoara
coniac lamaie zahar Mod de preparare: Se scoate miezul si samburii
unui mar, apoi se curata de coaja. Se…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume la cuptor
7 March 2011
O reteta de macrou cu cartofi, ceapa, pasta de tomate, ardei gras,
ciuperci, vin alb, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg
macrou 6 cartofi 2 cepe 2 linguri pastă de tomate 1 ardei gras 200 g
ciuperci proaspete 200 ml vin alb 2-3 fire pătrunjel sare piper ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Iahnie de linte
7 March 2011
O reteta de iahnie de linte cu ceapa, pasta de rosii, ardei gras,
usturoi, foi de dafin, sare, ulei, piper si marar. Ingrediente: 350 g
linte (roşie, verde, de care găseşti) 2 cepe 3 linguri pastă roşii 1
ardei gras 4-5 căţei usturoi 2 foi de dafin 100 ml ulei sare piper mărar
sau…
Read more »
Read more »
Muşchi de vita la tavă
7 March 2011
O reteta de muschi de vita cu usturoi, ulei, vin alb, cimbru si piper.
Ingrediente: 1 muşchi de vită 1 căpăţână usturoi 1 lingură ulei 1 pahar
vin alb cimbru piper Mod de preparare: Speli muşchiul, îl împănezi cu
usturoi, îl ungi cu ulei, îl presari cu piper şi cimbru şi-l aşezi
într-o…
Read more »
Read more »
Prajitura cu 2 creme si foi cu bulion
7 March 2011
O prajitura cu 2 creme , foi cu bulion, faina, margarina, ulei, zahar,
zahar pudra, otet, gem de prune, cacao si amoniac. Ingrediente: 900 g
făină 10 linguri apă 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri
zahăr 1 şi 1/2 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet Ingrediente crema 1:
1/2 l apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Lady II
7 March 2011
O
reteta foarte simpla de Cocktail Pink Lady II din: gin, cherry herring,
zeama de lamaie, tonic, felie de lamaie si cirese de cocktail.
Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Cherry Heering 2 cl zeama de lamaie tonic o
felie de lamaie cirese de cocktail Mod de preparare: Se pun ginul,
lichiorul, zeama de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de Teci (Fasole Verde)
7 March 2011
O
reteta simpla de ciorba de fasole verde din: ceapa, morcov, telina,
albitura, fasole verde, rosii sau bulion, usturoi, otet, sare, knorr si
marar sau patrunjel. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi
albitură 150 g fasole verde 500 g cartofi 200 g roşii proaspete sau în
bulion 250 g usturoi 20 g…
Read more »
Read more »
Ruladă cu şuncă
7 March 2011
O
reteta de rulada cu sunca, cascaval, oua, faina, unt, smantana si sare.
Ingrediente: 4 ouă 2 linguri făină 1 lingură unt 3 linguri smântână 100
g caşcaval sau brânză mai sărată 200 g şuncă presată sare Mod de
preparare: Freci untul cu gălbenuşurile şi un praf de sare, apoi adaugi
făina, albuşurile bătute spumă…
Read more »
Read more »
Macrou umplut cu verdeaţă la grătar
7 March 2011
O reteta de macrou cu patrunjel verde, lamaie, cimbru uscat, ulei, foi
de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 macrouri 1 lămâie 1 legătură
pătrunjel verde 3 linguri cimbru uscat 100 ml ulei 4 foi dafin sare
piper Mod de preparare: Cureţi macroul, îl speli, îl presari cu sare
şi-l laşi să se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole acrită cu gutui
7 March 2011
O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari,
rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean. Ingrediente: 172 kg
fasole albă 4-5 cepe 1 morcov 1 păstârnac 2 gogoşari 5 roşii 2 gutui 1
linguriţă cimbru 2 linguriţe zahăr sare câteva fire de leuştean verde
Mod de preparare: Alegi şi speli…
Read more »
Read more »
Pretul la cacao si cafea – la cel mai inalt nivel din ultimii 30 de ani
7 March 2011
Pretul
la cacao a atins un nou maxim al ultimilor 32 de ani, de 3.729 dolari
pe tona, din cauza violentelor care au loc pe Coasta de Fildes, care
provoaca temeri legate de continuitatea livrarilor, transmite Reuters.
Cotatia cafelei este la randul ei in crestere, dupa ce saptamana trecuta
a inregistrat cel mai ridicat nivel…
Read more »
Read more »
Friptură în foitaj
7 March 2011
O reteta de friptura in foitaj, faina, margarina, sare oua, carne de
vita, untura, ceapa, piper si cascaval. Ingrediente foitaj: 350 g făină
250 g margarină 150 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 600 g carne
de vită 100 g untură 50 g caşcaval 2 ouă 3 cepe piper sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Breakfast (video)
7 March 2011
O reteta video foarte simpla despre Cum se prepara Cocktail Breakfast. Ingrediente: 1 Eggwhite 2 oz Gin 1 oz Pomegranate Juice
Read more »
Read more »
Ciorbă de Linte cu Mărar
7 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte,
ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura,
cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar. Ingrediente:
linte 400 g ceapă 60 g ulei 50 ml o linguriţă de boia de ardei dulce o
lingură de făină morcov…
Read more »
Read more »
Causa de crevete
7 March 2011
O
reteta delicioasa de causa de crevete din: cartofi, crevete, sfecla,
avocado, ou, maioneza, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g cartofi
fierţi 150 g crevete o jumătate de sfeclă fiartă (mică) o jumătate de
avocado tăiat felii un ou fiert 3 linguri de maioneză o jumătate de
lămâie sare şi piper după gust …
Read more »
Read more »
Ruladă de vitel cu stafide
7 March 2011
O reteta de rulada din carne de vitel cu stafide, orez, lamaie, cepa,
usturoi, patrunjel, sare, ou, piper si coriandru. Ingrediente: 1,5 kg
pulpă de viţel 50 g orez 1 lămâie 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel 100 g stafide 1 ou sare piper coriandru ulei 1 pahar vin roşu
…
Read more »
Read more »
Cocktail White Rose
7 March 2011
O
reteta foarte simpla de Cocktail White Rose din: gin, zeama de limeta,
maraschino si albus. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl zeama de limeta 1 cl
Maraschino 1 albus Mod de preparare: Mixăm bine ingredientele cu
gheaţă în shaker şi turnăm băutura într-o cupă de cockteil.
Read more »
Read more »
Ciorba de pasare cu legume si taitei de casa
7 March 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de pasare cu legume si taitei de casa din:
carne de pasare, telina, albitura, ceapa, praz, ardei gras, dovlecei,
taitei de casa, rosii, zeama de varza, sare, knorr, patrunjel si
leustean. Ingrediente: carne de pasăre 500 g morcov 60 g ţelină şi
albitură 150 g ceapă 60 g praz 100…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu cimbru
6 March 2011
O
reteta delicioasa de supa de legume cu cimbru din: ceapa, ardei gras,
dovlecei, patrunjel, telina, morcov, orez, rosie, pasta de tomate, ulei,
cimbru, sare, piper, iaurt si patrunjel. Ingrediente: o ceapă un ardei
gras doi dovlecei o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină un morcov 3
linguri cu orez o roşie o lingură…
Read more »
Read more »
Salată de păstrăv afumat cu oregano
6 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de salata de pastrav afumat cu oregano din:
pastrav afumat, varza rosie, salata verde, varza alba, varza
chinezeasca, ulei de masline, otet, fileuri de ansoa, galbenus de ou,
limeta, oregano, sare si piper. Ingrediente: doi păstrăvi afumaţi un
sfert de varză roşie un sfert de varză albă un morcov salată verde…
Read more »
Read more »
Ruladă cu gem de morcovi
6 March 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu gem de morcovi din: unt, lapte, faina,
drojdie, oua, zahar vanilinat, esenta de vanilie, gem de morcovi, sare,
seminte de mac si menta. Ingrediente: 125 g unt 200 ml lapte dulce 550 g
făină 20 g drojdie 3 ouă două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă cu
esenţă de vanilie…
Read more »
Read more »
Pui cu legume, usturoi si orez
6 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pui cu legume, usturoi si orez din: piept
de pui, dovlecel, ardei capia, usturoi, sos de soia, sos worcesterhire,
ghimbir, ulei de masline, sare, piper, scortisoara si fulgi de ardei
iute. Ingrediente: doi piepţi de pui un dovlecel doi ardei capia 200 g
orez 8 căţei de usturoi o lingură…
Read more »
Read more »
Salată cu legume şi caracatiţă
6 March 2011
O
reteta delicioasa de salata cu legume si caracatita din: caracatita,
boabe de porumb, ardei capia, ardei iute, masline, usturoi, ulei de
masline, otet balsamic, vin alb demisec, rosii, salata verde, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: o carcatiţă de 800 g 50 g boabe de porumb
un ardei capia un ardei iute 100 g măsline…
Ciorbă din măruntaie de miel
6 March 2011
O
reteta gustoasa de ciorba din maruntaie de miel din: maruntaie de miel,
ceapa, morcov, telina, albitura, orez, ceapa verde, iaurt, sare de
lamaie sau zeama de varza, sare si o legatura mica de patrunjel.
Ingrediente: măruntaie de miel (organe, măţişoare, etc.) 500 g ceapă 60 g
morcov 100 ţelină şi albitură 150 g orez…
Read more »
Read more »
Minichecuri cu mălai si fasole
6 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de minichecuri cu malai si fasole din: faina
alba, faina de grau integrala, malai, zahar tos, praf de copt, sare,
iaurt, unt, ulei de masline, oua, marar, seminte de floarea soarelui,
fasole albe, piper si rosii. Ingrediente: 125 g făină albă 125 g făină
de grâu integrală 250 g mălai…
Read more »
Read more »
Cocktail Messicano
6 March 2011
O
reteta de Cocktal Messicano din: gin, Galliano, Amaretto, sirop de
grenadine, sifon si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
Galliano 1 cl Amaretto 1 cl sirop de grenadine sifon o felie de lamaie
Mod de preparare: Toate ingredientele, cu excepţia sifonului, se
mixează bine cu gheaţă în shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Melcişori cu gem de coacăze
6 March 2011
O
reteta gustoasa de melcisori cu gem de coacaza din: faina, praf de
copt, zahar tos, unt, ou, esenta de migdale, zahar vanilat, sare,
dulceata de coacaze, nuca de cocos, scortisoara, sos de vanilie si sos
de ciocolata. Ingrediente: 275 g făină un pliculeţ praf de copt 150 g
zahăr tos 75 g unt un…
Read more »
Read more »
”Saramură” de pui cu roşii
6 March 2011
O
reteta de supa absolut deliciasa, saramura de pui cu rosii din: carne
de pasare, ceapa, ardei gras, rosii sau bulion, sare, knorr, usturoi si
patrunjel. Ingrediente: carne de pasăre 600 g ceapă 100 g ardei gras 400
g roşii proaspete sau în bulion 450 g sare şi o linguriţă de knorr 2
căţei de…
Read more »
Read more »
Paste penne integrale cu pui şi ardei
6 March 2011
O
reteta gustoasa de paste penne integrale cu pui si ardei din: paste
penne integrale, piept de pui, ardei iute, ardei gras, ardei capia,
rosii, faina, vin alb demisec, ulei de masline, sare, piper, patrunjel,
sos de soia si sos de ardei iute. Ingrediente: 300 g paste penne
integrale doi piepţi de pui un ardei…
Read more »
Read more »
Macrou cu salată de fasole
6 March 2011
O
reteta delicioasa de macrou cu salata de fasole din: fasole rosie,
fasole fava, ardei capia, ceapa verde, macrou amrinat, rosii cherry,
otet balsamic, sos de soia, ulei de masline, seminte de floarea
soarelui, sare, piper, marar, patrunjel si lamaie. Ingrediente: 100 g
fasole roşie boabe 100 g fasole fava doi ardei capia o legătură…
Read more »
Read more »
19 lucruri care nici nu banuiai ca te ingrasa
6 March 2011
Desi
tii dieta si faci sport, corpul tau se incapataneaza sa ramana la
aceeasi greutate si tu nu intelegi care poate fi motivul? Este timpul sa
faci cateva investigatii. Iata cateva posibile cauze, oferite de
Handbag.com, care a stat de vorba cu mai multi specialisti in domeniu.
Guturaiul Multi dintre cei care sufera de alergii…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu legume si branza de capra
6 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de salata de paste cu legume si branza de
capra din: paste penne, rosii, boabe de porumb, ardei gras, ardei capia,
branza de capra, marar, masline, miez de nuca, seminte de in, seminte
de susan, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne
3 roşii 100 g boabe…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Top
6 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bleu Top din: gin, vermut si curacao
albastru. Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl vermut sec 2 cl Curacao
albastru Mod de preparare: Amestecăm ginul şi vermutul cu gheaţă
zdrobită în mixerul electric. Turnăm 2/3 din băutură în paharul pentru
băuturi lungi. Adăugăm Curacao în mixer şi amestecăm rapid.…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu orez si albitura
6 March 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi cu morcov, ceapa, telina,
albitura, ulei, ardei gras, cartofi, rosii, saer, knorr si marar sau
patrunjel. Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină şi albitură 150 g
ulei 50 ml ardei gras 50 g cartofi 500 g roşii proaspete sau în bulion
200 g sare şi knorr…
Read more »
Read more »
Limbă umplută
6 March 2011
O reteta de limba de porc umpluta cu ou, paine, patrunjel verde, faina,
unt, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de porc (cam
de 1 kg) 1 ou 1 felie de pâine 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri
făină 2 linguri unt 2 linguri smântână 2 linguri lapte sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie cu orez si zeama de varza
6 March 2011
O
reteta gustoasa de ciorba de stevie cu orez si zeama de varza din:
ceapa, morcov, telina, albitura, orez, stevie, zeama de varza, sare,
knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 100 g morcov 50 g
ţelină 50 g albitură 50 g orez 75 g ştevie 500 g zeamă de varză 5-600 ml
sau puţină sare…
Read more »
Read more »
Spic de muşchi cu slănină afumată
6 March 2011
O reteta de muschi de porc cu slanina afumata, usturoi, ulei, sare,
piper, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 bucăţi de muşchi de 20 cm
lungime 1 bucată de slănină afumată de 20 cm 1 căpăţână de usturoi 100
ml ulei sare piper cimbru 1 pahar vin alb Mod de preparare: Tai
fiecare…
Read more »
Read more »
Antricoate de vitel cu cartofi si morcovi nature
5 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de antricoate de vitel cu cartofi si morcovi
nature din: antricoate de vitel, bulion, vin rosu, sare, piper, cimbru,
maghiran, boia iute, cartofi si morcovi. Ingrediente: 4-5 antricoate
vitel bulion vin rosu sare piper cimbru maghiran boia iute 4-5 cartofi
1-2 morcovi Mod de preparare: Se spala antricoatele si se dau…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu caşcaval si grepfrut
5 March 2011
O reteta de salata de pui cu cascaval, grepfrut, sfecla rosie, oua,
smantana si sare. Ingrediente : 1 piept de pui 2 sfecle roşii mici 1
grepfrut 200 g caşcaval 2 ouă 2 linguri smântână sare Mod de
preparare: Fierbi sau frigi pieptul de pui şi dai sfeclele la cuptor
pentru o oră.…
Read more »
Read more »
Piftie de pasăre cu gâluscuţe de ficat
5 March 2011
O reteta de piftie de pasare cu galusti de ficat de pasare, usturoi,
morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, sare, piper, patrunjel si ulei.
Ingrediente: 1 pasăre de 1 kg (găină, curcan, cocoş, gâscă) 5-6 căţei
de usturoi 2 morcovi 200 g ficăţei de pasăre 1 ceapă 100 g unt 3
gălbenuşuri 1 cană lapte…
Read more »
Read more »
Buseuri cu pastă de creier
5 March 2011
O reteta de buseuri cu pasta de creier, margarina, zeama de lamaie,
gogosari, castraveti murati, sare si piper. Ingrediente : 250 g creier
150 g margarină (cu unt iese mai fin) 1 lingură zeamă de lămâie 3-4
felii de pâine 1 gogoşar 1 castravete murat sare piper Mod de
preparare: Speli creierul şi-l…
Read more »
Read more »
Medalion de porc
5 March 2011
O reteta de medalion de porc cu morcov, cartofi, vin alb, coniac,
castraveti murati, mustar, bulion, sare, marar, piper si ulei.
Ingrediente : 400 g muşchi de porc 1 morcov 2 cartofi 100 ml vin alb 50
ml coniac 2 castraveţi muraţi 1 lingură muştar 1-2 linguri bulion 1-2
linguri ulei mărar sare piper…
Read more »
Read more »
Fleică fiartă în vin
5 March 2011
O reteta de fleica de porc cu vin alb, piper boabe, foi de dafin,
cimbru si sare. Ingrediente : 1 fleică de porc cu şorici 200 ml vin alb
piper boabe foi de dafin cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o
presari cu sare, piper şi cimbru şi o rulezi cu şoriciul…
Read more »
Read more »
Pui aromat cu legume la cuptor
5 March 2011
O reteta de pui aromat cu legume, cartofi, ceapa, morcov, usturoi,
zeama de lamaie, ulei, bulion, rozmarin. Ingrediente : 1 pui 600 g
cartofi 3 cepe mici 2 morcovi 2-3 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de
lămâie 3-4 linguri ulei 2 linguri bulion rozmarin sare piper Mod de
preparare: Speli şi cureţi puiul,…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne si creier
5 March 2011
O reteta de rulouri cu creier, oua, pesmet, faina, ceapa, sare, piper
si ulei. Ingrediente : 800 g pulpă de porc 400 g creier 4 ouă 100 g
pesmet 4 linguri făină 2 cepe sare piper ulei Mod de preparare: Tai
carnea felii potrivite pe care le baţi cu ciocanul de carne şi…
Read more »
Read more »
Tort glazurat umplut cu cremă de mandarine
5 March 2011
O reteta de tort cu crema de mandarine, faina, zahar, oua, unt, praf de
copt, cacao, frisca lichida, piscoturi, branza de vaci, gelatina si
scortisoara. Ingrediente: 75 g făină 75 g zahăr 2 ouă 25 g unt 1/2
linguriţă praf de copt 1 şi 1/2 lingură cacao Ingrediente crema: 1
cutie de compot de…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan cu piure în cosulet
5 March 2011
O reteta de pulpa de curcan cu caltabos, ficatei de pui, ceapa verde,
masline verzi, ou, sare, piper, unt, cartofi si foi de placinta.
Ingrediente: 1 pulpă de curcan 2 felii de caltaboş 2 ficăţei de pui
(sau 1 ficat de curcan) 2 cepe verzi sau 1 ceapă uscată 6 măsline verzi 1
felie…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mac
5 March 2011
O reteta de placinta cu mac, cartofi, unt, zahar pudra, faina, oua,
praf de copt, sare, coaja de lamaie, lapte, gem de prune si zahar
vanilat. Ingrediente : 500 g cartofi fierţi 200 g unt 200 g zahăr pudră
600 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt sare coajă rasă de lămâie…
Read more »
Read more »
Duet de peşte cu migdale prajite
5 March 2011
O
reteta delicioasa de duet de peste cu migdale prajite din: sol,
languste, masline negre, sparanghel, busuioc, ulei de masline si un
sfert de rosie. Ingrediente: 150 g file de peşte pe care englezii îl
numesc sol, două bucăţi de languste, patru măsline negre, cinci bucăţi
de sparanghel proaspăt, cinci-şase bucăţi de migdale descojite, două…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu orez si leustean
5 March 2011
O
reteta aboslut delicioasa de ciorba de loboda cu orez si leustean din:
ceapa, morcov, telina, albitura, orez, loboda, bors, sare, knorr si
patrunjel sau leustean. Ingrediente: ceapă 60 g morcov 50 g ţelină 50 g
albitură 50 g ulei 30 ml orez 75 g lobodă 600 g borş 5-600 ml sare şi o
linguriţă…
Read more »
Read more »
Chec cu vin roşu
5 March 2011
O
reteta delicioasa de chec cu vin rosu, oua, margarina, zahar, faina,
scortisoara, cacao, praf de copt si coaja rasa de portocala. Ingrediente
: 4 ouă 1 ceaşcă vin roşu 250 g margarină 250 g zahăr 250 g făină 1
linguriţă scorţişoară 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 linguriţă
coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu sos de caşcaval
5 March 2011
O reteta de ceafa de porc cu sos de cascaval, smantna, sare, piper,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg ceafă de porc 250 ml smântână 100
g caşcaval sare piper ulei 2-3 fire de pătrunjel Mod de preparare:
Speli carnea, o tai felii, o presari cu sare şi piper, o laşi puţin
deoparte,…
Read more »
Read more »
Parfait de ficat pe pat de brioşă
5 March 2011
Ficatul de gâscă se marinează în arparetto, lapte, sare şi şampanie. Se
lasă cinci-şase ore. Se strecoară, se aşază pe o tavă şi se introduce
în cuptorul încins 55 de minute. Se scoate şi se lasă opt ore în
frigider. Cu ajutorul unui blender, pateul se face mousse. Brioşa (aluat
de cozonac) se introduce…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu file de pastrav
5 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de salata de cartofi cu file de pastrav din:
cartofi, ceapa, supa, mustar, nectarine sau caise, file de pastrav
afumat si salata creson. Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 ceapa 150 ml de
supa 1 lingura mustar 2 nectarine sau 6 jumatati de caise 400 g file de
pastrav afumat 1/2…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu afumături si cartofi la cuptor
5 March 2011
O reteta de varza rosie cu carnati, kaizer, cartofi, unt, lapte, faina,
cascaval, sare, piper, cimbru, nuci. Ingrediente: 500 g varză roşie
500 g cartofi 200 g kaizer 2 cârnaţi 1 ceapă 40 g unt 150 ml lapte 1
lingură făină 250 ml smântână 50 g nuci măcinate 100 g caşcaval sare
piper cimbru…
Read more »
Read more »
Ciorbă Ţărănească de Văcuţă
5 March 2011
O
reteta delicioasa de ciorba taraneasca de vacuta din: carne sau rasol
de vita, ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi,
dovlecei, mazare sau fasole verde, sare, knorr si leustean. Ingrediente:
carne sau rasol de vită 450 g ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi
albitură 100 g ardei gras 50 g varză…
Bors de vita
4 March 2011
O
reteta de bors de vita din: carne de vita, bors, ceapa, morcov, telina,
patrunjel sau pastarnac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: apa
carne de vita- cam 500 g jumatate de litru de bors o ceapa un morcov o
telina mica o radacina de patrunjel sau de pastarnac verdeata: patrunjel
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Resolute
4 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Resolute din: gin, apricot brandy, limonda si
felii de piersici Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Apricot brandy limonda
felii de piersici Mod de preparare: Se mixează bine în shaker gheaţa,
ginul şi brandy-ul, apoi se toarnă în paharul pentru băuturi lungi peste
cuburi de gheaţă şi se complează…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu cotlete de miel
4 March 2011
O
reteta delicioasa de salata de ciuperci cu cotlete de miel din:
ciuperci, usturoi, salate, morcovi, ulei de masline, sare, piper,
coriandru, patrunjel, iaurt, smantana, suc de portocale si cotlete de
miel. Ingrediente: 200 g de ciuperci (champignons) 3 fire de usturoi 3
salate 2 morcovi mari 3 linguri de ulei de măsline sare piper…
Read more »
Read more »
Pachetele cu şuncă
4 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pachetele cu sunca din: faina, ulei de
masline, oua, lapte, sunca, drojdie, ceapa, ardei gras, frunze de
spanac, unt, seminte de mac, piper si marar. Ingrediente: 250 g făină 75
ml ulei de măsline două ouă 200 ml lapte dulce 100 g şuncă 10 g drojdie
o ceapă un…
Read more »
Read more »
Ciorba de macrou cu rozmarin
4 March 2011
O
reteta gustoasa de ciorba de macrou cu rozmarin din: macrou, dovlecel,
ciuperci, ardei gras, rosii, orez, praz, ceapa rosie, ulei de floarea
soarelui, ardei iute, rozmarin, sare, piper si bors. Ingrediente: un
kilogram de macrou un dovlecel 500 g ciuperci un morcov un ardei gras 4
roşii două linguri cu orez un fir de…
Read more »
Read more »
Salata de fasole rosie boabe cu porumb
4 March 2011
O
reteta delicioasa de fasole rosie boabe cu porumb din: fasole rosie,
ceapa verde, boabe de porumb, seminte de floarea soarelui, usturoi,
ardei capia, sos de soia, otet balsamic, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel si marar. Ingrediente: 200 g fasole roşie boabe o legătură
ceapă verde 100 g boabe de porumb din conservă seminţe…
Read more »
Read more »
Cocktail Great Britain
4 March 2011
O
reteta simpla de cocktail Great Britain din: gin, drambuie, zeama de
lamaie si sifon. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Drambuie 3 cl zeamă de
lămâie sifon Mod de preparare: Se amestecă bine ginul cu Drambuie şi
zeamă de lămâie în shaker, apoi se toarnă în paharul de whisky, în care
s-au pus anterior…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de pui
4 March 2011
O
reteta de dovlecei umplut cu carne de pui din: carne de pui, ciuperci,
dovlecei, ceapa, paine, pasta de tomate, usturoi, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, smantana si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne
de pui 200 g ciuperci 4 dovlecei o ceapă o felie de pâine 5 roşii o
lingură cu pastă de tomate…
Read more »
Read more »
Salata cu mozarella si piper cayenne
4 March 2011
O
reteta delicioasa de salata cu mozarella si piper chayene din: samburi
de pin, file de pui, ulei de masline, sare, piper, salata de camp, rosii
cherry, otet balsamic, mozarella, paine integrala si piper chayenne.
Ingrediente: 2 linguri de sâmburi de pin 2 buc. de file de pui (a 150 g)
3 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu sos de smochine
4 March 2011
O
reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de
rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru,
piure de cartofi si ciuperci. Ingrediente: 100 g piept de raţă 30 g
ficat de gâscă o jumătate de smochină proaspătă sos de smochine un fir
de cimbru piure de…
Read more »
Read more »
Salată de homar
4 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de salata de homar din: salata creata, homar,
piper, radacina de telina, sofran, ulei de masline si vin alb.
Ingrediente: trei feluri de salată creaţă 35 g homar sare piper negru
zdrobit 10 g rădăcină de ţelină şofran ulei de măsline vin alb Mod
de preparare: Homarul se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc a la grec
4 March 2011
O
reteta de ciorba de porc a la grec din: carne de porc, ceapa, morcov,
telina si albitura, orez, smantana, ou, sare, sare de lamaie, marar si
patrunjel verde. Ingrediente: carne de porc 400 g ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină şi albitură 150 g orez 75 g smântână 150 g un ou sare…
Read more »
Read more »
Medalion din ficat de gâscă pe pat de căpşune
4 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de medalion din ficat de gasca pe pat
de capsune din: capsune si ficat de gasca. Ingrediente: o jumătate de
căpşună 20 g ficat de gâscă Mod de preparare: Se sotează ficatul în
unt, sare şi piper. Se lasă la rece două-trei ore. Se taie medalion
patru bucăţi…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolată cu fructul pasiunii
4 March 2011
O
reteta delicioasa de mousse de ciocolata din: piure de fructul
pasiunii, cacao neagra, foi de gelatina, brandy, ou si zahar sau
indulcitor natural. Ingrediente: 60 ml piure de fructul pasiunii trei
linguri cacao neagră două foi mari de gelatină (5 g) 300 g tofu silk o
lingură de brandy două albuşuri de ou 60…
Read more »
Read more »
Cum se prepara omleta cu branza (video)
4 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara omleta cu branza.
Omleta este unul din preparatele cele mai uzuale pentru micul dejun.
Prepararea unei omlete poate fi o adevarata provocare mai ales cand ai
impresia ca nu mai are loc in tigaie. Invata azi cum se prepara omleta
cu branza perfecta! Ingrediente: 2 eggs…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Devil
4 March 2011
O
reteta delicioasa de cocktail green devil din: gin, juice, lichior de
menta, frisca lichida, sifon si felii de pepene. Ingrediente: 4 cl gin 1
cl lime juice 1 cl creme de menthe (lichior de menta) 1 cl frisca
lichida sifon felii de pepene Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele, cu exceptia sifonului, intr-un…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui ţărănească cu albitură
4 March 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de pui taraneasca cu albistura din: carne
de pasare, morcov, telina si albitura, ceapa, ulei, ardei gras, varza
alba, cartofi, fidea, fasole verde, bors, sare si leustean. Ingrediente:
carne de pasăre 500 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ceapă 60 g
ulei 50 ml ardei gras 100…
Read more »
Read more »
La o degustare, în căutarea vinului perfect
4 March 2011
Dacă
sunteţi connaisseuri, aici puteţi gusta cele mai noi sortimente. Dacă
sunteţi amatori, aici puteţi afla de ce şi mai ales cum se bea un vin
bun. Din ce în ce mai multe localuri şi magazine de vinuri din Bucureşti
organizează degustări, aşa că aveţi de unde alege. Roşu, alb sau rosé,
cu tradiţie sau…
Read more »
Read more »
Sibas marinat
4 March 2011
O
retete foarte gustoasa de sibas marinat din: sibas, coaja de portocala,
boabe de coriandru, sare, marar, piper si ulei de masline. Ingrediente:
25 g sibas coajă de portocală două boabe de coriandru sare mărar piper
negru zdrobit o lingură ulei de măsline Mod de preparare: Se face o
marinată din toate ingredientele şi…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită cu parmezan si busuioc
4 March 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de carpaccio de vita cu parmezan si
busuioc din: carpaccio de vita, parmezan, busuioc, piper si ulei de
masline. Ingrediente: patru carpaccio de vită 20 g brânză parmezan o
frunză de busuioc piper negru zdrobit ulei de măsline Mod de
preparare: Brânza se rade, frunza de busuioc se…
Read more »
Read more »
Pui cu broccoli şi fructe exotice, la wok
4 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pui cu broccoli si fructe exotice la wok
din: piept de pui, broccoli, ardei gras rosu, fructe de rambutan,
ananas, morcov, sos de peste, sos de mango, ardei iute, lemongrass si o
frunza de kaffir. Ingrediente: 100 g piept de pui tăiat fâşii 2-3
florete broccoli 1/4 ardei gras roşu,…
Read more »
Read more »
Prajitura Lamaita
4 March 2011
O
reteta delicioasa de prajitura lamaita din: faina, zahar, zahar
vanilat, galbenus, unt, amidon, frisca, suc de lamaie, coaja de lamaie
si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de făină 2 linguri de
zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 gălbenuş 125 g de unt rece Pentru
umplutură: 5 gălbenuşuri 1 lingură de amidon 5…
Read more »
Read more »
File de porc haiducesc
4 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de file de porc haiducesc din: file de porc,
miez de seminte, ardei iute, unt, pesmet, boia dulce, sare, piper si
ceapa murata in vin rosu. Ingrediente: 220 g file de porc 70 g miezuri
de seminţe o jumătate de ardei iute 70 g unt 10 g pesmet 3 g boia…
Read more »
Read more »
Stridie
4 March 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de stridie din: dtridie, fenel,
branza brie, sare, piper, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: o
stridie 30 g fenel 10 g brânză brie sare piper ulei de măsline lămâie
Mod de preparare: Fenelul se taie julien. Se amestecă bine cu brânza,
sarea, piperul, uleiul şi puţină zeamă…
Read more »
Read more »
File de somon cu sos de struguri
4 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de file de somon cu sos de struguri din: file
de somon, supa de peste, faina, boabe de struguri, broccoli, ardei
gras, telina, morcov, unt, sare si piper. Ingrediente: 230 g file de
somon 200 ml supă de peşte 30 g făină 10 boabe struguri albi şi negri 30
g broccoli…
Read more »
Read more »
Salată de camp
4 March 2011
O
reteta de salata de camp din: salata de camp, rosii cherry, bacon, file
de pui, sare, piper, amestec de verdeata si ulei de germeni.
Ingrediente: 200 g de salată de câmp 300 g de roşii cherry 100gde bacon 2
buc. de file de pui (a 150 g) sare piper amestec de verdeaţă 3 linguri…
Read more »
Read more »
Vita cu morcovi si alte legume
4 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de: vita cu morcovi si alte legume din: carne
de vita, sare, piper, ulei, supa, morcovi, ceapa, maghiran, coacaze,
foaie de dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1,5 kg de carne de vită
(fără grăsime) sare piper 2 linguri ulei 1 l de supă 1 kg de morcovi
mici 6 cepe…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume ilfoveană
4 March 2011
O
reteta de ciorba de legume ilfoveana din: morcov, ceapa, telina si
albitura, ardei gras, ulei, cartofi, rosii, ou, faina, bors, corcoduse,
knorr si leustean. Ingrediente: morcov 100 g; ceapă 100 g; ţelină şi
albitură 150 g; ardei gras 100 g; ulei 50 ml; cartofi 200 g; roşii
proaspete sau în bulion 200 g; un…
Read more »
Read more »
Pui cu fructe de mare
4 March 2011
O
reteta foarte simpla si absolut delicioasa de pui cu fructe de mare
din: piept de pui, fructe de mare, ceapa rosie, ardei gras, soia, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 150 g piept de pui 80 g fructe de mare
30 g ceapă roşie 30 g ardei gras 20 ml soia 40 ml vin…
Read more »
Read more »
Salata targoveţilor
4 March 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de salata din: cartofi, ceapa rosie,
morcov, macrou, sare, piper, salata verde, patrunjel si tarhon.
Ingrediente: 200 g cartofi o jumătate de ceapă roşie 30 g morcov 130 g
macrou sare piper salată verde pătrunjel tarhon Mod de preparare: Salata
verde se spală, se rupe şi se pune într-un…
Read more »
Read more »
Piept de raţă pe pat de papaya
4 March 2011
O
reteta delicioasa de piept de rata pe pat de papaya din: papaya, piept
de rata, ulei de masline, vin rosu, cimbru si o portocala. Ingrediente: o
felie de papaya 40 g piept de raţă o linguriţă de ulei de măsline vin
roşu cimbru o portocală Mod de preparare: Se face o marinată din…
Read more »
Read more »
Spaghete cu morcovi si rosii
4 March 2011
O
reteta simpla si absolut delicioasa de spaghete cu morcovi si rosii
din: spaghete, sare, rosii, morcovi, usturoi, ulei de masline, piper si
parmezan. Ingrediente: 500 g de spaghete sare 4 roşii 3 morcovi 1
arpagic 1 căţel de usturoi 5 linguri de ulei de măsline piper 75 g de
parmezan ras Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de ceapă cu cântaţi si conopidă murată
4 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de ceapa cu carnati si conopdida
din: carnati, conopida murata, masline, muschi de porc afumat, oua,
lamaie, gogosari si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg ceapă 1/2 kg
măsline mari 1/2 kg cârnaţi afumaţi 5-6 bucheţele conopidă în oţet 200 g
muşchiuleţ afumat de porc 4 ouă 1…
Supă de roşii cu orez
3 March 2011
Oreteta
gustoasa de supa de rosii cu orez din: morcov, ceapa, ardei gras, ulei,
orez, rosii, pasta de tomate, zahar, sare, knorr si patrunjel verde.
Ingrediente: morcov 60 g ceapă 60 g ţelină sau albitură 60 g ardei gras
50 g ulei 50 ml orez 50 g roşii proaspete sau în bulion 500 g o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Appetiser (video)
3 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Appetiser
Ingrediente: 1/2 oz Gin 1/2 oz Dubonnet 2 oz Orange Juice
Read more »
Read more »
Aperitiv cu şuncă si măsline
3 March 2011
O reteta de aperitiv cu sunca, masline, oua, faina, cascaval, busuioc
si sare. Ingrediente : 7 ouă 7 linguri făină 100 g şunculiţă ţărănească
150 g caşcaval 100 g măsline 1 plic praf de copt 1 linguriţă busuioc
sare Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi
adaugi gălbenuşurile frecate…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă umplute cu sos de hrean
3 March 2011
O reteta de rulouri de sunca umplute cu sos de hrean, carne de porc,
margarina, lapte, sare, piper, morcovi, telina, gulie, mustar, maioneza
si iaurt. Ingrediente: 6 felii de şuncă presată 100 g carne porc 100 g
margarină 2 linguri hrean ras 1 lingură unt 1 cană lapte sare piper
Ingrediente garnitură: 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute
3 March 2011
O
retete foarte gustoasa de chiftelute din: carne de porc tocata,
cartofi, oua, sare, piper, ulei si usturoi Ingrediente: 2 kg carne de
porc tocata 3-4 cartofi 3 oua sare piper ulei 1 capatana usturoi Mod de
preparare: Carnea tocata se amesteca cu cartofii tocati, sarea, piperul,
usturoiul pisat si cu oualele pana devine o…
Read more »
Read more »
Ciorba de perisoare cu albitura
3 March 2011
O
reteta foarte gustoasa de ciorba de perisoare din: carne de vita, ou,
ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, orez, rosii, pasta de
tomate, bors, sare, piper si patrunjel sau leustean. Ingrediente: carne
de vită (sau amestec) 300 g un ou ceapă 100 g morcov 100 g ţelină şi
albitură 150 g ardei gras…
Read more »
Read more »
Cocktail Dog Cooler
3 March 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Dog Cooler din: gin, suc de mere, curaco
triple sec si ginger ale. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl suc de mere 1 cl
Curacao Triple Sec Ginger Ale Mod de preparare: Mixăm bine ginul cu
sucul de mere, cu Curaşao şi cu gheaţă, în shaker. Turnăm băutura
într-un…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu pere
3 March 2011
O
reteta absolut delicioasa din salata de andive cu pere din: andive,
rucola, pere, miez de nuca, bacon, otet de mere, suc de lamaie, ulei de
seminte de struguri, ulei de rapita, miere, sare si piper. Ingrediente: 2
andive de 100 g rucola 2 pere 4 linguri de miez de nucă tocat 4 felii
de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu hrean
3 March 2011
O ciorba din carne de porc, hrean, morcovi, ceapa, zeama de varza,
untura, boia, faina, sare si piper. Ingrediente : 1/2 kg carne de porc 5
morcovi 5 bucăţi hrean 1 ceapă 1 l zeamă de varză 2 linguri untură 1
linguriţă boia 2 linguri făină sare piper Mod de preparare: Tai
carnea…
Read more »
Read more »
Peste cu morcovi si mustar
3 March 2011
O
retete simpla si delicioasa de peste cu morcovi si mustar din: morcovi,
unt, supa, sare, piper, smantana, mustar, patrunjel si file de peste.
Ingrediente: 250 g de morcovi 1 linguriţă de unt 75 ml de supă sare
piper 2 linguri de smântână 1 linguriţă de muştar clasic 2 linguriţe de
pătrunjel tocat 1 file…
Read more »
Read more »
Chec cu jambon
3 March 2011
O reteta de chec cu jambon, faina, oua, parf de copt, masline verzi,
telemea, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 200 g
jambon 1 plic praf de copt 100 ml ulei 200 g măsline verzi 150 g
telemea 100 ml vin alb sare piper unt cât o nucă …
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe deshidratate si brânză dulce
3 March 2011
O reteta de prajitura cu fructe deshidratate, branza dulce, oua, zahar,
zahar vanilat, faina, gelatina si lamaie. Ingrediente: 750 g brânză de
vaci 5 ouă 180 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 60 g făină 1 plic
gelatină pentru decor 1 lămâie 500 g fructe deshidratate (căpşuni,
cireşe, prune) Mod de preparare: Laşi…
Read more »
Read more »
Salată cu pesto şi caise
3 March 2011
O
reteta de salata cu pesto si caise din: ceapa, caise, otet, sirop de
artar, suc de portocale, coaja de portocala, sos pesto, sare, piper,
salata, varza rosie, andiva si miez de nuca. Ingrediente: 1 ceapă 3
caise 2 linguri oţet 1 linguriţă sirop de arţar (sau miere) sucul şi
coaja de la o portocală…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu migdale si frisca
3 March 2011
O
reteta gustoasa de prajitura cu migdale si frisca din: drojdie, lapte,
faina, zahar, unt, sare, coaja de lamaie, oua, amidon, galbenusuri,
baton de vanilie, frisca, miere si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 cub
de drojdie 200 ml de lapte călduţ 500 g de făină 100 g de zahăr 100 g de
unt moale 1…
Read more »
Read more »
Supa crema de pui cu smantana si crutoane
3 March 2011
O
retete simpla si foarte gustoasa de supa crema de pui cu smantana si
crutoane din: piept de pui, bulion de pui, unt, faina, lapte, sare,
nucsoara, piper, smantana, patrunjel verde si crutoane. Ingrediente:
carne (piept) de pui 350 g bulion de pui 2 1 unt 100 g 2-3 linguri de
făină lapte 100 ml…
Read more »
Read more »
Tarta picanta cu morcovi
3 March 2011
O
reteta gustoasa si simpla de tarta picanta cu morcovi din: faina, unt,
ou, morcovi, sare, ghimbir, smantana, oua, parmezan, piper si miez de
nuca tocat. Ingrediente: pentru aluat: 200 g făină 100 g de unt 1 ou
Pentru topping: 750 g de morcovi sare 5 cm de ghimbir proaspăt 200 ml de
smântână 3…
Read more »
Read more »
Cocktail New Orleans Fizz
3 March 2011
O
reteta gustoasa de Cocktail new Orleans Fizz din: gin, zeama de lamaie,
albus, zahar pudra, lichior de portocale, sifon si cirese. Ingrediente:
5 cl gin 3 cl zeama de lamaie 1 albus 1 lingurita zahar pudra 1 cl
lichior de portocale sifon cirese de cocktail Mod de preparare: Mixăm
bine ginul cu sucul…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vanilie, branza de vaci si stafide
3 March 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu vanlie, branza de vaci si stafide
din: drojdie, lapte, faina, zahar, unt, sare, oua, budinca de vanilie,
lapte, branza de vaci, zahar vanilat, lamaie, stafide, fulgi de migdale,
si unt. Ingrediente: 1 cub de drojdie 200 ml de lapte 400 g de făină
100 g de zahăr 100 g…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nucă
3 March 2011
O reteta de fursecuri cu nuca, faina, unt, zaharina si nuca.
Ingrediente : 200 g făină 200 g unt 3 ouă 1 pahar nucă măcinată 4-5
pastile zaharină Mod de preparare: Amesteci făina cu untul şi
gălbenuşurile şi întinzi o foaie din care tai fursecuri cu un pahar.
Baţi apoi albuşurile spumă, adaugi…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu rosii si fidea
3 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ciorba de pui cu rosii si fidea din: carne
de pui, ceapa, morcov, telina, orez, ardei gras, rosii, knorr, fidea si
o legatura de patrunjel. Ingrediente: carne de pui 500 g ceapa 60 g
morcov 60 g telina 60 g orez 50 g ardei gras 100 g rosii proaspete sau…
Read more »
Read more »
Gogonele murate umplute
3 March 2011
O reteta de gogonele umplute cu carne de porc, ceapa, orez, oua, marar,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gogonele murate 600 g carne de
porc 2 cepe 100 g orez 3 ouă 1 legătură mărar 3 linguri ulei cimbru
sare piper Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai câte un căpăcel…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu magiun de prune
3 March 2011
O reteta de mamaliga cu magiun de prune, untura, zahar pudra si sare.
Ingrediente: 300 g mălai 400 g magiun 1 lingură untură 2 linguri zahăr
pudră sare Mod de preparare: Faci o mămăligă mai moale , din apă,
mălai şi un praf de sare. Ungi un vas cu untură, pui un strat…
Read more »
Read more »
Salată cu pui si fulgi de migdale
3 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de salata cu pui si fulgi de migdale din:
fulgi de migdale, ulei de rapita, sare, piper, salata, varza rosie,
usturoi verde, otet balsamic si ulei de nuci. Ingrediente: 2 linguri
fulgi de migdale 2 linguri ulei de rapiţă 3 buc. file de pui (a 150 g)
sare piper 2 salate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de linte
3 March 2011
O reteta de ciorba de linte galbena, costita afumata, ceapa, usturoi,
cimbru, otet si sare. Ingrediente: 350 g linte galbenă 150 g costiţă
afumată 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru oţet sare Mod de
preparare: Alegi lintea, o speli şi o laşi să se înmoaie în apă caldă,
de seara…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Panther
3 March 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail pink Panther din: gin, vodca, sirop de
grenadine, zeama de lamaie, albus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl gin 2
cl vodca 1 cl sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie 1 albus 1
lingurita de zahar pudra Mod de preparare: Amestecăm ingredientele cu
gheaţă într-un mixer electric.…
Read more »
Read more »
Paste cannelloni cu sos picant
3 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste cannelloni cu sos picant din: sos cu
chili, rulouri cannelloni, unt, ceapa verde, spanac, pui, sunca,
branzeturi, oua, piper si diferite condimente. Ingrediente: 1 borcan de
sos cu chili 6 rulouri cannelloni 2 linguri de unt 1 legătură de ceapă
verde, tocată 1 pachet de spanac congelat 200 g…
Read more »
Read more »
Chec de morcovi cu costită afumată
3 March 2011
O reteta de chec cu morcovi, costita, oua, unt, sare, piper.
Ingrediente: 1200 g morcovi 20 felii subţiri de costiţă 4 ouă 50 g unt
sare piper Mod de preparare: Tai morcovii bucăţi, îi fierbi în apă cu
sare şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu ouăle. Potriveşti de
sare şi…
Read more »
Read more »
Salată de fasole si hering
3 March 2011
O salata de fasole alba, hering, ceapa, ulei, otet, ou si marar.
Ingrediente: 200 g fasole albă cu boabe mai mari 1 hering sărat 1 ceapă 2
linguri ulei 1 lingură oţet 1 ou fiert 1 legătură mărar Mod de
preparare: Laşi fasolea la înmuiat de seara până dimineaţa, iar a doua
zi…
Read more »
Read more »
Chiftele de orez cu jumări
3 March 2011
O reteta de chiftele cu orez, jumari, ou, usturoi, ceapa, morcovi,
faina, marar, sare si piper. Ingrediente : 1 cană orez 1 ou 300 g jumări
3 căţei usturoi 1 ceapă 1 morcov 1 lingură făină 1 legătură mărar sare
piper Mod de preparare: Pui orezul la fiert cu 4 căni de apă…
Read more »
Read more »
Salată Caprese cu taitei shirataki
3 March 2011
O
reteta de salata caprese cu taitei shirataki din: asparagus, taitei
shirataki, rosii, mazare, mozzarella, busuioc, suc de lamaie, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Este o nouă abordare a unei salate
tipic italieneşti. Ingrediente: 500 g asparagus, tăiat în felii subţiri,
pe lungime (cu un instrument special pentru curăţarea/decojirea
legumelor) 200 g tăieţei…
Read more »
Read more »
Găluste de cartofi umplute cu chiftelute fierte
3 March 2011
O reteta de galuste de cartofi, carne, bulion, ou, faina, sare, piper,
cascaval si unt. Ingrediente : 600 g carne 2 linguri bulion 1 ou 1
linguriţă făină sare piper ulei 50 g caşcaval 100 g smântână Ingrediente
aluat : 1 kg cartofi 1 ou 200 g făină sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi si spumă cu gem
3 March 2011
O reteta de prajitura cu foi, gem, faina, galbenusuri, zahar, amoniac,
otet si zahar pudra. Ingrediente foi: 650-700 g făină 3 gălbenuşuri 9
linguri zahăr 9 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă oţet
Ingrediente spumă: 3 albuşuri 1 lămâie 400 g gem de zmeură 2 linguri
zahar pudră Mod de preparare: Amesteci…
Read more »
Read more »
Salata eisberg cu crutoane
2 March 2011
O
reteta gustoasa de salata eisberg cu crutoane din: salata eisber,
ridichi, muguri de soia, amestec de verdeata, suc de portocale, ulei de
germeni, oua, piept de curcan afumat si crutoane. Ingrediente: 1 salată
eisberg 1 legătură de ridichi 100 g de muguri de soia 200 g de amestec
de verdeaţă (leurdă şi arpagic) 6…
Pulpe de pui cu condimente la gratar
2 March 2011
O
reteta simpla si foarte gustoasa de pulpe de pui la gratar din: pulpe
de pui, sare, piper si condimente. Ingrediente: 6-8 pulpe de pui sare
piper condimente Mod de preparare: Se spala pulpele de pui, se
condimenteaza si se pun pe gratar. Cand se rumenesc pe o parte se
intorc. Se servesc calde cu…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu ouă în suncă si cu ciuperci
2 March 2011
O reteta delicioasa de mamaliga, oua, sunca, ciuperci, ceapa,
castraveti murati, cascaval, vin rosu, bulion, boia, foaie de dafin si
ulei. Ingrediente: 8 ouă 8 felii şuncă 600 g ciuperci 1 ceapă 400 g
mălai 2 castraveţi muraţi 150 g caşcaval 1 pahar vin roşu 2 linguri
bulion 1 lingură zahăr 1 foaie dafin…
Read more »
Read more »
Mâncare de castraveti muraţi cu cartofi si jumări
2 March 2011
O
reteta de mancare de castraveti murati cu cartofi si jumari din:
cartofi, castraveti murati, jumari, morcovi, ceapa, bulion, sare, piper
si foaie de dafin. Ingrediente: 1kg cartofi 200 g castraveţi muraţi 300 g
jumări 2 morcovi 2 cepe 1 lingură bulion sare piper 1 foaie dafin Mod
de preparare: Cureţi ceapa, morcovii, le…
Read more »
Read more »
Borş de fasole grasă
2 March 2011
O
reteta gusoasa de bors de fasole grasa din: fasole galbena, zarzavat,
bors, bulion de rosii, ceapa, ardei iute, sare si leustean verde.
Ingrediente: 300 g fasole grasă, galbenă 5 linguri zarzavat tăiat
cubuleţe 1,5 l borş 4 linguri bulion de roşii o ceapă un ardei iute
sare leuştean verde Mod de preparare: Fasolea,…
Read more »
Read more »
Cocktail Desert Storm
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Cocktail Desert Storm din: gin, sambuca,
frisca lichida si sifon. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl Sambuca 4 cl frisca
lichida sifon Mod de preparare: Mixăm toate ingredientele, cu excepţia
sifonului, cu gheaţă, într-un shaker, apoi turnăm în paharul de
cocteil. Completăm cu sifon.
Read more »
Read more »
Tocană picantă
2 March 2011
O reteta de tocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi,
boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana. Ingrediente: 1/2 kg
carne macră de porc 4 cepe mari 100 g ciuperci 2-3 căţei de usturoi 1
linguriţă boia 1 legătură pătrunjel sare piper boabe şi măcinat ulei
smântână Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si mozarella
2 March 2011
O
reteta de pasta cu legume si mozarella din: paste, sare, ceapa rosie,
dovlecei, ulei, otet balsamic, piper, sos bolognese, mozarella si
cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben
200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan de
sos Bolognese 250 g mozarella cimbru…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac si cartofi
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa,
miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper
alb, nucsoara, curry si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 500 g miez de
dovleac 500 g cartofi 1 lingură ulei 1 l supă de legume (din concentrat)
sau mai mult, dacă este…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu suc de rosii si paste
2 March 2011
O
reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi,
dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel,
telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2
ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3
morcovi patrunjel telina frunze un litru…
Read more »
Read more »
Cocktail London Fever
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cocktail London Fever din: gin, rom alb,
sirop de limeta, sirop de grenadine, sifon si coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 3 cl sirop de limetă 2 cl sirop de
grenadine sifon coajă de lămâie Mod de preparare: Turnăm ingredientele
într-un pahar de…
Read more »
Read more »
Cornulete cu marmeladă
2 March 2011
O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie,
lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau margarină 2
gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 linguri lapte 4 linguriţe zahăr 6
linguri marmeladă sare Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în
care pui drojdia,…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac şi ciuperci
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci,
dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare,
piper, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci curăţate
500 g dovleac o ceapă 50 g unt un căţel de usturoi 3 linguri ulei 200 g
piept de pui 1 l…
Read more »
Read more »
Covoras cu mac si glazura de ciocolata
2 March 2011
O
reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar
pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci,
ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat.
Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de
sare linguri de mac o lingura de miere…
Read more »
Read more »
Tocană de ceapă
2 March 2011
O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare.
Ingrediente: 4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de
cuţit boia sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o
căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă
şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu pui
2 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba,
ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si
piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1
ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Paste Pollo e Funghi
2 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste Pollo e funghi (pui si ciuperci)
din: sos de rosii, ciuperci, piept de pui, ulei de masline extra virgin,
rosii cherry, ceapa, usturoi, piper, parmezan si paste integrale.
Ingrediente: 1 borcan de sos de roşii 1 conservă ciuperci feliate 1
piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Orez cu costita si cârnaţi în straturi
2 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion,
sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g
cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi
orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii…
Read more »
Read more »
Cartofi şi legume coapte, cu şuncă
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din:
cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana,
supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si
galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz
mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt 1…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe în vin alb
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos
de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper
oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb Mod de preparare: Curăţă
ciupercuţele de pieliţă, la fel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)
2 March 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Allen Special. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu ghebe
2 March 2011
O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la
congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare
şi piper. Scurgi ghebele din…
Read more »
Read more »
Telină cu sos de vin
2 March 2011
Ingrediente:
2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1
legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o
tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti
sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la…
Read more »
Read more »
Crutoane pentru supă
2 March 2011
O
reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si
ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei Mod de preparare: Se
taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se
încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau de…
Read more »
Read more »
Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentele
2 March 2011
Peştele
cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu
legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti
asocieri potrivite pentru a scădea în greutate Pierderea în greutate nu
presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de
fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când
vrem să…
Read more »
Read more »
Briose cu banane si cacao
2 March 2011
O
reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua,
unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate.
Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni
făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane
pasate Mod…
Read more »
Read more »
Budincă de varză acră
2 March 2011
O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de
porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe
3 linguri pastă de tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată
100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin Mod de preparare:
Cureţi ceapa, speli varza…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Velvet
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Cocktail Blue Velvet din: gin, curacao,
vermut sec, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 2,5 cl gin 2 cl
Curacao albastru 1,5 cl vermut sec cireşe de cockteil coajă de portocală
Mod de preparare: Amestecăm ingredientele alcoolice în paharul de
mixare, apoi turnăm continutul în cupa de cockteil.…
Read more »
Read more »
Mucenici zemoşi
2 March 2011
O
reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara,
coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust.
Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprinde
zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară
măcinată coaja rasă de la o…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu nuci
2 March 2011
O
reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja
de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale
si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un
kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un
praf de sare 2 pliculete de…
Read more »
Read more »
Mucenici umpluţi
2 March 2011
Ingrediente:
700 g făină 50 g margarină 2 linguri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1
linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente
umplutură şi decor: 500 g miez de nucă 200 g miere 1 esenţă de portocale
50 g zahăr Ingrediente sirop: 400 ml apă 1 esenţă de portocale 1…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc si prune uscate
2 March 2011
O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa,
radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si
patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1
rădăcină pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smântână
40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi
2 March 2011
O
reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei
shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina,
sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g
tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană
ceapă tocată 200 g crevete crud tocat 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere caramelizate
2 March 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate,
ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet.
Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă
de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2
linguri dulceaţă…